1/2/2016 - 1/3/2016

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλης έκτασης άσκηση για την αντιμετωπίσιμη έκτακτης απειλής από μια επίθεση στην Πόλη από εξωτερικό εχθρό, ακόμα και με… πυρηνικά όπλα, (!!!), έκανε η τουρκική εφημερίδα Milliyet!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, (AFAD), πραγματοποιεί μια έκτακτη άσκηση στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στο Ερζερούμ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και κοντά στο Ερτζιντζάν όπου είναι η έδρα της Τρίτης Τουρκικής Στρατιάς, για την αντιμετώπιση μεγάλης εξωτερικής επίθεσης και με πυρηνικά όπλα.

Η Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων συνεργάζεται για την άσκηση με την Γενική Διεύθυνση Πολικής Άμυνας, (Sivil Savunma Genel Müdürlüğü), που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς του 1999 και με σκοπό παράλληλα με την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών, την ενεργοποίηση δυνάμεων πολιτοφυλακής κατά της δράσης του κουρδικού ΡΚΚ.

Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι αυτόν τον καιρό στην Κωνσταντινούπολη γίνονται εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν από μια εξωτερική επίθεση, ενώ κινητοποιούνται πολλές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και της Γενικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο και τις μυστικές υπηρεσίες.

Την πρώτη αυτή άσκηση θα ακολουθούσουν και άλλες δυο όπως αναφέρει το πρόγραμμα της Πολιτικής Άμυνας με την ονομασία, «Kentsel Arama Kurtarma», δηλαδή, «Έρευνα και Διάσωση Άστεων», και όπως αναφέρεται θα κινητοποιηθούν όλο και περισσότεροι παράγοντες για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως είναι μια γενικευμένη επίθεση με πολλά μέσα ακόμα και με ατομική βόμβα στην πόλη της Κωνσταντινούπολης!

Λέτε να δούμε απίστευτες εξελίξεις που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζαν παρανοϊκές ?

Σημεία των Καιρών!

Nükleer terör saldırısı…
İstanbul için en kötü senaryo!
Δηλαδή, Πυρηνική τρομοκρατική επίθεση…Το πιο άσχημο σενάριο για την Κωνσταντινούπολη!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΟΙ ΒΟΡΔΩΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με χαρακτηριστική ταραχή οι Τούρκοι παρακολουθούν εδώ και λίγο καιρό την εντυπωσιακή ανάδυση από την θάλασσα της εντεκάτης χαμένης Πριγκηπόννησου που είναι γνωστή από την ιστορία με την ονομασία Βόρδωνες. Το νησί αυτό ήταν γνωστό από ένα μοναστήρι όπου είχε ταφεί ο γνωστός Άγιος της Ορθοδοξίας, Μέγας Φώτιος, που είχε πολεμήσει με σθένος την αίρεση του παπισμού. Λέγεται ότι χάθηκε από την επιφάνια της θάλασσας γύρω στο 1010 μ Χ μετά από ένα σεισμό της περιοχής.

Σύμφωνα με νεοτέρα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ομάδα από Τούρκους καθηγητές των πανεπιστημίων, İstanbul, Uludağ και Düzce, που παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την συνεχιζόμενη ανάδυση στην επιφάνεια της θάλασσας της χαμένης Πριγκηπόννησου, ενώ ακόμα και η Unesco έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της χαρακτηρίζοντας την νήσο σαν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.Οι πρώτες ενδείξεις της την ανάδυσης της νήσου έγινε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο τουρκικός τύπος έχει παρουσιάσει τον φαινόμενο αυτό με κάποια ανησυχία γιατί συνδέεται με την σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Τώρα όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal, έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες ειδικών ομάδων από δύτες που εξετάζουν το φαινόμενο της ανάδυσης της νήσου, αλλά και το μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρων που έχουν τα ευρήματα που βρίσκονται στην χαμένη αυτή Πριγκηπόννησο.Το νησί αυτό έχει πολλαπλή σημασία, θρησκευτική, γεωλογική αλλά και… προφητική, καθώς πολλοί Τούρκοι πιστεύουν ότι η ανάδυση της είναι ένα πολύ κακό σημάδι για την ίδια την Κωνσταντινούπολη, που έχει ήδη περάσει το μεγάλο σοκ του σεισμού του 1999 με χιλιάδες νεκρούς.

Αλλά και για την Ορθοδοξία έχει μεγάλη σημασία, καθώς στο νησί αυτό όπως αναφέραμε πρέπει να βρίσκεται το μνημείο ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους της Ορθοδοξίας που ήταν ο πρώτος που καταδίκασε με τόσο έντονο τρόπο τους Παπικούς και την Ρώμη, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία που πολλοί επιδιώκουν την ένωση με την αίρεση του παπισμού της Νέας Τάξης, με τον γνωστό τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Συνεχίζουν τα επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά οι Τούρκοι, αυτή την φορά προκαλώντας την εκεχειρία στην Συρία με άκρως προκλητικές κινήσεις τους στα συριακά σύνορα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων İHA, από σήμερα το πρωί ήμερα έναρξης της εκεχειρίας, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη κατόπιν εντολής του Γενικού Επιτελείου πραγματοποιούν πτήσεις ακριβώς πάνω στην συνοριακή γραμμή, προκαλώντας ένταση από την άλλη πλευρά των συνόρων με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, 14 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποιούν πτήσεις δίπλα ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, δίνοντας το στίγμα της τουρκικής παρουσίας στην περιοχή.

Προφανώς οι Τούρκοι προσδοκούν ότι μετά το σταμάτημα των βομβαρδισμών από τα ρωσικά αεροπλάνα στις θέσεις των ισλαμιστών, έχουν το ελεύθερο να κινούνται στην περιοχή κατά πως τους αρέσει.

Οι πτήσεις αυτές είναι άκρως επικίνδυνες, γιατί αρκεί μια αδέξια κίνηση μέσα στον συριακό εναέριο χώρο να προκαλέσει την αντίδραση της Αρκούδας, που καραδοκεί να ανταποδώσει το χτύπημα της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους από τους Τούρκους τον περασμένο Νοέμβριο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δικαιολογήσει το κατοχικό καθεστώς που υπηρετεί : μπλα, μπλα ...θα προσπαθήσω... Έλα που τελεί υπό την έγκριση του Τόμσεν!!! και μπορεί να μας φέρει τούμπα...

Αγρότες: Αν κυβερνάει η τρόικα εσείς τι δουλειά κάνετε;!! Να παραιτηθείτε!! ...η συνέχεια στο video.

Άναψαν τα αίματα σήμερα, Δευτέρα (29/02/2016), στην Κόρινθο, όταν 40 αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία της Νομαρχιακής, όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούσαν συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekorinthos.gr, οι αγρότες άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους βουλευτές και τους κάλεσαν σε οργισμένο ύφος να παραιτηθούν.


http://ekorinthos.gr/

Σχόλιο "ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΥ": Για την ενίσχυση των Ελλήνων οικογενειών ούτε σκέψη, που να βρεθεί χώρος στο μυαλό τους για κάτι τέτοιο.

Σχόλιο του "Τελευταία έξοδος": Πιο ανθελληνική δήλωση έχετε ακούσει ξανά από "Έλληνα" πολιτικό;
Το γιατί έχουμε δημογραφικό πρόβλημα θα μας εξηγήσει ο υπουργάρας μας άραγε;
Το γιατί μεταναστεύουν χιλιάδες νέοι μας, θα μας το εξηγήσει;
Το γιατί δεν θέλουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια μήπως, ή μόκο και σε αυτό;
Στα νούμερα δεν βλέπει την γενοκτονία που συντελείται;
Με ποιο τρόπο θα υπάρξει εισόδημα και ανάπτυξη για να αντιμετωπιστεί το 30% ανεργίας μέσα στα μνημόνια του Ευρωνταχάου των τραπεζιτών;
Πώς μπορεί να αφομοιώσει τόσο ετερόκλητο κόσμο μία διαλυμένη κοινωνία;
Μήπως o στόχος είναι η μοίρα του ημεδαπού να εξισωθεί με αυτή του ξεριζωμένου από την πατρίδα του πρόσφυγα;
Ανήκουμε όλοι οι κολασμένοι στην κατηγορία φαβέλας του Ευρωπαϊκού φέουδου, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη Αμυγδαλέζα;;; Φτηνό να είναι το κορμί και ας μιλάει ό,τι γλώσσα να ναι;
Αυτή είναι η «προοδευτική» πολυπολιτισμικότητα που μας γανώσατε το μυαλό τόσα χρόνια με τις ΜΚΟ και τον εθνομηδενισμό;
Ρητορικά τα ερωτήματα. Στις κορυφές δεν υπάρχει ίχνος πέτσας πια σε αυτό τον τόπο που από χώρα γίνεται χώρος.
Αν ο πολίτης δεν πάρει θέση στην λύση για να σώσει την πατρίδα του και την ζωή του ΣΗΜΕΡΑ, θα βιώσει όλον τον εφιάλτη που προσπαθεί να αποφύγει με ευχές, προφητείες, αδιαφορία, από μηχανής θεούς, ιδεολογήματα και πατερούληδες.

«Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν».

Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αναφερόμενος στο πόσους μετανάστες μπορεί να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία σημέιωσε: «Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20.000 και 30.000 ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».

http://www.crashonline.gr/

Αντιμέτωπος με εξαγριωμένους αγρότες βρέθηκε το Σάββατο ο Φρανσουά Ολάντ…

Οι Γάλλοι αγρότες γιούχαραν και προπηλάκισαν τον Πρόεδρο στην ετήσια αγροτική έκθεση της χώρας, με αρκετούς από αυτούς να του ζητούν να φύγει.

Οι αγρότες της χώρας βρίσκονται εδώ και μήνες στους δρόμους, με τα γαλλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τον χειρότερο αναβρασμό της ιστορίας. Οι αγρότες διαμαρτύρονται, κατά βάση, για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.ΠΗΓΗ: ethnos

Σχόλιο: Ο αρχικός τίτλος από τον αρθρογράφο είναι: ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΙΣΜΌΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΊΑ

Του Μάνου Στεφανίδη

Ο κόσμος πάλι καίγεται -και πότε σταμάτησε να καπνίζει;- αλλά εμείς ασχολούμαστε πάλι με τα χρυσοφόρα σκουπίδια και τους λαμπυρίζοντες τενεκέδες της εγχώριας σόουμπιζ, αυτή τη φορά για λόγους παιδαγωγικούς. Καταγγέλλω το φαινόμενο του κωστοπουλισμού και των ποικίλων λαϊκισμών των ταυτισμένων με την επίσημη εξουσία, εδώ και τριάντα χρόνια με τεράστιο προσωπικό κόστος. Η τέχνη της φτήνιας ως άλλοθι μιας πραγματικότητας που παραμόρφωσε γενιές και κακοποίησε συνειδήσεις. Που λοιδόρησε ό, τι την ξεπερνούσε, αυτό που αδυνατούσε να συλλάβει. Ο προστατευόμενος του Λαλιώτη υπήρξε ο εκφραστής του μπρούτου κωλοπαιδισμού, της μάτσο κουλτούρας και του πιο αξιοθρήνητου λάιφ στάιλ όπως το οικοδόμησε σιγά σιγά η πασοκική νομενκλατούρα.

Περισσότερο από τον Κοσκωτά, τον Πώποτα ή τα υπόλοιπα νέα, εκδοτικά τζάκια, ο Ανδρέας επένδυσε στο exentrique δημοσιογραφικό στυλ του Κωστόπουλου το οποίο εισήγαγε νέα ήθη και ακύρωνε τις παλαιές πένες πρωτοκάνοντας χρήση και κατάχρηση της μαγικής λέξης «μαλάκας». Αληθινή επανάσταση στη σκέψη και την γραφή! Από εκείνο το σημείο και ύστερα, όλα θα ήταν πιο εύκολα για τον Πέτρο και τους ομόσταυλούς του. Έτσι, ο κωστοπουλισμός κατέστη σταδιακά το ανώτατο στάδιο του πασοκισμού ως εδραίας ιδεολογίας ( δηλαδή τραμπουκικής συμπεριφοράς και επίδειξης "μούρης") εκμαυλίζοντας, τουλάχιστον, δύο γενιές. Παράλληλα ταυτίστηκε με το χειρότερο πρόσωπο του Νεοέλληνα. Αυτού που δικαιούται τα πάντα χωρίς να οφείλει τίποτα. Αυτού που πιστεύει πως όλα είναι μια πλάκα, ένας χαβαλές. Το τίμημα αυτής της στάσης και αυτής της άποψης το πληρώνουμε όλοι. Δεν θα κλάψουμε λοιπόν για την ιδιωτική τηλεόραση ούτε για το δράμα των στελεχών της. Έχουν τεράστια ευθύνη για την ηθική κατάσταση της χώρας. Για την αισθητική-μορφωτική κατρακύλα της.Η γκέι αισθητική ως must στο εγχώριο βλαχο-γκλάμουρ. Λεπομέρεια: ο πίνακας πίσω είναι του Κώστα Πανιάρα

Ο Κωστόπουλος, έχοντας θλιβερά ξεπέσει τα τελευταία χρόνια, κάνει αρπαχτές ως διασκεδαστής στην πάντα πρόθυμη για το χειρότερο, ιδιωτική τηλεόραση μαζί με την γυναίκα του εξαργυρώνοντας την αισθητική της κλειδαρότρυπας και δίνοντας ένα άθλιο παράδειγμα στα παιδιά του αλλά και στα δικά μας παιδιά. Ξεκίνησε από το Μέγκα για να περάσει στον ΑΝΤ1 και τώρα στον ALPHA με τέρμα φαντάζομαι το κανάλι του συναδέλφου του, Καρατζαφέρη. «Του κακού η σκάλα» που λέει ο ποιητής.

Αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού λάιφ στάιλ και των celebrities που ανέδειξε η μεταπολίτευση. Με τελευταίο παράδειγμα τα "κατορθώματα" του διδύμου Κωστόπουλου - Γκλέτσου προχτές το βράδυ στον ALPHA όπου επετεύχθη το άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού και της δημόσιας αυτοδιαμπόμπευσης. Αλλά και η καθυστερημένη απονομή της (τηλεοπτικής) δικαιοσύνης. Ο Κωστόπουλος ως παλιάτσος του εαυτού του ίδιου, αλλά και χλεύη όσων κατά καιρούς εκείνος χλεύαζε. Μπράβο λοιπόν στον Κοντομηνά για την νέα μετεγγραφή του μετά τον Λαζόπουλο. Υψηλή προσφορά στον πολιτισμό της χώρας. Πάντως οπότε αναφέρω «Κοντομηνάς», το μυαλό μου πάει στον άτυχο, αυτόχειρα Σφηνιά αλλά και την ζούγκλα των Ελλήνων «επιχειρηματιών» οι οποίοι είναι υπόλογοι σε έναν ολόκληρο λαό για την υπερβολική ευτέλεια που του παρέχουν.

Επειδή είναι αληθινά ντροπή για τόσο προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας -όπως συμβαίνει με τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Κοντομηνά, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, κλπ.- το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν πρόβλεψαν, έστω, μισής ώρας πρόγραμμα μέσα σε ολόκληρη την εβδομάδα, έστω, ως άλλοθι για τις συμβολικές ή τις πραγματικές τους αμαρτίες, που να καλύπτει θέματα τέχνης ή πολιτισμού. Θα μου πείτε πως η αγορά είναι αμείλικτη και θα συμφωνήσω απόλυτα. Μόνο που πιο αμείλικτοι είναι ορισμένοι έμποροι που παίζουν, και πάντα έπαιζαν εν ου παικτοίς ξεπουλώντας μεθοδικά τον τόπο.

Και η κατακλείδα στην παιδαγωγική της ευτέλειας: Όποια χυδαιότητα παρουσιαστεί από ένα βοθρομέσο, θα αναπαραχθεί την επόμενη στιγμή από όλα τα υπόλοιπα ώστε να το μάθει αμέσως το πανελλήνιο. Παιδεία και αισθητική!

Εγώ, για παράδειγμα, πληροφορήθηκα το «σκάνδαλο» χτες από τον ελλόγιμο Άρη Πορτοσάλτε και το ραδιόφωνο του Σκάι! Έπειτα ο παρουσιαστής, πανευτυχής, μας προέτρεψε να αγοράσουμε ιαλουρονικό οξύ για τις αρθρώσεις! Ναι, μα το Θεό! Ο δημοσιογράφος ως ο απόλυτος διαφημιστής του εαυτού του και άλλων προϊόντων. Ο ιατρός Άρης! Επειδή πάνω από όλα από όποια δεοντολογία, είναι η αγορά και οι κανόνες της.

Ιδού η εθνική μας ξεφτίλα και οι φανταχτεροί διάκονοι της: ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ. Για αυτό σας λέω: Σε αυτό το σύστημα της μηντιακής διαπλοκής με το χρήμα και την εξουσία, δεν υπάρχουν αθώοι. Θλιβερό συμπέρασμα: Η ευτέλεια πουλάει, ανέκαθεν πουλούσε, τα σκατά αξίζουν χρυσάφι. Τα σκατά είναι πολύτιμα, τα σκατά είναι πλέον η πιο δημοφιλής παραγωγική διαδικασία του τόπου. Ας φάμε λοιπόν σκατά, τόσα εκατομμύρια μύγες, τόσοι δισεκατομμυριούχοι συμπατριώτες που μας τα προσφέρουν, δεν μπορεί να κάνουν λάθος!ΥΓ. 1 Το «ξέκωλο» ως είδηση το πρωτοπαρουσίασε πάντως ο αριστερός Σταμάτης Μαλέλης από το Σταρ δημιουργώντας σχολή και «ενθουσιάζοντας» την επιρρεπή στην ευκολία, νεολαία. Είναι αυτός που δημιούργησε, μεταξύ των άλλων, το φαινόμενο «Τζούλια». Όπου η τηλε-πορνεία προηγήθηκε της φυσικής. Τώρα τον ακούω κάθε Παρασκευή να κάνει καθοδήγηση από το ραδιόφωνο του Σκάι. Γι’ αυτό σας λέω: Κανείς δεν είναι αθώος. Κάποιοι όμως είναι δραματικά υπόλογοι σε έναν ολόκληρο λαό για την υπερβολική ευτέλεια που του έχουν παράσχει.

ΥΓ. 2 Αυτό το βρώμικο κατεστημένο της χώρας εξαπέλυε και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό και προγραφές σε κάθε αντιφρονούντα, σε οποιονδήποτε τους ασκεί κριτική. Οι κυνηγοί κεφαλών, οι γλοιώδεις ανεγκέφαλοι.

Και το χειρότερο: Ήθελαν να έχουν και εν πολλοίς είχαν υπαλλήλους την ιντελιγκέντσια της χώρας. Γράφουν οι διανοούμενοι για να πουλάει ο Ψυχάρης.

Προσωπικά με έκοψε το σωτήριον έτος 1986. Πριν από τριάντα δηλαδή χρόνια. Στην Καθημερινή οι αντίστοιχοι κάποι με έκοψαν πριν από δέκα χρόνια. Πρόοδος! Για αυτά τα Συγκροτήματα Εξουσίας κάποιοι ενοχλητικοί άνθρωποι του πολιτισμού σιωπηρά απλώς δεν υπάρχουν, ούτε οι ίδιοι ούτε τα έργα τους. Ο μεγάλος Βλάσης Κανιάρης ήταν ένας απ’ αυτούς. Αλλά και ο Καρούζος ή ο Γκόρπας.

ΥΓ. 3 Θέλω, τέλος, εδώ να αποδώσω στοιχειώδη δικαιοσύνη στην δημόσια τηλεόραση και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο. Για την αντίσταση της στην χαυνωτική ιδιωτεία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το θέμα είναι πως πιά να ξεφύγουμε από την μιζέρια των "διασκεδαστών" μας. Όλων όσοι δίδαξαν ευκολία και χαβαλέ με το αζημίωτο.

Χωρίς να ξεχνάω τις παθογένειες της κρατικής τηλοψίας, την συνδικαλιστίτιδα, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, τις ρεμούλες. Ρεμούλες, βέβαια, που κυρίως διέπρατταν οι μετέπειτα χρυσοπληρωμένοι αστέρες των βοθρομέσων. Όλοι αυτοί που καταλήστεψαν τα μοναδικά αρχεία της ΕΡΤ για να τα παραδώσουν στα νέα αφεντικά Ώστε να αρχίσει το έπος των ποικίλων Μάκηδων, Θέμων, Πέτρων, Λάκηδων, Τράγκηδων, της δεσποινίς Πάνιας και λοιπών τυχοδιωκτών, αυριανιστών κλπ.

Ας τους χαίρονται λοιπόν η οικονομική και επιχειρηματική ηγεσία του τόπου, οι πολιτικοί που τους γλείφουν και τους νομιμοποιούν κάνοντας τους παρέα, τους οργανικούς διανοούμενους που δεν αντιλήφθηκαν τίποτα παρότι είναι δίπλα στην εξουσία όπως π.χ. ο Τσουκαλάς ή ο Βέλτσος. Αλλά και οι πολιτιστικάριοι τύπου Ν. Ξυδάκη, της υπουργάρας με το πούρο στο άδειο μουσείο. Συμβολικό δείγμα μιας άδειας πολιτικής, μιας αδειασμένης από ελπίδες και απαντοχή, χώρας.

ΠΗΓΗ: manosstefanidis

μέσω: http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Όσοι πίστεψαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα παραμείνει αμέτοχος θεατής της σφαγής του από το ντόπιο κατεστημένο και τους υπερεθνικούς εντολείς του, σήμερα μένουν μάλλον αμήχανοι μπροστά στην κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Με πρωτοπόρους τους αγρότες, που είναι και τα κυριότερα θύματα της ένταξης μας στην ΕΕ, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος του λαϊκού κινήματος, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία της Πατρίδας μας, με κρατημένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις, δίνοντας παράλληλα και όπου είναι δυνατόν την μάχη σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας.

Έτσι ένα άτυπο Λαϊκό Μέτωπο δημιουργείται σε κάθε πόλη και χωριό, που τείνει να πάρει χαρακτήρα συνολικής αντιπαράθεσης των φτωχών αλλά και των υπό φτωχοποίηση κοινωνικών και λαϊκών στρωμάτων, προς το παρόν με τη δωσίλογη «αριστερή» Κυβέρνηση, αλλά και στο μέλλον, με οποιονδήποτε άλλον προσπαθήσει να επιβάλλει παρόμοια μέτρα. Έμμεσα το μέτωπο αυτό στρέφεται κατά των ντόπιων ελίτ καθώς και των αφεντικών τους στην Υπερεθνική Ελίτ που διαφεντεύει τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, εναντίον της οποίας, γενικά, και της ΕΕ ειδικότερα ξεσηκώνονται σήμερα οι Ευρωπαϊκοί λαοί, από τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Ιταλούς μέχρι τους Ούγγρους και τους Πολωνούς.


Όλα αυτά τα εκατομμύρια που απλά παλεύουν για την οικονομική και εθνική κυριαρχία τους που εξαφανίζει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, με συνακόλουθη τη φτωχοποίηση τους, αδίστακτα κατασυκοφαντούνται από τις ελίτ αυτές και τα ΜΜΕ που ελέγχουν σε όλη την Ευρώπη, ως φασίστες ή ναζί και ρατσιστές. Σε αυτή την άθλια εκστρατεία μετέχει ενθουσιωδώς και η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», δηλαδή η «Αριστερά» που όχι μόνο δεν διανοείται να αμφισβητήσει την παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, η οποία την υλοποιεί στον χώρο μας, αλλά απλά στρέφεται ενάντια στις «κακές πρακτικές» της ΕΕ και των ελίτ που τη διαφεντεύουν! Ετσι, γινονται οι καλύτεροι υποστηρικτές της Νέας Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, παρά τις απατηλές κατάρες τους κατα του «νεοφιλελευθερισμού» που τον βλέπουν απλά σαν μια κακή ιδεολογία…

Στην Ελλάδα, είναι τέτοιος ο τρόμος και ο πανικός των ελίτ (και των υπόγειων μηχανισμών που κινούν τα νήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση) μπροστά στην πιθανότητα να δημιουργηθεί «από τα κάτω» ένα Λαϊκό Μέτωπο, που έθεσαν σε κίνηση τους γνωστούς μηχανισμούς συκοφάντησης και προβοκάτσιας των λαϊκών αγώνων, με πρώτο και καλύτερο το ΣΕΚ και το ‘γνωστό’ στέλεχος του, Πέτρο Κωνσταντίνου, που υλοποιώντας την παραπάνω γραμμή των ελίτ (αλλά και του άθλιου ΣΥΡΙΖΑ) δεν δίστασαν να μιλούν περί «νεοναζί αγροτών» και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν την προβοκάτσια στο Σύνταγμα.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνου και το ΣΕΚ (κατά τα πρότυπα του πατρικού τους, «Σοσιαλιστικού Εργατικού» Βρετανικού κόμματος-SWP) παίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας μέσα στην Αριστερά, υιοθετώντας πλαγίως τις θέσεις της Υπερεθνικής Ελίτ, με «αριστερό» μανδύα και «αντικαπιταλιστική» ρητορική. Έτσι, αντί να βλέπουν στη Μέση Ανατολή χρηματοδοτούμενες και οργανωμένες από τις ΗΠΑ και την ΕΕ (όπου εδράζονται και τα κύρια στελέχη της Υπερεθνικής ελίτ) «ροζ επαναστάσεις» για την ανατροπή καθεστώτων που στηριζόντουσαν σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, αυτοί έβλεπαν λαϊκές «επαναστάσεις» για την ελευθερία και τη «δημοκρατία», που ολοκληρώνονται με τις «δημοκρατικές» επεμβάσεις του στρατού του ΝΑΤΟ και το αιματοκύλισμα ολόκληρων λαών!

Έτσι, κατέληξαν να υποστηρίζουν τους ΝΑΤΟϊκούς σφαγείς που με τη χρηματοδότηση του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας παρίσταναν τους «επαναστάτες», αντί να υποστηρίξουν τον αγώνα του Λιβυκού και του Συριακού λαού για τη μη ανατροπή του Μπααθικού καθεστώτος στο Ιράκ και τη Συρία, ή το αντίστοιχο καθεστώς στη Λιβύη, που προδιαγράφηκαν επειδή προσπαθούσαν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική ενάντια στις επιταγές της Νέας Διεθνούς Τάξης. Δείτε εδώ και εδώ.

Έτσι, ο ίδιος ο Κωνσταντίνου, με μια κουστωδία μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρχικά επιτέθηκαν σε αγρότες, μη διστάζοντας να προβοκάρουν ακόμα και φτωχό κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο, υπερασπιζόμενος την ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, και απειλώντας τους με φυλάκιση και άλλα τέτοια ασφαλίτικα. Εδώ

Ο άθλιος ρόλος τους αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά με την πανάθλια προπαγάνδα που αναπαράγουν οι ίδιοι, αλλά και οι γνωστοί για την υποστήριξη κάθε πολέμου της Νέας Διεθνούς Τάξης, «Ιοί», που ελέγχουν την «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι δήθεν οι αγρότες από την Λοκρίδα φώναζαν «Ο Κασιδιάρης στη Βουλή τα τρακτέρ στην Εθνική» . Όμως, τι σημαίνει άραγε «Ο Κασιδιάρης στη Βουλή» όταν ο Κασιδιάρης είναι ΗΔΗ στη Βουλή;;; Για τέτοια βρώμικη, η μάλλον Γκεμπελική, όπως θα δούμε στη συνέχεια, «Αριστερά», μιλάμε…

Την αλήθεια βέβαια την αποκατέστησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας (περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμό με έδρα τη Λαμία) ο Γιάννης Σταμόπουλος, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελάτειας, ο οποίος ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε η αντιπροσωπεία των μπλόκων της Λοκρίδας που κατέβηκε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για να εκπροσωπήσει τους αγρότες οφείλεται σε «παρεξήγηση» (οπως αυτός την χαρακτήρισε), καθώς οι αγρότες φώναζαν το σύνθημα «Τα τρακτέρ στην Εθνική, το στυλιάρι στη Βουλή», αλλά τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άκουγαν αντί στυλιάρι…Κασιδιάρη, και επιτέθηκαν στους Λοκρούς χωρίς να ζητήσουν καν διευκρινήσεις…Εδώ

Ωστόσο, κάποιοι αγρότες αντιλήφθηκαν αμέσως το σχέδιο της κυβέρνησης και των σκοτεινών κύκλων των ελίτ πίσω από αυτή, και για αυτό αποκάλεσαν τους προβοκάτορες «χούλιγκαν του ΣΥΡΙΖΑ».

Φυσικά ο στόχος όλων αυτών των (αντικειμενικά) λακέδων της Υ/Ε και του παρακρατικού μηχανισμού είναι το σπάσιμο του άτυπου Λαϊκού Μετώπου που «κινδυνεύει» να γίνει πράξη, μεταξύ εργατών-αγροτών και άλλων στρωμάτων που σήμερα αντιμετωπίζουν ολοκληρωτική καταστροφή από τα μέτρα. Στο Μέτωπο αυτό δεν χωρούν βέβαια διακρίσεις, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, μεταξύ δεξιών ή αριστερών, Χριστιανών ή αναρχικών, εφόσον φυσικά όλα τα μέλη του συμφωνούν στους στόχους που περιγράψαμε με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας:

Άμεση Μονομερής Έξοδος από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ, όπως υποστηρίζουν οι νέοι δήθεν “εναλλακτικοί” που φιλοδοξούν να συνεχίσουν το έργο ΣΥΡΙΖΑ με την ευλογία και του…Σόιμπλε!)

Μονομερής Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών, καθώς και των Τραπεζών
Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από τις “4 ελευθερίες” της Παγκοσμιοποίησης και τους θεσμούς της Υπερεθνικής Ελίτ (ΠΟΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ.)


Όσοι επομένως προσπαθούν να διασπάσουν το άτυπο Λαϊκό Μέτωπο που συγκροτείται από τα κάτω, όπως εκδηλώθηκε με τη μεγαλειώδη απεργία και συγκεντρώσεις της 4ης Φεβρουαρίου, παίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας και πρέπει να απομονωθούν πλήρως από τα λαϊκά στρώματα.

Σήμερα είναι η πιο κρισιμη στιγμή. Αν δεν σπάσουν τα μπλόκα των αγροτών και αν ο παλλα'ι'κός αγώνας συνεχιστί αμείωτος, Η άθλια ''αριστερά'' που κυβερνά θα αναγκαστεί να στηρίζεται όλο και περισσότερο στην ωμή βία για να επιβιώσει (όπως ήδη άρχισε να κάνει)). Ετσι, όμως, στη καλύτερη (γι’ αυτήν) περίπτωση θα έχει την τύχη των προκατόχων της, μνημονιαών κυβερνήσεων και στη χειρότερη θα τη μαζευούν τα ελικόπτερα…

ΜΕΚΕΑ - ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΥΓ : Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί σιωπά και δεν καταδικάζει αυτή την αθλιότητα; Και η λαλίστατη ΛΑΕ (και η ISKRA που προχθές πάλι μιλούσε για την αποτροπή διείσδυσης ακροδεξιών στοιχείων εδώ και που τώρα ερωτοτροπεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εδώ. Δεν έχει τίποτα να πει σχετικά;
Περιττό να προσθέσουμε ότι όποιοι από την αριστερά δεν καταδικάσουν πάραυτα την βρώμικη αυτή απόπειρα διάσπασης του διογκωμένου κατά της ΕΕ και των μνημονίων κινήματος θα θεωρηθούν ότι παίζουν το ίδιο άθλιο παιχνίδι με το ΣΕΚ για την διάσπασης του κινήματος αυτού, με δήθεν στόχο την καταπολέμηση του ''φασισμού''.

Το λαϊκό κίνημα δεν θα συγχωρήσει βέβαια όσους από την ''αριστερά'' συμπράττουν σε παρόμοιες διασπαστικές κινήσεις εναντίον του. Όλοι χωρούν στο κίνημα αρκει να δέχονται τους στόχους του που πρέπει να καθορίζονται δημοκρατικά από τις συνελεύσεις του.

http://grexitblog.blogspot.gr/2016/02/blog-post_8.html

Ένας από τους πιο σταθερούς άξονες στην στρατηγική της Χ.Α είναι η προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα αντισυστημικό προφίλ. Αυτό βέβαια δεν γίνεται μέσω συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων αλλά μέσω στημένων επισοδίων με όρους τηλεοπτικού θεάματος. Οι άδειοι τενεκέδες ως γνωστόν κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Η τελευταία παράσταση δόθηκε από τον μέτρ του είδους Κασιδιάρη στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής. Αφορμή το νέο ''κατόρθωμα'' της συγκυβέρνησης με την συνδιαχείρηση του Αιγαίου υπό ευρωνατο'ι'κή ομπρέλα και την μεγάλη κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ το Αιγαίο. Ο Κασιδιάρης άδραξε την ευκαιρία και προσπάθησε με κραυγές και ψευτονταηλίκια να δείξει πόσο διαφωνεί με όλα αυτά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κασιδιάρης ανέλαβε χρέη όχι μόνο δράστη του επισοδείου αλλά και σκηνοθέτη και καμεραμάν γιατί η επιτροπή ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Τα καμώματα Κασιδιάρη εδώ. Εδώ υπάρχει η εξής αντίφαση. Όσο και να διαρρυγνύουν τα ιμάτια τους και να ουρλιάζουν για την συνδιαχείρηση του Αιγαίου και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και οι δικές τους θέσεις δεν απέχουν πολύ από αυτά που εφαρμόζονται σήμερα. Γιατί όπως μας διαβεβαίωσε ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη που αλλού στον Τράγκα αν η Χ.Α αναλάβει την εξουσία η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ.Εδώ οι θέσεις της Χ.Α μας θυμίζουν την κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, κοινή θέση της Χ.Α με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που όλοι βιώνουμε με δραματικά αποτελέσματα το ανέφικτο της εφαρμογής της.

Λέει ο Κασιδιάρης μεταξύ άλλων στο ''ξέσπασμα'' του απευθυνόμενος στην συγκυβέρνηση.''Βάζετε το ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος''. Εδώ υπάρχει πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν είναι ο Τσίπρας και ο Καμμένος που αποφάσισαν την περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους όρους της. Όχι ότι δεν φέρουν ακέραια την εθύνη και δεν είναι συνένοχοι όμως στην όλη ιστορία παίζουν το πολύ τον ρόλο κομπάρσου και όχι του πρωταγωνιστή όπως τους καταλογίζει η Χ.Α.

Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση η οποία κινείται μέσα στη λογική παραμονή στο ΝΑΤΟ όπως η Χ.Α δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την στρατηγική του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Όποιος διαφωνεί πραγματικά με την συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μια λύση υπάρχει η αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ. Ρήξη ή ενσωμάτωση αυτό είναι το πραγματικό δίλλημα.

Έτσι όπως όποιος είναι πραγματικά αντιμνημονιακός είναι και υπέρ της μονoμερής διαγραφής του χρέους και της εξόδου από ευρώ και ΕΕ παρόμοια όποιος δεν επιθυμεί συνδιαχείρηση του Αιγαίου υπό νατο'ι'κή ομπρέλα καταλαβαίνει ότι μόνο η έξοδος από το ΝΑΤΟ αποτελεί διαφορετική επιλογή.

Όλες αυτές οι αερολογίες περί υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσα στο ΝΑΤΟ είναι ανάλογης σοβαρότητας με την επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ, είναι σαν να λέμε ολίγον έγκυος. Γιατί η πολιτική και οικονομική μας κατοχή αποκτά πλέον και στρατιωτικό σκέλος και ως γνωστόν καμιά κατοχή δεν τελείωσε με διαπραγματεύσεις.

Ένα άλλο αξίωμα στην πολιτική είναι ότι οι θέσεις ειδικά των μικροαστικών κομμάτων άσχετα από την ταμπέλα που κουβαλούν ή την ιδεολογική τους καταγωγή είναι ριζοσπαστικές όταν αυτά δεν βρίσκονται στην εξουσία αλλά κατρακυλούν αμέσως σε καθεστωτικές και συστημικές θέσεις μόλις γίνουν διαχειριστές της εξουσίας. Αυτό το ζήσαμε δραματικά με το ΠΑΣΟΚ το οποίο όμως τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον πέρασε και μερικά φιλολα'ι'κά μέτρα και η μεταλλαξή του ήταν πιο αργή(διαφορετικές διεθνείς συνθήκες τότε) από τους ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ οι οποίοι μέσα σε λίγους μήνες από το θα σκίσουμε τα μνημόνια ψήφισαν μνημόνια. Σε συνθήκες κρίσης οι απότομες στροφές των μικροαστικών κομμάτων προς τα δεξιά ζαλίζουν και τον πιο υποψιασμένο παρατηρητή.

Μπορεί κανείς να καταλάβει κανείς το πόσο διαφωνεί πραγματικά η Χ.Α με την πολιτική του ΝΑΤΟ και κατά πόσο έχει την διάθεση να συγκουστεί όταν από τώρα θεωρεί την παρουσία μας μέσα στο ΝΑΤΟ δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

Πως η Χ.Α θα εφαρμόσει άλλη εξωτερική πολιτική όταν θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις της ''συμμαχίας'' που η συμμόρφωση είναι υποχρεωτική για κάθε μέλος; Πως θα κάνει ανοίγματα στην Ρωσία και σε άλλες χώρες όταν οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ θα την δεσμεύουν για το ακριβώς αντίθετο;

Όπως ακριβώς έσκισαν τα μνημόνια ο Τσίπρας και ο Καμμένος μέσα στην ΕΕ. Θα βάλουν και αυτοί την ουρά στα σκέλια και θα τα καταπιούν όλα αμάσητα.

Αυτά τα ερωτήματα δεν θέλει να απαντήσει ο Κασιδιάρης και οι λοιποί γι' αυτό ουρλιάζουν και σκηνοθετούν επισόδια ψεύτικης αντιπαράθεσης για να δημιουργήσουν παραπέτασμα καπνού και εξαπάτησης για τους αφελείς.

http://grexitblog.blogspot.gr/2016/02/blog-post_28.html


Ήταν όλοι εκεί. Μαζεμένοι στου κυρ Σταύρου. Πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος μαζεύτηκαν και έθεσαν το δίλημμα: λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις.

Καταλαβαίνουμε βέβαια τι μας περιμένει, όταν οι εφιάλτες του παρελθόντος μιλούν για μεταρρυθμίσεις. Έχουμε πάρει άλλωστε μια γερή δόση από τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου. Αλλά αυτοί εκεί. Μεταρρυθμίσεις, Ευρώπη και ευρώ. Πάση θυσία, με οποιοδήποτε κόστος. Έστω και αν το 99.9% των Ελλήνων εξοντωθεί οικονομικά και ψυχολογικά.

Οι εικόνες της μαύρης προπαγάνδας την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ξαναζωντάνεψαν. Τότε που το σάπιο σύστημα έβαλε λυτούς και δεμένους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να πει το ναι. Ήταν οι ίδιοι που ούρλιαζαν στα τραπεζοκάναλα, τρέμοντας μη χάσουν την Ευρωπαϊκή τους αίγλη και κυρίως τα ευρώ τους.Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν, έτσι που είναι όλοι μαζεμένοι, ότι ακόμα μπορούν να πείσουν τον κόσμο; Δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν μεγαλύτερη απέχθεια; Ότι πέφτει και το τελευταίο φύλο συκής που τους κάλυπτε;

Και τότε έρχεται στο νου η ανατριχιαστική θεωρία συνωμοσίας.

Μπας και το κάνουν επίτηδες για να ξαναβγεί ο Τσίπρας; Ούτως η άλλως, το σύστημα το ελέγχουν με τη βοήθεια της ευρω-δικτατορίας. Στουρνάρας, Σάλλας, μίντια κ.λ.π. Αυτοί θα κάνουν τον “εκσυγχρονισμό” τους, με την έξωθεν βοήθεια της τρόικας, για να μη θιγούν τα συμφέροντα των αφεντικών. Μισθοί και συντάξεις θα κόβονται, τα εργασιακά και το κοινωνικό κράτος θα εξαφανιστεί τελείως και όλο το ξύλο θα το φάει ο Τσίπρας. Και αφού ισοπεδωθούν όλα και ο κόσμος αγανακτήσει μέχρι εκεί που δεν πάει, θα βρούνε κάποιον "σωτήρα" να αναλάβει την πρωθυπουργία και το πολυπόθητο νεοφιλελέ "κέντρο" τους.
http://failedevolution.blogspot.gr/2016/02/blog-post_18.html

Οι «στρατιώτες του Odin» της Φινλανδίας, δρομολογούν ομάδες περιπολίας των δρόμων στη Νορβηγία. Οι μουσουλμάνοι απαντούν με τους «στρατιώτες του Αλλάχ», με αποτέλεσμα να προβλέπονται αιματηρές οδομαχίες σε πολλές πόλεις

Η εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, κυρίως μέσω της Ελλάδας που με κάποιον τρόπο αντικατέστησε την Ιταλία, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί για πάρα πολύ καιρό. Κυρίως οι μάχες των πόλεων που ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

People walk at a market after a ceasefire that went into effect in the capital Damascus, Syria, 27 February 2016. According to monitoring group, the ceasefire in Syria was largely holding on 27 February hours after the deal brokered by Russia and the United States went into effect. The Syrian government and 97 rebel and militant groups have agreed on the truce that went into effect at midnight 26 February (2200 GMT) without including the Islamic State militant group or the al-Nusra Front, an al-Qaida affiliate in Syria. EPA, YOUSSEF BADAWI

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ


Είναι πασιφανές εδώ και καιρό πως η Νατοϊκή Τουρκία, στην προσπάθειά της να ανατρέψει με οιονδήποτε τρόπο το καθεστώς Άσαντ έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη πολιτική την οποία, όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί ως ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας αλλά και το οποίο -λόγω κυρίως του κουρδικού ζητήματος- εγκυμονεί ορατούς κινδύνους για την εδαφική της υπόσταση.

Είναι επίσης πασιφανές πως η Άγκυρα επιδιώκει μια στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης με αιχμή του δόρατος το ΝΑΤΟ. Θεωρεί πως αυτή η είναι η μόνη επιλογή που θα της επιτρέψει να επανακτήσει την πρωτοβουλία και, μέσα από τη συλλογική δράση, να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες των νεοθωμανικών της φαντασιώσεων -που την οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο- και να καταστεί ηγεμόνας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μπορεί το ΝΑΤΟ ν’ ανταποκριθεί στις τουρκικές προσδοκίες, να θεραπεύσει τις εμφανείς αδυναμίες της Άγκυρας και να την απεγκλωβίσει από τη Συριακή κρίση την οποία, σε μεγάλο βαθμό, η ίδια υποδαύλισε;

Η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα δόθηκε πριν μισό περίπου αιώνα, είναι αρνητική και καταγράφεται σε επιστολή ημερομηνίας 5 Ιουνίου 1964 από τον Αμερικανό Πρόεδρο Λύντον Τζόνσον προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ισμέτ Ινονού.

Η επιστολή Τζόνσον στάλθηκε με στόχο την αποτροπή τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Υπάρχει εκτενές και άγνωστο παρασκήνιο ως προς τους λόγους για τους οποίους στάλθηκε η επιστολή και γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία σε μια περίοδο που επικρατούσε σχετική ηρεμία στην Κύπρο. Είχαν προηγηθεί βέβαια, αποτυχημένες προσπάθειες στις αρχές του 1964 να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, πρώτο σκέλος των οποίων υπήρξε η καθοδηγούμενη από την Άγκυρα ανταρσία του 1963-64.

Συνοπτικά αναφέρω πως τότε υπήρχε συνεννόηση μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Φ. Κιουτσούκ και της Άγκυρας να προκληθούν επεισόδια στις αρχές Ιουνίου (με αφορμή τη ψήφιση νόμου για την Εθνοφρουρά) με τον Κιουτσούκ να ανακηρύττει “κράτος” στους ελεγχόμενους από τους Τούρκους θύλακες και να προσκαλεί την Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά. Επειδή η Τουρκία δεν είχε τότε την στρατιωτική ικανότητα για οργανωμένη εισβολή, παρά μόνο για βομβαρδισμούς, (ούτε και το 1967 είχε τέτοια ικανότητα κατά παραδοχή του τότε πρωθυπουργού Ντεμιρέλ), η όλη προσπάθεια αποσκοπούσε στην παραπλάνηση των αμερικανών ώστε να ενεργοποιηθούν πολιτικά υπέρ των Τούρκων. Οργανώθηκε δηλαδή και εφαρμόσθηκε μια προσπάθεια με κινητοποιήσεις του Τουρκικού στρατού με στόχο την παραπλάνηση των αμερικανικών υπηρεσιών ότι επέκειτο εισβολή.

Οι αμερικανοί είχαν τότε ως κύριο μέλημά τους την αποτροπή σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και τον αποκλεισμό πιθανής εμπλοκής της Σοβιετικής Ένωσης υπέρ της Κύπρου. Θεωρούσαν πως μια πιθανή Σοβιετική εμπλοκή θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Στην επιστολή Τζόνσον γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ και τη σημασία της αποφυγής χρήσης βίας, για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Ξεχωρίζω και παρουσιάζω δύο συγκεκριμένα αποσπάσματα από την επιστολή -σε δική μου ελεύθερη μετάφραση- τα οποία μιλούν μόνα τους αναφορικά με το μείζον ζήτημα μιας πιθανής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη Συριακή κρίση σήμερα, λόγω τουρκικών επιλογών και κινήσεων.

Απευθυνόμενος προς τον Τούρκο ηγέτη ο αμερικανός Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, του υπογραμμίζει:

“Σου εφιστώ επίσης την προσοχή, κύριε Πρωθυπουργέ, στις υποχρεώσεις (της Τουρκίας) σας προς το ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να υπάρχει ερώτημα στο μυαλό σου πως μια τουρκική επέμβαση στην Κύπρο θα οδηγήσει σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ράσκ διακήρυξε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, στη Χάγη, πως ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πρέπει να θεωρείται, κυριολεκτικά, “αδιανόητος”….

Επιπλέον μια στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο από την Τουρκία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση εμπλοκή της Σοβιετικής Ένωσης. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πως οι Νατοϊκοί σας σύμμαχοι δεν είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν κατά πόσον έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν την Τουρκία εναντίον στη Σοβιετική Ένωση εάν η Τουρκία κάνει κάποιο βήμα που θα προκαλέσει Σοβιετική επέμβαση, χωρίς την ξεκάθαρη συναίνεση και κατανόηση των Νατοϊκών της συμμάχων.”

Εξ’ ίσου σημαντική είναι και η προτελευταία παράγραφος της επιστολής:

“Τέλος, κ. Πρωθυπουργέ, πρέπει να σου υποδείξω πως έχεις δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε ζητήματα ειρήνης και πολέμου. Τα ζητήματα αυτά ξεπερνούν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες. Σίγουρα οι συνέπειές τους δεν θα περιοριστούν μόνο σε ένα πόλεμο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα αλλά μπορούν να συμπεριλάβουν ευρύτερες εχθροπραξίες λόγω των απρόσμενων συνεπειών που θα προκληθούν από μια μονομερή επέμβαση στην Κύπρο. Έχεις τις ευθύνες σου ως αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης. Έχω και εγώ τις δικές μου ευθύνες ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρέπει, συνεπώς, να σου γνωστοποιήσω στο πλαίσιο βαθειάς φιλίας, πως, εκτός και αν έχω τη διαβεβαίωσή σου πως δεν θα αναλάβεις τέτοια δράση χωρίς πλήρη διαβούλευση, δεν μπορώ να αποδεχτώ το παράγγελμά σου προς τον Πρέσβη Χέαρ (στην Άγκυρα) για μυστικότητα και πρέπει να ζητήσω έκτακτες συναντήσεις του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”.

Νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η περίφημη ή πιο ορθά η περιβόητη “ρήτρα αλληλεγγύης” του ΝΑΤΟ (Άρθρο 5), ενεργοποιείται κατόπιν συλλογικής απόφασης του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ και εφόσον κάποιο μέλος του ΝΑΤΟ υφίσταται επίθεση και όχι όταν αυτό είναι ο επιδρομέας.

Και παρά το γεγονός πως στη Συριακή κρίση το ΝΑΤΟ, ως οργανισμός και σε διμερές επίπεδο οι Νατοϊκοί σύμμαχοι της Άγκυρας, έχουν, από το 2012, εκφράσει απερίφραστα την υποστήριξή τους ως προς την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας -με τελευταίο παράδειγμα τον Πρόεδρο Ομπάμα- αρκετοί υπογραμμίζουν πως δεν έχουν υποχρέωση να συνδράμουν και να βοηθήσουν την Τουρκία εάν αυτή, με δικές της πρωτοβουλίες, εμπλακεί σε πόλεμο με τρίτες χώρες στη Συρία. Η άμεση έγνοια όλων είναι, βέβαια, μια πιθανή σύγκρουση της Τουρκίας με τη Ρωσία, που είναι ακριβώς το ενδεχόμενο που θορύβησε τον Τζόνσον το 1964.

Υφίσταται, ωστόσο, και μια άλλη διάσταση, η οποία αφορά σε μια πολύ μεγάλη παρανόηση, αναφορικά με το ΝΑΤΟ και την ρήτρα αλληλεγγύης, που λαϊκά εκφράζεται “ένας για όλους και όλοι για ένα”. Η ρήτρα αυτή δεν ισχύει ως νομική δέσμευση. Κανένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται από τη Συνθήκη του ΝΑΤΟ -τη Συνθήκη της Ουάσινγκτον του 1949- να συνδράμει στρατιωτικά άλλο μέλος , έστω και αν αυτό υποστεί επιδρομική επίθεση! Και όσα λέγονται περί του αντιθέτου είναι επιτηδευμένη και περίτεχνη προπαγάνδα που καλλιεργείται για πολλούς άλλους και ευνόητους λόγους.

Σε κάθε κρίση έμμεσης και άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟ, κάθε μέλος κρίνει και αποφασίζει, στη βάση του δικού του εθνικού συμφέροντος, ποιά θα είναι η συνδρομή του. Αυτή μπορεί να είναι από μηδενική, μέχρι στρατιωτική. Και ο λόγος είναι πως το ΝΑΤΟ δεν είναι στρατιωτική συμμαχία- ποτέ δεν υπήρξε. Το κάθε του μέλος διαθέτει δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του οργανισμού, που είναι πολιτικός και όχι στρατιωτικός.

Το ΝΑΤΟ είναι ένας Διεθνής Οργανισμός (International Organization) ο οποίος αντλεί την διεθνή του νομιμότητα και υπόσταση στο πλαίσιο της Χάρτας του ΟΗΕ (Κεφάλαιο 8) ως Περιφερειακή Οργάνωση (Regional Organization). Καμία δράση του ΝΑΤΟ δεν νομιμοποιείται αν είναι ασύμβατη “με τους σκοπούς και τις αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ” (Προοίμιο της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και το Άρθρο 1) και όπως καθορίζεται από τις διατάξεις του ΟΗΕ και κυρίως από το Κεφάλαιο 7 (Ενέργειες σε περίπτωση απειλής εναντίον της Ειρήνης, Διαταράξεως της Ειρήνης και Επιθετικών Πράξεων).

Είναι γεγονός πως μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ, ως εργαλείο ουσιαστικά της Ουάσιγκτον, προσπάθησε να λειτουργήσει ως “παράλληλος ΟΗΕ”. Προσπάθησε ακόμη και να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ σε διάφορες κρίσεις αρχίζοντας από τα Βαλκάνια και τη Γιουγκοσλαβική κρίση. Όλες όμως οι μεταψυχροπολεμικές πράξεις του ΝΑΤΟ στις οποίες χρησιμοποιήθηκε βία χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας (και σε αρκετές, όπως στη Λιβύη, για παράδειγμα, πολλά μέλη του ΝΑΤΟ δεν συμμετείχαν), παραβιάζουν την διεθνή έννομη τάξη, στερούνται νομιμότητας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραγάγουν δίκαιο. Αυτό μπορεί κάποιοι να το θεωρούν “ψιλά γράμματα”, αλλά δεν είναι. Ας ρωτηθεί το πανίσχυρο Ισραήλ γιατί δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τις συνέπειες του πολέμου του 1967, αλλά και η Τουρκία αναφορικά με τις “κατακτήσεις” της στην Κύπρο.

Στην περίπτωση της Συρίας βρισκόμαστε και στο τέλος της μεταψυχροπολεμικής εποχής, ένα γεγονός που προκύπτει και από την ενεργή και όχι παθητική πλέον στάση και συμπεριφορά των δύο μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Κίνας και της Ρωσίας, ιδιαίτερα της δεύτερης. Ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ, όπως Γερμανία, Γαλλία και άλλα, στοιχίζονταν με τις ΗΠΑ σε διάφορες κρίσεις μέχρι πρόσφατα. Όμως στη Συρία, σήμερα και ειδικά μετά την δυναμική Ρωσική επέμβαση τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί ριζικά. Η στοίχιση δεν είναι, πλέον, δεδομένη.

Η Ρωσία βρίσκεται στη Συρία νόμιμα κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης. Και έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής πως δεν θα καθίσει εκεί με σταυρωμένα χέρια σε περίπτωση επιδρομικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας. Και το ΝΑΤΟ όπως και το κάθε μέλος του -της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης- αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης όπως και τις συνέπειες αλόγιστων πράξεων. Τα πράγματα, όπως υπογραμμίζει και ο Πρόεδρος Τζόνσον στην επιστολή του για την κυπριακή κρίση του 1964, είναι πολύ επικίνδυνα, αφορούν στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και ξεπερνούν τις διμερείς σχέσεις κρατών.

http://mignatiou.com/2016/02/to-nato-o-polemos-sti-siria-ke-o-tzonson-giati-i-ipa-den-sinetisan-ton-erntogan/

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο εκλεκτός συνεργάτης της εφημερίδας «Tο Παρόν», άλλοτε Δ/ντής της Ντώϋτσε Βάλλε και τέως ευρωβουλευτής κ. Κώστας Νικολάου, είναι ο ηθικός αυτουργός της σημερινής παρουσίας του γράφοντος, σε εθνική συγκυρία όπου η καταθλιπτική συναίσθηση ματαιότητος του ορμήνευε στροφή σε κάποιαν άλλη ενασχόληση, φυγής από την περιβάλλουσα ασφυκτική πραγματικότητα.
Επειδή το να αρθρογραφείς για την διάσωση προσφιλούς σου στέγης –της πατρίδας σου εν προκειμένω- που βλέπεις να καταρρέει χωρίς ελπίδα ανόρθωσης, ισοδυναμεί με μονομανία και σπατάλη του πολύτιμου εναπομένοντος χρόνου σου.

Ο φίλος κ. Νικολάου όμως άλλου είδους μονομανία μου καταλόγισε, στο κατά τα άλλα πολύ κολακευτικό άρθρο του: «την μονομανία να επιτίθεται συνεχώς και σφοδρότατα στον Τσίπρα». Και αυτό με υποχρεώνει σε επεξηγηματική τοποθέτηση.

Η διάγνωση είναι εσφαλμένη: μεγεθύνει τον Τσίπρα και μικραίνει τον γράφοντα. Του οποίου οι δύο εμμονές έχουν πολύ υψηλότερο ανάστημα και ανήκουν στον κόσμο των ιδεών. Η εμμονή και στοχοποίηση προσώπων δεν είναι το είδος της δημοσιογραφίας που διδάχθηκε και άσκησε από το 1953 -όπως και πολλοί συνάδελφοι της ίδιας γενιάς. Και οι πολιτικοί όμως δεν έβλαπταν τότε την Ελλάδα τόσο. Υπήρχαν ακόμη μερικοί που πέθαιναν πτωχοί, αρκετοί που νοιάζονταν και για την Ελλάδα και άλλοι τόσοι που ήξεραν την παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Η κατρακύλα άρχισε από το ’65.

Τον Τσίπρα καθιστά στόχο καθημερινής οξύτατης πολεμικής, παλαιών στελεχών (της παράταξης που οδηγεί στην ανυπαρξία) και των λίγων δημοσιογραφικών διαμαντιών της παρούσης γενιάς, η καθημερινή απλόχερη εισφορά του στην εθνική συμφορά, της οποίας αυτός είναι ο τελευταίος και καταλυτικός συντελεστής.

Το πρόσωπο αυτό ως περίπτωση έχει ήδη εδραιωθεί ως το μεγαλύτερο και το εθνοκτόνο Ψεύδος της ελληνικής ιστορίας. Που επισκίασε –και απειλεί να παραγράψει- τα ψεύδη και τις ανομίες των προκατόχων του. Επειδή εκείνοι δεν εκπροσωπούσαν παρά τη δάνεια εμπιστοσύνη ποσοστού ψηφοφόρων στα ψεύδη τους. Αυτός, ως άτομο εκπροσωπεί κάτι λιγώτερο ακόμα κι’ από τον Κυριάκο: ουσιαστικά την μεταμελημένη επιλογή του Αλαβάνου και την ηγεσία κόμματος τού 3 έως 5 %. Υπέκλεψε όμως, με δόλο, την ηγεσία μεγάλου λαϊκού κινήματος, υποδυόμενος προσωπικότητα και χρησιμοποιώντας γλώσσα που εξέφραζε την καταπιεσμένη υπερηφάνεια του ελληνικού κυττάρου, με μοναδικό –ταπεινό- στόχο την άλωση της εξουσίας. Αργότερα αποδείχθηκε πως δεν είχε κανένα άλλο σχέδιο, πλην του τακτικού σχεδίου της εξαπάτησης, συνεργατών, «συντρόφων», ψηφοφόρων: του ελληνισμού.

Η βαρύτητα του εγκλήματος συνίσταται στο ότι αυτά διεπράχθησαν σε μια χώρα δεμένη χειροπόδαρα, με ένα παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος, εγκλωβισμένη σε ένα ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, της Νομισματικής Ένωσης και με ένα λαό ηθικά μεταλλαγμένο, προπαγανδιστικά λοβοτομημένο σε υποταγή, και καθημαγμένο μετά πεντάχρονη αιμορραγία και σωφρονιστική αγωγή με τα εργαλεία των ΜΑΤ. Εκείνη τη στιγμή, αυτό το άτομο, που μιμήθηκε τη φωνή της Ντολορές Ιμπαρούρη- Πασιονάριας, και φόρεσε τη μορφή του Αλιέντε, βρέθηκε να ηγείται ενός κινήματος που εξέφραζε μια θαυμαστή αναλαμπή της Ρωμιοσύνης, που κατέπληξε πνευματικές κορυφές , ξύπνησε λαούς σε πανευρωπαϊκό κίνημα και ύψωσε ανάστημα απέναντι στην Ευρώπη του 4ου Ράιχ.

Στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, το δημοψήφισμα, όπου -στη μεγάλη πλειοψηφία του- ο ελληνικός λαός εξέφραζε πια την εμπιστοσύνη του στον εαυτό του, ήταν η στιγμή για την εθνική Έξοδο. Από την Ευρωζώνη. Και από την ηθικά διάτρητη και ετοιμόρροπη Ε.Ε. –εάν μας εκβίαζαν. Τα αγαθά της συμμετοχής στην οποία ξεδιπλώνονται τώρα και με το μεταναστευτικό. Τώρα που όλα τα πολιτικά παραμύθια του μεταπολέμου -για συμμαχίες ασφάλειας και ενώσεις ευημερίας και αλληλεγγύης- καταρρέουν σαν πύργος από σημαδεμένα τραπουλόχαρτα…

Σήμερα, με μιαν άλλη, έντιμη ελληνική ηγεσία, άλλη θα ήταν η μοίρα του τόπου. Με αγώνα, αποφασιστικότητα, καρτερία και πείσμα, που θα κέρδιζαν και παγκόσμιο σεβασμό και αλληλεγγύη και συμμαχίες και θα οδηγούσαν σε αποτίναξη των δεσμών, γρήγορα θα ξαναπαίρναμε την ανηφόρα. Αλλά και το δημοψήφισμα ήταν τακτικό τέχνασμα του ταχυδακτυλουργού (κόλπο διαφυγής από δεσμεύσεις τιμής) που αστόχησε. Περίμενε «Ναι» το άτομο και η παρέα του και τους βγήκε το «ΟΧΙ».
Το «παιχνίδι» (δηλαδή ο αγώνας, οι συνεργάτες αγωνιστές, οι «σύντροφοι», οι ψηφοφόροι, ο λαός: η Ελλάδα) ήταν «στημένο», είχε προπωληθεί –αντί πινακίου εξουσίας. Το κίνημα της εθνικής αναστήλωσης δέχθηκε πισώπλατα πλήγμα στιλέτου. Το ευρωπαϊκό κίνημα «ζάρωσε». Κατέρρευσε το εθνικό γόητρο. Και η Ελλάδα κατάντησε ζητιάνος, κλωτσοσκούφι, έρμαιο των πιο πρωτογόνων ενστίκτων διαφόρων ευυπόληπτων «συμμάχων», «εταίρων» και γειτόνων, χωματερή απόθεσης των «ανθρωπίνων απορριμμάτων» των εκασταχού συμμαχικών βομβαρδισμών.

Κάθε σελίδα του ημερολογίου εισάγει τώρα και νέες εστίες φωτιάς στα Τάρταρα της υποδούλωσής μας, από όπου η εκλογή Κυριάκου ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας έκλεισε και κάθε τρύπα διαφυγής – υπό μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, από πρόσωπα αναμφισβήτητης αξίας, εντιμότητας και πατριωτισμού, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Toν οποίο υποδείκνυε, ως πόλο εθνικής συνένωσης , η μετριοπάθεια, η σύνεση, ο πατριωτισμός και η απουσία εξουσιομανίας.
* * * * *

Είχε οσμισθεί αυτή η στήλη, πριν ένα χρόνο, αυτή την γοργή κατρακύλα στο βάραθρο, όταν έγραφε, μετά την πρώτη συμφωνία-κυβίστημα, της 20ής Φεβρουαρίου, ότι άρχισε το στριπτηζ του Τσίπρα στο παλκοσένικο των Βρυξελλών, που θα καταλήξει, με στρινγκ και παντούφλες, στη θωρακισμένη λιμουζίνα του Βενιζέλου…

Περίληψη δημοσιεύθηκε στο «Παρόν»

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/02/o_28.html

Moon of Alabama (USA)
Μέσω του πρώην πρέσβη της Ινδίας MK Bhadrakumar μάθαμε ότι η ρωσική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια προσπάθεια «χρωματιστής επανάστασης» κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών εκλογών το Σεπτέμβριο:

Η ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), η οποία είναι η διάδοχος οργάνωση του KGB της σοβιετικής εποχής είναι μια σημαντική ευκαιρία για να πάρουμε τη θερμοκρασία στις σχέσεις «Ανατολής-Δύσης». (Το κλισέ του Ψυχρού Πολέμου έγινε χρήσιμο για άλλη μια φορά.) Η συνήθη ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνεδρίαση του FSB ήταν το σήμα κατατεθέν για τέτοια ευκαιρία την Παρασκευή στη Μόσχα.

Το συγκλονιστικό μέρος της ομιλίας του Πούτιν ήταν η γνωστοποίηση εκ μέρους του ότι το FSB έχει στην κατοχή του σαφείς πληροφορίες για ενδείξεις οι οποίες εκκολάπτονται στη Δύση ότι θα ξεσηκωθεί πολιτική αναταραχή στη Ρωσία, καθώς η χώρα βαδίζει προς κρίσιμες βουλευτικές εκλογές το Οκτωβρίου. Ο Πούτιν απέφυγε τη χρήση της έκφρασης «Χρωματιστή Επανάσταση», αλλά άφησε να το εννοηθεί.

Οι διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ και οι νεοσυντηρητικοί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ήθελαν σίγουρα να προκαλέσουν κάποια εξέγερση στη Ρωσία. Αλλά οι πιθανότητες για ένα επιτυχημένο πραξικόπημα στη Μόσχα είναι μικροσκοπικές. Δεν υπάρχει καμία ικανή αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση και λίγα οικονομικά προβλήματα δεν είναι κάτι που υποκινεί τους Ρώσους για να αναλάβουν το κράτος. Θα είχαν κρεμάσει τον Γιέλτσιν κάθε μέρα αν ήταν έτσι.
Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν η Ουάσιγκτον θα αποδεχόταν τη Ρωσία όπως είναι και να διαθέτει κάποια περιθώρια για να σχηματίσει τις παγκόσμιες πολιτικές της. Αλλά αυτό δεν μπορεί ποτέ να γίνει, σωστά;

Όλα μαζί, προβάλλεται εδώ ένα ζοφερό σενάριο σε σχέση με τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις για την υπόλοιπη περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Ο βασικός πυρήνας για τη Ρωσία είναι ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της, με σκοπό να δημιουργήσουν πολιτική δυσαρμονία και να αποδυναμωθεί το Κρεμλίνο, αναγκάζοντας την να υιοθετήσει πολιτικές που βρίσκονται σε αρμονία με τις αμερικανικές περιφερειακές και παγκόσμιες στρατηγικές.
...

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανεχθούν τη Ρωσία (ή οποιαδήποτε χώρα για εκείνο το θέμα) για αυτό τον εθνικιστικό τρόπο λειτουργίας, παρουσιάζοντας τρομερό αντίθετο άνεμο ενάντια στις παγκόσμιες στρατηγικές της.
Αν οι Trump ή Sanders κερδίσουν την προεδρία των ΗΠΑ, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε περισσότερες φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα. Αλλά υπάρχουν πολλοί στις διάφορες γραφειοκρατίες, ειδικά στο Πεντάγωνο, στους οποίους ορίζεται ο προϋπολογισμός τους ανάλογα με την εχθρική σχέση με τη Ρωσία (και την Κίνα). Δύσκολά θα σιωπούν οι φωνές τους. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επίλυση των εν εξελίξει κρίσεων στη Συρία και την Ουκρανία:

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα νικήσει οποιοδήποτε σχέδιο των ΗΠΑ για να υποκινήσει πολιτική αναταραχή στη Ρωσία, δεν έχει σημασία τι χρειάζεται. Εμπιστευτείτε τον Πούτιν για αυτό. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πώς μπορούν οι περιφερειακές συγκρούσεις, όπως η Συρία ή η Ουκρανία, ενδεχομένως να εξεταστούν όταν οι δύο μεγάλες δυνάμεις είναι κλειδωμένες σε ένα υπαρξιακό αγώνα;
Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν πραγματικά να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα γύρω από τις εκλογές στη Μόσχα, πρέπει να αναμένουμε εντατικοποίηση των συγκρούσεων και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων, την Ουκρανία και τη Συρία, κατά τη θερινή περίοδο. Αν θα ενταθεί το μήνυμα «Ο Πούτιν είναι ο Σατανάς» το οποίο τα "δυτικά" μίντια διατάχτηκαν να διαδώσουν στους πληθυσμούς τους.


Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 27.2.2016

http://www.moonofalabama.org/2016/02/is-the-us-preparing-a-color-revolution-in-russia.html

Σχόλιο: ενώ ο κόσμος καίγεται και η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,διότι αυτό θα γίνει περιμένετε και θα το θυμηθείτε,οι "δημοσιογράφοι" ασχολούνται με "της π@ύτσ@ς το χαβά" όπως έκαναν πάντα σε κρίσιμες ώρες...

ΝΔ: Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010

Έγγραφο που αποκαλύπτει πως ο Τάκης Μαυρίκος, πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών, ήταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, φέρνει στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά, σημειώνοντας πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τιμολόγιο του 2010 που πληρώθηκε από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη», με την εφημερίδα να σημειώνει πως μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκδότη της Ακρόπολης Τάκη Μαυρίκο, βασικό κατηγορούμενο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών, εκδότες, πολιτικούς και δημοσιογράφους.Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: «Το κονκλάβιο Σαμαρά έβαζε βαθιά το μακρύ χέρι του στον κρατικό κορβανά για να δημοσιεύει ο Τ. Μαυρίκος στη φυλλάδα του κείμενα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το τιμολόγιο προκύπτει η διαρκής σχέση μεταξύ των δύο μερών, καθώς στον κωδικό "προηγούμενο υπόλοιπο" αναγράφεται το ποσό των 18.450 ευρώ, δηλαδή σύνολο οφειλής της ΝΔ προς τον εκδότη 36.900 ευρώ. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνιαία καταβολή, αν και θα είχε ενδιαφέρον μια ξεκάθαρη απάντηση από τη ΝΔ».

«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το "Ζάππειο 1" που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;».

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα το Χωνί, σε δημοσίευμά της υπογραμμίζει και την σχεδόν μόνιμη παρουσία του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ακρόπολη» από την αρχή του έτους.
Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος της Όλγα Γεροβασίλη ζητάει από τη ΝΔ «ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις», σχετικά με τις αποκαλύψεις.

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», αναφέρει και προσθέτει: «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:
ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;
ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;
ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;»

http://www.spirospero.gr/index.php/aksizei/177000-dokoumento-afto-einai-to-eggrafo-pou-deixnei-ton-mavriko-sto-pay-roll-tis-nd

ΝΔ: Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010

Σχόλιο: μόνο που εκεί στη ΝΔ δεν τους πολυενδιαφέρει να τα αναδεικνύουν και μάλλον του βολεύει έτσι

Έγγραφο που αποκαλύπτει πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Τάκης Μαυρίκος και πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών, ήταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, με το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα, φέρνει στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά. Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις από την ΝΔ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαψεύδει, αλλά ούτε επιβεβαιώνει την καταγγελία


Alexandros Michailidis / SOOC
Μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκβιαστή Τάκη Μαυρίκο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζεται τιμολόγιο του 2010 που πληρώθηκε από την διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη».

«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το "Ζάππειο 1" που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης. Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;», αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
___________________________________________________________________________


Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις από την ΝΔ ύστερα από δημοσίευμα, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε έχει απαντήσει, ούτε έχει διαψεύσει, αλλά ούτε έχει επιβεβαιώσει την καταγγελία.

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζητεί άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν «ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο, ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων και ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό»

«Την ώρα που η χώρα καταστρέφεται, στην αρχή με κλειστές τράπεζες και τώρα με κλειστά σύνορα, όλοι οι Έλληνες περιμένουν την απολογία της μοιραίας παρέας εξουσίας και του μοιραίου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Για τις δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό, τη νεκρή οικονομία, τον πρωτοφανή αυταρχισμό και το σκληρό κομματικό Κράτος. Αυτά τα μεγάλα και σοβαρά απασχολούν σήμερα τους Έλληνες. Όχι κάποιο απλήρωτο τιμολόγιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

http://www.thepressproject.gr/article/90048/Sto-payroll-tis-Neas-Dimokratias-o-ekbiastis-Maurikos

Π. Λαφαζάνης: «Το pay roll από τη ΝΔ προς τον Παναγιώτη Μαυρίκο, αποτελεί σκάνδαλο των σκανδάλων»

«Το pay roll από τη Νέα Δημοκρατία προς τον Παναγιώτη Μαυρίκο, αποτελεί σκάνδαλο των σκανδάλων. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική από ένα δημοκρατικό κόμμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1και τον Γιάννη Παπαγιάννη ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε πως «ανάμεσα στους καλούς δημοσιογράφους ενδημούν και κοινοί απατεώνες, τονίζοντας οτι στην Ελλάδα ενώ οι μικροαπατεώνες πιάνονται οι μεγαλοαπατεώνες που είναι και διαπλεκόμενοι κάνουν τα μεγάλα deal για να παίζουν τα παιχνίδια στον παρασκήνιο χωρίς συνέπειες», επειδή κουκουλώνονται οι υποθέσεις τους.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης ότι «η χώρα σαπίζει, τα ΜΜΕ δεν κάνουν την δουλειά τους παίζουν άλλα παιχνίδια όπως και οι συστημικές τηλεοράσεις πανελλαδικής εμβέλειας, τα κόμματα ψάχνουν υπηρετικό προσωπικό για να κάνουν τα παιχνίδια» και πρόσθεσε : «όλα αυτά είναι δείγμα χώρας που παρακμάζει και λεηλατείται και κινδυνεύει τώρα και με εθνικό αφανισμό φαινόμενα σάπια, που χρειάζονται μεγάλες τομές και αποφάσεις για να ανακοπούν»…

Παράλληλα επιτέθηκε στην Κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «τα βάζει με την παλιά διεφθαρμένη διαπλοκή για να φτιάξει την δική της διαπλοκή».

http://www.greekmoney.gr/%CF%80-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-pay-roll-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B4-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD/

Με τις πρώτες εκδηλώσεις ζωής επί της γης βρίσκουμε και αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες ασθενειών. Η ασθένεια πάντοτε συνόδευε τη ζωή. Σκηνές χαραγμένες σε τοίχους σπηλαίων, σε βράχους, ο τρόπος ταφής των νεκρών κ.ά. αποτελούν μαρτυρίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενειών.

Η αναζήτηση των φαρμάκων άρχισε από το περιβάλλον. Όπως και τα ζώα, ο πρωτόγονος άνθρωπος είχε πολύ ανεπτυγμένο το ένστικτο αυτοπροστασίας. Σταδιακά κυριάρχησε η παρατήρηση και ο συσχετισμός των θεραπευτικών μέσων με συγκεκριμμένες ασθένειες. Αναμφίβολα και η τύχη βοήθησε στην ανακάλυψη των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίου τα πλοία περιπολούν -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της συμμαχίας- στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ΝΑΤΟϊκός στολίσκος συμμετέχει στις «εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για να κοπούν οι γραμμές της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο».

Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη αποτελείται από τη γερμανική ναυαρχίδα FGS BONN, τη καναδική φρεγάτα HMCS FREDERICTON, την τουρκική φρεγάτα TCG BARBAROS και την ελληνική φρεγάτα HS SALAMIS.

Οι μονάδες περιπολούν στις προσδιορισμένες περιοχές και διεξάγουν επιχειρήσεις αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης.

Τα πληρώματα επίσης εκτελούν ασκήσεις. Για παράδειγμα, η γερμανική ναυαρχίδα εκτελεί ασκήσεις σχετικές με τη Διεθνή Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS).

«Είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανό περιστατικό που αφορά τη SOLAS, όπως αυτό σχετίζεται με την αποστολή μας για επιτήρηση και αναγνώριση», δήλωσε ο υποναύαρχος Γιοργκ Κλάιν (Jörg Klein), διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στολίσκου.

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή τα πλοία επιχειρούν σε μια περιοχή που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη διασχίσει μια βάρκα με πρόσφυγες ή μετανάστες και για αυτό σκοπός του είναι η πολυεθνική δύναμη να είναι ικανή να διαχειριστεί ένα τέτοιο περιστατικό γρήγορα και επαγγελματικά.

Είναι ευθύνη όλων των πλοίων, είτε βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκή είτε εθνική αποστολή, να βοηθήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία στη θάλασσα, σημείωσε ο ίδιος.

Οι Γερμανοί ναύτες εκπαιδεύονται με τα ταχύπλοα της φρεγάτας πώς να πλησιάζουν βάρκες προσφύγων. Δεν είναι εύκολο για τα πληρώματα να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διάσωσης, εξαιτίας γλωσσικών και πολιτισμικών εμποδίων.

Συμπέρασμα: Μας έστειλαν ανεκπαίδευτα πληρώματα να περιπολούν στο Αιγαίο, για την ακρίβεια επικεφαλής της δύναμης είναι το γερμανικό πλοίο που το πλήρωμά του είναι ανεκπαίδευτο, αλλά «θα μάθουν γρήγορα»…

http://www.tribune.gr/

μέσω: http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Του Πιτσιρίκου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τα σύνορα και για τους Έλληνες. Ήδη, χιλιάδες Έλληνες προσπαθούν να φτάσουν ακόμα και περπατώντας στα σύνορα, για να δραπετεύσουν από την Ελλάδα πριν κλείσουν τα σύνορα.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ρούντολφ Ες, τα σύνορα της Ελλάδας θα κλείσουν επειδή οι Έλληνες έχουν έρθει σε επαφή με τους πρόσφυγες και μπορεί να κουβαλάνε αρρώστιες.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους Έλληνες να μολύνουν τους καθαρούς Ευρωπαίους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρούντολφ Ες.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, όποιος Έλληνας προσπαθεί να διαφύγει από την Ελλάδα, θα εκτελείται επί τόπου και θα καίγεται αμέσως, ώστε να καούν και τα μικρόβια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πως οι Έλληνες έχουν μολυνθεί ανεπανόρθωτα με τον ιό του ραγιαδισμού και τον ιό της χαπατοσύνης, οπότε μπορεί να τους μεταδώσουν και στους άλλους Ευρωπαίους, και να κινδυνέψουν οι αγορές.

Για αυτό το λόγο, δεν θα επιτρέπεται στους τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα, μέχρι να εκκενωθούν μερικά νησιά από τους Έλληνες κατοίκους τους, ώστε να μπορούν να τα επισκέπτονται οι τουρίστες.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να κάνει μερικά ακόμα πειράματα στην Ελλάδα -μετά τα Μνημόνια-, αφού η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με κλειστά σύνορα και θα μπορούν να δοκιμάσουν στους Έλληνες μερικές ουσίες που μέχρι τώρα τις είχαν δοκιμάσει μόνο σε ποντίκια.
Η ζωή στην Ελλάδα θα γίνει και ζωντανό τηλεοπτικό σόου -αφού θα μπουν κάμερες σε όλο το προτεκτοράτο-, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τους Έλληνες και να γελάνε με τις περιπέτειές τους.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που διέφυγαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα, αφού πολλοί από αυτούς έχουν αλλάξει τα στοιχεία τους και έχουν πλαστά διαβατήρια, ενώ κάποιοι έκαναν και πλαστικές εγχειρήσεις για να μοιάζουν με καθαροί Ευρωπαίοι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιτρέψει στους Έλληνες να κρατήσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή τους, ο Ρούντολφ Ες είπε πως δεν χρειάζεται να τους τα πάρουν γιατί τους έχουν πάρει ήδη όλη τη χώρα, οπότε τίποτα πια δεν ανήκει στους Έλληνες.

Ενθουσιασμένοι με τις εξελίξεις είναι οι Μένουμε Ευρώπη, οι οποίοι διοργανώνουν το απόγευμα συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τα σύνορα στους Ελληνες.


ΠΗΓΗ: pitsirikos

Στα σχολεία δεν μας είπαν ποτέ και ούτε λένε ακόμα ότι μερικές δεκάδες οικογενειών σε όλον τον κόσμο κατέχουν το 80% του παγκόσμιου πλούτου.

Μετά το σχολείο μάθαμε ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και ότι τις τελευταίες δεκαετίες κάνει το παν να διαλύσει κράτη και πατρίδες, να μας κάνει να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε τις πολιτισμικές μας ιδιαιτερότητες για να μας κάνει όλους χωρίς ξεχωριστό γνώρισμα και χωρίς πατρίδα και αντιστάσεις στις στυγνές και όλο και πιο απάνθρωπες επιθέσεις εναντίον των λαών και πληθυσμών χωρίς εξαίρεση.

Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι η κατάφορες αδικίες είναι φυσικό να συμβαίνουν και ότι καλά είναι να τις δεχόμαστε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί είναι φυσικός νόμος, λες και οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι κάτι σαν ζωή της ζούγκλας και τι να κάνουμε φυσικός νόμος είναι!

Με αυτόν τον τρόπο υποτιμούν και το ανθρώπινο είδος, όχι ότι δεν υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι τους ανθρώπινου είδους που θα ήταν ντροπή για τα ζώα αν τους παρουσιάζαμε ως τέτοιους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τους δεχόμαστε έτσι όπως είναι.

Μας είπαν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν κοινή αφετηρία και ίσες δυνατότητες γιατί ανήκουν σε κατώτερο θεό και κατώτερες τάξεις και κοινωνίες, αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο, ολόκληροι λαοί να αποκλείονται από βασικής ανάγκες για μια αξιοπρεπή ζωή, όπως π.χ. συμβαίνει στην Ελληνική και όχι μόνο.

Ας φανταστούμε ότι ζούσαμε σε μια κοινωνία που έδινε σε όλα τα παιδιά την ίδια αφετηρία και τις ίδιες δυνατότητες, θα είχαμε φαινόμενα υποκειμένων που είχαν την εν λευκώ διαχείριση της ζωής μας και να συνεχίζουν να την διεκδικούν, όπως ο Αλέξης, ο Κούλης, ο Κωστάκης, ο μούλης, ο λούλης ο άκης, ο λάκης και λαλάκης κλπ.-κλπ…;;; Πόσοι Κούληδες και Λούληδες θα εμφανίζονταν σε μια τέτοια κοινωνία;
Η απάντηση μου είναι: Κανένας

Σαν ανθρώπινη κοινωνία δεχόμαστε τις κατάφορες αδικίες είτε με αδιαφορία, είτε ως κάτι το απόλυτα φυσικό.
Δεν κομίζω με αυτά εδώ "γλαύκας είς Αθήνας", αλλά καλά είναι να ερεθιζόμαστε με τέτοιες σκέψεις όλο και πιο συχνά

Αν όλες τις αδικίες και τα πολιτικά εγκλήματα τα δεχόμαστε σαν κάτι λογικό και φυσικό τότε οδεύουμε σαν ανθρωπότητα στην αφάνισή μας.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφυπνιστούν οι πολίτες και όλοι οι λαοί και αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω να πεισμώνουμε για την πραγματοποίηση της αφύπνισης, αλλά αν μπορούμε να φανταστούμε κοινωνίες πιο δίκαιες, θα δούμε ότι δεν θα είχαμε φαινόμενα τέτοια που ζούμε τα τελευταία 5-6 χρόνια της νεοκατοχής και πολύ περισσότερο τον τελευταίο χρόνο και με την μετακίνηση πληθυσμών.

Τηλεφωνική επικοινωνία του οικονομολόγου και Γενικού Γραμματέα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρη Καζάκη με τον Πέτρο Ιωάννου στα πλαίσια της εκπομπής του «Ακροβάτες του Ονείρου» που μεταδόθηκε από τον Σπορ News 90.1 FM της Λάρισας και τον διαδικτυακό σταθμό E-ROI, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016.

«Το Αιγαίο ανήκει επιχειρησιακά πλέον στο ΝΑΤΟ... αρχίζω και φοβάμαι για την Ελλάδα...».http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/02/news.html

"Σκότος" επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα για την πραγματική στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών απέναντι στο μέτρο, που πέρασε τελικά, των εισαγωγών αφορολόγητου Τυνησιακού λαδιού 35.000 τόνων φέτος και άλλων 35.000 τόνων του χρόνου, όπως έγραψε το neakriti.gr, αφού το μόνο σίγουρο μέχρι και την Παρασκευή ήταν ότι ο Νότης Μαριάς, ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία. Όπως καταψήφισαν και το σύνολο των τροπολογιών.

Αλλά η "Ν.Κ." θα περιμένει να ενημερωθεί από τους ίδιους τους ευρωβουλευτές, με ανακοινώσεις των κομμάτων τους, αν ψήφισαν και τι, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν γίνει και κάποιες λάθος επιλογές, από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, οι οποίες και να διορθωθούν, σε επόμενο στάδιο!

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η "Ν.Κ." από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι βάσεις για να εγκριθεί η αύξηση των εισαγωγών των Τυνησιακών λαδιών κατά 70.000 τόνους, μπήκαν μέσω των αρμόδιων οργάνων, από το Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι από την άνοιξη, τουλάχιστον, υπήρχαν μεθοδεύσεις. Το πρόσχημα για να αυξηθούν αυτές οι εισαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει η ενίσχυση της Τυνησίας, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων που δέχτηκε στη διάρκεια του 2015.

Ο επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μανόλης Κεφαλογιάννης, μας ενημέρωσε προχθές ότι η ομάδα του ψήφισε "όχι" στις εισαγωγές, ενώ "όχι" ψήφισαν οι χώρες του Νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία (του Λαϊκού Κόμματος) και "ναι" η Γερμανία και η Γαλλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για διαφορετικά κριτήρια με τα οποία λειτούργησε ο Νότος και ο Βορράς. Ο Νότος, συγκεκριμένα, λειτούργησε με βάση την οικονομική καταστροφή σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, ενώ ο Βορράς αποφάσισε με βάση την τρομοκρατία στην Τυνησία και στις χώρες του Νότου, με τις επιπτώσεις που υπάρχουν ή που θα υπάρξουν στο μέλλον και στη Δύση, αν δεν παρθούν μέτρα για τις χώρες αυτές.


«Πισώπλατη μαχαιριά»

Από την πλευρά του, μιλώντας στη "Ν.Κ." την Παρασκευή, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς. Και δεν αναφέρεται μόνο στις εισαγωγές του Τυνησιακού ελαιολάδου.

«Έγινε και άλλη ψηφοφορία, για να ανοίξει η αγορά της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας, με τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών. Η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών είναι να μπαίνει μια ζωή λάδι από τρίτες χώρες μέσα στην ευρωπαϊκή αγορά. Εγώ καταψήφισα και τα δύο αυτά θέματα», ξεκαθαρίζει ο Νότης Μαριάς.

«Με την απόφασή της αυτή, η Ε.Ε. διαλύει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ήδη φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο», λέει ο κ. Μαριάς και συνεχίζει: «Έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών προτιμά να στηρίξει την Τυνησία και να διαλύσει τους ελαιοκαλλιεργητές του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε μια φάση, λοιπόν, που οι Έλληνες αγρότες παλεύουν ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία που τους επιβάλλει η τρόικα, σε μια φάση που δέχονται επίθεση και στο ασφαλιστικό, η Κομισιόν τούς "εκδικείται" και πλημμυρίζει την αγορά με χιλιάδες τόνους Τυνησιακό λάδι».

«Συγνώμη, λάθος»

Στο μεταξύ, στο ερώτημά μας προς τον κ. Μαριά αν ένας ευρωβουλευτής μπορεί στη συνέχεια να διορθώσει την ψήφο του, ο ίδιος απαντά: «Σε μία ψήφο μπορεί πράγματι, επειδή γίνονται πολλές ψηφοφορίες, να γίνει ένα λάθος. Το λάθος αυτό διορθώνεται. Υπάρχει μια προθεσμία για να διορθωθεί το λάθος. Πρέπει να επικυρωθούν τα πρακτικά, για να πούμε ότι ο τάδε ευρωβουλευτής ψήφισε αυτό ή το άλλο»...

Ρεπορτάζ:Χριστόφορος Παπαδάκης

http://www.neakriti.gr/

Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Πώς υπερχρεώθηκαν με επιπλέον ΕΝΦΙΑ άδικα και παράνομα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων - Αναλυτικά παραδείγματα για ακίνητα από όλη την Ελλάδα - Απίστευτο τρικ με τις τιμές ζώνης και τους "συντελεστές παλαιότητας" 

Εκατομμύρια φορολογούμενοι χρεώθηκαν και το 2014 και το 2015 με Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) σημαντικά υψηλότερο από αυτόν που πραγματικά όφειλαν, εξαιτίας μιας απίστευτης μεθόδευσης του υπουργείου Οικονομικών και της "τρόικας" των δανειστών με τις αντικειμενικές αξίες και τους "συντελεστές παλαιότητας".

Ο επιπλέον φόρος που πλήρωσαν άδικα πάρα πολλοί ιδιοκτήτες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ τόσο για το 2014 όσο και για το 2015! Δηλαδή, 1,6 δισ. ευρώ συνολικά για τη διετία 2014-2015. Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα τα dikaiologitika.gr, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κτισμάτων κατέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» από 33% έως και 67%, επειδή το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε τον φόρο αυτό με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα νεόκτιστα διαμερίσματα και χωρίς να συνυπολογίσει την παλαιότητα των κτισμάτων!

 Το κριτήριο της παλαιότητας Συγκεκριμένα, το σύστημα υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ, το οποίο προβλέπει ο ν. 4223/2014, καταρτίστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπερφορολογεί αδίκως εκατομμύρια ιδιοκτήτες παλαιών κατοικιών.

 Από τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε και τα αναλυτικά παραδείγματα που παρουσιάζουμε, προκύπτει ότι:

 Α. Ο υπολογισμός του κύριου ΕΝΦΙΑ για όλες τις κατοικίες παλαιότητας άνω του 1 έτους έγινε με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 για τα νεόδμητα κτίρια, δηλαδή, με βάση τιμές οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα των πραγματικών αξιών των παλαιών κτισμάτων.

Ως βάση υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή, οι τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο, οι οποίες ισχύουν για τον υπολογισμό των φορολογητέων αξιών των νεοανεγερθέντων κτισμάτων!

Β. Από κει και πέρα, η παλαιότητα των κατοικιών που κατέχουν οι φορολογούμενοι δεν ελήφθη υπόψη και η τελική επιβάρυνση των φορολογουμένων δεν μειώθηκε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκε κιόλας! Αυτό συνέβη επειδή το σύστημα υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ συμπεριέλαβε «συντελεστές παλαιότητας», οι οποίοι δεν μειώνουν το φόρο ανάλογα με τα έτη που έχουν παρέλθει από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, αλλά τον… αυξάνουν(!) όσο λιγότερα είναι τα έτη αυτά, δηλαδή όσο νεότερο είναι το κάθε κτίσμα!

Είναι δηλαδή συντελεστές οι οποίοι κρατούν τον φόρο σταθερό για τα πολύ παλαιά κτίσματα, «ηλικίας» άνω των 25 ετών, και τον αυξάνουν περαιτέρω για όσα ακίνητα έχουν παλαιότητα από 25 έτη έως και… 1 έτος!

Το αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων του υπουργείου Οικονομικών ήταν να υπερφορολογηθούν άδικα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών. Η υπερφορολόγηση οφείλεται όχι μόνο στο γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε με τις «τιμές ζώνης» που καθορίστηκαν πριν από 7 χρόνια για τα νεόδμητα κτίρια, αλλά και στο ότι ο εξωπραγματικός φόρος που προέκυψε με βάση τις τιμές αυτές δεν μειώθηκε με κριτήριο την παλαιότητα των ακινήτων.

 Απίστευτες μεθοδεύσεις Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις απίστευτες μεθοδεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες κατάφερε να υπερχρεώσει με «καπέλο» ΕΝΦΙΑ από 33% έως 67% εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων:
1) Για τον υπολογισμό του κύριου ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών καθιέρωσε μία κλίμακα συντελεστών Βασικού Φόρου.
Οι συντελεστές αυτοί αυξάνουν όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα των τιμών ζώνης ανά τ.μ. που ισχύουν στις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα κτίσματα.
Οι συντελεστές του Βασικού Φόρου ξεκινούν από τα 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμές ζώνης μέχρι 500 ευρώ ανά τ.μ. και φθάνουν μέχρι τα 13 ευρώ ανά τ.μ. για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμές ζώνης άνω των 5.000 ευρώ.

 Οι «τιμές ζώνης ανά τ.μ.» που ελήφθησαν υπόψη για την κλιμάκωση των συντελεστών του Βασικού Φόρου ήταν οι αντικειμενικές τιμές ανά τ.μ. οι οποίες ισχύουν ανά περιοχή για νεόδμητα διαμερίσματα 1ου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο.
Δηλαδή η βάση υπολογισμού του κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α. ήταν οι αντικειμενικές αξίες νεόκτιστων διαμερισμάτων 1ου ορόφου με μία μόνο πρόσοψη σε δρόμο!

2) Από κει και πέρα, ο φόρος που προέκυψε για κάθε κτίσμα, όσο παλιό κι αν ήταν, δεν μειώθηκε λόγω παλαιότητας, καθώς δεν εφαρμόστηκαν οι μειωτικοί συντελεστές παλαιότητας 0,6 έως 0,9 που ισχύουν κανονικά για τα ακίνητα «ηλικίας» ενός έτους και άνω (βλ. σχετικό πίνακα) κατά τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ (που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ) και των φόρων στις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων.

 Αντιθέτως, για τον υπολογισμό του κύριου ΕΝΦΙΑ χρησιμοποιήθηκαν κάποιοι άλλοι… εξωπραγματικοί «συντελεστές παλαιότητας» που αντί να μειώνουν αυξάνουν το φόρο όσο πιο νέο είναι ένα κτίσμα!

Οι «συντελεστές παλαιότητας» που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α. ήταν αυξητικοί, όχι μειωτικοί όπως θα ήταν το δίκαιο: ξεκινούν από το 1 για κτίσματα που έχουν ανεγερθεί από το 1930 μέχρι και πριν από 26 χρόνια και φθάνουν μέχρι το 1,25 για κτίσματα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία τετραετία!

 Έτσι, ενώ ο Βασικός Φόρος υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες ολοκαίνουργιων κτισμάτων, δεν μειώθηκε καθόλου για όσα από τα κτίσματα αυτά έχουν παλαιότητα άνω των 25 ετών, ενώ για όσα έχουν παλαιότητα από 25 έτη έως και 1 έτος ο Βασικός Φόρος (αν και αντιπροσωπεύει – επαναλαμβάνουμε - αντικειμενικές τιμές καινούργιων κτισμάτων) προσαυξήθηκε περαιτέρω κατά 5% έως και 25%, καθώς οι … «συντελεστές παλαιότητας» που χρησιμοποιήθηκαν κλιμακώνονται από 1,05 έως 1,25!

 Ο υπολογισμός, λοιπόν, του κύριου ΕΝΦΙΑ. έγινε με βάση τις αντικειμενικές αξίες νεόδμητων διαμερισμάτων οι οποίες καθορίστηκαν πριν από 7 χρόνια, όταν οι συνθήκες στην αγορά ακινήτων ήταν εντελώς διαφορετικές και οι πραγματικές τιμές των κτισμάτων ήταν σε όλες τις περιοχές της χώρας υψηλότερες από τις αντικειμενικές.
Σαν να μην έφθανε όμως αυτό, το σύστημα υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ προσαύξησε παράνομα το φόρο, καθώς δεν συμπεριέλαβε τους κανονικούς συντελεστές παλαιότητας που ισχύουν για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, και των φόρων μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών!

Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων ήταν εκατομμύρια φορολογούμενοι να πληρώσουν το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ με παράνομο «καπέλο» από 33% έως και 67%, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά παραδείγματα που παραθέτουμε.
Με τις μεθοδεύσεις αυτές, πάντως, που είναι σαφώς παράνομες, το υπουργείο Οικονομικών και η "τρόικα" των δανειστών κατάφεραν να υφαρπάξουν 2,6 δισ. ευρώ από εκατομμύρια ανυποψίαστους ιδιοκτήτες τόσο το 2014 όσο και το 2015, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς θα έπρεπε κανονικά να είχαν εισπράξει κάτω από 1,8 δισ. ευρώ σε κάθε ένα από τα έτη αυτά, δηλαδή τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ λιγότερα σε κάθε έτος.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget