Στην ατζέντα του μέλλοντος, Βούτσηδες δε χωράνε!

Του Θανάση Κ. (facebook)

Ο κ. Βούτσης είπε προχθές:

--"Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια".

--" Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας».

--"Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους".

Φαίνεται πως ο κ. Βούτσης είναι καλός για πολιτική κουβεντούλα και "ζύμωση", άντε και για διατήρηση πολιτικών ισορροπιών - κυρίως σε κομματικές συνελεύσεις - αλλά από άλλα πράγματα με τα οποία καταπιάνεται εσχάτως, μάλλον ψηλο-άσχετος είναι!

Να του διευκρινίσουμε, λοιπόν, μερικά πραγματάκια:

Πρώτον ένα Χριστιανικό κράτος μπορεί κάλλιστα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό!

Για την ακρίβεια, αν γυρίσει και κοιτάξει γύρω του, τι γίνεται εδώ και κάμποσες...δεκαετίες, όλως συμπτωματικώς, αυτό που ονομάζουμε "σύγχρονα κράτη" είναι κατά κανόνα Χριστιανικά Κράτη!

Πολλά απ' αυτά έχουν και στο εθνικό σύμβολό τους - δηλαδή τη σημαία τους - το σχήμα του σταυρού (όπως και η Ελλάδα)! Για παράδειγμα η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Βρετανία (τριπλό σταυρό, μάλιστα προς τιμήν τριών Προστατών Αγίων) και η Ελβετία...

Ακόμα και η Ιρλανδία, που δεν έχει το σταυρό στη σημαία της, είναι βαθύτατα Καθολική.

Και η Πολωνία, το ίδιο...

Σε πολλά απ' αυτά κυβερνούν οι Χριστιανοδημοκράτες, όπως στη Γερμανία για παράδειγμα, την "ηγέτιδα" της Ευρώπης.

Ενώ στη Βρετανία, ο εστεμμένος αρχηγός του κράτους (Βασίλισσα σήμερα) είναι ταυτόχρονα και αρχηγός της Εκκλησίας!

Ενώ στις ΗΠΑ το εμβληματικό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου έχει αποτυπώσει το σύνθημα: In God we Trust! (Έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό"!)

Κι αυτό δεν είναι καν το μόνο θρησκευτικό σύμβολο της επίσημης Αμερικής!

Και κάθε διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου στον Αμερικανικό Λαό τελειώνει με την τυποποιημένη φράση (ή παραλλαγές της):

"So help you God" (Ο Θεός μαζί σας!).

Και στη Νότιο Αφρική, "πατέρας του Έθνους", δίπλα στην προσωπικότητα του Νέλσονος Μαντέλα, αναγνωρίζεται ο Ντέσμουντ Τούτου: Καθολικός Αρχιεπίσκοπος της χώρας τα δύσκολα χρόνια του αγώνα της κατά το απαρτχαϊντ. Και τιμηθείς με το Νόμπελ Ειρήνης το 1984...

Για να μην μιλήσουμε για την μεγάλη επιρροή που έχει σήμερα η Εκκλησία σε πολλές από τις πρώην Κομμουνιστικές χώρες, με πιο χτυπητά παραδείγματα την ίδια τη Ρωσία και την Πολωνία (και την Κροατία, βεβαίως).

Και για να φύγουμε από τον Χριστιανικό κόσμο, το Ισραήλ από τα πιο σύγχρονα κράτη στον κόσμο, είναι βαθύτατα ταυτισμένο με τη δική του θρησκευτική πίστη - τον Ιουδαϊσμό - κι έχει ως εθνικό σύμβολο το "άστρο το Δαυίδ", κατευθείαν από την θρησκευτική-εθνική του παράδοση.

Είναι... "ταλιμπάν" όλες αυτές οι χώρες;

Έχει εντελώς τρελαθεί ο Βούτσης ή είναι ο ίδιος τόσο άσχετος!

Εκείνο που ξεχωρίζει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, από μια χώρα-"ταλιμπάν", είναι η ανεκτικότητα σε αλλόδοξους. Το να μπορεί κανείς, δηλαδή, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα ανεμπόδιστος.

Δεν είναι "πρόβλημα", να έχουν θρησκευτική ταυτότητα τα ίδια τα κράτη και οι λαοί τους. Κι είναι αρετή, να είναι ανεκτικοί απέναντι στις θρησκευτικές μειοψηφίες τους.

Δεν είναι πρόβλημα, είναι όρος ύπαρξής τους, να αναπαράγουν την εθνική-θρησκευτική τους ταυτότητα και να την περνάνε στις νέες γενιές τους. Αλλά είναι και δημοκρατική τους υποχρέωση, να επιτρέπουν και στους "αλλόδοξούς" τους να κάνουν το ίδιο...

Κι από αυτή την άποψη η Ελλάδα, είναι απόλυτα δημοκρατική. Είναι ίσως πιο ανεκτική (ιδιαίτερα προς κάποιες θρησκευτικές σέχτες) από ό,τι η Γαλλία που υπερηφανεύεται ότι είναι etat laic...

Το ειδικό πρόβλημα με τους μουσουλμάνους που έχουμε είναι άλλου τύπου.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη έχουν πλήρη δικαιώματα (σε κάποια σημεία περισσότερα απ' ό,τι οι ομόθρησκοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Το πρόβλημα που έχουμε είναι με τους παράνομους μετανάστες που μας έχουν έλθει. Κι εδώ το πρόβλημα δεν είναι ότι εκείνοι είναι μουσουλμάνοι. Είναι ότι έχουν έλθει παράνομα, δεν δικαιούνται ασύλου γιατί ΔΕΝ είναι "πρόσφυγες", οι περισσότεροι δεν θέλουν να ζήσουν εδώ, έχουν και πρέπει να υπάρξει κάποιος έλεγχος κατά την εδώ παραμονή τους και ομαλός τρόπος επαναπατρισμού τους.

Το πρόβλημα μαζί τους είναι ότι δεν θέλουμε να έλθουν στη χώρα μας "ταλιμπάν", έτοιμοι να εξαπολύσουν "τζιχάντ"!

Δεν είμαστε εμείς οι... ταλιμπάν!

Απλώς, δεν θέλουμε "εισαγόμενους" ταλιμπάν!

Γιατί έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Και δεν θέλουμε να αρχίσουν να συμβαίνουν κι εδώ...

Αλήθεια ο κ. Βούτσης δεν πήρε χαμπάρι ότι πριν μερικούς μήνες, κάποιοι μουσουλμάνοι (Σιίτες Ιρανοί) από τους πιο ήσυχους και φιλόνομους κατά τα άλλα, ...αυτομαστιγώνονταν σε δημόσια θέα;

Με οιμωγές και θρήνους, μαζικά, κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών τους στο Κέντρο του Πειραιά;

Αυτά δεν είδε ο κ. Βούτσης;

Κι "ανακαλύπτει" τους ταλιμπάν στους... Έλληνες;

Ε λοιπόν, αυτά δεν μας αρέσουν, όχι γιατί είμαστε "φανατικοί Χριστιανοί" εμείς, αλλά γιατί είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι. Κι εκείνοι ΔΕΝ είναι!

Δεν μας αρέσει η εφαρμογή της "Σαρίας" στη χώρα μας (του Μουσουλμανικού αστικού και οικογενειακού δικαίου), που υπάρχει, δυστυχώς.

Γιατί εμείς είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι και δεν ανεχόμαστε τη "Σαρία". Όπως δεν την ανέχονται σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος! Γι' αυτό!

Κι ύστερα ο κ. Βούτσης, ως εκ της θέσεώς του, πρέπει να διαβάσει και το ...Σύνταγμα της χώρας. Όχι όλο, μη κουραστεί κι όλας!

Μόνο το άρθρο 3 και το άρθρο 16 (εδώ μόνο τη δεύτερη παράγραφο)...

Γιατί το Σύνταγμά μας ορίζει σαφώς (άρθρο 3) ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι Ορθόδοξο Χριστιανικό κράτος, τελεία και παύλα.

Ναι, βεβαίως, ανεκτικό στους αλλόδοξους.

Ναι, ασφαλώς, με κάθε σεβασμό στα θρησκευτικά φρονήματα των συμπολιτών μας (όχι κατ' ανάγκην σε κάθε παράνομο που μας έρχεται με το έτσι θέλω), αλλά υποχρεωμένο να προάγει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των νεοελλήνων στα σχολεία (άρθρο 16 παράγραφος 2). Ξανά, τελεία και παύλα.

Τι δεν καταλαβαίνει;

Είπε κι άλλα "χαριτωμένα" ο κ. Βούτσης: Όπως οι υπαινιγμοί του για το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" της χούντας. Και η περιφρονητική του αποστροφή για το "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια".

Καλά θα κάνει, να αφήσει τα όψιμα αντί-χουντικά του!

Αν τον ενοχλούν οι χούντες - εμένα με ενοχλούν αφόρητα όλα τα αυταρχικά καθεστώτα κι όπου μπόρεσα τα πολέμησα, ΔΕΝ τα υπερασπίστηκα - να σταματάει να κυνηγάει τις "πεθαμένες" χούντες και να κυνηγήσει καμιά σημερινή (χούντα)!
Labels:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget