Ανατροπή προστίμου 50 χιλ. ευρώ στον πρώην δήμ. Καλύμνου

Ανατροπή στον ισχυρισμό του πρώην δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη ότι του καταλογίστηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ επειδή ενίσχυε οικονομικά τον βοσκό των Ιμίων φέρνει η… δεύτερη ανάγνωση της καταλογιστικής πράξης του Β’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 6.000 ευρώ που δόθηκε στον βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο, κατά το διαχειριστικό έτος 2002, κρίθηκε νόμιμο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, ο καταλογισμός των 50.000 ευρώ έγινε σε βάρος του πρώην δημάρχου αλλά αφορούσε επιχορηγήσεις και δαπάνες που έγιναν από το Δήμο Καλύμνου οι οποίες κρίθηκαν μη νόμιμες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε έκτακτο επιτόπιο κατασταλτικό έλεγχο για το έτος 2002 και με την υπ’ αριθμ. 39/7.4.2014 έκθεση του που αριθμεί 145 σελίδων, προέβη σε καταλογισμούς τόσο σε βάρος του κ. Διακομιχάλη, όσο και κατά των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ των μη νόμιμων αποφάσεων του ΔΣ του Δήμου Καλύμνου, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, φέρονται να είναι επιχορηγήσεις προς Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς, σε τοπικούς μη αθλητικούς Συλλόγους, όπως δυτών και αιμοδοτών, σε άπορους δημότες που δεν προσκόμισαν στοιχεία που να βεβαιώνουν την οικονομική αδυναμία τους, για μίσθωση σκαφών και λεωφορείων, κ.α.

Στο στόχαστρο του ελέγχου μπήκαν εισιτήρια και άλλα έξοδα για ταξίδια σε Φλόριδα των ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία και Ολλανδία αλλά το αρμόδιο κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε:

Ότι οι δαπάνες αυτές «αν και δεν είναι κανονικές, λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά, ωστόσο, εμπίπτουν στις ρυθμίσεις των άρθρων 26 παρ.1 του ν. 3274/2004 και 29 παρ. 8 του ν. 3448/2009 και συνεπώς δε συνιστούν έλλειμμα καταλογιστέο σε βάρος των υπολόγων της ελεγχόμενης διαχείρισης». Ο κ. Διακομανώλης έχει ασκήσει έφεση η οποία θα εξεταστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2018.
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

[blogger][disqus]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget