1/6/2016 - 1/7/2016

Ο οικονομολόγος και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στην εκπομπή «Στο Μικρόφωνο» του διαδικτυακού σταθμού E-ROI. Μαζί του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Α' Αναπληρωτής Γραμματέας ‎του Ε.ΠΑ.Μ. Θέμης Συμβουλόπουλος. ‎‎‎‎‎Τετάρτη, ‎29 ‎Ιουνίου ‎2016.

O Δημήτρης Καζάκης σχολιάζει την ειδησεογραφία της ημέρας καθώς και θέματα της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας στην εκπομπή του διαδικτυακού σταθμού E-ROI «Στο Μικρόφωνο».


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι παρέθεσαν σημαντικά στοιχεία για την υγειονομική περίθαλψη.

Ποσοστό 40% των καρκινοπαθών αντιμετωπίζουν δυσκολία στο πρώτο ραντεβού, λόγω των μεγάλων αναμονών στα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ 577.500 θάνατοι από αυτούς (33,7% του συνόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση) θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη.

Τα στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για να προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τη μείωση των συντάξεών τους.

«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία. Τα νοσοκομεία είναι παντελώς άδεια, χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας σε αντίθεση με τους νέους, θέλουμε καλύτερη υγεία και κάνουμε συχνότερα εξετάσεις. Όσο για τις επεμβάσεις, για εμάς είναι Γολγοθάς. Τα προβλήματα με τους καρκινοπαθείς είναι γνωστά.

Αν υπήρχε καλύτερη υγεία θα μπορούσαν να σωθούν χιλιάδες συνάνθρωποι μας. Σήμερα αν δεν έχεις χρήματα, πεθαίνεις στον δρόμο» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, Χρήστος Σαλονικιός, και προσθέτει «Σήμερα πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους. Μας έκοψαν και τις επικουρικές συντάξεις. Ζούμε ένα δράμα. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το ότι το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν έχουν να στοιχειώδη για να ζήσουν».

Ο ταμίας της ενότητας συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Πασχάλης Τσαμπάζης, σημειώνει «Διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα μας έγινε νέα μείωση στις συντάξεις. Η μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. Δεν μας δόθηκε το επικουρικό. Μας είπαν ότι θα μπει την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν ξέρουμε αν θα μπει ολόκληρο ή κουρεμένο. Το θέμα της υγείας είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο γιατί σήμερα στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά. Αλλά υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με το νοσηλευτικό προσωπικό».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) μέσω: http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα, τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που πρέπει να καταβάλουν για το 2016.

Με τα εκκαθαριστικά αυτά περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1η-1-2016 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς επίσης και όλες οι εταιρείες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα (εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία κ.λπ.) που κατείχαν την 1η-1-2016 ακίνητη περιουσία αξίας οποιουδήποτε ύψους θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένα ποσά ΕΝΦΙΑ.

Στον αντίποδα, ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2016 θα παραμείνει αμετάβλητος για τη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων με ιδιοκτησίες συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, ενώ θα είναι μειωμένος έως και 25% για το 15%-20% των φορολογουμένων που κατέχουν μόνο μία ή δύο το πολύ κατοικίες.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα πρέπει να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, κάθε μία από τις οποίες λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.

Με βάση τον νόμο 4389/2016, ορισμένοι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκαν απαλλαγές από τον συγκεκριμένο φόρο, με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων που προκύπτουν από την εφαρμογή αντικειμενικών αξιών μειωμένων κατά 5% έως και 38% για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα σε πολλές περιοχές της χώρας, αναδρομικά από την 21η-5-2015. Όμως, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν οι αλλαγές αυτές σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους είναι τόσο μεγάλες, ώστε εκτιμάται ότι τελικά τα έσοδα που θα επιδιώξει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ θα υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 13% σε σύγκριση με τα 2,65 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ για το 2015.

Οι αλλαγές στον υπολογισμό
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», οι αλλαγές που ισχύουν φέτος στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι, αναλυτικά, οι ακόλουθες:

1. Αυξάνονται κατά 23%-25% οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων.

2. Δεν διατηρείται για το 2016 η ευνοϊκή διάταξη που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015 και προέβλεπε έκπτωση 20% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα (συνήθως ξενοίκιαστα) διαμερίσματα και λοιπά κτίσματα.

3. Μειώνεται από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται επί του αθροίσματος των αντικειμενικών αξιών όλων των ακινήτων του φορολογούμενου. Στα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ θα επιβάλλεται πλέον συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστές 0,1%-0,15%.

4. Αυξάνονται κατά 15% έως και 200%, από 0,1%-1% σε 0,3%-1,15%, οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

5. Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ των φυσικών προσώπων θα επιβαρύνει πλέον και τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

6. Αυξάνεται από 0,5% σε 0,55% ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, ενώ για τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Α.Ε. Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ αυξάνεται από το 0,25% στο 0,35%.

7. Επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 0,1% και στα ακίνητα που ιδιο χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.


http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/709218/enfia-erxontai-ta-ekkatharistika-deite-ti-tha-plirosoyme-gia-to-2016#ixzz4D4UHOp2m

ΠΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ

H Deutsche Bank συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προειδοποιεί το ΔΝΤ σε έκθεσή του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα !!!
Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί της ΜΕΡΚΕΛ και του ΣΟΪΜΠΛΕ, αντί να κοιτάνε τα χάλια τους, κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα !!!


Το Ταμείο τονίζει ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας αποτελεί πιθανή πηγή κινδύνων για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς η πιθανότητα μετάδοσης των προκλήσεων στο εξωτερικό είναι αρκετά υψηλή.
Η οικονομική κρίση είναι πάντα εδώ

«Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη» αναφέρει μεταξύ άλλων, το Ταμείο.
Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η βαρύτητα της Deutsche Bank καθιστά αναγκαία τη βελτίωση της διοίκησής της, την αύξηση της εποπτείας και την εντατικοποίηση του ελέγχου της εξωγενών συναλλαγών της.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, HSBC και Credit Suisse συνιστούν τη δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

πηγή

Αναρωτιόμαστε που κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι οικονομολογούντες-τηλεπερσόνες που με βαρύγδουπο και πολύξερο στόμφο, προφήτευαν την καταστροφή της Βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit, αναδεικνύοντας μια μικρή και προσωρινή, όπως αποδεικνύεται, πτώση της Αγγλικής λίρας έναντι των άλλων νομισμάτων όπως και του Βρετανικού Χρηματιστήριου.

Λίγες μέρες μετά το Brexit, στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,28% έναντι του ευρώ και άνοδο 0,17 έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3458 δολάρια.

Το ευρώ
έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,1113 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 114,171 γεν, στο 0,8256 με τη στερλίνα και στο 1,0895 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,739 γεν.

Και επιπλέον το Βρεατνικό Χρηματιστήριο, ύστερα από μια προσωρινή πτώση, ανέκτησε τις απώλειες και σήμερα είναι το μόνο Χρηματιστήριο διεθνώς με ανοδική πορεία.

Όλα αυτά βέβαια τα κάνουν γαργάρα οι Μπάμπηδες και οι λοιποί Γερμανοτσολιάδες των κεντρικών ελληνικών κατοχικών ΜΜΕ.Είπατε τίποτα οι υπόλοιποι οπαδοί και τηλεθεατές τους ;

πηγή

του Γρηγόρη Σουλτάνη

Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ασύμβατες με την ιδεολογία της ΕΕ. Η θεμελιώδη αντιδημοκρατικότητα που χαρακτηρίζει την ΕΕ -με εύσχημο τρόπο αποκαλείται «δημοκρατικό έλλειμμα»- δεν είναι ένα ζήτημα συγκυριακό, αλλά δομικό.


Η Δημοκρατία (ακόμη και η κακέκτυπη κοινοβουλευτική) δεν έχει θέση στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της ΕΕ.
Με αφορμή το Brexit, το γεγονός αυτό ήρθε πάλι στην επικαιρότητα, αφού, στις δημόσιες δηλώσεις που ακολούθησαν διαφάνηκε με σαφήνεια η θεμελιώδης αντιδημοκρατικότητα της ιδεολογίας των ευρωκρατών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -του δημοκρατικότερου οργάνου που διαθέτει η ΕΕ-, ο οποίος, εν πολλοίς, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της ΕΕ», υπονοώντας σαφώς ότι τα δημοψηφίσματα, δηλαδή, η έκφραση της βούλησης των λαών, συνιστούν κίνδυνο για το καθεστώς της ΕΕ. Επιπλέον, γίνεται έμμεσα παραδεκτό το γεγονός ότι η ΕΕ είναι κατασκεύασμα των ευρωπαϊκών ελίτ, ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «…η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η...
ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη».

Σε αυτή τη δήλωση υπονοείται ότι η έκφραση της βούλησης των λαών, αφενός θα επιφέρει τη διάλυση της ΕΕ και αφετέρου, θα αποτελέσει την αιτία επιστροφής στην παλιά εποχή των ενδοευρωπαϊκών ανταγωνισμών και των ένοπλων συγκρούσεων. Άρα, η Ενωμένη Ευρώπη απαιτεί την παράκαμψη της ετυμηγορίας της λαϊκής βούλησης, αφού, αν αυτή η ετυμηγορία-που προεξοφλείται ως αρνητική για την ΕΕ-γινόταν αποδεκτή, θα ισοδυναμούσε με συνηγορία στο πόλεμο!

Εκτός του ότι, ηχεί ως ανέκδοτο ο ισχυρισμός ότι ο λόγος συγκρότησης της ΕΟΚ/ΕΕ ήταν η ανάγκη για ειρήνη, έχει αποδειχθεί ότι το ελεύθερο εμπόριο, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια για την αποτροπή ενός πολέμου-πέρα από το γεγονός ότι ειδικά το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί ένα είδος πολέμου.

Στην ίδια λογική, οι χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι «τάσσονται κατά της ιδέας να διεξάγονται δημοψηφίσματα για μείζονες αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής, επειδή κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την κοινοβουλευτική δημοκρατία….»!!!

Τα συμπεράσματα που εξάγονται αβίαστα είναι ότι οι πολιτικοί διαχειριστές της ΕΕ διακατέχονται από μια υφέρπουσα αντιδημοκρατικότητα, η οποία, συνήθως, καλύπτεται πίσω από μια οικονομίστικη δογματική γλώσσα.

Εντούτοις, η θεμελιώδης αντιδημοκρατικότητα έχει δύο πτυχές: η πρώτη αφορά τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και η δεύτερη την κυριαρχία των πολυεθνικών εταιριών.

Ο φιλελευθερισμός δεν υπήρξε ποτέ συμβατός με τη Δημοκρατία και πολύ περισσότερο, ο σύγχρονος φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός), καθότι, καθώς αποτελεί ιδεολογική έκφραση της κυριαρχίας του καπιταλισμού, με τη μορφή των εταιριών, αξιώνει την ηγεμονία στο πεδίο των ιδεών. Έτσι, η Δημοκρατία είναι ένα πολιτειακό σύστημα καταδικαστέο, αφού αποτελεί εμπόδιο στην κυριαρχία των αυτονομημένων οικονομικών κέντρων εξουσίας.

Η ΕΕ δεν είναι μια απλή διακρατική οικονομική ένωση με υπερεθνικά χαρακτηριστικά, αλλά ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο σε διαδικασία ολοκλήρωσης που φιλοδοξεί να ενοποιήσει τις εθνικές καπιταλιστικές τάξεις, στα πλαίσια μιας φιλελεύθερης αυτοκρατορίας. Η ενοποίηση αυτή, απαιτεί την κατάργηση του κράτους-έθνους, γιατί αυτό, αντιβαίνει στις ανάγκες συσσώρευσης του κεφαλαίου.

Στα νέα δεδομένα, η πολυεθνική αποτελεί τον κυρίαρχο καπιταλιστικό θεσμό συσσώρευσης κεφαλαίου (πραγματικού ή πλασματικού), με αποτέλεσμα-στα πλαίσια της οικονομίας της αγοράς-η κοινωνική και γεωπολιτική σφαίρα να διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες αυτού του θεσμού.

Όπως κατά τη βιομηχανική επανάσταση, ο εργοστασιακός θεσμός ήταν ο διαμορφωτής του οικονομικού, ατομικού, κοινωνικού, αστικού και εθνικού χώρου, κατά παρόμοιο τρόπο, η Εταιρία επιχειρεί την αναδιαμόρφωση των χώρων. Αυτό απαιτεί την κατασκευή ενός νέου τύπου υποκειμένου, την επιβολή του οικονομικού ολοκληρωτισμού στις κοινωνικές σχέσεις και την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και των κρατών.

Επί της ουσίας, η ΕΕ είναι ένας πολιτικός θεσμός στην υπηρεσία των Εταιριών, που επιχειρεί να καθορίσει τα γεωοικονομικά όριά της, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συσσώρευση κεφαλαίου, στα πλαίσια του αμείλικτου διεθνούς ανταγωνισμού.

Εντούτοις, η επιστροφή σε ένα είδος αυτοκρατορίας υπό γερμανικό imperium, θα σημάνει, όχι μόνο την κατάργηση των εθνών-κρατών αλλά και όλων των συμπαρομαρτούντων που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του έθνους κράτους. Ακόμη και αυτή η ισχνή αντανάκλαση δημοκρατίας, η κοινοβουλευτική, θα εκλείψει μαζί με τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.

Κι αυτό, όχι λόγω της αυτοκρατορικής δομής-που θα σήμαινε επιστροφή σε παρωχημένα μοντέλα πολιτειακής οργάνωσης-αλλά εξαιτίας της εταιρικής κυριαρχίας, που καθώς παίζει χωρίς αντίπαλο, εγείρει αξιώσεις ισχύος σε όλα τα πεδία του κοινωνικού, με τη μορφή του νεοφιλελεύθερου ιδεολογήματος.

Η Δημοκρατία (ακόμη και η κακέκτυπη κοινοβουλευτική) δεν έχει θέση στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της ΕΕ.

Γι’ αυτό και οι ευρωκράτες, για να προλάβουν κάθε πιθανό δημοψήφισμα και μια διάλυση της ΕΕ έχουν ετοιμάσει το «τελεσίγραφο» δημιουργίας ενός Υπερκράτους (Ευρωδικτατορίας) της ΕΕ που προβλέπει ότι «οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν το δικαίωμα να έχουν το δικό τους στρατό, το δικό τους ποινικό δίκαιο, το δικό τους φορολογικό σύστημα ή το δικό τους κεντρικό τραπεζικό σύστημα, με όλες αυτές τις εξουσίες να μεταφέρονται στις Βρυξέλλες».

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2016/06/blog-post_0.html

του Απόστολου Διαμαντή

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ο πολιτικός αυταρχισμός της ευρωπαϊκής ηγεσίας που άρχισε τις απειλές προς τους βρετανούς να φύγουν αμέσως. Κανένας τρόπος όμως δεν υπάρχει να τους υποχρεώσουν να ενεργοποιήσουν το σχετικό άρθρο εξόδου. Αυτό είναι καθαρά δική τους υπόθεση. Μπορεί να το κάνουν τώρα, μπορεί του χρόνου, μπορεί και ποτέ. Αυτοί θα το αποφασίσουν.
Το να απαιτούν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών από τους Άγγλους να φύγουν αμέσως συνιστά παρέμβαση ωμή στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους. Το δημοψήφισμα ήταν μια βρετανική υπόθεση, δεν ήταν υπόθεση του Γιούνκερ. Οι Άγγλοι είναι σε θέση να τσιγαρίζουν την ΕΕ για κανένα χρόνο τουλάχιστον, μέχρις ότου καταλήξουν. Και θα καταλήξουν ανάλογα με τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.

Επιπλέον, οι Άγγλοι δεν είναι ούτε Έλληνες, ούτε δανοί πολιτικοί -που το 1992 ψήφισαν δύο φορές για να κάνουν το όχι ναι στο Μάαστριχτ- για να τρομοκρατούνται και να αλλάζουν τις αποφάσεις τους. Συνήθως, όσοι πολιτικοί χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις δεν συνυπολογίζουν όλες τις παραμέτρους -κυρίως τις ιστορικές- αλλά περιορίζονται στην οικονομική σφαίρα. Είναι δυνατόν το έθνος που έφτιαξε την Magna Carta, τον κοινοβουλευτισμό, την Τράπεζα, τον ατμό και τη βιομηχανική εποχή να....
ασχοληθεί με τις ελαφρότητες του Γιουνκέρ ή τις απειλές του Σόϊμπλε;

ΕΕ Χωρίς νομιμοποίηση

Είναι τέτοιος ο κυνισμός των ευρωπαίων πολιτικών, ώστε δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως κυβερνούν χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Ο Αλέν Ζιπέ, γκωλικός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, δήλωσε πως «το να οργανώσεις τώρα ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία είναι σαν να δίνεις στο πιάτο μια νίκη στην Μαρίν Λεπέν»! Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Πως κυβερνούμε ερήμην του λαού; Πως η ΕΕ υπάρχει ενάντια στη θέληση των Γάλλων; Αυτό ακριβώς σημαίνει.

Όταν ρωτάς έναν Άγγλο, εάν θέλει να αποφασίζει ο Σουλτς για λογαριασμό του, σε μια γερμανική Ευρώπη, έναν Άγγλο όμως που έχει υπερασπίσει με αίμα την ελευθερία του από τους Γερμανούς, τί περιμένεις να σου απαντήσει; Ναι; Όχι θα απαντήσει. Το ίδιο -και περισσότερο- ο Γάλλος. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός, είναι απλώς στοιχειώδες αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας. Και έτσι, δεν τους ρωτάμε καν. Κυβερνούμε ερήμην τους. Μέσα σ’ αυτήν την πραγματικά θλιβερή πολιτική ομάδα που ελέγχει σήμερα τα ευρωπαϊκά κράτη, από δεξιούς μέχρι δήθεν αριστερούς, το μόνο που αξίζει είναι η προστασία των τραπεζών. Το τι ακριβώς θέλουν οι λαοί είναι παντελώς αδιάφορο, είναι λαϊκισμός.

Ο λαϊκισμός είναι πλέον το όπιο της ευρωπαϊκής ελίτ. Όπως τόνισε στη Φιγκαρώ και ο καθηγητής της ιστορίας του δικαίου στο πανεπιστήμιο της Βενσέν Ζακ ντε Σεν Βικτόρ «όποιος είναι ευρωσκεπτικιστής θεωρείται εγκληματίας. Σε ορισμένους κοινωνικούς κύκλους είναι υποχρεωτικό να είσαι φιλοευρωπαίος. Τελεία. Οι Βρυξέλλες έχουν πάντα δίκιο».

Ποιοι είναι αυτοί οι κοινωνικοί και πολιτικοί κύκλοι; Προφανώς αυτοί που ωφελούνται από μια χειραγώγηση των μαζών, από την κατάλυση των εθνικών κρατών, ώστε να ελέγχουν απόλυτα τόσο τα πλεονάσματα, όσο και την πολιτική εξουσία, που γίνεται έτσι μια κλειστή υπόθεση. Είναι αυτοί που προσπαθούν τώρα να μαζέψουν υπογραφές στο Λονδίνο για να επαναλάβουν το δημοψήφισμα και να βιάσουν έτσι τον αγγλικό λαό.

Ο Σεν Βικτόρ το λέει πολύ εύστροφα: «Η αντίδραση στο Λονδίνο όσων δεν ψήφισαν Brexit δείχνει την απόγνωση μιας αστικής ελίτ, κυρίως νέας ηλικίας, η οποία θεωρεί ότι προδόθηκε από την επαρχία, τους γέρους και τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια απόρριψη της δημοκρατίας. Θα το ονόμαζα «επανάσταση των ελίτ», σε αντίθεση με το γνωστό «επανάσταση των μαζών». Οι ελίτ σήμερα ζουν σε μια απίστευτη απομόνωση, είναι ικανοποιημένες από τον εαυτό τους, απορρίπτουν όλα όσα διαφεύγουν από την προσωπική τους απόλαυση, είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα του κόσμου που τις περιβάλλει. Πρόκειται για παγκόσμιες κοινωνικές τάξεις... Όταν αυτές οι ελίτ έρχονται αντιμέτωπες με μια βίαιη επιστροφή της πραγματικότητας, όπως π.χ. το αποτέλεσμα ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος, δεν διστάζουν να μιλήσουν κατά της δημοκρατίας. Αυτή είναι η παρακμή του δημοκρατικού λόγου».

Αλλά ο Γάλλος ιστορικός δεν γνωρίζει πως το πρόβλημα λύθηκε ήδη. Το έλυσε η ίδια η Φώφη από τις Βρυξέλλες: « Δεν θα επιτρέψουμε στο λαϊκισμό και τις συντηρητικές πολιτικές να διαλύσουν την Ευρώπη»!

Και έτσι, μετά από αυτό το καίριο χτύπημα στον λαϊκισμό, όλα θα πάνε καλά. Αλλά όχι και τόσο καλά, διότι οι Γάλλοι γκωλικοί -που ίσως κερδίσουν την Λεπέν- όπως ο Σαρκοζί, δηλώνουν πως «θα επαναφέρουν τον πρωταρχικό ρόλο των εθνών στην ΕΕ, καθώς είναι τα έθνη που στηρίζουν τη δύναμή μας», ενώ και ο Φρανσουά Φιγιόν είπε πως «πρέπει να αναδιοργανώσουμε την ΕΕ δίνοντας βάρος στα έθνη, αφού η ΕΕ δεν συνιστά ομόσπονδο κράτος».

Η επίθεση όμως της Φώφης και των υπολοίπων Ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων εναντίον του λαϊκισμού ίσως διασώσει τον Γιούνκερ από το ναυάγιο.

από το «tvxs.gr»

Ο πιο μοχθηρός λαϊκισμός:
«Παράδεισος η ΕΕ»!
«Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»...
Ο όρος «λαϊκισμός» μας καταδυναστεύει εδώ και δεκαετίες: Το κυρίαρχο σλόγκαν του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο πήρε παραληρηματική διάσταση στα χρόνια του πασοκικού εκσυγχρονισμού (σημιτισμός).
Πολύ εύστοχα επισημαίνει ο Στάθης στο σημερινό του άρθρο:
«Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, από την εποχή του πρώτου διδάξαντος κ. Σημίτη, μια λέξη πλανάται σαν φάντασμα πάνω απ’ το κεφάλι μας (κι ενίοτε μέσα), η λέξη λαϊκισμός.

Γενικώς το σμήνος των λέξεων που χρησιμοποιούν τα όρνια είναι μεγάλο (διακύβευμα, αφήγημα, πρόσημο κ.τ.λ.), αλλά η λέξη λαϊκισμός ξεχωρίζει πρώτη μακράν, και κατά τη διάρκεια, και κατά τη συχνότητα, και κατά το εύρος της χρήσης.
Με τη σημερινή διαστροφή των εννοιών, ο λαϊκισμός δεν προσάπτεται τόσον εναντίον των πολιτικών, όσον εναντίον των πολιτών. Δεν είναι δηλαδή δημαγωγός ο εκάστοτε Κλέων ο Βυρσοδέψης, αλλά το θύμα του, ο Μήτσος ο φουκαράς».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ


Καταρχάς πρέπει να τοποθετήσουμε τα πράγματα όρθια, διότι με τη δόλια «διαστροφή των εννοιών» το αστικό καθεστώς, ιδιαίτερα με τη μοχθηρή μορφή του νεοφιλελευθερισμού, έχει τοποθετήσει τα πράγματα με το κεφάλι προς τα κάτω.

Πρώτη αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Ο «λαϊκισμός» είναι πολιτική ιδεολογία, δηλαδή η «θεωρία και η Πράξη» των κομματικών υποκειμένων, του κράτους, των πνευματικών ελίτ, γενικά των ελίτ της εξουσίας.

Η μήτρα του λαϊκισμού, δηλαδή οι υλικοί όροι, είναι η μικροαστική τάξη: Ο κοινωνικός χώρος μέσα στον οποίο αμβλύνονται οι αντιθέσεις των δύο βασικών κοινωνικών τάξεων…

Η θεωρητική και ιδεολογική έκφραση αυτού του χώρου, δηλαδή της άμβλυνσης και εξαφάνισης των κοινωνικών αντιθέσεων είναι η αφετηρία του λαϊκισμού.

Θεωρητική επεξεργασία, Ιδεολογία και Πρακτική του αστικού καθεστώτος!!!

Ο λαϊκισμός υπήρξε ένα από τα προνομιακά ιδεολογικά και πολιτικά οχήματα του κεφαλαίου και των εξουσιών του, με στόχο: Την κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική αποχρωμάτωση των αντιθέσεων, την αντικατάσταση των ταξικών εννοιών με υπερταξικές, τη διάλυση των ταξικών διαφορών μέσα στη γενική έννοια «λαός».

Ο λαός δεν παράγει το λαϊκισμό, αλλά βομβαρδίζεται, «παρασύρεται» ή εξαπατάται από το λαϊκισμό, όπως και από κάθε άλλη νόθα ιδεολογία.

Οι ιδεολογίες παράγονται ΟΧΙ από τους λαούς, αλλά από τους εκφραστές των ποικίλων οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων: Από το ιδεολογικό και πολιτικό οικοδόμημα μιας κοινωνίας, ιδιαίτερα το κυρίαρχο…

Όταν, συνεπώς, κατηγορούνται οι λαοί σαν «λαϊκιστές», σαν «εθνικιστές» κ.λπ, αυτό αποτελεί μια δόλια διαστροφή της πραγματικότητας: Η πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω…

Δεύτερη αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Το πρώτο δόλιο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας οδηγεί σε μια άλλη δολιότητα: Στη μετάθεση του «λαϊκισμού», του «εθνικισμού» και κάθε ιδεολογικής κατασκευής, από του παραγωγούς (θύτες) στα θύματα: στο λαό.

Έτσι με αυτό το τέχνασμα επικαλύπτεται και αποκρύπτεται η μήτρα του λαϊκισμού και κάθε ιδεολογικής κατασκευής. Επικαλύπτεται και αποκρύπτεται τούτο: Ότι ο λαϊκισμός, όπως και κάθε άλλο τρομοκρατικό σκιάχτρο («εθνικισμός», «ρατσισμός», «φασισμός», κ.λπ) είναι ιδεολογήματα που παράγονται από του δουλοκτήτες για τους δούλους τους, που παράγονται από το κεφάλαιο και τα επιτελεία του για να βομβαρδίζουν τους λαούς, να τους χειραγωγούν και να τους εξαπατούν, για να τους τρομοκρατούν…

Είναι, συνεπώς, ο νεοφιλελευθερισμός ο ΜΕΓΑΣ παραγωγός και κατασκευαστής του λαϊκισμού…

Και η μεγάλη διαστροφή και ΑΠΑΤΗ είναι τούτη: Ο νεοφιλελευθερισμός και τα προπαγανδιστικά του ιερατεία (πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά), ενώ παράγουν και κατασκευάζουν αυτά τα ιδεολογήματα του λαϊκισμού, ενώ είναι ο ίδιος (νεοφιλελευθερισμός και το υπηρετικό του προσωπικό) ποτισμένος και «μουλιασμένος» με λαϊκισμό, εμφανίζεται σαν εχθρός του λαϊκισμού.

Είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού, όπως και κάθε κυρίαρχο ιδεολόγημα των οικονομικών και πολιτικών εξουσιών, που αντιμετωπίζει το λαό σαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Εκμετάλλευσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των μακάβριων επιδιώξεών του χρήματος.

Είναι αυτές οι ελίτ της εξουσίας που κολακεύουν το «αντικείμενό» τους (λαός), ξύνοντας τα ταπεινά του ένστικτα ή δημαγωγώντας ασύστολα, προκειμένου να τον χειραγωγήσουν…

Ακριβώς, αυτή η ιδεολογική και πολιτική διαδικασία και πράξη (κολακείας των ενστίκτων, δημαγωγίας και χειραγώγησης του αντικειμένου-λαός) είναι ο λαϊκισμός.

Αυτήν την ιδεολογική και πολιτική διαδικασία (λαϊκισμός) ο νεοφιλελευθερισμός και ο σύγχρονος πλανητικός φασισμός, την έχουν αναγάγει σε «επιστήμη». Έτσι ενώ είναι παραγωγοί και οι ίδιοι υστερικοί λαϊκιστές, μας παραμυθιάζουν ασύστολα και λαϊκιστικά, εμφανιζόμενοι σαν «εχθροί» του λαϊκισμού, υψώνοντας έτσι το λαϊκισμό και σε τρομοκρατικό σκιάχτρο !!!

Είναι να γελά κανείς, λοιπόν, όταν ακούει την Ντόρα, το Σταύρο Θεοδωράκη και όλα τα ανδρείκελα και τα πολιτικά μορμολύκεια του 4ου Ράιχ, όλα αυτά τα κατακάθια της λαϊκίστικης μοχθηρίας του νεοφιλελευθερισμού, να αναθεματίζουν το λαϊκισμό και να στιγματίζουν κάθε πράξη λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο δικό τους λαϊκισμό και αμφισβήτησης του 4ου Ράιχ, σαν «λαϊκισμό»!!!

http://resaltomag.blogspot.gr/2016/06/blog-post_63.html

​Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας καταγράφηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Ρέντσι, να «κουρευθούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών για να διασωθούν οι ιταλικές τράπεζες!
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ότι οι κανόνες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πολιτών σε περίπτωση που μια τράπεζα της ευρωζώνης χρειαστεί διάσωσης.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει «κούρεμα» των ιταλικών καταθέσεων!

Πρώτα «κουρεύονται» μέτοχοι και ομολογιούχοι και αν χρειαστεί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ) για τυχόν διάσωση των ιταλικών τραπεζών! Και βέβαια, οι ομολογιούχοι δεν έχουν «ούτε παλιά λιρέτα», άρα πάνε για «κούρεμα» καταθέσεων!

«Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια χρόνο παρά χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. «Οι νόμοι της ευρωζώνης για την επίλυση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προσφέρουν ικανό περιθώριο για τις ανάλογες συνθήκες σε κάθε κράτος μέλος» διεμήνυσε.

«Ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι εξυπηρετείται η χώρα με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες» απάντησε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει μέτρα που θα δώσουν ρευστότητα ύψους 40 δισεκ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες , σύμφωνα με ένα πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.

Μιλώντας μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε κάθε χρόνο να συζητούμε τα ίδια και τα ίδια. Οι κανόνες της ευρωζώνης για τη διάσωση και αναδιάρθρωση των τραπεζών αφήνουν αρκετά περιθώρια χειρισμού στα κράτη-μέλη».

Ο Μ.Ρέντσι έσπευσε να απαντήσει και μάλιστα σε έντονο ύφος, υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για τις τράπεζες και πώς θα εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, σεβόμενοι ταυτόχρονα τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Δεν είμαστε εδώ για να μας κάνει κάποιος τον δάσκαλο».

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης για δημιουργία «τοξικής» τράπεζας (Bad Bank) δεν ευοδώθηκε, καθώς δεν έγινε δεκτή από την Κομισιόν.

Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Bloomberg και μετέδωσε το newmoney.gr, να «ρίξει» στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας κεφάλαια ύψους 40 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην καταρρεύσει. Αρκετές ιταλικές τράπεζες έχουν υψηλότατα επίπεδα «κόκκινων» δανείων, ενώ οι μετοχές τους έχουν δεχθεί πραγματικό σφυροκόπημα από την αρχή του έτους.

Αυτή, όμως, η επιθυμία του κ. Ρέντσι «σκοντάφτει» στο Βερολίνο, το οποίο παραμένει σταθερό στη θέση του ότι το κόστος για τη διάσωση μίας τράπεζας θα πρέπει να το αναλάβουν πρώτα οι μέτοχοί της και πιθανώς και οι καταθέτες («bail-in») και, εάν αυτό δεν αρκεί, τότε μόνο θα μπορούν να διοχετευθούν κρατικά κεφάλαια, για να μην υπάρξει κατάρρευση.

Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το Brexit, το οποίο είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, με τις απώλειές τους να φθάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεν είναι κάτι ικανό για να παραβιαστούν οι κανόνες που ορίζονται από την οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD).

«Ποτέ δεν ζητήσαμε να αλλάξουμε τους κανόνες. Στην τρέχουσα κατάσταση και εάν υπάρξουν προβλήματα είμαστε ικανοί, σεβόμενοι τους κανόνες, να προστατεύσουμε τα χρήματα των καταθετών» επέμεινε ο κ. Ρέντσι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Observer, ο Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ειδικό ιταλικό ταμείο διάσωσης των τραπεζών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Γιούνκερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά το τέλος του δείπνου με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για «bank run» στην Ιταλία, προκαλώντας ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «η Κομισιόν θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει κάθε είδους bank run στην Ιταλία». Ακολούθησε μικρή παύση και ο κ. Γιούνκερ έσπευσε να προσθέσει: «Αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία προς το παρόν».ΠΗΓΗ: pronews

Τηλεφωνική επικοινωνία του οικονομολόγου και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στο Maximum FM 93.6 (Αλεξανδρούπολη), στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού ''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε. ‎‎Τετάρτη, ‎29 ‎Ιουνίου ‎2016.πηγή

“Είκοσι μουρτάτες, [προδότες] βρωμόσκυλα, δεν εμπορείτε να κομματιάσετε;” Την σχετική επιστολή στέλνει από το Λονδίνο ο Ιωάννης Ορλάνδος στις 30/6/1825. Παραλήπτης είναι ο Γ. Κουντουριώτης τον οποίο η βρετανική πολιτική ανέδειξε Πρόεδρο της προσωρινής Κυβέρνησης στην θέση του νόμιμα εκλεγμένου Π. Μαυρομιχάλη.

Ανάλυση: Στέργιος Ζυγούρας

Ιστορικό πλαίσιο της επιστολής

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την δολοφονία του Οδυσσέα. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την σύναψη του β΄ δανείου στο Λονδίνο και την αποβίβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο. Τον προηγούμενο χρόνο το Λονδίνο “διόρθωσε” τα λάθη του με δραστικές ουσίες, ανακλήσεις ή σφαίρες (Byron, Stanhope, Trelawny) και κατόρθωσε, εξαγοράζοντας τις χαλαρότερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

του Στάθη

Συριζαίους
Βλέπωστα πάνελ να ομιλούν για τα πάντα και αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ήταν οι άνθρωποι αυτοί, όταν για αυτά τα πάντα όλα έλεγαν άλλα.

Σε ποιον κόσμο ζουν τώρα εκείνοι που παρότρυναν τον κόσμο να αλλάξει τα πράγματα; Πάντως όχι στον κόσμο εκείνων που οι συντάξεις και οι μισθοί τους μειώνονται συνεχώς, σαν το νεράκι από βρύση που στερεύει. Ούτε στον κόσμο εκείνων που ψάχνουν για δουλειά, όπως οι πεινασμένοι ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Εχουν πάρει φωτιά τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα ραφεία, τα μανικιουράδικα, τα τσαντάδικα, τα καλλυντικάδικα, βγαίνουν οι Συριζαίοι (του είδους homo Συριζάκιας) στα....
πάνελ σινιαρισμένοι και σινιέ και μιλούν για την τραγωδία του κοσμάκη, λες και τα μάτια του έχουν ανάγκη τη στάχτη και το μυαλό του τον σανό.

Ετσι στο ξετσίπωτο,
έτσι στο αδιάφορο, έτσι στο ανάλγητο, αμολάνε τις μπαρούφες τους στις εκπομπές κι ύστερα πάνε να τις επαναλάβουν στην Κεντρική Επιτροπή, στη Βουλή και στ’ ακριβά ρεστοράν που έμαθαν να συχνάζουν για να λιγδώσουν το αντεράκι τους,
εις υγείαν των κορόιδων που οδηγούν κοπαδηδόν στην πενία, την ένδεια και την απελπισία.
Χαντάκωσε (και) ο κ. Τσίπρας τους Unidos Podemos - «οι Podemos κράτησαν τις δυνάμεις τους» λέει ο καλογυαλισμένος Συριζαίος κι αφήνει άφωνη ακόμα και την ηχώ του.

Εγκατέλειψε το Εργατικό Κόμμα (αυτή η ελάχιστη Αριστερά που διαθέτει η Βρετανία) το θυμωμένο αγγλικό προλεταριάτο στην τύχη του, «η κακούργα η ακροδεξιά», σου λέει ο Συριζαίος που εφαρμόζει
ο ίδιος ακροδεξιά πολιτική, αγρίως νεοφιλελεύθερη. Και είναι ορισμένοι
εκ των Συριζαίων (εν προκειμένω ο homo-Συριζάκιας) τόσο γλίτσηδες, ώστε όχι μόνον να εφαρμόζουν αυτήν την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά να την υπερασπίζονται και ιδεολογικώς!

Λες και ο Μαρξ έγραψε το μανιφέστο της COSCO, λες και ο Γκράμσι πούλαγε αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμους, λες και ο Λένιν έκοβε τους μισθούς των εργατών για να είναι ακόμα πιο παχιές οι αγελάδες που τρώνε οι καπιταλιστές. Τι-μπον στέικ με σάλτσα πεινασμένου παιδιού.

Σωπάστε επιτέλους! κάνετε ό,τι κάνετε, αλλά πάψετε να μυξοκλαίτε ότι είσθε η Αριστερά που δεν μπόρεσε να κάνει αλλιώς, ενώ ταυτόχρονα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μπείτε στα σαλόνια της διαπλοκής, στον κόσμο των ντήλερ της εθνικής περιουσίας, στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα και όπου αλλού συχνάζει ο«καλός κόσμος» που στέλνει τον κοσμάκη στον άλλο κόσμο.

Σαν τσακισμένο καναντέρ χαροπαλεύει η Ελλάδα κι εσείς της ρίχνετε στάχτη από τα αποκαΐδια στα μάτια. Με το θεριό της φτώχειας παλεύει το ένα στα δύο ελληνικά νοικοκυριά κι εσείς απ’ τον άμβωνα της οθόνης μπαίνετε στα σπίτια των κολασμένων και τους λέτε το success story του Σαμαρά με ολίγη από γεμιστά,
βιαστικοί, γρήγορα, να ξεμπερδεύετε, έχετε διορισμούς να κάμετε,πελατεία να φτιάξετε, για να μην επιστρέψει η Δεξιά, το ΠΑΣΟΚ και το δικό τους πελατειακό κράτος.

 Εχετε δουλειές να τελειώσετε για να μας αποτελειώσετε - όμως πάντα με κάποια αριστερή ευαισθησία, αστερίσκους τινές των 53 και οπωσδήποτε το ηθικό πλεονέκτημα του Κόφτη απέναντι στον φουκαρά και τον μαλάκα.

Σαν δεν ντρεπόμαστε, όπως
λένε οι άνθρωποι που εκφράζονται απλά κι όχι όπως όσοι μιλούν με τη διχαλωτή γλώσσα του φιδιού! Με τη μια γλωσσίδα να κάνει το «όχι», «ναι» και την άλλη γλωσσίδα τα λόγια του Θεού, έργα του Διαβόλου.

Ως πότε; ώσπου να τους πάρει ο διάολος...
από το "enikos.gr"

Άλλη μια κόκκινη γραμμή ξεχάστηκε και παρά τις επίμονες αντίθετες διαβεβαιώσεις, οι συντάξεις μειώθηκαν.

Το πικρό ποτήρι του «τσεκουρώματος» των συντάξεών τους πίνουν από χθες χιλιάδες συνταξιούχοι.

Σαστισμένοι μπροστά από τα μηχανήματα στέκονται οι περισσότεροι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και Δημοσίου που βλέπουν εδώ και μερικές ώρες τα χρήματα που μπήκαν για τη σύνταξή τους να είναι μειωμένα.

Η μείωση που βλέπουν είναι διπλή, καθώς από τη μια το ΕΚΑΣ περικόπηκε σε 140.000 δικαιούχους και από την άλλη δεν έχουν μπει τα χρήματα της επικουρικής.

Από χθες που καταβλήθηκαν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου κάποιοι συνταξιούχοι που λάμβαναν για παράδειγμα 680 ευρώ σύνταξη είδαν στους λογαριασμούς τους συντάξεις ύψους των 400 ευρώ, άνθρωποι που έπαιρναν 800 ευρώ είδαν ποσά της τάξεως των 450 ευρώ...

Τι έγινε με το επικουρικό;
Οι συντάξεις από το ΙΚΑ κατατέθηκαν χθες χωρίς το επικουρικό, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, στο εξής με βάση απόφαση του υπουργού Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης, ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ ορίζεται η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Έτσι, οι επικουρικές συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΙΚΑ θα κατατεθούν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Στην ουσία, «έφαγαν» μια επικουρική από τους συνταξιούχους με το κόλπο της αλλαγής στην ημερομηνία πληρωμής, καθώς ως το τέλος του χρόνου θα έχουν λάβει μετά την αλλαγή αυτή 11 και όχι 12 συντάξεις.

Σήμερα, Πέμπτη (30/06/2016) κατατίθενται οι συντάξεις του ΝΑΤ και την Παρασκευή του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Και περικοπή ΕΚΑΣ
Στο μεταξύ, ξεκίνησε από χθες η περικοπή του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα, ενώ μειώσεις στις συντάξεις επιφέρουν για κάποιους οι αναπροσαρμογές από φόρους και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για την περίθαλψη.

Τα νέα ποσά ΕΚΑΣ για το έτος 2016 είναι για όσους λαμβάνουν πλήρη σύνταξη 230 ευρώ για εισόδημα έως 7.216 ευρώ, 172,50 ευρώ για εισόδημα από 7.216,01 μέχρι 7.518 ευρώ, 115 ευρώ αν έχουν εισόδημα 7.518,01 μέχρι 7.720 ευρώ και 57,50 ευρώ για εισόδημα 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ.
Η ανακοίνωση του ΙΚΑ

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σας ενημερώνει ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4387/2016 και της υπ΄αριθ.οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Αρχής γενομένης με τις συντάξεις μηνός Ιουλίου 2016, οι λογαριασμοί των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης θα πιστωθούν στις 4/7/2016.

Την ίδια ώρα με βάση την απόφαση του ΕΤΕΑ δεν πληρώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις. Με βάση την απόφαση οι επικουρικές θα πιστώνονται στους λογαριασμούς τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα. Δηλαδή η επικουρική για τον Ιούλιο θα μπει στους λογαριασμούς των συνταξιούχων τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/709184/etsi-listeyoyn-toys-syntaxioyxoys-kovoyn-mia-epikoyriki-apo-oloys-mesa-sto-2016#ixzz4D2YaoPHv

(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των διπλωματικών τους σχέσεων έκαναν η Ρωσία και η Τουρκία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία, την πρώτη από τον Νοέμβριο οπότε και ξέσπασε η κρίση με αφορμή την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η επιστολή Ερντογάν, με την οποία ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του Su-24, θεωρείται ότι δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αναφέρει ότι
μετά τη συνομιλία ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα. Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία εξομάλυνσης και των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεων.

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και η τουρκική Προεδρία. Από την Άγκυρα ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και να συναντηθούν σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Τούρκος αξιωματούχος, πάντως, ανέφερε ότι η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου των G20 που θα γίνει στην Κίνα.

http://www.pontos-news.gr/article/151777/epistrefoyn-oi-rosoi-toyristes-stin-toyrkia-arsi-kyroseon-apo-ton-poytin

Διακυβερνητική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, εκεί και ο Τσαβούσογλου

Βρυξέλλες: Το κεφάλαιο 33 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ανοίγει αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην ΕΕ Σελίμ Γενέλ είναι σημαντικό επειδή συνήθως ανοίγει όταν μια χώρα είναι κοντά στην ένταξή της και συνεισφέρει στο να κρατηθεί η ενταξιακή διαδικασία ζωντανή.
Το κεφάλαιο 33 αφορά την οικονομία.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ ανέφερε ότι με το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 αυτή τη βδομάδα θα έχουν ανοίξει 16 κεφάλαια ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πέντε κεφάλαια που είναι μπλοκαρισμένα από την Κύπρο.

«Εάν υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό και υπάρξει τελική λύση, τότε τα πέντε κεφάλαια θα μπορούν αμέσως να ανοίξουν και οι διαπραγματεύσεις θα είναι πίσω στους κανονικούς της ρυθμούς», ανέφερε. «Αυτό αναμένουμε. Σε αυτό το θέμα, ως Τουρκία και ως Τ/κ, είμαστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι για μια λύση. Εάν υπάρχει καλή πρόθεση και στην ε/κ πλευρά, μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο Σελίμ Γενέλ είπε ακόμη ότι αύριο Πέμπτη με το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 θα πραγματοποιηθεί διακυβερνητική διάσκεψη των αξιωματούχων της Τουρκίας και της ΕΕ και πως από πλευράς Τουρκίας θα συμμετέχουν ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομικών Νατσί Αγμπάλ και ο υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ. Επίσης θα συζητηθούν τα πέντε κριτήρια για την άρση της βίζας της ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες.

«Μετά τη διακυβερνητική θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς για να συζητήσουν τα πέντε κριτήρια και να καθορίσουν οδικό χάρτη. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση της βίζας το συντομότερο», είπε ο Τούρκος Πρέσβης.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Άγκυρα: Με το επιχείρημα ότι τα νησιά δεν γεννούν απαραίτητα πλήρους δικαιοδοσίας θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), η Τουρκία απαντά στην επιστολή της Ελλάδας στις 23 Μαΐου, με θέμα την οριοθέτηση ΑΟΖ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32 ° 16`18 "E.

Με επιστολή του αναπληρωτή μονίμου αντιπροσώπου Güven Begeç προς τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 15 Ιουνίου (που κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο της ΓΣ και του Σ.Α. του ΟΗΕ), η Τουρκία αναφέρει ότι μία από τις αρχές του διεθνούς δικαίου που διέπουν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με αντικείμενες ή παρακείμενες ακτές, είναι να παράγει ένα ακριβοδίκαιο αποτέλεσμα (αρχή της ισότητας).

Αναφορά γίνεται στην επιστολή και σε κυριαρχικά δικαιώματα «οντοτήτων». «Η αρχή αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία σε κλειστές και ημίκλειστες θάλασσες, όπως η ανατολική Μεσόγειος. Η οριοθέτηση της ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με συμφωνία όλων των συνδεδεμένων μερών με βάση την αρχή της ισότητας, έτσι ώστε να μην βλάπτονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η δικαιοδοσία άλλων ενδιαφερομένων κρατών/οντοτήτων».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως έννοιες όπως «η ξηρά κυριαρχεί της θάλασσας» και το «φαινόμενο της αποκοπής» εξακολουθούν να είναι μεταξύ των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας, στο πλαίσιο της οριοθέτησης των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει, “ποτέ δεν έχει καθιερωθεί από το διεθνές δίκαιο για τη θαλάσσια οριοθέτηση, η αποκοπή της πρόσβασης ενός παράκτιου κράτος από την ανοικτή θάλασσα. "Ομοίως, έχει καθιερωθεί σε αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι τα νησιά δεν παράγουν απαραίτητα πλήρους δικαιοδοσίας θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα ή / και αποκλειστική οικονομική ζώνη), όταν ανταγωνίζονται ηπειρωτικές περιοχές της ξηράς.

Υπάρχουν άφθονα παραδείγματα στη διεθνή νομολογία και πρακτική των κρατών, τα οποία αποδεικνύουν αυτή την αρχή», γράφει η επιστολή της Τουρκίας, παραθέτοντας ως παραδείγματα περιπτώσεις οριοθέτησης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, της Τυνησίας και της Ιταλίας, της Ρουμανίας με την Ουκρανία, του Μπαγκλαντές με τη Μιανμάρ και της Νικαράγουα με την Κολομβία. Εν όψει των ανωτέρω, υποστηρίζεται στην επιστολή, “οι αντιρρήσεις της Ελλάδας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο κατά βάση στηρίζονται σε αβάσιμη και καταχρηστική νομική βάση και χρησιμεύουν μόνο για να διατηρηθούν και να προβάλλονται οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της».

Στην επιστολή, παρότι δεν το κατονομάζει, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.

«Βάσει του διεθνούς δικαίου και πρακτικής, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει κατά κύριο λόγο να συναφθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Είναι με αυτή την αντίληψη που η Τουρκία κατέγραψε τα ipso facto και ab initio νομικά και κυριαρχικά της δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, που βρίσκονται δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32 ° 16`18 "E (ρηματική διακοίνωση της 12ης Μαρτίου 2013).

Υπό το φως των ανωτέρω, η Τουρκία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας», καταλήγει η επιστολή του Τούρκου διπλωμάτη.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Πάτρα

Σκυθρωπά πρόσωπα, μάτια βουρκωμένα και ένα "γιατί" να πλανάται στο αέρα...Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκριζε κάποιος σήμερα το πρωί στα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα της Πάτρας, όπου οι συνταξιούχοι υπέστησαν "ψυχρολουσία" μετά την απομάκρυνση από τα γκισέ ή τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Το "μαχαίρι" της σύνταξης που πήραν σήμερα στα χέρια τους που μέσο όρο κυμάνθηκε στα 200 ευρώ, αποτέλεσε μια ακόμα "τομή" στην πληγωμένη τους αξιοπρέπεια. Όπως δήλωσαν στο tempo24.gr, "Είναι άδικο τώρα στα γεράματα μας να μας τρώνε το ψωμί, τα έχουμε δουλέψει αυτά τα χρήματα, με αυτά υπολογίζουμε να περάσουμε το μήνα μας, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας" και τα μάτια του "πλημμυρίζουν" από συγκίνηση.

Ηλικιωμένη που δούλεψε μια ζωή στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Τράπεζα, "τι να κάνω με τα 400 ευρώ που πήρα", μας απαντά με απορία..."ούτε τα φάρμακα μου δεν θα μπορέσω να αγοράσω".

"Έπαιρνα 800 ευρώ σύνταξη και σήμερα μου έβαλαν 400", μας αποκαλύπτει συνταξιούχος που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Το σοκ για τους περισσότερους ήρθε, το βράδυ της Τρίτης όπου έσπευσαν να δουν το ποσό της σύνταξης που τους έχει πιστωθεί. Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν έξω από τα ΑΤΜ, ο ένας ρωτούσε τον άλλο τι χρήματα του έχουν κόψει.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ηλικιωμένης με άνεργα παιδιά, που όταν είδε το ποσό, απευθύνθηκε σε άλλο συνταξιούχο λέγοντας του "μου λετε τι γράφει η απόδειξη, γιατί νομίζω πως κάποιο λάθος έχει γίνει". Την ίδια στιγμή άνδρας που είχε κάνει ανάληψη ενημέρωνε τους υπόλοιπους πως δεν πρόκειται για λάθος αλλά για "γερό ψαλίδισμα των συντάξεων" πληροφορώντας τους, πως η δική του σύνταξη είναι μειωμένη κατά 200 ευρώ, με κάποιους να απορούν και συνάμα να αγανακτούν λέγοντας "δεν είναι δυνατόν..."

"Ανάσα" στο αρχικό σοκ ήρθε να δώσει η ανακοίνωση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που ακολούθησε μετά τις αντιδράσεις και το σάλο που προκλήθηκε, όπου ενημέρωνε μεταξύ άλλων πως από αυτό το μήνα εφαρμόζεται νέος τρόπος πληρωμής, και πως οι επικουρικές συντάξεις θα πληρώνονται από εδώ και στο εξής την δεύτερη εργάσιμη ημέρα από την καταβολή των συντάξεων.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

πηγή

Άντης Λοίζου

Μετά από παρασκηνιακές συνομιλίες η Τουρκία και το Ισραήλ αποκατέστησαν τις διαρραγήσες σχέσεις τους και έθεσαν τέλος στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατούσε λόγο του βομβαρδισμού του πλοίου ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ και τους δέκα Τούρκους νεκρούς του το Μάιο του 2010. Στις 27 τρέχοντος ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε από τη Ρώμη τη συμφωνία με την Τουρκία για αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων.

Στην Κύπρο όπου πολλοί είχαν επενδύσει σε μιά συνεργασία ή ακόμα και συμμαχία Κύπρου – Ισραήλ με κοινό παρονομαστή το δίπτυχο, Ασφάλεια – Πετρέλαια. Μην πω και για τους αλαφροίσκιοτους οραματιστές κοινού πολέμου κατά της Τουρκίας. Στην αισιοδοξία για επίτευξη αυτής της συνεργασίας συνέβαλαν τα μέγιστα, οι αλληλοεπισκέψεις, Β Νετανιάχου, Μ Γιαλόμ (ΥΠΑΜ), Δ Χριστόφια, Ε Μαρκουλλή, Ν Συλικιώτη, Γ Κασουλίδη, Χ Φωκαίδη, Φ Φωτίου, Α Νεοφύτου και άλλων με τις πολυπληθείς κουστωδίες συμβούλων και παρατρεχάμενων και με επιστέγασμα τις υπερφύαλες δηλώσεις τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκα αλλά τουναντίον πολύ απλά. Τρείς απλοί λόγοι ερμηνεύουν το λόγο που εμείναμε ΧΑΣΚΟΝΤΑΣ.

1. Όταν το ισχυρό στρατιωτικά Ισραήλ ανακάλυψε πετρέλαια στην ΑΟΖ του αμέσως διάθεσε 600 000 000 δολλάρια για ενίσχυση της ήδη ισχυρότερης στην περιοχή άμυντικής ικανότητάς του. Η ανίσχυρη και με ισχνότατες στρατιωτικές δυνάμεις Κύπρος, συνέχισε την αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς πλήν όμως παρίστανε το ποντίκι που βρυχάται.


2. Όταν οι Ισραηλινές εταιρίες πετρελαίων (πρόκειται για ιδιοτικές ετερείες) επείγοντο για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογωνανθράκων με την Κυπριακή Κυβέρνηση η τελευταία έμενε αδρανής, αναποφάσιστη ή παλινδρομούσε μεταξύ των σκέψεων και των σχεδιασμών της.

3. Ισραήλ και Τουρκία έχουν ένα κοινό εχθρό που γεωγραφικά είναι στη μέση τους, πολύ πιό ισχυρό από την Κύπρο και ο κοινός αυτός εχθρός που λέγεται Συρία συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση των σχέσεων τους για να ενώσουν δυνάμεις. Διαιρωτούμαι πόσο έχει μελετηθεί ο πρόγονος μας Θουκυδίδης από τους εκάστοτε σοφούς κυβερνώντες και τους συμβούλους τους.
Σ’ ότι αφορά τις κοινές ασκήσεις Κύπρου – Ισραήλ, αυτές αφενός ήταν επωφελείς δι’ αμφότερα τα κράτη, αφετέρου έδειξαν και ανέδειξαν τη γύμνια μας σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Πρέπει να το αντιληφθούμε ότι, το κάθε κράτος πρωτίστως ενδιαφέρεται για τα ζωτικά του συμφέροντα και την ισχυροποίηση των παραγόντων ισχύος του και μετά την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων.

Λυθροδόντας 28 Ιουνίου 2016

«Ψυχρολουσία» για χιλιάδες συνταξιούχους: Από 810 ευρώ πήραν 420

Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που απο το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου. Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνεταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκεόσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!

Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους
Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου – υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές – είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό!

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ.

Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ.

Έκοψαν το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων ενώ το Μνημόνιο έλεγε 20%

Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης.

Έρχεται η ψυχρολουσία από τη μείωση των επικουρικών
Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.

Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου.

Την αλλαγή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο ετεροχρονισμός αυτός υποχρέωνε το Ταμείο να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο γράφοντας ζημίες. Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου.

Μειώνονται και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου
Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η πλειοψηφία των 284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν από 66 έως 88 ευρώ το μήνα.

Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.
pronews.gr

μέσω:

Έχουν επιτέλους οι εκπρόσωποι του Έθνους
και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. το πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας ή θα συνεχίσει η Βουλή να αποτελεί «νεκροταφείο δικογραφιών»;

Του Κώστα Τσιτούνα

Σε μια χώρα όπου οι 9 στους 10 Έλληνες νιώθουν και είναι αδικημένοι από το ίδιο τους το Κράτος, που αισθάνονται εξαπατημένοι από πολιτικούς οι οποίοι τους έδωσαν κούφιες, ψεύτικες υποσχέσεις, πρέπει, πάση θυσία, να διαφυλάξουμε την ισότητα όλων απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη.
Τουλάχιστον σε αυτόν τον υπέρτατο θεσμό, όλοι οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν ότι είναι ίσοι. Ουδείς πρέπει και μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου, είτε είναι απλός πολίτης, είτε Υπουργός, είτε Πρωθυπουργός.

Οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι τρείς:
-Ισηγορία: Δυνατότητα ίσου χρόνου λόγου σε όλους τους πολίτες
-Ισονομία: Ισότητα των πολιτών απέναντι στους νόμους
-Ισοκρατία: Ισο βάρος των πολιτών στις αποφάσεις της πολιτείας

Παρακολουθώντας την πολιτική επικαιρότητα, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ενδιαφέρεται διακαώς να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόνο όμως για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής της επιβίωσης και όχι για ζητήματα που αποτελούν λαϊκή απαίτηση.

Στ΄ αλήθεια οι κύριοιτου ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. πιστεύουν ότι το μέγα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι το όριο εισόδου του 3%;

Πιστεύουν ότι η αγωνία των πολιτών που βλέπουν τις τράπεζες και την εφορία να αρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες τους είναι αν «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται από τη βάση;»

Κι αν «το δικαίωμα ψήφου θα θεσμοθετηθεί από την ηλικία των 17 ετών;».

Είναι λοιπόν τόσο βαθιά νυχτωμένοι οι κυβερνώντες; Είναι τόσο μακριά από τις αγωνίες και τους αγώνες επιβίωσης του λαού;

Ε λοιπόν όχι κύριοι βουλευτές.
Ο Ελληνικός λαός έχει σιχαθεί το μέγεθος της πολιτικής σας συντεχνίας και την απύθμενη υποκρισία.

Η ελληνική κοινωνία «βράζει» για την γενικευμένη πολιτική ατιμωρησία.
Για το γεγονός ότι με μεταμεσονύχτιους νόμους έβγαιναν «λάδι» κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που υπέγραψαν το ... εγκληματικό PSI και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πολίτες είναι στα... κάγκελα διότι παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια την απίστευτες μαφιόζικες πρακτικές με τις οποίες το πολιτικό προσωπικό απάλλασσε από κάθε ποινική ευθύνη, με υπουργικές αποφάσεις, όλους όσοι παρείχαν θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις σε εκδότες Μέσων Ενημέρωσης και όσους υπέγραφαν τις συμφωνίες για τα υποβρύχια που... έγερναν.

Όλα αυτά έχουν ανάψει τη σπίθα της οργής και την απέχθεια του λαού απέναντι στο πολιτικό προσωπικό που κυβερνά επί δεκαετίες τη χώρα έχοντας ρυθμίσει το «παιχνίδι» στα μέτρα του.

Το Σύνταγμα και οι νόμοι γίνονται κουρελόχαρτα και αλλάζουν κατά το δοκούν της πολιτικής εξουσίας.

Η έννοια του «δημόσιου συμφέροντος» αντικαταστάθηκε από το μανδύα της «προστασίας του πολιτικού συστήματος».

Ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, υποτίθεται για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.

Η υπόθεση αυτή χάνεται βαθιά πίσω στο χρόνο ήδη από το 1844!!!
Το σκεπτικό ήταν να... προστατευθεί ο πολιτικός κόσμος από άστοχες μηνύσεις πολιτών που για απλές υποθέσεις ή για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων θα τους οδηγούσαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Με τα χρόνια όμως, η βουλευτική ασυλία, έγινε κι αυτή «δεκανίκι» ατιμωρησίας βουλευτών και υπουργών.

Κάθε χρόνο στη Βουλή φτάνουν δεκάδες αιτήματα για άρση της ασυλίας κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για διάφορα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελέσει, κατά κανόνα, πριν διαβούν το περιστύλιο της Βουλής υπό άλλες επαγγελματικές ιδιότητες.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 831 εισαγγελικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί για άρση της βουλευτικής ασυλίας από το 1974, μέχρι πριν από περίπου ένα χρόνο, μόνο 17 έγιναν δεκτά.

Οι εισαγγελείς όταν οι πολίτες καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος βουλευτών αν διαγνώσουν ποινικές ευθύνες αποστέλλουν τις δικογραφίες στη Βουλή – συνήθως σε άδεια έδρανα - ζητώντας την άρση της ασυλίας τους. Ωστόσο, σπάνια οι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ της άρσης της ασυλίας συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα οι δικογραφίες να καταλήγουν στο αρχείο.

Ε λοιπόν όχι. Αυτό το απόστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Είναι άλλο πράγμα το «πολιτικό σύστημα» κι άλλο πράγμα το «πολιτικό προσωπικό».
Και επειδή στην Ελλάδα, οι επαγγελματίες της πολιτικής έχουν κάνει το ψέμα... επιστήμη, θυμίζω ότι η προστασία του Συντάγματος δεν επαφίεται στους αντιπροσώπους, επαφίεται στο λαό!!!

Εδώ και τώρα λοιπόν πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ώστε ο Έλληνας να νιώσει επιτέλους ίσος μεταξύ ίσων και να εξαλειφθεί το αίσθημα αδικίας.

Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να βάλει τέλος στους πολίτες δύο κατηγοριών και όποιοι παρανομούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία του Κράτους να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Όσο βρίσκεται σε ισχύ αυτός ο άδικος Νόμος, αυτό το «έκτρωμα», η Ελλάδα θα παραμένει μία χώρα που θα βασιλεύει η αδικία...

Συνταγματολόγος βεβαίως δεν είμαι... ούτε διεκδικώ τέτοιο ρόλο.
Θα χρησιμοποιήσω όμως μια παλαιότερη φράση, ένα απόσπασμα από συνέντευξη, του σημερινού υπουργού και γνωστού Συνταγματολόγου, Γιώργου Κατρούγκαλου:

«Δεν μπορεί η Βουλή να συνεχίσει να λειτουργεί ως: «Νεκροταφείο δικογραφιών» για ευθύνες υπουργών και πρωθυπουργών, που οι εισαγγελείς διαβιβάζουν και κανείς δεν ερευνά.
Η παρεμπόδιση της διερεύνησης, με τον μεθοδευμένο αποκλεισμό της γνώσης και της μελέτης των δικογραφιών (προσχηματική «ανακοίνωση διαβίβασης» σε άδεια έδρανα, ή και μεταμεσονύκτιες ώρες, άρνηση χορήγησης αντιγράφων στους βουλευτές που ζητούν να ενημερωθούν για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους), στοιχειοθετεί, στην καλύτερη περίπτωση, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας».

Το μείζον ερώτημα προς τη σημερινή κυβέρνηση των
κυρίωνΤΑ Τσίπρα και Καμμένου είναι το ακόλουθο:


Έχουν το πολιτικό σθένος και το ανάστημα να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού και να προχωρήσουν στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών;

Ή βολεύονται με την... α λα κάρτ Δημοκρατία όπως οι προκάτοχοί τους;
Άλλωστε, σήμερα κάνει το γύρο του διαδικτύου η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τα όσα είπε πέρσι ο τελευταίος από το βήμα της Βουλής κατά του επιχειρηματία.

Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία ακόμα και
για τον ίδιο τον κ. Καμμένο να επιθυμεί την άρση της ασυλίας του για να αποδείξει τα όσα κατά καιρούς ευαγγελίζεται περί διαφάνειας.

Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε με ντοκουμέντα
πώς ο κ. Καμμένος «αναρριχήθηκε» στις πύλες της διακυβέρνησης!

Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ισονομίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για την ανάγκη Συνταγματικής Αναθεώρησης
οι εκπρόσωποι του Έθνους είναι υποχρεωμένοι να αφουγκραστούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα: Να σταματήσει η βουλευτική και η υπουργική ασυλία να αποτελεί δεκανίκι ατιμωρησίας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι όλοι κατώτεροι των περιστάσεων και η συζήτηση περί ‘’θεσμικών αλλαγών’’ είναι μόνο άρτος και θεάματα.

ΥΓ: Μεταξύ μας, κατανοώ πλήρως την διστακτικότητα των κυβερνώντων, διότι για να προβείς σε μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να είσαι κρυστάλλινος. Να χαρακτηρίζεσαι από διαύγεια και απόλυτη καθαρότητα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/opinions/story/708989/arsi-tis-voyleytikis-asylias-kai-tis-atimorisias-edo-kai-tora#ixzz4CyauVkwc

του Αντώνη Παπαντωνίου

Τα πρόσφατα γεγονότα που κορυφώθηκαν με την αποκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Λαό της Μ. Βρετανίας έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης συνολικά και θυμίζουν, κατά την άποψή μου, τις παραμονές του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου διαμορφώνονταν οι Συμμαχίες για την αντιμετώπιση του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού και των Οικονομικών συμφερόντων που αυτός εκφράζει.

Τα τελευταία χρόνια και με εντεινόμενο ρυθμό από το 2008 παρατηρούμε μια Γερμανία να χρησιμοποιεί την δεσπόζουσα, οικονομικά, θέση την οποία κατέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να κυριαρχήσει πλήρως στα Κράτη Μέλη και μάλιστα με απώτερο σκοπό να προχωρήσει ακόμα πιο μακρυά.

Για πρώτη φορά, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία, με πρόσχημα το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, και με την κάλυψη βέβαια της εθελόδουλης "Ελληνικής;; Κυβέρνησης;;" ήρθε με Πολεμικά Πλοία στο υψηλής Στρατηγικής σημασίας Αιγαίο Πέλαγος και με Διοικητή Στόλου Γερμανό Ναύαρχο, με στόχο βέβαια όχι τίς βαρκούλες αλλά τον έλεγχο των Στενών και την απομόνωση του Ρωσικού Στόλου με την βοήθεια και την "ομπρέλα" του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα εντείνει τις πιέσεις μέσω του ελέγχου των Οικονομιών όλων των Κρατών-Μελών για την πλήρη παράδοση όλων των Εξουσιών σαν ανεξάρτητων Κρατών έτσι ώστε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσουν τα Έθνη-Κράτη και να ....
δημιουργήσουν στη θέση τους ένα Υπερκράτος που να το εξουσιάζουν εκτοπίζοντας την συμμετοχή και τον έλεγχο των Πολιτών

Από την χρήση της θεωρίας της "γοητείας" λοιπόν με την οποία ξεκίνησε για τον έλεγχο των Κρατών-Μελών προχώρησε στην τελική επίθεση με όλα τα μέσα (Ευρωστρατός, ενιαίο Υπουργείο Οικονομικών-Δημοσιονομικό Σύμφωνο), ότι δηλαδή είχαν σαν στόχο και επί Χίτλερ για την δημιουργία της, όπως την έλεγαν τότε, "Ενωμένης Ευρώπης"!!

Κάτω από τίς συνθήκες αυτές επόμενο και αναμενόμενο ήταν μια άλλη Μεγάλη Δύναμη που ήταν και αυτή Μέλος της "Οικογένειας" και που μέχρι εκείνη τη στιγμή σιωπούσε ενώ διαχρονικά ήταν θαλασσοκράτειρα και κορυφαία Αποικιοκρατική Δύναμη, να δηλώσει την παρουσία της με έναν έξυπνο και μη ορατό τρόπο. Καλλιέργησε την αντίδραση του Λαού την οποία και υπέθαλψε έτσι ώστε να αποχωρήσει από την "Οικογένεια" και μάλιστα δίνοντας και μάθημα Δημοκρατικής ευαισθησίας με στόχο να γίνει πόλος έλξης για τούς Λαούς στη συνέχεια της επίθεσης που σχεδιάζει.

Είδαμε λοιπόν ακόμα και τα Ανάκτορα να τάσσονται με την πλευρά των Πολιτών εκείνων που κατά τους Ναζί (Μέρκελ-Στάινμάγερ-Σούλτς και άλλους) είναι οι αγράμματοι, φτωχοί, τεμπέληδες κ.λ.π. Έχουμε λοιπόν φθάσει πλέον σε ένα κρίσιμο ιστορικά σημείο όπου οι εξελίξεις θα είναι, φρονούμε, ραγδαίες και καταλυτικές. Οι Λαοί στην "Οικογένεια" βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό (Γαλλία-Ελλάδα- Ιταλία-Ισπανία-Πορτογαλία-Φινλανδία) και έπονται και άλλοι όπως Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία!!!!.

Εκείνο λοιπόν που μένει να φανεί είναι αν θα υπάρξει, τώρα πια που έχουν ελεύθερα τα χέρια τους, κλιμακούμενη δραστηριοποίηση των Επίσημων και μη Υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας προσφέροντας μια διαφορετική έκδοση "Γοητείας"!!!

Όσον αφορά στην παρουσία της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα θα είναι χρήσιμο να παρακολουθήσουμε την Δημόσια παρουσία του Κυρίου Βασίλη Μαρκεζίνη ο οποίος επί πολλά χρόνια υπηρέτησε σε διάφορους Κρατικούς, Πανεπιστημιακούς και Ιδιωτικούς φορείς έχοντας μάλιστα τιμηθεί από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (Μαμά Ελισσάβετ) με τον τίτλο του Λόρδου!!!

ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ...

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) - Νομικός, είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Όχι λοιπόν, οι Βρετανοί δεν είναι τρελοί. Πανηλίθιοι είναι αντιθέτως οι νταβατζήδες των αγορών και του Βερολίνου που πήγαν να τους τρομοκρατήσουν για να επιβάλλουν τετελεσμένα, είτε με το καλό, είτε με το…στανιό. Σε ποιους;

Σ΄αυτούς που δεν μάσησαν από απειλές, ερπύστριες και βομβαρδισμούς σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Τους απλούς ανώνυμους κατοίκους της υπέροχης αγγλικής υπαίθρου, τους «πραγματικούς ανθρώπους», όπως σωστά είπε ο Φάρατζ.

Οι υπόλοιποι, η ακαδημαική νομενκλατούρα του Ητον, της Οξφόρδης και του Κέημπριτζ που ξεροσταλιάζει για κάποια «ευρωεπιδότηση», η ψεύτικη «αριστοκρατία» του Σίτυ, οι traders και τα όρνια των hedgefunds που φιλοτέχνησαν τις «πέτσινες» δημοσκοπήσεις, μπορούν πλέον να ενώσουν τη θλίψη τους με τα καρακόλια του Βερολίνου. Τους «ευρω-στρατονόμους» που ατυχώς ονομάζονται «υπερεθνική ελίτ των Βρυξελλών». Eθνική συνείδηση δεν έχουν, αλλά σε καμία ελίτ δεν ανήκουν. Πρόκειται για μίσθαρνα στελέχη πολύ χαμηλού επιπέδου. Γι αυτό δεν μπόρεσαν ούτε να πείσουν, ούτε να…φοβερίσουν.

Το έργο το είδαμε άλλωστε και στα δικά μας, πέρυσι τέτοια εποχή. Αποκρουστικά μαντρόσκυλα της Καγκελαρίας, τύπου Τούσκ, Ντάισεμπλούμ και Γιούγκερ, ντυμένοι με τον μανδύα του «ευρω-γραφειοκράτη» να κουνούν το δάχτυλο επισείοντας τις συνέπειες ενός «όχι» στο δημοψήφισμα. Σε κακόηχη συγχορδία με τα ντόπια ζόμπι της ευρωλιγουριάς και τους ξεχασμένους βρυκόλακες της πολιτικής που βγήκαν, να μας υποδείξουν το καλό μας.

Ακόμη και οι γκρεμοτσακισμένοι Ελληνες τους αγνόησαν. Μόνο που υπάρχει μια διαφορά. Το δικό μας «όχι» των είκοσι μονάδων, βρέθηκε ένας Τσίπρας να το βαφτίσει «ναι». Στην Αγγλία δεν παίζουν αυτά. Το Βrexit είναι Brexit, έστω κι αν πέρασε οριακά, έστω κι αν σύσσωμη η Σκωτία το καταψήφισε, έστω κι αν κάποια αστικά κέντρα της υποτιθέμενης διανόησης το αποδοκίμασαν.

Η Βρετανία εγκαταλείπει το μαντρί λοιπόν και προσφέρει το πολυπόθητο συστημικό σόκ που είχε τόση ανάγκη μία Ευρώπη όμηρος, του απεχθούς γερμανικού ηγεμονισμού. Οι «ξεροκέφαλοι» Αγγλοι καθαρίζουν πάλι την παρτίδα βάζοντας φρένο στο αναδυόμενο 4ο Ραιχ και στην αντίληψη ότι όλοι πρέπει να δουλεύουν για να πλένουν τα πόδια τους στις θάλασσες του ευρωπαικού νότου οι Γερμανοί συνταξιούχοι.

Αυτή η…τευτονική «ένωση κρατών» της αέναης λιτότητας, των ευρω-πληβείων, της αναγκαστικής πολυπολιτισμικότητας μέσω λαθρομετανάστευσης, και του σφιχταγκαλιάσματος με την νέο οθωμανική Τουρκία δεν προχωρά. Θα πρέπει σύντομα οι εμπνευστές της να σκεφτούν κάτι άλλο…

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
mignatiou.com

Αναφορικά με την υπόθεση Μαρινόπουλος σε ανακοίνωση της , η δικηγορική εταιρία Κωνσταντίνου & Βρέττας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια έχει στην κατοχή της ένα fund στο Qatar με τεράστια ακίνητη περιουσία. Για την ακρίβεια αναφέρει τα εξής: «Σε εκτέλεση εντολής των πελατών μας, ενεργοποιούμε την ματαιωθείσα αίτηση πτώχευσης που είχαμε καταθέσει παλαιότερα και είχαμε ματαιώσει ώστε να δώσουμε ευκαιρία στην εταιρεία αυτή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες μας, πράγμα όμως που ποτέ δεν συνέβη.

Στην αίτηση αυτή, ζητούσαμε να τεθεί σε πτώχευση η εταιρεία με χρόνο παύσης πληρωμών το έτος 13-8-2011, δηλαδή το πρώτο έτος που εμφάνισε τεράστιες ζημιές η εταιρεία και συνάμα το τελευταίο που δημοσίευσε ισολογισμούς.

Με την αίτησή μας, της οποίας την συζήτηση επισπεύδουμε άμεσα, ζητούμε την κήρυξη ως χρόνου παύσης πληρωμών ως μέσα στο 2011, (δηλαδή από τότε που θεωρούμε ότι η εταιρεία ήταν σε κατάσταση παύσης πληρωμών), ανατρέπονται αυτοδίκαια όλες οι καταδολιευτικές μεταβιβάσεις της τότε τεράστιας ακίνητης περιουσίας της, κυρίως σε ένα fund στο Κατάρ ( Qatar ) που φαίνεται να ελέγχεται από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της “Μαρινόπουλος ΑΕ”.

Ο πρόσφατος έλεγχος τίτλων που διενεργήσαμε στα υποθηκοφυλακεία απέδειξε, ότι από την ακίνητη περιουσία ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων (αντικειμενική αξία) που είχε η εταιρεία το έτος 2010, σήμερα δεν υπάρχει παρά πολύ μικρό μέρος αυτής, ένα τμήμα έχει μεταβιβαστεί σε Τράπεζες έναντι χρεών, το δε μείζον στο ανωτέρω fund στο Κατάρ, η δε Μαρινόπουλος υπέγραψε αμέσως μετά τις μεταβιβάσεις μισθωτήρια συμβόλαια με τεράστια ενοίκια στους καινούργιους “ιδιοκτήτες”.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης, ήταν αφ’ενός να επιβαρυνθεί με μεγάλα λειτουργικά έξοδα, αφ’ ετέρου να χάσουν οι πιστωτές την δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεών τους.

Στο παρελθόν, έχουμε προβεί για λογαριασμό διαφόρων πελατών μας, σε κατασχέσεις μετρητών σε βάρος της εταιρείας αυτής για πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά και για αρκετές διαταγές πληρωμής που εκδώσαμε υπέρ πελατών μας.

Εκπροσωπώντας δεκάδες αγρότες, προμηθευτές, τράπεζα, ήτοι πιστωτές της “Μαρινόπουλος ΑΕ” με απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα 30.000.000 €, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε α) την ανατροπή των καταδολιευτικών μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας, β) την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης της εταιρείας και γ) ότι είμαστε αντίθετοι την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, καθότι αυτό θα επιτρέψει στους υπευθύνους της εταιρείας να συνεχίσουν να την διοικούν, πράγμα που μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους.

Ιωνάθαν Κωνσταντίνου
Δικηγόρος
Εταίρος της δικηγορικής Εταιρείας με επωνυμία

Κωνσταντίνου & Βρέττας

Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει αν οι κυβερνήσεις κοιτούν το εθνικό τους συμφέρον

Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι εθνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι ο λάθος δρόμος, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο DLF. Ο Μάρτιν Σούλτς επέκρινε επίσης τους Ευρωπαίους υπερθενικιστές, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι πολιτεύονται με ρατσιστικά συνθήματα.

«Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι λυπημένος. Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Περισσότερο με συγκινεί το γεγονός ότι η νεότερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά βλέπουν ότι η χώρα τους θέλει να αποχωρήσει». Εν τούτοις, «το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Είναι σαφέστατο ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι η νέα γενιά βλέπει το μέλλον της στην Ε.Ε. και δεν θα εκπλαγείτε βέβαια αν σας πω ότι η καρδιά μου χτυπά γι’ αυτήν και όχι για τον Νάιτζελ Φάραντζ ή τον Μπόρις Τζόνσον» τόνισε για το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Χρειαζόμαστε μια πιο στενή συνεργασία, μια πιο ομοιογενή πολιτική εντός της Ε.Ε. και όχι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να διχαζόμαστε. Η Ευρώπη των εθνικών κρατών, των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι τα συμφέροντα της χώρας μου είναι πιο σημαντικά και όχι το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον, είναι ακριβώς η άποψη η οποία πλειοψήφησε στην Μεγάλη Βρετανία. Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, της υπερίσχυσης του εθνικού έναντι της κοινής ιδέας, τότε θα αποτύχουμε. Είναι ο λάθος δρόμος. Να επαναλάβω όμως για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοώ ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Το αντίθετο! Ανήκω σε αυτούς οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει αυτοκριτική και στα όργανα της Κοινότητας για όσα πράττουν λάθος» δήλωσε ο κ. Σουλτς για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο Μάρτιν Σούλτς υπεραμύνθηκε της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιουνέρ ως προέδρου της Κομισιόν. «Kατάφερε να μην αποσταθεροποιηθεί το ευρώ και έκανε πολύ καλή δουλειά, ιδίως σε ό,τι αφορά στην κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, την σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν λάθος η εκλογή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα είναι μία «τοξική ευθύνη» για την Ευρώπη και πρέπει να πάρει πόδι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο Άλαν Γκρίνσπαν, τέως διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), μιλώντας στο
πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το ευρώ είναι ένα «ασταθές νόμισμα».

Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δε μπορεί να διασωθεί.

Ο Γκρίνσπαν προέβλεψε, επίσης, πως «η Σκωτία, ίσως και η Βόρεια Ιρλανδία, θα εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο», στον απόηχο της απόφασης για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit). Σχολιάζοντας, μάλιστα, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, κατέστησε σαφές πως η απόφαση για Brexit ήταν «το χειρότερο αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Bloomberg, ο Γκρίνσπαν υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στον κανόνα του χρυσού, συμβουλεύοντας τις ΗΠΑ να κάνουν ακριβώς αυτό. «Εάν επιστρέφαμε πίσω στον κανόνα του χρυσού, θα είμαστε μια χαρά», φέρεται να είπε.

Πηγή: enikonomia.gr

Η ΕΕ και ειδικότερα η Ευρωζώνη είναι ένα κλειστό μόρφωμα, έτσι σχεδιασμένη (και κατευθυνόμενη) από τους Γερμανούς, ώστε τα πιο ανταγωνιστικά κράτη του Βορρά να απομυζούν πλούτο από τα λιγότερο ανταγωνιστικά του Νότου.

Η απομύζηση αυτή γίνεται ανεπιστρεπτί. Δηλαδή ο πλούτος που συλλέγεται από τα κράτη του Βορρά, δεν
επανεπενδύεται στα κράτη του Νότου, ώστε ο πλούτος να κάνει κύκλους (όπως θα γινόταν σε μια ενιαία κρατική οντότητα), αλλά επενδύεται μόνο στο Βορρά ή συλλέγεται στις τράπεζες του Βορρά.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες του Νότου που δανειοδότησαν την κατανάλωση των προϊόντων του Βορρά, δεν υπάγονται σε ένα κεντρικό όργανο διάσωσης, αλλά, ενώ οφείλουν να εφαρμόζουν τις εντολές των Γερμανών, έχουν αφεθεί στους λαούς του Νότου για να τις σώσουν, μέσω της φορολογίας.

Η θηλιά στο λαιμό όλης αυτής της κατάστασης είναι το κοινό νόμισμα, το οποίο καθορίζεται κεντρικά (από τους Γερμανούς) και δεν δίνεται καμία ευχέρεια στους λαούς του Νότου να κάνουν κάποια υποτίμηση για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Έτσι τη μόνη δυνατότητα που έχουν τα κράτη του Νότου, είναι να κάνουν εσωτερική λιτότητα μέχρι εξαθλίωσης και να πωλούν τις περιουσίες τους στους Βόρειους που έχουν όλο το χρήμα της Ένωσης και μπορούν να αγοράσουν τα πάντα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είτε αυτό το εξάμβλωμα που ονομάζεται ΕΕ (και ειδικά η Ευρωζώνη) θα διαλυθεί, είτε τα κράτη του Βορρά θα ανακατανείμουν τον πλούτο που άρπαξαν προς το Νότο, διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα για την ίδια την ειρήνη στην Ευρώπη.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2016/06/blog-post_603.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget