Συρία: Σοβαρές προειδοποιήσεις από τη Μόσχα προς την Ουάσινγκτον

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποχρεώθηκε να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς σχετικά με την Ντέιρ Εζ Ζορ.
Οι Αμερικανοί ώθησαν τους Κούρδους υπηρεσίας τους της "Δημοκρατικής Συρίας" προς την Ντέιρ Εζ Ζορ με την βοήθεια του Ντάες. Ο στόχος της επιχείρησης ήταν να αναλάβουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου που αντιπροσωπεύουν το 75% των αποθεμάτων της Συρίας.
Οι αδύναμες μονάδες της «Δημοκρατικής Συρίας» πλαισιώνονται από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις και εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ενώπιον αυτής της καταφανούς παράκαμψης της κυριαρχίας του συριακού Κράτους, οι Ρώσοι ήταν σταθεροί και το Πεντάγωνο υποχώρησε.

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη προσπαθήσει να εμποδίσουν τη διέλευση του Ευφράτη από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. Για να το κάνουν, άνοιξαν τις βάνες ενός φράγματος του Ευφράτη που βρίσκεται ανάντη. Αυτό δεν λειτούργησε και τα συριακά στρατεύματα μπόρεσαν να κάνουν απόβαση στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί έστειλαν τους Κούρδους τους της «Δημοκρατικής Συρίας» να περιορίσουν την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού. Και εδώ επίσης είναι το αδιέξοδο. Οι Αμερικανοί πίστευαν ότι η συμβολική παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων τους μεταξύ των Κούρδων θα αποθάρρυνε τους Σύρους να απελευθερώσουν την περιοχή. Αυτό δεν συνέβη.
Με αυτή τη νέα οπισθοδρόμηση των Αμερικανών ενώπιον της ρωσικής προειδοποίησης, βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου προβληματισμού. Αυτός ο νέος γεωπολιτικός προβληματισμός είναι ο εξής: η πρώτη παγκόσμια δύναμη της προηγούμενης ημέρας δίνει την εντύπωση ότι τελικά έχει λίγα χαρτιά στο χέρι της και ότι η αυτοκρατορική εξουσία κυριάρχησε μόνο στον κόσμο χάρη στην οικονομική εξόντωση και τη στρατηγική της ψυχολογικής δράσης.
Πηγή Le dessous descartes
Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 22.9.2017

Διαβάστε περισσότερα στο reseauinternational.net
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget