1/4/2012 - 1/5/2012

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές δημιουργεί ταραχή όχι μόνο στο εσωτερικό. Και είναι δικαιολογημένη αυτή η ταραχή, διότι τα δείγματα που έχουν δώσει τα στελέχη της, ειδικά μέσω της συμμετοχής τους στο Δήμο Αθηναίων, αποτελούν δοκιμασία για τη Δημοκρατία μας. Το τελευταίο διάστημα φτάνουν ανησυχητικά μηνύματα από την Ευρώπη και την Αμερική στο υπουργείο Εξωτερικών από πραγματικούς φίλους της Ελλάδας, οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο να αντιπροσωπευτεί στη Βουλή των Ελλήνων μια παράταξη η οποία με τις ιδέες της συνδέεται με τους χειρότερους δολοφόνους του περασμένου αιώνα.

Είναι επικίνδυνο να ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα, σε μια εποχή κατά την οποία οι κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού. Μελετώντας το θέμα, όμως, και συζητώντας το «φαινόμενο» στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου οι φίλοι της Ελλάδας είναι πάρα πολλοί –και, πιστέψτε με, είναι και γνήσιοι φίλοι–, επέλεξα συνειδητά να ασχοληθώ, ενώνοντας τη φωνή μου, μαζί με όλων αυτών που δικαιολογημένα ανησυχούν για την πιθανότητα αντιπροσώπευσης της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τιμώ και σέβομαι οτιδήποτε ελεύθερα αποφασίζει ο λαός και ειδικά στις εκλογές, αλλά δικαιούμαι και να υποστηρίξω ότι θα είναι μια πολύ κακή και αρνητική εξέλιξη η εκλογή μέλους της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Και επειδή υπάρχει η πιθανότητα να κατηγορηθώ ότι μεταφέρω στο εσωτερικό απόψεις των ξένων, η απάντησή μου είναι ότι συμφωνώ απόλυτα με όλους αυτούς στο εξωτερικό που εκφράζουν φόβους και αντιρρήσεις.

Η Ευρώπη καταστράφηκε από τον ψυχοπαθή Αδόλφο Χίτλερ, η χώρα μας είχε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ ήταν ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές και εκατομμύρια Εβραίοι βρήκαν φριχτό θάνατο στην κόλαση του Άουσβιτς. Και όλα αυτά για έναν παρανοϊκό αιμοσταγή δικτάτορα. Ο Χίτλερ είναι το μίασμα της παγκόσμιας κοινωνίας και οι ιδέες του πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισχυρό τρόπο. Πρέπει να πεθάνουν, να αποβληθούν άπαξ και διά παντός.

Η Δημοκρατία δείχνει ανωτερότητα ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτή του Χίτλερ. Ενώ έπρεπε να υπάρχουν όρια και να είναι πιο σκληρή. Οι όπου Γης θαυμαστές του εκμεταλλεύονται τα αγαθά της Δημοκρατίας, χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες για να «νομιμοποιηθούν» στην ίδια τη Δημοκρατία που ο Χίτλερ κατέλυσε και στόχευε να εξαφανίσει ως πολίτευμα.

Δεν έχει δικαίωμα να μονοπωλεί τον πατριωτισμό κανείς. Και δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να αγαπούν με τον ίδιο τρόπο την Ελλάδα. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν την τάση να χαρακτηρίζουν «προδότες» όσους αμφισβητούν τις μεθοδεύσεις τους και όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, που πιστεύω ότι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Οι απόψεις τους για τους ξένους, που αναζήτησαν τον «παράδεισο» στην Ελλάδα, είναι ελκυστικές για τη μάζα, αλλά λανθασμένες. Σε ένα καλάθι δεν είναι όλα τα μήλα αστραφτερά και γευστικά. Η βία εναντίον των συνανθρώπων μας είναι απαράδεκτη πρακτική. Οι σοβαρές χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Το ελληνικό κράτος το αντιμετώπισε ως «φθηνό εργατικό προσωπικό», αυξάνοντας τα ποσοστά της ανεργίας.

Η αγανάκτηση των πολιτών για το Μνημόνιο είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Οι πολιτικοί αποδείχτηκαν ανίκανοι και οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική τραγωδία που διέρχεται από το Μάιο του 2010. Εύχομαι και ελπίζω η διαμαρτυρία των πολιτών να εκφραστεί με υπερψήφιση των κομμάτων που σέβονται τη Δημοκρατία.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό "Επίκαιρα" 19-4-2012 

Απίστευτο παρασκήνιο αυτές τις ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας…

Τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια κι ετοιμάζεται πολιτική σφαγή Σαμαρά και των ανίκανων συμβούλων του από ΑΠΑΝΤΕΣ!

Είναι σαφές πως οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από το χειρότερο ποσοστό που κατέγραψε ποτέ η ΝΔ, δηλ. του 34% του 2009, σημαίνει ΗΤΤΑ. Πόσο μάλλον όταν η ΝΔ αδυνατεί να ξεπεράσει και το 24%.

Στα γραφεία της ΝΔ τα έχουν βάψει μαύρα, όχι τόσο γιατί θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ και με άλλους ενδεχομένως, αλλά γιατί ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 6ης ΜΑΙΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, οριστικά στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας.

Η ΝΔ σέρνεται στις δημοσκοπήσεις και αν είχε αξιόπιστο αντίπαλο, σίγουρα θα... έχανε και την πρωτιά. Αλλά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου σέρνεται εξίσου.

Οι ανεπάγγελτοι σύμβουλοι του Σαμαρά αντιλήφθηκαν πλέον με κάθε λεπτομέρεια ότι όλα έχουν τελειώσει για αυτούς και ότι η πείνα τους για εξουσία δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ. Η παράδοση που υπέγραψαν όλοι μαζί στους Εβραίους τραπεζίτες κάνοντας την συγκυβέρνηση και ψηφίζοντας το Μνημόνιο ουσιαστικά θα μείνει χωρίς αντίκρισμα. Διότι είναι πολύ πιθανόν να μην επαρκεί η δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και το Μνημόνιο (ευτυχώς…) είναι στον αέρα.

Στο χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς μετέτρεψε ένα κόμμα που διεκδικούσε με αξιώσεις την αυτοδυναμία σε ένα από-κόμμα που θα δει την δύναμη του λίγο πάνω από το 20%.

Κι όλοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία, αναρωτιούνται: ΓΙΑΤΙ;

Γιατί ο Σαμαράς έσωσε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2011;

Γιατί ο Σαμαράς εκμηδένισε την εκλογική επιρροή της ΝΔ;

Ποιο ήταν το όφελος από όλα αυτά;

Με αυτό το σκεπτικό, μέλη και στελέχη του κόμματος οργανώνονται για την σφαγή της επόμενης ημέρας.

Αντί να κυνηγούν τις ψήφους, συσκέψεις επί συσκέψεων βρίσκονται σε εξέλιξη, ακόμα κι αυτή την στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο. Συσκέψεις στις οποίες αναλύονται οι κινήσεις της επόμενης ημέρας.

Τουλάχιστον τριάντα Νομαρχιακές της ΝΔ είναι έτοιμες να στασιάσουν την επόμενη ημέρα, αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα που φαίνεται. Οι υπογραφές έχουν ήδη μπει στα κείμενα.

Το ίδιο συμβαίνει και στα “μεγάλα στελέχη”, χωρίς κείμενα φυσικά για να μην καρφωθούν στους ρουφιάνους του Σαμαρά. Οι διαπραγματεύσεις και οι συναλλαγές δίνουν και παίρνουν. Όπως έκανε η Ντόρα στην προεκλογική περίοδο του 2009 για την επόμενη ημέρα.

Οι ομάδες είναι δυο. Οι καραμανλικοί και οι νεοφιλελεύθεροι. Και οι δυο θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν επί ισοις οροις την προεδρία και στην συνέχεια να διεκδικήσουν καλύτερο ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Οι καραμανλικοί (μέσω Καραμανλή ή άλλων) θεωρούν ότι μπορούν να ξαναενώσουν την κεντροδεξιά, συστεγάζοντας ξανά Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη, Καμμένο κλπ.

Οι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν ότι μπορούν να διαμορφώσουν μια μεγάλη συμμαχία των λεγόμενων μνημονιακών δυνάμεων, με την ταμπέλα του φιλοευρωπαισμού, η οποία θα περιλαμβάνει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, την Μπακογιαννη, την Δράση του Μάνου κλπ.

Οι στρατηγικές τους διαφέρουν ριζικά, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν μόνο: ότι πρέπει να απαλλαγούν τάχιστα από τον “επικίνδυνο”, όπως χαρακτηριστικά λένε, Σαμαρά, κι από το ακόμη πιο επικίνδυνο από αυτόν συνονθύλευμα ανίκανων πολανιτων που έχει μαζέψει στην ΝΔ.

Και οι μεν και οι δε, δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένας αρχηγός κόμματος εξουσίας μπορεί να κάνει τόσα λάθη μαζεμένα. Τόσες ώστε σίγουρα να καταστρέψει την πορεία του κόμματος του προς την εξουσία. Και αναφέρονται στις διαγραφές βουλευτών, την περίπτωση Συμπιλίδη, το “ξεβράκωμα” με το ντιμπέιτ και άλλα. Και φυσικά αυτό που του χρεώνουν περισσότερο είναι ότι “είναι ο κύριος υπεύθυνος της δημιουργίας του κόμματος Καμμένου που αγγίζει ποσοστά 10% πλέον”. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τραγική συγκέντρωση στις Σέρρες και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνοντας την γύμνια του Σαμαρά.

Τα μεγαλοστελέχη των τζακιών της ΝΔ δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον Σαμαρά ότι χάνουν τους θώκους υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών. Όλα μπορούν να τα συγχωρέσουν. Αυτό με τίποτα.

Κυρίως κάποιοι που έτρεξαν να υπουργοποιηθούν πρώτοι στην συγκυβέρνηση του Νοέμβρη και που ζουν μόνο και μόνο για αυτό.

Το βράδυ της 6ης Μαΐου λοιπόν, και με τα ποσοστά της ΝΔ στο 24%, θα αρχίσει η αποκαθήλωση. Με άμεσες και ευθείες βολές, πέριξ της Συγγρού και πέριξ του Ζαππείου. Ταυτόχρονα, οι περιφερειακές ΝΟΔΕ θα εξευτελίσουν τον Σαμαρά στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα αρχίσουν να συγκαλούνται τα όργανα τους, τα οποία σημειωτέον ο Σαμαράς νομίζει ότι ελέγχει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν τα ελέγχουν άλλοι. Οι Νομαρχιακές βράζουν και περιμένουν ανυπόμονα την στιγμή που αποτινάξουν την δικτατορία των εγκαθέτων πολανιτών που επέβαλλε ο Σαμαράς με το ζόρι.

Τρία πρόσωπα είναι έτοιμα να διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ. Ο ένας είναι ένας άοσμος πολίτικος, πρώην διπλωμάτης, ο οποίος θεωρεί ότι εκφράζει γενικότερες τάσεις. Ο δεύτερος είναι βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας και πρώην υπουργός, ως εκφραστής του καραμανλικού μπλοκ (και με τις ευλογίες της Ραφήνας), και ο τρίτος είναι δήμαρχος του Λεκανοπεδίου, που ευελπιστεί να εκφράσει την (κατακαημένη που πίστεψε τον Σαμαρά) λαϊκή δεξιά.

Οι συνεργάτες του Σαμαρά τα γνωρίζουν σχεδόν όλα. Ο Σαμαράς όχι, διότι του αποκρύπτουν σειρά γεγονότων. Έχουν αρχίσει και τα μαζεύουν ήδη από την Συγγρού, αναφέρουν υπάλληλοι του κόμματος που παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις. Ο Σαμαράς γυρίζει μόνος του όλη την Ελλάδα, αρνούμενος να πιστέψει την ξεφτίλα που θα πάθει, ενώ κανένας βουλευτής ή στέλεχος δεν τον βοηθάει. Όλοι κρατούν αποστάσεις, περισσότερο και από αυτές που κράτησαν από τον Καραμανλή το 2009.

Τελευταίο όπλο πανικού, η λάσπη και οι προβοκάτσιες. Αλλά η τραγική προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός που τους χαρακτηρίζει, τους εκθέτει στα μάτια όλων.

Την Κυριακή 6 Μαΐου ο Σαμαράς συνταξιοδοτείται πρόωρα. Ας πρόσεχε.

γράφει η αλεπού της Ρηγίλλης

http://harryklynn.blogspot.com/

Το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τις εθνικές εκλογές στη Θράκη δείχνουν οι Τούρκοι αφού η κρατική τους τηλεόραση έστειλε συνεργείο για να καλύψει τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνει μέχρι το πέραςτων εκλογών. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας TRT, βρέθηκε στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κομοτηνή.Το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αποτελούνταν από τρία άτομα, βρέθηκε στο χώρο της ομιλίας, συνομίλησε με τον κόσμο, ενώ η τουρκάλα δημοσιογράφος σχολίασε την ομιλία με μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνεργείο του TRT θα βρίσκεται στην Θράκη μέχρι τις εκλογές.

Διαβάστε το προκλητικό ρεπορτάζ του TRT από την Κομοτηνή, που κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα” και “Τούρκους βουλευτές” στην Ελληνική Βουλή, και μεις καθόμαστε και τους… φιλοξενούμε:

«Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Μάιου, στην Ελλάδα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στην Δυτική Θράκη.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο βουλευτής Ροδόπης Ahmet Hacıosman, που έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

Η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, σχεδιάζει να βγάλει τουλάχιστον δύο Τούρκους βουλευτές στην ελληνική βουλή, ενώ δόθηκε ώθηση στην εκστρατεία «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο» που ξεκίνησε στην περιοχή.

Ο βουλευτής Ahmet Hacıosman, ο οποίος εκλέχθηκε δύο φορές με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, θέτει ξανά υποψηφιότητα και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπει στην ελληνική βουλή.

Ο Ahmet Hacıosman, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber είπε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να στείλουν έναν εκπρόσωπο στη βουλή.

Ο Hacıosman σημείωσε επίσης ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για την ενότητα και την συσπείρωση της τουρκικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική μειονότητα πρέπει να βγει νικηφόρα από αυτές τις εκλογές.

«Σε αυτές τις δύσκολες μέρες αυτής της χώρας, πρέπει να υπάρξει ένας εκπρόσωπος που θα φέρνει στην επικαιρότητα τα προβλήματα των ανθρώπων μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που θα αναζητά λύσεις και θα γίνει η φωνή τους. Γι’ αυτό λέω στους ανθρώπους μας να προσέλθουν στις κάλπες, να μην μείνει η μειονότητα μας χωρίς βουλευτή».Κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εκπροσωπήθηκαν στη βουλή με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ahmet Hacıosman και Çetin Mandacı».

Είδατε πουθενά να αναφέρονται σε Έλληνες μουσουλμάνους; Ξεκάθαρα δηλώνουν την πάση θυσία είσοδο τούρκων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με προοπτική να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Άγκυρας και όχι της ελληνικής πολιτείας ως οφείλουν Έλληνες βουλευτές. Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους,τα ελληνικά κόμματα που τους διαλέγουν για υποψήφιους δεν έχουν ευθύνη;

Όσο για το κ.Χατζηοσμάν ας γνωρίζει ότι οι βουλευτικές αποδοχές πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού και όχι από το τουρκικό δημόσιο,και πληρώνονται για να είναι βουλευτής όχι απεσταλμένος ξένου κράτους, δεν είναι πρέσβυς ο κ.Χατζηοσμάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, εδώ και μερικούς μήνες έχει συγκροτηθεί μια κίνηση απλών πολιτών, πέρα και πάνω από κόμματα (αυτή είναι η μεγάλη δύναμή της), με μοναδικό στόχο την ριζική αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της δημοκρατίας στο λαό και την συμμετοχή των απλών πολιτών άμεσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ήδη αυτή η κίνηση με την ονομασία “Πρωτοβουλία Πολιτών για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”, έχει προχωρήσει, έχει ενισχυθεί με πολίτες από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας – και όχι μόνο – και τώρα πλέον πέρασε από τα λόγια στην πράξη, ξεκινώντας δημόσια Διαβούλευση πάνω στις αναγκαίες Συνταγματικές αλλαγές, άρθρο προς άρθρο.

Έχει γίνει τώρα πια αντιληπτό και από τον πλέον δύσπιστο, ότι δημοκρατία δεν έχουμε. Αυτό που με βάση το ισχύον Σύνταγμα εμφανίζεται προς τα έξω, προς τους πολίτες, ως κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας, δεν είναι δημοκρατία αλλά μια σκληρή και κλειστή κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία με προβιά δημοκρατίας, όπου επικρατούν….. οι πολιτικές οικογένειες και τα κλάμπ των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Οι επερχόμενες εκλογές (θα το διαπιστώσετε σύντομα), δεν πρόκειται να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα. Η κρίση είναι πολύ βαθιά. Είναι κρίση πολιτειακή. Δεν λειτουργεί δυστυχώς η δημοκρατία. Δεν συμμετέχει ενεργά ο ίδιος λαός άμεσα (και όχι μέσα από τα ετεροελεγχόμενα ετεροκατευθυνόμενα κομματικά μαντριά) στον καθορισμό της τύχης του. Υπάρχει βασικό δημοκρατικό πρόβλημα στο ποιος είναι εκείνος που ελέγχει την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς. Ο λαός ή οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες και οι δανειστές;;

Μπορεί λοιπόν ο καθένας από εμάς, εφόσον πραγματικά πιστεύει ότι τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και της κακοδαιμονίας της χώρας δεν είναι οικονομικά (αυτά είναι το αποτέλεσμα) αλλά πολιτικά και στη βάση τους πολιτειακά, να συμμετάσχει στην Διαβούλευση που έχει ανοιχτεί, να εκφράσει τις απόψεις του και να κάνει τις προτάσεις του για κάθε άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος. Εδώ είναι η βάση του όλου προβλήματος.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dimosiadiavoulefsi.wordpress.com/ υπάρχει το site της Διαβούλευσης της Πρωτοβουλίας. Ειδικότερα, το site αυτό έχει έναν πίνακα περιεχομένων, με φόντο την αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπου υπάρχουν τα άρθρα του ισχύοντος Συντάγματος. Επιλέγοντας ένα άρθρο οδηγείστε στο αντίστοιχο κείμενο του άρθρου. Σε μερικά υπάρχει ήδη και επεξεργασμένη πρόταση της Πρωτοβουλίας. Το σχόλιο ή η πρόταση που θα κάνετε, μεταφέρεται αυτόματα στο facebook της Πρωτοβουλίας http://www.facebook.com/groups/neosyntagma (στο οποίο μπορείτε αν θέλετε να γίνετε φίλοι). Εκεί αρχίζει νέα συζήτηση και σχόλια, πάνω στο δικό σας σχόλιο ή πρόταση, από τους φίλους του facebook. Στη συνέχεια ειδική ομάδα της Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη κατά βάση από νομικούς και όχι μόνο, επεξεργάζεται όλες τις απόψεις και παρουσιάζει την πρόταση της Πρωτοβουλίας. Όμως ακόμα και τότε, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να ξανασυζητηθούν και να αλλάξουν.

Αυτό που σκοπείται είναι να δημιουργηθεί ένα κείμενο Νέου Συντάγματος, από καθαρή ακομμάτιστη πρωτοβουλία πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν τον εξελισσόμενο παραλογισμό και την κακοποίηση της δημοκρατίας, της χώρας και του λαού.

Εμπρός λοιπόν. Το πληκτρολόγιο είναι κοντά στον καναπέ.

Το κεντρικό site της Πρωτοβουλίας είναι: http://www.neosyntagma.net/

ΥΓ1. Η Πρωτοβουλία και η δική σας δυνατότητα παρέμβασης θα είναι εδώ και μετά την Δευτέρα 7 Μαϊου, όταν κόμματα και κομματίδια θα σας έχουν ξεχάσει και είτε θα έχουν εξαφανιστεί είτε θα έχουν διαλυθεί.

ΥΓ2. Διαδώστε μέσα από τα blogs, το facebook, το twiter κ.λ.π., το πιο πάνω μήνυμα και ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε το πολίτευμα. Να πάρουμε εμείς οι πολίτες τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στα χέρια μας. Διαφορετικά το καινούργιο δεν πρόκειται να εμφανιστεί και η ελπίδα θα χάσει το δρόμο της στους σκοτεινούς θαλάμους της διαπλοκής.

Πέτρος Χασάπης

http://olympia.gr/

Ν. Λυγερός

Το όραμα της ΑΟΖ είναι πλέον ορατό από όλους μας. Ξέρουμε όλοι τώρα ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέλησή μας η θέσπισή της. Δεν είναι καν θέμα πολιτικής βούλησης, διότι η πίεση του ελληνικού λαού είναι μεγαλύτερη. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση της θέσπισης και αυτή θα γίνει ακόμα κι αν δεν το θέλουν οι ραγιάδες και οι άλλοι. Η αλλαγή φάσης είναι απαραίτητη και γι’ αυτό το λόγο θα γίνει. Πρέπει όμως να περάσει στη Βουλή με μια πλειοψηφία που θα είναι συμβολική. Ο καθένας από τους επόμενους βουλευτές θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα συμβάλλει στην επόμενη πραγματικότητα, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα που καταπιέζουν τον ελληνικό λαό. Κάθε πολίτης θα μπορέσει να δει επιτέλους μια άσπρη μέρα. Διότι, αυτός είναι ο κεντρικός στόχος. Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι μόνο εθνικό, γεωστρατηγικό, τοποστρατηγικό αλλά και λαϊκό. Διότι μια χώρα έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, όταν ο λαός της είναι σε μαχητική και δυναμική κατάσταση. Αν ο πλούτος δεν είναι για όλους τους Έλληνες, τότε δεν έχει αξία. Το βιοτικό μας επίπεδο πρέπει ν’ αλλάξει για να πάρει θάρρος η νεολαία μας και να μην σαπίζει από τώρα στον προβληματισμό της σύνταξης και του εφάπαξ. Η ΑΟΖ θα είναι και το ηθικό του λαού μας, διότι μπορεί να χτυπήσει τη μιζέρια της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν πια να έχουμε Έλληνες γεωλόγους που να τους απαγορεύεται η έρευνα στην ελληνική επικράτεια και να προσφέρουν τις ικανότητές τους στη γειτονιά, όπως λένε μερικοί. Η ενέργεια, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο είναι για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για την πιάτσα, όποια και να είναι αυτή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν έρευνες από ξένες εταιρείες στην ελληνική θεωρητική ΑΟΖ, δίχως να υπάρχουν επίσημες άδειες από την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσους άνεργους, ενώ έχουμε στη διάθεσή μας το πλαίσιο της ΑΟΖ. Δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές μας να μην έχουν μέλλον, γιατί δεν ξέρουν προς τα πού να πάνε. Τα δεδομένα δεν είναι δεδομένα. Αλλάζουν με τη θέληση του ελληνικού λαού. Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να ξεφύγουμε από την γραφειοκρατία που μας κρατά τόσα χρόνια πίσω στον ενεργειακό τομέα. Είναι τώρα η ώρα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προκαλούν μερικοί, για να δικαιολογήσουν την αναποτελεσματικότητά τους. Δεν μας ενδιαφέρει η τελευταία, αρκεί και αυτοί να προσπαθήσουν να συμβάλλουν σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Η ΑΟΖ ανήκει στο μέλλον του ελληνισμού. Πρέπει να πάψει η ηττοπάθεια, είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας. Φτάνει πια η μιζέρια. Έχουμε μαζί μας το χρόνο και το απέραντο γαλάζιο. Ας κινηθούμε επιτέλους στρατηγικά, για να το χαρούν οι επόμενοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, όχι στο μέλλον, αλλά ήδη από τώρα.


http://www.lygeros.org/articles.php?n=9306&l=gr

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές, σε δημοσκόπησεις που παρήγγειλε ξένη δυτική πρεσβεία για τις πέντε μεγάλες περιφέρειες του νομού Αττικής (Α', Β' Αθηνών και Υπόλοιπο Νομού) και του νομού Πειραιώς (Α' και Β' Πειραιώς), όπου οι έννοιες μεγάλα και μικρά κόμματα έχουν αντιστραφεί εντελώς!

Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πια "μεγάλα" κόμματα, αλλά τρία έως πέντε κόμματα που ξεπερνούν το 10%, με εντυπωσιακή περίπτωση το Υπόλοιπο νομού Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγράφει σχεδόν το διπλό (!) ποσοστό από το ... ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι απόλυτα έγκυρα (όπως μόνο το defencenet.gr έχει ενημέρωσει ημέρες πριν από τις διαρροές των υπόλοιπων μέσων για τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων) και έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ακόμα και στα ίδια τα στελέχη της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά στην Α Αθηνών έχουμε ποσοστά εκλογικής επιρροής (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ 13%, ΝΔ 13%, ΚΚΕ 7,6 %, ΛΑΟΣ 1,8 %, ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%, αναποφάσιστοι 14%.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία, στην Α' Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%

Στη Β' ΑΘΗΝΩΝ το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) είναι: ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΝΔ 14%, ΚΚΕ 8,3%, ΛΑΟΣ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4%, αναποφάσιστοι 18%.

Εδώ μας ενημέρωσαν ότι η "μικρή" δύναμη της Χρυσής Αυγής (που με αναγωγή θα φτάσει το 8% στην Β', σίγουρα, οφείλεται στα βόρεια προάστεια, όπου οι "καλές" περιοχές Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Πολιτεία, δίνουν ποσοστά περί το 3%, ενώ στα δυτικά προάστεια το ποσοστό πρόθεσης ψήφου φτάνει το 8%.

Στη Β'Αθηνών τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%...

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πρώην "Υπόλοιπο Αττικής"), η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έκτο κόμμα και η Χρυσή Αυγή τρίτο!: ΠΑΣΟΚ 5,7% ΝΔ 12,3 % ΚΚΕ 4,8 % ΛΑΟΣ 2,0% ΣΥΡΙΖΑ 21,1 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9%, αναποφάσιστοι 14%

Στον Πειραιά ίδια και χειρότερη η κατάσταση για τα πρώην μεγάλα κόμματα: Στην Α' ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΣΟΚ 8,5 % ΝΔ 12,0 % ΚΚΕ 10,7 % ΛΑΟΣ 1,0 % ΣΥΡΙΖΑ 13,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %, αναποφάσιστοι 15 %.

Στη Β' ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνουν πραγματική "κηδεία": ΠΑΣΟΚ 7,6 % ΝΔ 8,1 % ΚΚΕ 12,0% ΛΑΟΣ 1,8 % ΣΥΡΙΖΑ 15,4 % ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 % ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 % ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 % ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 % ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%.

Σε όλες τις περιπτώσεις το υπόλοιπο ποσοστό που μένει για την συμπλήρωση του 100% είναι τα υπόλοιπα μικρότερα, σε ποσοστά, κόμματα, το λευκό ή η άρνηση ψήφου.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αποτελέσματα προλαβαίνουν να αλλάξουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται "ανατροπή" των δημοσκοπικών ευρημάτων: Βάσει των επί μέρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, μόνο ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι είναι πιθανότερο να ρίξουν ψήφο κατά του Μνημονίου, παρά υπέρ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού πατριωτικών δυνάμεων «που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Λέσβο. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη ενός συνασπισμού εξουσίας που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους, που θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ έναντι των δανείων έως ότου ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία της χώρας, που θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων».

Επίσης προχώρησε σε κάλεσμα αμφοτέρων των πρώην ψηφοφόρων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές καθώς πλέον «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με την Αριστερά».

Οι μεν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας γιατί «ο συντηρητικός λόγος του Σαμαρά δεν δίνει καμιά απάντηση στα προβλήματα, αλλά και γιατί οι πολιτικές του κωλοτούμπες οδήγησαν στην ψήφιση και την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου και στα όσα αυτό επέφερε στο λαό».

Οι δε του ΠΑΣΟΚ, επειδή «το κόμμα Βενιζέλου τους εγκατέλειψε και καμιά σχέση δεν έχει πια με τη δημοκρατική παράταξη της δεκαετίας του 1980, το κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων, που μετατράπηκε σε κόμμα της διεθνούς διαπλοκής και τοκογλυφίας».

Από την πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος είναι μια νέα μεταπολίτευση, στηριγμένη όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Με το παιγνίδι του φόβου θα βρεθούμε αντιμέτωποι τις τελευταίες μέρες μέχρι την κάλπη. Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τους φόβους τους και τα πιο φιλόδοξα να μας στείλουν φοβισμένους στην κάλπη. -Η ΝΔ φοβάται ότι το ποσοστό της θα είναι πολύ κάτω από το ποσοστό συντριβής…του 2009, που οδήγησε σε παραίτηση τον Καραμανλή. Αυτό θα σημάνει διεργασίες μέσα στην παράταξη και σφοδρή αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι εξηγείται η μετωπική επίθεση στον Πάνο Καμμένο, που αποσπά ένα υπολογίσιμο κομμάτι από την εκλογική βάση της κεντροδεξιάς.

-Το ΠΑΣΟΚ φοβάται μια εκλογική συντριβή πέρα από κάθε πρόβλεψη. Οι δημοσκοπήσεις ειναι μαύρες για το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα ακόμα και να το ξεπεράσει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και οι σφοδρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο προσπαθεί να εμφανίσει ως δύναμη εξτρεμισμού.

-Ο Καρατζαφέρης τρέμει τη δυναμικη της Χρυσής Αυγής και του Καμμένου, που απειλούν να τον εξώσουν από τη Βουλή. Πράγμα που αν συμβεί θα οδηγήσει σίγουρα σε διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο ΛΑΟΣ.

-Το ΚΚΕ φοβάται ότι ο μισητός ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει εκλογικό άλμα και θα το εκτοπίσει από την τρίτη θέση. Πράγμα που θα σημάνει αλλαγή συσχετισμών μέσα στην αριστερά και θα βάλει σε περιπέτειες την απομονωτικη γραμμή της κ. Παπαρήγα. Και ασφαλώς θα κλονίσει τη θέση της, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα μόνα κόμματα που δεν φαίνονται να φοβούνται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τα μικρότερα. Κι αυτό γιατι εμφανίζονται να ωφελούνται από το κύμα αντιμνημονιακής οργής και να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των εκλογών. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την εκλογική του δύναμη να εκτινάσσεται σε πολλαπλάσια ποσοστά από το 2009 και φιλοδοξεί να καταλάβει ακόμα και τη δεύτερη θέση.

Εντούτοις και τα δυο αυτά κόμματα έχουν το φόβο των επιθέσεων της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή που δέχονται με το σενάριο για κρυφή συνεργασία τους. Το βασικό όμως είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη στρατηγική του φόβου τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα παίξουν έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την απειλή της ακυβερνησίας και του χάους.

Ως εκ τούτου όλοι κάτι έχουν να φοβούνται. Με πρώτους φοβισμένος τους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη μέρα, όχι τόσο εξαιτίας των αποτελεσμάτων, όσο εξαιτίας των απαιτήσεων της τρόικας, η οποία είναι η μόνη που δε δείχνει να φοβάται τίποτε…
kentrinews.gr

http://olympia.gr/

Και οι δυνάστες τροϊκανοί τρέμουν, βέβαια φοβούμενοι μην χάσουν τα πολλά τοκογλυφικά κέρδη που τους υπόσχονται και εγγυώνται οι μνημονιακοί: Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβέλης και Καρατζαφέρης

gataros.info

Αν πραγματικά ήταν σοβαρά τα μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), τώρα προεκλογικά θα έπρεπε να κάνουν το εξής απλό. Όπως ακριβώς έχει υπογραφεί και ισχύει το χρονοδιάγραμμα του β΄ μνημονίου μέχρι το 2020 και έχει προϋπολογιστεί πόσο θα είναι τότε το ύψος του δημοσίου χρέους, τόσο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, όσο και σε απόλυτους αριθμούς, κατά τον ίδιο τρόπο, θα έπρεπε:

1) Να καθοριστούν επακριβώς οι μέλλουσες φορολογικές επιβαρύνσεις του Έλληνα πολίτη μέχρι το 2020, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων διαχρονικά και η αναμενόμενη διακύμανση του πληθωρισμού και

2) Να παρουσιαζόταν, έπειτα από σοβαρή μελέτη, το εναλλακτικό σενάριο της επιστροφής στη δραχμή, πλήρως κοστολογημένο, καθώς και οι χρονικές και ποσοτικές προοπτικές ανάκαμψης στην περίπτωση αυτή.

Έτσι θα έκαναν οι σοβαρές πολιτικές ηγεσίες και όχι φυσικά οι ελληνικές. Για παράδειγμα οι γερμανικές πολιτικές αρχές έχουν πλήρες σχέδιο εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στο Μάρκο, υπολογισμένο ακριβώς το πότε θα γίνει και το πως. Με τον τρόπο αυτό θα γινόταν τώρα και σε μας, μια πραγματικά σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα ένθεν κακείθεν και ο Έλληνας πολίτης θα προσερχόταν στις κάλπες ήρεμος για να πάρει τις σωστές αποφάσεις του.

Αντί γι’ αυτό τι έχουμε;
Τα μεν κόμματα του μνημονίου δαιμονολογούν την επιστροφή στη δραχμή και τρομοκρατούν τους πολίτες με πλήρη καταστροφή, χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα, από όλα αυτά που οι διεθνείς οικονομολόγοι παραθέτουν, τα δε μικρότερα κόμματα, από την καταπίεση που αισθάνονται από τα μνημονιακά ΜΜΕ και από το φόβο απώλειας των τρομοκρατημένων ψηφοφόρων τους, πλειοδοτούν σε όρκους παραμονής στο ευρώ και άλλα τραγελαφικά, ενώ επί της ουσίας δεν τα πιστεύουν. Τελικά, όλα τα κόμματα δείχνουν μπροστά στους πολίτες, να μάχονται «περί όνου σκιάς».

Στην πραγματικότητα όμως, εντός των ελληνικών κομμάτων (φυσικά των αντιμνημονιακών, αλλά ακόμα και των μνημονιακών) σιγοβράζει η διάσταση μεταξύ "ευρώ ή δραχμής" με σταθερά ανερχόμενες οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή. Οι δυνάμεις αυτές, τούτη τη στιγμή είναι μειοψηφία και ακόμα περισσότερο συγκρατημένες, αφενός για να μην κάνουν κακό στην προπαγάνδα των κομμάτων τους, αφετέρου για να μην δώσουν την εντύπωση ότι εξ αιτίας τους αποτυχαίνει το μνημόνιο. Όμως σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια και οι μνημονιακές δυνάμεις θα ηττηθούν. Αλλά μην νοιάζεστε. Ακόμα κι αυτοί που σήμερα είναι φανατικοί υπέρ του μνημονίου, τότε θα βρουν τρόπο να το παίζουν, χωρίς καμία ντροπή, εθνικά υπερήφανοι για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Όπως όμως δυστυχώς συνέβη με την είσοδο στο ευρώ και όπως συμβαίνει σε κάθε πράξη αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, έτσι και για την περίπτωση της εξόδου της χώρας από το ευρώ, δεν υπάρχει κανένα μελετημένο σχέδιο, καμία προοπτική και καμία ενημέρωση.

Αρμενίζουμε και πάλι έρμαια παντοειδών συμφερόντων και της προπαγάνδας τους…

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/04/blog-post_2210.html

Ο Παπανδρέου το επέβαλε, ο Πάγκαλος το εκθείασε, ο Βενιζέλος το υπηρέτησε, ο Σαμαράς το αναζωογόνησε και ο Ελληνικός λαός το πληρώνει με το αίμα του!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ σου ζητάνε να επικυρώσεις με την ψήφο σου το έγκλημα που διαπράξανε...
Σου ζητάνε να νομιμοποιήσεις το έγκλημά τους...Σου ζητάνε, ενώ βρίσκονται ένα βήμα από το Ειδικό Δικαστήριο, να τους αθωώσεις...
Σου ζητάνε την άδεια να στείλουν τα παιδιά και τα εγγόνια σου στην κόλαση της φτώχειας και της αβεβαιότητας...
Στο χέρι σου είναι να τους σβήσεις από τον πολιτικό χάρτη...
ΟΠΛΟ ΣΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ!

http://harryklynn.blogspot.com/

http://harryklynn.blogspot.com/
Στις 6 Μαΐου στέλνομε μια για πάντα τα δεκανίκια της Τρόικας και του ΔΝΤ στο πυρ το εξώτερο...
Και τα χοντρά σας λόγια, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις ψευτιές σας, μαζί με τα σημαιάκια που κουνάνε τα στημένα σαμαροβουβουζελομαλακιστίρια σας, βάλτε τα εκεί που ξέρετε...

http://harryklynn.blogspot.com/

Ημέρα κρίσης η 14η Μαϊου για τους εργαζόμενους ελέω Μνημονίου 2

Σε ημέρα κρίσης για τις αµοιβές του ιδιωτικού τοµέα έχει µετατραπεί n 14η Μαΐου 2012 µε βάση τα-προβλεπόμενα από το Μνημόνιο 2 µέτρα. Μετά την παρέλευση της ηµεροµηνίας αυτής, θα πάψουν, οριστικά, να ισχύουν οι τελευταίες για τους εργαζοµένους ασφαλιστικές δικλίδες και θα ανοίξει ο δρόµος για την περαιτέρω µείωση των µισθών στα επίπεδα της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας των 510,9 έως 820,5 ευρώ, το µήνα, µικτά.

Όπως αναφέρει σε αναλυτικό δημοσίευμα ο Τύπος της Κυριακής, χιλιάδες απασχολούµενοι, µόλις 8 ηµέρες µετά τις εκλογές, θα δουν -είτε άµεσα είτε σταδιακά- τις µηνιαίες αµοιβές τους να µειώνονται ακόµη και πάνω από 50%. Από τις 14 Μαΐου και µετά (σύµφωνα µε την Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου της κυβέρνησης Παπαδήµου) µπαίνουν οι τελευταίες «µνηµονιακές πινελιές» στον ξεφτισµένο καµβά της ελληνικής αγοράς εργασίας, n οποία, πλέον, θα διέπεται -σχεδόν καθολικά- από το ατοµικό και όχι από το πάλαι ποτέ ισχυρό συλλογικό Δίκαιο.

Ατοµικές συµφωνίες

Από τα µέσα του επόµενου µήνα και µετά, οι ατοµικές συµβάσεις εργασίας θα αποτελέσουν το κυρίαρχο µέσο πρόσληψης και διαµόρφωσης µισθών-«λάστιχο» που θα τείνουν στα επίπεδα των χωρών του πρώην ανατολικού µπλοκ.

Η αιτία της οριστικής ανατροπής που προκαλείται στο Εργατικό ∆ίκαιο «κρύβεται» στο Μνηµόνιο 2 Και στην Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου (ΠΝΠ), την οποία συναποφάσισε µε την Τρόικα και επέβαλε n κυβέρνηση. Συγκεκριµένα, από τις 14 Μαΐου του '12 και µετά, ουσιαστικά «καταργούνται» οι κλαδικές συµβάσεις, µέσω των οποίων χιλιάδες εργαζόµενοι λάµβαναν µισθούς µεγαλύτερους από αυτούς που προβλέπονταν στην προ Μνηµονίου ΕΓΣΣΕ. Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι κανονιστικοί όροι των Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) που έχουν λήξει ή καταγγελθεί µέχρι τη 14" Φεβρουαρίου 2012 παύουν να ισχύουν από τις 14 Μαΐου και µετά.

Ετσι, όσοι εργαζόµενοι δεν έχουν ακόµη υπογράψει ατοµικές συµβάσεις και εξακολουθούν να διέπονται από την πάλαι ποτέ σε ισχύ ΣΣΕ θα δουν αυτόµατα, µε µονοµερή απόφαση του εργοδότη τους, να περιορίζονται στο βασικό μισθό (της σύμβασης που έληξε ή καταγγέλθηκε) και στα επιδόµατα ωρίµανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας (εφόσον αυτά προβλέπονται από την προηγούµενη σύµβασή τους).

Παράδειγμα

Για παράδειγµα, ένας έγγαµος υπάλληλος σε φαρµακευτική εταιρία, µε βάση την πάλαι ποτέ ισχυρή κλαδική του σύµβαση, λαµβάνει µετά από 20 έτη προϋπηρεσίας συνολικά έως και 1.806 ευρώ το µήνα, µικτά (1.124,32 ευρώ βασικό µισθό και 101,19 ευρώ επίδοµα πρώτης τριετίας και 44,97 ευρώ επίδοµα δεύτερης τριετίας και 112,43 επίδοµα γάμου και 202,38 ευρώ για την κατοχή πτυχίου ΑΕΙ και 73,08 ευρώ για την κατοχή πτυχίου ξένης γλώσσας και 33,73 ευρώ για επίδοµα διαχείρισης και 57,04 ευρώ για επικίνδυνη εργασία και 57,04 ευρώ για χειρισµό ηλεκτρονικού υπολογιστή).

Μετά τις 14 Μαΐου, µε µονοµερή απόφαση της, επιχείρησης, ο ίδιος εργαζόµενος δύναται να δει το µηνιάτικό του να πέφτει στα 1.383 ευρώ, µικτά, δηλαδή µπορεί να υποστεί µείωση 23,5% αφού n αµοιβή του θα περιοριστεί µόνο στο βασικό µισθό και στα επιδόµατα κατοχής πτυχίου και επικινδυνότητας (ΒΑΕ), εάν φυσικά το δικαιούται µε βάση την ειδικότητά του. Η συνέχεια, τόσο για τον υπάλληλο του εν λόγω παραδείγµατος όσο και για το σύνολο των µισθωτών του ιδιωτικού τοµέα, θα είναι ακόμη πιο οδυνηρή. Μετά την περικοπή των επιδοµάτων µε µονοµερή απόφαση του κάθε εργοδότη, οι επιχειρήσεις µπορούν µε βάση το Μνηµόνιο 2 να ζητήσουν από τους εργαζοµένους τη σύναψη συμβάσεων «αλά καρτ» (ατοµικών), όπως άλλωστε γίνεται εδώ και δύο χρόνια. Αυτή τη φορά, όµως, µέσα από µια ατοµική συµφωνία οι αµοιβές µπορούν να πέσουν στα νέα, µειωµένα κατώτατα επίπεδα της «µεταµνηµονιακής ΕΓΣΣΕ».

Άρα, ο υπάλληλος σε φαρµακευτική εταιρία του προηγούµενου, υποθετικού παραδείγµατος, µετά το µονοµερή περιορισµό του µισθού του, µπορεί -εάν του ζητηθεί και συµφωνήσει σε ατοµική σύµβαση εργασίας- να δει το µηνιάτικό του να περιορίζεται στο επίπεδο των 820,51 ευρώ, µικτά! Αυτό θα σηµάνει µια µείωση της τάξης του 55% σε σχέση µε το µισθό που λάµβανε πριν από τις 14 Μαΐου…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προς του ψηφοφόρους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα...αναλογιστείτε ποιους θα πάτε να ψηφίσετε, προς θεού όχι αυτούς που μας πεθαίνουν κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Προσπαθώντας να εξοικονομήσει έστω και μερικά εκατομμύρια ευρώ από το λειτουργικό του κόστος, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταργήσει όχι μόνο τα ειδοποιητήρια που στέλνει κάθε χρόνο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά ακόμη και τα αυτοκόλλητα σήματα, που χρόνια τώρα «στόλιζαν» τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Το σχέδιο προβλέπει να μην χορηγείται πλέον το ειδικό αυτοκόλλητο, που επικολλάται στο μπροστινό τζάμι του οχήματος. Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών έχει αποδείξει πως τα σήματα αυτά είναι άχρηστα, οι πολίτες ταλαιπωρούνται με την τοποθέτηση και αφαίρεσή τους, ενώ κοστίζει πολλά στο κράτος και στις τράπεζες και η διαδικασία παραγωγής, φύλαξης και διακίνησής τους.

-Μόνο για τις τράπεζες το διαχειριστικό κόστος υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που τους την καλύπτει το δημόσιο από την προμήθεια που εισπράττουν.

Καθώς κάθε σήμα ισοδυναμεί με την αξία του σε χρήμα, για ένα τζιπ 4.000 κυβικών το «μαγικό χαρτάκι» αξίζει 1.320 ευρώ και εάν θέλει κάποιος να το αγοράσει σήμερα για να κυκλοφορήσει φέτος το όχημα, θα το πληρώσει 2.640 ευρώ! Τα σήματα διακινούνται μαζικά με υπηρεσίες σεκιούριτι, ενώ καταμετρώνται και φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτια, όπως τα μετρητά ή τα παράβολα και οι επιταγές.

Με το νέο σύστημα το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως το δημόσιο θα εξοικονομεί περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το σύστημα. Αντί λοιπόν να στέλνεται η ειδοποίηση σε 4,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, φέτος το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει με μια ανακοίνωση όλους τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν μόνοι τους στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για το 2013.

-Ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων θα πρέπει να πάει στις εμπορικές τράπεζες και να δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ή της μοτοσυκλέτας, για το οποίο θέλει να πληρώσει τα τέλη.

-Σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, που θα συνδέεται με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η τράπεζα θα βλέπει σε τι όχημα αντιστοιχεί το τέλος κυκλοφορίας και θα το χρεώνει ανάλογα με τον κυβισμό, τις εκπομπές ρύπων κ.λπ.

-Μόνο για όσους δεν το πράξουν μέχρι τη διορία που δίνει ο νόμος στα τέλη της χρονιάς, από τις αρχές του 2013 το υπουργείο πιθανώς θα στείλει ατομικά ειδοποιητήρια, καλώντας τους να πληρώσουν όμως και το σχετικό πρόστιμο (το διπλάσιο του τέλους που δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα).

-Αν δεν αποσταλούν ούτε αυτά ειδοποιητήρια ή για όσους αμελήσουν και πάλι να πληρώσουν τα τέλη χωρίς να έχουν δηλώσει ακινησία του οχήματος, η σχετική πληροφορία σχεδιάζεται να συνδέεται με το taxisnet.

Έτσι την άνοιξη του 2013, όπου εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλουν μέσω ίντερνετ τις δηλώσεις τους, θα διαπιστώνουν κατά τη συμπλήρωσή τους πως στα αρχεία της εφορίας εμφανίζονται να μην έχουν πληρώσει τα τέλη. Θα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους πως οφείλουν την αξία των τελών κυκλοφορίας συν το πρόστιμο και όλα αυτά θα προστίθενται στον ετήσιο φόρο, που καλούνται να πληρώσουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουψάλα, της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τους Πόντους Σκόγκλουντ και Ματίας Γιάκομπσον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Nature", ανέλυσαν, με νέες εξελιγμένες τεχνικές, το γενετικό υλικό που πήραν από σκελετούς ενός αγρότη και τριών κυνηγών - συλλεκτών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σουηδία και χρονολογούνται πριν από περίπου 5.000 χρόνια.

Οι δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, ο γεωργικός και ο κυνηγετικός - συλλεκτικός, συνυπήρχαν επί περίπου 1.000 χρόνια σε απόσταση περίπου 400 χλμ., ο πρώτος στη σουηδική ενδοχώρα και ο δεύτερος στη νησί Γκότλαντ νότια της Στοκχόλμης.

Συγκρίνοντας το DNA αυτών των ανθρώπων της Λίθινης εποχής με το DNA σύγχρονων πληθυσμών της Ευρώπης, οι ερευνητές βρήκαν ότι, από γενετική άποψη, οι μεν κυνηγοί - συλλέκτες, που ήσαν οι λιγότερο εξελιγμένοι, είχαν μεγαλύτερη συγγένεια με τους βόρειους λαούς, ιδίως τους σημερινούς Φινλανδούς, ο δε αγρότης είχε πολύ στενή γενετική συγγένεια με τους σημερινούς μεσογειακούς κατοίκους, ιδίως τους Κύπριους και τους Έλληνες.

Η ανακάλυψη, κατά τους σκανδιναβούς επιστήμονες, δείχνει ότι οι αρχαίοι γεωργοί μετέφεραν τις καλλιεργητικές γνώσεις και τεχνικές τους από το Νότο στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι τον παγωμένο Βορρά, όπου τελικά αναμίχθηκαν γενετικά με τους ντόπιους, ενώ παράλληλα τους δίδαξαν να παράγουν την τροφή τους από τη γη πλέον και όχι από το κυνήγι και τη συλλογή καρπών και φρούτων.

Όπως δήλωσε ο Σκόγκλουντ, τα γενετικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η γεωργία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη από ανθρώπους που ζούσαν στην Μεσόγειο και αυτό έγινε με μεταναστευτικά κύματα και όχι απλώς μέσα από την πολιτισμική μετάδοση των γεωργικών γνώσεων από στόμα σε στόμα.

«Αν η γεωργία είχε εξαπλωθεί μόνο ως πολιτισμική διαδικασία, δεν θα βρίσκαμε ένα αγρότη στο Βορρά να έχει τέτοια γενετική συγγένεια με τους Νότιους πληθυσμούς», δήλωσε ο σουηδός ερευνητής.

Η σκανδιναβική έρευνα φωτίζει μία χρόνια διαμάχη των επιστημόνων σχετικά με το πώς εξαπλώθηκε η γεωργία και έφθασε στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, όπου εμφανίστηκε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Γύρω στο 3.000 π.Χ. η γεωργία είχε πια εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η βασική διαμάχη είναι με ποιο τρόπο έγινε η μετάβαση από το στιλ ζωής του κυνηγού-συλλέκτη σε εκείνο του αγρότη και αν η γεωργία εξαπλώθηκε μέσα από μετανάστες γεωργούς ή αν απλώς οι ιδέες και η γεωργική τεχνογνωσία τους «μετανάστευσαν» σιγά-σιγά από πολιτισμό σε πολιτισμό.

Η νέα μελέτη ρίχνει το βάρος της υπέρ της πρώτης άποψης, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναλύσεις DNA, οι οποίες είχαν βρει ανάλογες ενδείξεις περί μετανάστευσης των ίδιων των ανθρώπων από τη Μεσόγειο, οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους τις καλλιεργητικές γνώσεις τους.

Νωρίτερα φέτος, οι επιστήμονες δημοσίευσαν το σχεδόν πλήρες γονιδίωμα του «Ότζι», της νεολιθικής μούμιας που βρέθηκε στις Άλπεις το 1991. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η γενετική ανάλυση παραπέμπει σε πολύ πιθανή Μεσογειακή καταγωγή.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_7199.html

Σας παραθέτω μερικούς σχετικούς υπερσύνδεσμους εδώ:

http://www.hellinon.net/Hypervoreia.htm

http://www.hellinon.net/NeesSelides/NEOTERES/Ypervorioi.htm

http://www.hellinon.net/NeesSelides/MykinaioiEurope.htm

http://www.hellinon.net/NeesSelides/NEOTERES/PeriplousIvirikis.htm

http://www.hellinon.net/NeesSelides/Enxeiridia.htm

http://www.hellinon.net/PytheasMassaliotis.htm

http://www.hellinon.net/Kyrineia.htm

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή σε χωριά του Ηρακλείου
Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά. Μπροστά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ηράκλειο: Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο να περιοδεύσουν στα χωριά της περιοχής μέλη του κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέφρασαν πολίτες και φορείς στα Αμιρά της Βιάννου Ηράκλειου.
Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία ματαιώθηκε.Τόσο η «Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου», όσο και η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής τόνισαν ότι «ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να μεταβούν στον τόπο της θυσίας τονίζοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε: «Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_374.html

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η δήλωση Τσίπρα, ότι θα μπορούσε να στηριχθεί και στον Καμμένο για να σχηματισθεί κυβέρνηση που θα διακόψει την καταστροφική μνημονιακή πορεία, πρέπει να θεωρηθεί, εφόσον βέβαια επιμείνει στη γραμμή αυτή και δεν υποκύψει στους δήθεν «αριστεριστές» γραφειοκράτες του, εν δυνάμει, η αρχή μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Αριστεράς μετά τον εμφύλιο.

Για πρώτη φορά, ηγέτης της Αριστεράς φεύγει, στα λόγια τουλάχιστο ακόμα, αλλά και αυτά έχουν την αξία τους, από το στενό, παραταξιακό «καβούκι», που προσδιόρισε η συμφωνία Στάλιν-Τσώρτσιλ του Οκτωβρίου 1944 και αποδέχτηκε το ΚΚΕ, και από την «ψυχολογία της ήττας», που σφράγισε την παράταξη της αριστεράς μετά το 1949. Με τη δήλωσή του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στο απειλούμενο έθνος, αρχίζοντας, δειλά έστω, να του προτείνει-προσφέρει, σε μια τραγική στιγμή της νεώτερης ιστορίας του, μια λύση, που ο ελληνικός λαός μπορεί να δεχτεί ή να απορρίψει, στις εκλογές και μετά.

Η σφοδρή επίθεση που έκανε στον Τσίπρα η εφημερίδα «Νέα», με το αλάνθαστο (και «ταξικό», όπως θα έλεγαν οι φίλοι «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ), κριτήριό της, ακολουθούμενη από όλο το συγκρότημα του δικομματισμού, συνιστά αναμφίβολα την καλύτερη επιβεβαίωση της ορθότητας της γραμμής του και της ευφυίας, που επέδειξε στην περίπτωση αυτή ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ευθυγραμμιζόμενος με το βαθύτερο ένστικτο του αγωνιούντος για τη χώρα του, σταδιακά αφυπνιζόμενου και ανθιστάμενου ελληνικού λαού. Που δεν ενδιαφέρεται σήμερα πρωτίστως για αριστερά και δεξιά, ούτε για τους γελοίους προεκλογικούς καυγάδες δύο συνεργαζόμενων-αλληλοϋβριζόμενων κομμάτων, που τον κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και πρόδωσαν. Οι πολίτες ενδιαφέρονται να σταματήσουν την καταστροφή της χώρας, να εξασφαλίσουν δουλειά και αμοιβή, σύνταξη και επιβίωση. Θέλουν να πάρουν πίσω την Ελλάδα τους από την τρόικα και τα κόμματα που την κατέστρεψαν.

‘Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν λίγα τα στελέχη και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ που «έπεσαν να φάνε τον Τσίπρα», κατά την έκφραση άριστου γνώστη της «εσωκομματικής κουζίνας». Αυτό ήταν επόμενο να συμβεί και, στην πραγματικότητα, μάλλον επιβεβαιώνει την ορθότητα της γραμμής του που ενοχλεί, ακριβώς γιατί βγάζει από τη «βολή» του έναν ανεπαρκή, συντηρητικό μηχανισμό, που δεν ξέρει να κάνει πολιτική, έχει κάνει τέχνη την επίκληση της ιδεολογίας για να μην αγωνίζεται και δεν έχει μεγάλη διάθεση να αντιμετωπίσει τα πραγματικά, τραγικά προβλήματα της χώρας. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν διανοείται να μπει στον δρόμο της Μέρκελ και των Τραπεζών που επιτίθενται στην Ελλάδα.

Προτιμά τους κινδύνους της ήττας της χώρας από το Μνημόνιο, από τους κινδύνους να δείξει σε όλο το μεγαλείο του την ανεπάρκειά του.
Σημερινοί επικριτές του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν πολύ πιο συζητήσιμους συμβιβασμούς, όπως την κοινή εκλογική κάθοδο με τη δεξιά (1956), την ΕΑΔΕ, τη συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη ή το Μάαστριχτ. ‘Oπως λέει συνεργάτης του κ. Τσίπρα: «Τι προτείνουν όσοι αντιδρούν; Να μη δώσουμε διέξοδο στο λαό; Να προτείνουμε να συνεχίσει με τα κόμματα του Μνημονίου;»

Μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε με φόβο και αδυναμία τον Καμμένο, με αποτέλεσμα να χάνει ψήφους προς αυτόν. Τώρα, για πρώτη φορά μοιάζει, εκ των αντιδράσεών του (όπως και των ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) να προκαλεί αμηχανία. Οι «πούροι αριστεροί» μιλάνε βέβαια για «ιδεολογική άβυσσο» με τον Καμμένο, αλλά ο τρόπος να ξεκαθαρίζουν τα ζητήματα είναι η πράξη. Τώρα, καλείται ο κ. Καμμένος να δείξει πως εννοεί την ανάγκη υπέρβασης των παραταξιακών τειχών ενώπιον εθνικής ανάγκης και την ανάγκη σύνθεσης εθνικού-κοινωνικού που επαγγέλλεται.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν επιδέχεται δύο χιλιάδες απαντήσεις. Αν συμφωνεί κάποιος με το Μνημόνιο, πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Αν δεν συμφωνεί, πρέπει να επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης που θα επαναδιαπραγματευθεί τις δανειακές υποχρεώσεις και θα πάρει έκτακτα μέτρα σωτηρίας. Τα υπόλοιπα είναι ανεύθυνες σαχλαμάρες, πολιτικαντισμοί, υπεκφυγές.
Αθήνα, 27.4.2012
Konstantakopoulos.blogspot.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_5615.html

Του Σταυρου Λυγερου
Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, η ελπίδα των δύο κομμάτων εξουσίας για συσπείρωση της τελευταίας στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. Εάν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσουν αθροιστικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο σχηματισμός συμμαχικής κυβέρνησης θα καταστεί μονόδρομος. Η τρόικα θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους ηγέτες γαλάζιων και πράσινων για να συμφωνήσουν. Το σενάριο αυτό, όμως, δεν είναι χωρίς εμπόδια.

Ο Σαμαράς διεκδικεί ρητορικά την αυτοδυναμία και απειλεί εμμέσως με νέες εκλογές για να την κατακτήσει. Το χαρτί αυτό, ωστόσο, μπορεί να το παίξει εάν αποσπάσει 35%-36%. Οχι όταν το ποσοστό του απέχει πολύ από τον στόχο κι όταν, μάλιστα, η εκλογική επιρροή του έχει καθοδική τάση. Ο πραγματικός στόχος του είναι να γίνει πρωθυπουργός.

Δεδομένου ότι το κριτήριο κυβερνητικών συμπράξεων είναι η στάση έναντι του Μνημονίου, ο δυνάμει μόνος εταίρος είναι το ΠΑΣΟΚ. Η απαίτηση Σαμαρά, όμως, να γίνει πρωθυπουργός προσκρούει σε αντιστάσεις. Οι πολίτες που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κατηγοριών: Πρώτον, όσοι υποστηρίζουν συνειδητά το Μνημόνιο (είναι η μειονότητα). Δεύτερον, όσοι είναι ταυτισμένοι με το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως της πολιτικής που εφαρμόζει (είναι η πλειονότητα).

Η δεύτερη κατηγορία, που λειτουργεί με όρους φυλής, είναι παραδοσιακά και βαθύτατα αντιδεξιά. Γι’ αυτό και θεωρεί αμάρτημα το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει για πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Αρκετοί πράσινοι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι τον Ιούνιο 2011 ο Σαμαράς είχε θέσει ως όρο για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας τον αποκλεισμό του Παπανδρέου. Κατ’ αυτούς, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιείται να θέσει αντίστοιχο όρο.

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Εάν η Ν.Δ. υπερβεί το 30% (όχι πολύ πιθανό) ή εάν η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέντε μονάδες, η διαπραγματευτική θέση του αρχηγού της θα είναι ισχυρή. Ο κ. Βενιζέλος θα πιεσθεί ασφυκτικά για να συμπράξει. Η τρόικα θέλει «φιλομνημονιακή» κυβέρνηση και γι’ αυτό –σύμφωνα με πληροφορίες– μετά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει, έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο πρωθυπουργοποίησης του Σαμαρά.

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον αρχηγό της Ν.Δ. εάν η εκλογική επίδοση είναι χαμηλή και η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ μικρή. Τότε, θα είναι αυτός που θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις για να αποδεχθεί ως πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο. Και μάλιστα, η πίεση δεν θα προέλθει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα και εγχώριους υποστηρικτές του Μνημονίου. Θα προέλθει και από τη (νεο)φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ., πιθανώς και από καραμανλικούς.

Ο Σαμαράς το φοβάται και γι’ αυτό προσπάθησε να συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια κατά τρόπο που να αναδείξουν μία ελεγχόμενη απ’ αυτόν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην πολιτική, όμως, αυτοί οι υπολογισμοί είναι αβέβαιοι. Αυτό που μετράει είναι η δυναμική που θα αναπτυχθεί την κρίσιμη ώρα. Ειδικά όταν η αναμενόμενη εκλογική επιτυχία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου μετατρέπει τη Ν.Δ. σε μεσαίο κόμμα και εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει τη θέση του αρχηγού της.

Το αστείο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονται λες και βρισκόμαστε στην προ κρίσης εποχή, όταν λειτουργούσαν σαν μονομάχοι για το τρόπαιο της εξουσίας. Οι πρώην άσπονδοι αντίπαλοι, όμως, είναι οι σημερινοί και κατά πάσα πιθανότητα και αυριανοί εταίροι, αφού έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο, το οποίο λειτουργεί ως κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Για να ανασχέσουν τη μετατόπιση των ψηφοφόρων προς αντιμνημονιακά κόμματα και συχνά προς αντισυστημικές επιλογές, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρησιμοποιούν τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα «Μνημόνιο ή χάος», «ψηφίστε μας ή ακυβερνησία» κ.λπ. Κρύβουν, βεβαίως, ότι το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και όχι μια κυβέρνηση που θα την οδηγήσει στην κατάρρευση.

Στην πραγματικότητα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιχειρούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα, καλλιεργώντας τον φόβο. Η τακτική αυτή, ωστόσο, δεν οδηγεί μακριά. Ισχυριζόμενοι αυθαιρέτως, μάλιστα, ότι η αντιμνημονιακή ψήφος ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ της δραχμής, ροκανίζουν την ιδεολογική ηγεμονία του ευρωπαϊσμού, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα πολλαπλασιάζει τους Ελληνες που θα ταυτίζουν την εξαθλίωσή τους με την ύπαρξη του ευρώ.

Το ίδιο αντίστροφο αποτέλεσμα θα έχει και η πρακτική των μνημονιακών δυνάμεων να στιγματίζουν κάθε αντίθετη άποψη σαν «λαϊκισμό». Καλλιεργούν τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη ότι υπάρχει «υπεύθυνη» και «ανεύθυνη» ψήφος και ως εκ τούτου σε κρίσιμες στιγμές τον λόγο δεν πρέπει να έχει το εκλογικό σώμα, αλλά οι «επαΐοντες», που βεβαίως τυγχάνει να είναι σταυροφόροι του Μνημονίου και εκλεκτοί της τρόικας. Η τακτική τους, όμως, είναι τυχοδιωκτική. Εξωθεί τα θύματα της ασκούμενης πολιτικής να αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδεολογική τρομοκρατία, στρεφόμενα προς αυτό που οι μνημονιακοί αποκαλούν λαϊκίστικες επαγγελίες.
http://www.kathimerini.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_6716.html

«Κόσμος του Χρήματος» κατά Ευρώπης

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ο δάσκαλος Σάββας Μετοικίδης, που ακολούθησε το παράδειγμα του Δημήτρη Χριστούλα, πρέπει να μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε, αν διατηρούμε τέτοια ικανότητα. Θυσιάστηκε για την αξιοπρέπεια που εμείς προ πολλού χάσαμε, ατομικά και συλλογικά. Ας ελπίσουμε τουλάχιστο, να μην υπάρξει ούτε ένας αξιοπρεπής ‘Ελληνας να δώσει ψήφο σε όσους κατέστρεψαν την Ελλάδα, την παρέδωσαν στους ξένους και θέλουν τώρα να συνεχίσουν την καταστροφή, κυβερνώντας για λογαριασμό τους.

Ελπίζουμε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία απόπειρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος και ότι οι καταγγελλόμενες «ελληνοποιήσεις Γεννηματά» είναι άσχετες με τις εκλογές.

Η καταψήφιση μνημονιακών και υπερψήφιση των συνεπέστερων αντιμνημονιακών είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης της χώρας, όχι όμως ικανή. Για να σωθούμε χρειάζεται συγκρότηση επαρκούς πολιτικού υποκειμένου, διαμόρφωση πειστικής εναλλακτικής, όχι καταλόγων παροχών, κινητοποίηση της κοινωνίας και διεθνής πολιτική συμμαχιών. Χρειάζεται θέληση, θάρρος, σοβαρότητα, ιδέες, δουλειά, αξιοπιστία, μεγάλες ικανότητες. Οι «αντιμνημονιακοί» είναι ακόμα πολύ μακριά και η Ελλάδα κινδυνεύει να το πληρώσει πολύ άσχημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτυχίες και κίνδυνοι
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Μελετώντας τις τάσεις της κοινής γνώμης ένα είναι ήδη βέβαιο. Αν υπήρχαν δυνάμεις με θέληση και επαρκή προετοιμασία να διεκδικήσουν την κυβέρνηση, για να διακόψουν την πορεία καταστροφής και να βάλουν τη χώρα σε τροχιά αγώνα και αναγέννησης, θα τους ήταν περίπατος οι εκλογές. Υπό την έννοια αυτή είναι ιστορικές οι ευθύνες κομμάτων, κινήσεων, προσώπων που δηλώνουν αντίθεση σε Μνημόνιο και Δανειακές, ορισμένων όχι μικρότερες από αυτές των Παπανδρέου/Σαμαρά.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προκαλεί ευφορία στα στελέχη τους. Χρήσιμο θάταν όμως και να προβληματίσει Τσίπρα και Καμμένο, τις δύο πιο ελπιδοφόρες σήμερα πολιτικές παρουσίες. Ιδίως ο πρώτος, που μπορεί να συνδυάσει προσωπική ικανότητα με μια σπουδαία, έστω και παρακμάσασα τις τελευταίες δεκαετίες, πνευματική/αγωνιστική παράδοση της ελληνικής αριστεράς και μια «βάση», που, πλειοψηφικά, ανήκει στον πυρήνα των πιο συνειδητών Ελλήνων.

Το ένστικτο του κ. Τσίπρα λειτουργεί. Τον μετατοπίζει ήδη ελαφρά από το ανέφικτο/εσφαλμένο σύνθημα «κυβέρνηση αριστεράς» στο «κυβέρνηση με επίκεντρο την αριστερά» (Αυγή 22.4). Μικρό, ανεπαρκές, αλλά ορθό βήμα προς την κατεπείγουσα ανάγκη διαμόρφωσης πειστικού κεντρικού μεταβατικού πολιτικού συνθήματος. Τέτοιο δεν έχει ακόμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αφορά όχι μια κυβέρνηση αριστεράς ή δεξιάς, αλλά μια κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών υποχρεώσεων και έκτακτων μέτρων σωτηρίας.

Ευθυγραμμίζοντας πρακτική με ρητορεία, στηριζόμενος στη βάση για να χτυπήσει μια ανεπαρκή, συντηρητική γραφειοκρατία που αποβλέπει στην αναπαραγωγή της, εξοστρακίζοντας τις συνήθεις ελληνικές πολιτικές πρακτικές απάτης, που αγνοούν το κόστος του οπορτουνισμού, υποτιμούν τη δύναμη των ιδεών και τη σημασία του σχεδίου, της μακρόχρονης δουλειάς, της στρατηγικής, ο Τσίπρας μπορεί να ελπίζει ότι η πιθανή εκλογική επιτυχία του θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της ελληνικής αριστεράς.

Και δεν θα γίνει προάγγελος καταστροφής, όπως συνέβη, πριν από αυτόν, με Καραμανλή, Παπανδρέου, Βενιζέλο και συμβεί ίσως με Σαμαρά. Σε συνθήκες εθνικής κρίσης, θα επιβιώσουν και θα ηγεμονεύσουν μόνο όσοι κριθούν χρήσιμοι από τους ‘Ελληνες.

Από τη Ξάνθη στη Βαστίλλη!
Η κραυγή Μετοικίδη ενώνεται με τη γαλλική «αφύπνιση», καθώς βιώνουμε τις αρχές γιγάντιας σύγκρουσης που μόλις αρχίζει, θα διαρκέσει ίσως δεκαετίες, θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης και της οικουμένης.
Το νόημα της εποχής συνόψισε έξοχα, για όποιο λόγο τόκανε, ο Ολάντ, διακηρύσσοντας (22.1):
«Ο πραγματικός μου αντίπαλος δεν έχει όνομα, πρόσωπο, κόμμα, δεν θα παρουσιάσει ποτέ την υποψηφιότητά του, άρα δεν θα εκλεγεί, όμως κυβερνάει. Ο αντίπαλος είναι ο κόσμος του χρήματος (le monde de la finance)».

Η εμπειρία της καταστροφής ενός ΠΑΣΟΚ στην υπηρεσία των «αγορών» και της Ελλάδας κατέστησε ίσως, αν μη τι άλλο, σοφότερη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ιδίως όταν έχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματκή, εξ αριστερών πίεση (Μελανσόν). Ο Ολάντ έσπευσε βέβαια μετά να καθησυχάσει το City διακηρύσσοντας «Δεν είμαι επικίνδυνος» (“Ι m’ not dangerous”). Η γαλλική ιθύνουσα τάξη νοιώθει όμως κίνδυνο, όχι από τον Ολάντ, ίσως λίγο από τον Μελανσόν, μετά την υποσχόμενη επιτυχία του, κυρίως όμως από τον «τρίτο γύρο», μια πιθανολογούμενη εξέγερση του γαλλικού λαού εναντίον των «αγορών».

Οι Γάλλοι είχαν, προ διακοσίων ετών, τη φαεινή ιδέα να κόψουν τα κεφάλια των βασιλιάδων τους, ιδρύοντας τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. ‘Εκτοτε, η γκιλοτίνα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, στοιχειώνει τον ύπνο των αστών. «Βοήθεια, Ροβεσπιέρος», γράφει το Point, σε ένα τεύχος-ανατομία του «μίσους για τους πλούσιους» και υστερικό (κάπως πρόωρο) «μνημόσυνο» για το «οριστικό τέλος του φιλελευθερισμού».
konstantakopoulos.blogspot.com
Δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα, στις 26.4.201

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html

ΣΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΊΤΛΟ «ΓΚΡΕΜΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΎΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΉΣ», ΤΟ ΝΟ3 ΤΗΣ ΟΡΓΆΝΩΣΗΣ, ΧΆΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΜΒΡΉΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΧΏΡΗΣΕ ΤΟ 2002, ΕΞΙΣΤΟΡΕΊ ΆΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΈΣ ΠΛΕΥΡΈΣ ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ ΑΝΆΓΛΥΦΑ ΤΗ «ΓΕΡΜΑΝΌΠΛΗΚΤΗ» ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ

Τώρα που ετεροχρονισμένα πια το σκέφτομαι ….έτσι για να μην ξεχαστεί και σβηστεί από την μνήμη μου …Να γιατί ο Αντώνης τόσο καρό δεν έκανε αντιπολίτευση …αλλά πέταγε ένα Ζάππειο και καθάριζε και ο τόπος καιγόταν από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου…. Που με όλο το κυβερνητικό σχήμα του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ να λέει …«Μαζί τα φάγαμε »… «τεμπέληδες »«Τιτανικός» και όλα τα γνωστά ….Οι φορείς , θυμάμαι , φώναζαν ….Σαμαρά κάνε κάτι…. Πες κάτι ….Βγείτε και φωνάξτε στην βουλή…. Το θυμάστε; Και ο κόσμος απορούσε και στα ραδιόφωνα οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στην αδράνεια του Αντώνη… Αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα….. Γιατί στην τηλεόραση τσιμουδιά…. Αυτοί τον κάλυπταν , μόνο κανένα περιφερειακό κανάλι έλεγε« Σαμαρά πες κάτι» ……Και ο Αντώνης τίποτα πλήρης αδράνεια ….Έβαζε κανένα βουλευτή να πει τίποτα συγκρατημένο βέβαια για το κακό ΠΑΣΟΚ ….Οι άλλοι τίποτα ακολουθούσανε τον αρχηγό …Μόνο λίγοι από αυτούς που σήμερα δεν είναι στο κόμμα αυτοί που κατά διαστήματα δεν άντεχαν άλλο την σιωπή…. Πριν την μεγάλη
ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ…. Τώρα λοιπόν κατάλαβα γιατί τον Αντώνη τον περίμενε όλη η Χώρα να βγει να πει κάτι και αυτός ….Ζαππειο-ύσε…!! Σε ποιον να βγει να φωνάξει ; …Σε αυτόν που τώρα συγκυβερνάει; Σε ποιόν ; Στο μνημονικό ΠΑΣΟΚ;… Και αυτός ο άνθρωπος ζητά την ψήφο μας …..ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ …ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ… ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ….!!!

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες από τους Σταύρο Ξαρχάκο και Γιώργο Κοντογιώργη

Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980. Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αφού η πολιτική τάξη εξάντλησε τα όριά της: ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει και μάλιστα να υπερβεί τον εαυτό της.

Δύο χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τη χώρα στο λάκκο των λεόντων, η πολιτική τάξη δεν έπραξε το παραμικρό όχι μόνο για να άρει τα αίτια της κρίσης, που στο σύνολό της δημιούργησε, αλλά και για να δείξει την παραμικρή διάθεση μεταμέλειας και αλλαγής πορείας. Διαγκωνίζεται πάνω στα συντρίμμια της χώρας για να υφαρπάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση με ψευδή διλήμματα του τύπου "μνημόνιο ή χρεωκοπία", "ευρώ ή δραχμή", "σταθερότητα ή ακυβερνησία", ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι η χώρα δεν θα αποφύγει ούτε τη χρεωκοπία ούτε ίσως την επάνοδο στη δραχμή, εάν δεν αρθούν τα αίτια της κρίσης.

Η Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού είναι όμηρος των ολιγαρχικών συμμοριών που ύφανε η πολιτική τάξη στο σύνολο του κράτους, οι οποίες τη λυμαίνονται και τη σπιλώνουν. Συνένοχες στον κατήφορο αυτό, είναι τόσο οι "μνημονιακές" δυνάμεις, που έριξαν τη χώρα βορά στη διεθνή των αγορών, όσο και οι "αντι-μνημονιακές" δυνάμεις, το σύνολο σχεδόν της πολιτικής τάξης.

Η ελληνική κοινωνία παρίσταται μάρτυρας μιας άγονης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων, που επικεντρώνεται στο σύμπτωμα -στα υπέρ ή κατά του μνημονίου-, προκειμένου να αντιπαρέλθουν το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την άρνησή τους να εναρμονισθούν με το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας.

Υπεραμύνονται με πάθος τα προκλητικά τους προνόμια, τις ευφάνταστες ασυλίες τους, το "δικαίωμά" τους να μην υπάγονται στη δικαιοσύνη, να διαπλέκονται με σκοπό τη διαφθορά, να μην αγγίζουν τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη για να την χρησιμοποιούν προς όφελος των ιδίων και της "πολιτικής τους πελατείας", με την κάλυψη του ίδιου του Συντάγματος. Η κοινωνία των πολιτών έχει αναδειχθεί στον πρωταρχικό και μείζονα εχθρό του συνόλου της πολιτικής τάξης.

Έχοντας επίγνωση της εμμονής αυτής της πολιτικής τάξης να μην αγγίξει, μέχρι σήμερα, το απεχθές της σύστημα, η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αναζητήσει τρόπους ώστε πολιτικοί και κράτος να αισθάνονται καθημερινά την ανάσα της. Να πιστέψει ότι η αλλαγή τουμίγματος της ακολουθούμενης πολιτικής, θα διέλθει,
σε πρώτη φάση, μόνο από τον εξαναγκασμό της πολιτικής τάξης να εναρμονισθεί με το κοινό συμφέρον, δηλαδή με την κατάλυση του λεηλατικού της καθεστώτος. Και στη συνέχεια, με την ανάκτηση μέρους, τουλάχιστον, της πολιτικής της κυριαρχίας, με την θεσμική συνεκτίμηση της βούλησής της στο πολιτικό σύστημα, με την καθιέρωση του "ελέγχειν" και του "ευθύνειν" του πολιτικού προσωπικού, για τα πεπραγμένα του.
Να αντιληφθεί, τελικά, ότι η παντοδυναμία της κομματοκρατίας και των αγορών συναρτάται άμεσα από τον δικό της αποκλεισμό από το πολιτικό σύστημα. Σε τελική ανάλυση, η κοινωνία ως ο λόγος ύπαρξης και της πολιτικής τάξης και των αγορών.

Οι εκλογές, παρόλον ότι γίνονται με σημαδεμένα χαρτιά και με προκλητικά αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, δίνουν τη μοναδική δυνατότητα στην κοινωνία των πολιτών να εξαφανίσει τους πολιτικούς πρωταίτιους της καταστροφής, να εξαναγκάσει την πολιτική τάξη, θέτοντάς την σε κατ'οίκον περιορισμό, να αλλάξει άρδην ή, εάν όπως όλα δείχνουν, επιλέξει την αντίσταση, να την οδηγήσει στην κατάρρευση, προκειμένου, πριν να είναι αργά, να έρθουν στο προσκήνιο δυνάμεις που θα οδηγήσουν στην υπέρβαση του δυναστικού καθεστώτος.

Είναι προφανές πια ότι η πολιτική τάξη αποτελεί την μείζονα απειλή. Η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και στο ευρώ, η αποτροπή της περαιτέρω εξαθλίωσης και της ταπείνωσης της κοινωνίας, η ίδια η ύπαρξη της χώρας, διέρχονται αποκλειστικά από την υπέρβαση του συστήματος που θεσμοθετεί την κομματοκρατία και το δυναστικό κράτος.

Η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη από ένα μνημόνιο εναντίον του κράτους και όχι εναντίον της κοινωνίας. Διότι εάν αυτό δεν συμβεί, ακόμη και αν η ελληνική κοινωνία προσφέρει δωρεάν την εργασία της ή τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, ουδείς θα αποδεχθεί να επενδύσει στο μέτρο που θα γνωρίζει ότι τον αναμένουν τα πιράνχας της γραφειοκρατικής ιδιοποίησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς να τον κατασπαράξουν. Εκτός και αν η Ελλάδα μεταβληθεί σε "μη χώρα", σε ομοίωμα κράτους, χρήσιμο ως προνομιακή χωματερή της διεθνούς των αγορών, για τις ενδο-ευρωπαϊκές ηγεμονικές διεργασίες και ως "χώρος" πρόσφορος στα διεθνή παίγνια.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια νέα προσφυγιά και στην οριστική της εξαθλίωση και υποτέλεια.

Αθήνα, 27/4/2012
Οι υπογράφοντες

Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Κοντογιώργης,
Συνθέτης Καθηγητής

http://contogeorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html

http://www.logioshermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_3175.html

Το τέλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και ένταξή τους στα νέα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις που δείχνουν ιστορική και καθοριστική ήττα την ερχόμενη Κυριακή με ποσοστό μεταξύ 35 και 40% και για τους δύο μαζί, προβλέπει έκθεση ξένης πρεσβείας μεγάλου δυτικού κράτους που διαβιβάστηκε στα κεντρική διπλωματική υπηρεσία του εν λόγω κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση "Οι αποχωρήσεις των βουλευτών από τα δύο κόμματα κατά τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύουν ισχυρές πολιτικά φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ως απόρροια των πιέσεων του εκλογικού σώματος. Από την στιγμή που θα καταγραφεί στιε εκλογές της 6ης Μαΐου ότι τα δύο κόμματα πάψουν να είναι "μεγάλα" σε εκλογικά ποσοστά, τότε είναι πιθανόν βουλευτές που θα εκλεγούν εντός των παλαιών κομμάτων να θεωρήσουν ότι πολιτικό μέλλον έχουν μόνο εκτός των κομμάτων αυτών, αφού θα έχει καταδειχθεί ότι οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από πολιτικής άποψης. Συν το γεγονός ότι η κομματική κατάρρευση θα οδηγήσει στην απομάκρυνση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κρατική εξουσία που αποτελούσε σημαντικό στοιχείο κομματικής συνεκτικότητας".

Βάσει της έκθεσης, η ελληνική πολιτική σκηνή αποκτά χαρακτηριστικά "υψηλής ρευστότητας" ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και "είναι άγνωστο το πως και αν θα επιβιώσει η οικονομική ελίτ της χώρας που βάσιζε την ύπαρξή της στην πολιτική ελίτ την οποία ενίσχυε πάντα προεκλογικά για να έχει "ανταποδοτικά οφέλη" μετεκλογικά".

Σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, πλέον το σύνολο των ΜΜΕ δημοσιεύουν αυτά που οι αναγνώστες του defencenet.gr, διάβασαν εδώ και τέσσερις ημέρες στις σελίδες του (τα ποσοστά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 15-17% και 21-23% αντίστοιχα, ισχυρή επιρροή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστά 8-11%, Χρυσή Αυγή 5%+ με τεράστια επιρροή στις ηλικίες 18-25 ετών, ΣΥΡΙΖΑ 12-13%, ΚΚΕ 10%+, ΔΗΜΑΡ 6%+, ΛΑΟΣ 3%+, Οικολόγοι 2-3%, ΔΗΣΥ 2-3% κλπ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερδίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που σίγουρα δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό πατριωτικό μπλόκ, το οποίο τιτλοφορείται "ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙς ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%.

Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν τάσεις αποσυσπείρωσης στα μεγάλα κόμματα, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά).

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30% (εννοεί χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), δίνοντας μάχη για το 40%.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου".

Όλα δείχνουν ότι μια ιστορική εβδομάδα ξεκινά για την χώρα, αύριο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Π. Κουρουμπλής: Επιβάλλουν πρόστιμο στην Ανάπτυξη..!!

Ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του AΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Αυτοί που διάβασαν το 2ο Μνημόνιο, συνειδητά απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό ότι το επιτόκιο των δανείων που έλαβε η χώρα μας είναι κυμαινόμενο και όχι σταθερό. Επίσης αν συνυπολογιστούν όλες οι ρήτρες στη βάση των οποίων υπολογίζεται το επιτόκιο από το ΔΝΤ τότε αυτό δεν είναι 3,15% αλλά πολύ κοντά στο 4% , ενώ μία προβλεπόμενη βελτίωση της ανάπτυξης στη διεθνή οικονομία θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξησή του. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ισχυρό είναι το ενδεχόμενο το έτος 2013 το επιτόκιο να
ανέλθει στο 5% περίπου. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι δανειστές επέβαλαν στη Συγκυβέρνηση όρους απόλυτης τοκογλυφίας, δηλαδή πρόστιμο στην Ανάπτυξη, που θα έχει ως
συνέπεια την καθήλωσή της».
Για αυτούς που δεν διάβασαν το 2ο μνημόνιο και χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα περί δήθεν ευνοϊκού δανείου, ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες, λέγοντας ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».


olympia gr


Εγγυήσεις 1 δις ευρώ δια χειρός Βενιζέλου, πήρε η Φινλανδία και το έκρυψαν...

Σε μία ακόμα κακή αρχή με απρόβλεπτες συνέπειες, ενδέχεται να οδηγήσει το «φινλανδικό αστείο». Γιατί η Φινλανδία πέτυχε τελικά να λάβει εγγυήσεις 925 εκ. ευρώ για τα δάνεια που δίνει στην Ελλάδα μέσα από το πακέτο στήριξης και πλέον το παραδέχεται, ενώ ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος που έκανε τότε τις διαπραγματεύσεις το αποκρύπτει. Αλλά αν οι εγγυήσεις είνια τόσες μεγάλες και αρχίσουν και ζητούν κι άλλοι από την καταχρεωμένη και χωρίς ρευστό χώρα μας, τι θα αποτελέσει την επόμενη ελληνική εγγύηση και τι θα απομείνει από το πανάκριβο και δυσβάσταχτο δάνειο; Ένα άλλο ερώτημα είναι αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει ή ακόμα έχει ήδη λάβει εγγυήσεις εξ αιτίας των χειρισμών Βενιζέλου και δεν το ομολογούν...

Πάντως η Φινλανδία έλαβε και την πρώτη δόση από τις εγγυήσεις που απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση ως όρο για την συμμετοχή της στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας. Το μετέδωσε ήδη το Bloomberg, ως διασταυρωμένη και έγκυρη πληροφορία. Υπενθυμίζεται πως όταν αποκαλύφθηκε πέρυσι το θέμα, ειπώθηκε πως θα μπουν τέτοιοι όροι που θα κάμουν ασύμφορη την απαίτηση των Φινλανδών να πάρουν εγγυήσεις από την Ελλάδα και κάπου
εκεί "έκλεισαν" τη ροή πληροφοριών κυβέρνηση, Φινλανδοί και Γερμανοί για να ξεχαστεί το θέμα. Όλοι και ο Ευάγ. Βενιζέλος ισχυρίζονταν τότε, ότι κανείς δεν θα ζητήσει εγγυήσεις γιατί δεν τον συμφέρει...

Ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας φερόταν αρχικά πως η Φινλανδία εισέπραξε σε ρευστό 311 εκ. ως εγγυήσεις για τη συμμετοχή της στο δάνειο στην Ελλάδα από το δεύτερο πακέτο. Αργότερα μετά τις δηλώσεις αυτές ήρθε το Bloomberg αργά το βράδυ της Παρασκευής και διασταυρώνοντας το θέμα, επιβεβαίωσε τις αρχικές δηλώσεις που έγινε προσπάθεια να "πνιγούν". Μάλιστα, οι συνολικές πληρωμές προς τη Φινλανδία ανέρχονται σε 925 εκ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν σταδιακά, καθώς η Ελλάδα θα λαμβάνει χρήματα από το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

Η Φινλανδία φέρεται ως η μόνη χώρα που προχώρησε σε συμφωνία εγγυήσεων με την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από συζητήσεις τεσσάρων μηνών, αλλά, άγνωστο είναι αν αύριο θα μάθουμε πάλι κάτι το οποίο είχε τεχνηέντως «ξεχαστεί» ή με κάποιον τρόπο δεν είχε ανακοινωθεί…

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει μέρος της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στη συμφωνία.

Γιατί με βάση τη συμφωνία, ελληνικά ομόλογα θα μεταφερθούν από ελληνικές τράπεζες σε κάποιο διαχειριστή, ο οποίος θα τα πουλήσει και θα επενδύσει τα έσοδα σε ομόλογα αξιολόγησης "ΑΑΑ" με ωρίμανση 15 ως 30 έτη.

Ως αντάλλαγμα για την εγγύηση που παίρνει προνομιακά έναντι των άλλων δανειστών, η Φινλανδία θα πληρώσει προκαταβολικά το μερίδιο της για την κεφαλαιακή ενίσχυση του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης, του ESM. Άραγε έχει πάρει εγγυήσεις και το ΔΝΤ του οποίο τόσο βάσει των όρων του δανείου, όσο και εκ του κανονισμού του δεν μπορεί να απολαμβάνει λιγότερες εξασφαλίσεις από τους άλλους δανειστές μας και αν ναι, τι είδους;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προεκλογικό τηλεοπτικό spot Ε.ΠΑ.Μ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ...
Ο Δ. Καζακης στη διαρκεια ομιλιας του στην Ιτεα στις 21 Απριλιου 2012 αναφερθηκε στη θεση του ΕΠΑΜ, αλλα και στην προσωπικη του αποψη σε σχεση με το θεμα του κρατιδιου των Σκοπιων.
Στο εγγυς παρελθον οι θεσεις του Καζακη και του ΕΠΑΜ αποτελεσαν αντικειμενο συζητησης, αλλα και δικαιολογια μη ισοτιμης συνεργασιας αντιμνημονιακου χαρακτηρα μεταξυ ΕΠΑΜ και Ανεξατρητων Ελληνων, καθως ειχαν αναφερθει απο τον Πανο Καμμενο ως ''αγκαθι που δεν επιτρεπει οποιαδηποτε συνεργασια'' μεταξυ του ΕΠΑΜ και των ''Ανεξαρτητων Ελληνων'',Γράφει η Μιχαλού

Χαμηλές πτήσεις καταγράφουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις κρυφές δημοσκοπήσεις… Αδυνατούν να επιτύχουν την συσπείρωση και συνεχίζονται οι διαρροές προς τα άλλα κόμματα, με αποτέλεσμα να τους έχει πιάσει πανικός

Το ταβάνι για τη ΝΔ δεν ξεπερνά το 20% ενώ για το ΠΑΣΟΚ φθάνει το15% με το ζόρι…Κάπως έτσι οι πνιγμένοι πιάνονται από τα μαλλιά τους… Ο μεν Σαμαράς στην προσπάθεια του να ανατρέψει το κλίμα επιστράτευσε ακόμη και τον πρώην Πρωθυπουργού Κωστάκη, δημιουργώντας όμως, αντίθετα αποτελέσματα στους ήδη πιεσμένους ψηφοφόρους του. Επίσης θέλοντας να το παίξει και άφθαρτος τόνισε ότι θα καταργήσει τις «πελατειακές σχέσεις»…διορίζοντας μόνο εξωθεσμικά πρόσωπα για υπουργούς λέει και όχι του βουλευτές που θα επιλέξει ο λαός (!)

Εκείνο όμως που δεν υπολόγισε είναι ότι κόσμος καταλαβαίνει ότι με τις δηλώσεις του αυτές κάνει για μια ακόμη φορά ντρίπλα στην νοημοσύνη του… Με μια τέτοιου είδους κίνηση το μόνον που θα ικανοποιήσει είναι την τρόικα η οποία δεν θέλει τους βουλευτές εξαρτημένους από την λαϊκή ψήφο, αλλά μόνο από την ίδια!

Την ίδια ώρα ο ΓΑΠ μετά από συνεννόηση με τον Μπένι έκανε μια ακόμη θεαματική κολοτούμπα από εκείνες που μόνο αυτός ξέρει ανασύροντας το σύνθημα λεφτά υπάρχουν εννοώντας όμως αυτή τη φορά τον φυσικό πλούτο…επισημαίνοντας δε ότι ποτέ δεν είπε αυτή τη φράση ως εντολή για παροχές!!!.

Και τέλος έχουμε και τον Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί να την βγει από αριστερά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό είναι να προκύψει ένας «σκληρός κοινοβουλευτικός πυρήνας» της Αριστεράς που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου ακόμη και με την Αλέκα Παπαρήγα πρωθυπουργό!

Έκανε επίσης «άνοιγμα» και στον Καμένο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

Έχουν τρελαθεί όλοι τελείως και πάνε να τρελάνουν και εμάς!!!

http://filologos10.wordpress.com/

"Ζαλισμένα" τα εκλογικά επιτελεία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις τις οποίες έχει αποκαλύψει το defencenet.gr. Όλες οι κυλιόμενες έρευνες που καταγράφουν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι τα δύο κόμματα πάνε σε ιστορική ήττα με την πιθανότητα να ξεπεράσουν το 40% να είναι μικρότερη από το να μην πετύχουν έστω αυτό τον ελάχιστο στόχο.

Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων, αλλά και την πτωτική τάση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχε καταγραφεί και το οποίο τώρα εντείνεται.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αντί συσπείρωσης έχουμε το αντίθετο φαινόμενο. Και αν το ΠΑΣΟΚ έχει δεδομένο πρόβλημα να ξεπεράσει το 15-16% φαίνεται ότι πλέον μεταδίδεται και στη ΝΔ το μικρόβιο της αποσυσπείρωσης όπου προφανώς η έλλειψη παράστασης για αυτοδυναμία αφαιρεί το κίνητρο της συσπείρωσης.

Οι Αμερικανοί εκλογικοί σύμβουλοι και των δύο κομμάτων συμβουλεύουν ότι πρέπει να περάσουν πλέον σε προσωπικές επιθέσεις. Θεωρούν ότι η γραμμή αυτή μπορεί να μην φέρει το αποτέλεσμα που θέλουν, αλλά θεωρουν ότι μπορεί να ανακοπεί η κατάρρευση τους.

Κατόπιν αυτών των οδηγιών τις τελευταίες ημέρες ήδη έχει τροποποιηθεί η πολιτική γραμμή σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:

1. Πολιτική στροφή Βενιζέλου. Πρώτα έλεγε ότι θα σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Τώρα λέει ξαφνικά ότι στόχος είναι να βγούμε από το μνημόνιο σε ... τρία χρόνια! Σε ότι αφορά την επίθεση κατά του Α.Τσίπρα, υπό κανονικές συνθήκες ο τελευταίος θα μπορούσε να κάνει ακόμα και ... μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

2. Προσωπικές επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά σε Πάνο Καμμένο και Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Α.Σαμαράς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το προφίλ που του ταιριάζει, αυτό της ήρεμης σταθερής συντηρητικής δύναμης και να υιοθετήσει το προφίλ του πολιτικού που καταφεύγει σε συζητήσιμες από άποψη πολιτικής ηθικής προσωπικές επιθέσεις με σεξιστιά υπονοούμενα κατά των Π.Καμμένου και Α.Τσίπρα. Αλλά οι (μελλοντικοί) ψήφοι δείχνει να εξακολουθούν να διαρρέουν προς τα δεξιά.

3. "Αξιοποίηση" του ΚΚΕ. Η άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και η στείρα σνθηματολογία του (έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα αυτή η γραμμή στο εσωτερικό του ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει μετακλογικά) θεωρείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί από τις δυνάμεις του Μνημονίου ως "μπαμπούλας" στους ψηφοφόρους που θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση, πέρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget