1/4/2016 - 1/5/2016

Του Γιώργου Χαραλαμπίδη

Υπάρχει μία αρχή με παγκόσμια απ' ότι φαίνεται ισχύ:
“Αν αδικήσεις κάποιον, ακόμη κι αν δεν το αντιληφθεί, εσύ που ξέρεις ότι τον αδίκησες, δεν μπορείς να βρεις ησυχία! Όποτε τον βλέπεις, θυμάσαι έστω και υποσυνείδητα την αδικία. Και αυτό σε οδηγεί σε δύο δρόμους:Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα του Χριστού. Ο Λόγος, είναι το όπλο που θα κατατροπώσει την εξουσία.
Ή να μετανιώσεις αληθινά, να δηλώσεις με κάθε τρόπο την μετάνοια σου και να επαιτήσεις την συγνώμη του αδικημένου, αποκαθιστώντας φυσικά με κάθε δυνατό τρόπο την αδικία.
Ή να εξαφανίσεις με κάθε τρόπο τον αδικημένο, πιστεύοντας ότι αυτό θα εξαφανίσει και την αδικία, και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα που σου προκαλείται εξ αιτίας της.”

Η σύγχρονη με τους χρόνους του Χριστού εξουσία των Εβραίων, πολιτική, δικαστική και θρησκευτική, βρέθηκε σε μία κατάσταση που την έφερε στο έλεος της παραπάνω αρχής.
Το πρόβλημα ήταν ακριβώς αυτό. Ο Χριστός της θύμιζε αυτό που προσπαθούσε να μην θυμάται. Το ότι συνεργαζόταν με τον κατακτητή (τους Ρωμαίους). Το ότι είχαν προδώσει τον Λαό τους. Το ότι είχαν γίνει οι εισπράκτορες των φόρων για λογαριασμό του Καίσαρα, εισπράτοντας φυσικά για τους εαυτούς τους τον “νόμιμο” αλλά και τον “παράνομο” κόπο τους! Πατούσαν εν ολίγοις επί πτωμάτων, για να διατηρούν θέσεις και προνόμια.

Φυσικά οι Ρωμαίοι, είχαν την γνώση ότι χωρίς την προδοσία των θρησκευτικών, των δικαστικών αρχών και των τοπαρχών των Εβραίων, δεν θα μπορούσαν να έχουν εγκαταστήσει ένα μηχανισμό απομύζησης του παραγόμενου πλούτου από τον συγκεκριμένο λαό στην δεδομένη γεωγραφική περιοχή.
Φυσικά μιλάμε για μια εποχή, κατά την οποία η ανθρώπινη ζωή είχε πολύ μικρότερη αξία από σήμερα, η χρήση των ανθρώπινων σκλάβων ήταν νόμιμη και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό του μηδενός!

Στην ίδια, σε μεγάλο ποσοστό, κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός δεκαετίες τώρα. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αλλά και επειδή αν κάποιος δεν θέλει να σκεφτεί και να συγκρίνει, όσο και να του εξηγείς είναι “δώρον άδωρον”, αφήνονται σε σας αυτοί οι συσχετισμοί! Λίγο αφεθείτε στον στοχασμό, και αρκεί, για να τους βρείτε όλους!

Το ότι ο Λαός των Εβραίων, στην συγκεκριμένη εποχή αποτελούσε ένα αρκετά καλό ακροατήριο για τον Λόγο του Χριστού, με πιθανότητες μετάδοσης αυτού του λόγου σε μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες, είναι εύκολο να διακριθεί. Οι Εβραίοι έχοντας ένα Θεό, πνευματικό, πάνω από όλους και όλα, τουλάχιστον σαν θρησκευτική διδασκαλία, έστω και όχι σαν πεποίθηση, δεν αρνούνταν να ακούσουν τον Λόγο που μετέφερε το: “Δούλος κανενός άλλου, παρά μόνον του Θεού”. Βέβαια η απήχηση του Λόγου αυτού, ανησύχησε τους τοπάρχες που έβλεπαν ότι χάνουν την τυφλή πίστη των πολλών και ζήτησαν την συνδρομή των κατακτητών Ρωμαίων.

Στο ίδιο επίπεδο, αλλά στην εποχή μας είναι ο Ελληνικός Λαός. Χίλια μύρια μπορείς να του προσάψεις, αλλά έχει μερικές θεμελιακές αρετές.
Μέσα από τα πολλά δεινά που έχει περάσει στην μακραίωνη ιστορία του, έμαθε να ξεχωρίζει την αλήθεια. Μπορεί να μην είναι πάντα φανατικός υποστηριχτής της, αλλά δεν τον ξεγελάς. Ξέρει πού είναι το σωστό και πού το λάθος. Ξέρει ότι η αλήθεια δεν είναι πάντα με την πλειοψηφία. Κανένας Έλληνας δεν είχε αυταπάτες: Όταν έγιναν οι επιθέσεις στο Ιρακ, την πρώην Γιουγκοσλαβία, τον Λίβανο, η επόμενη χώρα για λεηλασία θα ήταν η Ελλάδα. Μάλιστα πολλοί μεταξύ σοβαρού και αστείου, το έλεγαν από τότε!..

Επίσης ξεχωρίζει το νόμιμο από το δίκαιο. Μπορεί κάθε πρωί που ξυπνά, να προσεύχεται να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα (χαιρεκακία - μικροψυχία) αλλά αν συμβεί, ποτέ δεν θα πει: “Αποδόθηκε δικαιοσύνη!”.
Από την άλλη, όταν αδικείται με ένα σωρό “νόμιμες” προφάσεις όπως τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, και προσπαθούν να του περάσουν το νόμιμο για δίκαιο, αν δεν μπορεί να αντιδράσει αλλιώς, το ρίχνει στην κοροϊδία και τον χλευασμό.

Έχει δηλαδή άμεση αντίληψη, του ότι ο νόμος σαν ανθρώπινο κατασκεύασμα κάποιους εξυπηρετεί. Το δίκαιο είναι κάτι πάνω από τον νόμο και όσο κι αν οι ταγοί της εξουσίας θα ήθελαν να το ταυτίσουν στη συνείδηση των πολλών, τον Έλληνα δεν τον ξεγελούν.
Ένα άλλο εξ ίσου σημαντικό με τα δύο παραπάνω, είναι η γλώσσα του. Η Ελληνική γλώσσα, που στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι η γλώσσα του Θουκυδίδη, του Πλάτωνα, του Ρήγα, του Ελύτη, των δημοτικών τραγουδιών, αλλά και της σημαντικής “έντεχνης” μουσικής και παράλληλα ποιητικής μας παράδοσης. Η γλώσσα των Ευαγγελίων!
Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ο Έλληνας, μπορεί να βρεθεί κοντά σε χιλιάδες λεπτεπίλεπτα νοήματα της ζωής και της νόησης. Αρκεί να το θελήσει!
Για τους παραπάνω λόγους, ο Ελληνικός Λαός μπορεί να αποτελέσει για την Παγκόσμια Νέα Τάξη, ότι αποτέλεσε για τον Ναζιστικό - Φασιστικό άξονα, το 1940 - 1944. Ότι αποτέλεσε ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος για τον Χριστιανισμό. Αρκεί να αποκτήσει συνείδηση Λαού. Πράγμα το οποίο με λύσσα αντιμάχονται οι σύγχρονοι Φαρισαίοι, εγκάθετοι πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι και ένα πλήθος μισθωμένων διαφθορέων της εθνικής του αλλά και της ανθρώπινης συνείδησης.

Ο Χριστός καταδικάστηκε σε θάνατο πολύ πριν σταυρωθεί. Απλά γιατί το όπλο που χρησιμοποιούσε στην πάλη του εναντίον της εξουσίας και του σκοταδισμού, δεν ήταν κάποιο από αυτά της εξουσίας. Δηλαδή βία, απάτη, αδιαφορία.
Χρησιμοποίησε τον Λόγο. Τον Λόγο που ξεσήκωνε συναισθήματα, κινητοποιούσε λογική, ξυπνούσε συνειδήσεις.
Έτσι σαφώς διαχώριζε την θέση του από αυτήν της εξουσίας και ξυπνούσε αρκετούς από τους ταγούς της δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, στον καθρέπτη του Λόγου και της Αλήθειας.
Ένας λόγος καθ’ όλα επαναστατικός, που στόχευε όχι μόνον σε αλλαγή της εξουσίας, αλλά στην αλλαγή των ίδιων των ανθρώπινων μονάδων και της ανθρωποομάδας κατ’ επέκτασιν.
Το πρόβλημα ήταν με τους θερμοκέφαλους Εβραίους που ήθελαν “να πάρουν το αίμα τους πίσω, εδώ και τώρα”. Και είδαν κατ’ αρχάς τον Χριστό σαν μια ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν, όταν όμως δεν τους έκανε τη χάρη, απογοητεύτηκαν. Και βέβαια με τους ανόητους που σε κάθε εποχή περισσεύουν. Αυτούς που δεν είχαν ηθικό πρόβλημα, τη μια να φωνάζουν “Ωσαννά!” και μετά από λίγο “Σταύρωσον!”.

Ανάλογα ισχύουν και για την Ελλάδα. Η εξουσία όμως στις χιλιάδες χρόνια που πέρασαν, έμαθε πώς να αντιμετωπίζει τον λόγο. Εξαπολύει, πριν την κυρίως επίθεση, ψεύδη, διχόνοια, διαφθορά συνειδήσεων και μετά τα κάνει όλα στάχτη.
Κοιτάξτε από λίγο μακρύτερα, τον ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας και ο λαός της από το ντόπιο και ξένο κατεστημένο.
Είναι προφανές ότι έχουν αποφασίσει τον θάνατο της Ελλάδας. Γιατί ο χώρος αυτός χωρίς τους Έλληνες δεν θα είναι πια Ελλάδα.
Αν το κάνετε, θα δείτε ότι δεν μένει τίποτε άλλο από το: “Νυν υπέρ πάντων αγών!”.

Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα του Χριστού. Ο Λόγος, είναι το όπλο που θα κατατροπώσει την εξουσία.
Σε λίγο θα πλημμυρίσουν οι εκκλησίες και οι δρόμοι από κόσμο με αναμμένες λαμπάδες που θα γιορτάζουν την Ανάσταση. Τι αυταπάτη!
Ξέρετε και ξέρω, ότι η Ανάσταση δεν είναι πανηγυράκι.
Η πραγματική Ανάσταση συμβαίνει πρώτα μέσα μας. Στον καθένα ξεχωριστά.
Κι ύστερα θ’ αναστηθούν Λαός, Πατρίδα, Δημοκρατία, Οικονομία. Φυσικά κι αβίαστα!


Είναι ιστορικά βεβαιωμένο, ότι ο Χριστιανισμός διαδόθηκε χάριν στην προσπάθεια και τον αγώνα κυρίως των γυναικών.
Οι γυναίκες κατέχουν καλύτερα το εργαλείο λόγος.
Ελληνίδες, γιατί δεν μπαίνετε στη μάχη; Γιατί δεν βάζετε σε λειτουργία το εργαλείο μετάδοσης του λόγου και τις αλήθειας όπως έκαναν οι πρώτες χριστιανές; Ξέρετε καλύτερα από τους άντρες να το χειρίζεστε!
Θέλετε να μείνουν τα παιδιά σας ακόμη δυο χιλιάδες χρόνια αλυσσοδεμένα, στο χρήμα τους και τους νόμους τους;

Αρκετά δεν πάθαμε; Δεν φθάνει τόσο; Με πίστη στην Ανάσταση, μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα πανηγύρια και να δώσουμε όλη μας τη ψυχική, πνευματική, υλική δύναμη στην κατεύθυνση της Ανάστασης: Του Ανθρώπου; Της Ελλάδας; Της Δημοκρατίας;

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_211.html

Υπερβαίνει τα 100 δισεκ. ευρώ το ξέπλυμα χρήματος στη Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας! Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί!

Σύμφωνα με το businessnews, περίπου 15,000-28,000 παράνομες συμφωνίες συμβαίνουν στην αγορά ακινήτων, στην εμπορία αυτοκινήτων και στην αγορά τέχνης.

«Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που νομιμοποιήθηκαν στη γερμανική οικονομία και στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 δισεκ. και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκ. ετησίως», αναφέρει η έκθεση.

Η πλειοψηφία των χρημάτων που «ξεπλύθηκαν» στη χώρα προέρχονται από το εξωτερικό, λόγω της ισχυρής οικονομίας της Γερμανίας, η οποία δεν έχει καθιερώσει αυστηρούς νόμους σχετικά με τα ποσά που μπορούν να μεταφερθούν στη Γερμανία.

Μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επικυρώσει νόμο ο οποίος θα περιόριζε τις ενιαίες συναλλαγές σε μετρητά σε ποσό ως 5 χιλ. ευρώ απέτυχε, καθώς συνάντησε την δημόσια δυσαρέσκεια.

Ορισμένοι Γερμανοί θεώρησαν το ν/σ ως μια προσπάθεια από το Βερολίνο για να εισβάλει στις ιδιωτικές τους υποθέσεις και όχι για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Όπως σημειώνει το rt.com, το Μάρτιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια εγκληματική οργάνωση κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, τα οποία προέρχονταν από πώληση ηρωίνης στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ξέπλυμα έγινε με την αγορά ακριβών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία μεταπωλήθηκαν στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή. Αυτό έγινε εφικτό, διότι σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η Γερμανία δεν περιορίζει τις συναλλαγές σε μετρητά.

ΠΗΓΗ: logiosermis

Σχόλιο: Παρόλο που και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και οι δύο έδειχναν ότι μας παραμυθιάζαν, πολύ περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τις εκλογές και από τις πρώτες μέρες έδειξαν καθαρά ποιοί είναι και που το πάνε εντελώς ύπουλα και πολύ πιο επικίνδυνα...

Κώστας Μαντατοφόρος

Οι μαγάρες

Όσοι χρησιμοποιούν (ή χρησιμοποιούμε) τον όρο ''θεσμοί'' για να περιγράψουν τα μικρομεσαία υπαλληλικά καθάρματα της τρόϊκας,
..κουβαλούν συνειδητά ή ασυνείδητα νερό στον μύλο της προδοσίας.

Οι μαγάρες που έφερε ο ελληνικός λαός στην εξουσία σαν τελευταίο διαχειριστή της ελπίδας του,
..ήρθαν για να μαγαρίσουν έννοιες και
λέξεις, πραγματικούς θεσμούς και την ίδια την ελπίδα.

Θεσμός είναι το Σύνταγμα, είναι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Θεσμός είναι η δικαιοσύνη, θεσμός είναι η βούληση του λαού, τα ήθη και τα έθιμα της φυλής.
Θεσμός είναι η ισότητα η ισονομία και η ισοπολιτεία.
Θεσμοί είναι τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα, τα διεθνή φεστιβάλ, η επιστήμη.

ΘΕΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, που αποτελείται από τους κολλητούς ταλιμπάν του πρωθυπουργού, καθώς και από αμετανόητους πρώην πασόκους απατεώνες,
..στην προσπάθειά της να μην χρησιμοποιήσει τον όρο ''τρόϊκα'',
..προτίμησε να μαγαρίσει την έννοια ''θεσμός''.

Και προσπάθησε να σκοτώσει την ελπίδα, για να μην πιστεύουμε πιά σε τίποτα,
..να νομίζουμε ότι όλοι είναι ίδιοι.

Όμως την πάτησαν.
Όχι. Η ελπίδα ΔΕΝ πεθαίνει τελευταία.
Η ελπίδα δεν πεθαίνει καθόλου. Ποτέ.
Η ελπίδα πεθαίνει μόνον μετά τον άνθρωπο.
Όσο υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος θα υπάρχει ελπίδα!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ,
..θα υπάρχει ελπίδα!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/2016/04/blog-post_31.html

«ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται καρέ καρέ το απίστευτο περιστατικό ανοικτά των Οινουσών.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό απειλώντας να συλλάβει τον ψαρά.

“Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, ψήφισαν όλοι μαζί το νόμο 4336, που είναι το τρίτο μνημόνιο, σαν προαπαιτούμενο για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, που μας παραδίδει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015, ψήφισαν το νόμο 4354, που δίνει τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια -άρα και τις επιχειρήσεις- στα διεθνή κοράκια, θανατώνοντας την όποια επιχειρηματικότητα και παραγωγή έχει απομείνει.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2016, ετοιμάζονται να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν νόμο (πιθανότατα τη Μεγάλη Παρασκευή) που θα φέρει νέες θανατηφόρες «μεταρρυθμίσεις» σε φορολογικό, ασφαλιστικό κ.ά., σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Προφανώς εμπνέονται από τις άγιες μέρες, για να μας τσακίζουν.

Οι ημέρες που είναι οι πιο ιερές για το λαό μας είναι οι ημέρες που διαλέγουν οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες» για να εξοντώσουν τους έλληνες. Τυχαίο;

Το ΕΠΑΜ Σπάρτης εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους. Στο χέρι μας είναι να έλθει μετά την Ανάσταση του Κυρίου, και η δική μας Ανάσταση”.

Ε.ΠΑ.Μ. Σπάρτης

ΠΗΓΗ: Δημήτρης Κυπριώτης

Γράφει ο Κόντης Ιωάννης (*)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ισόγειο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου της Δράμας, τα απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2016, η δευτέρα εκδήλωση της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, στο πλαίσιο των εορτασμών που γίνονται παράλληλα και στις δύο χώρες για το «Έτος Φιλίας 2016 – Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα». Οι πολίτες της Δράμας έσπευσαν να ενημερωθούν για την Ελληνορωσική Συμμαχία και στις 18:30, ώρα έναρξης της εκδηλώσεως, καλύφθηκαν όλες οι θέσεις της αιθούσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Λύσσελης Άγγελος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δράμας κ. Τερζής Ανέστης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χατζηθεοδωρίδης Ηρακλής, ο Συνταγματάρχης και Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Δράμας κ. Γεωργιάδης Παντελής, ο τοπικός σύμβουλος Δράμας κ. Κωνσταντινίδης Στέφανος, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Δράμας κ. Κεφαλίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΑ κ. Γεωργιάδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων «Η Τσάλκα» κ. Κεσίδης Λεωνίδας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος και ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Λύσσελης Άγγελος. Χαιρετισμό, επίσης, στην Εκδήλωση απέστειλε και ο κ. Σαββίδης Ιβάν. Ανεγνώσθησαν τα μηνύματα του Ελληνικής καταγωγής Ρώσου Βουλευτή της Δούμας από την Κριμαία κ. Σόνους Ιωάννη (Ιβάν) και τη εκπροσώπου του Συλλόγου Παλιννοστούντων « Η Τσάλκα» κας Καρυπίδου Γεωργίας.

Στην Εκδήλωση της Ελληνορωσικής Συμμαχίας στη Δράμα επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέϊ Ανατόλιεβιτς Ποπόφ, ο οποίος λόγω του φόρτου εργασίας για την επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαδίμηρου Πούτιν καθώς και του Πατριάρχη πασών Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για τα Χίλια έτη Ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο όρος, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην πόλη. Ωστόσο, ο κ. Ποπόφ απέστειλε Χαιρετισμό προς την εκδήλωση αναφερόμενος στη πολύ σημαντικό έργο που κάμει η Ελληνορωσική Συμμαχία, με τις εκδηλώσεις Εορτασμού του «Έτους 2016 – Ελλάδας Ρωσίας» σε όλη τη χώρα για την περαιτέρω ενημέρωση και σύσφιξη των σχέσεων των δύο ομόδοξων λαών. Πολλή καλή εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο το γεγονός ότι στο Χαιρετισμό του ο κ. Ποπόφ απεκάλεσε τον λαό της Δράμας «φιλότιμο και μαχητικό» και την πόλη ως «πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας».

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός υπέροχου βίντεο, στο οποίο αναδεικνύονταν οι ιστορικοί και πνευματικοί δεσμοί πέραν των δέκα αιώνων που συνδέουν τους Λαούς Ελλάδος και Ρωσίας, ενώ έγινε εκτενή αναφορά στα ιστορικά και εμβληματικά πρόσωπα των δύο Χωρών που διαδραμάτισαν διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, σύσφιξη και διατήρηση των μεταξύ των σχέσεων. Ακολούθησαν οι ομιλίες των κ. Αβραμίδη Γαβριήλ - Προέδρου της Ελληνορωσικής Συμμαχίας και πρώην Βουλευτή, του κ. Κόντη Ιωάννη – Υποστρατήγου ε.α. και πρώην Ακολούθου Αμύνης στη Μόσχα, του κ. Πορτοκάλη Κωνσταντίνου – Δημοσιογράφου και Οικονομολόγου και του κ. Κυριακίδη Χρήστου – Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου Δράμας.

Στην ομιλία του ο Επικεφαλής της Ελληνορωσικής Συμμαχίας τόνισε τη σημασία της γεωστρατηγικής στροφής της χώρας μας προς τον «φυσικό μας σύμμαχο», τη Ρωσία. Αναφέρθηκε ακροθιγώς στα τεράστια οφέλη της χώρας μας από την συμπόρευσή μας με την Ρωσία. Ο κ. Αβραμίδης, κλείνοντας την ομιλία του, υποσχέθηκε ότι «..τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα..».

Στη συνέχεια ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κόντης Ιωάννης αναφέρθηκε διεξοδικά στο Έτος Φιλίας που εορτάζουμε φέτος (2016) Ελλάδα και Ρωσίας. Τόνισε τους Ιστορικούς και Πνευματικούς δεσμούς με τους οποίους συνδέονται οι δύο λαοί για περίοδο χιλίων και πλέον ετών, και τις αραγείς διπλωματικές μεταξύ των σχέσεις άνω των 185 ετών. Μετέφερε στο ακροατήριο τις εμπειρίες του από τις επαφές που είχε κατά τη θητεία του στη Μόσχα ως Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας με Ρώσους Αξιωματούχους και την αγάπη και θαυμασμό των Ρώσων για την Ελλάδα. Απαρίθμησε τις ευκαιρίες, για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τις οποίες προσφέρει το έτος Φιλίας 2016. Ο κ. Κόντης σημείωσε, επίσης, αναφερόμενος σε επίσημη δήλωση του Ρώσου Πρέσβη στην Αθήνα, ότι "τέτοια αφιερωματικά έτη, η Ρωσία διεξάγει μόνο με τις χώρες ιδιαίτερης σημασίας. Την Ελλάδα τη θεωρούμε αξιόπιστο φίλο και ελπιδοφόρο εταίρο και προσβλέπουμε στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας…». Ο κ. Κόντης κλείνοντας την ομιλία του προέτρεψε τους παρισταμένους Δημάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να αγκαλιάσουν και να ενθαρρύνουν παράλληλες εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, και την Ελληνική Πολιτεία να μην παραμείνει μόνο σε εξαγγελίες και προθέσεις αλλά να περάσει σε ανάλογα έργα.
Ακολούθως, ο κ. Πορτοκάλης αναφέρθηκε λεπτομερέστερα στους ιστορικούς, πνευματικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς των δύο χωρών, με αναφορά στη σημερινή πραγματικότητα και το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από την Ε.Ε. Ο κ. Πορτοκάλης, μεταξύ των άλλων, σημείωσε ότι ο Ρωσικός Τουρισμός είναι υψηλού επιπέδου ενώ, για κάθε έναν (1) Ρώσο χρειάζονται επτά (7) Άγγλοι τουρίστες για να καλύψουν το οικονομικό αποτέλεσμα που αφήνουν στη χώρα που επισκέπτονται.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με αυτή του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Μικροχωρίου κ. Κυριακίδη Χρήστου, ο οποίος έκανε μία λεπτομερή ιστορική αναφορά στον Ελληνισμό της Ρωσίας από τον 10ο αιώνα μ.Χ. έως και σήμερα. Στην ομιλία του ο κ. Κυριακίδης παρέθεσε ιστορικά στοιχεία μαχών, μεταξύ Ρωσία και Τουρκίας, προσφυγικών ροών του Ποντιακού Ελληνισμού προς τη φιλόξενη ομόδοξη χώρα Ρωσία καθώς και την ανάπτυξη – οικονομική, πολιτιστική, οικιστική κτλ, του Ελληνικού στοιχείου στην ευρύτερη περιοχή. Τα στοιχεία της έρευνας του κ. Κυριακίδη συνοδεύτηκαν από παρουσίαση σχετικού φωτογραφικού υλικού.

Η εκδήλωση έκλεισε με Μουσική από μπουζούκι (Αναστάσιος Συμεωνίδης), βιολί (Σταματόπουλος Δημήτριος), αρμόνιο (Παπαντίδης Βασίλειος), ποντιακή λύρα (Ζεπιάδης Λάζαρος) και τραγούδια (Δημητριάδης Κωνσταντίνος) από τις περιοχές της Ελλάδας και της Ρωσίας ενώ παράλληλα, στην είσοδο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου της Δράμας υπήρχε έκθεση φωτογραφίας για τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας.

Με το πέρας της εκδηλώσεως οι κ. Αβραμίδης και Πορτοκάλης παρέλαβαν, για να τα επιδώσουν στον κ. Ποπόφ, μια πολυτελής κασετίνα με έξι (6) κρασιά από το Κτήμα Οίνου που προσέφερε το Οινοποιίο για τον Γενικό Πρόξενο, μια τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Τσάλκα» κ. Κεσίδη καθώς και σειρά ιστορικών βιβλίων για την περιοχή της Δράμας από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΑ κ. Γεωργιάδη Νικόλαο.

Την ηλεκτρονική διεύθυνση και ευθύνη της εκδήλωσης είχαν οι κ. Μπαξεβάνης Κωνσταντίνος και Δημόπουλος Μάριος.

Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο δημοσιογράφος Γεωργιάδης Παναγιώτης ενώ, Προεδρεύων ο δημοσιογράφος κ. Ηλιάδης Παναγιώτης.

(*) Ο Υποστράτηγος ε.α. ήταν πρώην Ακόλουθος Άμυνας και Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στην Μόσχα (Ιούλιο 2014 –Οκτώβριο 2006)

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/04/2016_29.html

Από το μαχητικό ιστολόγιο history-of-macedonia.com.πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΗΕ αναγκάσθηκε να λογοκρίνει επίσημο δημοσίευμά του στο διαδίκτυο επειδή ενοχλήθηκαν οι σκοπιανοί.

Συγκεκριμένα στις 27.9.2013 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανήρτησε σε επίσημη ιστοσελίδα περίληψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρούεφσκι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Το άρθρο κατέληγε στο τέλος με την ακόλουθη επισήμανση: «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία για τη δεύτερη σε μέγεθος περιφέρειά της, η οποία κατά την αρχαιότητα είχε κατοίκους ελληνικής εθνικότητος και των οποίων το πιο διάσημο μέλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος». Φαίνεται ότι αυτό το σχόλιο ενόχλησε βαρύτατα τους σκοπιανούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ο ΟΗΕ αφήρεσε την τελευταία φράση από το κείμενο.

Έτσι η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αν και αρχικά προβλήθηκε από κάποιον υπάλληλο του ΟΗΕ που γνωρίζει ιστορία, τελικά έπεσε θύμα του σκοπιανού εθνικισμού και ψευδομακεδονισμού. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι γιατί ο ΟΗΕ υποκύπτει τόσο εύκολα στις απαιτήσεις ενός κρατιδίου, το οποίο ούτε καν το συνταγματικό του όνομα δεν κατόρθωσε μέχρι τώρα να επιβάλει σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.

Δύο είναι οι εξηγήσεις που δίνω. Πρώτον η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των γειτόνων μας να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τούς συμφέρει. Δεύτερον η δική μας υποχώρηση από την αρχική μας θέση για το όνομα. Ξεκινήσαμε με την πανελλήνια απόφαση να μην παραχωρήσουμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι η ψυχή μας, όπως δήλωσαν ο Ελύτης, ο Ανδρόνικος και άλλοι διανοητές. Κάναμε μία υποχώρηση καλής πίστεως αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία. Προσωπικά διαφώνησα από την αρχή με αυτή την υποχώρηση, αλλά κατανοώ σε ένα βαθμό τους υποστηρικτές της. Κολύμπησαν σε θολά νερά ελπίζοντας ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν και θα βρεθεί κάποια λύση. Αποτέλεσμα μηδέν. Τα Σκόπια αποθρασύνθηκαν από την παραχώρησή μας. Δεν υποχωρούν ούτε χιλιοστό από τις αρχικές τους θέσεις.Ὁταν η Ελλάδα υποχωρεί και τα Σκόπια μένουν σταθερά, τότε το αποτέλεσμα το βλέπουμε χειροπιαστό. Οι πλαστογράφοι παρεμβαίνουν στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και η αναφορά στην ελληνικότητα του Αλεξάνδρου εξαφανίζεται εν μια νυκτί. Να επανέλθουμε, λοιπόν, στην αρχική μας θέση: Δεν δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία.

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία" Κωνσταντίνος Χολέβας - Πολιτικός Επιστήμων

Σχόλιο: Ελπίζω τα ΣΥΡΙΖΑίνια διεθνίκια με τον συνεργατούλη τους τον Πανούλη να μην τους δώσουν μαζί και τα 2 υποβρύχια

Πληθαίνουν τα περιστατικά στο Αιγαίο με τα Ρωσικά υποβρύχια να αλωνίζουν τα Τουρκικά χωρικά ύδατα ανενόχλητα, χωρίς το ΝΑΤΟ και το Τουρκικό Ναυτικό, να τα έχουν πάρει χαμπάρι!

Σε δυο άρθρα μου με τίτλο:Αποκάλυψη: Με Εντολή Πούτιν Ρωσικό Υποβρύχιο Φάντασμα στο Αιγαίο! (23 Μαρ 2016) Δείτε εδώ:

https://plus.google.com/+spyrospriftis/posts/VVxyCbsSXjzκαι (25 Μαρ 2016) με τίτλο: Η Απάντηση Πούτιν στον Τσίπρα!

Ρωσικά Υποβρύχια στο Αιγαίο Σπέρνουν Πανικό στο ΝΑΤΟ! Δείτε εδώ:https://plus.google.com/+spyrospriftis/posts/EKNM77HSfEE
αποκάλυψα την διαρκή και αόρατη Ρωσική παρουσία στο Αιγαίο, μέχρι που έγιναν τυχαία αντιληπτή, με το Τουρκικό αλιευτικό σκάφος με το όνομα Deniz Hazine, να ψαρεύει το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don, όταν στα δίχτυα τους έπιασαν το ρωσικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να βυθιστεί κοντά στο Bodrum-(H Αλικαρνασσός (τουρκικά: Bodrum, Μπόντρουμ) είναι παράκτια πόλη στη νοτιοδυτική Τουρκία που βρίσκεται απέναντι από την Κω), με τραγικά αποτελέσματα!

Γιατί οι Ρωσία πιστεύει ότι μπλοφάρει οι Τουρκία στο Αιγαίο! Και ποιο Νησί έχει ως πραγματικό Στόχο!

Με τα Ρωσικά υποβρύχια όλως και περιέργως να αδιαφορούν για τις κινήσεις της Νατοϊκής Αρμάδας, που κινείται συνήθως αναμεταξύ, Σάμου, Χίου, Λέσβου, αλλά να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή Κως, Ρόδος, Καστελόριζο και να περιπολούν σε αυτήν την θαλάσσια ζώνη, φαίνεται καθαρά οτι οι Ρώσοι δεν έχαψαν την Τουρκική μπλόφα με την εσκεμμένη ένταση στις Οινούσσες (Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, συνολικής έκτασης 17,4 τ. χιλιομέτρων, που ανήκουν στο νομό Χίου, το μεγαλύτερο νησί από τα 16 είναι η Οινούσσα ή Οινούσσες).

Για την Ρωσία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο νούμερο ένα Στόχος της Τουρκίας είναι το Καστελόριζο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι Αθόρυβα, μυστικά, δύο υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου, το «Αμφιτρίτη την Κυριακή 17 Απριλίου» και το «Τρίτων Παρασκευή 22 Απριλίου», κατέπλευσαν στο Καστελόριζο! Φαίνεται ότι τα Ρωσικά σήματα προς το Πολεμικό Ναυτικό μας, είναι σωτήρια!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
spyros.priftis76@yahoo.gr
- See more at: http://apocalypsejohn.com/rosia-proidopii-ellada-afto-nisi-pragmatikos-stochos-tourkon/#sthash.0tNGzehf.sp12NT1p.dpuf

To Sputnik επισκέφθηκε τη Maaloula, ένα μικρό χωριό στα ΒΑ της Δαμασκού.Δεν οφείλει τη θλιβερή του φήμη στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του μιλάει αραμαικά τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Χριστός αλλά γιατί οι τζιχαντιστές ήρθαν το 2013 για να καταστρέψουν την ιστορία κια να καταπατήσουν την πίστη των χωρικών.Πορτραίτο ένός μαρτυρικού χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Η Άγκυρα έθεσε «νέα ιδέα» για να διασφαλίσει εσαεί στρατιωτική παρουσία

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος

Λευκωσία: Η Άγκυρα προωθεί μια φόρμουλα στο θέμα της ασφάλειας, η οποία θα κλειδώνει την εσαεί παρουσία της στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η τουρκική πλευρά έχει συζητήσει με μέλη των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας την ιδέα για παραμονή στρατευμάτων στην Κύπρο μετά από μια συμφωνία στο Κυπριακό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αμερικανοί είναι γνώστες των προθέσεων της Άγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική ιδέα/φόρμουλα αναφέρεται σε μείωση των στρατευμάτων και τη δημιουργία, ενδεχομένως, μιας στρατιωτικής βάση στο νησί, όπως διαθέτουν οι Βρετανοί. Αν και η παρουσία δεν έχει σχηματοποιηθεί από τα όσα αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι, σαφώς και εννοούν τη συγκέντρωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων σε μια βάση (ή και σε περισσότερες). Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η φόρμουλα αυτή παρουσιάζεται από την Τουρκία ως διαφοροποίησή της στο θέμα της ασφάλειας και μάλιστα έχει ζητήσει από κάποιες χώρες με επιρροή να την προωθήσουν, παραπέμποντάς τους προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ουσιαστικά η Άγκυρα διά της ιδέας αυτής επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει με στόχο να περιορίσει τις συζητήσεις στο δικό της γήπεδο. Δηλαδή, οι συζητήσεις να περιοριστούν στον βαθμό και το επίπεδο παρουσίας της στην Κύπρο και όχι στην πλήρη αποχώρησή της. Παράλληλα με τη φόρμουλα αυτή, επανέρχεται συχνά-πυκνά και η διαχρονική θέση της Άγκυρας να παρέχει εγγυήσεις μόνο στο συνιστών τουρκοκυπριακό κρατίδιο. Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν πως δεν μπορεί να συζητείται πλήρης αποχώρηση των στρατευμάτων από την Κύπρο, υποστηρίζοντας πως «αυτό θέλουν και οι Τουρκοκύπριοι». Επικαλούνται και δημόσιες τοποθετήσεις του κατοχικού καθεστώτος.
Ο Μουσταφά Ακιντζί, για παράδειγμα, μιλώντας τις προάλλες στο παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής, είπε πως οι Τουρκοκύπριοι απαιτούν ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια και πρόσθεσε ότι βλέπουν την ασφάλειά τους μέσα από τις εγγυήσεις της Τουρκίας. Δεν είναι γνωστό κατά πόσο τέθηκε ενώπιον της Λευκωσίας από τρίτους η θέση που συζητά η Τουρκία, ωστόσο ανεξαρτήτως τούτου υπάρχει διαχρονική προσέγγιση επί του θέματος. Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, ανεξαρτήτως του αριθμού, συνιστά κόκκινη γραμμή για τη Λευκωσία, η οποία και δεν πρόκειται να μπει στη λογική να συζητήσει ένα τέτοιο σενάριο, όταν τεθεί στην ατζέντα. Για τη Λευκωσία σχέδιο λύσης του Κυπριακού που θα περιέχει τουρκική παρουσία στο νησί δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, ανέφερε ενημερωμένη πηγή, παραπέμποντας και στις επίσημες διαχρονικές θέσεις. Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, είναι γνωστό πως η θέση σε σχέση με τις εγγυήσεις αποτελεί προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει.
Υποδεικνύεται πως οι εγγυήσεις και γενικά η παρουσία στρατευμάτων είναι αναχρονιστικές και πρέπει να καταργηθούν. Μογκερίνι: Βίζα μόνο εάν η Τουρκία εναρμονιστεί Το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες απασχόλησε το Κολέγιο των Επιτρόπων το οποίο συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες και του οποίου τις αποφάσεις παρουσίασε η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι, αμέσως μετά στον Τύπο.
Το θέμα απασχόλησε, όπως είπε, και το πρόσφατο ταξίδι μελών της Κομισιόν στην Τουρκία, επεσήμανε δε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από πλευράς Κομισιόν για υπαναχωρήσεις από την πλευρά της ΕΕ. «Μόνο εάν και όταν η Τουρκία εκπληρώσει όλα τα νομοθετικά προαπαιτούμενα, όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες, τότε και μόνον τότε θα λάβει την απελευθέρωση της βίζας», ανέφερε η Ύπατη Εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Θέλω να σας παραπέμψω στον ίδιο τον Πρόεδρο Γιούνκερ που εξήγησε ότι είναι απλά ζήτημα κριτηρίων, τα οποία δεν σκοπεύουμε να νερώσουμε».
Τέλος η Ύπατη Εκπρόσωπος επέστησε στην προσοχή στην Τουρκία σε σχέση με το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ. «Οι πολίτες της Τουρκίας ταυτίζονται με τις ευρωπαϊκές αξίες», σημείωσε. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα είπε πως «είναι θέμα καθαρά ανταπόκρισης στους όρους και τις προϋποθέσεις που η ΕΕ θέτει προκειμένου να υπάρξει ελευθεροποίηση της θεώρησης διαβατηρίων». Κληθείς να σχολιάσει αναφορά της Κομισιόν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν κεφάλαια για την Τουρκία χωρίς τη λύση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απόλυτα συμβατή με τις δικές μας θέσεις, συνεπώς δεν μπορεί παρά να τη χαιρετίσουμε. Και θέλω να προσθέσω την ίδια ώρα ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ως θέμα αρχής, ένας εξ εκείνων που υποστήριξε ένθερμα και με σταθερότητα αυτή τη θέση ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Το αναφέρω αυτό διότι υπήρξαν επικριτικές δηλώσεις, για κάποιες δηλώσεις σκοπιμότητας, θα μπορούσα να πω, που έγιναν στην Τουρκία».
Παρέμβαση για το θέμα έγινε και από τον ΔΗΣΥ.
Φιλελεύθερος

Αὐτοτελές ἀπόσπασμα ἀπό τό βιβλίο «Τό σταυροδρόμι τῆς καρδιᾶς μου» τοῦ πατρὸς Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, Σελίδες 41-48, ἐκδόσεις «Φιλοκαλία», Μάϊος 2002.

Tό Πάσχα ἐκείνη τή χρονιά ἦρθε ἀργά. Τά χελιδόνια εἶχαν ἤδη ἀρχίσει νά κτίζουν τίς φωλιές τους.


Τά χελιδόνια ἦταν πάντοτε ἕνα μέτρο χρονικό. Ἄν ἔφταναν πρίν τό Πάσχα, τότε εἴχαμε καλοκαιριάτικο Πάσχα, ἄν ὄχι, τό Πάσχα ἦταν χειμωνιάτικο. Κανείς βέβαια δέν μπορεῖ νά γνωρίζει γιατί τά χελιδόνια ἔρχονται κάποια στιγμή. Εἶναι, ὅμως, σίγουρο ὅτι ὁ Πλάστης καί Δημιουργός τούς ἔδωσε μιά σοφία πού εἶναι ἀρκετή γιά νά καταξιώσει τίς κινήσεις τους.
Ὁ Μάριος ὁ Σεβντάς δέν ἐνδιαφερόταν βέβαια τόσο γιά τά χελιδόνια, ἀλλοῦ ἦταν στραμμένα τά ἐνδιαφέροντά του. Ὁπωσδήποτε, ὅμως, χάρηκε φέτος γιά τό Πάσχα πού γιορταζόταν μαγιάτικα. Ὁ Μάριος δέν ἦταν κάποια ἔκτακτη προσωπικότητα πού θά ἔκανε κάποιον νά ἀσχοληθεῖ μαζί του. Ἀλλά χωρίς νά τό καταλάβει εἶχε κάνει ὅλο τό Νιχώρι νά ἀσχολεῖται μαζί του. Σ᾿ αὐτό τό χωριό τοῦ ἄνω Βοσπόρου, ὁ Μάριος κατεῖχε μιά θέση δική του. Μιά θέση μοναδική. Ἦταν ὁ γελωτοποιός τοῦ χωριοῦ. Χωρίς νά τό θέλει. Χωρίς νά τό ἐπιδιώκει. Ὅλοι γελοῦσαν μαζί του καί μόνο πού τόν ἔβλεπαν. Τόν εἶχαν λίγο γιά χαζό, λίγο γιά κουτό καί λίγο γιά τεμπελάκο, ἀφοῦ δέν...
ἔκανε μιά συγκεκριμένη ἐργασία. Ἄλλοτε καθάριζε ἕναν κῆπο, ἄλλοτε ἔκανε τά ψώνια κάποιας κυρᾶς. Δουλειές ὅλες τοῦ ποδαριοῦ. Φτωχοζοῦσε. Δέν τόν ἔνοιαζε ὅμως. Ὅλοι γελοῦσαν μαζί του. Τόν πείραζαν. Ἐκεῖνος ποτέ δέν θιγόταν. Πάντα εἶχε καί μιά ἀπάντηση εὐτράπελη, χαριτωμένη.

- Μάριε, θά πᾶς σήμερα γιά ψώνια;
- Ὁ Μάριος δέν πάει ἁπλῶς γιά ψώνια, εἶναι ψώνιο, ἀπαντοῦσε ἐκεῖνος. Τόν ρωτοῦσαν:
- Μάριε, πόσα χρόνια πῆγες σχολεῖο;
- Πηγαίνω κάθε μέρα ἀφοῦ σχολάζω ἀπό κάθε δουλειά, ἔλεγε ἐκεῖνος. Ἄλλοτε τοῦ ὑπέβαλαν τό δύσκολο ἐρώτημα:
- Ποιός εἶναι ὁ πιό σπουδαῖος στό χωριό;
- Ὅποιος κάνει τά πιό σπουδαῖα πράγματα χωρίς νά τόν βλέπει κανείς, ἀπαντοῦσε ἐκεῖνος.

Εἶναι ἀλήθεια πώς αὐτά πού ἔλεγε δέν ἦταν πάντα ἀστεῖα. Ἀλλά τό χωριό εἶχε συνηθίσει νά γελάει. Μόνο ὁ παπά Ἀντώνης, ἐφημέριος τοῦ Ἁγίου Νικολάου, τόν ἄκουε μέ προσοχή. Μερικές φορές, μάλιστα, ἔλεγε ὁ εὐλογημένος αὐτός ἱερέας:
- Αὐτός δέν εἶναι ἠλίθιος. Λέει ἀλήθειες. Ὁ Θεός, βέβαια, γνωρίζει πιό καλά.
Πράγματι, μόνο ὁ Θεός πρέπει νά γνώριζε τήν ἀρετή τοῦ Μάριου. Μιά ἀρετή πού φωλιάζει μέσα στήν καρδιά μερικῶν ἀνθρώπων καί κανείς δέν τήν ἀναγνωρίζει. Μιά ἀρετή πού ἔχει ἀπαίτηση νά πεῖ στόν ἄλλο ἀλήθειες χωρίς νά τόν θίξει. Προτιμᾶς τότε νά σέ θεωρήσει ὁ ἄλλος τρελό, παρά νά τόν τρελάνεις.

Ἐκείνη, λοιπόν, τή χρονιά, ὁ Μάριος εἶχε χαρά μεγάλη γιά τό καθυστερημένο Πάσχα. Τό ἔλεγε, ἐξάλλου, παντοῦ.
- Γιατί Μάριε χαίρεσαι γιά τό καθυστερημένο Πάσχα;
- Μά ἐπειδή κεντάω. Πρέπει νά τελειώσω τό κέντημα.
Κι ὅλα τά παιδιά γύρω ἔσκαγαν στό γέλιο.
- Τί σχέση ἔχει τό κέντημα μέ τό Πάσχα; ρώτησε ὁ Μανώλης ὁ μανάβης, πού ἦταν γνωστός γιά τό ἀντιεκκλησιαστικό του φρόνημα.
- Ὅση σχέση ἔχεις καί σύ μέ τήν Ἐκκλησία, τοῦ ἔλεγε ὁ Μάριος, καμιά καί μεγάλη.

Τή σχέση, βέβαια, πού εἶχε τό κέντημα μέ τό Πάσχα τή γνώριζε καλά ὁ Μάριος. Πρίν τρία χρόνια, στήν περιφορά τοῦ ἐπιταφίου, μερικά ἀπρόσεκτα παιδιά εἶχαν κάψει, παίζοντας, μιά μεγάλη ἄκρη τοῦ ἐπιταφίου. Εἶχε στενοχωρηθεῖ πολύ κι ὁ παπά Ἀντώνης. Πῶς θ᾿ ἀγόραζε καινούργιο ἐπιτάφιο; Τά ἔσοδα τοῦ ναοῦ ἦταν μετρημένα. Μόλις καί κάλυπταν τίς βασικές ἀνάγκες. Στό τέλος τό ξεπέρασε. Δέν πειράζει, μιά φορά τό χρόνο ἦταν. Θά κάλυπτε μέ λουλούδια τό καμμένο μέρος. Κανείς δέν θά τό ᾿βλεπε. Ὁ Μάριος, ὅμως, τό τόνισε:

- Δέν μπορεῖ νά εἶναι τρύπιος ὁ ἐπιτάφιος. Ἀρκετά ὅσα ἔκαναν οἱ ἑβραῖοι στό Χριστό.
Ἔπρεπε κάτι νά γίνει. Χρήματα δέν εἶχε. Ἀλλά εἶχε χέρια. Κάποτε δούλευε στό Πέρα πλάι σ᾿ ἕναν τεχνίτη κεντημάτων. Θά προσπαθοῦσε. Γιά τό Χριστό θά τό ἔκανε. Δέν μποροῦμε κι ἐμεῖς νά μαρτυροῦμε γιά τό Χριστό; Θά εἶχε κόπο αὐτή ἱστορία. Ὑπολόγιζε τρία χρόνια. Ἔπρεπε νά γίνει τέλειος. Ἐπιτάφιος θά ἦταν. Μεράκι χρειαζόταν. Ἀγάπη καί σεβντάς μέ μεράκι.
Γιά Ἐκεῖνον ὅμως θά τό ᾿κανε. Τρία χρόνια. Δέν πειράζει. Ἐκεῖνος εἶχε κατέβει τρεῖς μέρες στόν Ἅδη. Τί εἶναι τρία χρόνια δουλειᾶς γιά τό Χριστό; Σ᾿ ὅλη τή ζωή μας ἔπρεπε νά δουλεύουμε γι᾿ Αὐτόν. Τρία χρόνια λίγα ἦταν.

- Βρέ Μάριε, πῶς πάει τό κέντημα; τόν ρωτοῦσαν στό χωριό, χωρίς καί οἱ ἴδιοι νά γνωρίζουν γιά ποιό κέντημα ἦταν ὁ λόγος.
- Θά καταλάβεις πῶς πάει ἄν κεντήσεις στήν καρδιά, στό νοῦ καί στό σῶμα σου τό Χριστό, ἀπαντοῦσε ὁ Μάριος.
- Πῶς θά Τόν κεντήσω;

- Τί εἶμαι ἐγώ; Ἐκκλησία; Τί μέ ρωτᾶς; Νά πᾶς σέ κανένα πνευματικό νά δεῖς καί τό κεντητό τό πετραχήλι του καί θά καταλάβεις τί ἐννοῶ, ἀπαντοῦσε ὁ Μάριος.
Ὅλο τό χωριό γελοῦσε μέ τό μυστήριο αὐτό κέντημα. Τί τρέλα ἦταν πάλι κι αὐτή; Τά παιδιά στό δρόμο τοῦ χωριοῦ τό γλεντοῦσαν μέ τό κέντημα. Τήν ἔπαθε, βέβαια, μέσα σ᾿ αὐτή τήν ἔξαψη τῆς φαντασίας, κι ἡ κυρά Κούλα ἡ Πρίφταινα. Κεντοῦσε μιά μέρα, στήν πόρτα τῆς αὐλῆς τοῦ σπιτιοῦ της, κάτι τσεβρέδες. Μόλις τά παιδιά τήν εἶδαν, ἄρχισαν νά φωνάζουν.
- Τό κέντημα, τό κέντημα. Ἔχει ἀπό τήν τρέλα τοῦ Μάριου.
Εἶχε γίνει πολύ ἀναξιοπρεπές τό νά κεντᾶς. Ὅλοι, μόλις ἔβλεπαν ἕνα κέντημα, ἔφερναν στό νοῦ τους τό Μάριο. Καί τότε, ἀμέσως, σέ κατέτασσαν στή συνομοταξία τῶν τρελῶν. Καί τρελός δέν θά ᾿θελε κανείς νά εἶναι.

Τρία χρόνια ὁ Μάριος δεινοπάθησε ἀπό τίς κοροϊδίες. Τρία χρόνια δούλεψε σκληρά. Ἀσκήθηκε. Ξεπέρασε τόν ἑαυτό του. Ἄς γελοῦσαν ὅλοι μαζί του. Δέν τόν πείραζε. Αὐτός δούλευε μυστική ἐργασία γιά τό Χριστό. Γιά τόν τάφο Του. Τί πιό μεγάλο μποροῦσε νά κάνει; Ὅταν μιά μέρα θά πέθαινε, θά ᾿βλεπε μπροστά του, μέσα στόν τάφο του, τό Χριστό. Τί θά Τοῦ ἔλεγε; Πῶς θά Τόν ἔβλεπε; Ἔπρεπε νά προετοιμαστεῖ γιά τόν τάφο του. Ἔπρεπε νά τόν κεντήσει ἀπό τώρα στή ζωή του. Τήν ἡμέρα ὅλοι γελοῦσαν μ᾿ αὐτόν. Καί τό βράδυ ἐκεῖνος, πάνω ἀπό τόν ἐπιτάφιο, ἔκλαιγε γιά ὅλους. Γιά ὅλα. Κάθε βελονιά καί δάκρυ. Κάθε βελονιά καί ἕνας τάφος. Αὐτός ὁ ἐπιτάφιος ἦταν πραγματικός ἐπιτάφιος. Δουλεμένος μέ δάκρυα, γιά τόν κόσμο, γιά τίς ἁμαρτίες του.

- Πῶς πάει τό κέντημα, Μάριε; ρωτοῦσαν οἱ φίλοι του.
- Βρεγμένο εἶναι, ἀπαντοῦσε ἐκεῖνος, καί τά γέλια τράνταζαν τό γύρω χῶρο.

Τρία χρόνια κεντοῦσε ὁ Μάριος. Κι ἔγινε σάν τίς μυροφόρες, τή Μαρία τή Μαγδαληνή, τή Μαρία τοῦ Κλωπᾶ, τήν ἄλλη Μαρία. Καί ᾿κεῖνος Μάριος λεγόταν. Μύρα δέν εἶχε νά γίνει μυροφόρος. Τό κέντημα, ὅμως, φέτος θά τό τελείωνε. Εὐτυχῶς καί τό Πάσχα ἦταν καλοκαιρινό. Εὐτυχῶς καί τά χελιδόνια ἦρθαν πρίν ἀπό τό Πάσχα.
Ἦρθε ἡ Μεγάλη Ἑβδομάδα. Ὅλα ἦταν φωτεινά. Ἡ ἄνοιξη στό ἀποκορύφωμά της. Κι ὁ Μάριος ἕτοιμος. Ἕτοιμος γιά νά καταθέσει τόν ἐπιτάφιο ἐκεῖ πού ἔπρεπε. Τρία χρόνια καί ἡ ζωή του εἶχε γίνει τάφος. Γιά τό Χριστό δούλευε. Ὁ κόσμος πιό πολύ τόν κορόιδευε. Ὁ τρελός, ὁ ἠλίθιος, ὁ κουτός. Ναί, αὐτός ἦταν. Δέν μποροῦσε ἕνα χωριό νά ἔχει ἕναν καμμένο ἐπιτάφιο. Γιά τό χωριό δούλευε. Γιά νά ἔχουν τό Χριστό.

Τή Μεγάλη Παρασκευή τό πρωί ὁ Μάριος πῆρε τόν ἐπιτάφιο στήν πλάτη του. Καί βγῆκε στό δρόμο. Ἄρχισε νά γυρνάει γύρω γύρω στίς πλατεῖες καί στούς δρόμους ψάλλοντας τό «ἡ ζωή ἐν τάφῳ». Τό χωριό σηκώθηκε στό πόδι. Τί τρέλα ἦταν πάλι κι αὐτή;
- Μάριε, τό βράδυ θά βγεῖ ὁ ἐπιτάφιος, τί κάνεις ἐκεῖ;
- Ἀνοίγω δρόμο στό Χριστό. Γιά νά μήν σᾶς ἔρθει ξαφνικά τό βράδυ καί δέν τόν προλάβετε. Γιά νά ἑτοιμάζεστε ἀπό τώρα. Τάφος θά περάσει ἀπό δῶ τό βράδυ. Πρέπει νά προετοιμαστεῖς γιά νά τόν ἀντέξεις.

Ἡ «ζωή ἐν τάφῳ», καί πάλι καί ξανά. Μέχρι πού ἔφτασε στήν ἐκκλησία. Μπῆκε στό ἱερό τήν ὥρα πού ἀνεγιγνώσκοντο οἱ μεγάλες Ὧρες. Στάθηκε μπροστά στόν παπά Ἀντώνη.

- Πάρε αὐτό ἀπό ἕναν τρελό καί χαζό. Ἕνας τάφος ὅπως πρέπει γιά τό Χριστό. Ὅσο τόν ἔφτιαχνα τόσο πιό πολύ ξεκουραζόμουν. Μήν πεῖς σέ κανένα πώς ἐγώ τόν ἔφτιαξα. Στόν τάφο του ὁ καθένας εἶναι μόνος μπροστά στό Χριστό. Οὔτε οἱ ἔπαινοι τῶν ἀνθρώπων, μά οὔτε καί ἡ κοροϊδία τους ἔχουν σημασία. Σημασία ἔχει νά κεντήσεις κάτι γιά τό Χριστό στή ζωή. Συγχώρα με τόν τρελό, χρονιάρα μέρα καί σέ διδάσκω. Ἐγώ ὁ ἀγράμματος. Ἐγώ ὁ ἠλίθιος, ὁ χαμένος. Κάνε μιά προσευχή γιά μένα.

Ἐκεῖνο τό βράδυ ἡ περιφορά τοῦ ἐπιταφίου ἔγινε μέ λαμπρότητα. Ὁ καινούργιος ἐπιτάφιος φάνταζε μέ μεγαλοπρέπεια. Ὁ πατήρ Ἀντώνιος κατά τή διάρκεια τῆς περιφορᾶς, ἔνιωσε πολλές φορές εὐωδία ἀνέκφραστη νά τόν περιτυλίγει. Ὁ ἐπιτάφιος εἶχε πάνω του λουλούδια. Μά ποτέ λουλούδια δέν μύρισαν τόσο ὡραῖα, τόσο οὐράνια. Στό τέλος τῆς πομπῆς κι ὁ Μάριος, ὁ μυροφόρος, ὁ Σεβντάς.
- Μάριε, τί κεντᾶς;
- Οὔ, τώρα πιά τελείωσε, τό πῆρε τό κέντημα ὁ Χριστός στόν τάφο Του. Μήν τά ρωτᾶς. Κάνε καμιά προσευχή καί γιά μένα τόν τρελό. Κάνε μιά προσευχή γιά νά ᾿χουμε καλή ζωή «ἐν τάφῳ».
† π.Κ.Σ.

floga.gr

Απόστολος Αποστολόπουλος

Επί έξη χρόνια ο πολιτικός κόσμος συντίθεται, ανασυντίθεται και τελικά αποσυντίθεται σε σημείο σήψης πλέον. Επί έξη χρόνια οι πολίτες ξαφνιάζονται, αδρανούν, ξεσηκώνονται, καταπίπτουν, εξαπατώνται, ελπίζουν επί ματαίω. Επί έξη χρόνια οι πολιτικοί παίζουν το Μανωλιό με νέα ενδυμασία και οι πολίτες πληρώνουν ακριβά για να δουν το ίδιο έργο. Χτες για όλα έφταιγε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, προχτές ο Παπανδρέου, σήμερα ο Τσίπρας. Ένας φαύλος κύκλος. Το ίδιο πολιτικό προσωπικό καταφέρνει να διατηρείται στην κυβερνητική εξουσία εναλλάσσοντας τα πρόσωπα στους πρώτους ρόλους. Αλλά ταυτόχρονα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, εξαχρειώνεται, στερεύουν οι εφεδρείες του.

Ο κυοφορούμενος ανασχηματισμός με τη μέθοδο «παλιό κρασί σε καινούργιο μπουκάλι» έχει εξαντληθεί πριν καν δει το φως. Η αλλαγή προσώπων είναι, ενίοτε, απαραίτητη και χρήσιμη αλλά το κύριο πιάτο είναι η πολιτική που θα εφαρμόσουν. Και κυρίως η γνώση και η αποφασιστικότητα να το εφαρμόσουν. Η κυβέρνηση, πέρα από τα Μνημόνια, πάσχει από τις ιδεοληψίες των στελεχών και ιδίως από άγνοια της λειτουργίας του Κράτους. Γίνεται συνεχώς λόγος για επενδύσεις και εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία, και υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από άλλες χώρες, αλλά μένουν στα χαρτιά από άγνοια ή/και δειλία ανάληψης ευθυνών, επικρατεί ο φόβος ότι οι Δανειστές θα αντιδράσουν χωρίς καν να διερευνηθούν οι δυνατότητες και η άσκηση πίεσης ώστε να υπερνικηθούν οι αντιδράσεις. Κατάθεση όπλων χωρίς μάχη. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπουργοί αντιστέκονται/αδρανούν/καθυστερούν και σε κάθε περίπτωση δεν προωθούν υποθέσεις που θα έλυναν, εν μέρει τουλάχιστον, τα προβλήματα ρευστότητας χωρίς να είναι σαφή τα κίνητρά τους, όχι πάντως, εξ αντικειμένου, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας. Η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στις απαιτήσεις των Δανειστών, δεν έχει καν προσπαθήσει να (τους) επιβάλλει τη διάκριση ότι άλλο η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας απέναντί τους και άλλο οι συναλλαγές με τρίτες χώρες έστω και αν δεν είναι του γούστου τους.

Σωτηρία από το σημερινό πολιτικό προσωπικό δεν περιμένει πλέον σχεδόν κανείς είτε προσέλθει είτε δεν προσέλθει στις κάλπες, όποιον κι αν ψηφίσει με δεν ξέρω ποιο σκεπτικό, αδιάφορο. Ως ανανέωση προσφέρονται, σε ένα κοινό ήδη κουρασμένο και μπουχτισμένο, πρόσωπα ήδη φθαρμένα και αμαρτωλά ή απλώς ανίκανα να αναγνωρίσουν τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουν με κάποιο αποτέλεσμα. Πχ η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να κάνει τη διάκριση φιλοξενίας και ασυδοσίας ώστε όλοι, Έλληνες και πρόσφυγες, να γνωρίζουν με σαφήνεια τα όρια που χαρακτηρίζουν κάθε ευνομούμενο Κράτος. Ο κάθε ανθρωπισμός δεν μπορεί να είναι λόγος ώστε να παραβιάζεται η κρατική λειτουργία και νομιμότητα. Η στάση της κυβέρνησης προς τους Δανειστές και προς τους πρόσφυγες έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, άγνοια, ατολμία, δειλία, ασχετοσύνη. Παρεμπιπτόντως όσοι Σύριοι πρόσφυγες επέλεξαν την Τουρκία ως πρώτο καταφύγιο είναι λογικό να ανέμεναν φιλική υποδοχή, όπως και έγινε. Συνεπώς λογικό επίσης είναι ότι ξέφευγαν από τις νόμιμες κυβερνητικές/ρωσικές δυνάμεις…

Η Αριστερά μπερδεύεται και στα πιο απλά. Κανείς δεν κάνει θυσίες, δεν διακινδυνεύει ούτε τρίχα της κεφαλής του, για οποιοδήποτε στόχο και ιδανικό δεν εμπεριέχει, δεν υπόσχεται και δεν συνεπάγεται βελτίωση της ζωής όλων και του καθενός. Είναι ο κοινωνικός αγώνας, ταξικός για τους σχολαστικούς στους τύπους της μαρξιστικής ορολογίας. Αλλά η φτώχεια από μόνη της δεν ξεσηκώνει, αντίθετα φέρνει μοιρολατρία και υποταγή για ένα κομμάτι ψωμί, όλο και μικρότερο. Οι ξεσηκωμοί και οι Επαναστάσεις του περασμένου αιώνα ήταν μαζικές συνάξεις κάθε λογής ανθρώπων, αστών, αγροτών, εργατών, φτωχών και αρκετών πλούσιων, εγγράμματων και αγράμματων, τίμιων και λήσταρχων (πχ στην Ελλάδα και στην Κίνα), που συμπαρατάχθηκαν για να διώξουν τους κυρίαρχους και κατακτητές εν ονόματι της Ελευθερίας, όρο εκ των ων ουκ άνευ, για μια καλύτερη ζωή. Την Ελευθερία της Πατρίδας τους. Ελευθερώνεις τον τόπο σου για να ζήσεις καλύτερα σ’ αυτόν τον τόπο. Τα δυο πάνε μαζί. Αλλιώς κουτσαίνεις.

Η Ελλάδα είναι πλέον κανονικό προτεκτοράτο, με τη βούλα των Μνημονίων. Καμία από τις κυβερνήσεις των τελευταίων έξη ετών, από το 2010 ως σήμερα, ούτε η σημερινή ούτε οι προηγούμενες, δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό χωρίς να το εγκρίνουν οι Δανειστές, ούτε Νόμους ούτε τίποτα απολύτως. Δεν μπορεί ούτε καν να θίξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή πέρα από τα όρια που επιτρέπουν οι Δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Ο Τσίπρας κατήγγειλε στη Βουλή ρουσφέτια και χαριστικές πράξεις του κ. Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός, αλλά απόφυγε έστω να υπαινιχθεί ότι θα καταργήσει κάτι από όλα αυτά.

Θόρυβος, αγωνία και ιδρώτας λόγω της διαπραγμάτευσης. Αλλά η ουσία είναι μια: Όταν χάνεις μια-μια όλες τις μάχες που δίνεις έρχεται μια στιγμή που δεν έχει πια καμία σημασία αν πράγματι αγωνίστηκες για κάτι καλύτερο, αν είσαι προδότης ή απλώς ανίκανος, αν υποχώρησες σε υπέρτερες δυνάμεις. Αν το αποτέλεσμα, κάθε φορά που τρέχεις στα Παρίσια και στα Βερολίνα, πάει τον κόσμο στα χειρότερα, οι αιτίες και οι δικαιολογίες δεν θα αλλάξουν την πορεία προς την πτώση. Κι αν δεν έχει ήδη έρθει αυτή η στιγμή, καταφθάνει καλπάζοντας. Αλλά στου κουφού την πόρτα…
ΥΓ. Φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το περυσινό «θρίλερ». Το δις εξαμαρτείν… Ωστόσο άλλες πληροφορίες-αδύνατον να τεκμηριωθούν-υποστηρίζουν ότι όλα έχουν συμφωνηθεί από μηνός και βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτοιμα. Ίδωμεν.Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο ρόλος του ΝΑΤΟ και η θέση της Αθήνας.

του Θέμη Τζήμα

Με γρήγορους ρυθμούς, η γενικευμένη αλλαγή καθεστώτων και συνόρων στη Μέση Ανατολή επεκτείνεται προς το Αιγαίο και τα σύνορα της χώρας εξαιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε από τη Γερμανία την ανάπτυξη 250 στελεχών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία, προς υποστήριξη δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποκτήσουν μόνιμη παρουσία στην τεμαχισμένη Συρία, προκει-μένου να ενισχύσουν τις φιλίες προς αυτές δυνάμεις ενόψει ενός διακανονισμού επί της χώρας και της λεγάμενης «πολιτικής λύσης».

Οι ΗΠΑ προς το παρόν φαίνεται να διάκεινται θετικά τόσο προς την κουρδική επιδίωξη για ομοσπονδιακό σύστημα στη Συρία -παρότι πρέπει κανείς να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής- όσο και προς την αντιπολίτευση που επιδιώκει αλλαγή του καθεστώτος Άσαντ. Κατ' αυτό τον τρόπο διατηρούν τη στρατηγική (αν)ισορροπία τους με την Τουρκία.

Όχι πολύ μακριά από τη Συρία, η Λιβύη, έχοντας ήδη καταστεί αποτυχημένο κράτος,....
μετατρέπεται στο νέο μεσογειακό ορμητήριο του Ισλαμικού Κράτους, εγείροντας ζήτημα στρατιωτικής επέμβασης. Σε αντίθεση όμως με τη Συρία, όπου η μαχητικότητα του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Κούρδων παρέχει δυνάμεις επί του εδάφους ικανές να πολεμήσουν με αεροπορική κάλυψη ή με περιορισμένες μονάδες μόνο, από πλευράς της Ρωσίας και της Δύσης, στη Λιβύη τέτοιες δυνάμεις δεν υπάρχουν. Μια στρατιωτική επέμβαση θα έπρεπε να εξελιχθεί σε οργανωμένη επιχείρηση κατάληψης, που κάθε άλλο παρά εύκολη ή αναίμακτη υπόθεση είναι. Μια τέτοια επέμβαση μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε επίπεδο προσφυγικών ρευμάτων, όπως επίσης και περαιτέρω επέκτασης των πολέμων στη Μέση Ανατολή.

Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ καλείται να διαχειριστεί τα εξής καυτά μέτωπα:

• Τη λύση στη Συρία και τον συσχετισμό με τη Ρωσία.

• Τη δημιουργία de facto κουρδικού κράτους.

• Την επερχόμενη σύγκρουση στη Λιβύη.
• Και ίσως, στο βάθος, μια πιθανή περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο, εφόσον η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν ελεγχθεί.

Οι δύο πρώτες καταστάσεις αφορούν δε άμεσα στον αναθεωρητισμό του καθεστώτος Ερντογάν, που δεν θα κάνει εύκολα πίσω στην επιδίωξή του για δορυφοροποίηση της Συρίας και απομάκρυνση της Ρωσίας από την περιοχή ή, έστω, συρρίκνωση του ρόλου της.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο έλεγχος του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ καθίσταται στρατηγικά απαραίτητος για τις ΗΠΑ προκειμένου όχι βεβαίως να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές -γι' αυτό αρκεί απλά η απόφαση της Τουρκίας να μην επιτρέπει στους διακινητές να αποπλέουν από τα παράλιά της-, αλλά για να έχει άμεση πρόσβαση στα θέατρα των συγκρούσεων, επιπλέον των χερσαίων αμερικανικών βάσεων στην περιοχή.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ δεν είναι, ωστόσο, μια απλή επιχειρησιακή επιλογή, αλλά μια νατοϊκή ηγεμονία, που προσπαθεί να εξισορροπήσει στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εντός της ελληνικής επικράτειας, συνιστώντας έτσι σταδιακή αποδοχή τμήματος όσων η Άγκυρα θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρηθούν προς όφελος της στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένη την ευρω-γερμανική στάση προς το καθεστώς Ερντογάν, από τη μια τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα συρρικνώνονται στον βωμό των συμμάχων της χώρας (ΕΕ και ΗΠΑ), ενώ από την άλλη η Ελλάδα σύρεται σε ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις που θα την επιβαρύνουν πολλαπλώς. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το εξής ζήτημα: οι συμμαχίες της μετατρέπονται σε βαρίδια στα πόδια της όσο περισσότερο βασίζεται σε αυτές.

από τα «Επίκαιρα» μέσω του http://www.seisaxthia-epam.blogspot.gr/

του mitsos175

Στο έργο "μιας πεντάρας νιάτα" υπήρχε η φράση "κομμουνισμός μπλε". Αργότερα ο Ζαγοραίος τραγουδούσε σκωπτικά "μπλε κομμούνια".

Γι’ αυτούς τους μπλε δήθεν κομμουνιστές θα πω δυο λόγια.

Σήμερα είσαι ό,τι δηλώσεις. Κι εγώ μπορώ να δηλώσω γιατρός, παπάς, αστροναύτης χωρίς να έχω ιδέα από αυτά. Οι αυτοαποκαλούμενοι "κομμουνιστές" σαν τον Κατρούγκαλο μου θυμίζουν τους "χριστιανούς" οι οποίοι είναι τόσο "ευσεβείς" που δεν δίνουν όχι βοήθεια σε συνάνθρωπο, αλλά ούτε τον πυρετό τους. Ή κάτι "πατριώτες" με το αζημίωτο τύπου Καρατζαφέρη.

Όπως λοιπόν ένας κομπογιαννίτης, αν το παίξει γιατρός, τιμωρείται ο ίδιος χωρίς να απαξιώνεται η επιστήμη της ιατρικής έτσι κι οι διάφοροι που το παίζουν "κομμουνιστές" δεν μπορούν να απαξιώσουν τον Κομμουνισμό. Φυσικά σε μια δύσκολη πορεία κάποιοι μένουν πίσω, σε έναν πόλεμο πάντα υπάρχουν ριψάσπιδες, δειλοί ακόμα και πουλημένοι.

Αλλά υπάρχουν κι οι αγωνιστές, οι έντιμοι, οι ήρωες, αυτοί που είναι συνεπείς και επιμένουν. Οι...
κόκκινοι. Κι αυτοί είναι οι περισσότεροι. Για να δούμε λοιπόν αν μια άποψη είναι σωστή ή λάθος θα πρέπει να εξετάσουμε τι λέει κι αν πράγματι ισχύουν τα όσα πρεσβεύει.

Η πάλη των τάξεων είναι μια αλήθεια. Μην μου πείτε ότι η τάξη των πλουσίων έχει λάβει ποτέ υπόψη της τα συμφέροντα των φτωχών. Ποτέ! Οι πλούσιοι πιέζουν για δικές τους φοροαπαλλαγές, για λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων, για μικρότερους μισθούς και περισσότερες ώρες δουλειάς. Γιατί απλά αυτό τους εξυπηρετεί.

Ακόμα, όσες φορές άλλαξε ριζικά και γρήγορα κάτι άλλαξε μόνο με Επανάσταση. Το πόσο βίαιη ήταν αυτή εξαρτάται από την αντίδραση του παλιού καθεστώτος. Το παλιό όμως δεν φεύγει από μόνο του.

Άλλη μια αλήθεια είναι ότι σε αυτό το σύστημα υπάρχει αδικία. Μια αδικία που μεγαλώνει. Που οι πλούσιοι γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι ενώ οι φτωχοί εξαθλιώνονται περισσότερο.

Μια ακόμη αλήθεια είναι η δύναμη της λογικής. Ενώ οι πλούσιοι προσπαθούν με κόλπα όπως την πατριδοκαπηλία, ή τη θρησκεία να αποσπάσουν την προσοχή από τη μιζέρια, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η δυστυχία παραμένουν και μας χτυπάν καθημερινά την πόρτα.

Οι συνθήκες είναι τέτοιες που όλο και περισσότεροι θα γίνονται κομμουνιστές. Πραγματικοί κομμουνιστές. Κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν θα σώσει τους κανιβάλους του καπιταλισμού. Ούτε οι προδότες, όπως άλλωστε δεν γλύτωσαν τους ναζί από τη συντριβή οι διάφοροι δωσίλογοι αγορασμένοι συνεργάτες τους.

Γι αυτούς που πουλήθηκαν θα πω μονάχα αυτό. Όποιος σε αγοράζει, του ανήκεις. Παύεις να είσαι άνθρωπος, γίνεσαι εμπόρευμα. Επομένως μπορεί να σε πουλήσει ξανά ακόμα και να σε πετάξει στα σκουπίδια. Διάλεξε λοιπόν, αν θα είσαι άνθρωπος ή πράγμα.

από το «Βαθύ Κόκκινο»

του Αλέξανδρου Ζέρβα

Δείχνει τόσο κακόγουστη η επανάληψη του πολιτικού δράματος γύρω από το νέο πακέτο αιματηρών μέτρων που παζαρεύεται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ώστε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το προφανές: η χρεοκοπία έχει προ πολλού συντελεστεί. Αυτό άλλωστε το παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς όλοι σχεδόν οι «αρμόδιοι»: το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, η Eurostat.

Οι μόνες που αρνούνται να παραδεχτούνε επισήμως αυτή την πραγματικότητα είναι οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Αυτές απλά επιδίδονται σε ένα διαρκές blame game σχετικά με το ποιος φταίει για αυτή την δραματική κατάσταση. Και η κοινωνία; Αυτή έχει απομείνει να πληρώνει τα τελευταία χρόνια το δυσανάλογο κόστος μιας μαρτυρικής κρίσης.

Κάπως έτσι φτάνουμε και στο διαφαινόμενο αποτέλεσμα και αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας. Οι δανειστές επιδίδονται σε ένα μεταξύ τους μπρα -ντεφερ με το βλέμμα...
στραμμένο στο διεθνές πολιτικό κι οικονομικό αδιέξοδο (ενόψει κι ενός ενδεχόμενου Brexit), ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αγωνιζόμενη να αποφύγει τη νομοθέτηση των επιπλέον μέτρων που απαιτούν Σόιμπλε και ΔΝΤ. Στην ουσία όμως επιχειρεί να περάσει τόσο στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ όσο και στην κοινή γνώμη το μήνυμα «δεχτείτε αδιαμαρτύρητα ό,τι πάμε να περάσουμε, γιατί μπορεί να έρθουν πολύ χειρότερα».

Μνημόνια μέχρι τελικής πτώσεως

Από την άλλη, η ενεργοποίηση των υπό συζήτηση επιπλέον μέτρων φαντάζει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, είτε αυτά νομοθετηθούν τώρα είτε όχι. Κι αυτό γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως οι όποιοι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν, ακόμη κι αν κλείσει επιτυχώς η περίφημη αξιολόγηση, ακόμη κι αν φτάσουν οι εμπλεκόμενοι σε συμφωνία για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Κι αυτή η εξέλιξη φαντάζει αναπόδραστη με δεδομένο ότι η εικόνα βαθιάς ύφεσης έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην ελληνική οικονομία ως απότοκο του απόλυτου μνημονιακού παραλογισμού. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει σοβαρά πως σε μια κοινωνία που επί χρόνια μαστίζεται από ακραία φτώχεια, μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ελπίδα ανάπτυξης μέσω της περαιτέρω επιβάρυνσης του κόστους ζωής αλλά και μιας νέας φοροκαταιγίδας. Κι όμως κάποιοι στην κυβέρνηση επιμένουν να πιστεύουν πως θα καταφέρουν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο». Μόνο που οι εν λόγω ψευδαισθήσεις (όπως κι οι αντίστοιχες εμπνεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων) είναι άκρως επικίνδυνες.

Το βαρέλι λοιπόν δε φαίνεται να έχει πάτο. Το επερχόμενο τέταρτο μνημόνιο θα φέρει το πέμπτο, το οποίο πιθανότατα, επειδή δε θα φέρει τα «επιθυμητά αποτελέσματα», θα δώσει τη σκυτάλη στο επόμενο και ούτω καθεξής, μέχρι κάποια στιγμή απλά να επιβεβαιωθεί το μοιραίο. Ως τότε βέβαια, δημόσια περιουσία δε θα έχει απομείνει ούτε για δείγμα, τα κοράκια των ξένων funds θα αρχίσουν να βγάζουν σπίτια στο σφυρί, η πραγματική ανεργία θα συνεχίσει να τραβάει την ανηφόρα. Κατά τ' άλλα όμως η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας».

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες παραλλαγές του ίδιου δράματος αναμένεται να δούμε στο άμεσο μέλλον, από τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική αστάθεια έχει κι αυτή εγκατασταθεί ως απόρροια των ακραίων πολιτικών λιτότητας. Σ' αυτό το πλαίσιο όμως, μένει παράλληλα να αποδειχτεί αν η χειμαζόμενη κοινωνία θα μείνει πάλι να παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου μέχρι τέλους, γνωρίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων την κατάληξη. Σε τελική ανάλυση, πόσες ακόμη χρεοκοπίες να αντέξει πριν να εκραγεί;

από το «tvxs.gr»

Του Γ. Σιώζου
Μνημόνιο Νούμερο 4 ή αλλιώς εφεδρικό πρόγραμμα ή προληπτικά μέτρα, ύψους 9 δις.
Το είχε πει αυτός ο Γρουσούζης ο Τόμσεν, αλλά είχε εκληφθεί ως κακογλωσσιά.
Στόχος, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Τίτλος της Ταινίας "Το 4ο Μνημόνιο βάφτηκε Κατακόκκινο".

"Κατακόκκινο" μιας και το 3ο ήταν απλώς "Κόκκινο".

Σενάριο, Σκηνοθεσία πάλι, Γ. Δραγασάκης.

Ο νέος Φόσκωλος στη Νιοστή.Ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα πίσω από τις κάμερες, φροντίζοντας επιμελώς να εκτίθεται όσο το δυνατόν λιγότερο στο .. Φακό αφήνοντας τους άλλους να εκτίθενται.

Στο Φακό ντε.

Ξέρει καλά να γράφει σενάρια που επιβάλουν οι περιστάσεις, πιάνοντας τον "σφυγμό" της εποχής και να χειρίζεται με μαεστρία τους "ηθοποιούς", έχοντας αδυναμία στους ερασιτέχνες.

Το Ντεκόρ έχει στηθεί.

Εξαντλητικές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, διαρροές στον τύπο για μάχες σώμα με σώμα.

Σπέσιαλ εφέ, η μεταφορά των αποθεματικών των Νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδας, "οχυρωματικά" έργα που να φαίνονται ότι τελούν υπό κατάρρευση.

Διάχυτος ο φόβος, τοπίο στην ομίχλη και στο βάθος το "Έρεβος".

Αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, παύση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμη και κλείσιμο των σχολείων.

Η Χώρα απειλείται με Λουκέτο.

Όλα αυτά για να πληρωθεί το χρέος.

Για ένα καθαρό κούτελο ζούμε σ' αυτή τη ζωή.

Πρόκειται για Χρέος Τιμής!!!

Προτεραιότητα έχουν οι Δανειστές.

Το Μάιο η χώρα, πρέπει να καταβάλει 460 εκ. Ευρώ και τον Ιούνιο 705.

Σύνολο 1 δις 165 εκατ. Ευρώ σε Τοκοχρεολύσια.

Εάν δεν δανειστεί για να καλύψει τα ... Δανεικά, θα αναγκαστεί να τα καταβάλει από τον κρατικό Προϋπολογισμό και εκεί παραμονεύει η Λάμια Χρεοκοπία.

Κάποιος πρέπει να σηκώσει το Σταυρό του Μαρτυρίου.

Το δράμα εκτυλίσσεται την Μεγάλη Εβδομάδα, των παθών. Εβδομάδα κορύφωσης του δράματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΜ, έχει επενδύσει πολλά στον νέο Πρωταγωνιστή, το σύγχρονο Παιδί του Λαού, Α. Τσίπρα.Παλιά δοκιμασμένη συνταγή από την ΚΛΑΚ ΦΙΛΜ, κάποιοι κακόβουλοι την έλεγαν και ΚΛΑΚΑ ΦΙΛΜ, με πρωταγωνιστή τον καθ' όλα συμπαθή Ν. Ξανθόπουλο.Σωστή επιλογή που έχει αποφέρει, μεγάλα κέρδη στο εκλογικό ταμείο.

Στο ρόλο του Σ. Καλογήρου, ο σκληρός Σόιμπλε, στο ρόλο του Γ. Μούτσιου ο κακός και αντιπαθής Τόμσεν, στο ρόλο του Βασιλάκη Καΐλα, ο καλοσυνάτος και εργατικός, Ε. Τσακαλώτος και στο ρόλο του Α. Μάτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί το Λαϊκότερον "Κούλης" πάντα με την πλευρά των εκμεταλλευτών του ιδρώτα του Λαού, εγχώριων και Ξένων.

Για τον ρόλο της Στοργικής Μάνας είχε γίνει πρόταση από τον κο Μπαλτά στην κα Μέρκελ, να την υποδυθεί. Αλλά λόγω του υψηλού Κασέ της Φράου Μέρκελ, η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Έτσι η Σκηνή που η Στοργική μάνα ανοίγει την αγκαλιά της στον Αντιμερκελιστή ιυό της, όταν αυτός ήταν μέλος του δεκαπενταμελούς του Σχολείου του, έχει αφαιρεθεί.

Η ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΜ, σε μιά της επιλογή μόνον έχει ατυχήσει.

Σ' αυτήν του Βαρουφάκη.

Τον προσέλαβαν για Μινωτή και τους προέκυψε Σταυρίδης.

Ας είναι, τουλάχιστον βγήκε κερδισμένη η Φαρσοκωμωδία.

Τόσο στην περίπτωση του νέου Πρωταγωνιστή Α. Τσίπρα, όσο και του παλιού Ν. Ξανθόπουλου, εξακολουθεί να υφίσταται, το ίδιο μεγαλοφυές σκηνοθετικό και ενδυματολογικό εύρημα.

Η αποφυγή της γραβάτας.

Σύμβολο της Μπουρζουαζίας.

Τα σύμβολα δεν έπαψαν να λειτουργούν, νοηματοδοτώντας.

Επειδή πρόκειται για σύγχρονο ψυχόδραμα, οι Φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου οι Στοές, έχουν αντικατασταθεί με τα Eurogroup και τις Συνόδους Κορυφής, εκεί του έλαχε η μοίρα να παλεύει με νύχια και με δόντια, ο σύγχρονος ενσαρκωτής των Λαϊκών πόθων, το "λαϊκό" παιδί, ο "Ριζοσπάστης" και συνάμα "Ρεαλιστής" και "Σόφρων" Α. Τσίπρας.

Παλεύει, Παίρνοντας αντιλαϊκά μέτρα σπαράζει η καρδιά του και τον παίρνει μερικές φορές από κάτω.

Αποδείξεις αδιάψευστες, οι μποτίλες της σαμπάνιας και οι ποσότητες του χαβιαριού, που έχουν καταναλωθεί στα κολαστήρια των "Εταίρων" Δανειστών - Βασανιστών.

Όπως είναι φανερό, πρόκειται για πλούσια υπερπαραγωγή.

Όχι σαν αυτές με τον Ν. Ξανθόπουλο, που την έβγαζε με ρετσίνα Μεσογείων και ελιές Καλαμών, άντε και καμιά ρέγκα ψημένη με εφημερίδα.

Ο Ε. Τσακαλώτος υδροκοπά.

Στο ρόλο του Λουστράκου, δεν προλαβαίνει να γυαλίζει Μοκασίνια Βρυξελλών και Τεξανές μπότες Δ.Ν.Τ.

Κακούργα κοινωνία.

Βάσανα που έχει ο "Σοσιαλισμός" και τί Θυσίες απαιτεί η Σωτηρία της Χώρας.

Ο Α. Τσίπρας πιέζεται, ασφυκτιά, ως άλλος Σαμψών απειλεί να γκρεμίσει το "Κοινό Ευρωπαϊκό μας Σπίτι".

Δεν διαπιστώνει έστω και την παραμικρή σύσπαση, στα πρόσωπα των Δανειστών.

Τους διαβεβαιώνει πως δεν μπλοφάρει και αυτοί τον αντιμετωπίζουν μειδιώντας.

Καταβάλει όλη την Μυϊκή δύναμη που διαθέτει προκειμένου να τους πείσει και αυτοί ξεσπούν σε ασυγκράτητα γέλια.

Ο Κούλης τον πλησιάζει με αργά και αθόρυβα βήματα και με εκείνο το βλέμμα της θανατηφόρας κόμπρας. Τον παροτρύνει να ενδώσει.

Απόλυτο αδιέξοδο.

Ο "Ριζοσπαστισμός" κάμπτεται, ο "Ρεαλισμός" επικρατεί, η "Σωφροσύνη" μπαίνει το τιμόνι.

Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο αναφωνεί ο Πρωταγωνιστής.

Για τον "Σοσιαλισμό", συμπληρώνει με την παιχνιδιάρα φωνή του, ο Τσακαλώτος.

Το ρε Γαμώτο, δεν το είπε, δεν το επιτρέπει η Αγωγή του.

Βλέπεις είναι ένας Αστός που πρόδωσε την Τάξη του.

Βέβαια μερικές "κακές" αστικές έξεις του απέμειναν. Αλλά οι σικάτες. Μετοχές της BLAK ROCK και όχι της Θεσσαλικής, των κολώβλαχων.

Πέφτουν οι υπογραφές σαν το χαλάζι και μες την γαλαντομία τους οι "Εταίροι" Δανειστές, παρέχουν στον "Γενναίο" Αλέξη, μιά νέα πιστωτική κάρτα, με ημερομηνία λήξης την επόμενη "Αξιολόγηση".

Έτσι επέρχεται η ψυχική αποφόρτιση από το Δράμα που παίχτηκε επί της οθόνης.

Η Ζωή εν Τάφω ονομάζεται Ανάσταση και οι Θεατές που στην διάρκεια της ταινίας είχαν ταυτιστεί με τον Πρωταγωνιστή, ανακουφίζονται.

Αναρωτιούνται τί άλλο μπορούσε να κάνει;

Πέρα από τα γήπεδα, στα "γκισέ" των εφοριών, των τραπεζών και των Ασφαλιστικών ταμείων είναι η μοίρα της Ελλάδας να αναστενάζει.

Το αποδέχονται, ικανοποιούνται με το ψυχόδραμα που μόλις παρακολούθησαν επί της οθόνης.

Ένα όμως γεγονός τους προβληματίζει.

Αντί για τίτλους τέλους στην οθόνη, προβάλει με τεράστια Γράμματα, η Λέξη ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

http://resaltomag.blogspot.gr/2016/04/blog-post_62.html

Οι Φινλανδοί βουλευτές πραγματοποίησαν συζήτηση για ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση, μετά από τη συγκέντρωση 53.000 υπογραφών, κάτι που κατέστησε υποχρεωτικό να συζητηθεί το θέμα από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Η συλλογή των υπογραφών, παρόλο που θεωρείται απίθανο να οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αντανακλά την απογοήτευση των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, εν μέσω της αυξανόμενης ανεργίας, των δυσμενών προοπτικών για την οικονομία και των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι υπογράφοντες την αίτηση ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή ή μη της χώρας στην οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά για να διεξαχθεί μια τέτοια ψηφοφορία θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το κοινοβούλιο.

Παρόλο που κανένα πολιτικό κόμμα δεν προτείνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, κάποιοι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές χαρακτήρισαν πρόβλημα το έλλειμμα ανεξαρτησίας στην χάραξη νομισματικής πολιτικής και υποστήριξαν ότι η Φινλανδία θα έπρεπε να είχε διεξαγάγει δημοψήφισμα πριν υιοθετήσει το ευρώ το 1998.

Οι πολίτες σε γειτονικές χώρες, η Σουηδία και η Δανία, είχαν ταχθεί ενάντια στην υιοθέτηση του ευρώ λίγα χρόνια νωρίτερα.

Η οικονομία της χώρας κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,5% τον περασμένο χρόνο, έπειτα από τρία χρόνια συρρίκνωσης. Η οικονομική στασιμότητα πυροδοτήθηκε από μια σειρά προβλημάτων, όπως το υψηλό κόστος εργασίας, η πτωτική πορεία της Nokia και η ύφεση στη γειτονική Ρωσία.

Η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει πως παραμένει πιστή στο ευρώ και ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ τόνισε στην βουλή πως πιστεύει πως ένα πιθανό «Fixit» (σ.σ. η αποχώρηση της Φιλανδίας από το ευρώ) θα έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες από ό,τι οφέλη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη το Δεκέμβριο για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης YLE, το 54% των Φινλανδών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ το 31% επιθυμεί την αποχώρηση από αυτή. Σε ερώτηση κατά πόσον η Φινλανδία θα είναι καλύτερα εκτός ευρωζώνης, το 44% απάντησε θετικά.

http://www.tribune.gr/

Το Πάσχα μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές αναβιώνουν ήθη κι έθιμα που δίνουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην εορταστική αυτή περίοδο. Το «κάψιμο του Ιούδα», οι Αλογοδρομίες, οι Αυγομαχίες, η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και η Ανάσταση σε νεκροταφεία είναι ορισμένες μόνο από τις παραδόσεις που συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Ο τίτλος του αποσπάσματος θα έπρεπε, κανονικά, να ήταν ''Ο Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER στις 11 Οκτωβρίου 2011''. Το μέγεθος, όμως, της επιχειρηματολογίας των δημοσιοκάφρων και η φθηνή κινδυνολογία και τρομολαγνεία τους, μου άλλαξε τα σχέδια. Απολαύστε τους! Θαυμάστε με τι αγωνία προσπαθούν να καπελώσουν έναν επιστήμονα της εμβέλειας του Δημήτρη Καζάκη, ο οποίος παραθέτει ΤΟΝΟΥΣ τα επιστημονικά στοιχεία και τα ιστορικά παραδείγματα. Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι πλέον τόσο εξώφθαλμη που ΔΕΝ ΚΑΠΕΛΩΝΕΤΑΙ.


Ο Dayko, ένα Labrador Retriever, πέθανε από εξάντληση, αφού προηγουμένως έσωσε 7 ανθρώπους από τα ερείπια του σεισμού στον Ισημερινό

Ο Dayko, ένα Labrador Retriever, που μετείχε στις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων μετά τον σεισμό των 7.8 R στον Ισημερινό, πέθανε από εξάντληση, αφού προηγουμένως έσωσε 7 ανθρώπους από τα ερείπια.

Παρά τις προσπάθειες κτηνιάτρων αλλά και πυροσβεστών, έφυγε από τη ζωή "προδομένος" από την καρδιά του.


Προηγουμένως συμμετείχε ακατάπαυστα επί πάνω από 3 ώρες στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οπως έγραψαν οι πυροσβέστες στη σελίδα τους στο Facebook, "ο τετράποδος φίλος έχασε τη ζωή του στο καθήκον. Σ' ευχαριστούμε Dayko για τις ηρωικές προσπάθειές σου στο Pedernales και σε πολλές έκτακτες συνθήκες που ήσουν παρών".
Πηγή: Independent

Φωτο: Cuerpo De Bomberos Ibarra Ibarra/Facebook

Πῶς οἱ δρόμοι εὐωδᾶνε μὲ βάγια στρωμένοι,
ἡλιοπάτητοι δρόμοι καὶ γύρω μπαξέδες!
Ἡ χαρὰ τῆς γιορτῆς ὅλο πιότερο ἀξαίνει
καὶ μακριάθε βογγάει καὶ μακριάθε ἀνεβαίνει.

Τὴ χαρά σου, Λαοθάλασσα, κῦμα τὸ κῦμα,
τῶν ἀλλῶνε τὰ μίση καιρὸ τήνε θρέφαν
κι᾿ ἂν ἡ μαύρη σου κάκητα δίψαε τὸ κρῖμα,
νὰ ποὺ βρῆκε τὸ θῦμα της, ἄκακο θῦμα!

Ἄ! πὼς εἶχα σὰ μάνα κι᾿ ἐγὼ λαχταρήσει
(ἦταν ὄνειρο κι᾿ ἔμεινεν, ἄχνα καὶ πάει)
σὰν καὶ τ᾿ ἄλλα σου ἀδέρφια νὰ σ᾿ εἶχα γεννήσει
κι᾿ ἀπὸ δόξες ἀλάργα κι᾿ ἀλάργα ἀπὸ μίση!

Ἕνα κόκκινο σπίτι σ᾿ αὐλὴ μὲ πηγάδι. . .
καὶ μία δράνα γιομάτη τσαμπιὰ κεχριμπάρι. . .
νοικοκύρης καλὸς νὰ γυρνᾷς κάθε βράδι,
τὸ χρυσό, σιγαλὸ καὶ γλυκὸ σὰν τὸ λάδι.

Κι᾿ ἅμ᾿ ἀνοίγῃς τὴν πόρτα μὲ πριόνια στὸ χέρι,
μὲ τὰ ροῦχα γεμάτα ψιλὸ ροκανίδι,
(ἄσπρα γένια, ἄσπρα χέρια) ἡ συμβία περιστέρι
ν᾿ ἀνασαίνῃ βαθιὰ τ᾿ ὅλο κέδρον ἀγέρι.

Κ᾿ ἀφοῦ λίγο σταθῇς καὶ τὸ σπίτι γεμίσῃ
τὸν καλό σου τὸν ἤσκιο, Πατέρα κι᾿ Ἀφέντη,
ἡ ἀκριβή σου νὰ βγάνῃ νερὸ νὰ σοῦ χύσῃ,
ὁ ἀνυπόμονος δεῖπνος μὲ γέλια ν᾿ ἀρχίσῃ.

Κι᾿ ὁ κατόχρονος θάνατος θἄφτανε μέλι
καὶ πολλὴ φύτρα θ᾿ ἄφηνες τέκνα κι᾿ ἀγγόνια
καθενοῦ καὶ κοπάδι, χωράφια κι᾿ ἀμπέλι,
τ᾿ ἀργαστήρι ἐκεινοῦ, ποὺ τὴν τέχνη σου θέλει.

Κατεβάζω στὰ μάτια τὴ μάβρην ὀμπόλια,
γιὰ νὰ πάψη κι᾿ ὁ νοῦς μὲ τὰ μάτια νὰ βλέπῃ. . .
Ξεφαντώνουν τ᾿ ἀηδόνια στὰ γύρω περβόλια,
λεϊμονιᾶς σὲ κυκλώνει λεφτὴ μοσκοβόλια.

Φεύγεις πάνου στὴν ἄνοιξη, γιέ μου, καλέ μου,
ἄνοιξή μου γλυκιά, γυρισμὸ ποὺ δὲν ἔχεις.
Ἡ ὀμορφιά σου βασίλεψε κίτρινη, γιέ μου,
δὲ μιλᾷς, δὲν κοιτᾷς, πῶς μαδιέμαι, γλυκέ μου!

Καθὼς κλαίει, σὰν τῆς παίρνουν τὸ τέκνο, ἡ δαμάλα,
ξεφωνίζω καὶ νόημα δὲν ἔχουν τὰ λόγια.
Στύλωσέ μου τὰ δυό σου τὰ μάτια μεγάλα.
Τρέχουν αἷμα τ᾿ ἀστήθια, ποὺ βύζαξες γάλα.

Πῶς ἀδύναμη στάθηκε, τόσο ἡ καρδιά σου
στὰ λαμπρὰ Γεροσύλυμα Καίσαρας νὰ μπῇς!
Ἂν τὰ πλήθη ἀλαλάζανε ξώφρενα (ἀλιά σου!)
δὲν ἤξεραν ἀκόμα οὔτε ποιὸ τ᾿ ὄνομά σου!

Κεῖ στὸ πλάγι δαγκάναν οἱ ὀχτροί σου τὰ χείλη. . .
Δολερὰ ξεσηκώσανε τ᾿ ἄγνωμα πλήθη
κι᾿ ὅσο ὁ γήλιος νὰ πέσῃ καὶ νἄρθῃ τὸ δείλι,
τὸ σταυρό σου καρφώσαν οἱ ὀχτροί σου κι᾿ οἱ φίλοι.

Μὰ γιατί νὰ σταθῇς νὰ σὲ πιάσουν! Κι᾿ ἀκόμα
σὰ ρωτήσανε: «Ποιὸς ὁ Χριστός;» τί ῾πες «Νά με!»
Ἄχ! δὲν ξέρει τί λέει τὸ πικρό μου τὸ στόμα!
Τριάντα χρόνια, παιδί μου, δὲ σ᾿ ἔμαθ᾿ ἀκόμα!

ΠΗΓΗ: uoa

του Στάθη
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, υπομονή λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας θα αναστήσει την οικονομία, καθώς ο ίδιος μας διαβεβαίωνε ακόμα λιγότερες μέρες πριν! Μόνον που, κλατς, ξεμείναμε από παραμύθι.
Το ίδιο εκείνο παραμύθι, όπου πάλι ο κ. Τσίπρας, πάλι λίγες μέρες πριν, μας διαβεβαίωνε από του βήματος της Βουλής ότι δεν περιείχε δράκο.

 Περιείχε! Και τι δράκο;! Το
τέρας του Λοχ Νες, την Μπέσυ! Που τρέφεται με ψέματα - ψέμα και η ίδια! Που πήρε τα αμάσητα ψέματα του κ. Τσίπρα, τα μάσηξε και μας τα έπτυσε κατάμουτρα.

Τώρα, ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον κ. Τουσκ και του ζητάει έκτακτη σύνοδο....
κορυφής! Γιατί; Δεν ήταν τυρί ψημένο το αίσιο πέρας της (απαίσιας) αξιολόγησης; Δεν κινδυνολογούσαμε όσοι λέγαμε ότι η «η έκβασις θα είναι απαισία» και ότι πάει για «συντρίμμι η μάνα μας Μακεδονία»;

Τώρα, ο κ. Τσίπρας (σέρνοντας την Ελλάδα πίσω του ημιθανή) ζητά την κ.Μέρκελ κι εκείνη δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο – «αφήστε το μήνυμά σας, θα το παραλάβει το ΔΝΤ». Και τα φούμαρα
που πούλαγα στον κοσμάκη για το κακό ΔΝΤ και την καλή Κομαντατούρ; Φούμαρα παρφουμαρισμένα…

Οταν στους καφενέδες αρχίζει το γέλιο, η τραγωδία έχει φθάσει στο απροχώρητο - είναι να την παίρνουν τέσσερις και να αρχίζει το ξόδι. Τώρα πια, οι ελάχιστοι Συριζαίοι βουλευτές που αντέχουν να αυτοδιασύρονται, έχουν πάρει σβάρνα τα πάνελ και αναμασούν ημίτρελες απόψεις - «η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ!» - μπράβο, χρυσή μου! Στην επόμενη αυτοκτονία λαμβάνεις χρυσούν ωρολόγιο για να μετράς τις ώρες έως τη μεθεπόμενη.

Τώρα, αίφνης, ο κ. Παππάς κάνει τη... σκέψη (!) ότι πιθανόν η αγορά να σηκώνει και πέμπτο κανάλι! Και το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας; Πώς το ξεφτιλίζουμε έτσι το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας; Εις μάτην έλεγε μαλακίες το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας;

Το άλλο, το «ταξικό κωθώνι» που δηλώνει ταξικός αποστάτης, πάει σε συνάντηση για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων και ζητάει από τους... εργοδότες την αναλογιστική μελέτη που δεν έχει κάνει ο ίδιος (!) για τις τυχόν εισφορές! Σούργελο, όχι! Τα αποθεματικά του Ταμείου θέλει να φάει. Τους δημοσιογράφους να σκλαβώσει στον εκάστοτε ένοικο του Μαξίμου θέλει.

Ο άλλος, ο κ. Τσακαλώτος («Τσακαλώτε, δώσ’ τα όλα»), τα δίνει όλα, οι άλλοι θέλουν κι άλλα (περί των οποίων όλοι γνωρίζουμε από το 2012) και παθαίνει κρίση συνείδησης. Της τάξεως των 218 ευρώ! Διότι αν το αφορολόγητο δεν είναι 9.000 ευρώ και είναι 8.792 η αριστερή πτέρυγα στην ψυχή του κυρίου υπουργού θα πάθει λαλά!

Πιθανόν αυτοί οι υποταγμένοι στο «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς» αριστεροί να μπορούν να δουλεύουν ακόμα τον εαυτόν τους, δεν μπορούν όμως να δουλεύουν άλλο τον κοσμάκη. Διότι τι άλλο από δούλεμα είναι η κατάρτιση καταλόγου με ακτινοθεραπευτές για νοσοκομεία που δεν διαθέτουν δυνατότητες για ακτινοθεραπείες; (με τους καρκινοπαθείς την ίδια ώρα να αναμένουν λίγη τσίπα και λίγο φιλότιμο)...

Τώρα, ή θα ξαναδούμε το έργο «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλοιώς» ή ο κ. Τσίπρας θα ετοιμάσει «ηρωική έξοδο» από τα παραμύθια που σερβίρει - αν θα περικοπούν οι συντάξεις των 1.300 ευρώ μεικτά (ώσπου να βρούμε το κόλπο για μειωθούν κι εκείνες των 1.100 μεικτά), αν οι πινακίδες που έχουν κατατεθεί θα πληρώνουν τέλη... ακινησίας και αν οι εφημερίδες θα πάνε άκλαυτες από αύξηση του ΦΠΑ ή από υπερβολική κατανάλωση υπερφορολογημένου αλκοόλ.

Όμως.
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα. Και μας έχουν κλέψει και την κατάνυξη. Προσωπικώς δεν είμαι πιστός, αλλά μεγάλο μέρος της χριστιανικής διδασκαλίας με ενδιαφέρει, η χριστιανική ιστορία με αφορά (όπως τον καθέναν μας), ενώ η βυζαντινή τέχνη με συγκινεί βαθύτατα και με συναρπάζει. Πρώτη φορά, λοιπόν, στα 36 χρόνια που σκιτσάρω και γράφω, ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης, δεν έχω το σθένος ούτε το κέφι να συνομιλήσουμε διά παραβολών, μεταφορών κι αλληγοριών για την ποιητική των στιγμών. Ίσως και των βίων μας. Πρώτη φορά κι ελπίζω τελευταία. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και τέτοιες μέρες να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον καθώς τους πρέπει, με γιασεμάκια κι αίματα.

Συγχωρείστε με σήμερα για τον καρανικισμό μου, θα ανταμώσουμε πάλι μετά το Πάσχα και την Απεργία της Πρωτομαγιάς, πάντα με την αγάπη μου για σας (τα λάθη μου και οι αγωνίες μου στα πόδια σας, οι αγώνες σας και οι ελπίδες σας στην καρδιά μου). Πάντα με την αγάπη μου…
από το "enikos.gr"

Σχόλιο: Κατά καιρούς στο διαδίκτυο εμφανίζονται ειδήσεις ότι σε αρκετές πόλεις ευρωπαϊκών χωρών γίνονται μάχες μεταξύ ντόπιων γηγενών πληθυσμών με μετανάστες-λαθρομετανάστες και καλώς ή κακώς πολύ σπάνια κάποιο συστημικό κανάλι - ΜΜΕ θα κάνει αναφορά σε τέτοια γεγονότα. Τα αποσιωπούν και ποιος ξέρει που θα οδηγηθούμε τελικά..


Γράφει η Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη


Κανείς δεν το περίμενε όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σκύβουν το κεφάλι στους μουσουλμάνους λαθρό και τους «χαϊδεύουν», η ιταλική Μαφία αποφάσισε να τους κηρύξει κυριολεκτικά τον πόλεμο.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δήλωση του δήμαρχου του Παλέρμο, Leoluca Ορλάντο, ο όποιος δήλωσε…»υπερήφανος» ότι το Παλέρμο δεν είναι πλέον μια ιταλική πόλη. «Δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή. Μπορείτε να περπατήσετε στην πόλη και να αισθανθείτε σαν να είστε στην Κωνσταντινούπολη ή στη Βηρυτό.» Η δήλωση αυτή έγινε καθώς στη πόλη κυκλοφορούν μουσουλμανοι παρανομοι , βιαστές, και Τζιχαντιστές.

26 Mar 2011, Lampedusa, Sicily, Italy --- Northern African refugees rest in the portual area of the Lampedusa Island. Vessels packed with would be immigrants continue to land in the Island where more than 5000 thousands refugees rest The portual area of Lampedusa has become a second open air immigration centre where immigrants live in critical igenic and sanitary conditions. --- Image by © Alessandra Benedetti/Corbis

Η Cosa Nostra εκτός των άλλων διαπίστωσε ότι εγκληματικές συμμορίες της Αφρικής κυρίως, έχουν πιάσει όλα τα πόστα καταπιέζοντας τον τοπικό πληθυσμό. Η μουσουλμανική εισβολή στην Ιταλίας αυξήθηκε κατά 90% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.


Υπάρχει γενικότερα διάχυτη ανησυχία στην Ιταλία ότι ο αριθμός των νέων μεταναστών υπερβαίνει την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει και η μαφία είναι η μεγαλύτερη και πιο δραστήρια οργάνωση που αντιδρά σε αυτή την κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο Leoluca Ορλάντο, δήλωσε: «Στο παρελθόν, όταν η μαφία ήταν πιο ισχυρή, εμπόδιζε οποιαδήποτε μετανάστη από την είσοδο της πόλης. Μέχρι που ήμουν 30 ετών, ποτέ δεν είδα μια αφρικανική ή ασιατική παρέα να κυκλοφορεί στο Παλέρμο. Η πόλη έχει αλλάξει.δραματικά Είμαστε τώρα πια μια πόλη των μεταναστών, το Παλέρμο είναι μια πόλη Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη. Είναι ένα μωσαϊκό πόλη και είμαστε… χαρούμενοι γι ‘αυτό!» Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη οργή της μαφίας που αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο σε αυτόν και στους λαθρό.


Την κατάσταση περιέγραψε και Αστυνομικός Επίτροπος Guido Longo του Παλέρμο που πρόσθεσε το εξωφρενικό : «Πρέπει οι άνθρωποι να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις της μαφίας, μια άνευ προηγουμένου επίθεση και εκφοβισμό κατά των μεταναστώνμε τυπικά μαφιόζικη συμπεριφορά.»


Και συνέχισε : «Αυτή είναι η αρχή ενός πολέμου μεταξύ της μαφίας και των μεταναστών. Φοβάμαι ότι θα έχουμε και χειρότερα. Θα έρθουν περισσότεροι μετανάστες, και θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις.» «Ένας από τους στόχους μας είναι να μειώσουμε τα επίπεδα της μετανάστευσης και την μείωση των εντάσεων στη Σικελία και την Ιταλία στο σύνολό της», είπε ο Andrea Romano, ένας βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.


«Αυτό που βλέπουμε στη Σικελία είναι ότι το κράτος προσπαθεί να οργανώσει καλύτερα τους μετανάστες και στην κατάσταση αυτή η Μαφία αντιδρά έντονα. Προσπαθεί να ωθήσει τους ανθρώπους ενάντια στο κράτος και στους μετανάστες, γιατί θέλει η κατάσταση να παραμένει θολή και αποδιοργανωμένη Η έλλειψη κράτους της επιτρέπει να αναλάβει τον έλεγχο». Με λίγα λόγια ένα χαρακτηριστικό …μπάχαλο!

Αυτό τι μας θυμίζει ? Βέβαια εδώ δεν υπάρχει μαφία και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις, αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα όλα είναι πιθανά προς το χειρότερο.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.g

Υπάρχει και αυτή η είδηση από την περιοχή της Καλαβρίας

Σχόλιο: Τα συρίζια δεν αντιλαμβάνονται ότι η δικιά τους ισοπεδωτική λογική είναι ολοκληρωτικά φασιστική ...Γενικά αυτή η αριστερή αντίληψη ανταγωνίζεται τον ακραίο φασισμό

Ε πές μας ότι είσαι Έλληνας και Χριστιανός ; τι μας παιδεύεις ,σε καταλάβαμε ότι είσαι…Χρυσαυγίτης ,τάδε έφη Συριζαίος Βουλευτής χαμογελώντας σε Σαλονικιό άνθρωπο της αγοράς !

Απίστευτος ο διάλογος που ακολουθεί στο κέντρο τη Θεσσαλονίκης εν όψει της βόλτας των Βουλευτών του Σύριζα στην Αγορά!

Εγώ αγαπώ την Πατρίδα μου ενώ εσύ την πουλάς απάντησε ο Σαλονικιός …βρε έχουν μούτρα και βγαίνουν βόλτα αναρωτήθηκε κάποιος άλλος …Έλα μου ντε ;veteranos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget