1/6/2015 - 1/7/2015

Αν τολμήσει κάποιος να αναιρέσει τη φύση του δημοψηφίσματος θα τη βρει από τον Ελληνικό λαό αργά ή γρήγορα

του Γιώργου Χαλιμούρδα

Επειδή θορυβήθηκαν τα ντόπια και ξένα κοράκια που μας ρουφάνε το αίμα εδώ και πέντε χρόνια, από την απίστευτη κοσμοσυρροή χθες στο Σύνταγμα, κοσμοσυρροή που ήταν παλλαϊκή, ακομμάτιστη, κοσμοσυρροή που εξέφρασε το πάνδημο λαϊκό αίσθημα, και η οποία προμηνύει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή τις επόμενες μέρες, που όλο το πολιτικό σύστημα θα τρίβει τα μάτια του από την καθολική προσέλευση του Ελληνικού λαού στο ΟΧΙ, τα παπαγαλάκια σήμερα βγήκαν παγανιά και προάγουν την πρόταση Βαρουφάκη (μην τον χαρακτηρίσω τέτοιες στιγμές), ότι θα υπάρξει συμφωνία με οπισθοχώρηση των Γερμανών, και εν τέλει υποστήριξη της κυβέρνησης στο ΝΑΙ στο νέο μνημόνιο την Κυριακή.

Εγώ ένα μόνο έχω να πω προς κάθε κατεύθυνση.

Όποιος δεν αφήσει τον Ελληνικό λαό να εκφραστεί την Κυριακή το λιγότερο θα είναι...
τιποτένιος, προδότης και θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας της Πατρίδας μας.

Όποιος τολμήσει να αναιρέσει τη φύση του δημοψηφίσματος, έτσι όπως αυτό στοιχειοθετήθηκε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, ή ακόμα χειρότερα να οδηγήσει τα πράγματα στο να μην γίνει το δημοψήφισμα, να είναι σίγουρος, νομοτελειακά ότι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα βρεθεί απέναντί του. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντί του.

Αντισταθείτε.

Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π., και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/06/blog-post_756.html

Κι αν ανήκεις σε εκείνους που θέλουν να συνεχίσει η χώρα μέσα στην Ευρωζώνη, το «όχι» πρέπει να ψηφίσεις, ελπίζοντας πως οι ξένοι θα επανέλθουν χωρίς να σε θεωρούν υπάνθρωπο, χωρίς να βλέπουν στο πρόσωπο σου τον υπηρέτη τους.

Τόσα χρόνια, με τόσα «ναι» είχαν λεπτύνει τα μάτια σου και το χρώμα του δέρματος σου κιτρίνισε.

Όμως μην προδώσεις!

Το «ναι» στο ζητάνε οι εχθροί της πατρίδας σου, το «ναι» στο ζητάνε οι Γιούνκερ της μαφιόζικης οργάνωση που διαφεντεύει την Ευρώπη.

Για τους ντόπιους υποτακτικούς της τρόικα στην Ελλάδα δεν χρειάζεται λέξη να σου πω.

Τους γνωρίζεις, τους έχεις ζήσει.

Και μην μου πεις ότι το «ναι» θα κάνει την ζωή σου καλύτερη.

Πεθαίνεις με το «ναι» και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συνεχίσεις έχοντας την ζωή του πεινασμένου σκλάβου.

Το ξέρεις αλλά φοβάσαι. Μην φοβάσαι!

Το είπε κι ο εκπρόσωπος τύπου της μαφίας σήμερα στο διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό. «Όλοι θα πεθάνουμε στο τέλος» είπε ο μαφιόζος.

Το πώς θα ζήσουμε όμως μέχρι να πεθάνουμε δεν το έθιξε καθόλου ο κλεφτόγερος από το Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Κι αν ανήκεις σε εκείνους που θέλουν να εγκαταλείψει η χώρα την Ευρωζώνη, το «όχι» πρέπει να ψηφίσεις φυσικά, ελπίζοντας πως οι ξένοι θα σπρώξουν τον Τσίπρα σε τελεσίδικη ρήξη μέσα από την συμπεριφορά τους.

Εκτός κι αν σε έχει πλανέψει η ηγεσία του ΚΚΕ με την αυτιστική και «επαναστατική» της πολιτική.

Το 1940, που οι φασίστες επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Ζαχαριάδης –Γ.Γ. του ΚΚΕ τότε– μέσα από την φυλακή και πηγαίνοντας κόντρα στην τότε γραμμή της Διεθνούς, κάλεσε τους κομμουνιστές να πολεμήσουν τον φασισμό.

Ζήτησε μάλιστα από τον δικτάτορα Μεταξά να αφήσει τους φυλακισμένους να πάνε να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Η πατριωτική και βαθιά επαναστατική στάση του ΚΚΕ τότε, έφερε το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ λίγους μήνες αργότερα.

Κι αφού γνωρίζεις καλά –όπως κι εγώ άλλωστε– ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο λίγος κι από το λίγο, όμως πρέπει να στρέψεις τα μάτια σου στην προηγούμενη και στην επόμενη μέρα της ζωής σου και της ζωής των παιδιών σου.

Κοίτα βαθιά μέσα στην ψυχή σου.

Όμως, να μην προδώσεις.

Εάν νικήσει το «όχι», σίγουρα θα αισθανθείς μεγάλος μάγκας και έξυπνος πολύ που δεν σε ξεγέλασε ο Τσίπρας.

Αν όμως βγει το «ναι», δεν θα βρίσκεις γωνιά να κρυφτείς από τον εαυτό σου.

Το τι θα συμβεί μετά το δημοψήφισμα δεν το γνωρίζει αυτή την ώρα κανείς.

Θα εξαρτηθεί από τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά των αγορών. Θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις των λαών απέναντι στην Γερμανική Ένωση.

Σε ότι αφορά εμάς μονάχα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στα πράγματα και στις εξελίξεις.

Μονάχα το «όχι» μπορεί να φέρει την χώρα ένα βήμα μπροστά να θέσει σε λειτουργία το ρολόι που πέντε χρόνια τώρα έχει παγώσει στην ώρα της ανυπόφορης μιζέριας.

Για αυτό, σκέψου καλά.

Να μην προδώσεις.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, είσαι άρχοντας. Να είσαι καλά.)

http://pitsirikos.net/

Ν. Λυγερός

Μερικές φορές είναι καλό να ακούμε ακόμα και το αυτονόητο, όταν όλα τα άλλα φαίνονται περίεργα. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας διευκρίνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι ευρωπαϊκός, προσθέτοντας ότι δεν είναι ούτε ασιατικός, ούτε αφρικανικός. Πρέπει να φανταστούμε ότι ήταν απαραίτητο σε αυτήν την περίοδο. Βέβαια, έχουμε μπουχτίσει με όλους όσους θέλουν συνεχώς να μας βάλουν μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με άλλους που ξεχνούν το Βυζάντιο, λες κι είναι μια λεπτομέρεια και με άλλους που δεν θυμούνται ότι ο Ελληνισμός γέννησε τον Ουμανισμό κι ότι αποτελεί η ελληνο-λατινική παράδοση τον πυρήνα, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, είναι καλό να θυμηθούμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη υπάρχει και η Κύπρος, διότι φαίνεται ότι πολλοί το ξεχνούν έντεχνα. Κανένας δεν μπορεί να μας βάλει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου σε πολιτισμικό επίπεδο, αφού είμαστε η πηγή. Δεν έχουμε ενταχθεί σ’ ένα ξένο πεδίο, αλλά είμαστε στη νοόσφαιρά μας, αφού η νοητική μας επιρροή έχει δώσει το στίγμα. Κι ο Ελληνισμός έκανε την καινοτομία της δημοκρατίας και δεν έχει ανάγκη από κανέναν για να μας εξηγήσει τι έχουμε εφεύρει λόγω ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

www.lygeros.org/articles?n=20263&l=gr


H ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Ν. Λυγερός

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ένα θεμελιακό στοιχείο για τον Ελληνισμό κι έχει γίνει μία διαχρονική αξία. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αξιόπιστοι. Διότι χωρίς αξιοπιστία, εύκολα καταρρέει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφού δέχεται επιθέσεις στις οποίες δεν μπορεί ν' ανταπεξέλθει και στη συνέχεια υπάρχουν επιπτώσεις που δεν διορθώνονται, επειδή έχουν γίνει με πράξεις που αποτελούν μη αναστρέψιμες κινήσεις. Έχει λοιπόν σημασία να είσαι αξιόπιστος σε εθνικό επίπεδο, για να σέβονται οι άλλοι τον λαό σου. Το πρόβλημα λοιπόν συνδέεται ως δεσμός με την αρχική ιδιότητα και μπορεί να την εκφυλίσει. Έτσι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για να είσαι αναξιόπιστος. Σε επίπεδο διαπραγματεύσεων δεν έχει νόημα όταν είναι μη μηδενικού αθροίσματος το παίγνιο να το παρουσιάζεις ως παίγνιο μηδενικού αθροίσματος, διότι οι άλλοι παίκτες το γνωρίζουν και δεν αλλάζουν ούτε τη γνώμη τους ούτε τη στρατηγική τους συμπεριφορά. Μπορεί να επηρεάζεις άλλους άσχετους και χωρίς γνώσεις για το παίγνιο αλλά αυτό βέβαια δεν έχει καμία επίπτωση στο παίγνιο έτσι οι περιπτώσεις παραμένουν Ν-Ν, Ν-Χ, Χ-Ν, Χ-Χ κι όχι μόνο Ν-Χ, Χ-Ν. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει όντως περιθώριο για να εμφανιστεί ένα σεμνό Ν-Ν μέσω μιας ισορροπίας Nash ή ακόμα και Pareto, όταν το πλαίσιο είναι συνεργατικό.

Δημήτρης Καζάκης

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιούς; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.

Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ.

Ακόμη και μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1944 σχεδίαζε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που είχαν εξανεμιστεί λόγω του κατοχικού πληθωρισμού. Το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Νοέμβριο του 1944, παρά τη σφοδρή αντίδραση των Βρετανών. Δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί γιατί Βρετανοί, μαυραγορίτες και δοσίλογοι οδήγησαν την Ελλάδα σε εμφύλιο.

Ήδη η συμμορία Γιούγκερ και Σία ετοιμάζεται να βάλει χέρι στις καταθέσεις για να "διασώσει" τις συστημικές τράπεζες. Και δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα προχωρήσουν σε φορολόγηση των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.

Οι περιορισμοί στις αναλήψεις διευκολύνουν απίστευτα το σχέδιό τους. Σκεφτείτε ότι με μέτρο αναλήψεων 60 ευρώ, ακόμη και μισθοί των 400 ή 500 ευρώ, θα εγγραφούν ως καταθέσεις στις τράπεζες, χωρίς να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε ανάληψη του ποσού. Υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για τους ληστοσυμμορίτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης για να επιβάλλουν "κούρεμα" καταθέσεων;
Λένε ότι αν συμβεί θα ισχύσει για πάνω από 100 χιλιάδες ανά κατάθεση. Μέγα ψέμα. Έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν το πλαίσιο που τους επιτρέπει να καταστρατηγήσουν αυτό το όριο, όποτε αυτοί θελήσουν. Μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν επείγουσα ανάγκη ανακεφαλαίοποίησης των συστημικών τραπεζών. Ήδη η Fitch υποβάθμισε τις εγχώριες συστημικές τράπεζες σε επίπεδο σκουπιδιού. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι οίκοι ανοχής της παγκόσμιας χρηματαγοράς.

Έτσι οι ληστοσυμμορίτες έχουν κάθε πρόφαση που χρειάζονται για έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών με κλοπή των καταθέσεων. Κι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες, γιατί οι "δικοί τους" φρόντισαν και έβγαλαν τα χρήματά τους τους προηγούμενους μήνες, θα προχωρήσουν και πιο κάτω.

Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν. Ιδίως αν την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Πάντως ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν όλοι. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή. Σε περίπτωση που αύριο οι ληστοσυμμορίτες μετά το έκτακτο Eurogroup απαιτήσουν έκτακτη στήριξη των εγχώριων συστημικών τραπεζών, το μπαλάκι θα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης.

Μπορεί να αντιδράσει η κυβέρνηση σ' αυτή την επιλογή και να προστατεύσει τις καταθέσεις των Eλλήνων πολιτών; Και βέβαια μπορεί. Θέτοντας αμέσως υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις συστημικές τράπεζες εν λειτουργία με τη βοήθεια οικονομικών εισαγγελέων, ειδικών ανακριτών και εκκαθαριστών. Πολύ σύντομα θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να το κάνει.

Όπως και να έχει το ευρωσύστημα βρίσκεται σε πανικό. Ότι κι αν λένε, ότι φτιαγμένη δημοσκόπηση κι αν εμφανίσουν, το σίγουρο είναι ότι ένα παλλαικό ΟΧΙ φαίνεται να διαμορφώνεται. Ένα ΟΧΙ που στην ουσία είναι ένα αυθόρμητο Άι Σιχτίρ του Έλληνα σ' όλους αυτούς που τον θεωρούν δεδομένο. Ένα Άι Σιχτίρ σ' όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα τον έχουν αιχμάλωτο των διαθέσεών τους και της ληστοσυμμορίτικης νοοτροπίας τους. Άι Σιχτίρ λοιπόν.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_300.html

του Σπύρου Στάλια

Αν η Κεντρική Τράπεζα αρνηθεί την παροχή “χειροπιαστού” χρήματος στις Εμπορικές Τράπεζες, τότε οι καταθέσεις των πολιτών ακυρώνονται, δηλαδή δεν μπορούν να μετατραπούν σε χρήμα.

Αυτό σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα σκοπίμως δημιουργεί χρηματοπιστωτική κρίση, που επί της ουσίας δεν έχει ποτέ, μα ποτέ, οικονομική αιτία, αφού η Κεντρική...
Τράπεζα έχει απεριόριστο εκδοτικό δικαίωμα.

Αυτό είναι οικονομικός νόμος.

Συνεπώς τα αίτια είναι πολιτικά.

Πιστέψτε με.

Ζούμε στιγμές αισχρού εκβιασμού, με στόχο την φυσική αρπαγή της χώρας μέσω της οικονομίας!

Αντισταθείτε!


Ο Σπύρος Στάλιας είναι Οικονομολόγος

ΠΗΓΗ: triklopodia

«Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»

«Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από δύο χιλιετίες δεν ισχύει πλέον όταν ο έλεγχος επί του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε ένα υπερεθνικό σώμα», σχολιάζει σε κύριο άρθρο της η Telegraph.

Με τίτλο «Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους» η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και φιλοξενεί φωτογραφία από τις…
ουρές που σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

«Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρότι μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου αυτό είναι όλο και πιο προβληματικό», ξεκινάει το άρθρο της εφημερίδας.

Το άρθρο της Telegraph εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς στο παρελθόν έγιναν πολλές προβλέψεις που αποδείχτηκαν όλες εσφαλμένες.

Αναφερόμενο στην επικείμενη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το άρθρο-άποψη της εφημερίδας εκτιμά ότι «επί της ουσίας, αυτό που ελέχθη στους Έλληνες είναι να συμφωνήσουν με τους όρους (της συμφωνίας) ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή απειλή».

«Αυτό είναι το μεγάλο ιδεώδες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η ΕΕ;», αναρωτιέται η εφημερίδα.

Σε σχέση με το τι τους συνέβη την τελευταία τετραετία ή πενταετία, θα αποτελούσε έκπληξη, γράφει η εφημερίδα, αν οι Έλληνες επέλεγαν να παραμείνουν δεμένοι σε αυτό που τους προκάλεσε τα σημερινά δεινά.

«Οι συντάκτες του άρθρου γράφουν ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορεί να έχουν περιφερειακού τύπου ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η χώρα δεν ανήκει στην ευρωζώνη. Αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα επηρεάσουν δυσμενώς τη χώρα μας -κι αν μη τι άλλο- το City του Λονδίνου. Αλλά έχει ένα ευρύτερο μήνυμα επίσης.»

Το άρθρο επισημαίνει ότι ως θεσμός, η ΕΕ υπόσχεται ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στις χώρες μέλη με αντάλλαγμα το μοίρασμα των εξουσιών της λήψης αποφάσεων μεταξύ των κρατών. «Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας έκανε το αντίθετο. Όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα δεν θα έπρεπε να έχει εξαρχής μπει στην ευρωζώνη και αφότου μπήκε δεν θα έπρεπε να έχει καταφύγει σε μία δανειστική φρενίτιδα».

«Αλλά η ταπείνωση, η οποία συσσωρεύεται επί μίας περήφανης και αρχαίας χώρας αποτελεί ένα ωφέλιμο μάθημα για όλες τις χώρες μέλη–ότι, δηλαδή, χωρίς την εξουσία να λαμβάνουν οι ίδιες τις αποφάσεις τους, θα είναι μονίμως στο έλεος των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς. Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από τουλάχιστον δύο χιλιετίες δεν ισχύει πλέον όταν ο έλεγχος επί του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε ένα υπερεθνικό σώμα. Το ερώτημα αν αξίζει ακόμη το τίμημα δεν πρέπει να απαντηθεί μονάχα από τους Έλληνες», καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

ΠΗΓΗ: ENIKOS.GR μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Παραίτηση της κυβέρνησης προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει ως πλειοψηφική απόφαση αυτή του «ναι».

Αν και ο υπουργός Επικρατείας απέφυγε να διατυπώσει ευθαρσώς το ενδεχόμενο αυτό, εντούτοις ερωτώμενος τι θα γίνει την επόμενη ημέρα εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι», ο ίδιος απάντησε ότι «Δεν ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουμε μνημονιακές πολιτικές». Σε ερώτηση εάν αυτό ερμηνεύεται ως παραίτηση της κυβέρνησης, ο ίδιος είπε «νομίζω ότι σας απάντησα».

Εάν αυτό συνιστά και την επίσημη άποψη του Μαξίμου, τότε το επερχόμενο δημοψήφισμα δεν αφορά πλέον μόνο το ευρώ ή τη δραχμή αλλά την ίδια την κυβέρνηση και κατά πόσο το εκλογικό σώμα επικροτεί τη μέχρι τώρα διαπραγματευτική της πολιτική.

Είναι δημοψήφισμα που πρακτικά οδηγεί σε νέες εκλογές, μάλλον στις 2 Αυγούστου, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το σίγουρο είναι ότι την Τρίτη δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες και δεν θα υπάρξει άρση του capital control. Και από εκεί και πέρα θα "μετράνε κανόνια" οι δανειστές (υπάρχει και η πληρωμη των Ευρωπαίων 3,5 δισ. στις 20 Ιουλίου)...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί και οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν πάλι, αλλά εν μέσω ερειπίων...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.

Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.

Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.

Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα τους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας.

Τους είδαμε με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις να αποκλείουν κάθε σχέση μας με άλλη χώρα εκτός από τους ίδιους, για να έχουν αυτοί την αποκλειστικότητα στον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και παράλληλα να διεκδικούν τον δημόσιο πλούτο μας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα, τα ιστορικά μας μνημεία, καθώς και τον έλεγχο της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Και είδαμε τις τότε Κυβερνήσεις μας να υπογράφουν συμφωνίες και κείμενα που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε και ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης δεν ήταν δυνατόν να υπογραφούν «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Μπροστά σ’ αυτή τη λαίλαπα που μας αιφνιδίασε όλους, ο Λαός μας βρέθηκε γυμνός.

Το μόνο του όπλο ήταν η Ενότητα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Παράλληλα είδαμε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Προσωπικά είχα προειδοποιήσει ότι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς και μάλιστα με το ηρωικό παρελθόν της ελληνικής αριστεράς θα σημάνει συναγερμό στους νικητές του Εμφυλίου πολέμου που θα θελήσουν να εξοντώσουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Λαό που την ψήφισε.Ότι έτσι θα στεγνώσουν την χώρα απ’ το χρήμα και παράλληλα θα κάνουν τα πάντα για να μας τιμωρήσουν. Ότι η προσπάθεια ενός αριστερού κόμματος να γίνει κυβέρνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει ερείσματα και χωρίς να έχει σχέδιο άμεσης εφαρμογής για την επόμενη μέρα, είναι τυχοδιωκτική και θα την πληρώσουμε ακριβά.

Και είχα θέσει δύο προϋποθέσεις: Τον σχηματισμό ενός άνω του 50% Παλλαϊκού Μετώπου και την προετοιμασία συμμαχιών στηριγμένων επάνω σε κοινοπραξίες με ισχυρές διεθνείς δυνάμεις για την από κοινού εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, γιατί διαφορετικά, θα πηγαίναμε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια. Και να που οι εξελίξεις δυστυχώς με δικαίωσαν.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα Δημοψήφισμα. Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες «διαπραγματεύσεων», με τους «θεσμούς»-Τρόικα που έγιναν μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, το οποίο δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει με τον «πρώτο Νόμο που θα έφερνε στη Βουλή» όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός και που τελικά μας πέταξαν στα βράχια, μας ρωτούν αν συμφωνούμε με την τελευταία πρόταση των «θεσμών» που ζητούν περισσότερα μέτρα, μισού μόλις δισεκατομμυρίου επί πλέον των μέτρων ύψους 8 δισεκατομμυρίων που αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς». ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία. Και δεν πρέπει κανείς να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων που στο κάτω-κάτω εμπεριέχεται στην πρόταση των δανειστών.

Το πιο σπουδαίο όμως, είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Μετά την πλήρη όπως ανέφερα και προηγουμένως αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, μακάρι να υπήρχε τρόπος να σχηματισθεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει ηγέτες κατώτεροι των συνθηκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός και η χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα κατά την εποχή των Μνημονίων.

Εφ’ όσον όμως αυτό δεν είναι εφικτό, και πάλι το μόνο όπλο που μένει στον Ελληνικό Λαό είναι η Ενότητα. Μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε το καρκίνωμα που μας απειλεί ακόμα και με θάνατο. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία, ωριμότητα και υπευθυνότητα και να αναδειχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο σε κυρίαρχο υπερασπιστή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του.

Αθήνα, 29.6.2015

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.defence-point.gr/

τoυ Γιάννη Μακριδάκη

Αλλάζουμε την Ευρώπη. Από Ευρώπη των δεινοσαύρων και των απολιθωμάτων της πολιτικής, από Ευρώπη των πολιτικών απατεώνων που την λυμαίνονται κυβερνώντας την ως τσιφλίκι τους, εξαπατώντας, εξευτελίζοντας, καταληστεύοντας, δολοφονώντας, εξαθλιώνοντας τους πολίτες της, από Ευρώπη των τόσο αδίστακτων όσο και ανόητων πολιτικών πρακτικών εκποίησης και εκπόρνευσης του πλούτου των φυσικών της πόρων και των ανθρώπων της, την μετατρέπουμε σε Ευρώπη – ένωση των πολιτών, την οδηγούμε στον δρόμο της εκδημοκράτησης, του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη και βούληση, της συνειδητοποίησης των αξιών και της ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν υποκύπτουμε στον φόβο που είναι το μόνο όπλο των...
καταπιεστών για να συνεχίσουν να καταπιέζουν.

Στεκόμαστε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι προς τους τριγύρω μας. Ελαχιστοποιούμε το εγώ μας. Πριν από κάθε μας κίνηση σκεφτόμαστε πρώτα τον Άλλον.

Προχωρούμε αποφασιστικά με στόχο να αποδείξουμε αυτό που εδώ και χρόνια κάποιες στιγμές όλοι σκεφτήκαμε, όλοι φωνάξαμε, όλοι γράψαμε, όλοι απαιτήσαμε: ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κεφάλαια και τις Αγορές. Ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι (και άλλα πλάσματα). Ότι οι πολιτικές πρέπει να έχουν στόχο την ευημερία των ανθρώπων και των άλλων πλασμάτων και όχι την υποδούλωση, την εξαθλίωση, την εξόντωσή τους.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη να φοβηθούμε. Ήρθε η ώρα να μας δουν και να τους σηκωθεί η τρίχα κάγκελο από τον τρόμο και το αίσθημα του τέλους τους. Ήρθε η ώρα μετά από τόσα χρόνια και τόσον εξευτελισμό να πούμε επιτέλους για πρώτη φορά όχι σε όλα.

Η προσωπική και η συλλογική αξιοπρέπεια χτίζεται μονάχα με τα όχι μας στις προσφορές των αναξιοπρεπών.


ΠΗΓΗ: Δημήτρης Κυπριώτης

Στην κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών, ο οικονομολόγος αναλυτής και Γ. Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό “e-roi.gr”.

Όπως τόνισε, η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι «δεν πήρε μέτρα, ούτε προετοίμασε την ελληνική οικονομία, ούτε προστάτευσε τον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους σε περίπτωση εκβιασμών -όπως ήταν αναμενόμενο- από την ΕΚΤ. Θα μπορούσε να πάρει μέτρα, έτσι ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες , να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων αυτή την εβδομάδα, αλλά ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, που αυτή τη στιγμή σφαδάζει από τη στάση πληρωμών που επιβάλλεται».

Υποστήριξε επίσης, «ότι μ’ αυτό το καθεστώς που επιβάλλεται σήμερα, σε ενδεχόμενο «ΝΑΙ» της Κυριακής, θα επιβληθεί από την άλλη εβδομάδα καθεστώς bail in, δηλαδή κουρέματος καταθέσεων...
ή φορολογίας καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Άρα λοιπόν το όλο σχέδιο είναι να μας πάνε στα χειρότερα. Το «ΝΑΙ» σημαίνει φορολογία καταθέσεων, αναλήψεων, συντάξεις 360 € και φυσικά όλα τα άλλα μέτρα που έχουν απαιτήσει οι δανειστές».

«Είναι χαρακτηριστικό -τόνισε- ότι η κυβέρνηση για να στηρίξει το πολιτικό της στήριγμα, τους δημόσιους υπαλλήλους, φρόντισε να ανακοινώσει το δημοψήφισμα αργά το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να έχουν τελειώσει οι πληρωμές που γίνονται 27 και 28 του μηνός. Εν τω μεταξύ, δεν είχε κάνει καμμία πρόβλεψη για την καταβολή των συντάξεων, που πληρώνονται με περιορισμό, ενώ ήξερε πολύ καλά ποια θα ήταν η αντίδραση από την ΕΚΤ, που είναι καθαρά εκβιαστική, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επιρρίπτοντας ευθύνες, ευθέως στον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να ομολογεί ευθαρσώς ότι η επιλογή αυτή της ΕΚΤ είναι καθαρά εκβιαστική για να μην εκφραστεί δημοκρατικά η θέληση του λαού και απλά να προεδρεύει. Γιατί δεν πήρε άμεσα μέτρα; Γιατί δεν έστειλε εισαγγελείς στις τράπεζες; Γιατί δεν επέβαλε ειδικά μέτρα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών προκειμένου να υποστηριχτεί η οικονομία; Γιατί επέτρεψε να κλείσουν οι τράπεζες; Για όλα αυτά οφείλει να απαντήσει στον ελληνικό λαό. Να απολογηθεί. Και πολύ περισσότερο, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα όταν η ελληνική οικονομία δεν είχε ακόμα στραγγαλιστεί, δηλαδή πριν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου;»

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 29/6/2015

Άρθρο-παρέμβαση, με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς. ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία».

«Δεν πρέπει κανείς να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων που στο κάτω-κάτω εμπεριέχεται στην πρόταση των δανειστών», πρόσθεσε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη:

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας....
εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.

Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.

Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.

Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα τους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας.

Τους είδαμε με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις να αποκλείουν κάθε σχέση μας με άλλη χώρα εκτός από τους ίδιους, για να έχουν αυτοί την αποκλειστικότητα στον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και παράλληλα να διεκδικούν τον δημόσιο πλούτο μας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα, τα ιστορικά μας μνημεία, καθώς και τον έλεγχο της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Και είδαμε τις τότε Κυβερνήσεις μας να υπογράφουν συμφωνίες και κείμενα που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε και ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης δεν ήταν δυνατόν να υπογραφούν «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα που μας αιφνιδίασε όλους, ο Λαός μας βρέθηκε γυμνός.

Το μόνο του όπλο ήταν η Ενότητα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Παράλληλα είδαμε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Προσωπικά είχα προειδοποιήσει ότι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς και μάλιστα με το ηρωικό παρελθόν της ελληνικής αριστεράς θα σημάνει συναγερμό στους νικητές του Εμφυλίου πολέμου που θα θελήσουν να εξοντώσουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Λαό που την ψήφισε. Ότι έτσι θα στεγνώσουν την χώρα απ’ το χρήμα και παράλληλα θα κάνουν τα πάντα για να μας τιμωρήσουν. Ότι η προσπάθεια ενός αριστερού κόμματος να γίνει κυβέρνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει ερείσματα και χωρίς να έχει σχέδιο άμεσης εφαρμογής για την επόμενη μέρα, είναι τυχοδιωκτική και θα την πληρώσουμε ακριβά. Και είχα θέσει δύο προϋποθέσεις: Τον σχηματισμό ενός άνω του 50% Παλλαϊκού Μετώπου και την προετοιμασία συμμαχιών στηριγμένων επάνω σε κοινοπραξίες με ισχυρές διεθνείς δυνάμεις για την από κοινού εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, γιατί διαφορετικά, θα πηγαίναμε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια. Και να που οι εξελίξεις δυστυχώς με δικαίωσαν.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα Δημοψήφισμα. Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες «διαπραγματεύσεων», με τους «θεσμούς»-Τρόικα που έγιναν μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, το οποίο δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει με τον «πρώτο Νόμο που θα έφερνε στη Βουλή» όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός και που τελικά μας πέταξαν στα βράχια, μας ρωτούν αν συμφωνούμε με την τελευταία πρόταση των «θεσμών» που ζητούν περισσότερα μέτρα, μισού μόλις δισεκατομμυρίου επί πλέον των μέτρων ύψους 8 δισεκατομμυρίων που αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς». ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία. Και δεν πρέπει κανείς να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων που στο κάτω-κάτω εμπεριέχεται στην πρόταση των δανειστών.

Το πιο σπουδαίο όμως, είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Μετά την πλήρη όπως ανέφερα και προηγουμένως αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, μακάρι να υπήρχε τρόπος να σχηματισθεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει ηγέτες κατώτεροι των συνθηκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός και η χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα κατά την εποχή των Μνημονίων.

Εφ’ όσον όμως αυτό δεν είναι εφικτό, και πάλι το μόνο όπλο που μένει στον Ελληνικό Λαό είναι η Ενότητα. Μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε το καρκίνωμα που μας απειλεί ακόμα και με θάνατο. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία, ωριμότητα και υπευθυνότητα και να αναδειχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο σε κυρίαρχο υπερασπιστή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του.

Αθήνα, 29.6.2015
Μίκης Θεοδωράκης

από το "Τελευταία Έξοδος"

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, αψηφώντας την εκστρατεία τρόμου που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες τα μίντια, σχημάτισαν μια μεγάλη λαοθάλασσα στο Σύνταγμα πλημ-μυρίζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα αγωνιστικό με τα συνθήματα και τα πανώ να έχουν ως αιχμή τους την καταδίκη των πολιτικών λιτότητας, τη διαγραφή τους χρέους και την απόρριψη των ωμών εκβιασμών που εκπορεύονται από τους δανειστές της χώρας.

Δυναμική υπήρξε η παρουσία του ΕΠΑΜ στη συγκέντρωση δίνοντας το δικό του πατριωτικό τόνο, προτάσσοντας τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την καθιέρωση εθνικού νομίσματος έξω από τον ζουρλομανδύα της ΕΕ. Μολονότι το κάλεσμα έγινε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, μαζικότατη ήταν η προσέ-λευση των μελών του Μετώπου που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος από νωρίς το απόγευμα ενώ η προσέλευση φίλων του συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/06/blog-post_655.html

Τo τεχνικό δεδομένο είναι απλό: οι λεγόμενοι «θεσμοί» (το νέο όνομα που η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να δοθεί στην Τρόικα) έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν απ’ ό,τι η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας προωθούμε τη "δήλωση των Δελφών για την Ελλάδα και την Ευρώπη" που γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη στο φως των εξελίξεων που ακολούθησαν και του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η ελληνική Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, με την οποία ζητά επανεξέταση του αιτήματος παράτασης του ελληνικού προγράμματος, αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Ιδού η επιστολή που έχει αποδέκτη τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου και:
«Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους πέντε μήνες εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την οικονομική επέκταση του προγράμματος της Ελλάδας.

Στις 27 Ιουνίου 2015, η Ελληνική Βουλή ενέκρινε με πλειοψηφία την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, που επιτρέπει στον ελληνικό λαό να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί ή όχι τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στην κυβέρνησή μας από τους θεσμούς, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Με σκοπό να διεξαχθεί το δημοψήφισμα σε ένα ήρεμο και θετικό κλίμα που επιτρέπει στον ελληνικό λαό να πάρει αυτήν την κρίσιμη απόφαση χωρίς εξωτερική πίεση, η ελληνική δημοκρατία υπέβαλε στις 27 Ιουνίου 2015, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup ένα αίτημα παράτασης του MAFA, για χρονική περίοδο ενός μηνός, από την ημερομηνία υποβολής του.

Οι διαπραγματεύσεις θα επαναξεκινήσουν την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας άμεσα, ευθυγραμμισμένη με την απόφαση του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς, και για ασαφείς λόγους, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την σχετική απόφαση της ΕΚΤ που ακολούθησε, οδήγησε σε σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος επί των προτάσεων αυτών είναι ένα κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού, απαραίτητο επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας που θα θα συμφωνηθεί τελικά με τους θεσμούς. Επιπλέον, το δημοψήφισμα θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στις προτάσεις των θεσμών και δεν δημιουργεί άμεσα ή έμμεσα οποιοδήποτε θέμα αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να αιτηθώ από τον κυβέρνησή σας την επανεξέταση της θέσης αυτής επί του θέματος και να υποστηρίξω την αναθεώρηση του αιτήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνη με σκοπό την έγκρισή του. Η απόφαση αυτή θα συμβάλει στον κοινό μας στόχο της επίτευξης αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής, οικονομικής βιωσιμότητας του χρέους, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».
Ημερησία

Εκπομπή της 29ης Ιουνίου 2015 στο ραδιοφωνικό σταθμό City International 106,1 (Θεσσαλονίκη) www.cityinternational.gr (διαδικτυακά)

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Όλγας Γιεριτσίδου, Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου και Κοινωνικής Ερευνήτριας που παρουσιάζει μια άλλη οπτική του δημοψηφίσματος
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ που έχουν ντυθεί τραπεζίτες

Τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να τινάξουμε στον αέρα το σύστημα των τραπεζικών τοκογλύφων και να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κάνουμε το εξής:

Πηγαίνετε όλοι στις τράπεζες μόλις ανοίξουν και ζητήστε να κάνετε ανάληψη το σύνολο των χρημάτων σας.

Όμως θα τους πείτε ότι δεν θέλετε μετρητά, αλλά να σας δώσουν τρεις (3) τραπεζικές επιταγές. Οι δυο (2) να είναι μέχρι 1000 ευρώ η κάθε μια και η άλλη ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό του λογαριασμού.

Αυτή που θα έχει ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό να είναι ονομαστική (στο όνομα σας) και να είναι δίγραμμη.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε ολόκληρο το ποσό των χρημάτων σας στα χέρια σας και δεν χρειάζεται να έχετε κρύπτη στο σπίτι σας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σας την κλέψουν.

Διότι και να το κάνουν, δεν μπορούν να την εξαργυρώσουν επειδή είναι δίγραμμη. Κανένας δεν μπορεί να την εξαργυρώσει παρά μόνο εσείς.

Αν χαθεί ή σας την κλέψουν κάνετε δήλωση απώλειας και ακυρώνεται.

Θα πάρετε νέα επιταγή από την τράπεζα.

Με τις άλλες δυο θα μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα που έχετε. (Μπορειτε να ζητησετε περισσοτερες απο 2 μικρες αναλογα τις υποχρεωσεις σας).

Ότι ώρα και να πάτε στην τράπεζα και ζητήσετε να σας ρευστοποιήσει την επιταγή θα το κάνουν. (ακόμα και για την μεγάλη με ολόκληρο το ποσό).

Διότι αν σας πουν ότι δεν έχουν λεφτά,

τότε να τους πείτε να σφραγίσουν την τραπεζική επιταγή.

Σε 3 το πολύ 4 λεπτά θα έχετε τα μετρητά στα χέρια σας.

Αν σφραγιστεί τραπεζική επιταγή, σφραγίζεται η τράπεζα και κλείνει.

Εμπρός όλοι κάντε τις καταθέσεις τραπεζικές επιταγές και θα έχετε άμεσα μετρητά όταν και όσα θέλετε.

Αν σφραγιστεί η τραπεζική επιταγή έκλεισε η τράπεζα.

Επίσης με αυτόν το τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε λεφτά αν κουρέψουν τις καταθέσεις. Δεν έχετε κατάθεση για να κουρευτεί.

Μετρητά έχετε στα χέρια σας που δεν μπορεί κανείς να σας τα κλέψει και οι πολιτικοί να τα κουρέψουν.

"ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ"

Panos Theodoridis με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μηδενιστούν οι καταθέσεις στις τράπεζες, ο κόσμος να έχει τα λεφτά του συνέχεια , να μην μπορούν να ξανακάνουν το ίδιο και ούτε να κουρέψουν τις καταθέσεις1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς, δηλαδή, από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

3. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες το χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

4. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

5. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

6. Διαθέτουμε 2.400

του Άρη Χατζηστεφάνου

Όταν ο λαός της Ισλανδίας κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τα προβλήματα μιας τράπεζας έθεσα το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Και όχι μία φορά, αλλά δύο. Ήταν η πρώτη φορά που η δημοκρατική βούληση του λαού κρίθηκε σημαντικότερη από τα οικονομικά συμφέροντα των αγορών».

Τα λόγια του Ισλανδού προέδρου Ολάφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον αντηχούν ακόμη στα αυτιά των περίπου 300.000 κατοίκων της Ισλανδίας, που έσωσαν τη χώρα τους αρνούμενοι να πληρώσουν ένα απεχθές χρέος το οποίο δημιουργήθηκε σε βάρος τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. «Αποφασίσαμε», εξηγούσε παλαιότερα ο Γκρίμσον, «να μη διασώσουμε τις τράπεζες και να τις αφήσουμε να καταρρεύσουν, επιβάλαμε ελέγχους στη ροή κεφαλαίων, υποτιμήσαμε το νόμισμα και δεν ακολουθήσαμε την πολιτική λιτότητας των υπόλοιπων χωρών».

Η επιτυχία της Ισλανδίας ήταν τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και το ΔΝΤ αναγκάστηκε ύστερα από μερικά...
χρόνια να παραδεχτεί σε έκθεσή του ότι ο λόγος για τον οποίο η ισλανδική οικονομία αναπτύσσεται, όταν οι υπόλοιπες βυθίζονταν στην ύφεση, είναι ότι δεν ακολούθησε κανέναν από τους κανόνες που συνήθως προτείνουν οι θεσμοί.

Αναζητώντας εναγωνίως δικαιολογίες για να αμφισβητήσουν το success story της Ισλανδίας, οι οπαδοί των μνημονίων προωθούν την άποψη ότι «στην Ισλανδία οι τράπεζες συμπαρέσυραν τον υγιή δημόσιο τομέα ενώ στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας συμπαρέσυρε τις υγιείς τράπεζες».

Όπως απέδειξε όμως στο προκαταρκτικό της πόρισμα η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις της λιτότητας μετέτρεψαν μια κρίση του ιδιωτικού τομέα σε δημοσιονομική, παρεμβαίνοντας για τη διάσωση τραπεζών που με βάση και τους πιο σκληρούς κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας θα έπρεπε να έχουν αφεθεί να καταρρεύσουν και να εθνικοποιηθούν αυτομάτως από το κράτος.

Δεκάδες μύθοι ακόμη επιχειρούν να αμφισβητήσουν τους τρεις πυλώνες που οδήγησαν στην επιτυχία της Ισλανδίας, δηλαδή την προσφυγή σε δημοψήφισμα, την απόφαση για αθέτηση πληρωμών ενός παράνομου και απεχθούς χρέους αλλά και την ικανότητα υποτίμησης του νομίσματος – καθώς η Ισλανδία δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης. «Το ισλανδικό Δημόσιο ακολούθησε και αυτό πολιτική λιτότητας» υποστήριζε πριν από μερικές εβδομάδες αρθρογράφος των «New York Times», θεωρώντας ότι εντόπισε κάποια τρύπα στην εξήγηση της επιτυχίας. Είναι αλήθεια ότι το Ρέικιαβικ κατάφερε να περιορίσει δαπάνες του Δημοσίου αλλά το έκανε με τρόπο που προστάτευσε και ενίσχυσε τα ασθενέστερα στρώματα.

Μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η αύξηση των δαπανών για την υγεία, προκειμένου να προληφθούν τα αυξημένα περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων που συνήθως ακολουθούν τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση προχώρησε και σε γενναίο κούρεμα των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων, δίνοντας μια ισχυρή δόση οξυγόνου το οποίο επέστρεψε με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Και φυσικά, αφού αμφισβήτησε έμπρακτα όλα όσα πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως την υποδούλωση χωρών στο χρέος, την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και την ενίσχυση των τραπεζών σε βάρος των ανθρώπων και της κοινωνικής συνοχής, η Ισλανδία πήρε και την τελική απόφαση να διακόψει οριστικά τις διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Οι δρόμοι τους δεν ήταν πλέον απλώς ασύμπτωτοι, αλλά οδηγούσαν σε σύγκρουση αρχών και αξιών.

Εν τέλει όποιο και αν ήταν το ερώτημα που τέθηκε στην Ισλανδία -όσο βαθιά οικονομικό ή νομικό- η απάντηση ήταν: δημοκρατία. Τα δημοψηφίσματα έφεραν την αστική δημοκρατία της Ευρώπης όσο πιο κοντά γινόταν στην αληθινή δημοκρατία που οραματιζόταν η Ντολόρες Ιμπαρούρι όταν έλεγε την περίφημη φράση της: «Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις για πάντα γονατιστός».

από το «efsyn.gr» μέσω του «Βαθύ Κόκκινο»

του Δημήτρη Καζάκη

Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα, όσο κι αν επενδύουν σ' αυτό ντόπιοι και ξένοι εκβιαστές.

Ένα ηχηρό και μαζικότατο ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα υπέρ του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμιά σημασία τι "ερμηνείες" θέλει να δώσει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Το ΟΧΙ αντικειμενικά θα σημάνει ότι ο ελληνικός λαός δίνει σαφή εντολή στην κυβέρνηση ρήξης μέχρις τέλους με τους δανειστές. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ.

Αν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίσει τα ίδια, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσει. Και θα πέσει υπέρ των δυνάμεων που στρατεύονται υπέρ της καταγγελίας του χρέους και της εξόδου από το ευρώ.

Να γιατί έχουν πανικοβληθεί οι αγορές και τα επιτελεία των δανειστών. Να γιατί...
κλιμακώνουν τους εκβιασμούς. «Αναμένουμε ότι το δημοψήφισμα θα καταλήξει σε μια άνετη πλειοψηφία για το στρατόπεδο του «Ναι», και δεν περιμένουμε φέτος κανένα Grexit ενώ χαμηλότερο κίνδυνο Grexit κατά τα επόμενα έτη,» έγραψαν σε σημείωμά τους για τους πελάτες οι οικονομολόγοι της Citigroup Inc., χθες Κυριακή αργά το βράδυ.

«Με το «Όχι» στο δημοψήφισμα, ή ένα όχι πειστικό «Ναι», είναι δύσκολο να δούμε πώς μια κυβέρνηση πρόθυμη και ικανή να υλοποιήσει κάτι σαν τις τελευταίες προτάσεις των θεσμικών οργάνων θα μπορούσε να σταθεί στη θέση της για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους,» σημείωσαν οι οικονομολόγοι της Citigroup. Η Citigroup δεν είναι τυχαία, μιας και πρωταγωνιστεί στην κερδοσκοπία με χαρτιά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Την εκτίμηση αυτή συμμερίζονται όλοι στα επιτελεία των αγορών και τους δανειστές. Που βασίζουν την αισιοδοξία τους ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν «Ναι» και μάλιστα με μεγάλη διαφορά; Σε δυο θεμελιώδεις παράγοντες. Αφενός, στους εκβιασμούς που κλιμακώθηκαν με το αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις. Αφετέρου, στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι έρμαιο των εκβιασμών.

Το γεγονός ότι έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκε περιορισμός στις αναλήψεις, δεν συνιστά απλά ωμό εκβιασμό εκ μέρους της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων αποικιοκρατών, αλλά απόδειξη και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να προστατεύσει την ελληνική οικονομία. Επέτρεψε όλους αυτούς τους μήνες στους δανειστές να στραγγαλίσουν την Ελλάδα τόσο δημοσιονομικά, όσο και οικονομικά. Δεν πήρε ούτε καν το πιο στοιχειώδες μέτρο αναχαίτησης των εκβιασμών. Προτάσεις υπήρξαν και μάλιστα έγκαιρα, αλλά η κυβέρνηση κώφευσε σκόπιμα.

Και τώρα φτάνει να εξαγγέλει δημοψήφισμα, χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή προετοιμασία προκειμένου να μην κλείσουν οι τράπεζες. Φρόντισε όμως να πληρώσει πρώτα το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων (27/6) και άφησε έρμαια του εκβιαστικού κλεισίματος των τραπεζών τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί άραγε;

Μήπως έτσι ο Τσίπρας επενδύει σ' ένα εκβιαστικό ΝΑΙ, ενώ αυτός θα φαίνεται να υποστηρίζει ΟΧΙ; Μήπως έτσι θέλει να ρίξει την ευθύνη του δικού του ΝΑΙ στον ελληνικό λαό, που κατατρομαγμένος και εκβιαζόμενος θα πάει να ψηφίσει ΝΑΙ; Μήπως για να πει τη Δευτέρα 6/7 ότι "τι να κάνω, εγώ έλεγα ΟΧΙ, αλλά ο λαός είπε ΝΑΙ κι οπότε υπογράφω";

Όπως και να έχει το πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία από το κλείσιμο των τραπεζών εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, θα είναι ανεπανόρθωτο εντός ευρώ. Το σκηνικό όπως στήνεται μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις επενδύει στο ΝΑΙ. Όχι μόνο για να επιβληθούν άμεσα οι απαιτήσεις των δανειστών με οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, εργασιακά, κοκ.

Ένα ΝΑΙ αυτή την Κυριακή θα σημάνει μια νέα άγρια επιδρομή σε βάρος της χώρας με την επιβολή bail in σαν κι αυτό της Κύπρου. Ίσως και πολύ χειρότερο. Ήδη τα capital controls που απαιτούνται γι' αυτό έχουν επιβληθεί. Ποιος θα τους εμποδίσει από τη Δευτέρα 6/7 να επιβάλουν φόρους στις καταθέσεις και τις αναλήψεις από το πρώτο ευρώ; Ποιος θα τους εμποδίσει να σαρώσουν την ελληνική οικονομία με αυξήσεις έμμεσων φόρων και ΦΠΑ άμεσης απόδοσης; Ποιος θα τους εμποδίσει να επιβάλουν το νόμο Λοβέρδου που προβλέπει συντάξεις των 360 ευρώ; Ποιος θα τους εμποδίσει να ξεπουλήσουν ότι έχει και δεν έχει η χώρα; Ποιος θα τους εμποδίσει να βγάλουν στο σφυρί την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών από την πρώτη κατοικία;

Ας τους κόψουμε την όρεξη. Ας οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ήρεμα νερά. Μακριά από εκβιαστές και αποικιοκράτες. Ας πάρουμε την απόφαση να ξεμπερδέψουμε μια και καλή μ' όλες αυτές τις απειλές. Υπάρχει εναλλακτική. Ας καταγγείλουμε το χρέος ως παράνομο κι ας σταματήσουμε μια κι έξω να το πληρώνουμε. Τι θα πάθουμε; Τίποτε. Οι αγορές, το ευρώ και οι παγκόσμιες τράπεζες θα πάθουν πανωλεθρία. Θα υποστούν τέτοιο κραχ, που μπροστά του το κραχ του φθινοπώρου 2008 θα μοιάζει παιδική χαρά.

Κι έτσι εμείς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τράπεζες και οικονομία ώστε να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της χώρας μας προς όφελος των πολλών. Με το δικό μας κρατικό νόμισμα. Σε συνθήκες ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ευημερίας για όλους τους βιοπαλαιστές. Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε αρχίζοντας μ' ένα ηχηρό και μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή. Ας τους δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από το σύνδρομο του αυτόχειρα.

seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/06/blog-post_652.html

Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. δικαιούται αυτά τα χρήματα και σε καμία περίπτωση η απελευθέρωση τους δεν εξαρτάται από την σύναψη ή όχι συμφωνίας με τους εταίρους και ούτε βέβαια από την συμμετοχή ή όχι στην Ευρωζώνη. Επομένως ο κ. Γιούνκερ παράτυπα έως παράνομα τα παρακρατά βάζοντας όρους για την απόδοσή τους στον καθ’ όλα νόμιμο δικαιούχο τους. Επομένως ουδείς μπορεί να θέτει όρους της αρεσκείας του για την απορρόφησή τους από την Ελλάδα πέραν από τους όρους που ισχύουν για όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εντός ή εκτός Ευρωζώνης.
Εδώ και χρόνια ειδικοί και ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν ανελέητα με δείκτες και αριθμούς, που ανάγονται σε απόλυτες εκφάνσεις της αλήθειας τις οποίες κανείς δεν θα τολμούσε να αμφισβητήσει. Ας παίξουμε λοιπόν και εμείς για λίγο στο γήπεδο των θιασωτών της οικονομικής τρομοκρατίας. Ας μου επιτρέψουν λοιπόν οι αριθμολάγνοι ειδήμονες να θέσω κάποια ερωτήματα, παρ’ ότι δεν είμαι οικονομολόγος.
Ακούμε πολλά τον

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωση σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.

Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Σχόλιο ιστολογίου: Η πρώτη ημέρα μετά την πρώτη (εξ απαλών ονύχων) σύγκρουση της γερμανικής Ευρώπης με την Ελλάδα, βρήκε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν ζημίες της τάξης των 260 δισ. ευρώ. Και η ουσιαστική ρήξη δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ οι πτωτικές τάσεις του ευρώ στα διεθνή χρηματιστήρια δείχνουν πως η καταστροφή του "νομίσματος" μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση όχι μόνο την αξιοπιστία του, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αλαζονείας του ιερατείου και διευθυντηρίου των Βρυξελλών, που είναι υποταγμένο στις εντολές του Βερολίνου από όπου αναδύεται με τη συνήθη αδίστακτη και απάνθρωπη μορφή του το Δ' Ράιχ...

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/06/max-kaiser.html


Επίσης :Μαξίμου: Η πρόταση της Κομισιόν βάζει τέλος στα επιχειρήματα των οπαδών του "ναι σε όλα"

Την κοινή αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός θα φωνάξει δυνατά το ΟΧΙ της υπερηφάνειας την επόμενη Κυριακή έρχεται να επιβεβαιώσει κρυφή δημοσκόπηση που διενεργείται και για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της οποίας έχει αποκλειστικές πληροφορίες Το ΧΩΝΙ.
Πρόκειται για δημοσκόπηση που έχουν παραγγείλει επιχειρηματίες έχοντας δώσει εντολή στην εταιρεία μετρήσεων να μη τη δημοσιοποιήσει (θα αποφασίσουν αν θα βγει στον αέρα μετά το τέλος της και ανάλογα με τα αποτελέσματα.
Το ΧΩΝΙ είναι σε θέση να ξέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 52% ψηφίζει ΟΧΙ, το 29% ναι και το 19% δηλώνει αναποφάσιστο.
Να σημειωθεί ότι οι ερωτώμενοι απαντούν και σε άλλα ερωτήματα και οι απαντήσεις που δίνουν αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός παραμένει ψύχραιμος. ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ!

Το Χωνί


Μαξίμου: Η πρόταση της Κομισιόν βάζει τέλος στα επιχειρήματα των οπαδών του "ναι σε όλα"

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία, όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του «ναι σε όλα» οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως αναφέρουν, και στα δύο κείμενο, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:

Έντονες αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους στα όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των Θεσμών.

Για προσωπική, κατά μέτωπο επίθεση του Ζ. Κλ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. Προσθέτει ότι όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των Θεσμών, δεν ισχύουν, υπενθυμίζοντας όσα προβλέπονται για το ΕΚΑΣ.Η ΕΚΤ είναι πολύ πιθανό σε μία πράξη ύστατης εκδίκησης των Ελλήνων να προκαλέσει "κούρεμα" καταθέσεων αν την Τετάρτη δεν υπάρχει συμφωνία. Σε μια τέτοια περίπτωση η έξοδος από το ευρώ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η κήρυξη στάσης πληρωμών σε όλα το ποσό των 285 δισ. ευρώ των δανείων ΕΚΤ, ΔΝΤ και κρατών ευρωζώνης είναι τα πιθανότερα σενάρια.

Aλλωστε τώρα στόχος είναι να αυξηθεί η πίεση και να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα και ταυτόχρονα να εγκατασταθεί "μαύρη" κυβέρνηση τραπεζιτών. Μοναδικό αντίδοτο σε μια τέτοια εξέλιξη η έξοδος από την ευρωζώνη, αλλά τότε το "κούρεμα" θα είναι de facto με ένα άλλο νόμισμα...

Πώς θα γίνει αυτό το ντόμινο;

Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα είναι εκτός της συμφωνίας δανειακής σύμβασης, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα έχει βαρέσει το "πιστόλι" η Ελλάδα στο ΔΝΤ,

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΚΤ, η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι υποχρεωμένη να επαναθεωρήσει την αξία των ενεχύρων που έχουν καταθέσει οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση που έχουν λάβει.

Η αποτίμηση αυτή, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο κούρεμα σε σχέση με ένα μ.ο περίπου 35% που έχει επιβληθεί σήμερα στα ελληνικά ενέχυρα.

Σε αυτή την περίπτωση δυνητικά η ΕΚΤ μπορεί να απαιτήσει από τις ελληνικές τράπεζες τη διαφορά μεταξύ του νέου «κουρέματος» και του παλιού.

Για παράδειγμα αν από το 35% το «κούρεμα» στα ενέχυρα πάει στο 45% ή στο 50% μπορεί να ζητηθεί η διαφορά του 10% με 15%. Και αυτό καθώς το ποσοστό του κουρέματος των ενεχύρων ισχύει για το σύνολο των collaterals που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες.

Σε μία τέτοια περίπτωση στο τραπέζι θα είναι το ενδεχόμενο του

 Γράφει ο Πιτσιρίκος

Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη, για να αποφασίσω να ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Χρειάστηκε μόνο να σκεφτώ ποιοι θα ψηφίσουν ΝΑΙ.

ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι ολιγάρχες.

ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, η Μπακογιάννη, ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλοι οι πολιτικοί που ξέσκισαν τη χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία.

ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Πρετεντέρης, ο Μπάμπης, η Όλγα, ο Τσίμας, και όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που δίνουν καθημερινά τον αγνό αγώνα για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ ΝΑΙ μαζί με αυτούς.

Αλλά μετά, μην απορείς που αυτή η χώρα δεν αλλάζει ποτέ.

Για να αλλάξει η χώρα, πρέπει να αλλάξεις εσύ.

Ένα καλό βήμα για να αλλάξεις είναι να καταλάβεις πως τα συμφέροντά σου είναι κάπως διαφορετικά από τα συμφέροντα του Μπόμπολα.

Συγγνώμη που σου το είπα έτσι ξαφνικά. Ελπίζω να ξεπεράσεις το σοκ.

ΟΧΙ λοιπόν.

http://pitsirikos.net/

Κώστα Καραμανλή, σε έπιασα!

Γράφει ο Πιτσιρίκος

Ξαφνικά, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός ο οποίος οδήγησε με την πενταεετή του διακυβέρνηση την χώρα στην χρεοκοπία -αν και διαβεβαίωνε τους Έλληνες πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη- έκανε δηλώσεις για «άφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες», και αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση.

Ο Κώστας Καραμανλής εξαφανίστηκε μετά τις εκλογές του 2009, δεν μιλούσε, ο εισαγγελέας δεν τον κάλεσε, και το έπαιζε χρυσή εφεδρεία.

Μιμήθηκε τον θείο του, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έφυγε στο Παρίσι, για να μην αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, αλλά και τα οικονομικά σκάνδαλα που αφορούσαν μέλη της κυβέρνησής του και της οικογένειάς του, περιμένοντας τη χούντα να τον φέρει πίσω σαν σωτήρα.

Άλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός της χούντας: να πάει την ηττημένη Δεξιά από το 30% στο 54%, πετώντας από την κυβέρνηση την Ένωση Κέντρου. Και το πέτυχε αυτό η χούντα. Γιατί η χούντα ήταν δεξιά, κι ας ντρέπονται κάποιοι δεξιοί.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Παρίσι, ο Κώστας Καραμανλής στη Ραφήνα.

Διαβάζοντας την δήλωση του Κώστα Καραμανλή για «άφρονες επιλογές», το μυαλό μου άρχισε να χτυπάει.

Κάτι μου θύμιζε αυτό. Αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι ήταν αυτό.

Μέχρι που χτες το μεσημέρι, το θυμήθηκα!

«Άφρονες» ήταν ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει «άφρονες» τους χουντικούς της δικτατορίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου, σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που είχε δώσει στο Παρίσι.

Όποιος νομίζει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε καταδικάσει τους χουντικούς κάνει μεγάλο λάθος. Άλλωστε, για αυτόν δούλευαν, όσο αυτός ήταν στο Παρίσι. Ετοίμαζαν την επιστροφή του στη χώρα και στην κυβέρνηση. Και το πέτυχαν. Άλλο αν το Πολυτεχνείο και η χούντα του Ιωαννίδη -που ακολούθησε- χάλασαν τη συμφωνία της ομαλής μετάβασης.

«Άφρονες» λοιπόν οι δικτάτορες της επταετίας, κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Κουβέντα για τα βασανιστήρια και τους πολιτικούς κρατούμενους.

Κουβέντα για τη CIA και το NATO.

Λες «άφρονες» αυτούς που επέβαλαν δικτατορία στη χώρα σου, κάνεις την πάπια, και επιστρέφεις μετά από μερικά χρόνια ως εθνάρχης, ενώ έφυγες κρυφά για να αποφύγεις την καταδίκη σου.

Αυτή είναι η ιστορία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Και δεν είναι δημοκρατία.

Αν ο Κώστας Καραμανλής νομίζει πως είναι σώφρων και πως το να χρησιμοποιεί τον αγαπημένο χαρακτηρισμό του θείου του θα τον φέρει πάλι στο πολιτικό προσκήνιο, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας, και θα ήταν έξυπνο, εκ μέρους του, να σωπάσει.

Εκτός αν είναι άφρων.

(Πρέπει να τελειώνουμε με τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Μητσοτάκηδες και τους άλλους καρκίνους της ελληνικής δημοκρατίας. Αν θέλουμε η χώρα να αλλάξει, πρέπει να τους τελειώσουμε οριστικά.)

http://pitsirikos.net/

Άντε με πολύ προσπάθεια να κατανοήσω ότι η κυβέρνηση αμέσως μετεκλογικά ήθελε περίπου να παίξει όπως οι προηγούμενοι, μόνο διαπραγμευτικά γιατί και αυτοί γιουρολάγνοι είναι, να παίξει πάνω στην μέγιστη παρανομία και την κατεύθυνση που μας επέβαλαν οι εξ΄ αποδείξεως εκβιαστές, και εκ του αποτελέσματος εγκληματίες. Ενώ προεκλογικά έλεγε άλλα.

Αν υποθέσουμε ότι το ΟΧΙ που η ίδια θέλει και προτρέπει τον λαό σ’ αυτό και καλά κάνει δεν πλειοψηφίσει, έχει σχέδιο για αυτό το ενδεχόμενο; Κάποιοι λένε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές! Μα γιατί όλη αυτή η «φασαρία» του δημοψηφίσματος;

Αν υποθέσουμε ότι το ΟΧΙ πλειοψηφίσει, έχει σχέδιο ; Θα απορρίψει τότε όλα όσα προτείνουν οι εκβιαστές και απατεώνες ή θα πει ναι σε μια απλά καλύτερη ή πολύ καλύτερη συμφωνία – μνημόνιο με δεδομένη την γιουρολαγνία τους;

Σίγουρα εύχομαι το ΟΧΙ να είναι όσο μεγαλύτερο γίνεται σε ποσοστά, να ξεπεράσει το 80%, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι και τότε θα γίνουν κινήσεις ελπίδας και αισιοδοξίας.

Αλίμονο αν συγκρίνουμε αυτήν την κυβέρνηση με τις προηγούμενες μνημονιακές και έτσι να επαναπαυόμαστε σαν πολίτες στα συμπεράσματα μας που δεν αποκλείεται να είναι και αυθαίρετα.

Προσωπική μου εκτίμηση, ούτε και αυτή η κυβέρνηση πορεύεται με αποφασιστικά και τολμηρά βήματα, παρά με τρεμάμενα.
Σε τέτοιες καταστάσεις δεν ήταν αυτό που θέλαμε

Ν. Λυγερός

Η στρατηγική δεν έχει ηθική, διότι είναι ένα εργαλείο και μόνο. Απλώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει νοημοσύνη. Με άλλα λόγια μην περιμένεις τίποτα από τους άλλους, αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Το θέμα είναι να είσαι αξιόπιστος, διότι ξέρεις να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια σου, αν δεν έχουν πρακτικό αντίκτυπο. Έτσι είναι ο άνθρωπος με την ανθρωπιά του, που δημιουργεί μια ανθρώπινη στρατηγική όταν θέλει όντως να βοηθήσει τους δικούς του και δεν το περιμένει από την ίδια του τη στρατηγική. Το πρέπον, λοιπόν, είναι να βάλεις εσύ το στοιχείο της ηθικής στη στρατηγική. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργείς ορθολογικά και ελληνικά, αφού τότε είσαι στο πλαίσιο του Ελληνισμού. Η ανθεκτικότητά σου μόνο θα σου επιτρέψει να κάνεις τη διαφορά και στις δύσκολες συνθήκες, ακόμα και όταν όλοι πιστεύουν ότι δεν γίνεται. Η πορεία του Ελληνισμού με την ελληνική ΑΟΖ είναι ξεκάθαρη και μιλούμε για 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ για την συνολική αξία των κοιτασμάτων. Η πορεία του Ελληνισμού με τον ελληνικό ζεόλιθο είναι και αυτή ξεκάθαρη και μιλούμε για 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι σημαντικό να έχουμε αυτά τα δεδομένα στο μυαλό μας για να καταλάβουμε ότι έχουμε προοπτικές για το μέλλον και πρέπει απλώς να λύσουμε τοπικά τα τωρινά προβλήματα. Κατά συνέπεια πρέπει να υποστηρίξουμε με σοβαρότητα κι όχι με χοντρά κόλπα που είναι κατανοητά από οποιονδήποτε ειδικό του θέματος. Η διαχείριση του θέματος δεν αφορά κάποιο κόμμα, αλλιώς θα ήταν εγκληματικό για την πατρίδα μας. Το θέμα είναι εθνικό και μόνο σε αυτό το πλαίσιο έχει νόημα για την υψηλή στρατηγική. Η στρατηγική θέλει τώρα αποφασιστικότητα και ορθολογισμό κι όχι κωλοτούμπες που αλλάζουν κάθε τόσο και λιγάκι. Η σταθερότητα κι η ανθεκτικότητα είναι παράμετροι που παίζουν σημαντικό ρόλο για μια πατρίδα που έχει διαχρονικά στοιχεία και ζει εδώ και αιώνες. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι κατά πόσο θέλουμε επί της ουσίας να είμαστε ενεργοί και να μην περιμένουμε παθητικά την επίλυση του προβλήματος. Σε εμάς ανήκει ο ρόλος της πρωτοβουλίας, αρκεί να θέλουμε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας.

http://www.lygeros.org/articles?n=20246&l=grΘεωρία με τρεις παίκτες

Ν. Λυγερός

Όταν θέλεις να απορρίψεις μια πρόταση, διότι την θεωρείς παράλογη ή άδικη δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις κάποια παράταση, αρκεί να ενημερώσεις τον συνομιλητή σου, τον αντίπαλό σου, ότι είναι απαράδεκτη κι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσεις με τέτοιες συνθήκες. Αυτή είναι μια στάση ξεκάθαρη που εξηγεί σε όλους ότι δεν αποδέχεσαι αυτό που προσπαθούν να σου επιβάλλουν. Τι γίνεται όμως όταν ζητάς μια παράταση και μάλιστα μετά από απόρριψη την ξαναζητάς με το στρατηγικό πρόσχημα ότι θέλεις να δώσεις την επιλογή σ’ έναν τρίτο από τον οποίο βέβαια περιμένεις μόνο και μόνο να απορρίψει αυτός την πρόταση χωρίς εσύ να υποστείς κανένα κόστος, αφού θα εξηγήσεις εκ των υστέρων ότι ακολουθείς την απόφασή του. Το πρώτο ερώτημα είναι για ποιο λόγο να τον βάλεις εσύ σε αυτή τη διαδικασία που τον αγχώνει, διότι δεν γνωρίζει ακριβώς το διακύβευμα του παιγνίου. Το δεύτερο είναι κατά πόσο τον αντιπροσωπεύεις στις δύσκολες στιγμές. Και το τρίτο είναι αν θεωρείς ότι δεν θα αντιληφθεί ότι αυτή η μεθοδολογία σου επιτρέπει να κρατήσεις τη θέση σου δίχως να υπάρχει κανένας άλλος σκοπός. Διότι η μοναδική στρατηγική είναι πώς ως παίκτης παραμένεις στο παίγνιο, ενώ έχει χαθεί η παρτίδα.

http://www.lygeros.org/articles?n=20247&l=gr


Η αντιδραστικότητα δεν είναι αντίσταση

Ν. Λυγερός

Όταν σέβεσαι τους δικούς σου και πρέπει να τους προστατεύεις, πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου, για να μην έχουν ούτε καν την εντύπωση ότι ρισκάρεις κάτι με τη ζωή τους. Όταν περιμένουν το μισθό τους ή τη σύνταξή τους πώς και πώς στο τέλος του μήνα, δεν μπορείς να τους βάλεις σε μία περιπέτεια για την οποία δεν έχουν προετοιμαστεί. Όταν τρέχει ο μεγαλύτερος διαγωνισμός της Ελλάδας για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα και τους υδρογονάνθρακες, δεν τον θέτεις σε κίνδυνο λίγο πριν λήξει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες. Όταν θέλεις πραγματικά να απορρίψεις το απαράδεκτο, αρκεί να το κάνεις δίχως να ψάχνεις κάποια δικαιολογία. Όταν ζητάς από τον λαό να πάρει μια απόφαση πρέπει να τον έχεις ενημερώσει για όλες τις πτυχές του ζητήματος, γιατί μπορεί να κάνει μια λανθασμένη επιλογή. Όταν πονάς και αγαπάς την πατρίδα σου μπορείς να κάνεις θυσίες για τους άλλους ακόμα κι αν υπάρχει ρίσκο για σένα, αφού τους αντιπροσωπεύεις και σ' έχουν εμπιστευτεί με την επιλογή σου. Όταν αδιαφορείς για όλα αυτά τα σημεία, τότε ξέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκεις και δεν μας απασχολούν τα θέλω σου, γιατί ο Ελληνισμός είναι της αντίστασης κι όχι της αντίδρασης.

http://www.lygeros.org/articles?n=20248&l=gr


Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον τουρισμό, διότι αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της επιχειρηματικότητας, αλλά και της απασχόλησης. Ο τουρισμός φέρνει αντικειμενικά έσοδα στην πατρίδα μας και το καλοκαίρι είναι η κυρίαρχη εποχή για το εισόδημα των επαγγελματιών του τομέα. Όμως αυτός ο τουρισμός χρειάζεται εκτός από το πολιτισμικό στοιχείο και την αναψυχή, τη σταθερότητα μιας κατάστασης. Για αυτόν δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αναρωτιέται πώς θα περάσει τις διακοπές τους σε χρηματικό επίπεδο, όταν του ανακοινώνει ότι θα υπάρχουν δυσκολίες ακόμα και πρακτικές για τις ανάγκες του. Διότι ο Έλληνας μπορεί να αντέχει πολλά γιατί είμαστε ένας λαός της αντίστασης, αλλά ο τουρίστας δεν έρχεται στην πατρίδα μας για να ασκήσει την μαχητικότητά του. Είναι λοιπόν σημαντικό αν δίναμε όντως σημασία στον τουρισμό μας, να μην τον φοβίζουμε γιατί το πιο απλό για τον τουρίστα είναι ν’ ακυρώσει το ταξίδι του, γιατί δεν θέλει να βάζει σε περιπέτειες ούτε τον εαυτό του ούτε την οικογένειά του. Η Ελλάδα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς του τουρισμού και πρέπει να παραμείνει, διότι το έχουμε ανάγκη από πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο και μόνο θέμα εικόνας για μας, αλλά και ουσίας, γιατί ο τουρισμός σχετίζεται άμεσα με τον πολιτισμό που αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλέλληνες.

http://www.lygeros.org/articles?n=20249&l=gr

Και τώρα τι θα απογίνουμε;

Αν δεν μας δώσουν τα λεφτά, τι θα κάνουμε;

Πως θα ζήσουμε;

Ανύμποροι. Μοιάζουμε σαν κάτι τεμπελχανάδες, που ζουν με το μπουρμπουάρ που τους δίνει ο πατέρας τους, ξαπλωμένοι όλη μέρα στις καφετέριες, πίνοντας καφέδες και βλέποντας τα γκομενάκια να περνούν.

Αυτό είμαστε οι Έλληνες;

Μας δίνουν λεφτά οι ξένοι, ζουμε. Δεν μας δίνουν, πεθαίνουμε;

Πως γίναμε έτσι;

Δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, δεν ξέρουμε που πάμε.

Σα να είναι έρημος αυτός ο τόπος. Σα να μην παράγουμε τίποτα. Σα να στεγνώσανε τα χώματα, σα να ξεράθηκαν οι ελιές!

Σα να μην είμασταν ποτέ γεωργοί, κτηνοτρόφοι, χτίστες, επιστήμονες. Σα να μην υπήρξαμε ποτέ.

Σα να ήμασταν πάντα όλοι άνεργοι και περιμέναμε τους Γερμανούς να μας δώσουν κάτι τις, για να βγάλουμε τη γυναίκα μας μία βόλτα.

Μία φωνή ακούς από τους νέους ανθρώπους.. Τι να κάνουμε εδώ; Δεν βρίσκω τι να κάνω. Ψάχνομαι τόσο καιρό.

Όλες οι μικρές επιχειρήσεις βουλιάζουν. Ποιοι να αγοράσουν; Τα 3.000.000 φτωχοί;

Οι 1.500.000 άνεργοι; Οι 300.000 νέοι που μετανάστευσαν; Ποιοι; Αυτοί που απολύθυηκαν; Αυτοί που δεν έχουν σύνταξη;

Οι οικογένειες που ζουν με ένα μισθό; Ποιοι;

Γίναμε φαντάσματα των εαυτών μας. Γίναμε μικρότεροι του ίσκιου μας.

Και έρχονται πάλι να μας ξαναφοβίσουν.

Θα σας το κόψουμε το μπουρμπουάρ.

Ο φόβος είναι αιλουροειδές που σκαρφαλώνει στα γεράματα. Αν σκαρφαλώσει σε νεανικό σώμα, τότε αυτό γερνάει απότομα.

Αν δείτε νέους σαν γέρους να μιλούν, είναι που ο φόβος σκαρφάλωσε.

Αλλά τι να φοβηθείς, όταν έχεις τα χέρια σου, τα πόδια σου, και το μυαλό σου;

Η χώρα καταστράφηκε. Το μόνο που έχει μείνει όρθιο είναι οι ανοιχτές τηλεοράσεις. Είναι η πόρτα, από την οποία διαχέεται ο φόβος.

Ναι η χώρα συγκρούστηκε με τον 21ο αιώνα και βρέθηκε χωρίς όραμα στη νέα εποχή.

Ποιος θα μεταποιήσει και θα μεταμορφώσει το δημόσιο;

Παλιά χρειαζόταν 25 σφραγίδες για να επιβεβαιώσεις την ταυτότητα σου. Τώρα χρειάζεται μία.

Οι 24 σφραγίδες κρύβονται για να μην τις βρουν.

Φοβούνται μην τους πουν “Έλα εδώ εσύ, τι κάνεις τώρα που δεν έχεις να σφραγίζεις;

Δεν χρειάζεται να απολυθούν οι 24 σφραγίδες, χρειάζονται νέο προορισμό. Χρειάζονται να εξυπηρετήσουν την αναγκαιότητα της εποχής.

Οι πολιτικοί μας φοβήθηκαν να δουν το μέλλον. Βολεύτηκαν στο να δανείζονται.

Και φτάσαμε σήμερα να ζούμε χωρίς να έχουμε ζωή. Απαθείς. Ανίκανοι να κάνουμε κάτι για τη χώρα μας.

Εξαρτημένοι από το μπουρμπουάρ του Γερμανού φιλευσπλαχνου.

Βλέπετε να προχωράει τίποτα;

Γιατί έπεσε ο Παπανδρέου; Γιατί ψήφισε μνημόνιο!

Γιατί έπεσε ο Σαμαράς; Γιατί ψήφισε μνημόνιο!

Πως γίνεται λοιπόν σήμερα όλες οι εφημερίδες να έχουν γκάλοπ, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν από τον Τσίπρα να ψηφίσει και 3ο μνημόνιο;Είναι βίτσιο του λαού αυτού να θυσιάζει έναν αρχηγό για κάθε μνημόνιο;

800 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα μέτρα του Χαρδούβελη είπε ο Σαμαράς. Και υα έφτασε 8 δις ο Τσίπρας. Όχι οι ξένοι, ο Τσίπρας!

Πήγε δηλαδή στην Ευρώποι και είπε δεκαπλασιάστε μου αυτά που σας έδινε ο Σαμαράς.

Να υπενθυμίσω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που ήθελε να υπογράψει ο Σαμαράς, αντιστοιχεί σε 20 δις μέτρα. Για αυτό έπεσε.

Το λέω για να μη νομίζει ότι έπεσε για 800 ψωροεκατομμύρια.

Το χρέος αυτό είναι αβίωτο. Κανείς δεν επιθυμεί την δραχμή. Λάθος μπήκαμε στο Ευρώ, λάθος να βγούμε από το Ευρώ.

Αλλά ας μας αφήσουν να συνέλθουμε. Ας μας αφήσουν να ξαναπιάσουμε με τα χέρια μας τη ζωή μας και τη γη μας.

Δεν μπορούμε να πάμε μήνα-μήνα, μέρα-μέρα δίνοντας μας ρευστότητα με το σταγονόμετρο.

Άκουσα τον Θεοδωράκη, την Φώφη και τον Σαμαρά που ετοιμάζονται να κάνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό μέτωπο μαζί.

Να λένε πως ο Τσίπρας είναι ο μοιραίος άνθρωπος. Αναποδογυρίσανε οι έννοιες στο μυαλό.

Έφτασε να είναι μοιραίος άνθρωπος αυτός που αντιστέκεται και ωραίος αυτός που υποκύπτει.

Ναι είναι αλήθεια. Όσοι αντιστάθηκαν στους Γερμανούς τότε στη κατοχή, τους εκτέλεσαν.

Τους δοσίλογους τους κράτησαν ζωντανούς.

Όμως κανένας στην ιστορία δεν θυμάμαι να κατέθεσε στεφάνι σε κάποιον δοσίλογο.

Γιατί οι δοσίλογοι δεν ήταν μοιραίοι, ήταν ωραίοι υποτελείς.

Ας σταματήσουμε τις υστερίες, να τρέχουμε για μακαρόνια και ρύζια.

Δεν είναι ντροπή να τρέχουμε στα ΑΤΜ ακούγοντας τις τηλεοράσεις να ουρλιάζουν μέσα στη νύχτα;

Τι να κάνει ο άνθρωπος, όταν ακούει πως η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν μας στηρίζει πια, γιατί τολμήσαμε να κάνουμε δημοψήφισμα στη χώρα μας; Δεν θα πανικοβληθεί όταν έχει να ταΐσει το παιδί του, όταν έχει να πληρώσει τους γιατρούς, όταν έχει ν απληρώσει τα φάρμακα του;

Θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο έξω από το Μαξίμου. Ζούμε ένα νέο ιδιότυπο πραξικόπημα.

Ή πέφτει η κυβέρνηση και μας δίνουν λεφτά ή μας χρεωκοπούνε.

Η ντροπή για αυτό που ζούμε, είναι πιο μεγάλη για τους Γερμανούς.

Μετά από αυτά που μας κάνανε στον πόλεμο, μας κάνουν τα ίδια και τώρα, με τον Σόϊμπλε στον ρόλο του ευαίσθητου Χίτλερ;

Κανείς δεν έχει καταθέσει στεφάνι στον Χίτλερ. Κι όμως κάποτε όλοι σκύβανε το κεφάλι σε αυτόν.

Γιατί οποιος καταστρέφει λαούς, όποιος δεν υπολογίζει ανθρώπους, όποιος χασκογελάει στον πόνο του άλλου, στεφάνι τιμής ποτέ δεν του πρέπει.

Κλείστε τις τηλεοράσεις. Σαν έτοιμος από καιρό αποχαιρέτα την, την Τρέμη που ουρλιάζει.

Αποχαιρέτα τους ωραίους και υποτελείς.

Λ.Λ.

«Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικώς κυβερνητικές πηγές.

Και στα δύο κείμενα, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:

• Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση

• Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά

• Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

• Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)

• Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)

• Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις

• Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ

• Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό

• Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους

• Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.

• Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%

• Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021

• Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί

• Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις

• Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών

• Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο

• Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).

• Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.

• Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

• Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο

• Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.

• Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια δέσμη προτάσεων φιλοσοφίας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι οποίες παραδόθηκαν ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα όπως προκύπτει και από την σχετική απόφαση του Eurogroup.Η μόνο διαφορά αφορά τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που, στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο συντελεστής αυξάνεται στο 13% από 23% που ζητούσαν την 25η Ιουνίου.

http://www.koutipandoras.gr/article/144469/ayta-tha-ginoyn-apo-tis-6-ioylioy-psifisoyme-nai-tin-epomeni-kyriaki

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget