Η απόλυτη παράνοια: Φόρος 4.470 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 24 λεπτών!

Ο υπολογισμός του φόρου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης στα φετινά εκκαθαριστικά συνιστά τον απόλυτο παραλογισμό.

Κι αυτό γιατί χιλιάδες πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσανάλογα μεγάλα ποσά φόρου για ελάχιστα εισοδήματα, επειδή πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων.

Κι αυτό γιατί χιλιάδες πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσανάλογα μεγάλα ποσά φόρου για ελάχιστα εισοδήματα, επειδή πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων.

Είναι χαρακτηριστικό, από τα αποκαλυπτικά παραδείγματα που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι επιβάλλεται φόρος 4.470,30 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και, σε άλλη περίπτωση, φόρος 3.237 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ!

Στην πραγματικότητα, το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει φόρο σε ανύπαρκτα τεκμαρτά εισοδήματα, όπως ακριβώς έχει επιβάλει και τον ΕΝΦΙΑ επί ανύπαρκτων αντικειμενικών τιμών, με τις εμπορικές αξίες να έχουν καταρρεύσει πλήρως.

Τα τεκμήρια διαβίωσης, από μηχανισμός εντοπισμού μη δηλωθέντων εισοδημάτων, που είχαν δημιουργηθεί δηλαδή για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν μετατραπεί σε παγίδα για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, οι οποίοι έχουν σήμερα ελάχιστα ή και καθόλου εισοδήματα.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν άνεργοι, οι οποίοι, επειδή τυγχάνει να έχουν ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, καλούνται να πληρώσουν φόρο από χρήματα που δεν έχουν!

Το ίδιο ισχύει και με τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Κάποτε οι αντικειμενικές τιμές, με βάση τις οποίες φορολογούνταν τα ακίνητα, ήταν χαμηλότερες από την πραγματική αξία τους, όμως, τώρα που οι εμπορικές αξίες υπολείπονται πολύ των αντικειμενικών, η φορολόγηση των ακινήτων είναι άκρως άδικη.
πηγή
[left_sidebar]

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget