1/7/2013 - 1/8/2013

Η καλλιτεχνική ομάδα του "Εργαστηρίου Σκέψης" σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα "Τεχνικό" οπτικοποίησαν το κείμενο της Αναστασίας Γιάμαλη "Εγώ θα μείνω"..
Συνέντευξη με Έλληνες εθελοντές που πολεμούν στη Συρία μαζί με τον στρατό του Άσαντ.
Είναι σκληροί εθνικοσοσιαλιστές. Δεν διστάζουν να σηκώσουν τα όπλα για να υπερασπιστούν το αξιακό σύστημα και την ιδεολογία τους.
Αρθρογραφούν, παρεμβαίνουν στα δημόσια ζητήματα και οργανώνουν ακτιβιστικές ενέργειες μέσω του ιστολογίου «Μαύρος Κρίνος», το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mavroskrinos.blogspot.gr/. Μία από αυτές ήταν το «λούσιμο» (με ένα ποτήρι αναψυκτικού) του Βαγγέλη Βενιζέλου στο Παρίσι από «Ελληνα αυτόνομο συναγωνιστή» (όπως αποκαλείται από το ιστολόγιο), στις 15 Ιουνίου. Στη Συρία ο «Μαύρος Κρίνος» δεν παρεμβαίνει μόνο με λόγια. Ούτε με αναψυκτικά. Εκεί βρίσκονται ένοπλοι... ανταποκριτές του.
Μια διμοιρία Ελλήνων εθελοντών που
πολεμούν στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης και του Bashar al-Assad. Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το μέλος της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» Σταύρο Λιμποβίση και πήρε ενδιαφέρουσες απαντήσεις στις ερωτήσεις για τον ρόλο των Ελλήνων μαχητών στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στη Συρία.

Ερ.: Ποια συλλογικότητα εκπροσωπείτε; Ποιος ο ρόλος σας στη δημιουργία σώματος Ελλήνων εθελοντών που πολεμούν στην πλευρά του Ασαντ;
Απ.: Ο «Μαύρος Κρίνος» είναι μια συλλογικότητα Ελλήνων εθνικοσοσιαλιστών με αυτόνομη δομή και παρουσία. Είμαστε σε επαφή με τους Σύριους συναγωνιστές εδώ και χρόνια και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να υπάρχουν σήμερα στο πλευρό του συριακού λαού μαχητές ελληνικής καταγωγής.

Ερ.: Πόσοι Ελληνες υπολογίζετε ότι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εκεί; Τα κίνητρά τους είναι ιδεολογικά μόνο ή πρόκειται για μισθοφόρους;
Απ.: Οταν νιώθεις βαθιά μέσα σου το μήνυμα της καταγωγής και πράττεις σύμφωνα με τις ιδεολογικές σου αρχές, είναι αδύνατον να γοητευθείς από τα τραπεζογραμμάτια. Ετσι λοιπόν ο μόνος λόγος για να υπερασπιστεί σήμερα κάποιος τα εδάφη μιας φίλης χώρας δεν είναι άλλος από τη συνειδητοποίηση της αλληλεγγύης μεταξύ των εθνών που παλεύουν από κοινού τον προαιώνιο εχθρό. Οι Ελληνες εθελοντές υπολογίζεται ότι φτάνουν το επίπεδο διμοιρίας.

Ερ.: Ποιο είναι το κοινωνικό και επαγγελματικό προφίλ τους; Εχουν πείρα από άλλες ένοπλες συγκρούσεις (Ιράκ, Κόσοβο, Αφγανιστάν);
Απ.: Πολιτικοί στρατιώτες και μέλη της ελληνικής εργατικής τάξης που απορρίπτουν ξεκάθαρα τις γνωστές κομματικές στάνες, ενώ αντιλαμβάνονται πλήρως τα σχέδια των διεθνών εξουσιαστών και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Δεν έχουν εμπλακεί σε άλλες ένοπλες συγκρούσεις των τελευταίων χρόνων.

Ερ.: Γνωρίζετε σε ποιες μάχες έχουν εμπλακεί και αν υπάρχουν απώλειες από την ελληνική πλευρά;
Απ.: Από το 2011, που ξεκίνησε να υφαίνεται ο καπιταλιστικός ιστός γύρω από το σώμα της υπερήφανης Συρίας, άρχισαν να κατατάσσονται μαζικά στις ένοπλες δυνάμεις και πολιτοφυλακές της χώρας αυτής σύντροφοι ευρωπαϊκής καταγωγής, ανάμεσά τους λοιπόν και Ελληνες. Εχουν λάβει μέρος σε όλες τις σημαντικές μάχες στις νότιες και δυτικές περιοχές της Συρίας τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια απώλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ηρωική Hezbollah στη βαρυσήμαντη μάχη που δόθηκε γύρω και μέσα από την πόλη al-Qusayr τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαχητές από την Ελλάδα.

Ερ.: Ο ντόπιος πληθυσμός πώς τους αντιμετωπίζει; Πώς βλέπουν γενικότερα την Ελλάδα;
Απ.: Η Συρία έχει ονομαστεί καθόλου τυχαία ως η άλλη «Μεγάλη Ελλάδα» μετά την Κάτω Ιταλία, ενώ τα συναισθήματα του απλού λαού για τους Ελληνες δεν μπορούν να περιγραφούν σε μερικές γραμμές. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού άλλωστε είναι ελληνικής καταγωγής, αν και ουδείς από το διεφθαρμένο ελληνικό (;) κράτος δεν τους έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Ερ.: Οι Συροορθόδοξοι, που κινδυνεύουν από τους φανατικούς ισλαμιστές, έχουν βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών;
Απ.: Η Συρία είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και θρησκειών που προστάτεψε αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα Baath, η ηγεσία του Hafez al-Assad αλλά και στη συνέχεια ο πρόεδρος Bashar al-Assad. Η πλειοψηφία του λαού -σύμφωνα ακόμα και με αναφορές των δυτικών κυβερνήσεων- στηρίζει το καθεστώς και απορρίπτει πλήρως τα σχέδια των αιμοδιψών ιμπεριαλιστών που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε πορνείο του καπιταλισμού και αγορά των Starbucks και των McDonald's. Οι Σύριοι ορθόδοξοι πολεμούν στην πρώτη γραμμή για μια ελεύθερη και εθνικιστική Συρία και μάλιστα διακρίνονται για τις ηρωικές τους αντεπιθέσεις απέναντι στα τοξικοεξαρτημένα στίφη των μισθοφόρων Σαλαφιστών της al-Qaeda.

Ερ.: Για ποιον λόγο νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό που βλέπουμε στη Συρία; Τι θεωρείτε ότι πρόκειται να γίνει τελικά εκεί;
Απ.: Είναι άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο στην κλιμακούμενη παγκόσμια δικτατορία της αμερικανοσιωνιστικής πολεμικής μηχανής μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, και πιθανότατα θα αποτελέσει την πρώτη γεωπολιτική της ήττα μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Πέρα από την προστασία του κράτους δολοφόνου που ακούει στο όνομα Ισραήλ, η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής καθώς και το αβυσσαλέο μίσος των εμίρηδων του Κόλπου είναι κάποιοι ακόμα λόγοι που οδήγησαν στη συριακή κρίση. Ο συριακός λαός θα νικήσει διότι υπερασπίζεται την πατρίδα και την αλήθεια!

Ερ.: Στις ομάδες των εθελοντών (ή μισθοφόρων) περιλαμβάνονται αρκετοί Ευρωπαίοι. Πόσοι είναι περίπου; Προέρχονται κυρίως από εθνικιστικές ή ακροδεξιές ομάδες και κόμματα;
Απ.: Παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός, ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα χιλιάδες Ρώσοι, Ουκρανοί και Πολωνοί δήλωσαν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό του «Λιονταριού της Συρίας», που δεν είναι άλλος από τον Bashar al-Assad. Δεν υιοθετούμε την έννοια «ακροδεξιοί» για τα εν λόγω άτομα, αφού η «αστική ακροδεξιά» ιστορικά δεν έχει καμιά σχέση με τις εθνικοεπαναστατικές ιδέες. Κάποιοι Ευρωπαίοι πράγματι συμμετέχουν σε κόμματα, ενώ άλλοι στηρίζουν διάφορες κινήσεις της λεγόμενης ευρωπαϊκής «Εθνικιστικής Αυτονομίας».

«Εκτελούνται σαδιστικά άμαχοι και βιάζονται γυναικόπαιδα»
Ερ.: Αμερικανοί εθελοντές στο πλευρό του Ασαντ υπάρχουν;
Απ.: Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ στο πλευρό του εθνικιστικού στρατού, σίγουρα όμως στην άλλη πλευρά, δηλαδή αυτών των κανίβαλων μαχητών του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», συμμετέχουν Αμερικανοί. Στις συγκρούσεις του al-Qusayr στις σορούς ανταρτών βρέθηκαν ταυτότητες και διαβατήρια συμπατριωτών του Μπαράκ Ομπάμα, που τόσο θαυμάζει η κυρία Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ.: Απ' όλα όσα έχετε ακούσει ότι έχουν γίνει στη Συρία, τι είναι αυτό που σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση; Εχουν συμβεί σφαγές που δεν έχουν δείξει τα δυτικά ΜΜΕ;
Απ.: Το δράμα του συριακού λαού θυμίζει τον Γολγοθά των Κορεατών, Βιετναμέζων, Ιρακινών και Σέρβων πολιτών που θρήνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες τους δικούς τους ανθρώπους εξαιτίας της Wall Street και των «γερακιών» της εξωτερικής αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής. Πολύ μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πλήρης σιωπή της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι στις καθημερινές εκκλήσεις των ορθοδόξων της Συρίας για βοήθεια. Εκτελούνται με σαδιστικό τρόπο άμαχοι και αιχμάλωτοι, βιάζονται γυναίκες και παιδιά, καίγονται χωριά και πόλεις μόνο και μόνο επειδή δεν δέχονται την επιβολή της Σαρίας και τις επιταγές των μισθοφόρων του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, για όλα αυτά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση σε κανένα κανάλι ή ραδιόφωνο.

Ερ.: Ποια νομίζετε ότι είναι η μοίρα των απαχθέντων Συροορθόδοξων μητροπολιτών;
Απ.: Θεωρούμε δύσκολο να έχουν σωθεί από την ανεξέλεγκτη μανία των μισθοφόρων, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ αποκρύπτουν φυσικά το οδυνηρό τέλος για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τις θρησκευτικές κοινότητες και παράλληλα εκτεθούν οι χρηματοδότες και εκτελεστές του σχεδίου για την ευρύτερη ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής.
Καλούμε όλους όσοι δεν φοράνε παρωπίδες να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τις πατριωτικές δυνάμεις της Συρίας και να κατανοήσουν ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επερχόμενη «καταιγίδα» που σχεδιάζει η σιωνιστική κατοχική κυβέρνηση και στην πατρίδα μας.

Παναγιώτης Λιάκος
"δημοκρατία"

 http://infognomonpolitics.blogspot.gr
http://ed-mysterious.blogspot.gr/

AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Αγαμέμνων, η Ελένη με τον Μενέλαο θα είχαν μεταναστεύσει μόνοι τους στη Τροια, λαντέρης και χορεύτρια.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Λεωνίδας, θα υπέγραφε Μνημόνιο με τους Πέρσες να δώσει “Γη και Υδωρ” και θα το πέρναγε από την Απέλλα ως ΤΑΙΠΕΔ.

AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Θεμιστοκλής, θα στήριζε την πρόταση Λυκίδη να έρθουν οι Ξένες Επενδύσεις του Μαρδόνιου στην Αθήνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Περικλής, η Ακρόπολη θα ήταν Μέγαρο Μουσικής και ο Σωκράτης θα δούλευε σε ΕΟΖ με τον Πλάτωνα.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κωνσταντίνος, θα έκανε διαπραγμάτευση με το Μωάμεθ Β’ και θα υπέγραφε την παράδοση της Πόλης σε “Οθωμανικό Δίκαιο”.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ρήγας, θα ονειρευόταν μια Τραπεζική Ενωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Ευρώπη…ποιος Μετερνιχ ;
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Κολοκοτρώνης, δε θα έκανε την Επανάσταση μέχρι να έχουμε πλεόνασμα και σωστές δημόσιες Υπηρεσίες.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Μακρυγιάννης, στις 3 του Σεπτέμβρη θα κατηγορούσε τους ξεσηκωμένους, σαν Αριστερούς που θέλουν τη Καταστροφή της Χώρας και των Νόμων.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Μεταξάς, θα υπέγραφε Μνημόνιο με τον Μουσολίνι…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ “ΝΑΙ” ! ! !
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Λοχαγός Κουτρίδης, θα έδινε το ύψωμα 731στο EFSF και θα γλίτωνε το ΙΚΑ από τις συντάξεις αναπήρων και θανόντων.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Ζέρβας, θα πουλούσε τη γέφυρα Γοργοπόταμου στην Χρηματιστηριακή της αξία, στη Siemens.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Γρίβας Διγενής, θα έδινε την Κύπρο σε…”Αγγλικό Δίκαιο”
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Καραμανλής, η Κύπρος δεν θα ήταν μακριά, θα ήταν Αποκρατικοποιημένη ήδη στους Τούρκους, όπως τα λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Σημίτης, ομοίως θα έδινε τα Ιμια στους Τουρκους για να γλιτώσει Μισθούς και Συντάξεις
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Βιβλιοπώλης, κι όχι έμπορος βιβλίων, μπορεί και να διάβαζε αυτά που πουλάει.
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ “Αριστερός”, δεν θα στήριζε τους Τραπεζίτες και τους Εργολάβους από τη ΝΔ, αλλά από το Indymedia. Αλλες καρέκλες, ίδια μυαλά…
AN O ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ Πατριώτης, δεν θα στήριζε πολιτικές που οδηγούν σε γενοκτονία τους ομοεθνείς τους, με αυτοκτονίες, φτώχεια, λιμό, μείωση γεννήσεων, μείωση γάμων και τέλος ξενιτιά ή ΕΟΖ με 6€/μέρα για όσους ζωντανούς.

netakias.com
ΤΕΛΟΣ

netakias.com

Έλα παραδέξου το ''πρωθυπουργέ'' της πλάκας:
Το διάγγελμα τις προάλλες δεν το 'κανες για να πανηγυρίσεις για το ΦΠΑ στην εστίαση!
Τό 'κανες για να βρεις ευκαιρία να διευκρινίσεις ότι ανήκεις στο υποείδος ''Gamokefalus o Malakas'' !

Αλλοιώς δεν δικαιολογείται κοτζάμ πρωθυπουργός (λέμε τώρα!), να κάνει διάγγελμα και να παίρνει πάνω του ότι την πορτοκαλάδα στο σουβλατζίδικο θα την πληρώνουμε με ΦΠΑ 13%, ενώ αν έρχεται στο σπίτι με delivery θα την πληρώνουμε με 23% !

Τέτοιες παπαριές ούτε η Αυτού Χυδαιότης με τον διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες και στις τυρόπιτες, αν θυμάσαι!

Εκτός αν λεβεντοπρωθυπουργέ μου σε υποσκάπτουν.. Αν δηλαδή τα τσιράκια σου (που εσύ επέλεξες), θέλουν να σε κάνουν εντελώς ρεζίλι.
Λες και δεν μπορείς από μόνος σου, και καλύτερα ακόμα!

Γιατί άκουσα κι εκείνο το υποκείμενο, το σημιτόπραμα, που σου επέβαλαν για υπουργό οικονομικών, να λέει: ''Εγώ δεν είμαι πολιτικός, λέω αλήθεια!''.
Τί φτύσιμο κι αυτό! Ούτε μπάνιο δεν χρειαζόσουνα το βράδυ, σπίτι!

Αλλά εσύ εκεί! Απτόητος!
Έχεις αναλάβει ένα έργο και πρέπει να το ολοκληρώσεις: ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..

Κοντά είσαι όμως:
Τον ΟΠΑΠ ήδη τον ''σκότωσες''..
Ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις λιμάνια κι αεροδρόμια..
Την ΔΕΣΦΑ την χαρίζεις οσονούπω στο 1/4 της αξίας της..
''Σαλαμοποιείς'' την ΔΕΗ και την πουλάς σε φέτες..
Προετοιμάζεις νομικά το άδειασμα των νερών της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες..
Παίρνεις και τα σπίτια του κοσμάκη με την εφορία και της τράπεζες..
Και έτοιμος !

Έτοιμος ναι..
Αλλά για τί πράμα όμως;
Για ''τον γάϊδαρο καβάλα'', που λεν και στο χωριό σου!

Για πλήρη διαπόμπευση και ''εκπαραθύρωση'' !

Άβε βλάκα!
Αυτοί που νομίζεις για μελλοθάνατους, θα σου κουνούν μαντήλια και θα σε αποχαιρετούν...

http://mandatoforos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_31.html

"Ψάχνονται" στον Στρατό

Δύο εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών μιας χρήσεως RPG-18 ανατολικής κατασκευής των 64 χλστ. από τις οποίες 18.706 βρίσκονται στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού, και όχι "αντιαρματικοί όλμοι" όπως μεταδόθηκε μετέφεραν οι δύο Κούρδοι και οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν χθες σε φουσκωτό σκάφος από την Χίο με κατεύθυνση την Τουρκία.

Επίσης βρέθηκεν και τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το ερώτημα είναι από που προήλθαν οι δύο αντιαμρατικοί εκτοξευτές και οι ρουκέτες που περιέχουν.

Στα Βαλκάνια σήμερα μόνο ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί τα RPG-18 (αντίγραφο του LAW-72 των 64 χλστ., από ποσότητες τις οποίες είχε παραλάβει στις αρχές της δεκαετίας του '90 από τα αποθέματα του πρώην ανατολικογερμανικού Στρατού.

Αυτή την στιγμή γίνεται καταμέτρηση, αλλά το γεγονός ότι είναι σβησμένοι (αυτό λέει το ΓΕΣ) οι σειριακοί αριθμοί δυσκολεύει το όλο έργο. Οι συγκεκριμένοι εκτοξευτές χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά στις ασκήσεις (άλλωστε πλησιάζει και η ώρα λήξης του ορίου ζωής των βλημάτων) και είναι όπλο που στα χέρια τρομοκρατών μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά.

Μπορούν να εκτελέσουν στοχευμένη βολή μέχρι τα 250-300 μέτρα και να ρίξουν χωρίς στόχευση (π.χ. σε μία δεξαμενή πετρελαίου από απόσταση 800 μέτρων. Αν όντως προορίζονταν για τρομοκρατικό κτύπημα, σίγουρα θα ήταν για "μεγάλο" στόχο. Μπορούν να μεταφερθούν και να αποκρυβούν πολύ πιο εύκολα από το RPG-7 το οποίο μαζί με την ρουκέτα είναι σχεδόν το διπλάσιο από το RPG-18 του οποίου η ρουκέτα είναι στο εσωτερικό του εκτοξευτή.

Οι μεγάλοι τους αριθμοί δικαιολογούνται από το γεγονός ότι είναι μιας χρήσεως (συσκευασμένα βλήματα στον εκτοξευτήη) και κάθε μάχιμος έχει από έναν εκτοξευτή.

Πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση "βρωμάει": Ξαφνικά το Λιμενικό εντόπισε ένα μικρό φουσκωτό μεταξύ Οινουσσών και μικρασιατικής ακτής, τους βρήκαν ρουκέτες και μέσα ήταν και δύο Κούρδοι που φαίνεται ότι εμπλέκονται στην κουρδική ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C,

Και όλα αυτά την επαύριο των τουρκικών δημοσιευμάτων για "υπόθαλψη της κουρδικής τρομοκρατίας από την Ελλάδα"...

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, αλλά και στο Μεσολόγγι , σχετικά με την υπόθεση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα τουρκική καθαρά επιθετικής φύσεως πάνω απο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών πέταξε σε ύψος μόλις 1000 μέτρων πάνω από εθνικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4E Terminator και 2 F-16 (με ρόλο προστασίας των αεροσκαφών βομβαρδισμού), εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου.

Στη συνέχεια και κινούμενος με κατεύθυνση νότια πραγματοποίησε στις 11:19 υπέρπτηση πάνω απο τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 3000 και 5000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:23.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φαίνεται ότι θα μαθαίνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον χώρο της Υγείας, μέσω των γερμανικών δελτίων Τύπου που θα ανακοινώνονται με… καθυστέρηση λίγων ημερών και εδώ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση που έδωσε στις 26 Ιουλίου στα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ με θέμα: «Υπογραφή συμφωνίας για μεταρρυθμίσεις στην ελληνική Υγεία». Η ανακοίνωση αναφέρεται στις εκ βάθρων αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ που προετοίμασε, όπως σημειώνεται, «ως επικεφαλής (Domain Leader) το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, το οποίο συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Υγείας στο ξένο δελτίο Τύπου.

Χθες, τέσσερις ημέρες έπειτα από την επίσημη ενημέρωση που είχαν οι Γερμανοί πολίτες για τις αλλαγές που θα γίνουν στη χώρα μας, το δικό μας υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα μεταφρασμένο και αυτούσιο το γερμανικό δελτίο Τύπου, χωρίς περαιτέρω σχόλια! Πρωτοφανές!!!

Οταν η «δημοκρατία» ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο για ποιον λόγο η ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων για τις επερχόμενες αλλαγές στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας έγινε μέσω ενός μεταφρασμένου γερμανικού δελτίου Τύπου, η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Ο Γερμανός υπουργός Υγείας έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και το θεωρούμε πολύ θετικό για τη χώρα μας».

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό Υγείας Ντάνιελ Μπαρ: «Αυτή την εβδομάδα (σ.σ.: δηλαδή από την προηγούμενη) τέθηκε σε ισχύ συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHO Europa) για την ενίσχυση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων υγείας της πρωτοβουλίας “Υγεία σε Κίνηση” για τα έτη 2013-2015». Οπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader), το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα και προετοίμασε ουσιωδώς την υπογραφή του συμβολαίου. Ετσι είχε υπογραφεί ήδη τον Απρίλιο 2012 στο Μνημόνιο Συνεργασίας».

Ο υπουργός Υγείας κ. Μπαρ συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας και επισημαίνει ότι η σθεναρή βούληση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις ενισχύεται μετά τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013. Ωστόσο τονίζει ότι: «H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό».

Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, επίσης, μαθαίνουμε ότι η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει πλέον τους ακόλουθους τομείς συνεργασίας:

- Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στους σταθμούς νοσηλείας (νοσοκομεία). (Ομάδα σχετιζόμενη με τη διάγνωση.)

- Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.

- Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων.

- Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας («e-Health»).

- Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας ΕΟΠΥΥ και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για την εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας.

- Βασική (στοιχειώδης) περίθαλψη.

- Δημόσια υγεία.

- Τουρισμός υγείας.

Μη σας φανεί παράξενο, λοιπόν, εάν μετά τα γερμανικά δελτία Τύπου «γλυκαθούν» και άλλοι δανειστές μας -που έχουν αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα- και ακολουθήσουν και γαλλικά ενημερωτικά δελτία. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνουν στα ελληνικά γραφεία Τύπου των υπουργείων μας εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών για να μη βρεθούμε και χαμένοι στις… μεταφράσεις.

Βαρνάβας: Προκλητική και υποτιμητική συμπεριφορά

«Θεωρούμε ότι η διείσδυση των Γερμανών στον χώρο της Υγείας, με αυτή την κίνηση του υπουργείου Υγείας, γίνεται με κάθε επισημότητα. Το ελληνικό υπουργείο έχει παραδώσει πλέον τα κλειδιά στους Γερμανούς, που έχουν τον πλήρη έλεγχο του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ». Τα παραπάνω είπε στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο οποίος χαρακτήρισε «προκλητική για τον ελληνικό λαό και άκρως υποτιμητική για το υπουργείο Υγείας τη συμπεριφορά» να ενημερωνόμαστε για τα του οίκου μας από γερμανικά δελτία Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τόνισε ότι η τραγική συρρίκνωση του ΕΣΥ συμβαίνει την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, όπου χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες δεν έχουν καμία πρόσβαση στη δημόσια υγεία, με συνέπεια να μην μπορούν να χειρουργηθούν, να πάρουν τα φάρμακά τους, να βρουν την υγεία τους, καθώς έχασαν την πρόσβαση στις υγειονομικές δομές της χώρας μαζί με την απώλεια της εργασίας τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δραματική μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων της Αττικής (1ης ΥΠΕ) το 2013 και το 2014: «Ενώ φέτος ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία της Αθήνας είναι 611.000.000 ευρώ, τον επόμενο χρόνο θα “ψαλιδιστεί” στα 540.460.000 ευρώ, δηλαδή θα έχουμε μια μείωση της τάξεως του 12%. Την ίδια ώρα Ελληνες και Γερμανοί υπουργοί Υγείας πανηγυρίζουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας.

Ρίτα Μελά

ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ

Ποιοι είναι απλώς οι καλύτεροι στρατολόγοι της!

Του Μάρκου Μουζάκη
Ήταν άραγε ανάγκη να «σκάσει μύτη» η πληροφορία περί συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει τη Χρυσή Αυγή να κινείται σε ποσοστά πέριξ ακόμα και του 20% και η οποία δημοσκόπηση, λέει, είναι... μυστική και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μαξίμου, για να αρχίσουν ξανά να κατακλύζουν τις τηλεοπτικές οθόνες, το διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα τα κροκοδείλια δάκρυα των συστημικών κομμάτων, των συστημικών ΜΜΕ, των καθεστωτικών δημοσιογράφων και άλλων θεραπαινίδων του αναξιόπιστου συστήματος;

Μα πρώτα-πρώτα αποτελεί περίπου κοινό μυστικό για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο φασιστικό αυτό μόρφωμα ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που εν τέλει δημοσιοποιούνται, στα πλαίσια μιας άτυπης συμφωνίας και κάλυψης απ' τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο πικρή κι αν είναι!
Πιστεύουν, αφελώς, ότι έτσι την πλήττουν τη Χρυσή Αυγή!

Και το "Newsbomb.gr" και πριν από καιρό αλλά και σε ανάλυση πριν από ελάχιστες μέρες επεσήμαινε τα παρακάτω, αναλύοντας και «διαβάζοντας» τις τελευταίες έρευνες αυτής της πολιτικής σεζόν:

- Η Χρυσή Αυγή σε πολλές περιοχές, ευαίσθητες και πληττόμενες ιδιαίτερα απ' την κρίση, αλλά και σε εξαιρετικά ευαίσθητες και παραγωγικές ηλικιακές ομάδες είναι δεύτερο κόμμα, πίσω απ' τον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά απ' τη Ν.Δ.!
- Η Χρυσή Αυγή έχει εισροές από ψηφοφόρους του 2012 τόσο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και –σε σαφώς μικρότερο ποσοστό- του ΚΚΕ!

Και όλα αυτά τα επισημαίναμε από πληροφορίες από έγκυρους δημοσκόπους και αναλυτές δημοσκοπήσεων, έτσι;
Ίσως κάποιοι να ξύπνησαν αίφνης και να ανακάλυψαν όλα τούτα τα εξαιρετικά επικίνδυνα και μάλιστα ως αποτελέσματα... μυστικών ερευνών (τι μυστικές έρευνες, όταν η πιάτσα βοά ρε παιδιά;) που ανησύχησαν, λέει, το Μαξίμου και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Δένδια και έγκριτους συνταγματολόγους και όλοι αυτοί αντάμα αποφάσισαν να πολεμήσουν το φαινόμενο, λέει, ανελέητα!

Μα αυτό ακριβώς είναι το ακόμα πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο!
Το να πολεμήσουν τη Χρυσή Αυγή όλοι αυτοί οι οποίοι είναι κυρίως οι πολιτικά υπεύθυνοι για το σπάσιμο του αυγού του φιδιού!

Αυτοί όλοι οι οποίοι με τις συμπεριφορές τους, την πολιτική τους πρακτική και έκφραση, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη γιγάντωσή του!

Προσθέστε βέβαια σε αυτούς και τους «τσιλιαδόρους» του συστήματος, τα συστημικά ΜΜΕ και τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους, ε;

Κάθε λοιπόν που όλοι αυτοί αναλαμβάνουν εκστρατείες ενάντια στη Χρυσή Αυγή, της δίνουν κι άλλους πόντους!
Γι' αυτό λέμε πως ανησυχούμε!

Όλοι αυτοί έχουν προσδώσει σε αυτή τη φασιστική οργάνωση την αίγλη του αντισυστημικού. Και αυτό, αυτή η αίσθηση, στους καιρούς που βιώνει ο ελληνικός λαός, αποενοχοποιεί αρκετό κόσμο στο να δηλώνει οπαδός και να ψηφίζει την Χρυσή Αυγή.

Για να πάμε σε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα: Όλοι αυτοί οι οποίοι απαγόρεψαν τη διανομή τροφίμων απ' τη Χρυσή Αυγή σε Έλληνες μόνο πολίτες (δήμαρχος Αθήνας, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΕΛ.ΑΣ. τη συνδρομή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ και των άλλων κομμάτων) είναι σίγουροι ότι έτσι την έπληξαν;

Μήπως, λέμε μήπως, έτσι ενίσχυσαν το αντισυστημικό προφίλ της κι έγιναν για άλλη μια φορά οι καλύτεροι... στρατολόγοι της;

Και τώρα, όπως μαθαίνουμε, ξανά όλοι αυτοί ή σχεδόν όλοι απεργάζονται διαδικασίες προκειμένου να θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή;

Δηλαδή πάνε να τους ηρωοποιήσουν κιόλας;
Κουκούτσι, δράμι μυαλό δεν τους έχει απομείνει;
Ακόμα και των «εστέτ» συνταγματολόγων, προεξάρχοντος του άρχοντος Βενιζέλου;
Συνέρθετε, ωρέ! Και αντιμετωπίστε πολιτικά το φαινόμενο, αφήστε τους επικίνδυνους τσαμπουκάδες και τις τζάμπα μαγκιές!

http://networkedblogs.com/NEqBk

Το Σεπτέμβριο που θα επιστρέψει για έλεγχο η Τρόικα, το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να πείσει τους ελεγκτές, όχι μόνο ότι ο νέος φόρος ακινήτων θα διασφαλίζει τα 2,7 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί στο Μνημόνιο αλλά μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον μισό ή ως και 1 δισ. ευρώ επιπλέον, που θα καλύψουν και μέρος της «τρύπας» των 4 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Για να το επιτύχει, το οικονομικό επιτελείο «ποντάρει πολλά» στις δηλώσεις ακινήτων του 2013, που θα υποβληθούν έως τέλος Σεπτεμβρίου. Θα έχει έτσι για πρώτη φορά μια ξεκάθαρη και σαφή εικόνα για το σύνολο της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας (αστική, αγροτεμάχια κλπ), ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει κατάλληλα τους νέους συντελεστές φορολόγησης ώστε το σύστημα να εισπράττει περισσότερα από τους «έχοντες και κατέχοντες».

Στην τελευταία έκθεσή της η Τρόικα έδειξε ότι εξακολουθεί να αμφισβητεί την δυνατότητα του δημοσίου να εισπράξει τα 2,7 δισ. από φόρους ακινήτων το 2014. Για αυτό οι ελεγκτές προϊδεάζουν ήδη ότι μπορεί να ζητήσουν παράταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων-ΕΕΤΑ, που διαδέχθηκε το ΕΕΤΗΔΕ ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής λύσεως.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως, κατά το σχεδιασμό του νέου φόρου ακινήτων, δεν θα βασιστεί σε υποθετικά στοιχεία (παλαιές δηλώσεις Ε9, στατιστικά δεδομένα από αγροτικές επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ), αλλά στις δηλώσεις που κάνουν φέτος οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων. Μπορεί έτσι να διαμορφώσει κατάλληλα την κλιμάκωση του φόρου ώστε να αποδώσει περισσότερα έσοδα.

Για τα 2014 η Τρόικα ζητά από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων να βεβαιωθούν φόρου 3,2 δισ. ευρώ, ώστε τελικώς να μπορέσουν να εισπραχθούν τα 2,7 δισ. που λέει τα Μνημόνιο. Με βάση όμως πιο «ρεαλιστικά» στοιχεία που θα δείχνουν πόσα έχουν και πόσα βγάζουν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να φορολογηθούν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Έτσι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου η κυβέρνηση θέλει να σχεδιάσει τον φόρο ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητά του και να αγγίξει τα 3,2 δισ. ευρώ, ή ακόμα και να αυξήσει το στόχο είσπραξης έως και στα 3,7 δισ. ευρώ. Μέσω της υπεραπόδοσης του φόρου, η κυβέρνηση θα αποφύγει επιπρόσθετα «νέα μέτρα» και θυσίες που θα της ζητηθούν, ειδικά εάν οι συγκρατημένα αισιόδοξες προβλέψεις για ανάσχεση της ύφεσης ως τα τέλη του έτους διαψευστούν.

Μένει να δούμε πως θα προσδιοριστεί η φοροδοτική ικανότητα, γιατί αυτή τη στιγμή το ότι κάποιος ζει σε 120 τ.μ δεν σημαίνει ότι έχει δουλειά, αλλά ούτε ότι βγάζει πολλά.


Οι τράπεζες πωλούν "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funds με μπόνους προσωπικά δεδομένα

Οι τράπεζες έχουν κάνει φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών μοιράζοντας τα σε εισπρακτικές εταιρείες ή σε εξωχώριους «επενδυτές» προκειμένου να εισπράξουν ή πουλήσουν τα «κόκκινα δάνεια» αντίστοιχα. Ήδη, οφειλέτες δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από ξένα Funds, ενώ γίνονται προσφυγές και στη Δικαιοσύνη για τη δέσμευση ακίνητης περιουσίας.

Η κυβέρνηση που έφερε τους πολίτες στο αδιέξοδο και την εξαθλίωση με τα μέτρα των μνημονίων άνοιξε και την κερκόπορτα διάθεσης των προσωπικών τους στοιχείων σε πάσης φύσεως και αμφισβητούμενες εταιρείες εντός και εκτός της χώρας. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται σαφώς με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους όρους που έχει θέσει η τρόικα.

Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο περιουσιακά στοιχεία και οφειλές να διοχετεύονται όχι μόνο μέσω των τραπεζών, αλλά και των εφοριών.

Ως επί το πλείστον, οι τράπεζες προχώρησαν όχι μόνο στη διάθεση των προσωπικών δεδομένων στις εισπρακτικές εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και ουδείς γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές, αλλά πούλησαν «κόκκινα δάνεια» σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του 50%, σε ξένες επιχειρήσεις και Funds προκειμένου αυτές να αναλάβουν να εισπράξουν τις οφειλές.

Σε καμία περίπτωση όμως οι εξωχώριες επιχειρήσεις δεν θα έδιναν λεφτά για «κόκκινα δάνεια» χωρίς να έχουν ένα στάνταρ πιθανοτήτων να πάρουν περισσότερα από αυτά που πλήρωσαν στις τράπεζες.

Αυτό το εξασφάλισαν με πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και τώρα έχουν ξεκινήσει να εκβιάζουν ως νταβατζίδες, απειλώντας με κατασχέσεις σπιτιών. Οι πρώτες υποθέσεις έχουν ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η έκβαση τους.

Στόχος των Funds είναι να πουληθούν τα σπίτια των Ελλήνων σε αλλοδαπούς, καθώς η Ελλάδα θεωρείται ένα από τα καλύτερα οικόπεδα παγκοσμίως και πολλοί θα είναι αυτοί που θέλουν ένα ακίνητο για τις διακοπές τους. Πόσο μάλλον όταν αυτά προσφέρονται κοψοχρονιά.

Η πώληση «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες ίσως και να είναι ποινικό αδίκημα ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού συνεπάγεται εσωτερική πληροφόρηση και διάθεση προσωπικών δεδομένων των οφειλετών.

Κανείς όμως από την κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τη λειτουργία των εποπτικών αρχών και την εφαρμογή των νόμων. Η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικας αφήνοντας του πολίτες έρμαια των ξένων και των ελληνικών εταιρειών που θέλουν να τους αρπάξουν την περιουσία.

Και το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει στις τράπεζες να πωλούν τα «κόκκινα δάνεια» στο 50% ή ακόμη και στο 20% χωρίς προηγουμένως να έχει προβεί σε αντίστοιχη πρόταση προς τους οφειλέτες;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί τα αρπακτικά με τις πλάτες της τρόικας και των πουλημένων πολιτικών της Ελλάδας περιμένουν ακριβώς αυτό. Να πάρουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων τζάμπα και να τους έχουν σκλάβους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δικηγόρος από την Κένυα, ο Ντόλε Ιντίντις- Dole Indidis, πρώην γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και απαιτεί να διευκρινιστεί η «παράνομη σταύρωση του Ιησού, για την οποία ευθύνη φέρει κατά κύριο λόγο, το Ισραήλ.

Αυτό αναφέρεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την 31η Ιουλίου 2013 τα οποία επικαλούνται την εφημερίδα της Κένυας ‘Nairobian’.
Κατηγορείται για το θάνατο του Ιησού, ο Ρωμαίος
αυτοκράτορας Τιβέριος, ο αντιπρόσωπος στην Ιουδαία, Πόντιος Πιλάτος, το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, ο βασιλιάς Ηρώδης  καθώς η σημερινή Δημοκρατία της Ιταλίας και το κράτος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ενάγων ισχυρίζεται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία κατά των εισηγμένων προσώπων και οντοτήτων βρέθηκαν στην Αγία Γραφή, η οποία « δεν είναι και τόσο αξιόπιστος». Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι νεκροί πάνω από 2000 χρόνια, την ευθύνη για τις ενέργειές τους πρέπει να αναληφθούν από τα κράτη κληρονόμοι των οποίων διαπράχθηκε το αδίκημα.

«Κατέφυγα στη μήνυση, διότι πιστεύω ότι πρέπει να προστατευτεί η αξιοπρέπεια του Ιησού και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τον άνθρωπο από τη Ναζαρέτ, τον οποίο παράνομα και κακόβουλα σταύρωσαν παραβιάζοντας τα δικαιώματά του» είπε ο Ιντίντις.

Ο δικηγόρος πιστεύει ότι οι νόμιμοι κληρονόμοι των αρχαίων Ρωμαίων και των Εβραίων είναι η Ιταλία και το Ισραήλ, όπου βρίσκεται σε ισχύ ακόμη το ρωμαϊκό δίκαιο, με το οποίο ο Ιησούς θανατώθηκε.

Ο Τύπος αναφέρει ότι προηγουμένως ο Ιντίντις κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Ναϊρόμπι, αλλά ο δικαστής  την απέρριψε και ο δικηγόρος αποφάσισε να προσφύγει σε μια ανώτερη αρχή- στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ζητά το Δικαστήριο να κρίνει με ποιο δικαίωμα αφού ο Ιησούς δεν έκανε κανένα έγκλημα, ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε, προσβλήθηκε, τον έφτυσαν και τελικά τον σταύρωσαν.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχολιάζοντας την αγωγή δήλωσε ότι η περίπτωση αυτή εμπίπτει στη δομή που ασχολείται με τις διακρατικές συγκρούσεις.
--

Σχετικό: http://www.kenyalaw.org/Downloads_FreeCases/Trial%20of%20Jesus.pdf

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΡΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ...ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ....ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ .....ΑΛΛΑ  ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ....ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΙ ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ ΛΟΓΓΟΒΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ  ΡΩΜΑΙΟΙ...... ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ..............ΟΤΑΝ Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ....!!!

Χωρίς ορίζοντες...

του Στάθη
Μοιάζει σαν η κυβέρνηση και ο Τύπος που την στηρίζει να σκέφτονται με ορίζοντα Σεπτεμβρίου - με ορόσημο τις γερμανικές εκλογές. Και μετά τι; Εξαρτάται. Πρόκειται ομολογουμένως για μια αξιοθαύμαστη εθνική στρατηγική, θα έλεγε κανείς,
αν είχαμε να κάνουμε μια ανεξάρτητη χώρα. Πράττουν, σκέφτονται και ομιλούν με ορίζοντα μηνός - μηνών. Και μετά; Μετά έρχεται νέο Μνημόνιο. Και μετά το νέο Μνημόνιο τι; Ένα ακόμα Μνημόνιο. Η χώρα έχει γίνει πρεζάκιας του εξαρτημένου μέλλοντός της.

Τι θα κάνει του χρόνου τον Αύγουστο ο λαός; Πού θα βρίσκεται του χρόνου...
τον Σεπτέμβρη η χώρα; ρητορικά τα ερωτήματα για την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που περιορίζεται στο να εκτελεί διαρκώς εντολές, διαψεύδοντας τις επαγγελίες της, όπως ότι θα βγαίναμε στις αγορές το... 2012 (που πήρε μετάθεση για το 2014), και εισπράττοντας απ’ την πραγματικότητα που διαμορφώνει η πολιτική της θανατηφόρες απαντήσεις, όπως ότι η ανεργία το 2016 θα ’χει φθάσει ώς το 36%!

Όμως, η κυβέρνηση «σκέφτεται» με ορίζοντα μηνός. Είναι σαν να ’χει πάρει το 2010 επιμήκυνση θητείας ώς το 2020-25 και βλέπουμε. Προς την επίτευξη αυτής της στρατηγικής οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι επιτυχής. Το
δίπτυχο μείωση μισθών - αύξηση φόρων βαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο, ενώ η διασπάθιση του δημοσίου πλούτου γνωρίζει όλο και πιο λαμπρές στιγμές, όπως με την τριχοτόμηση της ΔΕΗ.

Αλλά, αν η κυβέρνηση σκέφτεται με ορίζοντα ενός-δύο μηνών ως προς την εκτέλεση των διαταγών που λαμβάνει, δεν σκέφτεται καθόλου για τις διαταγές που δεν έχει λάβει ακόμα. Αλήθεια, με τι
«ατζέντα» μεταβαίνει ο κ. Σαμαράς στις ΗΠΑ εντός ολίγων ημερών; Και πόσον πληροφορημένος είναι ο λαός για αυτήν την ατζέντα; Ξέρω, ζητάω πολλά, ο λαός είναι συνήθως αυτός που τα μαθαίνει τελευταίος.

Τι θα μάθει αυτήν τη φορά; Μήπως ότι ο κ. Σαμαράς έχει μεταθέσει τον άξονα για «ονομασία έναντι όλων» εις ό,τι αφορά τη FYROM λίγο πιο κει; (Προσθέτοντας έτσι λίγο μπαρούτι ακόμα στο μπαρουτοβάρελο των βαλκανικών εθνικισμών;) Μήπως ότι η Κύπρος
θα φθάσει στο σφαγείο του Σχεδίου Ανάν διά της πλαγίας, όχι μόνον μέσω του Μνημονίου αλλά και μέσω της λεηλασίας του ορυκτού της πλούτου;

Μήπως και για την Ελλάδα η ευλογία του εν λόγω ορυκτού πλούτου μετατραπεί σε κατάρα ακόμα βαθύτερης εξάρτησης και συνεπώς διαρκούς καταλήστευσης; Μήπως θα έχει και η ΑΟΖ την τύχη των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων; - ένα ταξίδι στην αδικία του χρόνου και την αμεριμνησία των αιώνων;..

Ως φαίνεται, βαρειά καθήκοντα έχουν πέσει στις πλάτες του κ. Σαμαρά,νομάρχη των Γερμανών κι επάρχου των Αμερικανών - ακόμα και
οι Υπουργοί του έχουν περισσότερες αρμοδιότητες, και πάντως θα έχουν τουλάχιστον ως προς τις απολύσεις. Καθ’ ότι με Προεδρικό Διάταγμα(τι άλλο;) ετοιμάζεται να εξασφαλισθεί εις έναν έκαστον Υπουργό η δυνατότης να απολύει(!) με Προεδρικό Διάταγμα (τι άλλο;) δημόσιους υπαλλήλους της αρεσκείας του, της αρμοδιότητός του - του «ενδιαφέροντός του». Μεγαλεία, ο Υπουργός Κριτής, ο Υπουργός Δήμιος, ο Υπουργός κάτσε-καλά-ρε, γεννάται.

 Δοξάστε τον! (μη σας αφαλοκόψει).
Όπως ο κ. Στουρνάρας που αφαλόκοψε στεγνά τον κ. Σαμαρά: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός, λέω την αλήθεια», δήλωσε ο απιθανοανεκδιήγητος Υπουργός Θανάτωσης της Ελληνικής Οικονομίας. «Εγώ δεν είμαι πολιτικός, λέω την αλήθεια», ενώ ο κυρ Αντώνης, που είναι πολιτικός, λέει ψέματα! Όσο για τον Μπενύτο, είναι ένας ψεματούρηηης άλλο πράμα!

Α να χαθείτε, ανθρωπάκια, που σας παίρνουμε και στα σοβαρά!
Αν είχε πει τέτοιαν ατάκα ο Σόιμπλε για τη Μέρκελ, θα τον μαδούσε το κόμμα του κι ο Τύπος ζωντανόν, ενώ ταυτοχρόνως θα τον έτρωγε το σκοτάδι, ένα σκοτάδι όχι και τόσο διαφορετικό απ’ το σκοτάδι της ψυχής του...
από το "enikos.gr"

του Δημήτρη Μηλάκα

Νομίσατε ότι τελειώσαμε; Ότι ψηφίστηκαν τα τελευταία των τελευταίων μέτρων; Ότι καθαρίσαμε με τα πολυνομοσχέδια, και τη διακυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα; Αμ δε…

Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε χτες το απόγευμα μας αναγνωρίζει μια κάποια …πρόοδο, αλλά περιγράφει σαφέστατα τα νέα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, του δανείου του Οκτωβρίου που κι αυτό κατά 98% θα καταλήξει στα σεντούκια αυτών που μας το δανείζουν!. Για σκεφτείτε το λίγο. Μας δανείζουν εντόκως 100 και εισπράττουν άμεσα το 98% απ’ αυτό το ποσό, για εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, αφήνοντας καβάτζα τους τόκους που τρέχουν και εμείς πληρώνουμε για το 100% του συνολικού ποσού.

Ίσως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τέτοια ατιμία (από την πλευρά των εντιμότατων ....
εταίρων μας) και τόση υποτέλεια από την κυβέρνησή μας. Όμως έτσι είναι τα πράγματα, ίσως και λίγο χειρότερα.

Χειρότερα, γιατί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Οκτωβρίου (που λέγαμε πιο πάνω) θα πρέπει να βγουν στο τσιγκέλι άλλοι 12.000 Δ.Υ. Κι αν κάποιοι από σας σκέφτεστε καλά να τους κάνουν τους κηφήνες, ίσως να δικαιολογείστε γιατί δεν έχετε ανάγκη ούτε δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά σας, ούτε δημόσια υγεία για τα γεράματά σας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διάλυση δύο σημαντικότατων πυλώνων (υγεία και παιδεία) του ιστού του δημοσίου (και του κράτους) έχει αποφασιστεί από τους ξένους και υλοποιείται από τους Άδωνη και …σία.

Πέραν τούτων, σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικας η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τέσσερις ενέργειες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και επανέρχεται η τρόικα για τη νέα αξιολόγηση του προγράμματος προκειμένου να πάρει την επόμενη υποδόση.

1) Ειδικότερα, έως τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει να έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση μέσω σημαντικής μείωσης προσωπικού και εγκαταστάσεων των εταιριών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και Λάρκο, με στόχο το ξεπούλημα.
2) Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις ανεξόφλητες οφειλές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, προφανώς για να τις πάρουν τζάμπα και ελεύθερες βαρών αυτοί που θα τις πάρουν.

Κι αν νομίσατε ότι καθαρίσαμε και με αυτά τα έσχατα των τελευταίων από τα τελευταία μέτρα, απλώς σας σημειώνουμε ότι η έκθεση της Κομισιόν βλέπει (ακόμη κι αν όλα πάνε καλά) κάποια χρηματοδοτικά κενά γύρω στα 5 δισεκατομμύρια αρχής γενομένης από το 2014. Κενά που θα καλυφτούν προφανώς, από το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ότι άλλου υπάρχει μέχρι τότε εύκαιρο.

Προοδεύουμε ρε …κουτά

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Σχόλιο: Αυτές οι μικρές φλογίτσες που ξεκινάνε σχεδόν από το πουθενά είναι μοιραίο να εξελιχθούν, αργά ή γρήγορα, σε παρανά-λωμα που θα κάψει ολοκληρωτικά το ανήθικο καθεστώς των προδοτών και των δωσιλόγων. Και αυτό, το καθεστώς, της ξένης κατοχής και το ντόπιο υποκατάστημα της διεθνούς μαφίας που το επέβαλε, το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους. Γι' αυτό σκληραίνει ολοένα τη στάση του με πρωτόγνωρο αυταρχισμό. Και τα χθεσινά γεγονότα στον Υμηττό με τις, χωρίς καμιά αιτιολογία και με ανυπόστατες κατηγορίες, συλλήψεις δημοκρατικών πολιτών αυτό αποδεικνύουν.

Τους προειδοποιούμε. Έρχεται η στιγμή. Και τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Όσες ορδές μίσθαρνων πραιτοριανών κι αν παρατάξουν. Όποιο χρυσαυγήτικο παρακράτος κι αν επιστρατεύσουν. Όποιον στρατό προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν. Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία θα θριαμβεύσουν. Δεν θα υπάρξει πέτρα να κρυφτούν οι ντόπιοι αρχινονοί και τα φασιστοειδή κοπρόσκυλα που προσώρας τους προστατεύουν.


http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2732.html

του «Pitsirikos»

Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε η είδηση πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διόρισε την γκόμενά του στο πολιτικό του γραφείο. Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι το όμορφο και πλούσιο στήθος του κ. Κεδίκογλου -μάλλον τραβάει τα βυζιά του-, αλλά, επειδή δεν πρόκειται να θηλάσει, ας κάνει λίγο δίαιτα. Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και σκάνδαλο.

Έχω παρατηρήσει πως πολλοί συνεργάτες του Σαμαρά έχουν χώσει τις γυναικούλες τους στο Δημόσιο.

Λογικό είναι, αφού είναι συνεργάτες ενός πολιτικού που διόρισε τους συμπατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να το κάνει Μουσείο Καλαμάτας, ενώ τους φύτεψε και δεκάδες ελιές έξω από το Μουσείο, για να μην νοσταλγούν την πατρίδα τους.

Επίσης, έχω παρατηρήσει πως κάτι δημοσιογράφοι πολύ μνημονιακοί και αδέκαστοι έχουν ....
συζύγους που είναι χωμένες σε γραφεία υπουργών, σε δημόσιες υπηρεσίες και σε άλλα τέτοια που οι ίδιοι κατακρίνουν.

Πάντως, εντελώς κότες και όλες αυτές οι σύζυγοι που από τη μία κάνουν τις χειραφετημένες και από την άλλη τις βολεύει σε δουλειές ο αντρούλης τους.

Η γκόμενα του Κεδίκογλου -που είναι από την Μεσσηνία- παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη πως δούλευε στο γραφείο του γκόμενού της και την πληρώναμε εμείς, επειδή, όπως δήλωσε ο γκόμενός της, δεν ήθελε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Για παραίτηση του Κεδίκογλου, ούτε κουβέντα βέβαια. Αυτά είναι για τους άλλους.

Νομίζω πως ήταν λάθος να παραιτηθεί η γκόμενα του Κεδίκογλου από το γραφείο του γκόμενού της.

Είμαι βέβαιος πως ο κ. Κεδίκογλου θα την είχε αξιολογήσει προσωπικά, θα δοκίμασε κι άλλες και θα της είχε δώσει την θέση αξιοκρατικά.

Θα την κέρδισε με το σπαθί της.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4967.html

του Στρατή Μαζίδη

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι θαυμάζει το γερμανό ομόλογό του κι εγώ με τη σειρά μου ομολογώ το θαυμασμό μου για αυτόν.
Ο Γιάννης ο Στου μπορεί να μην υποφέρει από κάποια αναπηρία, φανερή τουλάχιστον (μην πάει ο νους σας αλλού, σωματική εννοώ) αλλά πραγματικά έχει ένα αξιοθαύμαστο θράσος που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον τόπο.

Να θυμηθούμε όταν πρωτοανέλαβε καθήκοντα και δήλωνε πως δεν επιθυμεί να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα ενώ κάνει ότι μπορεί για αυτό;

Ή μήπως όταν εξανίστατο λέγοντας πως δεν είναι άλλοι περισσότερο αριστεροί από αυτόν αλλά μας έχει ξεσκίσει στα “φιλολαϊκά” μέτρα;

Η δε πιο δύσκολη στιγμή του δεν ήταν οι οριζόντιες περικοπές ή οι αποφάσεις του που κατά καιρούς οδήγησαν στρατιές στην ανεργία αλλά όταν τον έκανε νταντά το πρότυπό του, ο Σόιμπλε. Εκεί λύγισε, είπε. Δάκρυσε. Λυπήθηκε. Τότε πόνεσε ο Στουρνάρας κορόιδα! Όχι όταν χάσατε τη δουλειά σας, ούτε όταν είπατε στο παιδί σας “όχι” σε κάτι που ζήτησε, ούτε όταν άνθρωποι ξεπάγιαζαν στο δρόμο όπως ο εικονιζόμενος. Παρά μόνο όταν του κούνησε το δάκτυλο ο κακομούτσουνος γιατί τον ταπείνωσε. Του πάτησε τον εγωισμό.

Αμ την άλλη φορά; Όταν έλεγε πως του χρόνου θα βγούμε στις αγορές και σε λίγες ημέρες βγήκε η Κομισιόν και τον διέψευσε λέγοντας πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμη πολλά χρόνια για να επιστρέψει στις διεθνείς χρηματαγορές.
Επίσης είχε πει το αξεπέραστο πως δεν προλαβαίνει να συναντά ξένους επενδυτές! Πραγματικά επικρατεί ένας οργασμός επενδύσεων στη χώρα που απλά όπως το παραμύθι με τη φορεσιά του βασιλιά εμείς είμαστε πολύ χαζοί και δεν τον αντιλαμβανόμαστε.

Τώρα μας λέει όχι ότι απλά θαυμάζει το Σόιμπλε, αλλά πως αυτός αξίζει το θαυμασμό όλων μας! Μας λέει δηλαδή και τι να κάνουμε. Αυτό κι αν είναι θράσος.

Για να σε δούμε Γιάννη Στουρνάρα τι θράσος θα μας επιδείξεις όταν αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε πίσω σου με τις φιλικότερες των διαθέσεων!

filologos10

Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της».

Τον φόβο του ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει από την κρίση εκφράζει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και...
διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Αμερικανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.
Ο Γκάλμπρεϊθ καλεί τους Ευρωπαίους να αλλάξουν «ρότα» ενώ προτείνει τη δημιουργία κοινωνικού συμφώνου, το οποίο θα αμβλύνει την ένδεια. «Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι' αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο. Πολλοί πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, αρκεί να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα, για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», τονίζει ο κ. Γκάλμπρεϊθ και αναφέρεται στην «τρομερά υψηλή ανεργία των νέων» αλλά και στην εικόνα των ηλικιωμένων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

«Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κι αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ. Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της», προσθέτει.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος τάσσεται κατά της πώλησης της ΔΕΠΑ. «Πρέπει γι' αυτό να σημάνει συναγερμός σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα μονοπώλιο αερίου αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά κέρδη και τζίρο. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; Πότε κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση; Μόνον όταν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον ότι θα επιζήσει για πολύ», υποστηρίζει και προβλέπει ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα πάψουν να πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

«Έτσι θα ξεκινήσει μια φυγή τραπεζικών κεφαλαίων», σημειώνει και εκτιμά ότι τότε θα επιλεγεί μια λύση πιθανόν στο πρότυπο αυτής που εφαρμόστηκε στην Κύπρο. «Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν περιουσίες και η οικονομία εντελώς ξαφνικά θα συρρικνωθεί δραστικά. Και αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τελικά αυτό μπορεί να σημάνει και την αρχή του τέλους της ΟΝΕ. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει η πολιτική ένωση, όταν θα έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία», αναφέρει.
Απευθυνόμενος στις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ προτείνει τέσσερα βασικά μέτρα: «Η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει στην Ελλάδα περισσότερα χρέη. Δεν έχει νόημα να κάθεται κανείς και να παρακολουθεί την κλιμάκωση της κρίσης. Η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει για τις ελληνικές τράπεζες. Δεν πρέπει να τις αφήσει απλώς στα χέρια ολιγαρχών. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία. Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα είδος συμφώνου για τους χαμένους της κρίσης, μια κοινωνική βασική ασφάλιση και να εγγυηθεί τουλάχιστον ένα μέρος των περιουσιών και π.χ. των συντάξεων», δηλώνει.
Τονίζει, ωστόσο, ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να στείλουν τα χρήματα απευθείας στους αποδέκτες, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση, επειδή «μέχρι τώρα τα χρήματα πήγαν συχνά σε λάθος κανάλια» και προσθέτει:

«Όχι άλλα χρήματα για κακές ή διεφθαρμένες κυβερνήσεις και διοικήσεις. Το πλεονέκτημα απευθείας καταβολής στον λαό είναι η αύξηση της κατανάλωσης και η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας», επισημαίνει.

Αναφέρεται δε στη δράση στην Ελλάδα μιας γραφειοκρατίας, υπό την έννοια μιας πολύ μικρής ομάδας πολύ πλούσιων ολιγαρχών και κάνει λόγο για «πολύ παράξενα πράγματα».
Το 40% των αγροτικών εκτάσεων, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, έχουν υποθηκευτεί σε μία και μοναδική τράπεζα, η οποία ιδιωτικοποιείται. «Αν υπάρξει κρίση και δεν εξυπηρετούνται τα δάνεια, θα πάρουν υπό την κατοχή τους οι επενδυτές σχεδόν τη μισή καλλιεργήσιμη γη της χώρας. Πώς μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;», διερωτάται, για να καταλήξει με αναφορά στην ΕΡΤ:
«Για μένα είναι σαφές ότι η κρίση αλλάζει πρόσωπο. Από οικονομική κρίση, γίνεται κρίση των κεντρικών θεσμών. Το ότι έκλεισε τώρα ακόμα και η δημόσια ελληνική τηλεόραση, ένας θεσμός ελέγχου στη χώρα, δεν είναι καλό σημάδι».
Πηγή: ethnos.gr

Εφιαλτικά είναι τα συμπεράσματα από την ανάλυση των προβλέψεων του μακροοικονομικού υποδείγματος που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το real story της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την ...έκθεση του προέδρου του Levy Institute Δημήτρη Β. Παπαδημητρίου και των ερευνητών Μιχάλης Νικηφόρου και Gennaro Zezza, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται φθάνοντας το 34% μέχρι το τέλος του 2016 και το πραγματικό ΑΕΠ θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι και το 2015, με πιθανή αναστροφή της αρνητικής τάσης το 2016.
Η ανάλυση στηρίζεται στο μακροοικονομικό μοντέλο του Levy Institute για την ελληνική οικονομία, ένα μοντέλο αποθεμάτων-ροών παρόμοιο με το μακροοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί το Ινστιτούτο για τις τάσεις στην αμερικανική οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συγγραφείς ανακαλύπτουν ότι η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας θα μειώσουν το ΑΕΠ και θα αυξήσουν την ανεργία. Συνεπώς, θεωρούν τις πρόσφατες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερβολικά αισιόδοξες και προτείνουν ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης τύπου Marshall που στοχεύει στη δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις.

Όπως αναφέρουν η απασχόληση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί από τον Οκτώβριο του 2008, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση της απασχόλησης άνω του 28%. Τον Μάρτιο του 2013 η «επίσημη» ανεργία ήταν 27,4%, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων τριάντα ετών σε οποιαδήποτε βιομηχανοποιημένη χώρα του δυτικού κόσμου.

Επισημαίνουν ότι οι τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που απαιτεί η Τρόικα και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Η συγκεκριμένη πολιτική προβάλλει την «επεκτατική λιτότητα», σε συνδυασμό με την ακραία απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ως την καλύτερη συνταγή για τη σταθεροποίηση και τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι προσομοιώσεις των αναλυτών επιβεβαιώνουν προηγούμενες εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για τις δυσμενείς επιπτώσεις του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας στην Ελλάδα.

«Η αντιστροφή των αρνητικών εξελίξεων είναι εφικτή. Προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό μια συνεκτική και σταθερή διαδικασία δυναμικής αύξησης στις συνιστώσες της συνολικής ζήτησης με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην ελληνική οικονομία η μεταβολή του ΑΕΠ ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τη μεταβολή της κατανάλωσης, καθώς η τελευταία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη συνολική ζήτηση.
Η δραματική αύξηση της ανεργίας και η δημοσιονομική και εισοδηματική λιτότητα έχουν εγκλωβίσει την οικονομία σε παγίδα ύφεσης, ενώ οι καθαρές εξαγωγές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσουν την πτώση της εγχώριας ζήτησης, εξαιτίας των διαρθρωτικών παραγωγικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας.

Οι προβλέψεις αποκαλύπτουν το «real story» της ελληνικής οικονομίας και δείχνουν ότι η έξοδος προϋποθέτει αλλαγή μοντέλου οικονομικής πολιτικής, το οποίο πρέπει να επικεντρωθεί στη δημιουργία απασχόλησης ως εργαλείο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας», αναφέρει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

http://www.voria.gr/

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΟ 2009 έλεγες ότι το 2013 θα έκλεινε το κέντρο της Αθήνας λόγω επίσκεψης Γερμανού υπουργού Οικονομικών, θα σου απαντούσαν ότι τέτοια μέτρα λαμβάνονται μόνο όταν επισκέπτεται την Ελλάδα Πρόεδρος των ΗΠΑ κι όχι ένας υπουργός της Γερμανίας!
Πριν από την κρίση, η επίσκεψη Σόιμπλε δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από μία μεσαίου μεγέθους είδηση.


Τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά αντανακλούν όχι μόνο τον ευρωπαϊκό επαρχιωτισμό, αλλά και το ριζωμένο σύνδρομο εξάρτησης των ελληνικών αρχουσών ελίτ. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Το γεγονός ότι το 2013 συμβαίνουν αυτά που μερικά χρόνια πριν ήταν αδιανόητα καταδεικνύει την αλλαγή που έχει επέλθει όχι μόνο στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αλλά και στην ίδια την ευρωζώνη.

Η κρίση ανέδειξε ηγεμόνα, ο οποίος, μάλιστα, αντλεί τα οφέλη αρνούμενος τις συνακόλουθες υποχρεώσεις του ρόλου. Με άλλα λόγια, πρόκειται περισσότερο για μεταμοντέρνα αποικιοκρατία με όπλο το χρέος, παρά για κλασική ηγεμονία. Μέσα στην υπερβολή τους, τα μέτρα για την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα επιβεβαιώνουν σημειολογικά ότι η αρχή της ισοτιμίας των κρατών-μελών, που ήταν το θεμέλιο και η ελκτική δύναμη του ενοποιητικού εγχειρήματος, έχει ουσιαστικά καταντήσει άδειο κέλυφος.

Αυτή είναι η κύρια αιτία που ο νέος ευρωσκεπτικισμός (πολύ διαφορετικός από τον παραδοσιακό ευρωσκεπτικισμό των Βρετανών) καλπάζει σε χώρες οι οποίες μέχρι πρότινος εμφάνιζαν πολύ υψηλά ποσοστά υποστήριξης του ευρωπαϊκού ενοποιητικού εγχειρήματος. Η μεταστροφή αυτή είναι αλάνθαστο σημάδι ότι η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε περίοδο όχι μόνο οικονομικής αλλά και υπαρξιακής κρίσης.

Εχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει ότι νομισματική ένωση χωρίς δημοσιονομική ένωση είναι αντίφαση. Και βεβαίως δημοσιονομική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια μορφή πολιτικής ένωσης. Η αλήθεια είναι ότι το ευρώ σχεδιάσθηκε κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα.

Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο οικονομικός ουρανός ήταν ανέφελος, οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν με εγκληματική επιπολαιότητα τους όρους του Βερολίνου. Οταν η κρίση ενέσκηψε και ο πιο αδύναμος κρίκος (Ελλάδα) λύγισε, το ευρωιερατείο δεν έκανε τις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Για να μην πληρώσουν το κόστος της διάσωσης του ευρώ, η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα παλινδρόμησαν στον οικονομικό εθνικισμό. Φρόντισαν, μάλιστα, να τον καλύψουν πίσω από μία χοντροκομμένη ηθικολογία. Προωθούν τη μονοδιάστατη λιτότητα, η οποία ισοδυναμεί με ένα είδος ασύμμετρου οικονομικού πολέμου εναντίον της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Εάν αυτή η πολιτική ήταν αποκλειστικά γερμανική συνταγή, θα είχε προσκρούσει στην αντίδραση των άλλων ευρωπαϊκών αρχουσών ελίτ. Δεν προσκρούει, επειδή είναι η προσπάθεια της ολιγαρχίας του χρήματος να μετακυλήσει το κόστος της κρίσης στις μικρομεσαίες τάξεις. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και σε χώρες που βιώνουν οικονομική καταστροφή ο κορμός των τοπικών αρχουσών ελίτ ταυτίζεται με τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα.

Τις τελευταίες δεκαετίες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν αναπτυχθεί οργανικοί δεσμοί που έχουν διασυνδέσει μεταξύ τους τις άρχουσες ελίτ των χωρών-μελών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν τον εαυτό τους εκτός αυτού του πλαισίου, ακόμα κι όταν πιέζονται. Το ευρώ, άλλωστε, δεν οργανώνει μόνο τα γερμανικά εξαγωγικά συμφέροντα. Οργανώνει και τα ευρύτερα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας του χρήματος, όπου δεσπόζουσα θέση κατέχουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η Γερμανία λειτουργεί σαν στυλοβάτης και προωθητής αυτής της πολιτικής, επειδή ταυτοχρόνως εξυπηρετεί και τα ιδιοτελή συμφέροντά της, έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι άρχουσες ελίτ της. Με άλλα λόγια, το Βερολίνο χρησιμοποιεί σαν όχημα αντιλήψεις, διαδικασίες και σχήματα που του εξασφαλίζουν όχι μόνο την υποστήριξη χωρών του ευρωπαϊκού πυρήνα που έχουν αντίστοιχα συμφέροντα, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς την υποστήριξη των δορυφοροποιημένων αρχουσών ελίτ της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί οι κοινωνίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που είναι τα μεγάλα θύματα του ασύμμετρου οικονομικού πολέμου, αντιδρούν υποτονικά. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η προηγηθείσα μακρά περίοδος ευημερίας έχει αμβλύνει τα αντανακλαστικά τους. Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι έχουν ακόμα να χάσουν. Είναι αξιοσημείωτο ότι η υποτονικότητα των κοινωνικών αντιδράσεων επιτρέπει στις άρχουσες ελίτ της ευρωπαϊκής περιφέρειας να χρησιμοποιούν την κρίση σαν όχημα για να επιβάλλουν μέτρα με ταξικό πρόσημο.

Ο «άσωτος υιός» και ο αυστηρός «πατέρας»

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ στο πειραματόζωο Ελλάδα έχει κύριο στόχο την εξυπηρέτηση γερμανικών σκοπιμοτήτων. Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση Μέρκελ έχει ανάγκη να πουλήσει ένα success story και στους Γερμανούς ψηφοφόρους και στην κοινή γνώμη των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που αντιδράει πια στην πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας. Η υποτακτική Ελλάδα προσφέρεται για να παίξει τον ρόλο του «άσωτου υιού» που με την καθοδήγηση του αυστηρού, αλλά δίκαιου Γερμανού «πατέρα» επανέρχεται στον «ίσιο δρόμο», υφιστάμενη την επώδυνη αλλά αναγκαία εξιλεωτική τιμωρία!

Ο Σόιμπλε στήριξε ρητορικά την κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς, όμως, να χαλαρώσει έστω και λίγο τη θηλιά. Αρνήθηκε κατηγορηματικά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που έχουν στα χέρια τους τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι το Βερολίνο προσανατολίζεται στη φόρμουλα της μεγάλης επιμήκυνσης με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου. Η φόρμουλα αυτή, όμως, δεν λύνει άμεσα το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, έτσι όπως το απαιτεί το ΔΝΤ. Εκτός αυτού, θα κρατήσει την Ελλάδα όμηρο των δανειστών για δεκαετίες.

Οσον αφορά το «δωράκι» του Σόιμπλε, αυτό είναι λιγότερο βοήθεια και περισσότερο δόλωμα. Μέσω της προσφοράς των 100 εκατομμύριων θα θέσει υπό γερμανικό έλεγχο το ταμείο χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού παραγωγικού ιστού.

Οπως αναμενόταν, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έθεσε το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Η πολιτική ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, που σημαίνει αποδοχή του καθεστώτος της αποικίας χρέους, δεν χωράει πολιτικά την έγερση αυτών των ελληνικών απαιτήσεων, παρότι στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

real
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=3849&id=249146

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Τα παρακάτω στοιχεία αναφέρονται για τις Βόρειες περιοχές της Αλβανίας, το Κοσσυφοπέδιο, το Νότιο Μαυροβούνιο και τη Βορειοδυτική ΠΓΔΜ. όπως και τις Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις ανά το κόσμο που προέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Δομή των "Οικογενειών"


Η τυπική δομή των εγκληματικών οργανώσεων στηρίζεται πρώτα από όλα στους δεσμούς εξ'αίματος και εξ'αγχιστείας των μελών της, από συναισθήματα τιμής και αφοσίωσης και από την απόλυτη τήρηση της ιεραρχίας. Αυτού του τύπου οι δεσμοί και οι σχέσεις μεταξύ των μελών ομοιάζουν με άλλες "Μαφίες" στην περιοχή της Μεσογείου όπως τη Σικελία (Κόζα Νόστρα), Καλαβρία (Ντραγκέτα) και Κορσική (Γιουνόν Κορσά).

Η δομή της Καλαβρέζικης Ντραγκέτα, εάν και περισσότερο εξελιγμένη από την Αλβανική Μαφία, αποτελεί μια καλή διατύπωση της δομής που επιθυμούν να εξελίξουν οι ίδιοι οι Αλβανοί δεδομένης και της τάσης τους να "αντιγράφουν" μοντέλα άλλων εγκληματικών οργανώσεων με τους οποίους έχουν και στενούς δεσμούς όπως είναι η περίπτωση με τη συγκεκριμένη Ιταλική οργάνωση.
Καταρχάς, κατά τη διάρκεια της εισδοχής νέου μέλους, ένα "ιερός" όρκος που συχνά αποκαλείται "Μπέσα" πρέπει να παρθεί που δείχνει την απόλυτη αφοσίωσή του στην οικογένεια του εγκλήματος πάνω από κρατικούς νόμους ή κοινωνικούς κανόνες. Η πειθαρχία εξασφαλίζεται τόσο μέσω της πειθούς όσο και μέσω του παραδειγματισμού που περιλαμβάνει δολοφονίες καταδοτών λόγου χάρη. Επίσης είθισται τα μέλη της οικογένειας να διαμένουν σε διπλανές περιοχές, όπως και να συντονίζουν τις δράσεις τους από "στέκια" τα οποία λειτουργούν με διάφορες καλύψεις.

Ο αριθμός των μελών ποικίλει από μικρές οικογένειες των 30 μελών μέχρι και άνω των 500.
Κάθε οικογένεια διαθέτει μια εκτελεστική επιτροπή γνωστή ως "Μπατζράκ" η οποία διαμοιράζει τους τομείς που δραστηριοποιείται αναθέτοντας σε κάθε μέρος της επιτροπής ένα σαφή ρόλο. Ο προεδρεύων ονομάζεται "Σέφι". Στους τομείς εγκληματικής δράσης που έχουν επιλεγεί από την επιτροπή, ο επικεφαλής ονομάζεται "Κρύε" ο οποίος με τη σειρά του ονοματίζει τους "Κρυετάρ" ή υπαρχηγούς. Με τη σειρά τους οι τελευταίοι επιλέγουν τους λεγόμενους "Μικ" που είναι οι διαμεσολαβητές με τους "Στρατιώτες" ή "Ουστάρ" και σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ονομάζονται ορισμένες φορές και "Μυρμήγκια". Με τη σειρά τους οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να σχηματίζουν ομάδες ακόμα και με άτομα άλλων εθνικοτήτων, αρκεί να εισφέρουν εισόδημα στην οικογένεια και γνωρίζουν βεβαίως λίγα σχετικά με το όλο φάσμα των δραστηριοτήτων.

Εάν και η "Μπατζράκ" διαθέτει συνήθως το γηραιότερο ή έμπειρο μέλος ως "Προεδρεύων", αυτό δεν σημαίνει και απόλυτη εξουσία από τον ίδιο σε αντίθεση με το Σικελικό μοντέλο του Νονού. Το Αλβανικό μοντέλο είναι πλέον εγγύτερα προς την ισονομία των κεφαλών της οικογένειας, γεγονός που οφείλεται στην ορεσίβια διαβίωση και καταγωγή αυτών των ομάδων, όπου η συνεργασία, η ευελιξία και η έλλειψη ενός πόλου εξουσίας επιτρέπει στη κάθε "φαμίλια" να επιβιώνει ευκολότερα, όπως και να αποτρέπει την εξόντωση της από τους εχθρούς της μη έχοντας μια κεφαλή που μπορεί να πληγεί άμεσα.Ο "Κανών" του Ντουκατζίνι αποτελεί ακόμα και τη σημερινή εποχή την επιτομή (εάν και στη διεστραμμένη εκδοχή του) του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς των μελών των εγκληματικών δικτύων.
Για να γίνει αντιληπτή η επιρροή και η εξάπλωση αυτών των οικογενειών, θα δοθεί ένα παράδειγμα που αφορά ένα "Κρύε" δηλαδή εντεταλμένο στέλεχος και όχι κεφαλή. Ο Ισμαήλ Λίκα στη Νέα Υόρκη ήταν διαχειριστής κυκλώματος εισαγωγής ηρωίνης στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν μέσω Ευρώπης. Όταν συνελήφθη από τις αρχές διέθετε εμπόρευμα 125 Εκ. Δολαρίων.

Σε ότι αφορά μια τυπική ισχυρή οικογένεια όπως οι Οσμάνι, μόνο στη Γερμανία και με επίκεντρο το Αμβούργο έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 300 Εκ. Ευρώ.
Οι σημαντικότερες φαμίλιες τη σήμερον εποχή είναι οι:


Ζάκγια
Κελμέντι
Οσμάνι
Η ομάδα του Λουσνγές
Η ομάδα Λούλ Μπερίσα
Λιμάνι
Αλούσι
Λούκα
Σελίμι
Ντουκατζίνι
Στη πόλη της Σκόδρας δρά η οικογένεια Ζάκγια. Στο Κουρσάζ και στο Δυράχιο δρουν οι Αλούσι. Στην Πρίστινα δρουν οι Λούκα και οι Οσμάνοι δρουν στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Οι Κελμέντι ωσαύτως στο Κοσσυφοπέδιο και το Τέτοβο, Οι Σελίμι και οι Ντουκατζίνι στη Σκόδρα, Νότιο Μαυροβούνιο και Κοσσυφοπέδιο. Η ομάδα του Λουσνγές στην ευρύτερη περιοχή του Φιέρι και η ομάδα Λούλ Μπερίσα στο Δυράχιο.
Σ.Σ. Η δράση των ανωτέρω είναι παγκόσμια, οι παραπάνω περιοχές αποτελούν τα ορμητήρια τους εν γένει.
Επιπλέον η δημιουργία του Κοσσυφοπεδίου ως κρατικού μορφώματος, είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή ισορροπιών και την παραμετροποίηση της δράσης των οικογενειών βάση και της πολιτικής εξουσίας που απέκτησαν τα Κοσοβάρικα δίκτυα.
Ούτως, οι Λούκα διαχειρίζονται μεγάλο μέρος του λαθρεμπορίου όπλων, πετρελαίου και καπνού στο Κοσσυφοπέδιο κάτω από την επιτήρηση ανωτάτων πολιτειακών στελεχών οι οποίο παλαιότερα είχαν καταφανώς μικρότερη εμβέλεια από τους Λούκα.
Οι Σελίμι στο Κόσοβο ασχολούνται με διακίνηση-διάλυση κλεμμένων οχημάτων και διακίνηση ναρκωτικών με παρόμοιες συνθήκες όπως ανωτέρω.
Οι Κελμέντι ασχολούνται με ναρκωτικά, λαθρομετανάστευση και ξέπλυμα χρήματος ιδιαίτερα στην περιοχή του Πέτς του Κοσσυφοπεδίου.
Οι Λούκα ασχολούνται με λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικά ιδιαίτερα στην περιοχή της Βιτομιρίτσα, ενώ έχουν υπό την επίβλεψη τους μια μικρότερη οικογένεια αυτή των Ελσχάνι.

Σημεία προσοχής Βραχύ & Μεσοπρόθεσμα
- Έξοδος του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν-πιθανή αποσταθεροποίηση της περιοχής με συνεπακόλουθη πτώση παραγωγής οπίου
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος με βέβαιες σε αυτή την περίπτωση τις έριδες μεταξύ των οικογενειών
- Αλλαγή πολιτικής εξουσίας και εσωτερικών ισορροπιών σε ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο
Δύο πολύ πιθανά ενδεχόμενα που θα επιφέρουν πτώση ορισμένων ομάδων προς όφελος άλλων-ανακατανομή εξουσίας
- Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομκού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και Ιταλία
Αυτό θα επιφέρει στην περίπτωση της Ελλάδος εντατικοποίηση της Αλβανικής Μαφίας για την εξεύρεση πόρων (Ήδη γίνεται) με συνεπακόλουθη την δυναμικότερη αντιμετώπιση από τις Αστυνομικές Αρχές (ήδη γίνεται).
Στην περίπτωση της Ιταλίας έριδες μεταξύ Ιταλικών και Αλβανικών ομάδων.
-Ένταξη Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ
Οι πιέσεις της Ε.Ε για το οργανωμένο έγκλημα θα επιφέρουν σοβαρότατες τριβές μεταξύ Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας και των οικογενειών οργανωμένου εγκλήματος εάν και υφίσταται η πιθανότητα «εκσυγχρονισμού τους» δίχως ουσιαστικής αλλαγής στην εγκληματική τους δράση.

Rimse
http://www.rimse.gr/2013/07/blog-post_28.html#more

Σκληρή απάντηση στον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή από την Γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην πρόσφατη κατάθεση του την περασμένη Πέμπτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει ότι τα αίτια για την κατάσταση των κυπριακών τραπεζών θα πρέπει να αναζητηθούν στην Κύπρο.
«Η επιχειρηματική στρατηγική των κυπριακών τραπεζών ήταν ριψοκίνδυνη και μη βιώσιμη. Ούτε η Ευρωζώνη ούτε η Γερμανία υπέδειξαν την στρατηγική αυτή στις κυπριακές τράπεζες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται, ότι η Κύπρος και η Ευρωζώνη συμφώνησαν περί τα τέλη Μαρτίου σε ένα πρόγραμμα διάσωσης το οποίο είχε στόχο την σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ως κεντρικό στοιχείο.

«Κομβικής σημασία για το σύνολο της Ευρωζώνης ήταν ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να εκπονηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν διασφαλισμένη η βιωσιμότητα του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου ήταν αναγκαίο να περιοριστεί το ύψος του Προγράμματος στα 10 δις ευρώ, και να συμπεριληφθούν σε αυτό και οι πιστωτές των τραπεζικών ιδρυμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει επίσης ότι ο ισχυρισμός ότι η Γερμανία άσκησε πίεση για τη συμμετοχή των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ είναι εσφαλμένος.

«Επρόκειτο για μια σαφή επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να περιοριστεί η επιβράδυνση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.»

Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνωντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος. «Αυτό που προέχει τώρα είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Και εδώ ζητείται προ πάντων η συμβολή της Κύπρου. Το πρόγραμμα θα αποδειχθεί επιτυχημένο, μόνο εάν η Κύπρος το ενστερνιστεί και το εφαρμόσει με αποφασιστικότητα», καταλήγει.
Πηγή: Σημερινή

Σαρρής:"Δεν θέσαμε θέμα δικαστικής προσφυγής για το κούρεμα"Καταιγιστικές ερωτήσεις δέχθηκε ο τέως Υπουργός Οικονομικών και πρώην Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής από την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία. Ο κ Σαρρής, αν και δήλωσε ότι στο Γιούρογκρουπ στις 14 Μαρτίου, η πλευρά μας πολέμησε μέχρι δακρύων, παραδέχθηκε ότι δεν θέσαμε θέμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αντισυνταγματικό του κουρέματος, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο.
Τόνισε ότι οι πιέσεις των Γερμανών και των συμμάχων του προς την κυπριακή πλευρά ήταν ασφυκτικές, ενώ απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν πιστεύει ότι στόχος των Γερμανών ήταν η καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.
Για πρώτη φορά, από επίσημα χείλη είχαμε παραδοχή ότι ο ΕLΑ είναι υποχρέωση, από την οποία η Κύπρος, δεν μπορεί να απαλλαγεί. Επεσήμανε παράλληλα ότι στο σημείο που βρισκόταν η Κύπρος, δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή από αυτή που υιοθετήθηκε.
Έριξε παράλληλα τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν το μνημόνιο υπογραφόταν εγκαιρα, η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική.

Ο ... αμαρτωλός ΕLΑ
Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι μετά την Κρατικοποίηση της Λαϊκής, τον Μάιο του 2012, η τράπεζα ήταν εκτεθειμένη στον ΕLΑ σε ποσό ύψους 3,8 δις. Πρόσθεσε ότι το κράτος δεν έθεσε κανέναν περιορισμό στον ΕLΑ. Τόνισε πως μετά την κρατικοποίηση της τράπεζας, επιτεύχθηκε σταθεροποίηση του καταθετικού περιβάλλοντος. «Όταν τον Μάιο άρχισε η αμφισβήτηση της επιβίωσης της λαϊκής και όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε αμφιβολίες επ’ αυτού, σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις, η Λαϊκή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς άντλησης ρευστότητας, γι αυτό και η μόνη της λύση ήταν ξανά ο ΕLΑ».
Η εναλλακτική επιλογή, πρόσθεσε, ήταν η άτακτη χρεοκοπία, με συνέπεια να πρέπει να βρεθούν περίπου 8 δις για να πληρωθούν οι εξασφαλισμένοι καταθέτες..
«Αν δεν υπογράφαμε τότε για λήψη ρευστότητας από τον ΕLΑ και έκλεινε η λαϊκή, το πρόβλημα θα ήταν σοβαρότερο σήμερα για την κυπριακή οικονομία», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Τα λάθη
Αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν, και στην υποβολή του Προεδρου της επιτροπής ότι οι ζημιές του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα δεν αποκαλύπτονταν διότι υπήρχε μορφή συγκάλυψης, ο κ. Σαρρής αρκέστηκε να πει ότι «δεν υπήρξε αναγκαία αντικειμενικότητα και αναγκαίο θάρρος προκειμένου να αναγνωριστεί το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα ήταν αμφιβόλου ποιότητας».
«Προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε την εικόνα της κατάστασης που ήταν υπό έλεγχο, χωρίς να αποκρύψουμε ότι είχαν γινει λάθη», δήλωσε χαρακτηρισιτκά, σε σχέση με την εικόνα των ισολογισμών της τράπεζας, στο κομμάτι του ελληνικού χαρτοφυλακίου.

Συμφώνησε στα περί κακής εταιρικής διακυβέρνησης
Σε κάποιο σημείο της ακρόασης, ο Πρόεδρος της επιτροπής ανέγνωσε αποσπάσματα από τη μελέτη που εκπόνησε η ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα τον περασμένο Νοέμβριο. Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά γίνεται σε κακή εταιρική διακυβέρνηση και κακή εποπτεία στις τράπεζες, με τον Μιχάλη Σαρρή να συμφωνεί.
«Μια υγιής τράπεζα», ανέφερε ο κ. Σαρρής, «πρέπει να έχει ισχυρή θέση και να έχει ισχυρά ερωτήματα προς τον εκτελεστικό της Πρόεδρο. Όταν εκτελεστικός και ΔΣ είναι ίσοι ή όταν οι εκτελεστικοί ελέγχουν το συμβούλιο, αυτό είναι συνταγή καταστροφής και επαυξάνει το ρόλο του επόπτη».
«Στην έκθεση, γίνεται επίσης αναφορά ότι προσωπικές και πολιτικές σχέσεις έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα εσωτερικά της τράπεζας», υπέβαλε ο κ. Πικής στον Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος με τη σειρά του συμφώνησε.
Προχωρώντας, ο κ. Πικής έθεσε ενώπιον του κ. Σαρρή δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης με τίτλο «Από τον Φεβρουάριο γνώριζε το Προεδρικό – “έκρυψαν” για το σενάριο κουρέματος». Το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα της Ευρωπαίκής Επιτροπής που κοινοποιήθηκε στο προεδρικό πριν τις προεδρικές εκλογές και μιλούσε για bail in τραπεζών στις 3 από 4 προτεινόμενες λυσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έγγραφο φαίνεται να μην δόθηκε στη νέα κυβέρνηση, κάτι που ενδεχομένως να τη βοηθούσε στις διαβουλευθείς του Μαρτίου.
Αφού μελέτησε το έγγραφο, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι δεν περίελθε σε γνώση του κανένα τέτοιο έγγραφο.

Προειδοποιούσαν οι FT, αλλά…
O Πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε σε αναφορές της Εκπροσώπου της ΚΤ, μέσα από επιστολή, πριν το περίφημο Eurogroup, με τις οποίες τόνιζε ότι δεν τίθετο θέμα απομείωσης των καταθέσεων, επισημαίνοντας μάλιστα πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της Εκπροσώπου Τύπου της ΚΤ Αλίκη Στυλιανού, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα δημοσιεύματος των Financial Times, ως ενδεικτικό μιας προδιάθεσης που έβλεπε τα φώτα της δημοσιότητας περί ενδεχομένου κουρέματος καταθέσεων. Μάλιστα, πρόσθεσε, στις 21 Φεβρουαρίου ήταν εμφανής η θέση της εφημερίδας για το θέμα. «Είχε εκληφθεί», πρόσθεσε, όπως «ως πληροφορίες που διοχετεύονταν στον Τύπο από ΔΝΤ και ΕΕ».

«Δεν τέθηκε θέμα δικαστικής γνωμάτευσης για το κούρεμα»
Αναφερόμενος στη νύχτα του Eurogroup, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι η πλευρά μας πολέμησε μέχρι δακρύων. Αν και τόνισε ότι η πλευρά μας επεσήμανε στους τροϊκανούς ότι ενδεχόμενο bail in , αντίκειται στο Σύνταγμα της ΚΔ και στην σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ωστόσο, πρόσθεσε, η τοποθέτηση της τρόικας ήταν ότι οι επιμέρους νομικές διευθετήσεις χωρών δεν τους αφορούν. Τόνιζαν δε ότι δεν υπήρχε σύγκρουση αυτής της πρόνοιας με την υποχρέωση των καταθετών να συνεισφέρουν στο σχέδιο διάσωσης μιας χωράς. «Αυτή ήταν η δική τους ερμηνεία», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο πως η κυπριακή πλευρά δεν ζήτησε προσφυγή για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο θα έδινε περισσότερο χρόνο στην πλευρά μας.
Το κούρεμα, συνέχισε, ήταν εισήγηση της ΕΕ. «Οι Γερμανοί ήθελαν δραματικό κούρεμα και οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές. Τη Δευτέρα και αφού συνειδητοποίησαν τι έκαναν, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν να προστατεύσουμε αν θέλουμε τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων»

Πώληση τραπεζών στην Ελλάδα: Κακώς έγινε μέσα σε τρεις ημέρες
Ο κ. Σαρρής ερωτήθηκε από την επιτροπή, κατά πόσον οι τράπεζες συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την πώληση των υποκαταστημάτων τους στην Ελλάδα, με τον κ. Σαρρή να υποστηρίζει ότι αν και υπήρξε σχετικό αίτημα από την κυπριακή πλευρά, εντούτοις η τρόικα δεν το αποδέχθηκε. «Όταν δόθηκε το πράσινο φως για να έρθουν στις Βρυξέλλες, η Τράπεζα Κύπρου θεώρησε ότι ήταν αργά για οποιαδήποτε συμμετοχή της», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ερωτηθείς, αν κατά τη σύμπτυξη της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, λήφθηκαν οι απόψεις των ιδίων των τραπεζών, ο κ. Σαρρής απάντησε αρνητικά προσθέτοντας πως αυτή ήταν η λύση που μας επιβλήθηκε. «Στις συναντήσεις που είχαμε, η μια επιλογή ήταν να κλείσουν και οι δύο τράπεζες και η δεύτερη να διασωθεί η μια με τον τρόπο που τελικά έγινε».
«Η παρουσία τους θα ήταν ηθικά πιο σωστή αλλά δεν θα άλλαζαν τα πράγματα σημαντικά», υπέδειξε.
Ο κ. Σαρρής εξέφρασε την άποψη ότι κακώς η διαδικασία πώλησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα έγινε μέσα σε τρεις ημέρες. «Για μας», πρόσθεσε, «είχε τεράστια σημασία η διαδικασία αυτή να γίνει εντός δύο – τριών μηνών, για να πουλήσουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα με investment bankers με το σωστό τρόπο. Αντ’ αυτού, πρόσθεσε, έγινε με αυτό τον τρόπο, λόγω της αποξένωσης της παρουσίας μας στην Ελλάδα. «Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει», ανέφερε.

Η στάση της Ελλάδας στην πώληση των ελληνικών παραρτημάτων
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά των εργασιών των δυο τραπεζών στην Ελλάδα, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά πίεζε για να μειώσει την αξία των τραπεζών και μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να ληφθεί υπόψη η αποτίμηση που έκανε η Pimco, στο ποσό των 16,2 δις.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σαρρής τόνισε ότι τα χαρτοφυλάκια των τριών κυπριακών τραπεζών είχαν αξία 19,2 δις.
Προτάθηκε η πώληση στα 16 αλλά η ελληνική Κυβερνηση τόνισε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση, αντιπροτείνοντας 10 ή 12 δις. Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης, συμφωνήθηκε να ληφθεί υπόψη η έκθεση Πίμκο, η οποία ήθελε την αξία στα 16,2 δις.

«Δεν ενδιαφέρει του Ευρωπαίους το Εθνικό πρόβλημα»
Επίμονα ήταν τα ερωτήματα της επιτροπής, στο κατά πόσον στις διαπραγματεύσεις είχε γίνει αναφορά στο γεγονός ότι η Κύπρος είχε υποστεί εισβολή και εθνοκάθαρση και ότι μεγάλο μέρος είναι κατεχόμενο από το 1974;
«Οι Ευρωπαίοι δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα, σε ότι αφορά τα οικονομικά», ήταν η απάντηση του κ. Σαρρή. «Τους είπαμε επανειλημμένα ότι αυτή η λύση θα έβλαπτε την Κύπρο και την Ευρώπη, αλλά αυτοί υποστήριζαν ότι υπήρχαν ιδιάζουσες συνθήκες στην Κύπρο, και θα μπορούσε η λύση αυτή να επιτευχθεί χωρίς να προκληθεί ζημιά στην Ευρώπη», πρόσθεσε. .

«Κάποιοι ήθελαν την καταστροφή»
«Ναι, πιστεύω υπό διαφορές προσεγγίσεις, ότι κάποιοι είχαν στο μυαλό τους την καταστροφή της Κύπρου ως χρηματοπιστωτικό κέντρο», απαντησε ο κ Σαρρης σε σχετικό ερώτημα, προσθέτοντας πως οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πως μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, χωρίς να παράγει τίποτα, έχει τόσο μεγάλο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σκληρότερη, πρόσθεσε, ήταν η στάση της Γερμανίας και των συμμάχων της όπως η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία. «Ουδείς είχε ελαφρά στήριξη προς την Κύπρο. Είτε κάποιοι ήταν σφόδρα εναντίον της Κύπρου είτε τηρούσαν ουδέτερη στάση», επεσήμανε.

«Δεν γνωρίζω οτιδήποτε για Διαγραφές χρεών»
Πάντως ο κ. Σαρρής υποστήριξε πως αν γίνονταν διαγραφές μεγάλων χρεών επί προεδρίας του, ο ίδιος θα το γνώριζε, προσθέτοντας πως ποτέ δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη του.

Θα έπρεπε να υπογράφαμε νωρίτερα το μνημόνιο
Ερωτηθείς από την κα Ηλιανα Νικολάου αν η καθυστέρηση της υπογραφής του μνημονίου είχε αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, ο κ. Σαρρής τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσε χαμένες μάχες όπως η ΑΤΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις, αντί να δει που και πως θα έβρισκε τα λεφτά που χρειαζόταν. «Αν δείχναμε συνέπεια στην υλοποίηση των μέτρων, η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική», πρόσθεσε.

Η εκροή καταθέσεων με κλειστές τράπεζες
Ερωτηθείς για τις εκροές καταθέσεων κατά την απόφαση για Bail in, και ενώ οι τραπεζες ήταν κλειστές τον Μάρτιο,ο κ. Σαρρής, ανάφερε ότι δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για το φαινόμενο αυτό
«Οι Γερμανοί είπαν ότι άμεσα πρέπει να κλείσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα. Δεν ξέρω πως έγινε εκροή με κλειστές τις τράπεζες», είπε.

http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=2481102

ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΣΥΛΟ
ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σάμου, οι δύο "Σύριοι" που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο, όπου κάηκαν 600 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά ντόπιοι τα υπολογίζουν σε πάνω από 2000. Αρχικά οι δύο Σύροι, που είχαν βρεθεί στο εκκλησάκι του 'Αη Γιαννάκη το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, είχαν δηλώσει ότι έβαλαν την φωτιά το βράδυ του Σαββάτου για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους.

Ωστόσο όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος που έβαλαν τη φωτιά, διαπιστώθηκε ότι ήταν τουλάχιστον 1500 μέτρα πιο μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς. Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος δήλωνε ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά, όμως η ομάδα διάσωσης δεν βρήκε κανέναν στις έρευνές της στην περιοχή. Άρα ο ισχυρισμός ήταν παραπλανητικός. Από την ώρα εκείνη άρχισαν οι συνειρμοί για "συμμετοχή" τουρκικών δάχτυλων στην υπόθεση.
Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Αυγούστου για τον έναν και στις 12 Αυγούστου για τον δεύτερο κατηγορούμενο.


Σύμφωνα με το i-samos.gr του Γιώργου Γαρυφάλλου, την Κυριακή "ενημερωθήκαμε πως εντοπίστηκαν 2 άντρες λαθρομετανάστες κοντά στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι και στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής. Έτσι επιβεβαιώνεται η εφημερίδα μας πως υπήρχε αναφορά για 4 αγνούμενους λαθρομετανάστες που είχαν ειδοποιήσει μέσω του 112, ότι κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συλληφθέντων άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί είναι κοντά στη φωτιά και ήδη αναζητούνται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν διότι κινδυνεύει η ζωή τους!". Όμως οι ισχυρισμοί ήταν ψεύτικοι. Πάνω τους έχει εντοπιστεί μεγάλο χρηματικό ποσό. Με την υπόθεση ασχολείται η ΔΑΕΕ της Πυροσβεστικής(αντιπύραρχος Αυγουλέας)εώ έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική. Με την υπόθεση ασχολείται από την πρώτη ώρα κλιμάκιο της ΕΥΠ στο νησί.
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ

Δεν έχει όρια για άλλη μια φορά το θράσος των Τούρκων, αφού ακόμη και την ώρα (15:00) που ξεσπούσε η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, αυτοί θέλησαν να προκαλέσουν!

Σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων και μέσα στα Ελληνικά ύδατα ένα μεγάλο τουρκικό αποβατικό γεμάτο με άρματα μάχης,συνοδευόμενο από μία (1) φρεγάτα έκαναν προκλητική πορεία από την περιοχή Κασονήσι και ενώ πέρασαν πολύ κοντά από το Μακρονήσι στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, συνέχισαν με κατεύθυνση τη περιοχή της Σμύρνης.
Στις 4 περίπου το απόγευμα κοντά στη περιοχή ανοιχτά του Κοκκαρίου, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου ερχόμενο από το Βαθύ, ''μάγκικα'' έβαλε πλώρη κατά πάνω τους, αναγκάζοντας τους Τούρκους να παρεκλίννουν την πορεία τους στα δικά τους ύδατα!
Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου που παρόλο ότι είχαν κόντρα τους βορείους ανέμους δεν υπολόγισαν ούτε τα τουρκικά πολεμικά σκάφη και έφτασαν σε απόσταση 50 μέτρων δίπλα τους, αναγκάζοντάς τους να ''υποχωρήσουν''!

i-samos.gr

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει ...χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…
μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.

ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Τουλάχιστον είναι πατριώτες, χρωστάνε, και απαιτούν σβήσιμο και νεα αρχή. Εσυ και χρωστάς, και θα σε φεσώσουν, και θα χάσεις και το σπίτι σου και θα νιώσεις μα@@@ας.

Πηγές ανάρτησης: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑ

ΚΟΜΠΡΑ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6946.html#.UfiWedKeMmA

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget