ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

‘Ετσι πήραν τις άδειες οι 4 καναλάρχες: Άγριο παιγνίδι “πόκερ”, θάνατος σου η ζωή μου…

Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος (Κ) εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά από 60 ώρες που διήρκησε η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Τις τέσσερις άδειες έλαβαν οι ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΙ, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα και η εταιρεία του κ. Μαρινάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ενα απίστευτο παιχνίδι «πόκερ» με πονταρίσματα επί σχεδόν τρεις ημέρες, στήθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Μέχρι σήμερα τα ξημερώματα η μάχη που δόθηκε ήταν για γερά νεύρα αλλά και για «έξυπνους» παίκτες ως προς το πότε θα έκανα τα χτυπήματα και με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, από τη διαδικασία, και με τα ποσά να φτάνουν εκεί που έφτασαν, νικητής φαντάζει ο Γ. Αλαφούζος καθώς πήρε τη «φθηνότερη» άδεια, αφού επέλεξε να ρίξει όλο το βάρος στην πρώτη άδεια και στη συνέχεια να περιμένει χωρίς κανένα άγχος. Η τρίτη και η τέταρτη άδεια αποδείχθηκαν «σφαγείο» αφού τα ποσά ξεπέρασαν τα 70 εκατ. λόγω και του ότι οι «παίκτες» που έμειναν ήθελαν πολύ να αποκτήσουν την άδεια.

Αποδείχθηκε από το ποσό που έδωσε ο Κυριακού για την τρίτη και ο Μαρινάκης για την τέταρτη άδεια.

Κερδισμένος, αφού έδωσε τα δεύτερα λιγότερα χρήματα είναι και ο Χρ. Καλογρίτσας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που πήραν τις άδειες είναι:
 1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ. 4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Πρώτος γύρος 

Πρώτος εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια ο ΣΚΑΪ μετά από 10 ώρες και 58 «χτυπήματα». Τα 43,6 εκατομμύρια που πόνταρε ο γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου Κώστας Κιμπουρόπουλος ήταν κατά 3,6 εκατ. ευρώ περισσότερα από το δεύτερο υψηλότερο ποσό των 40 εκατ. ευρώ που πόνταρε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Τρίτη υψηλότερη προσφορά στον πρώτο γύρο ήταν του εκπροσώπου του ALPHA 30,5 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 20,5 εκατ. ευρώ, ο Ιβάν Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ. Τα τρία χαμηλότερα αντίτιμα ήταν από την κυπριακή εταιρεία ITV CP (15,5 εκατ. ευρώ), τον ΑΝΤ1 (13,5 εκατ. ευρώ) και το STAR (8 εκατ. ευρώ).

Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης (Κ) εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά από 60 ώρες που διήρκησε η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Τις τέσσερις άδειες έλαβαν οι ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΙ, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα και η εταιρεία του κ. Μαρινάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 Δεύτερος γύρος 
Στον δεύτερο γύρο που έληξε με νικητή τον γιό του Χρήστου Καλογρίτσα, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ανέβασε κατά 12,6 εκατ. ευρώ την προσφορά του φτάνοντας τα 52,6 εκατ. ευρώ, ποσό που του εξασφάλισε τη δεύτερη άδεια. Στον ίδιο γύρο εντυπωσιακή ήταν η άνοδος των προσφορών από σχεδόν όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ο ALPHA πήγε στα 41,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤΙ1 με τον Στρατή Λιαρέλη αύξησε το χτύπημά του κατά 23 εκατ. ευρώ (από τα 13,5 εκατ. ευρώ του πρώτου γύρου πήγε στα 36,5 εκατ. ευρώ). Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του μετακινήθηκε στα 38,5 εκατ. ευρώ. Αντίθετα το STAR έμεινε αμετακίνητο στα 8 εκατ. ευρώ ενώ η κυπριακή εταιρεία αύξησε μόνο κατά 2,5 εκατ. ευρώ την προσφορά της μένοντας πίσω στο «παιχνίδι».

Τρίτος γύρος 
Έχοντας φτάσει στον τρίτο γύρο, οπότε έμεναν μόνο δύο άδειες, τα πονταρίσματα αυξήθηκαν κατά πολύ από τους έξι εναπομείναντες συμμετέχοντες. Πιο εντυπωσιακό το ανέβασμα του Στρατή Λιαρέλη και του ΑΝΤ1, ο οποίος υπερδιπλασίασε το ποντάρισμά του φτάνοντας τελικά λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης να προσφέρει 75,9 εκατ. ευρώ και έτσι να κατοχυρώσει την τρίτη από τις τέσσερις άδειες. Δεύτερος στο συγκεκριμένο γύρο ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος πρόσθεσε άλλα 17 εκατομμύρια στην προσφορά του φτάνοντας τα 63,8 εκατ. ευρώ. Τρίτος ήταν ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος ανέβηκε στα 52 εκατ. ευρώ ενώ ο ALPHA δια του Δημήτρη Φουρλεμάδη πρόσθεσε μόνο 4,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη προσφορά του (απο τα 41,5 εκατ. ευρώ πήγε στα 46 εκατ. ευρώ). Όσο για το STAR ανέβασε μόλις κατά 2 εκατ. ευρώ την προσφορά του ενώ αμετακίνητος στα 18 εκατ. ευρώ έμεινε ο Πάνος Κυριακόπουλος για την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

 Τέταρτος γύρος 

Έχοντας πλέον φτάσει στο μεσημέρι της Πέμπτης, τρεις ημέρες, δηλαδή, μετά την έναρξη της διαδικασίας, και με μόνο μια άδεια να απομένει ο Βαγγελης Μαρινάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην την χάσει. Ανεβάζει, έτσι, την προσφορά του κατά 10 εκατ. ευρώ, στα συνολικά 73,9 εκατ. ευρώ και εξασφαλίζει την άδεια. Αντίθετα ο ALPHA που ανέβασε κατά 15 εκατ. ευρώ την προσφορά του (στα 61 εκατ. ευρώ από τα 46 εκατ. ευρώ) και ο Ιβάν Σαββίδης που έφτασε στα 61,5 εκατ. ευρώ δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν την προσφορά της εταιρείας ALTER EGO αλλά διασφάλισαν μόνο ότι πλέον θα είναι οι δύο πρώτοι επιλαχόντες. Όσο για το STAR ανέβηκε μόνο μέχρι τα 13,5 εκατ. ευρώ ενώ η κυπριακή εταιρεία για τρίτο συνεχόμενο γύρο έμεινε στα 18 εκατ. ευρώ.

 http://mignatiou.com/2016/09/etsi-piran-tis-adies-i-4-kanalarches-agrio-pegnidi-poker-thanatos-sou-i-zoi-mou/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια