Τζαμιά μίσους στην Αττική

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τρεις (από τους 80 που έχουν χαρτογραφηθεί) τόποι μουσουλμανικής λατρείας με ακραία κηρύγματα ιμάμηδων. Ζουμ στους διαλόγους που αφορούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη

Ρεπορτάζ
Μίνα Καραμήτρου

Στην πλήρη χαρτογράφηση όλων των άτυπων χώρων λατρείας μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική έχουν προχωρήσει οι αρχές ασφαλείας.

Σημεία σε όλο τον νομό που συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι έχουν καταχωριστεί με πλήρη διεύθυνση, ακόμη και τον αριθμό ατόμων που τα επισκέπτονται. Μάλιστα στο μικροσκόπιο έχει μπει ακόμη και η «γλώσσα» που χρησιμοποιείται στους λόγους των ιμάμηδων, καθώς ερευνάται αν στους χώρους αυτούς γίνονται δεκτά ακραία κηρύγματα ή διάλογοι «υποστήριξης» των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως η πρόσφατη στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.

Πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή για τη διερεύνηση και καταγραφή αυτών των σημείων, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να έχει σαφή και αποτυπωμένη εικόνα, μετά μάλιστα και τα αλλεπάλληλα αιματηρά χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, ενώ ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί η δεύτερη γενιά μουσουλμάνων, παρ’ όλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στους χώρους που συναθροίζονται, σεβόμενοι ασφαλώς και το γεγονός ότι εκεί εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά στη χώρα μας», μας ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου», αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 ενεργοί χώροι λατρείας και από αυτούς οι τρεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια άτομα δεν δίστασαν να εκφραστούν με σκληρό και ακραίο τρόπο για τον δυτικό κόσμο και τον τρόπο ζωής σε αυτές τις χώρες.

Η εντολή που έχει δοθεί ύστερα από αυτή τη διαπίστωση ήταν να απλωθεί ένα δίχτυ ενημέρωσης και πληροφόρησης για τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Οι αναφορές που φτάνουν στην ΕΛ.ΑΣ. είναι καθημερινές για το πότε άνοιξαν και ποια ώρα έκλεισαν οι συγκεκριμένοι χώροι, πόσα και κυρίως ποια άτομα τους επισκέφθηκαν και πάνω από όλα τι ακούγεται στα κηρύγματα των ιμάμηδων και αν η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι ακραία ή ακόμα και αν δικαιολογούν τα φρικτά εγκλήματα ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Όμως οι αρχές ενημερώνονται και για το παρελθόν των μουσουλμάνων που επισκέπτονται τους τρεις αυτούς χώρους λατρείας. Δηλαδή, έχουν καταγράψει ποιοι είχαν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν και ποτέ επέστρεψαν. Συμπληρωματικά σε όλο αυτό το πλέγμα ασφαλείας θα πρέπει κανείς να υπολογίζει ότι ήδη από την αρχή του πολέμου στη Συρία, πέντε άτομα που έφυγαν από την Ελλάδα για να πολεμήσουν στη χώρα τους δεν έχουν επιστρέψει ακόμα και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση.

Πάντως έχει ήδη ζητηθεί από τις επίσημες αρχές της μουσουλμανικής κοινότητας να είναι σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές και να τους μεταφέρουν κάθε πιθανώς ύποπτη πληροφορία που θα υποπέσει στην αντίληψή τους, όπως η αλλαγή στάσης ορισμένων μουσουλμάνων και κυρίως ο σχολιασμός από πλευράς τους των δολοφονικών επιθέσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget