1/11/2013 - 1/12/2013

Δυστυχώς έδειξε την πραγματική κατάσταση της Αθήνας...Ας δει καλά αυτό το βίντεο η ΕΛ.ΑΣ.. ο Δένδιας με την κυρία Κεφαλογιάννη. Την κατάσταση που εκτός από τους απελπισμένους κατοίκους του κέντρου..και τους τουρίστες..κάνει πως δεν την βλέπει κανείς άλλος.

Με μια κρυφή κάμερα μπήκε στα άδυτα των ναρκωτικών και αποκάλυψε στην Ιταλική τηλεόραση την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας..

Την ανυπαρξία του κράτους και την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργείων αλλά και του Καμίνη..που έχει το θράσος να θέλει να διεκδικήσει και πάλι την δημαρχεία.
Επίσης έδειξε τι σημαίνει δημοσιογράφος και πως το ρεπορτάζ γίνεται στον δρόμο..και όχι από τα τηλέφωνα,τους "κύκλους" και τα "τετράγωνα" των πολιτικών γραφείων των κομμάτων.

Δείτε επίσης ποιοι πουλάνε τα ναρκωτικά και θα καταλάβει και ο πιο αδαής πως δεν είναι τρελοί οι κάτοικοι του κέντρου,που φωνάζουν για τους "μετανάστες"..γιατί δεν είναι τυχαίο που τα Αφγανικά-Μπαγκλαντεσινά-Αφρικανικά και Τούρκικα κυκλώματα δουλεμπορίας-εμπορίας ναρκωτικών...τους στέλνουν στο κέντρο της Αθήνας ..Και όπως γνωρίζουν τώρα πια και οι πέτρες..όλοι αυτοί έχουν αρμονική συνεργασία με κάποιους ελεεινούς...δήθεν υπερευαίσθητους Έλληνες...

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player http://www.defencenet.gr/

Περιπέτεια χωρίς αίσιο τέλος είχε ένα νεαρό ζευγάρι από τη Λευκάδα, έτσι όπως γλαφυρά την περιγράφει ο σύζυγος σε μια συγκινητική επιστολή.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τον άντρα, έχασε το παιδί εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στο νοσοκομείο Λευκάδος.

Οπως δημοσιεύει το thebest, στην επιστολή, ο σύζυγος τονίζει ότι η εγκυμονούσα παρακολουθούταν από δύο ιατρούς ενώ μέχρι τον πέμπτο μήνα δεν είχε προκύψει καμία επιπλοκή από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί. Στην περιγραφή του σημειώνει ότι η σύζυγος του είχε μία μικρή αιμορραγία, που δεν αξιολογήθηκε ως ανησυχητική από τον γιατρό που την παρακολουθούσε ο οποίος ωστόσο την προέτρεψε να υποβληθεί σε μία απλή εξέταση υπέρηχου.

«Περιμέναμε με αγωνία το μωράκι μας και ήμασταν στον 5ο μήνα, χωρίς καμία επιπλοκή και με όλες τις μέχρι τότε εξετάσεις σωστές. Σημειωτέον ότι παρακολουθούμασταν από δύο ιατρούς το τελευταίο διάστημα, ένας από την Πρέβεζα και ένας από την Αθήνα, όπου σκοπεύαμε να εγκατασταθούμε το τελευταίο δίμηνο για να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Είχαμε μάλιστα κατασταλάξει και το μέρος που επιθυμούσαμε να γίνει ο τοκετός.

Μία ημέρα λοιπόν η γυναίκα μου είχε λίγο αίμα. Καλώντας τον γιατρό μας και εξηγώντας του την κατάσταση μας είπε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό (λόγω ποσότητας και χρώματος) αλλά να κλείναμε ένα ραντεβού με τον εδώ γιατρό για να κάνουμε έναν υπέρηχο για να δούμε ότι σίγουρα όλα είναι καλά και να μας φύγει το άγχος. Πράγματι την ίδια ημέρα καλώ τον συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ ιατρό και αφού εξηγώντας μου ότι ο Υπέρηχος ΔΕΝ καλύπτετε από το ταμείο (απορώ γιατί πληρώνω ασφάλεια) μας κλίνει ραντεβού για την επόμενη ημέρα».

Στη συνέχεια ο άτυχος σύζυγος περιγράφει τη διαδικασία που ακολούθησε στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου διακομίστηκε η γυναίκα του. Το νοσοκομείο δεν διέθετε υπέρηχο και τους συνέστησαν να πάνε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

«Την ίδια ημέρα το βράδυ η γυναίκα μου ξάπλωσε αρκετά νωρίτερα για να ηρεμήσει γιατί όπως και να το κάνουμε όταν βλέπεις αιμορραγία δεν είναι και ότι το καλύτερο. Ενώ λοιπόν είχε ηρεμήσει, ξαφνικά την πιάνουν έντονοι πόνοι και η αιμορραγία ήταν περισσότερη. Αμέσως καλώ το νοσοκομείο Λευκάδας και εξηγώ την κατάσταση και τους ρωτάω αν έχουν υπέρηχο και η απάντηση ήταν: «Υπέρηχο τώρα……δεν έχουμε αλλά ελάτε από εδώ). Όντως φύγαμε άμεσα και μόλις μπαίνουμε μας περίμεναν ήδη στον κάτω χώρο και ανεβήκαμε επάνω στην «γυναικολογική».

Η μαία είχε πάρει ήδη τον ιατρό τηλέφωνο και του εξηγήσαμε την κατάσταση. Εκείνος μας είπε ακόμα και αν έρθω εκεί δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί δεν έχουμε υπέρηχο. Μπορεί να είναι κάποια μικρή αποκόλληση και καλό είναι να πάτε στην Πρέβεζα.

Η μαία τότε πήρε την γυναίκα μου σε ένα διπλανό δωμάτιο και της φόρεσε μία ειδική ζώνη που από ότι μας είπε πιάνει τους παλμούς του μωρού και την κίνησή του. Η ζώνη έδειξε ότι και κίνηση του μωρού υπήρχε αλλά και παλμοί από την καρδούλα του. Μαζί μας υπήρχε και ένας άλλος γιατρός, γενικός χειρούργος, νέος σε ηλικία και προσπαθούσε να μας εμψυχώσει. Μάλιστα μου λέει «Δεν είμαι της γυναικολογικής αλλά από ενδιαφέρον ήρθα μαζί σας όπως μπορώ να σας συμβουλεύσω».

Η μαία και αυτή ήταν ευγενικότατη και οι δύο μαζί μας είπαν καλό είναι να πάτε και στην Πρέβεζα που εφημερεύουν και έχουν υπέρηχο. Κατεβαίνοντας λοιπόν ο νεαρός ιατρός μας είπε «δυστυχώς εδώ μόνο γενική χειρουργική και ορθοπεδική λειτουργεί όλα τα άλλα είναι…..». Την ίδια στιγμή πήρα και τον ιατρό μας στην Πρέβεζα και εξηγώντας του τι έχει γίνει μου είπε να μην πάμε στην Πρέβεζα αλλά καλύτερα στα Ιωάννινα. Και θα με καλούσε το πρωί δει τι έγινε. Τόσο ενδιαφέρον…

Φεύγοντας από το νοσοκομείο πήγαμε σπίτι να πάρουμε λίγα ρούχα για να φύγουμε για Πρέβεζα. Με το που βγαίνουμε από το σπίτι έπιασαν την γυναίκα μου αφόρητοι πόνοι. Καθόλη την διαδρομή πονούσε και ξεφύσαγε ανά ένα λεπτό. Όταν φτάσαμε στην Πρέβεζα και αφού ειδοποίησαν τον εφημερεύον ιατρό να έρθει, ανέβασαν την γυναίκα μου στον υπέρηχο. Εγώ με την μητέρα μου είχαμε μείνει έξω από την πόρτα. Σε κάποια στιγμή ακούω «δεν θα μας πείτε εσείς κυρία μου την δουλειά μας…. δεν θα διαφωνήσουμε για αυτό τώρα». Κατόπιν έμαθα πως αυτό ήταν για τον υπολογισμό των ημερών εγκυμοσύνης καθώς η γυναίκα μου προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι βάση αυχενικής διαφάνειας ήταν διαφορετική η ημερομηνία από ότι με αυτό το χάρτινο κυκλάκι που την υπολογίζουν».

Η επιστολή κλείνει με τη συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα για το πώς η οικογένεια έχασε το παιδί και με την καταγγελία του για το σύστημα και τις δομές υγείας που αντιμετώπισε.

«Μετά από πέντε λεπτά ακούω την γυναίκα μου να ουρλιάζει. Τα έχασα ανοίγω την πόρτα και φωνάζω «τι γίνετε εδώ;» Η γυναίκα μου κλαίγοντας τους έλεγε τι τρόποι είναι αυτοί; Ιατροί είστε εσείς ή γαϊδούρια; Ο λόγος ήταν γιατί προσπάθησε να δει μέσα στον κόλπο ο ιατρός με ένα εργαλείο αλλά το έβαλε πολύ απότομα και πόνεσε και στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο έβαλε τα δάχτυλά του.
Φωνάζω και εγώ αφήστε μας να φύγουμε θα πάμε Γιάννενα δεν είμαστε γουρούνια άνθρωποι είμαστε. Τότε η γυναίκα μου είπε να πάρω τον ιατρό στην Πρέβεζα όπως και έκανα.

Εκείνος θέλησε να του μιλήσει και του λέει «εδώ ήρθαν από την Λευκάδα να μας βρίσουν και να μας πουν πώς να κάνουμε την δουλεία μας. Δεν με αφήνει να την εξετάσω». «Εμένα ο γιατρός μας μου είπε κοίτα …. είναι απότομος και δύστροπος ο τάδε αλλά είναι καλός γιατρός. Αφήστε τον να την εξετάσει» Στο μεταξύ έχανε περισσότερο αίμα και τελικά αφού την εξέτασε την γυναίκα μου λέει «το παιδί είναι στον κόλπο το χάσατε πρέπει να το πάρω» Φωναχτά συνεχόμενα και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς ή συμπόνιας. Εκεί εμείς χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.

Την γυναίκα μου την πήραν για το χειρουργείο και μας φώναξαν και εμάς για την χαρτούρα. Εκεί μας είπε ο ιατρός «μα καλά δεν μπορούσαν να της βάλουν έναν ορό στην Λευκάδα θα το είχατε γλιτώσει». Σε παρακαλώ ιατρέ του λέω μην το ξαναπείς αυτό. Μην το ακούσει η γυναίκα μου. Ευτυχώς ήταν και εκεί μία πολύ καλή μαία που έβλεπα την στενοχώρια και τον πόνο στα μάτια της και της είπα «θα είσαι και εσύ μέσα;» και αφού μου απάντησε θετικά της είπα με δάκρυα στα μάτια «σε παρακαλώ να μου την προσέχεις» και μου είπε μην ανησυχείς θα είμαι συνέχεια δίπλα της»

Λίγο πριν την κοιμίσουν την γυναίκα μου ο ιατρός έλεγε στην αναισθησιολόγο ότι στην Λευκάδα δεν ξέρουν τι να κάνουν, και μας τους στέλνουν όλους από εδώ. Και ήρθαν από την Λευκάδα να μας βρίσουν. Η αναισθησιολόγος φανερά επηρεασμένη ρώτησε με ύφος την γυναίκα μου που μόλις είχε χάσει το μωρό μας «Γιατί μας βρίζετε; Σας κάναμε κάτι;». Τέτοια ευαισθησία από μία γυναίκα !!! Αυτό την ένοιαζε. Μάλιστα η γυναίκα μου επειδή την είχαν εντελώς γυμνή στο χειρουργείο από την ντροπή της για το γυμνό σε κοινή θέα όσων ήταν εκεί σώμα της παρακάλεσε μία γυναίκα να την σκεπάσει. Η μαία πήγε να την σκεπάσει αλλά της το απαγόρευσε η αναισθησιολόγος.

Η γυναίκα μου όταν τελείωσε το χειρουργείο ζήτησε να δει και το αγγελούδι μας. Εγώ δεν θα άντεχα. Μένω στην τελευταία συμβουλή του ιατρού «Αν δεν γεννήσεις δεν είσαι μάνα. Μέχρι και την τελευταία μέρα μπορεί να το χάσεις. Πες πως δεν έγινε ποτέ». Αυτά σε μία γυναίκα που μόλις είχε χάσει το μωρό της από έναν άντρα που δεν έχει ιδέα πως είναι να είσαι έγκυος σαν άνθρωπος, όχι απλά επιστημονικά.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να δουν οι κύριοι ότι οι ανθρώπινη υγεία και αξιοπρέπεια δεν μετριέται αριθμούς. Μου φταίει το Νοσοκομείο της Λευκάδας; Ναι γιατί θα έπρεπε να ήταν εξοπλισμένο. Μου φταίει η μαία; Όχι σε καμία περίπτωση. Μου φταίει το νοσοκομείο της Πρέβεζας; ΟΧΙ. Μου φταίει ο χειρούργος της Πρέβεζας; Όχι σαν επιστήμονας αλλά σαν γιατρός είναι για εμένα εντελώς αποτυχημένος. Γιατί γιατρός πάνω από όλα πάει να πει να είσαι άνθρωπος.

Και αυτός δεν ήταν σε καμία φάση της διαδικασίας. Ευχαριστώ τον Θεό που σαν επιστήμονας ήταν πολύ καλός και έσωσε την γυναίκα μου αλλά πέρα από αυτό ήταν όπως ακριβώς τον περιέγραψε η γυναίκα μου. Θα ζούσε το μωρό μας αν υπήρχε υπέρηχος και ιατρός στην Λευκάδα; Σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Πρεβεζάνος χειρούργος ναι. Σύμφωνα με αυτά που πιστεύω εγώ όχι. Πιστεύω πως ο Θεός το ήθελε δίπλα του νωρίς και μας το πήρε όπως μας το έδωσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το Νοσοκομείο της Λευκάδας είναι εξοπλισμένο όπως θα έπρεπε.

Δεν μπορεί να μας μιλάει ο υπουργός για δωρεάν δημόσια υγεία όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα. Και κυρίως δεν μπορεί όλοι να ξέρουν τα χάλια του και κανένας να μην μιλάει. Γιατί και η μαία, και ο γενικός χειρούργος και ο γυναικολόγος του νοσοκομείου που παραδέχθηκε ότι τι έρθει τι δεν έρθει το ίδιο και το αυτό, περιγράφουν τις σοβαρότατες ΓΝΩΣΤΕΣ ελλείψεις αλλά ας όψετε ο βωμός το χρήματος.

Μέχρι και σήμερα δεν θέλαμε να αναφερθούμε στο γεγονός, γιατί συνήθως τέτοιου είδους καταγγελίες στιγματίζουν τα θύματα και όχι τους θύτες. Και επειδή σε αυτό το νησί δυστυχώς οι επιλογές μας είναι μόνο αυτό το Νοσοκομείο, μία ανοιχτή κόντρα μαζί του, όταν χρειαστούμε άλλες υπηρεσίες του, δεν ξέρουμε πως θα μας αντιμετωπίσουν. Αν και εγώ προσωπικά ήθελα να το κάνουμε γνωστό σαν συμβάν μπας και γλιτώσουμε κάποιο άλλο ζευγάρι από αυτόν τον εφιάλτη τον οποίον μόνο όποιος τον έχει ζήσει μπορεί να τον καταλάβει. Αλλά η γυναίκα μου φοβούμενη μελλοντική αντιμετώπιση με έπεισε να μην αναφερθώ. Αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Το πληρώσαμε ακριβά αλλά μάθαμε πως στην επόμενη εγκυμοσύνη ΔΕΝ θα κάτσουμε Λευκάδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας».

http://www.hellas-now.com/2013/11/blog-post_6298.htmlΚατάρρευση αντικειμενικών αξιών - Μένουν ψηλά για να βάζουν ληστρικούς φόρους

Σε απαξιωμένα ακίνητα, τα οποία φορολογούνται από την εφορία με πλασματικές αντικειμενικές αξίες, ζουν οι Έλληνες πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή τα vulture funds "ακονίζουν" τα νύχια τους για να έρθουν να τα αρπάξουν. Η αγορά ακινήτων έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, και όσοι από ανάγκη πουλάνε την περιουσία τους, το κάνουν σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής.

Στην αρχή του Μνημονιου το "ελληνικό" κράτος μας απειλούσε με εξίσωση των εμπορικών με τις αντικειμενικές αξίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για αύξηση των αντικειμενικών 100%! Μόλις όμως τους ενημέρωσαν τα μεσιτικά γραφεία ότι τα ακίνητα δεν πωλούνται πλέον αλλά "χαρίζονται", έκαναν αναδίπλωση και δήλωσαν ότι θα παγώσουν οι αντικειμενικές μέχρι το 2016!

Ο λόγος ήταν απλός! Εάν οι εμπορικές εξισώνονταν με τις αντικειμενικές,αντί για την προσδοκώμενη αύξηση 100% που προπαγάνδιζαν, θα είχανε μείωση της τάξεως 35%-40%! Δηλαδή θα προέκυπτε ελάφρυνση για τους δύσμοιρους Έλληνες πολίτες, κάτι που αποδεδειγμένα πλέον η τρόικα, και τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν επιθυμούν.

Πιο μικρά, πιο παλιά και πιο φτηνά από τις αντικειμενικές αξίες, είναι τα ακίνητα που αγοράζονται το 2013. Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αρχή του έτους σε Μαρούσι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη και Δροσιά, για λογαριασμό της REMAX και επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο αφενός ότι οι αγοραπωλησίες είναι πολύ λιγότερες αφετέρου ότι ακόμα και ακίνητα της τελευταίας 10ετίας πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη από τη Τιμή Ζώνης.

Ειδικότερα, παρ' όλο που οι υπάρχουσες ζητήσεις αφορούν ακίνητα έως 15 ετών, παρατηρούμε ότι τελικά, στο Μαρούσι το 52% των πωλήσεων αφορά ακίνητα άνω των 20 ετών, στην Εκάλη το 69% και στην Κηφισιά το 59%. Στο Μαρούσι το 60% των πωληθέντων διαμερισμάτων είναι από 70 έως 120τμ, στα Βριλήσσια το 52%, στα Μελίσσια είναι το 78%. Οι πραγματοποιηθείσες πωλήσεις σε αυτές τις δημοτικές ενότητες είναι αισθητά μικρότερες απ' ότι πριν από μερικά χρόνια.

Οι περιοχές όπου οι αντικειμενικές είναι αισθητά υψηλότερες των πραγματικών είναι το Μαρούσι (το 53% των ακινήτων πουλήθηκε κάτω από την αντικειμενική), η Εκάλη (το 47%) και η Δροσιά (το 46%) ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πωλήσεις κάτω από την αντικειμενική κυμαίνονται στο 30-33%.Οι πωλήσεις κάτω από την αντικειμενική αφορούν το 36%-49% των πωλήσεων. Ακόμη και ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 άρχισαν να πωλούνται κάτω από την αντικειμενική!

Έχουν υποθηκεύσει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων για να εξυπηρετηθουν οι δανειστές. Τον στόχο τον εσόδων καλούνται επί της ουσίας να «πιάσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς όπως δήλωσε μόλις χθες ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες, καθώς σε τέτοια περίπτωση η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον συμφωνηθέντα στόχο με την Τρόικα για τα έσοδα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στον Αθήνα 9.84, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση λέγοντας:

«To πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υπαρκτό όταν βεβαιωθεί τον Απρίλιο από την ΕΛΣΤΑΤ. Έως τότε έχουμε αρκετή και σκληρή δουλειά».

Δηλαδή ο Χ.Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι οι αξίες των σπιτιών μας είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που η εφορία θεωρεί ως δεδομένες. Τις κρατάνε επίτηδες ψηλά για να μας χρεώνουν ανύπαρκτους, και ανείσπρακτους φόρους.

Πολλοί ακόμ ααπορούν για΄τι μας επιβάλουν ουσιαστική δήμευση των σπιτιών μας με φόρους που δεν θα είμαστε ικανοί να πληρώσουμε.

Η απάντηση έρχεταιο από την Ισπανία

Το μοντέλο «αξιοποίησης» των ακινήτων που αγοράζουν τα funds από τις τράπεζες, παρουσιάζει σε εκτενή ανάλυση το διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων, Bloomberg.

Eπτά συγκροτήματα κατοικιών σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Γκουανταλαχάρα, έβγαλε στο «σφυρί» η «κακή τράπεζα» της Ισπανίας εκμεταλλευόμενη τη ζήτηση από διεθνείς επενδυτές.

Η τράπεζα θα θέσει μια ελάχιστη τιμή για το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει πέντε κτίρια στη Μαδρίτη, ένα στη Βαρκελώνη και ένα στην Γκουανταλαχάρα, δήλωσε ο Juan Barba, επικεφαλής της ακίνητης περιουσίας της τράπεζας, που είναι γνωστή ως Sareb. Τα σπίτια κατασκευάστηκαν από το 2007 έως το 2011, είπε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει την αξία τους. Να σημειώσουμε πως η Sareb δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των προβληματικών τραπεζών στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Η αγορά ενοικίασης στην Ισπανία, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, μπορεί να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι περικοπές των κρατικών δαπανών, του ποσοστού ανεργίας στο 26% και των υποτονικών ενυπόθηκων δανείων, καθιστούν πιο δύσκολη για τους Ισπανούς την αγορά κατοικιών.

Η αύξηση της ζήτησης για ενοικίαση ακινήτων ωθεί τα ξένα κεφάλαια να επενδύσουν σε απούλητα σπίτια της Ισπανίας, τα οποία μπορεί να ανέλθουν συνολικά στα 1,3 εκατ. ακίνητα, σύμφωνα με το Idealista.com, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα ακινήτων της χώρας. Η Blackstone Group, η οποία έχει αγοράσει περίπου 40.000 σπίτια στις ΗΠΑ, συμφώνησε τον περασμένο Ιούλιο να αγοράσει 18 πολυκατοικίες στη Μαδρίτη έναντι 125.500.000 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Goldman Sachs Group, και η Azora Capital συμφώνησαν τον Αύγουστο να καταβάλουν πάνω από το 20% της ελάχιστης τιμής για 32 υπό κατασκευή κατοικίες που προορίζονται για κοινωνικά αδύναμους ανθρώπους και που πωλούνται από την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Oι ελληνικές συστημικές τράπεζες προσανατολίζονται στη δημιουργία bad banks για τα κόκκινα δάνεια και πιο συγκεκριμένα για την αποτελεσματική διαχείριση και αναδιάρθρωση επισφαλών δανείων, τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ.

Η τοποθέτηση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων του ενεργητικού σε ειδική μονάδα (bad bank) με ξεχωριστή διοίκηση, έχει στόχο τη διευκόλυνση των αναδιαρθρώσεων. Κατ’ αρχάς, «χτυπάει» στα κεφάλαια, αφού εγγράφονται ζημίες, αλλά παράλληλα, μειώνεται το σταθμισμένο ενεργητικό.

Την ίδια στιγμή, βελτιώνεται η εικόνα του ισολογισμού της τράπεζας αφού θα έχει υποχωρήσει σημαντικά ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έναντι του ανταγωνισμού, ειδικά στην ελληνική αγορά, όπου αυτή τη στιγμή οι δείκτες είναι, λόγω ύφεσης, πολύ υψηλοί.

Το αίτημα της Τρόικας για την άρση προστασίας των πλειστηριασμών παραμένει επιτακτικό και η κατάσταση του τραπεζικού κλάδου σε συνδυασμό με την κρίση στην αγορά ακινήτων καθιστούν τους πλειστηριασμούς ακινήτων στα πρότυπα της Ισπανίας,ουσιαστικά μονόδρομο.

Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Θα πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων για να τα δώσουν στα "διεθνή κοράκια", και μετά θα μας τα νοικιάσουν πίσω, ή κάποια θα τα δώσουν σε ξένους συνταξιούχους του Βορά, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τον ήλιο της χώρας μας. Η ακίνητη περιουσία δεν είναι απλά "τούβλα" δίνει στον Έλληνα το αίσθημα της "αρχοντιάς". Με τέτοια φρολόγηση, και τέτοια ανεργία είναι ζήτημα χρόνου να μας τα αφαιρέσουν.

Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει φθάσει στα "όριά" και δεν μπορεί να ανεχθεί το κόμμα του 4-5% που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, να επιβάλλει τις πολιτικές του και την ατζέντα του.

Τα πρώτα δείγματα είχαμε με το "αντιρατσιστικό" για όλους τους υπόλοιπους και ρατσιστικό για τους Έλληνες ν/σ, το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ ετσιθελικά, εκρποσωπώντας προφανώς ξένα κέντρα εξουσίας.

Τελεσίγραφο είχαν στείλει στην κυβέρνηση περί τους 40 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο (βασικά ο κανονικός τίτλος του έπρεπε να είναι το "ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων νομοσχέδιο") αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη και για όσους αρνηθούν τις τρεις γενοκτονίες των Ελλήνων τις οποίες έχει ψηφίσει η Βουλή: Την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" τιμωρεί τους αρνητές μόνο... ξένων Γενοκτονιών και όχι των ελληνικών ή των Αρμενίων που έχει αναγνωρίσει όλος ο πλανήτης! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε εκτός Ελλάδος;

Ο Ε.Βενιζέλος δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να περιληφθούν στις ποινικές διωκώμενες αρνήσεις Γενοκτονιών οι Γενοκτονίες των Ελλήνων! Με ποιο δικαίωμα θέλει εκπροσωπώντας το 4-5%, το κόμμα του να περάσει ο εθνοκτόνος και άδικος για την Φυλή των Ελλήνων νόμος;

Βέβαια πολλοί εκ των βουλευτών σκέφτονται πολιτικά. Εάν ψηφίσουν ως έχει το ν/σ μετά πως θα απιτησουν την ψήφο των Ποντίων και των Μικρασιατών;

Aμέσως μετά είχαμε την άρνηση των "γαλάζιων" βουλευτών για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Η σχετική τροπολογία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (κάνοντας και πρόβα μετεκλογικού "συμφώνου συμβίωσης" των δύο κομμάτων, όπως ελπίζουν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ), συνάντησε την σφοδρή αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών στην ΚΟ της ΝΔ.

Προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου συναντήθηκε με ομάδα περίπου 20 βουλευτών της ΝΔ με τους οποίους συζήτησε τις πτυχές του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου και αυτοί του είπαν "να ξεχάσει" την τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης.

Διαφοροποίηση είχαμε και από τον Α.Σαμαρά όταν εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων θα έρχόντουσαν στην Ελλάδα και θα συζητούσαν με την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα μετον γραμματέα του ελληνικου ΥΠΕΞ, σε μία διαδικασία που θα οδηγούσε στην de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους από την κυβέρνηση Α.Σαμαρά. Την ίδια ώρα αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκέπτονταν την Άγκυρα (όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr από την περασμένη εβδομάδα).

Η επίσκεψη των Τουρκοκύπριων στην Αθήνα θα ήταν πρωτοφανές γεγονός και ήταν ιδέα του Ε.Βενιζέλου που μας βάζει σε απορία, εάν θυμάται σ εποιό κράτος είναι ΥΠΕΞ αυτή την στιγμή. Γιατί συμπεριφέρεται σαν να εκπροσωπεί τους γείτονες!

Μάλιστα είχε τεθεί ως όρος από την Άγκυρα για να δεχθεί να συζητηθεί το κυπριακό με τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση, να υπάρξει αντίστοιχη διαπραγμάτευση των παράνομων Τουρκοκύπρίων με την ελληνική κυβέρνηση!Και ο Ε.Βενιζέλος το έβρισκε πολύ καλή ιδέα!

Μέσα στη ΝΔ πιστεύουν ότι ο Ε.Βενιζέλος ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ΥΠΕΞ, και τα εθνικά συμφέροντα, και δεν τον ανέχονται πλέον.

Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση να πέσει προς το παρόν, όχι πρίν το Μάϊο, όπου μετά τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών, που αναμένεται να τους ταράξουν, θα ξεκινήσουν οι πραγματικοί κλυδωνισμοί. Στο μεταξύ όμως θα εμποδίζεται η παραγωγή κυβερερνητικού έργου (όποιο και αν είναι αυτό).

Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να δείχνει τις αυταρχικές του διαθέσεις με την δήλωση-διαταγή προς τον Α.Γεωργιάδη ως προς την διαμάχη του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί "το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε αδιέξοδο.

Το ΠΑΣΟΚ καλέι μάλιστα τον υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάσει άμεσα τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Και συνέχισε μέσω της ΠΑΣΠ, ζητώντας την παραίτηση Αρβανιτόπουλου. Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ αναφέρεται: "Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων."

Όπως καταλαβαίνετε οι μόνοι που θέλουν αυτή την κυβέρνηση και την κρατούν με "νύχια και με δόντια" να μην καταρρεύσει είναι οι ξένοι, αλλά αυτό δεν μπορέι να κρατήσει για πάντα. Ο ξένος παράγοντας έχει συμφέρον να παραμείνουν στην εξουσία τα δύο αυτά κόμματα, γιατί θεωρούν ότι έιναι αρκούντως "ανθελληνικά", και ενδοτικά για να διαπράξουν τα απαραίτητα πολιτικά "εγκλήματα" που θα οδηγήσουν στην ισόβια παράδοση της χώρας.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι δα και τίποτα ιδιαίτερα κοπιαστικό. Αλλά αφού γίνεται και πιο ξεκούραστα, γιατί να μην το δοκιμάσει κανείς; Πλέον λοιπόν οι χρήστες του υπολογιστή μπορούν να γλιτώσουν μερικά «κλικ» και την... αγγαρεία της πληκτρολόγησης των λέξεων-κλειδιά όταν ψάχνουν κάτι στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ζητήσουν προφορικά από το Google.

Οσοι χρησιμοποιούν το Google Chrome μπορούν να εγκαταστήσουν τη συγκεκριμένη επέκταση που επιτρέπει τη φωνητική αναζήτηση. Βέβαια ένα κλικ θα χρειαστεί με το ποντίκι του υπολογιστή, καθώς ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιεί το μικρόφωνο από το σχετικό εικονίδιο. Οι οδηγίες είναι απλές και μετά από την εγκατάσταση το μόνο που χρειάζεται είναι να πει κανείς «OK Google» και να διατυπώσει την ερώτησή του.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 5:00μμ σας προσκαλούμε στην τακτική συνεδρίαση της Ομάδας Συντονισμού, που θα γίνει στην Αθήνα στο γραφείο του Π. Χασάπη (Πανεπιστημίου 56). 

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
#1. Στο χώρο της συνεδρίασης θα έρθουν για να συνομιλήσουμε δύο Ισπανοί ακτιβιστές του κινήματος Asociación Democracia Real Ya, με τη βοήθεια του καλού μας φίλου Pedro Olalla.
#2.  Άλλα θέματα που θα προτείνουν τα μέλη.

Όσοι αδυνατείτε να προσέλθετε, μπορείτε να συμμετάσχετε διαδικτυακά. Παρακολουθείτε online τη συνεδρίαση μέσω του livestream καναλιού στο www.neosyntagma.net (δεξιά στήλη) και λαμβάνετε το λόγο συνδεόμενοι μέσω SKYPE καλώντας: protovoulia
Η Πρωτοβουλία κατοχυρώνει την ελεύθερη έκφραση της βούλησης και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων όλων ανεξαιρέτως των μελών της σε ισότιμη βάση με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

     «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγμ. Αλλαγή» 
     website:     www.neosyntagma.net
     email:        info@neosyntagma.net
     Facebook:  facebook.com/groups/neosyntagma
     Twitter:     @neo_syntagma


Έχει γίνει κατάντια πια  να διαβάζεις  στα διάφορα άρθρα και να βλέπεις στο γυαλί, ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση εκείνο ή το άλλο για να πάει καλύτερα αυτή ή χώρα ή μάλλον για να σωθεί……. 

Γράφει ο ένας ,λέει  ο άλλος , ας πούμε για την πρωτογενή παραγωγή …Βγαίνει ……Στα τσοντοκάναλα κυρίως ,  που πουλάνε παρηγοριά και αποκοίμιση στον θεατή  ,στο γυαλί ,  ο απελπισμένος αγρότης ή κτηνοτρόφος και λέει……… Μα  τι κάνετε με την Φέτα; Είναι ότι καλύτερο έχει η Ελλάδα για να επιζούν χιλιάδες οικογένειες ….Ακόμη και οι αλυκές με το αλάτι τους εξαρτώνται από την παραγωγή τυριού και Φέτας εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες παραγωγών και κτηνοτρόφων, είναι η υπ αριθμόν  ένα «βιομηχανία» μας.

Όμως αυτοί οι Μηταροκαραγκιόζηδες,οι Δαμανακοβιοι ,οι Σαμερκελίνοι χαρίζουν την ονομασία έτσι απλά και στην «ψύχρα» που είναι παγκόσμια επικυρωμένη ως ελληνική με την ονομασία Φέτα…. Στον…… Καναδά!!!!  Και στις τρείς καναδέζικες γαλακτοβιομηχανίες που ή κάθε μία βγάζει όσο η Ελλάδα ολόκληρη  γαλακτοκομικά προϊόντα(100,000 τόνους)……(η παγκόσμια ζήτηση είναι στους  600,000 τόνους) Και μάλιστα η μια εταιρεία είναι Σκοπιανών συμφερόντων…!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ.


Και ξέρετε γιατί

Μ’ αρέσει που θέλουν να λέγονται και ευρωπαϊσταί. Για τους νεοδημοκράτες μιλάω, που βρήκαν μια κοινωνία σε κατάσταση σοκ και νόμισαν πως ήταν η χρυσή ευκαιρία τους να υλοποιήσουν μια κρυφή ακροδεξιά ατζέντα.

Για τους νεοδημοκράτες βουλευτές μιλάω, που δεν εξεγέρθηκαν όταν τους έβαζαν να ψηφίσουν τα πιο διεστραμμένα υφεσιακά μέτρα και να κάνουν γαργάρα τα όσα έλεγαν στα Ζάππεια και στα καφενεία. Που δεν εξεγέρθηκαν για το κλείσιμο νοσοκομείων, ψυχιατρείων και σχολείων. Που δεν εξεγέρθηκαν όταν ο ΟΠΑΠ εκχωρήθηκε αντί πινακίου φακής ή με τα καμώματα της Εθνικής στη διαδικασία ξεπουλήματος της Πανγαία. Μονάχα για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ομοφύλων εξεγέρθηκαν, κάτω από τις σκοταδιστικές απειλές φανατισμένων ιεραρχών, υπό τον ιερό φόβο ότι θα τους αφορίσουν – ή ότι θα τους αποκόψουν από τη δεξαμενή με τα ψηφαλάκια και θα τα διαμοιράσουν αλλού.

Σιγά μην ενδιαφέρονται -αυτοί οι ένθερμοι ευρωπαϊσταί- για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή, και τη συμμόρφωσή της προς την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ακούς εκεί, δικαιώματα!

Τα μνημονιακά μέτρα είναι από μόνα τους μια καταστροφική πολιτική. Όταν όμως πηγαίνουν χέρι χέρι με όλη αυτή την οπισθοδρομική στροφή, δημιουργείται το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πραγματικά πιο εμπρηστικό: οι πολιτικές που αφυδατώνουν την οικονομία από πόρους και πετάνε εκατομμύρια κόσμο στην ανέχεια ή οι πολιτικές που επιχειρούν να σπρώξουν την κοινωνία πίσω στον αυταρχισμό, τη θρησκοληψία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον σκοταδισμό.

Δίπλα στους κήρυκες της λιτότητας, αυτούς που χρόνια τώρα βγαίνουν και μαστιγώνουν όλη την κοινωνία για τις αμαρτίες και τα βίτσια της, για τα κρυφά της πάθη και τον ευδαιμονισμό της, δίπλα στους θιασώτες του αστυνομικού κράτους που κήρυτταν τον πόλεμο εναντίον κάθε εστίας ανομίας και διαφορετικότητας, επιστρατεύονται τώρα αλλόφρονες παπάδες και ιεροκήρυκες που παραληρούν για Σόδομα και για Γόμορρα, που εικονογραφούν τον κόσμο μας με φρικιαστικές παρομοιώσεις και θέλουν να τον τρομάξουν με μυστικιστικές προφητείες, που απειλούν με αφορισμούς και κατάρες προκειμένου να μας φέρουν όχι πια δεκαετίες, αλλά αιώνες ολόκληρους πίσω.

Αλλά έχουν κάνει μεγάλο λάθος. Τους διαφεύγει το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετώπισαν έως τώρα για τη συνοχή τους και την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματός τους δεν ήταν η σκληρή οικονομική νηστεία που επέβαλαν στον ελληνικό λαό - ήταν η επιδρομή και το μαύρο στην ΕΡΤ. Δεν αντιλαμβάνονται, γιατί είναι έξω από τους ορίζοντές τους, ότι το αίτημα της Δημοκρατίας είναι ισχυρότερο κι από τα πιο επιτακτικά οικονομικά αιτήματα, ότι δεν τα αντιστρατεύεται και δεν αποπροσανατολίζει απ’ αυτά, αλλά αντιθέτως τα ενοποιεί και τα πολιτικοποιεί όσο καμία άλλη διαδικασία δεν μπορεί να το κάνει.

Η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε στην κρίση για τον κύριο λόγο ότι δεν υπήρχε ένα όραμα που να την ενοποιεί και να την κινητοποιεί σε κοινή κατεύθυνση. Και νομίζουν όλοι αυτοί οι λαθρέμποροι της πατρίδας και της θρησκείας, οι μαυραγορίτες της ελπίδας, ότι μπορούν την απουσία οράματος να την υποκαταστήσουν με την παλινόρθωση κάθε παρωχημένης και αποτυχημένης ιδέας. Νομίζουν ότι με την επιστροφή στην εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση, στα ιδεώδη της Μακρονήσου και της χούντας, να διαμορφώσουν το σχέδιο συντηρητικής αναδιάρθρωσης μιας πτωχής πλην τιμίας Ελλάδος. Κι ακόμα, νομίζουν ότι το υπαρξιακό πολιτικό τους πρόβλημα θα το επιλύσουν ψαρεύοντας ψήφους και σφρίγος από τα μαύρα νερά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το μόνο που έχω να τους πω είναι πως -για άλλη μια φορά- κάνουν λάθος. Το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν πολύ σύντομα, και πάντως προτού προλάβουν να κατεδαφίσουν τη λογική, την ισορροπία και τις τελευταίες προοπτικές ανάκαμψης αυτής της χώρας, που τη βλέπουν ως μεσαιωνικό φέουδο αλλά δεν είναι. Παραμένει απλώς μια κοινωνία που ψάχνει τρικλίζοντας να βρει το δρόμο της. Τον ψάχνει, πάντως.

Χριστόφορος Κάσδαγλης

http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_764.html#ixzz2m75kipv9

Σαστισμένοι οι περαστικοί σε κεντρικό δρόμο ουκρανικής πόλης είδαν και άκουσαν ξαφνικά ένα… σκύλο να συνοδεύει μελωδικά έναν πλανόδιο μουσικό.

Ο ανάπηρος συνταξιούχος μουσικός Σεργκέι Ιβάνοβιτς κάθησε στο σημείο όπου συνηθίζει να παίζει καθημερινά μουσική όταν, αναπάντεχα, ένας σκύλος πήγε, κάθισε δίπλα του και άρχισε να τον… συνοδεύει.

«Δεν είναι δικό μου, ήρθε όταν κάθισα δεξιά όπως έπαιζα την πρώτη νότα», είπε χαρακτηριστικά ο μουσικός.http://www.alexiptoto.com/

του Θανάση Καρτερού

Μου δίνει μια, του δίνω μια, μου δίνει μια, του δίνω μια, του δίνω μια, του δίνω μια.. Έτσι λοιδορούσαν από τα παλιά χρόνια την περιγραφή ενός φανταστικού καυγά από ένα κατά φαντασία ήρωα ο οποίος κάνει με τα κρεμμυδάκια τον υπέρτερο αν και φανταστικό αντίπαλό του. Όπως περίπου ο Βενιζέλος προχτές έκανε με τα κρεμμυδάκια τη Γερμανίδα πρόεδρο της ευρωομάδας της αριστεράς. Υπερασπίζοντας λέει την πατρίδα! Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, ο ανεκδιήγητος!

Ναι αλλά εδώ δεν είναι για γέλια. Η Γκάμπι Τσίμερ ήταν προσκε-κλημένη στην Ελλάδα -κατά κάποιο τρόπο προσκεκλημένη του Βενιζέλου δηλαδή, αφού αυτόν μας επιφύλαξαν η μοίρα και ο Σαμαράς ως υπουργό εξωτερικών. Και συμμετείχε σε μια συνάντηση των προέδρων του ευρωκοινοβουλίου με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου. Αμέσως μετά την οποία αντιλήφθηκε με μάλλον απροσδόκητο τρόπο το είδος της φιλοξενίας που της επιφύλαξε ο Ξένιος Βενιζέλος.

Ο οποίος τι έκανε; Της δίνω μια, της δίνω μια. Διαστρέβλωσε όσα αυτή είπε κατά τη συνάντηση, τα κακοποίησε με το χειρότερο τρόπο, και τα πάσαρε σε φίλιες εφημερίδες για να....
τροφοδοτήσει έτσι τη φάμπρικα της εμπάθειάς του για την αριστερά απ' όπου κι αν προέρχεται. Για να αποδειχτεί ότι η κοινότυπη φράση "δεν ορρωδεί προ ουδενός" είναι πολύ λίγη για τον άνθρωπο. Προ ουδενός -όχι μόνο προ της Γκάμπι, αλλά και προ του διασυρμού της χώρας την οποία αυτός εκπροσωπεί και της οποίας το κύρος και την αξιοπρέπεια οφείλει να υπερασπίζεται παντού και πάντα.

Από πολιτική άποψη το ζήτημα είναι καθαρό: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βλέπει κόκκινο και τρέχει να κουτουλήσει ξεχνώντας όχι μόνο τον λεγόμενο πολιτικό πολιτισμό, αλλά και την αναγκαία για το αξίωμά του ψυχραιμία. Υπάρχει όμως και μια ποινική άποψη του ζητήματος. Διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραχάραξη, πλαστογραφία, συκοφαντική δυσφήμιση. Και αήθης προσβολή ενός ξένου προσκεκλημένου με επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας -αυτό ίσως δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά δεν είναι και ανδραγάθημα.

Εντάξει, θα πείτε: Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών που της αξίζει. Εκείνοι οι βουλευτές και υπουργοί όμως, που ελεεινολογούν τον Βενιζέλο και διαβεβαιώνουν ότι "η Γερμανίδα δεν είπε τίποτε από αυτά που της απέδωσε", ως πότε θα νίπτουν τας χείρας;

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9649.html

Μετά από μαζικές συνελεύσεις και αρχαιρεσίες εκλέχτηκε στην Αθήνα επταμελές συντονιστικό των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Το συντονιστικό θα συμπληρωθεί με τέσσερα ακόμα μέλη, δύο από τη βόρεια και δύο από τη νότια Ελλάδα. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προχωρούν επίσης σε σύσταση ομάδων εργασίας, οι οποίες θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών του αγώνα, με στόχο την συνέχιση, την ενδυνάμωση και την προοπτική του.

Στις μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα μας και η ενδυνάμωση της φωνής της ελεύθερης ΕΡΤ με κάθε τρόπο, στην κατεύθυνση που κινηθήκαμε μετά την 11η Ιουνίου 2013, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα του μαύρου από την κυβέρνηση.

Στην πορεία αυτή συνειδητοποιήσαμε ότι δεν αγωνιζόμαστε απλώς για την ματαίωση των....
παράνομων απολύσεών μας. Κατανοήσαμε ότι τα μέσα που υπηρετούμε, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, μπορούν και πρέπει να γίνουν η φωνή της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας που δεν βρίσκει άλλο τρόπο να εκφραστεί, αποκλεισμένη από την πλειονότητα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τις πολιτικές της καταστροφής των υποδομών δημοσίου συμφέροντος και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Οι παρανόμως απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εκφράζονται από τις συνελεύσεις τους και τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις τους είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν αντικειμενική ενημέρωση, πολιτισμό και φωνή στην κοινωνία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας που υπάρχουν ακόμα υποδομές της ελεύθερης ΕΡΤ. Είναι αποφασισμένοι να καταδείξουν ποια είναι η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση που απαιτεί η ελληνική κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε ακόμα και αν οι δυνάμεις καταστολής μας αφαιρέσουν και την τελευταία κάμερα και το τελευταίο μικρόφωνο από χώρους της ελεύθερης ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ είναι εδώ! Παραμένει ζωντανή στη Θεσσαλονίκη, στην ΕΤ3 και σε όλη την περιφέρεια που συνεχίζει να εκπέμπει αδιαλείπτως πρόγραμμα.

Εμείς, οι εργαζόμενοί της, είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε ζωντανοί παρά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου.

Είμαστε και θα παραμείνουμε ζωντανοί γιατί το έχει ανάγκη και το θέλει η κοινωνία.

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Το ραντεβού Μέρκελ – Σαμαρά στο Βερολίνο είχε μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με προηγούμενα. Αυτή είναι απλώς μια υπηρεσιακή καγκελάριος της Γερμανίας που ακόμη διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους κυβερνητικούς εταίρους της. Αυτός είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης με οριακή κοινο-βουλευτική πλειοψηφία που φαίνεται να χάνει, τουλάχιστον προς το παρόν, το μόνο σταθερό του έρεισμα: την πολιτική εμπιστοσύνη ή ανοχή των δανειστών.

Και να ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ να προσφέρει κάτι περισσότερο από δηλώσεις συμπάθειας στον εκλεκτό της πρωθυπουργό, δεν θα μπορούσε. Αν και η γερμανική ηγεσία έχει επενδύσει πολλά στο επιχείρημα των success stories στη διαχείριση της ευρωκρίσης – με την έξοδο από...
τα μνημόνια της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και τις συμπαθητικές επιδόσεις της Πορτογαλίας- η ελληνική εξαίρεση διαψεύδει παταγωδώς το μοντέλο. Ήδη, οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ αλλά και των «έξι σοφών» συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράψει και το 2014 ύφεση (από 0,4% έως 1,3%) τσαλακώνουν την αξιοπιστία ακόμη και της δημιουργικής λογιστικής των πρωτογενών πλεονασμάτων που ή ίδια η Μέρκελ ανέλαβε να διαφημίσει ως ευχάριστη έκπληξη- «πολλοί στην τρόικα δεν πίστευαν ότι θα υπάρξει», είπε σε ομιλία της, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το αδιέξοδο παζάρι Αθήνας – τρόικας για τα νέα μέτρα του 2014.

ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

Κατά κάποιο τρόπο, η γερμανίδα καγκελάριος έχει πέσει θύμα της επιτυχίας της. Η ίδια επέβαλε τον τερατώδη μηχανισμό της τρόικας, η ίδια του έδωσε υπερεξουσίες που όχι μόνο κατέλυσαν κάθε έννοια κρατικής κυριαρχίας, αλλά περιόρισε και τις δυνατότητες πολιτικής διαχείρισης των αδιανόητων μνημονίων από τα ευρωπαϊκά όργανα, η ίδια τώρα είναι υποχρεωμένη να ζητεί «τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας», πέρα από τον ανέξοδο θαυμασμό της για την «πρόοδο». Έτσι, ανάμεσα στις ευγενικές διατυπώσεις που χρησιμοποίησαν Μέρκελ και Σαμαράς μετά το γεύμα του Βερολίνου («ο κ. Σαμαράς μου είπε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις, ο προϋπολογισμός είναι πρόβλημα», είπε η καγκελάριος, «πρέπει να υπάρξει σωστή μείξη φορολογικών και διαρθρωτικών μέτρων», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός), κρύβεται ένα μεγάλο κενό, τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει με μέτρα για να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ή ίσως και αργότερα.

«ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ»

Στον αντίποδα του συγκαταβατικού αλλά πολιτικά ανώφελου κλίματος στο Βερολίνο, υπάρχει ο καταιγισμός παρεμβάσεων από όλες τις «συνιστώσες» της τρόικας που υπογραμμίζουν πολιτική δυσπιστία και πιέσεις για απόλυτη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης στο πνεύμα και το γράμμα του μνημονίου. «Πολλοί υπουργοί Οικονομικών έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, υπάρχει ανάγκη νέων θυσιών», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και κάλεσε κι αυτός την κυβέρνηση «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της». «Υπάρχει πρόοδος, αλλά και σημαντικές εκκρεμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν. «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει», είπε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. «Η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά, η 5η αξιολόγηση δεν είναι απαραίτητο να τελειώσει πριν τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αλλά ταυτόχρονα υπενθύμισε την «έγγραφη δέσμευση» της Ε.Ε. για κάλυψη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ώστε το ΔΝΤ να εξακολουθήσει να εκταμιεύει τις δανειακές δόσεις που του αναλογούν. Και προσδιορίζοντας το χρονικό βάθος που μπορεί να φτάσει η διαπραγμάτευση, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό πρόβλημα μέχρι του χρόνου την άνοιξη.

Το μήνυμα των δανειστών είναι σαφές, κι έχει τρία σκέλη:

Πρώτον, δεν υπάρχει «πολιτική διαπραγμάτευση», μόνο ο τυφλοσούρτης του μνημονίου.

Δεύτερον, μπορεί όλοι να βιάζονται να κλείσει η εκκρεμότητα, αλλά η παράταση της «διαπραγμάτευσης» λειτουργεί μόνο εις βάρος της Ελλάδας, αφού οι δανειστές έχουν έτσι κι αλλιώς κηρύξει «στάση πληρωμών» ως προς τις δανειακές δόσεις.

Τρίτον, το success story της μνημονιακής προσαρμογής οφείλει να επιβεβαιώσει την επιτυχία της συνταγής ακραίας λιτότητας, ασχέτως «πολιτικών αντοχών». Πιο αυθεντικός και με λιγότερο διπλωματικό τακτ ο Σόιμπλε, δήλωσε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και στην Ελλάδα (το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα) επιβάλλουν συνέχιση της λιτότητας. «Πρέπει να αποτρέψουμε το λάθος της χαλάρωσης των προσπαθειών μόλις υπάρξουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κονιορτοποιώντας την εξαγγελία Σαμαρά περί «μερίσματος του πλεονάσματος στους ασθενέστερους».

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Υπάρχει κάτι παράδοξο στη συμπεριφορά των δανειστών έναντι της συγκυβέρνησης. Δύο τουλάχιστον κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μιλώντας ανώνυμα αυτή την εβδομάδα σε διεθνή μέσα επικαλέστηκαν την απειλή «επανάστασης». «Μισό μέτρο παραπάνω να πάρουμε θα γίνει επανάσταση στη χώρα. Τυφλοί είναι;», δήλωσε ένας αξιωματούχος στον Guardian. «Θα γίνει επανάσταση αν επιμείνουν σε άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών», εξομολογήθηκε άλλος ανώνυμος κυβερνητικός παράγοντας σε διεθνές πρακτορείο. Και με τον ίδιο τρόπο, παράγοντες της Κομισιόν διοχέτευαν εκτιμήσεις ότι αυτό που φοβούνται στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι ένα «οικονομικό ατύχημα» που έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει ιδιαίτερη μεταδοτικότητα στην υπόλοιπη ευρωζωνη, αλλά ένα «πολιτικό ατύχημα». Αλλά, αν πράγματι ανησυχούν, γιατί ρισκάρουν την πρόκλησή του;

Η εξήγηση είναι απλούστερη απ’ ό,τι φαίνεται. Παρά τις διαφοροποιήσεις και τις αντιπαλότητες στην Ευρωζώνη, η δημοσιονομική πειθαρχία που απαιτείται από τις χώρες, συνοδεύεται από κοινωνική και πολιτική πειθαρχία. Η εφαρμογή του ακραίου οικονομικού δόγματος που θεσμοθετείται, δεν αφήνει περιθώρια για «πολυτέλειες» και ιδιαιτερότητες. Κάθε κυβέρνηση αξιολογείται και ως προς την ικανότητά της να εξασφαλίζει την πειθάρχηση των υποτελών τάξεων και στρωμάτων, την κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Για τους πολιτικά ατελέσφορους υπάρχει και η έξοδος. Το πείραμα των μνημονίων, μέχρι στιγμής έχει πετύχει πολιτικά στην Ιρλανδία και στην Ισπανία, αντέχει στην Πορτογαλία και κρίνεται στην Κύπρο. Αν αποτύχει στην Ελλάδα, μάλλον δεν είναι η συντέλεια της Ε.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

Έτσι κι αλλιώς από χθες Παρασκευή, με τη συνεδρίαση του Eurogroup που εξέτασε τους προϋπολογισμούς των χωρών – μελών, τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το θηριώδες πανευρωπαϊκό μνημόνιο, το περίφημο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που καθιστά την αιώνια λιτότητα όρο ύπαρξης της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Μαζί με την τραπεζική ένωση που βρίσκεται στα σκαριά και τον κανονισμό της «μακροοικονομικής αιρεσιμότητας» που μόλις υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οικονομική και νομισματική ένωση μετατρέπεται σε ένα κολαστήριο, με κανόνες που κάνουν το Μάαστριχτ να μοιάζει με παραμύθι. Στο εξής, οι αποκλίσεις από τη δημοσιονομική ορθοδοξία των ελλειμμάτων και του χρέους θα τιμωρούνται με πλήρη διακοπή χρηματοδότησης από τα ταμεία συνοχής. Ό,τι συμβαίνει στην κλίμακα της Ελλάδας, φανταστείτε το στην κλίμακα των 28 χωρών της Ε.Ε. Διαρκής δημοσιονομική επιτήρηση, βαθύτερη διχοτόμηση μεταξύ πλεονασματικών και ελλειμματικών χωρών, χρηματοδοτικός στραγγαλισμός των ασθενέστερων και πλήρης απώλεια της κρατικής κυριαρχίας. Μ’ αυτά τα δεδομένα, για πολλές χώρες της Ε.Ε. και του ευρώ η έξοδος από το κολαστήριο θα γίνεται μια όλο και ελκυστικότερη λύση.

*Δημοσιεύτηκε στο "Δρόμο της Αριστεράς", 23/11/2013 με τίτλο "Τσάι και συμπάθεια στο Βερολίνο".

από το «iskra.gr»

Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές για τα κόμματα που υποστηρίζουν τη δραχμή – μπαίνουν και τα τρία στην ευρωβουλή.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.100 ατόμων στο διάστημα 4-23 Νοεμβρίου στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης (πληθυσμός περίπου 4 εκ.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο...
Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής Επιστήμης, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «ΕΨΙΛΟΝ» την Πέμπτη 28/11/13.
Θεωρείτε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος;

Ναι 50 % Αθήνα 51% Θεσσαλονίκη
Όχι 40% Αθήνα 38% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω, δεν απαντώ 10 % Αθήνα 11% Θεσσαλονίκη
Αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα, θα ψηφίζατε υπέρ:
Της παραμονής μας στο ευρώ 54 % Αθήνα 54% Θεσσαλονίκη
Της επιστροφής στη δραχμή 36 % Αθήνα 37% Θεσσαλονίκη
Δε γνωρίζω δεν απαντώ 10% Αθήνα 9% Θεσσαλονίκη
Τα αναμφιβόλως αντικειμενικά δημοκοπικά ευρήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προαναγγέλλουν ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αφού δείχνουν σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης κατά του ευρώ και υπέρ της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Και το σημαντικότερο, σηματοδοτούν καθαρή πρόθεση ψήφου στα τρία κόμματα που υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή ( ΣΧΕΔΙΟ Β, ΔΡΑΧΜΗ, ΕΠΑΜ), με προοπτική βέβαιης εισόδου στη Βουλή και των τριών.
Το ΕΠΑΜ έχει δραστηριοποιηθεί από το 2011, έτος στο οποίο συμμετείχε στις εκλογές και διατηρεί σχέσεις με φορείς όπως το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, ιδρύθηκε το Μάίο του 2013 και διατηρεί σχέσεις με το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα.
Επισημαίνεται ότι, η μεγάλη μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της δραχμής, έχει συντελεστεί κυρίως μέσα στον τελευταίο χρόνο. Όπως φαίνεται και από την έρευνα της Public Issue , το Σεπτέμβριο του 2012, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 67% των πολιτών και κατά το 31%. Το Σεπτέμβριο του 2013, υπέρ του ευρώ τοποθετείται το 51% και κατά το 47%. Ακόμα πιο ανατρεπτική είναι η γνώμη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή 'Ένωση. Το 2012, υπέρ της Ε.Ε. τοποθετείται το 52% και κατά το 44%. Το 2013, υπέρ της Ε.Ε. είναι το 43% και κατά το 55%.

Οι ανατρεπτικές αυτές τάσεις επιβεβαιώνονται από όλες τις έρευνες, ευρήματα και ενδείξεις και αναμένεται να διευρυνθούν στο άμεσο μέλλον. Οι ίδιες τάσεις, μπορεί να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, όταν υπάρξει στοιχειώδης ισοτιμία στην προβολή των εκατέρωθεν απόψεων στα κεντρικά ΜΜΕ.

Η ανάπτυξη επιχειρημάτων για την έξοδο από το ευρώ, εκτός των άλλων, αναμφίβολα ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Τρόικα, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.
Όμως, ο αποκλεισμός από τα κεντρικά ΜΜΕ συγκροτημένων πολιτικών φορέων που υποστηρίζονται συνολικά τουλάχιστον από το 17 % του ελληνικού λαού και χωριστά του καθένα από 4-6,5%, συνιστά παραβίαση βασικών κανόνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτός ο αποκλεισμός αποτελεί μορφή δημοκρατικής παρεκτροπής και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί.

από το "tsantiri.gr" μέσω του "Το Χωνί"

SALUS EXTRA ECCLESIAM NON EST

του Μάκη Μαλαφέκα*

Η έξοδος απ’ την Ευρώ, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι καμιά μεγάλη πύλη ξενοδοχείου τριών αστέρων με κόκκινο χαλί, περιστρεφόμενη πόρτα και γκρουμ που σου λέει «χαίρετε». Και σίγουρα δεν ξαναβγαίνεις σε θελξικάρδιο εαρινό βουλεβάρτο με μεγάλα πεζοδρόμια και Γκαλερί Λαφαγιέτ. Αντιθέτως, υπάρχει ο Λαφαζάνης που σου λέει «από δω, από δω!», δείχνοντάς σου μια ύποπτη πίσω πόρτα με σκουριασμένη εξωτερική σκάλα. (Σ. Σεισάχθειας: για να μη πούμε τίποτα για τον Καζάκη!). Όταν την κατεβείς και είσαι πλέον έξω -έξω απ’ την Ευρώ-, θα σε περιμένουν με το «καλημέρα» δύο αφιονισμένοι Ταλιμπάν να σε γαμήσουν όρθιο. Κι εσένα και την κορούλα σου - έχεις δεν έχεις. Γιατί έτσι είναι έξω απ’ την Ευρώ.

Πάσης φύσεως ανώμαλοι τουρμπανοφόροι καραδοκούν, τουρκόσποροι, τουρκεμένοι, Τσετσένοι και μύγες τσε-τσε. Αυτό θέλεις; Όχι πες μου! Την καταδικάζεις τη βία ναι ή όχι; Έξω απ’ την Ευρώ δεν θα σε ρωτήσουν καν, να το ξέρεις. Βία ή βίζα, αποφάσισε. Ή το ένα ή...
το άλλο. Δεν ξέρω... ίσως και να θες να γίνουμε Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρειος Κορέα, τι να πω;.. Λες ότι υπερβάλλω, ότι παρεκτρέπομαι; Έτσι λες; Μα εσύ τον εαυτό σου τον ακούς; «Έξοδος απ’ την Ευρώ»! Θες να το δούμε πιο ψύχραιμα;

Ας το δούμε πιο ψύχραιμα. Ας δώσουμε μια αντικειμενική εικόνα. Κανένα πρόβλημα, και τοπογραφική αν θες. Έξω απ’ την Ευρώ, κατ’ αρχάς, είναι γκρεμός. Πού πας; Τι θα πει «έξω»; Έξω απ’ την Ευρώ δεν έχει τίποτα, είναι το κενό, η Άβυσσος, ο Λεβιάθαν, η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Κι η Όλγα Τρέμη. Έξω απ’ την Ευρώ έχει πλάσματα απερίγραπτα, Σομαλούς πειρατές και Νιγηριανούς σοδομίτες. Και μην φανταστείς κάτι μεταξύ Τζόνι Ντεπ και Λένι Κράβιτς γιατί ξέρω πολύ καλά πού πάει το μυαλό σου. Αυτά ξέχασέ τα! Μιλάμε για έξω απ’ την Ευρώ, καταλαβαίνεις; Μιλάμε για Σαράγεβο, για Σρεμπρένιτσα, για Βηρυτό. Το όνομα Χασάν Νασράλα σού λέει κάτι; Ε, ετοιμάσου. Γιαταγάνια, Αλλάχου Άκμπαρ κι όλες λεν’ Αλλάχ Αλλάχ.

Έξω απ’ την Ευρώ σημαίνει πέρα από την Αφρική χωρίς τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Σημαίνει ο Τεντέν στο Κονγκό χωρίς τον Τεντέν, και τσάι στη Σαχάρα χωρίς τον Στινγκ και χωρίς τσάι. Μαυριτανοί και Μαμελούκοι, Μαορί, Αβορίγινες και Παπούα Νέα Ιωνία.

Γι’ αυτό σου λέω, λοιπόν, ψυχραιμία. Ρεαλισμός. Ξανασκέψου τα καλύτερα τα πράγματα, κι αν δεν θες να γίνουμε έτσι και χειρότερα(!) καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχομαι και ξανάνοιξε την τηλεόραση χωρίς απότομες κινήσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Δρόμου της Αριστεράς» την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.

Η φράση στα λατινικά σημαίνει: Έξω από την εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία.

από το «iskra.gr»

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Αν δεχθούμε ως αξιόπιστη την πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής Επιστήμης, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά που δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «ΕΨΙΛΟΝ» την Πέμπτη 28/11/13 και δεν έχουμε κανένα λόγο, ούτε υπάρχει το οποιοδήποτε στοιχείο απομείωσης της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, τότε παρατηρούμε εύκολα τα εξής.

1. Εφ’ όσον το δείγμα των 2100 ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση είναι σταθμισμένο αναλογικά με τον πληθυσμό των περιφερειών Αττικής και Θεσσαλονίκης, τότε το μέσο ποσοστό που επιτυγχάνει το Ε.Πα.Μ. στις δύο αυτές περιοχές που συγκεντρώνουν συνολικά περίπου το 65% του ελληνικού πληθυσμού ανέρχεται στο 6,38%.

2. Το ποσοστό αυτό είναι υπερδιπλάσιο του πλαφόν 3% που είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει ένας πολιτικός σχηματισμός για να μπορέσει να εκλέξει βουλευτές και μάλιστα, στο ποσοστό...
αυτό, ο αριθμός των εκλεγομένων βουλευτών ανέρχεται στους 19 με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Δηλαδή ο συγκεκριμένος σχηματισμός όχι μόνο εκλέγει βουλευτές, αν αποφασίσει να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, αλλά σχηματίζει αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ αν μιλήσουμε για τις ευρωεκλογές εκλέγει άνετα τουλάχιστον έναν (1) ευρωβουλευτή, με πολύ πιθανή την εκλογή και δευτέρου. Ταυτόχρονα ανοίγονται εξαιρετικές προοπτικές για ουσιαστική παρέμβαση του Μετώπου στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

3. Το ποσοστό αυτό (6,38%) που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση Πανά για το Ε.Πα.Μ. φέρνει το Μέτωπο υψηλότερα των δημοσκοπικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, ακόμα και του ίδιου του ΚΚΕ, όπως αυτά αποτυπώνονται σε πληθώρα άλλων δημοσκοπήσεων που δεν συμπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις τους το Ε.Πα.Μ.. Παρά τους αποκλεισμούς και τις αποσιωπήσεις το Ε.Πα.Μ. έρχεται, έτσι, δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο επηρεάζοντας πλέον καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

4. Ακόμα κι αν δεχθούμε, ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το Ε.Πα.Μ. δεν έχει πετύχει αντίστοιχα πολιτικά αποτελέσματα διείσδυσης στο κοινωνικό σώμα και το ποσοστό του, σε αυτές τις περιοχές, παραμένει σε εκείνο των εκλογών του Μαΐου 2012, τότε παρατηρούμε ότι το συνολικό πανελλαδικό δημοσκοπικό ποσοστό του φτάνει το 4,13%. Δηλαδή και πάλι πολύ ψηλότερα του πλαφόν εισόδου στη Βουλή. Βέβαια αυτή είναι μια εντελώς αυθαίρετη παραδοχή και δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα στοιχείο, που να την επιβεβαιώνει, αλλά την αποδέχομαι σαν το δυσμενέστερο δυνατό σενάριο. Αντίθετα είναι πολύ λογικό, να υποθέσει κάποιος, ότι αντίστοιχη αύξηση της διείσδυσης του Μετώπου υπάρχει και στην περιφέρεια, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς απ’ ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

5. Με δεδομένα τα παραπάνω, με σχετική ασφάλεια μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι η απήχηση του Ε.Πα.Μ. αυτή τη στιγμή συνολικά στο εκλογικό σώμα βρίσκεται γύρω και μάλλον υπερβαίνει ήδη το 5%. Ένα ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο με μόλις 2,5 χρόνια ζωής από την ίδρυση του Μετώπου και με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες που είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε.

6. Βεβαίως αντίστοιχη δυναμική με τη δική μας παρουσιάζουν και άλλα πολιτικά σχήματα, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση Πανά, που ενδεχομένως κάποιος να θεωρήσει ότι λειτουργούν «ανταγωνιστικά» ως προς το Ε.Πα.Μ. Δεν είναι όμως έτσι κι ας τα δούμε ένα προς ένα τα σχήματα αυτά.

6.α. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μολονότι έχει υιοθετήσει εν μέρει πολλά από τα προτάγματά μας, όπως την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., η παρωχημένη «αντικαπιταλιστική» της ρητορεία και η θρησκευτικού τύπου προσήλωση στα «νάματα» της κομμουνιστικής «αριστεράς» περιορίζει αφάνταστα το ακροατήριο που απευθύνεται σε συγκεκριμένους χώρους, με συνέπεια η αύξηση των δημοσκοπικών της ποσοστών να μην αντανακλά ευρύτερη κοινωνική απήχηση, παρά μάλλον δείχνει ανακατατάξεις στον ευρύτερο κομμουνιστογενή χώρο.

6.β. Το «σχέδιο Β» απευθύνεται επίσης σε τμήματα της κομμουνιστογενούς αριστεράς και δεν αμφισβητεί, πέραν της ανάγκης των καιρών, κατ’ ουδένα τρόπο το παραδοσιακό σχίσμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Παρά την υποστήριξη και την προβολή που τυγχάνει ο επικεφαλής του σχήματος Αλέκος Αλαβάνος, από συγκεκριμένα μέσα, ενώ όντως αποτελεί μια καθιερωμένη πολιτική προσωπικότητα με δεκαετίες παρουσίας στη πολιτική και που τυχαίνει ευρύτερης αναγνωρισιμότητας, δεν φαίνεται να καταφέρνει να δημιουργήσει ξεχωριστή δυναμική. Κι εδώ πρόκειται, επί της ουσίας, για «ανακάτεμα της τράπουλας» στο εσωτερικό της παραδοσιακής «αριστεράς». Η προσπάθεια τους εξαντλείται στο διεμβολισμό από τ’ «αριστερά» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

6.γ. Το κόμμα «Δραχμή» του Θ. Κατσανέβα. Πρόκειται για φιλότιμη προσωπική προσπάθεια του ιδρυτή του σχήματος. Με δεδομένη όμως την σύγχυση και τις ασαφείς τοποθετήσεις του σε μια μεγάλη γκάμα καίριων πολιτικών προβλημάτων, όπως είναι οι σχέσεις μας με την ευρωπαϊκή ένωση, καθώς και ότι σε ευρύτερους κύκλους θεωρείται «φθαρμένο» «υλικό» ερχόμενο από πολύ παλιά, από την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και το ακροατήριό του περιορίζεται σε τμήματα του παλαιού «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ.

Τελικά και τα τρία αυτά πολιτικά μορφώματα δεν μπορούν παρά να λειτουργήσουν συμπληρωματικά της προσπάθειας του Ε.Πα.Μ. ενισχύοντας έμμεσα τη δική του διεισδυτικότητα στην κοινωνία, λειτουργώντας επιβεβαιωτικά της δικής του, κρυστάλλινης καθαρότητας, πολιτικής πρότασης. Ελλοχεύει όμως πάντα ο κίνδυνος να επιχειρηθεί, με βάση την ανεπάρκεια,
ή την μονομέρεια της πρότασης αυτών των σχηματισμών, η κατασυκοφάντηση και η απομείωση έτσι της διεισδυτικότητας της συνολικής δικής μας πρότασης για Εθνική Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση. Γι’ αυτό οι σχέσεις μας με τους εν λόγω σχηματισμούς δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική, δεν υπάρχει λόγος, αλλά επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι απολύτως συνεργατική.

Η θέση μας είναι απλή, καθαρή και ειλικρινής, όλοι δοκιμαζόμαστε στον στίβο του Αγώνα, στους δρόμους. Εκεί που δοκιμάζονται σκληρά οι θέσεις, οι απόψεις, οι αντοχές, αλλά και οι προθέσεις του καθένα μας. Βαδίζουμε παράλληλα και μαζί στο βαθμό που έχουμε τον ίδιο στόχο, αλλά και χώρια εκεί που διαφέρουμε, ή οι άλλοι δεν τολμούν, ή δεν μπορούν να προχωρήσουν. Και δεν τολμούν ή δεν μπορούν να προχωρήσουν ακριβώς στα χνάρια της δικής μας στρατηγικής για μια νέα Εθνική Λαϊκή Ενότητα στη βάση της κοινωνίας, που είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο της βαθειάς αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός.

Το αποτέλεσμα όμως είναι το Ε.Πα.Μ. -και αυτό αποδεικνύει η δημοσκόπηση Πανά- με το ΚΚΕ να «μονάζει» και τον ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, να τείνει να αποτελέσει τον μοναδικό αντίπαλο πόλο στο καθεστώς. Ταυτόχρονα να συσπειρώνει σταδιακά γύρω του όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν σαν στόχο την ανατροπή, στη βάση αυτής της στρατηγικής Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, που το Ε.Πα.Μ. από την ίδρυσή του κιόλας παλεύει, πέρα από ξεπερασμένους και μακριά από τις ανάγκες των καιρών διαχωρισμούς με βάσει στείρες ιδεοληψίες, αριστεράς - δεξιάς, βένετων ή πράσινων.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει υπερφίαλες αυτές τις σκέψεις περί μοναδικού αντίπαλου πόλου του «συνταγματικού» τόξου της καταστροφής, γύρω από το Ε.Πα.Μ., στη βάση μιας απλής δημοσκοπικής έρευνας και μόνο με όχι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό σε σχέση με τα ποσοστά των συστημικών κομμάτων. Όποιος όμως σκέπτεται έτσι, δεν μπορεί να διακρίνει την δυναμική που ενσωματώνεται σταδιακά στη δράση του Ε.Πα.Μ. που τροφοδοτείται από την ίδια τη φορά που ακολουθούν τα πράγματα στη χώρα και το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στην πολιτική έκφραση εκατομμυρίων, δοκιμαζόμενων από τις μνημονιακές πολιτικές, πολιτών. Το Ε.Πα.Μ. προσεγγίζει σιγά σιγά, ήσυχα και χωρίς να του δίνουν, πολλοί, μεγάλη σημασία, το κρίσιμο σημείο της μεγάλης «έκρηξης» του. Είχαμε από καιρό τα δείγματα, τώρα αποτυπώνονται και δημοσκοπικά. Εδώ η «απομόνωση» και ο αποκλεισμός λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και ως μπούμερανγκ για τους ίδιους που τον εφαρμόζουν, αφού «χάνουν» τις υπόγειες διαδρομές και τις διεργασίες που συντελούνται στη βάση του κοινωνικού σώματος.

Όλα αυτά και η αφανής πλην σημαντικότατη πρόοδος που επιτυγχάνει βήμα το βήμα το Ε.Πα.Μ. δεν γίνονται τυχαία. Οφείλονται κατ’ αρχήν και πάνω απ’ όλα σε όλες τις επαμίτισες και τους επαμίτες που χωρίς στοιχειώδη μέσα, με τεράστια προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, που η ίδια η κρίση προκαλεί, έχουν αφιερώσει ένα κομμάτι του εαυτού τους, ίσως το καλύτερο, στην κοινή μας υπόθεση, στο κοινό μας Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία. Οφείλεται στη συνέπεια και στην καθαρότητα των θέσεων και των απόψεών μας. Ούτε μια στιγμή, ούτε ένα χιλιοστό δεν παρεκκλίναμε από τα προτάγματά μας και τις αποφάσεις των δύο συνεδρίων μας. Οφείλεται στον σ. Καζάκη, στις αδιαμφισβήτητες γνώσεις του, στο αλάνθαστο πολιτικό του κριτήριο, αλλά κυρίως γιατί δυόμισι χρόνια τώρα, ούτε μια στιγμή δεν έδειξε να λυγίζει, ούτε φευγαλέα δεν έδειξε να χάνει το στόχο του. Οφείλεται τέλος στη στρατηγική που με μεθοδικότητα επεξεργάστηκε η Πολιτική Γραμματεία και ακολουθούμε απαρέγκλιτα και που συνίσταται ακριβώς στη δημιουργία αυτής της νέας Εθνικής Λαϊκής Ενότητας.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου. Τα πρώτα αυτά εμφανή αποτελέσματα της προσπάθειάς μας, μας δίνουν δύναμη και μας οπλίζουν με αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε. Στο τέλος θα δικαιωθούμε. Αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Απ’ εδώ και πέρα κανείς πολίτης να μη μείνει μόνος χωρίς να γνωρίζει τις θέσεις μας, τα προτάγματά μας και την πολιτική μας πρόταση.

Από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα και την Κρήτη, από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, όλοι οι επαμίτες πρέπει να εντείνουν τη προσπάθεια και να πείσουν και τον τελευταίο για το δίκιο του αγώνα.

Είμαστε πολλοί και γινόμαστε καθημερινά περισσότεροι. Οι λίγοι λιπόψυχοι και «κουρασμένοι», οι μεμψίμοιροι δεν αντέχουν και απομακρύνονται από μόνοι τους. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο είναι εδώ παρόν και διαμορφωτής πλέον των εξελίξεων.

Αν και ο αφορισμός ότι με τις εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί τότε θα ήσαν παράνομες, εν πολλοίς ισχύει, αλλά αφήνουν περιθώρια, χαραμάδες έστω, για ενδυνάμωση και πλατειά συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων γύρω από τις θέσεις και τα προτάγματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, με τελικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την Ανατροπή. Η πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας και δεν πρόκειται να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη….

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι β’ συντονιστής της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 Αθήνα

Με συμμετοχές, όπως το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο, του Hördur Torfason: εμπνευστή και επικεφαλής της «ειρηνικής ισλανδικής επανάστασης» του 2008, του πολύ γνωστού οικονομολόγου και μέλους της κίνησης Socialismo 21, Pedro Montes, του οικονομολόγου Marco Balestra, μέλος του δικτύου οικονομολόγων Eurotruffa και πολλών άλλων εκπροσώπων Κινημάτων από Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ρουμανία, κ.α., θα διεξαχθεί Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, στην Αθήνα, με διοργανωτή το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ). Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο Δημήτρης Καζάκης, Γενικός Γραμματέας του Ε.Πα.Μ..

Η Διεθνής Συνάντηση, έχει θέμα: «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» και θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013, στο «Ciné Κεραμεικός» (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικός) με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν με ερωτήσεις προς τους καλεσμένους. Το συνέδριο, θα είναι σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης, από πρώτο χέρι, για τις έντονες πολιτικές διεργασίες και τη δημιουργία νέων πολιτικών χώρων, σε πολλές χώρες του κόσμου, με κύρια συνισταμένη την αμφισβήτηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού ως κύριου υπεύθυνου για την παγκόσμια κρίση, μέρος της οποίας αποτελεί και η Ελλάδα. Παράλληλα θα συζητηθεί πώς το χρέος, το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρω-ένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και εν τέλει στην εξαθλίωση. Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές του ίδιου προβλήματος για τις χώρες τους και θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης που προτείνουν.

Το πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου θα το βρείτε εδώ.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Πολιτικός... «καρπαζοεισπράκτορας» έχει καταντήσει πλέον η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Όποιο στοιχείο κι αν δημοσιευτεί για την Ελλάδα, κάθε έκθεση διεθνούς οργανισμού αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας σήμερα συνιστούν πλήγμα κατά της πολιτικής που ασκούν Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς αποκαλύπτουν πόσο ολέθρια αποτελέσματα έχει. Ακόμη χειρότερα, διαγράφουν ένα εξαιρετικά ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί...
δήθεν «ανάπτυξης».

Παρόλο που οι βουλευτικές εκλογές απέχουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια, τα νεότερα ιδίως σε ηλικία στελέχη της ΝΔ που θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα επανεκλογής όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική που διαλύει τη χώρα. Αρχίζουν έτσι να αντιδρούν υποτονικά προκειμένου να έχουν ίσως κάποια ελπίδα προσωπικής πολιτικής διάσωσης, μη εμφανιζόμενοι απολύτως ταυτισμένοι με την πιο ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που έχει υλοποιήσει ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δεξιοί βουλευτές αφενός σε μεγάλο ποσοστό ζητούν το κεφάλι του πασοκικής προέλευσης αδίστακτου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επιδιώκοντας την καθαίρεσή του και αφετέρου τόσο οι καραμανλικοί όσο και οι μητσοτακικοί διαφοροποιούνται εμφανώς από την ακροδεξιά γραμμή του Αντώνη Σαμαρά.

Τρικυμία σε... ποτήρι
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης Σαμαράς χαράζει μόνος του την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υλοποιώντας όλες τις εντολές των Γερμανών, ενημερώνοντας απλώς τον Αντώνη Σαμαρά για τις αποφάσεις του. Είναι επίσης πολύ πιο σημαντικός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Οι αντιδράσεις κατά του Στουρνάρα δεκάδων βουλευτών της ΝΔ και κάποιων από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν υπόψη τους και το γεγονός ότι με μεγάλη χαρά τόσο ο Βενιζέλος όσο και πρωτίστως ο Σαμαράς θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Στουρνάρα. Ο άνθρωπος αυτός όμως δεν είναι μόνο των Γερμανών. Είναι και ο άνθρωπος των Ελλήνων τραπεζιτών, του μοναδικού, δηλαδή, τμήματος της οικονομικής ελίτ της χώρας που στηρίζει αμετακίνητος την κυβέρνηση Σαμαρά – για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα διατηρεί τις βάσιμες ελπίδες του ότι κάτι θα μπορέσουν να διασώσουν προσωπικά και οι Έλληνες τραπεζίτες στη διαδικασία σταδιακής υπαγωγής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο αντίστοιχο γερμανικό.

Υπό το πρίσμα αυτό, όσο κι αν επιθυμεί ο Σαμαράς να διώξει τον Στουρνάρα και όσο κι αν είναι βέβαιος ότι καθόλου δεν θα διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό ο Βενιζέλος, αποκλείεται να το κάνει υπό τις παρούσες συνθήκες, αν δεν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Γι’ αυτό, άλλωστε, έσπευσε να τον καλύψει πλήρως την περασμένη εβδομάδα, όταν φούντωσαν οι σχετικές φήμες περί δήθεν πιέσεων των δεξιών βουλευτών να απομακρυνθεί ο Γ. Στουρνάρας.

Τι θα γίνει αργότερα, βέβαια, όταν θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταρρέει, είναι αδύνατον να προβλεφθεί από τώρα. Δεδομένου ότι ο Αντ. Σαμαράς θα καθαιρεθεί από αρχηγός μόλις η ΝΔ χάσει τις βουλευτικές εκλογές, οι διακριτικές αντιδράσεις καραμανλικών και μητσοτακικών στη θεωρία «των δύο άκρων» πρέπει να ιδωθούν υπό το πρίσμα του πλασαρίσματος όσων καταγγέλλουν την ανοησία αυτή στη «μετασαμαρική» ΝΔ. Προετοιμάζονται για τη φάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, οπότε, φυσικά, θα ήταν ακόμη πιο γελοία μια ΝΔ που θα ισχυριζόταν ότι... η κυβέρνηση της χώρας «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!


Παραμύθι η «ανάπτυξη»
Χαστούκι για την κυβέρνηση από πολιτική σκοπιά ήταν η έκθεση του ΔΝΤ που αποκάλυψε ότι για το 2014 χρειάζονται μέτρα που να φέρουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 2,6 δις ευρώ, άρα η κυβέρνηση Σαμαρά έλεγε ψέματα όταν διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα τον επόμενο χρόνο. Το ΔΝΤ διακήρυξε επίσης για μια ακόμη φορά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς νέο «κούρεμα», χωρίς, δηλαδή, αυτή τη φορά να υποστούν ζημιές τα κράτη της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ – πράγμα που, φυσικά, αρνούνται κατηγορηματικά οι Γερμανοί.

Οι πάντες ομολογούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί και αποδεικνύουν την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης. Για την τετραετία 2013-2016, π.χ., η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει για ομόλογα που έχει εκδώσει και τα οποία λήγουν σε αυτό το χρονικό διάστημα το κολοσσιαίο ποσό των 74,7 δις ευρώ και μάλιστα στην ίδια τετραετία η χώρα μας πρέπει να πληρώσει επιπλέον 36,5 δις ευρώ για τόκους – συνολικά δηλαδή... 111,2 δις ευρώ από το 2013 ως το 2016!

Υπάρχει, άραγε, Έλληνας –εκτός αν είναι πολιτικός απατεώνας– που να νομίζει ότι η Ελλάδα έχει να πληρώσει 110 δις την επόμενη τετραετία; Πού να τα βρει, αν δεν γίνει «κούρεμα» ή μετάθεση για αργότερα αυτών των υποχρεώσεων;


«Πρωτογενές»... αίσχος!
Λογιστικές απάτες δεν αρκούν για να πληρωθούν τα χρέη σε ξένους δανειστές. Αυτές είναι κατάλληλες μόνο για να εξαπατούν τον κοσμάκη, όπως αποδείχτηκε για πολλοστή φορά και με τον προϋπολογισμό (το προσχέδιο προϋπολογισμού ουσιαστικά, αφού είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει επί τα χείρω πριν ψηφιστεί) του 2014.

Διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι θα πετύχει το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δις ευρώ. Μάλιστα. Μόνο που, όπως είδαμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2014, περικόπτει δαπάνες για συντάξεις, μισθούς, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη ύψους... 2,7 δις! Τρώει, δηλαδή, η κυβέρνηση τις συντάξεις των γέρων και περιορίζει τα φάρμακα και τους γιατρούς για την υγεία του ελληνικού λαού και αυτό το ονομάζει... «πρωτογενές πλεόνασμα»!
Τόσο αποκρουστικό είναι, λοιπόν, το αληθινό πρόσωπο του κυβερνητικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Πρωτογενές... αίσχος έπρεπε να το λένε!

Χειρότερη η ΕΕ
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είναι σίγουρα η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την εξουσία στη χώρα μας. Ακόμη χειρότεροι όμως και από την κυβέρνηση αυτή είναι οι τεχνοκράτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αυτά τα παχυλά αμειβόμενα παράσιτα, που αλίμονο στο κράτος που θα πέσει στα νύχια τους. Σε έκθεσή τους προς την Κομισιόν, λοιπόν, αυτοί οι χρυσοκάνθαροι πρότειναν να καταργηθούν όλοι οι χαμηλότεροι συντελεστές του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα της κρίσης, δηλαδή, αυτοί προτείνουν ο συντελεστής 6,5% του ΦΠΑ για τα φάρμακα, τον τουρισμό, τις εφημερίδες και τα βιβλία να αυξηθεί κατά... 16,5 εκατοστιαίες μονάδες και να γίνει 23%! Να ακριβύνουν, δηλαδή, πάνω από 15% τα φάρμακα – προφανώς για να πεθαίνουν γρηγορότερα οι γέροι δίχως φάρμακα και να λύσουν έτσι και το συνταξιοδοτικό και να σακατεύεται η υγεία περισσότερων Ελλήνων! Να ακριβύνουν 15% οι εφημερίδες και τα βιβλία για να μην διαβάζουμε και άλλο τόσο οι τουριστικές υπηρεσίες ώστε να περιοριστούν οι τουρίστες που έρχονται!

Επίσης, να αυξηθεί από 13% σε 23% ο ΦΠΑ για τα τρόφιμα ώστε να τρώμε λιγότερο. Το ίδιο και το ηλεκτρικό ρεύμα (συν τοις άλλοις για να πλενόμαστε λιγότερο και να βρωμάμε απλυσιά ώστε δικαίως να μας αποκαλούν «γύφτους των Βαλκανίων»), τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς (για να μην ξεπορτίζουμε από τα σπίτια μας), τα εισιτήρια των θεαμάτων (ώστε να είναι σίγουρη η αποβλάκωσή μας) κ.λπ.

Είδατε η Ευρώπη, η πολιτισμένη ΕΕ, οι εταίροι και αφέντες του Σαμαρά και του Βενιζέλου; Δεν ανέχεται τα «δουλικά» της να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο και φροντίζουν να τα βάζουν στη θέση τους!

Απειλή ανωμαλίας
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν οι εκλογές γίνουν σε συνθήκες ομαλότητας, όπως τα σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια, είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να τις κερδίσει η ΝΔ. Μόνο αν επικρατήσουν συνθήκες κρατικής δεξιάς τρομοκρατίας –τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών, γιατί βρισκόμαστε μισόν αιώνα αργότερα, σαν τις εκλογές «βίας και νοθείας» του 1961– μπορεί η ΝΔ να έχει ελπίδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να φοβάται προβοκάτσιες εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, αφού η πολιτική διάσωσή της μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε κλίμα πολιτικής ανωμαλίας βάσει των σημερινών δεδομένων.

Πολύ θα ήθελαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να χώσουν στη φυλακή με οποιαδήποτε κατηγορία, ψεύτικη ή αληθινή, κάποιους αριστερούς για να διευκολύνουν την επίθεσή τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό στόχο την παραμονή τους στην εξουσία. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να κινηθούν στα όρια της εκτροπής για να το πετύχουν.
Το θέμα είναι πόσο ισχυρά θα αντιδράσει ο λαός μας για να ακυρώσει τα υπό εξέλιξη ή κατά φαντασία σχέδιά τους.

http://harryklynn.blogspot.gr/

του καθ. δρ. Γ. Ζουγανέλη
Εγκληματική για την Ελληνική κοινωνία παραμένει η συμπεριφορά των “μεγάλων” δημοσιογράφων αυτών των κυρίων και κυριών, που μιλούν ή έχουν φίλους πρωθυπουργούς.
Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι είναι τόσο ανίκανοι ή τόσο ανίκανες, ώστε να προάγουν καθημερινά ασήμαντα θέματα προς συζήτηση. Ο κόσμος γελάει μαζί τους αλλά αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους χωρίς καμμία αίσθηση ενοχής, προκλητικά, κακόφωνα, αδιάφορα και μερικές φορές χαρίζοντας στους ιθαγενείς καθρεφτάκια. Αίσχος.

Οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι πρέπει να ντρέπονται για το ρόλο που έχουν παίξει στη γενοκτονία του Ελληνικού λαού.
Καλύτερα να ασχοληθούν με το καθαρισμό αιθουσών. Και εκεί δεν χρειάζεται δίπλωμα αλλά τουλάχιστο κάτι χρήσιμο θα παράγουν. Αυτό που κάνουν καθημερινά δεν είναι δημοσιογραφία αλλά ο γάμος του καραγκιόζη. Μου θυμίζουν όρνεα που πεινάνε. Και η προπαγάνδα έχει τα όρια της.


Επιλογές προσώπων που θα ακούγονται στα ΜΜΕ…
Οι φίλοι του ΔΟΛιου κατεστημένου φαίνεται ότι συνεχίζουν να αποφασίζουν για το ποιά πρόσωπα (Μαιμούδες του Ερμή) είναι καλό να ακούγονται ή να βλέπονται στα ΜΜΕ. Οι ακίνδυνοι προωθούνται ενώ για όσους ανοίγουν τα μάτια στον κόσμο φαίνεται να δίνουν οδηγίες ακόμη και σε περιφερειακά κανάλια να αποφεύγονται. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Έτσι όμως δεν λειτουργεί μια σωστή δημοκρατία αλλά μια δημοκρατία ηλιθίων, λαμογιών και απατεώνων της πίσω πόρτας του Μαξίμου που πλέον έγινε διαστημική πύλη…
Πάγια είναι η παρουσία των “Μαιμούδων” του Ερμή στα ΜΜΕ που προιδεάζουν τους πολίτες ή τους κατευθύνουν σε συγκεκρμένες και προααποφασισμένες λύσεις ή γεγονότα.
Οι δημοσιογράφοι είναι πάντα ενημερωμένοι και πάντα γνωρίζουν τί, πώς και πότε να το βγάλουν. Η συνενοχή τους δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε εμείς σε αυτό το άρθρο. Οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν τη στάση ζωής τους απο χρόνια. Αυτά τα χοντρόπετσα γαιδούρια της Καρπασίας όμως προκλητικά συνεχίζουν να το αγνοούν. Κρίμα για τη χώρα. Κρίμα για όλους.

Τράπεζες, καταθέσεις και δικαιώματα…
Οι τράπεζες συνεχίζοντας την κακοδιαχείριση που έκαναν μέχρι τώρα και με τις πλάτες της κυβέρνησης, συνεχίζουν να δανείζουν επιχειρήσεις που είναι πασιφανές ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ τα δανεικά που έχουν πάρει. Με ποιό δικαίωμα το κάνουν; Ρώτησαν τους απλούς καταθέτες των οποίων εξανέμισαν τα λεφτά σε επιχειρήσεις που έπιναν μόνο αίμα εντός και εκτός Ελλάδας; Όχι.
Να θυμηθούμε τις τόσες καταγγελίες για το τρόπο που δινόντουσαν οι δανειοδοτήσεις σε επιχειρήσεις ή τους νόμους που η κυβέρνηση επινόησε για να καλύψει τις αποφάσεις των τραπεζιτών;
Νομίζω ότι πολλοί πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν νομικά και με μεγάλη προσοχή κατά των τραπεζών και να ζητήσουν τον έλεγχο τους, για να μη τους προλάβουν τα γεγονότα απο μια νέα κατολίσθησή τους. 

Οι πολίτες πρέπει να ενδιαφέρονται για το πού πηγαίνουν ή που πήγαν οι καταθέσεις τους τόσα χρόνια. Αυτό το δικαιούνται απο τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης θέλει να τους βλέπει σαν “επενδυτές”. Κανένας “επενδυτής” δεν επενδύει σε επενδύσεις που τρώνε συνέχεια χρήματα εν τη αγνοία του, σε επενδύσεις που δεν παράγουν και που συνεχώς φουσκώνουν σαν μπαλόνια που σκάνε όταν οι ιδιοκτήτες τους κληθούν να πληρώσουν…

Οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι ποτέ δεν πληροφόρησαν και δεν πληροφορούν τους πολίτες για τα δικαιώματα τους αλλά μόνο για τις υποχρεώσεις τους.

Τα γενόσημα που πληρώνατε ακριβά επι δεκαετίες…Πρόσφατα γίνεται συζήτηση στα ΜΜΕ γύρω απο τις τιμές των φαρμάκων. Θα παρατηρήσατε ότι σε δύο εκπομπές ο υπ. υγείας αναφέρθηκε στο γεγονός των γενοσήμων που επί χρόνια παράγονται στην Ελλάδα. Το αν είναι πολύ καλή ποιότητα όπως λέει αυτό ερευνάται. ¨Εχει την άποψη ότι η τιμή τους πρέπει να μειωθεί κατα πολύ αντι να αυξηθούν οι εισφορές.

Υπενθυμίζω, ότι με τον όρο γενόσημο φάρμακο χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε φάρμακο του οποίου η δραστική ουσία δεν καλύπτεται πλέον από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δικαιωμάτων επ΄ αυτού.

Τα γενόσημα φάρμακα έχουν χαμηλότερη τιμή από τα φάρμακα στα οποία ευρίσκονται σε ισχύ δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.
Απο το ανωτέρω video λείπουν δύο σημαντικές πληροφορίες που θα έπρεπε να μάθει ο τηλεθεατής. Ποιό είναι το κόστος κατασκευής του γενόσημου Ελληνικού φαρμάκου και ποιός κάνει έλεγχο ποιότητας και πιστότητας.
Στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι το πιθανότερο “κανείς” .
Ούτε για τα γενόσημα που πούλαγαν οι Ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων επι δεκαετίες φτειάχνοντας στην Ελλάδα τις συνταγές εκείνων που έχασαν τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας συλλέγοντας τεράστια κέρδη δεν άκουσαν ποτέ κάτι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι; Ακόμη και τώρα όμως δεν φαίνεται να το έχουν ανακαλύψει. Τυχαίο; Ο Σύλλογός τους αλήθεια λειτουργεί;

Φορολόγηση των πολιτών και όχι του κατεστημένου…
Ποιοί δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα; Ποιοί συνέχεια ευνοούνται; Πόσοι δημοσιογράφοι μίλησαν διεξοδικά γιαυτό; Kανένας. Ακόμη και αν μιλήσουν δεν θα γίνει τίποτα γιατί αυτοί που ταίζουν τα κόμματα είναι πολλές φορές και επενδυτές της “ελεύθερης” φωνής της δημοιογραφίας με προιστορία στα μεγάλα παιγνίδια που παίχτηκαν στην χώρα.
Η σιωπή των “μεγάλων” δημοσιογράφων είναι χρυσός. Πώς απέκτησαν τόση περιουσία; Αναλύοντας μια είδηση ή μια πολιτική απόφαση σαν αναμετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα…

Δεν είναι αθώοι οι “μεγάλοι” δημοσιογράφοι. Ξέρουν και δεν μιλούν. Για ότι ακολουθήσει στη χώρα έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη.

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/11/blog-post_4490.html

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ (αντί για τις “διαρροές” που θα διαβάσετε στα καθεστωτικά μέσα)
Ο Αθανασίου δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει το σημαντικότατο σημείο, ώστε η συζήτηση να μην εξελιχθεί σε Βατερλό.
“Θα ψηφίσω μόνον εάν εισαχθούν ονομαστικά οι γενοκτονίες του Ελληνισμού και η γενοκτονία των Αρμενίων”

“Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοσχέδια αλλά με πάταξη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που δημιουργεί την εξαθλίωση”!
“Το υφιστάμενο πλαίσιο ήταν αρκετό και πρωτοπόρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου”
Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία της ομιλίας Παυλόπουλου.


Από τα πρακτικά:
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπερψηφίζω επί της αρχής το σχέδιο νόμου, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, της αναδιατύπωσης του άρθρου 2 και ιδίως, της αναδιατύπωσης για τη συγκεκριμενοποίηση του ζητήματος, του τί εννοούμε γενοκτονίες.

Δηλαδή, γενοκτονίες εννοούμε αυτές που έχει αναγνωρίσει η βουλή των Ελλήνων. Αυτές που έχει αναγνωρίσει ή πρόκειται να αναγνωρίσει και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να το βάλουμε, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος συγκεκριμενοποίησης του συγκεκριμένου αντικείμενου.

Η οποιαδήποτε αναφορά στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της γενοκτονίας προϋποθέτει, για να ήταν ασφαλής και απόφαση δικαστικού οργάνου, που θα εφήρμοζε σχετική απόφαση.
Αλλά εκείνο που τονίζω είναι ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, διότι για γενοκτονίας όπως Αρμένιοι, όπως είναι το θέμα των Ποντίων και όπως είναι το θέμα των Ελλήνων του Πόντου, που βεβαίως όλοι ξέρουμε και ελπίζω να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν συνωστισμός – γενοκτονία ήταν – λοιπόν, για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει και κάποια δικαστική απόφαση.

Πώς θα εφαρμοστεί η διάταξη, λοιπόν, που ορίζει τί είναι η γενοκτονία; Άρα πρέπει να μπει ρητώς, ότι μιλάμε, όπως το είπατε και εσείς από την αρχή το υπονοήσατε – το υπονόησε ο κύριος Κουτσούμπας και άλλοι συνάδελφοί – ότι μιλάμε για τις γενοκτονίες εκείνες που αναγνώρισε η βουλή των Ελλήνων, ως τέτοιες και ξέρουμε ποιες είναι ή εκείνες που η βουλή των Ελλήνων επιφυλάσσεται να αναγνωρίσει στο μέλλον.
Εύχομαι να μην χρειαστεί, αλλά ας έχουμε την ασφαλιστική δικλίδα. Αυτό είναι προϋπόθεση. Αυτή η αλλαγή ελπίζω να γίνει αύριο, κάποια στιγμή, δηλαδή, στην Επιτροπή, ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για τα περαιτέρω και για την αναδιατύπωση κάποιων πραγμάτων.

Άρα, λοιπόν, ψηφίζω επί της αρχής – το τονίζω – και είναι προϋπόθεση αυτό της ενσωμάτωσης της διάταξης που αφορά στον προσδιορισμό των γενοκτονιών, όπως αυτές καθορίστηκαν από τη βουλή των Ελλήνων. Θα ήθελα όμως να προσθέσω και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Ψηφίζω επί της αρχής το σχέδιο νόμου, αλλά προβληματίζομαι για την ανάγκη, την οποία έχει προκύψει, να φέρνουμε τέτοια νομοσχέδια και να τα ψηφίζουμε. Γιατί εκεί πρέπει να στρέψουμε περισσότερο την προσοχή μας. Ορθά ελέχθη από τον κύριο Λοβέρδο και χαίρομαι που το λέει, ότι ο νόμος 927 του 1979 ήταν ένας νόμος σαφής και πολύ επαρκής. Ουδέποτε είχε τεθεί θέμα στην Ελλάδα και επειδή ως αρμόδιος Υπουργός είχαν χειριστεί το θέμα της απόφασης (;), μαζί με τον τότε Υπουργό δικαιοσύνης, το 2008, θέλω να σας πω το εξής. Όταν ετέθη στο συμβούλιο, γιατί είχε περάσει από το ΤΖΑΙ(;), το συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και λοιπά, είχε περάσει σχετική απόφαση – πλαίσιο, η Ελλάδα θεωρούσε τότε και το είχε διακηρύξει ρητώς, ότι η νομοθεσία της – ναι το ψηφίσαμε και είπαμε ότι η νομοθεσία μας ήταν επαρκής, επαρκέστατη – και να θυμίσω και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ, το οποίο το είχαμε συζητήσει και υπό την άλλη σας ιδιότητα.

Η Ελλάδα, εθεωρούσε τότε ότι είχε διακηρύξει ρητώς, ότι η νομοθεσία της, ναι το ψηφίσαμε , είπαμε ότι η νομοθεσία μας είναι επαρκής. Επαρκέστατη. Και να θυμίσω και κάτι άλλο κ. Υπουργέ, το οποίο το είχαμε συζητήσει ξανά και με την άλλη σας ιδιότητα, μέχρι το 2010 – 2011, ουδείς μας είχε ενοχλήσει, ότι δεν είχαμε ενσωματωθεί με την απόφαση πλαίσιο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ετούτος ο λαός και άλλοι λαοί, δεν έχουμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας αλλά ιδίως ετούτος ο λαός, δεν είχε ξανά φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Πότε δημιουργήθηκε το ζήτημα για την Ελλάδα; Και γενικότερα και για άλλες χώρες της Ε.Ε., όταν το αυγό του φιδιού, ξαναγεννήθηκε. Όταν η ακροδεξιά, με τη μορφή ή τη λεοντή του φασισμού ή του ναζισμού, ή του νεοφασισμού ή του νεοναζισμού εμφανίστηκε και την ξαναείδαμε. Τότε προέκυψε το θέμα. Μην αυταπατόμεθα. Αυτή είναι η ουσία, η οποία μας οδηγεί σήμερα να υιοθετήσουμε αυτές τις διατάξεις. Αυτή η ακροδεξιά στροφή, για να αντιμετωπιστεί δεν είναι μόνο θέμα νόμου, είναι θέμα νοοτροπίας και ο ελληνικός λαός δεν είχε ποτέ τέτοια φαινόμενα, γι’ αυτό και δεν πιστεύαμε τίποτα ότι τόσες χιλιάδες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, μπορούν να χαρακτηριστούν με οποιοδήποτε τρόπο ναζί ή φασίστες. Αυτά είναι φαινόμενα των καιρών, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λίγοι οι οποίοι είναι τέτοιοι αλλά πρέπει να δούμε ποιες πολιτικές είναι εκείνες που οδήγησαν στο να δημιουργηθούν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, τέτοιου είδους ακροδεξιές παραφυάδες.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πολύ περισσότερο από εμάς, τέτοια φαινόμενα όπως είναι στη Γαλλία, στην Ολλανδία, όπως είναι στην Ουγγαρία ακόμα και στην Αγγλία αρχίζουν να φαίνονται. 40% των ευρωπαίων πολιτών, αποκτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιευρωπαϊκές τάσεις και μάλιστα με ακροδεξιά κατεύθυνση.
Πώς θα φαινόταν, σε όλους εκείνους που υιοθετούν αυτές τις πολιτικές ένα ευρωκοινοβούλιο που θα μπορούσε να έχει κοντά στο 30%, δυνάμεις οι οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ρέπουν προς την ακροδεξιά ή αν θέλετε φλερτάρουν με την ακροδεξιά.

Θα φτάνουν αυτές οι διατάξεις που ψηφίζουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα; Νομίζω πως όχι.
Και αυτό πρέπει να το καταστήσουμε σαφές, όλες οι πολιτικές δυνάμεις καθένας από το δικό του μετερίζι, καθένας με την ιδεολογία του, αλλά πρέπει να το δούμε. Αντί να καθόμαστε εδώ, και να ψάχνουμε να βρούμε τη μικρή διάταξη εκείνη που θα καλύψει τις δικές μας ανησυχίες, μπορώ να πω, να ευχηθούμε να μην χρειαστεί να τις εφαρμόσουμε. Είναι καλύτερα ο νομοθέτης να έχει ένα ευρύ πλαίσιο, για τον δικαστή προκειμένου να μπορέσει να κινείται και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες που μπορεί, και αύριο να μην είναι οι σημερινές.

Γι’ αυτό το τονίζω, ναι υπερψηφίζω με την προϋπόθεση που είπα στην αρχή, αλλά καλύτερα είναι να προβληματιστούμε, ότι όλα αυτά τα φαινόμενα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που δεν ταιριάζουν στον ψυχισμό του έλληνα, θα ξεριζωθούν, όταν θα πάψουν να υπάρχουν κοινωνικές ρίζες οι οποίες τα επώασαν, τα δημιουργούν και ενδεχομένως, πράγμα που απεύχομαι να τα ενισχύσουν στο μέλλον και αυτό είναι ένας κοινός αγώνας, που πρέπει να γίνει όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και όλων των δυνάμεων στην Ευρώπη γενικότερα, που οραματίζονται μια Ευρώπη του πολιτισμού και της δημοκρατίας, όπως οι πατέρες που τη δημιούργησαν, και όχι μία Ευρώπη η οποία θυσιάζεται, στην προκρούστια μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής χωρίς διέξοδο και με πολλά ερωτηματικά.
Ευχαριστώ κ.Πρόεδρε.

http://olympia.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget