Κόμματα και οργανώσεις υπογράφουν κείμενο-έκκληση για την Κύπρο

Σε συνέχεια δύο διαβουλεύσεων αντιπροσωπειών τους στα γραφεία της Χριστιανική Δημοκρατίας, το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα Ελλάδας, η Ελληνική Χριστιανοκοινωνική Ένωση, η Λαϊκή Ενότητα και η Χριστιανική Δημοκρατία κατέληξαν στην συνυπογραφή της «ΚΟΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ» που ακολουθεί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Χ.Δ.
ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

1.Τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, παρά τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές μεταξύ μας διαφορές, θεωρούμε άμεση και επείγουσα προτεραιότητα, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σε σχέση με την εξέλιξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.

2.Βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση μιας «λύσης» η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα είναι σαν εκείνη του σχεδίου Ανάν, την οποία όμως απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (75.83%) ο κυπριακός Ελληνισμός, επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου του 2004, κόντρα στην ενδοτική και «ρεαλιστική» πολιτική των κατεστημένων κομμάτων Αθήνας και Λευκωσίας, τα οποία διακήρυτταν, στη διαπασών, ότι το ΟΧΙ θα έφερνε την καταστροφή! Σήμερα με την «λύση» που προωθούν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που χθες ήταν οι σημαιοφόροι του σχεδίου Ανάν, επιχειρείται:

-Η αναγνώριση, νομιμοποίηση και μονιμοποίηση, με την υπογραφή της Ελλάδας και της Κύπρου, βαρύτατων παραβάσεων του Διεθνούς Δικαίου: της εισβολής, της κατοχής και του εποικισμού της Βορείου Κύπρου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέας κρατικής οντότητας, όπου δεν θα ισχύουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές αρχές και ιδίως η Αρχή της Πλειοψηφίας στη λήψη των αποφάσεων.

Στις υπό εξέλιξη συνομιλίες, η εκπροσώπηση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβαθμίζεται σε εκπροσώπηση της ελληνοκυπριακής κοινότητας, με ίσους όρους με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος-δημιούργημα της εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία το 1974, της βίαιης μετακίνησης πληθυσμών και του παράνομου εποικισμού.

Καλούμε τις Κυβερνήσεις της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο, όσο είναι ακόμα καιρός, να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στη μόνη σωστή του βάση, ως ζήτημα εισβολής, κατοχής και εποικισμού και να αγωνιστούν για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος με την ανάδειξη της Κύπρου ως ενιαίου και κυρίαρχου Κράτους, χωρίς καμία παρέκκλιση από τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου χάριν των συμφερόντων των ισχυρών. Ένα κράτος ευνομούμενο που θα λειτουργεί στη βάση των αρχών της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη λήψη όλων των αποφάσεων και της προστασίας των δικαιωμάτων του κυπριακού Λαού.

Ζητούμε ο κυπριακός λαός, όπως και κάθε λαός, να μπορεί να ορίζει ο ίδιος τις τύχες του και η λύση του Κυπριακού να βασίζεται στο σεβασμό όλων ανεξαιρέτως των αρχών και δικαιωμάτων που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης του Ο.Η.Ε. για τα κυρίαρχα κράτη και τους λαούς, καθώς και την κατάργηση όλων των καταλοίπων της αποικιοκρατίας: των βρετανικών Βάσεων, του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων με δικαίωμα επέμβασης και της παρουσίας ξένων στρατευμάτων και των εποίκων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ*
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

*Η Λαϊκή ενότητα υπέγραψε το κείμενο προτάσσοντας τα βασικά και θεμελιώδη που περιέχει και την ανάγκη συμπόρευσης στην κρίσιμη αυτή ώρα για την Κύπρο, παρά τις κάποιες επιφυλάξεις της σε σημεία του.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget