Έπιασαν δουλειά τα funds για τα «κόκκινα» δάνεια – Κατασχέσεις καταστημάτων και πολυτελών κατοικιών

Ελένη Μπότα

Παρά τα εμπόδια που πρόβαλλαν οι κάτοικοι, με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή οι κατασχέσεις προχώρησαν κανονικά.
Δουλειά έχουν πιάσει τα ξένα funds διαχείρισης «κόκκινων δανείων» τα οποία έχουν αποκτήσει άδεια λειτουργία από την τράπεζα της Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες σε δημοφιλές τουριστικό νησί της χώρας κατέφθασαν εκπρόσωποι αυτών των funds και προχώρησαν σε κατασχέσεις μεγάλων εμπορικών καταστημάτων αλλά και πολυτελών σπιτιών και παρά τα εμπόδια που πρόβαλλαν οι κάτοικοι, με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή οι κατασχέσεις προχώρησαν κανονικά.

Οι κατασχέσεις αναμένεται να κλιμακωθούν έως το τέλος του χρόνου, ενώ πρώτος στόχος είναι τα δάνεια με καθυστέρηση άνω των δύο ετών, των οποίων οι συμβάσεις έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Τράπεζα της Ελλάδος χορήγησε δύο νέες άδειες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, μετά την εξέταση των σχετικών φακέλων που υπέβαλαν η Alvarez & Marsal (A&M) και η Resolute Asset Management (Resolute).

Πλέον, συνολικά πέντε εταιρείες έχουν λάβει σχετική άδεια από την κεντρική τράπεζα, ενώ βρίσκονται σε εκκεμότητα κι άλλες πέντε τουλάχιστον αιτήσεις.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη χορηγήσει άδειες στις AKTUA (κοινοπραξία Alpha Bank), Pillarstone (KKR – Alpha Bank, Eurobank) και FPS της Eurobank.
Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στην Ευρωζώνη, που αντιστοιχεί περίπου στο 45% και ύψους 108 δισ. Ευρώ, ενώ οι ελληνικές συστημικές τράπεζες καλούνται να μειώσουν τα ΝΡΕs κατά 40% μέχρι το τέλος του 2019.
Η ενεργή διαχείριση και η μείωση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

Πουλάει 800 εκατ προβληματικά καταναλωτικά δάνεια η Alpha

Στην πώληση 800 εκατ ευρώ προβληματικών καταναλωτικών δανείων λογιστικοποιημένων και μη λογιστικοποιημένων προχωράει η Alpha bank στο πλαίσιο της στρατηγικής μείωσης των NPLs και NPEs.
Με βάση το σχεδιασμό η πώληση μάλλον θα ολοκληρωθεί τέλη του 2017 αν και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.

Στόχος της κίνησης της Alpha bank είναι κυρίως να περάσει το μήνυμα στην ΕΚΤ και στον SSM ότι υλοποιεί τα πλάνα που αφορούν τους στόχους μείωσης των προβληματικών δανείων.
Τα 800 εκατ θα πουληθούν έναντι 12 εκατ ευρώ ή 1,5% της ονομαστικής αξίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Alpha bank εμφανίζει 32,3 δισεκ. NPEs ή 53,8% ενώ τα NPLs ανέρχονται σε 22,9 δισεκ. ή 38,3%.
Σε επίπεδο ομίλου τα NPEs καταναλωτικά αντιστοιχούν στο 62,7% της κατηγορίας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα NPEs φθάνουν το 86,7% και στα στεγαστικά στο 47%.
από: bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget