ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πέφτει το τσιφλίκι στην Εκκλησία… Ένταλμα σύλληψης για τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού

Η πρώτη καθοριστική ήττα του εξωεκκλησιαστικού κυκλώματος γύρω από τον Αλέξανδρο Κατσιάρα, Διευθυντή του (κατ’ όνομα) Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Οι δικαστικοί επιμελητές που εμφανίστηκαν μπροστά του δεν σήκωναν εξυπνάδες, κοτοπουλένια τσαμπουκαλέματα και χορευτικές φιγούρες ξεγλιστρήματος, όπως είχε συνηθίσει.

Ήταν εκεί για να φροντίσουν να εφαρμόσει δικαστική απόφαση και για να φτάσουν ακόμη και σε κατάσχεση των επίπλων και άλλων κινητών αντικειμένων του γραφείου του για τις αποδοχές υπερημερίας και τα έξοδα δίκης και κατάσχεσης από υπόθεση που κέρδισε μία από τους πολλούς υπαλλήλους τους οποίους ο ίδιος απέλυσε καταχρηστικά.

Η Απόφαση 2811/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε την απολυμένη δημοσιογράφο (αναφέροντας ότι η απόλυσή της ήταν καταχρηστική και πέρα από τα όρια της καλής πίστης και των χρηστών ηθών), την έθεσε στην ίδια θέση που ήταν με τις ίδιες αποδοχές και όχι 50% μειωμένες όπως πίεζε ο Κατσιάρας και ο ίδιος απέλυσε δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους διότι δεν δέχθηκαν μείωση αποδοχών.

Η διοικητική ομάδα γύρω από τον Κατσιάρα από την αρχή έγινε γνωστή για τις σχέσεις με το συγκρότημα Αλαφούζου και τότε άρχισαν οι πρώτες ανησυχίες για το τι σχεδίαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό. Θα αναφερθούμε αναλυτικά άλλη φορά, αλλά αυτό που έγινε ήταν μία απαξίωση του σταθμού με διάβρωση και απο-ορθοδοξοποίηση του προγράμματος σε σημείο που έχασε σχεδόν όλους τους ακροατές, πολλές Μητροπόλεις δεν τον αναμετέδιδαν ούτε πλήρωναν ετήσια συνδρομή «σε αυτό το πράγμα», ενώ ο Κατσιάρας απαγόρευσε στους δημοσιογράφους ουσιαστικές εκφράσεις και προσφωνήσεις στη ζωή της Εκκλησίας όταν μιλούμε σε ιερείς όπως «ευλογείτε πάτερ», «την ευχή σας» κλπ..

Εφάρμοσε στον Σταθμό τις εργασιακές πρακτικές τρομοκρατίας και καταστρατήγησης εργασιακών σχέσεων που μετά είδαμε στα μεγάλα συγκροτήματα. Και όλα αυτά με την ανοχή ή έγκριση της Αρχιεπισκοπής και της ΕΣΗΕΑ με κορυφαία μορφή την εκκλησιαστική συντάκτρια του ΔΟΛ και νυν Πρόεδρο.

Ο Αλέξανδρος Κατσιάρας (γνωστός και ως «Διακοπτάκιας» όταν κυριολεκτικά κατέβασε τον διακόπτη ηλεκτροδότησης και έβγαλε εκτός εκπομπής τον ραδιοφωνικό σταθμό και τον βύθισε επιπλέον στο σκοτάδι) έκανε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του, αλλά έχασε και τα ασφαλιστικά. Τελικά, η … φιλική επίσκεψη των δικαστικών επιμελητών τον υποχρέωσε να συμμορφωθεί και να υποσχεθεί ότι η δημοσιογράφος θα επανέλθει ακριβώς όπως ήταν. Όταν όμως η δημοσιογράφος πήγε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει τη βάρδια Σαββατοκύριακου που είχε, ενημερώθηκε ότι ο κ. Κατσιάρας είπε να μην γίνουν ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων κλπ.

Αυτό ήταν προκλητική παραβίαση δικαστικής απόφασης και η δικαιωμένη δημοσιογράφος κάλεσε την Αστυνομία, το υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας μίλησε με εισαγγελέα και το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Κατσιάρα (θεολόγου, εκ Περιστερίου ορμώμενου, με ορμές κατά της Εκκλησίας) και να αναζητείται από την Αστυνομία.

Αυτό το γεγονός από μόνο του έχει πολύ μεγάλη σημασία διότι δείχνει ότι τα διαμερίσματα ισχύος και συμφερόντων που έφτιαχναν την πολυκατοικία διαπλοκής, διαφθοράς και διάβρωσης της Ελλάδας δεν έχουν πια καμμία δύναμη να προστατεύσουν όσους τους εξυπηρετούσαν με διάφορους τρόπους. Το καθεστωτικό σύστημα πέφτει και δεν έχει πολυτέλεια να καλύπτει τους ανθρώπους του. Είναι μόνοι πια, μόνοι, έρημοι και ξεζουμισμένοι. Χωρίς ελπίδα, αφού έγιναν προδότες της Εκκλησίας.

Η παραβίαση δικαστικής απόφασης είναι κακούργημα, στο οποίο τόσο ο κ. Κατσιάρας όσο και άλλα άτομα από την Επικοινωνιακή Επιτροπή έχουν υποπέσει στο παρελθόν (ανάλογη υπόθεση Μαρίτας Πάλλη με πανομοιότυπη απόφαση). Έχουμε δηλαδή κακούργημα κατ’ εξακολούθηση χωρίς ο κ. Κατσιάρας και άλλοι να έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία. Μήπως με κάλυψη από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου ή εκδοτικών κυκλωμάτων που εποφθαλμιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό και την επικοινωνιακή δομή της Εκκλησίας;

Άλλες τέσσερεις αποφάσεις εκκρεμούν και αφορούν άλλους εργαζόμενους που έκαναν αγωγές. Προφανώς θα είναι ίδιες με την προαναφερθείσα και θα δικαιώσουν τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους, διότι είναι ακριβώς ίδιες συνθήκες.

Η δικαστική δικαίωση είναι ένα μόνο στιγμιότυπο που φωτίζει μία μακρόχρονη ανήθικη και αντιορθόδοξη κουλτούρα παρανομίας και υπονόμευσης που κάθησε στο σβέρκο της Εκκλησίας μετά από την κοίμηση (όπως και αν έγινε) του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Επί του διαδόχου του, Ιερωνύμου, άρχισε σιγά σιγά και μεθοδικά το ξήλωμα και αχρήστευση του επικοινωνιακού δυναμικού της Εκκλησίας στους δύο βασικούς πυλώνες που είχε: Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση είναι η δεύτερη που δικαιώνει εργαζόμενο. Η πρώτη πανομοιότυπη απόφαση αφορούσε τη δημοσιογράφο Μαρίτα Πάλλη, η οποία απολύθηκε από το Γραφείο Τύπου με δόλιο τρόπο και δικαιώθηκε με ιστορική απόφαση που είναι κόλαφος για την κλίκα που ελέγχει την επικοινωνιακή λειτουργία της Ιεράς Συνόδου και έχει απομονώσει τους Μητροπολίτες και δεν μαθαίνουν τι γράφεται και λέγεται για την Εκκλησία και θέματα που την αφορούν.

Η δικαστική απόφαση υποχρέωνε το Γραφείο Τύπου να την τοποθετήσει ακριβώς στην ίδια θέση, να κάνει ακριβώς την ίδια εργασία που έκανε και με τις ίδιες αποδοχές. Αντίθετα, βρήκε κλειδωμένα γραφεία και υπέστη δαιμονικά πεισματώδη ψυχολογικό πόλεμο για να παραιτηθεί.

Σε κάποια στιγμή της ανακοινώθηκε ότι τοποθετείται στον ραδιοφωνικό σταθμό του κ. Κατσιάρα, ο οποίος συμμετείχε στην παραβίαση και μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης δεχόμενος να την έχει στον ραδιοφωνικό σταθμό κατά παράβαση της δικαστικής απόφασης που υποχρέωνε να μείνει στη θέση που είχε στο Γραφείο Τύπου. Συνεπώς, με τη δεύτερη πρόσφατη παραβίαση δικαστικής απόφασης ο Κατσιάρας έχει υποπέσει σε κατά συρροή κακούργημα παραβίασης και μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων.

Και αυτός ο άνθρωπος (που επιπλέον έχει καταστρέψει το ορθόδοξο πνευματικό στοιχείο του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Συνόδου) παραμένει Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού. Όπως παραμένουν στο Γραφείο Τύπου εκείνοι αυτοί που παραβίασαν για πρώτη φορά δικαστική απόφαση. Ποιος τους κρατάει όλους αυτούς μέσα στην Εκκλησία; Θα μας πει ο Αρχιεπίσκοπος; Άλλοι Μητροπολίτες; Κάποιος τελοσπάντων;

http://www.hellasforce.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια