Ο πρωθυπουργός και η παρανομία του με την Ελληνική σημαία.

Η σημαία μας

«Όποιος καταλύει τους νόμους είναι φυσικό να θεωρείται διαφθορέας των νέων και των ανόητων ανθρώπων»
Σωκράτης (από το 'Κρίτων' του Πλάτωνα)

Είτε σε πολεμικές επιχειρήσεις, είτε σε αθλητικούς αγώνες ή άλλη στιγμή εθνικής έξαρσης προβάλλεται το εθνικό σύμβολο, η σημαία. Και τούτο δεν είναι εθνικιστική πράξη, είναι εσωτερική παρόρμηση που πηγάζει από αυτό, εμπνέει ενότητα και όταν έρθει η ώρα μεταμορφώνει τον κάθε απλό άνθρωπο ακόμα και σε Ήρωα.

Η Εθνική σημαία, εν προκειμένω η Γαλανόλευκη, δεν είναι ελληνική «πρωτοτυπία» είναι από κτήσεως κόσμου και κρατών σύμβολο πολλών μηνυμάτων και κυριαρχίας. Για την υπεράσπιση της Ίδιας και όσων συμβολίζει έχουν πέσει εκατομμύρια κορμιά.

Για τον καθορισμό του τύπου, χρώματος, περιεχομένου, διαστάσεων, κοντού κλπ. της σημαίας μας έχουν εκδοθεί από την πολιτική σύσταση του Έθνους πολλοί Νόμοι και Διατάγματα. Σήμερα τα περί Εθνικής Σημαίας ορίζονται από τον Νόμο 851/1978 ΦΕΚ 233Α/22-12-1978.

Συγκεκριμένα προνοεί: « 1.……. Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος είναι κυανόλευκος, σύγκειται εξ εννέα ίσου πλάτους οριζοντίων ταινιών, εξ ών αι πέντε (5) κυαναί και αι τέσσαρες (4) λευκαί ούτως ώστε η άνω και η κάτω ταινία να είναι κυαναί, αι δε άλλαι εναλλάξ λευκαί και κυαναί ………… 5.

Οι κατά την προηγουμένην παράγραφον ιστοί και κοντοί είναι χρώματος λευκού, φέρουν δε εις την κορυφήν των οι μεν των περιπτώσεων της παρ. 1(διαστάσεις Εθνικής Σημαίας) του επομένου άρθρου σφαίραν λευκήν και επ΄ αυτής σταυρόν λευκόν, εν αρμονική αναλογία προς το ύψος του ιστού ή το μήκος του κοντού,……..»

Ο Νόμος, λοιπόν, της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει ακόμα και για το κοντάρι που αναρτάται η σημαία και τι φέρει στην κορυφή του και προνοεί ρητά ότι: « .. στην κορυφή του κοντού φέρει «σφαίραν λευκήν και επ’ αυτής σταυρόν λευκόν».

Ο κύριος Πρωθυπουργός αποδεχόμενος στο γραφείο του η Ελληνική Σημαία να φέρεται σε κοντάρι που στην κορυφή του έχει λόγχη αντί «σφαίρας και λευκού σταυρού», παρανομεί, παραβιάζει τον ελληνικό νόμο για τον οποίο έδωσε υπόσχεση (δίκην όρκου) να τηρεί όπως απαιτεί να πράττει κάθε Έλληνας πολίτης που διοικεί.

Ούτε Π.Δ. ούτε εγκύκλιος ή άλλη διοικητική πράξη. Νόμος προβλέπει τα παραπάνω και όποιος παραβιάζει τον νόμο τιμωρείται όπως προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν σοβαροί ή λιγότερο σοβαροί νόμοι ούτε είναι πρέπον να μπαίνουν οι νόμοι της Πολιτείας σε κρίση εφαρμογής κατά το δοκούν, ειδάλλως καταλύεται όλο το οικοδόμημα που στηρίζει αποτελεσματικά την εύνομη πολιτεία άρα δικαιώματα, υποχρεώσεις και μέλλον της χώρας: δηλαδή όλων μας.

*Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και τις εγκάρδιες ευχές μου για δύναμη και επιτυχία σε μαθητές και γονείς
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ..
πηγή: infognomonpolitics

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget