1/5/2013 - 1/6/2013

Πολύ μελάνι ξοδεύτηκε ώστε να απαντηθούν οι ανιστόρητες και ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις της βουλευτού κας Ρεπούση. Κάτι που δεν χρειαζόταν. Γιατί έτσι κινδυνεύει να μας διαφύγει ο ύποπτος χρόνος στον οποίον κάθε φορά η κα Ρεπούση δείχνει επιλεκτική ανησυχία για λεπτά εθνικά και κοινωνικά θέματα.

Γράφει η Χρυσούλα Γιαταγάνα
Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ

Σε πρόσφατη, λοιπόν, τοποθέτησή της σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου που έφεραν στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείσα ειδικώς για το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η κα Ρεπούση δεν έδωσε απάντηση στο εάν αναγνωρίζει ως ιστορικό γεγονός την γενοκτονία των Ποντίων και απευθυνόμενη προς «τα αγαπητά της» ποντιακά σωματεία, τους είπε «Να αφήσουν ήσυχη την ιστορία» και ότι η ιστορία είναι η επιστήμη που στο ρόλο της είναι να αναζητά «την άλλη άποψη».
Χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη «μνήμη» αντί της λέξης «γεγονός», όταν μιλούσε για «ιστορικά γεγονότα» και συγκεκριμένα για το γεγονός του σφαγιασμού των Ελλήνων του Πόντου. Κατά έναν περίεργο τρόπο όλη αυτή η συζήτηση κατέληξε στην θέση της περί ...μη ποινικοποίηση της... «μνήμης» !!!!

Είναι χρήσιμο λοιπόν να δούμε πάνω σε ποια διάταξη του προτεινόμενου νομοσχεδίου μιλούσε η κα Ρεπούση και τι ήταν ακριβώς αυτό που την βρήκε αντίθετη, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της.

Στο κατατεθέν λοιπόν κείμενο της πρότασης νόμου της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ ποινικοποιούνται συγκεκριμένες συμπεριφορές: «που συνίστανται στην κακόβουλη άρνηση ή εκμηδένιση ιστορικών γεγονότων, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να επιδιώκεται η απαγόρευση ή ιδεολογική χειραγώγηση της επιστημονικής έρευνας.

Γι' αυτό άλλωστε οι πράξεις αυτές τιμωρούνται μόνον εφ' όσον έχουν αναγνωριστεί ως εγκλήματα με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς δικαστηρίου».

Με βάση λοιπόν την πρόταση νόμου αυτή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, μόνο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων εμπίπτει στο προστατευτικό του πεδίο, αφού μόνο αυτό είναι αναγνωρισμένο από διεθνές Δικαστήριο, ενώ η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου δεν έχει αναγνωρισθεί από κανένα διεθνές δικαστήριο, παρά μόνο από την Ελληνική Βουλή.

Κατόπιν τούτων : πρώτον, η κα Ρεπούση άρχισε τις συμβουλές της προς τα ποντιακά σωματεία «να αφήσουν ήσυχη την ιστορία» καθόν χρόνο γνώριζε, ότι το κόμμα της δεν περιλάμβανε στην προστατευτική ασπίδα του την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αφού αυτές δεν είναι αναγνωρισμένες από Δικαστήριο.

Δεύτερον, δηλώνει ότι ανησυχεί για «την ποινικοποίηση της μνήμης» αλλά δεν δείχνει καμία ανησυχία για την ποινικοποίηση του φρονήματος που επιχειρείται με την παραπάνω πρόταση νόμου.

Τρίτον, δεν εξηγεί γιατί είναι «μνήμη» η γενοκτονία των Ποντίων και δεν είναι «μνήμη» το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ούτως ή άλλως καμία από τις θηριωδίες αυτές δεν είναι απλά μνήμη.

Τέταρτον, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σαφέστατα εθνικό διχασμό, σε χρόνο που ο λαός μας έπρεπε να είναι ενωμένος κατά των μνημονιακών δυνάμεων.

Πέμπτον, αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στη συγκυβέρνηση, αφού όλοι μας αυτές τις ημέρες δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο παρά με τις δηλώσεις της...

Κλείνοντας τη θέση μου για τις δηλώσεις της κα Ρεπούση, ακούγοντάς τες ένιωσα πραγματικά τα ίδια συναισθήματα με τον George Horton, τον Γενικό Πρόξενο της Αμερικής στην Σμύρνη την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής, ο οποίος στο βιβλίο του «Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ» έγραψε :

«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα, που πήρα μαζί μου όταν έφυγα από τη Σμύρνη, ήταν το συναίσθημα της ντροπής, γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος»...

http://pirinoslogios.blogspot.gr/2013/05/repousi-mastiga-tis-voulis.html?spref=fb

Σκληρή ήταν η απάντηση της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη για τα όσα φέρεται να είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση για τον «χορό του Ζαλόγγου» σε ραδιοφωνικό σταθμό. Η Ρεπούση σήμερα προσπάθησε να ανασκευάσει, αλλά το ηχητικό απόσπασμα από το σταθμό την εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπραΐμη τόνισε: «Για εμάς, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών.

Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας.

Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».

http://olympia.gr/

Παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ για τα TORM1 έκανε ο κατηγορούμενος πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος, «με βάση τη σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18 Ιουλίου του 2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και Drumilan Offset ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή, για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα».
Νωρίτερα, ο εξάδελφος του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας κλήθηκε από την εισαγγελέα να επιβεβαιώσει τα «περί χρημάτων σε βαλίτσα», που -δια του συνηγόρου του- δήλωσε χθες πως παρέλαβε από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από τη ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ, το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε ο Ν. Ζήγρας, ενώπιόν του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατ. δραχμές. Ο κατηγορούμενος επισήμανε, επίσης, ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ’ υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, όσο και με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

http://olympia.gr/

του Κώστα Βαξεβάνη - "Hot Doc"

Στην ελληνική τραπεζική πραγματικότητα η γνωστή σειρά «Στρουμφάκια» έχει μεγαλύτερη υπεραξία από οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα. Και αν μιλήσουμε και για τα «Ζουζούνια», αξίζουν μια γενναία δανειοδότηση για να πάει μπροστά η Ελλάδα.

Το εκδοτικό συγκρότημα του Τράγκα μπορεί να πάρει δάνεια χωρίς εγγυήσεις -εν αντιθέσει με έναν επιχειρηματία που παλεύει με τα κύματα- και το Mega μπορεί να δανειοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και δεν μπορεί να πληρώσει τα προηγούμενα δάνεια, χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση πως θα το κάνει στο μέλλον.

Σε καιρό κρίσης οι τράπεζες δίνουν αφειδώς διαφήμιση που γεμίζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αν και δεν προσδοκούν καμία αύξηση του κύκλου εργασιών τους από αυτό.

Εν ολίγοις, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, site και ραδιόφωνα, μια σειρά....
δηλαδή από υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία προοπτική ανάκαμψης, φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού από το τραπεζικό σύστημα για να μην καταρρεύσουν, λες και είναι η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Οι κανόνες της αγοράς, βάσει των οποίων επιβιώνει όποιος μπορεί, μπαίνουν ξαφνικά σε αχρηστία και οι ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά μας τράπεζες μοιράζουν διαφήμιση που δεν αναφέρεται πια σε κανένα συγκεκριμένο προϊόν. Είναι προφανώς μια ανταπόδοση στα ΜΜΕ, που τα τρία τελευταία χρόνια παρουσίαζαν ως αναγκαία όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν με τις τράπεζες.

Στην Ελλάδα οπλοφορούν μερικές εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εκδότες, ενώ αρκετοί από αυτούς φυλάσσονται, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου φυσικά. Μια ακόμη ελληνική πρωτοτυπία. Από ποιους κινδυνεύουν όλοι αυτοί, είναι η λογική ερώτηση. Αν, για παράδειγμα, κινδύνευαν λόγω των αποκαλύψεων που έχουν κάνει ενάντια σε άνομα συμφέροντα, τότε η Ελλάδα μάλλον δεν θα ήταν στην κατάσταση που είναι. Η Ελλάδα όμως είναι στα όρια της καταστροφής, παραδομένη σε αυτό ακριβώς που έχουν χρέος να χτυπάνε οι δημοσιογράφοι: Τη διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι λοιπόν μάλλον παίρνουν τα όπλα γιατί έχουν καταθέσει τα πραγματικά επαγγελματικά τους όπλα. Το παράδειγμα αυτό δείχνει, όσο και τα ίδια τα τηλεοπτικά παράθυρα, πως η δημοσιογραφία έχει αυτοκτονήσει προ πολλού.

Και έχει λίγη σημασία αν επέλεξε την άθλια επιλογή του όπλου ή της πτώσης από το τηλεπαράθυρο της προπαγάνδας. Η γνωστή σχέση διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων έχει ωστόσο αλλάξει. Οι τρεις πυλώνες της τηλεοπτικής και διεφθαρμένης δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν αλληλοϋποστηρίζονται απλώς στα πλαίσια του κοινού συμφέροντος, όπως συνέβαινε επί χρόνια, αλλά κυβερνούν, έχοντας ορίσει την «τελική λύση» για τη χώρα.

Η δημοσιογραφία έχει σταματήσει να τηρεί ακόμη και τα προσχήματα της ενημέρωσης και παραπαίει ανάμεσα στη σιωπή και την προπαγάνδα. Οι τράπεζες είναι το κοινό νήμα σε αυτή τη σχέση. Το σύνολο των γνωστών Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει πραγματικό εκδότη τις τράπεζες. Συντηρούν με δάνεια και διαφήμιση όσα Μέσα Ενημέρωσης θέλουν, επιτρέποντας ακόμη στους τυπικούς εκδότες τον προσωπικό πλουτισμό όταν όλα καταρρέουν. Πρακτικά, οι τράπεζες ορίζουν την πολιτική που εφαρμόζουν οι πολιτικοί και ταυτόχρονα μπορούν να την εμφανίζουν ως αναγκαία και δικαιολογημένη μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης που χρηματοδοτούν.

Η τέχνη του να κρατάς τον νεκρό στην πρίζα

Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κάνει μια έρευνα που αφορούσε τη βιωσιμότητα της ΕΡΤ.
Πραγματογνώμονες από το BBC είχαν αναλάβει να ελέγξουν τα στοιχεία βιωσιμότητας και να προτείνουν τι πρέπει να γίνει. Στην έκθεση τους οι βρετανοί ειδικοί συμπέραναν πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τα ελληνικά δημόσια κανάλια. Ο λόγος ήταν πως στην Ελλάδα μπορούσε να λειτουργήσει, με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα και τα έσοδα, μόνο ενάμιση κανάλι. Ένα δημόσιο και μισό ιδιωτικό. Είκοσι χρόνια μετά, οι πραγματογνώμονες του BBC δείχνουν να διαψεύδονται. Στην Ελλάδα λειτουργούν 8 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και μόνο το 9°, το ΑΛΤΕΡ., έχει κλείσει. Λειτουργούν ακόμη πάνω από 40 περιφερειακά κανάλια.

Τη ζούγκλα των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης συμπληρώνουν πάνω από 50 αθηναϊκά ραδιόφωνα, εκατοντάδες στην επαρχία, 51 πανελλαδικές εφημερίδες και μερικές χιλιάδες ενημερωτικά sites. Έπεσαν τόσο έξω οι Βρετανοί; Είναι προφανές πως οι άνθρωποι του BBC δεν είχαν πέσει έξω στην ανάλυση τους. Απλώς αγνοούσαν την ελληνική πραγματικότητα, στην οποία τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν μια προέκταση του πολιτικού συστήματος. Δεν γνώριζαν τον χρυσό κανόνα της διαπλοκής, βάσει του οποίου η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων μπορεί να συντηρεί οχτώ τηλεοπτικούς σταθμούς, όταν η Βρετανία των 64 εκατομμυρίων μπορεί μόνο έξι.

Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης στη δεκαετία του '90 δεν είχαν καμία σχέση με τα παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα των προηγούμενων δεκαετιών και βέβαια με τα σύγχρονα τους του εξωτερικού. Μερικοί επιχειρηματίες είχαν επιλέξει την εκδοτική δραστηριότητα όχι ως μια επιχειρηματική διαδικασία, αλλά ως ένα μέσο πίεσης προς τους πολιτικούς, για να ευνοούνται στις άλλες δραστηριότητες τους με χρηματοδότη κυρίως το κράτος. Τα παραδοσιακά συγκροτήματα Τύπου με τις πολιτικές συμπάθειες μετατρέπονταν σε όπλα των επιχειρηματιών. Προσέφεραν ασυλία ή στήριξη σε πολιτικούς και κόμματα, με αντάλλαγμα δουλειές και κρατική διαφήμιση.

Στη δεκαετία του 2000 το άνοιγμα της τραπεζικής αγοράς και των δανείων έβαλε στο παιχνίδι τις τράπεζες. Οι επιχειρηματίες-εκδότες δεν είχαν κανένα λόγο να βάζουν τα ελάχιστα έστω χρήματα στις εκδόσεις, αφού μπορούσαν να πάρουν δάνεια. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα δάνεια μπορούσαν να μην τα εξοφλήσουν. Το 2013 οι τράπεζες κρατούν τα νεκρά και χρεωμένα ελληνικά ΜΜΕ στην πρίζα της εντατικής, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη τους. Σε μια εποχή που κάποιοι από τους τραπεζίτες θα έπρεπε να διαβαίνουν την πόρτα της φυλακής, καταφέρνουν έτσι να διατηρούν το προφίλ του δυναμικού επιχειρηματία και πολλές φορές και του πατριώτη.

Πάρε κι εσύ μια διαφήμιση, μπορείς

Στη φετινή έκθεση για την ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα κατέχει την 71η θέση. Κάτω ακόμη και από την Μπουρκίνα Φάσο, την Τόνγκα, την Αφρικανική Δημοκρατία και τη Μαυριτανία. Μια ευρωπαϊκή χώρα κατατάσσεται ανάμεσα σε χώρες που δεν έχουν καν δημοκρατικά πολιτεύματα. Ελευθερία του Τύπου δεν είναι η δυνατότητα του δημοσιογράφου κάποια στιγμή να διατυπώσει με ελευθερία μια άποψη, αλλά το κλίμα ελευθερίας μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργεί η δημοσιογραφία συνολικά. Η ελληνική δημοσιογραφία τα τρία τελευταία χρόνια αγνοεί συστηματικά όσα καταλογίζονται ως σκάνδαλα στις τράπεζες, προτιμώντας να απορροφά απλώς τραπεζική διαφήμιση.

Η Τράπεζα Πειραιώς σε μία χρονιά έδωσε για διαφήμιση 25 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζονται τα ποσά που πάνε σε διαφήμιση εκτός διαφημιστικών γραφείων), την ώρα που έδωσε για την αγορά της ΑΤΕ 95 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος αυτής της διαφημιστικής δαπάνης και να υποθέσει τους λόγους που γίνεται. Το μέγεθος της «ελευθερίας» του ελληνικού Τύπου μπορείτε να το διαπιστώσετε με μια απλή μέθοδο.

Πληκτρολογήστε στο ίντερνετ τη φράση «επιτυχία Σάλλα» ή «επιτυχία Πειραιώς» και δείτε πόσα sites έχουν εγκωμιαστικό δημοσίευμα και ταυτόχρονα διαφήμιση της τράπεζας. Μπορείτε να εντοπίσετε από το Πρώτο Θέμα, που ωστόσο η αναγνωσιμότητα του θα δικαιολογούσε διαφήμιση, μέχρι και το παγκοσμίως άγνωστο www.toxrima.gr. Πρόκειται για ιστότοπο που συνδέεται επιχειρηματικά με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα, και η κατάταξη του στο σύστημα μετρήσεων Alexa είναι 1423. Η κατάταξη αυτή δεν δικαιολογεί θεωρητικά επιλογή να διαφημιστεί κάποιος. Στο δημοσίευμα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίζεται ως αντιστασιακός επί χούντας, συνετός επιχειρηματίας και πετυχημένος.

Προκλητικά ανελεύθερη ήταν η στάση των ελληνικών ΜΜΕ απέναντι σε όσα έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό για τις ελληνικές τράπεζες και για την Πειραιώς. Η μεγάλη έρευνα του Reuters για σκάνδαλα στην Πειραιώς, τα οποία ενέπλεκαν μάλιστα την οικογένεια Σάλλα, όχι μόνο αποσιωπήθηκε, αλλά τα ελληνικά Μέσα δημοσίευσαν τη διάψευση της τράπεζας για κάτι που ουδέποτε είχαν μεταδώσει.

Η συνέχεια στην έντυπη έκδοση του περιοδικού

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2750.html

του Δευκαλίωνα

Εμείς τα είπαμε εδώ και ημέρες. Παρά την επίπλαστη ατμόσφαιρα αισιοδοξίας η φίλο-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποτύχει στο κύριο πεδίο της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η κατάσταση της οικονομίας όπως αυτή διαμορφώνεται από το μνημόνιο και τις ευρύτερες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Προφανής απόδειξη των θέσεων της στήλης η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελληνική Οικονομία. Η αύξηση της ανεργίας και η ύφεση θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν την Ελληνική Οικονομία και το 2014. Έτος που κατά την φίλο-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Στα πλαίσια αυτής της αποτυχίας που ήταν γνωστή στο εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικό-....
οικονομικό πλαίσιο έχουν αρχίσει και οι πρώτες αθέατες προς το παρόν κινήσεις αναδιάταξης του εγχώριου πολιτικού σκηνικού.

Η μεν κυρίαρχη τάση της δεξιάς που εκφράζεται κύρια από την κυβερνητική ομάδα Σαμαρά επιχειρεί διεμβολισμό της δεξιάς πτέρυγας όπως αυτή εκφράζεται εκλογικά από τις αντί-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις των ΑΝΕΛ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Έτσι προσδοκά να διασωθεί και να διαχειριστεί την αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής.

Η δε μειοψηφούσα ομάδα της δεξιάς όπως αυτή εκφράζεται από την ακραία νέο-φιλελεύθερη τάση σε συνεργασία με την συντηρητική σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ επιχειρεί να αναπτύξει μία νέα πολιτική πλατφόρμα συνεργασίας που θα κυβερνήσει την χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιρρίπτοντας ταυτόχρονα την έως τώρα αποτυχία στην ομάδα Σαμαρά.

Πολιτικό ερέθισμα για αυτές τις υπόγειες κινήσεις είναι το «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο. Την εμφάνιση αυτού του θέματος στον δημόσιο διάλογο της χώρας προκάλεσε το ίδιο του Μαξίμου όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ που δεν διαψεύδονται. Ο στόχος εμφανής. Να προκληθεί το θέμα ώστε να διαφοροποιηθεί η ομάδα Σαμαρά ώστε να προσεταιρισθεί ιδεολογικά και εκλογικά τις λαϊκές μάζες της δεξιάς που στηρίζουν τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η ανταπάντηση αυτόματη από την μειοψηφούσα ομάδα της δεξιάς και την συντηρητική σοσιαλδημοκρατία. «Αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα διασπάσει την φίλο-μνημονιακή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο βάθος, η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά ώστε να μην προλάβει να ισχυροποιηθεί εκλογικά από τις λαϊκές μάζες της δεξιάς και η ανάδειξη ενός κυβερνητικού σχήματος στο οποίο η μειοψηφούσα ακραία νέο-φιλελεύθερη τάση της δεξιάς και η συντηρητική σοσιαλδημοκρατία θα έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Όλα τα παραπάνω θα διαδραματισθούν με τον ένα η άλλο τρόπο μέσα στο καλοκαίρι. Αφετηρία για τις όποιες εξελίξεις θα είναι το τι θα γίνει και πως θα διαμορφωθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την περιβόητη επανά-κεφαλαιοποίηση η οποία υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και σήμερα τέλη Μάιου δεν έχει ανακεφαλαιοποιηθεί. Ένα είναι βέβαιο ότι εάν όλοι αυτοί οι τύποι και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους δεν τα βρουν μέσα στο καλοκαίρι όπως είναι και το πιθανότερο τότε στις αρχές του φθινοπώρου το πολιτικό σκηνικό θα είναι διαφορετικό.

Το ερώτημα για όλους εμάς που από την αρχή του μνημονιακού ολέθρου σταθήκαμε όρθιοι και ανυστερόβουλα υπερασπιστήκαμε αρχές και αξίες ένα είναι το κυρίαρχο. Τι πρέπει να κάνουμε;

Οι μνημονιακοί πολιτικοί μαζί με τις τάξεις που τους στηρίζουν παίζουν τα παιχνίδια τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Να στηρίξουμε τα αντί-μνημονιακά κόμματα είναι η εύκολη απάντηση. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Πέρασε ένας ολόκληρος χειμώνας στον οποίο έγιναν ηθικά και οικονομικά εγκλήματα εις βάρος των φτωχών και των αποκλεισμένων.

Παρ’ όλα αυτά όπως φαίνεται από την τρέχουσα ειδησεογραφία αλλά και τα προαναφερόμενα οι εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική συγκυρία δεν προκύπτουν από την δράση του αντί-μνημονιακού κινήματος αλλά από τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα συμφέροντα του κατεστημένου. Πολιτική και ιδεολογική ήττα. Άρα το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Εμείς τα θύματα του μνημονίου, τι πρέπει να κάνουμε;

από το "Στοχασμός - Πολιτική"

Έδωσε το σύνθημα ο νέος εκπρόσωπος της Κ.Ο. Νότης Μαριάς

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του MEGA στην πρότασή του για αποχώρηση των βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου από τη Βουλή "προκειμένου να προασπίσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία".

Αποκάλυψε ότι έχει ενημερώσει όλους τους βουλευτές και κάλεσε μάλιστα και τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην σημερινή τους προσπάθεια, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Συμπλήρωσε ότι οι Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι εκεί θα διαμαρτυρηθούν για όσα αντισυνταγματικά συμβαίνουν στη Βουλή.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/597309/Apochoroyn-apo-ti-Boyli-oi-Anexartitoi-Ellines.aspx

Στο άκουσμα της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μυαλό των παροικούντων τη Βουλή ήρθαν δύο ονόματα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. Αμφότεροι, ως απλοί βουλευτές τότε, είχαν ξεχωρίσει ως συνήγοροι υπερασπίσεως του παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, στην Εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1. Ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στριμωγμένος από την πίεση που ασκούσε η Νέα Δημοκρατία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος ήταν αυτός που συνέταξε το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έβγαζε τότε πεντακάθαρους τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Τότε, για τον Ευ. Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η Ν.Δ. συγγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί». Δυστυχώς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα γραπτά μένουν, με αποτέλεσμα τα αρχεία της Βουλής που φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία» να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Το ΠΑΣΟΚ, τότε, στο πόρισμα που συνέταξε εκ μέρους του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το μνημειώδες αυτό κείμενο κοσμούν ακόμα και σήμερα οι υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία.

Το μεγάλο «πανηγύρι» ωστόσο στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής. Το αμίμητο το είπε φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διέρρηξε τα ιμάτιά του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!» έλεγε τότε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα, αφήστε τις σοφιστείες»

Το πρώτο μεγάλο επεισόδιο στην αίθουσα καταγράφεται όταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας αναφέρεται σε περίεργους λογαριασμούς τραπεζών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πετάει την μπάλα στην κερκίδα.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

Ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι αυτός έγραψε το αθωωτικό για τον Ακη πόρισμα

Πάνω στον εκνευρισμό εκείνης της βραδιάς, μάλιστα, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την γκάφα και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έγραψε το πόρισμα που έβγαζε τότε λάδι τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σηπία (σ.σ.: σουπιά) στην αοριστία και τη σύγχυση.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνη για το κείμενο. Παραγωγική.


Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Η ένταση ανέβηκε ξανά, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι 400 δισ. δραχμές πήγαν στον βρόντο. Υπερασπιστής των κατηγορουμένων και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Το TPQ-37 είναι καλό εργαλείο, ελληνικέ λαέ. Εξακόσια μέτρα απόκλιση έχει μόνο. Σας ενοχλούν. Δεν πειράζει. Όμως τα πράξατε και θα τα ακούσετε. Είναι η ηχώ των πράξεών σας.

http://harryklynn.blogspot.gr/

«Όμηροι της ληστρικής φορολογίας ακινήτων»

Σ. Παραδιάς: Η περιουσία μεταβλήθηκε από δικαίωμα σε πραγματικό βάρος
«Ομήρους της ληστρικής φορολογίας ακινήτων, και πραγματικά λύτρα τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν», χαρακτήρισε τους ιδιοκτήτες ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς κατά την ομιλία του στη δημόσια συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ.

Ο κ. Παραδιάς ανέφερε ότι την τελευταία τριετία στην ουσία δεκαπλασιάστηκε το φορολογικό βάρος της ακίνητης περιουσίας, η κρίση εκμηδενίζει βαθμιαία τα μισθωτικά εισοδήματά της, οι φόροι «κατεδαφίζουν» την αγοραστική της αξία, ποινικοποιήθηκε βαρύτατα η αδυναμία εξόφλησής τους, και τελικά η περιουσία μεταβλήθηκε από δικαίωμα, σε πραγματικό βάρος.

Ως προς τον ενιαίο φόρο κατοχής ακινήτων, ο κ. Παραδιάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι το κράτος πρέπει να επιδιώξει να εισπράξει όχι πολλά από λίγους, αλλά λίγα από πολλούς. Γι΄ αυτό η φορολογική βάση θα πρέπει να είναι κάθε είδος ακίνητης περιουσίας, χωρίς καμιά εξαίρεση ή αφορολόγητο. Εναλλακτικά θα μπορούσε να ισχύσει μη βεβαίωση φόρου έως και 50 ευρώ ετησίως, που θα κάλυπτε περιουσία έως και 50.000 ευρώ. Θα πρέπει να υιοθετηθούν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και μεγάλα φορολογικά κλιμάκια, και η πληρωμή να μεθοδευτεί σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 10% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης όλου του ποσού.

Ως προς τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο κ. Παραδιάς παρατήρησε ότι σήμερα στη χώρα μας δεν υφίσταται κτηματαγορά εν λειτουργία, ούτε σημερινές εμπορικές αξίες για σύγκριση με τις αντικειμενικές. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει άμεση μείωση κατά -40% όλων των υψηλών τιμών ζώνης, μείωση κατά -50% των συντελεστών εμπορικότητας, μείωση κατά -20% των συντελεστών παλαιότητας και να καθιερωθεί μειωτικός συντελεστής 0,50 για τα μακροχρόνια ξενοίκιαστα κτίσματα.

Ως προς τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι η «κατεδαφισμένη» κυριολεκτικά αστική ιδιοκτησία αδυνατεί να σηκώσει μόνη της το βάρος των 3 και πλέον δις ετησίως και γι΄αυτό θα πρέπει στην κοινή προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες, κάθε είδους ακινήτου, γιατί οτιδήποτε χαρίζεται σε κάποια κατηγορία ιδιοκτητών, επιβαρύνει αυτόματα τους υπόλοιπους. Χρειάζεται να γίνει κατηγοριοποίηση & φορολόγηση ανά στρέμμα ετησίως, και να θεσμοθετηθεί η έκπτωση του φόρου των κατ΄επάγγελμα αγροτών από το δηλούμενο φορολογητέο αγροτικό εισόδημά τους, ώστε η απαλλαγή αυτή να ισχύσει πράγματι μόνον γι΄αυτούς.

Ως προς την πληρωμή των φόρων, ο κ. Παραδιάς ζήτησε να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας για πληρωμή φόρων γενικά, να συμπεριλαμβάνονται τα χρέη από φόρο κατοχής σε κάθε διευκολυντική ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και να γίνει αποποινικοποίηση της αδυναμίας πληρωμής φόρων κατοχής ακινήτων. Τέλος ζήτησε να θεσμοθετηθεί τόσο «η δυνατότητα μονομερούς εκχώρησης ακινήτου για εξόφληση φόρων κατοχής, όσο και η, ανεξαρτήτων χρεών, δυνατότητα παραίτησης από την κυριότητα με μονομερή μεταβίβαση ακινήτων προς τον οικείο ΟΤΑ, ώστε οι ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους να πάψουν να είναι πραγματικοί όμηροι των περιουσιακών τους στοιχείων και τα ποσά που οφείλουν στο Δημόσιο, να έχουν πλέον σήμερα τον χαρακτήρα όχι φόρων, αλλά λύτρων, για να μένουν έξω από τις φυλακές».

http://harryklynn.blogspot.gr/

Του Γιώργου Δελαστίκ

Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να ωραιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό επιβάλλει το ιδιοτελές κομματικό τους συμφέρον, άρα από τη σκοπιά τους σωστά πράττουν τα κυβερνητικά κόμματα όσο υπάρχουν...
ανενημέρωτοι ή αφελείς πολίτες που τους πιστεύουν.
Επί της ουσίας όμως σε καμία περίπτωση οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί δεν αντέχουν τη σύγκριση με την πραγματικότητα. Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη. Βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, το 2009, πριν η Ελλάδα υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου, το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς ανερχόταν σε 299,68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υποτίθεται ότι πάνω από 200 δισεκατομμύρια χρέους «κουρεύτηκαν» σε ποσοστό 53%. Υποτίθεται ότι με την «επαναγορά» των ομολόγων το χρέος μειώθηκε ακόμη περισσότερο. Υποτίθεται ότι με την καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων και με το ένα εκατομμύριο περισσότερους ανέργους, ο ελληνικός λαός υπέστη αυτές τις πρωτοφανείς για καιρό ειρήνης θυσίες προκειμένου να συνεισφέρει και αυτός μέσω του καταποντισμού του βιοτικού του επιπέδου στη μείωση του υπέρογκου δημόσιου χρέους. Μάλιστα. Τι απέγινε λοιπόν μετά από τα «κουρέματα» και τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων;

Oπως μας πληροφορεί η Γιούροστατ, στα τέλη του 2012 το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στα... 303,92 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Αντί να μειωθεί δηλαδή κατά περίπου 130 δισεκατομμύρια, το χρέος της Ελλάδας, μετά από όλα αυτά... αυξήθηκε κατά 4,24 δισ.!!! Από πρώτη ματιά, η μαθηματική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η εξήγηση είναι οικονομική και οφείλεται στον υπέρμετρο δανεισμό, αλλά εκφεύγει των ορίων αυτού του άρθρου. Επειδή από μακροοικονομική σκοπιά σημασία έχει όχι τόσο το απόλυτο ύψος του χρέους, αλλά το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Το 2009 λοιπόν το ΑΕΠ της Ελλάδας ανερχόταν σε 231 δισ. ευρώ. Το 2012 -πάντα βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ- το ελληνικό ΑΕΠ είχε κατακρημνιστεί σε απίστευτο για καιρό ειρήνης βαθμό και βρισκόταν στα 193,75 δισεκατομμύρια ευρώ. Εφιαλτική μείωση κατά 16%! Ευνόητο είναι έτσι την εποχή της μνημονιακής «θεραπείας», υποτίθεται, της ελληνικής οικονομίας το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να καλπάζει με πολύ χειρότερους ρυθμούς από ποτέ! Ηταν 129,7% του ΑΕΠ το 2009, αλλά το 2012 είχε ήδη απογειωθεί στο 156,9% του ΑΕΠ παρά το «κούρεμα» κατά 53%! Ακόμη πιο ζοφερή είναι η προοπτική για το 2013, καθώς η ίδια η Κομισιόν εκτιμά ότι αν δεν ξανακουρευτεί φέτος το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, στο τέλος του χρόνου θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες... 175% του ΑΕΠ!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ουσιαστικής χρεοκοπίας, πού τη βλέπει την... «ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας και την «ανάπτυξη» ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του; Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που θέλουμε να επισημάνουμε, για να αποδείξουμε ότι η ασκούμενη εναντίον του ελληνικού λαού πολιτική λιτότητας είναι η πιο εγκληματική σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αρκεί μια σύγκριση με τις δύο άλλες χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Το 2009 το ΑΕΠ της Ιρλανδίας ανερχόταν σε 161,27 δισ. ευρώ και το 2012 σε 163,59 δισεκατομμύρια. Το 2009 το ΑΕΠ της Πορτογαλίας ήταν 168,53 δισ. και το 2012 ήταν 165,4 δισ. ευρώ.

Ενώ δηλαδή το ΑΕΠ της Ελλάδας στο διάστημα αυτό μειώθηκε κατά 16%, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας μειώθηκε μόνο κατά 1,85%. Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας μάλιστα αυξήθηκε (!) υπό το μνημονιακό καθεστώς οριακά κατά 2,32%. Μόνο στην Ελλάδα δηλαδή εφαρμόζεται τόσο εφιαλτική πολιτική στραγγαλισμού της οικονομίας της χώρας μας ακόμη και μεταξύ των χωρών που έχουν τεθεί υπό καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου.

Οσο για την Κύπρο, είμαστε βέβαιοι ότι η κατακρήμνιση του ΑΕΠ θα είναι ακόμη χειρότερη και από την ελληνική. Γιατί μόνο η Ελλάδα πλήττεται τόσο βάρβαρα από την ΕΕ; Πέραν των στόχων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου που έχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι καθορίζουν το περιεχόμενο του κάθε Μνημονίου, εγείρεται και το θέμα των ανύπαρκτων αντιστάσεων των Ελλήνων κυβερνητικών ηγετών, των υπουργών και των βουλευτών τους. Εχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή, καθώς η εθελοδουλία τους αποθρασύνει τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους επικυριάρχους. Κατάντησαν την Ελλάδα χλεύη της Ευρώπης.

Πηγή: ethnos.gr

“Ο πολιτισμός οφείλει να εξαφανίσει την Τουρκική φυλή προκειμένου να επιβιώσει!”

“Η καταστροφή του Τουρκικού έθνους επιβάλλεται από τους φυσικούς νόμους και θα συνεισφέρει στην πρόοδο του πολιτισμού”

Εάν θεωρούν οι εκάστοτε κύριοι ιθύνοντες του υπουργείου ότι ο Δαρβίνος δεν είναι αποδεκτός, τότε ας μη διδάσκουμε καθόλου την θεωρία του. Από τη στιγμή που θεωρείται αποδεκτός από την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, τότε με ποιά φασιστική λογική λογοκρίνεται το έργο του;

Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα, αρέσκεται να διαστρεβλώνει κατά το δοκούν το έργο του Δαρβίνου. Υιοθετεί λοιπόν την θεωρία της εξέλιξης με μία αυθαίρετη, ολοκληρωτική μορφή: “Όλοι προερχόμαστε από τους πηθίκους”! Μιλάμε για τον απόλυτο ολοκληρωτισμό και ισοπέδωση αφού ο Δαρβίνος ήταν ξεκάθαρος ότι υπήρξε τελείως διαφορετική διαδικασία εξέλιξης των ανθρώπων και όχι μία “βιομηχανική” ομοιόμορφη μετάλλαξη δια μέσου των αιώνων. Δείτε συγκεκριμένα τι λέει για την Τουρκική φυλή

“I have been accustomed to think, second, third, and fourth rate men of very high importance, at least in the case of Science. Lastly, I could show fight on natural selection having done and doing more for the progress of civilization than you seem inclined to admit. Remember what risk the nations of Europe ran, not so many centuries ago of being overwhelmed by the Turks, and how ridiculous such an idea now is! The more civilized so-called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world.”

“the destruction of the Turkish Nation is a requirement of the law of nature and will contribute to the progress of civilization,”http://olympia.gr/

Χάρτες των Τούρκων κατακρεουργούν την κυπριακή ΑΟΖ
Η Άγκυρα επιχειρεί να αυτοπροβληθεί ως η πλέον ασφαλέστερη και κερδοφόρα πύλη φυσικού αερίου στις αγορές για την Ανατολική Μεσόγειο


Μιχαλης Παπαδοπουλος
Tα απαράδεχτα σχεδία της Άγκυρας για το φυσικό αέριο ξεδιπλώνονται μέσα από την παρουσίαση Τούρκου διπλωμάτη σε συνέδριο στο Λονδίνο.
Όπως αποκάλυψε χθες βράδυ το Sigma στις Τομές στα Γεγονότα, ο πρέσβης, Μιτχάτ Ρεντέ, παρουσίασε χάρτες με τους οποίους αμφισβητεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, πλασάροντας ουσιαστικά την Τουρκία ως την πιο συμφέρουσα επιλογή για μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε παρόμοιες θέσεις προχθές διασυνδέοντας το φυσικό αέριο με τη λύση του Κυπριακού.

Ο Τούρκος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ένας αγωγός μέχρι την Τουρκία θα καλύπτει απόσταση 500 χιλιομέτρων, ενώ μέχρι την Ελλάδα 2 χιλιάδες. Αφού αναφέρεται, επίσης, στην οικονομική θέση της Τουρκίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αμφισβητεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, απειλώντας, μάλιστα, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την εξόρυξη φυσικού αερίου στα οικόπεδα που θεωρεί ότι έχει δικαιώματα η ίδια και το ψευδοκράτος. Την ίδια ώρα παρουσίασε και έναν χάρτη, ο οποίος δείχνει το μέγεθος της τουρκικής προκλητικότητας, αφού παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ να ανήκει στο ψευδοκράτος.

Διασύνδεση Κυπριακού με Φ.Α.

Επιπλέον αναφέρεται και στο Κυπριακό, διασυνδέοντάς το με το φυσικό αέριο, αφού κάνει λόγο για δύο χωριστές «Αρχές», ενώ δεν παραλείπει στη φαρέτρα των άστοχων επιχειρημάτων του να επαναφέρει το «Όχι» των Ε/κ στο σχέδιο Ανάν. Μάλιστα, σημειώνει ότι οι Τ/κ είναι ισότιμος λαός, κατά την έκφρασή του, που έχει δικαιώματα σε όλη την Κύπρο, περιλαμβανομένου και του φυσικού πλούτου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της περιοχής, όπως το Μεσανατολικό, την Αραβική Άνοιξη και την κρίση στη Συρία, θέλοντας να πει ότι η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει δύναμη ειρήνευσης. Ως ενδιαφερόμενα μέρη του φυσικού αερίου παρουσιάζει το Ισραήλ, την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Συρία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την λεγόμενη ΤΔΒΚ και τις Ε/κ Αρχές, κατά την έκφρασή του. Καταλήγει, τέλος, στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι η ασφαλέστερη, πιο εφικτή και κερδοφόρα πύλη για την Ανατολική Μεσόγειο φυσικού αερίου στις αγορές.
Άμεσοι σχεδιασμοί
Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο τέως Υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της για τα ενεργειακά, δημιουργώντας τετελεσμένα. Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η δημιουργία του τερματικού, είπε χαρακτηριστικά.

Σημερινη
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3500.html#.UagrvdJUFQA

Σε συμφωνία κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση με την διεθνή οργάνωση εβραϊκών διεκδικήσεων για την συνεισφορά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 εώς το 2017 σε εβραίους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.
Οπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference, JCC) και προορίζεται για την κάλυψη βασικών αναγκών των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ελευθερία - ΑΟΖ - Ελλάδα". Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Σερρών. Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, ώρα: 20.30.Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ

http://www.ipetitions.com/petition/elliniki_aoz/

 
ZEE - Articles & Analyses

email: w@lygeros.org

Η «Τουρκία επιθυμεί τον ρόλο του εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας» στη Δυτική Θράκη υποστήριξε σε ομιλία του σε ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Αμυνας ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Παράλληλα τόνισε ότι στην Θράκη δρουν τουρκικές «παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες σε συνεργασία με το προξενείο Κομοτηνής».

Οπως αναφέρει και το onalert ο Στρατηγός Ζιαζιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας για τις συνεχείς περικοπές στον τομέα της Αμυνας, ενώ μιλώντας για το θέμα της Θράκης τόνισε πως «η διαιώνιση της εσωστρέφειας της Μειονότητας, η αναγωγή της θρησκείας (μουσουλμανικής) και της γλώσσας (τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας και η αναγόρευση της "Μητέρας Πατρίδας", δηλαδή της Τουρκίας ,ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας», στόχοι που κατά τον κ. Ζιαζιά «απορρέουν από μία γενικότερη ιδεολογικοπολιτική στρατηγική της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Οζάλ με το εθνικιστικό σχέδιο των Τούρκων να είναι η δημιουργία ενός άξονα στα Βαλκάνια...».

Συνεχίζοντας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για «ανοχή» στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ μιλά ανοιχτά και για δράση παρακρατικών δυνάμεων στη Θράκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως διαπιστώνεται σήμερα ,τεράστιες είναι οι ευθύνες των υπηρεσιών για ανεξέλεγκτη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων ,που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή υπό την αιγίδα του προξενείου της Κομοτηνής . Τι κάνει η Ελληνική επίσημη κρατική Διοίκηση στην Θράκη;

Γιατί μένει άπραγη ενώ διαπιστώνει παραβίαση της νομιμότητας από ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης; Παράλληλα είναι παγκοίνως αποδεκτό ότι μια ευημερούσα και ακμαζουσα μειονότητα, ουδόλως εξυπηρετεί τον τουρκικό σχεδιασμό».

Κλείνοντας, ο κ. Ζιαζιάς επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, γεγονός που όπως τόνισε θα επηρεάσει σημαντικά και τον τομέα της Αμυνας.

iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/107941#ixzz2Ul3pytAe

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε εκ νέου για τη γενοκτονία των Ποντίων και Αρμενίων
“Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης"
Μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Πόντιων η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση αμφισβητεί και το χορό του Ζαλόγγου μέσα από ραδιοφωνική της συνέντευξη. Μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η βουλευτής σε ερώτηση για το αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, απάντησε ότι “κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους”.

Επίσης, με αφορμή το θέμα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επανέλαβε την αμφισβήτησή της ως προς τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων. Συγκεκριμένα είπε: “Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη”, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη.

Η βουλευτής τάχθηκε επίσης υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας συγκεκριμένα: “Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους”.
Τέλος μίλησε και για το βιβλίο της Ιστορίας και την αναφορά περί “συνωστισμού” στη Σμύρνη, λέγοντας ότι στο βιβλίο υπήρξε το ρήμα και όχι η λέξη ''συνωστισμός'', κάτι το οποίο όπως είπε διορθώθηκε αμέσως.

Για “αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα” έκανε λόγο σχετικά με την τοποθέτηση της Μ. Ρεπούση ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Γιάννης Μιχελάκης.
Σε κείμενό του, το οποίο δημοσίευσε στις σελίδες του στο facebook και στο twitter αναφέρει:

“Η …αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση

«Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του».
Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο «Βιβλίο του γέλιου και της λήθης» το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του. Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση ;”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στις Βρυξέλλες, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκδήλωση - συνέδριο για την γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων λαών και πληθυσμών, όπως είναι οι Έλληνες και ειδικότερα οι Πόντιοι.

Η εκδήλωση, που συνέπιπτε με την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και την Ανεξαρτησία της Αρμενίας (28 Μαΐου), διοργανώθηκε από την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας ΕΕ - Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δρ. Ελένη Θεοχάρους και τον ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ανδρέα Πιτσιλλίδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν "Η Γενοκτονία των Αρμενίων ως Γέφυρα Συμφιλίωσης των Λαών". Εξ αφορμής της επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάλυση των ιστορικών στοιχείων από νομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ιδεολογικής πλευράς των όσων υπέστησαν όχι μόνο οι Αρμένιοι, αλλά και άλλοι λαοί.

Ε. Θεοχάρους: Δεν είμαστε εδώ για να εκδικηθούμε αλλά για να απολογηθεί η Τουρκία για το έγκλημα
Κύρια ομιλήτρια και προσκεκλημένη της κ. Θεοχάρους ήταν η Γαλλίδα βουλευτής της Ένωσης Λαϊκού Κινήματος Βαλερί Μπουαγιέ, η οποία ήταν η εισηγήτρια για το νόμο που αφορά τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό ήταν το πρώτο σκέλος του Συνεδρίου. Στο δεύτερο έλαβαν μέρος, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Λουβέν, καθηγητής Αρμενικών, Γεωργιανών και Βυζαντινών Σπουδών, Μπερνάρ Κουλί, και ο Γάλλος νομικός Σεβάχ Τοροσιάν. Αμφότεροι ανέλυσαν τις νομικές, πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές πτυχές που σχετίζονται με τον ιστορικό τρόπο δράσης των Τούρκων σε βάρος των μειονοτήτων και τη γενοκτονία ως έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο.

Η κ. Μπουαγιέ υποστήριξε ότι η άρνηση της γενοκτονίας από την Τουρκία σκοτώνει τα θύματα δυο φορές και πρόσθεσε ότι ο νόμος του οποίου ήταν εισηγήτρια έχει ως στόχο την καταδίκη ενός εγκλήματος σε βάρος των Αρμενίων και της ανθρώπινης ύπαρξης. Από την πλευρά της η κ. Θεοχάρους, ως οικοδέσποινα του Συνεδρίου αναφέρθηκε στην άλωση της Πόλης ως μέγιστο ιστορικό γεγονός, στα δεινά, τα οποία υπέστησαν Αρμένιοι και Έλληνες, καθώς και άλλοι λαοί, από τους Τούρκους. Μια θέση η οποία τεκμηριώθηκε επιστημονικά από τον καθηγητή Κουλί, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τοροσιάν αναφέρθηκε στις νομικές πτυχές του θέματος.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρμενικής Ομοσπονδίας για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία Κασπάρ Καραμπετιάν και ο Πρέσβης της Αρμενίας στις Βρυξέλλες Αβέτ Άντοντς. Πάντως, η κ. Θεοχάρους έστειλε το εξής μήνυμα: " Δεν είμαστε εδώ για εκδίκηση, αλλά για την αναγνώριση του εγκλήματος και για να γίνει μια απολογία για το έγκλημα".

Το γενικό σκεπτικό και συμπέρασμα του Συνεδρίου ήταν η συμφιλίωση των λαών μέσα από την αποδοχή των ιστορικών γεγονότων και πραγματικοτήτων ως προϋποθέσεων για να προχωρήσει η ανθρωπότητα μπροστά, ώστε να έλθουν καλύτερες μέρες. Συνεπώς, η Τουρκία - όπως το έπραξε η Γερμανία και άλλες χώρες - θα πρέπει να ξεπεράσει τις αναστολές της και να αποδεχθεί ότι κατά το παρελθόν έγιναν λάθη και δη γενοκτονίες σε βάρος λαών. Η αποδοχή των ιστορικών γεγονότων βοηθά να κλείνουν οι πληγές και έτσι μπορεί να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και συνεργασία σε περιβάλλον σταθερότητας και ειρήνης.

SIGMALIVE

Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 27.5.13, για την βαθιά ιδιοτελή, αντικοινωνική και πολιτικά αντιδραστική φύση της πολιτικής τάξης.


http://lomak.blogspot.gr/2013/05/27-13_27.html

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Μεγάλη  άσκηση ετοιμάζει  το Πολεμικό Ναυτικό για την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για την άσκηση <<Καταιγίδα>> η οποία πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κρίσης και της ανάγκης , όπως αναφέρθηκε, να περιοριστούν τα έξοδα,μέσω άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.Η τελευταία <<Καταιγίδα>> είχε γίνει από 30 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου 2011
Η άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν σε φάσεις της και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, ίσως δε μια φάση της παρακολουθήσει και η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.Από τον Στόλο θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά
πλοία και θα ενεργοποιθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ. Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μεχρι το Καστελόριζο.

Ρεαλιστική εκπαίδευση

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκρινε προ καιρού ότι η εκπαίδευση του προσωπικού σε ουσιαστικά πραγματικές συνθήκες και  σε σενάρια με μεγάλο αριθμό πλοίων και δύσκολες- σύνθετες αποστολές,πρέπει να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.  Η κατάσταση αυτή - που βέβαια δεν αποκαθίσταται με μια ή δυο ασκήσεις ακόμη - δημιουργεί συνθήκες να χάσουν τα πληρώματα την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε κάποιον βαθμό. Έτσι κρίθηκε ότι φέτος πρέπει να γίνουν δυο ασκήσεις τύπου. <<Καταιγίδας>>.Ιδιαίτερα δε διότι τόσο οι επιτελείς όσο κυρίως οι κυβερνήτες και το προσωπικό των πλοίων έχουν ανάγκη να ασκηθούν ( <<να δράσουν>>, μας ειπώθηκε) με τα πλοία τους και γενικά τα μέσα τους σε πολύπλοκες δραστηριότητες , στο ανοιχτό πέλαγος και σε συνδυασμένες ασκήσεις-δράσεις.Όλα αυτά ισχύουν σε μεγαλύτερο βαθμό μετά τον περιορισμό των ασκήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές αποστολές.

Και 2η μεγάλη άσκηση το 2013

 Για το λόγο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αποστολάκης έχει δώσει προτεραιότητα στην διοργάνωση και άλλης μεγάλης άσκησης στο Β εξάμηνο του 2013.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την πρόσφατη αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης <<Ντενίς Γκουρντου>> (Θαλασσόλυκος), η οποία έτσι και αλλιώς παρακολουθήθηκε << από κοντά>>. και οι Τούρκοι ένιωσαν την ελληνική παρουσία στην θάλασσα και στον αέρα.

www.onalert.g

Όλοι στο Σύνταγμα την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.
 Μιλώντας προχθες στις 29/5/2013 από του βήματος της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην πρότασή του για αποχώρηση των βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου από τη Βουλή προκειμένου να προασπίσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Το πλήρες κείμενο του εν λόγω αποσπάσματος της ομιλίας του Νότη Μαριά έχει ως ακολούθως: «Σε συνέχεια σχετικής έκκλησης που απηύθυνα στις 18 Απριλίου 2013 από το Βήμα της Βουλής προς τους συναδέλφους Βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, επανήλθα για άλλη μια φορά στις 14 Μαΐου 2013 επιμένοντας ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική, θεσμική και ηθική απαξίωση του ελληνικού Κοινοβουλίου που επιβάλλει καθημερινά η τρικομματική Κυβέρνηση. Τη θέση αυτή τη διατύπωσα ως Βουλευτής Ηρακλείου και μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί πολίτες» που συνεργάζεται εκλογικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και απηύθυνα μάλιστα και γραπτώς στις 22 Απριλίου 2013 σχετική επιστολή προς όλους τους Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Έχει πλέον αποκαλυφθεί πως το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της Κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που τη στηρίζουν. Τα όσα συμβαίνουν στο
ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του μνημονίου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα όλοι εμείς, οι Βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, να πούμε «φτάνει πια» και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουμε από τη Βουλή στις 31 Μαΐου 2013, με αφορμή την επέτειο των πλατειών, αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια το Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος. Τέλος, καθώς η πρότασή μας αυτή δεν απορρέει από κάποιου είδους δονκιχωτισμό, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή της από ικανό αριθμό Βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, αλλά και τη στήριξή της από το ίδιο το αντιμνημονιακό κίνημα. Από του Βήματος της Βουλής δηλώνω ότι την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19.30' θα είμαι στο Σύνταγμα και όπως είπα, προκειμένου αυτή η πρόταση να έχει ένα αποτέλεσμα, θα πρέπει να στηριχθεί κατ΄ αρχάς από ικανό αριθμό Βουλευτών. Δηλώνω λοιπόν ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι παρόντες την 31η Μαΐου στις 19.30' στο Σύνταγμα και σε άλλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πλατείες. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει προκειμένου να έχει επιτυχία αυτή η πρόταση, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μαζικό αντιμνημονιακό δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα που θα κλείσει το δρόμο στην τρόικα, θα στηρίξει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, θα πρέπει η πρότασή μας αυτή προφανώς να έχει και τη στήριξη και τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών. Στη βάση αυτή λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι εμείς θα βρισκόμαστε την Παρασκευή το απόγευμα στο Σύνταγμα από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτών και των κινημάτων να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή, προκειμένου να προχωρήσουμε δυναμικά για τη διαμόρφωση ενός αντιμνημονιακού κινήματος, το οποίο θα κλείσει το δρόμο στην τρόικα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΩΜΑΝΙΑ
 Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον οικονομολόγο και ειδικό σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά, στον οποίο ανέθεσε την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Γραμματείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιωμάτων στην Εργασία. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον κ. Γιώργο Ρωμανιά στην οικογένεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο κ. Ρωμανιάς αναλαμβάνει την ίδρυση, τη λειτουργία και την οργάνωση Γραμματείας Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιωμάτων στην Εργασία σε όλη την Ελλάδα, με ομιλίες, με διάλογο με τους πολίτες και παροχή βοήθειας στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό από την πολιτική της τρόικας». Ο Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε
τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή, νομίζω ότι πράγματι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται αυτή την παρέμβαση, νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο τον τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας, επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος αντιμετώπισης των ασφαλιστικών προβλημάτων και κυρίως των συνταξιοδοτικών ζητημάτων. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σήμερα έχει διαλυθεί, χρειάζεται η ανάταξή του και πράγματι θα προσπαθήσουμε μέσα στην οικογένεια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δημιουργήσουμε συνθήκες λειτουργίας ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος και να δώσουμε ελπίδα και αποτέλεσμα στον ελληνικό λαό».

του Γιάννη Μακριδάκη

Θα σας γράψω μια μικρή σημερινή ιστορία για να δείτε πόσο όμορφα περνάμε ενίοτε στας εξοχάς.

Πήγα πρωί πρωί στα Αγιάσματα, μια άγρια και έρημη βορινή παραλία της Χίου, για να κόψω λίγο κρίταμο και, ω του θαύματος, έπεσα πάνω σε μια μπουλντόζα!

Ήτανε μέσα ο χειριστής, είχε ισοπεδώσει τις άγριες πέτρες της παραλίας και ετοιμαζόταν να κατευθυνθεί προς το τέρμα της δυτικής της πλευράς, όπου βρίσκεται μια φημισμένη πηγή ιαματικού νερού.

Ανάψανε αμέσως τα λαμπάκια μου. Μόλις με είδε βέβαια κι αυτός, έβαλε νεκρά στο....
μηχάνημα και έπιασε το κινητό. Κατάλαβα ότι έπαιρνε κάποιον “υπεύθυνο” του Δήμου για να του πει τα κακά νέα της εμφάνισής μου αυτή την άσχημη ώρα εκεί.

Σε λίγο να ο τοπικός παραγοντίσκος. Εσύ αγαπάς τον τόπο μας περισσότερο από μας; Εμείς μόνο να ρίξουμε βράχους και να προστατέψουμε την πηγή θέλουμε, άσε να πάρει ένα μεροκάματο κι ο άνθρωπος, κάτι τέτοια μου λεγε κι εγώ τον ρωτούσα αν έχει άδεια εργασιών επί του αιγιαλού και αν υπάρχει μελέτη για το έργο! Τόσο ψιλά γράμματα για νεοέλληνα αιρετό.

Για να μην τα πολυλογώ, ειπώθηκαν χίλια δυο, ανέβηκαν και οι τόνοι αλλά στο τέλος μού είπαν ότι ως προς το ζήτημα της άδειας έχω δίκιο αλλά ότι αν περιμένουν να βγάλουν άδεια, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, πήρανε μουτρωμένοι την μπουλντόζα και φύγανε διότ κάλεσα στο τηλέφωνο την αστυνομία και το λιμεναρχείο. Φεύγοντας, ο παραγοντίσκος μού φώναξε “και τι έβγαλες τώρα; Νομίζεις ότι εσύ θα σώσεις την Ελλάδα;”!

Δεν έχω καμιά αυταπάτη ότι κρύφτηκαν στο πλησιέστερο χωριό, τους είδα κιόλας, και περίμεναν να φύγω για να πάνε να ξαναπιάσουν την παράνομη δουλειά τους.

Αυτά που θέλω όμως να επισημάνω, μεταξύ χίλιων δυο άλλων που τα νιώθει και τα καταλαβαίνει ο καθένας μας, είναι τα εξής:

1. Πώς να πείσει κανείς τέτοιους νεοέλληνες ότι το να βάζεις μια μπουλντόζα στον αιγιαλό δεν είναι προστασία αλλά καταστροφή

2. Πώς να τους πείσεις ότι η πηγή με το ζεστό νερό που υπάρχει εκεί επί χιλιάδες χρόνια, άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα μόλις οι νεοέλληνες του 20ου αι. ξεκίνησαν να χτίζουν μπετά και να φτιάχνουν δρόμο πάνω στην παραλία.

3. Πώς να απευθυνθείς σε ένα κράτος, του οποίου η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει κονδύλια για υπηρεσιακή μετακίνηση, όπως μου είπε ο Διευθυντής της, κι έτσι οι υπάλληλοι παραμένουν εντός των γραφείων τους περιμένοντας τις καταγγελίες των πολιτών και μάλιστα συνοδευόμενες με φωτογραφίες, οι οποίες να έχουν πάνω και ημερομηνία από την ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής που ελήφθησαν!

4. Πώς να γίνει σοβαρό κράτος η Ελλάδα όταν ο κάθε Δήμος, βγάζει ένα κονδύλι για καθαρισμό χειμάρρων και κάνει άλλα αντ άλλων και μάλιστα καταστρέφει

5. Στη Χίο αυτή τη στιγμή κλείνει η Ιστορική Βιβλιοθήκη Κοραή αλλά λεφτά για να μοιράζουν στον κάθε εργολάβο και να βάζει την μπουλντόζα του στη θάλασσα και στα βουνά, υπάρχουν όπως φαίνεται άφθονα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση του κάθε Σαμαρά.

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να ορθοποδήσει και να σοβαρέψει ποτέ αυτή η χώρα διότι η πλειονότητα των κατοίκων της είναι ακόμη αμόρφωτοι και ανάλγητοι, ένα κράμα ιθαγενούς με άποικο, που την κοιτάνε σαν σφαχτάρι προς ξεζούμισμα και ξεπούλημα, για να θρέψουν τις κοιλιές τους.-

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6573.html

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Ένας χρόνος συγκυβέρνησης ήταν αρκετός για να συνειδητοποιήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πως οψέποτε κι αν γίνουν εκλογές, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάρουν ποσοστά που θα θυμίζουν ΚΟΔΗΣΟ και Λεωνίδα Κύρκο. Έτσι έβαλαν μπροστά το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» προκειμένου οριοθετηθούν ιδεολογικά από τη ΝΔ, σε μια λογική του τύπου «συνεργαζόμαστε αλλά δεν είμαστε ίδιοι».

Για τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η εμμονή στην κατάθεσή του είναι καθαρά πολιτικός τακτικισμός. Άλλωστε όλοι ξέρουν πως ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοσχέδια αλλά με ανάπτυξη. Κι επειδή η ανάπτυξη – κατά πως λέει και η χθεσινή έκθεση του ΟΟΣΑ – θα εξακολουθήσει με τις υφιστάμενες πολιτικές να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, εφαρμόζεται η τακτική του «μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Σαμαρά που απέρριψε αυτή τη μπούρδα που λέγεται «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Οι κοινωνίες δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με διατάγματα και νομοσχέδια, γραμμένα στο «γόνατο». Κατανοώ ότι τώρα τελευταία γίνεται μια προσπάθεια αντιγραφής αμερικανικών προτύπων, από το ΣΔΟΕ μέχρι τη λειτουργία της ΕΛΑΣ, κι αυτό προσωπικά το βρίσκω θετικό, αλλά η από το πουθενά αντιγραφή της αμερικανικής «πολιτικής ορθότητας» δεν είναι η απάντηση που ψάχνουμε σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης.

Θέμα μεταναστών υπάρχει για τη χώρα, από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός με την ιδιότητα τότε του Υπουργού Εξωτερικών άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία. Πρωτοβουλία που έγινε με την επίκληση του πατριωτικού συναισθήματος για τη Βόρεια Ήπειρο, άσχετα αν στην περίοδο Σημίτη μάθαμε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο πως πρέπει να μιλάμε για Νότια Αλβανία.

Στα χρόνια όμως με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι μετανάστες δεν ήταν πρόβλημα. Ίσα – ίσα, αποδείχθηκαν πραγματική ευλογία. Ουδείς όμως τότε φρόντισε για μια σοβαρή και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που θα είχε ευρεία κοινωνική συναίνεση και τα πράγματα αφέθηκαν τελείως στην τύχη τους. Η κρίση όμως φέρνει όλα τα προβλήματα στην επιφάνεια και δείχνει το πελώριο κενό πολιτικής είκοσι χρόνων. Κι αντί να ζητήσουνε συγγνώμη για αυτή την πολιτική αφασία που επέδειξαν, βγαίνουν τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα.

Έτσι σήμερα, μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων της κρίσης, ποιον ρατσισμό θα καταπολεμήσει ακριβώς το νομοσχέδιο, όταν το φθινόπωρο θα πάει ο Έλληνας να βάλει το παιδί του στον δημόσιο παιδικό σταθμό επειδή δεν μπορεί πλέον να πληρώνει ιδιωτικό, κι εκεί θα του πούνε πως οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί από παιδιά μεταναστών;

Από κει και πέρα, θα πρέπει ασφαλώς οι δράστες οποιασδήποτε πράξης ρατσιστικής βίας να τιμωρούνται. Αλλά για αυτό δεν χρειάζεται αντιρατσιστικός νόμος. Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο για να διώκονται ποινικά όσοι διαπράττουν αδικήματα τέτοιας φύσης, ακόμη κι αν είναι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Άρα το νομοσχέδιο, ούτε τα πραγματικά αίτια του ρατσισμού μπορεί να αντιμετωπίσει, ούτε προσφέρει ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο για την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε πράξεις ρατσιστικής βίας. Αντίθετα όμως ανοίγει ένα πελώριο παράθυρο στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης. Διότι τι σημαίνει η πρόβλεψη του νομοσχεδίου ότι «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου» θα τιμωρείται με έξι μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο; Στην ουσία μιλάμε για δίκη προθέσεων. Εισάγονται πολιτικά και ιδεολογικά φορτισμένες έννοιες μέσα στο ποινικό δίκαιο κι αυτό μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ένα κόμμα με την ιστορική εμπειρία του ΚΚΕ, αρνείται την υποστήριξη στο νομοσχέδιο καθώς διαβλέπει ότι πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο ο οποιοσδήποτε. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να λένε πως έχουν ως στόχο τη Χρυσή Αυγή αλλά αύριο το πρωί μπορεί να σύρεται στις φυλακές ένας κομμουνιστής γιατί έγραψε ένα άρθρο για τον Στάλιν.

Επιπλέον, η παραπάνω πρόβλεψη περί γενοκτονιών, καθώς είναι φωτογραφική για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, δημιούργησε και το απόλυτο μπάχαλο με τη κυρία Ρεπούση. Η οποία ως γνωστόν έσπευσε να επιστήσει την προσοχή για το ενδεχόμενο, να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για εθνικιστικούς λόγους. Κατά την άποψη δηλαδή της κυρίας Ρεπούση, θα πρέπει να διώκονται όσοι αρνούνται γενοκτονίες άλλων λαών αλλά να είναι στο απυρόβλητο όσοι αρνούνται τις γενοκτονίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες! Και πιστεύουν πως με τέτοιες ανοησίες βοηθούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού!

Για λόγους απόλυτης κομματικής ιδιοτέλειας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ άνοιξαν μια λάθος συζήτηση, σε λάθος χρόνο. Τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον με μεγάλο σκεπτικισμό το κατά πόσο μπορούν τα σημερινά μεταναστευτικά ρεύματα που τελούν υπό την επιρροή του Ισλάμ να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες και κατά πόσο είναι εφικτή η πολυπολιτισμική κοινωνία. Για αυτό και από αυτή τη συζήτηση μόνο λάθος αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν, που θα έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση και όχι με την αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής.

ΥΓ1: Αν χρειάζεσαι τη Χρυσή Αυγή για να πείσεις πως είσαι… σοσιαλιστής και αριστερός, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική σου. Για αυτό όσο κι αν προσπαθούν Βενιζέλος και Κουβέλης να κρυφτούν πίσω από τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, είναι αδύνατον να πείσουν πως δεν είναι συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια και την ύφεση που κάνει τον ρατσισμό να δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπό του.

ΥΓ2: Λάθος συζήτηση έγινε και για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών. Τα όπλα της Χρυσής Αυγής δεν είναι τα «κουμπούρια» των βουλευτών της, αλλά τα λόγια της. Αυτά είναι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μέσα στο κοινοβούλιο με πειστικές και καθαρές απαντήσεις, οπότε μεταθέτουν διαρκώς τη συζήτηση αλλού.

ΥΓ3: Όλα τα κόμματα κατέθεσαν πρόταση αντιρατσιστικού νόμου, ενώ η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση κατάργησης της χρηματοδότησης για όλα τα κόμματα. Μαντέψτε ποιος κερδίζει…

http://rizopoulospost.com/antiratsistiki-politiki-einai-monon-i-anaptiksi/#ixzz2UmRJskMf

ΕΡΕΥΝΑ «ΕΛΛΆΔΑ 2013 – ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΜΕΡΟΣ Α: Στο ντοκιμαντέρ έρευνα με θέμα «Ελλάδα 2013 – Άνθρωποι» που ακολουθεί πιο κάτω, και το οποίο έχουμε προαναγγείλει εδώ και δυο μήνες, αυτό που θα δείτε είναι ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ που δείχνει την σκληρή, απάνθρωπη και αδυσώπητη αλήθεια!Εικόνες απαγορευμένες για τα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι η αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα του 2013. Είναι η άλλη πλευρά της Ελλάδος που φεύ δυστυχώς έρχεται...

Είναι η αλήθεια για μια μεγάλη μερίδα (Συν)Ανθρώπων μας στην Ελλάδα. Τους Ανθρώπους των δρόμων. Τους ανθρώπους που ζουν από τα σκουπίδια! Τους ανθρώπους το Πρόσωπο των οποίων έχουμε αποΙεροποίησει! Τους Ανθρώπους που έχουν πετάξει στα σκουπίδια όλοι αυτοί που σας φλομώνουν με ψέματα. Όλοι αυτοί που σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό το ντοκιμαντέρ που προβάλλουμε καλούμε τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να το δει!

Ως το τέλος και να αναλάβει δράση. Να πάρει πρωτοβουλίες. Να δώσει εντολές μιας και πλέον όλα περνούν από τα δικά του χέρια.
Αυτό το ντοκιμαντέρ καλούμε την πολιτική ηγεσία να το δει ως το τέλος και να πάρει θέση! Να το δει ως το τέλος. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και μετά να αναλάβουν δράση. Να κάνουν κάτι. Αυτό που μπορούν… Αν ο κάθε ένας μας κάνει κάτι τότε όλα αυτά τα κάτι μαζί από όλους μαζί τους Έλληνες, τότε και μόνο τότε, μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Αυτό το βίντεο, αυτά που δείχνει, προκαλούν όντως chockαπό αυτό το μικρό ερασιτεχνικά φτιαγμένο ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ ντοκιμαντέρ –για αυτό και έχει την δική του αξία –που όμως βγάζει προς τα έξω το πιο σκληρό απάνθρωπο κράτος.

Αυτό το βίντεο καλούμε τους έλληνες υπουργούς να το δουν. Ως το τέλος. Καλούμε την Εκκλησία και τον Μακαριότατο να το δει! Ως το τέλος, αν και Εκείνος όντως δίνει μια μεγάλη αθόρυβη μάχη μακριά από φώτα και κάμερες, αντιπαλεύοντας αυτό ακριβώς που θα δείτε στο βίντεο και προσπαθώντας να μη φτάσουν οι Άνθρωποι, εκεί ακριβώς που δείχνουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα… Παλεύει ο Αρχιεπίσκοπος ως άλλος πραγματικός και αληθινός ήρωας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανταποκριτές να το δουν. Ως το τέλος. Και ας πράξουν το δέον γενέσθαι… ο Κάθε ένας κατά την κρίση του. Αυτό το ντοκιμαντέρ ας το δουν όλοι όσοι διατηρούν ιστοσελίδες. Blog & site.

Ως το τέλος…
Αυτό το βίντεο ντοκιμαντέρ δείχνει μια άλλη Ελλάδα από αυτή που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι υπάρχει και που δήθεν εξέρχεται από την κρίση επειδή ευημερούν οι αριθμοί…

Οι αριθμοί ευημερούν όχι οι άνθρωποι…
Όπως θα δείτε σε αυτό το πρώτο βίντεο μια σειράς που έχουμε ετοιμάσει στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης πολύμηνης είναι η αλήθειας δημοσιογραφικής έρευνας διότι για να μαζευτεί και να σταχυολογηθεί όλο αυτό το υλικό και να ξεχωριστεί από τις 10αδες ώρες άλλου υλικού χρειάστηκε πολύ πόνος. Όχι δουλειά. Πόνος διότι έπρεπε να βλέπουμε τις ίδιες και τις ίδιες πνιγηρές σκληρές εικόνες συνεχώς… Να βλέπουμε την ίδια σκληρή αλήθεια για την Ελλάδα μας. Την πατρίδα μας που πονά. Την Ελλάδα που λιμοκτονεί. Την Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της για ακόμα μια φορά…

Την Ελλάδα (και όπου Ελλάδα βάλτε τους εκπροσώπους της συντεταγμένης ελληνικής πολιτείας από τον πρώτο ως τον τελευταίο) που καθημερινά βιάζει και βυθίζει στην ανέχεια και την φτώχεια, την πείνα και την δυστυχία τα παιδιά της. Αυτό το βίντεο που πρέπει να δείτε ως το τέλος δείχνει την άλλη Ελλάδα.

Την Ελλάδα που εντέχνως προβάλλουν τα συστημικά Ελληνικά ΜΜΕ, πως τάχατες αρχίζει η χώρα να βλέπει φως στο τούνελ. Πως τάχατες τα νούμερα αλλάζουν και ευνοούν την Ελλάδα. Πως το κλίμα αλλάζει και έρχονται επενδύσεις που θα δώσουν δουλειά. Σε ποιους από τα 3.000.000 ανέργους θα πρωτό δώσουν δουλειά;

 Ποιοι; Από ποιες επενδύσεις; Αυτό που θα δείτε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «εικονική Ελλάδα» την οποία ξεσκεπάζει και την οποία που προσπαθούν να αφενός να επιβάλουν με στημένα ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία από υποχρεωμένους και απλήρωτους συναδέλφους – οι οποίοι δεν μπορούν δυστυχώς να κάνουν αλλιώς και αναγκάζονται και υπογράφουν ψεύτικα ρεπορτάζ και στημένα θέματα – προκειμένου να πείσουν το λαό που πεινά και δεν έχει ούτε για τα βασικά να μην εξεγερθεί. Να μην επαναστατήσει. Να μην ξεσηκωθεί εναντίον τους. Εναντίον του συστήματος και κυρίως να μην ξεσηκωθεί, εναντίον των βολεμένων με δυο και τρεις και πολλές φορές και τέσσερις δουλειές –όταν οι συνάδελφοι τους στην μεγάλη πλειοψηφία τους ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ πεινάνε και παραμένουν απλήρωτοι, για μήνες με το «παραμύθι» της κρίσης από τους καλοπληρωμένους - στρατευμένους ευτυχώς λίγων-καμιά 20αρια- προκλητικά καλοπληρωμένων έμμισθων κονδυλοφόρων του συστήματος!

Αυτό που θα δείτε δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εικόνα για το “Greek success story” που επιχειρούν να εξάγουν με καλοπληρωμένα ξένα δημοσιεύματα για την δήθεν πρόοδο της Ελλάδας γιατί πολύ απλά η Ελλάδα είναι αυτό που θα δείτε σε αυτό το πρώτο βίντεο ντοκιμαντέρ! Η Ελλάδα στενάζει στους δρόμους και τα σκαλιά των πολυκατοικιών.

Κουρελιασμένη. Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς; Οίκτο. Η Ελλάδα είναι εκεί έξω στους δρόμους και τα υπόγεια. Τους υπονόμους και στα σκουπίδια που χιλιάδες παιδιά ψάχνουν κάθε ημέρα για βρουν κάτι να φάνε αυτά και οι οικογένειες τους.

Η Ελλάδα που θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, είναι αυτή η Ελλάδα που επιμελώς αποκρύπτουν όλοι(!) ακόμα και αυτοί που ενδυθήκαν τον μανδύα του αντιμνημονιακού γεμάτοι υποκρισία και κάνουν businessμε κρατικές δουλειές και κρατικές καταχωρίσεις(…) –θα έρθει η ώρα που και ονόματα θα βγουν και τότε είναι που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας – και προσπαθούν να κοιμίσουν τον Έλληνα δυστυχή Πολίτη παίρνοντας το μέρος του και λέγοντας αυτά που θέλει να ακούσει για να απορροφούνται οι κοινωνικοί κραδασμοί και έτσι αναπαυμένος στον καναπέ του , φοβισμένος και κατά τρομοκρατημένος να μην τολμά να ξεκουνήσει! Να μην τολμά να βγει έξω. Να φωνάξει. Και δεν εννοώ να βγει συντεταγμένα αλλά απολύτως και πλήρως ελεγχόμενα, όπως το 2010 και το 2011 με τα καλά «οργανωμένα» και στημένα συλλαλητήρια με τις γνωστές συγκεντρώσεις του 1.000.000 πολιτών, από το ΠΑΣΟΚ κυρίως και την αριστερά(ΣΥΡΙΖΑ –ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις – και από όλα τα κόμματα γενικά, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως, όπως έχει αποδειχθεί με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για τους εμπνευστές και τους συγκεντρωσιάρχες, κάθε απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη κίνηση και κάθε ενέργεια οποιουδήποτε τολμήσει να απειλήσει το σύστημα!

Το βίντεο που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση με την εικονική virtual Ελλάδα που επιχειρούν να προβάλλουν τα μεγάλα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών ελληνικών καναλιών που πλέον λειτουργούν με δικά μας χρήματα λόγω του υπερδανεισμού από την ανακεφαλαίωση των ελληνικών κρατικών τραπεζών.

200.000.000 ο δανεισμός του MEGAκάτι λιγότερο του ΑΝΤ1, πάνω από 150.000.000 ο ΔΟΛ και η ιστορία πάει λέγοντας και για όλα τα άλλα συστημικά έντυπα τα οποία σε κανά 6μηνο θα αρχίσουν να κλείνουν –και αυτά - το ένα μετά το άλλο για αυτό και πριν πνιγούν θα αρχίσουν να πιέζουν πάλι για εκλογές μπας κ πάρουν κι άλλο χρήμα –δικό σου και δικό μας – ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Να συνεχίσουν να εκβιάζουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το κράτος να τους δώσει χρήμα. Και το κράτος είσαι εσύ Έλληνα! Εσύ που πονάς! Εσύ που διψάς. Εσύ που δεν έχεις να φάς. Εσύ που δανείζεσαι. Εσύ που έκοψες τα πάντα και ζεις με δανεικά. Εσύ που δυστυχείς κάθε ημέρα. Εσύ που γυρνάς στις λαϊκές μετά το τέλος με σκυμμένο το κεφάλι και ζητάς τα υπολείμματα που έμειναν από πατάτες ή ότι άλλο υπάρχει…

Εσύ που γυρίζεις στους κάδους των σκουπιδιών και αναζητάς με το βλέμμα τσιτωμένο με σε δει κάνα γνωστό μάτι και κουρελιαστεί και εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας. Όση μπόρεσες να βρεις με όση δύναμη άντλησες από τα γεμάτα αγωνία βλέμματα των παιδιών που δεν έχουν να φάνε.

Εσύ που τρέμεις κάθε ημέρα. Εσύ που ξυπνάς και κοιμάσαι κάθε ημέρα με την ίδια αγωνία. Τι θα υπάρχει αύριο στο τραπέζι για να φάει η οικογένεια σου. Τα παιδιά σου…
Το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που έχετε δει. Με όλα αυτά που ξέρετε ως σήμερα… Το ντοκιμαντέρ δείχνει με εικόνες ντοκουμέντο την αλήθεια! την σκληρή και απάνθρωπη αλήθεια.

Δείχνει την πλήρη απαξίωση του ανθρώπου! Τον ξεπεσμό στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας. Δείχνει την σκληρή αλήθεια, αυτή που δεν λένε και δεν θα πουν ούτε θα προβάλλουν τα άλλα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία πουλώντας ελπίδα στον πονεμένο και δυστυχή λαό, ελπίζουν, προσβλέπουν και πιέζουν για νέα (κρατικά) δάνεια. Νέες κρατικές καταχωρίσεις.

 Προδίδοντας έτσι με την στάση τους αυτή, ένα λαό που στην μεγάλη πλειοψηφία του λιμοκτονεί. Στερείται τα πάντα. Πεινά. Δεν είναι μόνο άνεργος χωρίς ελπίδα αλλά πεινά. Όλα αυτά που θα δείτε σε αυτή την έρευνα δεν θα τα δείτε αλλού. Σε άλλα ελληνικά ΜΜΕ γιατί είναι απαγορευμένο θέμα. Διότι πρέπει όλα τα συστημικά ΜΜΕ να πουλάνε ελπίδα δημιουργώντας ψευδαισθήσεις. Εμπαίζοντας ένα λαό που τα παιδιά του λιποθυμούν από την πείνα αλλά κανείς ποια δεν το λέει. Γιατί το θέμα καίει… Γιατί το θέμα εγκυμονεί κινδύνους… Γιατί το θέμα μπορεί να απειλήσει το σύστημα… Αυτές οι αλήθειες πράγματι απειλούν το καλά οργανωμένο και συντεταγμένο σύστημα… Δυστυχώς όλοι –μα όλοι- ειδικά αυτοί που προσβάλουν την νοημοσύνη του με τα κουπόνια της ντροπής για το φαγητό τα φθηνά προϊόντα και όλες τις άλλες υπέρ προσφορές πάνω στις οποίες κάποιοι αποθυσαυρίζουν μέσα από τον πόνο και την πείνα ενός λαού. Κάποιοι έκαναν business τον πόνο και την πείνα του λαού μας απαξιώνοντας τον υποχρεώνοντας τον να δανείζεται δυο και τέσσερα ευρώ μπας και ποντάρει στα 10.000 ή τα 5000ε ή στην χειρότερη εξαργυρώσει κάποια κουπόνια ευτελούς αξίας αφού πρώτα έχει προπληρώσει και χαρίσει υπέρ κέρδη και στην μια πλευρά και στην άλλη…
Ένα λαό που μετρά περισσότερα από 5000 θύματα από τις αυτοκτονίες είτε λόγω χρεών είτε λόγω αδιεξόδου είτε –ναι και είναι μεγάλη αλήθεια με 10αδες παραδείγματα – αυτοκτονίες λόγω πείνας! Λόγω ανέχειας!

Αυτοκτονίες ανθρώπων επειδή δεν θέλησαν να καταπατηθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους προκειμένου να μην φτάσουν στους κάδους των σκουπιδιών για να φάνε οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Να γιατί αυτό το ντοκιμαντέρ πρέπει όχι απλά να προβληθεί παντού και αναρτηθεί σε όσο περισσότερα ανεξάρτητα και αδέσμευτα αντισυστημικά BLOG & Site, ώστε να πάρουν την απάντηση τους όλοι αυτοί του συστήματος και του νεοεκδοτικού κατεστημένου οι οποίοι ποτέ δεν θέλησαν να κάνουν κάτι στα αλήθεια για την τραγωδία που ζει η Ελλάδα. Ποτέ στην πραγματικότητα όλοι αυτοί οι κήνσορες και επιβήτορες του ελληνικού λαού δεν θέλησαν στα αλήθεια να βοηθήσουν τον Έλληνα τον οποίο φλομώνουν με μαύρο βρόμικο χρήμα, κουπόνια που προηγούμενα τα έχουν εξαργυρώσει διπλά και τρίδιπλα.

Όλοι αυτοί που από την μια πουλάνε θρησκεία και ορθοδοξία και από την άλλη με άλλο έντυπο τον ταϊζουν με ξετσίπωτες, τσόντες, βρομιά και ανηθικότητα! Κανείς δεν πρόκειται να προβάλλει ένα τέτοιο θέμα! Γιατί «το θέμα καίει… και η συνεχής προβολή του μπορεί να απειλήσει την δημοκρατία και την ευταξία της χώρας», όπως χαρακτηριστικά μας είπε ένας ανώτερος κυβερνητικός κρατικός υπάλληλος όταν του δείξαμε μόνο μερικά πλάνα και του ζητήσαμε να τα σχολιάσει…

Αυτό που θα δείτε στην συνέχεια, και είναι απλά μόνο το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που σήμερα δημοσιοποιούμαι, είναι η άλλη πλευρά της Ελλάδος που κρύβουν… Της Ελλάδος που αποσιωπούν τα πλήρως ελεγχόμενα συστημικά κεντρικά βραδινά δελτία των ελληνικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Είναι εκείνη η άλλη διαφορετική σκοτεινή πλευρά της Ελλάδος, που δυστυχώς δεν προβάλει κανένα από τα επίσης συστημικά και πλήρως εξαρτώμενα 100αδες διαδικτυακά ελληνικά ΜΜΕ τα οποία επίσης στην μεγάλη πλειοψηφία τους, με ευτυχώς πολλές - πολλές και φωτεινές εξαιρέσεις και αυτό είναι που δίνει ελπίδα , δεν δείχνουν και δεν θα δείξουν ποτέ!

Εκτός… αν μετά από όλο αυτό που θα συμβεί μετά την προβολή, διάδοση, διάχυση μέσω mail, αυτού του ντοκιμαντέρ, κάποιοι υπακούωντας στους νόμους της επικοινωνίας και των σκοτεινών διαπλεκόμενων κέντρων και ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης τους , αναγκαστούν λόγω της επιρροής του στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και έτσι από φόβο επιτάχυνσης των εξελίξεων και προκειμένου να αμβλύνουν και να αλλάξουν το ήδη βαρύ και τεταμένο κλίμα στην καταπονημένη ελληνική κοινωνία από την οποία αυτό που λείπει είναι μόνον το τσάφ της φλόγας που θα ανάψει το φυτίλι(…), και προκειμένου να μειώσουν τις αντιδράσεις και να αμβλύνουν τις εντυπώσεις αλλά και για «να κάψουν το όλο θέμα», παίξουν παρόμοια η παρεμφερή θέματα … Μέχρι να κάψουν το θέμα. Μέχρι να το κάνουν ρουτίνα και καθημερινότητα και έτσι να πετύχουν την αποχαύνωση του λαού εκφοβίζοντας τον παράλληλα. Αυτό που θα δείτε στην συνέχεια είναι βέβαιο που θα σοκάρει.

Αυτή είναι η μια πλευρά και μάλλον αναμενόμενη αντίδραση.
Για αυτό και μάλλον αδύνατον, να συμβεί( η προβολή και διάδοση του από τα γνωστά συστημικά διαδικτυακά ΜΜΕ) , αν κρίνω επίσης εξ όσων γνωρίζω από όλους εκείνους-τους πολλούς που έχουν ιστοσελίδες και BLOGως επιχειρήσεις εκβιασμού και εκπόρνευσης της κάθε αλήθειας - που είτε χρηματοδοτούν ιστοσελίδες γνωστοί και μεγάλοι επιχειρηματίες εργολάβοι έργων και μεγαλοασφαλιστές που συντηρούν και χρηματοδοτούν γνωστά BLOGs και site, είτε κάποιοι –και αυτοί είναι οι περισσότεροι - διαχειρίζονται οι ίδιοι, είτε είναι αυτοί πίσω από «γνωστά» στον κόσμο της σάπιας ανέντιμης και ανήθικης ελληνικής δημοσιογραφίας!

Αλλά κανείς –και λόγω ανταγωνισμού αλλά και διότι εμείς δεν ανήκαμε και ούτε πρόκειται ποτέ να ανήκουμε σε αυτό που λένε σύστημα*… δεν πρόκειται να δει ούτε και να προβάλλει ως συνέχεια αντικειμενικά τίποτα από τις σκληρές αλήθειες που προβάλει αυτό το βίντεο ντοκιμαντέρ.

Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες που θα δείτε είναι η άλλη Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα που κρύβουν όλοι τους! Πιστέψτε με κανείς –μα κανείς – δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα από όλους αυτούς που το παίζουν κήνσορες της μεγάλης και άνευ ιστορικού προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας. ΚΑΝΕΙς! Αν έστω και ένας από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους – και όχι δεν εννοώ τους πολιτικούς όχι αυτοί καλά κάνουν!
την δουλειά τους κάνουν όσο εμείς τους αφήνουμε στην θέση τους – αλλά τους δικούς μας.
Το δικό μας σάπιο και ανήθικο σινάφι των μεγαλοδημοσιογράφων –και βάλτε εδώ όποιο όνομα σας έρθει στο νου και έχετε μάθει όλα αυτά τα χρόνια από την τηλεόραση, τις εφημερίδες (εννοώ διευθυντές και εκδότες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού ) το ράδιο το διαδίκτυο, μέσα θα πέσετε!

Όλους αυτούς που ενώ πρώτοι θα έπρεπε να βγουν και να φωνάξουν μαζί με το λαό. Κρύβονται. Βολεύονται με το κρατικό χρήμα που παίρνουν μέσω –κρατικών πια μετά την ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών - καταχωρίσεων μιας το πολύ δυο τραπεζών…

Ουδείς μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια μέχρι σήμερα. Και ούτε πρόκειται να μιλήσει γιατί πολύ απλά όλοι τα παίρνουν κανονικά.

Ουδείς πρόκειται να μιλήσει αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω… αν δεν γίνουν ανατροπές στο σύστημα. Και προσέξτε. Οι πιο ύπουλοι είναι αυτοί οι δήθεν αριστεροί που προκειμένου να κάψουν το θέμα, βγάζουν μια σειρά ελεγχόμενων και προσυμφωνημένων «πληροφοριών» προκειμένου να κάψουν το θέμα…

Να φανεί ότι κάποιος –και μάλιστα αριστερός – έβγαλε την υπόθεση ώστε να έχουν καλυφθεί τα νώτα τους αν ποτέ ξεφύγει το έλεγχος και γίνει κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί ώστε μετά η όποια γνήσια λαϊκή αντίδραση να είναι εύκολο να καπελωθεί. Να ποδηγετηθεί από τους μόνους δημοκράτες που γέννησε η πατρίδα. Τους αριστερούς! Αυτοί όπως έχω ξανά γράψει είναι οι πιο επικίνδυνοι. Αυτοί είναι το σύστημα! Αυτοί ελέγχουν το σύστημα των ΜΜΕ. Αυτοί φιμώνουν την αλήθεια.

Αυτοί όλοι είναι που έχουν βολευτεί πριν από όλους μαζί με τους κολλητούς τους –επίσης του αυτού ιδεολογήματος- που κυριαρχούν από την 10ετια που γεννήθηκε η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Αυτοί είναι που και σήμερα προσπαθούν να κυριαρχήσουν και στο ελληνικό διαδίκτυο με πέντε και 10 blogη κάθε ομάδα και η κάθε φράξια.

Είναι η γνωστή μαύρη τακτική της επικοινωνιακής προπαγάνδας που όταν θες να κάψεις ένα θέμα το δίνεις σε έναν «τύπου» μαχόμενο και ανεξάρτητο δημοσιογράφο με αριστερό προφίλ ο οποίος όμως έχει δομηθεί και ανδρωθεί μέσα από το ίδιο σύστημα και φυσικά έχει φάει από το κρατικό χρήμα για την χρηματοδότηση των εκπομπών του στην κρατική τηλεόραση… Δηλαδή δικά σου και δικά μας χρήματα.

Αυτά που θα δείτε σε αυτά τα 51 λεπτά είναι η σκληρή αλήθεια που σας κρύβουν. Είναι όλα αυτά και πόσα άλλα που δεν θα μάθετε ποτέ όσο δεν αντιδράτε.

Ας είναι αυτό το βίντεο ντοκιμαντέρ η απαρχή, έστω και αθόρυβων ήρεμων και προπάντων χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες εσωτερικών κοινωνικών ζυμώσεων, προκειμένου ο λαός να αφυπνισθεί και επιτέλους να αντιδράσει! Να αναλάβει πρωτοβουλία. Να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να δράσει όπως επιβάλει και επιτάσσει το σύνταγμα και το άρθρο 120 όταν εδώ και τέσσερα χρόνια καταστρατηγείται το –έστω και κουτσό και σε λάθος βάση αλλά αποδεχτό από τον Έλληνα που ακόμα δεν το έχει αλλάξει – ελληνικό σύνταγμα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2013.
Υστερόγραφο:
Στο δεύτερο μέρος θα δείτε πράγματα απίστευτα και αδιανόητα στην Ελλάδα του 2013...http://greekamericannewsagency.com/


του Δημήτρη Μηλάκα

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που προκύπτει από την (πολιτική) συμβίωση: Αρχίζουν να μοιάζουν σαν δυο (τρεις στην περίπτωση τους) νερό. Κάτι το οποίο, εν τέλει, υπονομεύει την ίδια τους την ύπαρξη. Ειδικά των δύο (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) μικρότερων. Πρέπει λοιπόν να «φωνάξουν» ότι διαφέρουν. Τα μικρά (κόμματα) για να μην εξαφανιστούν και το μεγάλο (ΝΔ) για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Το αποκαλούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μοιάζει να δημιουργήθηκε για να προσφέρει αυτήν την δικαιολογία (ιδεολογικής) διαφοροποίησης. Απ τη μια οι υποτιθέμενοι κεντροαριστεροί σοσιαλδημοκράτες, από την άλλη η Δεξιά του Σαμαρά. Καλή η προσπάθειά τους, μόνο που είναι πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν τα τρία κόμματα, παρά αυτά που τα χωρίζουν.

Τα δεσμά των μνημονίων που έχουν υπογράψει, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν ....
αποτελεί την κοινή πολιτική βάση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Στα θεμέλια αυτής της πολιτικής βάσης βρίσκεται και η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία την οποία υπηρετούν στην πράξη. Γιατί η υλοποίηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων συνεπάγεται επιλογές ιδεολογικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα η εξαΰλωση του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, η εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα (ΔΕΗ, Νερά κλπ) το ξεπούλημα, λιμανιών αεροδρομίων, νησιών, νησίδων, ιαματικών πηγών και πάει λέγοντας) αποτελούν ένα ξεκάθαρο νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης.

Αυτό το μοντέλο υπηρετούν, προκειμένου να μοιράζονται τα ψιχία της εξουσίας οι σοσιαλδημοκράτες κεντροαριστεροί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Και γι αυτό, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εξαφανίζονται/ ενσωματώνονται στη «μεγάλη παράταξη» που φιλοδοξεί να οικοδομήσει ο Σαμαράς.

Αυτός απ την πλευρά του (ο Σαμαράς) βρίσκει την ευκαιρία να επιδείξει την ισχύ του. Γνωρίζει ίσως ότι οι εταίροι του στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ρίξουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Γνωρίζει επίσης, ότι τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Κουβέλης τρέμουν το ενδεχόμενο των εκλογών. Μπορεί, λοιπόν, να τους αγνοεί και να δείχνει (προς την κοινωνία) ότι αυτός είναι που κυβερνά με τη «δεξιά» του πυγμή.

Αυτήν τη δεξιά που τόσο «απεχθάνονται», αλλά με την οποία τόσο αρχίζουν να μοιάζουν οι δυο μικροί συνεταίροι του Σαμαρά…

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5282.html

του Θανάση Καρτερού

Από την Ιπποκράτους διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, έστω κι αν ο Σαμαράς εξαντλεί την αντιρατσιστική υπομονή τους. Οι στρατηγοί και ο λοχαγός εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ διακηρύσσουν ότι στηρίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά στηρίζουν κι εκείνους που το σιχτιρίζουν -μη γίνει και καμιά κόμπλα. Κι ο Σαμαράς διακηρύσσει ότι σιχτιρίζει το νομοσχέδιο αλλά στηρίζει τον υπουργό δικαιοσύνης και τους συμμάχους του που το στηρίζουν.

Όλα αυτά απαιτούν ένα Ντίνο Ηλιόπουλο -δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Μια ωραία ατμόσφαιρα απολύτως συμβατή με την κυβέρνηση ήθους, σοβαρότητας, ωριμότητας και ειλικρίνειας, η οποία ανέλαβε να μας μεταρρυθμίσει, να μας ξεσκονίσει, να....
μας εκσυγχρονίσει και να μας αναγεννήσει. Και να τώρα που συμπυκνώνονται όλες οι αρετές των εταίρων της σε μια έξοχη επίδειξη fair play. Πρώτα όλα τα αεροπλανικά κόλπα και ύστερα οι χειραψίες μπροστά στο κοινό -μην κλάψει κανείς τα λεφτά του.

Κάτι χάνουν βέβαια με όλα αυτά όσοι μαχαιρώθηκαν ή πρόκειται να μαχαιρωθούν από κάποιους ημίλευκους επειδή είναι μελαψοί και από κάποιους πανόμοιους επειδή είναι διαφορετικοί. Κάτι χάνει και η άπορος κορασίς της δημοκρατίας από τα κουρέλια που της έχουν απομείνει. Κάτι χάνει το διαβόητο πολιτικό σύστημα στην αναβάθμιση του οποίου όλοι οι αθλούμενοι στις μπαγαμποντιές του είδους σε-στηρίζω-να-με σιχτιρίζεις και σε σιχτιρίζω-να-με-στηρίζεις ειδικεύονται. Και κάτι κερδίζουν οι μελανοχίτωνες που όλοι πολεμούν -στηρίζοντες και σιχτιρίζοντες.

Και τι μ' αυτό; Αρκεί το ωραίο ταξίδι και το ωραιότερο θέαμα. Να βλέπουν οι θεατές ότι δεν είναι οι όλοι οι πρωταγωνιστές ίδιοι κι όμοιοι -καθένας με τα ταλέντα και τις κορυφώσεις του. Ο Βενιζέλος σε αξιακή (από το αξία...) έξαρση και αισθητική διέγερση. Ο Κουβέλης σε μαρξιακή (από το Μαρξ...) ανάταση και δημαρχοντική οργή. Ο Σαμαράς σε τιτανική (από το τιτάνας) μνημόνευση και μεταξική πυγμή. Και όλοι μαζί στη μάχη του Καλού -σακατεύουμε συνεταιρικά τους Έλληνες και μετά σακατεύουμε χώρια τους μετανάστες.

Η διαπίστωση προκύπτει σχεδόν αυτόματα: Αυτό που λεγόταν ότι τους έλειπε, η κουλτούρα συνεργασίας, έχει επιτέλους αποκτηθεί. Κλειδώνω, αμπαρώνω κι ο κλέφτης είναι μέσα. Τώρα, σε πλήρη φόρμα, περιμένουν ο καθένας το δικό του χειροκρότημα. Από μας, πάρτε να 'χετε...

από την «Αυγή»

του Στάθη

Έναν χρόνο τώρα η τρικομματική κυβέρνηση έχει αλαλιάσει τη χώρα, την έχει μετατρέψει σε ένα πεδίο βολής που ασκούνται ληστεύοντας ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, κι όμως
περί τη συνοχή της έως τώρα δεν είχε ανοίξει μύτη. Πέρα από κάτι κόνξες και κόκκινες γραμμές για πράσινα άλογα της ΔΗΜΑΡ, η τριανδρία της ελεεινής μορφής επέδειξε εκπληκτική ομοφωνία στο σφάξιμο της χώρας,
στην κατάλυση της κυριαρχίας της και στη μετατροπή της σε Φόρου Υποτελές...
προτεκτοράτο.

Κι αίφνης, άρχισε να γίνεται της κακομοίρας με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο - τρικυμία εν κρανίω, φουρτούνα στο φλυτζάνι, πνιγμοί στο κουτάλι. Πρόκειται για μια
ψευδοκρίση στη συνοχή της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα συνεχίζει να εξελίσσεται σε δραματικούς τόνους, ενώ η πραγματική κρίση γύρω της, στην κοινωνία και την οικονομία, εξακολουθεί να βράζει, με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα να τίθενται ήδη εν κινδύνω, ενώ ένας νέος φορολογικός Αρμαγεδδών βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και των λυπητερών που αναμένεται να καταφθάσουν στα σπίτια μας καταμεσοκαλόκαιρο με τον ΦΑΠ του 2011, τον ΦΑΠ του 2012, το επ’ αόριστον πλέον χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τον ΦΑΠ του 2013 και βλέπουμε,
διότι οι εισπράξεις είναι μείον, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία απλώνεται σαν πανώλη και το «success story» του κ. Σαμαρά παραμύθι με κινέζικους δράκους.

Το κακό με όλην αυτήν την ιστορία ξεκίνησε από τον δημοσκοπικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και τις διαρκείς ταπεινώσεις της ΔΗΜΑΡ. Καταλύτης αποδείχτηκε ο «αντιρατσιστικός νόμος», πάνω στον οποίον, μάλλον προς έκπληξιν του κ. Σαμαρά, ο κ. Ρουπακιώτης
είχε προλάβει να αποτυπώσει με ιδεοληπτική μανία όλο τον κομφορμισμό, τον υπολανθάνοντα σταλινισμό και τον καθεστωτισμό μιας ορθοπεδικής αριστεράς που συνέπλευσε όλα αυτά τα χρόνια με τον «εκσυγχρονισμό» κατά την πολιτική ορθότητα, τον ευρωλιγουρισμό, την πολυπολιτισμικότητα κι όλες εκείνες τις αμερικανιές που προτάσσουν μια κοινωνία της φορμόλης εις ό,τι αφορά τις ιδέες και των βομβαρδισμών
εναντίον εκείνων των οποίων τη διαφορετικότητα υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο, στην πραγματικότητα φασιστικό, θα το υποστήριζε με μεγάλη ευκολία ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έως τώρα υπήρξε ο δημιουργός του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, του (Τυποκτόνου) νόμου περί Τύπου, ο άνθρωπος που επέβαλε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, που «έφαγε» με το PSI περίπου 13 δισ. απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία και διαφόρισε τον ΦΠΑ στην εστίαση σε μπουγάτσες με κρέμα ή χωρίς κανέλα.

Πανικόβλητος ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ από την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αρπάχτηκε απ’ το «αντιρατσιστικό» για να αποδείξει ότι υπάρχει. Από κοντά και ο κυρ Φώτης, γδαρμένος απ’ τις επιτυχίες Μανιτάκη, προσπάθησε να μην πάθει κι άλλη νίλα.

Το τραγικό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε στον ύπνο (ίσως επειδή ένα μέρος των στελεχών του δυσκολεύεται να διακρίνει ότι μπορούν να διώκονται οι πράξεις αλλά ουδέποτε οι ιδέες) και, αντί να διαμορφώσει
μια δική του ατζέντα κατά το κοινώς λεγόμενο για αυτήν την ψευδοκρίση, μπήκε στο κάδρο ως παρακολούθημα της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, ως «ουρά» όπως θα λέγαμε παλιότερα. Καθόλου ενθαρρυντικό δείγμα γραφής για ένα κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, που αύριο ίσως λάβει την εντολή να κυβερνήσει.

Μόλις χθες ο κ. Βενιζέλος έλεγε, αναφερόμενος πλέον στη δική του πρόταση για αντιρατσιστικό νόμο που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ότι: «θα τη στηρίξει σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ! έτσι έχει πει». Τόμπολα!

Βεβαίως, ως φαίνεται, από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, και διά του κ. Παπαδημούλη έγινε γνωστό ότι το κόμμα του θα φέρει δικιά του πρόταση νόμου στη Βουλή.
Μάλιστα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε -κι αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως- ότι στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαφής η διάκριση μεταξύ δίωξης πράξεων και μη δίωξης ιδεών.

Άριστα! διότι αυτή ήταν η αχίλλειος πτέρνα του νόμου Ρουπακιώτη - οι διώξεις για ιδέες που παροτρύνουν σε πράξεις χωρίς αυτές να έχουν συντελεσθεί. Ένας καφκικός εφιάλτης.

Αλλά, αν με αυτήν την κίνηση, που από καιρό θα έπρεπε να έχει κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ απαγκιστρώνεται απ’ αυτό το φιάσκο, το πρόβλημα για την Αριστερά παραμένει. Διότι το φέρει μέσα του ένα μέρος της. Απόδειξη ότι το πρόβλημα αυτό έρχεται κι επανέρχεται.

Η κυρία Ρεπούση δεν είναι ένα ατύχημα του εκλογικού νόμου. Ούτε η καριέρα της (μια καθηγήτρια γαλλικών με μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική της ιστορίας, να συγγράψει, ως να ήταν ιστορικός, διδακτικό βιβλίο) υπήρξε σύμπτωμα τύχης. Ούτε οι απόψεις της είναι «προσωπικές», καθώς δηλώνει η ΔΗΜΑΡ κάθε φορά που ζορίζεται και τις αποκηρύσσει (ενώ ταυτοχρόνως την κρατά στο τμήμα παιδείας του κόμματος). Η κυρία Ρεπούση
είναι γνήσιο τέκνο του «θαυμαστού νέου μας κόσμου». Ενώ η ίδια υποστηρίζει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, δεν υποστηρίζει το ίδιο για την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Καθόλου! Το είδος της κυρίας Ρεπούση υποστηρίζει κι επιδιώκει την ποινικοποίηση των ιδεών, την ποινικοποίηση της ιστορίας, αλλά επιλεκτικά.

Δεν πρόκειται για υποκρισία. Πρόκειται για διατεταγμένη σκέψη προς την κατεύθυνση της ομογενοποιημένης σκέψης.

Προϋπόθεση για την ομογενοποιημένη σκέψη είναι η λήθη. Όταν ο Χίτλερ
αποφάσιζε την «τελική λύση» που οδήγησε στη Γενοκτονία των Εβραίων, γνωστή με την ελληνική λέξη Ολοκαύτωμα, τη μόνη που μπόρεσε να αποδώσει τέτοια φρίκη, ένα απ’ τα ισχυρότερα κίνητρά του προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η λήθη στην οποίαν είχε περιπέσει η Γενοκτονία των Αρμενίων απ’ τους Τούρκους - «ουδείς τη θυμάται» έλεγε ο Χίτλερ και σχεδίαζε τον επόμενο εφιάλτη.

Φαίνεται φρικτό αλλά η διατεταγμένη σκέψη εις ό,τι αφορά, φέρ’ ειπείν, την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι η άλλη όψη στο ίδιο νόμισμα της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Αν μάλιστα το νόμισμα αυτό είναι του Σόρος, άνετα στη μια όψη μπορεί να υπάρχει η ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και στην άλλη η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ή των Αρμενίων, ή των Παλαιστινίων.

Τι δουλειά έχει με όλα αυτά η Αριστερά; Έχει ένα μέρος της. Εκείνο που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνολαϊκιστικόν», τους κομμουνιστές για «φαιοκόκκινους» και τον λαό για «λαϊκιστή». Όροι οργουελιανοί, στους οποίους αυτή η αλαζονική ελίτ που εμφανίζεται ως αριστερή (πάντα με τις πλάτες της διαπλοκής ή του πανεπιστημιακού κατεστημένου που η ίδια έχει δημιουργήσει) είναι «μανούλα».

Το μόνον καλό σ’ αυτήν την ιστορία είναι ότι αυτή η εκδοχή του «εκσυγχρονισμού» υπό αριστερή δορά έχει με τον καιρό αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού. Ότι η επιρροή αυτής της ομάδας μέσα στην Αριστερά συρρικνώνεται.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

από το "enikos.gr"

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget