Από το φρενοκομείο στο γελοίο

Και η εξήγηση δεν αφορά μόνο την είσοδο λούμπεν στοιχείων στην πολιτική. Αφορά το ύφος και το ήθος της πλειονότητας των βουλευτών, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, που δεν…  
Σχόλιο: πιάνομαι από αυτήν την φράση που θα την δείτε στο τέλος του άρθρου, για να διαφωνήσω στην εμμονή πάρα πολλών να λένε και να γράφουν μόνο για τους χαρακτήρες και την κατώτερη ποιότητα των πολιτικών που μπαίνουν στην πολιτική. Δεν είναι αυτό μόνο, αλά κυρίως το σύστημα το πολιτικό όπως εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες λειτουργεί και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι το σύστημα αυτό το πολιτικό, έτσι όπως είναι στημένο, απαιτεί τέτοιου είδους πολιτικούς, και αν κάποιος δεν είναι έτσι θα παρασυρθεί αν δεν αναγκαστεί να λειτουργεί έτσι, γνωρίζοντας ότι ποινικά θα είναι στο απυρόβλητο υποστηριζόμενος σχεδόν από όλο το πολιτικό σινάφι , και πολιτικά θα είναι μάλλον το καμάρι του κομματάρχη...

Από τον Χάρη Παυλίδη

Η πολιτική δεν είναι ανέκδοτο. Οι πολιτικοί ωστόσο γίνονται ανέκδοτο. Η περίοδος που διανύουμε θα μείνει στην ιστορία, τόσο για την «ιλαρότητα» των ανεκδότων όσο και για την αισθητική αντίληψη του περιεχομένου τους. Σημείο των καιρών ή ο κακός μας ο καιρός που ολοένα συχνότερα προκαλεί φυσικές καταστροφές πολιτικού κυνισμού; Μην ανησυχείτε, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Είναι απλώς αστεία και ως τέτοια οφείλουν να τα αντιμετωπίσουν όσοι παραμένουν «αψέκαστοι», αλλά και όσοι άκουσαν τον πρώτο οικολόγο της πρώτη φορά Αριστεράς να εγκαλεί την κοινωνία για την οικολογική καταστροφή. Η οποία βέβαια δεν θα είχε συμβεί εφόσον οι Έλληνες, αντί να… χρησιμοποιούν πετρέλαιο, επέλεγαν ένα από τα παράγωγά του. Τη βαζελίνη, για παράδειγμα.

Αυτή είναι η αστεία πλευρά της υπόθεσης. Γιατί η σοβαρή αφορά τη γελοιοποίηση του πολιτικού συστήματος από γραφικούς τύπους που έχουν καταλάβει τις έδρες του Κοινοβουλίου και τα υπουργικά έδρανα. Είτε γιατί οι εκλογείς εκδικούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο το πολιτικό σύστημα είτε γιατί συνειδητά, ψηφίζοντας κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, επιθυμούν να εκπροσωπούνται από ανθρώπους μετρίων ικανοτήτων, ώστε διά μέσου αυτών να εκδικηθούν την πολιτική ελίτ της χώρας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την κοινωνική τους υποβάθμιση.

Προφανώς όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Η πλειονότητά τους δεν προσπαθεί με συσκέψεις να σταματήσει την πετρελαιοκηλίδα, δεν ανακαλύπτει συνωμότες που βάζουν φωτιές, ούτε βέβαια ντύνονται οικολόγοι ώστε μετά να διαπομπεύσουν την κοινωνία με πίσσα και πούπουλα. Οι περισσότεροι κατά τεκμήριον σέβονται τον θεσμικό τους ρόλο, έστω και αν ορισμένες φορές παρεκτρέπονται και συμμετέχουν σε κωμικοτραγικά σκετσάκια.

Θλιβερή μεν η εικόνα, αλλά εξηγήσιμη. Και η εξήγηση δεν αφορά μόνο την είσοδο λούμπεν στοιχείων στην πολιτική. Αφορά το ύφος και το ήθος της πλειονότητας των βουλευτών, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, που δεν… κρατιούνται ώστε αποφεύγοντας τις ανοησίες να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος μιας τραγωδίας, όπως αυτή του Σαρωνικού. Κάτι τέτοιες στιγμές το «απέραντο φρενοκομείο» είναι προτιμότερο από την απεραντοσύνη του γελοίου.
πηγή:
[left_sidebar]

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget