1/4/2014 - 1/5/2014

ΚΟΖΑΝΗ 30-4-2014

ΠΡΟΣ
ΤΑ ΜΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα επισκέψεων από 1-5-2014 έως 2-5-2014

Την Πέμπτη 1-5-2014 και ώρα 19:00, ο Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Πλακεντά Παναγιώτη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα επισκεφτεί το Μαυροδένδρι και την Ποντοκώμη. Στις 21:30 μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα βρίσκεται στην Κέλλη Φλώρινας.


Την Παρασκευή 2-5-2014 ο Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα επισκεφτεί τις περιοχές του Φιλώτα, Αμυνταίου και Αετού και θα προβεί σε ομιλίες στα ακόλουθα μέρη:

·         Στις 18:00 στο καφενείο του Σεϊταρίδη στον Φιλώτα.
·         Στις 20:00 στο καφέ STATUS στο Αμύνταιο.
·         Στις 21:30 στο πρώην Δημαρχείο ΑετούΓραφείο Τύπου

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΥ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Με πολύ οργή μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, για θέματα σχετιζόμενα με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Κατήγγειλε υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους σε νομούς της Θράκης που εκδίδουν προεκλογικό τους υλικό στην τουρκική γλώσσα, έθεσε το θέμα της επικίνδυνης δράσης της τουρκικής ZIRAAT BANK που υποθηκεύει ελληνική γη και σπίτια και μίλησε με μελανά χρώματα για το ΠΕΔΥ και τις εκτεταμένες ελλείψεις γιατρών στην ΑΜ-Θ.

Η ομιλία του ξεκίνησε αποκαλύπτοντας το πάρτι του κουκουλώματος των σκανδάλων των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Είναι κρίμα που δεν υπάρχουν κάμερες έξω από αυτήν την Αίθουσα, έξω ακριβώς από την πόρτα, για να δει ο κόσμος το πηγαδάκι που έχει γίνει γύρω από τον Υπουργό Οικονομικών για το μαγείρεμα της «ντροπολογίας», η οποία αφορά τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Είναι ντροπή! Εάν με το κινητό μου τράβαγα εικόνες και τις έδινα σε ένα κανάλι - που δεν θα το κάνω, γιατί θα σεβαστώ τους κανονισμούς λειτουργίας της Βουλής - θα έδειχνα στον κόσμο όλη τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος, την ώρα που - να υπενθυμίσω - υπάρχουν στα συρτάρια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, για αρκετά χρόνια, σημαντικά εισαγγελικά πορίσματα.

Και υπενθυμίζω στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο οποίος είχε πει πριν δύο χρόνια ότι τα λεφτά δεν θα πάνε στους συνδικαλιστές αγρότες, οι οποίοι βαρύνονται με ένα σωρό αδικήματα με βάση τα εισαγγελικά πορίσματα, αλλά στις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Ελπίζω να μην το ξεχάσαμε αυτό, να μην το ξεχάσατε εσείς!

Βεβαίως, περιττό να πω ότι το κίνημά μας θα καταψηφίσει την «ντροπολογία».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΙ ΝΟΘΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Άκουσα πριν από λίγο με πολλή προσοχή τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα του Υπουργείου του σε σχέση με τις τροπολογίες που έχει φέρει.

Με την ευκαιρία αυτή, μια που μιλάμε για θέματα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας και κάνοντας χρήση - γιατί όχι; - του γεγονότος ότι είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να πω στο Σώμα το εξής:

Προχθές ήμουν στη Σαμοθράκη. Είναι ένα νησί που έχει πολλά παιδιά και μάλιστα αριστούχα παιδιά, τα οποία βραβεύτηκαν κιόλας από ιδιωτικές επιχορηγήσεις.

Είναι, όμως, ένα νησί τριάντα μίλια - είκοσι εννέα μίλια για να ακριβολογώ - νότια της Αλεξανδρούπολης, με μια θάλασσα η οποία μπορεί να κλείσει από απαγορευτικά.

Αυτό το νησί, λοιπόν, δεν έχει ούτε έναν παιδίατρο. Και αν χρειαστεί και μία διακομιδή - να σας ενημερώσω - το σκάφος του Λιμενικού, το οποίο είναι εκεί, είναι παροπλισμένο, διότι είναι χαλασμένο και δεν έχει λεφτά το Λιμενικό Σώμα να το φτιάξει. Και μέχρι να έρθει το σκάφος της Καταδίωξης από την Αλεξανδρούπολη, μπορεί να έχει χαθεί και η ζωή.

Και αναρωτιέμαι: Μέσα στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και στο «λεφτά δεν υπάρχουν» της τρόικας από την άλλη πλευρά, έχει σκεφτεί κανείς ποτέ πόσο κοστίζουν οι αεροδιακομιδές στο κράτος κάθε χρόνο και πόσο οι αντίστοιχοι γιατροί που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά αυτά που υπάρχουν;

Είναι, κύριε Πρόεδρε και κυρίες-κύριοι συνάδελφοι, θέαμα το να πηγαίνεις στο ΠΕΔΥ της Καβάλας, να σου λέει η γιατρός εκεί «έχουμε πάρει ένα πρόωρο παιδί στα χέρια μας που δεν ξέρουμε αν είναι νόθο», να αγωνιά να λειτουργήσει επιτέλους το μικροβιολογικό εργαστήριο και να μην λειτουργεί επειδή λείπουν 250 ευρώ; Δεν έχουν λεφτά για να πάρουν δύο μπουκάλια νερό - μιλάμε για αποστειρωμένο νερό - κύριε Υφυπουργέ.

Ξέρετε τι μου θυμίζει το θέμα του ΠΕΔΥ; Επειδή το έζησα - ήμουν σε μία συνάντηση που είχε ο Διοικητής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολής με τον αντίστοιχο του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης - μου θυμίζει την παλιά Ολυμπιακή στα τελειώματά της.

Επειδή δεν υπήρχαν χρήματα, τι έκαναν οι εργαζόμενοι;

Ακινητοποιούσαν ένα αεροσκάφος και τράβαγαν ανταλλακτικά για να δουλέψει ο υπόλοιπος στόλος.

Αυτό γίνεται και τώρα. Τραβάτε γιατρούς από τα νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας, από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία, από τα νοσοκομεία στο ΠΕΔΥ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Δεν γίνεται αυτό.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Κι, όμως, γίνεται. Ήμουν μπροστά στη σύσκεψη που έκανε, αγωνιών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για να στείλει γιατρούς στο ΠΕΔΥ της Αλεξανδρούπολης. Τουλάχιστον δημοσιογραφικά μην με αμφισβητείτε, κύριε Υφυπουργέ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Αμφισβητώ τη δυνατότητα του Διοικητή να στείλει στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Κύριε Υφυπουργέ, με συγχωρείτε, αλλά έτσι είναι. Αν θέλετε, να αποδεχτώ ότι λέτε πως απαγορεύεται, αλλά δεν παύει να είχαν οι άνθρωποι την κουβέντα γιατί προσπαθούσαν να βρουν μια λύση.

Τις μεταγγίσεις, όμως, για παράδειγμα, από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής που δεν έχει γιατρούς, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε σε καμία περίπτωση. Ούτε και τις παράνομες μετακινήσεις γιατρών που πρέπει να είναι στα Κέντρα Υγείας και τους στέλνετε στα κεντρικά νοσοκομεία του κάθε Νομού. Ούτε και αυτό μπορείτε να το αμφισβητήσετε. Ούτε και τις πτέρυγες των νοσοκομείων που είναι κλειστές.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Υφυπουργός Υγείας): Ούτε αυτό μπορεί να γίνει.

ΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Θέλετε να πάμε μαζί στην Κέρκυρα, να δείτε ένα θαυμάσιο κτήριο το οποίο είναι κλειστό; Και αν δεν γινόταν ο σεισμός στην Κεφαλονιά, δεν ξέρω αν θα άνοιγε και το καινούργιο κτήριο του Αργοστολίου, το οποίο άνοιξε, όμως, με το προσωπικό του παλιού Νοσοκομείου, γιατί δεν θέλατε να λειτουργήσετε και το καινούργιο μαζί;!

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Και μπαίνουμε στα θέματα των τραπεζών.

Επιτρέψετε μου να πω ότι στο σημερινό νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μέριμνα, για το πως ξένες τράπεζες δρουν στην Ελλάδα.

Γιατί οι απαντήσεις που παίρνω σε γραπτές μου ερωτήσεις για τη ZIRAAT BANK, ότι «Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε μεταξύ ιδιωτικών συναλλαγών τραπεζών και πολιτών», δεν με ικανοποιούν.

Όταν έχουν πάρει οι ελληνικές τράπεζες 250 δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιοποίηση και για εγγυήσεις, χρήματα δεν πέφτουν στην αγορά και έχει έρθει η τουρκική ZIRAAT BANK στη Θράκη και αφειδώς μοιράζει χρήματα. Αυτό το θεωρείτε αθώο;

Οι Τούρκοι της ZIRAAT BANK υποθηκεύουν περιουσίες, γη και σπίτια Ελλήνων. Και αν αύριο ο Έλληνας δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειό του, η τουρκική τράπεζα θα αρχίσει να παίρνει την ελληνική γη και τα ελληνικά σπίτια.

Πολύ ωραία προχωράτε το σχέδιο! Πάρα πολύ ωραία! Και το ίδιο γίνεται στα Δωδεκάνησα. Σε λίγο θα αρχίσει και εκεί αυτό το πάρτι.

Η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Σε ό,τι αφορά την άλλη τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών συνδυασμών των Περιφερειαρχών ή των Δημάρχων, για τις απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, θα αντιληφθώ πλήρως την άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης της Κυβέρνησης. (Διότι, πλέον έχει εξελιχθεί μία κατάσταση όπου έχουμε μια Κυβέρνηση με πολύ ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση: ΠΑΣΟΚ εναντίον Νέας Δημοκρατίας).

Συμφωνώ με τον φόβο που εκφράζεται, ότι θα μπορούν οι καναλάρχες - καθορίζουν το πολιτικό τοπίο έτσι και αλλιώς - να βγάζουν όποιον θέλουν από τους εκλεκτούς τους και οι άλλοι να μένουν απ’ έξω. Δέκα φορές ο άλφα υποψήφιος, μία φορά ο αντίπαλός του υποψήφιος. Την άρνηση για υπερψήφιση της τροπολογίας, να την αντιληφθώ.

Αυτό, όμως, που δεν αντιλαμβάνομαι - και σας το δείχνω με φωτογραφία - είναι στην περιοχή της Θράκης να βγαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματός του ΠΑΣΟΚ με αφίσα στα τουρκικά. Μόνο στα τουρκικά.

Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι.

Εδώ είναι Ελλάδα! Επίσημη γλώσσα είναι η Ελληνική! Οι πολίτες στη Θράκη είναι Έλληνες!

Αυτό πρέπει να τελειώνει. Και το δίγλωσσο του ΣΥΡΙΖΑ και το μονόγλωσσο του ΠΑΣΟΚ.

Και, δυστυχώς, έχω ανακαλύψει ότι στην ίδια λογική παίζουν και υποψήφιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σταματήστε το αυτό τώρα. Μαχαίρι. Τελειώστε το. Είναι αντεθνικό. Δεν το καταλαβαίνετε; Είναι κίνδυνος.

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, σαν συνδυασμός «Μακεδονία -Θράκη - Ελλάδα μας» σας εγγυόμαστε - και απευθύνομαι στη Βουλή των Ελλήνων - για ένα πράγμα:

Ορκίστηκα στο Ελληνικό Σύνταγμα. Ορκίστηκα στην Ελληνική σημαία. Θα φωνάζω με κάθε ευκαιρία «Προξενείο στοπ», αλλά και «Σκόπια στοπ», μια που ετοιμάζεται να δοθεί πακέτο το όνομα της Ελληνικής, της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, στους Σκοπιανούς, όταν σαν και χθες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, δάκρυσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μιλώντας για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που προφανώς το έχουν ξεχάσει εκείνοι οι οποίοι έριξαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έρθουν τώρα να το ξεπουλήσουν μετά από πολλά χρόνια σε αυτόν τον γελωτοποιό των Βαλκανίων που λέγεται Γκρουέφσκι.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην τελειώσετε την Ελλάδα! Μην διαλύσετε την Ελλάδα!

Εμείς θα σταθούμε εκεί, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο μετερίζι μας.

Και καλώ από τώρα όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημοτικούς και περιφερειακούς, να μας πουν τώρα, έντιμα, ποιους έχουν στον κόρφο τους μέσα από το προξενείο».

Η ομιλία του Τέρενς Κουίκ υπάρχει και σε βίντεο

πηγή

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

«Η κυβέρνηση, ακόμα μια φορά, φέρνει ένα νέο μεσοπρόθεσμο, ένα νέο μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς διέψευσε ακόμα μια φορά τον εαυτό του. Ο κ. Βενιζέλος αυτοδιαψεύστηκε από τις πρωινές του δηλώσεις. Προχωρούν σε περαιτέρω περικοπές των συντάξεων, όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώσαμε εδώ και τέσσερις μήνες στη Βουλή. Κόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Ακόμα και εφημερίδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι πάμε σε νέα μέτρα, σε νέα μνημόνια, σε νέα εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Στις 18 και τις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ρίξει την κυβέρνηση της τρόικας, την κυβέρνηση των τραπεζιτών, την κυβέρνηση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, την κυβέρνηση που παραδίδει την εθνική αξιοπρέπεια, αλλά και την εθνική κυριαρχία. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αντιληφθούν ότι πλέον ο συγκυβερνητικός συνεταιρισμός λειτουργεί ως υπάλληλος συμφερόντων της τρόικας και της Γερμανίας. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει πίσω την εθνική της ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, πρέπει να αποκτήσει πίσω το δικαίωμα να ζει ελεύθερη».

πηγή

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) – Ελλάδα, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (IPU) – Φιν-λανδία και η Παλλαϊκή Δημοκρατική Ένωση (UPR) – Γαλλία, ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στις Eυρωεκλογές του Μαΐου 2014 στις αντίστοιχες Χώρες τους.

Μ΄ αυτή την ευκαιρία επανεπιβεβαιώνουν την αλληλοϋποστήριξή τους και τις κοινές θέσεις τους για :
Έξοδο από την Eυρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο.
Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι απόψεις και οι προτάσεις μας. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, για να ενισχυθεί ο αγώνας μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας στις χώρες μας, η οποία αναπόφευκτα προϋποθέτει την έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να απελευθερωθούν όσο το δυνατό συντομότερα από την ΕΕ, που δεν είναι παρά ένας αντιδημοκρατικός οργανισμός στην υπηρεσία μιας οικονομικής ολιγαρχίας. Το αποκαλούμενο «ευρωπαϊκό οικοδόμημα» καταλύει τα δικαιώματα και επιτίθεται στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών σε κάθε τομέα.

Η φετινή ψήφος είναι η κρισιμότερη από συστάσεως της ΕΕ, καθώς πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τα κυριότερα σχέδιά της, δηλαδή η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, η τραπεζική ενοποίηση, το δημοσιονομικό σύμφωνο, το διατλαντικό εμπορικό σύμφωνο, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις – ιδιαιτέρως στρατηγικών τομέων της οικονομίας- και οι κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας και τραπεζικών καταθέσεων. Πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ.

Η παρουσία των τριών κινημάτων μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι απαραίτητη, γιατί πρέπει να ακουστεί ο πραγματικά αντιευρωπαϊκός λόγος μας, σε αντίθεση με την επιφανειακή ψευδο-αντι-ΕΕ κριτική άλλων κινημάτων που μολύνουν με ακραίες θέσεις αιτήματα για κυριαρχία και ανεξαρτησία και των οποίων οι θέσεις προωθούνται από τα ΜΜΕ σαν οι μόνες αντι-ΕΕ για να εμποδιστεί η ενημέρωση για την σε βάθος κριτική της ΕΕ που ασκούν κινήματα σαν τα δικά μας και οι εναλλακτικές που προτείνουμε.

Η ισχύς του Ευρωκοινοβουλίου είναι πολύ περιορισμένη, αλλά προσφέρει ένα καλό βήμα για να γίνουν γνωστά τα κινήματά μας και να διευρυνθεί ο αγώνας μας κατά της ΕΕ και υπέρ της Δημοκρατίας.

Το κοινό ανακοινωθέν των τριών κινημάτων μας αποδεικνύει εμπράκτως την συνεργασία μας και την δέσμευση για υλοποίηση των κοινών στόχων που αναλάβαμε κατά την Συνάντηση των Αθηνών στις 30 Νοεμβρίου & 01 Δεκεμβρίου 2013.

Υπογράφουν:
Ε.Πα.Μ. –Ελλάδα
IPU – Φινλανδία
UPR – Γαλλία
Στηρίζουν:
Per il Bene Comune – Ιταλία
Asociacion Democracia Real Ya – Ισπανία
Alza il pugno, Eurotruffa – Ιταλία
National Platform – Ιρλανδία
CIB – Μεγάλη Βρετανία
Αθήνα, 29.04.2014 Ε.ΠΑ.Μ Διεθνείς Σχέσεις

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Διαβάστε την επιστολή του καθηγητή. Τα κόμματα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Επί πολλά έτη τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα εξάγονται, από ιδιωτικούς φορείς με την χρήση προγραμμάτων υπολογιστών.
Ένας τρόπος επαλήθευσης και διασφάλισης της ορθότητας των αποτελεσμάτων των υπολογισμών με τα ιδιωτικά προγράμματα είναι να εφαρμοσθεί η εξής διαδικασία:
1.Να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΩΣ ομάδα καθηγητών Πληροφορικής προτεινόμενων από τμήματα Πληροφορικής των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η ομάδα θα έχει πρόσβαση σε υπολογιστές ικανούς να εκτελέσουν τα χρησιμοποιούμενα προγράμματα.

2. Καθώς συγκεντρώνονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτογενή στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα πρέπει να δίδονται ταυτόχρονα σε όλα τα μέλη της ομάδας.
3. Μετά το πέρας της επεξεργασίας των εκλογικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαστο μέλος της ομάδος θα επιβεβαιώνει το ταχύτερον δυνατόν σε δικούς της υπολογιστές τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών.
4. Η ομάδα θα συντάξει σχετικό πόρισμα και θα το υποβάλλει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ στην Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και στα κόμματα.
Ιωάννης Κόντος
Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

πηγή

Βάση του άρθρου 29 ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να ιδρύσει ένα κόμμα αρκεί να είναι συνεπής με την δημοκρατική λειτουργία.

Το κάθε κόμμα κρίνεται από την λαϊκή ετυμηγορία και την λαϊκή ψήφο, διαφορετικά, και άλλα κόμματα όπως πχ το ΠΑΣΟΚ, με αποδεδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Η παρανομία όμως δεν αφορά τα χιλιάδες μέλη του, εκ των οποίων πολλά από αυτά δεν εμπλέκονται στη διαπλοκή.

Κατά την διάρκεια της μελέτης του φακέλου της Χρυσής Αυγής, των 190 σελίδων, διαπίστωσα ότι:


Πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση.

Πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πράγματι υπήρξε οπλοκατοχή.

Πράγματι υπήρξε προσηλυτισμός σε ανηλίκους.

Πράγματι υπήρξε ανοχή της κυβέρνησης.

Πράγματι υπήρξε κρυφή συνεργασία με την με Χρυσή Αυγή, πχ Μπαλτάκος, και κουκούλωμα.

Πέραν αυτών των 6 όμως διαπίστωσα και ότι, σε 3 βουλευτές δεν είναι επαρκή τα στοιχεία κατηγορίας τους για άρση ασυλίας. Αυτά τα είχα ήδη, προ ενός μηνός, δημόσια κοινοποιήσει. Έτσι συνεπής στις θέσεις μου, απέχω σήμερα από την ονομαστική ψηφοφορία.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

πηγή

Αμερικάνοι ¨προειδοποιούν¨ Ρώσους για πιθανή- πρόωρη- επικείμενη κάθοδο τους στην ¨ωραία ¨ γειτονιά μας;

Σε ομιλία του για τις διατλαντικές σχέσεις σε ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσιγκτον, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κερί υπογράμμισε

¨Σήμερα η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης¨

¨ Όποιο δρόμο επιλέξει η Ρωσία , οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας θα σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της Ουκρανίας¨

¨Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή για την διατλαντική μας συμμαχία. Η δύναμη μας θα έρθει από την ενότητα μας¨


¨Είναι γεγονός ότι κινδυνεύει ολόκληρο το μοντέλο μας για την παγκόσμια ηγεσία¨

Μάλλον τα πράγματα είναι ¨ζόρικα¨ για τους Αμερικάνους γιατί τόσο ¨διαχυτικοί¨ δεν φαίνονται ως προς την συμπεριφορά τους αντίστοιχα οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Στην παραπάνω ομιλία του ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε κάτι που χρήζει περισσότερης ανάλυσης.

¨Και το πιο σημαντικό, μαζί πρέπει να καταστήσουμε απολύτως ξεκάθαρο στο Κρεμλίνο ότι το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο και ότι θα υπερασπίσουμε ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ¨

Ουσιαστικά με την φράση ¨θα υπερασπιστούμε κάθε τμήμα του¨ σαν να δίνει ένα σινιάλο για οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση επιχειρήσουν οι Ρώσοι σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ.

Μήπως φοβούνται ότι οι Ρώσοι δεν εποφθαλμιούν μόνο τις χώρες του ΝΑΤΟ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη αλλά και δεν αισθάνονται σίγουροι ως αναφορά με μία απότομη κατεβασιά των Ρώσων, ρήξη και εμπλοκή τους στην νοτιανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ;

Γιατί η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που γειτνιάζει πολύ στενά με την Ρωσία μέσω Γεωργίας στην ΝΑ Ευρώπη είναι η Τουρκία και αυτή με την σειρά της με την Συρία.

Αν επίσης θεωρήσουμε ότι η απόσταση της Ρωσίας με την Τουρκία στο θαλάσσιο μέτωπο της Μαύρης Θαλάσσης μειώθηκε κατά πολύ λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας, τότε δικαιολογημένα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ να ανησυχεί για καμιά ¨κουταμάρα¨ της Ρωσίας.

Και πως μπορεί να προέλθει αυτό;

Μια διασταλμένη ερμηνεία της ανωτέρω δήλωσης επισημαίνει το γεγονός ότι και οι ηπειρωτικές ακτογραμμές των Στενών των Δαρδανελίων είναι αποκλειστικό Νατοϊκό έδαφος που δεν παραβιάζεται και κάθε παραβίαση του ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.

Αυτή η δήλωση ουσιαστικά δείχνει ότι όλη η Νατοϊκή ¨επικράτεια¨ συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας βρίσκεται σε διακινδύνευση και σε σχέση με την στρατιωτική μηχανή των Ρώσων!!

Τελικά ο Γέροντας Παίσιος όταν μιλούσε για τα επερχόμενα ήταν σαν να διάβαζε εφημερίδες των ημερών μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτός ο Χαιρετισμός από φέτος δεν θα κρατήσει μόνο για 40 μέρες αλλά θα σημαδέψει και το υπόλοιπο της ζωής μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

(φωτο: Το Βλέμμα του Αγγέλου στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ποιος μπορεί να το αποφύγει; λεπτομέρεια ψηφιδωτού.)

πηγή

Κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

Γράφει κατωτέρω μεταξύ άλλων ο Σταύρος Λυγερός:

«Ο Τσίπρας και το κόμμα του έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι θέλουν.
Για λόγους πολιτικής εντιμότητας, όμως, οφείλουν να πουν χωρίς υπεκφυγές τις θέσεις τους για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα. Θα πρόκειται για πολιτικοεκλογική αεροπειρατεία εάν οι πολίτες νομίζουν ότι
ψηφίζουν πατριώτες Αριστερούς και τους προκύψουν εθνομηδενιστές».

Πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς πατριώτες ερωτώ και για το καλό του κόμματος τους:
Δεν υπάρχει κανείς λογικός που να υποχρεώσει τον Γιοσούφη να αποχωρήσει μόνος του;;

Όλα τα άλλα σεβαστέ Γλέζο είναι φιλολογία που δεν αρμόζει σε σένα.
Ενότητα με προδότες του Ελληνισμού είναι απαράδεκτη.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Ο Τσίπρας, η Σαμπιχά και οι δύο βάρκες

του Σταύρου Λυγερού

Ο αποκλεισμός ενός προσώπου από το ψηφοδέλτιο ενός κόμματος συνήθως είναι θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που κάνει την περίπτωση της Ρομά κοινωνικής ακτιβίστριας Σαμπιχά Σουλεϊμάν διαφορετική είναι ότι ο εκ των υστέρων αποκλεισμός της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτίες που μόνο επιφανειακά παραπέμπουν σε εσωκομματικές αντιθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Σαμπιχά. Πριν την υπερψηφίσει, άλλωστε, άκουσε τις ενστάσεις του μέλους της Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος κατέληξε με τη φράση «εμείς οι Τούρκοι δεν θα ψηφίζουμε την Τσιγγάνα»! Το θέμα, λοιπόν, έπρεπε να είχε λήξει.

Μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, όμως, με επικεφαλής τον βουλευτή Ξάνθης και γνωστό για τις στενές σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο Ζεϊμπέκ, μεθόδευσαν την ανατροπή της απόφασης. Έστειλαν το μήνυμα ότι οι τοπικές οργανώσεις αντιδρούν και απείλησαν την Κουμουνδούρου ότι θα χάσει τις μουσουλμανικές ψήφους και στις ευρωκάλπες και στις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Για να διευκολύνουν τον αποκλεισμό της Σαμπιχά, μάλιστα, ισχυρίσθηκαν ότι είναι ακροδεξιά και στέλεχος του Δικτύου 21! Ξέρουν ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί ενεργοποιούν με παυλοφικό τρόπο αρνητικά αντανακλαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προσκόμισαν, βεβαίως, το παραμικρό στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους. Ούτε τους εμπόδισε το γεγονός ότι η Σαμπιχά ήταν πολύ μικρή σε ηλικία όταν διαλύθηκε το Δίκτυο 21 και στη συνέχεια δεν είχε καμία σχέση με τα πρώην στελέχη του.

Υπάρχουν πολλοί, άλλωστε, στην Κουμουνδούρου και γύρω από αυτήν που ήταν έτοιμοι να αναπαραγάγουν τους πιο αβάσιμους ισχυρισμούς, προκειμένου να αποκλείσουν τη Σαμπιχά. Το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο την πολέμησε λυσσαλέα για την κοινωνική δράση της στον χώρο των Ρομά της Θράκης είναι γι’ αυτούς απόδειξη πως είναι εθνικίστρια και ακροδεξιά! Θα είχε, βεβαίως, πιστοποιητικό αντιεθνικίστριας και θα την αγκάλιαζαν εάν είχε την εύνοια του προξενείου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος ομολόγησε δημοσίως ότι εργάσθηκε στο παρασκήνιο για να αποκλεισθεί η Σαμπιχά. Πιο μεγάλο πρόβλημα από το ήθος του είναι το κίνητρό του, που αποκαλύπτεται όταν δημοσίως αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα».

Ας σημειωθεί ότι είναι η Άγκυρα που αγωνίζεται για να μετατρέψει τη μουσουλμανική μειονότητα σ’ «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα». Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη προσπάθειά για να συσπειρώσει εκλογικά και να ελέγξει πολιτικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Θέλει να αποτρέψει την επανάληψη του εκλογικού φιάσκου των αυτόνομων μειονοτικών συνδυασμών στους δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής το 2010.

Οι ευκαιρίες εκλογής, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι τοπικές αντιθέσεις έκαναν αδύνατη τη συσπείρωση της μειονότητας στις δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό και το τουρκικό προξενείο επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης στις ευρωεκλογές. Κατέβασε από το ράφι το κόμμα που είχε ιδρύσει ο μακαρίτης αυτονομιστής Σαδίκ και το ρίχνει στη μάχη με σύνθημα «όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Λόγω των πιέσεων που τους άσκησε το τουρκικό προξενείο οι μουσουλμάνοι βουλευτές, πολιτευτές και παράγοντες αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων, στα οποία ανήκουν! Σαν να μην έφθανε αυτό, όλοι σχεδόν προσέρχονται στα γραφεία του εμμέσως αποσχιστικού αυτού κόμματος για να δηλώσουν ότι το στηρίζουν στις ευρωεκλογές. Το μήνυμα τους είναι ότι όλες οι μουσουλμανικές ψήφοι πρέπει να κατευθυνθούν στο τουρκόφρονο και τουρκοελεγχόμενο κόμμα του Τσαβούς.

Η Άγκυρα απέδειξε ότι ασκεί αποφασιστικό έλεγχο στα προβεβλημένα μειονοτικά στελέχη. Εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε όσα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν την τελευταία στιγμή άναψε το πράσινο φως για να συμπεριληφθεί στον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ένας βοηθός του Ζεϊμπέκ, το έκανε για να επιτύχει τον αποκλεισμό της Σαμπιχά, η υποψηφιότητα της οποίας χάλαγε τη σούπα. Όπως χαρακτηριστικά είπε παράγοντας της μειονότητας ο νέος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το κόμμα του Τσαβούς κι όχι τον εαυτό του. Θα έχει πλάκα όταν στην Κουμουνδούρου διαπιστώσουν πόσες ψήφους θα τους προσκομίσει ο νέος τους υποψήφιος.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι διάφοροι Ζεϊμπέκ και Χριστόπουλοι. Ούτε, βεβαίως, το τουρκικό προξενείο που κάνει τη δουλειά του. Το πρόβλημα είναι ο Τσίπρας. Η υπόθεση Σαμπιχά δεν είναι τυπική υπόθεση εσωκομματικών αντιθέσεων. Ούτε μόνο ζήτημα ωμής παραβίασης των εσωκομματικών δημοκρατικών διαδικασιών. Είναι πρωτίστως ζήτημα εθνικής ευθύνης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίδοξου πρωθυπουργού.

Με τη στάση του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα επικίνδυνο μήνυμα για την ικανότητά του να αντιστέκεται στις πιέσεις. Όταν υποκύπτει στις εκβιαστικές πιέσεις που εκπορεύθηκαν από το τουρκικό προξενείο, ηχούν σαν ανέκδοτο οι διαβεβαιώσεις του ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους εκβιασμούς της Μέρκελ και του ευρωιερατείου.

Έστειλε, όμως, και ένα ακόμα πιο επικίνδυνο μήνυμα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα εθνικά συμφέροντα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό της τάξεως του 4% δεν είχαν μεγάλη σημασία τα όσα έλεγαν στελέχη του για κρίσιμα εθνικά θέματα. Τώρα, όμως, ζητάει από τον ελληνικό λαό να του εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες στα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Επισήμως, λέει κάποιες γενικολογίες για να μην προκαλέσει το εθνικό αίσθημα των ψηφοφόρων. Από την άλλη, όμως, ανέχεται, εάν δεν κλείνει το μάτι σ’ όσους εντός ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναθέσει στον εαυτό τους (“χρήσιμοι ηλίθιοι”) ή τους έχουν αναθέσει την αποστολή να υποστηρίζουν τις κάθε είδους διεκδικήσεις γειτόνων σε βάρος του Ελληνισμού.

Είναι αυτοί που αποκαλούν το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος κράτος και τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Είναι αυτοί που καταγγέλουν την καταπίεση της “μακεδονικής μειονότητας”. Είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τις μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις στην καλύτερη περίπτωση ανταγωνισμό δύο εθνικισμών και στη χειρότερη φαντασιώσεις των Ελλήνων εθνικιστών. Είναι οι ίδιοι που ζητάνε να μην εμποδίζεται η είσοδος παράνομων μεταναστών, αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα ως χώρο και όχι ως χώρα.

Ο Τσίπρας και το κόμμα του έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι θέλουν. Για λόγους πολιτικής εντιμότητας, όμως, οφείλουν να πουν χωρίς υπεκφυγές τις θέσεις τους για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα. Θα πρόκειται για πολιτικοεκλογική αεροπειρατεία εάν οι πολίτες νομίζουν ότι ψηφίζουν πατριώτες Αριστερούς και τους προκύψουν εθνομηδενιστές.

Στην υπόθεση Σαμπιχά, πάντως, η Κουμουνδούρου δεν έδειξε μόνο καιροσκοπισμό, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι παραιτήθηκε και δεν κόπηκε. Έδειξε και με ποιους πηγαίνει και ποιους αφήνει. Οι κάλπες θα δείξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν οι ψηφοφόροι. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα, όμως, του καθενός να πυροβολεί τα πόδια του…

πηγή

Ο «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΟΤΕ» ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε κίνδυνο το απόρρητο επιχειρηματικών, προσωπικών και δημόσιων επικοινωνιών

- Οι Αμερικανοί «χαλάνε» τα σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη

- Το τουρκικό προξενείο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής;

- Λόμπι και διαφθορά στις Βρυξέλλες

- Debate ευρωεκλογών:
Δημήτρης Παπαδημούλης – Νίκη Τζαβέλα

Άρθρα από Σταύρο Λυγερό, Μιχάλη Ιγνατίου, Γιώργο Δελαστίκ, Προκόπη Παυλόπουλο,
Αβραάμ Ζεληλίδη, Κώστα Βεργόπουλο, Κωνσταντίνο Γρίβα, Γιάννη Τριάντη

Περισσότερα θέματα και αποκαλύψεις στα Επίκαιρα
που κυκλοφορούν εκτάκτως την Τετάρτη 30 Απριλίου

πηγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή χαρακτήρισε το γνωστό «κούρεμα» των φυσικών προσώπων ομολογιούχων ως ανοιχτή κλοπή. Όχι μόνο γιατί επρόκειτο για αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις ζωτικές για τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Ούτε μόνο γιατί έγινε χωρίς καν να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους. Διότι κυρίως έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος του ελληνικού λαού, που στήθηκε επίσημα από δανειστές και κυβέρνηση με σκοπό να απαλλαγούν από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα οι τραπεζίτες με αντάλλαγμα πολλαπλάσιες αποζημιώσεις σε ρευστό και εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο. Όπως επίσης και για να αλλάξει το δίκαιο του δημόσιου χρέους, το οποίο μέχρι τότε ήταν ελληνικό και μετά το «κούρεμα» έγινε αγγλικό.

Το περίφημο «κούρεμα» του χρέους το 2012 αντί να μειώσει το δημόσιο χρέος, το αύξησε κατά 9 περίπου δις ευρώ χάρις στα ληστρικά ανταλλάγματα που προέβλεπε για τους τραπεζίτες κατόχους ελληνικών ομολόγων. Ενώ το πλήρωσαν το σύνολο σχεδόν των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, των οποίων τα ρευστά διαθέσιμα διαχειριζόταν με βάση το νόμο η Τράπεζα...
της Ελλάδας. Μαζί τους και όσα φυσικά πρόσωπα είχαν εξαπατηθεί από τις κυβερνήσεις στο να θεωρούν «ασφαλή τοποθέτηση» των οικονομιών και αποταμιεύσεών τους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά και όσοι αναγκάστηκαν να εισπράξουν ομόλογα έναντι αποζημιώσεων.

Για το Ε.ΠΑ.Μ. λοιπόν το όλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους μέσω «κουρέματος» με PSI παραμένει ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις ότου οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι πολιτικοί και άλλοι συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή την τρομακτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι θέμα αποκατάστασης της έννομης τάξης στην χώρα, αλλά και των κανόνων δικαίου που πρέπει να διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για τους ομολογιούχους το ΕΠΑΜ επισημαίνει τα εξής: Όποιος τους τάζει αποζημιώσεις με ομόλογα τους εξαπατά και μάλιστα βάναυσα. Τα όποια κυβερνητικά ομόλογα δεν παρέχουν καμιά εγγύηση αποζημίωσης και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της όποιας κυβέρνησης να αλλάξει, να διαγράψει, ή να τροποποιήσει κατά το δοκούν τους τίτλους αυτούς χωρίς συνέπειες για την ίδια.

Επίσης, η αποζημίωση με ομόλογα δεν αναγνωρίζει στους ομολογιούχους ότι τα χρήματα τους ήταν αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις. Τους εξισώνει με τους επενδυτές ομολόγων κι επομένως δεν αναγνωρίζει την κατά προτεραιότητα αποζημίωσή τους.

Η από θέση αρχής τοποθέτηση του ζητήματος, όπως την αντιλαμβάνεται και την υποστηρίζει το Ε.ΠΑ.Μ είναι:

Πρώτο: Η κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει δεσμευτικό για την ίδια νόμο, όπου να αναγνωρίζεται σαφώς, αφενός, το συνολικό ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης προς τους ομολογιούχους με βάση τις τιμές κτήσης των ομολόγων τους πριν το «κούρεμα» και, αφετέρου, το γεγονός ότι πρόκειται για αποταμιεύσεις που αδίκως εντάχθηκαν στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί η απαίτηση αποζημίωσης των ομολογιούχων έναντι του ελληνικού δημοσίου κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

Δεύτερο: Η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει στο σύνολό τους τις ζημιές σε ρευστό μέσα σε εύλογο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους ίδιους τους ομολογιούχους. Είναι θέμα ηθικής και νομικής τάξης να αναγνωριστεί στους ομολογιούχους, ότι πρόκειται για αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική ιδιοποίηση μέρους των αποταμιεύσεων τους με τη μορφή ομολόγων. Με μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο δικαιώνεται ο αγώνας των ομολογιούχων, αλλά δεν θα μπορεί στο μέλλον καμιά κυβέρνηση να τους αρνηθεί την αποζημίωση, ή να παίξει μαζί τους.

Τρίτο: Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ως δίκαιη την απαίτηση να διωχθούν από την ποινική δικαιοσύνη, όσοι οδήγησαν στο «κούρεμα» τα ομόλογά των φυσικών προσώπων. Είναι αδιανόητο να μείνουν στο απυρόβλητο όσοι εκτέλεσαν μια τέτοια απάτη. Επίσης, είναι ιδιαίτερης σημασίας να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνέπραξαν στην απάτη, ώστε να αναγνωριστεί το δικαίωμα στους ομολογιούχους και τις οικογένειές τους να απαιτήσουν πρόσθετες αποζημιώσεις για ηθική και υλική βλάβη από τους ενόχους αυτής της υπόθεσης. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι θρηνήσαμε νεκρούς και ολόκληρες οικογένειες οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Για όλα αυτά οφείλουν να λογοδοτήσουν όποιοι και όσοι ευθύνονται.

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

Η υιοθέτηση του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ
Πριν από τις εκλογές του Μαϊου του 2012 οι άνθρωποι του Βενιζέλου ξεκίνησαν ένα μπίρι – μπίρι για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά πρόσωπα που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ καθώς διαφώνησαν με την, οριστική, μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα που ορκίστηκε στο να υπηρετεί το μνημόνιο ως σχέδιο για τη φτωχοποίηση των πολλών καλών ανθρώπων. Καθώς η πλευρά...
του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει από τότε ότι επιδίωκε τη συνεργασία με τα «αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας», το πρόβλημα που εντόπιζαν σε αυτή την ιστορία οι άνθρωποι του Βενιζέλου ήταν ότι αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, ήταν πρόσωπα που, κατά ένα τρόπο, εκπροσωπούσαν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 αυτό το μπίρι – μπίρι εξελίχθηκε σε… ιδεολογική εκφώνηση, με τη νέα κυβέρνηση (Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη) - και όχι μόνον τους ανθρώπους του Βενιζέλου – να υποστηρίζει πως η λαϊκή βάση των «λαμόγιων» του ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, μετακινήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ! Μιλάμε, προφανώς, για τρέλες που, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά που είναι, θα έβγαζαν πολύ γέλιο.

Το περίεργο σε αυτή την ιστορία είναι πως αυτή την αφήγηση, αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, υιοθέτησε και η ηγεσία του ΚΚΕ. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες στον… αντικειμενικό ΣΚΑΪ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει όλο το διεφθαρμένο και σάπιο ΠΑΣΟΚ» χωρίς μάλιστα να υιοθετεί «τα καλά συνθήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ»! Προφανώς και η ηγεσία του ΚΚΕ έχει την πολιτική οικονομία της και θα προσπαθήσει να συμβάλει όσο μπορεί ώστε να βγει ισόπαλο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δικαίωμα της. Όμως σε αυτή την περίπτωση, και παρ' όλη την τραγικότητα της κατάστασης, ο Κουτσούμπας βγάζει πολύ γέλιο. Αλήθεια, το μη διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ είναι οι άνθρωποι του Βενιζέλου;

Ο alterthess ιανός

Αυτό μας είπε χθες ο Βενιζέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Αν δεν κρύβεται, να ρωτήσω εγώ, γιατί κατεβαίνει στις εκλογές ως Ελιά και όχι ως ΠΑΣΟΚ; Και τί είναι οι εκλογές, κρυφτό όπου τα κόμματα κατεβαίνουν με άλλα ονόματα και ο ψηφοφόρος καλείται να καταλάβει ποιό είναι ποιό;

Με την πομφόλυγα αυτή ο Βενιζέλος προσπαθεί άλλη μια φορά να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Να κάνει δηλαδή το ίδιο ακριβώς που έκανε τα τελευταία χρόνια. Όταν εκβίαζε τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα νομοσχέδια της τρόικα, λέγοντας ότι η καταψήφιση θα μεταφραζόταν σε χρεωκοπία, ενώ η ψήφιση σωτηρία. Και αυτό το "παραμύθι", ο Βενιζέλος το έλεγε πριν από κάθε νομοσχέδιο της τρόικα.

Το ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας, κρύβεται πίσω από την Ελιά. Κρύβεται, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσει ο κόσμος τι εστί ΠΑΣΟΚ. Κρύβεται, γιατί ο Βενιζέλος ελπίζει ότι κάποιοι θα ξεγελαστούν και θα ψηφίσουν Ελιά, ως κάτι άλλο από το ΠΑΣΟΚ. Κρύβεται, γιατί ο Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά ότι, παρά τους νόμους αυτοπροστασίας που ψήφισε, ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα. Να δημιουργηθεί ένας Κορυδαλλός - ΠΑΣΟΚ. Κρύβεται, γιατί ήδη έχουν μείνει πολύ λίγοι, και κάθε μέρα γίνονται λιγότεροι.

Κάποιοι δε, όπως ο Παναγιωτακόπουλος, αποστασιοποιούνται λέγοντας ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Ο Παναγιωτακόπουλος του ΟΠΑΠ και της GΜΑ... Έλα όμως που το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα γεμάτο από Παναγιωτακόπουλους και Τσοχατζόπουλους...

Κρύβεται το ΠΑΣΟΚ αλλά κρύβεται σαν τη στρουθοκάμηλο.
Πηγή

«Αντιμέτωποι με τον όλεθρο στο Μέγαρο Μαξίμου»

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στη λεωφόρο Συγγρού από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που επεξεργάζονται οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με την σαρωτική ήττα να θεωρείται βέβαιη και τους δημοσκόπους να είναι προβληματισμένοι για το αν οι μετρήσεις που δίνουν στη δημοσιότητα ανταποκρίνονται στην ρευστότητα που διαπιστώνεται σε ότι αφορά την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, στα επιτελεία της κυβέρνησης στοχεύουν πλέον στην μείωση της διαφοράς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3, ο καθηγητής και επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης για το εύρος της διαφοράς που θα ενδέχεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία την βραδιά των ευρωεκλογών, μιας διαφοράς που μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 15%.

Ο κ. Βερναρδάκης, εκτίμησε ότι αν έχουμε μια κανονική συμμετοχή στις εκλογές δηλαδή στα επίπεδα του 70-75% τότε ξέρουμε και που δεν θα κατευθυνθεί αυτή η οργή. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις είναι πιο ασφαλείς, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να αναμένεται να κυμανθεί στα επιπεδα του 2,5 – 3% πολύ πιθανόν και πιο κάτω, ενώ την ΕΛΙΑ στα επίπεδα του 5-5,5% Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να κυμανθεί από το 18 εως το 25% ανάλογα με το πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές. Αναφορικά με τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, η διαφορά, όπως είπε, μπορεί να κυμανθεί απο 3 ως 15 μονάδες και όπως σημείωσε “μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι τέτοια η ρευστότητα που το δικαιολογεί”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων αναλυτών η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει στις επικείμενες ευρωεκλογές το 13%, αντιμετωπίζοντας σοβαρό κίνδυνο τόσο από τη Χρυσή Αυγή, όσο και από το Ποτάμι.

Και βέβαια ΣΟΚ και ΔΕΟΣ προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου δημοσκοπήσεις όπως αυτή για την Μαγνησία όπου η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει στη Μαγνησία με 7,5% (τον Ιούνιο του '12 την έχασε με 3% από το Σύριζα) και όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές στο παρασκήνιο, αυτή είναι η εικόνα που παρατηρείται στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Και βέβαια όπως λένε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το οποίο αναμένεται να είναι σαρωτικό σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά θα δρομολογήσει εξελίξεις και πιθανότατα γρήγορη πτώση της κυβέρνησης και προκήρυξη εθνικών εκλογών, δεδομένου ότι ούτε η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) αναμένεται να διασωθεί.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί από το 1:09:00 μέχρι 1:27:00


http://harryklynn.blogspot.gr/

Ας δούμε ποιό θά ναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους: θα κάνουν κάμποσες μέρες απεργίας, η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμιά σημασία, στο τέλος θα πεινάσουν οι οικογένειές τους, συμπαράσταση από άλλους κλάδους εργαζομένων δεν θα υπάρξει,
..αντίθετα θα βρεθούν και μερικά πιθηκοειδή, που όταν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρεπόρτερ τους ρωτήσουν στον δρόμο, αυτά θ' αποφανθούν για το ''πόσο κακό κάνει αυτή η απεςργία, γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί φθηνά τρόφιμα ο κοσμάκης''!
Και η απεργία θα λήξει, μ' άλλον έναν κλάδο ηττημένο κι απροστάτευτο στην λαίλαπα της ''νέας τάξης πραγμάτων''!

Πριν απ' τους λιανοπωλητές έκαναν απεργία και οι ναυτεργάτες. Και οι μεταφορείς. Και οι ταξιτζήδες. Και οι γιατροί. Και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Και οι καθηγητές. Κι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία. Και άλλοι, και άλλοι! Ε, και; Τί έγινε; Απολύτως τίποτα!
Η κατοχική κυβέρνηση δεν υποχωρεί, δεν αντιδρά, παρά μόνον για να κηρύξει ορισμένες απεργίες ''παράνομες και καταχρηστικές'' (όταν απεργούν κάποιοι πολύ ευαίσθητοι για το κοινωνικό σύνολο κλάδοι, που θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν κι άλλους κλάδους σε απεργία και συμπαράσταση), και για να επιβάλλει επιστράτευση στους απεργούς.
Η κοινωνία δεν αντιδρά.
Και οι εργαζόμενοι ηττούνται!

Το ''κλειδί'' εδώ, η λέξη-σήμαντρο που δεν υπάρχει είναι: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !

Όσο ο ένας κλάδος εργαζομένων αφήνει τον άλλον στην τύχη του να βγάλει μόνος του τα κάστανα από την φωτιά, ελπίδα δεν υπάρχει. Ούτε σωτηρία!
Όσο θα εξακολουθούμε να είμαστε κοινωνία και έθνος ''εαυτούληδων'',
..το σαλάμι που λέγεται ''εργαζόμενοι'' θα το κόβουν φετούλα-φετούλα οι επιτήδειοι λαοπροδότες, και θα το καταπίνουν αμάσητο μαζί με το ουζάκι τους, έτσι, για να ''φτιάχνουν κεφάλι'', για να ''γουστάρουν'' που χαλιναγωγούν όπως τους γουστάρει και χωρίς κόπο μιάν ολόκληρη κοινωνία!

Για να δούμε..
Τούτος ο ελαττωματικός λαός θα συμπαρασταθεί τουλάχιστον στον εαυτό του, με μία πράξη, μία κίνηση που δεν χρειάζεται να καταβάλλει επιπλέον κόπο απ' αυτό που έτσι κι αλλοιώς σκόπευε να κάνει: με την ψήφο;
Για να δούμε!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html

..ποιός είναι ο πιό βλαξ λαός στον κόσμο;

Ποιός είναι ο λαός πού ενώ έχει εξαπατηθεί ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, είναι έτοιμος να εξαπατηθεί και πάλι,
..αρκεί να του τάξουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο λαός που εξακολουθεί να ''ενημερώνεται'' από τα μεγκάλα-συστημικά-κυβερνητικά κανάλια;
Πού πιστεύει ακόμα στις προκατασκευασμένες ''δημοσκοπήσεις'';

Ποιός είναι ο λαός που ενώ έχαψε αμάσητα πρόπερσι τα παραμύθια της Αυτού Χυδαιότητας, όταν ήταν υπουργός οικονομικών, πως με το PSI πάει και τελείωσε ''σώσαμε την Ελλάδα για πάντα!'', για να αποδειχτούν στην πορεία οικτρά ψέματα και σωτηρία μόνο για τους τοκογλύφους κι αεριτζήδες ''επενδυτές'' του εξωτερικού,

..είναι τώρα έτοιμος να ξαναχάψει το νέο παραμύθι που θα του σερβίρουν σήμερα ή αύριο(κυριολεκτικά), πως στις 5 Μαϊου θα αρχίσουν οι συζητήσεις στην Κομισιόν με τις ευλογίες Μέρκελ-Λαγκάρντ για την ΤΑΧΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ του ελληνικού χρέους;

( Και βιάζονται τόσο πολύ ν' αρχίσουν τις ''συζητήσεις'' ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ασχέτως αν και πώς θα τελειώσουν ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ,
..μπας και μπορέσουν να διασώσουν τον ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ και καρπαζοεισπράκτορά τους, τον απίθανο αυτόν τύπο που νομίζει πως είναι πρωθυπουργός,
..μπας και μπορέσουν να σώσουν αυτόν και το υπόλοιπο ''συνεργείο'' κατοχής που κρατά την χώρα δέσμια στις εντολές τους,
..από τον εκλογικό όλεθρο που ανοίγεται μπροστά τους,
..κουνώντας και τάζοντας καθρεφτάκια και χάντρες,
..τάχα ελαφρύνσεις,, πέτσινα πρωτογενή περισσεύματα, και ντεμέκ ανάπτυξη και άνοδο του ΑΕΠ ! )

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιός είναι ο λαός που θα ακούσει όλα αυτά κι άλλα τόσα ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ, και θα πέσει ξανά-μανά και πάλι στην παγίδα;

Άσε! Μη μου πείς!
Δεν θέλω να ξέρω!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_26.html

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Σε ανθρώπους της δικής μου σειράς δεν είναι εύκολο να περάσουν “μηνύματα” απο τα τάγματα της προπαγάνδας. Τα περισσότερα απο αυτά τα χρησιμοποιώ για να κάνω massage στις μασχάλες μου.
Οι άνθρωποι στα Ανώγεια της Κρήτης φαίνεται ότι είναι πολύ καλοπροαίρετοι ή πολύ πεινασμένοι και χρησιμοποιήθηκαν για να σταλούν λάθος μηνύματα στον Ελληνικό λαό. Η απομόνωση και ο φόβος, ανάγκασε κάποιους ευνοημένους απο αυτούς να γλύψουν ξανά τα χέρια του κύριου υπαίτιου των βασάνων του Ελληνικού λαού αντί να του απαγορεύσουν την είσοδο στο χωριό τους. Χάθηκε η λεβεντειά.

Η στάση τους απέναντι στην επίσκεψη του ΓΑΠ για τα αποκαλυπτήρια του Παπα Γιάννη Σκουλά, που ήταν προσχεδιασμένη εν όψει εκλογών απο τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ χρήζει και ψυχοπαθολογικής ανάλυσης αφού στη καλύτερη περίπτωση, η ανταμοιβή των λίγων παρισταμένων τραγικών Γραικών θα ήταν ένα πιάτο φαί στο καφενείο. Τί άλλο;

Η προσβολή της νοημοσύνης ενός λαού δεν γίνεται μόνο μέσα απο κόμματα όπως το Ποτάμι αλλά και απο καλοστημένες φωτογραφίες και κοτοσυνάξεις όπως αυτή που έγινε στα Ανώγεια.
Mια κατά 90% διαμαρτυρία κατοίκων του χωριού κατά του ΓΑΠ, οι οποίοι πήγαν για να του πούν για τα χάλια τους, με τις κατάλληλες λήψεις των φωτογράφων μετατράπηκε σε νίκη της μνημονιακής πολιτικής αυτών που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία!

Η παρείτσα της Βουλής που υπεγραψε τη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας ήταν εκεί…

Το ΠΑΣΟΚ ήταν στα Ανώγεια.
Μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου στα Ανώγεια ήταν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών ήταν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Σκουλάς και Μανώλης Στρατάκης.

Μαζί όμως ήταν και η ΝΔ. Παράλληλα, στην εκδήλωση βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, που είχε και τετ–α–τετ με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπακωνσταντής και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Η ΝΔ ήταν στα Ανώγεια, για να δεί το ΓΑΠ να αποκαλύπτει την προτομή του Παπαγιάννη Σκουλά. Τί αποδεικνύει αυτό;

Ελπίζω όταν ψηφίζετε να το θυμηθείτε αυτό.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο είναι μια καλή παρείτσα.
Πηγή

της Μάρως Τσαντήλα
Στο βορειανατολικό άκρο της χώρας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, φέρεται να έχει μετατοπιστεί τελευταία το ενδιαφέρον των Ρώσων, που αναζητούν διέξοδο στην Μεσόγειο παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου. Σημαντική αναβάθμιση του λιμανιού από τα εν εξελίξει έργα.

Ζωηρό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει η Ρωσία, η οποία επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει μια λιμενική εγκατάσταση που θα της δίνει απευθείας πρόσβαση στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές στα ρωσικά σχέδια ψηλά σε προτεραιότητα βρίσκεται ο λιμένας της ακριτικής πόλης και θεωρείται βέβαιο ότι η ρωσική πλευρά θα πρωταγωνιστήσει στην επικείμενη αποκρατικοποίηση.

Το συγκεκριμένο λιμάνι βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ρωσικής πλευράς κυρίως λόγω της γεωγραφικής του θέσης. Μέσω αυτού, με χρήση συνδυασμένων μεταφορών, μπορεί κάποιος να παρακάμψει τη διέλευση του Βοσπόρου, μία λύση ακριβή, αλλά και αισθητά «κορεσμένη» επιλογή.
Το υψηλό κόστος, είτε με τη μορφή τελών διέλευσης είτε με τη μορφή αυξημένου χρόνου διέλευσης, και ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων έχουν ως αποτέλεσμα οι δυνατότητες χρήσης των στενών του Βοσπόρου να είναι πεπερασμένες. Αντίθετα μια όδευση φορτίων, κυρίως κοντέινερ, στην Αλεξανδρούπολη μέσω σιδηρόδρομου από κάποιο βουλγαρικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο και το τελικό κόστος.

Αυτή είναι μια προοπτική που δεν αφήνει καθόλου αδιάφορη την ρωσική πλευρά, η οποία αναζητά μια διέξοδο στη Μεσόγειο, χωρίς να υποχρεώνεται σε χρήση των Στενών, ενώ πρόκειται για έναν σχεδιασμό που «ακουμπά» και σε διάφορα ενεργειακά πρότζεκτ, που εξακολουθούν να υπάρχουν στην ρωσική ατζέντα.

Θέλουν βάση για συνδυασμένες μεταφορές
Το ρωσικό ενδιαφέρον συνδυάζεται, βέβαια, με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί ήδη από τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους για τις δύο ελληνικές σιδηροδρομικές εταιρείες που βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

Ο πρόεδρος των της RZD, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, για τον οποίο οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι εκφράζει ευθέως τις θέσεις του προέδρου Πούτιν, είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι το ενδιαφέρον για τις δύο σιδηροδρομικές εταιρείες συνδυάζεται με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για μετατόπιση του ρωσικού βλέμματος ανατολικότερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα ρωσικά σχέδια με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου από την ελληνική πλευρά είχε ήδη καταστεί σαφές ότι δεν «έπαιζε» το ενδεχόμενο της αποκρατικοποίησης – πακέτο που επιθυμούσαν οι Ρώσοι.

Τα έργα σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την εποχή, αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την σημασία του λιμανιού.
Το έργο σύνδεσης, που βρίσκεται σε προχωρημένη φάση, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη του καλοκαιριού και εκτιμάται ότι θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας. Η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο αποτελεί εθνική επιλογή για την ανάπτυξη του άξονα Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, διότι μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μπορούν τα εμπορεύματα να παρακάμπτουν το Βόσπορο.
Η απευθείας σύνδεση με τη Βάρνα θα λειτουργήσει ως εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από το Βόσπορο και θα μειώσει το χρόνο διαδρομής από 2,5 ημέρες, που χρειάζεται σήμερα, σε περίπου 6 ώρες. Μεγάλης σημασίας για την αξιοποίηση του λιμανιού είναι επίσης και η κατασκευή της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με την Εγνατία Οδό που θα ολοκληρώσει το πλέγμα συνδέσεων, επιτρέποντας την καλύτερη εκμετάλλευσή του.

Η ολοκλήρωση των συνδέσεων θα κάνει το λιμάνι hub για τα logistics
Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η ολοκλήρωση των έργων για την σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση του λιμανιού θα επιτρέψουν στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης να μετατραπεί σε μεταφορικό κόμβο και hub για την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics). Για την οδική σύνδεση του λιμανιού, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ, είναι εγκεκριμένες οριστικές μελέτες ενώ υπάρχει έχουν προχωρήσει και σχετικές ΚΥΑ που εγκρίνουν περιβαλλοντικούς όρους και κηρύσσουν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Εν τω μεταξύ ως το φθινόπωρο του 2015 υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και την εκσκαφή του διαύλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης έχει σχετικά μικρά βάθη, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο για την υποδοχή μεγάλων πλοίων. Ωστόσο πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαθέτοντας ένα λιμάνι με σημαντικά βάθη, που θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία, σε άρτιες συνδέσεις με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο η ακριτική πόλη θα έχει τη δυνατότητα να μπει δυναμικά στο χώρο των διεθνών, συνδυασμένων μεταφορών με ένα λιμάνι διεθνούς εμβέλειας.

Πηγή

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΛΙΚΑΣ
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις οι σχέσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα έχουν δύο διαστάσεις. Η πρώτη διάσταση αφορά το μεγάλο χρέος που έχει η Ουκρανία προς τη Ρωσία σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου από τη δεύτερη, το οποίο ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν γίνει άμεσα απαιτητό, η Ουκρανία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος. Ήδη η Ρωσία κάλεσε επίσημα την Ουκρανία να διευθετήσει το συντομότερο τις οφειλές της προς το ρωσικό δημόσιο για όλες τις ποσότητες αερίου που της έχουν ήδη παραδοθεί.

Η δεύτερη διάσταση αφορά την τιμή του φυσικού αέριου που παρέχει η Ρωσία στην Ουκρανία. Από το 2010 είχε αποφασιστεί μεταξύ των δύο μερών έκπτωση 100 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παράταση της χρήσης των βάσεων της Κριμαίας για τον ελλιμενισμό του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Επίσης, τέλος του 2013 υπήρξε επιπλέον μείωση της τιμής του φυσικού αέριου από τη Ρωσία στην τιμή των 268,5 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα, με τον όρο ότι αυτή η συμφωνία θα αναθεωρείται σε τριμηνιαία βάση, πράγμα το οποίο δείχνει την προνοητικότητα και τη διάθεση της Ρωσίας να ελέγξει την Ουκρανία μέσα από την τιμή του φυσικού αερίου.
Είναι γεγονός ότι, όταν μειώθηκε η τιμή, η ουκρανική οικονομία, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ανακουφίστηκε. Ήδη η Ρωσία ανακοίνωσε ότι καταργεί όλες τις εκπτώσεις που παρείχε στην Ουκρανία όσον αφορά την πώληση του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η νέα τιμή, που διαμορφώνεται χωρίς έκπτωση και με την ταυτόχρονη επιβολή ενός εξαγωγικού δασμού, να είναι από τις υψηλότερες σε όλη την Ε.Ε., στα 485 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα. Για την ιδιαίτερα ευάλωτη ουκρανική οικονομία, αυτή η εξέλιξη είναι περίπου καταστροφική.

Επίσης, οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της προμήθειας του φυσικού αερίου στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το 70% του ρωσικού αερίου, που κατευθύνεται στην αγορά της Ε.Ε., διέρχεται από την ουκρανική επικράτεια. Εάν, δηλαδή, η σημερινή κατάσταση πάρει άλλες διαστάσεις, αυτό πιθανόν να πλήξει καίρια την τροφοδοσία της Ε.Ε. σε φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε. Η Ε.Ε. σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τη Ρωσία έχει παγώσει τη διαδικασία για έγκριση δύο μεγάλων ενεργειακών σχεδίων της Μόσχας, τον αγωγό South Stream και τον αγωγό OPAL, ο οποίος τροφοδοτείται από τον Nord Stream και μεταφέρει φυσικό αέριο, διασχίζοντας κάθετα τη Γερμανία μέχρι την Τσεχία.
Η Ε.Ε. με αυτόν τον τρόπο δείχνει ξεκάθαρα πως η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, αφού το όπλο του ρωσικού φυσικού αερίου απειλεί να ανατρέψει τις γεωστρατηγικές ισορροπίες στην Ε.Ε. Η Ρωσία, φυσικά, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια σε αυτήν την εξέλιξη και ανακοίνωσε ότι περιμένει σύντομα να υπογραφτεί κανονικά η συμφωνία για τον South Stream. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή του αγωγού που θα παρακάμπτει την Ουκρανία και θα καλύπτει από το 2018 μέσω της Μαύρης Θάλασσας το 15% των ετήσιων αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο. Ο αγωγός αυτός αποτελεί το δεύτερο σκέλος του σχεδίου για παράκαμψη της Ουκρανίας, μετά τον Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ώστε η Μόσχα να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης.

Το ζήτημα της εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών ενέργειας ήδη βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ. Ο ενεργειακός πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και το μεγάλο ερώτημα, πλέον, είναι το πώς οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. θα μπορέσουν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των κρατών μελών της Ε.Ε. Οι απειλές από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ δεν μπορούν να σταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστική απάντηση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης.

Η εξαγωγή φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, η εκμετάλλευση του σχιστολιθικού αερίου που υπάρχει στο υπέδαφος της Ευρώπης και το φυσικό αέριο από νέες πηγές, όπως αυτό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι οι εναλλακτικές επιλογές που έχουν. Για τον σχεδιασμό και την ένταξη των πιο πάνω επιλογών στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ε.Ε. απαιτείται χρόνος, τον οποίο όπως δείχνει και η εμπειρία της Κριμαίας, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί, επιβάλλοντας τετελεσμένα με όπλο το φυσικό αέριο.

Στην κορυφή της λίστας των σχεδιασμών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. βρίσκεται η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν τη γρηγορότερη εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου είτε με αγωγό από την Κύπρο προς την Κρήτη (εάν είναι τεχνικά εφικτό), είτε με αγωγό προς την Τουρκία (όπως φαίνεται να προτιμούν οι ΗΠΑ), είτε και με τους δύο τρόπους (αγωγός και τερματικό υγροποίησης). Το έχουμε ξαναγράψει ότι η Κύπρος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση της ιστορία της και εναπόκειται στους δικούς μας σωστούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, καθώς επίσης και στην επιλογή των κατάλληλων εταίρων, ώστε να διασφαλίσουμε το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, που αποτέλεσμα θα έχει την οικονομική ανάπτυξη και την επανένταξή μας στις διεθνείς αγορές το συντομότερον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΛΙΚΑΣ
apoullikkas@aus.edu
PhD, DTech, Αναπληρωτής Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής, American University of Sharjah
Πηγή

"Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευρώ και κατοχή ή δραχμή και προκοπή", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος "ΔΡΑΧΜΗ - Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση" και υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση στο κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος".

Ο κ.Κατσανέβας παρουσίασε την πρόταση για μετάβαση στη δραχμή, λέγοντας ότι είναι η "μοναδική" λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και σημείωσε: "Ηρθαμε να αντιμετωπίσουμε και να διασκεδάσουμε τις ανίερες φοβίες ότι αν πάμε στη δραχμή δεν θα έχουμε να φάμε, δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα και όλες αυτές τις ανοησίες. Εμείς έχουμε ένα συγκροτημένο και επεξεργασμένο από επιστημονική ομάδα πρόγραμμα και προβλέπουμε ότι με τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα μετά από ενάμιση χρόνο θα ανθίσει ο τόπος. Θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, θα γίνει ανταγωνιστική, με πρώτο αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 1.000.000 θέσεων εργασίας".

Πηγή

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θεαματική άνοδο των ποσοστών του έναν περίπου μήνα πριν τις ευρωεκλογές σημειώνει το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της έγκυρης ιστοσελίδας Yougov για τους Τάιμς του Λονδίνου πέρασε πρώτο στην πρόθεση ψήφου αφήνοντας δεύτερους τους Εργατικούς.

Το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, UKIP, κερδίζει την πρώτη θέση στα γκάλοπ εν όψει ευρωεκλογών, θέτοντας σε συναγερμό τα επιτελεία των Εργατικών και των Τόρις
Το κόμμα του Φάρατζ, το οποίο αναγκάζεται συνεχώς να διαγράφει στελέχη του για ρατσιστικά σχόλια που κάνουν δημοσίως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασαν οι Τάιμς συγκεντρώνει 31% στην πρόθεση ψήφου από 23% που συγκέντρωνε τον Μάρτιο.
Η επίδοση αυτή του UKIP έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους Εργατικούς καθώς το κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ τον Μάρτιο συγκέντρωνε πάνω από 32%, ενώ τώρα το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 28%, γεγονός που το κατατάσσει στη δεύτερη θέση.

Αντίστοιχη πτώση εμφανίζουν και τα ποσοστά των Τόρις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που από 24% τον Μάρτιο έφτασαν στο 19%. Η διαφορά δηλαδή του UKIP από τους Εργατικούς σε μόλις έναν μήνα εκτινάχτηκε στις 3 ποσοστιαίες μονάδες και από τους Τόρις στις 12 ποσοστιαίες μονάδες!

Εσωστρέφεια
Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, η γκρίνια εντός του κόμματος των Εργατικών έχει ήδη ξεκινήσει, με τα σχόλια του Λόρδου Γκλάσμαν να δίνουν τον τόνο. Σύμφωνα με τον γκουρού των πολιτικών εκστρατειών Γκλάσμαν, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Εργατικών, δηλαδή οι εργαζόμενοι, έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το κόμμα του Μίλιμπαντ καθώς αυτό έχει παραγίνει «κόμμα της μεσαίας τάξης».

Ετσι σύμφωνα με τον Λόρδο Γκλάσμαν, το UKIP υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει τους Εργατικούς κατευθείαν στην υποστηρικτική τους βάση κλέβοντας τις ψήφους. Για να αντιστραφεί αυτό, τόνισε ο Γκλάσμαν, πρέπει οι Εργατικοί να απαντήσουν στα ζητήματα της μετανάστευσης και του κοινωνικού κράτους.

Η γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του UKIP είναι οι μετανάστες, οι «Βρετανοί άνεργοι» και οι ευρωκράτες που ζουν στις Βρυξέλλες εις βάρος των Βρετανών και τους επιβάλλουν νομοθεσίες. Ενδεικτική είναι μια προεκλογική αφίσα του κόμματος, η οποία φέρει το σλόγκαν: «26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν δουλειά - και ποιανού τη δουλειά θέλουν;».

Αν οι συστάσεις του Γκλάσμαν προς την ηγεσία των Εργατικών καταδεικνύουν προς τα πού θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος ούτως ώστε να ανακοπεί η επέλαση του UKIP, τότε οι νέες σκληρές κατηγορίες του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Κάμερον, Τζέρεμι Χαντ, κατά των «εμετικών ρατσιστικών» σχολίων από τον Ουίλιαμ Χένγουντ δίνουν τον τόνο της καμπάνιας των Τόρις. Πράγματι ο Χένγουντ, υποψήφιος του UKIP στο βόρειο Λονδίνο, προσφάτως ανέφερε ότι ο κωμικός Λένι Χένρι θα έπρεπε να μεταναστεύσει σε μια «μαύρη χώρα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΘΝΟΣ

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από την ουδετερότητα της αδιαφορίας στο θετικό της ζωής".
Σωματείο Διγενής Ορόκλινης - Κύπρος.
Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 20:00.

email: w@lygeros.org
Νίκος Λυγερός - Master Class Υπερδομών στο Παλαιομέτοχο, Κύπρος- 27/4/2014

Νίκος Λυγερός - Master Class Υπερδομών
Παλαιομέτοχο,Κύπρος- 27/4/2014
email: w@lygeros.orgΝ. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι. 29/04/2014

Ν. Λυγερός: Εισαγωγή στο παρελθόν, μέλλον και σκάκι.
Δημοτικό Σχολείο Καμάρες , Λάρνακα - Κύπρος.
Τρίτη 29 Απριλίου 2014, ώρα 10:00.
email: w@lygeros.org

του Στάθη
Με ’κείνο το γάλα τι γίνεται, βρε παιδιά; Εβδομάδες και μήνες ο δημόσιος λόγος είχε προσανατολισθεί (αυτό στην επίσημον προπαγανδιστική ονομάζεται «ατζέντα») στο γάλα, ενώ στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση έσκαβε τον λάκκο του Μεσοπρόθεσμου όσο πιο βαθειά μπορούσε. Τόσον απλό, τόσο λειτουργικό, τόσον αποτελεσματικό, που είναι να απορεί κανείς για την ευκολία με την οποίαν μάς χειραγωγούν όσοι προηγουμένως μας έχουν αποβλακώσει, εκμαυλίσει ή εκφοβίσει - αναλόγως.

Αν τραγουδούσαν οι αριθμοί, θα ούρλιαζαν σαν σειρήνες εν καιρώ πολέμου. Μιλούσαμε επί εβδομάδες για δυο δεκάρες και θα μας...
παίρνουν δισεκατομμύρια για δεκαετίες. Έβγαινε ο Κασσής στο κλαρί και ο Τζαμτζής στον λόγγο, πήγαινε όλη η κοινωνία «για τυρί» και την ίδια στιγμή οργάνωναν νέες περικοπές μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων.

Διότι αυτό είναι το Μεσοπρόθεσμο. Ένα εν δυνάμει τρίτο Μνημόνιο. Με προβλέψεις που μπορούν να οδηγήσουν και σε ένα τέταρτο. Ένας φαύλος κύκλος που επαναλαμβάνει τον εαυτόν του μέσα σε έναν «γύρο του θανάτου» - καθ’ ότι το Μεσοπρόθεσμο προσέτι προβλέπει την εκ νέου περικοπή των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, και την άμυνα, καθώς και τη μονιμοποίηση των έκτακτων εισφορών. Το μόνον που είναι ακόμα υπό συζήτησιν είναι αν αυτό το πακέτο θα μας κοστίσει 6,5 δισ. ευρώ ώς το 2018 ή 7,7 δισ. έως το 2017. Επ’ αυτού οι γνώμες των κορακιών διίστανται. Παρά ταύτα, κοράκια, τσακάλια και ιέρακες συμφωνούν ότι στο ίδιο διάστημα δέον εστί να ξεπατώσουν ό,τι απόμεινε απ’ το ασφαλιστικό, και να αμολήσουν τα σκυλιά των απολύσεων παντού.

Αλλά, αν όλα αυτά είναι μια κόλαση -το success story μιας κόλασης- ακόμα πιο κολασμένη είναι η υπόθεση του χρέους. Το χρέος θα είναι βιώσιμο, όσον η Ελλάδα θα είναι νεκρή. Το χρέος δεν κουρεύεται, μόνον οι μισθοί κουρεύονται. Πλην όμως, εκτός απ’ το χρέος που δεν κουρεύεται -το εθνικό χρέος- δεν κουρεύονται και τα χρέη. Τα χρέη των πολιτών. Διότι τα χρέη προς τις τράπεζες είναι ιερά, δεν μπορεί να τα αγγίξει κανείς, εν αντιθέσει προς τους μισθούς, τους οποίους δύναται να σκυλεύει, να κατουράει, να ανασκολοπίζει ο πάσα εις κ. Σαμαράς, ο πάσα εις κ. Βενιζέλος και αναμφιβόλως η κυρία Μέρκελ.

Αυξάνουν φόρους, κουρεύουν μισθούς, περικόπτουν δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και την άμυνα, μονιμοποιούν τα χαράτσια, με τα δικά σου λεφτά σου τρώνε οι τράπεζες το σπίτι, ξεπατώνουν την ασφάλιση, ξεπουλάνε υποδομές, πόρους και δυνατότητες, αλλά σου δίνουν 38 ψίχουλα πλεόνασμα (κι αυτό απ’ το υστέρημα που εξακολουθούν να σου το κατακρεουργούν).Συνεπώς
ωσαννά η Ανάπτυξη!

Συνεπώς κουβέντα να γίνεται, αν πηγαίνει ο Γιωργάκης στη ΔΗΜΑΡ, αν ο κατσικίσιο γάλα το κάνουν πια οι αγελάδες, κι αν απ’ τα 33 πλάνα στο διαφημιστικό σποτ του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, τα 38 τον δείχνουν να ναρκισσεύεται με τον εαυτόν του.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είναι «μουγγό», για αυτό αυτή η προεκλογική περίοδος κουφοβράζει, για αυτό τα γκάλοπ που γίνονται προσπαθούν να πλασαριστούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Το σκηνικό αυτό έχει σαπίσει, τα ΜΜΕ που το υποστηρίζουν καταρρέουν, τα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης δεν πιάνουν, οι ραδιουργίες τύπου Μπαλτάκου φανερώνουν φρικτές αλήθειες και οι μεγαλοστομίες περί εξόδου στις αγορές πέφτουν στο κενό.

Μεγάλες αναστατώσεις έρχονται. Μεγάλες ανατροπές. Έχουμε φθάσει τόσο κοντά στον θάνατο, που η διεκδίκηση της ζωής -κατ’ αρχήν της ζωής- αφορά στα αντανακλαστικά εκατομμυρίων ψυχών, που ούτε τα κόμματα και τα ΜΜΕ του καθεστώτος εκφράζουν, ούτε οι μικρόκοσμοι πονηρών κι επιτηδείων μπορούν να ανακόψουν...

ΥΓ.: Περί όλων των ανωτέρω ο κ. Σαμαράς ασυστόλως εψεύδετο και το ίδιο στη λούφα θα συνεχίσει - άλλο δρόμο δεν έχει. Όσο για τους συνήθεις «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ., ήδη έχουν βγει στο κλαρί και κορδακίζονται: «εγώ νέα μέτρα δεν ψηφίζω» και λοιπά ηχηρά γελοία. Αν οι ίδιοι δεν έχουν σιχαθεί τους εαυτούς τους, τους έχουν σιχαθεί όλοι οι άλλοι...
από το "enikos.gr"

του Γιώργου Δελαστίκ

Δεξιός είναι ο Χανς - Βέρνερ Ζιν, ο γνωστότερος ίσως Γερμανός οικονομολόγος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου. Δεξιό είναι το νεοσύστατο ευρωσκεπτικιστικό πολιτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί στο νέο ευρωκοι-νοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Δεξιά είναι η εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Όλοι οι προαναφερθέντες δηλαδή ανήκουν στη συντηρητική παράταξη της Γερμανίας. Ομοϊδεάτες του Έλληνα πρωθυ-πουργού Αντώνη Σαμαρά. Αυτοί όμως πρωτοστατούν σε σφοδρότατες επιθέσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης -δεξιάς με «ολίγη από σοσιαλδημοκρατία» κι αυτής!- επειδή υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 0,8% του ΑΕΠ της χώρας μας, τη στιγμή που η Γιούροστατ ανακοίνωσε δημοσιονομικό έλλειμμα....
ύψους 12,7% για την Ελλάδα. Η αναγνώριση ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά «παραπλάνηση της κοινής γνώμης» κατήγγειλε ο Χανς - Βέρνερ Ζιν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για τέτοια πλεονάσματα» πρόσθεσε και συνέχισε ακάθεκτος: «Σίγουρα το ελληνικό κράτος δεν έχει κανένα πλεόνασμα προϋπολογισμού. Η Ελλάδα στέκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε υποχρεωθεί εδώ και πολύ καιρό να κηρύξει πτώχευση χωρίς την αντικατάσταση ιδιωτικών δανείων από δάνεια της κοινότητας κρατών με φτηνά επιτόκια» τόνισε κατηγορηματικά. Ο Βέρνερ αποδόμησε πλήρως όχι μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και το ότι κατόρθωσε να δανειστεί με πενταετή ομόλογα από τις αγορές.

«Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση να μπορεί να δανειστεί πάλι από τις αγορές οφείλεται μόνο στις ρητές και στις έμμεσες υποσχέσεις διάσωσης της κοινότητας των κρατών και της ΕΚΤ», υπογράμμισε ο Γερμανός οικονομολόγος. «Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ενέχει δολιότητες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα το 2013 βρισκόταν στο 12,7% του ΑΕΠ.

Αν αφαιρέσει κανείς από το νούμερο αυτό τις πληρωμές τόκων του ελληνικού κράτους, καθόλου δεν προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,7% του ΑΕΠ!». Συνεχίζει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα: «Η μεγάλη διαφορά προκύπτει πρώτα απ' όλα επειδή το ελληνικό κράτος το 2013 έπρεπε να εφοδιάσει με κεφάλαιο τις καταπονημένες τράπεζές του για μία και μοναδική φορά - αυτός εν πάση περιπτώσει είναι ο ισχυρισμός της τρόικας. Μόνο αυτές οι ενέσεις κεφαλαίου ανήλθαν στο 10,8% του ΑΕΠ».

Ακριβώς στο σημείο αυτό επικέντρωσε την επίθεσή του το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία. Σε επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος Μπερντ Λούκε αμφισβήτησε αρχικά τον ορισμό της τρόικας για το πρωτογενές πλεόνασμα. Συνήθως αποκαλείται πρωτογενές υπόλοιπο το ποσό των χρημάτων που ένα κράτος βάζει στην άκρη για να εξυπηρετήσει το χρέος του. Ως εκ τούτου είναι εσφαλμένο να αφαιρούνται από το έλλειμμα τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ο Λούκε.

Σε δεύτερη επιστολή του ο Λούκε όξυνε την κριτική του, ερωτώντας τη γερμανική κυβέρνηση γιατί, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ορίζει ως εφάπαξ έξοδο αυτή την πρώτη χρηματική ένεση. Στο θέμα αυτό αναφέρεται και ο Ζιν, δηλώνοντας: «Αυτό που ανακοίνωσε η τρόικα ήταν ένας αριθμός, από τον οποίον είχαν αφαιρεθεί όλες οι δαπάνες που δηλώθηκαν ως εφάπαξ έξοδα, ιδίως το κόστος διάσωσης των τραπεζών, παρόλο που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ότι θα αποφευχθεί στα επόμενα χρόνια η διάθεση περαιτέρω μέσων για τη σωτηρία των τραπεζών».

Ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος προσθέτει με εμφανή περιφρόνηση: «Τα οποιαδήποτε υπόλοιπα προϋπολογισμού είναι πάντα θετικά, όταν απλώς αφαιρεθούν επαρκώς πολλά έξοδα»! Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα που ανακοίνωσε η Γιούροστατ ανήλθε το 2013 σε 23 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 12,7% του ΑΕΠ της χώρας μας. «Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα πώς μπορεί να ξαναγίνει βιώσιμο το ελληνικό κρατικό χρέος» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». «Το 2013 ανήλθε το ελληνικό δημόσιο χρέος σύμφωνα με τη Γιούροστατ στο 175,1% του ΑΕΠ. Με αυτό η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το κατά πολύ υψηλότερο χρέος» υπογραμμίζει η δεξιά γερμανική εφημερίδα. Όπως όλα δείχνουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης Μέρκελ να βοηθήσει τον Σαμαρά εν όψει ευρωεκλογών, ούτε οι Γερμανοί δεν πιστεύουν πια κανέναν από τους... «άθλους» του.

από το «Έθνος»

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου θεωρούνται σε όλη την Ευρώπη οι σημαντικότερες στην ιστορία της Ε.Ε. Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι πάνω απ΄ όλα ένα αποφασιστικό σημείο καμπής για το πολιτικό σύστημα, το οποίο βαδίζει προς τεκτονικές αλλαγές.

Μια πρόχειρη σταχυολόγηση πτυχών των πολιτικών διεργασιών του τελευταίου διαστήματος αποκαλύπτει τα εξής ενδιαφέροντα:

Ο «μεγάλος ασθενής» του κυβερνητικού στρατοπέδου, το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πανέτοιμο να «εκραγεί» αμέσως μετά τις εκλογές. Η παπανδρεϊκή πτέρυγα πραγματοποιεί ήδη μια συγκαλυμμένη ανταρσία κατά της ηγεσίας Βενιζέλου, προαναγγέλοντας εμμέσως πλην σαφώς κίνηση ανατροπής του από την ηγεσία του κόμματος αμέσως μετά το (προεξοφλούμενο) δυσμενές αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωκάλπη. Η αρχηγική εμφάνιση -και… υποδοχή- του Γ. Παπανδρέου στα Ανώγεια της Κρήτης ήταν η πιο πρόσφατη σηματοδότηση. Το… ενδιαφέρον των εισαγγελέων για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ είναι ο συμβολισμός: δρυός πεσούσης, εισαγγελείς ξυλεύονται…

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δρομολογηθεί ποικίλες διαδικασίες απομόνωσης και υπέρβασης της Ελιάς του κ. Βενιζέλου. Η Μαριλένα Κοππά κατεβαίνει υποψήφια με τον τρίτο πόλο του κ. Κουβέλη, ανοίγοντας δρόμο για μια ευρύτερη, νέα κεντροαριστερά χωρίς τον Βενιζέλο. Ο Γ. Παπανδρέου «δεν ξεχνά» την υπονόμευση της ηγεσίας του από τον Βενιζέλο, ο δε Κουβέλης «δεν ξεχνά» τον τρόπο που τον «άδειασε» από τη συγκυβέρνηση αφήνοντας την «κυβερνώσα Αριστερά» της ΔΗΜΑΡ εκτός κυβερνητικού νυμφώνος…

Ο… ποταμίσιος κ. Σταύρος Θεοδωράκης, τέκνο του γάμου μεταξύ οικονομικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δικό του ρόλο στις ατέρμονες διεργασίες του μεσαίου πολιτικού χώρου, πλευροκοπώντας κι αυτός την Ελιά του κ. Βενιζέλου.
Στον άλλο, μείζονα πυλώνα της κυβέρνησης, τη ΝΔ, τα πράγματα είναι απλά: αν ο Σαμαράς κερδίσει τις ευρωεκλογές ή έστω κρατήσει την «ισοπαλία», θα προχωρήσει στη δημιουργία της «Νέας Ελλάδας», ανανδεικνυόμενος σε απόλυτο κυρίαρχο του βασικού συντηρητικού κόμματος και περιθωριοποιώντας «καραμανλικούς», «ντορικούς» κ.λπ. Αν χάσει, κινδυνεύει να ανατραπεί. Η ΝΔ με τις σημερινές της ισοροοπίες, πάντως, έχει ημερομηνία λήξης την 25η Μαΐου.

Στο χώρο των αντιμνημονιακών και εθνικιστικών πολιτικών εκφράσεων του «λαού της Δεξιάς», για μεν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου απίθανο να διαψεύσει τους δημοσκόπους, κερδίζοντας ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο των προβλέψεων. Σε αυτή την περίπτωση, ο δρόμος για ένα δυναμικό come back θα έχει ανοίξει. Για τους ανεξάρτητους Έλληνες η δυναμική έχει χαθεί, αλλά η επιβίωση με ένα χαμηλό αλλά αξιοπρεπές ποσοστό είναι δεδομένη.

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα έχει επίσης «υπαρξιακές συνέπειες»: οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από μια καθαρή νίκη με διαφορά πάνω από 3% θα τον βάλει σε περιπέτειες, αφού θα αποδυναμώνει το σενάριο επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων και εκλογικής νίκης σε εθνικές εκλογές.

Τούτων δοθέντων, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, που, ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορούν να πάρουν εντελώς αντίθετους δρόμους.

πηγή

Σχόλιο "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ": το παρακάτω άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου είναι ενδεικτικό για το που όλοι τους μπορούν να φθάσουν, αν κάποιος επί τέλους δεν τους κόψει τη φόρα! Αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους αφήσουμε, ούτε τους μεν, ούτε τους δε!

Μας έκαναν... «Τούρκους»!

του Νίκου Χατζηνικολάου

Η άθλια εικόνα του πολιτικού μας προσωπικού να αλληλοσπαράσσεται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το «κόψιμο» της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψη-φοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξόχως απογοητευτική. Η ανευθυνότητα με την οποία τα ηγετικά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων αλληλοκατηγορούνται, με φόντο το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, χωρίς να υπολογίζουν ούτε στο ελάχιστο τις βαρύτατες εθνικές συνέπειες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η πολιτική μας ζωή διανύει περίοδο βαθύτατης κρίσης και προϊούσας παρακμής. Και βέβαια αποκαλύπτει ότι οι πολιτικοί μας ταγοί, παρά τα παχιά λόγια τους, στην πραγματικότητα δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τη χρεωκοπία....
της χώρας πριν από τέσσερα χρόνια. Αντίθετα, εξακολουθούν να πολιτεύονται με γνώμονα όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά τα μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα ως γνήσιοι «καρεκλοκένταυροι» και «καρεκλοκυνηγοί»!

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ότι η πολιτική μας ηγεσία αδυνατεί να συνεννοηθεί και να ομονοήσει ακόμη και στα αυτονόητα, ακόμη δηλαδή και όταν αυτό επιβάλλεται από σοβαρότατους εθνικούς λόγους, είναι απολύτως αποκαρδιωτική. Οι πολίτες παρακολούθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια θλιβερή παράσταση στο εγχώριο πολιτικό θέατρο του παραλόγου:

• Είδαν την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδιώκει κακήν κακώς και κατά τα φαινόμενα άνευ λόγου από το ευρωψηφοδέλτιό της μια εκπρόσωπο των μουσουλμάνων Ρομά της Θράκης, που έχει βραβευθεί για τη δράση της από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακριβώς γι’ αυτό έχει μπει στο μάτι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Αντίθετα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χριστόπουλος, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία εναντίον της συνυποψήφιάς του και που αναπαράγει συστηματικά τις απόψεις της Άγκυρας για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας, δεν υπέστη καμία κύρωση από το κόμμα του!

• Άκουσαν από επίσημα χείλη στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κατηγορείται ευθέως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απέβαλε την κ. Σουλεϊμάν κατόπιν πιέσεων του τουρκικού προξενείου! Άκουσαν, δηλαδή, Έλληνες πολιτικούς να κατηγορούν άλλους Έλληνες πολιτικούς ότι λειτουργούν ως υποχείρια των διαθέσεων της Άγκυρας!

• Είδαν να ανασύρεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωση του πρωθυπουργού σε περιοδικό, προ 25 ετών, με την οποία χαρακτήριζε τη μειονότητα «τουρκική». Δήλωση που η Ν.Δ. επιμένει ότι το ίδιο το περιοδικό είχε διαψεύσει, παραδεχόμενο πως επρόκειτο περί δικού του λάθους, στο αμέσως επόμενο τεύχος του. Είδαν, δηλαδή, την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζει τον Πρόεδρο της κυβέρνησης ως υπέρμαχο των τουρκικών απόψεων για τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης!

ΕΥΛΟΓΑ διερωτώνται οι συμπολίτες μας τι νόημα έχουν όλα αυτά; Και ποιον εξυπηρετούν; Δεν αντιλαμβάνονται οι εκλεγμένοι ταγοί μας ότι με τις ακραίες αυτές αντιπαραθέσεις τους εξυπηρετούν τις επιδιώξεις και τις βλέψεις της Άγκυρας; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δίνουν όπλα στην τουρκική προπαγάνδα και ότι όσα αψήφιστα σήμερα λέγονται από τον έναν εναντίον του άλλου θα τα βρει σύντομα μπροστά της η χώρα μας; Γιατί βέβαια οι Πομάκοι και οι Ρομά μουσουλμάνοι της Θράκης, ακόμη και οι τουρκογενείς, δεν πρόκειται να γίνουν Τούρκοι επειδή ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί ανοηταίνουν... «Τούρκοι» γίνονται οι Έλληνες που διαπιστώνουν γι’ άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη υπευθυνότητας και ωριμότητας του πολιτικού μας προσωπικού, που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα, ακόμη και για τα στοιχειώδη! Και εμείς αναμένουμε και ζητούμε οι αφελείς να καθίσουν γύρω από το τραπέζι του διαλόγου και να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή για το θέμα του «κουρέματος» του χρέους και σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη... Εμείς, αφελείς, γραφικοί και αθεράπευτοι ονειροπόλοι... Αυτοί; Αμετανόητοι...

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4557.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget