Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεθοδικά τον δικό του κομματικό στρατό δημοσίων υπαλλήλων

Σχέδιο μονιμοποίησης 18.000 συμβασιούχων (εκτός ΑΣΕΠ)
Για εργαζομένους που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες 

Σχόλιο:  Σιγά μην κάτσει με "σταυρωμένα χέρια" ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δημιουργήσει έναν ισχυρό κομματικό στρατό για να εξασφαλίσει την μή κατάρρευση του σε βάρος των κατεστραμμένων νοικοκυριών και κατεστραμμένης οικονομίας.


Από τον Νίκο Τσίτσα

Το σχέδιο μονιμοποίησης περίπου 18.000 συμβασιούχων συζητούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι το σχέδιο μονιμοποίησης των περίπου 18.000 συμβασιούχων καταρτίζεται στο πλαίσιο της καταγραφής των διάφορων σχέσεων εργασίας που επικρατεί στον τομέα των συμβασιούχων.

Βασικοί άξονες του σχεδιασμού για τη μονιμοποίηση έκτακτου προσωπικού που πραγματοποιεί η κυβέρνηση αποτελούν η καταγραφή των σχέσεων εργασίας και η διαπίστωση ότι οι συμβασιούχοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και παράλληλα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπου υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις έως και 12 έτη και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους.

Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει την αλλαγή του νόμου του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό με την επαναφορά της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας στους ήδη εργαζομένους στο Δημόσιο με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου στις συγκεκριμένες θέσεις. Οπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προσπεράσει την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις που ισχύει για φέτος ή μία προς τέσσερις που θα ισχύσει το 2018, καθώς έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την πρόταση να αφαιρεθούν από τον αριθμό των συμβασιούχων όσοι μονιμοποιηθούν.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αυξηθεί το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο και από την άλλη πλευρά θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς σήμερα υπολογίζεται σε 67.000 και κατόπιν θα πέσει κάτω από 50.000 σε μόνιμη βάση.
Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνουν ότι έχει αρχίσει η καταγραφή των συμβασιούχων αλλά δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η διαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Η κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα κύμα μονιμοποιήσεων και προσλήψεων στο Δημόσιο εν όψει πολιτικών εξελίξεων το 2018.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά αγκάθια στην υλοποίηση του σχεδιασμού τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στις συζητήσεις με την τρόικα. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης η κυρία Γεροβασίλη έχει διαφωνήσει με τη μετατροπή συμβάσεων που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του νόμου του ΑΣΕΠ με συμμετοχή υποψηφίων από τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα συμφωνήσει η τρόικα...

Πηγή "Δημοκρατία"

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget