1/12/2015 - 1/1/2016

Άρεσε γενικώς στην Aλεξάνδρεια,

ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης….

Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο…

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.

Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.

Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,

έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·

κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν

χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι

κ’ οι Aλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,

ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

ΚΠ. Καβάφης, «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης»

Του Γιώργου Καραμπελιά

Το 2015 άνοιξε με το δίδυμο Τσίπρας-Βαρουφάκης και κλείνει με το δίδυμο Τσίπρας-Λεβέντης! Όπως τότε καθημερινά βλέπαμε τον Βαρουφάκη στα «κανάλια», σήμερα βλέπουμε τον Λεβέντη. Και ο βαθμός έκπτωσης αυτής της χώρας προσμετράται ακριβώς από το δίλημμα που θέτουν οι «αναλυτές», αλλά δυστυχώς και η πραγματικότητα: Άραγε, το πρώτο δίδυμο, το «ηρωικό» ή το δεύτερο, το «κωμικό», είναι χειρότερο! Και η απάντηση είναι προφανής: το πρώτο! Το δίδυμο Τσίπρας-Βαρουφάκης κατέστρεψε τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες, μας φόρτωσε ένα ανυπολόγιστε κόστος, 80 ή 90 δισεκατομμύρια ευρώ, άνοιξε διάπλατα την μεγάλη πληγή του προσφυγικού-μεταναστευτικού, μας έφερε μια παρέα Φλαμπουράρηδων που στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο του ελληνικού λαού. Το δεύτερο, το κωμικό είναι μάλλον θεραπευτικό για τη βλακεία των Ελλήνων. Διότι αποκαλύπτει την πραγματική φύση του πρώτου συνθετικού του διδύμου: «΄Ομοιος-ομοίω, αεί πελάζει». Και επί τέλους μπορεί να προκαλέσει και ολίγο γέλιο στο πικρό χειλάκι των Ελλήνων.

Μέσα στα τόσα και τα τόσα που είδαν τα μάτια μας σε αυτό το αξέχαστο 2015, δίπλα στη Ζωή ως πρόεδρο του Κοινοβουλίου, τον Καμμένο στα τέσσερα, την Τασία Χριστοδουλοπούλου να ηλιάζεται στην πλατεία Βικτωρίας, την Σία Αναγνωστοπούλου να χειρουργεί την ελληνική ιστορία, τον Κατρούγκαλο, τον Αλέξη Μητρόπουλο και τόσα άλλα αξιοθέατα, προφανώς πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Γιάνης· ήταν πράγματι ο δεύτερος πρωταγωνιστής του θιάσου, με διεθνή αναγνώριση, και τα κορίτσια να σφάζονται στο πέρασμά του, τόσο που κάποτε να επισκιάζει και τον πρωταγωνιστή. Ανήκω σε κείνους που τον θεωρούσαν πάντοτε γελοίο, εδώ και μερικά χρόνια, από τότε που εμφανιζόταν σε κανάλια και εκδηλώσεις. Κρατούσα όμως και μία επιφύλαξη, ίσως από μειωμένη αυτοπεποίθηση, ίσως από υπερβολική μετριοπάθεια (sic!) και κυρίως γιατί πολλοί, κατά τεκμήριο σοβαροί άνθρωποι, με διαβεβαίωναν για τη «σοβαρότητα» του ανδρός. Όμως το 2013, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ξενοφώντος 4, στην Αθήνα, στον χώρο του Άρδην, ήταν ομιλητής και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι εάν διαχειριζόταν τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία εβδομάδα θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της… Ευρώπης. Έτσι ο Γιάνης με ένα «ουάου» θα τρόμαζε τους… Κινέζους και θα ανέστρεφε τη ρότα της παγκόσμιας οικονομίας που οδηγεί στη μεταφορά του κέντρου βάρους της στην Ανατολή και στην αποβιομηχάνιση και την κρίση στην Ευρώπη. Ανώτερος από όλους τους υποψήφιους πρωθυπουργούς των ελληνικών καφενείων, μάγος της παγκόσμιας οικονομίας.

Και όμως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έπιναν νερό στ’ όνομά του και ο Τσίπρας «γοητεύτηκε» από τις απόψεις του. Τη συνέχεια τη ζήσαμε, και εκείνοι που τον έφεραν και τον ψήφισαν και δυστυχώς και εγώ που τον θεωρούσα απλώς έναν άθλιο καμποτίνο – όμως σύμφωνα με μια πασίγνωστη Ελληνική παροιμία «ο τρελός με την τρελάρα του γεμίζει την κοιλάρα του».

Μετά από τόσες περιπέτειες και καταστροφές του annus mirabilis 2015, οι Έλληνες ανέδειξαν από τις κάλπες έναν νέο ρυθμιστή του πολιτικού βίου της χώρας, που ήρθε να προστεθεί και να υπερακοντίσει τους Θεοδωράκη Καμμένο, κ.ά. Το όνομα αυτού Βασίλης Λεβέντης! Και παρά την γελοιοποίηση του στο παρελθόν, ως ενός επίμονου περιθωριακού «προέδρου» της πολιτικής ζωής, που πολλοί τον παρουσίαζαν ως σύγχρονο Δελαπατρίδη– κατόρθωσε εν τέλει να αναδειχτεί σε υπαρκτή πολιτική δύναμη. Επιπλέον δε κατόρθωσε να φαντάζει «σοφός» σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, δηλαδή τον «Γιάνη». Βαρουφάκης-Λεβέντης, 0-1, κατά τον ίδιο τρόπο που πριν 22 χρόνια είχε γελοιοποιηθεί ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, όταν προσπάθησε να κάνει «πλάκα» με τον «πρόεδρο» στην περιβόητη εκπομπή με τις πίτσες. Και εδώ όντως ισχύει και μια άλλη παροιμία του «κάποτε» ελληνικού λαού: «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Με τη διαφορά ότι απλώς «μαθαίνεις την αλήθεια», δεν μπορείς όμως και να τους αναθέτεις τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πάντως πάλι καλά να λέμε. Η χρονιά τελειώνει με Λεβέντη και όχι με Βαρουφάκη! Είναι προφανές λοιπόν πως το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να αναζητηθεί στο πρώτο συνθετικό και των δύο διδύμων. Εκείνου που πέρυσι επέλεξε τον Βαρουφάκη, για να καταστρέψει τη χώρα και φέτος κατέληξε στον Λεβέντη για να σώσει το τομάρι του.

Ένας απαίδευτος αμοραλιστής νεο-γιάπης μπορεί να είναι εκλεκτός των ξένων καγκελαριών, γιατί κάποιος πρέπει να περάσει τα μνημόνια στη χώρα, να επιβάλει ένα νέο σχέδιο Ανάν και να παραχωρήσει στην τόσο αναγκαία για τη «συμμαχία» Τουρκία την Κύπρο, να υπογράψει με τα Σκόπια και να κάνει την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων και μεταναστών. Είναι κατανοητό, όσο χαμηλότερο και ευκαιριακότερο είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας, τόσο πιο εύκολα θα περάσουν τα σχέδια τους. Το πρόβλημα «θέτεται» (sic!) για τους άλλους, για εμάς τους Έλληνες· που τον θεωρήσαμε «χαρισματικό», «ηγέτη», «νέο Ανδρέα» και ανάμεσά τους τόσοι πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες που τον επέλεξαν. Αυτόν που ασύγγνωστα μας έφερε ο Αλέκος Αλαβάνος –και τώρα βαράει το κεφάλι του–, προώθησε ο Μανόλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο Φώτης Κουβέλης· έσπρωξε υποδορίως, ως μη όφειλε, ο Κώστας Καραμανλής· εκθειάζει επί έναν ολόκληρο χρόνο, –προσωπικό ρεκόρ– ο Χρήστος Γιανναράς· αυτόν που ψήφισαν επανειλημμένα οι Έλληνες, με το γελοίο επιχείρημα πως δεν έχουν άλλη επιλογή, λες και ήταν δυνατό να υπάρξει καταστροφικότερη επιλογή από τον Τσίπρα.

Το πρόβλημα δηλαδή είμαστε εμείς αδελφέ μου. Το ότι επιλέξαμε έναν τέτοιο θίασο και έναν τέτοιο θιασάρχη αποκαλύπτει το μέγεθός της δικής μας παρακμής. Και ακόμα χειρότερα όταν ακόμα χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες παριστάνουν ακόμα τον έκπληκτο, ακριβώς γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν αυτά που οι ίδιοι παρήγαγαν. Ποιος άραγε εξέλεξε πρώτο βουλευτή τον Γιάνη στην Αθήνα; Ποιοι ακολούθησαν σαν πρόβατα τον Γιάνη τη Ζωή και τον Αλέξη στο αισχρότερο, παραπλανητικότερο και καταστροφικότερο εγχείρημα που έγινε ποτέ, με το δημοψήφισμα του Ιουλίου, ποιος άραγε επέλεξε ως μοναδική ανανέωση της πολιτικής σκηνής τον Βασίλη Λεβέντη και επανεξέλεξε τον θιασάρχη;

Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ να συγκροτήσω τις σκέψεις μου και να αρθρώσω μερικά λόγια για τον χρόνο που έρχεται. Που όντως πιστεύω πως ίσως ανοίξει το δρόμο για κάτι αυθεντικά νέο. Για να γίνει όμως αυτό προηγείται η κάθαρση και ίσως είναι προτιμότερο, τελευταία ημέρα μιας απίστευτης χρονιάς, να γελάσουμε λίγο. Να γελάσουμε λίγο με τον εαυτό μας. Μήπως και απαλλαγούμε, με μια σαρκαστική και αυτοκριτική γελωτοθεραπεία, από κάποιες, πολύ βαριές, αυταπάτες, μήπως αποφασίσουμε πως όντως αξίζει να σκύψουμε σοβαρά και αυτοκριτικά πάνω στην παρακμή μας. –Μήπως όπως οι προγονοί μας «Αλεξανδρινοί» του Καβάφη σοβαρέψουμε και πάρουμε επί τέλους στο ψιλό τους γελοίους που μας κυβερνούν.

31 Δεκεμβρίου 2015

Άντε καλή χρονιά και καλά… μυαλά!

http://ardin-rixi.gr/archives/197122

Αν πάντως ετίθετο θέμα για το «ανέκδοτο» της χρονιάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν (με διαφορά) αυτό:
Νίκος Μπογιόπουλος

Δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τον Λαζόπουλο στην απονομή των ετήσιων «Βραβείων Παπαρίων».

Αν επίσης αναζητηθεί για το έτος που φεύγει η κορυφαία πολιτική στιγμή στο χώρο της «υποκριτικής», νομίζουμε ότι το βραβείο θα πρέπει να καταλήξει σε κάποιες από τις παρακάτω «οσκαρικές» ερμηνείες:Κατά τα λοιπά το 2015 θα μας μείνει αξέχαστο. Για πολλούς λόγους:

α) Σκίστηκαν τα Μνημόνια

β) Καταργήθηκαν οι δανειακές συμβάσεις

γ) Καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ

δ) Καταργήθηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων (δόθηκε και η 13η σύνταξη)

ε) Καταργήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ και δεν ξεπουλήθηκαν τα αεροδρόμια ούτε ο Αστέρας της Βουλιαγμένης

στ) Εκδιώχτηκε η τρόικα από την Ελλάδα

ζ) Αποκαταστάθηκε η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική αξιοπρέπεια

η) Έγινε δημοψήφισμα και το «όχι» παρέμεινε «όχι» κοκ.

Με δυο λόγια, μέσα στο 2015, όλα μας ήρθαν… δεξιά! Τόσο δεξιά, που μόνο μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» θα μπορούσε να το καταφέρει!

Εν ολίγοις, η κοροϊδία χτύπησε ταβάνι και η «αριστερή» ξεφτίλα έπιασε πάτο.

ΚΑΛΗ μας ΧΡΟΝΙΑ, λοιπόν και ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!

email: mpog@enikos.gr

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/361588,Braveia-Papariwn.html

Αυτοί είναι οι 117 πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν την ζωή μας έστειλαν πάνω από 20.000 Έλληνες στους τάφους μέσω των αυτοκτονιών και ζητούν ο έκαστος από 100.000 ευρώ αναδρομικά από έναν πτωχευμένο κράτος !
Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν οι πολίτες σε αυτήν την χώρα είναι να τους λιθοβολήσουν μαζί με τους εισαγγελείς και δικαστικούς φαρισαίους !

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι:
Αλ. Ακριβάκης,
Ιωάν. Ανθόπουλος,
Ελένη Ανουσάκη,
Παν. Αντωνακόπουλος,
Γεωργ. Ανωμερίτης,
Μαρία Αρσένη,
Ιωαν. Βαθειάς,
Ιωάν. Βαίνας,
Βασ. Βασιλακάκης,
Ηλ. Βλαχόπουλος,
Χρ. Βοσνάκης,
Αλέξ. Βούλγαρης,
Δημ. Γεωργακόπουλος,
Ιωάν. Γιαννακόπουλος,
Μόσχος Γικόνογλου,
Γκαλήπ Γκαλήπ,
Μ.Ζορμπά,
Χρήστος Θεοδώρου,
Ιωαν. Θωμόπουλος,
Λάμπρος Κανελλόπουλος,
Θεόδ. Κατσανέβας,
Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου,
Ιωάν. Καψής,
Θεόδ. Κολιοπάνος,
Ευτ. Κοντομάρης,
Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ),
Σωκρ. Κοσμίδης,
Θεόδ. Κοτσώνης,
Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής),
Φλώρος Κωνσταντίνου,
Εμμ. Λουκάκης,
Αναστ. Μαντέλης,
Αλεξ. Μπαλτάς,
Αθαν. Μπάτσος,
Φραγκ. Παπαδέλλης,
Ελισάβετ Παπαζώη,
Ηλ. Παπαηλίας,
Βασ. Παπανικόλας,
Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς,
Ιωάνν. Σουλαδάκης,
Σωτ. Στολίδης,
Λεων. Τζανής,
Ιωάνν. Τσακλίδης,
Παντ. Τσερτικίδης,
Βασ. Τσιλίκας,
Αποστ. Τσοχατζόπουλος,
Παν. Φωτιάδης,
Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Οι Βουλευτές ΝΔ Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι:
Νικ. Αγγελόπουλος,
Παν. Αδρακτάς,
Θεοδ. Αναγνωστόπουλος,
Απ. Ανδρεουλάκος,
Ιωαν. Βαληνάκης,
Δημ. Γαλαμάτης,
Σταυρ. Δαϊλάκης,
Γεωργ. Δεικτάκης,
Θεοφ. Δημοσχάκης,
Πέτρ. Δούκας,
Ελεύθ. Ζαγορίτης,
Σοφία Καλαντζάκου,
Ηλ. Καλλιώρας,
Γεώργ. Καλός,
Κρινιώ Κανελλοπούλου,
Αναστ. Καραμάριος,
Αντ. Καρπούζας,
Θεόδ. Κασίμης,
Νικ. Κατσαρός,
Θεόδ. Κατσίκης,0
Σταυρ. Κελέτσης,
Κεφαλογιάννης,
Αθηνά Κόρκα – Κώνστα,
Βασ. Κορκολόπουλος,
Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής),
Ανδρ. Κουτσούμπας,
Γεώργ. Κωνσταντόπουλος,
Θεόφ. Λεονταρίδης,
Μιχ. Λιάπης,
Αναστ. Λιάσκος,
Λεων. Λυμπερακίδης,
‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου,
Πέτρ. Μαντούβαλος,
Παν. Μελάς,
Αντων. Μπέζας,
Μιχ. Μπεκίρης,
Νικ. Νικολόπουλος,
Γεώργ. Ορφανός,
Βασ. Παππάς,
Αριστ. Παυλίδης,
Ιωάνν. Πλακιωτάκης,
Αδάμ Ρεγκούζας,
Γεώργ. Σαλαγκούδης,
Δημ. Σαμπαζιώτης,
Παν. Σκανδαλάκης,
Θεοδ. Σολδάτος,
Σπ. Σπηλιωτόπουλος,
Αριστ. Σταθάκης,
Νικ. Σταυρογιάννης,
Αποστ. Σταύρου,
Πέτρ. Τατούλης,
Ιορδ. Τζαμτζής,
Νικ. Τσιαρτσιώνης,
Κων. Τσιπλάκης,
Αριστ. Τσιπλάκος,
Σάββας Τσιτουρίδης,
Γεώργ. Τσούρνος,
Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου,
Αντ. Φούσας,
Χρ. Φώλιας,
Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

πηγή

Έχουμε αναλύσει κατά κόρον τη διαλεκτική αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ μέσω ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 3 Ιουνίου 2012 τονίζαμε στο άρθρο: «ΣΥΡΙΖΑ: Η κακοήθης πασοκική νεοπλασία»:
«Έχουμε κουραστικά υπογραμμίσει τούτο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ, πολύ χειρότερο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι αποτελεί τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ…».

Όλοι οι ιδεολογικοί νομάδες (σκηνίτες) τρέχουν προς το ΣΥΡΙΖΑ, πιάνουν μια θέση στο καινούργιο «τρένο της αλλαγής». Το παλιό «τρένο» έχει γίνει ένας σωρός ερειπίων και σκουριασμένων εξαρτημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναρμολογεί, «ανασυνθέτει» και επιχρυσώνει αυτά τα εξαρτήματα.
Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των άλλων, αποτελεί και την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την αναβάπτιση («ξέπλυμα») των δωσίλογων πασοκικών δυνάμεων: Των δυνάμεων που «εκτέλεσαν» την Ελλάδα.
Όλη αυτή η μετάσταση, στο ΣΥΡΙΖΑ, της κακοήθους πασοκικής νεοπλασίας έχει πάρει αποτρόπαιες μορφές αυθάδους κοροϊδίας…».

Ολόκληρο το κείμενο, μαζί και με άλλα σχετικά βρίσκεται εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/12/blog-post_1.html

Διαβάστε επίσης: «Η διαλεκτική της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ»
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html

Σήμερα μόνο οι τυφλοί δεν μπορούν να διακρίνουν την ολοκληρωτική πασοκοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην παρακμιακή μορφή του σημιτικού «εκσυγχρονισμού».

Η «αριστερή» κυβέρνηση αποκαθιστά τον ΕΦΙΑΛΤΗ και τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του σημιτισμού σε ακόμα πιο παρακμιακές, συνακόλουθα και μοχθηρές, μορφές.

Όλα τα μεγάλα ζητήματα της νεοταξικής κακουργίας και μοχθηρίας που άνοιξε ο Σημιτισμός, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα …κλείνει: Ρίχνει δηλαδή τις χαριστικές βολές στην ελληνική κοινωνία και στο λαό της.

ΟΛΑ τα μεγάλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά) που ξεκίνησε ο πασοκικός «εκσυγχρονισμός», η «αριστερή» κυβέρνηση τα ολοκληρώνει: Από την οικονομική και πολυπολιτισμική ισοπέδωση, τις λαθρομεταναστευτικές εισβολές, την εθνική και ιστορική αποδόμηση, τα «σύμφωνα συμβίωσης» κ.λπ, μέχρι τα τρομοκρατικά ιδεολογήματα του πλανητικού φασισμού, όλα αυτά, ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, τα εδραιώνει και τα …κλειδώνει!!!

Αυτή η βάρβαρη και …θυελλώδης «νεκρανάσταση» του σημιτισμού αποτυπώνεται και στα πρόσωπα. Οι θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό καταλαμβάνονται από σημιτανθρώπους…

Μια από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις είναι αυτή του Λιάκου, ο οποίος τοποθετήθηκε επικεφαλής στην «Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία».

Ο Λιάκος στο ευαίσθητο και νευραλγικό υπουργείο Παιδείας: Στο υπουργείο παραγωγής Ιδεολογίας!!!

Ο «οργανικός διανοούμενος» του χρηματιστηριακού κεφαλαίου (Σόρος), του θατσερικού μεταμοντερνισμού και της Νέας Τάξης, στο …κατάλληλο πόστο.

Να θυμίσουμε ακόμα: Ο Λιάκος επί Σημίτη υπήρξε Πρόεδρος του «Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Κοινωνίας»!!!

Υπήρξε ακόμα και πρωτεργάτης της κίνησης των 1.000 πανεπιστημιακών που υποστήριξαν τη «μεταρρύθμιση» Γιαννάκου, πρωτοστατώντας στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με στόχο τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Διαβάστε και το άρθρο: Παιδεία: Σταθερά στα χέρια του Σόρος
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/12/blog-post_16.html

Μαζί με το Λιάκο και πολλοί άλλοι πανεπιστημιακοί, από το σημιτικό στρατόπεδο, μεταφυτεύτηκαν και «συνωστίζονται» στην «Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία».

Και μόνο η περίπτωση Λιάκου και των άλλων πανεπιστημιακών που μεταφυτεύτηκαν μαζικά στο υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύει περίτρανα ΟΧΙ απλώς την ολοκληρωτική πασοκοποίηση της «αριστερής» κυβέρνησης, αλλά την πλήρη σημιτικοποιησή της…

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», ΟΧΙ απλώς αποκαθίσταται, αλλά επανέρχεται πιο ισοπεδωτικά και μοχθηρά…

Ο σημιτισμός επανέρχεται πλέον και ως φάρσα, αλλά και ως νέα τραγωδία…

http://resaltomag.blogspot.gr/2015/12/blog-post_4.html

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές, Χρόνια Πολλά!

Ένας ακόμη χρόνος τελειώνει, αφήνοντας πίσω του ανεκπλήρωτους τους αγώνες για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ενας χρόνος που σημαδεύτηκε κυρίως από το μεγαλειώδες αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρά και ενάντια στην προπαγάνδα και τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, που προφανή στόχο είχαν και έχουν να υποτάξουν πλήρως τον λαό μας και να εφαρμόσουν απρόσκοπτα το σχέδιο παράδοσης ολόκληρης της χώρας στις επικυρίαρχες δυνάμεις και στα ξένα κέντρα αποφάσεων.

Το ΕΠΑΜ όλο το 2015, παρά τις όποιες ελλείψεις και τις αδυναμίες, αποτέλεσε την πιο γνήσια αντιστασιακή φωνή στη νέα κατοχή, επιχειρώντας με κάθε τρόπο και ανάλογα τις δυνάμεις του, από κάθε μετερίζι και αγώνα του λαού μας να ενημερώσει να αφυπνίσει να γίνει ο καταλυτικός παράγοντας ενίσχυσης της ενότητας του λαού μας, παρουσιάζοντας το μόνο ικανό πρόγραμμα απεξάρτησης της οικονομίας και ανοικοδόμησης ολόκληρης της χώρας, θέτοντας πρώτα και κύρια τα διαχρονικά και παλλαϊκά αιτήματα των αγώνων όλων των γενεών που υπερασπίστηκαν την Εθνική Ανεξαρτησία και πάλεψαν να κατοχυρώσουν γι’ αυτούς και τους απογόνους τους, την Ελλάδα ελεύθερη.

Η Πολιτική Γραμματεία ευχαριστεί από βάθους καρδιάς όλους του συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους κάτω από τα προτάγματα του ΕΠΑΜ, διαβεβαιώνοντας πως τούτη η σπορά είναι πλέον πολύ καλά μπολιασμένη και δεν μπορεί να ξεριζωθεί.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά που ανατέλει, να αποτελέσει για τον λαό μας, το ξημέρωμα της δύναμης, της άρνησης και της αντίστασης, για την επικράτηση απέναντι σε κάθε καταχτητή. Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον ανυπέρβλητο αγώνα του, αγώνα δημοκρατικό και πατριωτικό, ολόψυχα ριζωμένο στο χώμα το Ελληνικό και την ιστορία την Ελληνική. Αγώνα για την Δημοκρατία και την Λευτεριά.

Καλή και Λεύτερη χρονιά σε όλους.

30 Δεκεμβρίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/12/blog-post_341.html

Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας αναπόφευκτα επηρεάζει και τους Δήμους οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις και πληρωμές, την ώρα που τα έξοδα τους και τα χρέη τους ολοένα μεγαλώνουν.

Και ήδη... έσκασαν τα πρώτα κανόνια στην αυτοδιοίκηση. Πριν ένα μήνα σε καθεστώς πτώχευσης βρέθηκε ο Δήμος Σαλαμίνας, που τέθηκε σε πλήρη έλεγχο και επιτήρηση για να εξυγιανθεί. Πλέον, στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και ο Δήμος Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Με ΦΕΚ που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο εν λόγω δήμος εντάσσεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης, βάσει του N. 4270/2015. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ο Δήμος παρουσίαζε αδυναμία σύνταξης ισοσκελισμένου ισολογισμού.

Ο καλλικρατικός δήμος Γόρτυνας βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες Κόφινα, Αγίας Βαρβάρας, Γόρτυνας και Ρούβα και με βάση την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 19.148 κατοίκους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η υπαγωγή σε πρόγραμμα εξυγίανσης προβλέπει την υποχρέωση εφαρμογής σειράς παρεμβάσεων, όπως μέτρα είσπραξης των οφειλών προς τους ΟΤΑ, αναστολή προσλήψεων, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό μέχρι και 3‰ (τρία τοις χιλίοις), αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2% και περιορισμός των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.


http://www.iefimerida.gr/

Σχόλιο: Δεν υπάρχει ανακωχή ούτε σε γιορτή ούτε σε αργία για τα πολιτικά τσιράκια που εκπροσωπεύουν το τραπεζικό καρτέλ της ευρωμασονίας.

Όπως έχουμε προειδοποιήσει με αλλεπάλληλα κείμενα, σχόλια και ανάδειξη σχετικών δημοσιευμάτων το σχέδιο εξόδου ορισμένου χρόνου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, με τον καθιερωμένο πια χαρακτηρισμό ως και σχέδιο Σόιμπλε, αποτελεί πυρηνική βόμβα για την οικονομία και την κοινωνία. Για λαό και πατρίδα. Αυτή η έξοδος θα συνοδευτεί από παράλληλο και υποτιμήσιμο νόμισμα (υποσχετικές - IOUs) που θα ελέγχει το διευθυντήριο της Ευρώπης. Ιστορικά όποτε έχει εφαρμοστεί στην χώρα μας διπλό νόμισμα αλλά και σε άλλες αποικιακές περιπτώσεις ανά τον κόσμο, επιτάχυνε την καταστροφή και διευκόλυνε το πλιάτσικο του κατακτητή (βλέπε κατοχικό μάρκο, Μεσογειακή δραχμή, κλπ) .

Η εφαρμογή του διπλού νομίσματος στην πράξη θα κάνει τον κόσμο να αναπολεί το 30%+ ανεργίας και το κλήμα διάλυσης και γενοκτονίας που έφερε το ευρώ από μόνο του.


Αυτό θα είναι η εισαγωγή στο 4ο μνημόνιο. Η όλη τους πρεμούρα είναι για το ποια δοσιλογική σύνθεση εγχώριων κομπάρσων και νενέκων ή ποιο …έκτακτο γεγονός, θα μπορέσει να πλασάρει αυτό το σχέδιο θανάτου ως την μόνη λύση (Τ.Ι.Ν.Α.), ως «εθνικό νόμισμα», ή ότι άλλο μπορούνε να σκεφτούν για να εκβιάσουν την σιωπηλή αποδοχή από τον ρημαγμένο Ελληνικό λαό.Η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) επικρίνει και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου καθώς επίσης και για ελλιπή εφαρμογή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Όπως μεταδίδει η «Deutsche Welle», ο γ.γ. του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, Βόλφγκανγκ Στάιγκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa κατηγόρησε την Αθήνα ότι συνεχίζει να μην τηρεί το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας:

Άλλο μεταρρυθμίσεις, άλλο πρόσφυγες
«Πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας, να μην γίνονται συζητήσεις συνεχώς σχετικά με νέες αναβολές ή ακόμη για ένα νέο κούρεμα του χρέους», τόνισε ο Στάιγκερ.

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει κατάχρηση του επιχειρήματος που αφορά στη δραματική κατάσταση με τους πρόσφυγες για να απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική ρότα». Για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα του Οικονομικού Συμβουλίου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ενός επιχειρηματικού συνδέσμου με 11.000 μέλη από ολόκληρη τη Γερμανία και μεγάλη επιρροή, γίνεται ολοένα περισσότερο σαφές ότι η ορισμένου χρόνου έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή ένα Grexit, όπως το επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων, θα ήταν η καλύτερη λύση.

Στάιγκερ: «Ο Σόιμπλε είχε δίκιο όταν ζητούσε Grexit ορισμένου χρόνου»

«Η ευρωζώνη χρειάζεται επιτέλους καθαρούς κανόνες για έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα καθώς και για μια διαδικασία κήρυξης κρατικής χρεοκοπίας», τόνισε στο dpa. Ο Στάιγκερ επέκρινε και την πορεία αποκρατικοποιήσεων και χαρακτήρισε τους όρους που τέθηκαν ως αντιπαραγωγικούς. «Αποδείχθηκε αντιπαραγωγική η μη εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων σε κάποιο θεσμό των Βρυξελλών. Και σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε είχε δίκιο, όταν ζητούσε να αφαιρεθεί η άμεση πρόσβαση από την ελληνική πολιτική». Και ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το «κρυφτούλι» και θα συνεχίσει να εμπαίζει του δανειστές».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Στάιγκερ επέκρινε με δριμύτητα τη συνεχιζόμενη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι για το γιγαντιαίο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και τα μηδενικά επιτόκια «χωρίς να ερωτηθούν η πολιτική, οι Ευρωπαίοι και οι αγορές».


newmoney.gr

“Αυτό που αμφισβητώ είναι οι αιτίες της υπερθέρμανσης. Δεν έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο ή το CO2, όπως μας πιπιλίζουν το μυαλό”, λέει ο Werner Munter. (photo credit:http://www.lematin.ch)
Πρόσφατα, η διακυβερνητική ομάδα ειδικών για την αλλαγή του κλίματος (GIEC) έδειχνε με το δάχτυλο τον άνθρωπο και το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει ως τους κύριους υπαίτιους της υπερθέρμανσης.

Για τον Werner Munter, ο οποίος ασχολείται επισταμένα με το θέμα εδώ και μια τριετία, «οι άνθρωποι αυτοί είναι κάποιοι ηλίθιοι που επαναλαμβάνουν συστηματικά βλακείες, το ξέρουν και πληρώνονται γι’ αυτό!» Η διάγνωσή του για το κλίμα δεν είναι αυτή ενός εκκεντρικού, αλλά χαρακτηρίζεται από ένα σκεπτικισμό που συμμερίζονται κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και δύο νομπελίστες.

Εξηγεί: Ισχυρίζεστε πως ο άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση με την υπερθέρμανση. Γιατί; Να διευκρινίσω, κατ’ αρχάς, πώς δεν αμφισβητώ την υπερθέρμανση καθεαυτήν. Τη διαπίστωσα εξάλλου ως οδηγός βουνού, βλέποντας του παγετώνες να λειώνουν. Αυτός που βρίσκεται μπροστά μου, για παράδειγμα, από τότε που αγόρασα αυτό το διαμέρισμα το 1989 έχει υποχωρήσει καμιά εκατοστή μέτρα. Αυτό που αμφισβητώ είναι οι αιτίες της υπερθέρμανσης.

Δεν έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο ή το CO2, όπως μας πιπιλίζουν το μυαλό. Οδηγήθηκα σε αυτό το συμπέρασμα για τρεις λόγους. Και ποιοι είναι αυτοί; Ο πρώτος είναι απλούστατα η ανάλυση των κλιματικών δεδομένων εκατομμυρίων ετών.

Μόνο τα τελευταία 10.000 χρόνια, υπήρξαν άλλες πέντε θερμοκρασιακές κορυφώσεις, ανάλογες μ’ αυτές που ζούμε σήμερα. Αυτά τα optima αντιστοιχούν σε φυσικούς κύκλους. Το Μεσαίωνα, για παράδειγμα, μπορούσες να διασχίσεις την κοιλάδα της Αόστας με το κοπάδι σου, γιατί ο παγετώνας είχε πια χαθεί.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων αυξήσεων της θερμοκρασίας, η Σαχάρα ήταν μια σαβάνα με λιμνούλες, δέντρα και ελέφαντες. Πριν απ’ αυτό, και για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, έκανε περισσότερη ζέστη απ’ ό,τι σήμερα. Ακόμα και 7ο C παραπάνω! Η GIEC, ωστόσο, βλέπει μόνο τα 150 τελευταία χρόνια. Είναι σαν να ομφαλοσκοπεί.

Τα παλαιοκλιματικά μοντέλα δείχνουν επίσης ότι, για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, δεν υπήρξε συσχέτιση ανάμεσα στο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και τη θερμοκρασία πάνω στη Γη.

Έχει στηθεί ολόκληρη μπίζνα πίσω από τον «αγώνα κατά της υπερθέρμανσης». Για παράδειγμα, θέλουμε να φοβίσουμε τον κόσμο δραματοποιώντας την άνοδο του επιπέδου των ωκεανών, όταν η άνοδος αυτή δεν υπερβαίνει τα 2-3 χιλιοστά το χρόνο!

Η συγκέντρωση του CO2 -το οποίο, σημειωτέον, είναι ένα ζωτικό στοιχείο κι όχι ένα δηλητήριο- στην ατμόσφαιρα είναι αμελητέα. Υπάρχει σε ένα ποσοστό μικρότερο του 0,5‰, και το πολύ ένα 5% αυτής της ποσότητας καταλογίζεται στον άνθρωπο.(photo credit:Το σχέδιο του Dante Giacosa ήταν τόσο χαριτωμένο που η Fiat το ξαναανακάλυψε το 2007 για το σημερινό της 500. (Ρhoto credit: https://panfilocastaldi.files.wordpress.com/2011/11/20111110-carbon-tax.jpg)

Το δεύτερο επιχείρημά σας; 

Η συγκέντρωση του CO2 -το οποίο, σημειωτέον, είναι ένα ζωτικό στοιχείο κι όχι ένα δηλητήριο- στην ατμόσφαιρα είναι αμελητέα. Υπάρχει σε ένα ποσοστό μικρότερο του 0,5‰, και το πολύ ένα 5% αυτής της ποσότητας καταλογίζεται στον άνθρωπο.

 Για ένα εκατομμύριο μόρια αέρα, μόνον 20 μόρια CO2 παράγονται από τον άνθρωπο. Και κάθε χρόνο, η βιομηχανική παραγωγή μας προσθέτει 4 μόρια CO2 για κάθε εκατομμύριο μορίων αέρα. Ωστόσο, τα μισά από αυτά απορροφούνται από τους ωκεανούς και τα φυτά. Και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αυτή η απειροελάχιστη ποσότητα που οφείλεται στον άνθρωπο είναι καταστροφική; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω (γέλια).

Εντάξει, αλλά γιατί το σύνολο σχεδόν της επιστημονικής κοινότητας συμφωνεί; Μη μου πείτε ότι οι συνάδελφοί σας είναι όλοι τους ηλίθιοι! Οι θεωρίες αυτές στόχο έχουν να μας ενοχοποιήσουν.
 Όταν οι επιστήμονες, όπως αυτοί της GIEC, λένε ότι θέλουν να σώσουν τον πλανήτη, εγώ λέω ότι στερούνται αξιοπιστίας. Ψεύδονται προς όφελος οικονομικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων τα δικά τους. Γιατί έχει στηθεί ολόκληρη μπίζνα πίσω από τον «αγώνα κατά της υπερθέρμανσης».

Για παράδειγμα, θέλουμε να φοβίσουμε τον κόσμο δραματοποιώντας την άνοδο του επιπέδου των ωκεανών, όταν η άνοδος αυτή δεν υπερβαίνει τα 2-3 χιλιοστά το χρόνο! Αλλά πρόκειται και για μια διανοητική χειραγώγηση όταν μιλάμε για διοξείδιο του άνθρακα σε τόνους αντί να αναφερόμαστε σε ποσοστά. Όταν μιλάς για τόνους, εντυπωσιάζεις, αλλά να θυμίσουμε ότι η ατμόσφαιρα ζυγίζει 5.000.000.000.000.000 τόνους!

Το τελευταίο σας επιχείρημα είναι ότι η επίσημη θέση αντιβαίνει τους νόμους της Φυσικής. Δηλαδή; Ιδιαίτερα, εκείνους της Θερμοδυναμικής. Για να γίνουμε κατανοητοί: Η θερμοκρασία της Γης είναι στους 15ο C κατά μέσον όρο. Μία δήθεν μολυσμένη από διοξείδιο του άνθρακα ατμόσφαιρα είναι χονδρικά στους -30° C σε ύψος 10 χλμ.

Το να λες ότι υπεθερμαίνει τη Γη που είναι πολύ πιο θερμή είναι μια κοτσάνα. Η Θερμοδυναμική μας λέει πως η θερμότητα πηγαίνει πάντα προς τα ψυχρότερα στρώματα και ποτέ το αντίστροφο, πράγμα το οποίο ανταποκρίνεται και στην καθημερινή μας εμπειρία.

Εντέλει, πώς εξηγείτε αυτήν τη διαολεμένη υπερθέρμανση; Δεν έχω απάντηση, γιατί το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό. Ωστόσο, μπορώ να υποθέσω.

Υποψιάζομαι, για παράδειγμα, πως οι διακυμάνσεις στην ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας –η οποία υπακούει σε κύκλους- παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και οι περίπλοκες όσο και άγνωστες πυρηνικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Γης.

Όπως και νά ‘χει, είναι αλαζονικό να πιστεύουμε ότι σε 150 χρόνια εκβιομηχάνισης αλλάξαμε το κλίμα. Η Φύση είναι ισχυρότερη του ανθρώπου. Δεν είμαστε οι άρχοντες της Γης.

//Πηγή: lematin.ch

http://www.andro.gr/zoi/einai-alazoniko-na-pisteuoume-oti-mesa-se-150-xronia-ekviomhxanishs-allaxame-to-klima/

“If you invite a bear to dance, it's not you who decides when the dance is over. It's the bear.”
Sputniκ Η Μόσχα καλεί την Αγκυρα να επιλύσει τις διαφορές με τους Κούρδους μέσω του πολιτικού διαλόγου και όχι με τη χρήση βίας. «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να επιλύσουν το κουρδικό θέμα με πολιτικά μέσα και να αποφευχθεί η χρήση βίας» γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας ανησυχία για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

«Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία προκαλείται από τις συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις επαρχίες των Κούρδων.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.
Η λύση στο κουρδικό ζήτημα βρίσκεται στην πολιτική αρένα.
Η χρήση βίας στις εσωτερικές συγκρούσεις έχει ως αποτέλεσμα μόνο θύματα αμάχους αλλά και επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες» γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

http://gr.rbth.com/news/2015/12/30/anisyhia-moshas-gia-tin-klimakosi-tis-vias-apo-tin-agkyra-kata-ton-koyrdon_556359

Το 2015 αποδείχθηκε ως χειρότερη χρονιά για την όποια αυταπάτη ελπίδας είχε ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών πως το καθεστώς της φαυλοκρατίας και κομματοκρατίας θα αλλάξει. Έτσι αποτιμά τη χρονιά που φεύγει ο πανεπιστημιακός στον Τομέα των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στοχαστής Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε, «η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε με απόλυτο τρόπο πως δεν έχει καμία διαφορά από το κομματικό σύστημα της Δεξιάς ή του Κέντρου, πολλές φορές μάλιστα και με χειρότερο τρόπο, αφού τελικά ο βασικός άξονας είναι και πάλι η νομή της εξουσίας και η διατήρηση ενός φαύλου, κομμματοκρατούμενου συστήματος που καταδυναστεύει δεκαετίες τώρα όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας. Οι πολίτες», είπε ο κ. Κοντογιώργης, «πρέπει να αντιληφθούν ότι, αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους για τη δημιουργία πολιτικών προτάσεων που θα σπάσουν το φαύλο πολιτικό σύστημα, τότε η χώρα κινδυνεύει με πλήρη παραίτηση και εξαφάνιση.

 Δυστυχώς», επισήμανε, «το παρόν πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται και αντιπαρατίθεται μόνο για τη νομή του κράτους. Ακόμη κι αν τα βρουν στη λογική μίας οικουμενικής κυβέρνησης, όσοι το πράξουν θα το κάνουν όχι για το καλό των πολιτών, αλλά για την μοιρασιά θέσεων εξουσίας».

Αναδημοσίευση από την Νέα Κρήτη

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το πολιτικό τέλος του Πάνου Καμμένου έρχεται με την λήξη της παρούσας Βουλής. Αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος δίνει τον “υπέρ πάντων αγώνα” ώστε να παρατείνει τη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης. Καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να δώσει την ελάχιστη αναβολή στο πολιτικό του τέλος. Καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να επιβιώσει πολιτικά, ακόμη και με την μεταπήδησή του σε κάποιο άλλο κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. - όπως οι “κακές γλώσσες” διαδίδουν για τις σκέψεις που κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να μειώσει τις ήδη τεράστιες απώλειες του πολιτικού του διαμετρήματος. Τα δείγματα αυταρχισμού του άλλωστε, έχουν φτάσει σε επικίνδυνο βαθμό τόσο για το εσωτερικό του κόμματός του, όσο και για την εικόνα που εξάγει για το προσωπικό του “αφήγημα” ως προς την αντίληψη και την εφαρμογή της Δημοκρατίας. Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος ζει τον προσωπικό του μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και έχει τεράστιες ευθύνες για τα διαπραττόμενα εγκλήματα κατά του Έθνους των Ελλήνων.

Ο “Εφιάλτης” της δεξιάς, αφού πρώτα ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό ποδοπατώντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του με όλες τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του για ανυποχώρητη στάση στις “κόκκινες γραμμές”, στη συνέχεια εκ του ασφαλούς “παίζει” το παιχνίδι της Εξουσίας.

Το παίζει επαναστάτης και δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες, αφού πρώτα εξασφάλισε πως θα υπάρξει στη Βουλή πλειοψηφία από άλλους καλοθελητές του Συστήματος και έτσι δεν θα κινδυνεύσει με πτώση η Κυβέρνηση. Αφήνει ελεύθερους κατά συνείδηση τους βο(υ)λευτές του να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αφορά στη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών. Αφού πρώτα εξασφάλισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε την πλειοψηφία στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη επί του νομοσχεδίου, του ΠΑΣΟΚ, του “Ποταμιού” και της “Ένωσης Κεντρώων”.

Ο πονηρός Πανούλης

Όμως, είναι πολύ πονηρός ο Πανούλης με τα κολλαριστά πουκάμισα και τα χρυσά μανικετόκουμπα. Προσπαθεί να πάρει παράταση του πολιτικού θανάτου του, διά μέσω της καταγεγραμμένης απουσίας των στελεχών του κόμματός του από τα ΜΜΕ. Αποσκοπώντας στην αποσύνδεση των ΑΝ.ΕΛ. από τα μνημονιακά πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξαφάνιση αυτή των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι έχουν γίνει “αόρατοι” (αλλά σταθεροί ψηφοφόροι των μνημονιακών – κατοχικών μέτρων) στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, είναι και ένα σαφές μήνυμα του επερχόμενου πολιτικού θανάτου τους. Και μπορεί σήμερα να κρύβονται από τις ευθύνες τους ή από τους πολίτες. Μπορεί να κυκλοφορούν “φυλασσόμενοι” επειδή φοβούνται τον λαό που εξαπάτησαν στο όνομα της Πατρίδας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα μπορέσουν να “κρυφτούν” όταν θα μείνουν εκτός Εξουσίας. Απλά γιατί είναι ολοσχερώς γυμνοί.

Από την άλλη μεριά ο πονηρός Πανούλης, υπερπροβάλει τον εαυτό του, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ή παρασημοφορώντας άνδρες του στρατεύματος, ή περιφερόμενος σε όλα τα ακριτικά νησιά μας με την ένδοξη στολή παραλλαγής των κομάντων μας. Σε μια τελευταία προσπάθεια μεταστροφής της κοινής γνώμης. Που τον έχει ήδη εξοβελίσει στο πυρ το εξώτερο…

Κουίκ και Σγουρίδης

Ωστόσο, αυτός ο “επαναστάτης” εκ του ασφαλούς ή άλλως “επαναστάτης της μπύρας”, φρόντισε και τακτοποίησε όλους εκείνους τους “μυστήριους” πολιτικούς παίχτες του Συστήματος, με τους οποίους συμπορεύθηκε και οι οποίοι εξακολουθούν να στηρίζουν τις δόλιες πολιτικές του, απολαμβάνοντας φυσικά και εκείνοι τα “αγαθά της Εξουσίας”. Όταν η Πατρίδα και ο λαός της χάνεται. Και ομιλώ βεβαίως, για τον διορισμένο Υφυπουργό Επικρατείας (παρά τω Πρωθυπουργώ) για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Σπένσερ Νικόλαο Κουίκ.

Όπως επίσης για τον Υφυπουργό Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη. Μια υπουργοποίηση που προήλθε από παρθενογένεση εκ του πονηρού. Γιατί, προήλθε μετά από έντονο και ύποπτο παρασκήνιο. Αφού αρχικά, η υπουργική θέση μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είχε δοθεί στον Βουλευτή της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο. Ενός ανθρώπου που βοήθησε σημαντικά τον Πάνο Καμμένο ώστε να αναρριχηθεί στην Εξουσία. Όμως, προφανώς ο Δημήτρης Καμμένος ήταν επικίνδυνος για το Σύστημα Εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έπρεπε να “φαγωθεί” με εύσχημο τρόπο. Έτσι, αφού πρώτα ορκίσθηκε Υπουργός, την επομένη τον “καθάρισαν” σαν αυγό, ενθυμούμενοι ξαφνικά και προωθώντας σε όλα τα Συστημικά ΜΜΕ τα προ μηνών, τάχατες ξενοφοβικά και ρατσιστικά τουϊταρίσματα του. Έτσι, από την πίσω πόρτα, ο Παναγιώτης Σγουρίδης ανέλαβε το Υπουργείο. Παιχνίδια Εξουσίας γαρ…

Χριστίνα Τρεμόντι

Άλλωστε, ο πονηρός Πανούλης τόσα χρόνια βο(υ)λευτής της Νέας Δημοκρατίας, έμαθε πολύ καλά να παίζει παιχνίδια Εξουσίας, κοροϊδεύοντας και παραπλανώντας τον ελληνικό λαό.

Όπως, πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν με την τοποθέτηση της 25χρονης Ελληνο-αμερικανίδας ακτιβίστριας Χριστίνας Τρεμόντι, κατόχου Bachelor του Πανεπιστημίου του Γέιλ, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ. Η οποία το 2014 απόλαυσε της δόξης που της απένειμε η αμερικάνικη πρεσβεία, όταν την συμπεριέλαβε στους 23 Έλληνες και Ελληνο-αμερικανούς που “έκαναν το ελληνικό όνειρο να ανθίσει”…

Γι αυτό, ίσως, ο Πάνος Καμμένος κατά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του, της έπλεξε το εγκώμιο για την ενασχόλησή της στην καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της σελίδας της στο διαδίκτυο…

Όμως, σήμερα λύνονται όλες οι “περίεργες” σκέψεις μας γι΄ αυτήν την τοποθέτηση, αφού όπως μαθαίνουμε – σύμφωνα με πληροφορίες μας - η εν λόγω κυρία Τρεμόντι, διορίσθηκε από τον Πάνο Καμμένο στο πολιτικό του γραφείο στο ΥΕΘΑ. Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, διερωτόμαστε, με βάση ποια προσόντα έγινε αυτή η τοποθέτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Μήπως η μικρά Ελληνο-αμερικανίδα διαθέτει ειδικές γνώσεις στα αμυντικά ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα μας; Ή μήπως, γνωρίζει τις στρατηγικές ισορροπίες που διέπουν την περιοχή της εγγύς Ανατολής; Τμήμα της οποίας αποτελεί και η Ελλάδα. Παιχνίδια Εξουσίας γαρ…

Επίλογος

Είναι πασίγνωστο πως η χώρα διέρχεται παρατεταμένη περίοδο κοινωνικής και ηθικής παρακμής που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής δράσης. Έτσι, σε μια τέτοια περίοδο εκβαρβαρισμού των Αξιών, είμαστε λίγοι πλέον εκείνοι που προσπαθούμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα, από τέτοια επικίνδυνα πολιτικά φαινόμενα Εξουσίας…

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr

http://www.apostoloupanos.gr/

Το κατωτέρω άρθρο θα μπορούσε να είχε σταλεί ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πληθυσμό αυτής εδώ της χώρας-μέλους της Ε.Ε., υπό «ισοδύναμη αριστερή» κυβέρνηση και πρωθυπουργό Τσίπρα. Δώρο επιλεγμένο με κριτήριο την προφανή ανάγκη του παραλήπτη -ως μια κουδουνίστρα για νήπιο, ή ένα δυνατό ξυπνητήρι για παθολογικό υπνοβάτη.

Δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό blog International Man. com και υιοθετήθηκε από το μεγάλης δημοτικότητας οικονομικό Δελτίο Ζήρο Χετζ, στο προχθεσινό φύλλο του. Ο συντάκτης του, Jeff Thomas, απευθύνεται σε διεθνές κοινό, αλλά όσοι τυχόν το διαβάσουν στην Ελλάδα μπορεί και να ψυλλιαστούν πως αυτούς αφορά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα… Ιδού τα ουσιαστικότερα σημεία αυτού του αφυπνιστικού κειμένου:

Μετάφραση Μιχ. Στυλιανού

Είχα προβλέψει από ετών πως οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, θα επιδιώξουν να καταργήσουν το χαρτονόμισμα. Ο σκοπός τους θα είναι να καταστήσουν όσο γίνεται δυσκολότερες τις χρηματικές συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών, απαιτώντας όλες οι συναλλαγές να γίνονται διαμέσου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όταν το επιβάλουν θα καταστήσουν αδύνατη τη μαζική ανάληψη καταθέσεων, αφού οι τράπεζες απλώς θα κλείνουν τα ταμεία τους, όπως έκαναν στην Ελλάδα. Επιπλέον, αυτό το μέτρο θα διευκολύνει τις κατασχέσεις καταθέσεων και την επιβολή αρνητικών επιτοκίων.
Πριν λίγα χρόνια αυτή η πρόβλεψη θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως παραμύθι, αλλά η εφαρμογή της έχει αρχίσει, με τις περισσότερες διεθνείς τράπεζες να μην επιτρέπουν μεγάλα εμβάσματα και ορισμένες να επιβάλλουν περιορισμούς. Πολλές κυβερνήσεις τις βοηθούν σε αυτή τη προσπάθεια, επιβάλλοντας την υποχρέωση να αναφέρονται τέτοιες μεταφορές χρημάτων.

Σε κάποια φάση, κυβερνήσεις και τράπεζες θα προσπαθήσουν να απαγορεύσουν το χαρτονόμισμα, για να ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό των χρηματικών συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών. Από αυτό το σημείο και έπειτα θα είναι παράνομη κάθε μεταφορά χρηματικού ποσού χωρίς τη μεσολάβηση χρηματοπιστωτικού ιδρύματος -πιθανότατα με τη χρήση πλαστικής κάρτας ή Smartphone.» ( Σημ: Ο Τρύφων του Τσίπρα τα έχει ήδη εξαγγείλει…)

Στο σημείο αυτό ο Τζεφ Τόμας επεκτείνεται στην πρόβλεψη απαγόρευσης των εικονικών νομισμάτων, όπως το ηλεκτρονικό Bitcoin. Tέτοια ανταλλακτικά μέσα θα αποδεικνύονταν απειλή κατά του αποκλειστικού, μέσω τραπεζών, συστήματος μεταφοράς και δεν θα υπέκειντο στον κυβερνητικό έλεγχο. Αναφέρει μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιληφθεί αυτής της απαγόρευσης και επιχειρεί να την σερβίρει στους υπηκόους της «ως μέτρο κατά της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων από τρομοκράτες.»

Ταυτόχρονα όμως η Κομισιόν προτείνει «την μετατροπή όλων των λιανικών τραπεζικών συναλλαγών» σε ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων. . . δοθέντος ότι οι ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων αποθαρρύνουν και παραλύουν την τρομοκρατία.»

« ‘Οσο και αν είναι κραυγαλέα η αντίφαση αυτής της ανακοίνωσης, το ευρωπαϊκό κοινό θα καταπιεί τον ισχυρισμό ότι και τα δυο αυτά μέτρα αποβλέπουν στον περιορισμό της τρομοκρατίας», προβλέπει ο Τζεφ Τόμας. «Από φόβο για την ασφάλειά τους, θα υποστηρίξουν με τα μάτια κλειστά και τα δύο μέτρα. Δύο μέτρα που έτσι θα αφαιρέσουν (από τους πολίτες της Ευρώπης άλλο) ένα κομμάτι της ελευθερίας τους.

Και αυτό είναι το μήνυμα αυτού του άρθρου: η αναγνώριση των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να επιβάλλουν πολιτικές, οι οποίες σε προσεκτική εξέταση ανακαλύπτουμε πως στερούν ελευθερίες του πολίτη.
. . .

Σήμερα, οι κυβερνώντες και οι σχεδιαστές πολιτικής έχουν οξύτατη αντίληψη του εφησυχασμού της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Παρά να χρησιμοποιήσουν βία για να αναγκάσουν τον λαό να παραιτηθεί από τις ελευθερίες του, εκμεταλλεύονται την τάση του κοινού να μη δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες των νέων πολιτικών αποφάσεων και αντίθετα να αρκείται στην ευκολοχώνευτη ρητορική. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι κυβερνώντες μπορούν του να αφαιρούν τις ελευθερίες, τη μία μετά την άλλη, όσο και αν είναι διαφανής ή και αντιφατική η ακολουθούμενη μεθοδολογία.
Είναι στη φύση του Κράτους να επιζητεί να κυριαρχεί στον λαό. Η Ελευθερία είναι μια από τις πολυτιμώτερες και σκληρότερα κερδισμένες συνθήκες της ζωής. Μια κυβέρνηση εφαρμόζει τη στέρηση ελευθεριών με τη διαδικασία του μη αναστρεφόμενου οδοντωτού τροχού : έτσι και αφαιρεθεί από τον λαό μια ελευθερία του, δύσκολο να του επιστραφεί.
΄Ετσι η ελευθερία τείνει να φθείρεται με τον χρόνο σε ένα έθνος, όσο και αν στα θεμέλιά της υπήρξαν υψηλά ιδεώδη. Σε παράδειγμα, μπορούμε να ξαναδούμε την βρετανική Μάγκνα Κάρτα του1215, ή το αμερικανικό Σύνταγμα ου 1787 για να διαπιστώσουμε πως όλα τα «απαράγραπτα δικαιώματα» που αναφέρουν έχουν είτε αφαιρεθεί, είτε νοθευτεί δραματικά με τη μεταγενέστερη νομοθεσία. Ούτε η Βρετανία, ούτε οι ΗΠΑ δικαιούνται σήμερα να χαρακτηρίζονται «ελεύθερα» κράτη.

Εάν ο αναγνώστης είναι Βρετανός ή Αμερικανός, μπορεί να μην επιθυμεί να παραδεχθεί αυτή την άποψη. Εάν δεν είναι, μπορεί να ωφεληθεί από τη συμβουλή κάποιου Τόμας Τζέφερσον, που υποστήριζε ότι: «Όταν οι κυβερνήσεις φοβούνται τον λαό, εκεί υπάρχει ελευθερία. Όταν ο λαός φοβείται την κυβέρνηση, εκεί υπάρχει τυραννία». Σήμερα και στις δυο χώρες ( Βρετανία- ΗΠΑ ), ο λαός είναι ελεύθερος να επικρίνει τους υποψηφίους στις εκλογές. Αλλά όταν θέτουν το ερώτημα της νομιμότητας της εξουσίας που υφίστανται, θα πρέπει να κοιτάζουν πίσω τους αν δεν ψιθυρίζουν.

Να το επαναλάβουμε: « Η Ελευθερία είναι μια από τις πολυτιμώτερες και τις πιο σκληρά κερδισμένες συνθήκες της ζωής.» Η Ελευθερία δεν είναι στατική. Θα αποδειχθούν γελασμένοι οι πολίτες που ελπίζουν ότι απλώς θα μείνει απαράλλακτη ακόμη και αν δεν την φροντίζουν, γιατί το Κράτος πάντα θα προσπαθήσει να τους αφαιρέσει ελευθερίες, με την πάροδο του χρόνου. Είναι επομένως δουλειά του πολίτη να παραμένει σε επιφυλακή και να εξετάζει κάθε τι που κάνει η κυβέρνησή του για να εισαγάγει αλλαγή. Πρόκειται συχνά για ένα βαρετό καθήκον αλλά απολύτως απαραίτητο για τον πολίτη που νοιάζεται για τις εναπομένουσες ελευθερίες του.

Κανένας μας δεν μπορεί να διαφύγει πλήρως τις πιο αρπακτικές διαθέσεις των κυβερνήσεων. Μπορούμε όμως να ψάχνουμε κάθε τους κίνηση και να προσαρμόζουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να ελαχιστοποιούμαι τις σε βάρος μας επιπτώσεις των ενεργειών του κράτους.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_329.html

Άλλος μας αγκαλιάζει κι΄αλλού λοξοκοιτάμε!
Τελειώνει το ένα σύμφωνο συμβίωσης και πάνε για άλλο;
Ή πάνε για σύμφωνο συμβίωσης με τρίο ή κουάτρο ;
Η γελοιγραφία είναι από την Καθημερινή

Σφοδρή επίθεση για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ
Θύελλα αντιδράσεων για την επαναφορά του «Grexit» από τη Σένγκεν
Την μήνιν του κυβερνητικού συνασπισμού προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν την Τρίτη πως η «απάντηση στον αρχηγό της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έχει ήδη δώσει η υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας», η οποία μετά από επίσκεψη στη Λέσβο δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και ευθύνη το καθήκον τους στο προσφυγικό.

Οι δηλώσεις Βέμπερ περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν προκάλεσαν τον εκνευρισμό και άλλων πολιτικών της χώρας μας, οι οποίοι καταδίκασαν την επαναφορά του θέματος αυτού στο προσκήνιο.

«Ιταμές και προσβλητικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κάνοντας λόγο για «bullying». Επιπλέον, η κα Χρυσοβελώνη εξέφρασε την εκτίμησή της ότι στόχος του επικεφαλής του ΕΛΚ είναι να «επιβάλλουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες τις θέσεις τους σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργεί η Frontex από εδώ και στο εξής για τη φύλαξη των συνόρων». Από το στόχαστρο της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν ξέφυγε και η Νέα Δημοκρατία, με την κα Χρυσοβελώνη να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κάνει την πάπια» για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία είναι ενταγμένη.

Παρά το γεγονός ότι επίσημα από τη Συγγρού δεν υπήρξαν αντιδράσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κουμουτσάκος τοποθετήθηκαν επί των δηλώσεων Βέμπερ.

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ΕΛΚ.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του ΕΛΚ, ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν, αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της. Συγχαίρω τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την άμεση αντίδρασή τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό ισχύει και για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης, που συνιστά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η μάχη αυτή δίνεται σε δύο μέτωπα, το οικονομικό και το προσφυγικό. «Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις. Θα συνεχίσουμε, ταυτόχρονα, να προστατεύουμε την παραμονή της χώρας μας στη Συνθήκη του Σένγκεν. Αυτά οφείλουν να τα αναγνωρίζουν όλοι» τόνισε ο ίδιος.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2082819/thiella-antidraseon-gia-tin-epanafora-tou-grexit-apo-ti-sengken

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας. Φωτογραφία EPA, Tanjuk

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία».

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκίας να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

Με τη συνάντηση Νικολιτς – Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

Ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου συμφώνησαν, κατά την συνάντηση τους προχθές, τη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου των δύο χωρών ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν επίσης σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Ν. Πέλπα Βελιγράδι, Serbia
http://mignatiou.com/2015/12/o-ntavoutoglou-ekplipari-ti-voithia-tis-servias-gia-na-ta-vri-me-ti-moscha/

Διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με την εν λόγω διάταξη οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου,
οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ.
Liberal

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Λευκωσία: Εγκρίθηκε χθες, όπως αναμενόταν, από το Υπουργικό Συμβούλιο η διετής παράταση των δικαιωμάτων της ENI-KOGAS για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης των τεμαχίων «2», «3» και «9». Ταυτόχρονα, σε μια άκρως σημαντική εξέλιξη, η ΕΝΙ ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο, με βάση στοιχεία του «Φ», την πρώτη από 20 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις στο κοίτασμα-μαμούθ Ζορ, που βρίσκεται στα όρια της ΑΟΖ Αιγύπτου με την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, η απόφαση προνοεί την επέκταση αυτού του χρόνου που λήγει τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2018, χρόνος που, όπως έχει δηλώσει και η κοινοπραξία στο αίτημά της, είναι απαραίτητος ούτως ώστε να γίνει επαναξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού και επιπλέον είναι απαραίτητος τώρα και ειδικά μετά τις εξελίξεις στην αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ.

Σε τεχνικό επίπεδο, όπως εξήγησε ο υπουργός, «έχουμε ένα προκαταρκτικό πλάνο. Πριν περίπου από έναν μήνα μετέβη κλιμάκιο του Υπουργείου στο Μιλάνο, όπου τους έγινε παρουσίαση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα – εργάζεται μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα της ΕΝΙ πάνω στο γεωλογικό μοντέλο των τεμαχίων «2», «3» και «9». Εντός Ιανουαρίου αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα από αυτή την επαναξιολόγηση». Με βάση το προκαταρκτικό πλάνο που έδωσε η ΕΝΙ στο Υπουργείο πριν από μερικούς μήνες, η γεώτρηση τοποθετείται περί τα μέσα του 2017, όμως αυτό είναι με κάθε επιφύλαξη, αφού αναμένονται πολύ σύντομα τα αποτελέσματα της επαναξιολόγησης. Να σημειωθεί ότι η ΕΝΙ έχει αποσπάσει μεγάλη ομάδα ειδικών –πέραν των 30 επιστημόνων της– που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την αναθεώρηση του γεωλογικού μοντέλου στα τεμάχια αυτά και σε άλλα στην κυπριακή ΑΟΖ, και έχει επεξεργαστεί σειρά πιθανών στόχων για ελπιδοφόρες γεωτρήσεις. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο προγραμματισμός του ιταλικού κολοσσού, για τον οποίο αναμένεται όπως είπε χθες ο υπουργός Ενέργειας να ενημερωθεί και το Υπουργείο του εντός Ιανουαρίου, θα έχει καταλήξει στην επιλογή των συγκεκριμένων σημείων και θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εσωτερικών εγκρίσεων και χρηματοδότησης.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση δέχθηκε χθες, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου της ΕΝΙ, διάφορες επικρίσεις από την αντιπολίτευση. Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης επέκρινε την Κυβέρνηση ότι δεν ενημέρωσε τα κόμματα και πως ανανεώνει συμβόλαια με ΕΝΙ και TOTAL χωρίς να έχουν υλοποιήσει τις τεχνικές τους υποχρεώσεις στο αρχικό συμβόλαιο. «Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο απαιτητική όσον αφορά την υλοποίηση των υποχρεώσεων των εταιρειών», καταλήγει ο Νεοκλής Συλικιώτης. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε να αποχωρήσει το τρυπάνι της ΕΝΙ δήθεν για συντήρηση, με αντάλλαγμα την αποχώρηση του Μπαρμπαρός και την επανέναρξη των συνομιλιών.

Το Κίνημα Οικολόγων από την πλευρά του, με δήλωση της Β’ αντιπροέδρου του Έφης Ξάνθου, χαιρέτισε την ανανέωση του συμβολαίου της ENI-KOGAS. Πάγια θέση του κινήματος είναι ότι η Κύπρος μπορεί, με σωστή στρατηγική και σχεδιασμούς, να καταστεί σημαντικός ενεργειακός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η Συμμαχία Πολιτών διά του μέλους της Γραμματείας της Κωνσταντίνου Φιλαρέτου, κατηγορεί την Κυβέρνηση για αποσπασματικές κινήσεις που δεν στηρίζονται σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική, τονίζοντας ότι ακόμα δεν μπόρεσε να πωλήσει το αέριο του «Αφροδίτη».

Ξεκίνησε η πρώτη από τις 20 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις
Η ΕΝΙ ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο, με βάση στοιχεία του «Φ», την πρώτη από 20 επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις στο κοίτασμα-μαμούθ Ζορ, στα όρια της ΑΟΖ Αιγύπτου με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2018, με ένα από τα πιο σύγχρονα και με μεγάλες δυνατότητες γεωτρύπανα – το Saipem 10000.

Η πρώτη από τη σειρά επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων γίνεται πολύ κοντά στο σημείο όπου έγινε η πρώτη γεώτρηση στο εν λόγω κοίτασμα και ακόμα πιο κοντά στα όρια της αιγυπτιακής με την κυπριακή ΑΟΖ – με βάση τα στοιχεία του «Φ», σε απόσταση μόλις τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τα όρια του τεμαχίου «11».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Αιγύπτιου υπουργού Ενέργειας Τάρεκ Ελ Μολλά, η Αίγυπτος έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Eni για 20 συνολικά γεωτρήσεις –επιβεβαιωτικές, αλλά και παραγωγής– στο Ζορ, με κόστος $12 δισ., τα οποία η εταιρεία θα καταβάλει στο ακέραιο. Σύμφωνα με τον υπουργό, το κοίτασμα θα παράγει περίπου 2,7 δισ. κυβικά πόδια αερίου καθημερινά μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για έναρξη παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτες γεωτρήσεις θα δώσουν και νέα σημαντικά στοιχεία για το κατά πόσο το κοίτασμα Ζορ, πέραν της γεωλογικής του δομής, εκτείνεται και ως δεξαμενή φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Φιλελεύθερος

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita” degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

Κάθε πέντε χρόνια η επιτροπή σύστασης διατροφικών κατευθυντήριων οδηγιών των ΗΠΑ (Dietary Guidelines Advisory Committee) συντάσσει μια αναφορά που επηρεάζει σε ευρεία κλίμακα την παγκόσμια κοινότητα σε θέματα διατροφής και υγείας. Οι συγκεκριμένες συστάσεις επηρεάζουν άμεσα τις αναφορές στον τύπο για τη διατροφή, τους ισχυρισμούς υγείας των εταιρειών παρασκευής τροφίμων, τις συστάσεις και οδηγίες που δίνουν γιατροί και διαιτολόγοι, τη διατροφή στα σχολεία μέχρι και τον τρόπο διαφήμισης των τροφίμων.

Διατροφικές Συστάσεις 2015 και Χοληστερίνη

Οι κατευθυντήριες οδηγίες του 2015 διαμορφώνουν αυτή τη φορά μια πολύ σημαντική αλλαγή θέσης σε σχέση με τις προηγούμενες, που αφορά στη χοληστερίνη και αναφέρουν τα εξής:

“Χοληστερόλη: Παλαιότερα, οι Διαιτητικές Οδηγίες συνιστούσαν τον περιορισμό πρόσληψης χοληστερόλης σε λιγότερο από 300 mg/ημέρα. Το 2015 η επιτροπή διατροφικών συστάσεων (DGAC) δεν θα συνεχίσει την εν λόγω σύσταση επειδή τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση χοληστερόλης μέσα από τη διατροφή και των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Σε συμφωνία και με τα συμπεράσματα της αναφοράς της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA / ACC report) η χοληστερόλη είναι μια θρεπτική ουσία της οποία η αυξημένη κατανάλωση δεν καθιστά πρόβλημα.”

Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Συστάσεων (DGAC). Αναφορά 2015, κεφάλαιο 1, σελ. 17.

Σε απλά Ελληνικά αναφέρεται ότι η κατανάλωση χοληστερίνης δεν είναι πρόβλημα για την υγεία και δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Πρόκειται για μια επαναστατική στροφή σε σχέση με τις συστάσεις των προηγούμενων 50 χρόνων που επηρέασαν και άλλαξαν πλήρως τις διατροφικές μας συνήθειες.

Με αυτή την αναφορά και σε συνδυασμό με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας που αποδεσμεύει την χρήση φαρμακευτικής αγωγής από τα επίπεδα χοληστερίνης, έπεσε και το τελευταίο προπύργιο διατροφικών και φαρμακευτικών συστάσεων σχετικά με τη χοληστερίνη.

Χοληστερίνη, ο καλός της υπόθεσης

Όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου “Πως Να Ζήσετε 150 Χρόνια με Υγεία” η χοληστερίνη παράγεται κατά το 85% από το ίδιο μας τον οργανισμό και είναι ένα βασικό συστατικό για την ύπαρξη της ίδιας της ζωής. Η πρόσληψη της μέσα από την τροφή αφορά μόνο στο 15% της χοληστερίνης που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επηρεάζει τα επίπεδα στο αίμα.

Λόγω της συμμετοχής της χοληστερίνης σε πολυάριθμες λειτουργίες του οργανισμού, τα επίπεδα της στο αίμα ανεβαίνουν όχι γιατί προσλαμβάνουμε παραπάνω από την τροφή αλλά γιατί είναι απαραίτητη στην επιδιόρθωση βλαβών σε ιστούς και κύτταρα. Το σώμα μας αυξάνει την ενδογενή παραγωγή χοληστερίνης για να βοηθήσει τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης.

Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά, γενετικά καθορισμένα, επίπεδα χοληστερίνης. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να μας επιτρέπουν να καθορίσουμε “φυσιολογικά” επίπεδα. Φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης μπορούν να κυμαίνονται μεταξύ 150-320 mg/dl.

Αν όμως ένα άτομο έχει τιμές που συνήθως κυμαίνονται για παράδειγμα κοντά στα 220 ml/dl και αυτές ανέβουν κάποια στιγμή σε υψηλότερα επίπεδα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάπου το σώμα χρειάζεται περισσότερη χοληστερίνη ώστε να διορθώσει μια βλάβη. Η χοληστερίνη δεν είναι το πρόβλημα αλλά μέρος της διαδικασίας επίλυσης. Η ιδανική λύση θα ήταν να εντοπίσουμε την χρόνια φλεγμονή και να επέμβουμε βοηθώντας τον οργανισμό να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Δυστυχώς αυτό το κυνήγι της χοληστερίνης οδήγησε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην αποφυγή τροφών με μεγάλη θρεπτική αξία όπως τα αυγά, το κρέας ελευθέρας βοσκής, τα θαλασσινά ή το βιολογικό βούτυρο με παράλληλη αύξηση στην κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων που οδήγησαν στην επιδημία παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιοπαθειών, καρκίνου και αυτοάνοσων που βιώνουμε σήμερα.

Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι το ψευδές δεδομένο που αφορά τη συσχέτιση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης με την υγεία μας να πάψει να επηρεάζει τις επιλογές τόσο του κοινού όσο και των γιατρών. Ευελπιστώ ότι σήμερα που βιώνουμε την επανάσταση της πληροφορίας αυτή η αλλαγή θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Στην Υγειά Σας!

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

του Στάθη
Έλεγε ο Αριστοτέλης (κι έκτοτε γενεές Ελλήνων επαναλαμβάνουν λόγω της ασυνέχειας του έθνους) ότι «το γαρ έαρ ου μια χελιδών ποιεί», ήτοι ότι ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη. Αντιθέτως,
από ένα νύχι καταλαβαίνει κανείς τον λέοντα, την ύαινα, το τσακάλι και άλλα είδη ζώντων ζώων ή τεθνεώτων.

Απ’ την τρέχουσα κυβέρνηση τα περιμένω πλέον όλα! Στο σύμφωνο συμβίωσης η κυβέρνηση που διασύρει το όνομα της Αριστεράς πέρασε διάταξη που ποινικοποιεί έτι περαιτέρω τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικώς: στον νόμο 4356/ΦΕΚ Α’ 181 της 24ης Δεκεμβρίου του 2015 (Σύμφωνο....
Συμβίωσης), η κυβέρνηση τερτιποειδώς έχωσε διάταξη (άρθρο 27) με την οποίαν αντικαθιστά το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα
ως εξής: «Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητόδρομου, σιδηρόδρομου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλέγραφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη».

Δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να ’ναι ΣΥΡΙΖΑ, ο μισός θα βρισκόταν στη φυλακή, όλο το ΚΚΕ στα μπουντρούμια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα γκουλάκ και η υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στις παιδικές χαρές του Βλαδιβοστόκ.

Σημειωτέον ότι η επάρατος Δεξιά για τα εν λόγω «αδικήματα»προέβλεπε ελαφρύτερες ποινές, τρεις μήνες (αντί ένα έτος) κι έξι μήνες (αντίτρία έτη) αντιστοίχως.

Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία η συγκυβέρνηση της Αριστεράς (Μπλόκο και ΚΚΠ) με τους σοσιαλιστές εξαγγέλλει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5% από 1/1/2016. Μικρή αύξηση, αλλά αύξηση. Που προσπαθεί να σηματοδοτήσει προθέσεις. Αντιθέτως, εδώ, με άνεση και στο χαλαρό ο (ανεκδιήγητος πλέον) κ.Φλαμπουράρης δηλώνει αέρα πατέρα στον αέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής ότι οι επικουρικές συντάξεις μπορεί να κοπούν και καμιά εικοσαριά τα εκατό βρ’ αδερφέ, δεν χάθηκε και ο φραπές από τον κόσμο! Όλα κι όλα όμως!

Τις κύριες
συντάξεις, λέει ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να τις πειράξουμε. Δηλαδή δεν θα σας κόψουμε ένα δάκτυλο απ’ το δεξί χέρι (κύρια σύνταξη), θα σας κόψουμε ένα δάκτυλο απ’ το αριστερό χέρι (επικουρική).

Ούτε
ο Προκρούστης δεν έλεγε στα θύματά του τέτοιες αθλιότητες. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το φιδάκι ο Διαμαντής. Γελοιότητες. Που εγείρουν το εξής ερώτημα: είναι η περί τον κ. Τσίπρα κυβέρνηση τόσον μωρή, ώστε να θεωρεί χαζούς τους πολίτες; 

Ότι αρκεί οι κυβερνώντες να είναι πονηρούληδες για να γίνουν χάπατα όλοι οι υπόλοιποι;

Πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει έτσι η κυβέρνηση; Με κολπάκια τύπου Χότζα: σε απειλώ ότι θα σου κόψω 20, σου κόβω 10 και είσαι κι ευχαριστημένος..!

Όμως, ακόμα και όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις, τι εννοεί, από τη στιγμή που έχει δεχθεί, συνομολογήσει (με την Τρόικα) κι εγγράψει στον Προϋπολογισμό «μείωση συντάξεων της τάξεως του 1,7 δισ.»;

Ποιος λέει ψέματα; Ο Προϋπολογισμός που έφτιαξε ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Τσίπρας; η Τρόικα; ποιος; Πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η βαλίτσα, ή μάλλον η στάμνα; Μπροστά μας έχουμε μνημόνια μέσα στα μνημόνια, ενδιάμεσα μνημόνια, αξιολογήσεις,
μνημόνια και υπομνήματα. Και μνήματα.

Και τα Τρύφων παίζει! Οι Έλληνες γονατίζουν και η κυβέρνηση περιπαίζει τις αντοχές τους με δοκησισοφίες, ψέματα, προπαγάνδες και ιμιτασιόν μακιαβελισμούς. Μεταξύ φραπέ και Λεβέντη. Άνετα. Πράγματι εξ όνυχος τον λέοντα (ή την ύαινα) - πλην όμως τότε, στην πρώτη αρχή! 

Σήμερα, έναν χρόνο μετά,
έχει μαζευτεί πολύς πόνος, για να μας δουλεύουν κι από πάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ, ότι πονάνε με τον πόνο μας, να κλαψουρίζουν και να μυξοκλαίνε δίνοντας συγχωροχάρτι στον εαυτόν τους για τις αμαρτίες μας.
Αιδώς.

από το "enikos.gr"

του Σταύρου Χριστακόπουλου

Οι πρόσφατες δηλώσεις του δόκτορος Σόιµπλε για το προσφυγικό -σκληρές για την Ελλάδα, επιεικείς για τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και... εξαίρεση της Τουρκίας από κάθε είδους κριτική- δεν αιφνιδιάζουν.

Είναι όμως αποκαλυπτικές µιας Γερµανίας η οποία από τη µία «πουλάει» ανέξοδους τσαµπουκάδες στη χρεοκοπηµένη και εξαρτηµένη από τα δανεικά Ελλάδα, από την άλλη «χαϊδεύει» τους Ανατολικοευρωπαίους για να τους προσελκύσει ως «πελάτες» προς αφαίµαξη στη γερµανική ευρωζώνη, ενώ ταυτοχρόνως εκλιπαρεί την Τουρκία να τη σώσει από το προσφυγικό.

Ο γερμανικός τσαµπουκάς υποχωρεί, λοιπόν, διακριτικά όταν οι δύστροποι «πελάτες» της ανατολικής Ευρώπης, προτιµώντας την αµερικανική οµπρέλα, αρνούνται να µπουν στη γερµανική.....
κρεατοµηχανή του ευρώ, όπου θα αποχαιρετήσουν βασικά στοιχεία της κυριαρχίας τους προς όφελος µιας δύναµης που πάντα ορεγόταν να κυριαρχήσει επί των γειτόνων της.

Ο ίδιος αυτός τσαµπουκάς γίνεται όµως συντρίµµια όταν βρίσκεται αντιµέτωπος µε τον φόβο να µην συνταραχθεί το πολιτικό σύστηµα της Γερµανίας λόγω του προσφυγικού. Κάθε παραχώρηση προς την Τουρκία είναι θεµιτή και η αποσιώπηση κάθε τουρκικής θηριωδίας οργανικό στοιχείο της γερµανικής πολιτικής - πασίγνωστης άλλωστε από το παρελθόν, από την εποχή των Νεότουρκων και της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού.

Οι άτεγκτοι Γερµανοί «τσαµπουκάδες» ανεµίζουν τα λάβαρα του «ηθικού κινδύνου» µόνο όταν έρχεται η ώρα να µοιραστούν -ως ελάχιστη ανταπόδοση των θηριωδών κερδών που αποκοµίζουν- τα ρίσκα του ευρωζωνικού «µαγαζιού» και των τραπεζών του.

∆εν βλέπουν, όµως, αυτοί οι «τσαµπουκάδες» κανέναν «ηθικό κίνδυνο» στον εκτοπισµό 200.000 Κούρδων από τις εστίες τους, στις εν ψυχρώ δολοφονίες αµάχων και µικρών παιδιών, στον αποκλεισµό ολόκληρων πόλεων και επαρχιών µε στέρηση νερού και τροφής, πρακτικές που µετατρέπουν τις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας σε νέα Γάζα. Αντιθέτως το Βερολίνο φροντίζει να ενισχυθεί η αεράµυνα της Τουρκίας µε ΝΑΤΟϊκά ιπτάµενα ραντάρ AWACS.

Και στην Αθήνα; Στην κυβέρνηση; Την ώρα που η Γερµανία χαϊδεύει το τουρκικό θηρίο και µας ρίχνει στην αρένα, ο Καµµένος, υπουργός Άµυνας, φαντασιώνεται στρατιωτικά λύκεια (παιδιά «στο χακί» από τα 15 χρόνια τους). Ο Ζαχαριάδης (γραµµατέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ) να καταργήσουµε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Και - κορυφαια όλων - η Αναγνωστοπούλου µας υποδεικνύει ότι η Μικρασιατική Καταστροφή πρέπει να ιδωθεί ως µέρος της ιστορίας του προσφυγικού προβλήµατος. Η Ρεπούση σε νέες περιπέτειες. Άλλωστε και ο Κολοκοτρώνης, καθώς µας λέει, ένας Ευρωπαίος επαναστάτης ήταν, κατά την ίδια. Κι όποιος θεωρεί την επανάσταση ελληνική είναι απλά εθνικιστής.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι...

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

του Δημήτρη Κυπριώτη

Ένα πραγματικό φάντασμα έχει καταντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο και αν αυτό ακούγεται άσχημο και κακόηχο, αυτή είναι η αλήθεια! Η φαντασιακή «Ευρώπη των λαών» παραμένει όνειρο θερινής νυκτός για τους λαούς που πίστεψαν σε αυτό το όνειρο. Και αυτό συμβαίνει, γιατί απ΄ ότι φαίνεται, εκείνο που έχουν κάνει στον κόσμο να πιστεύει, βρίσκεται μόνο στη φαντασία του, αφού η πραγματική Ευρώπη, είναι μια Ευρώπη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Σε αυτήν την Ευρώπη μένουμε και σε αυτήν επιδιώκουν να μείνουμε για πάντα. Την Ευρώπη των ρατσιστικών στερεοτύπων, των εθνικισμών, του ιστορικού ρεβανσισμού και της παράνοιας. Την Ευρώπη της ισχύος και της «σιδερένιας φτέρνας» προς κάθε αδύνατο. Την Ευρώπη του Τριακονταετούς πολέμου, της Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου, του Άουσβιτς.

Βλέπετε ακόμη και σήμερα, στην Ευρώπη του 2015, δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα από τότε. Σήμερα ένας πανίσχυρος υπερεθνικός γραφειοκρατικός μηχανισμός και μια τρομοκρατούμενη....
Ευρωζώνη από τη Γερμανία, έχουν αποφασίσει να δείξουν την ισχύ τους και να απειλήσουν με αφανισμό ένα έθνος, ένα μικρό λαό, την Ελλάδα, που τόλμησε να ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη από τους …εταίρους της.!

Βέβαια αυτήν τη γενοκτονία με την εφαρμογή οικονομικών μέτρων στραγγαλισμού που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα, δεν θα τολμούσαν να την εφαρμόσουν, αν ήταν σίγουροι ότι και η κυβέρνηση αυτού του λαού θα ήταν το ίδιο αποφασιστική, όσο και ο ίδιος ο λαός της. Είναι αυτός ο ίδιος λαός, που τόλμησε στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου να αψηφήσει την τρομοκρατία που του επέβαλλαν και να βροντοφωνάξει για μια ακόμη φορά ΟΧΙ!


Δυστυχώς όμως, για πολλοστή φορά ο Ελληνικός λαός προδόθηκε από την πολιτική του ηγεσία, όταν μέσα σε ελάχιστες ώρες, πριν ακόμα σταματήσουν οι ζητωκραυγές του ΟΧΙ, μπόρεσε η πολιτική του ηγεσία και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ σε όλα και ακόμη πιο χειρότερα από ότι ήταν πριν. Και αυτό έγινε γιατί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, είπε ότι εκβιάστηκε, απειλήθηκε και στο τέλος ενέδωσε και υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση! Και οι απλοί άνθρωποι αναρωτιούνται. Πως δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό του ότι ο ίδιος ο λαός, τον είχε εξουσιοδοτήσει να μην κάνει « ούτε βήμα πίσω»;

Έκτοτε η Ελλάδα έχει αρχίσει να μετράει τις πληγές της, μεταφορικά και ουσιαστικά και ο λαός της εξακολουθεί να είναι κλεισμένος σε μια ιδιότυπη φυλακή, που είναι και παράλογα απάνθρωπη. Μια φυλακή, που ναι μεν κανείς δεν περιμένει από τους δεσμοφύλακές του να του δώσουν χέρι βοηθείας για να αποδράσει, αλλά δεν φαίνεται και να θέλουν να βελτιώσουν τα ελάχιστα, ακόμη και το συσσίτιό του.

Αυτήν τη μεταφορική εικόνα αν θα μπορούσε να την ίδει ο καθένας, τότε θα μπορούσε να φανεί καθαρά αυτή η απανθρωπιά, αυτής της ΕΕ. Γιατί, ενώ θα μπορούσε με ευκολία να επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να έχει μια στοιχειώδη ελπίδα, ότι μπορεί να κινηθεί σε μια κατεύθυνση εξόδου από το σπιράλ θανάτου που έχουν εγκλωβίσει την Ελληνική οικονομία εδώ και χρόνια, οι γραφειοκράτες της ΕΕ δεν το κάνουν.

Και δεν το κάνουν, για να μην παραβιασθούν όπως μας λένε, οι Κανόνες της ΕΕ! Κανόνες που οι ισχυροί της Ευρώπης, πρωτίστως έχουν «κουρελιάσει» πάμπολλες φορές. Στην πραγματικότητα όμως, ο μόνος Κανόνας που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΕ, είναι αυτός της δοκιμής και του λάθους.

Στην περίπτωση δε της Ελλάδας, κατά εντελώς διαβολική συγκυρία, αυτός ο Κανόνας έχει εφαρμοστεί πολλές φορές, έστω και αν αυτό στοιχίζει ακόμη και σε ψυχές, που κάθε ημέρα χάνονται. Κακά τα ψέματα, αλλά το ευρωπαϊκό όραμα έχει εξατμιστεί. Η Ευρώπη μοιάζει με ένα φάντασμα του παλιού καλού εαυτού της, ένα ακυβέρνητο καράβι.

Σ' αυτό το ακυβέρνητο καράβι είναι προσδεδεμένη η Ελλάδα, όπως βέβαια και άλλες χώρες του Νότου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες εκείνες που χρειάζονται για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη λύση που είναι δυνατό να υπάρχει, για να λυτρωθούν οι λαοί και τα κράτη από αυτήν την κατάσταση. Και είναι δύσκολο να ανιχνεύσει τη λύση κανείς από μόνος του. Είναι και αυτός ένας λόγος που θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο είναι δυνατό να σφυρηλατηθεί κοινό μέτωπο δημιουργίας ενός εναλλακτικού πόλου στη νότια Ευρώπη, ικανού να αντισταθμίζει τους γερμανικούς αυτοκρατορικούς σχεδιασμούς.

Σίγουρα λοιπόν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, δεν υπάρχει ΕΕ κοινή για όλα τα κράτη της Ευρώπης. Υπάρχει μόνο το αποκρουστικό της φάντασμα. Για αυτό προκύπτει ακόμη μια φορά το ερώτημα: Γιατί θα πρέπει με το έτσι θέλω οι πολιτικές ηγεσίες της Πατρίδας μας να επιδιώκουν να παραμένει η χώρα και ο λαός της σε αυτήν τη φονική παγίδα; Η απάντηση στο ερώτημα είναι, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα από συμβιβασμένες πολιτικές ηγεσίες, για να χρησιμοποιήσουμε τον πλέον απαλό προσδιορισμό .

Τι απομένει λοιπόν να γίνει για να ξεφύγουμε από την κατάσταση αυτή; Ο ίδιος ο λαός, εμείς δηλαδή οι ίδιοι, που θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ότι όσο πιο γρήγορα αποδράσουμε από το «κλουβί με τα λιοντάρια» στηριζόμενοι μόνο στις δικές μας τις δυνάμεις, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε την υγειά μας και ως λαός και ως έθνος.

Αυτό βεβαία απαιτεί οργάνωση, απαιτεί εμπνευσμένη ηγεσία, βγαλμένη από τον ίδιο το λαό, που μπορεί να ηγηθεί, να εμπνεύσει και να οδηγήσει την κατάσταση σε μονοπάτια διαφορετικά από τα συνηθισμένα, έξω από πάτρωνες και συμμαχίες λυκοφιλίας. Μα πάνω από όλα, χρειάζεται ένας λαός ενημερωμένος και έτοιμος να παλέψει για την ίδια του τη σωτηρία. Ένας λαός που θα είναι στήριγμα σε μια κυβέρνηση δική του, που θα παλεύει για τα δικά του συμφέροντα και όχι για συμφέροντα ξένων δυνάμεων, όπως συμβαίνει χρόνια στην Πατρίδα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η οργάνωση, το Μέτωπο του ΕΠΑΜ και αυτό επιδιώκει, σε μια κατεύθυνση ενότητας του λαού και όχι διαχωρισμού του, ανάλογα με την πολιτική του καταγωγή ή τα πολιτικά του πιστεύω. Η μόνη, η κυρίαρχη θα λέγαμε απαίτηση για την ένταξή του οιουδήποτε , μέσα ή έξω από τις οργανώσεις –πυρήνες του ΕΠΑΜ, είναι η αγάπη προς την Πατρίδα και η πίστη ότι σήμερα αυτό που προέχει είναι ένας απελευθερωτικός αγώνας, αφού κατοχικές οικονομικές δυνάμεις, έχουν κλείσει τους Έλληνες σε φυλακές απανθρωπιάς και εξόντωσης.

Βέβαια θα είμαστε ι οι τελευταίοι που θα λέγαμε ότι εμείς και μόνο εμείς κατέχουμε τη μοναδική λύση. Καθε άλλο μάλιστα, αφού πιστεύουμε ότι φορείς , συλλογικότητες ς, πολιτικές οργανώσεις και μεμονωμένοι πολίτες που διακατέχονται από πατριωτικά συναισθήματα, έχουν προτεραιότητα σε αυτό το επιδιωκόμενο Μέτωπο δυνάμεων. Φυσικά και δεν έχουν καμία θέση σε αυτό, οι κοινοβουλευτικές μνημονιακές δυνάμεις του κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των ναζιστικών.

Αν αυτό όμως δεν μπορέσουμε ως λαός να το κατορθώσουμε, τότε η Ελλάδα, ο λαός της, εμείς όλοι, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά πλέον το φάσμα, όχι μόνο της φυσικής μας επιβίωσης, αλλά και αυτό της εθνικής μας επιβίωσης. Και αυτό θα μας συμβεί πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε.

Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ο λαός έχει αντιληφθεί για τα καλά πως τον περιέπαιξαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κατά καιρούς εμπιστεύθηκε. Ήλθε πλέον ο καιρός και να εμπιστευτεί και να οργανωθεί σε ένα μεγάλο πατριωτικό απελευθερωτικό Μέτωπο .

Το ΕΠΑΜ είναι εδώ, το ΕΠΑΜ θέλει, μπορεί και πρωτοστατεί στην κατεύθυνση και στη δημιουργία του Μετώπου αυτού.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΝΑΠΟΔΑ

Μ’ αυτόν τον ευρηματικό τίτλο, η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια και εκδότρια περιοδικού για την κινηματογραφική τέχνη Luciana Bohne, αφιερώνει στον «Aλεξέϊ Τσίπρα», το πιο κάτω άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 28-12-15 στην έγκυρη όσο και δημοφιλή ιστοσελίδα Counterpunch.

Μετάφραση Μιχ.Στυλιανού

«Μα τι έπαθε ο Σύριζα; ΄Ηταν ένα καλό κόμμα που είχε κακό τέλος, ή ένα κακό κόμμα με άθλιο τέλος; Είναι η διαφορά ανάμεσα στην τραγωδία και στη φάρσα.
Με 86 δις. το Γιουρογκρούπ αγόρασε την Ελλάδα. Το περασμένο φθινόπωρο η Τρόικα διέθεσε 10 δις για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου η ελληνική βουλή ψήφισε (153 υπέρ,145 κατά) το «πρόγραμμα σταθεροποίησης» για το 2016, προκειμένου να εξασφαλίσει 16 από τα 26 συνολικά δισεκατομμύρια της πρώτης δόσης, που θα καταβληθεί με την επιτυχημένη «ιδιωτικοποίηση» των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, συνολικής αξίας 50 δις ευρώ, μέχρι το τέλος του 2015…

Ο προϋπολογισμός που ψήφισε η βουλή μειώνει τις δημόσιες δαπάνες κατά 5,7 δις ευρώ ( 1,8 δις κόβονται οι συντάξεις, 500 εκατομμύρια η Εθνική ΄Αμυνα) και αυξάνει τους φόρους κατά 2 δισεκατομμύρια. Στα επόμενα τρία χρόνια θα εκταμιευθούν τα 80% των 86 δις του προγράμματος «διάσωσης» για να αναχρηματοδοτηθεί το παλαιό χρέος (53%) και για να ανακεφαλοποιηθούν οι τράπεζες (30%). Στην ελληνική κυβέρνηση θα μείνουν 10 δις για τις κρατικές ανάγκες, ενώ οι επενδύσεις της για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι υποθηκευμένες στην επιτυχία των λεγομένων ιδιωτικοποιήσεων.

΄Ετσι, η κυριαρχία της Ελλάδος είναι καπνός θυσιαστηρίου. Επιπλέον η αμυντική πολιτική της είναι εξάρτημα του ΝΑΤΟ, αφού η Ελλάδα είναι ουσιαστικά μια αμερικανική βάση. Το κόμμα που εδραιώνει αυτή την τάξη πραγμάτων, αφού εκλέχθηκε με την υπόσχεση να λύση τη θηλιά της Τρόικα στο λαιμό της χώρας, αξίζει μια δωρεάν επίσκεψη στον ψυχαναλυτή, γιατί φαίνεται να νάχει χάσει τα μυαλά του.

Αφού μιλάμε για την Ελλάδα μπορούμε να μιλήσουμε για το σύμπλεγμα του Οιδίποδα. Να έδωσε άραγε ο Αλεξέϊ Τσίπρας την ιδέα της Δικαιοσύνης σε αντάλλαγμα της εύνοιας των Αυθεντών του Χρηματοπιστωτικού Ολύμπου στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο; ΄Ηταν αυτή η ανικανότητα να διασκελίσει το κατώφλι από την εφηβεία στον ανδρισμό που τον κατέβασε στο επίπεδο ενός δουλοπρεπούς νεοφιλελεύθερου « μικρού για θελήματα»;
Αν περί αυτού πρόκειται, τότε ο Τσίπρας διάλεξε τον οπορτουνισμό (ευκαιριοθηρία) αντί της Δικαιοσύνης.
Αντίθετα προς τον Οιδίποδα του Σοφοκλή, ακολούθησε την συμβουλή του Τειρεσία, να μην ψάξει για την αλήθεια, την γνώση η την Δικαιοσύνη αν θέλει να αποφύγει την καταστροφή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Αντίθετα (προς τον Τσίπρα) ο Οιδίπους του Σοφοκλή κατήγγειλε τον Τειρεσία για προδοσία. Επειδή αποτελεί προδοσία να συμβουλεύεις τον κυβερνώντα να προτάξει το προσωπικό του συμφέρον στο συμφέρον του λαού του. Το μεγαλείο του Οιδίποδα έγκειται στο ότι επέλεξε να ενεργήσει σύμφωνα με το ευρύτερο καλό. Η μικρότητα του Τσίπρα φάνηκε με το που επέλεξε το αντίθετο.

Ο Αλεξέϊ Τσίπρας θα έπρεπε να είχε μάθει ότι το σωκρατικό παράγγελμα «γνώθι σ’ αυτόν» αποτελεί το θεμέλιο της Δικαιοσύνης. Αυτογνωσία σημαίνει κατανόηση. Γνωρίζοντας τον εαυτό σου, έχεις γνώση των αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης. Αλλά οι ενέργειες του Τσίπρα αποδεικνύουν ότι είδε αυτά τα σοφά διδάγματα σαν παραμύθια- στάση απόλυτα συνεπής με τις ανήθικες πολιτικές της νεοφιλελεύθερης εποχής μας, όπου κυρίαρχος νόμος είναι η ιδιοτέλεια.

Οι ψυχολογικές ερμηνείες πολιτικών γεγονότων έχουν μιαν ψυχαγωγική αξία. Είναι η προτιμώμενη μέθοδος ανάλυσης για την επιλογή του σάπιου μήλου προκειμένου να σωθεί το κάρο με τη συγκομιδή. Αλλά το κάρο του Σύριζα, πλημμυρισμένο Κεϋνυσιανό μηλόζουμο και αρωματισμένο με τη μάταια ελπίδα επιστροφής της κοινωνικά υπεύθυνης δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, συμμερίζεται την άρρωστη κρίση του Τσίπρα. Η εποχή της επιστροφής στην οικονομία του Κέϋνς έχει εκπνεύσει.

Ζούμε στους καιρούς της Κλεπτοκρατίας, και του ωμού αυταρχισμού του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αυτή η ηγεμονία υπαγορεύει την συνεχή ορμή της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
Αυτή η επιδρομική στρατηγική δεν γίνεται να «βελτιωθεί». Είναι το ξέφρενο τραίνο, δύο βήματα απόσταση από το να παρασύρει την ανθρωπότητα στην άβυσσο. Το να προσπαθήσεις να του αλλάξεις πορεία, χρησιμοποιώντας τα σκουριασμένα φρένα ενός ηπιότερου, απαλότερου καπιταλισμού είναι φρεναπάτη. Ούτε ζούμε σε εποχή ειρηνικού καπιταλισμού: Ο πολεμικός σωβινισμός είναι ασυγκράτητος και λυσσώδης. Οι κλαυθμηριστές εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις πνίγονται στην κακοφωνία της καταιγιστικής ψευδολογίας και της απατηλής προπαγάνδας από κυβερνήσεις και φερέφωνα ΜΜΕ.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση κυβερνάται από ένα τραστ χρηματοπιστωτικών μονοπωλίων. Ο σκοπός της Τρόικα είναι η κυριαρχία, όχι η ισότητα και η αυτοδιάθεση. Είναι η άρνηση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Είναι η άνιση ανάπτυξη και η υποτέλεια της περιφέρειας στο κέντρο. Με μια λέξη, ο μονοπωλιακός χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός είναι ιμπεριαλιστικός. Η προφανής ανικανότητα του Σύριζα να συλλάβει τον χαρακτήρα αυτού του ασυμβίβαστου αυταρχισμού τον έκανε να νομίζει πως μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους τοκογλύφους της Τρόικα με λογικούς πολιτικούς όρους. Κι’ αυτό ήταν το μοιραίο λάθος.

Η Τρόικα του έστριψε τον λαιμό σαν να ήταν μιας κότας. ΄Εχοντας έτσι εξουδετερώσει πολιτικά την Ελλάδα, την προσάρτησε και οικονομικά. Για να επικαιροποιήσουμε την περίφημη ρήση της Ρόζα Λούξεμπουργκ, μπορούμε μόνο να συμπεράνουμε πως σήμερα «Η ελληνική κοινωνική δημοκρατία είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα».

Και τώρα όλα τα μάτια στραμμένα στους Ποδέμος της Ισπανίας, μετά τις εκλογές της 20 Δεκεμβρίου. Άλλη μια φάρσα;»

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_999.html

Δύο ντοκιμαντέρ του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, που παρέθεταν ουσιαστικά την Ιστορία αυτής της γεωγραφικής περιοχής της Βόρειας Ηπείρου, ήταν η αφορμή για ένα νέο ξέσπασμα του αλβανικού εθνικισμού εναντίον της Ελλάδας και για στοχοποίηση ενός εκ των τελευταίων μελών της ελληνικής μειονότητας που συνεχίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, στην εγκαταλειμμένη από όλους Βόρειο Ήπειρο.

Τα δυο ντοκιμαντέρ που παρουσίαζαν μια ιστορική άποψη για την πορεία και την ταυτότητα της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα -με ιδιαίτερες αναφορές και σε θέματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, όπως το μείζον θέμα των Στρατιωτικών Νεκροταφείων των ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- στηρίχτηκαν σε μαρτυρίες και στοιχεία από επίσημα και ανεπίσημα Αρχεία, που συγκέντρωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Παναγιώτης Μπάρκας.

Ο Π. Μπάρκας ιστορικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος της «Ομόνοιας», από τους λίγους έλληνες μειονοτικούς που δεν εξαργύρωσαν τον «πατριωτισμό» τους ούτε στα Τίρανα ούτε στην Αθήνα, είναι από τους τελευταίους που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την διάσωση της ελληνικής ταυτότητας σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου την οποία, πλέον, η μαζική μετανάστευση στην Ελλάδα και ο κατευθυνόμενος «εποικισμός» από τον Βορρά οδηγεί στην πλήρη αλλοίωση της ταυτότητας της περιοχής.

Κυρίως όμως η επιχείρηση εξόντωσης του Π. Μπάρκα που κλιμακώθηκε με αφορμή τα δυο ντοκιμαντέρ αποσκοπεί στην κάμψη των τελευταίων αντιστάσεων, στην επιχείρηση αφελληνισμού περιοχών με κυρίαρχη την ελληνική παρουσία και παράδοση, όπως το Αργυρόκαστρο, η Χειμάρα και οι Αγ. Σαράντα.

Το «σκάνδαλο» που ανακάλυψαν ορισμένα αλβανικά ΜΜΕ και έσπευσαν φυσικά να υποδαυλίσουν το κόμμα των Τσάμηδων και ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στα Τίρανα, ήταν ότι το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον γεωγραφικό όρο «Βόρεια Ήπειρος», αναδεικνύει τον αγώνα του ελληνικού στρατού αλλά και των αλβανών πολιτών της Βόρειας Ηπείρου στον αγώνα εναντίον του Άξονα και, για πρώτη φορά στην Αλβανία, αποτυπώνονται οι σχέσεις μεταξύ των Τσάμηδων και των κατοχικών δυνάμεων.

Η ενόχληση ήταν μεγάλη και επειδή ο Π. Μπάρκας στο ντοκιμαντέρ επεσήμανε ότι η Αλβανία ήταν προτεκτοράτο της Ιταλίας, με απόφαση της αλβανικής βουλής και, συνεπώς ο κάθε εχθρός της Ιταλίας ήταν και εχθρός της Αλβανίας και επομένως για την Άρση του Εμπολέμου πρέπει να υπάρξει απόφαση και της Αλβανικής Βουλής.

Τους αλβανούς εθνικιστές ενόχλησε και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» αλλά και το πολιτικό συμπέρασμα ότι η Ιταλία έβλεπε την Βόρειο Ήπειρο (Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Πρεμετή, Κλεισούρα, Αγ. Σαράντα, Κορυτσά, μέχρι τον Γενουσιο πόταμο) σαν περιοχή κατάλληλη για επέκταση της οικονομικής επιρροής και ταυτόχρονα για επίτευξη των στρατιωτικών στόχων της.

Ενοχλήθηκαν οι ίδιοι κύκλοι στα Τίρανα επειδή στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η πραγματικότητα της πανηγυρικής υποδοχής που έτυχε ο Ελληνικός Στρατός στην Κορυτσά, στους Αγ. Σαράντα, στο Αργυρόκαστρο, στην Χειμάρα κ.α. αλλά και στο Δελβινο όπου ο Δήμαρχος απένειμε τα κλειδιά της Πόλης στον Ελληνικό Στρατό, σε αντίθεση με τους Τσαμηδες για τους οποίους γίνεται αναφορά στην συνεργασία τους με τις δυνάμεις κατοχής.
Ο Π. Μπάρκας στο ντοκιμαντέρ, αναφερόμενος στην συμφωνία για τα στρατιωτικά κοιμητήρια, επισημαίνει ότι στην Αλβανία έπεσαν 11.000 έλληνες στρατιώτες για τους οποίους δεν έχει υπάρξει τάφος, ενώ είναι γνωστό ότι υπήρξε επιχείρηση εξαφάνισης των οστών ώστε να μην γίνει καταγραφή αυτής της σημαντικής ιστορικής στιγμής που όμως έπληττε τον αλβανικό εθνικισμό.

Οι αλβανοί εθνικιστές επιτίθενται στον Π. Μπάρκα γιατί, όπως ισχυρίζονται, δεν είπε λέξη για τις.. «σφαγές» που διέπραξαν οι Έλληνες στρατιώτες στο Παναριτι Κορυτσάς και στο Χορμοβο Τεπελενίου, σε μάχες που δόθηκαν εναντίον των δυνάμεων του Άξονα και των συνεργατών τους.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου έσπευσε να αποδοκιμάσει τα ντοκιμαντέρ του Π. Μπάρκα, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την εκδήλωση της τελικής προσπάθειας για υποβάθμιση και κλείσιμο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που θα βάλει ακόμη πιο βαριά την ταφόπλακα στην ελληνική παρουσία στην Βόρειο Ήπειρο.

Στις αντιδράσεις, που με αιχμή το ντοκιμαντέρ του Π. Μπάρκα, ενοχοποιήθηκε η ίδια η Ελλάδα, πρωτοστατούν εκτός των κόμματων και οργανώσεων των Τσαμηδων και δημοσιογράφοι όπως ο Μαριν Μέμα του Top Channel, ακραίος ανθέλληνας που τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις έχει μπει στην Ελλάδα και έχει επιχειρήσει να στήσει ντοκιμαντέρ που… αποδεικνύουν την ύπαρξη αλβανικών εδαφών στην Θεσπρωτία αλλά και στην περιοχή μεταξύ Καστοριάς-Φλώρινας.

Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις διμερείς ελληνοαλβανικές σχέσεις ενόψει και της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα εντος του Ιανουαρίου ο αλβανός υπουργός εξωτερικών κ. Μπουσατι.

Συγχρόνως όμως, στρέφονται και εναντίον του Π.Μπάρκα.

Ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της… καλλιέργειας του μίσους μεταξύ των εθνοτήτων.

Ο Π. Μπάρκας με δηλώσεις του στον αλβανικό Τύπο απέρριψε όλες αυτές τις κατηγορίες: «Είναι ένα ντοκουμέντο και δεν εμπεριέχει εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά παρουσιάζει την αλήθεια. Όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος μου, για να υποκινήσουν τους Αλβανούς ακραίους εθνικιστές. Εγώ θα ζητήσω από τις αρμόδιες κρατικές αρχές προστασία από τις απειλές κατά της ζωής μου αλλά και της οικογένειάς μου» είπε ο κ. Μπάρκας. Ο μειονοτικός πανεπιστημιακός και δημοσιογράφος εξηγεί ακόμη:

«Και εάν χρησιμοποιήθηκε ο όρος Βόρειος ή Νότιος Ήπειρος, χρησιμοποιήθηκε μόνο ως γεωγραφική έννοια. Είναι παγκοσμίως γνωστή η διχοτόμηση που υπέστη η Ήπειρος. Ό,τι έκανα, το έκανα υπεύθυνα. Λυπάμαι για κάτι: Όλη η επιστημονική προσπάθειά μου να υπηρετήσω τις σχέσεις συνύπαρξης των δύο χωρών και δύο λαών, αμφισβητείται από εκείνους που δεν γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα, αλλά απλώς, παρουσιάζουν ως ιστορία, τα σλόγκαν της εθνικιστικής και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, παρουσιάζοντάς τα ως εθνική ιστορία και ιδέες. Το λέω με πεποίθηση ότι οι φιλικές και πολυπολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στην Ήπειρο, ακόμα και την εποχή του Αλή πασά, ήταν καλύτερες από τη σημερινή εθνικιστική πραγματικότητα που εμπνέεται από τα σλόγκαν ενός νοσηρού εθνικισμού. Δεν μπορεί να υπάρξουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, σε περίπτωση που δεν δούμε την αλήθεια κατάματα, που δεν αντιμετωπίσουμε την ιστορία με ρεαλισμό, σε περίπτωση που δεν απαλλαγούμε και δεν απαλλάξουμε την ιστορία μας από την νοσηρή εθνικιστική μυθομανία. Αυτό ακριβώς το πνεύμα είναι στο επίκεντρο των ντοκιμαντέρ του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, για τα οποία προσέφερα τη συμβολή μου», επεσήμανε ο Μπάρκας.
πηγή


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/blog-post_558.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget