«ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΥΡΑΣΙΑ» και υπότιτλο «Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις»

Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη διοργάνωσε επιτυχώς την Β’ Στρογγυλή Τράπεζα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΥΡΑΣΙΑ» και υπότιτλο «Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις». Οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

Δρ. Ιωάννης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. Θέμα ομιλίας: «Η Ελληνική διασπορά όπως την έζησα».
Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Θέμα ομιλίας: «Ο ηγετικός ρόλος της Ρωσίας στο διαμορφούμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα».Δρ. Φίλιππος Νικολόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Παν/ου, Νομικός, Συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης. Θέμα ομιλίας: «Οι πολιτισμικές δυνατότητες της ορθοδοξίας μέσα απ' τη Βυζαντινή παράδοση και η Ρωσική κουλτούρα».

Δρ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. Θέμα ομιλίας: «Οι προκλήσεις του Ελληνισμού στη σύγχρονη εποχή».

Ο συντονιστής της Στρογγυλής Τραπέζης ήταν ο Δρ. Γεώργιος Καρδαράς, κύριος Ερευνητής Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών Τμήματος Βυζαντινών Ερευνών του Ε.Ι.Ε. και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης.

Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης βετεράνος δημοσιογράφος Γεώργιος Μπέρτσος ανακοίνωσε την πρόθεση της Δ.Β.Λ. για την οργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου με θέμα το Ανατολικό ζήτημα καθώς και τη δημιουργία του πόρταλ με καταξιωμένους δημοσιογράφους.
Αρκετά ΜΜΕ Διεθνή και Εθνικά καθώς και τουλάχιστον 2000 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες της Στρογγυλής Τραπέζης από το διαδίκτυο διότι η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά από την διαδικτυακή τηλεόραση (web.TV) της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης.

Αρχεία βίντεο της Α’ Στρογγυλής Τραπέζης της 2ας Ιουνίου 2017 : https://www.youtube.com/channel/UCFOW...
Προσεχώς θα ακολουθήσουν οι αναρτήσεις των βίντεο της Β’ Στρογγυλής Τραπέζης.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης
Χλόης 17 & Χαριλάου Τρικούπη, 14 562 Κηφισιά • Chlois 17 & Charilaou Trikoupi, 14 562 Kifisia
Τηλ./Τel.: +(30) 213 0 437257 • Email: inbyzin@gmail.com
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 139523301000, Α.Φ.Μ.: 997057390
Το είδαμε στο:
protagorasnews

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget