Ιδού γιατί η Τουρκία μπορεί να κάνει με τα πυρηνικά «μια τρύπα στο νερό»

Για τα πυρηνικά όπλα που κάποιοι φιλοδοξούν να κατασκευάσουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν να ακολουθήσουν τα ακόλουθα όχι εύκολα και απλά στάδια. Ο εμπλουτισμός ουρανίου η άλλου ραδιενεργού υλικού και η μέθοδος που χρειάζεται να ακολουθηθεί για την παραγωγή αρκετής εμπλουτισμένης ύλης για την δημιουργία πυρηνικού όπλου, βρίσκεται διαθέσιμο στο Ίντερνετ, «it’s not a big deal» λοιπόν, φίλτατε Ρετζέπ Ταγίπ. Αυτό που δεν βρίσκεις στην λαϊκή της γειτονιάς σου να το ψωνίσεις, είναι το σχάσιμο εμπλουτισμένο υλικό και τα όργανα εμπλουτισμού του από απλό ορυκτό.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Αν, επαναλαμβάνω ΑΝ, θεωρήσουμε ότι το κατάφερες αυτό (το πιο δύσκολο είναι να σε αφήσουν βέβαια) έχεις ένα νέο πρόβλημα, το πρόβλημα του πυροδοτικού μηχανισμού ενός πυρηνικού όπλου, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο, που δεν έχει καμία σχέση με τους γνωστούς πυροδοτικούς μηχανισμούς.

Το επόμενο θέμα, είναι η απόφαση, η επιλογή για το πως θα κάνεις την άφεση επί του στόχου του πυρηνικού σου όπλου. Με αεροπλάνο ή με πύραυλο;. Αν αποφασίσεις με αεροπλάνο, τότε χρειάζεσαι αεροπλάνο με ειδική διαμόρφωση, ικανό να διασπάσει την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου, να ρίξει το ατομικό όπλο σε μία απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλ. για να είσαι εσύ ασφαλής και αυτό να επιβιώσει και να επιστρέψει.

Εάν επιλέξεις πύραυλο ως φορέα του όπλου, τότε χρειάζεσαι ειδική πυραυλική τεχνολογία που θα επιτρέψει στον πύραυλο φορέα να βγει εκτός της ατμόσφαιρας, αλλιώς κινδυνεύει να καταρριφθεί από οποιοδήποτε μοντέρνο αντιαεροπορικό σύστημα. Την τελευταία φορά που το τσέκαρα, η τεχνολογία αυτή δεν ήταν διαθέσιμη στο περίπτερο της γειτονιάς μου (έτσι μου είπε ο κ. Θανάσης, τι να σας πω…) ούτε στο Ίντερνετ (το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Ιράν, αλλά και άλλοι).

Αν παρ’ όλα αυτά και μέσω εξωτερικής βοήθειας τα καταφέρεις, θα έχεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της πυρηνικής κεφαλής του πυραύλου-φορέα που πρέπει να επανεισάγει στη γήινη ατμόσφαιρα και να το αφήσει με ακρίβεια επί του στόχου (το παραμένον πρόβλημα της Β. Κορέας όπως λένε οι ειδικοί και διεθνώς εκτιμάται).

Επομένως, οι πυρηνικές ονειρώξεις του Ερντογάν δεν θα έπρεπε να απασχολούν κανέναν. Η απάντηση στο θέμα των πυρηνικών όπλων βρίσκεται στο ερώτημα για ποιον λόγο όλες οι πυρηνικές δυνάμεις, ξοδεύουν τόσα τρις για συμβατικούς εξοπλισμούς; Πολύ απλουστευτικά, γιατί τα πυρηνικά είναι ένα όπλο «απόλυτης εξασφάλισης», να μην επιτρέψει τη δύσκολη στιγμή την πλήρη κατάρρευση, να αποτρέψει αυτόν τον οποίο μπορεί να το κάνει στο συμβατικό επίπεδο! Αν ήταν κάθε φορά να απειλούμε με το παραμικρό με πυρηνικό πλήγμα, θα την πατάγαμε στο τέλος σαν τον ψεύτη βοσκό…

Αν ως υπόθεση εργασίας θα θέλαμε να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για ανάπτυξη πυρηνικού όπλου από την φίλη και σύμμαχο Τουρκία, τότε πρέπει να μιλάμε για κάποια 50 χρόνια. Ε, τότε αγαπητοί (συν)Έλληνες θα έχουν ξεπεραστεί τα πυρηνικά από νέες τεχνολογίες και η Τουρκία θα έχει ξοδέψει απίστευτα ποσά για να κάνει μία τρύπα στο νερό.
Με τις πιο θερμές μας ευχές.

Πηγή Defence=Point
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget