1/1/2015 - 1/2/2015

- Σόι  πάει το βασίλειο

ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ DNA 


 ΚΟΡΗ  ΓΥΙΟΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΑΝΗΨΙΑ …ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΪ…πολιτικοί .…. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΙΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ επίτιμου  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ….. 

Είναι  η Αντιγόνη Λυμπεράκη η οποία πρίν ηγήθηκε με μεγάλη αποτυχία  του ψηφοδελτίου Επικρατείας της σύμπραξης του νεοφιλελευθερου Μάνου-του γνωστού επίσης  νεοφιλελευθερου Τζήμερου- και του φανατικού  της παγκοσμιοποίησης  Βαλλιανάτου   «Δράση - Δημιουργία Ξανά». 
Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι είναι η κόρη της αδερφής του επίτιμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αρτεμισίας Λυμπεράκη. Τώρα « στολίζει»  τις τάξεις των γυρίνων της «σοβαρής Χρυσής Αυγής»…. και θα την τρώμε επιβαλλόμενα σε διάφορα παράθυρα να ψελλίζει διάφορα, χωρίς  πολιτική θέση και άνευ σημασίας.

Όλα τα άξια στελέχη έχει μαζέψει ο Μπομπολάκης

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΥΝΤΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ 
Μιράντα Ξαφά: Η αρχιέρεια του νεοφιλελευθερισμού

Από τα πρόσωπα τα οποία φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στην σημερινή κατάσταση να δοκιμάζουν την κοινή λογική. Και η Μιράντα Ξαφά, η οποία πρόσφατα υπερασπίστηκε το ΔΝΤ όταν το ταμείο αναγνώρισε το καταστροφικό του λάθος με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές του ελληνικού μνημονίου, είναι ένα από αυτά τα πρόσωπά, καθώς τις τελευταίες δύο, τουλάχιστον, δεκαετίες έχει κινηθεί στους διαδρόμους της εξουσίας, έχει διατελέσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχει υπηρετήσει στις τάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχει διαπρέψει ως φορέας υπερσυντηρητικών απόψεων, έχει πολλές φορές ρίξει την ευθύνη στην Αριστερά, έχει εισηγηθεί με δημόσιες τοποθετήσεις την επιβολή σκληρών μέτρων στον ελληνικό λαό και βέβαια έχει υπερασπιστεί την πολιτική που ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και φυσικά την μνημονιακή στρατηγική που υλοποιείται στην Ελλάδα

Η νέα κυβέρνηση υπό τον κο Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από το Λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής. Ο Πρωθυπουργός στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επέλεξε να απαντήσει με ένα άλλου είδους δόγμα του σοκ προς τους εταίρους αυτή τη φορά. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Έμεινε πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που η Ελλάδα το 2010 μπήκε στο σπιράλ θανάτου του μνημονίου, κατ’ επιλογήν του Παπανδρέου και των 156 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν Έλληνες, Πρωθυπουργός και Υπουργοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να υπερασπιστούν την χώρα, το Λαό και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα. Πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία βρέθηκε μια ηγεσία να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για το Λαό, Εθνική Κυριαρχία για τη χώρα.

Βέβαια η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί ως ισότιμος μέλος από τους Ευρωπαίους βρήκε τη σφοδρή αντίδραση σχεδόν όλων των εταίρων. Τον τόνο είχε δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κοτζιάς ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Ε.Ε. να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας (η Ε.Ε) δεδομένη τη βουβή συμφωνία των Ελλήνων , όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο ανεκδιήγητος κος Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν ανέχεται εκβιασμούς από την Ελλάδα. Αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Ο κος Σουλτς απείλησε ότι θα χάσουμε ενώ ο κος Ντάισελμπλουμ διέκοψε τη συνέντευξη τύπου και αποχώρησε στολίζοντας με «γαλλικά» τον κο Βαρουφάκη μην αντέχοντας να ακούει ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε με την τρόικα. Ταυτόχρονα διάφορες χώρες ανέφεραν ότι δεν θέλουν να γίνει διεθνή διάσκεψη για το χρέος καθώς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθουν αντιμέτωποι με τη Γερμανία.

Σύμμαχοι των Γερμανικών επεκτατικών τακτικών μια πλειάδα συγκροτημάτων διαπλοκής και τηλεοπτικών «δημοσιογράφων» που λυσσαλέα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών απαιτώντας μεγαλύτερη εξαθλίωση και υποτέλεια του Λαού και της χώρας.

Εάν πράγματι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα όπως ανέφερε ο κος Σουλτς, δεν έχουν παρά να εκδώσουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα και να δοθούν στη Δικαιοσύνη οι λίστες διαπλοκής της Siemens. Τόσο απλό είναι.

Έχει ξεκινήσει ένα σκληρό μπρα ντε φερ χωρίς η Ελλάδα να έχει πολλούς συμμάχους στο Ευρωενωσιακό σύστημα. Σε αυτή τη μάχη χρειάζονται διεθνείς συμμαχίες και μάλιστα ισχυρές. Σημαντική παράμετρος ότι δεν έχουν ακόμη εκφραστεί, δημόσια τουλάχιστον, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κος Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Λαγκάρντ.

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί θα ήταν η εγγραφή στον προϋπολογισμό της Ελλάδας των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μια κίνηση που θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τη Γερμανία σε αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ.

Είναι επιβεβλημένο να απαιτηθεί άμεσα η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς σε μια τόσο σκληρή μάχη δεν μπορεί να παραμένει σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο ο πιο ακραίος εφαρμοστής του μνημονίου της καταστροφής και βασικός εκπρόσωπος του Γερμανικού επεκτατισμού.

Την Κυριακή ο Λαός ψήφισε και έδωσε εντολή διακυβέρνησης της χώρας στον κο Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι μια εβδομάδα μετά είναι και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή τη μάχη για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την Πατρίδα του.

Η λύρα ξεκίνησε να παίζει. Τώρα ποιος θα χορέψει πεντοζάλη θα φανεί τον αμέσως επόμενο καιρό. Εδώ που τα λέμε εμείς μάθαμε να χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου πέντε χρόνια τώρα.

Υ.Γ. 1 Τελικά έχει κότσια « ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς» κύριε Σαμαρά. Έχει τα κότσια να πάει κόντρα στους ισχυρούς, για το καλό της Ελλάδας!!!

Στάθης Διομήδης

http://olympia.gr/

Δριμεία επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποσχόμενος την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις .
«Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη Realnews.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , δήλωσε επίσης ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δυο εκατομμύρια τον μήνα.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Ρωσία σημειώνοντας πως «οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την Ε.Ε.».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν αυτές είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού και των ίδιων των εταιρειών, σημειώνει πως η Κίνα δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, αλλά «θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση που υπέγραψε το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις».

http://olympia.gr/

Είναι τα πολιτικά υποκείμενα που θησαύρισαν στο καθεστώς του μνημονίου, κερδίζοντας ασυλία για τα εγκλήματα τους με αντάλλαγμα την ληστεία του Έθνους.
Είναι αυτοί που αποκαλούσαν τους Έλληνες «διεφθαρμένους», την ίδια στιγμή που εμπλέκοντο σε κακουργηματικές υποθέσεις.
Είναι αυτοί που από θέση ισχύος καταχώνιαζαν τις δικογραφίες που τους αφορούσαν στα συρτάρια της βουλής.
Αυτοί λοιπόν, ακόμα και σήμερα τολμούν να παριστάνουν τους κριτές!
ΑΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ!
Κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν υπάρχει αβροφροσύνη με εθνοκτόνους. Ανοίξτε τα συρτάρια και στείλτε τους κλέφτες στην δικαιοσύνη!

http://olympia.gr/

Μετά την κόντρα που είχαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μοιραία το φως της δημοσιότητας πέφτει πάνω τους.

Τα πτυχία τους, αλλά και οι ενέργειες τους,σύμφωνα με το tribune.gr, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά μετά τα σενάρια για το τι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη που του απάντησε με ένα «ουάου».

Γιάνης Βαρουφάκης

Από τη μία πλευρά ο Έλληνας υπουργός. Είναι οικονομολόγος, καθηγητής, πολέμιος της λιτότητας και αναλυτής της κρίσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γεννήθηκε το 1961 σπούδασε στη Βρετανία, έκανε διατριβή στην οικονομική θεωρία, δίδαξε στο Έσσεξ, το Κέμπριτζ και το Σίδνεϊ, έχει ασχοληθεί με τις θεωρίες παιγνίων και έχει ζήσει επί 23 χρόνια στο εξωτερικό.

Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη, σύμφωνα με το wikipedia.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, στο Νόριτς της Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο). Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».

Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου καθημερινή εφημεριδα, τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.

Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο.

http://www.makeleio.gr/?p=266848

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας τη δήλωσή του στα στα parapolitika.gr. Με σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο προτρέπει να διαβάσει στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

Ολόκληρη η δήλωση του Β. Πολύδωρα έχει ως εξής:

«Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

"Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων".

Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση.

Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

http://topontiki.gr/article/94839

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το υπουργείο πληρώνει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για ένα κτήριο 32.000 τετραγωνικών που στεγάζει 15 άτομα!

«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», σχολίασε και ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να το πει είναι η παρακάτω αποκάλυψη που έκανε:

«3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτήριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».

«Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο», είπε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά».

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το υπουργείο πληρώνει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο για ένα κτήριο 32.000 τετραγωνικών που στεγάζει 15 άτομα!

«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», σχολίασε και ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να το πει είναι η παρακάτω αποκάλυψη που έκανε:

«3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτήριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».

«Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο», είπε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά».

Πηγή: ekloges.tv

του Θέμη Τζήμα

Η κυβέρνηση αποπειράται τις πρώτες ημέρες να εφαρμόσει τη βασική της υπόσχεση: αλλαγή πολιτικής χωρίς γενικευμένη ρήξη με το πλαίσιο που την επιβάλλει και σε αυτή τη βάση φαίνεται να έχει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μαζί της. Άλλωστε, οι μέχρι τώρα κινήσεις στο επίπεδο τόσο του συμβολισμού όσο και της ουσίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξωτερική πολιτική προκαλούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας μετά από πέντε χρόνια ταπείνωσης και καταστροφής.

Από την άλλη ήδη, τόσο το εγχώριο σύστημα εξουσίας όσο και ο ξένος παράγοντας έχουν δείξει τις διαθέσεις τους και τα μέσα πίεσης που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν. Η προσπάθεια ακόμα και μετριοπαθούς αλλαγής πολιτικής αντιμετωπίζεται ως μονομερής και εκβιαστική κίνηση εις βάρος της ευρωζώνης και των μελών της. Ως αθέτηση των υποσχέσεων όχι της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά του κράτους συνολικά με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο...
απειλών πάνω στο οποίο το εγχώριο σύστημα εξουσίας- που δεν ανατρέπεται με μια εκλογική αλλαγή μόνο- θα επιχειρήσει να πατήσει είτε για να επιβάλλει και στην παρούσα κυβέρνηση τη συνέχιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προώθησαν τα μνημόνια είτε για να τη συντρίψει μέσα από τον πανικό και την αποσταθεροποίηση.

Η βεβαιότητα ότι η Γερμανία και οι συντηρητικές κυβερνήσεις όπως και ο βασικός πυρήνας της Ευρωζώνης δε θα τραβήξουν το σχοινί έως ότου το σπάσουν ενώ λειτούργησε απελευθερωτικά σε σχέση με την ψήφο των πολιτών προεκλογικά εάν φανεί ότι διαψεύδεται θα επιδράσει διαλυτικά στο βαθμό που ο λαός δεν ενημερώνεται και δεν προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Δεν είναι υπερβολή ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες κρίνεται αν η χώρα θα εισέλθει σε νέα φάση βαριάς επιδείνωσης της κρίσης και σε αντιδραστική πολιτική κατεύθυνση εφόσον οι εκβιασμοί περάσουν ή ο λαός μείνει χωρίς ακόμα πιο επαρκώς επεξεργασμένο σχέδιο, ή αν θα θέσει έστω με μετριοπαθή ή και ανεπαρκή ρυθμό τα θεμέλια της εξόδου από την κρίση

Το κυβερνητικό πρόγραμμα παρότι ανεπαρκές ως προς τη συνολική έξοδο του λαού από την κρίση καθότι χωλαίνει στο σκέλος της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της λαϊκοαπελευθερωτικής διάστασης και ενώ εμφορείται από βασικές αντιφάσεις- έξοδος από την κρίση και ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί προϋπολογισμοί ταυτόχρονα- συνιστά αντικειμενικά ένα μέτρο των αντοχών της Ευρωζώνης.

Συνιστά δε, κομβικό λάθος της κυβέρνησης να προτάσσει το ζήτημα του χρέους και όχι της παραγωγικής ανασυγκρότησης όταν γνωρίζει ότι λόγω των δυσκολιών να επιτύχει ουσιαστικές μετατοπίσεις σε ό,τι αφορά το πρώτο θα αναγκαστεί εάν καταλήξει τελικά σε συμβιβασμό να δεχτεί μια λεόντειο συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο οι πιέσεις θα ενταθούν. Η κυβέρνηση παρά τις καλές της προθέσεις, αυτή τη στιγμή διαθέτει περιορισμένες προσβάσεις στην ελληνική κοινωνία και δυνατότητες κινητοποίησης του λαού και των παραγωγικών δυνάμεων σε μια συνειδητή στράτευση προς την κατεύθυνση της αλλαγής πολιτικής.

Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο είναι ακριβώς η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και ο συνδυασμός καλών προθέσεών της και ανεπαρκειών της που εντείνουν την ανάγκη διαμόρφωσης σήμερα δύο συνθηκών: πρώτον, ενός στιβαρού κόμματος- κινήματος με στόχο τη λαϊκή απελευθέρωση και πυρήνα αφενός το κοινωνικό μπλοκ εργαζομένων- νεολαίας- ανέργων- (ακόμα και) πληγέντων μικρό- μεσοαστικών στρωμάτων και αφετέρου τους σοσιαλιστές, κομμουνιστές, προοδευτικούς και δημοκράτες, το οποίο θα αναλάβει την επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εξόδου του λαού από την κρίση και που στη σημερινή συγκυρία θα αποτελέσει τον εγγυητή της ενίσχυσης των προοδευτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και της αντιμετώπισης της όποιας τυχόν δεξιάς στροφής της. Τη δύναμη που θα τραβήξει προς τη λαϊκοαπελευθερωτική στρατηγική την κυβέρνηση έως ότου να πρέπει η τελευταία να δώσει τη θέση της σε μια ακόμα πιο προοδευτική κυβέρνηση. Αυτή η δύναμη δεν μπορεί παρά να συμπεριλάβει και τμήματα που σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον και σε συνάφεια με το πρώτο ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί και να ωριμάσει γρήγορα. Η ετοιμότητα του λαού να αντέξει πιέσεις και εκβιασμούς θα αποδειχθεί ο καταλυτικός παράγοντας για την εξέλιξη των πραγμάτων. Κάθε κίνηση πανικού, κάθε κίνηση υποχώρησης προς την προηγούμενη κατάσταση θα λειτουργήσει ως σήμα όχι απλά αναδίπλωσης αλλά άτακτης φυγής.

Οι πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ναι μεν διαμορφώνουν ένα άνοιγμα στο μέχρι πρότινος ασφυκτικό τοπίο από την άλλη όμως θέτουν πιεστικές ανάγκες: κόμμα με θεμέλια στην κοινωνία, πιο ριζοσπαστικό σχέδιο αλλαγών και ρήξεων, προετοιμασία των πολιτών για το ενδεχόμενο εντονότερων ακόμα πιέσεων.

από το «tvxs.gr»


Θέλω ο έρμος να χαρώ κι ο Σταύρος δεν μ' αφήνει. Θύμωσε σφόδρα ο Σταύρος μου με τη νέα κυβέρνηση κι είπε λόγια βαριά. «Χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», «κακό κυβερνητικό σχήμα», «παλαιοκομματική συνταγή», «ανεπαρκείς κομματικοί υπάλληλοι» και άλλα χολερικά. Τον εκνεύρισε και η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής: «Αντί να  επιλεγεί ένα πρόσωπο  που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων», έγραψε ο Σταύρος, ο οποίος, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχει τον ίδιο λογογράφο με τη Ν.Δ.: «Ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά». Ν.Δ. έφα.

Δικαίως θύμωσε ο Σταύρος. Δεν μπήκε στην κυβέρνηση και έχασε την ευκαιρία να προσφέρει στην πατρίδα τον αγωνιστή της Αριστεράς Σπύρο Λυκούδη (αν δηλώνεις αριστερός και καταφέρεις να περάσεις τα εξήντα, βαφτίζεσαι αυτομάτως αγωνιστής), τον αγωνιστή της Πλατείας Μαβίλη Γρηγόρη Ψαριανό, τον αγωνιστή του ΕΝΦΙΑ Χάρη Θεοχάρη, την αγωνίστρια του Στέφανου Μάνου Αντιγόνη Λυμπεράκη και είναι κρίμα που χάσαμε τον αγωνιστή του Φέισμπουκ Πέτρο Τατσόπουλο. Αυτή θα ήταν η Εθνική Ελλάδος που μας είχε υποσχεθεί ο Σταύρος. Σύνθεση φοβερή, ίδια, τηρουμένων των αναλογιών, με τη σύνθεση που έχασε με 0-1 από τα Νησιά Φερόε στο "Καραϊσκάκη".

Θύμωσε ο Σταύρος κι ακόμη περισσότερο θύμωσαν εκείνοι που τον έσπρωξαν στην πολιτική. Δύο αποστολές του ανέθεσαν του Σταύρου, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο. Οι πρώτη ήταν να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για να βγει πρώτη η Ν.Δ. Το σχέδιο ναυάγησε, οπότε ο Σταύρος πέρασε αμέσως στο plan b. Έκανε τα αδύνατα δυνατά για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να παραμείνουν μέχρι τέλους ο Αντώνης και ο Βαγγέλης στην εξουσία. Πιο φανατικός κι από τους σαμαροβενιζέλους ήταν ο Σταύρος, παρόλο που ο ίδιος είχε συμφέρον να γίνουν εκλογές για να μπει στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος δεν εξελέγη, οι εκλογές προκηρύχθηκαν κι ο Σταύρος ανέλαβε τη δεύτερη αποστολή του. Να κόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να πλασαριστεί ως κυβερνητικός εταίρος προκειμένου να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής. Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, τα ομολογεί ο ίδιος ο Σταύρος: Να μην πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, για να μπούμε στην κυβέρνηση και να εμποδίσουμε τις τρέλες. Όπου τρέλες, είναι η αποχώρηση της τρόικας, η επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τα κουπόνια σίτισης για τις φτωχές οικογένειες.

Καλύτερα που δεν μπήκες στην κυβέρνηση, Σταύρο μου. Όπως είχες πει κι ο ίδιος, με το 6% θα ήσουνα το παιδί για τα τσιγάρα. Κρίμα θα ήταν να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο -εσύ, ένας πρώην τηλεαστέρας- στα περίπτερα, πότε για Κάμελ, πότε για Μάλμπορο, πότε για Σέρτικα Λαμίας. Ειδικά τα Σέρτικα Λαμίας δεν αντέχονται με τίποτα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ   avgi.gr

Δεν το έχουν ξαναματαδεί..Βλέπουμε σχόλια εναντίον του Υπουργού Οικονομικών από παντού …έχουν σαστίσει…βρίζουν και χλευάζουν την προσπάθεια του ελληνικού λαού ,αυτόν αντιπροσωπεύει ο κάθε υπουργός, …απίθανα σενάρια και σκέψεις …Γιατί  δεν έκανε εκείνο …. γιατί  δεν έκανε το άλλο….. δεν είπε αυτό ….Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι  δεν έχουν ξαναδεί διαπραγμάτευση σε αυτό  το επίπεδο …είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς τους τρομερούς οικονομολόγους και κάθε είδους ….-λόγους………..και σε διάφορα Μπλόγκς  να πετάνε από βλακείες μέχρι δηλητήριο…..Αφήστε ρε παιδιά 3 μέρες κυβέρνηση είναι  και όλοι οι Έλληνες βλέπουν σε τι επίπεδο λειτουργεί πρώτη φορά  Ελληνική κυβέρνηση……..
Ότι έχει κάνει
η κυβέρνηση του Αλέξη σε 3 μέρες δεν έχει κάνει η προηγούμενη καθεστωτική σε πολλά χρόνια …..και πράγματα θετικά …αυτά που σε κάνουν να σκέπτεσαι….Μα τι γινόταν τόσα χρόνια……!!!


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 


«ΑΛΛΑΞΤΕ» ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ…

Μετά την ορκωμοσία της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., παρακολουθήσαμε όλοι τα τηλεοπτικά βίντεο με τις αλλαγές ηγεσιών στα υπουργεία και τις πολιτικές τοποθετήσεις τόσο των πικραμένων αποχωρούντων, που και την ύστατη στιγμή υπερασπίστηκαν το αισχρό έργο που επιτέλεσαν σε βάρος του ελληνικού λαού, όσο και των εισερχομένων άφθαρτων πολιτικών που υποσχέθηκαν μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, που θα φέρουν στη χώρα την οικονομική και εργασιακή αποκατάσταση, την απαλλαγή από την άδικη φορολογία και το βραχνά των Μνημονίων, καθώς και την ανάκτηση της αισιοδοξίας, ότι υπάρχει ακόμη η ευκαιρία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, που θα φέρει πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών.
Εκείνες όμως οι αλλαγές που περίμενα και που θεωρώ απόλυτα αναγκαίο και σημαντικό να γίνουν και δεν έγιναν, ήταν οι αλλαγές στις ηγεσίες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών ΜΜΕ και ημερήσιου Τύπου, τους οποίους θεωρώ εξίσου επιζήμιους και συνένοχους με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα που συντελέστηκε εναντίον του ελληνικού λαού και κατάντησε την Ελλάδα ζητιάνο στα χρηματοπιστωτικά κοράκια των ξένων και των ντόπιων τραπεζιτών.
Θα μου πείτε, πώς θα αλλάξουν οι ηγεσίες στα μεγάλα ΜΜΕ, όταν αυτές καθορίζουν και υπαγορεύουν, τρόπον τινά, τις αποφάσεις και τις πράξεις του πολιτικού μας συστήματος;
Και όμως, υπάρχει τρόπος, όσο κι’ αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο…
Απλά, μέσα σε όλες τις δίκαιες ανατροπές που προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση Τσίπρα, ας τους ζητήσει να εξοφλήσουν ΑΜΕΣΑ αυτά που χρεωστούν στις τράπεζες και στο ελληνικό Δημόσιο και σε περίπτωση που αδυνατούν να το πράξουν, να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί που διαφεντεύουν, όπως νομοθετούσε, απαιτούσε και έπραττε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τον ελληνικό λαό, πολιτικές τις οποίες υποστήριζαν μετά μανίας οι δημοσιογραφικοί αυτοί μεγιστάνες, καρπούμενοι διάφορα οφέλη, όπως μεγάλα δημόσια έργα, εκμετάλλευση διοδίων, χαριστικά δάνεια και ένα σωρό παράνομα ευεργετήματα, ενώ την ίδια στιγμή τα κανάλια και οι φυλλάδες τους καυτηρίαζαν τη μη πληρωμή αβάσταχτων και άδικων φόρων των απολυμένων, των χαμηλόμισθων, των άνεργων, των χρεοκοπημένων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και αυτών ακόμη των πολιτών που έφτασαν στην αυτοκτονία…
Θα ήταν λοιπόν απόλυτα δίκαιο να δούμε και στα δικά τους γραφεία μια τελετή παράδοσης των «κρυφών υπουργείων» τους και την αντικατάστασή τους από νέους, απλούς και έντιμους δημοσιογράφους, που δεν θα διστάζουν να γράψουν τις καθημερινές αλήθειες, ούτε θα εκβιάζονται με απόλυση, προκειμένου να εκθειάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις…
Φτάνει πια με το παραμύθι τους, φτάνουν η κοροϊδίες τύπου Τράγκα και άλλων πονηρών, που θησαύρισαν κοροϊδεύοντας και ποδηγετώντας τους αδαείς Έλληνες πολίτες…
Ας απαιτήσουμε μαζικά την τελετή απ-αλλαγής τους, για να πάει η χώρα μας μπροστά…


ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ   στο http://olympia.gr/


Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC μόλις χθες, εις εκ των βασικών του νέου οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Βαρουφάκης υιοθέτησε πλήρως μιά από τις πιο αισχρές και ρατσιστικές εκδοχές της προπαγάνδας της Μέρκελ και των υπολοίπων εναντίον των Ελλήνων. Δηλαδή, τα δάνεια του μηχανισμού ύψους σχεδόν 240 δις ευρώ επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να διασωθεί ο Έλληνας.

Στην ερώτηση «πως να πω στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;» ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Ο Βαρουφάκης πρόσθεσε επίσης ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες «ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος που καταβάλει ο μέσος Γερμανός γι' αυτή τη ελληνική πανωλεθρία, που καταβάλει ο μέσος Σλοβάκος, που είναι φτωχότερος από τον μέσο Ελληνα και ο οποίος καλείται να συνεισφέρει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.»

Πρώτο: Ο Βαρουφάκης λέει σκοπίμως ψέμματα. Τα 240 δις ευρώ δεν επιβάρυναν τον Γερμανό, ή τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Το διακρατικό χρέος διαμέσου του μηχανισμού προς την Ελλάδα είναι λίγο παραπάνω από 55 δις ευρώ. Αυτά δανείστηκαν απευθείας τα 16 κράτη της ευρωζώνης για να υποστηρίξουν το πρώτο μνημόνιο. Τα δανείστηκαν και μάλιστα με επιτόκια χαμηλότερα απ' ότι εκείνα με τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα.

Δεύτερο: Τα υπόλοιπα σχεδόν 185 δις ευρώ δόθηκαν από τον EFSF, δηλαδή το προσωρινό ευρωπαικό ταμείο του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας, τα οποία δανείστηκε με τη σειρά του από τις αγορές εκδίδοντας δικούς του τίτλους χρέους. Το χρέος αυτό δεν είναι διακρατικό και δεν το επωμίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες κανενός κράτους. Το εγγυόνται απλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Τρίτο: Το πρώτο μνημόνιο προέβλεπε διακρατικό δανεισμό γιατί με βάση τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ (Λισσαβώνα) δεν επιτρεπόταν η ανάμιξη ούτε της ΕΕ, ούτε της ΕΚΤ στη διαχείρηση των υποχρεώσεων ενός κράτους μέλους. Επειδή όμως τον κύριο όγκο των ελληνικών ομολόγων, πάνω από 175 δις ευρώ, τον είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους οι Γερμανικές, Ολλανδικές και Γαλλικές τράπεζες, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο ήθελαν να τις διασώσουν σε βάρος της Ελλάδας. Κι επειδή δεν μπορούσαν επίσημα, γιατί με βάση το κοινοτικό δίκαιο θεωρείται παράνομη κρατική ενίσχυση κι επομένως απαγορεύεται ρητά, τι έκαναν; Φόρτωσαν με την πρώτη δανειακή αποικιακού τύπου σύμβαση, διακρατικά δάνεια την Ελλάδα.

Τέταρτο: Από που κι ως που πληρώνει για τους Έλληνες, ο Γερμανός και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες; Δεν ξέρει ο Βαρουφάκης ότι η Γερμανία έχει δανείσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος "διάσωσης", αλλά έχει κερδίσει τουλάχιστον 75 δις ευρώ μόνο από την διαφορά επιτοκίων του δικού της δανεισμού; Θα είχε μηδενικά σχεδόν επιτόκια δανεισμού η Γερμανία αν η Ελλάδα κι ο Νότος δεν βρισκόταν σ' αυτή την άθλια θέση;

http://www.anoixtomialos.gr/2015/01/blog-post_790.html

....άλλαξε μετά το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε ο Σούλτς, σε Μέρκελ και Ολάντ.

Άλλαξε το πρόγραμμά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα ταξιδέψει πρώτα για το Παρίσι.
Ο κ. Βαρουφάκης, στο πρόγραμμά του, τη Δευτέρα θα ξεκινούσε τις επαφές του από το Λονδίνο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι του στό Παρίσι, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και ο υπουργός Οικονομικών, αναχωρεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ύφος και... «ήθος» επικυρίαρχου που δικαιούται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις μιας ξένης χώρας, εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στον «Σκάι» δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι στην Ε.Ε. «δεν υπάρχει απόλυτη κυριαρχία». Κανείς, όμως δεν του αντέτεινε το πόσο... ατυχές είναι να προσομοιάζει την Ελλάδα με τα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας -με τις ισχύουσες αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις- έχει παραχωρήσει το σύνολο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων « άνευ όρων και αμετάκλητα». Δηλαδή, έχει μετατραπεί σε δουλοπαροικία, εξαιτίας ενός εντελώς παράνομου χρέους, που δημιουργήθηκε ερήμην του λαού και με απώτερο στόχο τη δουλοποίησή του, όπως επίσης τον διαμελισμό και την εκποίηση της χώρας.

Παρεμπιπτόντως και για τα δυο αυτά -μείζονος και ζωτικής σημασίας- θέματα, επεκράτησε... «άκρα του τάφου σιωπή» καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Σουλτς. Ο λαός και πάλι στο... σκοτάδι!

Εξ αφορμής της αρχικής στάσης που τήρησε η κυβέρνηση στο θέμα της επιβολής μέτρων κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος του Ε.Κ. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και επεσήμανε την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών. Σε ποια ακριβώς αλληλεγγύη αναφέρθηκε; Σ’ εκείνη του -τεχνηέντως- υπέρογκου δανεισμού με τοκογλυφικά επιτόκια, που γεμίζουν τα ταμεία των «εταίρων» μας και επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό επί γενεές γενεών; Ο Σουλτς γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική του χώρα, η Γερμανία, έχει δανεοδοτήσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις, αλλά έχει ήδη κερδίσει 75 δις € από τη διαφορά του επιτοκίου με το οποίο δανείζεται η ίδια. Δεν γνωρίζουμε αν η διαδικασία αυτή στη γερμανική γλώσσα αποδίδεται με τη λέξη «αλληλεγγύη»... Στην Ελληνική, πάντως χρησιμοποιείται μια και μόνη: ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!

Άφησε όμως και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα (υπό την προϋπόθεση ότι θα ερμηνευθεί δεόντως...). Εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποκαλώντας την «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». Είναι προφανές, ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο τρέμει στην ιδέα οποιασδήποτε προσέγγισης - ακόμα και χωρίς προφανή πολιτική συμφωνία - που οιονεί ενισχύει στον λαό μας την διάθεση υπέρβασης των τεχνητών διαχωρισμών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων αριστεράς – δεξιάς. Κι αν φοβάται και αποστρέφεται τόσο πολύ μια -επί της ουσίας ακίνδυνη για το ευρωσύστημα-σύμπραξη σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μπορεί εύκολα να υποθέσει κάποιος το μέγεθος του τρόμου, μπροστά στο ενδεχόμενο αυτή η προσέγγιση να μετατοπιστεί - ερήμην των ηγεσιών- σ’ ένα ρωμαλέο και αυθεντικό λαϊκό κίνημα, αποφασισμένο να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική ανατροπή και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Επομένως το δικό μας μέλημα δεν μπορεί παρά να είναι αυτό. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ!

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 30-1-2015

«Επιτακτική η ανάγκη σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους» τονίζουν οι ΑΝ.ΕΛ.
σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών. «Επαναφέρουμε την πρότασή μας για άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους» αναφέρει στο σχόλιό της η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ.
Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

του mitsos175

Είναι ολοφάνερο με ποιόν είναι η ΝΔ και το Ποτάμι στη σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης - τρόικας. Είναι φανερό στον οποιονδήποτε τώρα, ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν δεν είναι τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων αλλά των ξένων τοκογλύφων. Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό Ποτάμι επιθυμούν πλήρη παράδοση και καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Είναι επίσης ολοφάνερο πως πάμε για πρώτη φορά σε σύγκρουση με όλα τα συμφέροντα που απομυζούν τον κόπο των μισθωτών και των συνταξιούχων είτε αυτά είναι ντόπια είτε ξένα. Το ερώτημα είναι αν η σύγκρουση θα είναι πραγματική ή μπλόφα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι επειδή τα συμφέροντα των Γερμανών επιβάλουν συμβιβασμό, ότι τελικά αυτός θα υπάρξει.

Την ίδια στιγμή όμως και οι Γερμανοί πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει κι ότι θα...
αναγκαστεί να συρθεί σε συμφωνία, που θα επιβάλλουν τους όρους τους. Στηρίζονται σε αυτό στις μετριοπαθείς προεκλογικές δηλώσεις και πιστεύουν, ότι αν μείνουν ανυποχώρητοι, η Ελλάδα θα γίνει το παράδειγμα, όπου ο ισχυρός θα επιβάλλει τη θέληση του για άλλη μια φορά χωρίς πραγματική μάχη.

Το τι θα γίνει όμως δεν το γνωρίζω. Θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις. Η Γερμανία έχει μια "πέμπτη φάλαγγα" από ΜΜΕ και πολιτικούς που είναι του χεριού της. Πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση αυτοί πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Πολλοί από αυτούς είναι βρώμικοι μέχρι το μεδούλι και τόσο διεφθαρμένοι που θα τολμήσουν να σαμποτάρουν τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους.

Χρειάζεται λοιπόν ταχύτατες και ακριβείς κινήσεις, ώστε να γίνει η κάθαρση της πολίτικης και της οικονομίας. Πως να πιστέψουν ότι εννοείς σοβαρά τα όσα λες, αν αφήσεις ανενόχλητους όσους έφεραν αυτή την κατάσταση, όσους έκλεψαν τα χρήματα των ταμείων, όσους λεηλάτησαν τις συντάξεις, τους μισθούς όσους έκαναν αυτή την καταστροφή;

Κάποιοι θα πουν ότι είναι νωρίς. Λάθος! Είναι ήδη αργά, έπρεπε όλοι αυτοί που είναι φαύλοι να βρίσκονται στη φυλακή, ώστε να φανεί η αλήθεια. Πως όλη αυτή η λαίλαπα έγινε επειδή κάποιοι γέμισαν τις δικές τους κοιλιές με το δικό μας υστέρημα. Τα σκάνδαλα που χρήζουν διερεύνησης είναι άπειρα και κάθε μέρα που περνά κακουργήματα παραγράφονται. Ο κόσμος θέλει την τιμωρία των υπευθύνων.

Κάποιοι θα πουν σωστά, ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του συστήματος. Είναι ασφαλώς! Όμως το σύστημα έχει εκφραστές, έχει εκπροσώπους. Για να πληγεί καίρια θα πρέπει να υπάρξει αληθινή απονομή δικαιοσύνης, μια κίνηση σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο λοιπόν είναι όχι αν θα επέλθει ρήξη με τη Γερμανία, αλλά αν θα γίνει ρήξη με σαπίλα. Αν θα απαλλαγούμε από όσους δημιούργησαν τις αιτίες, το χρέος την κακοδιοίκηση.

Προσωπικά πιστεύω, ότι γι αυτό χρειάζεται Επανάσταση. Θα είναι όμως επαναστατικό η σύγκρουση με τους πλουτοκράτες που είναι πίσω από όλα αυτά.

Θα γίνει; Ασφαλώς μια τέτοια μάχη δεν είναι εύκολη. Αλλά χωρίς "δούρειους ίππους" μπορούμε να σταθούμε κι εναντίων των ξένων συμφερόντων. Γι αυτό δίνω σημασία όχι μόνο στις κινήσεις προς το εξωτερικό αλλά κυρίως προς το εσωτερικό.

από το «Βαθύ Κόκκινο»

του Λάκη Μπέλλου

♦Αυτό που ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη ήταν: «Μόλις σκότωσες την τρόικα».
♦Δεν του είπε όμως πόσους έχεις σκοτώσει η τρόικα.
♦Ο Ψινάκης είπε ότι ο Βαρουφάκης δεν έπρεπε να κάνει "Ουάου" , αλλά να πει στον Ντάϊσεμπλουμ "Τι μας λες μωρή;".
♦Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Ντάισελμπλουμ και ζήτησε συγγνώμη για τον Βαρουφάκη. Του είπε ότι οι Έλληνες δεν είναι το ίδιο. Θα 'ρθει πάλι αυτός στα πράγματα και θα βάλει υπουργό που θα τον κάνει ό,τι θελει.
♦Τράτζικ, είπε η Βούλτεψη. Ο Βαρουφάκης με τη μηχανή είναι σαν τον Γαρδέλη στο « Καμικάζι, αγάπη μου».
♦Ο Σαμαράς ξαναπήρε τηλέφωνο και ζήτησε συγγνώμη.
♦Η κοινή συνέντευξη Τύπου Βαρουφάκη- Ντάισελμπλουμ ήταν σαν κοινή συνέντευξη Μαρινάκη-Μελισσανίδη.
♦Η μηχανή του Βαρουφάκη είναι Πόρσε Καγιέν. Ο Βαρουφάκης έκανε «Ουάου» στον Ντάισελμπλουμ. Ο Ρουβάς είναι;
♦Τσαντίσαμε τον Ντάισελμπλουμ. Είμαστε πολύ αγενείς. Ο Στουρνάρας δεν θα το έκανε ποτέ αυτό.
♦Ο Ολλανδός είπε ότι την άλλη φορά που θα έρθει να του έχουν τον Χαρδούβελη.
♦Ο Σαμαράς ξαναπήρε τηλέφωνο και ζήτησε συγγνώμη από τον Ντάισελμπλουμ.

από το «Πάμε Λουκέτο» του «efsyn.gr»

Συνέντευξη στην «Σαμπάχ» - Θέτει θέμα σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου

Θέμα σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία θέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, επίσης, σε ζητήματα όπως οι σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας για «έντονες ανησυχίες στην Ευρώπη» για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Δεν συμμερίζομαι την άποψή σας για ανησυχίες στην Ευρώπη» και τονίζει: «Πιστεύω ότι η Ευρώπη εδώ και καιρό είχε αποδεχθεί την αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Μάλιστα, πολλοί το εξέφρασαν αυτό με τρόπο θετικό. Η έναρξη νέων διαπραγματεύσεων είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Σκοπός μας είναι να συζητηθεί το ζήτημα του χρέους σε επίπεδο Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό σκοπεύουμε να έλθουμε σε επαφή με όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν επί συγκεκριμένης ατζέντας».

Σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων έπαιξε δραστήριο ρόλο στις ειρηνόφιλες κινήσεις στις δύο χώρες, και διατύπωσε την ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την Τουρκία». «Ο μόνος τρόπος για να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτήν είναι ο σεβασμός προς τα κυριαρχικά δικαιώματα και την αρχή της καλής γειτονίας. Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε βήματα προς το μέλλον όταν, για παράδειγμα, ο αριθμός των παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία τριπλασιάστηκε το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ή όταν εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση περί casus belli;» τόνισε.

Ως προς το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Εμείς υποστηρίζουμε τις συνομιλίες με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ και για μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία με ενιαία διοίκηση και διεθνή ταυτότητα. Πρέπει να υποστηρίξουμε, επίσης, την αύξηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο Νησί. Ωστόσο η επίτευξη των στόχων αυτών εμποδίζεται με δραστηριότητες όπως η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου από το πλοίο Μπαρμπαρός της Τουρκίας. Έχει μεγάλη σημασία, πρώτον να εγκαταλείψει το εν λόγω πλοίο την περιοχή και δεύτερον να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Σε ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το «εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να επανεξετάσει τις ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και τις μαρίνες», ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «υποσχεθήκαμε ότι θα επανεξεταστούν οι συμφωνίες ως προς το αν είναι σύμφωνες προς το δίκαιο και το αν είναι κερδοφόρες για το δημόσιο» και πρόσθεσε: «Διότι, όπως μπορεί να έχετε ακούσει, πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι προβληματικές και πραγματοποιήθηκαν με πολύ χαμηλό αντίτιμο. Η προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η υποστήριξη της ορθής επιχειρηματικότητας και η αξιοποίηση αυτών προς όφελος της κοινωνίας. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση επένδυσης, στον βαθμό που αυτή προσφέρει όφελος σε όλους».
Πρώτο Θέμα

Αυτό το υπουργικό ποιος το θέλει;

Λέω να αρχίσω με κάτι ευχάριστο για τους φορολογουμένους, αφού ακόμη δεν έχει αποφασιστεί καμία μείωση φόρου και δεν έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Σας πληροφορώ ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα.

Αυτό μου έλεγε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει, πέραν των τόσων άλλων, και τα κρατικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος. Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με... ταξί, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης.

Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε αρχηγός κόμματος.

Αν μου πετάξουν... γιαούρτι, θα παραιτηθώ

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός, αφού αρνείται να έχει ασφάλεια. Την Πέμπτη το πρωί μάλιστα έδωσε εντολή να απομακρυνθεί και η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν μονίμως σταθμευμένη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επιπλέον έδωσε εντολή να ξηλωθούν τα κάγκελα στην είσοδο του υπουργείου που βρίσκονταν εκεί κάθε φορά που γινόταν διαδήλωση. Τα τοποθετούσαν για να... αναχαιτίζουν αβγά και γιαούρτια που ρίχνονταν κατά του υπουργείου και προορίζονταν για τον υπουργό, από την εποχή των Αγανακτισμένων:
«Τι να την κάνω την αστυνομική φρουρά; Οταν διαισθανθώ ότι θα μου έρθει γιαούρτι, θα παραιτηθώ αμέσως. Σημαίνει ότι πλέον δεν με θέλει ο λαός» δηλώνει ο κ. Κατρούγκαλος.


Στουρνάρας: Κανείς δεν με πιέζει

Επειδή πολλά συμβαίνουν (και ακούγονται) για νέα πρόσωπα που θα καταλάβουν θέσεις στον δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, σας πληροφορώ ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας λέει: «Δεν δέχθηκα από κανέναν πιέσεις για να παραιτηθώ. Ετσι κι αλλιώς δεν παραιτούμαι...». Οι φήμες, τα σενάρια, όπως θέλετε πείτε τα, ξεκίνησαν από την παραίτηση του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Π. Ρουμελιώτη από την Τράπεζα Πειραιώς και πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν ότι οδεύει σε θέση του ευρύτερου τραπεζικού τομέα ή στο ΤΧΣ. Πάντως, όπως πληροφορούμαι, ο κ. Στουρνάρας δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, λέει ότι έχει στενή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση και ότι «ανοίγει σε συριζαίους τις πόρτες στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό». Παρά ταύτα οφείλω να σας πω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί είναι αυτοί που δεν του συγχωρούν το ότι πήρε θέση στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Τότε που μίλησε για επικίνδυνη στενότητα στη ρευστότητα.


Η Λούκα σε αναμονή

Σε κατάσταση αναμονής για αξιοποίηση βρίσκεται, όπως μαθαίνω, και η Λούκα Κατσέλη, αν και περνά ο χρόνος και ακόμη το τηλέφωνό της να κτυπήσει. Είχε επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα, αλλά αυτή έγινε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας. Ρώτησα την κυρία Κατσέλη πού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Και η απάντησή της ήταν ότι αν την καλούσαν θα ήθελε να προσφέρει σε μια θέση στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα ή σε κάποιον οργανισμό. Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι αν όντως αξιοποιηθεί η Λούκα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε θα μπορούσε να πάει ως πρόεδρος σε τράπεζα (αφού προηγουμένως ο πρόεδρος της τράπεζας παραιτηθεί) ή πρόεδρος στο ΤΧΣ. Μου είπαν μάλιστα ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα πάει στη θέση της Αναστασίας Σακελλαρίου αλλά στην τιμητική θέση του προέδρου του ΤΧΣ.


Λιτός βίος στη «Ράτκα»

Αφού αντικατέστησε εν μια νυκτί τη λιτότητα με τον λιτό βίο και προέτρεψε όλους τους Ελληνες να κάνουν λιτό βίο και να εγκαταλείψουν τις Πόρσε, ο «τσάρος» της Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης πήρε τη σύζυγό του Δανάη για δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο του Κολωνακίου «Ράτκα». Ηταν σχεδόν αμίλητος και ούτε ενδιαφέρθηκε να πιάσει κουβέντα με την πρώην του Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (που βρισκόταν εκεί με τον σύζυγό της). Κινητοποιήθηκε όμως, επιδεικνύοντας πόσο καλά αντανακλαστικά έχει, όταν η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που είναι χρόνια φίλη της συζύγου του, πήγε να τη χαιρετήσει και, ευρισκόμενη σε απόσταση αναπνοής από τον νέο «τσάρο», δεν γνωρίζω τι έπαθε βλέποντάς τον, αλλά σκόνταψε κάνοντας μια μεγαλοπρεπή... τούμπα, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στα πόδια του υπουργού. Ο κ. Βαρουφάκης τη βοήθησε ευγενικά να σηκωθεί, ρώτησε αν χτύπησε και συνέχισε να απολαμβάνει το κόκκινο κρασί του (συνοδεία τυριών και αλλαντικών) με τη σύζυγό του. Η δεύτερη φορά που σηκώθηκε ήταν όταν κατέφθασε στο τραπέζι του μια ακριβή γαλλική σαμπάνια, μάρκας ΜΟΕΤ. Το γκαρσόνι τον πληροφόρησε ότι την προσφέρει ο εφοπλιστής Λαιμός (που καθόταν σε παρέα μαζί με την Ηρώ Κόβα). Ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο την αποδέχθηκε ευχαρίστως, αλλά πήγε στο τραπέζι του εφοπλιστή, τον ευχαρίστησε, τον ασπάσθηκε και εν συνεχεία (τι να κάνει ο άνθρωπος;) ασπάσθηκε και την κυρία Κόβα. Αυτό θα πει... λιτός βίος!

Αξιολόγηση από μηδενική βάση

Σας πληροφορώ ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το ακανθώδες θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα παρουσιαστούν πρώτα στην ΑΔΕΔΥ θα βασίζεται στην αρχή της «αξιολόγησης από μηδενική βάση». Τι σημαίνει αυτό κανείς δεν ξέρει ακόμη, αλλά κάτι άκουσα ότι θα επιβραβεύονται με αυξήσεις και προαγωγές οι άξιοι.

Ο συμμαθητής του Κοτζιά

Στην τετ-α-τετ συνάντηση που είχε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς με τον γερμανό ομόλογό του και προερχόμενο από το SPD Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δεν συζητήθηκαν από ό,τι μαθαίνω μόνο τα θέματα των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας-Ουκρανίας.
Είμαι βέβαιος ότι ο Ν. Κοτζιάς αιφνιδίασε τον ασπρομάλλη Στάινμαγερ με τα άπταιστα γερμανικά του, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι υπήρξαν την ίδια περίοδο φοιτητές στο ίδιο γερμανικό πανεπιστήμιο (Γκίσεν), ότι διδάχθηκαν από τους ίδιους καθηγητές, ακόμη και ότι έμεναν στον ίδιο δρόμο. Μακάρι να βρουν και ένα κοινό δρόμο που θα μας επιτρέψει να συνεννοηθούμε με τη Γερμανία...

***

Δεν προλαβαίνουν ούτε καν να μετρήσουν ο Ν. Κοτζιάς και οι συνεργάτες του τα μηνύματα συγχαρητηρίων που δέχεται ο νέος Υπουργός Εξωτερικών για την ανάληψη των καθηκόντων του. Υπολογίζονται ήδη σε πάνω από 3.000 (!) και συνεχώς αυξάνονται.
Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όλους τους ομολόγους του στην ΕΕ, τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ομοσπονδίες Ελλήνων της Διασποράς, από δεκάδες επιμελητήρια και πανεπιστημιακούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αμέτρητους φίλους από όλο το φάσμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Πρόθεση, όπως μαθαίνουμε, του κ. Κοτζιά είναι να μην αφήσει καμία επιστολή συγχαρητηρίων αναπάντητη.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Βυθούλκας Διονύσης
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο έχουν ταχθεί υπέρ της κατάργησής του

Εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς η άποψη που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τόσο προεκλογικά όσο και τα προηγούμενα χρόνια είχαν ταχθεί κατά της συγκεκριμένες κατασκευής. Πάντως κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν τελικά θα υπερισχύσει η θέση του κ. Πανούση ή όχι.Πριν από τέσσερα χρόνια το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ είχε επισημάνει ότι οι δηλώσεις του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή περί σχεδιασμού ανέγερσης φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης την ίδια χρονιά ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας είχε πει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι υποκριτική και απάνθρωπη σημειώνοντας ότι το σχέδιό της είναι εντελώς ατελέσφορο αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας.

Επίσης η ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε δημοσίευμα με τίτλο «Ξεκίνησε η κατασκευή του απάνθρωπου φράχτη στον Έβρο» ενώ και η νυν αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει ταχθεί κατά του φράχτη.

Την περιοχή όπου βρίσκεται ο φράχτης είχε επισκεφτεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε δηλώσει πως θα πρέπει να παραμείνει εξηγώντας ότι έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και «οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός» προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. το 2013 στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνελήφθησαν σε θαλάσσια περιοχή 11.447 μετανάστες και σε χερσαία 1.109. Το 2014 στα θαλάσσια σύνορα συνελήφθησαν 43.518 μετανάστες και στα χερσαία 1.903.
ΒΗΜΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Περίοδοι μεγάλων πολιτικών αλλαγών και ανόδου νέων δυνάμεων στην Ελλάδα υπήρξαν συνήθως και περίοδοι αστάθειας στα ελληνοτουρκικά, με την 'Αγκυρα συχνά να «τεστάρει» τις νέες ηγεσίες των Αθηνών.
Το πιο κλασικό σχετικό παράδειγμα ήταν η κρίση των Ιμίων που συνέπεσε με την άνοδο του Σημίτη στην πρωθυπουργία. 'Αγκυρα και – παρασκηνιακά – Ουάσιγκτων έδωσαν τότε ένα μάθημα για το ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή. Μάθημα που δεν ξέχασαν ποτέ ούτε ο Σημίτης (παρά τον φιλογερμανισμό του) ούτε οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από πρεσβείες τρίτων χωρών, η κυβέρνηση Ερντογάν-Νταβούτογλου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προκαλέσει μια μίνι-κρίση στην Κύπρο κατά προτίμηση. Επιθυμεί αφενός να τεστάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, στους κόλπους του οποίου έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί αντιφατικές απόψεις για τα εθνικά θέματα, αφετέρου να εκμεταλλευθεί την αστάθεια και αδυναμία Ελλάδας (και Κύπρου).

Δεν μπορεί άλλωστε να αποκλείσει κανείς ότι η Τουρκία θα ενθαρρυνθεί σε αυτό το παιχνίδι από τους Πιστωτές, αν τυχόν η Αθήνα θελήσει/υποχρεωθεί να οδηγηθεί σε σύγκρουση μαζί τους.

Γι' αυτό, η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να βρει τον τρόπο να στείλει ένα περισσότερο από σαφές αποτρεπτικό μήνυμα προς την 'Αγκυρα για την αποφασιστικότητα της ελληνικής αντίδρασης σε τυχόν τουρκική πρόκληση, ανεξαρτήτως των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Και ελπίζει κανείς, σε αυτό τουλάχιστο το ζήτημα, η Τουρκία να βρει ενωμένα όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Οι «παράπλευρες» σχέσεις

Αποφασιστική σημασία έχει επίσης η ταχεία και αποφασιστική επανενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου, ουσιαστικού στοιχείου του ελληνισμού στην ελληνοτουρκική στρατηγική εξίσωση.

Η άποψη ότι διάφοροι τρίτοι θα υπερασπιστούν την Κύπρο περισσότερο από την Ελλάδα μόνο ως επικίνδυνη, αν όχι ύποπτη αυταπάτη μπορεί να θεωρηθεί.

Να τονίσουμε επίσης ότι δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του εξωφρενικού σχεδίου Ανάν, δεν είναι δυνατόν πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο, περιλαμβανομένου του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη, να παίζουν ξανά με την επαναφορά ανάλογης φιλοσοφίας σχεδίου, δηλαδή με την ίδια την ύπαρξη συντεταγμένου κράτους στην Κύπρο.

'Η να συνεχίζουν επαναλαμβάνοντας – αντί πολιτικής - τις επικίνδυνες αρλούμπες εισαγωγής για μια «διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία» που ουδείς (πλην του Ανάν) δεν μπόρεσε ποτέ να περιγράψει και να εξηγήσει ποιος θα την κυβερνά.

Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και του δημοκρατικού χαρακτήρα του κυπριακού κράτους οφείλει να είναι το κέντρο της ελλαδικής και κυπριακής εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής.

Δυστυχώς, περισσότερο από τους Τούρκους, την Κύπρο απειλεί κυρίως το εν Λευκωσία και Αθήνα «κόμμα των ανανιστών», διαχρονικών φορέων της ξένης εξάρτησης. Γιατί, όπως είπε το 1987, εξαγγέλλοντας το casus belli σε περίπτωση προέλασης των τουρκικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο, ο Ανδρέας Παπανδρέου, «αν η Κύπρος χαθεί και η Ελλάδα θα χαθεί».

Θεωρητικά η προσεχής επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα συνιστά επίσης μια μεγάλη ευκαιρία διεύρυνσης των γεωπολιτικών στηριγμάτων της Κύπρου. Λέμε θεωρητικά, γιατί οτιδήποτε έχει μέχρι τώρα κάνει ο Κύπριος Πρόεδρος αφενός στρέφεται κατά της πατρίδας του και του λαού της, αφετέρου συνιστά συνήθως στάχτη στα μάτια των Κυπρίων πολιτών, όπως έγινε με την αποστολή στη Μόσχα τις μέρες του bail in.

Παραχωρήσεις οιασδήποτε μορφής προς τη Μόσχα, το Πεκίνο ή οποιονδήποτε άλλο έχουν νόημα, από την Αθήνα ή από τη Λευκωσία, μόνο στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας των δύο κρατών από τα δεσμά της ιδιάζουσας αποικιοκρατίας που υφίστανται («Χρεωκρατία», όπως την ονόμασε ο Βάσος Λυσσαρίδης). Κάτι που ανταποκρίνεται και στα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα, εφόσον βέβαια μπορεί να το καταστήσει αισθητό αυτό το επιχείρημα η ηγεσία Αθηνών και Λευκωσίας.

Ελπίζει κανείς και η ελλαδική αριστερά, έστω και τώρα, να καλύψει το δυστυχώς ανεκμετάλλευτο έδαφος με τους Ρώσους και άλλους «εναλλακτικούς» του πλανήτη. Οι «παράπλευρες» αυτές σχέσεις συνιστούν ουσιώδη παράμετρο του ελληνικού στρατηγικού βάθους, όπως συνειδητοποίησαν στο παρελθόν, εφαρμόζοντας αντίστοιχες πολιτικές, όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί Ελλάδας και Κύπρου από όλο το πολιτικό φάσμα.

Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι η σημερινή συγκυρία που όλα τα βλέμματα παγκοσμίως είναι στραμμένα στην Ελλάδα, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ειπωθούν πολλά ουσιαστικά πράγματα και για την Ευρώπη και για τις διεθνείς υποθέσεις, πέραν της ορθής πλην περιορισμένης αντιπολίτευσης στις πολιτικές λιτότητας.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ

Σε πρόσφατα άρθρα μας υπογραμμίσαμε την ανάγκη να αμφισβητηθούν και να μην αναγνωρισθούν οι δανειακές συμβάσεις. Υπογραμμίσαμε την κεντρική σημασία τους για την οργάνωση της αποικιακής σχέσης Πιστωτών-Ελλάδας, όπως και τους απαράδεκτους όρους τους, που οργανώνουν την έμμεση πλην σαφή κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Ορισμένοι φίλοι παραδέχονται ότι αυτή είναι η ορθή θέση, εκτιμούν όμως ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρουμε τέτοιες αλλαγές. Ξεχνάνε όμως ότι ξεκινά κανείς μια διαπραγμάτευση ζητώντας όσα μπορεί περισσότερα, πολύ περισσότερο όταν μπορεί να κινητοποιήσει πολύ ισχυρά επιχειρήματα και τη διεθνή νομιμότητα. Δεν τη ξεκινά κάνοντας το καλό παιδί και μπαίνοντας στα παπούτσια της άλλης πλευράς.

Ακόμα εξάλλου κι αν δεν πάρεις αυτό που θέλεις, ακόμα κι αν χρειαστείς να εφαρμόσεις μέτρα που δεν θέλεις, δεν έχεις λόγο να αναγνωρίσεις τη βασιμότητα και τη νομιμότητά τους.

Δυσκολεύεται άλλωστε κανείς να φανταστεί πως η Αριστερά, αν όχι η Δημοκρατία στην Ελλάδα θα μπορέσουν να επιβιώσουν επί μακρόν, αν δεν αμφισβητήσουν την ουσία της διαδικασίας κατάλυσης του κράτους έθνους και της δημοκρατίας στη χώρα που οργάνωσαν Δανειακές και Μνημόνια. Μακάρι εξάλλου να πετύχει το πλαν Α, ακριβώς όμως για να πετύχει χρειάζεται και πλαν Β.


Konstantakopoulos.blogspot.com

Επίκαιρα, 29.01.2015

αλλά πήρε τον πούλον!!!Κοίτα ποιος μιλάει για χρέος…..

Σύμφωνα με τον economist το χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στα 594,3 δις δολάρια

Ο κάθε Ολλανδός χρωστάει 35,195.17 δολάρια.
Ο κάθε Έλληνας χρωστάει 25,116.02 δολάρια.
Η σύγκριση για το αν είναι διαχειρίσιμο ένα χρέος πρέπει να γίνεται με βάση τα φορολογικά έσοδα και όχι με το ΑΕΠ.
Είναι γνωστό ότι το χρέος της Ολλανδίας ανα κάτοικο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας.
Η Ολλανδία ελπίζει στην πολιτική της Μέρκελ που πιστεύει ότι θα κάνει τα ελλείμματα του νότου, πλεονάσματα του βορρά.

Η χώρα του του Κου …ΜΠΛΟΥΜ διακινεί το 70% των αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ χωρίς περιορισμούς .Απο την αλλη η ΕΕ εχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία και ολες οι χώρες της ΕΕ ειναι υποχρεωμένες να εισάγουν το 20% των αγροτικών προϊόντων απο την Τουρκία.
Γιατί ομως την ΕΛΛΑΔΑ την υποχρέωσαν να ξηλώσει τα ΡΟΔΑΚΙΝΑ,ΤΑ ΚΑΠΝΑ,ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ,ΤΑ ΤΕΦΤΛΑ, ΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ κτλ.;;; Γιατι μας υποχρεώνουν να μην παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ ;;; Επειδή υπάρχει η στρατηγική να υποδηλωθούμε οι χώρες του νότου στις χώρες του βορρά με αρχηγό τη πουτάνα τη Γερμανία. Είναι τυχαίο ότι κρίση έχουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ;;;

https://cretanpatriot.wordpress.com/

Του Πέτρου Κουσουλού
Σαρωτικές αλλαγές για την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος σχεδιάζει η Κυβέρνηση μέρος των οποίων θα αναγνωσθεί στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Στόχος να μπει τέλος στην ασυδοσία των ενδο-ομιλικών συναλλαγών των μεγάλων πολυεθνικών και να καταπολεμηθεί το «τέρας» της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Παράλληλα θα ελεγχθούν σε βάθος τα δισ ευρώ που φυγαδεύτηκαν την περίοδο της κρίσης- και όχι μόνο- σε ασφαλή τραπεζικά «καταφύγια» του εξωτερικού και σε υπεράκτιες εταιρείες (off shore)…

Έτσι λοιπόν το πλαίσιο των μέτρων που αποκαλύπτει το ereportaz και αποτελεί το συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη κατά του Οικονομικού Εγκλήματος, περιλαμβάνει:

1)Την σύσταση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή για τη διερεύνηση σκανδάλων και την παραπομπή τυχόν εμπλεκόμενων στη Δικαιοσύνη,

2)Την κατάργηση του φορολογικού απορρήτου όλων προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας,

3)την δημιουργία μόνιμου ηλεκτρονικού μητρώου φορολογικών ελεγκτών,

4)τη συνεχή παρακολούθηση και τεκμηρίωση των υποθέσεων που επιλέγονται για έλεγχο,

5)»Πόθεν έσχες» σε όσους εμπλέκονται στον καταλογισμό και την είσπραξη της φορολογητέας ύλης,

6)Διοικητική ανεξαρτησία για τους οικονομικούς επιθεωρητές,

7)Καθιέρωση του περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους,

8) Η φορολογική δήλωση θα αντικαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα δήλωση «πόθεν έσχες» για οποιονδήποτε. Κάθε αλλαγή της περιουσιακής κατάστασης θα αποδεικνύεται είτε από νόμιμο παραστατικό είτε θα πρέπει να δικαιολογείται από τα δηλωθέντα στην εφορία ετήσια εισοδήματα,

9)Κατάσχονται τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις και την προσαύξηση της περιουσίας για όσους λαμβάνουν εισόδημα η μισθό από το Δημόσιο,

10)Δεσμεύονται από το Δημόσιο- για όσους φορολογούνται στην χώρα μας -καταθέσεις, επενδυτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία κλπ για τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί οι φορολογικές αρχές και εφόσον προκύπτει οτι προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα,

11)Οι διατάξεις του πειθαρχικού και ποινικού δικαίου που ισχύουν για τους εφοριακούς θα ισχύουν για βουλευτές ,μέλη της Κυβέρνησης, διοικητές Οργανισμών, περιφερειάρχες κλπ,

12)θεσπίζεται ειδική υπηρεσία ελέγχου για το «πόθεν έσχες» και επιβάλλεται σε όσους μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό (Διευθυντές, συμβούλους και μέλη Δ.Σ Α.Ε και ΕΠΕ,σε εργολάβους δημοσίων έργων, κατασκευαστές ,δημοσιογράφους, μεγαλοστελέχη τραπεζικών Ιδρυμάτων και χρηματιστηριακών εταιρειών, υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου,.ιδιοκτήτες ΜΜΕ και σε υποκρυπτόμενα πρόσωπα σε υπεράκτιες εταιρείες),

13) Δημιουργείται Δικαστική Αστυνομία για την προανακριτική διαδικασία,

14)Καταργείται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο της επόμενης Αναθεώρησης του Συντάγματος,

15) έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος η τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την προέλευση της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

16)Επανεξετάζονται όλες οι τηλεοπτικές συχνότητες από μηδενική βάση και αναθεωρείται το καθεστώς αδειοδότησης,

17) Τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί ,εφημερίδες και περιοδικά έχουν υποχρέωση ειδικής δήλωσης για την ιδιοκτησιακή τους κατάσταση από νομικά η φυσικά πρόσωπα,

18)Υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των επί πολλά χρόνια ζημιογόνων επιχειρήσεων,

19)Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καθίσταται γενικός επόπτης και συντονιστής όλων των ελεγκτικών σωμάτων και των υπηρεσιών ελέγχου,

20)Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής θα εξετάζει και θα αξιολογεί δημόσιες συμβάσεις μεγάλης εθνικής και κοινωνικής σημασίας η μεγάλης οικονομικής αξίας,

21)Το κοινοβούλιο θα έχει πρωτεύοντα ελεγκτικό ρόλο στις προμήθειες αμυντικού υλικού,

22)Οι τράπεζες , η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι θεματοφύλακες επενδυτικών προϊόντων κλπ υποχρεώνονται να ενημερώνουν καθημερινά σε ηλεκτρονική μορφή τις φορολογικές υπηρεσίες για υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων και για λοιπά αρχεία που έχουν στη διάθεσή τους .

http://www.ereportaz.gr/ta-22-metra-fotia-gia-tin-pataxi-tis-diafthoras/Δια χειρός Αλιθέρση


Τελικά η Ελπίδα παρ' όλα τα εμπόδια που της έβαλαν ήρθε!

Έφερε μαζί της και τη Χαρά! Τις βάλαμε να ξαποστάσουν, τις στρώσαμε να κοιμηθούν!

Ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε, χωρίς όμως να του παραδοθεί το σκήπτρο! Ο προηγούμενος νόμισε ότι του ανήκει για πάντα, ότι είναι ιδιοκτησία του, ότι είναι ισόβιος. Ότι θα έχει...
για πάντα φυλακισμένη την Ελπίδα! Μικρότης ενός πολύ μικρού ανθρώπου!

Ορκίστηκε και η νέα κυβέρνηση! Έδειξε ότι φέρνει έναν άλλο αέρα. Άλλα πρόσωπα, πιο οικεία. Έδειχναν να αισθάνονται άβολα στο προεδρικό μέγαρο. Έγιναν και οι πρώτες ενθουσιώδεις δηλώσεις από τους υπουργούς. Επαναπροσλήψεις εργαζόμενων, κατάργηση των εξέταστρων στα νοσοκομεία, τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις, αποπομπή της τρόικας και άλλα τέτοια αισιόδοξα!
Η Ελπίδα, παίρνοντας το πρωινό της, έδειχνε πολύ χαρούμενη. Δίπλα της χαιρόταν κι η Χαρά.

Ήρθαν όμως τα κοράκια να μας πουν ότι πολύ απλωνόμαστε! Θέλησαν να μας βάλουν στη... θέση μας! Έπρεπε, είπαν, στην κυβέρνηση να είναι και το "Ποτάμι"! Τι σημασία έχει που αυτό δεν το θέλει ο ελληνικός λαός! Ασήμαντη... "λεπτομέρεια" γι αυτά. Σύντομα στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι και το "Ποτάμι" έκραξαν!

Μίλησαν και τα εγχώρια υψηλόμισθα
παπαγαλάκια των κορακιών! Είπαν ότι τον άλλο μήνα δεν θα υπάρχουν λεφτά για συντάξεις! Στόχος τους η Ελπίδα κι η Χαρά. Θέλουν πάση θυσία να τις διώξουν απ' τα σπίτια μας. Eμείς όμως δεν θα τις αφήσουμε να φύγουν. Τις βγάλαμε τα καλύτερα σερβίτσια μας, τις στρώσαμε τα καθαρά μας σεντόνια!

Τα μαντρόσκυλα, οι τοποτηρητές των κορακιών, που τέθηκαν σε αργία, καραδοκούν και πάλι. Τους λείπει και το κόκαλο! Προσδοκούν γρήγορα να αναλάβουν και πάλι ρόλο. Μας δείχνουν δόντια, γαυγίζουν, περιμένουν ανυπόμονα, έτοιμα να σπάσουν τα λουριά, για να χιμήξουν και πάλι! Επιχαίρουν με την εμφάνιση των κορακιών!
"Λεφτά δεν θα υπάρξουν για συντάξεις! Να δείτε τώρα εσείς, που τολμήσατε να μας διώξετε, τι θα σας κάνουν τα κοράκια"! Γαυγίσματα και κραυγές υψηλόμισθων παπαγάλων, χωρίς σταματημό.

Η Ελπίδα αρχίζει να ανησυχεί, η Χαρά, πιο ψύχραιμη, τη βάζει στη θέση της. Κάνε υπομονή της λέει!
-Φοβάμαι Χαρά. Δεν ακούς τα σκυλιά πώς γαυγίζουν ουρλιάζοντας σαν τους λύκους; Δεν ακούς τους παπαγάλους πώς μιμούνται τα σκυλιά;
-Κάνε υπομονή, Ελπίδα, λεφτά υπάρχουν κι είναι δικά μας. Μας τα έκλεψαν τα σκυλιά και τα έδωσαν στις ύαινες! Δικά μας είναι και θα τα πάρουμε, Ελπίδα, θα δεις! Ούτε ρούπι πίσω! Μπορούν να αναμετρηθούν πέντε ύαινες, πέντε τραπεζίτες, μ' έναν ολόκληρο λαό; Δεν βλέπεις τη χαρά και την ελπίδα στο πρόσωπό του;

Μην ανησυχείς! Τώρα έχουμε και τα ΜΑΤ μαζί μας, που θα... χτυπούν αλύπητα τις ύαινες, και δεν θα αφήνουν τα σκυλιά και τους λύκους να μας πλησιάσουν! Ας πέσει και το χρηματιστήριο! Ας θυμώσει και ο Σουλτς, γραμμένο τον έχουμε!
-Όμως, Χαρά, να ξέρεις ποτέ δεν περιμένω από τα κοράκια να κελαηδήσουν σαν αηδόνια, όσο κι αν προσποιηθούν! Από τα κοράκια μόνο κρα μπορείς ν' ακούσεις, από τα σκυλιά μόνο γαυγίσματα, όσο για το λύκο, που θέλουν να βάλουν, για να μας... "φυλάει", ως εγγυητής της δημοκρατίας, απ' αυτόν μόνο ουρλιαχτά.

Πολύ με τρομάζουν, Χαρά, τα σαρκοφάγα, αλλά και πολύ σιχαίνομαι τα ερπετά που μας τριγυρίζουν. Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να μείνω για πολύ εδώ, που ήρθα!
-Κρατήσου με νύχια και με δόντια, Ελπίδα. Ο κόσμος δεν μπορεί πιά χωρίς εσένα, να ξέρεις, θα βγει στους δρόμους και θα σε στηρίξει. Κάθισε εδώ! Ούτε ρούπι πίσω!

Από faretra ΣΤΟ http://greki-gr.blogspot.gr/
  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΈΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ....ΜΑΣ ΑΝΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ....!!!

«Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία, αφορά την Ε.Ε. στο σύνολό της. Οι θέσεις του κ. Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. 

Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η
ετυμηγορία του ελληνικού λαού για διέξοδο από το τέλμα της τοξικής λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης».
Αυτή ήταν η απάντηση της Αθήνας δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις δηλώσεις Σόιμπλε περί τήρησης των κανόνων.


Βήμα πίσω δεν κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε στους συνεργάτες του πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου. «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίου. Παρόντες εκτός του κ. Τσίπρα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο. Η συνάντηση της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των  συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Κινδυνολογία,πανικός και ...επίκληση των θείων από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά την συνέντευξη Νταισελμπλουμ - Βαρουφάκη.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του!». «Δεν ξέρει πού βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει»! «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη»! 

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Αυτές οι ατάκες δεν προέρχονται από κάποια αμόρφωτη, φοβισμένη κυριούλα, που μόλις άκουσε στο ραδιόφωνο τον Άρη Πορτοσάλτε να της λέει ότι «θα βγούμε από ευρώ», «θα καταστραφεί η χώρα», «θα χαθούν συντάξεις» και «τα ATM δεν θα έχουν λεφτά». Είναι φράσεις (και η κοινή συνισταμένη) των ανακοινώσεων που εξέδωσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και ο φερόμενος ως υποψήφιος διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά, Νϊκος Δένδιας, μετά την κοινή συνέντευξη Γέρουν Νταίσελμπλουμ και Γιάννη Βαρουφάκη.

Μία συνέντευξη (που προέκυψε μετά από απανωτές συναντήσεις του εκπροσώπου του Γιουρογκρουπ με την ελληνική πολιτική ηγεσία) στην οποία απλά
…ξεκίνησε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές. Ουσιαστικά παρατάχθηκαν δημοσίως τα επιχειρήματα των δύο πλευρών ενώ είχαμε κινήσεις αναγνωριστικού χαρακτήρα και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξέφρασε τις …πασίγνωστες θέσεις της για το θέμα του πώς επιθυμεί να  γίνει η διαπραγμάτευση ενώ ο Γ.Ντάισελμπλουμ ήταν επίσης σαφέστατος δηλώνοντας ότι «είναι διττός ο στόχος της επίσκεψής μου, δηλαδή να ακούσω τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις της ευρωζώνης».

Δύο πράγματα μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο των αντιδράσεων που προαναφέραμε: Είτε οι συγγραφείς των ανακοινώσεων δεν έχουν δει ποτέ στην ζωή τους διαπραγμάτευση, είτε πολύ συνειδητά επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού.

Μάλλον ισχύουν και τα δύο. Γιατί το Ποτάμι ουδέποτε συμμετείχε σε κυβερνητικό σχήμα έως τώρα, ενώ η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν τα τελευταία 6 χρόνια ως εντολοδόχοι της Τρόικα. Γι αυτό άλλωστε και καταποντίστηκαν εκλογικά.
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η περίφημη θεωρία περί «αναγκαίων συναινέσεων» για την αναζήτηση των καλύτερων λύσεων στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – που ευαγγελίζονται και η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι- αποδεικνύεται υποκρισία πρώτου μεγέθους.

Φυσικά υπάρχει και η «εξ αριστερών» κριτική από την πλευρά του ΚΚΕ, που επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει, όσο αυτοί που τον κυβερνούν συζητούν με τα ξένα κέντρα εξουσίας» ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει επισημάνει ότι «η σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η προγραμματική της βάση εκφράζουν την λογική «συνέχειας του κράτους». Απόψεις που ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή όχι είναι εμφανώς …ψύχραιμες

.thepressproject.gr


Γράφονται πολλά αυτές τις ώρες για την στάση που κράτησε η κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις συναντήσεις που είχαν σήμερα με τον Γερούν Ντάισεμπλουμ. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μόνο ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: Τι συνέβη σήμερα; Η αρχή ή το τέλος της διαπραγμάτευσης;

Αν αποκωδικοποιήσετε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας εύκολα θα διαπιστώσετε ότι ο Βαρουφάκης επέλεξε την αρχή: Παρουσιάστηκε μετριοπαθής, επέλεξε τις λέξεις ώστε να διαβεβαιώσει με έμφαση τη διάθεση της κυβέρνησης να συζητήσει σε μια νέα βάση αλλά χωρίς μονομερείς ενέργειες. Μίλησε για πρωτογενή πλεονάσματα (για πάντα αλλά μικρά, όπως προτείνει και ο Krugman) και για μεταρρυθμίσεις, για νέο φορολογικό σύστημα και για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (από όλους).

Αν λοιπόν αποδειχτεί τις επόμενες ημέρες ότι αυτό που ζήσαμε σήμερα δεν ήταν η αρχή αλλά το
τέλος της διαπραγμάτευσης γι’ αυτό δεν θα φταίει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα. Θα σημαίνει απλά ότι αυτή η παραστρατημένη Ευρώπη του χρυσού κανόνα του ευρώ δεν έχει πλέον καμία ελπίδα.

Αν η «Ευρώπη» καταπνίξει την αναθεωρητική, φιλοευρωπαϊκή, συνεργατική, συμβιβαστική ελπίδα που φέρνει στο τραπέζι η νέα ελληνική κυβέρνηση τότε το μέλλον της βρίσκεται στις άλλες εθνικιστικές «ελπίδες» που υπερασπίζονται η Λεπέν, ο Φάρατζ και τα ουγγρικά φασιστικά κόμματα. Τότε, και μόνο τότε, η ελίτ της Ευρώπης θα καταλάβει τι διαφορά έχει ο λαϊκιστής από το φιλολαϊκό.

Ωστόσο επειδή η έκβαση αυτής της ιδιότυπης και πρωτότυπης μάχης μας ενδιαφέρει και θα ορίσει τις ζωές μας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο φαίνεσθαι: Έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι τον εκβιασμό δεν τον ασκεί η ελληνική πλευρά αλλά η ευρωπαϊκή.


Δεν ζητάμε παράταση, θέλουμε άλλη συμφωνία 

Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα, δεν ζητάμε παράταση, είπε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος προειδοποίησε να μην προβεί η Ελλάδα σε μονομερείς ενέργειες

Η συνέντευξη τελείωσε με τη δήλωση Βαρουφάκη ότι "συνεργαζόμαστε με τους θεσμούς της Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά με μια τριμερή που θεωρούμε σαθρά δομημένη, δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε".

«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται ότι ψιθύρισε, σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες, στο αυτί του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ο Γ. Ντέισελμπλουμ τη στιγμή που αποχωρούσε από την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αναφορικά με την τρόικα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως με αυτή τα σαθρά δομημένη επιτροπή δεν θα συνεργαστούμε.Αρχικώς, εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως είπε, ξεκίνησε μία πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ των δύο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι η βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων όσον αφορά τις διαδικασίες της Ευρωζωνης με ιδιαίτερη έμφαση «στο μεγάλο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία εντός Ευρωζωνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

«Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες και συγκεκριμένα στην αποφασιστικότητα με την οποία  η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε «μεταρρυθμίσεις βαθιές, οι οποίες θα γίνουν χωρίς φόβο και πάθος», με στόχο να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον στην Ευρωζώνη εξυπηρετείται από μία νέα συμφωνία, που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλουμε με γνωμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον».

Από την πλευρά του, στις αρχικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε: «Σήμερα είχα αρκετές εποικοδομητικές συναντήσεις και συναντήσεις με μέλη της ελληνικής  κυβέρνησης, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Δραγασάκη, τον κ. Σταθάκη, τον κ. Τσακαλώτο. Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος είχαμε σημαντικό λόγο να γνωριστούμε μεταξύ μας. Ο σκοπός μου είναι διττός να ακούσω και να εξηγήσω τις απαιτήσεις των συμφωνιών μας. Ως μέλη της ευρωζώνης έχουμε αμοιβαία συμφέροντα. Και οι δύο θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανεξαρτησία της, την οικονομική βιωσιμότητα. Το Eurogroup είχε αναλάβει τη δέσμευση να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα, εφόσον η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους στόχους. Αυτό προϋποθέτει μία δέσμευση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον για να υπάρξει ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας. Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να αντέξει σκληρά μέτρα. Ωστόσο έχουν γίνει βήματα και είναι σημαντικό να μην πάει χαμένος αυτός ο κόπος. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει τη θέση της και σε εμάς, μαζί με την κυβέρνηση να κινηθούμε προς το μέλλον της ευρωζώνης. Και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Πάντως, από τις διαβουλεύσεις αυτές, απέκλεισε την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του κ. κ. Νταϊσελμπλουμ περί κινδύνου εκτροχιασμού του προϋπολογισμού, τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην συμβεί κάτι τέτοιο, επαναλαμβάνοντας πως η βούληση της Κυβέρνησης είναι για  ένα σχέδιο  αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.


www.thepressproject.gr/
«Θα αγοράσει η Ρωσία το χρέος της Ελλάδας;», αναρωτιέται στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα «Bild», μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, στο δίκτυο CNBC.

Μάλιστα, στο σχετικό της δημοσίευμα απεικονίζει τους ηγέτες της Ελλάδας και της Ρωσίας,

Αν και ο Αντόν Σιλουάνοφ επεσήμανε πως, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά, ωστόσο, αν της το ζητούσε, η κυβέρνηση της Μόσχας κατόπιν ωρίμου σκέψεως θα μπορούσε να προσφέρει  οικονομική βοήθεια στην Αθήνα.

Για την «Bild», δηλαδή δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί πως,
όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

H γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει, μάλιστα, πως οι δηλώσεις Σιλουάνοφ έρχονται την ώρα που στις Βρυξέλλες επικρατεί νευρικότητα μετά την νίκη του αντιμνημονιακού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι από εδώ και στο εξής οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.


kontranews.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget