1/8/2015 - 1/9/2015

H σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν μεταδόθηκε ολόκληρη από την ΕΡΤ. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Διονύσης Τσακνής ομολογώντας το εξής:

Κυρίως από την συνέντευξη του στην εφημερίδα χωνί που με τον τίτλο: «Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης κι εγώ ξαναχτίζουμε την πατρίδα», βγάζω το συμπέρασμα ότι ο πολιτικός αυτός συνδέει άμεσα και εξαρτά την όποια υπουργική του καρέκλα από τον συνένοχό του για το τρίτο μνημόνιο Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και την πολιτική του επιβίωση την εξαρτά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν θα σχολιάσω την λέξη πατρίδα που την χρησιμοποιεί όσο πιο συχνά μπορεί απευθυνόμενος στο θυμικό κάποιων ψηφοφόρων ενώ ο ίδιος την πρόδωσε ως συγκυβερνήτης μιας εντελώς καταστρεπτικής κυβέρνησης που με το τρίτο μνημόνιο αποτελειώνει ό,τι έχει μείνει στον ιδιωτικό τομέα και ξεπουλώντας ταυτόχρονα την δημόσια περιουσία.
Όλοι θυμόμαστε τους προεκλογικούς του λόγους και τα προγράμματα του που ούτε μια κόκκινη γραμμή σεβάστηκε, τα οποία κοινοποιούσε και στην βουλή πολλές φορές εν είδη ουρλιαχτών, αλλά και σε προεκλογικές του ομιλίες καταγγέλλοντας τους προηγούμενους για τις καταστρεπτικές εμμονές στα μνημόνια τους και τις εφαρμοσμένες μνημονιακές πολιτικές.

Κάπου στην συνέντευξη του λέει: Τώρα που η πατρίδα κάηκε δεν υπάρχει λόγος να φωνάζουμε "φωτιά". Τώρα πρέπει να ξαναχτίσουμε την πατρίδα!

Σε ποιους απευθύνεται και πάλι με αυτόν τον δραματικό λόγο; Είναι ανίκανος να αντιληφθεί την καταστρεπτική εμμονή του να πάμε σε εκλογές στις 25 Ιαννουαρίου και κυρίως την πλήρη ανικανότητα τους να διαχειριστούν την κατάσταση που ανέλαβαν;;;

Είναι ανίκανος να παραδεχτεί ότι συγκυβερνώντας αποτελείωσε ό, τι βλαστάρι μπορεί να ξεφύτρωνε από τα καμένα των προηγούμενων μνημονίων και τώρα μας λέει ότι έφερε και αυτός μαζί ένα καλύτερο μνημόνιο από τους προηγούμενους!

Αυτοί οι δύο θέλουν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα;;; Αλίμονο στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό που απέδειξε ότι δεν τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρουν αυτός και ο συναγωνιστής του στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Δεν είναι πολιτική απάτη και πολιτικός τυχοδιωκτισμός το να δηλώνει τότε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ότι: Αν έρθει μνημόνιο θα φύγω από την κυβέρνηση και τους ΑΝΕΛ και την πολιτική.
Τώρα θέλει να «ξαναχτίσει την Ελλάδα» που για μας σημαίνει να συνεχίσει να την καταστρέφει. Θα του δώσουμε αυτό το δικαίωμα;

Ο κ. Καμμένος δηλώνει έμμεσα σε αυτήν την συνέντευξη, Εξαρτημένος Έλληνας, ένας μικρός πολιτικούλης που εξαρτά κυβερνητική καρέκλα και την πολιτική επιβίωση από έναν πολιτικό που όπως δήλωσε σε δικιά του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ, ότι το ΟΧΙ τω παππούδων στον Γερμανοϊταλικό άξονα ήταν λάθος. Πόση κατηφόρα και πόση ξεφτίλα μπορούμε να αντέξουμε ακόμα ;

Του Στρατή Μαζίδη

Όχι δεν στρεψοδικώ, δε λέω ότι θέλω, δεν παρερμηνεύω, ορθά αναρωτιέμαι...

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο του 24ωρο ως πρωθυπουργός άφησε ένα μεγάλο στίγμα λέγοντας στη συνέντευξη του ALPHA [26.08.2015]:

«Πολλές φορές τα ΟΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΟΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή»

Αυτό κι αν είναι η πεμπτουσία του γερμανοτσολιά. Άσε που δεν ήταν και ακριβώς τετράχρονη αλλά λεπτομέρειες.

Αυτή η φράση όπως την ακούς, διαβάστε τη φωναχτά, τι σημαίνει; Ε και τι έγινε; Είπαμε ΟΧΙ και υπαναχωρήσαμε, ακολούθησε κατοχή. Τζάμπα είπαμε ΟΧΙ και ταλαιπωρηθήκαμε. Έπρεπε να πούμε ένα ΝΑΙ εξαρχής. ΝΑΙ σε αυτούς που σκότωσαν εκατομμύρια.

Και όμως τα ψέματα τα λέει ο Αλέξης Τσίπρας εκτός αν είναι ανιστόρητος.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού συνοδευόμενο με το έπος της Πίνδου και την προέλαση στη Βόρεια Ηπειρο και την Αλβανία, δεν οδήγησε σε υπαναχώρηση.

Επίσης δεν υπαναχωρήσαμε. Δόθηκε τεράστια μάχη πάνω στα οχυρά αλλά η Βέρμαχτ πέρασε μέσω Γιουγκοσλαβίας.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήρθε σε μια εποχή όπου ο Αξονας είχε πάρει φόρα και κατακτούσε τα πάντα μέσα σε ελάχιστα 24ωρα με τρανό παράδειγμα την κατάρρευση της Γαλλίας με την πανίσχυρη γραμμή Μαζινό και την πολεμική μηχανή.

Το ΟΧΙ της φτωχής τότε Ελλάδας με το 6μηνο έπος στο μέτωπο αποτέλεσε το μήνυμα για τους αγωνιζόμενους λαούς στην Ευρώπη. Υπήρξε η σπίθα που άναψε τη φλόγα κι έκαψε στο τέλος το τέρας του ναζισμού... Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Από την Ελλάδα εμπνεύστηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα (ίσως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου).

Το ΟΧΙ οδήγησε στην Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ και την καθυστέρηση της προέλασης των ναζί στην ΕΣΣΔ οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πολέμου και την ήττα του φασισμού ύστερα από την κομβική μάχη του Στάλινγκραντ.

Προφανώς το ιστορικό πια γεγονός ότι το ελληνικό ΟΧΙ με τη συνέχειά του υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της συντριβής του Χίτλερ, διαφεύγει του υποψήφιου πρωθυπουργού.

http://www.freepen.gr/2015/08/1940_30.html

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης καλείται να παρουσιαστεί μεθαύριο ο γνωστός ακαδημαϊκός Χάιντς Ρίχτερ, προκειμένου να λογοδοτήσει, καθώς κατηγορείται ότι σε βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης αρνείται τα ναζιστικά εγκλήματα σε βάρος του κρητικού λαού. Η πολύκροτη υπόθεση του Γερμανού ιστορικού, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τοπική - και όχι μόνο - κοινωνία, αναμένεται να εκδικαστεί στο Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, θεωρείται αμφίβολο αν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Mάνχαιμ θα δώσει τελικά το "παρών" στο δικαστήριο για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το επίμαχο βιβλίο του Ρίχτερ εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2011 με τίτλο "Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941", που σημαίνει "Επιχείρηση Ερμής: η κατάκτηση της νήσου Κρήτης το Μάιο του 1941". Ο καθηγητής γράφει - μεταξύ άλλων - για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές:...

«Επρόκειτο για νέους γεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ. Ο ιδεαλισμός των ανδρών αυτών έτυχε της χειρότερης δυνατής μεταχείρισης. Έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και ρίσκαραν τη ζωή τους χωρίς να έχουν συνείδηση των κινήτρων. Έχει έρθει η ώρα να τους το αναγνωρίσουμε». Σε άλλο σημείο του πονήματός του, ο Ρίχτερ αναφέρει ότι «στη διαστρέβλωση της εικόνας (σ.σ. για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές) συντέλεσαν οι εξελίξεις της μετέπειτα κατοχικής περιόδου, όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος και οι δυνάμεις κατοχής [...] απάντησαν με αντίποινα και κλιμάκωση της βίας. Ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια "καθαρός" και έντιμος αλλά βρόμικος και κτηνώδης».

Αναγόρευση και παραπομπή
Πριν από μερικούς μήνες, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έκανε γνωστό ότι προτίθεται να αναγορεύσει το Γερμανό σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης. Το Νοέμβριο του 2014, πλήθος Κρητικών - και όχι μόνο - συνέρρευσε έξω από το Ωδείο Ρεθύμνου, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ακυρώσει στην πράξη την τελετή αναγόρευσης. Τελικά, ο Ρίχτερ αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας εν κρυπτώ στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου...

Τις επόμενες μέρες, οι αντιδράσεις έγιναν ακόμη πιο θυελλώδεις, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στη Δικαιοσύνη: Ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου Γεώργιος Πατεράκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. Ο Ρίχτερ παραπέμπεται τελικά σε δίκη, η οποία ορίζεται για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο καθηγητής διώκεται ποινικά με βάση το άρθρο 2 του Νόμου 4285/2014 σχετικά με τη «δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων» και στο οποίο προβλέπεται για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως τρία χρόνια και χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

 Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, οι επίμαχες αναφορές του Ρίχτερ στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο». Ο ίδιος ο καθηγητής, στο απολογητικό υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω του συνηγόρου του, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ως ιστορικός είναι προσηλωμένος στην αλήθεια κι πως έχει γράψει σε πολλά βιβλία του ότι δεοντολογικά και ηθικά τάσσεται από την πλευρά όσων αντιστάθηκαν στους ναζί.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι μεθαύριο το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, αναμένεται να δώσουν το "παρών" δεκάδες πολίτες, αλλά και φορείς, προκειμένου να διατρανώσουν την οργή τους ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας. Ανάμεσά τους και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, το οποίο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση προκειμένου να μην περάσει «η εξίσωση θυτών και θυμάτων».
Νικόλας Αγγελίνος
neakriti.gr

Φ.Π.Α. 13% στα βρώσιμα κρέατα, στα ακατάλληλα προς βρώσιν 23%

Γιάννης Λαζάρου

Μετά το αλαλούμ με το ΦΠΑ στα κρέατα που αν είχαν κάρδαμο θα ήταν στο 23%, αν είχαν σκορδοστούμπι στο 13% και την σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές, φωνή ηκούσθη εκ Βρυξελλών: Ρε μαμούχαλοι πως θα πουλάμε εμείς αυτά που εισάγετε, μα δεν καταλαβαίνετε πως θα πέσουν οι πωλήσεις μας στα μοσχαρογούρουνα που καταναλώνετε; Μη γίνεστε ναζιστικότεροι των αφεντικών σας όταν αφορά το κέρδος μας.

Η φωνή μετατράπηκε σε εγκύκλιο και έτσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αμέσως ενήργησε για το καλό του λαού.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου. ΠΡΟΣΟΧΗ για την διατροφή του ανθρώπου λέμε, αυτού δηλαδή που πληρώνει για να πουλάμε εμείς οι εταίροι την πραμάτεια μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
Achtung - Achtung

Επειδή στην επαρχία Ελλάδα έχουν μείνει ακόμη κάποιοι που εκτρέφουν ζωντανά, γουρουνοπροβατομοσχαροτρόφοι είναι άμεσος κίνδυνος για τα κέρδη μας.
Γι' αυτό αποφασίζομεν και διατάσομεν:
Όλα τα ζωντανά ζώα εξακολουθούν και υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
Ο θάνατος του τσομπανάκου...
προ των πυλών, διότι ποιος είναι ο έμπορος που θα αγοράσει με 23% ζωντανό να σφάξει να το πουλήσει με 13% και δεν θα πάρει απ' ευθείας σφαγμένο από την ΕΕ που πάντα έχει παραγωγή μπόλικη;
Ίσως οι πολιτικοί να ενέταξαν στο 23% τα ακατάλληλα προς βρώσιν ζώντα ζώα για να φυλάξουν και το τομάρι τους.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:
Κρέατα από όλα τα είδη ζώων και πτηνών που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 του Κοινού Δασμολογίου (βοοειδή, χοιροειδή, αιγοειδή, από πετεινούς, κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, λαγούς κ.λ.π), νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, ανεξαρτήτως του τρόπου που παρουσιάζονται (σε ολόκληρα ή μισά σφάγια, σε τεμάχια, με ή χωρίς εντόσθια, με ή χωρίς κόκαλα, κλπ.).
Κιμάς από κάθε είδους κρέας ή ανάμιξη κρεάτων.

Παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα, από όλα τα είδη κρέατος (π.χ. συκώτι).
Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων αλατισμένα ή σε άρμη, αποξεραμένα ή καπνιστά.
Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα (αλλαντικά) από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα, και παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα προϊόντα αυτά.
Κάθε είδους παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος, στα οποία περιλαμβάνονται τα παρασκευάσματα που προέρχονται από την ανάμειξη κάθε είδους κρεάτων.

Παρασκευάσματα κρέατος, μειγμάτων διαφορετικών ειδών κρέατος και παραπροϊόντων σφαγίων, με την προσθήκη διαφόρων άλλων προϊόντων ή συστατικών (π.χ. λαχανικά, αρωματικές ουσίες, λάδι, μπαχαρικά κλπ.) εφόσον δεν αλλοιώνεται ο ουσιώδης χαρακτήρας τους ως κρέας ή παρασκεύασμα κρέατος.
Εκχυλίσματα και χυμοί κρέατος.
Αλεύρια και σκόνες κρεάτων ή παραπροϊόντων σφαγίων. Λαρδί χωρίς τα κρεάτινα μέρη, χοιρινό λίπος και λίπος πουλερικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
Achtung - Achtung

Σας αφήνουμε να τρώτε καμία σαρδέλα στο 13% οπότε μαζί με την σαρδέλα και η σουπία στο 13%. Απαγορεύομεν να εντάξετε τους πολιτικούς στην κατηγορία "σουπιές". Είπαμε είναι ακατάλληλοι προς βρώσιν!
Έρχεται, λοιπόν, και το συμπλήρωμα της εγκυκλίου:
Σημειώνεται πως ψάρια καθώς και καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια εξακολουθούν και υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ωστόσο τα παρασκευάσματα ψαριών και λοιπών υδροβίων εξακολουθούν να υπάγονται σε κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.


stontoixo.com

«Μην κομπάζεις που επέζησες λουφάζοντας.

Ο θάνατος μυκτηρίζει αυτούς που δεν αντιστέκονται.

Τους μεταβάλλει σε ζωντανούς νεκρούς».

Ι. Ε.

του Νίκου Καραβέλου

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας κατηγορείται ότι πρόδωσε τις ιδέες του και με έργα αντίθετα απ’ όσα διακήρυττε κατέστη χειρότερος των προκατόχων του. Αφού κατήγγειλε το πολιτικό ήθος και τη δειλία εκείνων, αφού τους κατηγόρησε, αυτός και το περιβάλλον του, αποδίδοντάς τους αυτά που τους άξιζαν, υποσχέθηκε στον λαό πολιτική αξιοπρέπεια, αντίσταση στην επίθεση, άρνηση υποταγής και ασίγαστο πόλεμο κατά των σκευωρών.

Και αιφνίδια, ενώ ο λαός είχε αποφανθεί με 62% υπέρ της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της χώρας, ο ίδιος μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ναι, μετέβαλε την πολιτική του σε ένα κουβάρι από προφάσεις και ανοησίες. Και αφού υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο, άρχισε πλέον να διακηρύσσει και την ήττα του, ομοιάζοντας με εκείνο τον ανθρώπινο τύπο κερατωμένου συζύγου, τον «κερατά τρομπέτα»...
(cocu trompette), όπως προσφυώς και χαριτωμένα τον αποτύπωσε ο Φουκώ.

Είπε, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ :

«Είμαστε υπερήφανοι για τις επιλογές μας, καθώς επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τον λαό στον χορό του Ζαλόγγου και αποτρέψαμε την εκδοχή της μαζικής αυτοκτονίας που προετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης … θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να μη λερώσουμε τα δικά μας χέρια. Να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο επίπεδο ζωής για τους πολλούς».

Ταύτα ειπών ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε :

- Ότι ο «κρίσιμος κόμβος» είναι πλέον η «διαπραγμάτευση» για το χρέος (τα εισαγωγικά δικά μας).

- Ότι το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων δε δίνει μόνο δυνατότητα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά ότι είναι και δήθεν αναπτυξιακό, καθώς το 50% των εσόδων πηγαίνει στην ανάπτυξη.

- Ότι ο ίδιος έφερε καλύτερο μνημόνιο από εκείνο που θα μπορούσε να φέρει ο Μεϊμαράκης ή ο Θεοδωράκης και μάλιστα φρικίασε ενώπιον του μνημονίου, το οποίο θα έφερνε ο Σαμαράς, αν κρατούσε την εξουσία.

- Ότι το ΟΧΙ ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή στον ίδιο) και όχι στους αυτοδιοριζόμενους εκπροσώπους του (ήτοι στον Λαφαζάνη κλπ).

- Ότι η συμφωνία με τους εταίρους ήταν «μια αναγκαία λύση, προκειμένου να διασφαλιστεί το βιοτικό επίπεδο του λαού, ειδικά των φτωχότερων στρωμάτων».

- Ότι οι ψηφοφόροι, τέλος, δεν πρέπει να επιτρέψουν στους οπαδούς της «αντιδραστικής παλινόρθωσης» να ακυρώσουν τα βήματα, που έχουν γίνει.

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, όμως, έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να επισημάνει και να στηλιτεύσει τα ακόλουθα :

1) Ότι ο κ. Τσίπρας ψεύδεται και όταν ξεκινήσεις τα ψέματα, είναι αδύνατον να σταματήσεις. Κι όταν συνεχίζονται τα ψέματα, τότε προδιαγράφονται η ήττα και ο διασυρμός. «Κρίσιμος κόμβος» είναι πράγματι η διαπραγμάτευση για το χρέος. Όχι, όμως, η διαπραγμάτευση, όπως την εννοεί ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα, που τον περιβάλλει και τον οδηγεί στον εξευτελισμό. Μία διαπραγμάτευση είναι νοητή, η άρνηση πληρωμής του χρέους με τη ρητή δήλωση ότι ο λαός και η χώρα δεν χρωστούν τίποτα, αφού ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά δεν εισέρχεται στη χώρα και δε χρησιμοποιείται προς όφελος του λαού. Ταυτόχρονη προσφυγή ενώπιον των διεθνών Οργανισμών και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς κατά της χώρας ασκείται «πολεμική βία».

2) Ψεύδεται πάλι ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του. Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι το εργαλείο, με το οποίο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας του κράτους περνάει πλέον οριστικά στα χέρια των τοκογλύφων. Η αναφορά σε ποσοστό, το οποίο, υποτίθεται, θα πάει στην ανάπτυξη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το τυρί μπροστά στη φάκα».

3) Ψεύδεται ξανά ο κ. πρωθυπουργός, εκτός αν δεν έχει συνείδηση των λεγομένων. Δε διαφέρουν, άλλωστε, σε τίποτα τα μνημόνια των κ. κ. Παπανδρέου και Σαμαρά από το τρίτο, το δικό του, που ο ίδιος το μετέφερε στην πατρίδα μας ως φιάλη δηλητηρίου.

4) Ψεύδεται συνειδητά ο κ. Τσίπρας. Το ΟΧΙ δεν ανήκει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε κανέναν αυτοδιοριζόμενο εκπρόσωπό του. Το ΟΧΙ αποτελεί ιερή ιδιοκτησία των Ελλήνων. Αποτέλεσμα για το οποίο ο λαός θα επαίρεται δικαίως και ο ίδιος θα ντρέπεται εσαεί. Ήταν ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό, πλην αναπάντεχο, απ’ ότι φαίνεται, για τον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του, οι οποίοι περίμεναν μικρότερη διαφορά στη νίκη του ΟΧΙ για να μπορούν να δικαιολογήσουν τις κυβιστήσεις τους.

5) Ψεύδεται αμετροεπώς ο κ. Τσίπρας. Αν η συμφωνία με τους εταίρους είναι μια «αναγκαία λύση για να διασφαλισθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού», τότε πώς δικαιολογείται ο εκβιασμός σε βάρος του ιδίου ; Αν εκβιάστηκε, εκβιάστηκε προκειμένου να αποδεχθεί μια συμφωνία που δε διασφαλίζει το βιοτικό επίπεδο του λαού και ειδικά των φτωχότερων στρωμάτων. Αυτό διδάσκει η κοινή λογική. Τα αντίθετα προκαλούν μόνο θυμηδία.

6) Ψεύδεται, τέλος, ως απαίδευτος, μάλλον, ο κ. Τσίπρας. Εδώ ο κ. πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη διατύπωση «αντιδραστική παλινόρθωση». Ως άλλος «Βοναπάρτης» ταυτίζει τη φυσική αντίδραση προς τις περί υποταγής επιλογές του με την παλινόρθωση των Βουρβώνων.

Πολύ δεν πάει ;

Έχει γίνει πλέον αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε ο κ. Τσίπρας. Πολλοί εξεπλάγησαν, βέβαια, από τη «μεταστροφή» του. Άλλοι, όμως, ήταν εξαρχής βέβαιοι για τον τρόπο που τη σχεδίασε. Είναι, άλλωστε, δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έλαβε χώρα μια τόσο άμεση και αναπάντεχη πολιτική μεταστροφή σαν τη δική του.

Έγραφε ο Ιάσων Ευαγγέλου στο έργο του «Ψηφίδες ποίησης»:

«Σε καταλάβαμε καημένε!

Όλοι οι δειλοί κρατάνε την ασπίδα με το δεξί

(κι ύστερα λένε ότι είναι αριστερόχειρες … )».

* Δικηγόρος – Συγγραφέας
(nkaravelos@gmail.com)

ΠΗΓΗ: Δημήτρης Κυπριώτης

Άρθρο της διατροφολόγου Mae Chan

Οι ουσίες που δίνουν στις πιπεριές τσίλι την έντονη γεύση τους, όταν καταναλώνονται ή εφαρμόζονται τοπικά καθώς και οι χημικές ουσίες τους που ονομάζονται καψαϊκινοειδή εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.

Οι πιπεριές τσίλι αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής στην Αμερική τουλάχιστον από το 7.500 π.Χ. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι πιπεριές τσίλι ενσωματώθηκαν στη διατροφή των Μεξικανών πάνω από 6.000 χρόνια πριν και ήταν ένας από τους πρώτους καρπούς που επικονιάζονται μόνοι τους. Καλλιεργήθηκε στο Μεξικό καθώς και σε τμήματα της Νότιας και της Κεντρικής Αμερικής. Στις μέρες μας, η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, ...
καταναλωτής και εξαγωγέας πιπεριών τσίλι στον κόσμο.

Οι κόκκινες πιπεριές τσίλι περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και μικρές ποσότητες καροτίνης (προβιταμίνη Α). Οι κίτρινες και πράσινες πιπεριές (που ουσιαστικά πρόκειται για άγουρους καρπούς) περιέχουν σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από αυτές τις 2 ουσίες. Επιπλέον, οι πιπεριές είναι καλή πηγή των περισσοτέρων βιταμινών Β και ειδικότερα της βιταμίνης Β6.

Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C μπορεί επίσης να αυξήσει σημαντικά την πρόσληψη του μη-αίμης σιδήρου από άλλα συστατικά σε ένα γεύμα, όπως τα φασόλια και τα δημητριακά.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η προσθήκη πικάντικων τροφών με τσίλι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση, την χοληστερίνη καθώς και την τάση για τη δημιουργία επικίνδυνων θρόμβων στο αίμα. Ερευνητές στην Κορέα δημοσίευσαν προσφάτως στοιχεία που αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς με τους οποίους η καψαϊκίνη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Purdue, αν προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας κόκκινο πιπέρι θα περιορίσετε επίσης την όρεξή σας και ειδικά αν σε γενικές γραμμές δεν καταναλώνετε το δημοφιλές μπαχαρικό. Το συστατικό που δίνει στις πιπεριές χαλαπένιο τη δυνατή γεύση τους μπορεί επίσης να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Οι επιστήμονες αναφέρουν επίσης ότι οι πιπεριές τσίλι είναι μια τροφή ωφέλιμη για την καρδιά και την προστατεύει από τη Νο. 1 αιτία θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η θεραπεία με καψαϊκίνη ποντικών που ήταν επιρρεπείς στην εμφάνιση όγκων έχει πλέον αποδειχτεί ότι μειώνει τους όγκους και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ποντικών σε ποσοστό πάνω από 30%. Ο δρ Henry Peterson σχολιάζοντας τη μελέτη δήλωσε τα εξής: «Αυτό μπορεί να ισχύει και για τους ανθρώπους σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι απαραίτητες περαιτέρω έρευνες προκειμένου να προσδιοριστεί η γονιδιακή έκφραση».

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Journal of Clinical Investigation» αναφέρει ότι η δραστική ουσία οδήγησε στη χρόνια ενεργοποίηση του υποδοχέα TRPV1 σε κύτταρα που υπάρχουν στο έντερο ποντικών γενετικά τροποποιημένων ώστε να έχουν ανεπάρκεια σε TRPV1, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε την αντίδραση. Οι ερευνητές συμπληρώνουν: «Τα στοιχεία μας έδειξαν επίσης ότι η ενεργοποίηση του υποδοχέα TRPV1 με τη χορήγηση καψαϊκίνης καταστέλλει την εντερική ογκογένεση». Ως αποτέλεσμα συστήνουν τη χορήγηση αγωνιστών του TRPV1, όπως η καψαϊκίνη, σε συνδυασμό με σελεκοξίμπη, ένα COX-2 μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο που θεραπεύει ορισμένες μορφές αρθρίτιδας και πόνου.

Έκφραση στο έντερο

Ο υποδοχέας ή δίαυλος ιόντων TRPV1 αρχικά ανακαλύφθηκε στους αισθητήριους νευρώνες, όπου προστατεύει από τη θερμότητα, την οξύτητα και τις χημικές ουσίες του περιβάλλοντος. Στην τελευταία έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο υποδοχέας βρίσκει έκφραση επίσης στα επιθηλιακά κύτταρα του εντέρου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο TRPV1 λειτουργεί ως καταστολέας όγκων στο έντερο μέσω ενός «βρόχου ανάδρασης» μαζί με τον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR) μειώνοντας τον κίνδυνο ανεπιθύμητης ανάπτυξης όγκου.

Ο δρ Petrus de Jong, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, δήλωσε: «Ένα βασικό επίπεδο δραστηριότητας του EGFR είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της φυσιολογικής ανανέωσης των κυττάρων στο έντερο. Ωστόσο, αν η σηματοδότηση του EGFR γίνει ανεξέλεγκτη, ο κίνδυνος σποραδικής εμφάνισης όγκων αυξάνεται». Ο καθηγητής Eyal Raz, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, αναφέρει: «Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης όγκων του εντέρου μπορούν να επωφεληθούν από τη χρόνια ενεργοποίηση του υποδοχέα TRPV1. Διαθέτουμε την απόδειξη του θεωρήματος».

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi

· Δευτέρα 31/8 ΧΑΝΙΑ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ώρα 19.30

· Τρίτη 1/9 ΡΕΘΥΜΝΟ στο ΣΠΙΤΙ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ώρα 19.30

· Τετάρτη 2/9 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ, ώρα 19.30

· Πέμπτη 3/9 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ , Πολιτιστικό κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ , ώρα 19.30

· Παρασκευή 4/9 ΠΑΤΡΑ Πλ. Γεωργίου, ώρα 20.00

· Σάββατο 5/9 ΑΓΡΙΝΙΟ Πλ. Δημοκρατίας, ώρα 20.00


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Ανακοίνωση

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο μετά από ένα κύκλο άκαρπων διαβουλεύσεων με διάφορα κινήματα και συλλογικότητες αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε αφού δεν προέκυψε η απαραίτητη εκείνη συμφωνία στη βάση της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός μαζικού πλειοψηφικού ρεύματος εξουσίας που θα στέκονταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς του καθεστώτος, όπως ακριβώς είχαμε διατυπώσει με την Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ της 21ης Αυγούστου.

Πράγματι, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ εξάντλησε όλους τους τρόπους και χωρίς να θέτει προαπαιτούμενα προσπάθησε να πετύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με βάση την παραπάνω αναγκαιότητα, ερχόμενη σε επαφή και διαβούλευση με πολλές δυνάμεις, επιδιώκοντας τουλάχιστον μια κοινή συμπόρευση με τη «Λαϊκή Ενότητα» που συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, υπήρξε κατ’ αρχήν μια ακατανόητη δυστοκία να πραγματοποιηθεί έστω και μια διερευνητική συνάντηση με την ηγεσία της ΛΑ.Ε.. Όταν τελικά υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης 26ης Αυγούστου συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΓ του ΕΠΑΜ με τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη, έγινε από την αρχή φανερό, ότι η ΛΑ.Ε., ήταν αρνητική. Με πρόσχημα τις εσωτερικές αντιδράσεις στην ΛΑ.Ε. στο ενδεχόμενο συμμετοχής και του ΕΠΑΜ σε μετωπική συμπόρευση, φαίνεται ότι προτίμησαν την διατήρηση των εσωκομματικών τους ισορροπιών βάζοντας εκ των προτέρων περιορισμούς στην αναγκαιότητα δημιουργίας της πιο πλατιάς συμμαχίας και στην αντιμετώπιση της διαφαινόμενης σύμπραξης των μνημονιακών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως, διότι παρά την αναγνώριση εκ μέρους τους, της αγωνιστικής συνέπειας και της εντιμότητας του ΕΠΑΜ στη στάση του σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τον φόβο μήπως μετά τις εκλογές το ΕΠΑΜ διαφοροποιηθεί από μια ενιαία γραμμή μετεκλογικής συμπόρευσης όπως μας είπαν, χωρίς να μας εξηγήσουν από πού πηγάζει αυτός ο φόβος. Το τελευταίο μόνο απορίες μπορεί να δημιουργήσει σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις και τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως εξυπηρετούνται με τη δημιουργία της ΛΑ.Ε..

Τι μπορεί να φοβάται κανείς από το ΕΠΑΜ άραγε; Οι ασυνεπείς βέβαια τη συνέπειά του. Οι διστακτικοί και οι «χλιαροί» την αποφασιστικότητά του. Οι ανορθολογικοί και οι προχειρολόγοι τον ορθό και τεκμηριωμένο προγραμματικό του λόγο. Οι άλλοι;

Κατόπιν αυτού και αφού εξαντλήθηκε η προθεσμία των τεσσάρων ημερών που μας ζητήθηκε, πριν εκδώσουμε δημόσια ανακοίνωση και προκειμένου να λάβουν -υποτίθεται- τις οριστικές τους αποφάσεις, το ΕΠΑΜ, δημόσια ανακοινώνει -όπως ακριβώς έκανε γνωστό και στην ηγεσία της ΛΑ.Ε. στη συνάντηση μαζί της- ότι είναι έτοιμο και θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με κατάθεση ψηφοδελτίων πανελλαδικά.

Η εμπειρία των διαβουλεύσεων αυτών αποδεικνύει στη πράξη, ότι το ΕΠΑΜ είναι ο μόνος ενοποιητικός παράγοντας, πέρα από συμφέροντα, ιδεοληψίες και κρυφές ατζέντες. Το ΕΠΑΜ αποδεικνύεται στην πράξη, ότι είναι η μόνη συνεπής και συνετή δύναμη που με ολοκληρωμένο σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα, μπορεί να καταστεί ο μοχλός που θα δώσει διέξοδο στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του 61,3% του ΟΧΙ, με όρους ανατροπής των σχεδιασμών του καθεστώτος και ανάληψης της κυβερνητικής ευθύνης για μια προοδευτική πορεία για τον τόπο και το λαό.

Το ΕΠΑΜ, συμμετέχοντας αυτόνομα στην εκλογική μάχη, καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη σε μια παλλαϊκή πανεθνική συστράτευση που θα αποτελέσει πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια του δωσιλογισμού και της ξένης επιβουλής για ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μέσω των μνημονίων.

Με όραμα και σχέδιο προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα λεύτερη και δημοκρατική, με:
- Κατάργηση όλων των μνημονίων και των συνεπειών τους απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία
- Κατοχύρωση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με απαλλαγή από το βραχνά του χρέους και τις δουλείες της παράδοσης της νομισματικής κυριαρχίας στους ξένους επικυρίαρχους.
- Αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της συνταγματικής τάξης και την εφαρμογή κανόνων Δικαιοσύνης στα δημόσια πράγματα της χώρας.
- Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο.

Το ΕΠΑΜ έχει το σχέδιο, η Ελλάδα έχει τη λύση!!!

Αθήνα 31 Αυγούστου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

του Σπύρου Στάλια

Η πλήρης άσκηση της Νομισματικής Πολιτικής και της Δημοσιονομικής Πολιτικής από μια Κυβέρνηση, είναι αυτή που καθιστά ένα κράτος επικυρίαρχο. Η Ελλάδα, από την στιγμή της εισόδου της στην ευρωζώνη έπαψε να είναι επικυρίαρχη. Δεν ασκεί νομισματική πολιτική, και λίαν περιορισμένα ασκεί την δημοσιονομική πολιτική.

Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της κατάρρευσης της, και η αιτία που τα προγράμματα της λιτότητας είναι μάταια και την οδηγούν σε μακροχρόνια συντριβή.

Είναι κάτι, που οι τυφλοί από αγραμματοσύνη και δουλικότητα πολιτικοί προς τους τραπεζίτες, δεν μπορούν να αντιληφθούν. Νομίζουν ότι μόνο με την εισοδηματική πολιτική, εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα, θα αντιμετωπίσουν την κρίση. Είναι οικονομικά, τουλάχιστον ανιστόρητοι.

Τι σημαίνει Νομισματική Πολιτική;

Με τον όρο νομισματική πολιτική εννοείται η πράξη έκδοσης νομίσματος και ο καθορισμός των...
επιτοκίων, από την Κεντρική Τράπεζα. Η καρδιά της νομισματικής πολιτικής είναι ο καθορισμός επιτοκίων.

Μα θα μπορούσε να πει κάποιος, μα το ίδιο δεν κάνει και η ΕΚΤ; Ασκεί την νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη. Καθορίζει το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης. Η απάντηση είναι ναι.

Η διαφορά είναι ότι έχει άλλους στόχους η ΕΚΤ και άλλους στόχους ένα εθνικό κράτος όταν καθορίζουν τα βασικά επιτόκια. Στόχος της ΕΚΤ, είναι η προστασία της αξίας του ευρώ, ενώ ενός εθνικού κράτους ο στόχος είναι πλήρη απασχόληση, ανθρωπίνων και υλικών πόρων.

Η διαφορά των στόχων, σας διαβεβαιώ, έχει δραματική επίπτωση στην καθημερινή μας ζωή. Αυτή η διαφορά στόχων είναι που σέρνει την χώρα για έβδομο χρόνο στην ύφεση, και φτωχαίνει την ζωή μας, και έτσι θα συνεχίσουμε.

Θα προσπαθήσω με σαφήνεια να διαφωτίσω αυτή την διαφορά και να γίνει κατανοητό ότι η επιλογή της ΕΚΤ, μας οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και διαρκή ύφεση με επίφαση δημοκρατίας, ενώ η εθνική επιλογή, σε πιο ανθρώπινη ζωή και ανάπτυξη, που εμείς θα επιλέξουμε δημοκρατικά.

Για να γίνει κατανοητή το πόσο σπουδαία είναι η άσκηση της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής πρέπει να έχουμε κατά νου τέσσερες βασικές αρχές.

1) Το χρήμα δεν είναι ουδέτερο στην οικονομία, η ενεργός ζήτηση ή η δαπάνη του, είναι αυτή που καθορίζει το επίπεδο του ΑΕΠ και την απασχόληση.

2) Στον καπιταλισμό ή στην ελεύθερη οικονομία, δεν υπάρχει τάση η οικονομία να επανέρχεται, μετά από ένα υφεσιακό γεγονός, στην πλήρη απασχόληση. Ο καπιταλισμός δεν αυτορυθμίζεται.

3) Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη και δεσμευμένη να επιδιώκει, μέσω δαπανών, την εξάλειψη της ανεργίας, την δίκαιη κατανομή του πλούτου και του εισοδήματος.

4) Το χρήμα είναι ενδογενές, παράγεται μέσα στην οικονομία. Δηλαδή την προσφορά χρήματος δεν μπορεί να την καθορίσει η Κεντρική Τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα απλά θέτει το βασικό επιτόκιο εξωγενώς, δηλαδή με δική της απόφαση (η ουσία της νομισματικής πολιτικής), με βάση το όποιο οι Εμπορικές Τράπεζες διαθέτουν πιστώσεις, που μετατρέπονται σε καταθέσεις, δηλαδή ‘νέο χρήμα’, ανάλογα με την ζήτηση των πιστώσεων.

Δεδομένων αυτών γίνεται ξεκάθαρο ότι το ύψος του επιτοκίου επηρεάζει την παραγωγή, την απασχόληση και τις τιμές (μέσω του ύψους της παραγωγής).

Μια αύξηση του ύψους του επιτοκίου επηρεάζει άμεσα την ενεργό ζήτηση-δαπάνη στην οικονομία.

Αυτό γίνεται μέσω των παρακάτω πέντε οδών.

1) Μείωσης των τιμών των ομολόγων και των μετοχών (wealth effect), συνεπώς μειώνεται η δαπάνη, λόγω λιγότερου πλούτου.

2) Αύξησης των τιμών των καταναλωτικών αγαθών.

3) Αύξησης της εξωτερικής (ισοτιμίας) αξίας του νομίσματος, με αποτέλεσμα μείωσης των εξαγωγών.

4) Αύξησης του κόστους δανεισμού που συνεπάγεται μείωση των δαπανών για επενδύσεις

5) Αναδιανομής της καταναλωτικής δύναμης υπέρ των υψηλών εισοδημάτων, που αποταμιεύουν πιο πολύ, εις βάρος των χαμηλών εισοδημάτων, που δαπανούν πιο πολύ και αποταμιεύουν λιγότερο.

Λόγω του ότι οι τιμές των προϊόντων, που παρέχουν και παράγουν οι επιχειρήσεις, είναι δεδομένες από την αγορά, η αύξηση των επιτοκίων, ωθεί τις εισπρακτικές προσδοκίες των επιχειρήσεων προς τα κάτω, με αποτέλεσμα την μείωση του ΑΕΠ και την αύξηση της ανεργίας. Η πιθανή συνεπακόλουθη πτώση των τιμών έχει ως αίτια την μη χρήση των πόρων της οικονομίας.

Συνεπώς είναι προφανές, ότι μια Κυβέρνηση που αποσκοπεί στην πλήρη απασχόληση ανθρωπίνων και υλικών πόρων, οφείλει, με την Κεντρική Τράπεζα, να θέτει το βασικό επιτόκιο σε χαμηλό ύψος.

Σε αυτό συνεπικουρεί η δημοσιονομική πολιτική, και κυρίως το μέρος της δημοσιονομικής πολιτική που αναφέρεται στη φορολογία. Η φορολογία έχει σαν στόχο την προστασία της αξίας του νομίσματος, και όχι όπως πολλοί ηλίθιοι πιστεύουν, να βρίσκει το κράτος χρήματα, σε μια χώρα που εκδίδει το νόμισμα της.

Το αυστηρό και ποινικοποιημένο φορολογικό σύστημα είναι ο εγγυητής των χαμηλών επιτοκίων και της ανάπτυξης σε μια χώρα με ανεξάρτητη νομισματική πολιτική.

Αντίθετα στην Ευρωζώνη ο στόχος της ΕΚΤ, που ασκεί την Νομισματική Πολιτική, είναι η διατήρηση σταθερών τιμών ή αλλιώς η διατήρηση χαμηλού πληθωρισμού ή αλλιώς η διατήρηση της αξίας του ευρώ ως αποθεματικού νομίσματος. Αυτό βεβαίως για να επιτευχθεί απαιτεί υψηλά επιτόκια από την μια και από την άλλη πιεσμένη παραγωγή και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού άνεργο. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί στην ΕΕ, να έχουμε ταυτοχρόνως σταθερότητα τιμών και πλήρη απασχόληση. Είναι καταστάσεις αμοιβαίως αποκλειόμενες.

Ας δούμε πως λειτουργεί το υπόδειγμα της ευρωζώνης. Αν υποθέσουμε ότι η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση λόγω αιφνίδιας κάμψης της δαπάνης, όπως συνέβη το 2008, λόγω της ευθύνης του τραπεζικού συστήματος και της ΕΚΤ. (Οι Έλληνες λόγω προπαγάνδας έχαψαν ότι λόγω διαφθοράς έφταιγαν αυτοί).

Οι επιχειρήσεις, λόγω αυτού του γεγονότος, θα βρεθούν με αποθέματα, και ταυτόχρονα θα σχεδιάσουν να παραγάγουν για την επόμενη περίοδο λιγότερο από το επίπεδο που παρήγαγαν πριν. Επίσης θα ρίξουν τις τιμές τους για να απαλλαγούν από τα αποθέματα. Έτσι θα έχουμε μείωση της παραγωγής, μείωση της απασχόλησης.

Οι ονομαστικοί μισθοί όμως έχουν παραμείνει σταθεροί. Αφού οι τιμές των προϊόντων μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί θα έχουν αυξηθεί την ίδια περίοδο. Κατά συνέπεια αυξάνεται η προσφορά εργασίας από πλευράς εργαζομένων λόγω αύξησης των πραγματικών μισθών και λόγω της ίδιας αιτίας, μειώνεται η ζήτηση εργασίας από πλευράς επιχειρήσεων. Αν δεχτούμε την θεμελιώδη υπόθεση ότι οι μισθοί είναι εύκαμπτοι προς τα κάτω, οι ονομαστικοί μισθοί θα μειωθούν.

Πάμε τώρα προς την ανάκαμψη.

Η μείωση των τιμών και των μισθών μειώνει την ζήτηση για χρήμα. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν λιγότερη ανάγκη από χρήμα, λόγω πτώσης των τιμών, και αποταμιεύουν, και με τις αποταμιεύσεις τους αγοράζουν ομόλογα και μετοχές. Λόγω της αυξημένης ζήτησης ομολόγων και μετοχών, οι τιμές τους αυξάνονται και το επιτόκιο μειώνεται. Λόγω μειωμένου επιτοκίου οι επενδυτικές δαπάνες ενθαρρύνονται και έτσι αυξάνεται η παραγωγή και η απασχόληση. Τελικά η ισορροπία θα αποκατασταθεί στο επίπεδο της πλήρους απασχόλησης και παραγωγής με τιμές, ονομαστικούς μισθούς και επιτόκια σε χαμηλότερο επίπεδο και πραγματικούς μισθούς ανεπηρέαστους.

Όπως θα παρατηρήσατε η αποκατάσταση της συνολικής δαπάνης που αντιστοιχεί στην πλήρη απασχόληση, δεν έχει καμία σχέση με την άσκηση της νομισματικής πολιτικής, αλλά με τους χαμηλούς μισθούς και κυρίως με το γεγονός ότι οι μισθοί θα πρέπει να διακυμαίνονται
ελεύθερα. Οι δυνάμεις της αγοράς από μόνες τους τείνουν να αποκαταστήσουν την πλήρη απασχόληση.

Τι ακριβώς όμως κάνει η ΕΚΤ όταν λέμε ότι ασκεί την νομισματική πολιτική της ευρωζώνης τότε;

Η θεμελιώδης αντίληψη στην ΕΕ, σε αντίθεση με όλες τις οικονομίες του κόσμου, είναι ότι το χρήμα, το ευρώ, δεν παίζει κανένα ρόλο στην οικονομία, με την έννοια δεν επηρεάζει την παραγωγή και την απασχόληση, αλλά είναι ένας μηχανισμός που απλά διευκολύνει τις συναλλαγές. Αυτό είναι! Με άλλα λόγια στην ΕΕ η οικονομία θεωρείται ως ανταλλακτική οικονομία, όχι ως εγχρήματος οικονομία. Επί της ουσίας, ανταλλάσσουμε προϊόντα όπως οι πρωτόγονοι και η χρήση του ευρώ κάνει τις συναλλαγές πιο εύκολες. Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη για το νόμισμα στην οικονομία της ΕΕ.

Δεδομένου αυτού, η ποσότητα του ευρώ πρέπει να είναι σταθερή γιατί η αύξηση της προσφοράς του, αφού δεν επηρεάζει την παραγωγή και την απασχόληση, το μόνο που θα προκαλέσει θα είναι πληθωρισμός και η αξία του ευρώ θα μειωνόταν.

Ακριβώς εδώ παρεμβαίνει η ΕΚΤ και ασκεί ‘νομισματική’ πολιτική. Θέτει τέτοια επιτόκια που ποτέ ο πληθωρισμός να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, που συνήθως είναι μικρότερο του 2%. Αυτό το επιτόκιο επί της ουσίας, είναι το επιτόκιο που οι δυνάμεις της αγοράς προσδιορίζουν, και τρόπον τίνα η ΕΚΤ το ‘μυρίζεται’ και το ορίζει, έτσι ώστε το ευρώ πάντα, όχι μόνο να έχει σταθερή αξία, αλλά και να γυρίζει στην παραγωγή, εξισώνοντας τις αποταμιεύσεις με τις επενδύσεις. Και οι επενδύσεις και οι αποταμιεύσεις εξαρτώνται από το επιτόκιο.

Στο κόσμο αυτό δεν υπάρχει ανεργία, και αν υπάρξει, αυτό δεν θα οφείλεται ποτέ στην ανεπαρκή ζήτηση αλλά στην μη επαρκή ανάπτυξη του κεφαλαίου. Το υπάρχον κεφάλαιο πάντα θα απασχολεί την εργασία που του αντιστοιχεί, και δεδομένου ότι οι μισθοί θα είναι πάντα ευέλικτοι προς τα κάτω, πάντα θα απορροφάται εργατικό δυναμικό με την σταδιακή ανάπτυξη του κεφαλαίου.

Κατά συνέπεια στον κόσμο του ευρώ η ανεργία είναι δεδομένη, η φτώχεια δεδομένη, κύριο όργανο της ανάπτυξης είναι οι χαμηλοί μισθοί και όργανο του σταθερού ευρώ το επιτόκιο της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Προσπάθησα με όσο απλό τρόπο μπορούσα, να δείξω την διάφορα στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής μεταξύ ενός επικυρίαρχου κράτους και ενός κράτους της ευρωζώνη

Στο ελληνικό κράτος της ευρωζώνης, η κατανομή εργασίας έγινε ως εξής. Οι τραπεζίτες ανέλαβαν να διατηρούν την αξία του ευρώ σταθερή με όργανο την νομισματική πολιτική, και στους πολιτικούς του σύριζα, του πασόκ, της δημάρ, του κκε, της νδ, του ποταμιού και της χα ανέθεσαν συλλήβδην, να διαλύσουν το κράτος, να διαλύσουν το κόσμο της εργασίας και να διατηρούν τους μισθούς χαμηλούς, με αντάλλαγμα παχυλές αμοιβές, θέσεις, ασυλία και πλήρη ελευθερία να προσδιορίζονται όπως θέλουν, να ψεύδονται ασυστόλως στο Λαό, αρκεί το υπόδειγμα να μην αμφισβητείται. Η επίφαση δημοκρατίας βοηθά στην εκτόνωση του πληθυσμού. Κανονικοί μισθοφόροι των Τραπεζιτών. Σαν δεν ντρέπονται.

Από την άλλη, έχουμε το εθνικό κράτος, όπου η νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πολιτική είναι όργανα του κράτους, με στόχο την πλήρη απασχόληση, μέσω της άμεσης αύξησης της ζήτησης και μείωσης των επιτοκίων, με την χρήση του Εθνικού μας Νομίσματος.

Στις εκλογές, ας στείλουμε στα υπόγεια της ιστορίας τα άθλια μνημονιακά κόμματα, εκεί που ανήκουν, και ας προσδιορίσουμε την ιστορία μας όπως θέλουμε, στέλνονται τα ξεκάθαρα κόμματα του Εθνικού Νομίσματος, της Δραχμής, στο Κοινοβούλιο.

*Ο Σπύρος Στάλιας είναι οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D
spyridonstalias@hotmail.com

του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου*

Πολλές οι φωνές σήμερα για ενότητα και δημιουργία Μετώπου. Όμως:

Τι πρέπει να εξυπηρετεί, να ωφελεί αυτή η ενότητα; Μια απλή συνεργασία ή συμπόρευση διάφορων σχημάτων απλά για να παραταχθεί μπροστά στους πολίτες ένα ακόμα συνεργατικό σχήμα, δημιουργώντας την αίσθηση ή την ψευδαίσθηση της συμπαράταξης και της ενότητας που επιτεύχθηκε σε συναντήσεις σε κλειστά γραφεία διαπραγματεύσεων; Μπορούν τέτοιες συμφωνίες να ενώσουν τον λαό μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ πλειοψηφικό ρεύμα αντιμετώπισης της πιο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας;

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, καθοριστικό στοιχείο της σημερινής πολιτικής κατάστασης είναι η ολοκληρωτική απαξίωση από την κοινωνία και τον λαό του πολιτικού συστήματος, των ιδεολογιών και των πολιτικών συστημάτων του με βάση τα οποία επιβίωνε μέχρι τώρα. Αν εξαιρέσει κανείς ένα 20 με 30% των ψηφοφόρων που έχουν ταυτιστεί με τους κομματικούς μηχανισμούς και τα κόμματα γενικά, ο υπόλοιπος κόσμος έχει αναπτύξει απέχθεια, αναφυλαξία απέναντι σε κάθε νέο σωτήρα που γεννιέται απλά για να του τάξει ή να διαχειριστεί απλά την δυσαρέσκειά του.

Όλος ο υπόλοιπος λαός έχει αναπτύξει ισχυρά αρνητικά αντανακλαστικά ενάντια στους επίσημους ...
κομματικούς μηχανισμούς δεξιάς και αριστεράς που θεωρεί -και δικαίως- ότι τον πρόδωσαν και τον έσυραν στη σημερινή κατάσταση. Εξ' άλλου φροντίζει η οξύτητα της κρίσης γι' αυτό. Το ότι ακόμα κάποιοι θα ψηφίσουν παλιούς σχηματισμούς και κόμματα σε καθεστώς ωμών εκβιασμών πίεσης και εξαπάτησης αλλά και την καλλιέργεια της ήττας, δεν αναιρεί του λόγου το αληθές.

Άρα σε τι πρέπει να συνίσταται η αναγκαιότητα της ενότητας του λαού και όχι της ενότητας των κάθε λογής κομματικών σχηματισμών και που πρέπει να εδράζεται; Μπορούν σήμερα οι ενώσεις κομμάτων και σχημάτων να διευκολύνουν πραγματικά την ενότητα του λαού μας, αν δεν ξεκαθαρίσουν ορισμένα απλά πραγματάκια και ιδίως όταν δεν αναδεικνύουν το πιο επίδικο ζήτημα που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας; Πολύ περισσότερο όταν κανένα υπαρκτό σχήμα ή θεωρία δεν προτάσσει σήμερα την αυτοτελή ενότητα του λαού μακριά από δεξιές και αριστερές ιδεοληψίες και δόγματα που τον διαιρούν; Προφανώς όχι.

Υπάρχει σήμερα η ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας; Όσο ποτέ άλλοτε. Και τι σημαίνει υπεράσπιση της πατρίδας από την μεριά του λαού; Σημαίνει μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος από την ευρωζώνη και τη ΕΕ, καταγγελία των δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων, με στόχο την κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και σκοπό την θεμελίωση της δημοκρατίας στην χώρα. Γίνεται να υπάρξει πιο ενωτικός χαρακτήρας προταγμάτων, πιο διαχρονικά επίκαιρος στόχος από αυτόν; Σίγουρα όχι.

Αυτή η ενότητα, δεν μπορεί να προκύψει από τους περιορισμούς των κομματικών ισορροπιών, και από όποια συμπόρευση στα χαρτιά, που δεν θεμελιώνει, δεν εξασφαλίζει την προσπάθεια της συγκρότησης του κατακερματισμένου και αποσαθρωμένου κοινωνικά λαού, του λαού που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την κατάρρευση της εθνικής του ταυτότητας, σε συλλογικό κοινωνικοπολιτικό υποκείμενο. Ακόμα κι αν ο όποιος αυτός συνδυασμός ή συμπόρευση επιτύχει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Μια από τα ίδια. Θα καταρρεύσει εντός μικρού μελλοντικού χρονικού διαστήματος.

Επομένως κάθε λογική Μετωπικής Συμπόρευσης, αν δεν αποκτήσει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, αν δεν αγκαλιάσει τον πολύχρωμο κοινωνικοπολιτικό καμβά της ετυμηγορίας του ΟΧΙ, αν δεν δώσει με συνέπεια την μάχη για την ενότητα του λαού μέσα αλλά και κυρίως έξω από το κοινοβούλιο, αν δεν δώσει την πρωτοβουλία σε συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς από τα κάτω και ιδίως αν δεν τσακίσει εκ των προτέρων κάθε λογική κομματικών ισορροπιών και περιορισμών στην πάλη του, νομοτελειακά θα αποτύχει. Δεν μπορεί καν να υπάρξει παρά μόνο σαν καρικατούρα κοινοβουλευτικών συνδυασμών, σε μια εποχή όπου το κοινοβούλιο λειτουργεί σαν μηχανισμός μαζικής εκποίησης των κοινωνικών και εθνικών δικαιωμάτων του λαού.

Ο Θ. Συμβουλόπουλος είναιΒ’ Αναπληρωτής ΓΓ της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ

ΤΟ ΚΑΤΣΑΝΙΚ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Μόλις 200 χιλιόμετρα από τους Ευζώνους, κοντά στα σύνορα του Κοσόβου με την ΠΓΔΜ, στον δρόμο Σκοπίων-Πρίστινας, βρίσκεται ένα άντρο των τζιχαντιστών στα Βαλκάνια.

Ενα χωριό... Τζιχαντιστών δύο ώρες από τα σύνορα
Πρόκειται για την πόλη Κάτσανικ, με πληθυσμό 30.000 Αλβανούς Κοσοβάρους, στην οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 24 άτομα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ είναι άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των ομοϊδεατών τους στην πόλη αυτή του Νοτιοανατολικού Κοσόβου. Ανάμεσά τους και ο πιο γνωστός τζιχαντιστής από τα Βαλκάνια, ο διαβόητος Λαβντρίμ Μουτζαχέρι, διοικητής των Αλβανών τζιχαντιστών που πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και προέρχονται εκτός από το Κόσοβο και από άλλες περιοχές όπου ζουν Αλβανοί, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία. Μόνο από το Κόσοβο ο αριθμός αυτός εκτιμάται στα 300 άτομα, σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινα.

Με τo θέμα των τζιχαντιστών του Κάτσανικ ασχολήθηκε και ο βρετανικός «Telegraph», ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που αναφέρονται σε πληροφορίες και στοιχεία που θέλουν ακραία ισλαμιστικά στοιχεία να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο προσφυγικό κύμα μέσω των Βαλκανίων για να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη, προετοιμάζοντας μελλοντικά αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Με το όνομα Αμπού Αμπντουλάχ ο Κοσοβάρος, όπως είναι γνωστός στις τάξεις του ISIS, ο Μουτζαχέρι είναι ένας αιμοσταγής ισλαμιστής και ένας από τους πλέον καταζητούμενους από τις αρχές της Δύσης. Οι φοβερές εικόνες του στο facebook τον Ιούλιο του 2014, που έδειχναν τον 24χρονο τότε Κοσοβάρο να πρωταγωνιστεί σε πράξεις απίστευτης θηριωδίας, προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ. Απαθανατιζόταν αρχικά να ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει έναν 19χρονο Σύρο με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια να κρατάει στα χέρια του το κομμένο κεφάλι.

Ο «χασάπης» Μουτζαχέρι (αριστερά) που προπαγανδίζει τη στράτευση στην Τζιχάντ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στις τάξεις του ισλαμικού χαλιφάτου. Κουρδικές πηγές λένε ότι ο αιμοσταγής ισλαμιστής

Ο «χασάπης» Μουτζαχέρι (αριστερά) που προπαγανδίζει τη στράτευση στην Τζιχάντ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στις τάξεις του ισλαμικού χαλιφάτου. Κουρδικές πηγές λένε ότι ο αιμοσταγής ισλαμιστής σκοτώθηκε σε μια περιοχή λίγο έξω από τη Μοσούλη.

Η κατηγορία για τον νεαρό Σύρο ήταν πως ήταν κατάσκοπος στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Στα τέλη Αυγούστου του 2014 από κουρδικές πηγές υπήρξαν πληροφορίες ότι ο «χασάπης» Μουτζαχέρι μαζί με έναν ακόμη τζιχαντιστή σκοτώθηκαν κοντά στην ιρακινή περιοχή Τελ Αφάρ, 50 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη. Ομως πέντε μήνες νωρίτερα κουρδικές πηγές έδιναν πάλι τον Μουτζαχέρι να έχει σκοτωθεί σε άλλο σημείο, γεγονός που κάνει κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο Κοσοβάρος ίσως να μην είναι νεκρός.

«Στην πόλη που έγινε η πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στα Βαλκάνια», το Κάτσανικ, όπως την αποκαλεί ο «Telegraph», οι παρατηρητές κάνουν λόγο για αλλαγή της συμπεριφοράς μιας μερίδας του κόσμου εδώ και κάποια χρόνια. Η πόλη περιγράφεται ως μία από τις πιο συντηρητικές του Κοσόβου. Ανδρες με γένια φορώντας το παντελόνι τους πάνω από τους αστραγάλους, όπως θέλει και εμφανισιακά το συντηρητικό Ισλάμ τους μουσουλμάνους, και γυναίκες που καλύπτουν τα κεφάλια τους ή και τα πρόσωπά τους με μαντίλες είναι πλέον μια πολύ συνηθισμένη εικόνα. Να σημειωθεί ότι στο Κάτσανικ μετά τον πόλεμο του 1999 είχε αποκαλυφτεί ένας μαζικός τάφος με 81 κατοίκους πόλης, που είχαν σκοτώσει οι Σέρβοι, και ρίχνει ακόμη βαριά τη σκιά στην πόλη.

Ο Laith Al Saleh (αριστερά) όταν ήταν διοικητής μιας ομάδας 700 ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Σαν... πρόσφυγας έφτασε, μέσω Τουρκίας, στην Κω, στην Αθήνα, στη συνέχεια πήρε τον δρόμο

Ο Laith Al Saleh (αριστερά) όταν ήταν διοικητής μιας ομάδας 700 ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Σαν... πρόσφυγας έφτασε, μέσω Τουρκίας, στην Κω, στην Αθήνα, στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για τα Σκόπια και μας... ευχαριστεί με το σήμα της νίκης αναζητώντας την τύχη του στην Ευρώπη.

Δούλευε σε αμερικανική βάση
Σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων, στον γειτονικό δήμο του Φεριζάι-Ουρόσεβατς, όπως τον ονόμαζαν οι Σέρβοι, στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα-βάση των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτό του Bondsteel. Το περίεργο είναι ότι στο στρατόπεδο Bondsteel των ΗΠΑ εργάσθηκε αρχικά για ένα μικρό διάστημα ο Λ. Μουτζαχέρι και στη συνέχεια μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας προσλήφθηκε και δούλεψε για τις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Οταν επέστρεψε, υποστήριζε ανοιχτά τις ιδέες του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ήρθε σε σύγκρουση με τον ιμάμη του κεντρικού τζαμιού του Κάτσανικ, ενώ απείλησε ότι θα σκοτώσει κληρικούς και δημόσια πρόσωπα. Προπαγάνδιζε τη στράτευση στο Τζιχάντ και από το 2012 ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία. Εμφανίσθηκε μάλιστα μπροστά στις κάμερες να καίει το διαβατήριό του, προκειμένου να δείξει ότι πλέον δεν έχει πατρίδα, παρά μόνο το χαλιφάτο.

Ούγγροι στρατιώτες στην κατασκευή του φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία.

ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Φόβοι στην Ευρώπη για... εισβολή φανατικών ισλαμιστών
Τα δυτικά Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια έκαναν εξαγωγή τζιχαντιστών και μετρούν ήδη πολλούς «μάρτυρες του Ισλάμ». Μόνο από το Κόσοβο οι νεκροί στη Συρία και στο Ιράκ καταγράφονται σε περίπου 60 άτομα. Αυτό για το οποίο ανησυχούν οι ηγεσίες των χωρών τους δεν είναι μόνο η διεύρυνση της επιρροής τους και η στρατολόγηση κι άλλων νέων για να πολεμήσουν μέσα από τις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου, αλλά και η μελλοντική επιστροφή τους στις πατρίδες τους στα Βαλκάνια ως φανατικών τζιχαντιστών. Κι ακόμη η απειλή να δημιουργήσουν ένα εφαλτήριο από τα Βαλκάνια εναντίον της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν απειλητικές αναρτήσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις οποίες επιχειρείται να στοχοποιηθούν χώρες της περιοχής, όπως το Κόσοβο, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ενώ πρόσφατη ήταν και η απειλή ότι θα εισβάλουν στην Κωνσταντινούπολη. «Χαίρετε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, είμαστε το Ισλαμικό Κράτος...», αναφέρουν και καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να ενταχτούν στο Ισλαμικό Κράτος. Μόλις τον περασμένο Μάιο στο Σβόρνικ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ένας 24χρονος που συνδεόταν με ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους εισέβαλε πάνοπλος σε αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ»(«Ο Θέος είναι μεγάλος») και πρόλαβε να σκοτώσει έναν αστυνομικό και να τραυματίσει άλλους δύο πριν σωριαστεί νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ατακτες εισροές
Αυτό που πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες και τους φόβους στα Βαλκάνια και στη Δυτική Ευρώπη είναι η μαζική προώθηση στην περιοχή τζιχαντιστών και το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή άτακτη εισροή των χιλιάδων προσφύγων μέσω του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου. Πρόσφατη είναι η περίπτωση του ισλαμιστή Laith («λιοντάρι» στα συριακά) Al Saleh, πρώην διοικητή μιας ομάδας 700 περίπου ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»-FSA, ο οποίος συμμετείχε στις φονικές μάχες ενάντια στον συριακό στρατό του στην πόλη Αλέπο, αλλά και στις συγκρούσεις στην πόλη Καμπάνι. Σαν... πρόσφυγας έφτασε μέσω της Τουρκίας στην Κω και από εκεί με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ταξίδεψε στην Αθήνα. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για την ΠΓΔΜ και εκεί τον εντόπισαν δημοσιογράφοι ξένων πρακτορείων να δηλώνει ότι αποκηρύσσει την προηγούμενη δράση του και θέλει να πάει στην Ολλανδία. Ενας άλλος ισλαμιστής από τη Λιβύη, ο αποκαλούμενος δόκτωρ Αχμέντ, εντοπίστηκε πάλι από δημοσιογράφους σαν πρόσφυγας στο Βελιγράδι, πριν πάρει τον δρόμο για την Ουγγαρία. Εντύπωση προκάλεσαν οι ανοιχτές απειλές του για εκδίκηση στον «αιματηρό κατακτητή», όπως αποκάλεσε το ΝΑΤΟ και τον «αμερικανικό σατανά», και ότι οι γυναίκες τους θα γεννήσουν πολλά παιδιά στην Ευρώπη και πολύ γρήγορα θα αλλάξει το πρόσωπό της.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
telidis@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64241524

Αλέξης Τσίπρας ως Ενσάρκωση του Ντόριαν Γκρέυ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Προσέξατε πως αλλάζει /άλλαξε το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα;
Δεν χρειάζεται να είσαι φυσιογνωμιστής του F.B.I. για να το καταγράψεις. ΄Οποιος παρακολούθησε το διάγγελμα αναγγελίας εκλογών ασφαλώς το εσημείωσε.
Η αλλαγή προκαλεί όντως εντύπωση. Καθόλου ευχάριστη…

Το φευγαλέο βλέμμα, που στριφογυρίζει σαν για να αποφύγει την εξεταστική ματιά τού όμως αθέατου τηλεθεατή, κάποιες νέες γραμμές και σκιές στο πρόσωπο, το σφίξιμο στις σιαγόνες, μια γενική σκλήρυνση της φυσιογνωμίας. Κάποτε σε σημείο ανησυχητικό…

Πάει χάθηκε η παλιά γαλήνια έκφραση, η ήρεμη εκφορά λόγου, που μαζί με την νεότητα –βιολογική και πολιτική- έπειθαν, πριν λίγες εβδομάδες ακόμη, σαν υποσχέσεις του Νέου, που έλλειπε: της ειλικρίνειας, της συνέπειας, της καθαρότητας και της πίστης. Της πίστης στον δοσμένο Λόγο, στο Σύνταγμα, στους θεσμούς της Δημοκρατίας, στο πατριωτικό χρέος.

Στην οπτική της στήλης, το σημερινό πρόσωπο του κ. Τσίπρα ζωντάνεψε το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέϋ.
Θα συμφωνήσουν όσοι διάβασαν τον ΄Οσκαρ Γουάϊλντ, ή είδαν την παλιά ταινία. Με την διαφορά πως οι αποκρουστικές αλλαγές που εκεί αποτυπώνονταν στο πορτραίτο του ανήθικου νέου, εδώ στο πρόσωπο καταγράφεται η μεταστροφή των αισθημάτων του κόσμου απέναντι στον φορέα αυτού του προσώπου. Που τόσο γρήγορα αποδείχτηκε προσωπείο…

Ο νέος ηγέτης της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης επέδειξε σπάνιο αισθητήριο και κέρδισε πήχεις σε πολιτικό μπόϊ, εκφράζοντας άμεσα το λαϊκό αίσθημα με την γλαφυρή και παραστατική αντίδρασή του στο διάγγελμα του κ. Τσίπρα. Όσο και αν όσα είπε, για τον « ψευτρούλη, γλυκούλη, ψευταράκο τακτικιστή» , προκάλεσαν φραστικούς μορφασμούς σε κάποιους «εστέτ» του πρωινού της ΕΡΤ και άλλους δημοσιογράφους εκλεπτυσμένης (προεκλογικά) αισθητικής…

Ο κόσμος πάντως το χάρηκε και του το πίστωσε. Όπως τον πιστώνει επίσης για την μαχητική αντίστασή του, μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Λαφαζάνη και την κ. Γεννηματά, στο σχέδιο να ποδοπατηθούν συνταγματικές διαδικασίες και να ματαιωθούν σημαντικές κοινοβουλευτικές εργασίες για να πάμε στις εκλογές απνευστί, προτού φθάσουν στους ψηφοφόρους οι πρώτοι εκρηκτικοί λογαριασμοί του Μνημονίου -Τσίπρα και προτού αρχίσουν να σκάνε τα σκάνδαλα της δικής του κυβέρνησης.

Μικρά σκάνδαλα και Μεγάλα

Ποια σκάνδαλα; Στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εργασίες, που κράτησε με τα δόντια σε λειτουργία η Πρόεδρος της Βουλής, έσκασαν δύο.
Και από το Κανάλι της Βουλής που τις μετέδιδε μάθαμε ότι:

1.-Τη μέρα της αναγγελίας των εκλογών ο υπουργός της Παιδείας κ. Μπαλτάς υπέγραφε απόφαση καταβολής 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, ως δεύτερη δόση της επιχορήγησής του για το 2015. Το ίδρυμα του Μεγάρου είναι ιδιοκτησία Στ. Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Βήμα-Νέα και συνιδιοκτήτη του ΜΕGA. Η κ. Ραχήλ Μακρή διάβασε την απόφαση από την «Διαύγεια».
Επικός πρωτοσέλιδος τίτλος στα Νέα (μετά την υπογραφή της επιδότησης) με πλαίσιο τη φωτογραφία του κ. Τσίπρα: «ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ». ΄Εκτοτε το Συγκρότημα Δολ και το ΜΕGA ψηφίζουν μετά μανίας τον «Αδιάφθορο», που θα σχίσει Καναλάρχες, Ολιγαρχία και Διαπλοκή, όπως και τα μνημόνια! Όμως θα κλείσουν και φέτος σχολεία. Μετά κλασσικής μουσικής. Δημοσία δαπάνη…

2.- Αλλά και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είναι προστατευόμενος του κ. Αλέξη Τσίπρα! ΄Ετσι και αυτή την τελευταία βδομάδα της Βουλής ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να περιγελά τις κλήσεις της Προέδρου της να εξετασθεί στο σκάνδαλο που τον βαρύνει -ως τον τότε υπουργό- για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς για την ληστρική δράση της στην Ελλάδα.

Απάντησε και πάλι ευγενικά, επικαλούμενος τα πιεστικά του καθήκοντα, ενώ ποιούσε τις διατριβές του στη Σύρο, στην ιδιόκτητη βίλα του, παρακείμενη στη βίλα του φίλου του κ. Παπαντωνίου… «Αυτόν μην τον ζορίζεις», είχε συστήσει στην κ. Κωνσταντοπούλου ο κ. Φλαμπουράρης, «maître à penser» (καθοδηγητής) του κ. Τσίπρα. « Αυτό που είπες δεν το άκουσα. Και μη μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις», απάντησε εκείνη: η «λάθος επιλογή», κατά την ανακοίνωση του Παππά Μαξίμου.

Ένα σήριαλ σκανδάλων αυταρχισμού και αλαζονικής καταφρόνησης των θεσμών της Δημοκρατίας ήταν άλλωστε το πλήρες ημερολόγιο του δεκαημέρου. Μόνο πως με τον μιθριδατισμό εθισμένων δημοσιογράφων, κυνηγών του παραπολιτικού κουτσομπολιού, πολλά τερατώδη θεωρούνται τώρα φυσιολογικά και αυτονόητα.

Πόσοι σημείωσαν ότι η απόφαση Σκουρλέτη, να εφαρμόσει προεκλογική (του Γενάρη) υπόσχεση του Τσίπρα για τις Σκουριές (!!!), πάρθηκε τυχαίως την προπαραμονή της αναγγελίας νέας προσφυγής στις κάλπες;

Και πόσοι κατήγγειλαν ότι Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντάϊσελμπλουμ είχαν προφανώς ειδοποιηθεί, έδωσαν την ευλογία τους και γι’ αυτό επιδοκίμασαν ακαριαία την απόφαση Τσίπρα για εκλογές ( «το περιμέναμε», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας), ενώ οι ΄Ελληνες κρατήθηκαν στο σκοτάδι; Το ομολόγησε και ο ίδιος ο δράστης την Τετάρτη, στη συνέντευξή του στο «΄Αλφα»: Τις εκλογές είχε αποφασίσει στις 12 Ιουλίου και έκτοτε –στην Ελλάδα- εψεύδετο.

Και με τη Πρόεδρο της Βουλής και με τη Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα και με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Μόνο η πρωθυπουργική καμαρίλα και ο κ. Παυλόπουλος ήταν «στο κόλπο». Δικαιολογημένη η οργή του κ. Μεϊμαράκη και της κ. Γεννηματά. Μόνο το γερμανικό ποτάμι, ο κυριολεκτικά Καμμένος και το απερίγραπτο ΚΚΕ συμμερίσθηκαν τα συναισθήματα της κ. Μέρκελ για τη ταχυδακτυλουργία.

Με ταχυδακτυλουργίες επιχειρήθηκε στη συνέχεια να ακυρωθούν συνταγματικές διαδικασίες και να κλείσει πραξικοπηματικά η Βουλή, για να κάνει ο κ. Τσίπρας τις εκλογές-εξπρές, που σχεδίαζε.
Οι διαδοχικές αναθέσεις της εντολής στους πολιτικούς αρχηγούς έγιναν τελικά χάρις στην αντίσταση των αρχηγών που την δέχθηκαν και η Βουλή κρατήθηκε ανοικτή χάρις στην αδάμαστη θέληση της (από «λάθος») προέδρου της. Και εκεί συνεχίσθηκε η απογύμνωση μιας κυβέρνησης που εισήλθε στο Μέγαρο της εξουσίας με φανταστικό φωτοστέφανο αγιοσύνης:

1.- Σαμποτάρισε τις εργασίες της Βουλής και ματαίωσε - ελλείψει απαρτίας- συζήτηση στην ολομέλεια για τις Γερμανικές Οφειλές, τις οποίες το Γενικό Λογιστήριο έχει εκτιμήσει σε 340 δισεκατομμύρια ευρώ –όσα και το παράνομο χρέος. Μόνοι παρόντες οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας. Κυβερνητικοί και άλλοι ψήφισαν (με την απουσία τους) υπέρ του 4ου Ράιχ. Και το Κ.Κ.Ε.! Φτύνοντας εκτελεσμένους συντρόφους του και αγωνιστές της αντίστασης…

2.-Τορπίλισε, κατά τον ίδιο τρόπο, και τη συζήτηση, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, της προκαταρκτικής έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος. Η επιτροπή –μετά ενδελεχή εξέταση στοιχείων και μαρτυριών- έχει αποφανθεί ότι το χρέος υποτέλειας της χώρας είναι «Παράνομο, Αθέμιτο, Απεχθές, Επονείδιστο και Μη Βιώσιμο».
Αλλά αυτό το βαρύ όπλο (όπως και των γερμανικών οφειλών) ο κ. Αλέξης Τσίπρας το άφησε έξω από την αίθουσα των σκληρότατων διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ζητάει τώρα την αμοιβή του σε ψήφους.

Προσωπείο, απογύμνωση, ταχυδακτυλουργίες και ψεύδη, λέξεις που εισήλθαν στο λεξιλόγιο της στήλης από τις 20 Φεβρουαρίου και τις οποίες η πολιτεία του κ. Τσίπρα επιβάλλει επιτακτικά- για την αποφυγή βαρύτερων συνωνύμων.

Και τα αντίστοιχα στίγματα, σπυριά και ουλές στο πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέϋ, πληθαίνουν, βαθαίνουν και προκαλούν την αποστροφή κατά την πορεία στις κάλπες…

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_563.html

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν κόμισε στην ελληνική διπλωματία κάτι άξιο λόγου, κάτι που θα θυμούνται οι πολίτες ως επιτυχία ή εθνικά υπερήφανη στάση απέναντι σε πρόκληση από άλλη χώρα.
Φυσικά, η θητεία του κ. Κοτζιά δεν χαρακτηρίστηκε από τη χαμηλή ποιότητα, την ατζαμοσύνη και την εξόφθαλμη διάθεση επίδειξης υποτέλειας προς τους βασικούς «παίκτες» του δυτικού κόσμου, όπως ήταν η παράδοση και ο απαράβατος άγραφος νόμος της περιόδου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ουδείς πρόκειται να λησμονήσει τις γκάφες και τη γλοιώδη εικόνα του υπουργείου Εξωτερικών του κ. Βενιζέλου, που έφτασε σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε να κηρύξει μονομερώς τον... πόλεμο εναντίον του Ασαντ, να «κατακεραυνώσει» τη Ρωσία για την πολιτική της στην Ουκρανία και να αποστείλει ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο!

Ωστόσο, και ο κ. Κοτζιάς δεν πρωτοτύπησε. Σε κάθε πρόκληση που δέχτηκαν η χώρα μας, οι ομογενείς μας, οι ελληνικές μειονότητες και κοινότητες, τα εθνικά συμφέροντα, το υπουργείο Εξωτερικών προτίμησε τα λόγια αντί των πράξεων.

Η Τουρκία μάς εποικίζει με ισλαμιστές λαθρομετανάστες και η χώρα μας δεν έχει προκαλέσει το «πάγωμα» της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της γείτονος, ούτε έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες και τις Αρχές της Ε.Ε. για να επιβάλουν κυρώσεις στο χαλιφάτο του κ. Ερντογάν.

Η αλβανική κυβέρνηση καταπιέζει την ελληνική εθνική μειονότητα, η αθλιότητα του καθεστώτος Ράμα έφτασε στο σημείο να κατεδαφίζονται ιστορικοί χριστιανικοί ναοί και το κράτος μας περιορίστηκε σε δημοσιοποίηση καταδικαστικής ανακοίνωσης και μιας αόριστης υπόσχεσης για «κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα». Κοντολογίς, ένα ηχηρό τίποτα.

Ο πολύπειρος Πέτρος Μολυβιάτης, που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μπορεί να προσφέρει πολλά στη χώρα και στον Ελληνισμό. Η μακρά θητεία του σ' αυτό το πόστο, οι αντιλήψεις του και ο συγκροτημένος τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί μπορούν να παραδειγματίσουν τους διαδόχους του.

Καιρός να λήξει η διπλωματική αδράνεια της χώρας μας.

http://www.dimokratianews.gr/content/52079/adraneia-kai-hamenes-eykairies

Είχα πρωτοακούσει για τον Δημήτρη Ραυτόπουλο, φοιτητής, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Υπήρχε σχεδόν ένας μύθος γύρω από το όνομά του, μύθος που μιλούσε για τον διανοούμενο της Αριστεράς, από τους σημαντικότερους της μαρξιστικής κριτικής μεταπολεμικά, ο οποίος όμως είχε εναντιωθεί στον ιδεολογικό δογματισμό του ΚΚΕ,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΔΩ

... καθιστώντας εαυτούς συνένοχους

Το κλείσιμο της Βουλής σβήνει τις ευθύνες τους για τα Μνημόνια. Τρίβουν τα χέρια τους και οι πρόθυμοι υπουργοί. Τι υποστηρίζουν οι συνταγματολόγοι, ικανοποίηση και στους δανειστές γιατί έτσι τη γλιτώνουν οι άνθρωποί τους
Από ικανοποίηση θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Κι αυτό διότι η παραίτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που οδήγησε στη διάλυση της Βουλής, φαίνεται να διασώζει όχι μόνο τους τρεις προαναφερόμενους αλλά και τους υπουργούς της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, καθώς τα τυχόν αδικήματά τους -σύμφωνα με αρκετούς συνταγματολόγους- παραγράφονται.
Οπως, εξάλλου, αναφέρει το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει τη σχετική δυνατότητα της δίωξης κατά όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η κοινοβουλευτική περίοδος που μόλις ολοκληρώθηκε είναι η ακριβώς επόμενη της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, γίνεται ηλίου φαεινότερον ότι πλέον έχει επέλθει η παραγραφή. Μόνη ένσταση ορισμένων αποτελεί το γεγονός ότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε η δεύτερη τακτική σύνοδος, καθώς η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα στο πέρας της πρώτης συνόδου.


http://www.dimokratianews.gr/content/52091/pros-paragrafi-gia-samara-venizelo-stoyrnara

ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
30.08.2015
Σήμερα οι αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα ενημερωθούν για το φαινόμενο -τη μάστιγα, για να είμαστε ακριβείς- που κοντεύει να οδηγήσει το κράτος μας σε διάλυση και το έθνος μας σε μαρασμό και εξαφάνιση: Είναι η πεισματική έλλειψη διάθεσης από την πλευρά του πολιτικού κόσμου να ερευνηθούν οι ευθύνες βουλευτών και υπουργών για μια σειρά σκανδαλωδών υποθέσεων και όσοι εξ αυτών κριθούν ένοχοι από τη Δικαιοσύνη να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για τα καλά το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μας, «από ικανοποίηση θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Κι αυτό διότι η παραίτηση της κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που οδήγησε στη διάλυση της Βουλής, φαίνεται να διασώζει όχι μόνο τους τρεις προαναφερόμενους, αλλά και τους υπουργούς της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, καθώς τα τυχόν αδικήματά τους -σύμφωνα με αρκετούς συνταγματολόγους- παραγράφονται».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες του περιβόητου άρθρου 86 του Συντάγματος, δεν υφίσταται παραγραφή. Κι αυτό όμως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, μια και η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος χρησιμοποιεί τη λέξη «κάθαρση» και τις επωδούς «μαχαίρι στο κόκαλο» και «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» μόνο σε προεκλογικές καμπάνιες προς άγραν ψήφων και σε περιόδους όπου η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και απαιτείται ένας καλός αντιπερισπασμός. Οι τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των κομματικών στελεχών για τους «κλέφτες που θα πάνε φυλακή» συχνά πετυχαίνουν τον σκοπό του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός της λεκτικής αντιπαράθεσης, οι φάκελοι των σκανδάλων οδηγούνται τάχιστα στο πλησιέστερο ράφι, για να... αραχνιάσουν με την ησυχία τους.
Σε όλους όσοι τυχόν διαφωνούν με τα προαναφερθέντα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ο μοναδικός υπουργός που βρίσκεται στη φυλακή είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος - λες και από τον ωκεανό σκανδάλων όπου βυθίστηκε αύτανδρη η μεταπολιτευτική περίοδος μπόρεσε να τεκμηριωθεί μόνο η συμμετοχή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας σε υποθέσεις μιζών.

Οι πολίτες δεν είναι αφελείς. Κι όσοι από αυτούς αντιμετώπιζαν καλόπιστα τις κατά καιρούς εξαγγελίες περί καταπολέμησης της διαφθοράς είναι πλέον εξαιρετικά καχύποπτοι. Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο.
Οι δικαιολογίες που κατά καιρούς προβάλλουν οι ιθύνοντες είναι από αστείες έως εξοργιστικές. Επικαλούνται πάντοτε τους νόμους και τους συνταγματικούς περιορισμούς για τη διαλεύκανση σκανδάλων τα οποία τσαλαπάτησαν κάθε έννοια νομιμότητας και οδήγησαν στην κατάλυση του Συντάγματος διά της ξενοκρατίας που έφεραν τα αλλεπάλληλα Μνημόνια.

Τίποτα δεν θα πάει καλύτερα, αν όσοι προετοίμασαν τα χειρότερα δεν τιμωρηθούν για τα ανομήματά τους.

http://www.dimokratianews.gr/content/52082/agrafos-nomos-i-atimorisia

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών ένα πεδίο φυσικού αερίου που θα μπορούσε να είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την Αίγυπτο να ανταποκριθεί στις ανάγκες για αέριο τις επόμενες δεκαετίες.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα τεχνικά και γεωφυσικά στοιχεία, το πεδίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως και 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Eni.


Η εταιρία υποστηρίζει πως το πεδίο Ζορ βρίσκεται ανοικτά της μεσογειακής ακτογραμμής της Αιγύπτου σε βάθος 1.450 μέτρων (4.757 πόδια) και πιθανόν να καλύπτει μια περιοχή περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Η Ζορ είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη αερίου που έχει γίνει ποτέ στην Αίγυπτο και στη Μεσόγειο και θα μπορούσε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ανακαλύψεις φυσικού αερίου», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας πως έχει πλήρη δικαιώματα παραχώρησης στην περιοχή.
Τον Ιούνιο, η Eni υπέγραψε συμφωνία ενεργειακής εκμετάλλευσης με το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο, η υπογραφή μνημονίου που επιτρέπει στον ιταλικό κολοσσό να διεξαγάγει έρευνες στο Σινά, στον κόλπο του Σουέζ, στη Μεσόγειο και σε περιοχές στο δέλτα του Νείλου.

http://www.pontos-news.gr/article/139847/i-italiki-eni-anakalypse-megalo-koitasma-fysikoy-aerioy-sti-mesogeio

Πεδίο μάχης έξω από το γραφείο του Λιμενικού
Απίστευτο βίντεο με πρωτοφανή επεισόδια - Άγριο ξύλο μεταξύ μεταναστών σε κατάσταση αμόκ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η Μυτιλήνη όπου φτάνουν συνεχώς μαζικά μετανάστες. Το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν νέες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης!
Την ώρα που γινόταν η καταγραφή τους, έξω από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, μικρές ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με την κατάσταση να τίθεται πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου!

Οι μετανάστες, σε κατάσταση αμόκ, ξήλωσαν τα προστατευτικά σιδερένια κιγκλιδώματα του Λιμεναρχείου και με αυτά άρχισαν τις μάχες και τα κυνηγητά μεταξύ τους, μετατρέποντας το χώρο σε πεδίο μάχης! Την ίδια ώρα γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες που έτρεχαν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν από το σημείο των συμπλοκών.

Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να τραυματιστούν δύο από εμπλεκόμενους, από χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στο βίντεο που απαθανατίζει τις άγριες συμπλοκές, δεν φαίνεται ίχνος αστυνομικής δύναμης.Πρώτο Θέμα

Ο εφοπλιστής, ο υπάλληλος ΠΑΕ, ο παίκτης του πόκερ, «κόκορας» και οι «κοπέλες»
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ένας υπάλληλος μεγάλης ΠΑΕ της Αττικής, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, ένας γνωστός παίκτης του πόκερ, ένας υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, ένας εκπρόσωπος γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας, ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, μια υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων όπως και άλλοι ιδιώτες εμφανίζονται να έχουν συναλλαγές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα προϊόντα υποκλοπών, με το κύκλωμα ναρκωτικών της Μυκόνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος». Τα ναρκωτικά αναφέρονται με τα ονόματα «κόκορας», «κοπέλες», «δύο μπαλάκια», «δυο πράσινα» και άλλες κωδικές ονομασίες.
Η δράση του μεγάλου κυκλώματος προώθησης και διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο αποκαλύφθηκε προ πέντε ημερών και αναδείχθηκε η συμμετοχή τριών ατόμων ηλικίας 33 έως 35 ετών, από τους οποίους ένας πρώην λιμενικός και ένας εκπρόσωπος νυκτερινού κέντρου στο νησί. Στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης μνημονεύεται το όνομα ενός ακόμη ατόμου 27 ετών από τη Βούλα, για τον οποίο όμως δεν προέκυψε οποιαδήποτε σχέση με το κύκλωμα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο εκπρόσωπος του νυκτερινού κέντρου «παρουσίαζε σε πόλους τον εαυτό του ως το άτομο που μπορεί να εξυπηρετήσει τους "πελάτες" του σε ό,τι και αν του ζητήσουν. Λέγοντας "πελάτες" εννοούσε πλούσιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες αραβικής καταγωγής, κυρίως Λιβανέζους και Σαουδάραβες, αλλά και άλλων χωρών. Η εξυπηρέτηση που προσέφερε αφορούσε είτε κάποιο "καλό τραπέζι" σε γνωστά καταστήματα της Μυκόνου, είτε την προμήθεια προς αυτούς ναρκωτικών, είτε την εξεύρεση γυναικών για λογαριασμό τους».

Όσον αφορά τις 47 κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες για παράνομες συναλλαγές, ξεχωρίζει η περίπτωση συνεννόησης που γίνεται με εταιρικό τηλέφωνο ΠΑΕ της Αττικής στις 14 Αυγούστου 2015 στην οποία ζητείται -όπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.- ποσότητα ναρκωτικών με την κωδική ονομασία «δύο», προφανώς κοκαΐνη αντί αγνώστου ποσού. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του τηλεφώνου είναι υπάλληλος της ΠΑΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος σε επικοινωνία με «Το Βήμα» σημείωσε ότι«η συγκεκριμένη συζήτηση δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση ναρκωτικά αλλά κλείσιμο τραπεζιού για μια φιλική παρέα». Εντυπωσιάζουν ακόμη οι συνεχείς κλήσεις για ναρκωτικά από εκπρόσωπο ναυτιλιακής εταιρείας.

Οι δύο από τους κατηγορουμένους προφυλακίστηκαν ενώ ο τρίτος -εκπροσωπήθηκε νομικά από τους δικηγόρους κκ. Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργο Δρύλλη- αφέθηκε ελεύθερος.
ΒΗΜΑ

Το κρίσιμο φθινοπωρινό ραντεβού μεταξύ Β. Σόιμπλε και Π. Τόμσεν που αποφασίστηκε σκληρή γραμμή στην κυβέρνηση Σαμαρά για να μην υπάρξει κανένα περιθώριο χαλάρωσης για τον επερχόμενο Τσίπρα.
«Θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους Podemos...»
Για μια μυστική συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Πολ Τόμσεν που καθόρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα κάνει λόγο το «Βήμα».

Το ραντεβού έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο τότε έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Αγκελα Μέρκελ τον περασμένο Σεπτέμβριο στην οποία, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να «χαλαρώσουν» οι όροι της πέμπτης αξιολόγησης προκειμένου να επιταχυνθεί η έξοδος από το Μνημόνιο και να οπλιστεί η τότε κυβέρνηση με επιχειρήματα κατά του επερχόμενου Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και δείπνο Σόιμπλε – Σαμαρά στο οποίο ο γερμανός υπουργός δεν άφησε πολλά περιθώρια για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο, αναγκάζοντας τον Eλληνα πρωθυπουργό να προστρέξει στην καγκελάριο.

Στο ραντεβού Σόιμπλε-Τομσεν (αμφότεροι είχαν πλήρη εικόνα για την ελληνική οικονομία) το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο γερμανός υπουργός ήταν κάθετος: καμία διευκόλυνση καθώς θα κατέληγε εν τέλει όπλο στα χέρια του επερχόμενου Τσίπρα αφήνοντάς του περισσότερα περιθώρια κινήσεων.

Η γραμμή αυτή πέρασε και μάλιστα, όπως αναφέρει το Βήμα, διαμηνύθηκε στον Αλέξη Τσίπρα η φράση «θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους Podemos»…

πηγή


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/podemos_30.html

Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 27.8.2015, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ TV "Τώρα" και στην δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου."Από την φωλιά των Λύκων… απειλεί τα Πρόβατα!"

Η είδηση…

«Στο περιουσιολόγιο θα πρέπει να δηλωθούν και τα μεγάλα ποσά στο στρώμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Μέχρι το Νοέμβριο θα πρέπει οι πολίτες να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση θα πρέπει οι πολίτες να δικαιολογούν τι απέκτησαν», δήλωσε στο Mega.

Ο σχολιασμός…

Ξεκινώ με την πεποίθηση ότι ο εν λόγω κύριος (πρώην εφοριακός και νυν κυβερνητικό στέλεχος) μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς σε κάποιον έλεγχο τα δικά του περιουσιακά στοιχεία!
Αυτό όμως που μου προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι το από που απευθύνει τα απειλητικά διαγγέλματα προς τους Έλληνες πολίτες.

κ. Αλεξιάδη μήπως ζείτε κάπου αλλού και δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι πολίτες αυτοί την στιγμή είναι υπό καθεστώς «οικονομικού δελτίου» και απαγόρευσης δηλ. δεν μπορούν να πάρουν και γενικά να διαχειριστούν τα χρήματα τους τα οποία έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν στις αφερέγγυες (όπως αποδεικνύεται) Ελληνικές τράπεζες?

Πως έχετε λοιπόν την απαίτηση να τα επιστρέψουν σε αυτές από την στιγμή που υπάρχουν τα Capitals Controls και ακούγονται σενάρια μελλοντικού κουρέματος?

Ένας φίλος που σας άκουσε να λέτε τα παραπάνω μου είπε έξαλλος «Σιγά σιγά αυτοί οι μ@λ@κ@ς θα μας ζητήσουν να τους δηλώσουμε και πόσες φορές πάμε με την κυρά μας!… βρε δεν πάνε στο διάολο».

Δεν σας λέω ότι επικροτώ την παραπάνω φρασεολογία αλλά την ανέφερα για να σας δείξω την αγανάκτηση του κόσμου προς όλους σας.

Μια αγανάκτηση που είναι δικαιολογημένη ακόμα και για το πρόσωπό σας γιατί … Aγαπητέ κύριε δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ως βήμα δημοσιογράφους και κανάλια που θα έπρεπε να ελέγχεται ως αρχή για την φορολογική και ασφαλιστική τους ανεπάρκεια χωρίς να βάζω μέσα (γιατί αν και είναι θέμα της Κυβέρνησης σας νομίζω πως δεν αφορά την υπηρεσία σας) την μη νόμιμη αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων που κατέχουν.

Κάντε πρώτα έλεγχο σε αυτούς τους κυρίους οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν και εξαφάνισαν τα χρήματα σε παράκτιες εταιρίες του εξωτερικού και τώρα δηλώνουν «πτωχοί» και μας εκβιάζουν μέσω των εργαζομένων δηλ. ότι θα τους απολύσουν.

Εν συνεχεία ελέγξτε σε βάθος χρόνου από τότε που μπήκαν μέχρι και σήμερα όλους τους Πολιτικούς και ενημερώστε μας πως και γιατί κάποιοι που στην αρχή ήταν «ξεβράκωτοι» τώρα κατέχουν αμύθητες περιουσίες.

Κάντε επίσης σοβαρό και γρήγορο έλεγχο (και όχι με το βηματισμό χελώνας) όσων βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ και μετά αναζητήστε τι κρύβουμε στα στρώματα μας εμείς και οι πατεράδες μας.

Εγώ προσωπικά σας καταγγέλλω τον εαυτό μου και σας λέω ότι κάτω από το στρώμα μου έχω αρκετά χαρτονομίσματα (συλλεκτικά προς το παρόν!!!!!!) με τις μορφές του Καποδίστρια, του Κολοκοτρώνη, του Παπανικολάου κ.α μαζί όμως με μια «βρεγμένη σανίδα» για τα οπίσθια όλων αυτών που θέλουν να επιβάλλουν τους νόμους τους, επιλεκτικά στους αδύνατους και στους μη έχοντες υψηλές διασυνδέσεις και προστάτες ενώ μπροστά στους πραγματικούς και διαχρονικούς λήσταρχους του τόπου κάνουν τις ΚΟΤΕΣ!

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!…»

by Γιάννης Δ. Πρεβενιός

http://hellasforce.com/

Υπάρχουν γιατροί που μπαίνουν για 3ήμερη εφημερία σε νοσοκομείο και δεν κλείνουν μάτι. Υπάρχουν εργάτες που χτυπάνε συνεχόμενα δωδεκάωρα στα καμίνια και τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη γίνει η στραβή και δεν ξαναγυρίσουν σπίτι τους. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σκυμμένοι δουλεύοντας χαμαλίκι από το ξημέρωμα ως τη νύχτα. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων. Μια φορά το έκανες και θα μας το χτυπάς για ολόκληρη ζωή. Γελάνε οι αλιεργάτες στα καΐκια με την κούραση που έριξες και τους λακέδες να πηγαινοφέρνουν φουα γκρα, νεράκι Άλπεων και κρεμ μπριλέ για να μην πέσει το σάκχαρο.

Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι σακατεμένοι από την κατάθλιψη, καταστηματάρχες που συλλέγουν μύγες, έμποροι που πεταλώνουν ψύλλους, απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, δανειολήπτες έτοιμοι για την κρεμάλα που έχουν να κλείσουν μάτι από την αγωνία και το άγχος 1.865 νύχτες, 865 νύχτες, 65 νύχτες ή μόνο 2 νύχτες γιατί είναι φρέσκοι στην απόγνωση του τίποτα που φέρνουν τα μνημόνια. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων που έκανες μαζί με τον Τσακαλώτο. Γελάει η κούραση μαζί σου.

Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς ρε «σύντροφε»; Ότι κουράστηκες 17 ώρες και το καλύτερο που μπόρεσες να κάνεις είναι να φέρεις ένα ακόμη μνημόνιο; Κι ότι είσαι υπερήφανος γι’ αυτή τη συμφωνία; Αν κάτι ξεχώριζε τον Τσίπρα από τους υπόλοιπους ήταν ότι δεν διέθετε τον κυνισμό και την αλαζονεία των προηγούμενων. Να όμως που πρόλαβε κι αυτός ν’ αλλάξει στα γρήγορα. «Όποιος θέλει να πενθήσει έχει το δικαίωμα να πενθήσει. Εμείς προχωράμε μπροστά» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είστε εσείς που προχωράτε μπροστά ρε Τσίπρα; Και ποιοι είναι αυτοί που τους επιτρέπεις να πενθήσουν; Λίγη ντροπή ρε!

Λες κατάμουτρα σ’ έναν λαό που σε στήριξε, τον ξεγέλασες, του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια και τον φόρτωσες μ’ ένα ακόμη μνημόνιο ότι άμα θέλει να πενθήσει ας πενθήσει κι εσύ στ’ αρχίδια σου; Πώς την έχεις δει μωρέ; Πού είναι μια γαμημένη συγγνώμη σε όλο αυτό που έκανες; Λες δίχως ίχνος ντροπής «εάν ο ελληνικός λαός μάς αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια». Ποιος λαός, ρε απίστευτε; Εσύ δεν κυβέρνησες με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Εσύ δεν πέρασες το Μνημόνιό σου με τις ψήφους εκείνων που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια; Αυτό σου είπε ο λαός να κάνεις; Είσαι ελάχιστος ρε γαμώτο.

Και πήρε ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου το άλλοθι του Ηγέτη «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε μένα και στη μάχη των επτά μηνών όλα τα στραβά των προηγούμενων 40 χρονών» και το μοίρασε στους «συντρόφους» των social media ώστε να το διακινήσουν ως ύψιστο επιχείρημα: «Φταίει μια κυβέρνηση 7 μηνών και όχι αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια;».

Ηλίθιο επιχείρημα που διαλύεται πιο γρήγορα κι από πυροτέχνημα.

 Πρώτον, τι έκανε στους 7 μήνες ο Τσίπρας για να δείξει, έστω, ότι έχει την πρόθεση να ελέγξει τις ευθύνες των δραστών της κατάντιας μας τα τελευταία 40 χρόνια; Τίποτα! Όχι μόνο συνεργάστηκε μαζί τους, χαριεντίστηκε, κάθισε στο ίδιο τραπέζι, δέχτηκε τη στήριξή τους αλλά, κυρίως, τους απενεχοποίησε μπαίνοντας και ο ίδιος στο κάδρο των αρχηγών που ακολούθησαν τραγικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης.

Δεύτερον, μήπως εννοούν οι «σύντροφοι» ότι έχουμε την υποχρέωση να περιμένουμε 40 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε; Αν ναι, είναι τρελοί. Θα τον κρίνουμε όποτε θέλουμε και όπως γουστάρουμε. Αυτός υποσχέθηκε να μας υπηρετήσει, δεν είμαστε εμείς οι υπηρέτες του. Βάζουμε όρους, δεν βάζει όρους. Μας πούλησε ένα πολιτικό προϊόν. Ήταν χαλασμένο, ψεύτικο, άχρηστο, το επιστρέφουμε. Αν μας βλέπει ως πελάτες εκείνος, θα τον δούμε ως γυρολόγο εμείς. Δεν κατάλαβα από πού μπορεί να αντλεί δικαίωμα ασυλίας στην κριτική του ο κάθε Τσίπρας έστω και για μία ημέρα. Χαζέψαμε εντελώς;

Τρίτον και θλιβερότερο, αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική σχέσης χρόνου διακυβέρνησης και αναλογίας ευθυνών τότε δεν θα πρέπει να λέμε κουβέντα για το «ΠΟΤΑΜΙ» και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Να το βουλώσουμε. Καμία κριτική. Το 2014 ιδρύθηκε και δεν κυβέρνησε ούτε μια μέρα. Δεν έχει ευθύνες για τίποτα, σωστά; Να περιμένουμε να κυβερνήσει κι αυτός για άλλα 40 χρόνια κι ύστερα να τολμήσουμε να μιλήσουμε για εκπροσώπηση διαπλοκής, υπεράσπιση συμφερόντων των δανειστών και τα υπόλοιπα. Ή, ας πούμε, να μη μιλάμε για τη Χούντα. Πόσο είχαμε Χούντα; 7 χρόνια μόνο, χαχα, τι ωραία! Τι είναι 7 χρόνια μπροστά σε 40; Αν είχαμε Χούντα επί 40 χρόνια, βεβαίως και να την κρίναμε, αλλά μόνο με 7 δεν είναι σωστά πράγματα αυτά! Είστε εντελώς ηλίθιοι γι’ αυτό και δεν ρωτάω αν το έχετε καταλάβει ότι είστε εντελώς ηλίθιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη σε φάση προθέσεων ή υποσχέσεων. Κυβέρνησε! Δεν έδωσε απλώς δείγματα πολιτικής. Δεν μας έφερε ένα ντέμο αριστερού μνημονίου για να το δοκιμάσουμε κι αν μας αρέσει να το κρατήσουμε. Πήγε και υπέγραψε ολόκληρο το Μνημόνιο που ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Αυτό κρίνουμε επικοινωνιακοί καραγκιόζηδες της πλάκας. Την προηγούμενη καταστροφή μας την κρίναμε. Την απορρίψαμε. Τους εκπροσώπους της τούς σιχαθήκαμε, τους κυνηγήσαμε, μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα και τους κράξαμε, τους φτύσαμε σε χωριά και σε πλατείες, τους καταψηφίσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τις ποινικές ευθύνες και να τιμωρήσει τους ενόχους. Ρε γαμώτο, ούτε σε παιδί νηπιαγωγείου δε μπορώ να τα πω πιο απλά.

«Εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» είπε ο Ηγέτης στη συνέντευξή του στον ALPHA. Τριετές είναι το νέο μνημόνιο. Χαραγμένη πολιτική. Υφεσιακή. Λιτότητας. Με απολύσεις. Με λουκέτα. Με την πρώτη μείωση συντάξεων να έχει ήδη έρθει. Με ένα κάρο προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν ώστε να πανηγυρίσουμε την υπερήφανη επιτυχία της «Συμφωνίας» και τον ντουβρουτζά ακόμη δεν τον ξέρουμε γιατί τα κρυφά μέτρα θα έρθουν από Οκτώβριο.

Καταλάβατε τώρα τι είναι αυτό που κρίνουμε ρε slogan machines της Κουμουνδούρου; Την εξασφαλισμένη καταστροφή του μέλλοντός μας. Και όχι, δεν θα τη συμψηφίσουμε με το κατεστραμμένο παρελθόν μας για να αθωώσουμε τον Τσίπρα. Τις μαλακίες τύπου «ήταν πολύ καλό παιδί, έπεσε όλη η γειτονιά από τα σύννεφα» τις εξαντλήσαμε στον Λάκη τον Φονιά, γιατί φοβόμασταν μη βγει από τη φυλακή και μας θάψει. Τον Τσίπρα θα τον κρίνουμε ως πολιτικό που έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει πιστά. Είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα γαμήσουμε την πραγματικότητα για να βολέψουμε τις μαλακίες σας.

http://kartesios.com/?p=194740

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget