Βροχή» οι κατασχέσεις: Κάθε μέρα 1.000 άτομα χάνουν τις περιουσίες τους

Η «αριστερή ευαισθησία» οδηγεί στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας – Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» - Στο στόχαστρο καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών

Κατασχέσεις | Ειδήσεις: Στενάζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με φόντο την αρπαγή των περιουσιών τους καθώς οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (εφορίες, Ελεγκτικά κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) έχουν βγει...
παγανιά, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κυρίως να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ολοένα αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκαλούν «ίλιγγο»: Μόνο μέσα στον Ιούνιο του 2017, επιβλήθηκαν συνολικά 20.954 κατασχετήρια για χρέη προς το κράτος, δηλαδή γίνεται λόγος για τουλάχιστον 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι οφειλέτες σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν συνολικά σε 951.114 άτομα έως το τέλος Ιουνίου του 2017, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 930.160 στα τέλη Μαΐου του ιδίου χρόνου.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως μόνο κατά το α’ εξάμηνο του 2017 επιβλήθηκαν συνολικά 112.058 κατασχετήρια!

Πρόκειται για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κλπ.) σε βάρος ισάριθμων οφειλετών.

Δυστυχώς, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιάζει να αδυνατεί να καταλάβει το αυτονόητο: Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με την ολοένα μειούμενη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων φορολογουμένων εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Οι πολίτες υποφέρουν, αλλά η κυβέρνηση δείχνει αμετακίνητη σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων, δηλαδή να τηρήσει πιστά το δόγμα των δανειστών, «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών μοιάζουν να αγνοούν στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Οικονομίας: Όταν το κράτος επιβάλλει τέτοια σκληρά μέτρα και οι πολίτες «γονατίζουν», τότε μοιραία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται.

Το χειρότερο δε είναι πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνουν και τα ίδια τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, αλλά κανείς από τους «φωστήρες» του ΥΠΟΙΚ δεν μοιάζει να δίνει σημασία!

Το «φέσι» πάει... σύννεφο!
Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών κατά το α’ εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 5,47 δισ. ευρώ.
Υπολογίζεται, μάλιστα πως σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες πολίτες (περίπου 3,8 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα) χρωστούν στην εφορία.

Ενδεικτικά, από αυτούς, 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο από ένα ευρώ έως και 500 ευρώ και το συνολικό ποσόν που χρωστούν φθάνει μόλις τα 340 εκατ. ευρώ.

Από τους παραπάνω, εξάλλου, 505.202, που αντιπροσωπεύουν το 11,7% του συνόλου, χρωστούν το πολύ μέχρι 10 ευρώ ο καθένας και συνολικά μόλις 1 εκατ. ευρώ, 398.004 έχουν οφειλές μέχρι 50 ευρώ και συνολικά 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ 1.485.693, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 34,5% του συνόλου, οφείλουν από 50,01 έως και 500 ευρώ και συνολικά 327,8 εκατ. ευρώ.

Η ζοφερή αυτή εικόνα είναι ενδεικτική για το πού οδηγεί τη χώρα η οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα καταχρεωμένο κράτος, όπου όλοι χρωστούν σε όλους, ενώ ο όρος «ιδιοκτησία» αρχίζει πλέον να θυμίζει ένα κακόγουστο ανέκδοτο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως έχουν ήδη αρχίσει να δρουν στη χώρα οι άρπαγες και τα «κοράκια» των δανειστών.
πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινούν κατασχέσεις για όσους έχουν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

Αντιμέτωποι με «ραβασάκια» αναμένεται να βρεθούν μέσα στο προσεχές διάστημα εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, που θα κληθούν να καταβάλουν στους δήμους ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ περίπου και αφορούν σε απλήρωτα πρόστιμα, κλήσεις και σε ανεξόφλητα δημοτικά τέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», το «σαφάρι» των εντολών είσπραξης αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων, οπότε και θα αποσταλούν στους οφειλέτες τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Μάλιστα, προβλέπεται η αποπληρωμή τους να γίνεται μέχρι και σε 100 δόσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι δήμοι θα προχωρήσουν στην αποστολή των επιστολών που θα καλούν όσους χρωστούν χρηματικά ποσά να ρυθμίσουν τα χρέη του μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που θα παραλαμβάνουν τη σχετική εντολή πληρωμής.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε περίπτωση που αγνοήσουν τη σχετική ειδοποίηση και δεν ενταχθούν στην προβλεπόμενη διαδικασία ρύθμισης, τότε οι δήμοι έχουν το δικαίωμα να τους μπλοκάρουν τον ΑΦΜ και να προχωρήσουν σε κατάσχεση του τραπεζικού τους λογαριασμού, ακόμη και σε κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους.

Σημειώνεται πως από τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους δήμους, τα 330 εκατ. ευρώ αφορούν στο δήμο Αθηναίων, με το «φέσι» να έχει συσσωρευθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε συνολικά 1.150.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
Όπως αναφέρει, εξάλλου, η εφημερίδα στη ρύθμιση για τα χρέη μπορούν να υπάγονται και οφειλές που θα βεβαιώνονται εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου. Μάλιστα, όσοι θα κάνουν χρήση της ρύθμισης θα απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους.

Ειδικότερα, όσοι πληρώσουν εφάπαξ τα χρωστούμενα, τότε προβλέπεται απαλλαγή 100% επί των προσαυξήσεων και των τόκων, για 24 δόσεις απαλλαγή 80%, από 25 έως 48 δόσεις 50%, από 49 έως 72 δόσεις 30% και τέλος από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή 10%.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget