Ετοιμάζουν την κατάργηση των συνόρων Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου

Στο δρόμο προς την "Μεγάλη Αλβανία" ο Έντι Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η κοινή συνεδρίαση της κυβέρνησης της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Νοεμβρίου. Ο Ράμα δήλωσε ότι κατά την κοινή συνάντηση των κυβερνήσεων, το κύριο θέμα θα είναι η κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

«Οι έλεγχοι θα είναι σπάνιοι και πολλοί ενδέχεται να μην ελέγχονται, όπως συμβαίνει στα σύνορα μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Θα είναι κοινά τα διπλώματα των σπουδών, η δυνατότητα εργασίας στους νέους και στις δύο πλευρές. Έχουμε μια πλήρη συμφωνία, στο ότι η αγορά μας πρέπει να οδηγηθεί στο μοντέλο της ενοποίησης, σε πείσμα όλων των θεωριών συνωμοσίας σχετικά με μια περιφερειακή οικονομική ζώνη. Θέλω να τονίσω ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν όλες τις δυνατότητες να καταστούν μοντέλο που προηγούνται ενός παραδείγματος, για τη δημιουργία μιας περιφερειακής οικονομικής ζώνης. Το λιμάνι του Δυρραχίου δεν είναι μόνο για την Αλβανία, αλλά και τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, είναι το λιμάνι όπου θα ενοποιηθούν τα τελωνεία της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. Είναι άδικο, ανέντιμο και παράλογο, οι αλβανοί επιχειρηματίες που φέρνουν αγαθά στο Κοσσυφοπέδιο, μέσω του λιμένα του Δυρραχίου να ελέγχονται δύο φορές. Συμφωνήσαμε να τελειώνουμε με το θέμα στη συνάντηση της 27ης Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ράμα στην Koha.net.

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι είναι άδικο και παράλογο να υπάρχουν ξεχωριστές διπλωματικές αντιπροσωπείες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου και τόνισε ότι και τα δύο μέρη πρέπει να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω της διαδικασίας του Βερολίνου και του Ταμείου για τα Δυτικά Βαλκάνια. «Συμφωνήσαμε να θέσουμε τέρμα σε αδικαιολόγητα έξοδα για τη διατήρηση ξεχωριστών αντιπροσωπευτικών προξενικών γραφείων», επεσήμανε ο Ράμα. Ο Ράμα είπε ότι η αλβανική διπλωματία θα είναι ο εγγυητής για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και της προσχώρησης του σε διεθνείς οργανισμούς.

The Hellenic Information Team

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget