1/1/2013 - 1/2/2013

…στον Αlpha 989.
«Το ΤΑΙΠΕΔ τα δίνει όλα . Με θίγει ως Έλληνα πολίτη, ως Έλληνα φορολογούμενο ο τρόπος που κάνει την αποκρατικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο κύριος των μετοχών μας, το υπεύθυνο τμήμα για να βρει πωλητές και να πουλήσει τις μετοχές μας. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του Ελληνικού, δεν ξέρω όμως αν μπορεί να το κάνει », είπε ο Σπύρος Πολλάλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις μίας συμφωνίας υπό πίεση.

«Πουλώντας το 100% των μετοχών μας πουλάμε τα οφέλη που θα μπορούσαμε να έχουμε, αποποιούμαστε οφέλη από το μέλλον. Θα έπρεπε να είμαστε ίσοι προς ίσον με τους επενδυτές. Έχουμε τη γη, οι άλλοι έχουν τα λεφτά. Πολλοί έχουν λεφτά, τη γη μόνο εμείς», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικό ΑΕ, επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες εταιρείες δε δίνουν μερίσματα».

Πρόσθεσε ότι «στις μπίζνες δεν υπάρχουν συναισθήματα απλά οι Καταριανοί είδαν πράγματα που δε τους συνέφερε να μείνουν. Αλλάζουν οι νόμοι, τα φορολογικά καθεστώτα, αυτό το βλέπουν και αυτοί από έξω. Με στεναχώρησε που όταν πήγα στο Κατάρ συνειδητοποίησα ότι εκεί ξέρανε περισσότερα για το Ελληνικό από ότι εμείς».

Ο κος Πολλάλης τόνισε ότι «θέλουμε χώρους με θέσεις εργασίας υψηλόμισθους, να δώσουμε στους ξένους τα ξενοδοχεία που θέλουν και όχι κηπουρούς σερβιτόρους και φύλακες. Το έργο μας είναι αναπτυξιακό. Όλα επιτρέπονται εκτός από βαριά βιομηχανία. Πρέπει να φέρουμε θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τους νέους μας. Όποιος θα ‘ρθει εδώ πρέπει να αγαπάει τον κόσμο και τον χώρο».

«Το Ελληνικό το βλέπουμε σαν ένα αναπτυξιακό έργο που θα έπρεπε να το προχωρήσουμε πέρα από την οικονομική κρίση. Είναι 6.200 στρέμματα. Το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο Μονακό, το Μονακό είναι το ένα τρίτο της δικής μας έκτασης», πρόσθεσε.

«Στην πρώτη φάση βγήκαν 4 χώρες που μπορούσαν να επενδύσουν και έχουν μείνει 3 αφού αποχώρησε το Κατάρ. Ετοιμάζουν τις μελέτες τους και θα καταθέσουν προτάσεις τους προσεχείς μήνες για να διαλέξει το ΤΑΙΠΕΔ μια από τις τρεις. Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους αυτοί που θέλουν να επενδύσουν για το τι θέλουν να κάνουν» κατέληξε.

http://olympia.gr/Συμβόλαιο με την κορυφαία στον Κόσμο εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater) φέρεται πως έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά!

Η συνέντευξη πέρασε απαρατήρητη στην Ελλάδα,οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε όμως ο εμπειρότατος πρέσβης είναι συγκλονιστικές..
Σε ευρύτερη ερώτηση σχετικά με την… διάδοχη εταιρεία της Blackwater (σσ. την Academi) για την πρόσληψη μισθοφόρων που θα προστατεύσουν το Κοινοβούλιο. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι μπορεί να λέγεται και τι γίνεται ανεκτό και τι όχι. Οι δημοσιογράφοι που δεν ΄συμμορφώνονται’ παρενοχλούνται από πράκτορες της κυβέρνησης ή συλλαμβάνονται”.

Σε άλλες απαντήσεις του, ο Λ. Χρυσανθόπουλος (το βιογραφικό σημείωμα του οποίου περιλαμβάνει συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβης της Ελλάδος σε Αρμενία, Τορόντο και Πεκίνο, και μέχρι το 2012 γγ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας) σημειώνει ότι η καλύτερη και φθηνότερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και την ΕΕ θα ήταν να χαρισθεί το ελληνικό χρέος, ενώ προτιμότερη από την παραμονή στο ευρώ είναι μία σταδιακή επιστροφή στη δραχμή, που θα επιτρέψει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της υποτίμησης του νομίσματος.

Ο Έλληνας πρέσβης δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

Όσον αφορά, τέλος, στην Academi, πρόκειται για μία εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater. Αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

http://greece-salonika.blogspot.com/2013/01/blog-post_4660.html#ixzz2JZNZzSGKΝ. Λυγερός

Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο ηγέτης πρέπει να είναι δίκαιος, το πρέπον είναι διαφορετικό, αλλιώς θα είχαμε μόνο και μόνο το χαρακτηριστικό του δικαστή, ενώ ξέρουμε ότι η στρατηγική εμπεριέχει τη νομική που εμπεριέχει την πραγματικότητα. Μόνο που αυτή δεν είναι παρά μόνο το πρώτο στάδιο, το επόμενο είναι η πράξη και στη συνέχεια έχουμε το όραμα, που είναι μια μετα-στρατηγική οντότητα, μετά έχουμε την ουτοπία, που παράγει την επόμενη πραγματικότητα, και τελικά το αδιανόητο που είναι η πηγή έμπνευσης για τους εφευρέτες και τους ηγέτες που έχουν ευρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πιο κατανοητή η παράδοξη έκφραση περί του ηγέτη. Ο ηγέτης είναι αυτός που είναι στρατηγικά άδικος με όλους. Μέσω του χρόνου μπορούμε να απορρίψουμε το παράλογο μιας απλοϊκής προσέγγισης. Όντως η φαινομενικά αδικία μπορεί να ενοχλεί αυτούς που κοιτάζουν, ενώ αυτοί που βλέπουν κατανοούν ότι πρόκειται για μια μετα-δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, ο ηγέτης προετοιμάζει την επόμενη πραγματικότητα που θα είναι δίκαιη. Και τα παραδείγματα του Μέγα Αλέξανδρου ή του Κολοκοτρώνη είναι χαρακτηριστικά. Αν συνδυάσουμε αυτά τα δεδομένα με την ιεραρχία της τακτικής, του επιχειρησιακού, της στρατηγικής και της υψηλής στρατηγικής τότε μπορούμε να αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα του παράδοξου σε σχέση με την ορθολογική σκέψη, αφού η υψηλή στρατηγική μπορεί να αναιρέσει όλο το προηγούμενο πλαίσιο λόγω της αναγκαιότητας. Με άλλα λόγια ο ηγέτης είναι εξωπραγματικός, διότι παράγει την επόμενη πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να αναδείξουμε ένα υπέρ-νοούμενο του ηγέτη, το οποίο έχει άμεση σχέση με την στρατηγική. Και αυτό εκφράζεται με τον εξής νεολογισμό: στρατηγέτης. Η εξήγηση είναι απλή δίχως να είναι απλοϊκή. Το πρώτο σημείο είναι το εξής, τι είναι ένας ηγέτης δίχως στρατηγική; Απλώς ένας δικτάτορας, διότι δεν χρησιμοποιεί πια μια τέχνη του πολέμου που έχει επινοηθεί για τον αδύναμο που αντιμετωπίζει έναν ισχυρότερο αντίπαλο, γιατί θεωρεί ότι η ισχύς του είναι αυτονόητη. Έτσι δεν ακολουθεί πια αρχές, αφού είναι η αρχή που καθοδηγεί τα πάντα. Μια συνέπεια του πρώτου σημείου είναι το δεύτερο, δηλαδή τον εκφυλισμό της ανθρώπινης οντότητας, που προέρχεται από την επιρροή της εξουσίας πάνω στην ουσία. Η θεσμική εξουσία δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ηγεσία αλλά περισσότερο με την αυθαιρεσία. Ο στρατηγέτης δεν είναι αυθαίρετος διότι λειτουργεί με τους κανόνες της στρατηγικής και τις αξίες της υψηλής στρατηγικής. Έτσι, με αυτό το υπερ-νοούμενο μπορούμε να καθορίσουμε την ολότητα της πολυπλοκότητας του ηγέτη και έχουμε έναν ορισμό που εμπεριέχει την έννοια της αποτελεσματικότητας και της ανθεκτικότητας, έννοιες που σχετίζονται με τον στρατηγιστή και με τον στρατηγό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εκφραστούμε για την κοινή τομή χρησιμοποιώντας την έννοια του στρατηγέτη, που αποτελεί τον πυρήνα του ηγέτη και αναδεικνύεται στις πολεμικές φάσεις όπου δηλώνονται οι δυνατότητες που μετατρέπονται σε πραγματικότητες και μόνο για να έχουμε τα χαρακτηριστικά του στρατηγικού ηγέτη.

http://www.lygeros.org/articles?n=11306&l=gr


Γράφει ο Αιας

Η κυβέρνηση της ΝΔ και των συνιστωσών της (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) συγκρούεται πλέον μετωπικά, όχι βέβαια με τους διεθνείς τοκογλύφους, ούτε τους φοροδιαφεύγοντες πλουσίους, αλλά με την βαρυγκωμούσα κοινωνία. Η πολιτική βάρβαρης λιτότητας και εξανδραποδισμού των Ελλήνων υποστηρίζεται από ακροδεξιά ανελεύθερα πολιτικά μέτρα καταστολής στα όρια (ή και εκτός) του πολιτεύματος.

Η συγκυβέρνηση ενθαρρυμένη από την καταθλιπτική αμηχανία της κοινωνίας συνεχίζει τις …λαμπρές παραστάσεις θράσους και υποκρισίας εμφανίζοντας την πολιτική της καταστροφής ως τον μοναδικό και αδιαφιλονίκητο δρόμο για τη σωτηρία της χώρας.

Δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές του μίσθαρνου προπαγανδιστικού συστήματος για να αποτραπεί ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας, να μην αποκτήσει ο λόγος του σαφήνεια και πειθώ και συνεπώς ανατρεπτική δυναμική η πρότασή του για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της ερειπωμένης χώρας. Κι αν κρίνουμε από τη στασιμότητα των ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε πρέπει να εθελοτυφλεί κάποιος για να μη βλέπει ότι επιτυγχάνεται ο στόχο τους.

Η διαφαινόμενη προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στον «πολιτικό ρεαλισμό» δείχνει τη διάθεση της ηγεσίας του να αλλάξει το σκηνικό, αφού γίνεται σαφές ότι θέλει να κυβερνήσει και όχι να αποτελέσει φορέα κοινωνικής και πολιτικής αντιπολίτευσης.

Στην προοπτική αυτή το επόμενο βήμα θα είναι να αναζητήσει συμμάχους, πολιτικούς και κοινωνικούς, στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων της εργασίας με τη διευρυμένη έννοια, υπερβαίνοντας τον εργατισμό και τον οικονομισμό. Να καλέσει σε συμπόρευση πρόσωπα ικανά και καταξιωμένα, που να μην έχουν δεσμεύσεις και κυρίως εξαρτήσεις. Και επί πλέον να έχουν θέσει ως στοίχημα ζωής την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού και της χώρας.

Μέγα ζητούμενο; Το αυτονόητο: Η διατύπωση της ρεαλιστικής φιλολαικής πρότασης διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η εναλλακτική πολιτική πρόταση, με πατριωτικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχουν καταθέσει η Λούκα Κατσέλη και τρεις ακόμη διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Διονύσης Γράβαρης και ο Γιώργος Αργείτης.

Οι τέσσερις καθηγητές, τεκμηριώνουν την ανάγκη αναπροσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη και την απεξάρτηση της χώρας από το μνημόνιο, τονίζοντας ότι, «αποτελεί εθνική προτεραιότητα και ζωτική ανάγκη να υιοθετηθεί ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας», ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι, «βασικό κριτήριο των πολιτικών επιλογών στο άμεσο μέλλον πρέπει να είναι ο βαθμός ανεξαρτησίας των πολιτικών εκπροσώπων από κλειστά δίκτυα πολιτικής επιρροής και εξουσίας».

http://olympia.gr/


Βίντεο από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εισήγηση: Γ. Καραμπελιάς. Συντονισμός: Θ. Τζιούμπας.
http://olympia.gr/


http://kastoriani-estia.blogspot.gr/

Διάβασα σε άρθρο τακτικού συνεργάτη σας στο φύλλο της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 με την επικεφαλίδα: ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΝ , τις απόψεις του αρθρογράφου για δημοκρατία τρομοκρατία και σεβασμό των νόμων και αυτό είναι που με κίνησε το ενδιαφέρον να γράψω μια απάντηση.Κατ΄αρχάς ο κύριος αρθρογράφος συγχέει ( εσκεμμένα;) την τρομοκρατία με τις δημοκρατικές λαϊκές αντιδράσεις και υπεράσπισης των δικαίων του από την αυθαιρεσία της όποιας εξουσίας. Οι λαϊκές δημοκρατικές αντιδράσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και η τρομοκρατία στα άγρια μεσάνυχτα και πίσω από κουκούλες είναι σίγουρα καταδικαστέες.

Ο αρθρογράφος θέλει να μας πει ξεκάθαρα ότι ο λαός αφού ψήφισε πρέπει να δέχεται αδιαμαρτύρητα και την κατάλυση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων αλλά ακόμα και την περίπου ή στην κυριολεξία αφαίρεση της ζωής και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων ακόμα και όταν του επιβάλλονται νόμοι γενοκτονίας όπως γίνεται τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια. Πρέπει οι ψηφοφόροι να δέχονται και την πολιτική πρακτική που δεν συνάδει με τα χοντρά προεκλογικά ψέματα!!! Αντί να απαιτούμε το: Αν οι πολιτικές πρακτικές είναι αντίθετες με τα προεκλογικά ψέματα που αμολάν οι πολιτικοί για να μας κλέψουν την ψήφο να είναι εκτός από πολιτικό έγκλημα και ποινικό για δόλο κατά της κοινωνίας, έρχεται και μας λέει ότι το πόπολο πρέπει να το βουλώνει και να ψηφίζει μόνο όταν τον καλούν!!!

Αγνοεί ο αρθρογράφος ή παραλείπει εσκεμμένα ότι η τρομοκρατία βολεύει την καθεστηκυία τάξη και κυρίως την κάθε κυβέρνηση (δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα στα άγρια μεσάνυχτα ξεκινάν από την όποια κυβέρνηση) . Έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι μετά από τέτοιου είδους τρομοκρατικά χτυπήματα ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την όποια κυβέρνηση και κερδίζει κάποια συμπάθεια ο στόχος της τρομοκρατίας. Το χειρότερο που συμβαίνει μετά από τέτοια χτυπήματα είναι να αφαιρούνται δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα!

Έχει επίσης παρατηρηθεί και στην πολύπαθη πατρίδα μας ότι λίγο πριν ή κατά περιόδους που ήταν να ληφθούν ή ελήφθησαν πολύ σοβαρές αποφάσεις είχαμε τέτοιου είδους αλλά και χειρότερα τρομοκρατικά συμβάντα.

Αυτήν την φορά η εξαιρετικά σοβαρή απόφαση ήταν για την ψήφιση του νόμου για την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας που από δανειακή σύμβαση με την μόνη υπογραφή του νυν υπόδικου και πρώην τσάρου της οικονομίας έγινε νόμος του κράτους!!! Τυχαίο;;;

Το ίδιο το σύνταγμά μας με άρθρο του επιτρέπει και προτρέπει την υπεράσπιση του μαζί με την υπεράσπιση της ακεραιότητας της χώρας μας και την αφήνει στην διάθεση του κάθε πολίτη. Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να τονίσω ότι δεν δικαιολογώ με τίποτα τέτοιες τρομοκρατίες αφού δεν μας βολεύουν έτσι και αλλιώς. Τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα ωφελούν του κυρίαρχους, ακόμα και να καταπατούν οι ίδιοι τους νόμους και το σύνταγμα. που εδώ και τρία χρόνια το έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο. Τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα που όπως σωστά καταδικάζει και ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου άρθρου ωφελούν – βοηθούν εκείνους που θέλουν να περάσουν παράνομους – αντισυνταγματικούς νόμους που διαλύουν την κοινωνία μας και το έθνος.

Τι δικαιολογία χρησιμοποιούσε σχεδόν πάντα η εξουσία για να διαλύσει διαμαρτυρίες κάποιες φορές εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, δεν χρησιμοποιούσε την δήθεν διάλυση των τραμπούκων κουκουλοφόρων που επίτηδες αναμιγνύονταν με το ειρηνικά διαμαρτυρόμενο πλήθος ρίχνοντας τόνους χημικών δακρυγόνων ακόμα και πολύ επικίνδυνων; Έχει θανατωθεί συμπολίτης μας μετά από ασφυξία η καρδιά του τον πρόδωσε, έχει χάσει την ακοή του δημοσιογράφος από την κρατική βία και πολλά άλλα περιστατικά.

Το χειρότερο όλων τα τελευταία χρόνια ως τρομοκρατικό χτύπημα των παρακρατικών κουκουλοφόρων τρομοκρατών ήταν η θανάτωση των εργαζομένων στην Marfin Bank…
Ήταν η ωμή δολοφονική ενέργεια που στέρησε την ζωή 4 ανθρώπων δηλαδή δύο γυναικών εκ των οποίων η μία τεσσάρων μηνών έγκυος και ενός ανδρός, που βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία.
Ήταν στο υποκατάστημα της Marfin Bank, στην οδό Σταδίου, οι οποίοι πυρπολήθηκαν με μολότοφ. Δολοφονική ενέργεια που σκίασε την ογκώδη και ειρηνική πορεία της 5ης Μαΐου, διαμαρτυρίας των συνδικάτων για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, σαν εφαρμογή οικονομικής επιτήρησης του ελληνικού λαού, από την Ευρωζώνη και το Eurogroup και η άλλη από το ΔΝΤ

Θυμάται ο αρθρογράφος ποιους βόλεψε αυτό το πολλαπλό έγκλημα κάνοντας την κοινωνία να παγώσει και σχεδόν να ατονήσει τις ειρηνικές αντιδράσεις της απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές που απειλούν την ζωή μας στερώντας μας βασικές ανάγκες; Πολιτικές όλων των μνημονιακών, των τότε και των σημερινών;

Ο αρθογράφος αυτού του τουλάχιστον περίεργου άρθρου μας λέει ότι αφού ψηφίσαμε, μετά τουμπεκί ψιλοκομμένο και να αφήσουμε τις τύχες μας στους «φωστήρες» εκλεγμένους «δημοκρατικά» ( το δημοκρατικά σε εισαγωγικά γιατί και αυτό αμφισβητείται, έχουν γραφτεί και λεχθεί χιλιάδες σελίδες. Εκτός των άλλων ακόμα και κάποιοι από τους ίδιους τους άρπαγες την ψήφο παραδέχτηκαν ότι άρπαζαν κάποιες ή πολλές ψήφους!)

Στο ερώτημα του ο αρθρογράφος: Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να ψηφίζουνε με σφαίρες; (πολύ καλό ερώτημα πράγματι) Μπορεί κάποιος να του το αντιστρέψει με δεδομένο ότι αμέσως μετά ψηφίστηκε ο προδοτικός νόμος που «νομιμοποιεί» και απεμπολούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας όπου η δανειακή σύμβαση με την μόνη υπογραφή του Παπακωνσταντίνου έγινε νόμος του κράτους!

Πως λέγεται αυτό και ποιοι τον ψήφισαν;;; Ή μήπως ο αρθρογράφος ήταν τόσο ασχολημένος με αυτήν την προβοκάτσια, το τρομοκρατικό χτύπημα και δεν αντιλήφτηκε;
Ποιος αλήθεια από τους εθνικούς μας «ενημερωτές» ασχολήθηκε με αυτόν τον επαίσχυντο και αντισυνταγματικό νόμο που τον «κάλυψαν» οι πυροβολισμοί των καλάζνικωφ;; Ποιους εξυπηρέτησε αυτό το χτύπημα με τα καλάζνικωφ;;;

Τι έχει να πει για νόμους που ψηφίζονται αν όχι με την βοήθεια τέτοιων τρομοκρατικών γεγονότων αλλά ο θόρυβος τους υπερκαλύπτει;

Έπρεπε δηλαδή κατά τον αρθρογράφο όσοι αντιδρούν σε τέτοια εκτρώματα να μην το κάνουν; Δεν εννοώ ότι οι πυροβολισμοί σε κομματικά γραφεία ή τα γκαζάκια είναι αντίδραση σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, είναι υποστήριξη σε τέτοιες αποφάσεις.

Πρέπει δηλαδή να δεχτούμε άρον-άρον το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να ικανοποιηθούν οι δανειστές; (Αλήθεια ποιοι και γιατί δανειστές;) Το ξεπούλημα ακόμα και των ιδιωτικών περιουσιών γιατί κανείς δεν εγγυάται πλέον ότι και αυτές δεν θα κατασχεθούν αν κριθεί «αναγκαίο για το εθνικό συμφέρον»

Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που βλέπουν την τρομοκρατία μονόπλευρα για την κατασυκοφάντηση και κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια από το πολιτικό σύστημα σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια νταβατζοκάναλα ΜΜΕ;

Στο περίεργο αυτό άρθρο χρησιμοποιείται προς συνετισμόν; Το παράδειγμα του Σωκράτη ως υπάκουου των νόμων! Κύριε αρθρογράφε γνωρίζεται πολύ καλά ότι ο Σωκράτης καταδικάστηκε γιατί εισήγαγε κενά δαιμόνια στην πολιτεία των Αθηνών ! Όχι γιατί ήταν τυφλός υπάκουος των όποιων νόμων. Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες μια αυθαιρεσία: Τι θα ήταν ο Σωκράτης αν δραπέτευε όπως τον παρότρυναν οι μαθητές του;

Ε.Ρ.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

http://kastoriani-estia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2932.html

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 24/01/2013 στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Καστοριανή Εστία"
Απολαύστε απάντηση του αρθρογράφου :

Για συνέλθετε, παρακαλώ πολύ,
ορισμένοι, που φαντασιώνεστε τους εαυτούς σας σαν public opinion leaders
κι έχετε πάρει μια πέννα και γράφετε ότι σας κατέβη στο κεφάλι! Για
αφήστε τον λαϊκισμό και την αμπελοφιλοσοφία στην άκρη.


H παράσταση του ΓΑΠ στον Ερντογάν!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα και αναφορές περί της τελευταίας “δραστηριότητος” του ΓΑΠ και δεν πιστεύω στα μάτια μου, από αυτά τα οποία διαβάζω.Επισκέφτηκε ο ΓΑΠ την Τουρκία προχθές και έδωσε “παράσταση” στο GLOBAL RELATIONS FORUM στην Τουρκία, το βράδυ της 25ης-01-2013, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να “προετοιμάσουν” μαζί, την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά, αφού η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του 2010, στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ιδίου του ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες, προκαλεί την υπομονή μας, προκαλεί την ανοχή μας, υποτιμά με τον αισχρότερο τρόπο την νοημοσύνη μας, προκαλεί το αίσθημα περί δικαίου και βέβαια τον “πολιτισμό” μας.Στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται στην α΄ πρώτη σελίδα της ε/φ με τον τίτλο « Οι μεταμέλειες του Γιώργου».

Είπε ο "παγκόσμιος κονφερασιέ" « Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν η παρεμπόδιση του να περιέλθουμε σε κατάσταση κατά την οποίαν δεν θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε τα χρέη μας.

Οι μεγαλύτερες μεταμέλειές μου δε, είναι το γεγονός ότι οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι κατέβαλαν βαρύ αντίτιμο».

σ.σ. Και το "καραγκιοζιλίκι" έχει όρια κύριε Εθνικέ Σωτήρα.Πήγες στην Τουρκία για να ζητήσεις "συγνώμη" απο τούς Έλληνες !!!

Όταν ώς Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος υπέγραφες συμφωνίες (συμφωνία Ελσίνσκι), με αυτήν την χώρα, η οποία διεκδικεί έδαφος και κυριαρχικά δικαιώματα από την χώρα σου υπο την απειλή πολέμου, με αυτόν ο οποίος κάνει τα πάντα για να σε υποτάξει ώς λαό και ώς Έθνος, φυσικά και την Εθνική προδοσία σου την θεωρείς διπλωματική “επιτυχία" και μάλιστα προσωπική διπλωματική “επιτυχία”.

Οι απάτριδες παγκόσμιοι ταξιδιώτες σε "σύγχυση", έχουν χάσει το "μέτρο".
Οι εμετικές πλέον μεταλλάξεις του "κονφερασιέ" και οι υποκριτικές μεταμέλειές του για το "κακό" το οποίο έκανε στους Έλληνες πολίτες, στην χώρα η οποία του έκανε την ύψιστη τιμή να τον τοποθετήσει ώς πρωθυπουργό της, είναι τουλάχιστον αψευδείς μάρτυρες της πολιτικής, και όχι μόνον, ανεπάρκειας του ΓΑΠ.

Επιτυχία όμως για ποιόν ;;; για τον Ελληνικό λαό ;;;, τον Έλληνα πολίτη;;;, ή το “τομάρι” του;;;, τοποθετούμενος ώς πιστός “υπαλληλίσκος” πλάι στα συμφέροντα των "αφεντικών" του, μιάς μερίδας, της παγκόσμιας άρχουσας τάξης.

Όταν “υποκλίνεσαι” σε κάθε τί το οποίο κινείται και υποστηρίζεις συμφέροντα υπερατλαντικά, ή “αυτοκρατορικά”, αναγορεύοντας τα φοβικά σου σύνδρομα ή τα προσωπικά σου απωθημένα σε Εθνικές πολιτικές της χώρας σου, και πάντως εκτός των Ελληνικών συμφερόντων, συμφέροντα αντιλαϊκά και αντεθνικά προσποιούμενος τον Έλληνα πατριώτη, κατατάσσεσαι αυτόματα απο την Ιστορία, κυρίως όμως στην συνείδηση του απλού Έλληνα, στον χώρο των “εφιαλτών” αυτού του τόπου, τους λεγόμενους ευστόχως "γιουσουφάκια".

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς “συνοριακής διαφοράς” και άλλων συναφών θεμάτων”. Απόσπασμα απο την συμφωνία του Ελσίνσκι. Αυτό υπέγραψε ο ΓΑΠ στο Ελσίνκι, αναγνωρίζοντας “συνοριακές διαφορές” με την Τουρκία καταστρέφοντας επί της ουσίας, κάθε “αγώνα” και “κεκτημένο” της Ελληνικής διπλωματίας τα προηγούμενα 30 χρόνια σε ότι αφορά τον χαρακτήρα των “διαφορών” μας.

Δηλαδή, να μην αναγνωρισθεί η προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει χαρακτήρα “συνοριακών διαφορών” στην διεκδίκησή της μέρους της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στην Θράκη.

Πολύ απλά διότι δέν υπάρχουν “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδος-Τουρκίας, ούτε “συνοριακές” ούτε κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το διεθνές δίκαιο και η επικρατούσα νομοθεσία, είναι απολύτως σαφείς, και επι της ουσίας και επι της διαδικασίας την οποίαν υποχρεούνται να “ακολουθήσουν” τα κράτη ανά την υφήλιο.

Η Ελλάδα είχε μεγαλύτερη και επαναπέκτησε μέρος της εδαφικής της κυριαρχίας, την σημερινή εδαφική της κυριαρχία, τα σημερινά σύνορά της και τα δικαιώματα τα οποία πηγάζουν εξ αυτών, κατόπιν διεθνών συμφωνιών, υπο την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων, μετά τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο.

Επομένως τα "προβλήματα" ιδρύονται και κατασκευάζονται μεθοδευμένα υπό την απειλή της στρατιωτικής βίας και μόνον απο την Τουρκία, η οποία διεκδικεί Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένα, και δεν υφίσταται ουδεμία “συνοριακή διαφορά” μεταξύ μας.

Η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι ο όρος τον οποίον εφηύρε η Τουρκική εξωτερική πολιτική, αυτήν με την οποίαν ο ΓΑΠ και η υπερατλαντική παρέα του συνδιαλέγεται, και η οποία περιγράφει ώς ύδατα και νησίδες του Αιγαίου με "συνοριακές διαφορές", στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την απόλυτα παραδεδεγμένη κυριαρχία της Ελλάδος.
Ο όρος όμως αυτός και οι σχετικές διεκδικήσεις δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Τούτο έχει ως συνέπεια να θεωρούνται εκ μέρους της Ελλάδας ως μια σοβαρή κίνηση “ιμπεριαλισμού” της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τα υπάρχοντα σύνορα στο Αιγαίο, επισημαίνει η ελληνική πλευρά, απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και αρχές, τις οποίες η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί, αντί να τις παραβλέπει συστηματικά.

Ένας βασικός παράγοντας για την αστάθεια στο
Αιγαίο είναι το τουρκικό casus belli, σε περίπτωση κατά την οποίαν η Ελλάδα αξιώσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια, πράγμα το οποίο είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδος και το οποίο πηγάζει από το ισχύον Διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο της Θαλάσσης.

Δυστυχώς όμως ο ΓΑΠ ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, υπο την καθοδήγηση ξένων πρός την χώρα συμφερόντων, υπέγραψε αυτό το “αίσχος” το επονομαζόμενο Συμφωνία του Ελσίνσκι, “χαρίζοντας” ουσιαστικά ένα άλλοθι τεράστιας Εθνικής και διπλωματικής αξίας, στην Τουρκία.

Αυτόν τον “ξένο” υπήκοο, τον Ανθέλληνα “κομφερασιέ” κατά την Le Monde, εγκατέστησαν τα ξένα συμφέροντα στον τόπο μας ώς πρωθυπουργό, με την συμπαιγνία του ντόπιου σάπιου αστικού κατεστημένου, τούς Εθνικούς εργολάβους, τούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τους Τραπεζίτες και τα περιφερόμενα λαμόγια πέριξ των, εξαπατώντας και αποπροσανατολίζοντας τον Ελληνικό λαό.

Η πολιτική του ιδιοτέλεια εξαντλήθηκε στο “λεφτά υπάρχουν” και στην προσχεδιασμένη εναγώνια προσπάθειά του να ενταχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, πλαστογραφώντας στατιστικά οικονομικά στοιχεία, λέγοντας απροκάλυπτα ψέμματα και κατασυκοφαντώντας κάθε “άλλη” άποψη, αυτός και οι κηπουροί του.
Στόχος του η ένταξη της Ελλάδος σε προσχεδιασμένη οικονομική πορεία, υπό την “εποπτεία” του μηχανισμού του ΔΝΤ.

Όμως “ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη” κατά την σοφή ρήση του θυμόσοφου λαού μας, και εν προκειμένω ο νοικοκύρης είναι ο Ελληνικός λαός. Άς αναζητήσει η Ελληνική δικαιοσύνη τον “ρόλο” του ΓΑΠ !!!

Πρόσφατα διαβάζω την δημοσιοποιημένη ΜΕΛΕΤΗ-αναφορά του καθ’ύλην αρμόδιου αναλυτή και γενικού διευθυντού του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, στην οποίαν δια “στόματος” του αρμοδιέστερου γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, αποκαλύπτεται ότι τα οικονομικά μέτρα τα οποία επέβαλε στην χώρα μας ο μηχανισμός “διάσωσης” εδώ και τρία (3) χρόνια ήταν ΛΑΘΟΣ, διότι βασίστηκαν σε λάθος εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.

Δηλαδή εν ολίγοις ο Ελληνικός λαός επί τρία χρόνια υπέστη την ανάλγητη βίαιη φτωχοποίησή του, την πλήρη εξαθλίωσή του, εξ αιτίας “ΛΑΘΟΥΣ”.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ».

Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, του επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου 2013.
«Πρόκειται για μία απίστευτη ομολογία», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου.
«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης η οποία κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, γενικός διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους.

Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας τις οποίες επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία».

Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση Μπλανσάρ, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές “ταχύτερη” από την αναμενόμενη.

Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες και τρομακτικές για τις οικονομίες των χωρών στις οποίες εφαρμόστηκαν τα λάθος μέτρα, ντόμινο πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας σε τρομακτικά νούμερα, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισσαβόνας, και άλλα.

Τώρα, την στιγμή κατά την οποίαν η ομολογία είναι και γραπτή, έρχεται η σειρά των ευθυνών.

Ποιός ή ποιοί ευθύνονται εδώ στην Ελλάδα για αυτήν την τραγωδία ενός ολόκληρου λαού ;;;

Ποιός ή ποιοί θα “πληρώσουν” ώς υπεύθυνοι, για τίς αυτοκτονίες πολιτών εξ αιτίας αυτού του “λάθους” ;;;

Ποιός ή ποιοί θα πληρώσουν για αυτήν την παντελώς ανεύθυνη και πλήρως εγκληματική επιλογή και εφαρμογή του “λάθους” ;;;

Το Καστελόριζο και η αναγγελία ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ της Ελλάδος στον μηχανισμό “διάσωσης” ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, από τον τότε πρωθυπουργό της χώρας ΓΑΠ είναι ώς μνήμη, νωπή, σαν συνέπειες όμως, όσο δραματικές και αν είναι οφείλουμε ώς κοινωνία, ώς συντεταγμένο κράτος, ώς μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τις διαχειριστούμε επ’ ωφελεία των πολιτών αυτής της χώρας, τηρώντας τον νόμον και ικανοποιώντας το αίσθημα περί δικαίου του λαού μας.

Η Ελληνική πολιτική τάξη οφείλει να κινηθεί με γνώμονα την ανάταξη των απωλειών, η Ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί εναντίον αυτών οι οποίοι δια των πράξεών των έβλαψαν την χώρα και τους πολίτες της, έκαναν επιλογές βασιζόμενοι σε “λάθος”, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε διατελέσαντες πρωθυπουργοί.

Η ώρα της κρίσης και απόδοσης ευθυνών είναι εγγύς, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν δια τους Έλληνες.

Στην οικονομία το αξίωμα “όποιος κάνει “λάθος” το “πληρώνει” είναι θεμελιώδες.!!!

Κρατώ πάντως επιφύλαξη δια τον χρόνον αποκάλυψης του "λάθους" και τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί.


Πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους, να τους πάρουν τα ενοίκια ή να δεσμευτούν οι μισθοί ή οι συντάξεις τους, επειδή δεν κατέβαλαν το χαράτσι στα ακίνητα που ο Β. Βενιζέλος επέβαλε να πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ. Τα χαράτσια που έμειναν απλήρωτα μέχρι το τέλος του 2012 ανέρχονται συνολικά στα 330.000.000 ευρώ!

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε από τη ΔΕΗ τα στοιχεία για τους 500.000 ιδιοκτήτες (όπως εμφανίζονται στους λογαριασμούς) που πλήρωσαν μόνο την κατανάλωση ρεύματος και αρνήθηκαν να καταβάλουν το χαράτσι στη ΔΕΗ ή στην Εφορία. Κατόπιν ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιητήρια σε όσους εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες, προκειμένου να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν το χρέος τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι απειλούνται με την ενεργοποίηση από τις εφορίες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή:

-Κατάσχεση του ακινήτου, ακόμη και εάν είναι κύρια κατοικία!

-Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων έως ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ.

-Δέσμευση ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.

-Κατασχέσεις αμοιβών που δικαιούνται οι επαγγελματίες. Τα χρήματα θα εισπράττονται από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τα πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.

Οι λόγοι και οι τρόποι με τους οποίους κάποιοι απέφυγαν να πληρώσουν το χαράτσι ποικίλουν. Αλλοι δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ, άλλοι ζήτησαν (με αίτηση στην Εφορία) αποσύνδεση της οφειλής από τον λογαριασμό ρεύματος, άλλοι κατέθεσαν στο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος χωρίς το χαράτσι, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι πλήρωσαν σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος τα ποσά, αλλά αυτά δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο.

Ομως στα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί σε φορολογουμένους για ληξιπρόθεσμες οφειλές, περιλαμβάνονται περιπτώσεις στις οποίες:

-Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν το χαράτσι που τους στάλθηκε με καθυστέρηση, για να ανακαλύψουν ότι παρ’ όλα αυτά, για λογιστικούς λόγους, η ΔΕΗ ενημέρωσε τις ΔΟΥ ότι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές!..

-Ενοικιαστές που δεν οφείλουν να πληρώνουν χαράτσι, όμως «πληρώνουν» το γεγονός ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ έρχεται στο όνομα του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη.

Οι ενοικιαστές θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια εφορία και να προσκομίσουν σχετικό έγγραφο (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο) που να δείχνει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Οι ιδιοκτήτες που πλήρωσαν το χαράτσι θα πρέπει να πάρουν σχετικό αποδεικτικό από τη ΔΕΗ και να το προσκομίσουν στην Εφορία.

Στέλιος Κράλογλου – Δημοκρατία


Πώς η Ελλάδα σύρθηκε απροετοίμαστη σε μια δήθεν τυχαία συνάντηση του Σαμαρά με τον Ερντογάν, ο οποίος «ενώ μας χρωστάει, μας παίρνει και το βόδι»

Είδα φως και μπήκα. Σε αυτές τις τέσσερις λέξεις φαίνεται πως έχει υποβαθμιστεί η ελληνική διπλωματία. Και μάλιστα σε πρωθυπουργικό επίπεδο. Και μάλιστα στα κρισιμότερα εθνικά θέματα της πατρίδας μας.

Αλλιώς δεν εξηγείται πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να συναντά «τυχαία» τον Τούρκο ομόλογό του, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου στο Κατάρ, την ώρα που ο ένας μπαίνει και ο άλλος βγαίνει. Και, άντε και συναντήθηκαν. Θα περίμενε κανείς να «hello Tayyip» - «good morning Antonis» και μια χειραψία. Είναι δυνατόν να κάθεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να συζητά επί 40λεπτο τα φλέγοντα εθνικά θέματα, έτσι στην τύχη; Χωρίς καμία ατζέντα, χωρίς κανένα πρωτόκολλο και –το κυριότερο- χωρίς καμία προετοιμασία;

Δυστυχώς, όμως, αποδεικνύεται ότι αυτό είναι το επίπεδο της εξωτερικής μας πολιτικής, η οποία επί τρικομματικής γνωρίζει τις χειρότερες ημέρες της. Για αυτό φτάσαμε στο σημείο να «μας τη λέει» ο Ερντογάν γιατί κάνουμε το αυτονόητο: δεν επιτρέπουμε να διδάσκουν το κοράνι στους μουσουλμάνους της Θράκης εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου και της Αγκυρας, αλλά δάσκαλοι ορισμένοι από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Δεν αφήνουμε να διαμορφώνουν τις παιδικές συζητήσεις Ελλήνων πολιτών άνθρωποι που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριφέρονται ως πράκτορες της Τουρκίας επί ελληνικού εδάφους!

Και «μας τη λέει» ποιος; Ο Τούρκος πρωθυπουργός που –αυτός και οι προκάτοχοί του- έχει υποσχεθεί μυριάδες φορές την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (σιγά την υποχώρηση, δηλαδή…) και δεν το έχει κάνει ποτέ. Ωραία άποψη περί ανεξιθρησκίας έχουν εκεί στην Τουρκία. Και αυτό, την ώρα που είναι ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος μίλησε –πρόσφατα- για ευθεία παρέμβαση του τουρκικού στρατού υπέρ του «δικαιώματος» των Αλβανών να δημιουργήσουν τη «Μεγάλη Αλβανία», κατηγορώντας Σλάβους και Ελληνες ότι καταπιέζουν τους Αλβανούς σε Τίρανα, Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια, ενώ πιέζει τα Τίρανα να μην τηρήσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα για χάραξη ΑΟΖ και Αίγυπτο και Λιβύη να μην μπουν καν σε συζητήσεις για το ίδιο θέμα.

Ωστόσο, δεν είναι το θέμα μας η πάγια τακτική της Τουρκίας «τα δικά μου-δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου». Το θέμα μας είναι η στάση της Ελλάδας και της κυβέρνησής της απέναντι σε όλα αυτά. Μια στάση απολύτως υποχωρητική, σε σημείο που παραπέμπει σε νεοι-ραγιαδισμό. Οπως μεταφέρει το ρεπορτάζ από το Κατάρ, ο Αντώνης Σαμαράς, απροετοίμαστος για το «τυχαίο» ραντεβού, τίποτα δεν κατάφερε να ψελλίσει, τίποτα να αντιτάξει στις εξωφρενικές απαιτήσεις του Ερντογάν, ο οποίος «εκεί που μας χρωστούσε, θέλει να μας πάρει και το βόδι».

Βεβαίως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί και ο ύποπτος ρόλος του Κατάρ, το οποίο εμφανώς συμμετείχε στο στήσιμο του δήθεν τυχαίου ραντεβού, σε αγαστή συνεργασία με την Αγκυρα και προφανή στόχο να καταγράψει η Τουρκία μια (ακόμη) διπλωματική νίκη απέναντι στην αμήχανη Ελλάδα και, μάλιστα, σε –δήθεν- ουδέτερο γήπεδο. Και, επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, δεν υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες ότι το Κατάρ μας την είχε φυλαγμένη, μετά τους τραγικούς χειρισμούς (μέχρι προσβολής) της κυβέρνησης Παπανδρέου –και του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού- στον Αστακό, αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης στο Ελληνικό.

Το δεδομένο είναι ότι η νέο-οθωμανική επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να αποβεί ολέθρια, ειδικά την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πρωτοφανή αυτή κρίση.

http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/275121/o-vromikos-rolos-toy-katar-i-toyrkia-kai-i-anyparxia-ethnikis-politikis#ixzz2JYH4BqCSΟ πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξέφυγε από τις δαγκάνες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως οι τράπεζες θα πρέπει να πτωχεύουν αν δεν λειτουργούν σωστά και όχι να σώζονται από τους λαούς.
Αρχικά στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο της πολιτικής της χώρας του η οποία έκανε… το αντίθετο από όσα προτείνει το ΔΝΤ και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας της:

«Πιστεύω ότι εκπλήσσει τον περισσότερο κόσμο το ότι πριν τέσσερα χρόνια κάναμε κάτι που φαινόταν λάθος, να αφήσουμε το οικονομικό σύστημα να καταρρεύσει. Τώρα είμαστε πάλι σε ανάκαμψη, οικονομική ανάκαμψη, πολύ μικρή ανεργία και πιστεύω ο κύριος λόγος είναι ότι σωστά αντιληφθήκαμε ότι ήταν επίσης βασικά κοινωνική και πολιτική κρίση, αλλά πάνω απ’ όλα δεν ακολουθήσαμε τα… παραδοσιακά επικρατούμε να “ορθά δόγματα” του Δυτικού κόσμου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Εισαγάγαμε νομισματικούς ελέγχους, αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, παρείχαμε υποστήριξη στους φτωχούς, δεν εφαρμόσαμε μέτρα λιτότητας στον βαθμό που βλέπετε εδώ στην Ευρώπη και το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέσσερα χρόνια είναι ότι οι Ισλανδοί απολαμβάνουν πρόοδο και ανάκαμψη πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που υπέφεραν από την οικονομική κρίση».

Όσο για την θέση του κυρίου Γκρίμσον για τις τράπεζες και την σωτηρία τους; Αυτή είναι σαφέστατη:

«Πολλές φορές ρωτάω τους συνομιλητές μου γιατί θεωρούν τις τράπεζες σαν τις Άγιες Εκκλησίες της μοντέρνας οικονομίας; Γιατί οι ιδιωτικές μας τράπεζες σαν την Aliance και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μην αφήνονται να χρεοκοπήσουν αν έχουν ενεργήσει με ανεύθυνο τρόπο; Η θεωρία ότι πρέπει να διασώζουμε τις τράπεζες, είναι μια θεωρία που θέλει τους τραπεζίτες από τη μία να απολαμβάνουν την επιτυχία της διάσωσής τους και από την άλλη να αφήνουμε τον απλό κόσμο να καταστρέφεται δια μέσω φορολογίας και λιτότητας. Ο κόσμος στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν πρόκειται να το δεχθεί για πολύ».

http://noznewz.com/


Ενώ οι Τούρκοι αλώνιζαν, ο Σημίτης κοιμόταν με ωτασπίδες και δεν άκουγε τα τηλεφωνήματα!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ήταν μια μακρά νύχτα για τον Ελληνισμό η άγρια νύχτα της 30ης προς την 31η Ιανουαρίου του 1996.

Τα όσα τότε συνέβησαν, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Σημίτη (η οποία, κατά σύμπτωση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου…) στη μεγάλη «κρίση των Ιμίων», έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στο σώμα της πολύπαθης χώρας μας. Είναι πολλοί όσοι ισχυρίζονται, πως αυτή η μοιραία νύχτα ήταν η αφετηρία της ντε φάκτο νομιμοποίησης των τούρκικων αξιώσεων για την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.Σε κάθε περίπτωση όταν ξημέρωσε η 31η Ιανουαρίου τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Πρώτα-πρώτα η Ελλάδα θρηνούσε τρία παλικάρια, τρεις γενναίους αξιωματικούς, τους Βλαχάκο, Γιαλοψό, Καραθανάση, οι οποίοι έπεσαν και για την πατρίδα και για τη σημαία, την ίδια περίπου ώρα που η πολιτική ηγεσία διαπραγματεύονταν με τους αμερικάνους και τα όσα λέγονταν και γίνονταν ειδικά σε ό,τι αφορά στη σημαία μας ήσαν τραγικά!

Ακόμα, οι Έλληνες έκπληκτοι, οργισμένοι, πικραμένοι, «ζύγιζαν» τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς και κατέληγαν στο «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, ευρέθησαν ελλιπείς»…

Ένα χρόνο μετά, το Γενάρη του 1997 για τις ανάγκες του ρεπορτάζ για το πρώτο τεύχος του περιοδικού «NEMECIS» της Λιάνας Κανέλλη, μίλησα με κάποιους εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της μοιραίας νύχτας. Κράτησα σημειώσεις. Σήμερα τις παραθέτω, δεκάξι χρόνια μετά,επειδή πρέπει να θυμόμαστε, επειδή αν η ιστορική μνήμη εγκαταλειφθεί τότε τίποτα για την πατρίδα δεν θα είναι καλό!

Αντρέας: Πάμε σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!

Ας πάμε λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 1995.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δέχεται έπειτα από αίτημά του τον αρχηγό της ΕΥΠ ναύαρχο Λεων. Βασιλικόπουλο.

Ο ναύαρχος του παραδίδει φάκελο ο οποίος περιείχε πολλά και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από ευρήματα αμερικάνικου δορυφόρου.

Τι έδειχναν;

Ότι σε πολύ μεγάλη περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, εκτεινόμενη απ’ το Καρπάθιο Πέλαγος και φτάνοντας μέχρι τη Γαύδο (κάνοντας σχηματικά ένα τελικό «S»)υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων!

Ο πολύπειρος και διορατικός Αντρέας αμέσως αντιλαμβάνεται τόσο την σπουδαιότητα όσο και την κρισιμότητα της αποκάλυψης, για τη χώρα μας. Αντιλαμβάνεται, ότι αυτά τα στοιχεία αποκλείεται να μην έχουν γίνει γνωστά και στην Τουρκία. Οπότε;

Οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγες μέρες μετά, στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ έστειλε ένα σαφές μήνυμα (σε αυτούς οι οποίοι ήταν σε θέση να το αντιληφθούν…) δηλώνοντας ως πρωθυπουργός της χώρας ότι:

• Εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και τονίζει κατηγορηματικά, ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα απαράγραπτα δικαιώματά της!

Πολλοί απόρησαν, γιατί ο Ανδρέας αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτή τη δήλωση. Λίγοι γνώριζαν το παρασκήνιο…

Το σκηνικό της κρίσης…

Ο Ανδρέας στις 20 Νοέμβρη αρρωσταίνει, εισάγεται στο Ωνάσειο, δίνει μια σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή…

Στις 15 Γενάρη του 1996 παραιτείται απ’ τη θέση του πρωθυπουργού.

Στις 18 Γενάρη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκλέγει διάδοχό του τον Κ. Σημίτη (μετά από ένα οργιώδες παρασκήνιο, που θα αποκαλυφτεί κάποια στιγμή…).

Την ίδια ακριβώς μέρα, μια μέρα δηλαδή «μεταβατική» για την Ελλάδα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γερ. Αρσένης ενημερώθηκε, με καθυστέρηση, απ’ το υπουργείο Εξωτερικών ότι ήδη απ’ τα Χριστούγεννα τουρκικό εμπορικό πλοίο είχε προσαράξει στα Ίμια και αρνούνταν επίμονα την παροχή βοήθειας απ’ τις ελληνικές αρχές με την αιτιολογία ότι η περιοχή ανήκει στην Τουρκία!

Μια ευθύτατη δηλαδή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Αποφασίζονται τα εξής μέτρα:

1. Προσεχτική μεταφορά ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, με χειρισμούς που πάντως να μην οδηγούν σε κλιμάκωση.

2. Ένα περιπολικό του ναυτικού με τη συνοδεία περιπολικού του Λιμενικού να κάνουν καθημερινά δύο περιπολίες γύρω απ’ τις βραχονησίδες, μία νωρίς το πρωί και μία μετά τη δύση του ήλιου.

Ακολούθησε ο γνωστός «πόλεμος των σημαιών».

Επίσης ο Γερ. Αρσένης ζήτησε συνάντηση με το νέο πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Μετά την ενημέρωση που του έκανε αποφασίστηκε να τεθούν οι μονάδες σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση, χωρίς ωστόσο προκλήσεις και η ελληνική πλευρά να λειτουργήσει μόνο «αντισταθμιστικά».Δηλαδή, αν η Τουρκία έστελνε στην περιοχή μια φρεγάτα, τότε να στείλει μία και η Ελλάδα.

Ωστόσο η ένταση μεγαλώνει.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Πεντάγωνο εκτιμάται ότιδεν αποκλείεται να οδηγηθούν οι εξελίξεις ακόμα και σε θερμό επεισόδιο απ’ την Τουρκία. Εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια ενός τέτοιου επεισοδίου.

Εκτιμήθηκε, ότι αν η Τουρκία επέλεγε μια εντυπωσιακή κίνηση, αυτή θα μπορούσε να είναι κάποια ενέργεια σε βραχονησίδα.

Εκτιμήθηκε όμως, ότι δεν ήταν πιθανή η ενέργεια στη Μεγάλη ή στη Μικρή Ίμια, επειδή η Μεγάλη Ίμια φρουρούνταν από ομάδα βατραχανθρώπων, που ανέβαινε κάθε βράδυ εκεί –προς φρούρηση της ελληνικής σημαίας- και έφευγε το πρωί.

Ως πιο πιθανοί στόχοι επομένως θεωρήθηκαν ηΚαλόλιμνος ή το Φαρμακονήσι. Και στάλθηκαν επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξή τους.

Η μοιραία νύχτα…

Στις 30 Ιανουαρίου η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κορυφωθεί.

Την προηγούμενη βραδιά ο Γερ. Αρσένης έχοντας λάβει ένα ανησυχητικό μήνυμα θέλει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Τον καλούσε επίμονα στο πορτοκαλί τηλέφωνο, αλλά ο Κ. Σημίτης δεν απαντούσε. Έστειλε ειδικό απεσταλμένος το σπίτι του.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία (την οποία δεν κατέστη δυνατό να διασταυρώσουμε) ο απεσταλμένος του υπουργού Άμυνας ενημερώθηκε από οικείο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ότι αυτός κοιμόταν με ωτασπίδες και γι’ αυτό δεν σήκωνε το τηλέφωνο!

Το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, στην κορύφωση της έντασης, ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη στο… γραφείο του στη Βουλή και όχι στο Πεντάγωνο, όπως ζήτησαν οι Αρσένης και Ν. Κουρής (υφυπουργός Άμυνας), για λόγους ευνόητους!

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι σύσκεψη στο Πεντάγωνο θα σήμαινε… ανησυχία του ελληνικού λαού, ότι πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία!

Προφανώς για να… μην ανησυχήσει ο ελληνικός λαός, ουπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, όπου επίμονα τον αναζήτησαν για να πάρει μέρος στη σύσκεψη!

Τέτοια ετοιμότητα!

Γύρω στις 10 το βράδυ, φεύγοντας απ’ το Πεντάγωνο για τη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Γερ. Αρσένης, δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα απ’ τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Ουίλιαμ Πέρι, ο οποίος του εξέφρασε την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» όπως χαρακτηριστικά του είπε.
Ο κ. Αρσένης του απάντησε ότι η Ελλάδα δεν φέρει ευθύνη γι’ αυτή την κλιμάκωση και λειτουργεί μόνο «αντισταθμιστικά».

Τότε, για πρώτη φορά, ο αμερικανός υπουργός του πρότεινε «να πω στους Τούρκους να αρχίσουν να αποχωρούν και να αποχωρήσετε κι εσείς».

-Πάω σε κυβερνητική σύσκεψη, του απάντησε ο Έλληνας υπουργός.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι όλη εκείνη τη δραματική νύχτα η Ουάσιγκτον «έκανε παιχνίδι», ενώ η Ευρώπη -κυριολεκτικά- κοιμούνταν, απουσίαζε εντελώς από κάθε συζήτηση ή διαπραγμάτευση, αν και η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε.!

Και αυτό ερμηνεύει πολλά…
Η κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ, με απουσία (υπενθυμίζουμε) του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ήταν «χαμένος» σε τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου!

Στην έναρξη της σύσκεψης ο Κ. Σημίτης ενημέρωσε ότι είχε ήδη κάνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπ. Κλίντον, ο οποίος του είχε προτείνει «αποκλιμάκωση», δηλαδή την ταυτόχρονη αποχώρηση των ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων απ’ την επίμαχη περιοχή των Ιμίων.

Είχαν «στο περίμενε» τον αρχηγό της ΕΥΠ!

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε (δείγμα κι αυτό της τραγικής εικόνας και των τραγικών χειρισμών της κυβέρνησης εκείνη τη νύχτα που γράφονταν Ιστορία!) πωςστη διάρκεια όλης της νύχτας ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ Λεων. Βασιλικόπουλος «φορτωμένος» με πολλούς φακέλους μάταια
ζητούσε να συμμετάσχει! Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης το αρνήθηκε! Και η μοναδική συμμετοχή του αρχηγού της ΕΥΠ ήταν να παραδώσει κάποιους φακέλους! Κατά τα άλλα «ξεροστάλιασε» αναμένοντας έξω απ’ την αίθουσα της σύσκεψης!

«Λυπάμαι, αλλά οι Τούρκοι κάτι θα κάνουν»!

Γύρω στα μεσάνυχτα ο Γερ. Αρσένης δέχτηκε το νέο τηλεφώνημα απ’ τον Πέρι. Του ανέφερε, ότι οι Τούρκοι συμφωνούν στην «αποκλιμάκωση», αλλά:
• Θέτουν σαν όρο την αποχώρηση της ελληνικής φρουράς και της ελληνικής σημαίας απ’ τη βραχονησίδα «όπως έχει συζητήσει ο Πρόεδρός μου με τον πρωθυπουργό σου»!

Ο Γερ. Αρσένης απάντησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την απαράδεκτη αξίωση, που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να λάβει την απάντηση:

• Τότε λυπάμαι, αλλά σε κάνα-δυο ώρες η Τουρκία «κάτι θα κάνει»!

Αυτή η ιταμή προειδοποίηση του αμερικανού ΥΕΘΑ σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον βρίσκονταν σε συνεννόηση με την Άγκυρα και ήταν ενήμερη για τα όσα σχεδίαζαν οι Τούρκοι και μάλιστα τα ενέκριναν!

Επίσης προκαλεί μέγιστη εντύπωση αυτό το «όπως έχει συζητήσει ο Πρόεδρός μου με τον πρωθυπουργό σου»,που είπε ο Πέρι στον Αρσένη. Και το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι:

• Είχε εξαρχής συμφωνήσει ο Σημίτης στην αποχώρηση απ’ τη Μεγάλη Ίμια της ελληνικής φρουράς και σημαίας;

Σημειώνουμε και ότι τα ίδια περίπου με τον Πέρι είπε και ο αρχηγός του αμερικανικού Επιτελείου κ. Σαλικασβίλι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Γερ. Αρσένη και Ν. Λυμπέρη, τον έλληνα ομόλογό του.

Κάποια στιγμή εδέησε να αφήσει το τηλεοπτικό στούντιο (!) και να πάει στη σύσκεψη κι ο Θ. Πάγκαλος.

Τους ενημέρωσε, ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρ. Χόλμπρουκ, ο οποίος του είχε μεταφέρει τη γνωστή πρόταση των αμερικάνων.

Στο μεταξύ ο Αρσένης ανήσυχος απ’ την «προειδοποίηση» της Ουάσιγκτον ενημέρωσε τον υφυπουργό του Ν. Κουρή, ο οποίος παρέμενε στο Πεντάγωνο επειδή (και δικαιολογημένα) θεωρούσε μέγα λάθος ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη πραγματοποιούνταν στη Βουλή αντί της «αίθουσας Επιχειρήσεων» του Πενταγώνου τη στιγμή που απειλούνταν θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Συμφωνήθηκε μεταξύ τους:

• Ύψιστη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε τουρκικό χτύπημα.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε, ότι στην περιοχή βρίσκονταν μεγάλο μέρος του Στόλου μας.

Και μάλιστα όταν πολεμικά πλοία του Στόλου μας είχαν αναχωρήσει απ’ το ναύσταθμο για την επίμαχη περιοχή του Αιγαίου όλη η Ελλάδα είχε «απολαύσει» το θέαμα σε… ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση! Δείγμα –και αυτό- της σοβαρότητας της κυβέρνησης…

«Οι Τούρκοι είναι στη Μικρή Ίμια»!

Γύρω στις 3.00 το πρωί οι συμμετέχοντας στη σύσκεψη ενημερώθηκαν ότι… «υπάρχουν πληροφορίες» (!) πως στη Μικρή Ίμια έχουν κάνει απόβαση Τούρκοικομάντος!

Και αυτό το έμαθαν από αμερικάνικη πηγή. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά απ’ τη στιγμή που, όπως προαναφέραμε, η Ουάσιγκτον όχι μόνο ήταν ενήμερη αλλά ακόμα και «συντόνιζε»;

Προς διερεύνηση του αληθούς της «πληροφορίας» (!) εστάλη το μοιραίο στρατιωτικό ελικόπτερο, με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, του χαμού δηλαδή στα νερά του Αιγαίου των τριών παλικαριών, των τριών ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα και τη σημαία, την ίδια ώρα που για τη σημαία στη σύσκεψη γίνονταν διάλογοι που θύμιζαν αρχαία τραγωδία…

Αυτόματα η σύσκεψη μετατράπηκε σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Γερ. Αρσένης επικοινώνησε ξανά με το Ν. Κουρή και του μετέφερε την εντολή:

• Να αρχίσει η ενεργοποίηση του σχεδίου ανακατάληψης της Μικρής Ίμιας.

Αλλά ενώ το σχέδιο είχε αρχίσει να ενεργοποιείται, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

Και αυτό με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Εμείς μάθαμε, ότι εξετάστηκαν δύο σχέδια ανακατάληψης:

1. Με δυνάμεις στρατού. Επ’ αυτού ο ναύαρχος Λυμπέρης επεσήμανε ότι πριν τις 11 το πρωί ήταν αδύνατη η μεταφορά στρατού απ’ την Κω.

2. Με βομβαρδισμό της βραχονησίδας.

Οι συμμετέχοντες άρχισαν να συζητούν τις αντιδράσεις από ενδεχόμενο βομβαρδισμό της βραχονησίδας, αφού θεωρήθηκε βέβαιο ότι η Τουρκία θα «απαντούσε».

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο ο πρωθυπουργός, ο οποίος προηγούμενα είχε επιτεθεί με σκληρότατες εκφράσεις στον Α/ΓΕΕΘΑ εμφανίστηκε απρόθυμος σε πιθανή τέτοια ενέργεια.

Και σε αυτό επίσης το σημείο σαν «από μηχανής Θεός» επεμβαίνει ο Πάγκαλος, ο οποίος είχε βγει έξω απ’ την αίθουσα προκειμένου να μιλήσει για άλλη μια φορά με τον Χόλμπρουκ.

Αξίζει να θυμίσουμε, ότι όλη εκείνη τη μοιραία βραδιά συνομίλησαν:

- Σημίτης-Κλίντον.

- Πάγκαλος-Χόλμπρουκ.

- Αρσένης-Πέρι.

- Αρσένης-Σαλικασβίλι.

- Λυμπέρης-Σαλικασβίλι.

«Να πούμε ότι την πήρε αέρας τη σημαία»!

Ο Θ. Πάγκαλος μεταφέρει τα εξής:

• Οι αμερικανοί μου είπαν, ότι οι Τούρκοι δέχονται να φύγουν απ’ τη Μικρή Ίμια, με τον όρο να φύγει και η δική μας φρουρά απ’ τη Μεγάλη Ίμια!

Προφανώς Ουάσιγκτον και Άγκυρα έτσι μετέφραζαν το «status quo ante», για το οποίο η κυβέρνηση Σημίτη πανηγύριζε το επόμενο πρωινό, τότε που ο μοιραίος και ολίγιστος πρωθυπουργός είπε από βήματος της Βουλής το:

• Ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Δηλαδή γι’ αυτούς το “status quo ante» σήμαινε απλά το «no vessels, no troops, no flags», στα οποία θα επανέλθουμε.

Ωστόσο η τότε ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να συζητήσει σε αυτή την ιταμή βάση.

Ο Γερ. Αρσένης έχοντας κατά νου τα όσα του είχε πει ο Πέρι, ρώτησε τον Πάγκαλο:

- Βάζουν ζήτημα να φύγει και η σημαία μας;

Κι έλαβε την απίστευτη (;) απάντηση:

• Όχι, αλλά να το δούμε μόνοι μας, μήπως φεύγοντας η φρουρά να την πάρει!

Βέβαια οι αμερικανοί το είχαν θέσει το ζήτημα. Τουλάχιστον σε Σημίτη και Αρσένη.

Και τότε έγιναν οι διάλογοι της ντροπής, κατά την ταπεινή μας άποψη.

Δηλαδή ο Σημίτης απευθυνόμενος στον Λυμπέρη να τον ρωτά, γιατί έχει τόση… ευαισθησία στο να φύγει η ελληνική σημαία απ’ τη Μεγάλη Ίμια!

Ή ο Πάγκαλος να του ζητά «να πούμε ναύαρχε ότι φύσηξε αέρας και την πήρε τη σημαία απ’ τη βραχονησίδα»!

Η τραγική κατάληξη ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε.

Και η φρουρά έφυγε και η σημαία έφυγε.

Και η τραγική κυβέρνηση βγήκε το πρωί και πανηγύρισε.

Και το βράδυ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης (για την ιστορία να θυμίσουμε, ότι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν μετά τα όσα συνέβησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οι Βουνάτσος και Κηπουρός).

Και στη συνεδρίαση του Υπουργικού που έγινε κατά το μεσημέρι ο μόνος υπουργός, ο οποίος επεσήμανε ότι τα όσα συνέβησαν στην ουσία οδηγούν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ήταν ο αείμνηστος Αν. Πεπονής…

Και σε λίγες μέρες η κυβέρνηση αποστράτευσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ν. Λυμπέρη…

{Στο επόμενο όλο το παρασκήνιο για το “no troops, novessels, no flags”…}

http://olympia.grTου Μιχάλη Ιγνατίου

Βαριές ευθύνες Παπανδρέου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.

Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.

Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.

Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

Από τα Επίκαιρα

http://olympia.gr/


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ώστε κανείς, εκτός από δύο ανθρώπους, δεν εισέρεχεται στο δεύτερο όροφο του οικοδομήματος...
Ο Ηγούμενος χαμογέλασε: “Kανείς δεν πρέπει. Κανείς δεν μπορεί. Κανείς, αν το ήθελε, δεν θα το κατόρθωνε. Η βιβλιοθήκη προστατεύει τον εαυτό της, είναι ανεξιχνίαστη σαν την αλήθεια που φρουρεί, απατηλή σαν τα ψεύδη που φρουρεί. Είναι πνευματικός λαβύρινθος, μα και επίγειος. Θα μπορούσατε να μπείτε και θα μπορούσατε να μην βγείτε...»
Ουμπέρτο Έκο-Το Όνομα του Ρόδου.Τι εικόνα κι αυτή. Είναι λίγο μετά τις εκλογές και η μειλίχιος φιγούρα του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στους καιρούς της μεγάλης δόξης κουβαλούσε τα αντιηλιακά της Μιμής από την σουίτα στην πλάζ του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Ο Κάρολος, ο Φώτης, ο Ευάγγελος και ο Αντώνιος συσκέπτονται και, ω του θαύματος, λευκός καπνός αναδύεται από το Προεδρικό Μέγαρο: Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κυβέρνηση. Μέγας είσαι Κύριε, Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
Λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εξέρχεται του Μεγάρου συνοδευόμενος από τον νεανία εκπρόσωπό του Ανδρέα-μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μαθησιακό δίδυμο διδασκάλου-μαθητή, από τα συνήθη της ελληνικής αρχαιότητος.

Ο νεαρός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στέκεται διακριτικά πίσω από τον πρόεδρό του καθώς εκείνος κατευθύνεται στα μικρόφωνα των καλοταισμένων πολιτικών συντακτών που καλύπτουν τα Μέγαρα της Ηρώδου Αττικού. Μέσα από δαύτους θα ενημερώσει το ποίμνιο για τις βαθύτερες των σκέψεών του.

Ώρες αργότερα ο σεβάσμος Κουβέλης θα αναζητήσει στιγμές ανάπαυλας της πνευματικής του διέγερσης στην συντροφιά του συμβούλου τουΣταμάτη Μαλέλη. Ο Σταμάτης περιγράφει με τις ώρες στον Φώτη τις άγνωστες στο ευρύ κοινό αρετές της Πετρούλας Κωστίδου και τους βρίσκει το ξημέρωμα καθώς ο Μαλέλης έχει ήδη περάσει στα ρεπορτάζ του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη στο Super Paradise ενώ ο Φώτης βρίσκεται σε βαθύ ύπνο με τις εικόνες νεαρών αγοριών και κοριτσιών που χτυπιούνται στις μυκονιάτικες πίστες να τριγυρνάνε δίχως λογοκρισία στα όνειρά του.

Τα ραντεβού της επόμενης μέρας με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιάννη Κακουλίδη θα ξαναφουλάρουν τις κυψέλες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την απωλεσθείσα-λόγω της συνάφειας με τον Σταμάτη-πνευματικότητα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δίνει συνέντευξη στον Σταυρόπουλο του ΒΗΜΑτος. Σας παρακαλώ, με όσες δυνάμεις σας έχουν απομείνει, να παρακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεων του ανθρώπου, τις τότε θεωρίες του σεβάσμιου πάστορα και τον τρόπο που λειτουργεί όλους αυτούς τους μήνες ως κυβερνητικός εταίρος. Ο άνθρωπος που δηλώνει όσα ακολουθούν είναι το ίδιο πρόσωπο που μόλις λίγες μέρες πριν συμμετείχε στο μέτρο της επίταξης, έστω κι αν για τα μάτια του κόσμου ψέλλισε κάποιες επιφυλάξεις. Απολαύστε τα ενδότερα της πολιτικής του φιλοσοφίας, ειλικρίνειας, συνέπειας>

«Η ∆ΗΜΑΡ βεβαίως έχει καταψηφίσει και το πρώτο Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αλλά από εκεί και πέρα η ∆ΗΜΑΡ εκείνο το οποίο υποστήριζε και υποστηρίζει και μάλιστα ως το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πρέπει να υπάρξει είναι η απαγκίστρωση, ο απεγκλωβισμός από ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης και ιδιαίτερα από εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά επαχθείς, έχουν φορτώσει δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων στρωμάτων αυτού του τόπου και την αναζήτηση ισοδυνάμων μέτρων προκειμένου να υπάρξει εκείνη η εξασφάλιση εσόδων που είναι δυνατόν να υπάρξει υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκείται.
Αν περιορίσεις τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, αν περιορίσεις τη διαφθορά, πέρα από τη γενική διεκδίκηση και τη γενικευμένη αξίωση της ελληνικής κοινωνίας να παταχθεί η διαφθορά και η παραοικονομία, αλλά αν κατ' ελάχιστον αυτά τα μεγέθη τα περιορίσεις αμέσως θα προκύψουν έσοδα, τα οποία σήμερα, από την ώρα που απουσιάζουν, η εύκολη πολιτική και της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της παρούσας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, ήταν η περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία κοινωνία στην κυριολεξία τεμαχισμένη, μία κοινωνία που κάθε μέρα και περισσότερο γέρνει.

Όταν λέμε κυβερνώσα αριστερά το λέμε και το υποστηρίζω για τον λόγο ότι η αριστερά αυτή η αριστερά, η δική μας αριστερά, η σύγχρονη, δημοκρατική, η ευρωπαϊστική, δεν είναι φύσει και θέσει ταγμένη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και να περιορίζεται μόνο σε ένα καταγγελτικό λόγο. Γιατί όσο χρήσιμος κι αν είναι ο καταγγελτικός λόγος για να απαξιώνει μια συντηρητική μια αναποτελεσματική πολιτική δεν φτάνει από μόνος του. Γι' αυτό κι εμείς καταθέτουμε και την προγραμματική μας πρόταση, το πρόγραμμά μας εξειδικευμένο, κοστολογημένο, εξαιρετικά ρεαλιστικό, και ταυτόχρονα την εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας για την οποία λίγο πριν νομίζω σας μίλησα διεξοδικά».

Ερώτηση του Σταυρόπουλου:-Μάλιστα. Θα σας απευθύνω μια ερώτηση αναγνώστη. Εχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι τον Ιούνιο (εννοεί τον Ιούνιο του 2012) θα πρέπει να έχουμε πάρει μια σειρά νέα μέτρα. Τα οποία έχουν κοστολογηθεί, έχει δίκιο, 11,4 και κατά πιο αυστηρούς υπολογισμούς περίπου 14 δισ. ευρώ. Η ερώτηση είναι ότι με δεδομένη τη φοροδοτική αδυναμία των περισσοτέρων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εξαντληθεί ήδη, σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και πέραν των
προγραμματισμένων αυτών μέτρων του Ιουνίου τα οποία άλλωστε έχουν αποφασισθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, ποια θα είναι η αντίδρασή σας. Αν θα τα αποδεχτείτε εφόσον είναι για το καλό της πατρίδας ή θα προτιμήσετε συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ;


«Οχι νομίζω ότι το δίλημμα που θέτει ο φίλος αναγνώστης είναι ψευδές, είναι πλασματικό. ∆εν είναι έτσι(!) ∆ιότι όχι μόνο μετά την 6η Μαΐου αλλά και πριν από την 6η Μαΐου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτό ακριβώς διεκδικώ το ισοδύναμο μέτρο. Και σας μίλησα λίγο πριν από πού μπορούν να υπάρξουν έσοδα άμεσα. Και αν θέλετε θα σας πω και κάτι. Ακουσα τον κ. Βενιζέλο να μιλάει και να αναφέρεται και σε μία νέα διαπραγμάτευση, ουσιαστικά αυτό είπε, και για μια άλλη περίοδο ενδεχομένως χάριτος σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. ∆εν είναι το δίλημμα όπως τίθεται. ∆εν είναι βάσιμο. Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι δυνατόν να αναζητηθεί άμεσα η αντιμετώπιση εκείνων των εσόδων και θα σας φέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα που δεν θα οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση την οποία περιγράφει το μήνυμα του φίλου αναγνώστη.

Εχει δύο χρόνια να εισπραχθεί ο φόρος της μεγάλης, επαναλαμβάνω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Φόρος βεβαιωμένος γιατί δεν εισπράχθηκε; Εχει δύο και πλέον χρόνια να εισπραχθεί το ΕΤΑΚ. Χρήματα τα οποία είναι νομοθετημένα, είναι βεβαιωμένα και που δεν έχουν σχέση, ιδιαίτερα ο φόρος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με την ανημποριά πράγματι, τη φοροδοτική ανημποριά μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα χρήματα. Τα χρήματα δεν μπορούν να αναζητούνται, τα έσοδα _ για αυτά τα χρήματα μιλάω που αναφέρονται στα αναγκαία έσοδα του ελληνικού δημοσίου _ στην περικοπή των συντάξεων και των μισθών. Εγώ λίγο πριν σας είπα ότι η άμεση διεκδίκησή μου την επόμενη μέρα(!) είναι η άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επεβλήθη το τσάκισμα ουσιαστικά των κατώτατων μισθών.

Ακουγα χθες τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά να διαγωνίζονται για τον 13ο και τον 14ο μισθό. Μα τη δική τους υπογραφή δεν έχει η κατάργηση κάθε προστατευτικής ρύθμισης της εθνικής συλλογικής σύμβασης για τους κατώτατους μισθούς; Τη δική τους υπογραφή δεν έχει η περικοπή που έγινε στους μισθούς και τις συντάξεις; Αυτά δεν θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα. Αντιθέτως, θα διαρρήξουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Θα πληγώσουν ακόμα πιο βαθιά τον ιστό αυτής της κοινωνίας. Και κάτι σε ό,τι έχει σχέση και αφορά και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων.

∆εν το διατυπώνω μόνον εγώ ως πρόεδρος της ∆ΗΜΑΡ, την αναποτελεσματικότητα των μέτρων σε ό,τι αφορά στο γκρέμισμα των μισθών και των συντάξεων το ομολογούν άλλες φορές άμεσα άλλες φορές έμμεσα ακόμη και οι εκπρόσωποι της Τρόικας ακόμη και οι ευρωπαίοι οι οποίοι λένε ότι στην Ελλάδα πια έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα σε βάρος της μισθωτής εργασίας που δεν πάει άλλο. Είμαστε η χώρα με τα βαρύτερα μέτρα αναφορικά με την περικοπή, με την απομείωση της μισθωτής εργασίας. Και άμεση εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή και στον κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός και στον κ. Παπαδήμο, έχω αναπτύξει το εξαιρετικά κοστολογημένο και ρεαλιστικό πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να δανειοδοτηθεί και μπορεί να δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε συνεργασία με μέρος του ΕΣΠΑ, δηλαδή με χρήματα που υπάρχουν και μας περιμένουν να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία προκειμένου αν μη τι άλλο να ανασχέσουμε την καλπάζουσα ανεργία.

∆εν είναι δυνατόν η άντληση εσόδων από την απομείωση και το τσάκισμα της αμοιβής της μισθωτής εργασίας. ∆εν έχει περιεχόμενο πια η πηγή, τι άλλο να πάρεις από εκεί, αλλού πρέπει να τααναζητήσεις και τις κατευθύνσεις από πού μπορείς να αναζητήσεις αυτά τα έσοδα λίγο πριν τα προανέφερα».

Αυτά δίχως αιδώ για το σημερινό του κατάντημα δήλωνε λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου σε μία μόνο συνέντευξη ο πάστορας. Γύρευε πόση υποκρισία και διπροσωπία κρύβεται πίσω από το σύνολο των συνεντεύξεωντου πάστορος της κυβερνώσας αριστεράς, ο οποίος στηρίζει την πιο βάρβαρη, την πιο χυδαία, την πιο αιμοσταγή κυβέρνηση των Μνημονίων.
Μιας κυβέρνησης τα ξεδιάντροπα υπουργικά στελέχη της οποίαςσπέυδουν να δηλώσουν τώρα ότι θα αρχίσει η ανάπτυξη στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Ως τότε συνεχίστε να προσέρχεσθε στους φούρνους του κυβερνητικού Άουσβιτς. Κι όταν θα φθάσουμε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους περίλυποι Στουρνάρας και Προβόπουλος θα μας πουν ότι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και πως το θηρίο χρειάζεται νέο αίμα, περισσότερο αίμα.
Στο βάθος η φιγούρα του πάστορα, ο οποίος έχοντας φορέσει μια λευκή ποδιά στην μέση του θα νίπτει τας χείρας του….

http://harryklynn.blogspot.gr/


Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για κακουργηματικές πράξεις για την τραγική υπόθεση με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων από φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

Από τις καταθέσεις προκύπτει σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Για δυο άτομα οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες ενώ για άλλα δύο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και καλούνται σε επίπεδο μαρτύρων.

Χαρακτηριστικά κάποιος μάρτυρας που ήταν κοντά στο περιστατικό ανέφερε ότι ένα από τα δύο άτομα είχε στα χέρια του ένα σακίδιο και έχυσε μέσα στην τράπεζα ένα υγρό, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά ενώ ένας άλλος δήλωσε πως άκουσε μια γυναίκα να λέει «...είπαμε να τους φοβερίσετε όχι να τους κάψετε».

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=253871


Του Γιώργου Κράλογλου
Άριστη και ντόμπρα πέρα για πέρα η επίθεση του ΚΚΕ στον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση που είχε το θράσος να αποκαλέσει αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. Τα Ταμεία που συντηρούν με νύχια και με δόντια οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους στην ασφάλιση και την σύνταξη.

Συμφωνώ και προσυπογράφω την ανακοίνωση του ΚΚΕ γιατί η δήλωση του κ. Βρούτση για οικοδόμηση πελατειακού κράτους μέσω των Ταμείων επιρρίπτοντας ευθύνες και τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους ξεπερνάει όχι μόνο τα όρια του πολιτικού θράσους αλλά και αυτά της πολιτικής απρέπειας, αναίδειας και πρόκλησης.
Για ποιο πελατειακό κράτος στα ασφαλιστικά Ταμεία μιλάει ο κ. Βρούτσης;

Μήπως για το ΝΑΤ που χτίσθηκε με το συνάλλαγμα των θαλασσοδαρμένων ναυτικών και το κατέστρεψε η πολιτική φαυλότητα για να βολέψει τους ψηφοφόρους πελάτες της εντός και εκτός Ελλάδος; Ας μην ανοίξουμε τον φάκελο αυτό γιατί βρωμάει ακόμη και όταν είναι κλειστός.


Οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ έδιναν τις μαϊμούδες συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας σε ακροβάτες... κύριε Βρούτση. Οι εργαζόμενοι κουβάλαγαν το χαρτάκι της φαυλότητας από το κόμμα και ιατρικά πιστοποιητικά από τους γιατρούς κομματόσκυλα;
Προφανώς ήταν σε άλλο πλανήτη ο κ. Βρούτσης όταν το κομματικό πελατειακό κράτος το έστηναν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μοιράζοντας λεφτά που εξασφάλιζαν με δανεικά.

Και τώρα που οδήγησαν την Ελλάδα στην ζητιανιά και ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα δανεικά τους φταίνε τα Ταμεία, το ασφαλιστικό σύστημα, και οι εργαζόμενοι.
Ξεχνάει ποιοι έστησαν τις κομματικές δαγκάνες εδώ και 40 χρόνια και μάσησαν ότι μπόρεσαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία που και οι ίδιοι τα βοήθησαν να στηθούν όχι βέβαια για να σώσουν τους εργαζόμενους αλλά για να βολέψουν λαμογιές, λοβιτούρες, διορισμούς, παροχές και επιδόματα.
Και τώρα που δεν μπορούν να κάνουν τις αρπαχτές και να μοιράσουν λεφτά για συντάξεις σε νεκρούς και 15χρονους ρίχνουν τα βάρη στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους.

Πολύ σωστά λοιπόν τα είπε το ΚΚΕ.
Γι΄ αυτό και ο πανέξυπνος και ευέλικτος (παλαιά συνδικαλιστική αλεπού) κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος ξέφυγε από τη γκάφα και την πολιτική παγίδα δηλώνοντας απλώς ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι παγκόσμιας πρωτοτυπίας και πρέπει να μαζευτεί και να ταιριάξει με ότι ισχύει διεθνώς.

Η θέση αυτή είναι και ρεαλιστική και αποτελεί σωστή βάση για συζήτηση. Για ποιο λόγο όμως;
Γιατί στην Ελλάδα εδώ και περίπου ένα αιώνα η κοινωνική πολιτική ήταν και είναι ευκαιριακή και πάντα συνδεδεμένη με κομματική ψηφοθηρία.
Αλλά αυτά είναι τα οικοδομικά υλικά που έχουν χτίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και έχουν θεμελιώσει τις βάσεις για ιδεολογίες και πολιτικές εδώ και δεκαετίες.
Και μέσα σε αυτήν την πολιτική φαυλότητα και την ανασφάλεια οι κοινωνικές ομάδες και οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους προσπάθησαν να εξασφαλίσουν όπως-όπως τα δικαιώματα τους τουλάχιστον στην ασφάλιση και την σύνταξη.
Αλλά και αυτήν την ανασφάλεια την εκμεταλλεύτηκε το πολιτικό σύστημα μετατρέποντας το συνδικαλιστικό κίνημα του 1950-1960 στις συντεχνίες του 1975-1985 που καλά κρατούν μέχρι σήμερα.

Σκόρπισαν λεφτά, μοίρασαν προνόμια και μετέτρεψαν και τα ασφαλιστικό σύστημα σε εκτροφείο κομματικού στρατού και κομματικών συμφερόντων.
Βεβαίως τα περισσότερα έπεσαν εκεί που μπορούσαν να προσεταιριστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων για κομματικό και κατ΄ επέκταση πολιτικό όφελος.
Και όταν δεν τους έβγαιναν τα νούμερα τότε διέλυαν αποθεματικά και Ταμεία που ήταν ισχυρά για να συνεχίζουν να τάζουν μαϊμούδες και ανάπηρους με ποδήλατα...
Αυτή λοιπόν η πολιτική μαφία έρχεται τώρα με το πρόσωπο της τριμερούς κομματικής κυβέρνησης και θεωρεί ότι τα λάθη στο σύστημα προκλήθηκαν από την πρόθεση των εργαζομένων να είναι οι πελάτες του φαύλου πολιτικού κατεστημένου.

Και αντί να ντραπούν οι σημερινοί πολιτικοί για την κατάντια τους έχουν το θράσος να εντάξουν στις αιτίες του σάπιου συστήματος και τους εργαζόμενους.
Αντί να παραδεχτούν ότι τους εργατοπατέρες και τους άλλους τεμπελχανάδες καπεταναίους που παριστάνουν τους συνδικαλιστές τους έφτιαξε το σύστημα για να μπορεί να τους ελέγχει βγάζουν την ουρά τους από την σαπίλα και βάζουν τον κ. Βρούτση να μιλάει με θρασύτητα για πελατειακό κράτος και πελατειακές σχέσεις του κράτους με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Εάν πράγματι τους ενοχλεί το πελατειακό κράτος ας τα βάλουν με τους Φωτόπουλους και την παρέα του που θα κατεβάσουν την Πέμπτη τους διακόπτες της ΔΕΗ, λες και είναι δικοί του, για να συμπαρασταθούν στους τεμπελχανάδες συνδικαλιστές του σιναφιού του γιατί έτσι ορίζει το κόμμα.
Εάν πράγματί ενοχλεί το πελατειακό κράτος ας ανοίξουν τα επαγγέλματα που τους απειλούν με χιλιάδες αποχωρήσεις από τις λίστες των καταμετρημένων ψηφοφόρων τους...
Εάν πράγματι τους ενοχλεί το πελατειακό κράτος ας πάνε να καθαρίζουν τους στάβλους που έχουν το θράσος να αποκαλούνται και Πανεπιστήμια.
Όσο όμως δεν τα κάνουν αυτά ας σταματήσουν να ειρωνεύονται τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους που τους έχουν μόνο για να τους ρουφάνε φορολογικά το αίμα.

george.kraloglou@capital.gr

Capital


Με τον Λάζαρο Μαύρο
Τ Ι Θ Ε Τ Α Ι και ευθέως: Αν ο λαός έχει αποκτήσει την αναγκαία πολιτική ωριμότητα κι αισθάνεται άξιος, πρόθυμος και ικανός να εγκαταλείψει τον καναπέ του παθητικού τηλεθεατή-οπαδού και υπηκόου των πολιτικών, για ν’ αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του ενεργού πολίτη, αξιώνοντας εμπράκτως (με την ψήφο του) περισσότερη εξουσία στον λαό και -άρα- ουσιαστικότερη δημοκρατία, τότε, πιθανόν, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα πρέπει ν’ αναδείξει τον κ. Γ. Λιλλήκα, Πρόεδρο από τον 1ο γύρο των εκλογών, για ένα σπουδαιότατο λόγο: Δεσμεύτηκε να θεσμοθετήσει τη δυνατότητα του λαού να διώχνει απ’ την εξουσία, προ της λήξεως της θητείας του, τον Πρόεδρο και κάθε εκλελεγμένο, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του κ. Λιλλήκα, αν κι εφόσον με την πολιτική του, τις πράξεις, τις αμέλειες και τις παραλείψεις του, χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.

Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για την Αρχή του Ανακλητού, την οποία παλαιόθεν υποστηρίζει η στήλη ως το αναγκαίο δημοκρατικό αντίδοτο, απέναντι στην εξουσία τού οιονεί μονάρχη που καθιέρωσε από το 1960 το ζυριχικό σύνταγμα της ρεππάπλικ. Αυτονόητη στη γενέθλια του πολιτεύματος αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία 462-322π.Χρ., υψωθείσα στα λάβαρα της βραχύβιας Κομμούνας του Παρισιού 1871, εξοντώθηκε απ’ τους οδοστρωτήρες της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας των σύγχρονων ρεππάπλικς.

Ο ΘΕΣΜΟΣ τού Άμεσα = απευθείας από τον λαό χωρίς κομματική διαμεσολάβηση και Διαρκούς = καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας κάθε αιρετού άρχοντα, Ανακλητού = δίνει διαρκέστερη, κι ουχί άπαξ ανά 5ετία, αποφασιστικότερη κι αποτελεσματικότερη σάρκωση τής λαϊκής κυριαρχίας.
- ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΗ εμπειρία του κυπριακού λαού, βιώθηκε τραυματικά η έλλειψη αυτής της δυνατότητας, ως έμπρακτη καταφρόνηση της δημοκρατίας:
- ΑΠΟ ΤΟΝ Όλεθρο της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί και εντεύθεν, καθώς:
- ΜΕ ΝΥΧΙΑ και με δόντια γαντζωμένος στην εξουσία, οχυρωμένος στο οιονεί μοναρχικό σύνταγμα της Ζυρίχης, ο ΠτΔ κ. Χριστόφιας, περιφρόνησε την αξίωση της δημοκρατικής πλειοψηφίας κι έκτοτε κυβερνά, επιβλαβώς, για 19 μήνες (Ιούλιο 2011 - Φεβρουάριο 2013) ως απεχθής στον λαό κυβέρνηση ισχνοτάτης μειοψηφίας.

Α Υ Τ Ο Σ ακριβώς ο θεσμός του Ανακλητού εξοπλίζει τον λαό απέναντι σε κάθε λαοπλάνο και δημαγωγό πολιτικό: Μια διαρκώς επικρεμάμενη τιμωρία ανάκλησης από την εξουσία, όποιου εκλελεγμένου προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Υπάρχουν, άραγε, σήμερα τόσοι ευσυνείδητα ενεργοί πολίτες ώστε να καταστούν εκλογική πλειοψηφία;
ΕΡΩΤΗΣΗ
Οι κ.κ. Ν. Αναστασιάδης, Άντρος Κυπριανού, Ν. Συλικιώτης, Πραξούλα Αντωνιάδου, μαζί κι ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κι όσοι άλλοι μίλησαν, «πότε και πώς να περάσει ο αγωγός ΜΑΣ του φυσικού αερίου από την Τουρκία», θα μπορούσαν άραγε να θέσουν, ως εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, να λυθεί πρώτα το Κουρδικό σύμφωνα με τη θέληση και το δίκαιο του κουρδικού λαού και τότε, με όποιαν νέα Τουρκία προκύψει, το ξανασυζητάμε;

Sigma Live


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Η αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει στην επικαιρότητα το αίτημα να συνδυάσουμε τα κείμενα και τα διδάγματα των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας με τις σύγχρονες ανάγκες της Παιδείας και με την κρίση που βιώνουμε. Πιστεύω ότι σε μία δύσκολη εποχή όπως είναι η σημερινή η ελληνορθόδοξη παιδεία μπορεί να καλλιεργήσει μηνύματα αισιοδοξίας και να δώσει πρότυπα ζωής στα παιδιά μας.Όταν διαβάζει κάποιος τα βιβλία διαφόρων τάξεων και επιπέδων του σχολείου διερωτάται γιατί ταλαιπωρούμε τους νέους μας χωρίς αξίες και πρότυπα.

Έχει επικρατήσει μία δήθεν προοδευτική αντίληψη που θεωρεί ξεπερασμένες τις παραδοσιακές αξίες, οι οποίες κράτησαν όρθιο το Έθνος μας επί αιώνες. Επικρατεί η τάση να υποτιμώνται οι μάρτυρες, οι ήρωες και οι αγωνιστές των εθνικών ιδεωδών και να προβάλλονται υλιστικές αξίες που δεν εμπνέουν. Επιπλέον η πολυδιαφημισμένη πολυπολιτισμικότητα αναφέρεται ως κύριος στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ έχει αποτύχει σε όλη την Ευρώπη, όπως ομολογούν οι ηγέτες της. Άλλωστε σε εποχές κρίσης ένας λαός συσπειρώνεται και αποκτά αυτοπεποίθηση περισσότερο με την προβολή της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής συνείδησης και όχι με πολυπολιτισμικούς χυλούς και με διεθνιστικά , δήθεν ανθρωπιστικά, μηνύματα.

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί την αναπροσαρμογή των στόχων της παιδείας επάνω σε βάσεις ελληνορθόδοξες και μακριά από συμπλέγματα ηττοπάθειας και θολοκουλτούρας. Η γλώσσα μας πρέπει να διδάσκεται ως ενιαία, από τις αρχαίες μέχρι τις νεότερες μορφές της. Η κατάργηση του πολυτονικού πρέπει να επανεξετασθεί, διότι επέφερε ανορθογραφία και αύξησε τις δυσλεξίες και μαθησιακές δυσχέρειες. Τα κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας πρέπει να βασισθούν σε νέα σχολικά εγχειρίδια που θα επαναφέρουν τους μεγάλους λογοτέχνες και ποιητές και δεν θα καλλιεργούν την απαισιοδοξία που παρατηρώ σήμερα σε διδασκόμενα κείμενα. Η Ιστορία πρέπει να καλλιεργεί τον υγιή πατριωτισμό μακριά από λογικές «συνωστισμού», τουρκολαγνείας και μαρξίζοντος υλισμού. Οι νέοι μας αναζητούν εθνική υπερηφάνεια και ηρωικά πρότυπα. Γιατί τους τα στερήσαμε κατά τα τελευταία χρόνια;

Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να παραμείνει Ορθόδοξο Χριστιανικό και να απορριφθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για θρησκειολογικό μάθημα. Ένα μάθημα αποχριστιανοποιημένο έρχεται σε αντίθεση με στοιχειώδεις παιδαγωγικές αρχές και συν τοις άλλοις είναι αντισυνταγματικό, όπως κατέδειξε με εννέα σχετικές επισημάνσεις της η πρόσφατη απόφαση για τα Θρησκευτικά του Διοικητικού Εφετείου Χανίων. Σε όλες τις χώρες της Ευρ. Ενώσεως -πλην της Γαλλίας-το μάθημα υπάρχει ως βασικό μέσο διαπλάσεως ήθους και αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο το περιεχόμενο βασίζεται στην επικρατούσα θρησκεία κάθε λαού. Η Χριστιανική διδασκαλία είναι ακόμη πιο αναγκαία σήμερα που η αλληλεγγύη μπρος τον συνάνθρωπο είναι το ζητούμενο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Χρήσιμη θα ήταν και μία Εγκύκλιος του Υπουργείου, με την οποία θα καλούνται όλα τα σχολεία και οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες να εφαρμόζουν την ως άνω απόφαση του Εφετείου Χανίων, ότι δηλαδή οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθητές δεν δικαιούνται να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Χρωστούμε πολλά στους νέους μας. Τους έχουμε πληγώσει με τις συνέπειες της κρίσης, για την οποία οι ίδιοι δεν ευθύνονται. Τουλάχιστον ας τους εφοδιάσουμε μη ηθικά και πνευματικά εφόδια για αν επιβιώσουν ως άνθρωποι και ως Έλληνες. Να τους μεταδώσουμε μέσω της παιδείας τις προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού, όπως είναι η φιλοπατρία, η δημοκρατία, η θρησκευτική ευλάβεια, η κοινωνική δικαιοσύνη, η παλληκαριά και ο ηρωισμός, η αγάπη προς τα γράμματα, ο σεβασμός προς τα ήθη και τα έθιμά μας. Οι νέοι διψούν για αγώνες. Ας τους δώσουμε αξίες και πρότυπα ώστε οι αγώνες τους να είναι ωφέλιμοι για την κοινωνία και την πατρίδα!

δημοκρατία

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2013.html#.UQoFcB1VQ5s


Το όνειρο πολλών ετών να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιδιώκει ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός, Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου για την αντικατάσταση του επίσης κροίσου Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος κατόρθωσε να αλλάξει τη νομοθεσία και να επανεκλεγεί για τρίτη τετραετή θητεία ως δήμαρχος.

Ο Κατσιματίδης κατεβαίνει στις εκλογές κατά πάσα πιθανότητα υποστηριζόμενος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (θα κριθεί αργότερα η επίσημη υποστήριξη των κομμάτων), ενώ στο παρελθόν έγινε γνωστός ως χρηματοδότης των Δημοκρατικών και ιδίως του ζεύγους Κλίντον.
Γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία μόλις 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου «Red Apple» και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ «Gristedes».

http://www.defence-point.gr/news/?p=68260


της Ελίνας Γαληνού
Οπως έχει καταγραφεί ιστορικά, πολλοί Ελληνες υπηρέτησαν σε θέσεις σημαντικές, κατά την οθωμανική κυριαρχία. Και είναι γεγονός ότι η παρουσία τους όσον αφορά την διατήρηση και ανάπτυξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρξε σημαντική.
Οι Ελληνες κατείχαν θέσεις διοίκησης, ενώ αρκετοί αρχηγοί του στρατού και του ναυτικού, διοικητές περιοχών, υπουργοί, πρεσβευτές και διερμηνείς, ήταν δικοί μας. Και να μην λησμονούμε ότι πολλοί από τους εξισλαμισθέντες, μας βοηθούσαν μυστικά, αλλά και η ιστορία κάποιων δίπλα στους μεγάλους Βεζύρηδες ή Σουλτάνους, έχει πολλά χρήσιμα να μας διδάξει...Μια περίπτωση απ΄αυτές, είναι εκείνη του Ιμπραήμ Πασά, του επονομαζόμενου Πάργαλη, του Ελληνα που βρέθηκε δίπλα στον Σουλεημάν τον Μεγαλοπρεπή για πολλά χρόνια, και που γνώρισε δόξες και τιμές, αλλά ...και το πραγματικό πρόσωπο των Τούρκων. Ο Ιμπραήμ γεννήθηκε στην Πάργα από γονείς Ελληνες και χριστιανούς. Σε παιδική ηλικία, πιάστηκε από κουρσάρους και πουλήθηκε σαν δούλος σε μια τούρκισσα χήρα στη Μαγνησία. Εκείνη τον αγάπησε και τον μεγάλωσε σαν μάνα του, φροντίζοντας μάλιστα να τον μορφώσει γιατί πίστευε στην εξυπνάδα του. Του έμαθε μάλιστα και ένα μουσικό όργανο, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην γνωριμία του με τον Σουλεημάν, που ζούσε τότε στην περιοχή.
Ο Σουλεημάν, όταν συνάντησε τον νέο, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον τρόπο που έπαιζε ο Πάργαλης το μουσικό όργανο, ώστε θέλησε να τον πάρει μαζί του στο σαράι. Τον αγάπησε σαν αδελφό, θαύμασε την παρουσία του και τον έκανε αργότερα, έναν από τους πιό προσωπικούς του ευνοούμενους. Οταν ήρθε η ώρα να ανέβει στον θρόνο, του ανέθεσε αξιώματα. Ο Ιμπραήμ ή Πάργαλης, κοιμόταν στον ιδιαίτερο διαμέρισμα του Σουλτάνου, έτρωγαν στο ίδιο τραπέζι και διασκέδαζαν μαζί. Ο γάμος του με μια από τις αδελφές του Σουλεημάν, υπήρξε μεγαλοπρεπής και όπως έλεγε ο ίδιος, θεωρούσε ότι ήταν η λαμπρότερη γιορτή της ζωής του, αφού σ΄αυτήν του έκανε την τιμή να παραστεί ο ίδιος ο Πατισάχ! Η συγγένεια αυτή, του έδωσε μεγάλη δύναμη και ανέβηκε πολύ ψηλά. Ομως, η άνοδός του αυτή, κάποια στιγμή άρχισε να τον τρομάζει...
Ο Ιμπραήμ, καθώς ήταν πολύ έξυπνος, δεν άργησε να καταλάβει πόσο γρήγορα αλλάζει στην Οθωμανική αυλή, η εμπιστοσύνη και η διάθεση εκείνων που σε περιστοιχίζουν...Αρχισε λοιπόν να φοβάται ότι η μεγάλη άνοδός του, θα φέρει σύντομα και την μεγάλη του πτώση και κάποτε, εξομολογήθηκε αυτούς τους φόβους του στον ίδιο τον Σουλτάνο. Ο Σουλεημάν, ακούγοντάς το, εκτίμησε την ταπεινοφροσύνη του καρδιακού του φίλου και του ορκίστηκε πως δεν θα έδινε ποτέ σημασία σε
οποιαδήποτε κατηγορία κι΄αν λεγόταν εναντίον του. Του υποσχέθηκε ακόμα, ότι όσο ζούσε αυτός, δεν θα υπήρχε περίπτωση να θανατωθεί ο Ιμπραήμ..
Η μεγάλη προστασία της οποίας ετύγχανε ο Ιμπραήμ από τον Σουλεημάν, του έδωσε φτερά και έγινε σπουδαίος. Ανέλαβε να διαπραγματεύεται με τους ξένους ηγεμόνες εκμεταλλευόμενος κάπου και την ελληνοχριστιανική του καταγωγή, συναντούσε πρώτος τους πρεσβευτές όταν έφταναν στην Πόλη και γενικά, ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση, καθώς ήταν γνώστης των πραγμάτων της Ευρώπης. Ομως, κάποια επιτυχής εκστρατεία του, σήμανε και το τέλος του, καθώς η επιτυχία του προκάλεσε ασυγκράτητο φθόνο πυροδοτώντας φοβερές ίντριγκες μέσα στην αυλή... Ηταν η εκστρατεία στην Περσία, όπου έχοντας κατακτήσει συνοριακά περσικά οχυρά, κυρίευσε μετά μαζί με τον Σουλεημάν τη Βαγδάτη. Τότε ήταν που του έδωσαν τον τίτλο του Σουλτάνου, πράγμα που συνηθιζόταν σ΄εκείνα τα μέρη, ακόμα και για Κούρδους οπλαρχηγούς. Αυτό το στοιχείο, χρησιμοποίησε και κάποιος από το περιβάλλον του για να γράψει στον Σουλεημάν ένα πολύ ανησυχητικό γράμμα, υποστηρίζοντας ότι ο Ιμπραήμ σχεδιάζει να του πάρει τον θρόνο!
Ο Σουλεημάν το πίστεψε και ένιωσε προδομένος, οπότε και πήρε την απόφαση να εξοντώσει τον Ιμπραήμ. Τον κάλεσε σε γεύμα, έφαγαν, ήπιαν, τραγούδισαν και έπεσαν για ύπνο, αλλά το πρωί, τον βρήκαν στραγγαλισμένο...Αν και ο ίδιος ουδέποτε σκέφτηκε να καταχραστεί τη φιλία του Σουλεημάν για να του πάρει το θρόνο, ο ίδιος ο Σουλεημάν, δεν εκτίμησε τελικά την αγάπη και αφοσίωση του παιδικού του φίλου... Τελικά, φαίνεται απίθανο να γίνει ο Τούρκος πραγματικός φίλος για μια ζωή. Η περίπτωση του Σουλεημάν του πολυσυζητημένου λόγω σήριαλ, μας θυμίζει και κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε από το πάθημα του Ελληνα Πάργαλη...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html#.UQoDpx1VQ5s


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget