1/11/2014 - 1/12/2014

Ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα αναμένεται να προκαλέσει το πόρισμα-φωτιά για τις δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας , σύμφωνα με όσα αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της , η κυριακάτικη εφημερίδα kontranews.

Το πόρισμα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας kontranews , η ανάκριση έχει εντοπίσει πρόσωπα και υπηρεσίες τα οποία εμπλέκονται στη συνωμοσία που είχε στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας και την ακύρωση των μεγάλων ενεργειακών και εξοπλιστικών συμφωνιών που επρόκειτο να υπογραφούν με τη Ρωσία.

Κατά πάσα πιθανότητα, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι θα διαταχθούν συλλήψεις Ελλήνων που συμμετείχαν ενεργά , τόσο στις απόπειρες δολοφονίας, του Κ.Καραμανλή, όσο και στο δίκτυο κατασκοπείας που είχε στηθεί στο οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα, είχε καθοριστικό ρόλο ο Άλεξ Ρόντος, από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την ανάκριση , έχει τεκμηριωθεί η συμμετοχή τουλάχιστον 20 προσώπων , οι 12 εκ των οποίων είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι εργάζονταν για λογαριασμό των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

Το πόρισμα συνδέει το δίκτυο κατασκοπείας, τις υποκλοπές στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και συνεργατών του, και τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Κ.Καραμανλή, με τις φωτιές στην Πελοπόννησο αλλά και τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Το υλικό, που έχει συγκεντρωθεί δείχνει ενιαίο κέντρο καθοδήγησης για όλα τα παραπάνω και αποδίδει ενεργό συμμετοχή και ρόλο σε συγκεκριμένα στελέχη αμερικανικών υπηρεσιών αλλά και στον Άλεξ Ρόντο.

Επίσης αποδίδονται ευθύνες σε δύο ακόμα στενούς συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, ο ένας εκ των οποίων, σύμφωνα πάντα με την kontranews, είχα καταλάβει νευραλγική θέση στην κυβέρνηση του ΓΑΠ.

Από τα στοιχεία της ανάκρισης προκύπτει ότι το σύστημα Παπανδρέου λειτουργούσε συμπληρωματικά με τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών , ενώ ο Άλεξ Ρόντος ήταν εκείνος που αξιολογούσε τις πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες που επρόκειτο να υπογράψει ο Κώστας Καραμανλής με τον Πούτιν.

Οι διώξεις που θα ασκηθούν θα είναι σε βαθμό κακουργήματος και τα αδικήματα που τελέστηκαν είναι κατασκοπεία, υποκλοπές,απόπειρα δολοφονίας, και συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις που είχαν στόχο την αποσταθεροποίηση στης χώρας.

Το πρόβλημα που εντοπίζει η Ελληνική δικαιοσύνη είναι στη συμμετοχή αμερικανών πρακτόρων, οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχθούν να δικαστούν από ελληνικά δικαστήρια, λόγω ετεροδικίας.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος αναμένεται να προκαλέσει τριβές στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, αφού περιγράφει με στοιχεία και ονόματα όλες τις δράσεις των Αμερικανών πρακτόρων , που είχαν στήσει το δίκτυο κατασκοπείας και μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους οργάνωσαν τις απόπειρες δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Στις απόπειρες οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικάνων χρησιμοποιούσαν επαγγελματίες δολοφόνους, που δεν είχαν επίσημη σχέση με την υπηρεσία.

Όλα τα παραπάνω θαυμαστά, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας kontranews, που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό.

http://www.hellasforce.com/blog/apokalipsi-sok-erchonte-sillipsis-gia-ta-schedia-dolofonias-karamanli-emploki-ke-stenon-sinergaton-tou-gap-dichni-dikeosini/

Ποιοι ειν΄ αυτοί και με τι κριτήρια ψηφίζουν υποκείμενα που μόνο συζήτηση δεν είναι ικανά να κάνουν παρά μόνο να ειρωνεύονται τους συνομιλητές που διαφωνούν μαζί τους, αλλά και να μην τους αφήνουν να μιλήσουν διακόπτοντας τους με ειρωνικές παρεμβάσεις και ουρλιαχτά; Βλέπε, Άδωνη-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.


Ποιοι ειν’ αυτοί που σκοπεύουν να ψηφίσουν το ψώνιο που ισχυρίζεται με έπαρση ότι ναι αυτός θα σώσει την Ελλάδα χωρίς να λέει κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο σε κάθε ευκαιρία ότι τα μνημόνια πέτυχαν! Βλέπε Σταύρο Θεοδωράκη.

Ποιοι είναι αυτοί που ψήφιζαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν πολιτικούς που άπειρες φορές απεδείχθη ότι λένε σχεδόν μόνο ψέματα και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα; Βλέπε, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου, (ειδικά ο τελευταίος είναι αυτός που ως γνωστόν μας αποτελείωσε και έπρεπε να πληρώσει ακριβά για αυτό).

Ποιοι είναι αυτοί οι «τετραπέρατοι» που ως κριτήριο και μάλλον μοναδικό, είχαν να ψηφίσουν τους δήθεν τιμωρούς του συστήματος αλλά μπουνάκηδες; Βλέπε ΧΑυγήτες.

Δυστυχέστατα τα υποκείμενα που ψηφίζονται και είναι τα ίδια με τα προαναφερόμενα είναι πάρα πολλά, οπότε και αυτοί να εκλείψουν ως δια μαγείας, ο μπαξές που βγάζει τέτοια φρούτα είναι παραγωγικός και όλο θα βγάζει τέτοια ζαρζαβατικά κι’ αγγούρια για να επιλέγει ένα μεγάλο κομμάτι εξυπνάκηδων…

Η λύση δεν είναι να επιλέγουμε με το: Φύγε συ, έλα συ σωτήρα μου...

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο της οποίας ο υπουργός εξωτερικών πάει σε χώρα που θεωρείται κληρονόμος 400 χρόνων σκλαβιάς και δυναστών της χώρας του και να κάνει αυτήν την απίστευτη δήλωση: "Οι τέσσερις αιώνες τουρκοκρατίας είναι για εμάς εθνική κληρονομιά"! 


Δεν ξέρω επίσης αν αυτό σχετίζεται και με το κατά φήμες προηγούμενο επίθετο του το «Τούρκογλου» 

Όμως σίγουρα είναι ένα ισχυρό δείγμα ραγιαδισμού του Ελληνικού λαού να δέχεται αυτά που του συμβαίνουν τα χρόνια της στυγνής νεοκατοχής, το βόλεμα του ραγιά είναι δω και ισχυρό.
Ισχυρό γιατί αν πάρουμε σαν πιο σίγουρο δείγμα τ΄αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, αυτό δείχνουν.
Αν πάρουμε σαν δείγμα χάριν συζήτησης αυτά που βγάζουν οι δήθεν δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ραγιαδοβόλεμα καλά κρατεί, όταν βλέπεις να δίνουν τόσο υψηλά ποσοστά στη ΝΔούλα, γιατί μετα από όλες αυτές τις απόλυτα καταστρεπτικές πολιτικές της δίνουν αυτά τα ποσοστά, δείχνουν ακόμα και το πασοκ να μπαίνει στη βουλή έστω και οριακά, και κατ΄εμέ, ίσως το χειρότερο να είναι αυτό το έκτρωμα που λέγεται ποτάμι να του βγάζουν με τόσο υψηλά ποσοστά γιατί το 6% είναι πολύ υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχηγός του μόνο σαν ψώνιο μπορεί να εκληφθεί, παρακολουθώντας τον ακόμα και σαν δημοσιογράφο, ειδικότερα σαν αρχηγός αυτού εκτρώματος που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα αγκαλιά με το διαπλεκόμενο μεγαλονταβατζίδικο σύστημα.

Τελικά το ερώτημα που προκύπτει βλέποντας όλα αυτά δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι τα ποσοστά που δίνουν στα κομματίδια αυτά της απόλυτης υποστήριξης της διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας και τους Ελληνικού έθνους είναι: Την ψωνίσαμε τόσοι πολλοί και δεν κατανοούμε την κοροϊδία τους;
Μέχρι πότε θα ανεχτούμε να έχουμε τους απόλυτα δουλοπρεπείς σε κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα;

Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ" όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.

http://www.toxwni.gr/ellada/item/19588

Νέα παρέμβαση, με αφορμή τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα των δανειστών, κάνει ο ακατανόμαστος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Άλλη μια προφανώς ατελέσφορη όσο και αστεία προσπάθεια επικοινωνίας, που έρχεται ως συνέχεια άλλου άρθρου.

Με το νέο αυτό «piece of art», στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ετούτη τη φορά, επανέρχεται, μαθαίνομε, δριμύτερος. Υπό τον ποιητικό τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει», ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, κάνει λόγο για σκληρή και συνολική διαπραγμάτευση! Τονίζει ότι η Ελλάδα έχει πετύχει ρεκόρ μεταρρυθμίσεων (sic) και δημοσιονομικών παρεμβάσεων, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χώρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους (sic), και ασφαλώς, ο Φον-Αντωνάκης, ζητεί -τι άλλο- πολιτική σταθερότητα για να συνεχίσει απερίσπαστος το καταστροφικό του έργο!

Ένα πρώτο, λοιπόν, βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι: γιατί να υπάρξει αυτή η σταθερότητα, αν πρόκειται να συνεχίζεται και να εφαρμόζεται αυτό το πρόγραμμα που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν χαρακτηρίσει, χωρίς περιστροφές, ως αποτυχημένο?

Ο Φον-Αντωνάκης, ατέχνως βέβαια, αποσιωπεί τα συγκλονιστικά γεγονότα που έχουν διαμειφθεί κατά τα δυόμισι αυτά χρόνια της πρωθυπουργικής απραγίας του, ο Θεός να την κάμει πρωθυπουργία, δηλαδή, αφού άλλοι χαράσσουν τον δρόμο. Πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά ήταν κι εκείνη η ομολογία του διορισμένου αργυραμοιβού: «Γιάννη, ξέχνα το», του είπαν, και ο Γιάννης το ξέχασε! Ο «Πρωθυπουργός» μας, εκείνες τις μαύρες ώρες, κρυβόταν από τον εαυτό του και από την Βουλή, δειλός, άβουλος και μοιραίος που ποτέ, αλλά ποτέ μέχρι και σήμερα, δεν έχει δώσει αξιόπιστες απαντήσεις ή κάποιες, τέλος πάντων, εξηγήσεις γι' αυτήν την απαράμιλλη ενδοτικότητά του!

«Γιάννη ξέχνα το!»∙ αξέχαστες στιγμές εθνικού κλέους!

Ο Φον-Αντωνάκης στέλνει, λέει, και μήνυμα προς τον Αλέξη, λέγοντάς ότι, εν τέλει, την επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση με τον Σύ.Ριζ.Α. επιμένοντας ότι πρέπει να ληφθεί πρόνοια «για να μην τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα».

Δεν μπορεί να μην θαυμάσει κανείς και τη διατύπωση: «Αν αλλάξουν (σ.σ. ο Συ.Ριζ.Α.) στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο», δηλώνει ο Φον-Αντωνάκης.

Ποια προσπάθεια, αλήθεια, είναι αυτή που δεν πρέπει να τιναχτεί στον αέρα? Και ποια συνεννόηση?

Η προσπάθεια του ίδιου και της κουστωδίας του να ξεπουλήσουν, αντί πινακίων φακής, τα τελευταία ψήγματα του δημόσιου πλούτου μας, για να ταΐζεται ένα χρέος αδηφάγο, ύποπτο και ανεξέλεγκτο, ίσως.

Η προσπάθεια του ίδιου και του εσμού των εθνικά αχρησίμευτων που τον καθοδηγούν σ’ ετούτο το τρομακτικό ταξίδι, όπου βλέπομε να χάνεται μια ολόκληρη, ίσως και περισσότερες της μίας γενιάς Ελλήνων, βεβαίως.

Χαμένοι, φρέσκο κρέας στη μηχανή του κιμά που μας αλέθει για να ταΐσει τις «Αγορές»! Ως να ήταν μυθικές χθόνιες θεές, αυτές οι «Αγορές», και μας τιμωρούν για κάτι που κανείς δεν μας έχει εξηγήσει. Το ιερατείο που μας κυβερνά, επιμένει κατά το γράμμα του προγράμματος «διάσωσης», και ως να εξευμενίζει τις μυθικές αυτές «Αγορές», με σπονδές. Τα υπό κατάρρευση σχολεία των παιδιών και τα φάρμακα των γερόντων, είναι αυτές οι σπονδές… Και το αίμα των πιο αδύναμων. Θυσία και το άδικα χαμένο αίμα, σπονδή κι αυτό στις χθόνιες «Αγορές».

Μια τέτοια προσπάθεια δεν την θέλουμε εμείς οι Έλληνες, γιατί έχομε φιλότιμο, θα πρέπει να του πει κάποιος αυτού του κυρίου, του Φον–Αντωνάκη, που μιλάει πάλι με τους, χαρακτηριστικούς γι’ αυτόν, όρους πιάτσας: «Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο.»!

Όροι πιάτσας, όροι φτήνιας, ακόμα και στην εκφορά του γραπτού του λόγου!

Ποια συνεννόηση και σε πια βάση να γίνει αυτή η συνεννόηση, όταν οι αιμοβόρες Θεές θέλουν νέες θυσίες? Όταν το πρόγραμμα λέει: ξεπούλα και κατέστρεψε, γκρέμισε και μην χτίσεις τίποτα στη θέση των ισοπεδωμένων κτισμάτων που έφτιαξαν οι πατεράδες μας πέτρα-πέτρα∙ για να φανεί ελκυστικότερο το ελληνικό οικόπεδο∙ για να το πουλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στους σαράφηδες το χωράφι των παππούδων μας. Λες και του εκχωρήσαμε, του αχαΐρευτου, του Φον-Αντωνάκη, τα πατρογονικά μας για να τα ξεπουλήσει μπιρ παρά. Λες και σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν, δεν τα παραδώσαμε, τα κοινά μας, απλώς για να τα διαχειριστούν. Κι αυτοί έχουν φαγωθεί να τα ρημάξουν! Αυτοί, οι διάφοροι κουτοπόνηροι πολιτικοί απατεωνίσκοι, όπως ο Φον-Αντωνάκης κι ο λιπαρός αρχολίπαρος Αντιπρόεδρος του.

Ποια συνεννόηση, λοιπόν, κύριε? Ποιά συννενόηση μου κουβεντιάζεις, εσύ, και κάτι άλλοι?

Καμιά λογική βάση συνεννόησης δεν υπάρχει, για να συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί -ή κάποιοι άλλοι, στα πλαίσια αυτού του ίδιου λανθασμένου προγράμματος «διάσωσης», που παράγει μόνο δυστυχία και θάνατο για εμάς τους Έλληνες.

Καμία συνεννόηση, λοιπόν, και το μόνο που αρκεί, είναι μια έντιμη κυβέρνηση για να διεκδικήσει από την διεθνή κοινότητα την επαναφορά της νομιμότητας στην Ελλάδα. Μιας νομιμότητας που τόσο παράφορα έχει παραβιαστεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Καμία συνεννόηση, λοιπόν, και μόνο ο φόβος μας είναι που επιτρέπει σε αυτούς τους αήθεις να κυβερνούν. Να επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του καταστροφικού σχεδίου, με το χαρακτηριστικό θράσος τους, αυτοί που έχουν στείλει χιλιάδες Έλληνες, πριν της ώρας τους στον τάφο. Αυτόί που τώρα που μιλάμε, στέλνουν όλους εμάς τους υπόλοιπους, όσους από εμάς δεν μας έχουν ήδη ξαποστείλει, στην ηθική ανυποληψία και την κοινωνική εξαθλίωση -κατά εκατοντάδες χιλιάδες, τα τελευταία χρόνια αυτών των καταστροφικών κυβέρνησεων.

Πράγματι, «το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει», αλλά με αυτόν τον εσμό των ολετήρων που είναι στα πράγματα και ζητούν κι από πάνω, ανερυθρίστα, συνεννόηση, το σκοτάδι -είναι προφανές αυτό πια και στον πλέον αφελή- θα κρατήσει, αν κρατήσει, όσο και οι ατέλειωτες πολικές νύχτες... Ας μην κρατήσει, λοιπόν...

Το κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

Alexandros Raskolnick

Οι απίστευτες ομοιότητες. Ναι, το έκαναν και αυτο οι αιώνιοι εχθροί της Ελλαδας. Η διαχρονική κατοχική μάστιγα.

Η Δίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, παράδειγμα προς μίμηση…
Στις 16 Απριλίου του 1834 ξεκίνησε η δίκη του Θ. Κολοκοτρώνη και του Δ. Πλαπούτα, με την κύρια κατηγορία, την συνομωσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα (που δεν είχε σχέση με Καλαμάτα…), κατόπιν συκοφαντιών ενός πονηρού και ευτραφούς τότε (τί σύμπτωση) πολιτικού, του Ι. Κωλέττη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών συνομιλώντας με βουλευτές

Βόμβα Χαρδούβελη για το κλίμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόϊκα στο Παρίσι. Ο υπουργός Οικονομικών, σε πηγαδάκι που είχιε με βουλευτές, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών να κάνουν …πίσω με το επιχείρημα ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες και θα έρθεις την εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας, παρά ταύτα, όπως είπε, ο κ. Χαρδούβελη παρέμειναν ανένδοτοι. «Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο .Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», αποκάλυψε. «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».

On camera πάντως ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επιχείρησε να κρατήσει τα προσχήματα. Ετσι, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης – παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014.

«Καλά πήγε», είπε ο κ. Χαρδούβελης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι. «Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε».
Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

http://www.hitandrun.gr/vomva-chardouveli-ipame-stin-troika-oti-den-kani-piso-tha-erthi-o-siriza-alla-den-mas-akouse/

“ Στο ίδιο... έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες, παρακολουθούν άναυδοι το θέατρο «σκιών» της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, να αφήνει στην άκρη τους πανηγυρισμούς και τις κόκκινες γραμμές  ” Αντιμέτωπο με τη σαφή διάθεση των στελεχών της τρόικας να μην προβούν σε ουδεμία, μείζονος τουλάχιστον σημασίας, παραχώρηση πορεύεται το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη... σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Παρά, το γεγονός ότι η κεντρική γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης είναι «όχι νέα μέτρα», τα ήδη συμφωνηθέντα εξακολουθούν και εγείρουν αντιδράσεις, αφού πίσω από το τέλος των μνημονίων προκύπτουν καθημερινά νέα δεδομένα. Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πολιτική λύση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι τροϊκανοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε κανένα από τα προαπαιτούμενα. Σε λίγες ώρες τα στελέχη της κυβέρνησης θα πάρουν «σβάρνα» τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιόφωνα και θα πανηγυρίζουν για το μεγάλο «επίτευγμα» της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τους δανειστές να επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Στο παρασκήνιο όμως έχει πραγματοποιηθεί ένα σκληρό «πόκερ» με χαμένη (όπως πάντα!) την ελληνική κυβέρνηση. Και τον ελληνικό λαό να καλείται (ξανά και ξανά) να πληρώσει τα... σπασμένα. Οι δανειστές έθεσαν για μια ακόμα φορά σκληρούς όρους για να επιστρέψουν και η κυβέρνηση Σαμαρά (όπως πάντα!) τους αποδέχτηκε, αλλά με... σκληρή διαπραγμάτευση.

Όπως έγινε γνωστό, η τρόικα απευθύνοντας νέο «τελεσίγραφο» στην Αθήνα ζήτησε, μεταξύ άλλων, αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ επανέφερε και το ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητώντας τροποποιήσεις. Συγκεκριμένα, ως προς τη ρύθμιση, ζητά να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.

Η τρόικα επαναφέρει διαρκώς το αίτημα για αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών, ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή τώρα, καθώς ήδη υπάρχουν 40.000 αιτήσεις για υπαγωγή. Από την πλευρά της η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις της τρόικας, αλλά και να ισοσκελίσει το δημοσιονομικό κενό που η τρόικα επιμένει να υπολογίζει στα 2,5-3 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε για το... πρωτογενές πλεόνασμα. Συγκεκριμένα, η τρόικα προκρίνει την κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή του 6,5% σε προϊόντα και υπηρεσίες (επιβάλλεται σε φάρμακα, εμβόλια, διαμονή σε ξενοδοχεία, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και εισιτήρια θεάτρου), κρίνοντας πως και το δημοσιονομικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο και ο αντίκτυπος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα είναι μικρότερος. Πηγές μάλιστα του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Α. Σαμαράς έχει πάρει πάνω το θέμα της διαπραγμάτευσης, επικοινωνώντας απευθείας με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

 Επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός εκλιπαρεί Γιουνκέρ και Μέρκελ, με τους οποίους επικοινώνησε, για μια λιγότερο επώδυνη λύση. Η στάση της Γερμανίας γνωστή, τη διατύπωσε άλλωστε χθες και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά κουβέντα για οτιδήποτε άλλο». Ανάλογο το ύφος και του... φίλου Γιουνκέρ. Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς όλοι γνωρίζουν πως αν επιχειρήσει να περάσει νέα μέτρα από τη Βουλή, θα πέσει την επόμενη... ώρα!

Και οι δανειστές που δεν... καταλαβαίνουν τίποτα, απαιτούν νέο... αίμα. Κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 2,5 δισ. ευρώ που εκείνοι προβλέπουν με αλλαγή στο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα, μειώσεις συντάξεων και γενική νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Όλα εις βάρος των πολιτών. Όλα υπέρ των δανειστών...

Ήρθε η ώρα κάποιος να πει ένα όχι. Και από τη στιγμή που Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν, η μόνη λύση είναι να δοθεί ο λόγος σε όσους έχουν υποστεί τα δεινά της εφαρμογής της «σωτήριας» μνημονιακής πολιτικής. Εκλογές, η μόνη λύση, για να αποφασίσει για το μέλλον του ο ελληνικός λαός και όχι εκείνοι που κρατούν την εξουσία δίχως να έχουν σήμερα τη λαϊκή νομιμοποίηση.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr


Παραδοχή αποτυχίας αποτελεί για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η απόφαση για παράταση του Μνημονίου, έστω και για κάποιες εβδομάδες εντός του 2015. Η κυβέρνηση είχε κάνει… σημαία της την έξοδο από το Μνημόνιο, ωστόσο το σχέδιο πάνω στο οποίο βάσισε την ευόδωση του εγχειρήματος, αποδείχθηκε κακοστημένο και σαθρό…

 Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να παίξουν το πολιτικό «χαρτί» της... εξόδου από το Μνημόνιο, θέλοντας να παρουσιάσουν ένα απτό παράδειγμα κυβερνητικής επιτυχίας και να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία για το success story της χώρας. Παράλληλα ευελπιστούσαν πως θα αντιστρέψουν με ένα τόσο δυνατό «επίτευγμα» το αρνητικό κλίμα για τη κυβέρνηση και θα είχαν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν επικοινωνιακά και πολιτικά.

 Ωστόσο γρήγορα διαπίστωσαν ότι λογάριαζαν χωρίς τους δανειστές, οι οποίοι εκδήλωσαν τον εκνευρισμό τους για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να χάσουν χρόνο έστειλαν τα κατάλληλα μηνύματα προς τη μεριά του του Μεγάρου Μαξίμου. Κάτι που έγινε αντιληπτό στη κυβέρνηση, που αργά αλλά… σταθερά άρχισε να αλλάζει ρότα και δημόσιο λόγο αναφορικά με την περιβόητη έξοδο από το Μνημόνιο.

 Το «βγαίνουμε από το Μνημόνιο» μετατράπηκε σε «συνετή έξοδο στην κανονικότητα», με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να γνωρίζει στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ.. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκλήρυνε την θέση της στην Ελλάδα και άπαντες ξεκαθάριζαν ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την επόμενη μέρα, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

 Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε τέλμα και μαζί πήγε… περίπατο το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, για την εφαρμογή του μεγαλεπίβολου σχεδίου της εξόδου από το Μνημόνιο.

Ο χρόνος απλά τελείωσε και το πλάνο «έπεσε» 100% έξω. Από αυτή την πολιτική «περιπέτεια» ή το στοίχημα που έβαλε η κυβέρνηση πρώτα με τον εαυτό της, βγαίνει προς το παρόν πληγωμένη, με τσαλακωμένο προφίλ και αδυναμία ανάληψης νέας σοβαρής πολιτικής πρωτοβουλίας…

 Πηγή: sofokleousin.gr (Νώντας Βλάχος)


Το θέμα δεν σηκώνει αστεία, ούτε αστείες φωτογραφίες, γελοιογραφίες και τέτοια.
Εδώ χρειάζονται πραγματικές απεικονίσεις της ηθικής και ψυχικής κακουργίας των αθλίων που μας κυβερνούν.

Άθλιοι που τα δίνουν όλα προκειμένου να κυβερνήσουν λίγες στιγμές ακόμα, προκειμένουν να μην παραιτηθούν.
Όλα στον βωμό των απαιτήσεων των τοκογλύφων-δανειστών:
Αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, ξενοδοχεία, βιβλία και πολλά άλλα.
Άμεση αλλαγή του μισθολογίου, με μειώσεις μισθών-συντάξεων.
Αλλαγή στο Ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας, και αλλαγή τρόπου υπολογισμού σύνταξης που θα σημάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις από 15% έως και 20%!
Τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, με λιγότερες δόσεις και εισαγωγή εισοδημστικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Και άλλα που ίσως μας κρύβουν και σκοπεύουν να μας τα παρουσιάσουν ως τροπολογίες προς ψήφιση σε άσχετα νομοσχέδια.

Καινούργια μέτρα και καινούργιους εκβιασμούς αποδέχονται οι Άθλιοι, μέτρα που αν ισχύσουν θα βουλιάξουν στα τάρταρα ό,τι έχει απομείνει από οικονομία και κοινωνία,
..ενώ το πολύ-πολύ να αποδώσουν όφελος στα ταμεία των δανειστών μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, δηλαδή ψίχουλα μπροστά στο χάος του (απαιτούμενου απ' αυτούς) χρέους των 380 δις.

Θέλουν όμως να δείξουν οι νταβατζήδες της Ελλάδας και της κυβέρνησης ποιοί είναι τ' αφεντικά,
..και τα πειθήνια όργανά τους οι άθλιοι συνομώτες των Αθηνών το δέχονται και το παραδέχονται, μη μπορώντας να κάνουν κι αλλοιώς,
..όντας ένα βήμα από τα Ειδικά Δικαστήρια,
..και αν είμασταν και σε άλλες εποχές, μισό βήμα απ' το Γουδή!

Το τσουνάμι της οργής, της απογοήτευσης, της απελπισίας, δεν αργεί να μετατρέψει έναν λαό σε όχλο.
Πριν φτάσουμε εκεί -που δεν μας αξίζει- παραιτηθείτε Άθλιοι!
Δείξτε την τελευταία στιγμή ψήγματα μετάνοιας.
Ο λαός είναι μεγαλόθυμος -δυστυχώς- προς τους μετανοούντες ολετήρες!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_29.html

Ιωάννης Κων. Νεονάκης MD, MSc, PhD.

«Η Πόλη ήταν το σπαθί, η Πόλη το κοντάρι, η Πόλη ήταν το κλειδί της Ρωμανίας όλης.»*
Στις 11 Μαΐου του 330 μΧ εγκαινιάζεται με λαμπρότητα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο η Nova Roma, η Νέα Ρώμη, η νέα πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η νέα πρωτεύουσα της Ρωμανίας. Ο θρύλος λέει ότι όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος χάραζε τα όρια της πόλης, ακολουθούσε άγγελο Κυρίου, ο οποίος του υπεδείκνυε τα σημεία.

Η πόλη ήταν εξαρχής ιερή και αφιερώθηκε στην προστάτιδά της Παναγία. Με την πάροδο του χρόνου και προς τιμή του Αγίου Μεγάλου Κωνσταντίνου η πόλη θα λάβει το όνομα Κωνσταντινούπολις. Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν απλώς το υπερεθνικό, διοικητικό κέντρο της Ρωμανίας (Βυζαντινής Αυτοκρατορίας), δεν ήταν απλώς ένα πολύ μεγάλο εμπορικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό κέντρο. Εξ αρχής είχε τις προϋποθέσεις και πολύ γρήγορα κατέστη το οικουμενικό κέντρο του Ορθοδόξου κόσμου.

 Η Ορθοδοξία απετέλεσε τη νοηματοδότηση, το σκοπό και τον κεντρικό άξονα ύπαρξης αυτής της πόλης. Και η Ορθοδοξία με τη σειρά της προσέφερε στην Κωνσταντινούπολη και σ’ όλη τη Ρωμηοσύνη μια πνοή αθανασίας και αιωνιότητας.

Η ταυτότητα της Κωνσταντινούπολης, αλλά και όλης της Ρωμανίας πολύ δύσκολα μπορεί να προσεγγιστεί και να κατανοηθεί από το σημερινό άνθρωπο τον εθισμένο να αναλύει τα πράγματα με τους όρους του νεωτερισμού, με τον ατομισμό, με το έθνος-κράτος, με τα όρια. Η Ρωμανία δεν καθοριζόταν από τα σύνορά της, δεν είχε όρια, ή καλύτερα τα όριά της ήταν η οικουμένη. Ήταν και είναι ένα οντολογικό σώμα αποτελούμενο από τους προαπελθώντες, συγκαιρινούς και μέλλοντες ελθείν Ρωμηούς.

Ανθρώπους δηλαδή, που έχοντας ως αφετηρία και θεμέλιο τον ελληνιστικό πολιτισμό και τη Ρωμαϊκή παράδοση θέλησαν να βιώσουν την Ορθόδοξη πίστη τους σε προσωπικό και σε συλλογικό, πολιτειακό επίπεδο. Παρά τα αλλεπάλληλα αμαρτήματα και τις προσωπικές τους αστοχίες, όλων τους η κατεύθυνση και η επιδίωξη ήταν ο Χριστός και η έμπρακτη βίωση της σχέσης μαζί Του. Όλων τους, από τον τελευταίο Ρωμηό έως την κεφαλή του κράτους, τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Ένα Κράτος, μια Πολιτεία συγκερασμού και πρόσληψης των φαινομενικά αντιθέτων. Αυτοκρατορία και δύναμη από τη μια, αλλά με ταπείνωση και μετάνοια από την άλλη, πορφύρα και χρυσά διαδήματα απέξω, αλλά με νοερά προσευχή και ησυχασμό από μέσα, σκήπτρα εξουσίας την ημέρα αλλά με ύπνο στο πάτωμα και άλλα ασκητικά αγωνίσματα τη νύχτα. Επιδίωξη και αγώνας για αγιότητα, ανεξαρτήτως της θέσης, του τόπου και του χρόνου.

 Γιατί στην αγιότητα ο τόπος είναι το παντού και ο χρόνος είναι το πάντα. Συλλογικό οντολογικό σώμα επιδιώκον την αγιότητα με πολλά αμαρτήματα και μετάνοια, βασιλεία Χριστού επί γής με ανθρώπινες αδυναμίες και αστοχίες, χριστιανική αυτοκρατορία, η μόνη, η καθολική, η οικουμενική.
Αυτό ήταν και είναι η Ρωμανία. Τρόπος ζωής και γεγονός της καρδιάς. Η Ρωμανία ποτέ δεν ορίστηκε από τα σύνορα της. Ποτέ δεν θέλησε να κατακτήσει εκτάσεις και θησαυρούς. Θέλησε πάντα να κερδίζει καρδιές και ψυχές. Θέλησε να φωτίζει λαούς, όλους του λαούς. Σεβόμενη πάντα το πρόσωπο, την ταυτότητα και την ιδιοπροσωπεία τους.

 Η Ρωμανία δεν καταλήθηκε το 1204, αλλά ούτε και το 1453. Συνέχισε να υπάρχει και να κραταιώνεται στις καρδιές των προγόνων μας. Η Ρωμανία αντιπαρήλθε τον απηνή διωγμό που υπέστη από τη Βαυαροκρατία το 1830 και συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά στη διαρκή και αφόρητη πίεση εκφραγκισμού και εκδυτικισμού που δέχεται τους τελευταίους δύο αιώνες. Η Ρωμανία σήμερα υπάρχει και πάλλεται δυναμικά στις καρδιές όσων αισθάνονται Ρωμηοί απανταχού της γης. Από τα Ιεροσόλυμα και τη Συρία, όπου υφίσταται διωγμό μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τις Σκανδιναβικές χώρες μέχρι τις εσχατιές της Νοτίου Αφρικής. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής. Ρωμανία οικουμενική, υπερεθνική, ορθόδοξη, ως πρόταση ζωής στο επερχόμενο μετανεωτερικό σκοτάδι.

Και παντοτινή πρωτεύουσα και κέντρο της Ρωμανίας ήταν, είναι και θα παραμείνει η Κωνσταντινούπολις. Το αιώνιο κέντρο και η καρδιά του ευσεβούς γένους των Ρωμηών ήταν, είναι και θα παραμείνει η Πόλις. Ανεξάρτητα από τους οικιστές της, ανεξάρτητα από την ταυτότητα και το τι πιστεύουν, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Ας είναι αλλόθρησκοι, ας είναι είκοσι εκατομμύρια, ας είναι διακόσια εκατομμύρια. Μικρή σημασία έχει. Τα χώματα της Πόλης είναι ιερά, αγιασμένα από τους αναρίθμητους χορούς των αγίων προγόνων μας μαρτύρων. Χώματα που ευωδιάζουν από την παρουσία των ιερών σκηνωμάτων, χώματα που αναδύουν δοξολογίες και προσευχές, χώματα συνεχώς λάμποντα από το ανέσπερο φως της δόξης των αγίων και της παρουσίας της προστάτιδας Παναγίας.

Ας μην έχομε τίποτα, είναι όλα δικά μας. Η Πόλις είναι δική μας. Και τώρα και πάντα. Κορωνίδα και καύχημα του γένους των Ρωμηών. Είναι το σύμβολο, είναι η ζώσα μνήμη, είναι η συνοχή μας, είναι η αναφορά μας, είναι το πνευματικό και φυσικό μας κέντρο, είναι η καρδιά μας, είναι η ιστορία και το μέλλον μας, είναι η ζωή μας.

Ας μη μεμψιμοιρούμε και ας μη διαμαρτυρόμαστε για την όποια κατάστασή της. Δεν μάς πρέπει η πίκρα. Ας μην κοιτάμε την Πόλη εξωτερικά και επιφανειακά. Ας την κοιτάξομε σε βάθος. Και ένα τέτοιο κοίταγμα θα μας αποκαλύψει ότι η Πόλις είναι ελεύθερη. Ο θάνατος δεν τη νίκησε. Η Πόλις λειτουργείται συνεχώς και αδιαλείπτως. Χωρίς διακοπή. Ορατά και αοράτως. Λειτουργείται, αγιάζεται και παραμένει ελεύθερη. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού.

 Εμείς ας γευόμαστε τη χαρά αυτής της ελευθερίας. Ας επισκεπτόμαστε την Πόλη ορατά ή και μυστικά, εσωτερικά, ας τη μελετούμε, ας ζυμωνόμαστε με τον παλμό της, ας την αισθανόμαστε δική μας και θεμελιακό κομμάτι της ύπαρξής μας, ας την αγαπάμε και ας προσευχόμαστε για αυτήν, την Πόλη, την καρδιά των Ρωμηών, την καρδιά των Ορθοδόξων. Και πάνω απ’ όλα ας αποδιώξομε από το μυαλό μας κάθε εθνικιστική σκιά και εγωισμό αλλά και κάθε άλλη κοσμική σκοπιμότητα και ματαιοδοξία.

Μόνο έτσι θα μπορέσομε να γευτούμε την ανεκλάλητη χαρά που έχει να μάς προσφέρει. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού και όπως αυτός νομίζει και κρίνει ότι πρέπει να γίνουν. Και ίσως ίσως όσο πιο γρήγορα αποβάλλομε και απεκδυθούμε το όποιο κοσμικό μας φρόνημα τόσο πιο εύκολα θα ανοίξει πνευματικά ο δρόμος και για άλλες ανέλπιστες εξελίξεις.
(*) Δημοτικό.
Πρώτη δημοσίευση: Καθημερινή 26/8.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/11/blog-post_990.html#.VHrFMDGsVAI

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η συσκευή θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει στους καταδρομείς να εξάγουν μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο, υπό αντίξοες συνθήκες, ονόματα εγγράφων, hash numbers, στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνουν, email κ.α.

Στις ιστορίες με κατασκόπους (ειδικά όταν αυτές τοποθετούνται σε μοντέρνο ή φουτουριστικό σκηνικό) συχνά βλέπει κανείς τους πράκτορες ή καταδρομείς να χρησιμοποιούν «μαγικά» gadgets τα οποία, με το που συνδεθούν σε έναν υπολογιστή είναι σε θέση να «ρουφάνε» αυτόματα τις απαιτούμενες πληροφορίες (ή να μεταδίδουν αυτόματα ιούς), απαλλάσσοντας τον πρωταγωνιστή από την ανάγκη να ανοίξει το σύστημα και να αντιγράψει/ εκτελέσει τα απαιτούμενα αρχεία.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις σε τέτοιες αποστολές είναι «απλά» να αρπάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έγγραφα βρίσκουν στον στόχο και να τα κουβαλάνε στη βάση για ανάλυση και μελέτη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Defensetech, η SOCOM (Special Operations Command – η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) αναζητεί έναν καλύτερο τρόπο, και για αυτό προσκαλεί εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη συσκευών «εκμετάλλευσης αρχείων και media» επόμενης γενιάς τον Μάρτιο του 2015 στο Φορτ Μπραγκ.

Οι συσκευές και ο εξοπλισμός που θα υποβληθούν για δοκιμές θα πρέπει να είναι μοντέλα παραγωγής και ικανά να πραγματοποιούν «εξαγωγή εγγράφων και media από μία ποικιλία ηλεκτρονικών συσκευών», όπως αναφέρεται σε ROI (request for information) που δημοσιεύτηκε στο FedBizOpps​.gov.

Ο Στιβ Ράδερφορντ, πρώην SEAL του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος πέρασε χρόνια στο Ιράκ αναζητώντας στόχους μέσης και υψηλής αξίας, καθώς και όπλα μαζικής καταστροφής, σημειώνει ότι μία τέτοια συσκευή θα ήταν χρήσιμη, αλλά θα συνοδευόταν από νέες προκλήσεις για τους καταδρομείς, ειδικά επί σκηνής μιας επιδρομής, σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην Tampa Tribune.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η συσκευή θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει στους καταδρομείς να εξάγουν μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο, υπό αντίξοες συνθήκες, ονόματα εγγράφων, hash numbers, στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνουν, email κ.α. και θα πρέπει να είναι σε θέση να συγκρίνει/ παραλληλίζει όλα αυτά τα δεδομένα με πληροφορίες σχετικά με τον εχθρό οι οποίες θα περιέχονται ήδη σε αυτήν.
Ναυτεμπορική

Κ. Περιστέρη: «Ας χαρούμε το μνημείο. Υπομονή για τις απαντήσεις»

«Ξεκινήσαμε το 2012 σ’ αυτό το λόφο μυστήριο. Ήταν μια πρόκληση. Υπήρχε μια φήμη στους κάτοικους της περιοχής, πως στον Τύμβο Καστά υπήρχε ο “τάφος της Βασίλισσας”», ήταν τα πρώτα λόγια της κας Περιστέρη (δεξιά).
«Μένει η μελέτη και δουλειά από δω και πέρα, για να εξηγήσουμε τι εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη» ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, η οποία τόνισε: «Ας χαρούμε το μνημείο. Υπομονή για τις απαντήσεις», κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
«Ξεκινήσαμε το 2012 σ’ αυτό το λόφο μυστήριο. Ήταν μια πρόκληση. Υπήρχε μια φήμη στους κάτοικους της περιοχής, πως στον Τύμβο Καστά υπήρχε ο “τάφος της Βασίλισσας”, ήταν τα πρώτα λόγια της κας Περιστέρη, η οποία αναφέρθηκε στην αρχή των ανασκαφών από τον Λαζαρίδη, στην ανακάλυψη του περιβόλου των 497 μέτρων και στην επιστροφή των 500 κομματιών του από το Λιθότοπο.

Νομίσματα του 2ου αιώνα και αγγεία

Η υπεύθυνη της ανασκαφής στην ομιλία της με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)», έκανε ένα ανασκαφικό οδοιπορικό με τη βοήθεια φωτογραφιών, κάνοντας αναφορά στην διαταραχή που συνάντησαν οι ανασκαφείς στον τελευταίο θάλαμο. «Πέρασαν βέβηλα χέρια» είπε χαρακτηριστικά η κα Περιστέρη.

Το νέο στοιχείο που παρουσιάστηκε σήμερα είναι πως ενώ στον κυρίως θάλαμο δεν βρέθηκαν καθόλου κτερίσματα, στους άλλους χώρους ήρθαν στο φως ευρήματα, όπως νομίσματα του 2ου αιώνα και αγγεία, τα οποία περνούν από τις διαδικασίες καθαρισμού και συντήρησης και θα παρουσιαστούν. Επίσης, υπάρχει αρκετό υλικό κεραμικής που θα μελετηθεί, σύμφωνα με δήλωση της κας Περιστέρη.
Εκνευρισμός για τον σκελετό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής (1ος Α), η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη (2η Α) και ο μηχανικός Δημήτρης Εγγλέζος (Δ).
«Ο σκελετός ήταν διαταραγμένος, πήραμε τα καλύτερα μέτρα. Τον μεταφέραμε με τα χώματα για να γίνει η καλύτερη δυνατή μελέτη από τους ειδικούς» ανέφερε η υπεύθυνη της ανασκαφής, η οποία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, όπως και για τα ευρήματα (νομίσματα και αγγεία).
Έπειτα από συνεχείς ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον σκελετό που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, η γενική γραμματέας του υπουργείου, κα Λίνα Μενδώνη, λέγοντας: «επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις», ανέφερε πως το κρανίο βρέθηκε σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα, ενώ η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, πρόσθεσε πως βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων. Τέλος, ανέφερε πως ο σκελετός παραμένει στο Μουσείο της Αμφίπολης, ενώ αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές.

Λαμπρή ψηφίδα στην ιστορία της Ελλάδας
Κατά την έναρξη της παρουσίασης, ο ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης χαρακτήρισε το μνημείο της Αμφίπολης λαμπρή ψηφίδα στην ιστορία της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως η έρευνα ξεκινά τώρα, μετά την ανασκαφή.
Στη συνέχεια, ο αρχαιολόγος, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπολίδης είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ κανείς δεν πρέπει να λέει ποτέ όπως και οπωσδήποτε» ενώ τόνισε πως «η σημερινή σύναξη είναι η απαρχή της αλυσίδας των επιστημονικών συμπερασμάτων». Ακολούθησαν οι ομιλίες του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή με τίτλο: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις» και του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Εγγλέζου με τίτλο: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Η καταστροφή του προσώπου της μίας Καρυάτιδας

Εκτίμηση για το πώς καταστράφηκε το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας έκανε η κα Περιστέρη, αναφέροντας πως ο συγκεκριμένος χώρος είχε επίχωση άμμου και ένα δοκάρι έπεσε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο πρόσωπο της Καρυάτιδας, καταστρέφοντάς το. Επίσης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ανέφερε ότι ο τάφος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.

Κ. Περιστέρη: «Δεν απαντώ σε θεωρίες συνωμοσίας»

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωσή της πως στην Αμφίπολη είναι θαμμένος Μακεδόνας στρατηγός, η κα Περιστέρη ανέφερε: «Με ένα λιοντάρι στην κορυφή και ένα τέτοιο τεράστιο μνημείο θα μπορούσε να είναι στρατηγός, είχα πει όταν με ρωτήσατε παλιότερα. Όταν βρέθηκε ο σκελετός, δεν θα μπορούσε ποτέ ένας αρχαιολόγος να πει αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Μιλάω με βάση το ίδιο το μνημείο. Είπα ότι όταν υπάρχει ένα λιοντάρι στην κορυφή θα μπορούσε να είναι στρατηγός. Δεν απαντώ σε θεωρίες συνωμοσίας ότι εκεί είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος». Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι κάποιος από τη βασιλική οικογένεια των Τημενιδών η κα Περιστέρη είπε χαρακτηριστικά: «δεν συζητάμε ονόματα».

Δυνατή η ανασύσταση του περιβόλου
Η επικεφαλής των ανασκαφών ανέφερε πως στον χώρο της Αμφίπολης οργίαζε η αρχαιοκαπηλεία, ενώ αρχικά ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν, «άρα ο τύμβος ήταν κάποτε επισκέψιμος», δήλωσε η κα Περιστέρη.

Ο αρχιτέκτονας Mιχάλης Λεφαντζής ανέφερε πως χίλια και πλέον μέλη από τη βάση του λέοντος και τον περίβολο εντοπίσθηκαν το 1916 διάσπαρτα. Ανάμεσά τους έντεκα κομμάτια του γλυπτού του λέοντος σε φράγματα, τα οποία έμειναν εκεί μετά από αποτυχημένη προσπάθεια Βρετανών να τα μεταφέρουν στη χώρα τους. Επίσης, είπε πως είναι δυνατή η ανασύσταση μέρους του περιβόλου και της βάσης του γλυπτού, ενώ έκανε αναφορά και σε ίχνη και από έναν αρχαίο γερανό, με τον οποίον αφαιρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου.

Έπεται συνέχεια

«Τι να πρωτοπρολάβουμε να κάνουμε; Τώρα τελείωσε η ανασκαφή. Θέλουμε το χρόνο μας για να κάνουμε σωστά τις ενέργειες που ακολουθούν. Τελειώσαμε την ανασκαφή στον τύμβο Καστά, υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε γύρο από τον περίβολο» ανέφερε η κα Περιστέρη, τονίζοντας πως ελπίζει του χρόνου να συνεχίσουν σε άλλο σημείο. «Η γεωσκόπηση που γίνεται θα δείξει αν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι στην Αμφίπολη» είπε χαρακτηριστικά.
Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr
Ναυτεμπορική

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
ΟΙ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΑ! ..ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΤΡΩΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!
H ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΤΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ κ. BAΛΕΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΡΑΦΕΙ:
Ο χειρότερος εχθρός σου είμαι εγώ σήμερα μητέρα Ελλάδα (;)
Υπάρχουν στιγμές ,να σου υπενθυμίζουν την κατηγορία σου , την Β’ φυσικά ,εμ ... αυτό είμαστε εμείς οι Βορειοηπειρώτες για την μητέρα Ελλάδα ,πολίτες Β’ κατηγορίας , Β’ διαλογής..Τι ...ψέμα είναι(;).Πάντως το ψέμα δεν είναι το φόρτε μου (!)

Είναι στιγμές , που σου ματώνουν την καρδιά ,την ψυχή, την ίδια την ύπαρξη σου ,για μένα, υπήρξαν, πολλές τέτοιες στιγμές - η πιο πρόσφατη ήταν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2014 στο Αργυρόκαστρο.

Με συνεπιβάτη ξεκίνησα το ταξίδι... -πριν μήνες- με τον παππού μου Γιάννη ,παρά τα 80 του χρόνια , επέμενε να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ... Μετά Βαΐων και κλάδων η ήμερα ορκωμοσίας ήταν γεγονός.

-Μα τι ειρωνεία Θεέ μου ,ένας γνήσιος Έλληνας, σήμερα , να ορκίζετε πίστη στην πατρίδα και στα ιδανικά των προγόνων μας,ως ένας κοινός αλλοδαπός (!) .

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 11 π.μ , η στιγμή είχε πλέον φτάσει... Μαζί με πολλούς άλλους συμπατριώτες μας ο παππούς ακούμπησε με ευλάβεια το κρύο και πονεμένο χέρι του , από τις κακουχίες ,στο Ευαγγέλιο -ορκίστηκε <<πίστη>> στην πατρίδα παρουσία του Γεν.Προξένου κ.Νικόλαου Κοτροκόη(!).

Καθώς περίμενα, ο νους μου , ταξίδευε, ,σε κοντινή απόσταση από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου όπου και βρίσκεται ο Καλιάς Αργυροκάστρου - η άλλοτε φυλακές του Δικτάτορα Ενβέρ Χότζα .Ταξιδεύοντας χρόνια πίσω, με τη μηχανή του χρόνου ,σε σκοτεινά κελιά ,σε βασανιστήρια, σε προδότες και προδοσίες, σε κόκκινους αιματοβαμμένους εφιάλτες ,δίχως γυρισμό, δίχως παρηγοριά.Σε σκοτεινούς καιρούς ,ανείπωτου πόνου.

‘<<Μα τι ειρωνεία κρύβει και η σημερινή ημέρα παιδί μου >> αναφώνησε ο παππούς καθώς έβγαινε απ’το γραφείο του Γενικού Πρόξενου...<< Ο πατέρας μου παιδί μου βρισκόταν πριν 68 χρόνια σε αυτά τα πονεμένα χώματα ,βαμμένα με το αίμα των προγόνων μας, καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση , γιατί ήταν ΈΛΛΗΝΑΣ .. Και σήμερα εγώ ορκίζομαι πίστη στην πατρίδα.. .Για ποια πίστη μιλούν παιδί μου , ο πατέρας μου ,δεν δείλιασε ποτέ να υποστηρίξει την ελληνικότητα του, θυσιάζοντας την οικογένεια του, τα 5 ορφανά παιδιά του . Μείναμε πίσω εμείς παιδί μου ,η μοίρα ,μας χτύπησε για ακόμη μια φορά μετά το χαμό της αγαπημένης μας μητέρας Ελένης ,η μοίρα μας , ήταν αυτή και την είχαμε αποδεχτεί πια ... Η αγάπη μας για την πατρίδα δεν έσβησε ποτέ πόσο μάλλον σήμερα πριν τη δύση της ζωής μου...>>

Η σημερινή ημέρα είναι μια ακόμη προδοσία, είναι ακόμη μια φυλακή ,δίχως σίδερα αυτή τη φορά , απ' την μητέρα Πατρίδα Ελλάδα,μια ακόμη χαμένη Ατλαντίδα , εν πλω , για την (κατεχόμενη) Βόρειο Ήπειρο και τους πολίτες της.
Επιμένουν και ζουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και φυλάτουν Θερμοπύλες, ως αρχέγονοι Ηπειρώτες ,δίχως να προδίδουν τα ιερά και όσια τους , για μια χούφτα αργύρια , που πολλοί τους προσφέρουν καθημερινά , αλλά λίγοι τα δέχονται και αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους οι (εκλεγμένοι) της Εθνική Ελληνικής Μειονότητας ,που ζουν στην Αλβανία.

Αξιότιμε κ. Σαμαρά

Αξιότιμε κ.Βενιζέλο

Ως πότε η φωνή μας θα χάνεται στο τούνελ του χρόνου και της διαπλοκής ;

Ως πότε θα συνεχιστεί η εθνική προδοσία για εμάς τους Βορειοηπειρώτες ;

Ως πότε θα είμαστε παίγνιο των πολιτικών σας παιχνιδιών;

Ως πότε οι παππούδες μας θα υποβάλλονται σε αυτόν τον εξευτελισμό για μια θέση στον ήλιο και στον Γαλανό –Λευκό ουρανό της μητέρας πατρίδας Ελλάδας ;

Ως πότε ο Βορειοηπειρώτης θα είναι ο χειρότερος εχθρός σας κύριοι ..;

Ως πότε οι Βορειοηπειρώτες θα είναι πολίτες B’ διαλογής για εσάς κύριοι ;
Βαλεντίνα Γιάννη
Από το Ηρωικό Αλύκο

http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2014/11/blog-post_37.html#more

Τι ειπώθηκε στη παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα
'Ενα δοκάρι, πιθανότατα από το επιστύλιο που βρίσκεται πίσω απο τις Καρυάτιδες, στο ταφικό μνημείο του Καστά στην Αμφίπολη, κατέστρεψε το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας, ανέφερε, μεταξύ αλλων, η Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

H κα Περιστέρη άρχισε την ομιλία της από τις ανασκαφές του 2012, 2013 οι οποίες διερεύνησαν τον περίβολο των 497 μέτρων περιμέτρου και 158,4 μ. διαμέτρου. Παρουσίασε βημα βημα και τις ανασκαφες του 2014 και την αποκάλυψη του τάφου. Κατέληξε λεγοντας ότι ο κιβωτιόσχημος τάφος στο βάθος του τρίτου θαλάμου έφτανε στα 8.9 μέτρα από τον θόλο. Σε αυτόν είχαν παρέμβει όπως είπε βαναυσες χείρες. "Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποια είναι ο νεκρός", πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως είπε ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε έχει διαταραχθεί από τους τυμβωρύχους.

"Ξέρετε πολύ καλά ότι το πιο δύσκολο τώρα αρχίζει. Είναι η μελέτη που θα μας δώσει τα συμπεράσματα που όλοι περιμένουμε", ανέφερε στην αρχή της παρουσίασης η επικεφαλής των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά, συνεχίζοντας:

"Ξεκινήσαμε το 2012 μια μικρή ομάδα με πολύ μεράκι και όρεξη για να δούμε τι συμβαίνει στον λόφο μυστήριο. Ήταν αφημένος για χρόνια, δεν πίστευαν πως είχε να δώσει άλλα πράγματα. Αυτό ήταν ένα έναυσμα για να δούμε τι πραγματικά γίνεται. Οι κάτοικοι μιλούσαν για τον «τάφο της Βασίλισσας». Σκεφτείτε όμως ότι πάντα κάτι έχουν να πουν όσα ακούγονται σε έναν τόπο. Ελπίζαμε να οριοθετήσουμε τον τύμβο γιατί δεν ήταν στρογγυλός μετά από όλα αυτά τα χρόνια και τις ανασκαφές".

Υπενθυμίζεται ότι, ο αρχιτέκτονας Μιχ. Λεφαντζής, θα μιλήσει για τη «σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις», ενώ ο πολιτικός μηχανικός Δημ. Εγγλέζος θ' αναφερθεί στον «ρόλο του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Τη συζήτηση συντονίζουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, και ο αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπουλίδης.

news247

Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση των «ελληνικών» οffshore, τη μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων που φέρνουν στο φως Τα Νέα Σαββατοκύριακο, υπάρχουν περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Τα στοιχεία από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011.

Ανάμεσά τους, εταιρείες που έως το 2012 δεν συνεργάζονταν σε φορολογικά θέματα με την Ελλάδα.

Σε αυτούς τους 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 δεν βρέθηκαν offshore με ελληνικό ΑΦΜ, ενώ στις 26 που υπεράκτιες με δράση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Λιβερία – συγκεντρώνει τις περισσότερες – ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, αλλά και τόποι όπου δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να έχουν εγκατασταθεί ελληνικά συμφέροντα, όπως τα Τερκς και Κέικος και η Δυτική Σαμόα.

Συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 2.200 υπεράκτιες στα μη συνεργαζόμενα κράτη. Αυτές οι υπεράκτιες τα τελευταία 30 χρόνια είχαν δηλωμένους πάνω από 2.100 νόμιμους εκπροσώπους, φορολογικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και διαχειριστές. Ο αριθμός των εκπροσώπων είναι μικρότερος από τις offshore, επειδή είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο ένας εκπρόσωπος να εμφανίζεται σε περισσότερες από μία εταιρείες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αναζήτηση των στοιχείων των πραγματικών ιδιοκτητών – ή δικαιούχων – των εταιρειών, καθώς και των τραπεζικών τους λογαριασμών και των δραστηριοτήτων τους είναι δύσκολη έως ανέφικτη, καθώς τα κράτη όπου εδρεύουν οι εταιρείες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές.

Το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων, ανά δύο χρόνια εκδίδει καταλόγους όπου βαθμολογούνται η αδιαφάνεια και η μυστικότητα των χωρών, υψώνοντας τείχη στις φορολογικές έρευνες.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του Δικτύου, οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας. Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες, οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϋχέλλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

tribune

Πέρα από κάθε λογική και χωρίς καμία επαφή με οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας η Τουρκία διευρύνει την θεωρία των γκρίζων ζωνών που έφερε στο προσκήνιο με την κρίση των Ιμίων. Ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι η θεωρία αυτή δεν θα παρέμενε στις ακατοίκητες βραχονησίδες. Ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την θεωρία στο Κατελόριζο.

Από το 1974 το ‘χουμε …δει το έργο πολλές φορές . Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία. Καμία υπέρπτησή της δεν γίνεται “κατά λάθος” όπως συχνά θέλουν κάποιοι να πιστεύουν στην Αθήνα. Κάθε κίνηση έχει ένα στόχο. Και το “παραμύθι” που έχει ξεκινήσει χρόνια πολλά αλλά τους τελευταίους μήνες εντείνεται στο Καστελόριζο, δεν είναι τυχαίο. Οι “προειδοποιήσεις” των τουρκικών ραντάρ σε αεροσκάφη και ελικόπτερα περί “πτήσεως στον τουρκικό εναέριο χώρο” λειτουργούν σιγά,σιγά …εθιστικά. Θα το συνηθίσουμε κι αυτό;

Ο Νταβούτογλου μας το ΄χει πει με τον πιο καθαρό τρόπο, ως ΥΠΕΞ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα και σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε ότι το Καστελόριζο “ανήκει στην Μεσόγειο”. Η ΑΟΖ του βέβαια θέλει να περάσει στην Τουρκία.

Όλα αυτά με την εκνευριστική πλέον ανοχή για να μην πούμε συνεργασία διεθνών οργανισμών και μεγάλων δυνάμεων. Και προς αυτές πλέον πρέπει να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιέσεις για να πάρουν ξεκάθαρη θέση όχι υπερ της Ελλάδας αλλά υπέρ της διεθνούς νομιμότητας που δεν μπορεί να είναι …α λα καρτ.

Που είναι ο ΓΓ του NATO που μας είχε συστήσει…ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση; Ενημερώθηκε για την νέα τουρκική αλητεία ή θα αναμένει αυτό που θα ακολουθήσει; Την παρενόχληση στον αέρα αεροσκάφους ή ελικοπτέρου που θα πετά στο Καστελόριζο; Είναι θέμα χρόνου. Η Άγκυρα το ΄χει ξανακάνει. Όταν μαχητικά της παρενόχλησαν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια C 130 που μετέφερε στην Κύπρο τον τότε ΥΕΘΑ Άκη Τσοχατζόπουλο . Πέρασαν τα χρόνια ο Άκης είναι φυλακή αλλά το τι έχουν κάνει οι Τούρκοι δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Που είναι οι “μεγάλες δυνάμεις” που υπογείως εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τον “σουλτάνο” Ερντογάν αλλά πάντα τελικά του χαϊδεύουν τ΄ αυτιά;

Δεν πρόκειται κανείς να εμφανιστεί το ξέρουμε. Αλλά και “φασαρία” μεγάλη πρέπει να κάνουμε και κυρίως να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα. Η Τουρκία πρέπει διαρκώς να λαμβάνει το μήνυμα ότι όποια τρέλα κι αν αποφασίσει να κάνει θα πληρωθεί με μεγάλο κόστος.

Αντιθέτως μαθαίνουμε ότι στην Αθήνα έχει κυριαρχήσει η άποψη του …εξευμενισμού του “θηρίου”! Τακτική που τίποτα δεν έχει αποδώσει . Αντιθέτως μας ζημιώνει όλο και περισσότερο. Μ΄ αυτή τη λογική λοιπόν μαθαίνουμε ότι βρίσκεται στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος.

OnAlert

Οι Βούλγαροι εθνικιστές του κόμματος VMRO, έκαναν πορείες διαμαρτυρίας στη βουλγαρική πρωτεύουσα με κεντρικό σύνθημα «Τα δυτικά βουλγαρικά εδάφη είναι για πάντα βουλγαρικά».

Εκατοντάδες οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος VMRO- έφεραν σημαίες της «Εσωτερικής μακεδονικής επαναστατικής οργάνωσης» και της βουλγαρικής σημαίας με αφορμή την 95η επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας της Νεϊγύ (Συνθήκη της Νεϊγύ).

«Θέλουμε να δείξουμε στους αδελφούς μας, πέρα από τα βουλγαρικά σύνορα ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει», είπε ένας διαδηλωτής.

Στην πορεία έφεραν, επίσης, φωτογραφίες Βούλγαρων ηρώων για τη διεκδίκηση της Μακεδονίας, τους οποίους οι Σκοπιανοί τους θεωρούν δικούς τους ήρωες...
Διαδηλώσεις εκτός από τη Σόφια για τη συνθήκη της Νεϊγύ έγιναν στο Βέλικο Τάρνοβο, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Σούμεν, το Μπουγκάς, Βάρνα και άλλες πόλεις στη χώρα.

Υπό ξένη Κατοχή τα Σκόπια και η Θράκη
Οι Βούλγαροι εθνικιστές κραύγαζαν συνθήματα όπως : «Βουλγαρία των τριών Θαλασσών- θέλουμε εκδίκηση», «Κάτω η συνθήκη της Νεϊγύ», «Βουλγαρική Μοισία, Θράκη, Μακεδονία (Σκόπια)».
Ο εθνικιστές της Βουλγαρίας με αναμμένους πυρσούς φώναζαν, χθες το βράδυ, «Βουλγαρία – Ελευθερία η Θάνατος» και κατόπιν όλοι μαζί έψαλλαν το εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας.

«Η Συνθήκη της Νεϊγύ, έκοψε τη σάρκες της Βουλγαρίας», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, Βαλέρι Σιμενόνοφ. Στάθηκε επιφυλακτικός στη χρήση του όρου γενοκτονία, αλλά τόνισε ότι οι συμπατριώτες στην περιοχή των Σκοπίων και στη Σερβία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ξένη κατοχή.

Ο ίδιος θα τονίσει:
«Είμαι της γνώμης ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στη Νεϊγύ, πρέπει να γίνει αποδεκτή ως μια ιστορική αδικία και οι συμπατριώτες μας πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης. Πρέπει, επίσης, να αλλάξουν οι εκπαιδευτικές συνθήκες στην Βαρντάσκα Μακεδονία ώστε να διδάσκεται η βουλγαρική γλώσσα, για μάθουν οι Βούλγαροι νέοι τη γλώσσα τους».
Σχετικά δημοσιεύματα κυκλοφορούν σήμερα σε πολλά βουλγαρικά και νοτιοσλαβικά μέσα ενημέρωσης, με κύριο θέμα την «Βουλγαρία των τριών θαλασσών»...
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Βουλγαρία: Έκαψαν συμβολικά τη Συνθήκη της Νεϊγύ


Με την Συνθήκη της Νεϊγύ, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα, εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για έξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η συνθήκη της Νεϊγύ υπογράφηκε πριν από 95 χρόνια, στις 27 Νοεμβρίου του 1919 στο προάστιο Neuilly sur Seine στο Παρίσι, μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Βάσει αυτής της συμφωνίας –συνεχίζει το δημοσίευμα- η Μακεδονία διαιρέθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και στη Βουλγαρία παρέμεινε μόνο το τμήμα του Πιρίν.
Η επέτειος των 95 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας σε όλη τη Βουλγαρία, κυρίως με την προτροπή του κόμματος VMRO και του Πατριωτικού Μετώπου.
Μάλιστα, στην πόλη Ρούσε έγινε λαμπαδηφορία μπροστά στο Μνημείο της Ελευθερίας, όπου οι παρευρισκόμενοι απόθεσαν λουλούδια στο μνημείο και κατόπιν, συμβολικά, έκαψαν τη Συνθήκη της Νεϊγύ και κράτησαν ενός λεπτού σιγής για όλους εκείνους που σκοτώθηκαν για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας, σημειώνει το δημοσίευμα της «Ρούσε-Τοπ Νόβινι».
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Απόστολος Αποστολόπουλος

Όλοι ξέρουν ότι τα ποντίκια πηδάνε πρώτα από το καράβι που βουλιάζει, όπως και οι άνθρωποι που τους μοιάζουν. Τα γνωστά τρωκτικά του Δημοσίου. Αλλά το ίδιο συμβαίνει μόλις ένα καινούργιο πλοίο ξεκινάει το πρώτο του ταξίδι. Τα τρωκτικά πιάνουν θέση. Άλλοτε στ’ αμπάρια με τα σακιά το στάρι, άλλες φορές εμφανίζονται «εις θέσιν περίοπτον». Κάθε πλοίο ταξιδεύει με τα ποντίκια του, έτσι είναι η ζωή.

Κάποιο δίκιο έχουν, λοιπόν, όσοι λένε «καλά ρε παιδιά, ξέρουμε περί ποντικών, αλλά να μην τα βάζουμε και οι ίδιοι στο πλοίο». Ο Τσίπρας θέλησε να συγκρατήσει τον οίστρο των κυνηγών τρωκτικών με μια αναφορά στον Λένιν(χωρίς να τον κατονομάσει) περί ασταθών συμμάχων κλπ. Υπάρχουν, όμως, αμφιβολίες για την ευστοχία της νουθεσίας. Επειδή εδώ δεν πρόκειται ακριβώς περί συμμαχίας αλλά μάλλον περί υιοθεσίας, στο κυνήγι των αριθμών-του μαγικού 121 ή αντίστροφα του 179. Οπότε ο Λένιν θα όφειλε να αναφερθεί ονομαστικά, ως ο διασημότερος διδάξας, μετά τον Μακιαβέλι, της αρχής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»: Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τη συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόβσκ ή τη συνθήκη του Ραπάλλο; (1). Με τη διαφορά ότι ο Λένιν έλεγε καθαρά τι ήθελε, δεν παραποιούσε τη σκοπιμότητα των πρακτικών του. Υποστηρίζω και επιμένω ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να δημιουργήσει Κίνημα αν ο κόσμος δεν θέλει να κουνηθεί. Μπορεί όμως να λέει τα πράγματα ως έχουν ιδίως μάλιστα όταν ο κόσμος το χει τούμπανο-ότι όλα γίνονται για την εκλογική νίκη.

 Με δυο λόγια αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι «αυτοί» πρέπει να φύγουν πάση θυσία, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτή την «πάση» θυσία (υιοθετώντας μερική σαβούρα) για να φύγουν, τότε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα καταλάβαιναν και θα το αποδέχονταν επειδή αυτό ακριβώς θέλουν και οι ίδιοι: Να φύγουν «αυτοί». Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει την ειλικρίνεια και να πιστέψει αυτόν που λέει την αλήθεια. Αν και αυτός πιστεύει στον κόσμο, δεν τον υποτιμά. Η εμπιστοσύνη είναι αμφίδρομη και χτίζεται βήμα-βήμα. Τα βήματα δεν έγιναν και σ’ αυτό μάλλον βρίσκεται μια αιτία για τις επιφυλάξεις του κόσμου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να τελειώνουμε με το θέμα των προσώπων: Οι ανακολουθίες, να μην ξεχνιόμαστε, δεν ήταν λίγες ως τώρα ούτε οι αντιστάσεις ήταν αξιοσημείωτες. Αλλού οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν τη θέληση της βάσης, αλλού έγραψαν στα παπούτσια τους τον κόσμο, σε μερικές περιπτώσεις λάσπωσαν ανθρώπους (Καρυπίδης) σε άλλες υπόκυψαν σε αθέμιτες ξένες και εσωκομματικές πιέσεις. Η κάθε ηγεσία έχει δικαίωμα και να συγκρουστεί με τον κόσμο… αρκεί να έχει δίκιο. Τότε εδραιώνει το κύρος της αλλά αν κάνει λάθος οφείλει να το αναγνωρίσει εμπράκτως στην πρώτη εκλογική ευκαιρία πχ Σαμπιχά. Παρεμπιπτόντως δεν μπορεί να μένει χωρίς σχόλιο το ότι αρχηγός κόμματος και πιθανός σύμμαχος δήλωσε ότι αυτός και το κόμμα του θα είναι «εγγυητής» για τα εθνικά θέματα σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα κανένας δεν αντέδρασε! Εκεί πέρα στην Κουμουνδούρου όλοι το θεωρούν φυσιολογικό;

Όσοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για δεξιά στροφή εννοούν τις θέσεις του, ανεπαρκέστατα ή και διόλου επαναστατικές. Πλην, όμως, επανάσταση χωρίς κόσμο δεν γίνεται, ούτε καν μεταρρυθμίσεις ελαφρών βαρών. Οι κατήγοροι, εξ αριστερών υποτίθεται, όπου και αν ανήκουν, δεν μπορούν να καυχηθούν για τους «δεσμούς τους με τις μάζες» ούτε καν σε κλίμακα γειτονιάς. Ούτε βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι περήφανος για τη σχέση του με τον κόσμο. Στις σχέσεις και όχι στις θέσεις βρίσκεται, όμως, το κλειδί της εμπιστοσύνης. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη πολλά επιτρέπονται. Οι σχέσεις δημιουργούνται στην εποχή μας μέσα (και) από την τηλεόραση-το πρόσωπο είναι σπαθί, λένε. Το θέαμα δεν θα έλεγα ότι προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτοδύναμος ή όχι, είναι πολύ πιθανό να μην έχει να συζητήσει μόνο με την Μέρκελ , τον Ντράγκι ή τον Ρέντσι αλλά και με το Ποδέμος. Χαράς Ευαγγέλια. Εξ’ ίσου πιθανό, όμως, είναι να έχει να συζητήσει και με τη Λεπέν ή τον Γκρίλο, ως εκπροσώπους των χωρών τους. Ας θυμόμαστε διαρκώς ότι στις σχέσεις χωρών δεν χωράνε ιδεολογίες και ιδεολογήματα. Υπάρχουν μόνο και αποκλειστικά συμφέροντα.

1. Συνθήκη του Ραπάλλο: Η ΕΣΣΔ και η Γερμανία (Δημοκρατία της Βαϊμάρης) υπόγραψαν το 1922 συνθήκη αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων. Με μυστικό παράρτημα η ΕΣΣΔ παραχώρησε έδαφός της στη Γερμανία ώστε να εκπαιδεύσει στρατιωτικό προσωπικό (πχ στον μετέπειτα, επί Χίτλερ, στρατηγό Γκουντέριαν ) σε όπλα απαγορευμένα στους Γερμανούς από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Στόχος (της ΕΣΣΔ) ήταν να δημιουργηθεί εκ νέου, με την ισχυροποίηση της Γερμανίας, αντιδυτική δύναμη. Η Γερμανία της εποχής, ως γνωστόν, είχε εξοντώσει τους κομμουνιστές, μεταξύ τους και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/11/blog-post_485.html#.VHq61jGsVAI

Η υπολοχαγός Καταδρομών, επικεφαλής της φρουράς στην Στρογγύλη και η διαβεβαίωσή της ότι η σημαία δεν θα υποσταλεί ποτέ δεν ήταν το μόνο που εξέπληξε αλλά και συγκίνησε τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.
Και τα δύο του δικαιολογούνται αφού είναι ακόμη “νέος”.
Τι άλλο τον έκανε να καταλάβει ότι ως ΥΕΘΑ έχει να κάνει με μια άλλη “πάστα” ανθρώπων.
Ιδού λοιπόν μερικές από τις ιστορίες τους:


Τι είπε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια

Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό έδωσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης, ο ταγματάρχης Γ. Βαρελάς. Ήταν η σημαία που κυμάτιζε στον ιστό του φυλακίου στη Στρογγύλη, την οποία αντικατέστησε η φρουρά όταν άρχισε να φθείρεται από τις καιρικές συνθήκες.
Αυτή τη γαλανόλευκη που κυματίζει υπερήφανα στα πέρατα της Ανατολικής Μεσογείου δείχνοντας την παρουσία των Ελλήνων ακριτών και στρατιωτών ακόμα και στο μικρότερο νησί του Αιγαίου επέλεξε να δωρίσει ο ταγματάρχης στον πολιτικό προϊστάμενό του. «Σας τη δωρίζουμε έχοντας πλήρη συναίσθηση της τιμής και της ευθύνης να κρατούμε ψηλά τις σημαίες, 365 μέρες το χρόνο, στο νοτιοανατολικότερο άκρο του πελάγους μας. Έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι ανταπεξερχόμαστε στο έργο και την αποστολή που μας έχει δώσει το Έθνος, οι σημαίες μας όταν μαζεύονται κι όταν χαλάνε από τον αέρα διότι πάντα έχει αέρα στις βραχονησίδες Στρογγύλη και Ρω φυλάσσονται και δεν καίγονται όπως συμβαίνει αλλού», σημείωσε ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης.

Ο καταδρομέας – ταγματάρχης μάλιστα αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, ο οποίος καθιέρωσε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού δώρου να παραδίδεται η τελευταία σημαία από τη Στρογγύλη στον υπουργό Εθνικής Αμύνης. «Θέλουμε, κύριε υπουργέ, να την έχετε στο γραφείο σας και να γνωρίζετε καθώς θα την κοιτάτε ότι υπάρχουμε εμείς εδώ και φυλάσσουμε την Πατρίδα», διαβεβαίωσε ο κ. Βαρελάς. Ο κ. Δένδιας δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την ευαρέσκειά του για το δώρο που έλαβε από τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Καστελλόριζο με την ευκαιρία της επίσκεψής του.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη και ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, ο υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος πρόσθεσε: «Παραδίδοντάς σας, λοιπόν, αυτή τη σημαία σας τόσο το προσωπικό της ΔΑΝ, όσο και όσοι υπηρετούμε στην 95 υποσχόμαστε ότι μέχρι τελευταίας ρανίδας σας υπερασπίζουμε και θα τιμήσουμε τον όρκο τον οποίο έχουμε δώσει όλοι ενώπιόν σας. Να είστε σίγουρος για αυτό».

Συμπτωματικά πάντως, αυτή η σημαία κατέβηκε από τον ιστό στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα δηλαδή της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου, γεγονός το οποίο θεώρησε ιδιαίτερα συμβολικό ο κ. Δένδιας.

Ο στρατηγός που μίλησε σαν… ρεπόρτερ!

Ρεπορτάζ θύμιζε η περιγραφή που έκανε ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ για έκτακτα περιστατικά στα οποία επιλήφθηκε .

Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τον υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ως έναν κλασικό «τέθουρα», δηλαδή έναν ανώτατο αξιωματικό που έχει στηρίξει την σταδιοδρομία του και την ανέλιξή του στη στρατιωτική ιεραρχία πάνω στην εξέλιξη της μεγάλης αγάπης του, των τεθωρακισμένων. Όσοι τον παρακολούθησαν όμως, διέκριναν κι άλλες ικανότητες στον κ. υποστράτηγο.

Την ώρα που περιέγραφε την εξέλιξη της άσκησης «Λεωνίδας ο Ρόδιος» οι τοπικοί δημοσιογράφοι της Ρόδου σχολίαζαν ότι «ο στρατηγός μιλά σαν τον Διακογιάννη, λες και περιγράφει αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό»! Η αλήθεια είναι ότι πολλοί νεώτεροι του Διακογιάννη θα ζήλευαν την περιγραφή που έκανε ο κ. Στεφανής.
Ωστόσο, στη Μεγίστη, ο υποστράτηγος έκανε και τους ρεπόρτερ να εκτιμήσουν τη δεινότητα του αφηγηματικού λόγου του. Διαβάστε τι είπε επί λέξει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια:

«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας περιγράψω δύο γεγονότα τα οποία συνέβησαν εδώ πέρα στο Καστελόριζο και τα οποία καταδεικνύουν και το προσωπικό:

1. Υπαξιωματικός των καταδρομών ανεβαίνει στη Ρόδο για να κάνει ρίψη με… εκπαιδευτικό. Κατά τη διάρκεια της μέρας εκείνης πηγαίνει σε κατάστημα παιγνιδιών και πληρώνει από την τσέπη του 720 ευρώ αγοράζοντας μικρά δώρα για τα παιδιά όλων των στελεχών εδώ. Έρχεται εδώ, τα δίνει στον κύριο διοικητή και του λέει: “Νιώθω τη μονάδα οικογένειά μου, νιώθω ότι είμαι σπίτι μου, είμαι συγκινημένος που υπηρετώ εδώ. Κύριε διοικητά, σας παρακαλώ πολύ, αυτά είναι τα δώρα για τα παιδιά”. Την μέρα που έγινε η τελετή ο καταδρομέας έφυγε από συστολή κι ευγένεια προφασιζόμενος ότι είναι αδιάθετος. Βέβαια ο κύριος Διοικητής τον πήρε τηλέφωνο και είπαν όλα τα παιδάκια “ευχαριστώ πολύ”». Αυτή είναι η μία πράξη, η οποία καταδεικνύει την οικογένεια που είναι εδώ.

2. Νύχτα, ο κύριος διοικητής τηλεφωνεί και μού λέει «έχω στρατιώτη με 41 πυρετό στη Στρογγύλη”. “Μπορείς να τον πάρεις;» ρωτώ και παίρνω καταφατική απάντηση. Φεύγουν με τη βάρκα με άσχημο καιρό. Ο στρατιώτης είναι κουλουριασμένος, σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Ξαφνικά το όπλο του γλυστρά και πέφτει πάνω του, ο καταδρομέας σπεύδει μπροστά να τον γλιτώσει και το όπλο πέφτει μπροστά στο στόμα του καταδρομέα. Από τη θαλασσοταραχή και την ένταση της στιγμής έσπασαν δυο δόντια του καταδρομέα. Ο καταδρομέας παίρνει νερό από τη θάλασσα, πίνει, φτύνει και ρωτά τον στρατιώτη “Είσαι καλά;”. Νάτος ο καταδρομέας, δεν έχει προλάβει να βάλει δόντια αλλά είναι υπερήφανος που διακόμισε τον στρατιώτη στους γιατρούς. Αυτέςοι πράξεις καταδεικνύουν και αποδεικνύουν και είναι προς επίρρωση των όσων είπατε για την περιοχή. Είναι ιδιαίτερη, το αναγνωρίζουν όλοι αυτό και κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι».

Ούτε ρεπόρτερ δεν θα έκανε τέτοια περιγραφή, ειδικά στον σκληρό και αδυσώπητο τηλεοπτικό χρόνο. Ο κ. υποστράτηγος μπορεί να σκεφθεί καλά τι θα κάνει αν ποτέ θελήσει να ακολουθήσει άλλη καριέρα…

OnAlert

Με τον Φοίβο Κλόκκαρη

Με τον όρο εθνική ασφάλεια εννοούμε την απαίτηση να διατηρηθεί η επιβίωση του κράτους με τη χρήση πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής ισχύος, που αποτελούν την εθνική ισχύ.
Οι έννοιες της ισχύος, ασφάλειας και επιβίωσης, είναι αλληλένδετες και σύμφυτες με την έννοια του κράτους. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο η Τουρκία θέλει να καταλύσει το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Το τελευταίο «οχυρό», που απέμεινε για την επιβίωσή μας, η πτώση του οποίου θα οδηγήσει στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της Τουρκίας για έλεγχο ολόκληρης της νήσου.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προβάλει τα κύρια ζητήματα-προβλήματα, σχετικά με τον συντελεστή στρατιωτικής ισχύος της ΚΔ, που εκφράζεται κατ’ εξοχήν από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ). Είναι υποβαθμισμένος και πρέπει επειγόντως να αναβαθμιστεί, ως άμεση προτεραιότητα του κράτους μας. Το επιβάλλει ο υψηλός βαθμός κινδύνου για την επιβίωσή μας, λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό επί μισό αιώνα κατά της εθνικής και κρατικής μας υπόστασης. Ιδιαίτερα σήμερα, που η τουρκική κατοχή επεκτάθηκε και στον ζωτικό θαλάσσιο χώρο της ΑΟΖ της ΚΔ, καθίσταται πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη.

Τα κύρια ζητήματα που συνθέτουν τα προβλήματα της ΕΦ, μπορούν να ενταχθούν στις κατηγορίες της ΗΘΙΚΗΣ και ΥΛΙΚΗΣ στήριξής της από την Πολιτεία.

Η καθήλωση για πολλά χρόνια της ανέλιξης των μονίμων στελεχών, που αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ΕΦ, δημιούργησε έναν «γηρασμένο» στρατό με σοβαρές επιπτώσεις στο ηθικό, την πειθαρχία και την απόδοση του προσωπικού. Είναι διάχυτο στα στελέχη το αίσθημα, ότι το κράτος δεν δίδει τη δέουσα βαρύτητα στον αποτρεπτικό ρόλο της ΕΦ και τη συμβολή της στη διαπραγματευτική και διπλωματική ικανότητα της ΚΔ.

Η παρατεταμένη συμπίεση των προϋπολογισμών (ΠΥ) άμυνας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των μέσων και οπλικών συστημάτων, στη συμπλήρωσή τους με νέα, καθώς και στην εκπαίδευση και το ηθικό του προσωπικού. Έχει επηρεασθεί δυσμενώς το αξιόμαχο της ΕΦ. Έχουν δημιουργηθεί επιχειρησιακά κενά στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο:

- Αδυναμία αποτροπής στον θαλάσσιο χώρο, λόγω μη υλοποίησης σχετικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, που παραμένουν ανεκτέλεστα για πολλά χρόνια.

- Μείωση της δυνατότητας αντιμετώπισης αιφνιδιαστικών επιθετικών ενεργειών των τουρκικών δυνάμεων κατοχής (ΤΔΚ), λόγω αποδυνάμωσης:

o Της έγκαιρης προειδοποίησης και άμεσης απόκρουσης.
o Της οργάνωσης εδάφους.
o Των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης.

Το κράτος διαθέτει μόνο μικρό μέρος του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης (ΤΑΘ), παρά την υπάρχουσα νομοθεσία για διάθεση όλων των εισπράξεών του στους εξοπλισμούς της ΕΦ. Αυτό συμβαίνει ασύγγνωστα για πολλά χρόνια.

Πέραν των παραπάνω παραγόντων, το αξιόμαχο της ΕΦ επηρεάζεται δυσμενώς και από άλλα δύο συναφή θέματα. Το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ), και τις θέσεις μας στο κεφάλαιο της ασφάλειας στις διακοινοτικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Η αδρανοποίηση του ΔΕΑΧ και η κατάργηση των μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων ΤΟΞΟΤΗΣ - ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ από το 2001, αποδυνάμωσε την αποτελεσματικότητα και διαλειτουργικότητα της αμυντικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου και δημιούργησε κενό ασφάλειας στον θαλάσσιο χώρο Ρόδου - Κύπρου, που εκμεταλλεύεται έκτοτε η Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά, στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού, υποστηρίζει διαχρονικά (από το 1979) τη θέση για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, όχι μόνο από τα ξένα στρατεύματα αλλά και του κυπριακού κράτους. Η θέση αυτή θα στερήσει το κράτος μας από το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας, που υλοποιείται με τις ένοπλες δυνάμεις. Θα είναι κράτος άοπλο σε μιαν από τις στρατηγικότερες και πλέον ασταθείς περιοχές του πλανήτη. Ανήμπορο να προστατεύσει τους πολίτες και τα συμφέροντά του και να αντιμετωπίζει απειλές κατά της ασφάλειάς του.

Η αποδυνάμωση της ισχύος ενός κράτους αυξάνει την επιθετικότητα των αντιπάλων του και μειώνει τη δυνατότητα διεκδίκησης των δικαίων του. Είναι το απαύγασμα της σκέψης του σοφού προγόνου μας Θουκυδίδη.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΟΚΚΑΡΗΣ
Αντιστράτηγος ε.α.
Σημερινή

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Τους άλλους πολιτικούς τους σκότωσαν οι επικοινωνιολόγοι και οι δημοσκόποι. 'Ενας υπεύθυνος πολιτικός είναι κάποιος που είναι μέσα στον λαό, που συναισθάνεται αυτό που λέει ο λαός».
Ψάρεψα αυτή τη φράση της Μαρίν Λε Πεν από το τελευταίο Express. Δημαγωγία μπορεί να πείτε, αλλά αυτή η δημαγωγός έρχεται τώρα πρώτη στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, γεγονός κοσμοϊστορικό για τα μεταπολεμικά πολιτικά δεδομένα μιας χώρας που είναι, εδώ και τρεις αιώνες, η «ιδρύτρια» και το πολιτικό βαρόμετρο όλης της Ευρώπης.

Σε μια κατάσταση βαθειάς κρίσης και «προδοσίας» των ελίτ, το κοινωνικό σώμα έχει ακόμα περισσότερο ανάγκη από τη γλώσσα και την αυθεντικότητα της αλήθειας. 'Ένα μεγάλο μέρος της εκτόξευσης του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. μεταξύ 2011 και 2012 οφείλεται στον «αυθορμητισμό» του Τσίπρα. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, η αλλαγή στο στυλ του κόμματος μάλλον απέτρεψε παρά βοήθησε την άνοδό του.

Από το 1974 έως σήμερα οι πολιτικές ηγεσίες στη χώρα μας κοροϊδεύουν στον α' ή β' βαθμό την κοινωνία. Είχαν όμως τη δυνατότητα (τα λεφτά) να το κάνουν. Μετά το 2010 το φαίνεσθαι καταδικάστηκε σε ανελέητη σύγκρουση με το είναι.

'Ολες οι δυνατές τροχιές, από τον θρίαμβο μέχρι την περιπέτεια και την τραγωδία άνοιξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2012. Το που θα καταλήξει τελικά εξαρτάται από το αν υποτάξει την επικοινωνία στην πολιτική, την πολιτική στην ιστορία. Αν δηλαδή η πολιτική του ανταποκρίνεται όντως στην τραγική ελληνική πραγματικότητα.

Απαραίτητη η «διεθνοποίηση» του ελληνικού

Μια τέτοια πολιτική π.χ. θα έπρεπε από πολλού χρόνου να περιλαμβάνει μια μεγάλη, διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, χωρίς την οποία μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα έχει ηττηθεί προτού μπει καν στο γήπεδο της αναμέτρησης για τη διακοπή του σημερινού προγράμματος καταστροφής της Ελλάδας. Οι αναγνώστες των Επικαίρων ας μας συγχωρήσουν για τη συχνή επανάληψη από μέρους μας αυτής της διαπίστωσης, αλλά οφείλεται στην καίρια, εθνική σημασία αυτού του ζητήματος. Με το σημερινό πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, με τους Ευρωπαίους να πιστεύουν ότι έχουν βοηθήσει την Ελλάδα κι αν η βοήθεια δεν έχει πιάσει πλήρως τόπο, γι' αυτό φταίει το «διεφθαρμένο μπάχαλο» της Αθήνας, δεν μπορούν να αλλάξουν οι μνημονιακές πολιτικές.

Τις προάλλες συνήλθε στην Αθήνα η εκτελεστική επιτροπή του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς», αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας και αποφάσισε να ξεκινήσει διεθνή καμπάνια υπέρ των Κούρδων. Πολύ καλό αυτό. Οι Κούρδοι είναι, μαζί με τους Παλαιστίνιους, ο πιο βασανισμένος λαός της Μέσης Ανατολής. Χρειάζονται τη συμπαράστασή μας ακόμα και τώρα που μοιάζουν να τους ενισχύουν, θέλοντας προφανώς να τους χρησιμοποιήσουν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, όπως και η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, που συνήθως εφαρμόζει την πολιτική που αυτοί αποφασίζουν. Ελπίζουμε ότι, στην επόμενη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίσει και μια καμπάνια υπέρ του ελληνικού λαού που έχει γνωρίσει, ως αποτέλεσμα ενός ευρωπαϊκού «προγράμματος διάσωσης» τη μακράν σημαντικότερη, σε όρους ΑΕΠ, ανεργίας, προοπτικής της χώρας και κοινωνικού κράτους, κοινωνικο-οικονομική καταστροφή στη δυτική Ευρώπη μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια τέτοια καμπάνια μπορεί να μην είναι ικανή από μόνη της, είναι όμως αναγκαία για να αποπειραθεί κανείς να ξαναδιαπραγματευθεί ή, πολύ περισσότερο, να διακόψει μονομερώς τις συμφωνίες που έχει συνομολογήσει η Αθήνα.

Ακόμα και οι πιο ενημερωμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη και διεθνώς, αν εξαιρέσουμε ειδικούς οικονομολόγους, δεν γνωρίζουν το βάθος και την ένταση της ελληνικής τραγωδίας. Γι' αυτό μπορούσε ο κ. Γιούνκερ να λέει στον Τσίπρα κατά το eurodebate να μην είναι οι 'Ελληνες αγνώμονες για την «αλληλεγγύη» που δήθεν τους δόθηκε! Για να ζητήσει αύριο μια ελληνική κυβέρνηση διαγραφή χρέους θα πρέπει από σήμερα οι αντιμνημονιακοί να μαζέψουν έστω μερικές διεθνείς υπογραφές υπέρ τέτοιου αιτήματος.

Η αναγκαία «αλλαγή κλίματος»

Για να ζητήσεις τόσο ριζικά και επώδυνα μέτρα όπως η διαγραφή του χρέους, ή η αναστροφή των ψευδώνυμων «μεταρρυθμίσεων» χρειάζεται ο διεθνής πολιτικός λόγος των αντιμνημονιακών να φύγει από τις καταγγελίες της «λιτότητας», που είναι ευφημισμός για την κατάσταση που ζει η Ελλάδα, και να αρχίσει να χρησιμοποιεί όρους όπως γενοκτονία και κοινωνικό ολοκαύτωμα. Μόνο η επίκληση της κολλοσιαίας καταστροφής που συντελέσθηκε μπορεί να στηρίξει νομικά και κυρίως πολιτικά το αίτημα διακοπής του μνημονιακού προγράμματος. Χρειάζεται να γίνει για την Ελλάδα αυτό που έκαναν οι Εβραίοι για το ολοκαύτωμα, αυτό που έγινε στη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας ή των πολέμων στο Βιετνάμ και την Αλγερία.

Προ καιρού πήγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης ζητώντας να γίνει έρευνα για τους πνιγμούς στο Φαρμακονήσι. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να ζητηθεί και η εκπόνηση μελετών για τα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα του Μνημονίου και από το Συμβούλιο και από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και από μια πληθώρα άλλων διεθνών οργανισμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφοδιάσουν αύριο τον κ. Τσίπρα, εφόσον καθήσει στη θέση του Πρωθυπουργού, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα υπέρ της διακοπής του προγράμματος.

Παραμένει ακατανόητο εξάλλου γιατί οι πολυμελείς αντιπροσωπείες της αριστεράς σε διάφορα φόρουμ της «αντιπαγκοσμιοποίησης» όπως στη Φλωρεντία, την Τυνησία και την ίδια την Αθήνα δεν ζήτησαν την έκδοση ειδικών ψηφισμάτων για την ελληνική τραγωδία ή τη διεξαγωγή εκστρατειών διεθνούς ενημέρωσης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, όπως αυτά που εκδίδονται τακτικά για τους μετανάστες, τους λαούς του Μαγκρέμπ και της υποσαχάριας Αφρικής, τις γυναίκες κλπ. Μια εξαιρετικά σύνθετη και έντονη διεθνής επικοινωνιακή-πολιτική καμπάνια στην Ευρώπη και διεθνώς είναι προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ για να αποπειραθεί μια κυβέρνηση να τροποποιήσει ριζικά τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Αθήνα.

«Πόλεμοι χρέους», γεωπολιτικές απειλές και νέες συμμαχίες

Δυστυχώς άλλωστε, όπως δείχνει τώρα και η κυπριακή υπόθεση, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και οικονομικό «πόλεμο χρέους» και γεωπολιτικές απειλές. Για να μπορέσει να ασκήσει εξουσία με στοιχειώδη ελπίδα επιτυχίας μια «αντιμνημονιακή κυβέρνηση», χρειάζεται η συγκρότηση από τώρα μιας σοβαρής, επαρκούς συλλογικής δομής ικανής να αναλύει τη διεθνή κατάσταση, να επεξεργασθεί πρόγραμμα και πολιτικές, με χρησιμοποίηση και όλων των δυνάμεων που μπορεί να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των τάξεών του, με κριτήρια αξιοκρατικά. Κάτι άλλωστε που δεν ισχύει μόνο για την εξωτερική και τη διεθνή πολιτική.

Και αντιστρόφως, η τελευταία κυπριακή κρίση δείχνει επίσης ότι δεν μπορεί μια Ελλάδα που δηλώνει καθησυχαστικά γεωπολιτικά «δεδομένη» να αντιμετωπίσει, χωρίς νέες γεωπολιτικές συμμαχίες και στηρίγματα, σε Ανατολή και Νότο, κατάσταση όπως η σημερινή. Θανατηφόρες μπορεί εξάλλου να αποδειχθούν τυχόν ψευδαισθήσεις ότι ο άξονας ΗΠΑ-Ισραήλ και το συνδεόμενο με αυτόν ΔΝΤ (ή, εναλλακτικά, η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων) μπορεί να δώσουν τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Για τις συνέπειες απουσίας σοβαρής και μελετημένης στρατηγικής είναι πολύ διδακτικά, δυστυχώς, τα παθήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξ αιτίας των οποίων απειλείται τώρα κυριολεκτικά με αφανισμό το κυπριακό κράτος και, άρα, ο κυπριακός ελληνισμός. 'Οταν προ ετών επικρατούσε τρελλός ενθουσιασμός με την πολιτική πετρελαίων και συμμαχίας με Ισραήλ και ΗΠΑ που ακολουθούσε η Λευκωσία, μας αντιμετώπιζαν πολύ σκεπτικά γιατί είμαστε μεταξύ των ελάχιστων που εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις. Σήμερα που βρίσκεται η Κύπρος; Γιατί δεν την υπερασπίζονται οι νέοι «φίλοι» που νόμισε ότι απέκτησε απέναντι και στον οικονομικό πόλεμο που δέχεται και στις τουρκικές απειλές;

Ρωσία και Κύπρος

Τώρα βέβαια, έτσι που εξελίσσεται η κατάσταση, ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης αναγκάζεται, έκων άκων, να ξανακυττάξει προς τη Μόσχα. Αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι να έχει ο ελληνισμός απλώς σχέσεις με τους Ρώσους, τους Κινέζους, τους BRICS. Το θέμα δεν είναι επίσης να έχουμε και Ρώσους μεταξύ των διαχρονικών «νταβατζήδων» μας. Το ζήτημα είναι να αναπτύξουμε τις στρατηγικές σχέσεις που χρειαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε στοιχειώδους όρους εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και οικονομικής επιβίωσης Ελλάδας και Κύπρου.

Η Ελλάδα μπαίνει, με τις επόμενες εκλογές, σε νέα περίοδο αναταράξεων. Θα επιβιώσουν μόνο όσοι έχουν από τώρα προετοιμαστεί καλά για όσα έρχονται.

Konstantakopoulos.blogspot.com

Επίκαιρα, 13.11.2014

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget