Κίνδυνοι για την Εθνική ασφάλεια από τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που εκδόθηκε στις 31 Μαϊου 2017, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που έφτασαν στα νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016, δηλαδή μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας, δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, ακόμα κι αν η αίτησή τους για άσυλο εξετάζεται από κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Συνεπώς, εγκλωβίζονται όλοι στα νησιά, που μετατρέπονται και επίσημα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, και προφανώς αναμένεται να γυρίσουν πίσω ακόμη κι αυτοί που είχαν απομακρυνθεί προς την Ηπειρωτική Ελλάδα!

Παράλληλα, με την μορφή του κατεπείγοντος, στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προχωρά η δημιουργία Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) σε χώρους που παραχωρούνται από το Υπουργείο Άμυνας, συνήθως κοντά σε οικιστικούς ιστούς! Στην Κω, κοντά στο χωριό Πυλί, κατασκευάστηκε σε άμεση γειτνίαση με το υφιστάμενο hotspot στο στρατόπεδο «καπετάν Λαζαρής».

Στη Σάμο αποφασίστηκε να διαμορφωθεί εντός της υπάρχουσας ανοιχτής δομής hotspot, στο πρώην πεδίο βολής Βαθέος Σάμου, και σ’ απόσταση 2 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, το Βαθύ. Στη Χίο, μετά από απόρριψη της πρότασης του χώρου της ΒΙΑΛ, εξαιτίας έντονης αντίδρασης πολιτών και των δημοτικών συμβούλων, προτάθηκε από το Υπουργείο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Ολύμποι! Τόσο για την Χίο, όσο και για Λέσβο και Λέρο, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις, όπως είχε προσυμφωνηθεί από τον Οκτώβριο του 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους των πέντε αυτών νησιών.

Τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) συνιστούν κλειστές φυλακές για τους παραβατικούς μετανάστες αλλά και για όσους η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί. Και γι’ αυτό η δημιουργία τους, και δη στα ακριτικά νησιά, θεωρείται πρωτίστης σημασίας για την κυβέρνηση

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει επανειλημμένως εκφράσει τις θέσεις του για το μεταναστευτικό. Ειδικότερα για τη δημιουργία των ΠΡΟΚΕΚΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου εκφράζει έντονα τις ανησυχίες του, ιδιαίτερα όταν αυτά φτιάχνονται μέσα σε στρατόπεδα:

Πρώτον, διότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Άλλωστε το υποδηλώνει κι ο φορέας χρηματοδότησης των έργων (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης), όπως και η παραχώρηση του στρατοπέδου στην Κω για 12 χρόνια!

Δεύτερον, δεν δίνεται καμιά εγγύηση σχετικά με τον χρόνο κράτησης και τον αριθμό των κρατουμένων.

Τρίτον, η παρουσία τους πλησίον οικιστικών ιστών, κι ακόμα χειρότερα εντός υφιστάμενων δομών φιλοξενίας μεταναστών, απειλεί την κοινωνική ασφάλεια και συνοχή.

Τέταρτον, τα κοστολόγια κατασκευής και συντήρησης των κέντρων αυτών υπερβαίνουν τις δυνατότητες ενός πτωχευμένου κράτους, που δανείζεται με αντίτιμο την απαλλοτρίωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του λαού του και την εκχώρηση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Πέμπτον, για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων καταστρέφονται τα ακριτικά στρατόπεδα άμυνας της χώρας τη στιγμή μάλιστα που το καθεστώς Ερντογάν θέτει ευθέως θέμα αναθεώρησης συνθηκών κυριαρχίας στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας ως όπλο της αναθεωρητικής του πολιτικής τις μεταναστευτικές ροές και προωθώντας με κάθε μέσο πράκτορες της ΜΙΤ στη χώρα μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. προειδοποιεί πως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας βρίσκεται υπό άμεση απειλή όσο η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο προώθησης της επεκτατικής της πολιτικής και δη με τις ευλογίες των «Εταίρων» μας στην Ε.Ε. και των «Συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ!

Το Ε.ΠΑ.Μ. υποστηρίζει πως τα ακριτικά νησιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνον ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστευτικών ροών. Όσοι ταυτοποιούνται, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφονται εντός ολίγων ημερών στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με τη διεθνώς νόνιμα. Με τα σχέδια δημιουργίας νέων δομών κι αύξησης των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά η κυβέρνηση αποδέχεται και νομιμοποιεί τον ρόλο της Τουρκίας ως επίσημου δουλέμπορα της περιοχής, μονιμοποιεί την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, επικυρώνει το γκριζάρισμα και την αμφισβήτηση του Ανατολικού Αιγαίου θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική και εθνική ασφάλεια.

Το Ε.ΠΑ.Μ. τονίζει : Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μπορεί να επιλυθεί ουσιαστικά μόνο από μια πατριωτική-δημοκρατική εξουσία, που δεν λογοδοτεί στην Ε.Ε., αλλά αποκλειστικά στον ελληνικό λαό. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, προασπιζόμενη και προωθώντας τα συμφέροντα ενός κυρίαρχου λαού, μπορεί να εφαρμόσει έναν εθνικό σχεδιασμό επίλυσης του μεταναστευτικού με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα.

Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές –και όχι αλλότριες ή νατοϊκές- δυνάμεις. Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα περιορίσει και θα θέσει υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο την δράση των ΜΚΟ. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα καταγγείλει επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς την Τουρκία για τις τακτικές ιδιοτελούς ρύθμισης των προσφυγικών ροών και την συνακόλουθη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον Ελληνικό λαό να παλέψει για την ανάδειξη μιας Πατριωτικής –Δημοκρατικής Εξουσίας που θα προασπίσει πραγματικά και αποτελεσματικά την εθνική του ανεξαρτησία και κυριαρχία.


Πλήρης επιβεβαίωση του Ε.ΠΑ.Μ. για το μεταναστευτικό


Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου, με τις καταστροφές των εξεγερμένων μεταναστών, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αφενός τα όσα είχε επισημάνει λίγα 24ωρα πριν το Ε.ΠΑ.Μ. και αφετέρου τους φόβους και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών μας. Συνέπεια αυτών, να καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας που οδηγεί σε διχαστικές καταστάσεις και να εμποτίζεται με μισαλλοδοξία ο ελληνικός λαός, γεγονός που εξυπηρετεί βεβαίως, το κατοχικό καθεστώς.

Είναι ξεκάθαρο ότι, όσο η χώρα μας δεσμεύεται από τις Συνθήκες του Δουβλίνου θα λειτουργεί ως αποθήκη μεταναστών, θα υποτάσσεται στην μη εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, και θα υποχρεώνεται όχι μόνο να εμποδίζει την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως είχε συμφωνηθεί από τον Ιούνιο του 2015, αλλά να αποδέχεται την προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, από τις χώρες των «εταίρων» και δανειστών μας.

Με την πολιτική αύξησης των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά η κυβέρνηση όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλεια μονιμοποιώντας την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, αλλά ουσιαστικά μετατρέπεται σε εταίρο δουλεμπορικών συμφερόντων που εντοπίζονται στην γείτονα.

Με τη δημιουργία νέων δομών εντός στρατοπέδων, όχι μόνο εξασθενεί η στρατιωτική άμυνα της παραμεθορίου, αλλά κυρίως μπαίνει σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το «γκριζάρισμα» του Ανατολικού Αιγαίου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι έχουν μετατρέψει τα σύνορά μας σε ανοιχτές πύλες εισροών αλλά ερμητικά κλειστών στις εκροές των μεταναστευτικών ροών! Γι αυτό και παραχώρησαν την φύλαξη των εθνικών συνόρων, την επιχειρησιακή διαχείριση του Αιγαίου και της άμυνάς του, σε υπερεθνικές δομές (Frontex, NATO, ευρωστρατός)!

Το Ε.ΠΑ.Μ. υπενθυμίζει πως τα ακριτικά νησιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνον ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστών.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί και μόνον από μια πατριωτική – δημοκρατική Κυβέρνηση, η οποία θα λογοδοτεί αποκλειστικά στον ελληνικό λαό κι όχι στην ΕΕ! Που δεν θα αναγνωρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου.

Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, που θα προασπίζεται και θα προωθεί τα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού, μπορεί να εφαρμόσει εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα. Οι δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας, να προμηθεύονται τάχιστα τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβαίνουν άμεσα στις χώρες προορισμού τους υπό την άμεση συνδρομή και αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ. Αντιθέτως, όσοι ταυτοποιούνται, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα, ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφουν στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με τα διεθνώς νόμιμα!

Μόνον μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί ν΄ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, όχι κλείνοντας πρεσβείες όπως της Συρίας κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρώντας διπλωματικές επαφές με χώρες επ´ ωφελεία των εθνικών μας συμφερόντων, των οποίων οι κυβερνήσεις τους να διευκολύνουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των αλλοδαπών.

Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές – και όχι αλλότριες ή νατοϊκές – δυνάμεις.

Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα περιορίσει και θα θέσει υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο την δράση των ΜΚΟ.

Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα καταγγείλει επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς την Τουρκία για τις τακτικές ιδιοτελούς ρύθμισης των προσφυγικών ροών και την συνακόλουθη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την ανάδειξη μιας Πατριωτικής –Δημοκρατικής Εξουσίας που θα προασπίσει πραγματικά και αποτελεσματικά την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας!

Αθήνα 20 Ιουλίου 2017

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget