1/2/2015 - 1/3/2015


ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Την Τετάρτη το βράδυ με επιδέξιες, στρατηγικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του ένα μίνι «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης από συγκεκριμένο μνημονιακό θύλακα του κράτους, που πιστεύει ότι ακόμα κυβερνούν τα μνημόνια.


Τα επιχειρηματικά και τραπεζικά παράκεντρα που έλεγχαν επί σειρά ετών τις τύχες της χώρας, επιχείρησαν με πραξικοπηματικές μεθόδους να εγκλωβίσουν τον πρωθυπουργό σε μνημονιακές δεσμεύσεις.
Παράλληλα, τα ίδια συμφέροντα, εμποδίζουν την κυβερνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στον τραπεζικό τομέα.
Το Newsbomb παρουσιάζει όλο το βρώμικο παρασκήνιο. Θα παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα αποκαλύψουμε με ονόματα και διευθύνσεις το βρώμικο πόλεμο του μνημονιακου μπλοκ κατα της κυβέρνησης.
Ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενείς αναφορές στα εμπόδια και στις προβοκάτσιες που στήνουν στην κυβέρνηση κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
Για λόγους προφανώς στρατηγικής ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε ορισμένες αποκαλύψεις που δείχνουν τη λυσσαλέα αντίσταση που προβάλλουν συγκεκριμένα μνημονιακα κέντρα τα οποία ακόμα λειτουργούν στον κρατικό μηχανισμό, σε αγαστή –φυσικά- συνεργασία με κέντρα εκτός Ελλάδας...
Το Newsbomb.gr θα αποκαλύψει σήμερα ότι στα πλαίσια ακριβώς αυτής της λυσσώδους αντίδρασης σε πολύ συγκεκριμένες κυβερνητικές πράξεις:
Την Τετάρτη το βράδυ με επιδέξιες, στρατηγικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του ένα μίνι «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης από συγκεκριμένο μνημονιακό θύλακα του κράτους, που πιστεύει ότι ακόμα κυβερνούν τα μνημόνια.
Είμαστε δεσμευμένοι να μην αποκαλύψουμε ακόμα όλο το παρασκήνιο, με ονόματα και... διευθύνσεις. Θα το κάνουμε, αλλά στον κατάλληλο χρόνο, επειδή ακόμα υπάρχει κάποια «ουρά» στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε...
Αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε, είναι να επισημάνουμε ότι σε κάποια στιγμή ήταν τόσο κρίσιμα τα πράγματα, ώστε ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ, να καταγγείλει το «πραξικόπημα» και να προχωρήσει σε αστραπιαίες κινήσεις!
Τελικά με επιδέξιες κινήσεις και πρωτοβουλίες, με συμμετοχή των «κατάλληλων» ανθρώπων, το πρόβλημα ξεπεράστηκε...
Επίσης απολύτως αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν στο Newsbomb.gr, ότι δεν είναι άσχετη με αυτές τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε βάρος της κυβέρνησης η άρνηση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΚΤ να εγκρίνει τα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας!
Συγκεκριμένα ενώ «πέρασε» το interview η προτεινόμενη ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λούκα Κατσέλη,«έκοψαν» τον προτεινόμενο ως διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μιχελή και παράλληλα ζήτησαν να μην τοποθετηθεί στη νέα της θέση η κ. Κατσέλη μέχρι η κυβέρνηση να προτείνει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και να τον εγκρίνουν, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα «πακέτο»!
Έγκυροι κύκλοι της κυβέρνησης θεωρούν αυτή την εξέλιξη ως μία πίεση παρασκηνίου, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προτείνει ως διευθύνοντα σύμβουλο ένα στέλεχος της αρεσκείας και του ελέγχου του τραπεζικού κατεστημένου, αφού η Λούκα Κατσέλη έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχεται...
Μάλιστα εκτιμούν, ότι σε αυτή την εξέλιξη διαδραμάτισε κομβικό ρόλο και ανώτατος τραπεζικός παράγοντας της χώρας, καθώς και ορισμένοι άλλοι, εκ των συστημικών τραπεζών...
Το ζήτημα είναι, αν θα υποκύψει η κυβέρνηση σε αυτό τον εκβιασμό ή αν θα προχωρήσει αγνοώντας τον...


www.newsbomb.gr

ΜΙΑ «ΕΞΩΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ»
Στον αριστεροδέξιο καταιγισμό πυρών κατά της (από μηνός) νέας κυβέρνησης, για τη συμφωνία-γέφυρα που έφερε από την πρώτη πραγματική διαπραγμάτευση, με τους αιμοδιψείς «εταίρους» μας στην «Ευρωπαϊκή ΄Ενωση», χρήσιμο θα ήταν να ακουσθεί και μια απόπειρα αντιλόγου από ένα βραβείο Νόμπελ της Οικονομίας, τον γνωστό μας Πωλ Κρούγκμαν, στο άρθρο του στους Τάϊμς της Νέας Υόρκης.

Παρατίθεται αυτολεξί, σαν συμβολή στην πληρότητα των στοιχείων του ισολογισμού, σε μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού«Τι Κέρδισαν οι ΄Ελληνες»

«Την περασμένη εβδομάδα, μετά απο πολύ δράμα, η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέληξε

Στο κείμενο που ακολουθεί γίνονται σημαντικές αποκαλύψεις και θα ήταν ενδιαφέρον να γινόταν μια σχετική ερώτηση στον Σόιμπλε στην πρόσφατη συνέντευξη του, που μας έκανε μαθήματα για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του

Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,
«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», «Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ», «Το παραμύθι της Μέρκελ -Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό», «Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών», «Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες», «Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη», «Πίσω από τη FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι» και «Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!»… Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα του σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία, των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα «ρεπορτάζ».

Ο επί δεκαεφτά χρόνια αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες μεγάλα ονόματα (και πρώτα πρώτα το… δικό του) και άλλα μικρότερα εν ενεργεία συναδέλφων του, της τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, που κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις, ασκώντας όχι μόνο «αγορασμένη δημοσιογραφία», αλλά και φοροδιαφυγή, αφού, όπως αναφέρει, «αρκετοί από αυτούς έχουν πολυτελείς βίλες στην Τοσκάνη, αδήλωτες στη γερμανική εφορία, μια και έχουν σπόνσορες μεγάλες εταιρείες. Εταιρείες που τους πληρώνουν με 5.000, 70.000 και 15.000 ευρώ για να γράψουν ένα καλό κομμάτι ανάλογο με τα συμφέροντά τους ή ακόμα και να κάνουν ανοιχτά ένα καλό PR (σ.σ.: Public Relations/δημόσιες σχέσεις) μέσω των εντύπων τους ή του τηλεοπτικού φορέα στον οποίο εργάζονται», αναφέροντας στο θέμα αυτό και τον σημερινό παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου της ZDF, Κλάους Βέμπερ.

Γιούνκερ: Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις της ΕΕ!

Στην αρχή του βιβλίου ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ο Ούντο Ούλφκοτε τον ρωτά «πώς γίνεται τα κορυφαία μας ΜΜΕ να δοξάζουν το ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ στέκονται διατακτικά απέναντι της;». Η απάντηση που παίρνει από τον σημερινό πρόεδρο της Κομισιόν είναι αποκαλυπτική, αλλά και εξωφρενική, καθώς ο κ. Γιούνκερ απαντά ως… άλλος μάγειρας: «Παίρνουμε μια απόφαση και τη βάζουμε σ’ ένα κλειστό δωμάτιο. Την αφήνουμε αρκετές μέρες να ωριμάσει και να δούμε τι θα γίνει. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει καμία κραυγή ή… επανάσταση -άλλωστε, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι αποφασίσαμε-, τότε τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε κομμάτι κομμάτι, βήμα βήμα, μέχρι να μην υπάρχει πλέον επιστροφή»…

Εντύπωση προκαλεί επίσης ένα ολιγόλογο σημείωμα, συγγραφέα και εκδότη, στο εσώφυλλο, όπου αναφέρονται τα στοιχεία του βιβλίου (έκδοση, ημερομηνία, εκτύπωση, τιράζ κ,λπ.), όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής: «…Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι επεξεργασμένες και ελεγμένες με ιδιαίτερη προσοχή. Τυχόν ευθύνη του συγγραφέα και του εκδότη για ζημιές σε πρόσωπα και περιουσίες δεν είναι δεκτή». Δηλαδή σε απλά ελληνικά… αγωγές και μηνύσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν γίνονται δεκτές, αφού τα κείμενα αυτά είναι στοιχειοθετημένα και προσεκτικά γραμμένα. (Προφανώς, ο συγγραφέας έχει κι άλλους «άσους στο μανίκι» για τα ονόματα που «δίνει»!)

Ο επί δεκαεπτά χρόνια αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung περιγράφει λεπτομερώς πώς «έρχονταν οι προσκλήσεις για ρεπορτάζ στην εφημερίδα από υπουργούς της κυβέρνησης, από την καγκελαρία, από ξένες κυβερνήσεις, από τηνίδια την BND (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών) ή τη CIA, τραπεζίτες ή μεγάλες εταιρείες, όπως, π.χ., η Shell», και πώς «η ιδιοκτησία της εφημερίδας κανόνιζε μαζί μου ποιος συνάδελφος θα καλύψει το ρεπορτάζ, το οποίο συνήθως ήταν πλουσιοπάροχα καλυμμένο με πεντάστερα ξενοδοχεία, δωρεάν μετακινήσεις με ελικόπτερα, πάντα πρώτη θέση στο αεροπλάνο και φαγητά στα καλύτερα εστιατόρια, συν τα δώρα (χρηματικά ή άλλα, όπως πανάκριβα ρολόγια) στο τέλος της αποστολής»…

«Μετείχα κι εγώ σε πάρα πολλές τέτοιες αποστολές για στημένα ρεπορτάζ, ανταποκριτής σε πολεμικά μέτωπα, μεταφέροντας τις πληροφορίες από εκεί σύμφωνα με τις επιταγές της εργοδοσίας μου. Μετείχα σε «ρεπορτάζ», φτάνοντας μέχρι το Ομάν για να γράψω τα καλύτερα λόγια για τον αιμοσταγή δικτάτορα της χώρας, οι μετακινήσεις μου ήταν πάντα με κλιματιζόμενο ελικόπτερο, η σουίτα μου ήταν υπερπολυτελής, στο εστιατόριο με περίμενε πάντα σπέσιαλ φαγητό και το βράδυ στο κομοδίνο της σουίτας μου υπήρχε ένα πανάκριβο ρολόι δώρο του σουλτάνου. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι σήμερα για όλα αυτά και ζητώ συγγνώμη. Εγώ, ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, υπήρξα διεφθαρμένος κατηύθυνα και παραπληροφόρησα αναγνώστες. Τα αναφέρω για να μην ασκήσουν τέτοιου είδους δημοσιογραφία οι νεότεροι συντάκτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ούντο Ούλφκοτε.

Και συνεχίζει: «Συνάδελφος (σ.α: αναφέρει το όνομά του) «άρρωστος» με τα βαριά δίκυκλα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ανταλλακτικά για τη μηχανή του στη Γερμανία και ήταν πανάκριβα. Σε ταξίδι του με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην Αμερική βρήκε ολόκληρη μηχανή, την έκανε μικρά κομμάτια, την πήρε μαζί του στο αεροπλάνο της καγκελαρίας και την έφερε στη Γερμανία. Φυσικά, δεν πλήρωσε τίποτα, διότι δεν περάσαμε από τελωνείο, όπως και μερικοί άλλοι συνάδελφοι εκμεταλλευόμενοι το αεροπλάνο της Luftwaffe» – πρόκειται για το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ως προεδρικό αεροσκάφος η καγκελαρία.

Μυστικές υπηρεσίες με γραφείο στην εφημερίδα!


Αναφερόμενος στη διαπλοκή των δημοσιογράφων με τις μυστικές υπηρεσίες ο Ούλφκοτε γράφει ότι «φτάσαμε στο σημείο να εγκαταστήσει γραφείο απέναντι από την εφημερίδα η BND και οι πράκτορές της να δίνουν κομμάτια για δημοσίευση κατευθείαν, παρακάμπτοντας τους πάντες. Εξάλλου, δημοσιογράφοι συνδεδεμένοι με διάφορες αμερικανικές οργανώσεις, συνδεδεμένες με τη σειρά τους με CIA, Μπίλντερμπεργκ κ.λπ., παίρνουν αμερικανικά βραβεία. Και ποιος τα απονέμει; Η Σαμπίνε Κρίστιανσεν και ο Στέφαν Κορνέλιους (σ.σ: γνωστοί αρθρογράφοι) από τη Suddeutsche Zeitung. (…)

»Γα κάθε «καλό ρεπορτάζ» και ανάλογα με το πόσο αυτό επηρεάζει την κοινή γνώμη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία πληρώνει από 3.670 μέχρι και 14.700 ευρώ τους δημοσιογράφους», καταγγέλλει ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ και, κλείνοντας, επισημαίνει: «Όταν γυρίζουν οι συντάκτες από το ρεπορτάζ στο εξωτερικό παίρνουν εκτός του μισθού τους και των εκτός έδρας -ενδεικτικά αναφέρω-, π.χ., 57 ευρώ τη μέρα για παραμονή στο Χιούστον, 64 ευρώ στη Νορβηγία, 70 ευρώ στη Σουηδία, 77 ευρώ στην Αγκόλα κ.ο.κ. Αλλά τα έξοδά τους, όπως προανέφερα, είναι ήδη πληρωμένα από σπόνσορες κι αυτά, φυσικά, περνιούνται σαν έξοδα της εφημερίδας. Δηλαδή πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης ως… σπόνσορας άλλη μια φορά το ταξίδι του δημοσιογράφου. Κι αυτός ο έρμος πολίτης εκεί έξω δεν έχει ιδέα για όλα αυτά», καταλήγει ο Ούντο Ούλφκοτε…

Γιάννης Κριτσαντώνης – περιοδικό «Επίκαιρα»  http://olympia.gr/

Στόχος της κυβέρνησης-όπως είπε,υπεύθυνός της-είναι,στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης,να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες,να δώσουν φόρους-κάτι σαν,δώσε και σώσε-για να πάει…περίπατο το άγχοςκαι- μ, τα αγχολυτικά-και κυρίως γιατί με τη…καλή τους αυτή πράξη,θα αισθανθούν…άνετοι.
Και…πλούσιοι-θα συμπλήρωνα-αν θελήσουμε να επενδύσουμε-όπως εικάζει-το…πλεονασματικό…μηδενικό…
υπόλοιπο μας.

Επιεικώς;Θράσος.Πρώτα…καθαρίζεις,τα του…οίκου σου κε.πεντακαθαρίδη μου και μετά απευθύνεσαι στο..πόπολο.


Γι΄αυτό για αρχή και για…ορεκτικό,το…μενού…περιλαμβάνει…

Διερεύνηση ποσών,που βρίσκονται σε διάφορες λίστες.Το κατά πόσο είναι νόμιμα κατατεθειμένα τα ποσά αυτά,εαν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και αν οι τόκοι τους δηλώνονται σε κάποιο από τα δύο κράτη.

-Τις λίστες με τους 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν.

-Τους λογαριασμούς πολιτικών,τραπεζιτών,επιχειρηματιών και λοιπών λαμογιών,στο εξωτερικό.

Παρεμπιπτόντως,λογαριασμούς πολιτικών,αναζητούσε και υποτίθεται,ερευνούσε η Βουλή.Οσο για το πόρισμα; Αγνοείται η τύχη του.Γιατί όμως;Μήπως τα στοιχεία καίνε;Μήπως οι μίζες έγιναν καταθέσεις στην Ελβετία;Μήπως… ξεπλύθηκαν οι φοροφυγάδες;
Ποιοί άλλοι βρίσκονται στη λίστα «Λαγκάρντ»;Απο ποιούς και γιατί αποσιωπώνται οι αποκαλύψεις για μυστικούς
λογαριασμούς;

Γιατί αν…υποψιαστώ…ρουσφέτι…σε όσους τα έβγαλαν έξω και νέο θάψιμο,θα πηδηχτώ απο το παράθυρο.

Σε αντίθετη περίπτωση,θα σας είναι χρήσιμα τα παρακάτω:

-ΣΔΟΕ :Στασινόπουλος: Αυτοί που γνώριζαν,έβγαλαν 54 δις ευρώ από την χώρα.
Η λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των πολιτικών,που είναι ύποπτοι για «περίεργο πλουτισμό»,τι απέγινε;
Οι 11 πολιτικοί με τις «ύποπτες» καταθέσεις;

-ΥΠΟΙΚ: 104,6 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό το 2010

-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: 300 δις έβγαλαν στο εξωτερικό και τους καλύπτει η ΤτΕ
Αλήθεια,Μιχαλάκη.Το 1 μύριο της εγγύησης,το πλήρωσες;

-ΣΟΥΡΛΑΣ: Επιχειρηματίες που είναι στην λίστα Λαγκάρντ,πήραν επιχειρηματικά δάνεια από Ελληνικές τράπεζες και τα πήγαν στο εξωτερικό ως καταθέσεις.

-Διευθυντής οργανισμού έχει λογαριασμό με 12.000.000 ευρώ στην Ελβετία!


-Der Spiegel :Καταθέσεις ύψους 600 δις ευρώ,απο Ελληνες?,στις ελβετικές τράπεζες.

Και μια συμβουλή.Οχι ολιγωρία και καθυστερήσεις,στην έρευνα.Γιατί αν ισχύει,αυτό που διάβασα οτι για 54.000 περίπου εκκρεμείς υποθέσεις,ο χρόνος διεκπεραίωσης είναι μισός αιώνας,τότε η επόμενη ανακοίνωση προς τους πολίτες,θα πρέπει να γίνει,σε τουλάχιστον δέκα αιώνες απο σήμερα,λόγω και της πληθώρας των σκανδάλων.
Είπαμε και ελαλήσαμε.Πρώτα καθάρισμα της Κόπρου του Αυγείου,απο το Βοθρο-Κυνο-Βούλιό σας.
Γιατί….Φρύνη

Πέρα από τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στη συμφωνία του Eurogroup, πέρα από το αν θα μπορούσε η κατάληξη να είναι διαφορετική ή όχι, πέρα από το αν η διαπραγμάτευση ήταν ή όχι εφικτό να έχει ακολουθήσει άλλους δρόμους, τα δεδομένα παραμένουν.

Για όποιον δεν έχει λόγο να αποφύγει την πραγματικότητα, είναι φανερό ότι η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, με τους όρους που τη συνοδεύουν σημαίνει ότι το μνημονιακό καθεστώς είναι ακόμα εδώ.

Γιατί δεν είναι το μείγμα των πολιτικών ή ο βαθμός έντασης της λιτότητας που καθορίζει το αν η χώρα παραμένει ή όχι αποικία χρέους, αλλά το ίδιο το καθεστώς της επιτροπείας και...
της ειδικής επιτήρησης. Και αυτό είναι σαφές ότι παρατείνεται μετά τον επώδυνο συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με το ευρωπαϊκό ιερατείο και τους «θεσμούς».

Είναι χαρακτηριστική, από αυτή την άποψη, η δήλωση τριών βουλευτών της γερμανικής Αριστεράς που καταψήφισαν τη συμφωνία στο γερμανικό κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι στέκονται με αυτόν τον τρόπο αλληλέγγυοι στην χώρα μας και απορρίπτουν τον ωμό εκβιασμό της Ελλάδας από τη δική τους κυβέρνηση.

«Ο Σόιμπλε και η τρόικα είναι οι κύριοι υπαίτιοι του τελικού αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων και όχι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήταν στραμμένη με την πλάτη στον τοίχο. Η τρόικα εκμεταλλεύθηκε τη δυσχερή θέση του ελληνικού λαού για να περιορίσει στο έπακρο με εκβιαστικές μεθόδους το χώρο στον οποίο θα μπορεί να κινηθεί η νέα κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση», τονίζουν οι Γερμανοί βουλευτές, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι διατεθειμένη η τρόικα να σεβαστεί τη δημοκρατική ετυμηγορία των Ελληνίδων και Ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι στις 25 Ιανουαρίου απέρριψαν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε».

Είναι σαφές ότι η δημοκρατία και η λαϊκή και εθνική κυριαρχία ήταν τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων τα τελευταία πέντε χρόνια. Η τρόικα στέρησε από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να αποφασίζει αυτός για το μέλλον του, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο και τις κυβερνήσεις σε πρωτοκολλητές των δικών της αποφάσεων.

Με τη λογική της απαγόρευσης κάθε «μονομερούς ενέργειας» σκότωσαν τη δημοκρατία. Υποβιβάζοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις σε ένα «μέρος» της εξουσίας στη χώρα και μάλιστα υποταγμένο στις θελήσεις και τις ορέξεις των ξένων οργανισμών που υπαγόρευαν την εσωτερική πολιτική.

Δεν ήταν πολλά τα επιχειρήματα που πάντα επιστρατεύονταν για να δικαιολογήσουν αυτήν την εξέλιξη. Το κύριο ήταν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος μπροστά στις απειλές των -κατά τα άλλα- εταίρων μας και στον κίνδυνο του οικονομικού στραγγαλισμού με τον οποίο εκβίαζαν και εκβιάζουν τη χώρα.

Η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου δεν ήταν, όπως συχνά υποστηρίζεται, η επίτευξη ενός οποιουδήποτε συμβιβασμού μπροστά στους έξωθεν κινδύνους. Ούτε ήταν απλά η αλλαγή μείγματος της οικονομικής πολιτικής, πόσο μάλλον όταν ακόμα και αυτή είναι επισφαλής και υπόκειται στην αξιολόγηση και την έγκριση ή απόρριψη από τους ευρωκράτες.

Αντίθετα, η κυβέρνηση που ανέδειξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, εκλέχθηκε για να αποτρέψει ακριβώς αυτόν τον εκβιαστικό κλοιό. Αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει. Επιστρατεύοντας τη στήριξη και την ενεργοποίηση του ίδιου του λαού. Εκμεταλλευόμενη την ανισομετρία ανάμεσα στη δυσχερή οικονομική θέση και την πολιτική δύναμη. Αλλά και πυροδοτώντας τις υπαρκτές αντιθέσεις που κλονίζουν τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Είναι σήμερα αναγκαίο να απεμπλακεί, άμεσα, η χώρα από τη συμφωνία στην οποία οδηγήθηκε. Προωθώντας η κυβέρνηση τις πολιτικές για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Απορρίπτοντας την παγίδευση και τα τελεσίγραφα που καθημερινά γίνονται όλο και πιο προκλητικά.

Όσο πιο γρήγορα υπάρξει αναπροσανατολισμός σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο καλύτερα για τη χώρα που δεν αντέχει να παραμείνει δεμένη χειροπόδαρα στο γερμανικό άρμα, περιμένοντας την σκοτεινή συνέχεια που οι σημερινοί όροι επιφυλάσσουν.

από το «e-dromos.gr»

του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Ερβέ Φαλτσιανί είναι ο άνθρωπος από τον οποίο προήλθε αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε “λίστα Λαγκάρντ”. Υπάλληλος της HSBC, έφυγε από την Τράπεζα με μια λίστα με δεκάδες χιλιάδες καταθετών της Ελβετίας οι οποίοι πιθανόν να έχουν κάνει φοροδιαφυγή. Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη και καταθέσεις χωρίς εμφανή ιδιοκτήτη, ο οποίος κρύβεται με ένα σύστημα κρυπτογράφησης ακόμη και από την Τράπεζα.

Το ελληνικού ενδιαφέροντος κομμάτι της λίστας παραδόθηκε από την Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση και το αποκαλούμε πλέον λίστα Λαγκάρντ. Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά την ιστορία της λίστας. Την πήρε ο Παπακωνσταντίνου, έχασε όμως το CD που την περιείχε, ή το μπέρδεψε με κάποιο του Ρέμου, την πήρε και ο Βενιζέλος αλλά έχασε και αυτός το usb που επίσης την περιείχε ή μάλλον το ξέχασε σε μια από τις φαρδιές του τσέπες και την πήγε σπίτι του. Πέντε χρόνια....
μετά την παράδοση της λίστας στην Ελλάδα και δυόμισι μετά την αποκάλυψή της από το HOT DOC, το ελληνικό κράτος έχει εισπράξει από τη λίστα δύο έσοδα. Πρώτο έσοδο είναι το ΦΠΑ από την πώληση του τεύχους του περιοδικού που δημοσίευσε τη λίστα. Το δεύτερο έσοδο είναι από τα παράβολα που εισπράχθηκαν για τις δίκες που έγιναν και πάλι για το περιοδικό. Αυτά ήταν τα έσοδα.

Πριν μερικές μέρες ο Φαλτσιανί εξέδωσε ένα βιβλίο για την υπόθεση της λίστας. Στο βιβλίο αναφέρεται και σε μένα. Στο πόσο σοκαρίστηκε από τη σύλληψή μου και τη λειτουργία των ελληνικών Αρχών αλλά και στη συνάντησή μας. Όπως γράφει ο Φαλτσιανί, προσπάθησε να μου δώσει να καταλάβω πως πρέπει να συναντήσει κάποιον Έλληνα δικαστή για να του εξηγήσει τα μυστικά της λίστας. Δηλαδή πως πίσω από τη λίστα υπάρχει διαδρομή του χρήματος και μια σκιώδης λειτουργία των Τραπεζών. Πως οι λογαριασμοί που φαίνονται με μηδενικές καταθέσεις μπορεί να κρύβουν εκατομμύρια που διακινήθηκαν σε μερικά δευτερόλεπτα σε μια offshore ή ένα άλλο λογαριασμό κάπου στη Σιγκαπούρη ο οποίος έχει κρύβει το πραγματικό περιεχόμενο. Ο Φαλτσιανί μάλλον δείχνει απογοητευμένος που δεν κατάφερε έρθει σε επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη και ίσως πιστεύει πως δεν έπεισε εμένα ώστε να γίνει.

Όλα όσα είπε τότε ο Φαλτσιανί στη συνάντηση που είχαμε, αποτέλεσαν το περιεχόμενο ενός αποκαλυπτικού τεύχους του HOT DOC. Το δημοσίευμα όμως ήταν η θεατή πλευρά. Στην αθέατη υπήρχε μια προσπάθειά μου να ενημερώσω τους εισαγγελείς πως ο Φαλτσιανί είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση της λίστας και μπορεί αν κληθεί να καταθέσει να αποκαλύψει πώς κινήθηκε το χρήμα και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν έπεισα τη Δικαιοσύνη γι αυτό το αυτονόητο αλλά και δημοσιευμένο στο περιοδικό.

Κάθε φορά που στα γραφεία του περιοδικού έφτανε κάποιο έγγραφο από την Εισαγγελία που μου γνωστοποιούσε ότι είμαι κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση από κάποιον Μιχελάκη, Μαρκογιαννάκη, Γεωργιάδη, Βγενόπουλο, σκεφτόμουν με πικρία «αχ αυτές οι εισαγγελίες όλων των βαθμών μια τέτοια κλήση δεν μπορούν να στείλουν και στον Φαλτσιανί;»

Ξέρω τις συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν οι εισαγγελείς. Γνωρίζω επίσης πως το πολιτικό κλίμα, ακόμη και όταν δεν υπάρχει άμεση κυβερνητική παρέμβαση, εκ των πραγμάτων γίνεται και περιβάλλον εργασίας για τη Δικαιοσύνη. Ένας εισαγγελέας ή ένας ανακριτής, όσο καλός και τίμιος και να είναι ασφυκτιά μέσα σε ένα περιβάλλον που περιορίζει πολιτικά τη Δικαιοσύνη και ίσως και να μη ρισκάρει να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι. Πολλοί εισαγγελείς και ανακριτές το κάνουν, αλλά όπως και στη δημοσιογραφία, ή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ή η ελευθερία του δημοσιογράφου δεν ορίζεται από κάποιους που έχουν το θάρρος ή την τρέλα να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά από τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργούν. Δεν ορίζεται από την εξαίρεση αλλά από τον κανόνα.

Ο κανόνας πάσχει. Τα ελληνικά δικαστήρια εκδικάζουν υποθέσεις για πορτοφολάδες για τροχαίες παραβάσεις ή και για μεγάλες υποθέσεις, αλλά η νομική εφευρετικότητα ή το καθήκον δεν μπορεί να φτάσει ως το Παρίσι όπου ο Φαλτσιανί είναι έτοιμος να καταθέσει.

Ποιός φταίει γι αυτό; Οι κυβερνήσεις κάνουν αυτό που κάνουν ανάλογα με το αν πιστεύουν στη Δημοκρατία ή την εξαπάτηση, στην κοινωνία ή τη διαφθορά. Οι Εισαγγελείς γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους; Αν κάποιος ή κάτι τους εμποδίζει γιατί δεν βγαίνουν να το πουν; Μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη αν οι εκπρόσωποί της δεν έχουν το σθένος να την υπερασπιστούν;

Ναι, η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αφαίρεσε ανθρώπους και μέσα από τη Δικαιοσύνη για να την ευνουχίσει. Έφτιαξε νόμους για να την αποδυναμώσει. Έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να κλείσουν τον φάκελο Παπασταύρου-λιστα Λαγκάρντ μέσω ΣΔΟΕ. Και η άλλη πλευρά, αυτή της Δικαιοσύνης και του θάρρους και της αξιοπρέπειας (επιμένω σε αυτό το θάρρος και την αξιοπρέπεια) τι κάνει;

Το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκεται στην έρευνα κάτω απ τη λίστα. Όσοι εμφανίζονται με μηδενικούς ή κλειστούς λογαριασμούς (ανάμεσά τους και υπουργοί και γενικοί γραμματείς της προηγούμενης κυβέρνησης) πιθανόν από αυτούς τους λογαριασμούς να έχουν διακινήσει μαύρο χρήμα πριν αυτοί κλείσουν ή γίνουν μηδενικοί.

Αλλά ακόμη και στην έρευνα με τα εμφανή στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, η έρευνα καρκινοβατεί. Όπως καρκινοβατεί για όλες τις υποθέσεις που αφορούν Τράπεζες και Τραπεζίτες. Αφού έκλεψαν και τους πληρώσαμε από πάνω, τώρα ίσως να μην πληρώσουν γιατί ακόμη και εισαγγελείς έχουν την άποψη «να μην διαταραχθεί η ευστάθεια των Τραπεζών». Δηλαδή το ισοζύγιο της διαφθοράς. Μια άλλη κατηγορία βέβαια είναι οι Εισαγγελείς που αποτελούν και οι ίδιοι τη διαφθορά ή την κάλυψή της.Θα επανέλθουμε σε αυτό σύντομα.

από το "Κουτί της Πανδώρας"

Δεν είμαστε και χτεσινοί, που λέει και η σχετική διαφήμιση. Όλοι θυμόμαστε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τους δανειστές, τους ξένους, τα Μνημόνια, τον φόβο της χρεοκοπίας κορώνα στο κεφάλι της. Αλλά και μπαμπούλα. Από τη μία εκθείαζε τις μεταρρυθμίσεις τους, κι από την άλλη μ' αυτά δικαιολογούσε, φόβιζε, εκβίαζε, κυβερνούσε. Περνώντας του διαβόλου τα μέτρα με των αγγέλων το επιχείρημα: Οι προθέσεις μας είναι ιδανικές, αλλά οι επιλογές δανειακές.

Η νέα κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς: Νέα. Τα κόλπα που έμαθαν χρόνια στο κουρμπέτι...
οι αποδημήσαντες δεν τα ξέρει. Αλλά, ντράγκα-ντρουγκ το καμπανάκι: Μπορεί να τα μάθει γρήγορα. Από δασκάλους, να φαν κι οι κότες. Και κάτω από τις όντως αφόρητες πιέσεις, να κλειστεί ανεπαισθήτως και βήμα - βήμα στα τείχη που χτίζονται γύρω της. Να βολευτεί στο νανούρισμα του εφικτού. Να πάρει χωρίς να το καλοκαταλάβει τον δρόμο που είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις. Και ξέρουμε όλοι πού οδηγεί.

Θα κριθούμε από την ικανότητά μας να διαπραγματευτούμε, αλλά και να κυβερνήσουμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σωστά. Κρίνονται ήδη. Από τη μάχη για κάθε μέτρο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Από τα μικρά της καθημερινότητας. Από το λεγόμενο στιλ διακυβέρνησης. Από επιλογές προσώπων. Από τη σχέση τους με την αλήθεια. Από δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Από το πλήθος των μέτρων τα οποία δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αλλά έχουν ανθρώπινο κέρδος.

Αυτά καταλαβαίνει ο καθένας ότι είναι το ήμισυ του παντός. Το άλλο ήμισυ είναι οι αντιστάσεις και οι ανατροπές υψηλής προστιθέμενης πολιτικής, κοινωνικής, και συμβολικής αξίας. Παραδείγματος χάριν, οι καθαρίστριες. Η ΕΡΤ. Οι Σκουριές. Το Ελληνικό. Η ΔΕΗ. Ο βασικός μισθός. Η εργασιακή ζούγκλα. Μια σειρά δηλαδή από δύσκολα όχι και ναι, που πρέπει να γίνουν πράξη όσες ενστάσεις και αντιστάσεις κι αν προβάλλουν οι δανειστές, οι επενδυτές και οι παρατρεχάμενοι.

Αυτά είναι ψυχή, πάθος, ήθος, γεννήτριες κοινωνικής εμπιστοσύνης και ενέργειας. Δεν μπορεί να ξεχνάει βέβαια κανείς τη διαπραγμάτευση. Η κοινωνία όμως είναι πιο έτοιμη να καταλάβει τα διότι των Βρυξελλών, από το γιατί οι Σκουριές, ας πούμε, από καρκίνος θα ήταν δυνατό να προβιβαστούν σε επένδυση. Υπάρχουν βλέπετε και δεσμεύσεις - σημαία. Και ασπίδα. Και δεν υπάρχει εκεί τρίτη επιλογή: Ή ταν, ή την πατάς...

Tου Θανάση Καρτερού από avgi

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ...
Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή".

Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (ιδού και ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία "κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα" οπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερνττογάν.

Δημιουργούν καθαρά κλίμα διεκδίκησης "ζωτικού χώρου" με "αλυτρωτικές" πινελιές κάτι που όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία, ότι καταλήγει πάντα σε πόλεμο..


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ… 16 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ1Ο Ümit Özdağ ισχυρίζεται ότι "Η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία".

Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητά υποκριτικά να μάθει "Τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών".

Ο Τούρκος καθηγητής κάνει μια αναδρομή στο πώς η Τουρκία έχει αφήσει την Ελλάδα να καταλάβει «παράνομα» αυτά τα νησιά.

Όπως ισχυρίζεται, από το 2004 η Ελλάδα προχώρησε στην εδραίωση της «παράνομης» κατοχής αυτών των νησιών και μάλιστα για να εδραιωθεί αυτή η «παράνομη» κατοχή οι Έλληνες προχώρησαν στο κτίσιμο εκκλησιών για να αποδείξουν την ελληνική ταυτότητα τους.

Ο Ümit Özdağ αναφέρει και ένα επεισόδιο που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, όταν τότε ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο «παραβίασε», τον «τουρκικό» εναέριο χώρο πάνω από το… Φαρμακονήσι (πρόκειται για την πτήση με ελικόπτερο CH-47D Chinnok το τότε Α/ΓΕΣ Δ.Γράψα), γεγονός που προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το οποίο ζήτησε τότε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει… νότα διαμαρτυρίας προς την ελληνική πλευρά.

Στο άρθρο γίνεται επίκληση των συνθηκών της Λοζάννης, του 1923 και των Παρισίων, του 1947, αλλά και παλαιότερων συνθηκών, όπως αυτής του 1830 που ιδρύθηκε η Ελλάδα, του 1864 που η Θεσσαλία ενώθηκε με την Ελλάδα κλπ.

Γιατί γίνεται τώρα αυτό και γιατί ειδικά αυτά τα νησιά: Γιατί αυτά τα νησιά "κόβουν" το Αιγαίο "στα δύο" και από βορρά προς νότο και από δυτικά προς τα ανατολικά. Και απομονώνουν το κεντρικό Ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην κατάληψη από την Τουρκία των χερσαίων εδαφών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Σε ότι αφορά τα νησιά νότια της Κρήτης φυσικά και πολύ θα τα ήθελαν: Βρίσκονται επάνω στα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και ελέγχουν την δίοδο μεταξύ Κρήτης και Βορείου Αφρικής...

Μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση των Ιμίων το 1996 ξεκίνησε ακριβώς με ένα τέτοιο άρθρο. Το ζήτημα είναι ότι εγείρεται ένα τέτοιο ζήτημα σε μια τέτοια χρονική στιγμή κατά την οποία, η Ελλάδα είναι σαφώς αδυνατισμένη στρατιωτικά με την επόμενη πενταετία να επιδεινώνεται η κατάσταση ακόμα περισσότερο αφού τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει άμεσα τις Ενοπλες Δυνάμεις, ακόμα και αν έπεφταν υπογραφές για αγορές όπλων ακόμα και σήμερα...

Χρειάζονται άμεσες ενέργειες και άμεσες κινήσεις για θωράκιση των συνόρων. Χωρίς αυτα, το "νέο 1922" είναι πολύ κοντά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

του Δημήτρη Καζάκη

Πρόκειται για τις πρώτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις υπό τη νέα κυβέρνηση. Κι ο νικητής είναι πάλι ο ξένος παράγων. Αυτός καθόρισε τις βασικές επιλογές. Που φαίνεται; Μα στο σκάνδαλο που αποκαλείται Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος παραμένει στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ όπως το ήθελε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου φέτος που θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ.
Η επιβράβευση των γιέσμεν στον ξένο παράγοντα


Παρά το γεγονός ότι εδώ και 10 ημέρες πολλοί στο Γενικό Επιτελείο πίεζαν για την αποστρατεία Κωσταράκου. Ο κυρίαρχος λόγος ήταν η πρωτοφανής παρουσία του με κατάθεση στεφάνου και απόδοση στρατιωτικών τιμών -για πρώτη φορά μεταπολεμικά- στο Γερμανικό (Ναζιστικό) Νεκροταφείο του Διονύσου. Ένας επιπλέον λόγος ήταν η παρουσία του με ντουντούκα στον...
αύλειο χώρο του στρατοπέδου Παπάγου για να αντιμετωπίσει τους απλήρωτους επί 3ετία εργάτες των Ναυπηγείων με τα γνωστά επεισόδια σε βάρος τους από τα ΜΑΤ. Τότε πολλοί συνάδελφοί του εν ενεργεία και εν αποστρατεία είχαν θεωρήσει "ατίμωση της στολής" την πράξη του να αντιμετωπίσει τους εργάτες ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κωσταράκος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Κι αυτό από μόνο του φανερώνει τις ισχυρές πλάτες που διαθέτει. Προφανώς όχι μόνο εγχώριες, αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από επιμονή των Γερμανών ο κ. Κωσταράκος εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις 13/11/2014. Τρείς ημέρες μετά ο κ. Κωσταράκος παρέβη κάθε έννοια στρατιωτικού καθήκοντος με το να παραβρεθεί στις 16/11/2014 στο στρατιωτικό ναζιστικό νεκροταφείο του Διονύσου, προσφέροντας μια ακόμη εκδούλευση στη Γερμανία.

Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα προς κάθε αξιωματικό, ή δημόσιο λειτουργό, όταν βλέπει αυτή την επιβράβευση της παράβασης καθήκοντος; Κι όταν γνωρίζουν ότι η θέση που θα καταλάβει το Νοέμβριο θα έχει αποζημίωση 500 χιλ. ευρώ με τις επιπλέον παροχές, όπως κατοικία, αυτοκίνητα, ταξίδια, υπηρετικό προσωπικό, κλπ; Και έπειτα μας μιλούν για αξιοκρατία!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κωσταράκος για πολλούς από τους συναδέλφους του, βαρύνεται με ένα ακόμη ολίσθημα. Είναι ο μόνος Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος δεν αρνήθηκε την χρήση ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του "εσωτερικού εχθρού", δηλαδή του λαού, ως συνδρομή στην καταστολή του. Θυμόμαστε όλοι την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για την "προστασία" του Κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη. Όπως επίσης και την δημιουργία στρατιωτικών ΜΑΤ για την προστασία του Υπουργείου Αμύνης, μετά την "εισβολή" των εργατών από τα ναυπηγεία.

Η αλλαγή της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων.

Η ιστορία της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον του λαού έχει τη δική της ιστορία. Επιδιώχθηκε να κυρηχθεί "κατάσταση πολιορκίας" με χρήση στρατιωτικών δυνάμεων το 2007, αλλά απετράπη γιατί διαφώνησε κάθετα η τότε στρατιωτική ηγεσία. Από τον Μεϊμαράκη, όταν ήταν υπουργός άμυνας το 2008, ζητήθηκε ξανά η χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον των διαδηλωτών τις ημέρες των Δεκεμβριανών του 2008, που πυροδότησε η δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Οι στρατηγοί τότε με πρώτο τον Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Γράψα, ξέκοψαν μια για πάντα ότι η αποστολή του στρατεύματος είναι αποκλειστικά η αντιμετώπιση εξωτερικής απειλής. Η χρήση στρατιωτικής ισχύος εντός της χώρας και μάλιστα ως συνδρομή στην καταστολή του λαού, ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας για όσους εκδίδουν και εκτελούν μια τέτοια εντολή.

Το Νοέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός άμυνας Π. Μπεγλίτης με μια σαρωτική κίνηση αποστρατεύει το σύνολο της προηγούμενης φυσικής ηγεσίας του στρατεύματος, η οποία φέρεται ότι είχε αντιταχθεί ενεργά στα σχέδια διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων και στην οικονομική εξόντωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Τότε αναδείχθηκε ο μακροβιότερος Α/ΓΕΕΘΑ στην μεταπολεμική ιστορία των ενόπλων δυνάμεων, Μ. Κωσταράκος.

Τότε άπαντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν εκδώσει ανακοινώσεις έντονης διαμαρτυρίας. Για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει, έκανε τότε λόγο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα. Η υπουργεία Μπεγλίτης συνδέθηκε, όχι μόνο με σκάνδαλα που βρίσκονται υπό την διερεύνηση της δικαιοσύνης, αλλά και με μια έντονη προσπάθεια να αλλάξουν "αμυντικό δόγμα" οι ένοπλες δυνάμεις. Με την ενεργή συνδρομή του ΝΑΤΟ έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά ο ρόλος και η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Από εξωτερική απειλή στον εσωτερικό εχθρό.

Σύμφωνα με τον Ν. 2292/95 άρθρο 1, παρ. 1: "Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων."

Ο ορισμός αυτός της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων είναι τόσο αυστηρός που δεν επιτρέπει κανενός είδους παρερμηνεία. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι αποκλειστικά για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησία και κυριαρχίας εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής. Επομένως κανενός είδους πολεμικές αποστολές στο εξωτερικό δεν επιτρέπονται, ούτε πολύ περισσότερο εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων εναντίον "εσωτερικού εχθρού", δηλαδή σε δράσεις καταστολής.

Από την εποχή Μπεγλίτη έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά αυτό. Να προστεθεί στην αποστολή των ενόπλων δυνάμεων η χρήση στρατιωτικής ισχύος εναντίον "εσωτερικού εχθρού", ειδικά υπό καθεστώς "καταστάσεως πολιορκίας" και κήρυξης στρατιωτικού νόμου. Όπως επίσης και την οργανική υπαγωγή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στις επιχειρησιακές και πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ για ταχεία ανάπτυξη σε μέτωπα που δεν αφορούν στο ελάχιστο την εθνική άμυνα της χώρας. Είναι τυχαίο που διατέθηκε η στρατιά στην Λάρισα, ως στρατηγείο για τους Γάλλους επιδρομείς στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία;

Ο κ. Κωσταράκος, αλλά και το τότε δεξί χέρι του Μπεγλίτη, υποστράτηγος εν αποστρατεία Νικόλαος Τόσκας, που καθόλου τυχαία διορίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα ξανά στο υπουργείο άμυνας, ήταν από τους πρωτεργάτες της αλλαγής του "αμυντικού δόγματος". Αν και συνάντησαν ισχυρή αντίσταση ειδικά από τους επιτελείς του ΓΕΣ.

Στόχος να λυγίσει κάθε αντίσταση στο στράτευμα.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την αποστράτευση του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά. Τέταρτος Α/ΓΕΣ σε δύο χρόνια. Αν όχι παγκόσμιο, σίγουρα ελληνικό μεταπολεμικό ρεκόρ. Ο ίδιος ο Χρήστος Μανωλάς αποχαιρετώντας τους επιτελείς του, έκανε λόγο ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά γιατί επί των ημερών του δεν χάθηκε εθνικό έδαφος και δεν επέτρεψε να διαλυθεί το στράτευμα τον περασμένο Αύγουστο. Η αιχμή περί εθνικού εδάφους είναι απολύτως σαφής και απευθύνεται πρώτα και κύρια προς τον Α/ΓΕΕΘΑ. Ενώ αίνιγμα αποτελεί η αναφορά στην επιχείρηση διάλυσης του στρατεύματος τον Αύγουστο. Τι συνέβη τότε; Δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάντως είναι γνωστό σ' όλους τους αξιωματικούς του επιτελείου ότι ο Α/ΓΕΣ βρισκόταν διαρκώς στα μαχαίρια με τον Α/ΓΕΕΘΑ, πρωτίστως για την προσπάθεια του δεύτερου να αλλάξει τον ρόλο και την αποστολή του στρατεύματος. Ενώ ήταν από τους πιο αυστηρούς επικριτές του για την κίνηση του να αποδώσει στρατιωτικές τιμές ως Α/ΓΕΕΘΑ στους ναζί σφαγείς στο Διόνυσο. Ο κ. Κωσταράκος επιβραβεύτηκε, ενώ ο κ. Μανωλάς αποστρατεύτηκε όπως-όπως. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Πάνος Καμμένος απέδειξε ότι σαν υπουργός υπηρετεί τα ίδια ξένα συμφέροντα με τους προκατόχους του. Μπορεί οι δικοί του να θριαμβολογούν για την αποπομπή 1.500 "βισμάτων" από την Αττική, αλλά αυτό έγινε μόνο και μόνο για να μπορούν οι πολιτευτές των ΑΝΕΛ να πουλάνε τις δικές τους εκδουλεύσεις και ρουσφέτια. Ουρές κάνουν όσοι θέλουν μια ευνοϊκή μετάθεση στην Αττική. Κι ο κομματικός μηχανισμός του κ. Καμμένου είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα δικά του παιδιά για να φτιάξει κομματικό στρατό. Τι είχα Γιάννη μου, τι είχα πάντα.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/02/blog-post_866.html

Τα γουρούνια του τέταρτου Ράιχ κατηγορούν τον Έλληνα υπουργό των οικονομικών ότι με τις δηλώσεις του πρόσβαλε το Γερμανικό λαό…
Αυτά τα γλοιώδη γουρούνια, που επί πέντε συνεχή χρόνια «στολίζουν» τον Ελληνικό λαό, ως λαό τεμπέληδων, χαραμοφάηδων, απατεώνων, διεφθαρμένων και ανωμάλων που ενδιαφέρονται μόνο να μπεκροπίνουν και επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια!!!
(Τ’ ακούσαμε κι αυτό...) Αυτά, λοιπόν, τα γλοιώδη γουρούνια, οι απόγονοι των ρατσιστών και των κατά συρροή σαδιστών δολοφόνων έχουν το θράσος αγέλης πιθήκων και μιλάνε για προσβολές και ευπρεπείς συμπεριφορές!

http://harryklynn.blogspot.gr/2015/02/blog-post_844.html

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά η πολιτική απάτη στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι είναι μια ανίατη ασθένεια, με γενεσιουργό αιτία τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Πέραν του ότι το ίδιο το σύνταγμα περιέχει απαράδεκτες και άκρως αντιδημοκρατικές προβλέψεις, όπως η παράβαση της αρχής της ισονομίας, αφού μερικοί πολίτες -πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές- είναι περισσότερο «ίσοι» από όλους τους άλλους, αλλά και δεν διασφαλίζει την ισότητα της ψήφου*, δεν έχει καμία πρόβλεψη για την πολιτική απάτη, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί και τα κόμματα να διαγωνίζονται το ένα το άλλο στην πολιτική απάτη και την ψευτιά, με καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα.

Για να μην πάμε πιο πίσω, να ξαναθυμίσουμε στους αναγνώστες μας το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, που κατέληξε στην υποδούλωση της χώρας μας στο μνημόνιο και την Τρόικα, τα Ζάππεια των θαυματοποιών του Σαμαρά, που κατέληξαν στην αποδοχή του πρώτου και την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και τώρα το «θα σκίσουμε το μνημόνιο» και το «εμείς θα παίζουμε τον ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές», που κατέληξε στην αποδοχή του μνημονίου και τη δημιουργία «κατάλληλων» συνθηκών για την υπογραφή και τρίτου μνημονίου. Φυσικά κανείς δεν έχει υποστεί ποινικές συνέπειες για τη ζημιά που έχει προκαλέσει ή προκαλεί στην πατρίδα με τις πράξεις του.

Και όλα αυτά γίνονται γιατί το σύνταγμα, που έγινε ακριβώς για να διατηρεί και να προστατεύει ένα απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αντί να προβλέπει ρητά τον συνεχή έλεγχο και την λογοδοσία των πολιτικών για όσα έλεγαν πριν τις εκλογές και για τα όσα πράττουν αμέσως μετά, αντί να προβλέπει βαριές ποινές για τα πολιτικά εγκλήματα και τις απάτες, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, εγκλήματα και απάτες που στην κυριολεξία καταστρέφουν τη χώρα, τους προστατεύει με έναν απολύτως διαβολικό τρόπο, ενθαρρύνοντας στην ουσία τους επόμενους για να διαπράξουν την επόμενη και μάλιστα μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των πολιτών και της πατρίδας.

Άλλη μια απόδειξη της… συμβολής του Συντάγματος στην καταστροφική πορεία της χώρας είναι η δυνατότητα που δίνει σε οπορτουνιστές και απατεώνες πολιτικούς να χρησιμοποιούν διατάξεις του που σχετίζονται με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, για να νομιμοποιούν σχέδια που εξ αντικειμένου επιφέρουν την καταστροφή της πατρίδας.

Δεν χρειάζεται καν να γίνουμε άγγελοι κακών. Η κατάσταση της χώρας είχε ήδη επιδεινωθεί στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου και κατά τα φαινόμενα -αλλά και σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων- χειροτερεύει, τουλάχιστον σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει ήδη αποστεί από το προεκλογικό της πρόγραμμα, δεν εφαρμόζεις τις ρητές δεσμεύσεις με βάση τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και δεν υπάρχει πρόβλεψη στο σύνταγμα να σταματήσει τον κατήφορο και την καταστροφή.

Με άλλα λόγια, η χώρα τα τελευταία χρόνια οδεύει στην καταστροφή, χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίχτυ ασφαλείας αποτελεί η αντιπολίτευση, η οποία εξ αποστολής ελέγχει την εξουσία. Όμως είναι τόσο διάτρητο το σύνταγμα, που από δίχτυ ασφαλείας μετατρέπει την αντιπολίτευση σε επιταχυντή της καταστροφή και λαιμητόμο για το έθνος.

Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις. Η Ελλάδα έχει καταστραφεί επειδή έχει ένα απαράδεκτο σύνταγμα, το οποίο λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα κατασκευής πολιτικών απατεώνων και εγκληματιών, με αποτέλεσμα η χώρα να κρέμεται από τις αποφάσεις ενός πρωθυπουργού που εκβιάζεται από τους δανειστές, για να καλυφθούν οι ανομίες συγγενικού του προσώπου και οδηγεί τη χώρα στο μνημόνιο, ενός άλλου πρωθυπουργού που αντί να καθαρίσει εν ριπή οφθαλμού τη λίστα Λαγκάρντ, αποκτώντας έτσι ηθικό πλεονέκτημα, παίρνει ως βασικό του σύμβουλο άτομο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με 5,5 εκατ. ευρώ, και τέλος, ενός πρωθυπουργού που αναθέτει κρίσιμα καθήκοντα σε ένα προφανώς συμπλεγματικό και ανισόρροπο άτομο, που οδηγεί τη χώρα σε οικονομική καταστροφή η οποία στην κυριολεξία θα μοιάζει με πυρηνικό όλεθρο αν συνετελεστεί.

Και το σοβαρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που στις κανονικές και όχι στις ψευτοδημοκρατίες πρέπει και μπορεί να παίξει μόνο ο λαός, οι πολίτες.

Εν κατακλείδι, η πατρίδα μας οδεύει στην πλήρη καταστροφή και είναι σχεδόν αδύνατον να σωθεί κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.

Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν οι πολίτες ότι μέσω των εκλογικών διαδικασιών που γίνονται με αυτό το σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, πολύ απλά νομιμοποιούν και δίνουν άλλοθι σε εκείνους που οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι το μόνο όπλο που είχαμε στα χέρια μας να αποδοκιμάσουμε και να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το λευκό ψηφοδέλτιο, μας το ακύρωσε με νόμο ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλλον «επιβραβεύτηκε» γι’ αυτό από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα καταστροφής της πατρίδας, με την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Έρχεται η ώρα των πολιτών.
Yπογράψτε στο Αίτημα για Δημοκρατία


Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά»

«Η Ελλάδα βγαίνει πιο δυνατή από τη διαπραγμάτευση - Άμεσα στη Βουλή πέντε νομοσχέδια και Εξεταστική για τα Μνημόνια»

Με τη συμφωνία του Eurogroup έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίμονης διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής.
Η χώρα πέτυχε τους προκαταρκτικούς στόχους που είχε θέσει σε αυτή τη φάση, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε με παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά σαφή διαχωρισμό της με τα μνημόνια που την συνόδευαν.

«Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι απέσυραν την επιμονή για ανέφικτα πλεονάσματα και επιβεβαίωσαν ότι πρέπει να ανοίξει η διαπραγμάτευση για το χρέος και την αποπληρωμή του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι απογοητεύτηκαν ορισμένοι που πόνταραν σε αποτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο, για το οποίο μιλά η Αντιπολίτευση.

«Γνωρίζω, επίσης, ότι κάποιοι έχουν ποντάρει σε ένα Τρίτο Μνημόνιο τον Ιούνη. Λυπάμαι πολύ, αλλά δυστυχώς και πάλι θα τους απογοητεύσουμε. Ας το ξεχάσουν το τρίτο μνημόνιο, γιατί τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη.

» Αυτό που επιδιώκουμε στο τέλος του τετραμήνου είναι μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία με τους εταίρους για την οριστική αποδέσμευση της χώρας από την ασφυκτική και εξευτελιστική επιτροπεία. Μια συμφωνία που θα καταστήσει κοινωνικά βιώσιμες τις χρηματοδοτικές μας υποχρεώσεις και θα δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, στη κανονικότητα, στη κοινωνική συνοχή» εξήγησε.

Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναλαμβάνει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είπε ο πρωθυπουργός με το πρώτο νομοσχέδιο να αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε 300.000 νοικοκυριά.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα εμπεριέχεται και η ρύθμιση για την εκκίνηση του προγράμματος στέγασης για 30.000 δικαιούχους με επιδότηση ανά άτομο και με προβλέψεις για τον περιορισμό των εξώσεων που πολλαπλασιάστηκαν την πενταετία του Μνημονίου.

Στο ίδιο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ προχωρά η άρση του διαρκούς αυτόφωρου, της σύλληψης, κράτησης και φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο επανέρχεται -και μάλιστα αναδρομικά- το καθεστώς που ίσχυε έως 31.12.2013 για τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να μην αποτελούν μετά από μήνες ενδελεχούς ελέγχου, απλά δελτία πληροφοριών προς τις ΔΥΟ.

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα υλοποιεί τη δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η ρύθμιση αυτή θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα αφορά κατοικίες των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι στις 5 Μαρτίου κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως είπε ο πρωθυπουργός:
Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.
Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.

Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.
Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.

Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την υλοποίηση της δέσμευσης μας για τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ, αλλά και για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη που θα εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που θα απαιτούνται για τις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση.

Και η πρώτη Εξεταστική

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.
«Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό.
» Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη.
Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία» κατέληξε.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Tσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο
Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου
Εκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη εστιάσθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγήςκαι την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη εξετάσθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ειδικά εν όψει των υποχρεώσεων του Μαρτίου.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα Μνημόνια.
Πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης, καθώς αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να έχει αυτή ισχύ.

Σημειώνεται πως μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προχωρήσουν γοργά οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να ξηλωθεί το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.
ΒΗΜΑ

Σχόλιο:
Τις πολιτικές ευθυνες να τις βράσομε κύριε πρωθυπουργέ. Ο κόσμος διψάει για εκδίκηση. Ο κόσμος θέλει κρεμάλες στο σύνταγμα. Την πολιτική ευθύνη δεν ανέλαβε και η ντορα, όταν έκανε πλάτες στον χριστοφορακο για να την κάνει απο την χώρα; Ε και λοιπόν τι έγινε;

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko), με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη.
Την άρση του ρωσικού εμπάργκο για τα ροδάκινα, τις φράουλες και τα πορτοκάλια ζήτησε σήμερα από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko), κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Αλεξένκο, έπειτα από αίτημα του 'Έλληνα υπουργού, ο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων από τον αποκλεισμό, που η Ρωσία επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο σε οπωροκηπευτικά προέλευσης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, ως αντίμετρο στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

«Δεν μπορώ βέβαια να προδικάσω την απόφαση του Ρώσου πρωθυπουργού, αλλά θα κάνω θετική εισήγηση για το θέμα, καθώς θεωρώ το αίτημα ρεαλιστικό» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις δεν είναι κάτι μόνιμο» και ότι το θέμα τού εμπάργκο κάποια στιγμή θα διευθετηθεί, αφού υπάρχουν πάντα πιο ειρηνικά μέσα για να λύνονται τέτοια ζητήματα.

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ σχετικά με το πότε αναμένεται να αρθεί το εμπάργκο στα κοινοτικά προϊόντα, ο κ.Αλεξένκο, που είναι ο επικεφαλής της ισχυρής Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (ROSSELKHOZNADZOR), είπε χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή [...], ενδεχομένως σύντομα, θα αρθεί αλλά είναι πολύ δύσκολο να πούμε πότε», υπογραμμίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από πλευράς της Ε.Ε.

Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι το αίτημα για την εξαίρεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνει δεκτό υποστηρίζοντας πως «υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για τα δύο-τρία αυτά προϊόντα, που βρίσκονται εντός εμπάργκο, ν' απελευθερωθούν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία επικαλείται σε πρόσφατο ενημερωτικό του σημείωμα το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων που εμπίπτουν στη ρωσική απαγόρευση, οι οποίες αποτελούν το 21,5% των συνολικών προς τη Ρωσία, σημείωσαν μείωση της τάξης του 38,5% σε αξία το 2014, υποχωρώντας στα 77 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αισιόδοξο το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει την χώρα εκτός ευρώ

Στη νέα φάση στην οποία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις ευρωζώνης και Ελλάδας αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει οδυνηρές παραχωρήσεις.Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη πέρασαν το Φεβρουάριο «αντιμαχόμενοι» σχετικά με τη διαδικασία παραμονής της χώρας εν ζωή. Εκτιμά δε πως θα περάσουν την άνοιξη παζαρεύοντας για σκληρότερα θέματα, ήτοι για το ποιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να κατευνάσουν τους πιστωτές της χώρας, αλλά και τον πληθυσμό της.
H Wall Street Journal τονίζει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να εξειδικεύσει το πρόγραμμα πολιτικής που έστειλε στις Βρυξέλλες στις 23 Φεβρουαρίου -που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής- σε πιο συγκεκριμένα μέτρα που θα ικανοποιούν τους πιστωτές και θα διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα καταστεί μια πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική οικονομία, που μπορεί να εξυπηρετεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της.

«Η Αθήνα χρειάζεται χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει το χρέος της, ενώ οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν τα περισσότερα χαρτιά», υποστηρίζει η Wall Street Journal και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να «πουλήσει» οδυνηρές παραχωρήσεις προς τους βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, μερικοί εκ των οποίων εκπέμπουν ήδη «αντάρτικους ιαχές» πριν οι μεγάλες μάχες για την οικονομική πολιτική ξεκινήσουν ακόμη».
Τέλος, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο κύριος λόγος για αισιοδοξία παραμένει ότι σχεδόν κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να πτωχεύσει και να εξέλθει από το ευρώ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/wall-street-journal.html#.VPFX9fmsVAI

«Πρώτος στόχος η πάταξη φοροδιαφυγής - έλεγχοι σε 25.000 υποθέσεις»

«Δεν έχω τίποτα εναντίον των πλουσίων, είμαι εναντίον των ανέντιμων πλουσίων. Και είμαι εδώ για να τους πιάσω», δηλώνει ο υπουργός υπερ-ελεγκτής Παναγιώτης Νικολούδης σε συνέντευξή του στους New York Times, ενώ εκτιμά πως εκτός Ελλάδας υπάρχουν 120 δισ. ευρώ, κυρίως σε επενδυτικούς λογαριασμούς στους οποίους η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση.
Ο νέος υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς που ως πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ασχολούνταν για δεκαετίες με υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, λαθρεμπορίου καυσίμων και διαφθοράς σχεδιάζει να βάλει στο στόχαστρο τους ολιγάρχες της Ελλάδας.

Ερευνώντας μια στοίβα ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών ανώτατων στελεχών, πολιτικών και άλλων μελών της ελληνικής ελίτ, ο κ. Νικολούδης βρήκε κάποια ανησυχητικά νούμερα.


Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του στους New York Times έχει στα χέρια του 3.500 ελέγχους οφειλόμενους φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ, από τους οποίους ευελπιστεί πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εισπραχθεί 2,5 δισ. ευρώ. Σύντομα θα βρεθούν στο στόχαστρο άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπληρώνει.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει σημαντικός αφορολόγητος πλούτος εκτός Ελλάδας, στον οποίον περιλαμβάνονται περισσότεροι από 2.000 ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ η οποία εστάλη στην Ελλάδα το 2010. Συνολικά εκτιμάται πως εκτός Ελλάδας υπάρχουν 120 δισ. ευρώ, κυρίως σε επενδυτικούς λογαριασμούς στους οποίους, όπως σημειώνει ο κ. Νικολούδης, η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση.
ΒΗΜΑ

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016 ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Της Μαρίας Βουργάνα
Νέα ηλεκτρονικά «όπλα» επιστρατεύει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, του «μαύρου χρήματος» και του λαθρεμπορίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φόρου σε κάθε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης, ηλεκτρονική πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις συναλλαγές των τραπεζών με τους δανειολήπτες τους και στα στοιχεία για τις αγοραπωλησίες μετοχών μέσω Χρηματιστηρίου, σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, καθιέρωση διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής και για τις δηλώσεις φορολογίας μεταβιβάσεων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών και νέου τύπου ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων για τον εντοπισμό οχημάτων που δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο. Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ, οι εφορίες, τα τελωνεία και οι λοιπές φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα επιδιώξουν να εισπράξουν φέτος φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 48,4 δισ. ευρώ, υλοποιώντας τη φορολογική πολιτική που προβλέπει ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός και πραγματοποιώντας πάνω από 263.800 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους.

Η ΓΓΔΕ, σε μια προσπάθεια να φέρει «ζεστό χρήμα» στα σχεδόν άδεια δημόσια ταμεία, θα επιδιώξει να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα και «μαύρο χρήμα» επεκτείνοντας το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών μέσω του οποίου ελέγχονται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.
Εφορία: Ηλεκτρονικό «μάτι» στα περιουσιακά στοιχεία για έσοδα 48,4 δισ.

Ετσι οι φορο-ελεγκτές της Κ. Σαββαΐδου θα μπορούν από τον Σεπτέμβριο να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν όλα τα τραπεζικά δάνεια που έχουν συναφθεί και μέχρι τέλος του έτους να βλέπουν τα ποσά που επενδύονται σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, με στόχο τον εντοπισμό φορολογουμένων που εμφανίζονται να καταβάλουν μεγάλα ποσά για την αποπληρωμή δανείων, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, αλλά και όσους επενδύουν στο μεγάλα ποσά στο Χρηματιστήριο χωρίς να τα δηλώνουν.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για το 2015, η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων θα καθυστερήσει, καθώς προβλέπεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2016, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα ολοκληρώνονταν τον Απρίλιο του 2015. Το περιουσιολόγιο θα αποτελέσει το βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής, θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητου πλούτου και τη διασφάλιση της είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο.

Ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εμπλουτιστεί το προφίλ του Φορολογούμενου στο Elenxis, με βάση το οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις, για να εντοπιστούν περιπτώσεις υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

Αυτόματη βεβαίωση φόρου Παράλληλα, έως το τέλος του έτους ενεργοποιείται και το Μητρώο των offshore εταιρειών, ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση του συστήματος αυτόματης βεβαίωσης φόρου στις περιπτώσεις μη υποβολής δηλώσεων όλων των φορολογιών.

Με το σύστημα αυτό, κάθε φορά που θα λήγει η προθεσμία υποβολής μιας οποιασδήποτε φορολογικής δήλωσης (εισοδήματος, ΦΠΑ κ.λπ.) οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει τη συγκεκριμένη δήλωση θα ειδοποιούνται αυτόματα μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος ότι σε βάρος τους έχουν καταλογιστεί φόροι υπολογισμένοι κατ' εκτίμηση (με βάση τα ποσά που κατέβαλαν σε προηγούμενες φορολογικές περιόδους) κι ότι σε περίπτωση που υποβάλλουν τελικά τις δηλώσεις που παρέλειψαν οι εκτιμώμενοι φόροι θα διαγραφούν και θα τους καταλογιστούν τα πραγματικά ποσά οφειλών που θα προκύψουν από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις τους.

Στη διάρκεια του έτους μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ σχεδιάζουν να? πάρουν τηλέφωνο περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους για να τους υπενθυμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ σχεδιάζεται και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω e mail.

Στα σχέδια της ΓΓΔΕ περιλαμβάνεται ακόμη η ολοκλήρωση και εφαρμογή του αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών και η υλοποίηση εφαρμογής για την είσπραξη το τέλους παραμονής και πλόων.

Σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό Μητρώο Σκαφών Αναψυχής το οποίο θα συνδεθεί με το e-περιουσιολόγιο. Παράλληλα θα επεκταθεί το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων «στα χέρια» πιστωτικών ιδρυμάτων, η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Εισπρακτικοί στόχοι
• Εισπράξεις φόρων 34,3 δισ. ευρώ από ΔΟΥ, Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΕΜΕΠ) και Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
• Εισπράξεις φόρων 12,4 δισ. ευρώ από Τελωνεία.
• Εισπράξεις έναντι του «παλαιού» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης 1,7 δισ. ευρώ.
• Εισπραξιμότητα έναντι του «αποτελεσματικού νέου» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.
• Εισπράξεις 420 εκατ. ευρώ από μεγάλους οφειλέτες.
• Αύξηση κατά 5% της εισπραξιμότητας επί των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης.
Ελεγκτικοί στόχοι
• 400 πλήρεις και 500 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις με βεβαίωση εσόδων πάνω από 2,925 δισ. ευρώ φέτος.
• 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, offshore. Το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει στόχο να βεβαιώσει περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ και να εισπράξει περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ.
• 2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου.
• 15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις ΔΥΟ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα.
• 5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.
• Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
• Διενέργεια 40.000 εκ των υστέρων τελωνειακών ελέγχων και ελέγχων δίωξης (προληπτικών) με ποσοστό παραβατικότητας άνω του 6% πέραν των 200.000 τακτικών ελέγχων.
Πρόσβαση

Οι φορο-ελεγκτές της Κ. Σαββαΐδου θα μπορούν από τον Σεπτέμβριο να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν όλα τα τραπεζικά δάνεια που έχουν συναφθεί και μέχρι τέλος του έτους να βλέπουν τα ποσά που επενδύονται σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, με στόχο τον εντοπισμό φορολογουμένων που εμφανίζονται να καταβάλουν μεγάλα ποσά για την αποπληρωμή δανείων, ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην εφορία.

Το προφίλ
Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εμπλουτιστεί το προφίλ του Φορολογούμενου στο Elenxis, με βάση το οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις, για να εντοπιστούν περιπτώσεις υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

100.000 τηλεφωνήματα
Στη διάρκεια του έτους οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ σχεδιάζουν να? πάρουν τηλέφωνο περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους για να τους υπενθυμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ σχεδιάζεται και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω e mail.
Ημερησία

Του Γιώργου Δελαστίκ

Χαστούκι στο κύρος της κυβέρνησης ο προχθεσινός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ», όπως και ο κεντρικός τίτλος του χωριστού οικονομικού τμήματος της ίδιας εφημερίδας, όπως και το κύριο άρθρο, όπως και τα ρεπορτάζ της. «Ελλάδα: Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτάσσεται στις απαιτήσεις των Βρυξελλών» διαλαλούσε η «Μοντ» από την πρώτη της σελίδα. «Ο Τσίπρας ξεχνάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες» διατυμπάνιζε η πρώτη οικονομική σελίδα. «Οι μεταρρυθμίσεις που η Αθήνα υπόσχεται να κάνει είναι εκείνες που είχε εγγράψει σε λίστα η ''τρόικα'' και τις οποίες είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονιζόταν στους τίτλους ενός ρεπορταζιακού κομματιού.

Οσο για το κύριο άρθρο της γαλλικής κεντρώας εφημερίδας, αυτό χειρίζεται τον Αλέξη Τσίπρα περίπου σαν ένα μικρό, άτακτο παιδί που, όπου να 'ναι, συμμορφώνεται οριστικά. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αλλάξει την ΕΕ ολομόναχος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το επαναστατικό κίνημα που θα σαρώσει τις πολιτικές λιτότητας» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Η Ελλάδα παραμένει μια ανωμαλία στην Ευρώπη στο θέμα της συλλογής φόρων -παρόλο που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρχίσει να καθαρίζει τους στάβλους του Αυγεία- και η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί απαράδεκτα προνόμια. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να επιτεθεί σε αυτά τα κακά. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε γιατί πρόκειται για επιχείρηση που απαιτεί πολιτικό θάρρος. Ειδικά τη στιγμή αυτή που ο χειρισμός της αναμέτρησής του με την ''τρόικα'' κινδυνεύει να τον αφήσει ξεκρέμαστο στην ελληνική Αριστερά της Αριστεράς» τονίζει η κεντρώα γαλλική εφημερίδα. Πολύ μεγαλύτερη πολιτική σημασία έχει όμως η τελευταία φράση, με την οποία κλείνει το κύριο άρθρο της: «Περνώντας οι πρώτες μπουνιές που έφαγε στο σαγόνι, αν ο κ. Τσίπρας δώσει εγγυήσεις σοβαρότητας και αυθεντικής μεταρρυθμιστικής θέλησης, θα έχει έρθει η στιγμή να τον υποστηρίξουμε χωρίς υστεροβουλία»! «Αν τον αφήσει ξεκρέμαστο η Αριστερά, να τον πάρουμε εμείς!» είναι η γραμμή που δίνει η κεντρώα «Μοντ»!

Εντυπωσιακή η επιλογή που προτείνει - της ενσωμάτωσης του πρωθυπουργού στο ευρωκατεστημένο. Πρώτο θέμα ήταν προχτές η ελληνική κυβέρνηση και οι προτάσεις της και στον γερμανικό Τύπο. «Ο Ντάισελμπλουμ αποκλείει Grexit» ανέφερε ο υπότιτλος του κεντρικού πρωτοσέλιδου θέματος της σοβαρής δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ δείχνει και αυτός κατανόηση για τους «άσχετους» που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας: «Ηταν αναγκαίο να αντιληφθεί η νέα κυβέρνηση πώς φαίνεται η χρηματοοικονομική και η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας» δήλωσε με έκδηλη ικανοποίηση.

Πολύ σοβαρότερο είναι όμως το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα της. «Ο φραστικός αφοπλισμός της αθηναϊκής κυβέρνησης υποδεικνύει ότι έγινε ρεαλιστική και ότι φεύγουν από ανάμεσά μας οι αντιπαραθέσεις, τις οποίες μόνο να χάνει μπορεί» αναφέρει με γνήσια γερμανική υπεροψία. «Πολύ περισσότερο είναι τώρα η Αθήνα έτοιμη να ακούει τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέτει πλέον υπερβολικές απαιτήσεις...» συνεχίζει. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, καταλάβαμε πολύ καλύτερα γιατί εξέχοντες νομικοί, αν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Μητρόπουλος, όχι μόνο αντιτάσσονται στη συμφωνία που επετεύχθη στην ευρωομάδα, αλλά και επιμένουν ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει επ' ουδενί να έρθει στη Βουλή.

Ο λόγος είναι ότι οι Γερμανοί θεωρούν αυτό το κείμενο νομικά δεσμευτικό κείμενο, το οποίο στα μάτια τους ισοδυναμεί με το... πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Προσοχή, σε τέτοια θέματα δεν είναι να παίζει κανείς με τους Γερμανούς! «Η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι επίσης για δύο θεμελιώδεις λόγους σημαντική για την ευρωομάδα. Αφενός αποτελεί τώρα το πρόγραμμα του κυβερνητικού συνασπισμού (σ.σ. της Αθήνας), ο οποίος δεν είχε δώσει ακόμη κάποια συνθήκη του συνασπισμού. Αφετέρου είναι αξιοσημείωτο ότι στη λίστα δεν υπάρχει ούτε ''κούρεμα'' του χρέους ούτε προεκλογικά συνθήματα όπως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού» γράφει το κύριο άρθρο της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

«Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει η ίδια τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, δεν θα της επιτρέπει πλέον να ισχυρίζεται δημοσίως ότι η Ελλάδα έχει υποταχθεί σε υπαγόρευση όρων από ξένους» τονίζει η γερμανική εφημερίδα, εμφανώς ικανοποιημένη από τις εξελίξεις.
ΕΘΝΟΣ

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ιερατείου, προ καιρού μας είχε ομολογήσει ότι οι θεσμοί θα προτιμούσαν «οικεία πρόσωπα στην εξουσία και όχι ακραίες δυνάμεις». Δεν ήταν να απορεί κανείς, ποιος δεν θέλει να συναλλάσσεται με οικείους.

Τώρα που ο ελληνικός λαός δεν δέχτηκε την επιθυμία του ως προσταγή, μίλησε και μύρισε, πάλι, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Επανήλθε ο εκπρόσωπος του θεσμού, για να μας θυμίσει ότι δεν ψήφιζαν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί, Πα.Σο.Κ. και Νέα Δημοκρατία, τα τελευταία σαράντα χρόνια, θεωρώντας κατά συνέπεια αυτονόητο, ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει να τηρηθούν.

Αγνοεί όμως εντέχνως, ο πρώτος μεταξύ ίσων, εντιμότατος φίλος μας, ότι ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς όπως θέλει να μας τα παρουσιάσει, παρ' όλη τη δημιουργική σαφήνεια με την οποία εμίλησε. Πράγματι, βέβαια, έχομε κι εμείς τις ευθύνες μας που ψηφίζαμε Νέα Δημοκρατία και Πα.Σο.Κ. τα τελευταία σαράντα χρόνια, αλλά έχουν την ευθύνη τους και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που υποτίθεται ότι έλεγχαν τα πεπραγμένα εκείνων των ανάξιων κυβερνήσεων. Ίσως, μάλιστα, όπως έχομε πει ουκ ολίγες φορές, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί ψηφοφόροι, ποιος πραγματικά διασώθηκε, εκείνο το τόσο μακρινό πια 2010, διότι δεν ήταν ο ελληνικός λαός, αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών τους, που διασώθηκαν, παρόλο που δεν θα τους άξιζε, διότι αφειδώς και κατά παράβαση όλων των ορθών τραπεζικών πρακτικών δάνειζαν τις διεφθαρμένες μας κυβερνήσεις.

Μόνο που, εκτός από τον καθηγητή Μark Mazower, ο οποίος το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, ποιος άλλος, τολμάει να μιλήσει γι΄ αυτά, τα... ανάξια λόγου ζητήματα? Σχεδόν κανείς -και πάντως κανείς, προς το παρόν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς! Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις του, του τελευταίου καιρού, αλλά μέσα στον κατοπινό του ενθουσιασμό για την εξαιρετική προσωπικότητα του δόκτορος Σόιμπλε και την επιτυχία (sic) της ελληνικής διαπραγμάτευσης, φαίνεται ότι το ξέχασε κι αυτός...

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ας μην παραγνωρίζομε ότι το τελευταίο και δυσκολότερο μέρος του προγράμματος "διάσωσης", το οποίο οι εκβιαστές-δανειστές και (συν)εταίροι μας, επιμένουν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί, είναι ο κόμπος στο χτένι, μετά από τα κουρέματα, τα χτενίσματα και τις τρίχες κατσαρές μιας οδυνηρής πενταετίας. Ο κόμπος στο χτένι, που καταδεικνύει με τρόπο πρόδηλο και πασιφανή, ότι το μνημόνιο απέτυχε.

Μερικές φορές δείχνομε να ξεχνάμε, αναιτίως, ότι μια αξιολόγηση μπορεί να αποβεί θετική, αλλά μπορεί να αποβεί και αρνητική. Όχι μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, των καταρρεόντων δεικτών ευημερίας και κοινωνικής συνοχής καθώς και η κοινή λογική, καταδεικνύουν ότι το πρόγραμμα "διάσωσης" αξιολογήθηκε και βρέθηκε αποτυχημένο και ατελέσφορο, τόσο ως προς τον σχεδιασμό όσο και ως προς την εκτέλεσή του.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αν η σημερινή συγκυβέρνηση ενδώσει στις πιέσεις του κατεστημένου συστήματος και σε αυτό που ανοήτως και αφρόνως τυρβάζουν ορισμένοι για "εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης", τότε θα έχομε μπροστά μας την ισχυρότερη απόδειξη ότι οι εκλογές είναι περιττές (!) επιστρέφοντας σε λύσεις Παπαδημοκρατίας με αριστερό (sic) πρόσημο. Όμως, αν εμπεδωθεί μια τέτοια θεώρηση, τότε τα πολύ χειρότερα θα είναι μπροστά μας. Τα τρισχειρότερα...

Ας μην επιτρέπομε στον εντιμότατο κ. Γιουνκέρ να μας δουλεύει ψιλό γαζί, αλλά, κυρίως, ας μην κοροϊδευόμαστε ούτε και αναμεταξύ μας: Τι σόι "εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης" μπορεί να είναι αυτή που θα περιλαμβάνει τους γραικύλους εκτελεστές του P.S.I. ή τους παρανοϊκούς αλήστου μνήμης εμπνευστές απατηλών σουξεδιάρικων ιστοριών ή τέλος τους... άνω ποταμών κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της διαπλοκής που βρωμάνε και ζέχνουν, σαν τα στάσιμα καλοκαιρινά νερά?

Η σύνθεση είναι από την OKTANA

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2015/02/shadows.html


«Η απόφαση της Λευκωσίας να δώσει διευκολύνσεις στον ρωσικό στόλο για σκοπούς αντι-τρομοκρατίας και αντι-πειρατίας, είναι ανησυχητική και απογοητευτική», δήλωσαν Βρετανοί βουλευτές στην εφημερίδα Daily Mail.

Το άρθρο, αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη ότι η Κύπρος ήδη έχει δύο βρετανικές βάσεις με 3,200 στρατιώτες.

Παρόλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Νίκος Αναστασιάδης άφησε να εννοηθεί ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν και την αεροπορική βάση στην Πάφο. Και όλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, την ίδια ώρα που γίνονται σκέψεις για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος.

Το αντάλλαγμα που πήρε η Λευκωσία, σύμφωνα με την Daily Mail, είναιΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ "ΕΥΠΑΘΗ" ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μια πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης προδιαγράφεται στο άμεσο μέλλον ως απόρροια της αλλαγής της πολιτικής της έναντι της Μόσχας, καθώς έγκυρες πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ή σε ένα σημαντικό μέρος αυτών, εξαιρώντας τα από αυτά της λοιπής Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Σήμερα υπήρξαν σχετικές συζητήσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko) στην Θεσσαλονίκη και αγορά σε πρώτη φάση τα


ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ «ΑΘΩΟ»!
Μού είπε ο Παπακωνσταντίνου να διαγράψω το αρχείο και το έκανα! Αυτό υποστήριξε o Γιώργος Αγγελόπουλος, εξειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα τεχνολογίας, κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αναλυτικά η στιχομυθία με τον πρόεδρο:
Μάρυτρας: Το τελευταίο τρίμηνο του ’10 μου έδωσε το cd. Αδυνατώ να θυμηθώ ακριβώς το πότε γιατί γενικώς φοράω κοντομάνικα και δεν μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο. Ηταν μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Δεν μου είπε ποτέ ότι είναι εμπιστευτικό ή να προσέχω. Ασχολήθηκα με αυτό την ίδια μέρα και είδα ότι περιελάμβανε πολλά αρχεία, πάνω απο 2000″.

Πρόεδρος: Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Εδώ παίζουμε μεταξύ 2059 και 2062. Γιατί κάποιος είπε στη Βουλή ότι το cd ήταν άλλο από αυτό που δόθηκε μετά.

Μάρτυρας: Τα άνοιγα ένα

Έρχεται η ώρα όπου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του για το εθνικό έγκλημα του Παπανδρέου και της συμμορίας του. Μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης νομοσχεδίου για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια από τον πρωθυπουργό, δέσμευση και του κ. Σαμαρά που ουδέποτε υλοποιήθηκε, αλλά αντίθετα υιοθετήθηκαν πλήρως από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου τα στοιχεία των Παπακωνσταντίνου – Γεωργίου, έρχεταιΑλυσιδωτές οι αποκαλύψεις μετά την «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε πίσω από την αγορά των θωρακισμένων λιμουζινών. Η έρευνα προχωρά βαθύτερα και τα πρώτα δείγματα αποκαλύπτουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Για την ακρίβεια φαίνεται πως τις μαύρες εποχές του καθεστώτος Παπανδρέου έχει συντελεσθεί ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου, με την σκανδαλώδη μέθοδο των «απόρρητων κονδυλίων». Έναν νόμο, απομεινάρι της χούντας που φαίνεται πως εξυπηρέτησε τις άνομες μεθοδεύσεις της παρέας Παπανδρέου, την στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως «λεφτά δεν

του Δημήτρη Καζάκη

Χθες, 25/2, η Βουλή απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι συνιστά ένα γκέτο, μια οργανωμένη μαφία, μια Καμόρα, που προστατεύει ζηλόφθονα τα μέλη της με ένα ιδιαίτερο είδος ομερτά. Και ίσως να μην εκδηλώνεται πουθενά αλλού πιο καθαρά αυτή η ομερτά, παρά στις ψηφοφορίες για την άρση ασυλίας των βουλευτών.Το ακαταδίωκτο των βουλευτών

Το Σύνταγμα ορίζει με βάση το άρθρο 62, παρ. 1 του Συντάγματος ότι "Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος." Επομένως, αν ένας πολίτης κινηθεί δικαστικά εναντίον βουλευτή για αδικοπραξίες που δεν έχουν σχέση με την πολιτική του δράση, τότε ο Εισαγγελέας οφείλει -αφού εξετάσει την υπόθεση- να την στείλει στη Βουλή με αίτηση για άρση της ασυλίας του συγκεκριμένου βουλευτή.

Μάλιστα το άρθρο 83 του κανονισμού της Βουλής στην παρ. 1 ορίζει: "Oι αιτήσεις της...
εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά Bουλευτή, σύμφωνα με τα άρθρα 61 παρ.2 και 62 παρ. 1 του Συντάγματος, αφού ελεγχθούν από τον Eισαγγελέα του Aρείου Πάγου, υποβάλλονται στη Bουλή δια του Yπουργού Δικαιοσύνης και καταχωρίζονται σε ιδιαίτερο βιβλίο κατά τη σειρά της υποβολής τους."

Με άλλα λόγια, ο Εισαγγελέας που κάνει αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή, έχει διαπιστώσει ότι συντρέχει βάσιμος λόγος για την άσκηση δίωξης εναντίον του. Και μάλιστα το αίτημά του αυτό έχει ελεγχθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν αυτό διαβιβαστεί στην Βουλή.
Τι γίνεται όταν τελικά το αίτημα φτάσει στη Βουλή; Σύμφωνα με το άρθρο 83 του κανονισμού προβλέπονται τα εξής:

2. Oι αιτήσεις αυτές, αμέσως μετά την υποβολή τους, παραπέμπονται από τον Πρόεδρο της Bουλής στην Eπιτροπή Kοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του άρθρου 43A παρ. 1 περ. η΄.

3. Η Επιτροπή, αφού ακούσει τον Βουλευτή του οποίου ζητείται η άρση της ασυλίας, εφόσον αυτός το επιθυμεί και τον οποίο σε κάθε περίπτωση προσκαλεί προς τούτο ο Πρόεδρος της Επιτροπής τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της, ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται αυτή συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη, η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας.

4. H Eπιτροπή δεν εξετάζει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά του Bουλευτή και συντάσσει σχετική έκθεση εντός της προθεσμίας που τάσσει το παραπεμπτικό έγγραφο του Προέδρου της Bουλής. Η έκθεση της Επιτροπής είναι αιτιολογημένη.

Με άλλα λόγια αν η αίτηση άρσης δεν συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή και δεν υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα, τότε η Επιτροπή οφείλει να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Επιτροπή, αλλά και η ολομέλεια του σώματος που θα κρίνει τελικά το αίτημα της άρσης, είναι να κρίνει ή να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά του βουλευτή. Υποτίθεται ότι αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης.

Ύποπτα τα κίνητρα πολίτη όταν μηνύει βουλευτή.

Στην Βουλή λοιπόν χθες έφτασε μετά από πολλά το αίτημα της Εισαγγελείας πρωτοδικών για άρση της ασυλίας του βουλευτή Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Το αίτημα αυτό έχει σχέση με μυνήσεις που έχει καταθέσει ένας πολίτης επ' ονόματι Αλαϊάδης Γεώργιος εναντίον του Γεωργιάδη για κατά συρροή παραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για φοροκλοπή και φοροαποφυγή για χρόνια.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών αφού έκρινε ότι υφίσταται αδίκημα σχημάτισε δικογραφία και αφού την έλεγξε ως όφειλε και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβιβάστηκε στη Βουλή με το αίτημα της άρσης ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Γεωργιάδη. Πώς αντέδρασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής;

Στις 18-12-2014 συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρόντων των Βουλευτών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη (ΝΔ), Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Βασιλείου-Νικολάου Υψηλάντη (ΝΔ), Ευαγγέλου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστου Γκόκα (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλιας-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Πολυβίου Ζησιμόπουλου (ΧΑ), Μαρίας Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Σπυρίδωνος Χαλβατζή (ΚΚΕ) και Παρίση Μουτσινά (ΔΗΜΑΡ) και στη συνεδρίαση αυτή παρέστη κληθείς και ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εκθέσει τους ισχυρισμούς τους οποίους εξέθεσε και ζήτησε να μην γίνει δεκτή η αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

«Στη συνέχεια η Επιτροπή δέχθηκε κατά πλειοψηφία με μία ψήφο "παρών" ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία ζητείται από την εισαγγελική αρχή η χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτού κ. Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη συντρέχει η περίπτωση η προβλεπόμενη στην παράγραφο 3 του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και προτείνει τη μη άρση της ασυλίας του». Δηλαδή συνδέεται με την πολιτική και κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή, ή υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Και παρά το γεγονός ότι απαιτείται αιτιολογημένη έκθεση της Επιτροπής, δεν υπήρξε απολύτως τίποτε.

Δικαιολογίες για ηλιθίους αντί του προφανούς.

Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το αν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Γεωργιάδη ή όχι μίλησε ο Αντώνης Συρίγος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γεώργιος Γεωργαντάς από τη ΝΔ και ο ίδιος ο εναγόμενος. Δείτε τι είπαν:

"ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι, συνοψίζοντας, ο μεν καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι ο Βουλευτής κ. Γεωργιάδης πρέπει να διωχθεί για φορολογικά αδικήματα που του καταλογίζει και γι’ αυτό ζητά η εισαγγελική αρχή την άρση της ασυλίας του. Ο δε καταγγελλόμενος αρνείται τις καταγγελίες. Ισχυρίζεται ότι ο καταγγέλλων έβαλλε εναντίον του με μοναδικό κίνητρο να κάνει ντόρο δηλαδή να αποκτήσει δημοσιότητα, προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης και να γίνει γνωστός στρεφόμενος εναντίον του επιδιώκοντας την πολιτική του δίωξη."

Η Επιτροπή, όπως ακριβώς και η Καμόρα προστατεύει τους "δικούς της" κι έτσι έκρινε ότι ισχύει ο ισχυρισμός του Γεωργιάδη.

"ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Όταν γίνεται η καταγγελία στον Εισαγγελέα, υπάρχει η διαδικασία που βλέπετε σήμερα. Υπάρχει η δημοσιότητα ενός ζητήματος, το οποίο βεβαίως έχει αρνητική χροιά για τον καταγγελλόμενο αλλά ταυτόχρονα δίνει μια δημοσιότητα στον καταγγέλλοντα. Αν ο καταγγέλλων είναι τριτοκλασσάτο στέλεχος κόμματος, αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, τις οποίες έχει αναγνωρίσει σε τηλεοπτική εκπομπή, αν ο στόχος του είναι να βγει σ’ αυτή την τηλεοπτική εκπομπή και να πει αυτές τις φιλοδοξίες του, αν συγχρόνως έχει κάνει τρεις καταγγελίες κατά του ιδίου Βουλευτή -ο οποίος τυγχάνει μεγάλης δημοσιότητας, οπότε όποια καταγγελία κατά του συγκεκριμένου Βουλευτή θα τύγχανε και μεγάλης δημοσιότητας για τον ίδιο- τότε έχουμε ξεκινήσει και έχουμε βρει το κίνητρο."

"Βεβαίως, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της καταγγελίας οποιασδήποτε παράνομης πράξης ή μη νόμιμης ενέργειας διαπιστώνει και βεβαίως όταν το κάνει επωνύμως πρέπει να τύχει και συγχαρητηρίων, αλλά να το κάνει έτσι όπως πρέπει, στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Αν δεν βρει άκρη ή δεν έχει το αποτέλεσμα που νομίζει ότι πρέπει να βρει από τις αρμόδιες φορολογικές και ελεγκτικές αρχές, τότε, ναι, να κάνει την μήνυση στον Εισαγγελέα. Όμως, πολύ εύκολα κάποιοι -και νομίζω ότι ο καθένας από εσάς μπορεί αύριο να το υποστεί αυτό- επιλέγουν αυτήν την οδό, με προφανείς σκοπιμότητες."

Τον χαρήκατε τον κ. Γεωργαντά; Αν ο μηνυτής είναι πολίτης και τύχει να είναι τριτοκλασάτο μέλος κάποιου κόμματος, τότε πετάμε στο καλάθι των αχρήστων το αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος για να ζητά την δίωξη του βουλευτή έχει διαπιστώσει ότι υφίσταται αδίκημα. Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται να επιδιώκει τη δημοσιότητα σε βάρος βουλευτή που κυνηγά με χίλιους τρόπους τη δημοσιότητα ο ίδιος.

Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί κανένας πολίτης να μηνύσει, ή με άλλον τρόπο να επιδιώξει την δικαστική δίωξη βουλευτή, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να αρθεί η ασυλία του. Πάντα θα ανακαλύπτουν πολιτικά κίνητρα του πολίτη κατά του βουλευτή και δίψα για δημοσιότητα σε βάρος του εθνοπατέρα.

Θυσία για τον κοινοβουλευτισμό ο Γεωργιάδης

Ο ίδιος ο Γεωργιάδης γκρίνιαξε ότι έχει καταταλαιπωρηθεί με την υπόθεση αυτή, η οποία είναι τελείως ανυπόστατη μιας και έχει όλα τα παραστατικά να το αποδείξει. Τότε γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, να ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει περίτρανα την αθωότητά του; Γιατί ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, ενώ υποτίθεται ότι διέθετε όλα τα ντοκουμέντα για να κατεδαφίσει τον διώκτη του;

Να πώς δικαιολογήθηκε ο ίδιος:

"ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο μόνος λόγος που ζήτησα να μην αρθεί η ασυλία μου, δεν είναι βεβαίως η ουσία της υποθέσεως η οποία είναι για μένα παντελώς αδιάφορη, αλλά διότι θα ήταν σαν να ανοίγαμε ένα παράθυρο και οποιοσδήποτε θα ήθελε να αποκτήσει δημοσιότητα, να κάνει μήνυση σε έναν Βουλευτή ή έναν Υπουργό για να τον βγάλουν τα κανάλια. Κατά τη γνώμη μου, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το κάνουμε γιατί θα ανοίξουμε μια κερκόπορτα. Περί αυτού και ό,τι θέλετε ψηφίζετε."

Έχετε ακούσει πιο άθλια δικαιολογία; Τι θέλει να μας πει ο κ. Γεωργιάδης; Ότι ενώ η υπόθεση του είναι παντελώς αδιάφορη, θυσιάζεται για τον κοινοβουλευτισμό; Δεν σκέφτεται το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να εικάσει ότι είναι ένοχος και γι' αυτό θέλησε να αποφύγει την δίωξη του Εισαγγελέα; Ή μήπως τον έπιασε ο πόνος και θέλει να κρατήσει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του το μονοπώλιο του σούργελου στα κανάλια;

Με τον Χαϊκάλη πιο χυδαίο απ' όλους

Πάντως ο χειρότερος απ' όλους ήταν ο γνωστός Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ. Δείτε ο αφιλότιμος με ποιόν τρόπο υπερασπίστηκε τον Γεωργιάδη.

"ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν είχα κανένα λόγο, κυρία Πρόεδρε, να πάρω το λόγο, αλλά θα τον πάρω και αυτήν τη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γεωργιάδη. Πρόκειται για ένα άτομο άνευ σημασίας και ο λόγος που έγινε η μήνυση είναι μόνο και μόνο για να γίνει γνωστός. Τον γνωρίζω. Είναι ένα πρόσωπο -να το επαναλάβω άλλη μια φορά- άνευ σημασίας και ο μοναδικός λόγος που έγινε αυτή η πράξη ήταν για να πάρει δημοσιότητα. Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες της τηλεόρασης, ξέρουν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν -ακριβώς όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης- διαδικασίες τηλεοπτικού χρόνου, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο ατόπημα αυτό το οποίο έγινε στη σημερινή διαδικασία, να ασχοληθούμε δηλαδή με έναν τέτοιο κύριο, κάτι που αν το ξέραμε από πριν, δεν θα είχε ασχοληθεί καν η Επιτροπή. Ευχαριστώ πολύ."

Με άλλα λόγια ο κ. Χαϊκάλης, αν καταλάβατε, δεν βρήκε φαιδρό μόνο τον μηνυτή της υπόθεσης Γεωργιάδη, αλλά και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που δεν μπόρεσαν ούτε καν να αντιληφθούν ότι η μήνυση δεν έχει κανένα άλλο περιεχόμενο εκτός από την προβολή του ενάγοντος. Είναι τόσο φαιδροί οι εισαγγελείς Πρωτοδικών και Αρείου Πάγου ώστε διαπίστωσαν αδίκημα, στοιχειοθέτησαν κατηγορία και κατόπιν διαβίβασαν τη δικογραφία στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας για να ασκηθεί δίωξη εναντίον του βουλευτή Γεωργιάδη για φορολογικές απάτες κατ' εξακολούθηση.

Βέβαια, η τοποθέτηση ειδικά του Χαϊκάλη δείχνει επίσης και το ηθικό ανάστημα του ανδρός. Άδραξε την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του μηνυτή επειδή παλιότερα ανήκε στους ΑΝΕΛ και αποχώρησε. Έτσι εκδικείται η κομματική κόζα νόστρα όσους δεν μένουν αφοσιωμένοι σ' αυτήν.
Τελικά ποιοί είναι οι φαιδροί στην όλη υπόθεση; Οι Εισαγγελείς που έκαναν τη δουλειά τους; Ή οι βουλευτές που λειτούργησαν όπως ως μέλη της Καμόρα και προστάτευσαν έναν δικό τους για να μην ανοίξει η "κερκόπορτα" όπως είπε ο Γεωργιάδης, που θα επιτρέψει στον οποιοδήποτε απλό πολίτη να διώκει δικαστικά τους εθνοπατέρες μας;

Ψήφισαν συνολικά 224 Βουλευτές για την υπόθεση του κ. Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη. Υπέρ της άρσεως ασυλίας ψήφισε 1 Βουλευτής. Κατά της άρσεως ασυλίας ψήφισαν 216 Βουλευτές. Ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» 7 Βουλευτές της ΧΑ. Μόνο ένας τόλμησε να ψηφίσει υπέρ του αυτονόητου. Όλοι οι άλλοι σαν μια καλή παρέα, έβαλε πλάτες ο ένας στον άλλο για να αποδείξουν ότι μόνο στις προφάσεις διαφέρουν. Αληθινή Καμόρα.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/02/blog-post_813.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget