1/9/2013 - 1/10/2013  ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Αντισυνταγματική θεωρεί κάθε νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει την αναπληρωματική εκλογή βουλευτών, σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι «το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιβάλει
αναπληρωματική εκλογή για την κατάληψη έδρας που κενώθηκε εφόσον έχουν παραιτηθεί όλοι οι αναπληρωματικοί που έχουν ανακηρυχθεί.

Επίσης, το Σύνταγμα στο άρθρο 53 αναφέρει ότι δεν γίνεται αναπληρωματική εκλογή αν οι παραιτηθέντες είναι λιγότεροι από 60, αν βρισκόμαστε στο τέταρτο έτος της βουλευτικής περιόδου, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει σήμερα που διανύουμε το δεύτερο έτος. Κάθε μελλοντική νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει την αναπληρωματική εκλογή θα είναι αντισυνταγματική γιατί προσβάλλει το αντιπροσωπευτικό σύστημα που είναι οργανωτική βάση του ελληνικού πολιτεύματος».defencenet.gr

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΥΡΕ 214

Σε προσωπική και σφοδρότατη επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά καλό θα ήταν να προσέχει τα λόγια του, μέρες που είναι:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για  «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», αναφερόμενος στη σύμβαση των υποβρυχίων που υπέγραψε ο Ε. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας το 2010  λέγοντας πως αυτή που «έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα που διέπραξαν στον Σκαραμαγκά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο Έλληνας φορολογούμενος έχει δώσει 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα.

Αυτήν τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης, ο κ. Σάφα, κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο».

Το ελληνικό Δημόσιο, είπε ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Abu Dhabi Mar του κ. Σάφα. Ταυτόχρονα οφείλει να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια, να ναυπηγηθούν, να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι τα ναυπηγεία αυτά, με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που έχουν, μπορούν να είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.

Ταυτόχρονα, προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να κάνουμε κι όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις νομικής υποστήριξης, προεργασίας αλλά και διεκδίκησης στην ΕΕ προκειμένου να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν την κρατική ενίσχυση των Ναυπηγείων. Επίσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι

«ας το γνωρίζουν καλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά και συνολικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία».

Πάντως εμείς θα συμβουλεύαμε τον Α. Τσίπρα, ας προσέχει καλού κακού τις εκφράσεις του προς τον Ε.Βενιζέλο και γενικά την κυβέρνηση αυτή την εποχή. Μπορεί να του κτυπήσουν την πόρτα τα ξημερώματα για να αντιμετωπίσουν και "το άλλο άκρο"... defencenet.gr

Του Κλεάνθη Γρίβα

Η κατασκευή μιας ελληνικής «φαμίλιας» από έναν καθ'ημάς «Ντον» που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία στις 10-6-1989.

Αυτή η απόπειρα για σκιαγράφηση των στοιχείων που αναδεικνύουν τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μουσολινισμού και του Παπανδρεϊσμού, πυροδοτήθηκε από έναν παραλληλισμό του Παπανδρέου με τον Μουσολίνι, που έκανε σε ανύποπτο χρόνο ο Αλέξανδρος Παναγούλης.
Και χρωστάει πολλά στις σχετικές οξυδερκείς παρατηρήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, και στην ενδιαφέρουσα «Εισαγωγή» του στο βιβλίο του Τζ. Μποκα «Η αποκάλυψη του Φασισμού» (Ισοκράτης, Αθήνα, 1984).


Τα ολοκληρωτικά στοιχεία του Παπανδρεϊσμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Αφού δειτε το βίντεο, θα βλέπετε τις ειδήσεις με άλλα μάτια.

Οι Οικονομικοί δολοφόνοι είναι και στη χώρα μας...χρόνια τώρα....

Παρακαλώ διαδώστε το βιντεο με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι καιρός να ξυπνήσουν όλοι.
ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΚΑΤΑ Χ.Α.
Βόμβα τρόικας: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"

Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.

Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.

Η μη αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα «μαγειρέματος» στοιχείων αφού έβγαλαν έξω τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ, είναι αυτό που οδηγεί σε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και νέα μέτρα από την τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις σε συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.

Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016 βάζοντας στην ατζέντα τη «μαύρη τρύπα» 1 δις ευρώ που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία. «Φέρτε μας λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε», λένε.

Η αξίωση των δανειστών προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση, η οποία συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και επι τέσσερις ώρες Σαμαράς, Στουρνάρας και Βρούτσης επιχειρούσαν να χαράξουν «γραμμή άμυνας», εν’ όψει της συνάντησης αύριο του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως λένε ότι η τρόικα κάνει ότι μπορεί για να «δεσμεύει» την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων και δεν χαμπαριάζει από κοινωνικές αναταραχές ως αποτέλεσμα της φτώχιας και της ανεργίας.

Η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τον υπουργό Εργασίας και στόχευε σε αυτή ο κ. Βρούτσης να τους αναπτύξει τα επιχειρήματα του για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από το «σαφάρι» της αδήλωτης εργασίας, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας του κ. Τόμσεν.

Προφανώς δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα και δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση. Όταν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτωβρίου, θα πρέπει να δούν τη λίστα με τα νέα μέτρα, αλλιώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει τη δόση του 1 δις ευρώ του Οκτωβρίου.

Η δόση αυτή έχει και άλλα προαπαιτούμενα. Όπως, το λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών στο οποίο επιμένουν οι δανειστές.

Η αλλαγή της ατζέντας στην επικαιρότητα με τη μονοπώληση του θέματος της Χρυσής Αυγής και των «παρανομιών» που έχει διαπράξει είναι οφθαλμοφανές πώς αποτελεί ένα πρώτης τάξεως προκάλυμμα για να περάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αποφασιστικό χτύπημα κατά της Χρυσής Αυγής, οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σε συνδυασμό με τα μηνύματα για διαφοροποίηση της στάσης του ΔΝΤ και τα «βουνά» προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες.

Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν αποφασίσει να «απαντήσουν» με πρόωρες εθνικές εκλογές, αν ο Ν. Μιχαλολιάκος προλάβαινε να πραγματοποιήσει την απειλή του για μαζικές παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τώρα βλέπουν ότι δεν θα βρουν καλύτερη ευκαιρία για να κερδίσουν το μάξιμουμ δυνατό σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Αποφασίζουν λοιπόν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, όσο είναι ακόμα νωπές οι εντυπώσεις από το «ξεδόντιασμα» της ναζιστικής συμμορίας. Εκτιμούν ότι τους συμφέρει πολιτικά και κομματικά μια εκλογική αναμέτρηση όπου η ατζέντα θα εστιάζεται στο διακύβευμα “σταθερότητα ή χάος” και όχι στο δίπολο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”.

Την άποψη αυτή προωθούν με επιμονή στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι είναι το μόνο πεδίο όπου η ΝΔ μπορεί να βγεί κερδισμένη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, εφ’ όσον μάλιστα συνεχίσει να επενδύει στη «θεωρία των δύο άκρων».

Υπερ της επίσπευσης των εκλογών συνηγορούν και τα δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν ραγδαία πτώση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής και μετακίνηση μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της προς τη Νέα Δημοκρατία. Οι επιτελείς του Μαξίμου υπολογίζουν στα «συν» μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης και το ότι θα μείνουν εκτός Βουλής οι υπόδικοι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, γεγονός που θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ποινικών διώξεων.

Οι κάλπες σχεδιάζεται να στηθούν τον Νοέμβριο, πριν παρέλθει 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, ώστε – βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου – οι βουλευτές να αναδειχθούν με λίστες και όχι με σταυροδοσία.

Ετσι οι κομματικές ηγεσίες θα μπορέσουν να συγκροτήσουν περισσότερο συμπαγείς και «πιστές» κοινοβουλευτικές ομάδες, αποκλείοντας ή τοποθετώντας σε μη εκλόγιμες θέσεις »αμφισβητίες» βουλευτές που έχουν δημιουργήσει προβλήματα, ή υπάρχει φόβος να διαφοροποιηθούν σε κρίσιμες ψηφοφορίες για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν τους επόμενους μήνες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον θεωρούν βέβαιο ότι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο, αλλά έχουν προσδιορίσει και ημερομηνία: Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σχεδόν μετά βεβαιότητας ότι θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου και ότι θα προκηρυχθούν μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Ο εκλογικός μηχανισμός του κόμματος έχει τεθεί ήδη σε ετοιμότητα.

Σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο διαρρέουν και από άλλα κομματικά επιτελεία. Ομως, τα μέσα ενημέρωσης δεν θέλησαν να δώσουν έμφαση σ’ αυτό το θέμα, όσο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μονοπωλούσαν οι ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και από τα «μηνύματα» που θα λάβει τις επόμενες μέρες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Τα στοιχεία που θα μετρήσουν στη λήψη των τελικών αποφάσεων θα είναι η διαφαινόμενη διαφοροποίηση της στάσης του ΔΝΤκαι οι προσανατολισμοί της νέας γερμανικής κυβέρνησης όσον αφορά τα θέματα της κρίσης χρέους .

Μία ακόμη πολυ σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου – άρα θα είναι μάλλον αδύνατο να διενεργηθούν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο.

Χ. ΝΙΑΚΑΣ

http://marmaga.blogspot.gr/2013/09/3_30.html

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Δεν έχει τέλος η πτώση των μισθών στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των καθημερινών ανατροπών που συντελούνται στο χώρο εργασίας, σε βάρος των μισθωτών. Τα τελευταία δυσάρεστα νέα ήρθαν από την ελληνική στατιστική υπηρεσία και αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2013, οπότε στην Ελλάδα καταγράφτηκε μείωση των μισθών κατά 7,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, του 2012. Σημασία μάλιστα έχει πως και τότε, το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 2011, είχε καταγραφεί μια εξ ίσου θεαματική πτώση, της τάξης του 7,5%.

Το δράμα που ζουν οι εργαζόμενοι της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, της Τρόικας και της αστικής τάξης που παραγγέλνει κάθε φορά τα μέτρα, φωτίζεται καλύτερα αν δούμε δύο ακόμη στοιχεία. Αρχικά, ότι την ίδια περίοδο (δεύτερο τρίμηνο του 2013) κατά μέσο....
όρο στην ΕΕ των 28 κρατών μελών οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 1%. Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι πως σε καμιά, μα καμιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν καταγράφεται τέτοια θεαματική μείωση μισθών, παρότι στις χώρες όπου εφαρμόζεται το Μνημόνιο (πχ Ισπανία, Κύπρος, Πορτογαλία) κι εκείνες που διέρχονται κρίση χρέους ή είναι στα πρόθυρα της (πχ. Σλοβενία) οι μισθοί μειώνονται σταθερά, αντίθετα με τις άλλες χώρες. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω είναι πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης του κεφαλαίου που επιχειρεί να εκθεμελιώσει ό,τι κατακτήθηκε την μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτή την επίθεση, που δεν έχει τέλος, η πάντα πρόθυμη κυβέρνηση παίζει τον ρόλο πολιορκητικού κριού διευκολύνοντας την επιβολή της “ατζέντας ΣΕΒ”, μιας λίστας με δράσεις που έμπαινε επιτακτικά εδώ και χρόνια με κάθε αφορμή και τώρα ήρθε η ευκαιρία να εφαρμοστεί μέχρι τέλους.

Τα όσα συζητιούνται μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η δόση δε του 1 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί εντός Οκτωβρίου αποτελεί ιδανικό μέσο εκβιασμού για την Τρόικα και ιδανικό επίσης φύλλο συκής για τους εγχώριους συνεργάτες της, που μπορούν να εμφανίζονται ότι δεν θέλουν μεν, αλλά τι άλλο να κάνουν για να μην πτωχεύσουμε…

Τα μέτωπα που ξεχωρίζουν είναι τουλάχιστον τέσσερα: Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και η λήψη μέτρων για να κλείσουν τα κενά στα δημόσια οικονομικά και το ασφαλιστικό. Η προτεραιότητα που έχει η απελευθέρωση, δηλαδή η διευκόλυνση των απολύσεων, επιβεβαιώθηκε από τις Βρυξέλλες, δια στόματος του Όλι Ρεν όταν απάντησε σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χουντή, αποκαλύπτοντας έτσι την ευθύνη της ΕΕ στην εφαρμογή του εργασιακού Μεσαίωνα. Άμεσος στόχος των ελλήνων βιομηχάνων είναι το μηνιαίο όριο απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις από 5% που είναι σήμερα (ενώ μέχρι το πρώτο Μνημόνιο ήταν 2%) να πάει στο 10%, δηλαδή να διπλασιαστεί. Πρόκειται για μέτρο που θα δώσει νέα ώθηση στην ανεργία, όπως το δικό της μερίδιο για την αύξηση της ανεργίας στο επίπεδο του 27% είχε η προηγούμενη αύξηση του ορίου απολύσεων, χωρίς να προσθέσει το παραμικρό θετικό στην αύξηση του προϊόντος. Μοναδικοί κερδισμένοι θα είναι επομένως οι βιομήχανοι που θα μειώσουν το εργατικό κόστος οδηγώντας χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Αύξηση της ανεργίας θα προκαλέσουν επιπλέον και τα σχέδια της Τρόικας για το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και της μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ. Εδώ οι Τροϊκανοί λειτουργούν σαν εμπορικοί αντιπρόσωποι της γερμανικής και αμερικάνικης κυρίως αμυντικής βιομηχανίας (παρότι και τα ελληνικά ιδιωτικά συμφέροντα κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι στον κλάδο που ζει από τις κρατικές παραγγελίες) η οποία εποφθαλμιά τις παραγγελίες των εγχώριων βιομηχανικών μονάδων. Ακόμη όμως και τα πιο ήπια σχέδια αναδιάρθρωσης του κλάδου προβλέπουν την απόλυση 1.500 εργαζομένων που έχουν πολύ υψηλή ειδίκευση. Για την διευκόλυνση των ιδιωτών που θα αγοράσουν τις δύο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) η Τρόικα επέβαλε την αποπληρωμή οφειλών των δήμων ύψους 163 εκ. ευρώ τα οποία θα αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα από τους αποδιδόμενους πόρους. Έτσι την ώρα που οι δήμοι κλείνουν βρεφονηπιακούς σταθμούς κι απολύουν μαζικά προσωπικό θα ξεχρεώνουν τους λογαριασμούς τους στις εταιρείες ύδρευσης, για να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση.

Το σημαντικότερο μέλημα ωστόσο της Τρόικας σχετίζεται με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, η πρώτη μορφή του οποίου θα κατατεθεί στις 7 Οκτωβρίου. Ειδικότερα τα κενά που ήδη παρατηρούνται, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της αδυναμίας των φορολογουμένων να πληρώσουν τα παράλογα χαράτσια (με τα χρέη των πολιτών προς την εφορία να αγγίζουν τον Αύγουστο το επίπεδο ρεκόρ των 60 δισ. ευρώ), προετοιμάζουν το έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα και μειώσεις των ασφαλιστικών παροχών ακόμη και των συντάξεων για να μειωθεί το έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος που ανέρχεται σε 6 δισ. και προέκυψε φυσικά κυρίως από την κρατική υποχρηματοδότηση. Αλλά αυτό είναι μάλλον άσχετο θέμα για την κυβέρνηση…

από το «Πριν»

Αλβανική πλατεία (!) στη Θεσσαλονίκη !!! ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ...!!

Πόδι στη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να βάλει η αλβανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας σαν «Δούρειο Ιππο» τον Δήμο Δυρραχίου, αδελφοποιημένη πόλη της γείτονος με τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο όμορφα θα αισθάνονται οι Θεσσαλονικείς όταν τους επόμενους μήνες θα βλέπουν σε μεγάλη πλατεία της πόλης τους να κυματίζει η σημαία της Αλβανίας, δίπλα
στην ελληνική. Και η εικόνα αυτή δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη, αφού την πλατεία θα κατασκευάσουν οι «μεγαλοϊδεάτες» Αλβανοί και το όνομά της θα είναι αλβανικό. Ακόμη ένα «έργο» του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Η πλατεία Δυρραχίου (έτσι θα λέγεται το αλβανικό πάρκο επί ελληνικού εδάφους) θα βρίσκεται απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης (οδός Μοναστηρίου) σε οικόπεδο του δήμου. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, αποφασίστηκαν τα εξής αποκαλυπτικά:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδέχεται τη δωρεά από το προξενείο της Αλβανίας α) της κατασκευής και τοποθέτησης μαρμάρινης στήλης με κείμενο: “Πάρκο Δυρραχίου εγκαινιάστηκε στις …/…/ 2013 από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο Δυρραχίου κ. Vangjush Dako και γενικό πρόξενο Αλβανίας. Χορηγός δημαρχείο Δυρραχίου” και στις δύο γλώσσες, β) της κατασκευής και τοποθέτησης μιας μεταλλικής πινακίδας σε υπάρχουσα σιδερένια κολόνα που θα γράφει το όνομα του πάρκου “πάρκο Δυρραχίου” στις δύο γλώσσες, γ) της κατασκευής και τοποθέτησης μιας μεταλλικής άγκυρας, δ) της φύτευσης εποχιακών λουλουδιών κάτω από τις σημαίες, ε) της επισκευής και βαφής ολοκλήρου του περιγράμματος του πάρκου σε χώρο πρασίνου του Δήμου Θεσ/νίκης απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο και θα μετονομαστεί σε “πάρκο Δυρραχίου”. Επίσης, με τη μέριμνα του δήμου, στο ίδιο πάρκο θα τοποθετηθούν δύο (2) ιστοί με τις σημαίες του Δυρραχίου και του Δήμου Θεσ/νίκης».

Ολα αυτά είχαν συμφωνηθεί τον Απρίλιο, όταν υπήρξε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον δήμαρχο της αλβανικής πόλης, Βανγκιούς Ντάκο. «Οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων με κοινό όφελος» είχε τονίσει τότε ο κ. Μπουτάρης, αναφέροντας πως με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δεσμοί, ενώ παράλληλα εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές.

Να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα η αλβανική κυβέρνηση δημιούργησε προβλήματα με την Ελλάδα: 1) Στην Πρεμετή βεβήλωσαν ορθόδοξο ναό και 2) αρκετές φορές έγινε από Αλβανούς πολιτικούς αναφορά στη «Μεγάλη Αλβανία» (εννοούν Αλβανία τον νομό Θεσπρωτίας). Προφανώς όλα αυτά δεν τα είδε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος θα μπορούσε να αποδεχτεί την ευγενική χορηγία του Δυρραχίου, υπό τις εξής τρεις προϋποθέσεις: η πλατεία να φέρει το όνομα Επίδαμνος (το Δυρράχιο ήταν αρχαία ελληνική αποικία), να μην υπήρχε η αλβανική σημαία και ο Δήμος Δυρραχίου να είχε αποκηρύξει τα περί «Μεγάλης Αλβανίας» και τσάμηδων.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ - ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

elnewsgr
hellas-now.com

Βόμβα από τον Αλέξη Μητρόπουλο πίσω από τον “καπνό”: Παραιτήθηκαν de jure της αναδιαπραγμάτευσης του δανείου!!!

Με τον ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α 18/25-1-2013) η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) παραιτήθηκε και de jure από την εθνική μας κυριαρχία και την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ανέλαβε τη δέσμευση να χορηγήσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σελ. 358 επ.) περί αυτού.

Η γνωμοδότηση βεβαιώνει:

« ● ότι το δικαιούχο κράτος-μέλος με τη σύναψη της σύμβασης (κύριας ή τροποποιητικής) έχει έγκυρα και αμετάκλητα δεσμευτεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του,

• ότι η εκ μέρους του δικαιούχου κράτους-μέλους σύναψη, παράδοση και εκπλήρωση των συμβάσεων δεν έχουν και δεν πρόκειται να παραβιάσουν οποιονδήποτε εφαρμοστέο κανόνα δικαίου, κανονισμό ή απόφαση αρμόδιας Αρχής ή οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία ή συνθήκη που εκπορεύεται από κάποιο διεθνή οργανισμό,

• ότι η εκτέλεση της σύμβασης δεν είναι αντίθετη με ελληνικές
διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη του δικαιούχου κράτους-μέλους, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν το δικαιούχο κράτος-μέλος και την ΤτΕ,

• ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα, η εγκυρότητα ή η εκτελεστότητα της τροποποίησης, δεν είναι απαραίτητο αυτή να κατατεθεί, να καταχωρηθεί ή να εγγραφεί ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής ή άλλης Αρχής στο δικαιούχο κράτος-μέλος,

• ότι ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου, που δεσμεύει το δικαιούχο κράτος-μέλος, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, αποτελεί έγκυρη επιλογή εφαρμοστέου δικαίου,

• ότι η σύμβαση τροποποίησης είναι στην κατάλληλη νομική μορφή, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, προκειμένου να εφαρμοστεί κατά του δικαιούχου κράτους-μέλους και της ΤτΕ,

• ότι η εφαρμογή της σύμβασης τροποποίησης δεν είναι αντίθετη με τους κανόνες δημόσιας τάξης του ελληνικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη στην ελληνική δημοκρατία, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν το δικαιούχο κράτος-μέλος,

• ότι ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η ΤτΕ, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλον λόγο, της δικαιοδοσίας κατάσχεσης -πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης(!)- ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης,

• ότι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, το Κοινοβούλιο δεν απαιτείται να κυρώσει την παρούσα σύμβαση, προκειμένου αυτή να είναι δεσμευτική».Με όσα παραπάνω έχει δεχθεί αμετάκλητα και δεσμευτικά η χώρα μας, που οι μελετητές συναντάμε μόνο στα πρωτόκολλα παράδοσης αποικιών του προπερασμένου αιώνα («ρήτρα αποικίας»), έχει παραιτηθεί του δικαιώματος της αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

Κατ’ ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές έχουν ήδη στα χέρια τους αυτή τη γνωμοδότηση της υποτέλειας και της υποταγής, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να κάνουν εκταμίευση των ποσών που έχουν συμφωνηθεί!

Γι’ αυτό με την από 23-9-2013 αίτησή μας ζητήσαμε να μας χορηγηθεί η ως άνω γνωμοδότηση του ΝΣΚ που δέχεται όλες τις θέσεις που υπαγόρευσε η τρόικα.

Με τη χορήγηση της γνωμοδότησης από το ΝΣΚ οι δανειστές στόχευσαν να στερήσουν και από τη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης.

Ποντάροντας στο ότι οι Ελληνες πολίτες, με την παραπληροφόρηση της ευρύτατης μνημονιακής δημοσιολογίας, δεν διαβάζουν τα σχετικά ΦΕΚ, αποκρύπτουν τα σοβαρά δεσμευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι οι δανειστές έχουν απαγορεύσει στους παράγοντες της κυβέρνησης ακόμη και το να ψελλίσουν τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση».

Ετσι συντηρείται σε ορισμένους καλόπιστους, αλλά ελάχιστα ενημερωμένους, πολίτες ο μύθος της επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ στην πραγματικότητα η υλοποίηση των καταστροφικών μνημονιακών δεσμεύσεων προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις δεσμευτικές γνωμοδοτήσεις. Πρέπει να παραδεχθεί δημόσια ότι δανείστηκε με ρήτρα παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρέπει να ανακαλέσει άμεσα τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ και να ακυρώσει τον νόμο που την προέβλεψε (ν. 4111/2013).

Πρέπει ο λαός να μάθει την αλήθεια, ώστε να αποτινάξει τα πρωτοφανή αυτά δεσμά… Να θυμηθεί την αντιστασιακή και απελευθερωτική ελληνική παράδοση, ώστε να αρχίσει η ανασύνταξη της χώρας και η κυρίαρχη χάραξη μιας πορείας ελπίδας και προόδου!

* Ο Αλέξης Π. Μητρόπουλος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους – ΕΝΥΠΕΚΚ (amitropoulos@parliament.gr).&/olympia.gr/

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος να πιστεύει ότι αν υπάρχει σοβαρό κατηγορητήριο και αποδείξεις κακώς συνελήφθησαν.

Η χώρα πάσχει απο έλλειμμα δικαιοσύνης, το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει μείνει πάνω απο ένα σαββατοκύριακο σε αυτη τη χώρα.

 (Τώρα θα αναγκαστώ να στεναχωρήσω κάποιους φίλους και να χρησιμοποιήσω καποιον αντιθετικό σύνδεσμο ο οποίος, σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη και τους γνώστες της ελληνικής, θα με κατατάξει αυτομάτως στους ψηφοφόρους της ΧΑ.)

Ωστόσο, αυτη η ξαφνική και περίεργη ορμή της δικαιοσύνης εγείρει πολλά ερωτηματικά. Το σύστημα παίζει τα ρέστα του: - Το ίδιο σύστημα που κωφεύει στις καταγγελίες Τσοχατζόπουλου οτι τις αμαρτωλές συμβάσεις τις υπέγραψε ολοκληρο το ΚΥΣΕΑ…

- Η ίδια δικαιοσύνη που πιάνει εναν πρώην υπουργό (Μαντέλη) με τη μίζα στο χέρι τη στιγμή που ο ίδιος έχει υπογράψει τις μεγαλύτερες συμβάσεις της προηγουμενης δεκαετίας και τον αφήνει νε είναι ελεύθερος, που διστάζει να ρωτήσει ευθέως τον εθνικο προμηθευτη για μεταφορές χρημάτων προς στελέχη οργανισμών παραμονες μαρτωλών συμβάσεων, που δεν τολμα να πάρει πίσω την Αττική Οδό…

- Η ίδια αστυνομία που 3 χρόνια μετα την εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν έχει καν εξετάσει και δημοσιοποιησει το αρχείο του…

- Τα ίδια ΜΜΕ που έχουν κάνει γαργαρα χιλιάδες εγκλήματα, τη λίστα Λαγκάρντ και ένα σωρό κακουργήματα…

- Οι ίδιοι εισαγγελείς που αφήνουν τον Βενιζέλο να έχει απορρητο κρατικο έγγραφο στο προσωπικό του αρχείο…

- Οι ίδιες αρχές που χρειάστηκαν 20 χρόνια για να πιάσουν την 17Ν, μια αστεία, όπως αποδείχθηκε, συμμορία… … όλοι οι παραπάνω κινηθηκαν ξαφνικά με ταχυτητα φωτός και ξεκαθάρισαν το πολιτικό τοπίο εν μια νυκτί!

 Αυτοί που καθισαν να τους φτύνει ο Κουλούρης στα μούτρα και που δεν είχαν το σθένος να τον πάνε μεχρι το αστυνομικό τμήμα παρόλο που πάτησε αστυνομικό όργανο!

 Μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα και τους ΙΔΙΟΥΣ θεσμούς που δέχονται επι 15 χρόνια τώρα το έκτρωμα περι ευθυνης υπουργών και που αφήνουν τον Καραμανλή με ένα (αιφνίδιο) κλείσιμο Βουλής να παραγράφει ένα σωρό αδικήματα…

 Ε, όχι παλικάρια, δεν δέχομαι οτι ΕΤΥΧΕ και δούλεψε η δικαιοσύνη ξαφνικά. Δεν μπορώ να επικροτήσω μια δικαιοσύνη αλα κάρτ ακόμα κι αν η ΜΙΑ σύλληψη που κάνει είναι σωστή διότι η επιλεκτική δικαιοσύνη είναι απλώς ένα αλλο πρόσωπο του φασισμού. Αυτά που ζούμε ανοίγουν την πόρτα για απίστευτες εξελίξεις.

Ο κόσμος είναι πιεσμένος και βλέπει ολοκληρο το σύστημα συντεταγμένο, απο μπουκωμένα με κρατική διαφήμιση ΜΜΕ και δικαστές μέχρι πολιτικάντηδες και αστυνομία να κινουνται επιλεκτικά και βάσει σχεδίου. Ποιος φίλος αριστερός συμφωνεί με αυτη τη πρακτική; Θα με τρελάνετε ρε σεις;

Οι πραγματικοί αριστεροί, που μάχονται για ισονομία, δικαιοσύνη και στέκονται απέναντι στο συστημα ξαφνικά έχουν συνταχθεί με τον Μπενιζέλο και τους αδιάβαστους υπουργούς που προχθές περνουσαν εξαιρεσεις των ναυτιλιακών μετοχών απο το Ποθεν Εσχες;

 Που έβαζαν την αστυνομία να συλαμβάνει όσους δεν πληρώνουν τα διόδια στον Μπομπολα; Τι σουρεαλισμός είναι αυτός; Με απλά λόγια: Βάλτε τους μέσα, όσο μέσα δεν παίρνει. Κλείστε τους, σκίστε τους απο τη στιγμή που υπάρχουν αποδείξεις. Μαζί σας και θα χειροκροτήσω.

 ΑΛΛΑ ρε φουστηδες απο αυριο κιόλας θα πρέπει να κάνετε το ίδιο με αυτους που μας πίνουν το αίμα, που ρήμαξαν τη χώρα, που έστειλαν γενιές αγέννητες ακόμα στους υπονόμους. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει πολίτης που η όλη κατάσταση να μη του βρωμάει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://arouraios.gr/2013/09/e-oxi-palikaria-den-dexomai-oti-etyxe/#sthash.qJeDCLy1.dpuf

του Δημήτρη Μηλάκα

Όσο κρατούν τα πανηγύρια για την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας - η οποία λειτουργούσε, προκαλούσε, εκβίαζε και σκότωνε, ανενόχλητη επί τριετία τουλάχιστον - καλό είναι να μην μας διαφύγουν από την προσοχή κάποια πράγματα που αποκαλύπτουν ότι το δίλλημα ναζί ή (νεα) δημοκρατία που οικοδομεί η κυβέρνηση είναι πλαστό.
Είναι καλό και ωφέλιμο λοιπόν, να μη μας διαφεύγει ότι:

Παρά τα μνημόνια και την άγρια επιδρομή στους εργαζομένους, παρά την αιμορραγία των συνεχών δανεισμών το χρέος της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται ως εξής:.....

30-06-2013 321.36 Δισ. €+3.88%
31-03-2013 309.36 Δισ. €+1.25%
31-12-2012 305.54 Δισ. € +0.01%
30-09-2012 305.51 Δισ. € +0.65%
30-06-2012 303.53 Δισ. € +8.29%
01-03-2012 280.29 Δισ. € -23.83% (το κούρεμα του Βενιζέλου)

Οι άνεργοι είναι πάνω από 1.500.000 καθώς η ανεργία τον περασμένο Ιούνη χτύπησε το 27,9% από 27,6% το Μάιο (ΕΛΣΤΑΤ) Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι μέσα σ ένα χρόνο προστέθηκαν 174.709 άνθρωποι στους καταλόγους της δυστυχίας.
Στο 31,9% η ανεργία στις γυναίκες,
στο 58,8% στους νέους έως 24 ετών.

Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι την ώρα που οι αρχές αποδείκνυαν ότι (άμα θέλουν) υπάρχει κράτος, στην Αθήνα έκοβε βόλτες η τρόικα για να δει πως πάνε τα πράγματα και κυρίως για να πει πως πρέπει να πάνε από δω και πέρα. Καθώς η εν λόγω επίσκεψη των εποπτών επισκιάστηκε από τις χειροπέδες του Μιχαλολιάκου, καλό είναι να δούμε τι έγινε, συνοπτικά:

Τινάχτηκε στον αέρα η κυβερνητική σπέκουλα περί του μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος το όποιο θα σηματοδοτούσε κατά το Σαμαρά την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα μοιράζονταν στους αδικημένους. Οι τροικανοί το όρισαν στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Αποφασίστηκε η επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης (δηλαδή κλείσιμο και ξεπούλημα) των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ

Αποφασίστηκε ότι εντός δεκαπενθημέρου το δημόσιο θα κανονίσει τις οφειλές του σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ξεπουλήματος.
Δρομολογήθηκε η απελευθέρωση των απολύσεων.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη συζήτηση περί των χρηματοδοτικών κενών τα οποία ο Σόιμπλε τα υπολόγιζε στα 11 δις και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες στα 70 δις μέχρι το 2020, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για νέα μνημόνια, νέες δανειακές συμβάσεις, νέα μέτρα, νέες περικοπές.

Με πολύ απλά λόγια, η ιστορία της καταστροφής συνεχίζει να εξελίσσεται στην πλάτη και το πετσί τεράστιων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ολοένα και μεγαλύτερων.

Μιας καταστροφής η οποία διαπιστώνεται από όποιον υποχρεωθεί να αναζητήσει υπηρεσίες υγείας, από τις οικογένειες που έχουν παιδιά σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, από τους συνταξιούχους οι οποίοι βλέπουν ότι δεν είναι δυνατό να επιζήσουν, ακόμη και από εργαζόμενους οι οποίοι δεν είναι δυνατό με τις… εθιμικά θεσμοθετημένες πια, ευέλικτες αμοιβές τους να τα φέρουν βόλτα.

Αυτό ακριβώς είναι το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου που συνεχίζει επάξια αυτό, των κυβερνήσεων Παπανδρέου- Παπαδήμου. Πρόκειται για ένα έργο που δημιούργησε και δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του φασισμού και των ναζιστικών περικοκλάδων του.

Τώρα, αν νομίζουν ότι με τη σύλληψη των παλικαράδων της Χ.Α. αυτοί οι κύριοι ξεμπέρδεψαν με το φασισμό, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Όπως επίσης βαθειά νυχτωμένοι είναι αν θεωρούν ότι με την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης, έκαναν το χρέος τους προς τη δημοκρατία.

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Η «Χρυσή Αυγή» έπεσε θύμα της επιτυχίας της. Μια οργάνωση του ακραίου πολιτικού περιθωρίου έφτασε να είναι τρίτο κόμμα και αυτό δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Αφέθηκε στον ίλιγγο της αλαζονείας και του εγκληματικού τσαμπουκά, υπερτιμώντας τις ανοχές απέναντί της.

Οι ανοχές πράγματι υπήρξαν, σε μια προσπάθεια μέσω της θεωρίας των δύο άκρων να «μαντρωθούν» οι «νοικοκυραίοι», οι συντηρητικοί και φιλήσυχοι πολίτες στα κομματικά τείχη της Νέας Δημοκρατίας. Η στρατηγική αυτή απέτυχε παταγωδώς. Και η πρώτη φορά που το συνειδητοποίησαν για τα καλά αυτό ήταν όταν είδαν τη Χρυσή Αυγή στον Μελιγαλά, όχι απλά να κάνει επεισόδια και σαματά αλλά επί της ουσίας να θέλει να πάρει τα «κλειδιά» της … δεξιάς πολυκατοικίας.

Αυτό συνέβη καθώς διαφαίνονταν δύο εξελίξεις, για τις οποίες έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου. Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωνε μια δυναμική που αν αφηνόταν στην τύχη της θα μάζευε στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 20% αφήνοντας τρίτο κόμμα τη ΝΔ, ενώ είναι πολύ πιθανό να κέρδιζε αρκετούς Δήμους, της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης.

Προφανώς κάποιοι είδαν τον εφιάλτη και ξύπνησαν, μετά και τη δολοφονία του Φύσσα. Το ποινικό μέρος της υπόθεσης είναι ευθύνη των διωκτικών και δικαστικών αρχών. Με το πολιτικό μέρος όμως τι γίνεται;

Στην Ελλάδα παραδοσιακά οι δυο μεγάλες πολιτικές οικογένειες, Δεξιά – Κεντροδεξιά από τη μια, Αριστερά – Κεντροαριστερά από την άλλη, έχουν η καθεμιά ένα εκλογικό ακροατήριο που φτάνει γύρω στο 35%. Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ έκανε αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πλέον η ηγεμονική δύναμη στο ευρύτερο αριστερό και κεντροαριστερό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία πήγαινε προς διάλυση καθιστώντας ηγεμονική δύναμη τη Χρυσή Αυγή. Οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου αναστέλλουν προφανώς αυτή την ανακατάταξη, αλλά για πόσο;

Οι συνθήκες που δημιουργούνται αφήνουν παράθυρο μόνο για δύο εναλλακτικά σενάρια για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Το πρώτο είναι να σπεύσει τώρα ο Σαμαράς να αξιοποιήσει το momentum και να κάνει εκλογές, ρισκάροντας όμως να μείνει χωρίς κυβερνητικό εταίρο καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι εξαϋλωμένο.

Με τις συνθήκες πιο ώριμες από ποτέ, το δεύτερο σενάριο είναι να δημιουργηθεί νέο δεξιό κόμμα που να λειτουργεί ως «χώρος υποδοχής» για τους δεξιούς που έχουν διακόψει τους ψυχικούς και ιδεολογικούς δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων. Δεξιό κόμμα με ατζέντα όχι τη λαθρομετανάστευση αλλά τον πατριωτισμό και το κατά πόσο μπορούμε να «ανήκουμε στη Δύση», χωρίς κατ’ ανάγκη να ανήκουμε και στη ζώνη του ευρώ.

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται ήδη κινήσεις στο παρασκήνιο. Άλλες συνιστούν γραφικότητες, άλλες ξεκινούν τουλάχιστον με σοβαρές προθέσεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η «πολυκατοικία» ψάχνει καινούργιο …διαχειριστή. Και αργά ή γρήγορα θα τον βρει.

ΥΓ: Όταν στην κερδισμένη από το ευρώ Γερμανία, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα πιάνει 4,9%, τι ποσοστό λέτε να πιάσει στην Ελλάδα ένα σοβαρό δεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στις ευρωεκλογές;


http://rizopoulospost.com/

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Χωροταξικά, ο Αντώνης Σαμαράς από σήμερα, Σάββατο, και μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα κινηθεί μεταξύ Αθηνών, Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης. Πολιτικά, θα προβληματίζεται μεταξύ τρόικας και Χρυσής Αυγής. Στο επίκεντρο του προβληματισμού, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, βρίσκεται ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών, με αφορμή τον αντιναζιστικό «άθλο» που φέρουν εις πέρας οι μέχρι πρότινος τυφλές, κωφές και παράλυτες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Δεν χρειάζεται να υιοθετήσει κανείς κάποια ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διαχειρίζεται ως χρυσή ευκαιρία τον καταιγισμό αποκαλύψεων γύρω από τη δράση της Χ.Α. και του ενδεχομένου να χαρακτηριστεί...
και επίσημα αυτό που πράγματι είναι, μια εγκληματική οργάνωση. Ούτε χρειάζεται να υποστείλει τη σημαία του αντιφασισμού για να καταγγείλει ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «ξεπλύνει» μέσω της επιχείρησης κατά της Χ.Α. έναν καταιγισμό νέων μέτρων και επιβαρύνσεων που επίκεινται σε βάρος της κοινωνίας.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Λίγο πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για τις ΗΠΑ θα έχει (σήμερα, Σάββατο) μια σύντομη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, της οποίας η τελευταία «επιθεώρηση» θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα παραμείνουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τη δουλειά με κάθε επιμέρους υπουργείο. Ο απολογισμός της «επιθεώρησης» συνοψίζεται στα εξής:

Και στα τέσσερα «προαπαιτούμενα» της δόσης του 1 δισ. ευρώ (αμυντικές βιομηχανίες, διαθεσιμότητα, κώδικας δικηγόρων και χρέη προς ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ), υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες κανείς δεν βιάζεται να κλείσει. Ούτε η κυβέρνηση κρέμεται από αυτή τη μικρή δόση, ούτε η τρόικα θα κάνει σαματά, προς το παρόν, εφόσον εκκρεμεί μια πολύ πιο μεγάλη διαπραγμάτευση για το νέο μεσοπρόθεσμο, το χρέος και το νέο μνημόνιο.

Πιο ασφυκτική είναι η προθεσμία για τον νέο προϋπολογισμό, το σχέδιο του οποίου πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, βάσει της συνταγματικής δέσμευσης. Η τρόικα επέστρεψε ως «πρόχειρα» τα βασικά μεγέθη που έβαλε στο χαρτί το οικονομικό επιτελείο. Ωστόσο, το βασικό σενάριο του νέου προϋπολογισμού περιλαμβάνει μια θανατηφόρα δόση φορολογίας: συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται να μαζέψει πάνω από 44 δισ. φόρους, άμεσους και έμμεσους, το 2014, που αντιστοιχούν σε ένα ΑΕΠ το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει τα 180 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ρεκόρ που αξίζει καταχώριση στο βιβλίο Γκίνες. Μια οικονομία με σωρευτική ύφεση 25% σε μια τετραετία να προϋπολογίζει φόρους ίσους σχεδόν με το 25% του ΑΕΠ της!

Πιο σημαντικές από τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. και το σχέδιο προϋπολογισμού είναι οι «παρακαταθήκες» που άφησε το ΔΝΤ για τη μεγάλη διαπραγμάτευση που αφορά: Πρώτον, άνοιγμα του ασφαλιστικού από μηδενική βάση, αφού το σύστημα απειλείται με κατάρρευση και αντιμετωπίζει «τρύπα» μέχρι 2 δισ. ευρώ. Δεύτερον, αναθεώρηση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνσή τους με κριτήρια τις «ιδιαίτερες ανάγκες» κάθε κλάδου (βλέπε τράπεζες). Τρίτον, επενεξέταση του χρονοδιαγράμματος των αποκρατικοποιήσεων που το 2014 πρέπει να αποφέρουν έσοδα 3,8 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΠΑΖΑΡΙ»

Τα καινούργια κεφάλαια στην ατζέντα της τρόικας προβλέπονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που πρέπει να νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, συναρτώνται άμεσα με μια «πολιτική συμφωνία» για το πόσο από το «πρωτογενές πλεόνασμα» που υποτίθεται έχει παραγάγει με ποικίλες αλχημείες η κυβέρνηση είναι αποδεκτό από τους δανειστές, αλλά μπλέκονται και με το μεγάλο «παζάρι» για τη νέα παρέμβαση στο ελληνικό χρέος, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Τον πρώτο λόγο σ’ αυτό έχουν οι ευρωπαϊκές συνιστώσες της τρόικας (Κομισιόν/ΕΚΤ) και θα «μιλήσουν» στις συνεδριάσεις του Eurogroup του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το «κλειδί» των αποφάσεών τους το κρατά το ΔΝΤ, το οποίο εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο καλύπτεται χρηματοδοτικά η Ελλάδα για το επόμενο 12μηνο προκειμένου να συνεχίσει τη συμμετοχή του στη δανειοδότησή της (8,9 δις. εντός του 2014). Αλλά, πέραν αυτού θα πρέπει να τηρηθεί και η συμφωνία Ε.Ε. – ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2022. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι τέτοιον καιρό οι δανειστές είχαν συμφωνήσει να εκταμιεύσουν μεγαλύτερες δόσεις του δανείου για το 2013, αφού προηγουμένως είχε επέλθει ένας συμβιβασμός με το ΔΝΤ: να επιτευχθεί μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022. Το σωτήριον έτος 2022 είναι μακριά, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν, και γι’ αυτό το ΔΝΤ επενέρχεται συχνά – πυκνά σε υπενθυμίσεις αυτής της συμφωνίας που προϋποθέτει μιας μορφής κούρεμα του χρέους.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά αντικείμενα της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει να διερευνήσει τις διαθέσεις του Ταμείου για το timing και την ένταση των πιέσεων που θα ασκήσει στο Βερολίνο ώστε να γίνει άμεσο ή έμμεσο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η κ. Λαγκάρντ θα εμπιστευτεί τα σχέδιά της στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, θα αποσαφηνιστεί το deal (ή και το διαζύγιο) Ε.Ε. και ΔΝΤ, θα αποφασιστεί τι μορφή θα έχει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (πιθανότατα παράταση εξόφλησης και μεγάλη μείωση επιτοκίων) και θα εξεταστεί η μορφή του νέου πακέτου βοήθειας που θα καλύπτει το χρηματοδοτικό κενό 2015-2016. Η τελική απόφαση γι’ αυτό ίσως να μείνει σε εκκρεμότητα μέχρι την άνοιξη, όπως υποστηρίζει μέχρι τώρα η γερμανική ηγεσία, αλλά δεν αποκλείεται και επίσπευση, σε περίπτωση που αυτό επιβάλει η συμμετοχή των υποψηφίων εταίρων της Μέρκελ στο Βερολίνο, των σοσιαλδημοκρατών. Αλλά, κι αυτό με το σειρά του περιπλέκει τα πράγματα, αφού μια απόφαση για τον «μεγάλο ασθενή» της Ευρωζώνης είναι στενά συνδεδεμένη με το πώς θα προχωρήσει η περίφημη τραπεζική ένωση (ποιος θα εγγυάται και ποιος θα πληρώνει για τις χρεοκοπημένες τράπεζες) και το αν θα υιοθετηθούν τα ευρωομόλογα – τα οποία υποστηρίζουν οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, αν και όχι με ιδιαίτερο ζήλο. Και τα δύο ζητήματα ακουμπάνε το απόλυτο γερμανικό ταμπού: την «αμοιβαιοποίηση» του χρέους, κρατικού και τραπεζικού.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν, ότι η λύση του ελληνικού «ζητήματος» θα γίνει υποσύνολο μια ευρύτερης συμφωνίας για μια σημαντική αλλαγή στη διαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης. Σημαντική για τις αγορές, τις τράπεζες, τις πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ που τσαλαβουτάνε στην ύφεση, αλλά όχι για τις κοινωνίες. Ακόμη και μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα συνοδευτεί από ένα τρίτο μνημόνιο που θα διαιωνίζει τη λιτότητα και θα εδραιώνει τις «μεταρρυθμίσεις» οι οποίες καταλύουν δικαιώματα και εθνική κυριαρχία.

Η περίπλοκη διπλωματία μεταξύ ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ και πολλών αξιωματούχων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τους επόμενους μήνες θα έχει, λοιπόν, «πολλή Ελλάδα» στο επίκεντρο, αλλά όχι αποκλειστικά αυτή. Ο συγκερασμός συμφερόντων που πρέπει να επιτευχθεί ανάμεσα στα «θηρία» της καπιταλιστικής οικονομίας δεν αφήνει περιθώρια για περισπασμούς. Από την άποψη αυτή, τα σχέδια της συγκυβέρνησης της Αθήνας να κεφαλαιοποιήσει γρήγορα τα κέρδη από την επιχείρηση κατά της Χ.Α., με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, μπορεί και να μπουν στον «πάγο» από τους δανειστές. Εκτός αν πειστούν ότι επίκειται μια τόσο σίγουρη εκλογική νίκη του «μνημονιακού τόξου» που θα εξασφαλίζει γρήγορη, χωρίς τριβές και αντιστάσεις αποδοχή του νέου μνημονίου. Αν τους «βγει» το σενάριο αυτό, θα οφείλουν ευγνωμοσύνη στο «πολυεργαλείο» (του συστήματος) Χ.Α.

από το «Δρόμος της Αριστεράς»
http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/09/blog-post_769.html

του Αποστόλη Κολοκοτρώνη

Στις 26/10/2012 το ΕΠΑΜ έστειλε μια ανοικτή επιστολή - πρόσκληση προς όλα τα δημοκρατικά «αντιμνημονιακά» κόμματα και τους βουλευτές και ζήτησε να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε όργανο επικύρωσης των εντολών των ξένων επικυρίαρχων σε βάρος του Ελληνικού λαού και της ίδιας της χώρας.

Τους κάλεσε να πάψουν να νομιμοποιούν με τη παραμονή τους εκεί το καθεστώς του δωσιλογισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την ανατροπή του.

Καμία απάντηση...

Ο λόγος;;;;

Ότι δεν θα βγει τίποτα με αυτόν τον τρόπο και το μόνο που θα κατάφερναν, θα ήταν να χάσουν τις βουλευτικές τους καρέκλες (!!!) και θα τις έπαιρναν οι ''μνημονιακοί''.

Τώρα που το σκέφτεται να το κάνει η Χρυσή Αυγή, φυσικά για τους δικούς της λόγους και όχι.... για τον λαό που εξαθλιώνεται και την πατρίδα μας που την ξεπουλάνε, όλοι φοβούνται ότι θα επέλθει πολιτική αναταραχή...!!!!

Μα αυτός δεν ήταν ο δικός σας στόχος;
Να μην ψηφιστούν άλλα μέτρα και αν το έκαναν να τους ρίχνατε; Αλλά εσείς όχι, εσείς παραμένετε εκεί μέσα να τους νομιμοποίητε!!!!!!

Αλλά κι εσείς Χρυσαύγουλα, τώρα σας έπιασε ο καημός για την πατρίδα και τον λαό.
Τώρα που σας πήραν χαμπάρι τι κουμάσια είστε και έπεσαν τα νούμερά σας στις δημοσκοπίσεις.

Ανόητοι δήθεν αντιμνημονιακοί, που ξεπουλήσατε τα όνειρα των Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο, που ξεπουλήσατε τα εθνικά μας σύμβολα και την σημαία μας στους φασίστες, κανονίστε με τις πράξεις σας και με την στάση σας να στρέψετε ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό προς τον φασισμό.

Δήθεν επαναστάτες που θέλετε και την ανατροπή....

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ!!!!

Ο Αποστόλης Κολοκοτρώνης είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Ηρακλείου

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/

Γράφει ο Μαγια

Όλοι παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εξελίξεις. Την κοι­νωνία την πλακώνει μια βαριά μελαγχολία και μια γενικευ­μένη απογοήτευση. Δεν μπορεί να ανα­σάνει, δεν μπορεί να ελπίσει, αδυνατεί να πιστέψει.
Γιατί τώρα; Τι περίμεναν ή μάλλον γιατί περίμεναν τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη, Π. Φύσσα, για να πράξουν το αυτονόητο. Να στείλουν τις αραχνιασμένες δικογραφίες στη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να εξαρθρώσουν το παρακρατικό γρανάζι του καθεστώτος, το διατεταγμένο πιόνι των «νταβάδων»;

Επί, τουλάχιστον, ενάμισι χρόνο έχτιζαν το φιλολαϊκό και δήθεν αντισυστημικό προφίλ της Χρυσής Αυγής, ανέχονταν την εγκληματική και τρομοκρατική της δράση, ενώ την ανέδειξαν, μέσω των δημοσκοπήσεων, σε τρίτο πολιτικό κόμμα!

Αλλά το κόλπο απέτυχε πριν καν επιχειρηθεί μια μεταμφίεση της Χρυσής Αυγής σε νομιμόφρον κόμμα, ώστε, όπως συμβούλευαν ο Τ. Μπαλτάκος, και άλλοι «ομότεχνοί» του, να γίνει εφικτή η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

Βέβαια, οι χρυσαυγίτες δεν είχαν στρατηγική συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Δεν τους το επέτρεπε ούτε η δομή, ούτε η σύνθεση, ούτε η λογική τους, ούτε τα «αντισυστημικά» παραμύθια πάνω στα οποία έχτιζαν τόσο καιρό την προσοδοφόρο τακτική τους. Ωστόσο, επιτελούσαν άψογα τον ρόλο τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής της έντασης και στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την φορά των πραγμάτων, αφού αποτράπηκε ο «κίνδυνος» να σηκωθεί ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας το Σεπτέμβριο, όπως όλοι προσδοκούσαν, που θα ενίσχυε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν ολίγοις κατασκεύασαν έναν ψευδή αντιμνημονιακό πόλο, ως Δούρειο Ίππο, και τον έβαλαν, εν μέρει, εντός των τειχών μιας βαλλόμενης, πολιορκημένης κοινωνίας, η οποία ταπεινώνεται, χλευάζεται, περιθωριοποιείται και ωθείται συστηματικά στην εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν προκλήθηκε έντονη διεθνής ανησυχία από την έκρηξη της ακροδεξιάς βίας στη χώρα μας. Κατά …σύμπτωση οι συλλήψεις έγιναν λίγες ώρες πριν φύγει ο Σαμαράς για τις ΗΠΑ και λίγο πριν μεταβεί στο Ισραήλ.

Και τώρα, τί;
Είναι προφανές ότι, εν όψει των νέων σφαγιαστικών μέτρων, ο Σαμαράς, παρά τις αντιδράσεις της Βενιζελικής συνιστώσας, έχει ρίξει στο τραπέζι το χαρτί των εθνικών εκλογών. Εάν το αποσύρει ή όχι θα εξαρτηθεί από τη δυναμική των εξελίξεων. Από το κατά πόσο θα έχει επωφεληθεί η ΝΔ από το υπέρ-θέαμα της «εξάρθρωσης» του νεοναζιστικού μορφώματος.

Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό να ακούμε δηλώσεις του τύπου “δεν πάμε σε εκλογές” όταν υπάρχουν συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών και αρχηγού κόμματος για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση.

olympiada
http://olympia.gr/

«Αυτοδύναμη» είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Πειραιά και στην ουσία κάνει ό,τι θέλει. Στο ΣΔΟ της σχολής, όπου κατέχει 4 έδρες, δεν δέχτηκε να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα, αναφέροντας στους φοιτητές των ΕΑΑΚ, ΚΝΕ και ΠΑΣΠ πως «δεν έχουμε φέρει τη σφραγίδα για να είναι έγκυρο το ψήφισμά σας».

Η σφραγίδα ετσιθελικά «είναι στο σπίτι μας δυστυχώς», ανέφεραν μεταξύ άλλων. Βέβαια, μέλη των αριστερών παρατάξεων καταγγέλλουν στο «Π» πως οι εκπρόσωποι της Νεολαίας του Αντώνη Σαμαρά υποστήριξαν μεν πως καταδικάζουν την επίθεση, ωστόσο δεν μπορούν να το πράξουν επισήμως, καθώς αρκετά μέλη τους είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους ΔΑΠίτες που παραδέχτηκαν πως υπάρχουν μέλη τους στη Χρυσή Αυγή είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. και στέλεχος της ΔΑΠ στη σχολή, γιος υφυπουργού της κυβέρνησης. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις «ακροδεξιές ματιές» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σελίδα 44 του Ποντικιού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Το Ποντίκι

…θα το ενεργοποιήσουν και για αυτούς που οδήγησαν τη χώρα με πλαστά στοιχεία στα μνημόνια;
Θα ενεργοποιήσουν το αυτόφωρο για τις 5.000 αυτοκτονίες, για τα παιδάκια που λιμοκτονούν στα σχολέιά, για αυτούς που πεθαίνουν από τη διάλυση της Υγείας, για το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, για τις λίστες Λαγκάρντ, για τις μίζες της Siemens κ.ο.κ…
Ή μήπως δεν περιλαμβάνεται στις εγκληματικές ενέργειες η δολοφονία του ελληνικού λαού;
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html

Εξαιρετικά αντανακλαστικά επέδειξαν οι χρήστες των social media. Απίστευτες οι ατάκες από το Twitter.
Δείτε….

@Ο Λαγός πήγε να το σκάσει αλλά του έπαιξαν τα φώτα με το περιπολικό και κοκάλωσε.

@Τελικά δεν έκανε πλάκα χτες ο Κασιδιάρης που είπε έξω από τον Άρειο Πάγο “Ήρθαμε να παραδοθούμε”. Κακή συνεννόηση ήταν.

@Τον Μπαρμπαρούση θα τον συλλάβει ο Κιουταχής

@Δεν προέβαλαν καμία αντίσταση κατά της σύλληψης τους. Το μόνο που ψέλλισαν ήταν… Να μας πάτε σε φυλακή μόνο για Έλληνες

@Μπορώ να φανταστώ τους ΧΑγίτες με μια έκφραση απορίας να αναρωτιούνται: “Μα γιατί; Αφού κάναμε όλα όσα μας είπαν…”

@Τελευταίο Σάββατο που πήρα τέτοια χαρά ήταν όταν έγινε το Σχολείο πενθήμερο

@Και η πεθερά μου τους ψήφισε!!χώστε την μέσα

@Αίμα -Τιμή – Blowjobs στη Φυλακή

@Στο κελί 33 μ’είχαν στον Κορυδαλλό, με συγκάτοικο Ηλία και απέναντι Λαγοοοοοοο

@Tον Κασιδιάρη τον συνέλαβαν γιατί έληξε η βίζα του

@ Οι νεοσυλληφθέντες θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν το Corpus Christi για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

@ Χαχαχα να δω την Ζαρούλια να κοιμάται στην ίδια κουκέτα μαζί με την Βίκυ Σταμάτη και τίποτα άλλο ρε.

@ Εκτακτο.Βασανιστηρια στη ΓΑΔΑ. Χτυπανε τον Ηλια με τον Ριζοσπαστη

@ Περιμενω ανακοινωση ΚΚΕ για την συλληψη των Χρυσαυγιτων για να δω που θα μπει ο ορος “πλουτοκρατια” κ “εργατικο κινημα”

@ΧΑ Τ.Ο. Κορυδαλλου rulez #Nazis_behind_bars

@ Προς αριστερούληδες: Θέλει πολυ κουράγιο τελικά να πεις ένα μπράβο.

@Τολμήστε να ξαναπείτε κουβέντα για την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι και τον… Λαγό συνέλαβε!

@ Ήρθα να παραδοθώ, είπε ο Παναγιώταρος πριν λίγο στη ΓΑΔΑ. Πως τόλμησαν να φορέσουν χειροπέδες σε χέρι που άγγιξε η Ντόρα Μπακογιάννη;

@ Ο Παναγιώταρος πηγε να πληρωθεί κάτι τιμολόγια του μαγαζιού του,που πουλά μπλουζες και καπελάκια στα ΜΑΤ, και τον συνελαβαν κάτι άσχετοι.

@ Τελικα αντί για δήμαρχος Αθηνών ο Κασιδιαρης θα γίνει δήμαρχος Κορυδαλλού

@ Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παπάς κατούρησε στο Μέγκα.Κατουράνε ρε μαλάκα το Μεγάλο κανάλι; Άρπα τη τώρα

@ Τον Μπαρμπαρούση λογικά πρέπει να τον συλλάβει η Fashion Police

@Άρε μεγαλεία ο Μιχαλιολάκος…….Καγκελάριος λέμεεεε!!!

zouzouniblog

Lykavitos.gr

Δεν χάνει ποτέ καμία καλή ευκαιρία νε μη μιλήσει. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης χτένισε το μουστάκι και βγήκε χαράματα στο MEGA. Για να βάλει το ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της τοξικής ατμόσφαιρας που οδήγησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Χρυσαυγίτες και να αναπτύξει τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων.

Εκτός από το μουστάκι του Χρύσανθου, δεν υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό από το να κάνεις πολιτικό πλιάτσικο πάνω σε ένα πτώμα. Άσε που ο ράπερ δεν είχε καμία σχέση με τα εθνικιστικά σουαρέ των Σαμαρικών.
Η αδυναμία του Λαζαρίδη να το ράψει, τον έφερε μεσημεριάτικα στην αίθουσα των δημοσιογράφων της Βουλής. Εκεί, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις πρωινές μπούρδες στο MEGA, τα έκανε ακόμα πιο μαντάρα, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Ανατριχιάζεις αν σκεφτείς ότι ο Λαζαρίδης δεν είναι μόνος του κοντά στον Σαμαρά.

Έχει και τη βοήθεια του Μπαλτάκου, του επίσης μυστακοφόρου Σταμάτη και του Μουρούτη. Όλοι μαζί, ενθαρρύνουν του νυν πρωθυπουργό να χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή με τη δήθεν θεωρία ότι «οι ψηφοφόροι του Μιχαλολιάκου είναι δικοί μας». Είναι κατά σύμπτωση, η ομάδα που πήγε τη ΝΔ στο 18% πέρυσι το Μάιο.

Όλοι μαζί θα μπορούσαν να είναι οι ήρωες του βιβλίου «Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω» του Ευάγγελου Λεμπέση. Αλλά δεν υπάρχει βλάκας-ειδικά στη πολιτική- που δεν παίρνει τον εαυτό του για έξυπνο.

"Στον αέρα" βρίσκεται από σήμερα ο σχεδιασμός της Α.Μέρκελ για μία Ευρώπη με "δημοσιονομική τάξη και ηθική" - κατά το γερμανικό πρότυπο πάντα: Στην Ιταλία ο μεγάλος παίκτης της πολιτικής σκηνής σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε πράξη την προειδοποίησή του ότι αν επιμείνει να αυξήσε τον ΦΠΑ η κυβέρνηση Λέτα που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την τρόικα παρά την βούληση του ιταλικού λαού, κατ'αρχήν θα αποσύρει τους υπουργούς του "στενού" δεξιού πολιτικού περίγυρου.

Πέντε Ιταλοί υπουργοί παραιτήθηκαν και άφησαν τον "μικρό", πολιτικά, κεντροαριστερό, Ε.Λέτα σύξυλο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που δεν διαστάζει να επαναλαμβάνει ότι μπορεί ανα πάσα στιγμή η Ιταλία να βγει από το ευρώ έριξε μία ακόμα δυνατή κλωτσιά στα οπίσθια της Α.Μέρκελ, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πιο οξύ πρόβλημα: Τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αν κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους να παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που συνελήφθησαν με την κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης".

Η πτώση της φιλογερμανικής κυβέρνησης των Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου, πάντως είναι σίγουρο ότι δεν θα δυσαρεστήσει καθόλου τις ΗΠΑ...

Και τα χειρότερα έρχονται σήμερα στην, γειτονική της Γερμανίας, Αυστρία: Η εκεί κυβέρνηση δεν πρόλαβε να συλλάβει τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος (βέβαια για να πούμε την αλήθεια, οι εκεί εθνικιστές έχουν βγάλει προ πολλού την αρβύλα και τα μαύρα μπλουζάκια και τα έχουν αντικαταστήσει με "σικάτα" πανάκριβα κοστούμια Hugo Boss) που την σήμερα "κτυπά" ένα ποσοστό της τάξης του 20% όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις την εκλογική επιρροή του.

Οι τάσεις στις δημοσκόπησης δείχνουν, πάντως, ότι το FPO θα μπορούσε να ξεπεράσει τον δεξιό μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, το Λαϊκό Κόμμα.
Ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με τα κόμματα του συστήματος, ψηφίζουν το FPO που έφτασε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 21%.

Φυσικά και εκεί τους χαρακτηρίζουν "ρατσιστές", "φιλοναζιστές" κλπ, αλλά "δεν ιδρώνει το αυτι" του ηγέτη του κόμματος Η.Στράχε ή HC όπως τον λένε οι οπαδοί του.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα τραγούδι ραπ με τίτλο «Σηκωθείτε όρθιοι, αν είστε υπέρ του HC». Ο ηγέτης το τραγουδάει με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου! (www.hcstrache.at ).

Η δεξιά σε όλη την Ευρώπη προελαύνει και απειλεί τον δημοσιονομικό καλιβινισμό της Α.Μέρκελ που θέλει τους λαούς της να καταναλώνουν και να γεμίζουν χρέη και την Γερμανία να τους τα πουλάει και να γεμίζει πλεονάσματα από τα ομόλογα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βαριά ήττα για το κυβερνητικό κόμμα Κοέλιο στις Δημοτικές

Οι Πορτογάλοι απέρριψαν την πολιτική του μνημονίου και τη λιτότητα και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την Ευρώπη. Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο υπέστη βαριά ήττα στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καλύπτουν σχεδόν το 90% των εκλογικών περιφερειών, οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36.66% των ψήφων και το PSD μόλις το 18,91%. Κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD, μαζί με άλλα δεξιά κόμματα κέρδισαν τότε την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αναγνώρισε την Κυριακή το βράδυ την βαριά ήττα του κόμματος του, του κεντροδεξιού PSD στις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα και οι οποίες βρήκαν θριαμβευτές τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές. «Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία», δήλωσε κ Κοέλιο.

«Το PSD έχει τα χειρότερα αποτελέσματα του σε δημοτικές εκλογές», συμπλήρωσε, θεωρώντας ότι αυτή η ήττα είναι το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του για τη δημόσια πολιτική του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" Ν/Μ

Έρχεται ξανά ο "αντιρατσιστικός" νόμος ο οποίος στην ουσία θα είναι καθαρά ρατσιστικός για τους Έλληνες πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στις διατάξεις του θα απαγορεύει σε οποιονδήποτε να δίνει τρόφιμα "μόνο σε Έλληνες"!

Δηλαδή θα απαγορεύει την αλληλεγγύη μεταξύ των γηγενών πολιτών, και θα απαγορεύσει την ελευθερία επιλογής, στο που θα διαθέτει κάποιος την βοήθειά του!

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ο νέος αντιρατσιστικός νόμος που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση προβλέπει βαριές ποινές. Συγκεκριμένα, θα αποκλείονται κομματικοί σχηματισμοί από κάθε κρατική επιχορήγηση, θα εξοβελίζονται βουλευτές από τη Βουλή και θα αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, όσοι υμνούν το φασισμό και το ναζισμό θα υπόκεινται σε παραδειγματική τιμωρία με ως και τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά και οικονομικά πρόστιμα.

Σκληρές θα είναι οι τιμωρίες και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως αναφέρει, όπως η διανομή τροφίμων επιλεκτικά μόνο σε Έλληνες.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε κριθεί αντισυνταγματικό από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επτροπή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την μεγάλη "πατριωτική" παράταξη της ΝΔ να το επαναφέρει, για να ικανοποιήσει τον κυβερνητικό "συναίτερο" του ΠΑΣΟΚ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα κυνηγηθεί ο φασισμός και ο ναζισμός και ορθώς. Δεν αναφέρεται όμως εάν θα κυνηγηθούν γενικώς όλοι οι φασισμοί, όπως ο κόκκινος φασισμός, ο αναρχοφασισμός ή μόνο συμπεριφορές συγκεκριμένου χώρου.

Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται πως η υπάρχουσα εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα "εξαφανίζει" τους ενοχλητικούς πολιτκούς της αντιπάλους, απλώς "βαφτίζοντάς" τους φασίστες. Η λέξη από μόνη της είναι ιδιαιτέρως ασαφής.

Εν ολίγοις θα επιτρέπεται ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων; Θα αντιμετωπίζονται δεόντως όσοι δεν αναγνωρίζουν Γενοκτονίες των Ποντίων, Καταστροφή της Σμύρνης, και προσβάλλουν την εθνική, και την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων; Η το νόμισμα θα έχει μια μόνο όψη;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Για πρώτη φορά είχαμε παράνομη εισχώρηση Τούρκων (όχι ανήκοντες σε άλλες εθνότητες) υπηκόοων σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή, με πιθανό στόχο την κατασκοπεία

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν δύο Τούρκους σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είναι τουρίστες και ότι χάθηκαν.

Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 26 χρόνων εντοπίστηκαν βαθιά μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως στην οποία κινούνταν χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια και συνελήφθησαν αμέσως από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο Τούρκοι δεν είχαν μαζί τους φωτογραφικές μηχανές ή χάρτες της περιοχής, αλλά και μόνο η είσοδός τους σε απαγορευμένη περιοχή είναι ύποπτη και γι’ αυτό η υπόθεση ερευνάται προσεκτικά. Στο παρελθόν είχαν συλληφθεί και άλλοι αλλοδαποί σε παρέμβριες περιοχές, αλλά πρώτη φορά συλλαμβάνονται Τούρκοι υπήκοοι.

Φυσικά ο ισχυρισμό τους ότι είναι τουρίστες σε μια μη τουριστική περιοχή, είναι το λιγότερο αδόκιμος. Το βάθος εισχωρήσεώς τους προδιαθέτει από κατασκοπία, αναγνώριση περιοχής, μέχρι και σε απόπειρα δολιοφθοράς. Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Εισαγγελείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

H αφορμή για τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις υπήρξε αναμφίβολα η στυγνή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από κάποιους ανεγκέφαλους, οι οποίοι θα έχουν όλο τον χρόνο να αναλογιστούν την πράξη τους πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Η χρονική όμως συγκυρία της συγκεκριμένης επιχείρησης «αστραπή» της ελληνικής πολιτείας για την αποφασιστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου σίγουρα δεν αποτέλεσε παρά μία πολύ προσεκτικά επιλεγμένη στιγμή με βάση μία σειρά παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τις εσωτερικές ισορροπίες αλλά και τις εξωτερικές εξελίξεις.

Το να αναφέρουμε ότι οι εσωτερικές παράμετροι σχετίζονται κυρίως με το θέμα της προσπάθειας ανακοπής της δημοσκοπικής δυναμικής της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή φαινόταν από τις έρευνες των τελευταίων εβδομάδων και το να μιλήσουμε για την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την επερχόμενη μνημονιακή λαίλαπα αποτελεί πλεονασμό, αφού όλα αυτά έχουν αναφερθεί και αναλυθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις στο «defence-point.gr».

Το ενδιαφέρον θα πρέπει λοιπόν να σταθεί και στη γεωπολιτική παράμετρο η οποία κάνει την γενική εικόνα ακόμα πιο σύνθετη αλλά και ευκρινή για τον παρατηρητικό μελετητή. Στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχουμε παρά να αναφέρουμε τρεις καθοριστικούς παράγοντες για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας και το πώς οι εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή αλληλεπιδρούν με αυτούς: Τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ισραήλ.

ΗΠΑ: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κίνηση κατά της Χρυσής Αυγής λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της χώρας στις ΗΠΑ και στις συναντήσεις του τόσο με το εβραϊκό λόμπι όσο και με Αμερικανούς πολιτικούς παράγοντες. Ακόμα ποιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση κορυφώνεται την ημέρα αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο και άλλες σημαντικές επαφές.

Γερμανία: H καγκελάριος Μέρκελ είναι προφανές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δει κάτι να αποσταθεροποιεί την Ελλάδα πριν τις εκλογές στη χώρα της, αφού αυτό θα της χαλούσε τη «σούπα» του «success story» του ευρωπαϊκού της πολιτικού προγράμματος, όπως αυτό το προωθούσε στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Από την άλλη είναι προφανές ότι η Ελλάδα χρησιμοποιώντας την «απειλή» της Χρυσής Αυγής και την αποδοχή της από σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, θα μπορούσε να απαιτήσει από τη μετεκλογική Γερμανία μία πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση (κάτι το οποίο και πριμοδοτεί τις θέσεις του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων για την δημιουργία κυβέρνησης).

Ισραήλ: Το να αναφέρουμε την ευαισθησία των Ισραηλινών αναφορικά με το θέμα της Γενοκτονίας και του θέματος του Νεοναζισμού δεν θα έχει νόημα. Το να υπενθυμίσουμε όμως ότι επίκειται η σύγκληση του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας (δηλαδή της κοινής συνεδρίασης των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ) με την οποία και θα σφραγίσουμε την συμμαχία με το Τελ-Αβίβ, θεωρούμε ότι έχει την δική του σημειολογία. Ας μην ξεχνάμε ότι η στάση του Ισραήλ στα ενεργειακά και γεωπολιτικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καθοριστική.

Η πιθανότητα συνεργασίας με την Αίγυπτο όπως αυτή διαφάνηκε μετά τη… μεγαλειώδη πολιτική της Τουρκίας αναφορικά με την εξελίξεις στην χώρα του Νείλου και η τριμερής συνάντηση μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου έρχεται και «κουμπώνει» με τον άξονα Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ.
Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να «συγκρουστεί» με την Χρυσή Αυγή εδώ και αρκετούς μήνες, το ότι μάζευε στοιχεία εμπλουτίζοντας τις σχετικές δικογραφίες, αποδεικνύει ότι απλά περίμενε τον κατάλληλο καιρό τόσο σε σχέση με τις εσωτερικές ισορροπίες όσο όμως και με τις εξωτερικές εξελίξεις.

Για την ώρα φαίνεται ότι η ευκαιρία ήταν «ιδανική», το θέμα όμως για το κατά πόσο η συγκεκριμένη υψηλού ρίσκου πολιτική επιλογή θα αποφέρει τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στην Ελλάδα, γενικά θα φανεί τόσο από την αντίδραση της Χρυσής Αυγής όσο και από το πως θα «πουλήσουμε» τη συγκεκριμένη εξέλιξη στους εξωτερικούς ενδιαφερομένους.

DEFENCEPOINT

Ο Ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα – Ούτε ο Σταλινισμός της αρμόζει – Πολλώ δε μάλλον η λατρεία του γενοκτόνου Κεμάλ Ατατούρκ

Μαυσωλείο του Χίτλερ, ευτυχώς, δεν υπάρχει.
Θα ήταν μεγάλη προσβολή στην ανθρωπότητα να παρακολουθεί άπραγη την απόδοση τιμών σε έναν σφαγέα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, στον αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και τον επινοητή μιας ιδεολογίας αίματος και παραφροσύνης.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι εκτός νόμου η ευμενής αναφορά στο πρόσωπό του και η χρήση των συμβόλων του κόμματός του, το οποίο αιματοκύλισε τον κόσμο.
Μαυσωλεία του Στάλιν, σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν υπάρχουν.
Η ιδεολογία του προκαλεί απέχθεια -ευτυχώς- στη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη.
Δολοφόνος γαρ, αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Χίτλερ (με τον οποίο είχε συνάψει συνθήκη «ειρήνης» και τεμάχισε, παρεάκι με τους ναζί, την Πολωνία).
Ήταν βάναυσος καταπατητής των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Οπαδούς αυτό το τέρας έχει στη Ρωσία, στη Βόρειο Κορέα, λίγους στην Κούβα και μπόλικους στην παράξενη Ελλάδα.
Τα μέλη ενός ολάκερου κόμματος (ΚΚΕ) πίνουν νερό στ” όνομά του και βότκα στη μνήμη του!
Αυτό το κόμμα υπερασπίζεται το σύνολο της κρατικής περιουσίας, παρόλο που εκποίησε κρατική συχνότητα σε ιδιώτες μιας… υπεράκτιας εταιρίας.
Το οπαδιλίκι στον Στάλιν βρίσκεται κι αυτό στα πρόθυρα της απαγόρευσης στην ήπειρό μας.

Χαντζάρα

Έως εδώ, πάει καλά.
Λίγοι εχέφρονες άνθρωποι θα ήθελαν στα σοβαρά να κάνουν τον συνήγορο υπεράσπισης γενοκτονιών που διέπραξαν μανιακοί δολοφόνοι (μεγάλης κλίμακας).

Όμως υπάρχει και μια άλλη ιστορική μουτσούνα, εξίσου μοβόρικη, που περνάει σχετικά στο… ντούκου – όποτε δεν εκθειάζεται από ελληνόφωνους γραικύλους ή πράκτορες της Αγκυρας.
Το όνομά του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Υπεύθυνος για τις γενοκτονίες Ελλήνων του Πόντου, της Μικρασίας, των Αρμενίων και πολλών άλλων λαών και φυλών του χώρου, τον οποίο σήμερα καταλαμβάνει το τουρκικό κράτος.
Η ιδεολογία του είναι ένα κράμα ναζισμού, φασισμού, μεταφυσικής, παντουρκισμού και λοιπών αλλοπρόσαλλων χαρακτηριστικών.
Ο τρόπος που κατέσφαξε τους Αρμενίους λέγεται ότι ενέπνευσε τον Χίτλερ στην αποτρόπαια «αποστολή» του να εξολοθρεύσει τους Εβραίους.

Παρά ταύτα, στην πικρή πατρίδα μας υπάρχουν πολιτικοί που καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του Ασιάτη βρικόλακα και διάφοροι απίθανοι τύποι που το στόμα τους στάζει μέλι για ένα τέρας, με μια χαντζάρα γεμάτη αίμα Ελλήνων.

Δεν ήταν λογικό, εθνωφελές και δίκαιο να διώκονται ποινικά όσοι διαπράττουν τέτοιες αχρειότητες και να τεθεί εκτός νόμου ο κεμαλισμός;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
http://www.elthraki.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget