1/8/2012 - 1/9/2012

Με αναλύσεις και ανταποκρίσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ συνεχίζεται να προβάλλεται η άποψη για διασύνδεση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών με την κατάσταση στην Ελλάδα και γενικότερα στην ευρωζώνη…

Ενδεικτικά είναι δυο δημοσιεύματα της Wall Stree Journal, με διαφορετικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας.

Στο ένα άρθρο υποστηρίζεται ότι τον ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, ενώ στο άλλο τονίζεται ότι η μέρα της κρίσης έχει πλέον έρθει για το ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους, χωρίς όμως να περιορίζονται οι αναφορές μόνο στην “ελληνική κρίση”.

“Ο κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδεχόμενο που θα αναζωπύρωνε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει σχεδόν εκμηδενιστεί”, υποστηρίζει με άρθρο στη WSJ ο αρθρογράφος Ίαν Τάλι, ο οποίος ενισχύοντας τη συγκεκριμένη προοπτική, επικαλείται εκτιμήσεις εκπροσώπων “δεξαμενών σκέψης” σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, άμβλυνε κατά τις τελευταίες εβδομάδες το σενάριο εκτροπής της χώρας εκτός ελέγχου, για τους δύο προσεχείς μήνες.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, εκτιμάται ότι η ομάδα του προέδρου Ομπάμα μπορεί να επαναπαυτεί ως προς τις επιπτώσεις που θα είχε στις αναπτυξιακές προοπτικές των ΗΠΑ το εφιαλτικό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομη ενημέρωση Αμερικανών αξιωματούχων και μελών του Κογκρέσου στο Bertelsmann Foundation, σχετικά με την πιθανότητα επανάληψης μιας χρεοκοπίας τύπου Λίμαν Μπράδερς, γεγονός που θα άλλαζε την πορεία των αμερικανικών εκλογών, αυτή υπήρχε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν υφίσταται πλέον, τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΜΕ, στη συνέχεια, αναφέρεται ότι πέρα από τις ανανεωμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για αποτροπή μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας, προβάλλεται η άποψη ότι στην Ελλάδα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σημειώθηκε μια μετριοπαθής αντιστροφή της εκροής τραπεζικών κεφαλαίων από τη χώρα. Και εάν οι εν λόγω προβλέψεις του Νίκολας Βέρον, συνεργάτη της γνωστής “δεξαμενής σκέψης” Bruegel, στις Βρυξέλλες, αποδειχθούν αληθινές, τότε η αμερικανική κυβέρνηση ίσως πιστωθεί μερίδιο της επιτυχίας, χάρη στις διπλωματικές προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες, με την αποστολή αξιωματούχων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη από τον περασμένο Μάιο, συμπεριλαμβανομένων δύο χωριστών επισκέψεων εκπροσώπων της στην Αθήνα.

Σ’ ένα άλλο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα του συντάκτη της, Τσαρλς Φορέλ, υποστηρίζεται ότι μετά από έναν ασυνήθιστα ήσυχο Αύγουστο, οι Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής και οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντιμετωπίζουν ένα ταραχώδες φθινόπωρο, το οποίο θα σημαδευτεί από εξελίξεις καθοριστικής σημασίας στο μέτωπο της ευρωζώνης, όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος σε ανταπόκριση από το Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η μέρα της κρίσης έχει πλέον έρθει για το ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους, δεδομένου ότι με την Ελλάδα και την Ισπανία να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν πλέον σκληρές επιλογές. Στο δημοσίευμα παρατίθεται και η άποψη του, Αλμπέρτο Γκάλο, επικεφαλής ευρωπαϊκής μακροοικονομικής έρευνας της RBS, ότι τα μεγάλα δανειακά προγράμματα απλώς εξοικονομούν χρόνο για τις υπερχρεωμένες χώρες και δεν επιλύουν υφέρποντα προβλήματα της ευρωζώνης, τα οποία περιλαμβάνουν μη ανταγωνιστικές οικονομίες, περιορισμένες αναπτυξιακές προοπτικές και κυβερνήσεις ανίκανες να προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις.

Ως παράδειγμα, προβάλλει την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία λαμβάνει βοήθεια άνω των 200 δισ. ευρώ, ενόσω η οικονομία της εξακολουθεί να συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς και το βάρος χρέους της είναι μακράν το υψηλότερο στην ευρωζώνη, όπως επισημαίνεται.

newsbomb.grΤα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δυσκολίες στην αποπληρωμή των φόρων έχει ο ένας στους πέντε φορολογούμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που...εκφράζει ανησυχία για τα άδεια κρατικά ταμεία. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι το 18% των φορολογουμένων που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση.

«Οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Τα χρεωστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο ήταν 2.562.135, το 18% των οποίων ανέρχεται σε 461.184 φορολογουμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.

Σχετικά με τις δόσεις της πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά.

Διασταυρώσεις στοιχείων από τον Σεπτέμβριο

Κι ενώ η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, από το Σεπτέμβριο θα διενεργηθούν διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις, ενώ τον ίδιο μήνα θα ανοίξει η εφαρμογή για το Ε9 του 2012.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009 και τώρα θα γίνει ο διαχωρισμός της περιουσιακής κατάστασης, αφού από το 2010 και μετά, το εκκαθαριστικό είναι ατομικό.

Παράλληλα, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα αποσταλούν τα σημειώματα για το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν για το 2010 270.000 υπόχρεοι, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Διώξεις για φοροδιαφυγή

Σε στενότερη παρακολούθηση θέτει το υπουργείο Οικονομικών τις υποθέσεις των διώξεων για φοροδιαφυγή, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποστέλλουν αυστηρά ανά τρίμηνο στοιχεία για τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί, για αδικήματα φοροδιαφυγής καθώς και για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΈνα νέο και άκρως επικίνδυνο malware έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο. Εμφανίζεται στους χρήστες με την μορφή μηνυμάτων σχετικά με ένα υποτιθέμενο «ενδιαφέρον αρχείο». Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που εμφανίζεται τέτοιου είδους malware, το συγκεκριμένο όμως είναι μοναδικό, αφού μπορεί να διαδοθεί μέσω αρκετών instant messengers, ανάμεσά τους το Facebook Chat, Google Talk, Skype, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, ακόμα και το ICQ.

Η πρώτη επαφή με το malware γίνεται κυρίως μέσω του Facebook και συγκεκριμένα μέσω ενός link που παραπέμπει σε αρχείο του τύπου «Picturexx.JPG_www.facebook.com». Διαδίδεται μέσω του κοινωνικού δικτύου μέσω μιας εντολής στην γλώσσα προγραμματισμού Ajax που το κάνει να φαίνεται σαν να προέρχεται από έναν από τους φίλους σας στο Facebook.

Μόλις το malware αποκτήσει πρόσβαση στο μηχάνημα του χρήστη, μπορεί να λάβει εντολές από απομακρυσμένη τοποθεσία. Έτσι αυτόματα ξεκινά να στέλνει μηνύματα σε άλλους χρήστες, στην προσπάθειά του να μολύνει ακόμα περισσότερους υπολογιστές. Σύμφωνα με την McAfee, το malware παρακάμπτει το Firewall των Windows χρησιμοποιώντας την εντολή «netsh firewall allower program» ή τροποποιώντας το policy του firewall ώστε να προστεθεί στην λίστα των επιτρεπόμενων προγραμμάτων.

Στη συνέχεια προσθέτει τον εαυτό του στην λίστα εκκίνησης των Windows ενώ προσθέτει αντίγραφο «ασφαλείας» σε κρυφό φάκελο στον υπολογιστή του χρήστη ώστε να μπορεί να ξαναλειτουργήσει ακόμα και αν διαγραφεί. Ταυτόχρονα απενεργοποιεί όποιο σύστημα προστασίας βρει εγκατεστημένο, ακόμα και third-party antivirus και firewall, το Windows Update και το Yahoo Update.

Η McAfee τονίζει πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα links που ανοίγουμε στο Facebook, ακόμα και αν αυτά προέρχονται από φίλους μας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε ότι όλα τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ που θα τυπώνονται από το 2013 θα έχουν στο υδατογράφημα την Ευρώπη.

Η μυθική κόρη του Φοίνικα -την οποία απήγαγε ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο, σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια που βρίσκονται τώρα στα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Η μορφή της Ευρώπης βρίσκεται ήδη στα ελληνικά κέρματα των δύο ευρώ, το παρατσούκλι της είναι «διορατική» και επιλέχθηκε να κοσμήσει τα υδατογραφήματα των χαρτονομισμάτων επειδή η τοποθέτηση προσώπου και όχι σχεδίου επάνω τους, καθιστά την πλαστογράφησή τους δυσκολότερη.

Τι κι αν η Ελλάδα δεν πάει καλά οικονομικά, τι κι αν όλοι οι Ευρωπαίοι ρίχνουν τα βέλη τους εναντίον της, κατηγορώντας την για τη γενίκευση της κρίσης…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΥπάρχει κάποιος που θα 'θελε αυτό το «ρολόι» στον καρπό του;

Απλώς λέει την ώρα, δεν έχει φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα,
δεν μπορεί να συνδεθεί στο Facebook ή να στείλει μήνυμα στο Twitter.

Στην πραγματικότητα, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι και τι κάνει.


Πρόκειται για μια απίστευτη κατασκευή, ένα αντίγραφου του Μηχανισμού των Αντικυθήρων,
κατασκευασμένο από την Ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας Hublot.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής,
κατασκευασμένος από τους Αρχαίους Έλληνες, πριν από 2.100 περίπου χρόνια
ανάμεσα στο 100 και 150 π.Χ. Ενσωμάτωνε καινοτόμες τεχνολογίες για την εποχή,
όπως μη γραμμικά γρανάζια, και υψηλού επιπέδου αστρονομικές και μαθηματικές γνώσεις
που έδιναν τη δυνατότητα για πολυσύνθετους αστρονομικούς υπολογισμούς.
Πολλοί προσπάθησαν και κάποιοι κατάφερα να φτιάξουν αντίγραφα της κατασκευής.


Να θυμίσουμε ότι ένα τέτοιο αντίγραφο έφτιαξε η Lego.
Το 2008 η δημοσίευση στο περιοδικό Nature αναλύσεων από τρισδιάστατο ηλεκτρονικό τομογράφο,
ο οποίος είχε εξετάσει λεπτομερώς τα κομμάτια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων ενέπνευσαν
κάποιους οραματιστές ωρολογοποιούς.


Ο Matthias Buttet διευθυντής του κατασκευαστικού και R&D τμήματος της Hublot,
θέλησε να αποτείνει φόρο τιμής σ' αυτή την αρχαία κληρονομιά και ό,τι αντιπροσωπεύει.
Είναι επίσης ένας θρίαμβος της σύγχρονης ωρολογοποιίας.
Για πρώτη φορά ένα ρολόι εμπνέεται απευθείας από την αρχαιότητα, και γι αυτό οι μηχανικοί
της Hublot συνεργάστηκαν με πληθώρα επιστημόνων που περιλάμβανε αρχαιολόγους, επιγραφολόγουςκαι ιστορικούς μηχανικών κατασκευών.
Η πρόκληση που αντιπροσώπευε ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν η ενσωμάτωση σε μερικά κυβικά εκατοστάόλων όσων είχαν κατασκευάσει οι πρόγονοι μας σε αρκετές εκατοντάδες κυβικά εκατοστά όγκου.Το αποτέλεσμα είναι ένας πλήρως λειτουργικός μηχανισμός αστρονομικών προβλέψεων, που ενσωματώνει επιπλέον και ρολόι.
Η ώρα απεικονίζεται στο κέντρο του καντράν, ενώ οι αστρονομικές προβλέψεις στην εμπρόσθια και πίσω όψηΣτο εμπρόσθιο μέρος απεικονίζεται το ημερολόγιο των Πανελλήνιων αγώνων της εποχής,
το Αιγυπτιακό ημερολόγιο, η θέση του ήλιου και των αστερισμών στο ζωδιακό κύκλο,
οι φάσεις της Σελήνης και το αστρικό έτος.
Στο πίσω μέρος, έχουμε τον κύκλο του Κάλλιππου, τον Μετωνικό κύκλο, τον κύκλο του Σάρου και τον κύκλο του Εξέλιγμου.

Στην διαδικασία κατασκευής οι άνθρωποι της Hublot αντιμετώπισαν διάφορα θέματα για πρώτη φορά,
όπως τα περίφημα μη γραμμικά γρανάζια για τον υπολογισμό των ελλειπτικών τροχιών στο ηλιακό μας σύστημα.
Το «ρολόι» δεν θα βγει φυσικά στην παραγωγή.Είναι ένα κομμάτι που αντικατοπτρίζει το σκεπτικό λειτουργίας της Ελβετικής εταιρείαςγια το Baselworld Watch Show που θα γίνει στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Μετά το τέλος της έκθεσης το ρολόι θα τοποθετηθεί στο Musee des Arts et Metiers, στο Παρίσι.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ


Αποκαλυπτική μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Στοιχεία-σοκ για τις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου στην ελληνική οικονομία περιλαμβάνει η νέα μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, που…

θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της αγωνιστικής δράσης των εργατικών συνδικάτων στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», από την έκθεση προκύπτει ότι το επίπεδο ζωής των Ελλήνων έχει υποχωρήσει κατά 50%, λόγω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της αύξησης της φορολογίας, ενώ η αγοραστική δύναμη των νέων κατώτατων μισθών γύρισε πίσω στο 1970-1979!

Ειδικότερα, με βάση την έκθεση, τη διετία 2010-2012, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 8%, η ύφεση αυξήθηκε, ενώ η ανεργία εκτοξεύθηκε από το 17,7% το 2011 στο 24% το 2012.

Επίσης, ενώ το 2011 οι μέσες αποδοχές στην Ελλάδα έφθαναν στα 25.470 ευρώ, δηλαδή κοντά στα επίπεδα της Πορτογαλίας και της Μάλτας, με τις νέες περικοπές το 2013, θα υποχωρήσουν στα 15.000-17.000 ευρώ, πολύ κοντά στην Εσθονία, την Τσεχία και την Κροατία.

Συνολικά από το Μάιο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις έφθασαν στα 4,2 δισ. ευρώ και τη διετία 2010-2011 οι μειώσεις μισθών αθροίζουν περίπου το 8% του ΑΕΠ, χωρίς όμως να έχει υποχωρήσει η ανεργία, το χρέος και η ύφεση.

Λόγω της ανεργίας, αναφέρει η έκθεση, η κοινωνική ασφάλιση έχει στερηθεί πόρους ύψους 9,5 δισ. ευρώ, την ώρα που η εισφοροδιαφυγή, η «μαύρη» εργασία, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και η μη καταβολή των οφειλών του κράτους από το 1993 στα ασφαλιστικά ταμεία επιδεινώνουν σοβαρά την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

trelokouneli.gr


Αμέσως μετά τις 6 Νοεμβρίου ετοιμάζονται τεράστιες αλλαγές συνόρων στην περιοχή και η Κυβέρνηση κοιμίζει τους Ελληνες! Τι ετοιμάζουν για το Αιγαίο και την Μεσόγειο!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Από το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας μέχρι την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήση ενός πολεμικού αεροσκάφους σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30 λεπτών.

To αεροσκάφος τύπου F-35 αλλάζει τα πάντα στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και η προγραμματισμένη προμήθειά του από την Τουρκία, εάν τελικά αληθεύει ως πληροφορία, αποτελεί την “λυδία λίθο”.Επομένως εάν δεν βρεθεί άμεσα τρόπος αντιμετώπισής του από την Ελλάδα, τότε οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σήμερα, θα ευθύνονται στο ακέραιο για τον επικείμενο ακρωτηριασμό της, εξ αιτίας της δραματικής αλλαγής της στρατιωτικής ισορροπίας μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος.

Συγχρόνως η Τρόικα πιέζει για την περικοπή κονδυλίων στην άμυνα της χώρας η οποία μεταφράζεται σε καθήλωση στο έδαφος περίπου 130 Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, σε σοβαρή «τρωτότητα» του ηθικού των Ελλήνων στρατιωτικών, και με άλλες σοβαρές συνέπειες στην δυνατότητα αντίστασης της χώρας σε οιανδήποτε εξωτερική επιβολή.

Η εμπλοκή της τρόικας στο σκληρό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας της χώρας είναι πολύ βαθύτερη απ΄ ότι φαίνεται ή λέγεται.

Οι τροϊκανοί έχουν, όπως όλα δείχνουν, λόγο και άποψη, και οι οποίοι, μέχρι στιγμής επιβάλουν, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές ΕΔ θα εξοπλίζονται.

Δημιουργείται αυτόματα ένα μεγαλειώδες ερώτημα, από τα πολλά κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν καθημερινά, το οποίο χρήζει άμεσης απάντησης.

Μειώνοντας το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, δεν αποτελούμε ευκολότερα στόχο εξωτερικών επιβολέων της Εδαφικής Ακεραιότητος της χώρας μας ;;;

Καί εάν αυτό (ο ακρωτηριασμός της χώρας) συμβεί, δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποπληρωμής των ληστρικών τόκων στα διακρατικά δάνειά τους, ή μήπως σχεδιάζουν να διασφαλίσουν τα “κέρδη” τους κρατώντας μέρη της Ελλάδος για τα επόμενα πολλά χρόνια υπό την κατοχή τους ;;;

Πότε επιτέλους θα τους “ξοφλήσουμε” ;;;

Πότε οι “πολιτικοί” μας θα αντιληφθούν την πραγματική και αναγκαία στόχευση του Εθνικού τους και πατριωτικού τους καθήκοντος ;;;

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αυξανόμενη απειλή από τόν μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών και από τους υπό αναζήτηση πατρίδος ιστοριοκάπηλους σκοπιανούς, για τους οποίους θα επανέλθω σύντομα.

Αναρωτιέμαι μεγαλοφώνως, ίσως διότι αυτό μόνον μου απέμεινε !!!

Το γιατί οι πιστωτές μας (Ευρωπαίοι δια των εκπροσώπων των, της Τρόικας) ενώ γνωρίζουν τις απειλές εκ των έξω (Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια), δια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, εξακολουθούν να πιέζουν και μάλιστα επίμονα στην μείωση του αξιόμαχου του Ελληνικού στρατεύματος, μου προκαλεί έντονα ερωτηματικά και με οδηγεί συνειρμικά στην πρόσφατη Ελληνική Ιστορία.

Η μικρασιατική καταστροφή δεν προήλθε μόνον από λάθη και «προδοτικές» πράξεις Ελλήνων, αλλά και από την σοβαρή αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, δηλ. των Ευρωπαίων, Γάλλων Άγγλων και Γερμανών κατά κύριο λόγο, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το έτος 1922.


Αυτή την χρονική στιγμή κατά την οποίαν ο Ελληνικός στρατός πολεμούσε ήδη στα βάθη της Μ.Ασίας και ήταν εκτεθειμένος στην παύση υποστήριξής του, αυτήν την χρονική στιγμή επέλεξαν οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν την υποστήριξή των στην Ελλάδα.

Η αλλαγή πολιτικής και η παύση στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ελλάδα εκείνη την χρονική στιγμή, η οποία μετετράπη σε ανοχή και ενθάρρυνση της Τουρκίας του Αττατούρκ, απετέλεσε το κρίσιμο μέγεθος το οποίο καθόρισε εν πολλοίς και την έκβαση αυτής της πολεμικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Αυτοί οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούντες τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην περιοχή, άλλαξαν τον χάρτη της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής της, εν μία νυκτί, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ήττα στην φιλοΕυρωπαική τότε Ελλάδα, δημιουργώντας την Ελληνική προσφυγιά, τσαλαπατώντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και παρουσία στα παράλια της Μικράς Ασίας, χαρίζοντας στους Τούρκους την Ιωνία και τον Πόντο, αρχαία Ελληνική γη, ανεχόμενοι τις γενοκτονίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Ποντίων και άλλων πληθυσμών της Μικράς Ασίας, επιβάλλοντας τις ανταλλαγές των πληθυσμών, μόνον και μόνον διότι αυτό επέβαλλε το Εθνικό γεωπολιτικό τους συμφέρον, είναι σήμερα αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι επιβάλλουν ξανά την μείωση του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Και όλα αυτά σε εποχές, οι οποίες προϊδεάζουν κλίμα ευρύτερης πολεμικής σύρραξης και βέβαια ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και αλλαγών.

Το αποτέλεσμα αυτής της αισχρής πολιτικής των τοκογλύφων-πιστωτών μας, απέναντι στην χώρα μας, η οποία προκαλεί την πλήρη αποδυνάμωσή της, μόνο και μόνο για να πάρουν τα αποτελέσματα της ληστρικής τους επιδρομής από μιά χώρα, δηλ. την τοκογλυφική τους υπεραξία.

Και η οποία από της ίδρυσεώς της ως “ανεξάρτητο” κράτος πληρώνει τους άθλιους Ευρωπαίους τοκογλύφους-πιστωτές μας για να της “δώσουν” την δυνατότητα να “υπάρξει”, να επιβιώσει ως αυτοδιαχειριζόμενο και με δικαίωμα αυτοδιάθεσης Έθνος.

Βέβαια οφείλω να υπενθυμίζω συνέχεια την πράξη του ΓΑΠ, εκτός των άλλων, (για την οποίαν έπρεπε να παραπεμφθεί στην Ελληνική δικαιοσύνη με την κατηγορία της Εσχάτης προδοσίας) να μετατρέψει τα ληστρικά δάνεια του Ελληνικού κράτους, τα οφειλόμενα όμως σε ιδιώτες πιστωτές (!!!), σε κρατικά δάνεια από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, δηλαδή να μετατρέψει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δανείων,
μετατρέποντάς τα σε δάνεια με διακρατικές συμφωνίες, δένοντας κατ’αυτόν τον τρόπο “χειροπόδαρα” την χώρα και εξασφαλίζοντας πλήρως τούς δικαιούχους τοκογλύφους-πιστωτές μας, χωρίς ποτέ να ελεγχθούν τα χαρακτηριστικά των δανείων, πολύ περισσότερο η προέλευσή τους και η νομιμότητά τους. Όρα «μνημόνιο Ι».

Σήμερα διαμορφώνεται ένα εξωτερικό περιβάλλον στην χώρα μας, το οποίο προμηνύει έντονες εθνικές συγκρούσεις, αναδιάταξη συνόρων η οποία θα προκύψει απο το νέο “παζάρι” μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη, αλλοιώσεις της ανθρώπινης κουλτούρας με τα αποτελέσματα ενός πολέμου αυτής της έκτασης και της ποιότητός του, τα οποία η ανθρωπότητα θα κάνει χρόνια να επουλώσει ώς τραύματα και εγκλήματα εις βάρος του ανθρώπου.

Η ανθρωπότητα επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος ή τουλάχιστον επιτρέπει να διαπράττονται εγκλήματα εις βάρος της, ελέω οικονομικών συμφερόντων.

Το “ντοκυμαντέρ” του παρελθόντος τείνει να καταστεί προφητική γραφή των μελλούμενων.

Όμως, οι συνεχείς και έντονοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί της Ρωσίας, η είσοδος της Κίνας στο παγκόσμιο “παιχνίδι”, είτε το οικονομικό είτε το στρατιωτικό, με εξοπλισμούς και οργανώσεις, η συνεχής και αδιάλειπτη προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί μέσω υπέρογκων εξοπλισμών, περιφερειακή υπερδύναμης, δια να αποφύγει την τριχοτόμησή της, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίθετης σκέψης περί του τί μέλλει γενέσθαι.

Όταν η πολιτική υποχωρεί τότε ομιλούν τα όπλα, άς ευχηθούμε στην γειτονιά μας η λύση να είναι πολιτική και όχι στρατιωτική.

Καθώς η Συρία λοιπόν ολισθαίνει ή την “ολισθαίνουν”, ακόμα πιο βαθιά σε έναν “εμφύλιο” πόλεμο, το 15μελές συμβούλιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παραμένει σε αδιέξοδο για την ανάληψη δράσης.
Ενώ η Γαλλία η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου ως σήμερα, ήλπιζε ότι το σώμα αυτό θα συνενωνόταν για να χειριστεί την ανθρωπιστική κρίση, και για το λόγο αυτό συγκάλεσε τη σημερινή σύνοδο, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία: η Τουρκία, ο Λίβανος, η Ιορδανία κτλ.

Η απόφαση την οποίαν όμως έλαβε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον να μην συμμετάσχει στη σύνοδο, αντανακλά σαφώς την αμερικανική θέση, δηλ. ότι όσο η Μόσχα τάσσεται υπέρ του Άσαντ δεν έχει νόημα να γίνουν περαιτέρω συνομιλίες.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μ.Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μ.Ομπάμα. Κι εκεί θα κριθούν πολλά.

Εκλογές γαρ εν όψει !!!
Οι αμερικανικές εκλογές εν πολλοίς θα κρίνουν και την χρονική έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν, εάν έως τότε δεν βρεθεί “διπλωματική λύση” για το ποιος θα ελέγχει την πυρηνική δύναμη του Ιράν επομένως και τούς υδρογονάνθρακες της Ν.Α. Μεσογείου.

Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στίς 6 Νοεμβρίου 2012, κρίνεται κατά ένα μεγάλο μέρος η επαλήθευση των σεναρίων αναδιάταξης των συνόρων της περιοχής της Ν.Α Μεσογείου, πολιτικά ή με στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο πόλεμος χαρακωμάτων έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο έδαφος της Συρίας, και αυτό το οποίο αναμένεται είναι η έκτασή του, ποιοι θα εμπλακούν και τι διάρκεια θα έχει.

Η Τουρκία σήμερα έχει αναλάβει “εργολαβικά” τον πόλεμο εναντίον της Συρίας εξοπλίζοντας μισθοφόρους και ειδικές δυνάμεις μέσα στο έδαφος της Συρίας, εξ ονόματος και δια λογαριασμόν της “Δύσης”.

Σκληρή επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι, κατά τη διάρκεια ενός ντιμπέιτ που διοργάνωσε διαδικτυακά το Fox News.

Ο Πέρι, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία δήλωσε ότι «ίσως είναι η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», ενώ χαρακτήρισε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου 2012 θα πέσουν οι μάσκες στο θέατρο του παραλόγου για την Ελλάδα.

Η διεθνής πολιτική και οικονομική σκακιέρα ανακατατάσσεται και επανακαθορίζεται, ενώ στο μεσοδιάστημα αυτό των τριών μηνών, η Ελλάδα, το θύμα της παγκόσμιας οικονομικής λαιμαργίας και αμετροέπειας, θα επιχειρήσει να “εκμεταλλευτεί” το διάστημα των 2-3 μηνών ώστε να αποδείξει στην Ευρώπη(!!!) ότι δικαίως παραμένει στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα θα δώσει μια άνιση "μάχη" εκ των προτέρων καταδικασμένη, όμως μετά τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου του 2012 θα αποκαλυφθεί και το πραγματικό σχέδιο των "ισχυρών" του πλανήτη για την Ελλάδα.

Μετά τις αμερικανικές εκλογές θα αποκαλυφθεί αν πίσω από τις μάσκες κρύβεται άλλο προσωπείο από αυτό που εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαίοι πολιτικοί.

Σε απλά Ελληνικά, ή θα επιστρέψουμε στο 1940 ως βιοτικό επίπεδο ή θα ακρωτηριάσουν την χώρα προς τέρψιν των “αφεντάδων”.

Θα μάς βάλουν σε "περιπέτειες" ή όχι ;;;

Και μέσα στον "ορυμαγδό" των δηλώσεων, σκέψεων, απειλών, εκδηλώσεων αγάπης και μίσους, κτλ, προς την παραπαίουσα Ελλάδα ακούστηκε και ολίγον "αλήθεια" δια στόματος του καθηγητή Οικονομικών, κ. Καρλ Γουίλαν, με το άρθρο του στο "Forbes".

"Η κατάλληλη αντιμετώπιση του διογκούμενου και μη βιώσιμου ελληνικού χρέους είναι η παραγραφή του και όχι η ενίσχυσή του με νέα δάνεια ή η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη".

Άλλωστε μία "πτώση" της Ελλάδος ανακατανέμει την γεωπολιτική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής, και αυτό οι "σύμμαχοί" μας δεν το θέλουν, όπως ο διάολος δεν θέλει το λιβάνι.

Ιδού η ρόδος, ιδού και το "πήδημα" κύριοι πολιτικοί!!!

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=54687&type=1&kata=0
Το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ αποκάλυψε την λίστα με τα μέτρα που συζητούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με το οικονομικό επιτελείο.

Μέσα σε τρεις σελίδες περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα των 11,5 δισ που αφορούν μειώσεις στις συντάξεις, στα ειδικά μισθολόγια, περικοπές στην υγεία και στους μισθών των ΔΕΚΟ.

Κόβονται τα δώρα σε όλες τις συντάξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις είναι κλιμακωτές και ξεκινούν από το πρώτο ευρώ.

Οι μειώσεις στις συντάξεις

• Πάνω από τα 1.000 – 1.500 ευρώ 2%

• 1.500 – 2.000 5%

• Από 2.000 και πάνω 10%

• Περικοπές στις συντάξεις ενστόλων λόγω ειδικών μισθολογίων

• Αυξάνονται ο αριθμός των ενσήμων για την κατώτατη σύνταξη από 4.500 σε 6.000

• Δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησηςΠοια προνοιακά επιδόματα κόβονταιΣύμφωνα με τη λίστα, από την αναδιάρθρωση στη δημόσια διοίκηση θα προκύψει οικονομικό όφελος της τάξης του 1.274.000 ευρώ το οποίο θα επιμεριστεί ως εξής:
• Μείωση κατά 25% των μη μισθολογικών δαπανών υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ

• Περικοπή βουλευτικών προνομίων και μείωση επιχορηγήσεων σε κόμματο

• Κατάργηση επιτροπών
• Οριζόντια μείωση μισθωμάτων του κράτους
• Αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες

• Μείωση λειτουργικού κόστους στον ΕΟΠΥΥ

• Μείωση δαπάνης νοσοκομείων για φάρμακα

• ΣΔΙΤ και ιατρικός τουρισμός
• Μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων
• Κλείσιμο-αξιοποίηση στρατοπέδων και νοσοκομείων, με παράλληλες μειώσεις λειτουργικών εξόδων

• Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

• Επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιες» φοιτητές

• Μείωση προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

• Αυξήσεις ωρών διδασκαλίας

• Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

• Αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς κατά 25%

• Πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων των ΔΕΚΟ

• Αύξηση παραβόλων για μηνύσεις
• Μείωση επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες από 11% σε 7%

• Μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα.
Πηγή: real.gr

http://olympia.gr/Τι δήλωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης για τα νέα μέτρα. Τι προτείνει για την αντιμετώπιση της ύφεσης

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και σχολίασε τα νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ρίχνουν "βενζίνη στη φωτιά της ύφεσης", συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάθος στόχους.
"Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι τρία χρόνια τώρα είναι ότι έχουμε λάθους στόχους που προσπαθούσε να τους επιτύχουμε με καταστροφικά μέσα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Εδώ και τρία χρόνια έχουμε λάθος στόχους που προσπαθούμε να επιτύχουμε με λάθος μέσα. Η επιμήκυνση είναι παράταση σε μια δανειακή συμφωνία που εξ ορισμού δεν μπορεί να βγει.

Η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου γίνεται πιο βαθιά και παρατείνεται στο μέλλον. Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει τα προς ιδιωτικοποίηση φιλέτα στο άμεσο μέλλον. Παρατείνεται κοινώς η καθίζηση της ελληνικής οικονομίας", ανέφερε.
"Οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πλήρη αποτυχία ενός συστήματος που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα".

Στη συνέχεια, επανέλαβε τις προτάσεις του:
-Τα χρήματα που θα δοθούν στις τράπεζες να μην καταγραφούν στο ελληνικό δημόσιο χρέος.-Άμεση διασύνδεση του ρυθμού αποπληρωμών των δανείων μας στην Τρόικα στο ρυθμό. ανάπτυξης της χώρας ή τουλάχιστον στο ρυθμό συρρίκνωσης της χώρας
-Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακούστε τον εδώ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ...

Το πολύ, ως 2.000 ευρώ, έχει στο λογαριασμό του, το 81,5% των καταθετών

Την 30η Ιουνίου 2012, το 93% των φυσικών προσώπων-καταθετών των τραπεζών διέθεταν καταθέσεις συνολικού ύψους έως 10.000 ευρώ, ενώ μόλις το 0,4% αυτών είχαν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, ποσό που συνιστά και το ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά καταθέτη από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Αντίστοιχα ποσοστά παρατηρούνται και στα λοιπά βασικά διεθνή νομίσματα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Πιο αναλυτικά, το 81,5% των φυσικών προσώπων-καταθετών των τραπεζών διέθεταν καταθέσεις από 0-2.000 ευρώ, το 11,3% καταθέσεις από 2.001 μέχρι 10.000 ευρώ, το 5,9% καταθέσεις από 10.001 ευρώ μέχρι 50.000 ευρώ, το 0,9% καταθέσεις από 50.001 μέχρι 100.000 και μόλις το 0,4% από 100.001 ευρώ και άνω.
Τα τρώμε, σιγά-σιγά, όλοι μαζί.

http://harryklynn.blogspot.gr/

Μέτρα – σοκ με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των δώρων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, μαχαίρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ μέσω του ενιαίου μισθολογίου, μαχαίρι στα προνοιακά επιδόματα αλλά και μεγαλύτερος αριθμός «εφέδρων», προβλέπει το σχέδιο που παρουσιάστηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πίνακας δόθηκε σε Βενιζέλο και Κουβέλη κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου και αποτελεί το βασικό σχέδιο για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που κατέληξε η κυβέρνηση.

Τα μέτρα δείχνουν ότι θα υπάρξουν περικοπές σε δέκα συνολικά τομείς και συγκεκριμένα: στη Δημόσια Διοίκηση απ’ όπου θα εξοικονομηθούν 1,274 δισ. ευρώ, τους ΟΤΑ με εξοικονόμηση 735 εκατ. ευρώ, την Υγεία με 1,387 δισ. ευρώ, την Άμυνα με 517 εκατ. ευρώ, την Παιδεία με 389 εκατ. ευρώ, τις ΔΕΚΟ με 274 εκατ. ευρώ, τα Φορολογικά με 450 εκατ. ευρώ, τις Συντάξεις με 4,598 δισ. ευρώ, τη Μισθολογική Δαπάνη με 1,321 δισ. ευρώ αλλά και τα Προνοιακά επιδόματα με 913 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικές είναι οι προβλέψεις για νέα μείωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι μειώσεις στις συντάξεις των ένστολων, η πρόβλεψη για αύξηση των ενσήμων στα 6.000 από 4.500 για κατώτατη σύνταξη, το κλείσιμο στρατοπέδων, η ακύρωση νέων συμβάσεων, περικοπές σε υγεία και παιδεία, ψαλίδι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λπ.
Και το ερώτημα που απευθύνεται προς την κυβέρνηση είναι: Καλά οι υποσχέσεις ότι θα είναι το τελευταίο επώδυνο πακέτο, αλλά το είχαμε ξανακούσει και πριν ένα χρόνο, αλλά και πριν δύο χρόνια. Ποιος, λοιπόν, στην κυβέρνηση πιστεύει ότι το πακέτο αυτό θα περάσει στην ελληνική κοινωνία; Ποιος πιστεύει ότι αντέχει η κοινωνία και νέες τρομακτικές θυσίες;

Και το κυριότερο: Που είναι τα ισοδύναμα μέτρα που θα εξαφάνιζαν τις οριζόντιες και άδικες μισθώσεις; Που είναι οι υποσχέσεις ότι δε θα θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι;
Γιατί στη ΝΔ αποφάσισαν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με το μοναδικό κομμάτι που τους στήριξε στις εκλογές, δηλαδή τους συνταξιούχους.

Το βασικό σενάριο για τα μέτρα των 11,66 δις ευρώ

μέτραπερικοπές
2013- 2014
1
Αναδιάρθρωση Δημοσίου τομέα
2.045

25% μείωση στις ελαστικές δαπάνες εκτός μισθών και ΠΔΕ
1.000

25% μείωση στις λειτουργικές δαπάνες
250

Εξορθολογισμός των υπερκοστολογήσεων έργων του ΠΔΕ
300

Εφαρμογή των ηλεκτρονικών προμηθειών
375

Πλήρης εφαρμογή του Σύζευξις
35

Περικοπές στις αποδοχές των Βουλευτών και των πολιτικών
47

50% μείωση στις αποδοχές των διευθυντών και γ. γραμματέων
21

Κατάργηση επιτροπών και περικοπή ενοικίων
17
2
Τοπική Αυτοδοίκηση
580

Μείωση των μεταβιβάσεων από το ΠΔΕ
100

Μείωση των μεταβιβάσεων από τη κεντρική κυβέρνηση
112

Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών καθαριότητας και συγκομιδής απορριμμάτων
63

Ενιαία αρχή προμηθειών ανά δήμο και περιοχή
45

Εσωτερικοί έλεγχοι για την μείωση των δαπανών
25

Συγχώνευση και κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων
12

Συμπράξεις με ιδιώτες για κοινωνικές υπηρεσίες
15

Εξορθολογισμός δημοτικής περιουσίας
8

Αύξηση εσόδων
200
3
Μισθοί
1.460

Ειδικά μισθολόγια, προοδευτική μέση μείωση κατά 12%
360

Εξορθολογισμός μισθολογικού κόστους (εκτός ΔΕΚΟ και ειδικών μισθολογίων)
269

Κατάργηση δώρων εορτών και διακοπών δημοσίων υπαλλήλων
320

Πρόσθετη εργασιακή εφεδρεία
160

Κατάργηση αυτόματων προαγωγών σε στρατό και αστυνομία
159

Μέτρα για τη τοπική αυτοδιοίκηση
123

Εφαρμογή κοινού μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ
69
4
Συντάξεις
3.504

Προοδευτική μείωση σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με ανώτατο πλαφόν
2.319

Εξορθολογισμός εφάπαξ
304

Μειώσεις συντάξεων ενστόλων λόγω της κατάργησης των αυτόματων προαγωγών
300

Ξεκαθάρισμα των μη νόμιμων συντάξεων με ελέγχους
346

Μείωση συντάξεων λόγω των παρεμβάσεων στα ειδικά μισθολόγια
205

Αύξηση των ελάχιστων ημερομισθίων για την βασική σύνταξη από 4.500 στα 6.000
30
5
Κοινωνικά επιδόματα
1.264

Εξορθολογισμός οικογενειακών επιδομάτων
425

Προσαρμογή επιδομάτων αναπηρίας
302

Μείωση φοροαπαλλαγών
200

Ιατρική επανεξέταση των δικαιούχων αναπηρίας
95

Εξορθολογισμός επιδομάτων για ανασφάλιστους ηλικιωμένους
74

ΕΚΑΣ μόνο σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών
67

περιορισμός των επιδομάτων σε άγαμες θυγατέρες, εισοδηματικά κριτήρια
52

Κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας
40

Περικοπές στα ειδικά επιδόματα ανεργίας
39

Εξορθολογισμός των οδοιπορικών για νεφροπαθείς
50

Εισαγωγή στήριξης ανεργίας
-35

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ
-25

Πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
-20
6
Υγεία
1.471

Μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη
920

Εισαγωγή – αύξηση συμμετοχής ασθενούς
120

Μείωση λειτουργικών δαπανών ΕΟΠΥΥ
245

Μείωση δαπανών νοσοκομείων
86

Αύξηση της συνεισφοράς υγείας του ΟΓΑ
100
7
Αμυνα
517

Ακύρωση νέων συμβάσεων
437

Κλείσιμο στρατοπέδων
32

30% μείωση των εισαγωγών σε ακαδημίες και των αξιωματούχων
13

Μείωση σε λειτουργικές δαπάνες
35
8
Παιδεία
377

Μείωση καταναλωτικών δαπανών
50

Συγχωνεύσεις ΤΕΙ και ΑΕΙ
23

Μείωση στις προμήθειες σχολείων
18

Συγχώνευση των εποπευόμενων μονάδων
137

Δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές
36

Μείωση προσωπικού σε ΑΕΠ και ΤΕΙ
13

Μείωση των μεταβιβάσεων για καλλιτεχνικές και μουσικές μονάδες
100
9
Εξορθολογισμός ΔΕΚΟ
332

Αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ
286

Πώληση ζημιογώνων περιφερειακών δραστηριοτήτων
5

Αύξηση εσόδων
41
10
Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα
100

Αύξηση αμοιβής για αγωγές

http://www.antinews.gr/author/admin/


«H Ελλάδα αξίζει την αλληλεγγύη μας», λέει το γερμανικό περιοδικό
Αρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα αξίζει πλέον την αλληλεγγύη της Ευρώπης και αυτοί που πρέπει να παραδειγματιστούν είναι οι κερδοσκόποι δημοσιεύει το Γερμανικό περιοδικό Stern.
Αναλυτικά το άρθρο:«Η αποφασιστικότητα και η ενεργητικότητα συμφέρουν. Κυριολεκτικά, σε ευρώ και σε σεντ. Όταν ο Μάριο Ντράγκι, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα για την αγορά κρατικών ομολόγων, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη, αυτό σήμανε ακριβή ήττα για τους κερδοσκόπους.
Ισχυρά hedge funds, εκείνα που κατατρώνε τα πάντα στις χρηματαγορές, συνθηκολόγησαν. Πόνταραν στην καταστροφή και σε κατάρρευση των χρηματιστηρίων, πούλησαν δανεικές μετοχές με προθεσμία – με την προσδοκία ότι έπειτα, όταν θα έπρεπε να αποδώσουν, θα καλύπτονταν φθηνά και θα εισέπρατταν μεγάλα κέρδη. Τώρα όμως, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, εγκατέλειψαν τόσο γρήγορα τις θέσεις τους για πωλήσεις ευρωπαϊκών μετοχών όσο δεν έκαναν εδώ τρία χρόνια, και τελικά αγόρασαν. Η χρεοκοπία των κερδοσκόπων προκάλεσε στα χρηματιστήρια άνοδο των τιμών των μετοχών, σε εκπληκτική αντίθεση με τη θερινή ευρωπαϊκή ψυχολογία της κρίσης.
Από όλα αυτά μπορούν να βγουν διδάγματα. Η αποφασιστική υπεράσπιση της ευρωζώνης με κάθε τρόπο, από την Αθήνα μέχρι το Ελσίνκι, αποτελεί επίσης – και κυρίως σε τέτοιες εποχές – μια πάρα πολύ αποτελεσματική συνεισφορά στην καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και στον εκπολιτισμό των αγορών. Αντιστρόφως, η φλυαρία περί κατάρρευσης της νομισματικής ένωσης και αποτυχίας της Ελλάδας ευνοεί κυρίως τις δοσοληψίες αγγλοαμερικανών λαφυραγωγών. Αν η Αθήνα βγει από το ευρώ, αυτό θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για αποδυνάμωση της Ευρώπης σε μια ιστορική στιγμή – και κυρίως πρόσκληση προς όλους όσοι περιμένουν να ορμήσουν να κατασπαράξουν την Ισπανία και την Ιταλία, στο τέλος ίσως και τη Γαλλία. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπερασπιστούμε την Ευρώπη, ολοκληρωτικά και απόλυτα.
Επομένως, δεν πρέπει να τιμωρήσουμε παραδειγματικά την Ελλάδα, αλλά την κερδοσκοπία. Όλους εκείνους, funds, τράπεζες και ομίλους, οι οποίοι όταν μυρίζονται δισεκατομμύρια, τα μεταφέρουν από ‘δω και από ‘κει – μακριά από τη ζώνη κινδύνου ή εντός των κενών στις αποδόσεις - , εκείνους, οι οποίοι ήδη περιμένουν την αποτυχία του ευρώ και ποντάρουν στον πανικό των ανθρώπων που δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσεται, αλλά και στην επιδρομή (run) στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αν ακούσει κανείς τις θορυβώδεις φωνές από το Μόναχο, θα αναρωτηθεί τι είναι μεγαλύτερο: η έλλειψη φραγμών ή η μικρόνοια αυτών από τους οποίους προέρχονται. Η Άνγκελα Μέρκελ εξυβρίζεται στο εξωτερικό συνεχώς με αγκυλωτούς σταυρούς και στολές ναζί.
Ο Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες ως ο χαμογελαστός κροκόδειλος της CSU, δίνει τον τόνο γι’ αυτές τις εικόνες.
Να τιμωρηθεί παραδειγματικά η Ελλάδα: Τέτοιες εκφράσεις θεωρούνται μετά το 1945 ως Lingua Tertii Imperii, ανεπίτρεπτο να ακούγονται από Γερμανούς...
Στον γκρεμό; Η Ελλάδα δεν έχει ούτε καν το 4% του δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης. Το να σηκώσουμε αυτό το βάρος του χρέους ξεπερνά τις δυνάμεις και την αλληλεγγύη της Ευρώπης; Ασφαλώς, οι έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να αποδείξουν την ικανότητα χειρισμών τους, για να απαλλάξουν τους εταίρους τους από εσωπολιτικές περιπέτειες. Αλλά από τους Έλληνες ζητήθηκαν περισσότερα, απ’ ό,τι θα μπορούσε να αντέξει οποιοσδήποτε άλλος λαός της Ευρώπης. Ο οικονομικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου, στην «Süddeutsche Zeitung», έκανε έναν απολογισμό: Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν περισσότερο απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα: «Το βιοτικό επίπεδο και η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώθηκαν περισσότερο από 50%» έγραψε. Στο 20% του ΑΕΠ υπολόγισε η ιρλανδική κεντρική τράπεζα την περιστολή των δαπανών και των φορολογικών αυξήσεων στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια – πέντε φορές περισσότερο απ’ ό,τι στην Ισπανία και στην Πορτογαλία μαζί.

Σε ποιο τρελό διανοητικό οικοδόμημα έχουμε χαθεί αλήθεια; Αν η Αθήνα πιεστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και με αυτόν τον τρόπο κηρύξει στάση πληρωμών, όλα τα δανειακά πακέτα προς την Ελλάδα θα πήγαιναν χαμένα – μόνο το πρώτο πακέτο διάσωσης ήταν συνολικού ύψους 110 δις ευρώ. Με άλλα λόγια: Κερδίζουμε, από τόκους και τόκους επί επιτοκίων, αν πετύχει η ελληνική διάσωση – θα τα χάσουμε όμως όλα σε περίπτωση αποτυχίας της. Με πιο απλά λόγια ακόμα: Δεν θα εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά θα πληρώσουμε, αν φύγει η Ελλάδα. Η χώρα, που θα είχε εξωθηθεί στην εξαθλίωση, θα δικαιούτο επίσης βοήθεια συμπαράστασης από την ΕΕ, επειδή θα εξακολουθούσε να ανήκει σ’ αυτήν. Η καταστροφή θα στοίχιζε λοιπόν ακόμα πιο ακριβά. Το να προπαγανδίζει κανείς την έξοδο της Ελλάδας θορυβωδώς είναι τόσο παράλογο, που πονάει.
Σε περίπου 300 δις ευρώ ανέρχεται το δημόσιο χρέος των Ελλήνων. Μόνο η διάσωσης της υπερχρεωμένης Hypo Real Estate (HRE) κόστισε στο γερμανικό Δημόσιο περίπου 200 δις ευρώ. Πιεζόμαστε πέραν των δυνατοτήτων μας; Αυτός είναι ένας χονδροειδής ισχυρισμός. Η Ευρώπη αρχίζει στην Αθήνα - και εκεί θα τελειώσει, αν κερδίσουν όσοι είναι ιστορικά τυφλοί».

ΒΗΜΑτης Ελίνας Γαληνού
Φέτος, η μνήμη για την καταστροφή της Σμύρνης και τις ανταλλαγές πληθυσμών, τιμάται ιδιαίτερα μέσω πολλών εκδηλώσεων, όπου προβάλλονται μαρτυρίες και ντοκουμέντα γνωστά και άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Και ειδικά αυτές τις ημέρες που ο Αύγουστος μας αποχαιρετά, όλοι οι Ελληνες κάτι θυμούνται και μελαγχολούν ίσως περισσότερο από άλλες χρονιές. Γιατί εκείνη η εθνική συμφορά παρ΄ όλο που συνέβη έξω από τα τυπικά όρια του ελληνικού κράτους, δεν άφησε καμιά γωνιά της Ελλάδας ανέγγιχτη και αλώβητη... Ποιός Ελληνας άλλωστε θα μπορούσε να μένει αδιάφορος όταν η τραγωδία χτυπάει τον ελληνισμό, όπου κι΄αν είναι;
Όμως η τραγωδία αυτή, δεν αφορούσε απλά και μόνο τον ελληνισμό της διασποράς ή των πάλαι ποτέ αλύτρωτων περιοχών του. Δεν αφορούσε μονάχα τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους και σκόρπισαν "σαν τα τρελλά πουλιά". Αφορούσε την ίδια την υπόστασή μας ως κράτος και τις σχέσεις μας με τους αποκαλούμενους "συμμάχους", στους οποίους ελπίζαμε υποστήριξη και προστασία από τον προαιώνιο εχθρό μας, την Τουρκία...Η μοίρα της Ελλάδας από τότε που στερεώθηκε ως κράτος-εδώ και περίπου διακόσια χρόνια-ανέκαθεν εμφάνιζε κάποιες σταθερές, οι οποίες είτε απέβαιναν προς όφελός της, είτε την επηρέαζαν καταστροφικά. Αρχής γενομένης από τις Προστάτιδες Δυνάμεις, το μικρό κρατίδιο που ονομάστηκε "Ελλάς" μετά την Επανάσταση του 21, δεν έπαψε να τρικλίζει σαν τον σακάτη που παλεύει να βρεί τον βηματισμό του και μόλις σταθεί στα πόδια του, κάποιος τον ρίχνει ξανά. Οι ξένοι ναί μεν μας συνέτρεξαν ώστε να απελευθερωθούμε από τους Τούρκους, πλήν όμως δεν μας ήθελαν ποτέ αυτάρκεις και αυτοδύναμους. Αυτό φαίνεται από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, όπου οι εμφύλιοι σπαραγμοί ξεσπούσαν αμέσως μετά από κάθε σημαντικό βήμα αυτονόμησής μας. Φαίνεται και απ΄όλη την εξέλιξη που είχαμε μέσα στον 19ο αιώνα και τον 20ο, για να φτάσουμε σήμερα στον 21ο, να είμαστε στον ίδιο περίπου παρανομαστή...
"Τότε σε τι μπορούν να ωφελήσουν όλες αυτές οι επέτειοι, οι προβολές ντοκυμαντέρ, το άνοιγμα των αρχείων και όλη αυτή η παράθεση ιστορικών στοιχείων, στην οποία είμαστε οπωσδήποτε πλούσιοι..." αναρωτιούνται μερικοί πρακτικά σκεπτόμενοι. Οσο κι΄αν αισθανόμαστε αποδομητική αυτή τη σκέψη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι τόσο αβάσιμη. Πράγματι, η αναμόχλευση της ιστορικής μνήμης, αν δεν έχει κάποιο πρακτικό αντίκρυσμα, καταλήγει ένα αναμάσημα, για άλλους γοητευτικό και για άλλους επώδυνο, ή και βαρετό ακόμα. Το χειρότερο όμως είναι, ότι περνώντας ο χρόνος που μπορούσε να ωφελήσει ως προς την καιρολογική αποτίμηση των συγκυριών και στοιχείων, δεν αξιοποιείται επωφελώς για κανέναν.
Σήμερα, 90 χρόνια μετά την εθνική τραγωδία, βλέπουμε να παρεμβάλλονται ανάμεσα, κι΄άλλες εθνικές τραγωδίες της Ελλάδας με αποκορύφωμα το Κυπριακό. Βλέπουμε δεδομένα που μας κάνουν ν΄αμφιβάλλουμε αν η Ελλάδα θα είναι ίδια και του χρόνου τέτοια εποχή. Μέσα στην δίνη μιας τρομερής οικονομικής κρίσης, απολύτως εξαρτημένοι από τους ευρωπαίους δανειστές, η χώρα βάλλεται πανταχόθεν καθώς γείτονες και αλλότρια συμφέροντα, ερίζουν πάνω στο τραυματισμένο της κορμί. Η πανέμορφη αυτή χώρα, που αναπτύχθηκε στην ομορφότερη γωνιά της Μεσογείου, υπήρξε ανέκαθεν το μήλο της έριδος για πολλούς και διάφορους. Το ίδιο παραμένει και τώρα, παρ΄όλο που το τελευταίο διάστημα, τα εξωτερικά μας ζητήματα δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας-κακώς βέβαια. Κι΄ο Θεός να διαψεύσει τους φόβους μας ότι θα ξυπνήσουμε μια μέρα με κάτι ακόμα χαμένο, επειδή αλλού κοιτάγαμε και απ΄αλλού θα μας έχει βρεί τελικά...Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι δεν διδασκόμαστε
ιστορικά από τις τραγωδίες, κι΄ας ξέρουμε να τις γιορτάζουμε..Δεν ξέρουμε όμως αν διδάσκονται και οι άλλοι, οι "σύμμαχοι", οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στων οποίων την υποτιθέμενη οικογένεια, ανήκουμε ακόμα. Αλήθεια, τόσα χρόνια εταίροι μέσα στην ΕΕ, γιατί δεν επωφεληθήκαμε να ξανακοιτάξουμε μαζί την Ιστορία εκείνης της περιόδου, για να αναζητήσουμε όλοι τι πήγε στραβά; Αλίμονο, ο σπόρος του διχασμού που καλλιεργήθηκε τεχνηέντως μέσα στην ελληνική κοινωνία τότε, φαίνεται ότι δεν αποτετανώθηκε κι΄ας πέρασαν τόσα χρόνια. Ακόμα σήμερα, διχάζονται ριζικά οι απόψεις για τους βασιλικούς ή τους βενιζελικούς και στο τέλος, χανόμαστε μέσα στην ομίχλη των συγκρούσεων...Κι΄αν διώξαμε τους βασιλιάδες επειδή τους θεωρήσαμε "δοτούς από τις ευρωπαικές αυλές", δεν ρωτάμε γιατί και πώς οι αγγλογάλλοι πούλησαν τον Βενιζέλο, για να μην αντιστρατευτούν τον Κεμάλ; Δεν κοιτάμε ακόμα ποιό ήταν το υπόβαθρο των διπλωματικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, όταν υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία μας δεσμεύσει μέχρι σήμερα;

Η εθνική τραγωδία του 1922, αφορά κυρίως τον Ελληνισμό που ήταν το κυριότερο θύμα της, και άρα, η ιστορική της μνήμη είναι βασικά δική μας υπόθεση. Εμείς θεωρείται ότι πληρώσαμε τις αδυναμίες μας, τους πολιτικούς μας διχασμούς, τα σφάλματα των στρατιωτικών και την άκαιρη διεκδίκηση της Μεγάλης Ιδέας από τον Βενιζέλο. Ναί, αλλά δεν ήμασταν οι μόνοι υπαίτιοι, αφού ο ρόλος των ξένων προς αυτό το ζήτημα, υπήρξε καθοριστικός και καίριος. Και βεβαίως, καθόλου άμωμος όσον αφορά την καταστροφική έκβαση που είχε για την ίδια την Ελλάδα...Ανέκαθεν οι σχέσεις Ελλάδας-Ευρώπης ήταν διφορούμενες, ανέκαθεν η τακτική της Ευρώπης προς εμάς ήταν η ίδια που βλέπουμε και σήμερα "Μαστίγιο και καρότο"...Αρα, δεν έγινε ούτε ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά...
Οσο για την Τουρκία, εκεί δεν χρειάζονται πια και πολλές αναλύσεις, γιατί τα πράγματα ήταν και είναι ξεκάθαρα. Ο,τι και να κάνουμε, όσο και να θέλουμε να υπερβούμε τις τραγωδίες που μας έχει φορτώσει η γείτονα, στα ίδια πάντα θα καταλήγουμε. Μόνο αν όλοι αποφασίσουν να ξανακοιτάξουν την Ιστορία όλοι κατάματα και να δεχτούν τα γεγονότα και τα αίτια έτσι όπως ήταν, θα υπάρξει ελπίδα να ξεπεράσουμε το μαύρο παρελθόν και τις διαφορές μας. Ισως και να μπορέσουμε βέβαια κάποτε να ξεπεράσουμε το 1922, αλλά αυτό θα σταθεί μονάχα πάνω στην ιστορική αλήθεια. Αλλιώς, θα στριφογυρίζουμε μονίμως στα ίδια και οι πληγές θα συνεχίζουν να αιμμοραγούν...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7130.html#.UEA2c8HN81cΓράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Σήμερα 24 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίο ορισμένα σχολικά βιβλία αρνούνται να παρουσιάσουν ως ιερομόναχο και τον εμφανίζουν σαν ένα διαφωτιστή δυτικού τύπου. Ο Πατροκοσμάς μαρτύρησε στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου στις 24.8. 1779 αφού περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για να εμποδίσει τον εξισλαμισμό των υποδούλων. Έχουμε χρέος προς τη ιερή μνήμη του να ακολουθούμε τα διδάγματά του ως προς το ελληνορθόδοξο περιεχόμενο της παιδείας.
Έχουμε επίσης χρέος να…

κρατήσουμε ζωντανό και ελεύθερο τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και γενικότερα της Αλβανίας. Με τον τίτλο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ είχε διοργανώσει δύο αξιομνημόνευτα επιστημονικά συνέδρια τέτοιες ημέρες το 1987 και το 1989 ο αοίδιμος Ιεράρχης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός. Τιμώντας τη μνήμη του Αγίου αλλά και του Μητροπολίτου καταγράφω τους ακόλουθους προβληματισμούς:

Παρά την εναλλαγή των δεξιών και των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων στα Τίρανα, υπάρχει μία καχυποψία της κεντρικής εξουσίας προς τους Βορειοηπειρώτες και προς την Ελλάδα. Η Αλβανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρ. Ένωση και ζητεί να ανοίξουν οι κρουνοί των ΕΥΡΩ, όμως αρνείται να φερθεί ως ευρωπαϊκή χώρα απέναντι στους πολίτες της που δηλώνουν Έλληνες.

Θυμίζω τα κυριότερα προβλήματα.
1) Διατηρούνται ακόμη οι μειονοτικές ζώνες, τις οποίες είχε αυθαίρετα καθορίσει το κομμουνιστικό καθεστώς. Μόνον 25.000 Βορειοηπειρώτες αναγνωρίζονται το 2012 ως Έλληνες, ενώ μεγάλα τμήματα του Ελληνισμού στον Αυλώνα, τη Χειμάρρα, την Κορυτσά, την πόλη του Αργυροκάστρου και αλλού δεν αναγνωρίζονται από τις αρχές. Πρέπει η Αλβανία να πιεσθεί να αναγνωρίσει τον Ελληνισμό σε όλη τη γεωγραφική και πληθυσμιακή του έκταση.

2) Συνέπεια του προηγουμένου είναι και η απαγόρευση ίδρυσης Ελληνικών Σχολείων σε όλα τα μέρη όπου ζουν Έλληνες. Μόνο στην αυθαίρετη μειονοτική ζώνη λειτουργούν δημοτικά σχολεία για τα Ελληνόπουλα. Και εκεί, όμως, βλέπουμε βιβλία που τυπώνονται στα Τίρανα να καλλιεργούν ανθελληνικό κλίμα.

3) Τα αλβανικά δικαστήρια αναγνωρίζουν ψευδείς τίτλους ιδιοκτησίας σε απογόνους πασάδων και μεγαλοτσιφλικάδων στερώντας τη γη από τους Βορειοηπειρώτες. Σε άλλα παραλιακά σημεία γκρεμίζονται, χωρίς νόμιμη δικαιολογία ακίνητα Ελλήνων. Πρόκειται για συστηματική υφαρπαγή της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών.

4) Η ελληνική γλώσσα δεν επιτρέπεται αν χρησιμοποιείται σε πινακίδες των περιοχών όπου ζει ο Ελληνισμός. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των Ελλήνων διώκονται «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Παράδειγμα ο Βασίλης Μπολάνος, Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Δήμαρχος Χειμάρρας.

5) Το κακό κλίμα επιτείνει η εμμονή των μεγάλων αλβανικών κομμάτων στο ζήτημα των Τσάμηδων. Απειλούν να … δικάσουν την Ελλάδα ενώπιον Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, διότι η χώρα μας δεν δέχεται να κάνει εισαγωγή μειονότητας και να φέρει πίσω τα παιδιά των εγκληματιών πολέμου Μουσουλμάνων Τσάμηδων που συνεργάσθηκαν με τους κατακτητές το 1941-44.

6) Τέλος είναι ύπουλη η αλβανική πολιτική προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ενώ σταμάτησαν οι χοντροκομμένες παρεμβάσεις εις βάρος του θαυμαστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, έχουμε συνεχή φαινόμενα καταστροφών εις βάρος Ναών, Μονών και εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.

Η Αθήνα πρέπει να παρακινήσει τους Βορειοηπειρώτες να μη διχάζονται με κομματικά κριτήρια. Είναι επίσης ευθύνη μας να αγκαλιάσουμε τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό της Αυλώνας και της Κορυτσάς, που παραμένει πιστός στην Ορθοδοξία και την ελληνική καταγωγή του, αν και μιλά άλλο γλωσσικό ιδίωμα. Οι Βλάχοι είναι γηγενείς Έλληνες της Πίνδου, όπως έχουν αποδείξει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κούμας και ο σύγχρονος Βαλκανιολόγος Αχιλλεύς Λαζάρου. Στη διάρκεια της Ρωμαιοκρατίας αυτοί οι ορεσίβιοι Έλληνες ανέμιξαν την ελληνική με λατινικές λέξεις. Οι Βλάχοι της Βορείου Ηπείρου έδωσαν στον Ελληνισμό μεγάλους ευεργέτες και ανέδειξαν μία από τις πνευματικές πρωτεύουσες του υποδούλου Ελληνισμού, τη Μοσχόπολη ( σημερινό Βοσκοπόγιε).

Κ.Χ. 16.8.2012
http://www.deropoli.com/?p=10373


Δείτε και διαβάστε την συνέχεια
http://www.ipetitions.com/petition/elliniki_aoz/

http://www.lygeros.org/articles?n=10101&l=grΥπολογισμός όγκου υδριτών στην ελληνική ΑΟΖ και γεωοικονομική σημασία

Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Ι. Υπολογισμός αποθεμάτων υδριτών

Με βάση την εικόνα 1 αν θεωρήσουμε, σε πρώτη προσέγγιση βέβαια, ότι το μήκος της περιοχής των υδριτών είναι 1000km και το πλάτος τους, εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι 200km, τότε η επιφάνεια που καλύπτεται από τους υδρίτες είναι 200000 km2. Αν πάλι, με βάση την εικόνα 1, θεωρήσουμε ότι το μέσο πάχος των υδριτών είναι 150 μέτρα, τότε ο όγκος των υδριτών συν τις συμπαρομαρτούσες μάζες ιλύος είναι 30000km3. Τα 30000km3 ισοδυναμούν με 30x1012m3 ή 30 Τρισεκατομμύριο m3. Αυτός είναι ο όγκος του στερεοποιημένου μεθανίου, δηλαδή του υδρίτη, και της συμπαρομαρτούσας ιλύος. Ο καθαρός υδρίτης είναι το 1,1 % του όγκου, ήτοι 0.3 Τρισεκατομμύριο m3. Τα 0.3m3 υδρίτη x 167m3 φυσικού αερίου/ κυβικό μέτρο υδρίτη ισοδυναμούν με 50,1 Τρισεκατομμύριο m3 φυσικού αερίου. Αν γίνουν καλύτεροι υπολογισμοί όσον αφορά στο πάχος των υδριτών πάντα με βάση την εικόνα 1 αλλά και με νέες έρευνες, θα έχουμε ακριβέστερες εκτιμήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι αυτοί οι υπολογισμοί αφορούν τους υδρίτες πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας. Έχουμε όμως και υδρίτες κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Μόνο που εδώ χρειάζονται άλλοι υπολογισμοί.

ΙΙ. Οικονομικά οφέλη με βάση την ύπαρξη φυσικού αερίου

Επειδή τα 1000 κυβικά πόδια αντιστοιχούν με 1Gj που εκτιμούμε ότι το 2030 θα έχει $10/ Gj η αξία του κοιτάσματος των υδριτών εκτιμάται ως εξής 50 Τρισεκατομμύριο m3 φυσικού αερίου x 35.315 κυβικά πόδια/ m3 φυσικού αερίου = 1765.75 Τρισεκατομμύριο Κυβικά πόδια x $10/1000 κυβικά πόδια =$17, 65 Τρισεκατομμύριο. Η Ελλάδα θα πάρει, κατά μέσο όρο, το 10% στα 100 χρόνια εκμετάλλευσης δηλαδή $1,765 Τρισεκατομμύριο στα 100 χρόνια. Εκτιμούμε ότι η φορολογία θα είναι για τα πρώτα 33 χρόνια 0%, για τα επόμενα 33 χρόνια 10% και τα τελευταία 33 χρόνια 20% διότι η διάρκεια ζωής του κοιτάσματος είναι 100 χρόνια. Μία χοντρική εκτίμηση είναι ότι κάθε χρόνο θα εξάγουμε 500 Δισεκατομμύρια m3 φυσικού αερίου κυρίως στην Ευρώπη. Αν εξάγουμε λιγότερα τότε η διάρκεια της εκμετάλλευσης θα είναι μεγαλύτερη με περισσότερα οφέλη για την ελληνική οικονομία. Βεβαίως θα χρειαστεί να κατασκευαστούν τουλάχιστον 6 αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου από Κρήτη προς την Ευρώπη, χωρίς να συνεκτιμήσουμε ότι θα χρειαστούν άλλοι τόσοι για να μεταφερθεί το σχιστολιθικό φυσικό αέριο του Ισραήλ προς την Ευρώπη. Άρα πέραν της οικονομικής ευμάρειας που αποκτά η Ελλάδα αποκτούμε και τρομακτικά μεγάλη γεωπολιτική δύναμη για τα επόμενα 100-130 χρόνια εξ’ αιτίας της εκμετάλλευσης των υδριτών. Για να γίνουν όμως όλα, χρειάζεται να κάνουμε το πρώτο βήμα διότι ο μεγάλος δρόμος αρχίζει με αυτό. Και αυτό το πρώτο βήμα αρχίζει με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Για να συνεχίσουμε εντατικά με σεισμικές έρευνες στην ΑΟΖ μας.


http://www.lygeros.org/articles?n=10105&l=gr
Απόφαση σοκ για χιλιάδες συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εποχικούς υπαλλήλους, αλλά και υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνει το βασικό σενάριο για το πακέτο των νέων μέτρων που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το βράδυ της Τετάρτης.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στο πακέτο βαθιάς λιτότητας και ύφεσης περιλαμβάνεται και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι εάν καταργηθούν πλήρως τα δώρα και το καλοκαιρινό επίδομα για τους συνταξιούχους, τότε οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν από τα 1.000 ευρώ και άνω.
Ενώ, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.

Στο βασικό σενάριο για το πακέτο των μέτρων, η καθαρή εξοικονόμηση από τις περικοπές στις συντάξεις ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ (δηλαδή συνολικές περικοπές 7 δισ. ευρώ), ενώ από τις περικοπές των επιδομάτων η εξοικονόμηση είναι 1,5 δισ. ευρώ (γι' αυτό το λόγο η αρχική πρόταση για μείωση του ποσού των επιδομάτων που λαμβάνουν οι εποχικοί άνεργοι μετατράπηκε σε πλήρη κατάργηση).
Επίσης, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου (1.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά), η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα, καθώς και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες, καθώς άρχισε στις 8 το βράδυ χθες και τέλειωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.Η συγκυβέρνηση των ξεπουλημένων δείχνει το εφιαλτικό της πρόσωπο

Οι μισοί Έλληνες φαίνεται ότι παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης αποφαίνονται οι ειδικοί. Ανησυχητικό είναι ότι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν πως επηρεάστηκαν από την κρίση αγγίζει το 47%. Από αυτούς, το 59% εμφανίζει κατάθλιψη και το 50,7% εμφανίζει άγχος -στρες. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέπτονται την αυτοκτονία…
Έκοψαν μισθούς, τσεκούρωσαν συντάξεις, δημιούργησαν 1.000.000 ανέργους, ανάγκασαν τους Έλληνες να στήνονται στις ουρές των συσσιτίων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο, να κοιμούνται στο δρόμο, να ξεπαγιάζουν γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο… Νέοι να μεταναστεύουν και όσοι μένουν να οδηγούνται στην κατάθλιψη και στο μαρασμό, άνεργοι και επιχειρηματίες να οδηγούνται στην αυτοκτονία…. Και όλα αυτά, για να πληρώσουμε τα σπασμένα, των ξευτιλισμένων πολιτικών, που κατάκλεψαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, που συναλλάχτηκαν με απατεώνες και νταβατζήδες, που μετέτρεψαν το δημόσιο χρήμα σε βίλες, κότερα και καταθέσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες του εξωτερικού.
Τα λαμόγια οι πολιτικοί, που κατέστρεψαν μια χώρα ολόκληρη και οδήγησαν το λαό της στην απόγνωση και στην εξαθλίωση…

ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…


ΟΥ, ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΓΕΛΟΙΕ ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

30 Σεπ 2011
Ακούστε τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τα μέτρα της τότε κυβέρνησης.
Δεν θα πιστεύτε αυτά που βλέπετε και ακούτε...http://harryklynn.blogspot.gr/
Γυαλίζει το μάτι τους για εξουσία και φεράρι.
Δήθεν αριστεροί που είναι έτοιμοι να αρπάξουν με βία τα τελευταία ευρώ από την γριούλα την ώρα που την περνάνε απέναντι- για να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία του καλού σαμαρείτη της Αριστεράς- αλλά ταυτόχρονα την απειλούν με το μαχαίρι στα πλευρά.

Καβαλάνε λοιπόν το ουράνιο τόξο της ματαιοδοξίας και του προσωπικού ευδαιμονισμού και δίνουν ρεσιτάλ αμοραλισμού.
Παθαίνεις εγκεφαλικό όταν βλέπεις τον Κουβέλη να υπερασπίζεται το κτήνος του Δημοσίου την ίδια ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της γριούλας που κρέμεται στους τενεκέδες των σκουπιδιών για να ψαρέψει την τροφή της.
Ο Ψαριανός προκαλεί φωτογραφιζόμενος με φεράρι και ο Καληνυχτάκιας εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος από συνοδός κυριών στα μπουζούκια κατέληξε στην αγκαλιά της Αλεξίας Μπακογιάννη.

http://bit.ly/PSVFb9


Αντώνης Σαμαράς ονομάζεται ο νέος Αρχηγός της στη θέση του Γεωργίου Παπανδρέου - Ποια είναι τα χτυπήματα της αιμοσταγούς αυτής οργάνωσης!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr
Μίλησε πάλι σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, για το «Λόμπι της Δραχμής», αναφέροντας ότι αυτό είναι ο αντίπαλος της χώρας! Φαίνεται λοιπόν, ότι εδώ και τρία χρόνια που μιλάω και γράφω για την οικονομική θεωρία της επιστροφής μας στο Εθνικό μας νόμισμα, ανήκω σε κάποιο λόμπι και δε … το γνωρίζω!!!

Την θεωρία μου ως οικονομολόγος, την στήριξα με επιχειρήματα κι όχι με συνθήματα, βασισμένος πάντα στις Αρχές της Οικονομικής επιστήμης, την οποία σπούδασε κι ο Αντώνης Σαμαράς!

Φαίνεται όμως, ότι όσο το κόμμα του ήθελε να ρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης την γνώριζε την θεωρία μου αυτή, γι αυτό και κατακεραύνωνε το μνημόνιο και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Μόλις έριξε το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου, την … ξέχασε! Και όχι απλά την ξέχασε αλλά υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που τόσο σφοδρά πολεμούσε!

Το 2010, είχα πει σε μια συνέντευξή μου, ότι αν φύγουμε από το ευρώ, θα υπάρχουν μεν αναταράξεις, αλλά σε δύο χρόνια θα επέλθει η ανάκαμψη!

Ηδη βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της κρίσης και η κατάσταση με την πολιτική που υποστηρίζει η Τρόικα και η Τρόικα Εσωτερικού με Πρωθυπουργό τον Οικονομολόγο Αντωνη Σαμαρά, έχει αποτύχει οικτρά και απλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος!

Το περίφημο λόμπι της δραχμής που επικαλείται ο Πρωθυπουργός, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι φωνές των υγιών οικονομολόγων που γνωρίζουν τούτο:

Για να κάνεις ανάπτυξη, σε μια περίοδο που η οικονομία καταστρέφεται, πρέπει να μεγαλώσεις το τμήμα του ΑΕΠ, που αφορά στην πρωτογενή παραγωγή πρώτων υλών και προϊόντων καθώς και υπηρεσιών! Πρέπει να εγκαταστήσεις νέα εργοστάσια που παράγουν προϊόντα που μέχρι χτες τα αγόραζες από τρίτες χώρες!

Αυτό χρειάζεται όμως κεφάλαια ή πρόσβαση σε δανεισμό!

ΜΕ την παραμονή μας στο ευρώ, δεν μπορέσαμε να βρούμε δάνεια για επενδύσεις αλλά ούτε κι επενδυτές!

Πολύ περισσότερο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε «πλασματικό» πληθωριστικό χρήμα, έτσι ώστε να υπάρξει μια αύξηση στην κυκλοφορική ταχύτητα του χρήματος!

ΔΗΛΑΔΗ, δεν κάναμε τίποτα επί τρία χρόνια γιατί έτσι ήθελαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας!

Το πείραμα με την Ελλάδα, συνεχίζεται !

Και ο Πρωθυπουργός μας, ξέχασε τα οικονομικά που έμαθε στο πανεπιστήμιο!

Αλλά σήμερα, θα στείλω ένα μήνυμα στον Καλαματιανό μας Πρωθυπουργό!

Ας υποθέσουμε ότι αντίπαλος της χώρας είναι το λόμπι της δραχμής! Ότι όντως υπάρχει ένας τέτοιος φορέας που θέλει να επιστρέψει η χώρα στο παλιό της νόμισμα με αποτέλεσμα να κερδίσουν εκατομμύρια, όπως είπε και σε ένα κοινό μας φίλο, τώρα τελευταία που πήγε στην Πύλο !!!!

Το λόμπι αυτό, μέχρι σήμερα, δεν κατέγραψε κάποιο ... νεκρό!

Δεν έγινε η αιτία να χάσει κάποιος συνάνθρωπός μας τη ζωή του, την περιουσία του ή την αξιοπρέπειά του!!!

Από την άλλη, υπάρχει μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, με οικονομικούς δολοφόνους, τραπεζίτες , τοκογλύφους, στρατούς ολάκερους από απατεώνες και βρικόλακες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη!

Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση, για την οποία υπάρχουν χιλιάδες βίντεο στο διαδίκτυο, είναι μία και μοναδική! Και σε άρθρο μου την είχα βαφτίσει «η Σέχτα του Ευρώ» [Σχετικό άρθρο ΕΔΩ]!

Η Σέχτα του ευρώ, είναι μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση που βασικό της στέλεχος στην Ελλάδα ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου , ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και εχάτως ο Αντώνης Σαμαράς!

Η Σέχτα του Ευρώ, δολοφόνησε κι εξακολουθεί να δολοφονεί ανύποπτους πολίτες καθημερινά!


Τα χτυπήματα της αιμοσταγούς οργάνωσης Σέχτα του Ευρώ

Η Σέχτα στην οποία έχει τεθεί οπλαρχηγός ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είναι υπεύθυνη για την δολοφονία 3.000 συμπολιτών μας, που δεν άντεξαν την στοργική φροντίδα του κράτους και επέλεξαν να αυτοκτονήσουν!

Η "Σέχτα του Ευρώ", σε αντίθεση με το "λόμπι της δραχμής", έχει βάψει τα χέρια της με αίμα!

Δεν είναι απλά ηθικός αυτουργός για όλους αυτούς τους θανάτους αλλά είναι ο δολοφόνος όλων αυτών!

Όπως είναι υπεύθυνη για το 23% της ανεργίας!

Για τα 20.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις

Για το 35% της μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου

Για την διάλυση χιλιάδων οικογενειών

Για την εξάπλωση της πορνείας στην Ελλάδα

Για την δημιουργία του λαθρομεταναστευτικού

Για την καταλήστευση των δημόσιων ταμείων

Για τους χιλιάδες Τσοχατζόπουλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Για την χαμένη αξιοπρέπεια της Ελλάδος στο Εξωτερικό!
Συνεπώς Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, ακόμη κι αν υπάρχει αυτό που ονομάζεις "Λόμπι της Δραχμή"ς, είναι μια … «οργάνωση», η οποία δεν φταίει για τίποτα σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας!

Αντίθετα, η Σέχτα του Ευρώ, πρέπει να απαντήσει για ΟΛΑ τα εγκλήματα που έκανε και σύντομα, θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους όσους, σκότωσαν, ρήμαξαν κι εξευτέλισαν τους Ελληνες πολίτες!

Γι αυτό να είσαι σίγουρος!

Κι αν σε φτιάχνει Πρωθυπουργέ, η ατάκα «Λόμπι», είμαι βέβαιος, ότι συγκυβερνάς με Λομπίστες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και Λομπίστες της Μέρκελ και του Σημίτη!

Κι αυτό πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι ιδιαίτερα υπερήφανος, μιας και συγκυβερνάς μαζί μ αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την καταστροφή της χώρας και την καταλήστευσή της! Η ξέχασες πάλι, ότι συγκυβερνάς με το ΠΑΣΟΚ;;;

Δυο μήνες πρωθυπουργός και έκανε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μόλις χτες! Και γιατί να κάνει υπουργικά συμβούλια, αφού οι αποφάσεις έρχονται πακέτο από τη Γερμανία;;;

«H Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να τρώει τα παιδιά της», τόλμησε και είπε στην ομιλία του σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς! Θα μπορούσε άραγε, να συνατήσει τον γιο του φαρμακοποιού που τίναξε τα μυαλά του στον αέρα έξω από τη Βουλή, και να του πει αυτή την ατάκα;

Θα μπορούσες Πρωθυπουργέ της Ελλάδας να τον συναντήσεις και να του μιλήσεις για το … Λόμπι της δραχμής που τον … σκότωσε ;

Προσωπικά, εύχομαι στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, οικονομολόγο Αντώνη Σαμαρά από την Καλαμάτα, να έχει μια ευχάριστη συνάντηση με τον αρχηγό των οικονομικών δολοφόνων του Πλανήτη, Πολ Τόμσεν!

Άλλωστε ο λαός λέει σοφά, δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!

Κι Αντώνης Σαμαράς, κάνει το παν, για να πάρει από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον τίτλο του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης , «Σέχτα του Ευρώ»!

Η καρέκλα του αρχηγού της Σέχτας είναι δική σου!!!

Καλή επιτυχία ... Πρωθυπουργέ της Σέχτας του Ευρώ!

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=54647&type=1&kata=0


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget