Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος, τα "χώνει" στο κράτος για την Helector του Μπόμπολα

Το κράτος μας στην υποθεση Helector εξευτέλισε τους ίδιους τους νόμους που θα έπρεπε υποτίθεται να εφαρμόζει. Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του στο philenews ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, με αφορμή την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων και της εταιρείας Helector, ανάδοχο της λειτουργίας της μονάδας ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης.
«Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η εν λόγω εταιρεία και άλλα πρόσωπά κατηγορούνται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργοδικείου Λευκωσίας στην Ποινική Υπόθεση αρ.9357/16, για μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία, δόλο σε σχέση με τα συμβόλαια που αφορούν το ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου στα πλαίσια της οποίας ήδη κάποιοι από τους κατηγορούμενους προέβησαν σε παραδοχές και καταδικάστηκαν», επισημαίνει ο κ. Φαίδωνος.

«Ο ΧΥΤΑ Πάφου στο παρών στάδιο εν όψει των παραπάνω εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο 16 μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τον όσων ενώπιων του Κακουργιοδικείου εξελίσσονται, αντί να είχε διακοπεί αυτό το συμβόλαιο το κράτος μας και οι θεσμοί του να συζητούν για τροποποιήσεις και συνέχιση της συμβατικής σχέσης με αυτή την εταιρεία».
Ο δήμαρχος Πάφου τονίζει επίσης ότι είναι σε γνώση του κράτους και των θεσμών ότι ένεκα του μολυσμένου από το στάδιο της κατάρτισης των όρων συμβολαίου με αυτή την εταιρεία τα τελευταία 12 χρόνια υπολογίζεται να έχουν γίνει υπερπληρωμές, δηλαδή πέραν του κόστους και του εύλογου κέρδους, προς την εταιρεία περίπου 35 εκατ. ευρώ.
«Ας επικεντρωθούμε όλοι μας πως θα τα ανακτήσουμε και όχι πως θα συνεχίσουμε την συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία», καταλήγει ο Φαίδωνας Φαίδωνος.
Φιλελεύθερος
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget