1/3/2012 - 1/4/2012

Σήμερα είναι η μέρα της γης. Ώρα της γης ίσως;; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κάνοντας την καθημερινή μου ηλεκτρονική βόλτα στα blogs/sites στο twitter και αλλού, προσπαθώντας να αλιεύσω σημαντικές ειδησεις που περνάνε στα “ψιλα”απο τα έγκριτα και καθ’όλα αξιόπιστα ΜΜΕ, παρατηρώ μια απίστευτη προώθηση και ένα άνευ προηγούμενου, προμοταρισμα για την ώρα της ΓΗΣ.

Ποτέ μου δεν τα πήγαινα καλά με προσπάθεια χειραγώγησης. Πάντα ήμουν αντιδραστικός,σε σημείο πολλές φορές παρεξήγησης.Αρνουμουν και επιμένω να αρνούμαι,να πηγαίνω οπου θέλουν να στρέψουν οι διαχειριστές της κοινής γνώμης

την μάζα, ίσως απο ένστικτο, ίσως απο κάποιο παιδικό ψυχολογικό τραύμα,που παρ’όλες τις ώρες αυτο-ψυχανάλυσης,δεν κατάφερα να διαπιστώσω την πηγή του.Η ουσία είναι πως αρνούμαι να συμμετάσχω σε κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου έχει τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού αυτοματισμού,που μας θύμισε την ύπαρξη του ο Δημ.Ρεπας!

Ενας κοινωνικός αυτοματισμός,που έχει ως αρχή του την δημιουργία φωτοτυπημένων ανθρωποειδών και την υπακοή τους σε μια γλωσσά με κοινές έννοιες,στερώντας στο υποκείμενο ασυνείδητα με την συνεχή και αδιάλειπτη πλύση εγκεφάλου το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης αποστειρώνοντας το σταδιακά από τα συλλογικά αρχέτυπα.

Με την κοσερβοποιηση εκπαιδευόμαστε να υπακούμε χωρις να κρίνουμε και γινόμαστε μαριονέτες στα συνθήματα που οι τελάληδες προστάζουν.Συνηθισμένοι απο την χρόνια προπαγάνδα και χειραγώγηση, τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τον βαθύτερο σκοπό ύπαρξης της και μένουμε στην επιφάνεια της καλής πρόθεσης.
Αλλά ως γνωστών ο δρόμος προς την κόλαση ειναι στρωμένος με καλές προθέσεις και κάπως ετσι η ώρα της γης ,παρ’όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά που εξωτερικά είναι στολισμένη,απο πίσω κρύβεται ακριβώς αυτό.

Η χειραγώγηση.Η άσκηση ετοιμότητας στο πρόσταγμα των τελάληδων.Τα μμε δίνουν ένα σύνθημα και απαιτούν κεκαλυμμένα από τις υπάκουες μαριονέτες την ταυτόχρονη εκτέλεση του προστάγματος.Τα τηλεοπτικά μμε,με ναυαρχίδα τον ευαίσθητο περιβαλλοντικά ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, με τις πετρελαιοκηλίδες και την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλοία του να κρύβονται σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι της δικαιοσύνης, αρχίζουν να βαράν το ντέφι και όλοι οι υπάκουοι χιμπατζήδες χορεύουν στον ρυθμό τους.

Ένας κόσμος,που ξεκάθαρα δείχνει σε όποιον παρατηρεί,τις προθέσεις του. Ένας κόσμος βγαλμένος απο κάποιο βιβλίο του Όργουελ,που κύριο σκοπό εχει την δημιουργία ρομπότ, χωρις φαντασία και συναίσθημα,που με διαταγές,υπάκουα θα εκτελούν και θα στοιχίζονται σε γραμμές περιμένοντας την επιβράβευση στο συσσίτιο της γειτονιάς.

Ένας κόσμος που ακολουθεί την παράνοια της ομογενοποίησης,με τις συλλογικές κατευθύνσεις που δίνονται απο τους παγκόσμιους οργανοπαίχτες με στόχο την επιβολή εξουσίας, στην φαντασία και την ελευθεριά,στην ατομικότητα και την ελεύθερη βούληση που πήραμε ως μέγα δώρο εκ γενετής!

Οι βασιλιάδες του κόσμου τούτου, έναν στόχο έχουν και έναν αγώνα υπηρετούν.ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, μέσω της μόδας, μέσω του χρήματος, μέσω της δημιουργίας πλαστών αναγκών και πλαστών συνηθειών που βαφτίζουν επιτακτικές και αναπόφευκτες και μέσα σε όλα, κάθε λίγο και λιγάκι μια άσκηση ετοιμότητας να μας θυμίζει ποιοι κάνουν κουμάντο!

Εγώ λοιπόν σήμερα, αυτή την συγκεκριμένη ώρα θα αντισταθώ!Θα ανάψω μέχρι και το φως στο υπόγειο μου και θα κρατάω φακό στα χεριά μου!
ΑΡΚΕΤΑ με την υποκρισία, αρκετά με την χειραγώγηση,αρκετα με την κοροϊδία!

Είμαι γένος του φωτός και δεν μπορώ να σβήσω για την “ώρα της γης”!Θα συμβούλευα όλους αυτούς που εμπορεύονται την περιβαλλοντική ευαισθησία, αντί για το δίλεπτο σβήσιμο της λάμπας,να ανοίξουν μια στιγμή την καρδιά τους στο φως της αληθείας και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ….

Σκουρας Πανος

http://olympia.gr/

Πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας θα δείχνουν τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου λόγω των πρακτικά ανεφάρμοστων οικονομικών μέτρων που ζητά από την Ελλάδα η τρόϊκα και έχεουν βαθύνει την ύφεση, εκτιμά σε έκθεσή της η UBS, ενώ σημειώνει στην ίδια έκθεση ότι τα δύο μεγάλα (;) κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν την υποστήριξη της τρόϊκας "πιθανότητα δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση αν τα ποσοστά τους μειωθούν και άλλο όπως φαίνεται να συμβαίνει".

"Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, όπως αυτό ορίζεται από το δεύτερο μνημόνιο, ωστόσο η στήριξη των ψηφοφόρων προς τα μεγάλα κόμματα περιορίζεται όσο οδεύουμε προς την κάλπη", υπογραμμίζει η τράπεζα. "Είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος» να μην μπορέσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας που θα απολαμβάνει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή", καταλήγει η UBS.

Σύμφωνα με την UBS έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2012, θα ήταν λάθος να προεξοφληθεί το τέλος της κρίσης, καθώς οι κίνδυνοι διατηρούνται και σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με την αδυναμία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος για τον απλό λόγο ότι είναι ... ανεφάρμοστα αυτά που ζητούνται από την Ελλάδα. Κάτι που έχει ως παρενέργεια την μείωση των πιθανοτήτων εξόδου από την ύφεση..

Το μοναδικό "ευχάριστο" είναι όπως λέει η τράπεζα ότι:

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησης συνεχίζει η ελβετική τράπεζα, η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί να καταφύγει στη λύση των χρεωστικών γραμματίων για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών, στην ουσία δηλαδή να τυπώσει δικό της νόμισμα, ή ακόμη και να εγκαταλείψει επισήμως την Ευρωζώνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Η προοπτική μίας ελληνικής στάσης πληρωμών (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, περαιτέρω στάσης πληρωμών) δεν είναι πλέον ικανή να προκαλεί αναταράξεις σε άλλες αγορές της περιφέρειας στο βαθμό που αυτό συνέβαινε στο παρελθόν».

Σε αυτές τις εκλογές η εκλογική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, επίσης είναι να σαρωθούν τα κόμματα του ευρω-χουντικού πραξικοπήματος: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Μονόδρομος της εκλογικής συμμετοχής και του ΣΑΡΩΜΑΤΟΣ των τριών αυτών κομμάτων αποτελεί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

Από αυτή, όμως, τη στρατηγική αναγκαιότητα, πηγάζουν και οι αντίστοιχες ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

Τακτικές που προωθούν πιο καταλυτικά το σάρωμα και την κατάρρευση των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Τακτικές που συμβάλλουν, ΟΧΙ απλώς στην ήττα της ευρω-χουντικής αυθάδειας των
ανδρεικέλων, αλλά στην ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ολόκληρου του ευρω-χουντικού, κυβερνητικού οικοδομήματος.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ που δεν θα επιτρέψουν, ή θα δυσκολέψουν πολύ, νέα μετεκλογικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, νέες ΑΠΑΤΕΣ…

Συνεπώς, έξω από τη στρατηγική αναγκαιότητα σαρώματος των κυβερνητικών ευρω-χουντικών πυλώνων, υπάρχει και η εξής ΤΑΚΤΙΚΗ αναγκαιότητα: Να μην δυναμώσουν σ’ αυτές τις εκλογές τα δορυφορικά σχήματα των κυβερνητικών πυλώνων, οι χρυσές εφεδρείες του ευρω-καθεστώτος.

Πάνω σε αυτό έχουμε ήδη γράψει, ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=28818#28818

Θα επανέλθουμε πολύ πιο συγκεκριμένα.

Τώρα παραθέτουμε ένα σημερινό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου:

Σαρώστε τους!
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=31/3/2012&columnId=1821

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, την περασμένη Τρίτη από το Ευρωκοινοβούλιο, είπαν ευθέως ότι απόφαση των κομμάτων που συγκροτούν την ελληνική κυβέρνηση είναι μετά τις εκλογές να συνεχιστεί στην Ελλάδα η «εσωτερική υποτίμηση», δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων πάνω στις προηγούμενες περικοπές, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών, νέα εργασιακά «Νταχάου».

*

Μια μέρα μετά, την Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ – που υποτίθεται ότι συνάπτουν δάνεια για «να εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις» – ψήφισαν την τροπολογία Σαχινίδη για τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού» όπου θα κατατίθενται όλα τα νέα δάνεια του δεύτερου μνημονίου, αλλά και τα ποσά που προκύπτουν από το ξεπούλημα της χώρας, από τα χαράτσια και από τη φορολεηλασία του ελληνικού λαού, για να επιστρέφουν – με τόκο – στους μονοπωλιακούς και κρατικομονοπωλιακούς ομίλους των εγχώριων και ξένων κεφαλαιοκρατών – τοκογλύφων.

*

Την επόμενη ακριβώς, την Πέμπτη, ο μεν κύριος Τόμσεν του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να αποβάλουν το …«ταμπού» των απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι η πολιτική της ανεργίας και του εισοδηματικού αφανισμού του ελληνικού λαού, όπως έχει σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα, θα έχει δεκαετή – τουλάχιστον – διάρκεια.

Ο δε κύριος Ματίας Μος, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα: Εξέφρασε με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα την ευχή, την ελπίδα, την πίστη – μαζί με την ανάλογη παραίνεσή του προς τον ελληνικό λαό – στις επικείμενες εκλογές να κερδίσουν είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ…

*

Στα προηγούμενα ας προστεθούν και τα «κροκοδείλια» ορισμένων εκ των συγκυβερνώντων ότι με τέτοιες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας …θίγονται η «εθνική τους κυριαρχία» και η «εθνική τους αξιοπρέπεια».

*

Κατόπιν αυτών, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε το κάλεσμα του ΚΚΕ για την απάντηση – μονόδρομο του ελληνικού λαού στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους και στην κάλπη:

Σαρώστε τους! Συνθλίψτε τους! Συντρίψτε τους!

ΠΗΓΗ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6383


«Τελικά δεν έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα τα κατασχεμένα προϊόντα της αλυσίδας LIDL, που εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, από τον ΕΦΕΤ, να είναι μολυσμένα με επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία παθογόνο βακτήριο».

Αυτό τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο διακίνησης μολυσμένου κιμά με το παθογόνο Ε. coli 0157 από γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι.


Παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Τιμοσίδης διαβεβαίωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κασαπίδη, ότι για τα κατασχεμένα τρόφιμα έχουν γίνει όσα ορίζονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι μολυσμένες ποσότητες δεν έχουν καταστραφεί, μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά τον εντοπισμό τους.
Την πληροφορία αυτή έλαβα, αμέσως μετά τη συζήτηση της ερώτησης, σημειώνει ο βουλευτής Κοζάνης και για το σοβαρότατο αυτό γεγονός της μη καταστροφής έως σήμερα, όπως όφειλε η εταιρεία των κατασχεμένων προϊόντων της, ζητώ εξηγήσεις με νέα ερώτηση που κατέθεσα για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα, δημιουργούνται σοβαρές υποψίες για το ρόλο του υπουργείου Υγείας και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή.
Υπενθυμίζω ότι μια εβδομάδα αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τον ΕΦΕΤ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο κ. Νυχάς.
Στην πρώτη γραπτή ερώτηση που κατέθεσα σχετικά προς τον υπουργό κ. Λοβέρδο απαξίωνε επί 5 μήνες να απαντήσει. Χρειάστηκε και δεύτερη ερώτηση, αυτή τη φορά επίκαιρη, για να έρθει ο Υπουργός στη Βουλή, χωρίς να αποσαφηνίσει αν η καταστροφή των προϊόντων έχει γίνει τελικά ή όχι.
Παράλληλα, ο οργανισμός λειτουργεί με 6μελές Δ.Σ. και όχι 7μελές ως όφειλε, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει αντιπρόεδρος, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει, εδώ και τρεις μήνες, γενικός διευθυντής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δομή και λειτουργία του φορέα».

http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotourismos/sustimata-poiotitas/arthro/78724/den-ehoun-katastrafei-ta-proioda-lidl-me-ecoli/

Music and dance is what we used to express our rage and sadness.

Youth revolution inc. - Greece

Ιδεα - concept
Γιάννα Κονταξάκη.Παραγωγή
Μάνος Αρμουτάκης, Γιώργος Δημητρουλάκης, Γιάννης Μαμαλάκης.

Ευχαριστουμε για τη βοηθεια τους:
Γεωργία Κύρου, Λεωνίδα Καρύδη, Δημήτρη Μανιώρο, Χρήστο Μανιώρο, Μαρία Κονταξάκη, Γιάννη Χρειασιδάκη, Γιώργο Μακράκη, Γιάννη Ζωράκη, Μάνο Τσαγκαράκη,Νίκο Χριστδουλάκη.

Ένα μεγαλο ευχαριστω στην "PRO SOUND" για τον ήχο

Music:
Lindsey Stirling - Crystallize
Sotiria Mpellou & Dionysis Sabbopoulos - M'aeroplana kai vaporia


http://truehistoricalfacts.blogspot.com/

http://harryklynn.blogspot.com/
@Πολύ θα ήθελα να ξέρω, στο πίσω μέρος του μυαλού των πολιτικών, εκτός από χωματερές και μπάζα, τί άλλο υπάρχει;

@Για να υπάρξει τελική έκβαση, πρωταρχικά πρέπει να υπάρξει αγώνας…

@Νέα δημοσκόπηση: Επτά κόμματα στη Βουλή μπαίνουν στη Βουλή! Αν δε μπούμε εμείς μέσα, δε γίνεται τίποτα.

@ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΫΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ
Μπορεί να πιστεύεται ότι με τα μνημόνια, το ΔΝΤ και τις Τρόικες θα βγάλετε τη χώρα από το λάκκο που τη ρίξατε… Το μόνο, όμως, που μέχρι τώρα καταφέρατε είναι που κάνατε το λάκκο μεγαλύτερο!

@Θυμάμαι το Δεκέμβρη του 2008 που η επαναστατημένη γενιά των 700 ευρώ έκαψε τη μισή Αθήνα και δεν ξέρω τι να πρωτολυπηθώ την καμένη γενιά ή την Αθήνα των 700 ευρώ;

@Γ. Δελαστίκ: Εχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων! Κει μειοδοτών κ. Δελαστίκ και ΜΕΙΟΔΩΤΩΝ!!!


@Παπαδήμος: Προσέξτε μην γυρίσουμε αίφνης στη δραχμή! Έλα Χριστέ και Κύριε… Έκανε και η μύγα κώλο! Να μας γυρίσουνε ρε σαλταδοροϋπαλληλάκο, μπας και γλυτώσουμε επί τέλους από τους σωτήρες μας!

@Καλό παιδί, καλός οικογενειάρχης και άριστος τηλεπαρουσιαστής, βουτηγμένος μέχρι τα αυτιά την κόκα! Life Style κοινωνική συνείδηση την ώρα που μια ολόκληρη χώρα κι ένας ολόκληρος λαός χάνονται… Να τον χαίρεστε μαλάκες… (Στους μαλάκες συμπεριλαμβανόμαστε ασφαλώς κι εμείς!)

@Κλέψανε τις καταθέσεις των νοσοκομείων, κλέψανε τα λεφτά των πανεπιστημίων, Κλέψανε τις καταθέσεις των ΤΕΙ… ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕ…. Κύριε Πεπόνη δεν πρόκειται για κλοπή, πρόκειται για ληστεία… μην πω και μετά φόνου!!!

@Άντε και καλή χώνεψη κύριε Πάγκαλε!


@Τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε… Αλλά θα τους πληρώνουμε για πενήντα χρόνια!

@ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!


@Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ… και τρίχες κατσαρές! Ξεχνάει και παραξεχνάει!!!

@Λ. Παπαδήμος: Μπορεί να χρειασθεί και νέα βοήθεια! Κύριε μαλακοτραπεζίτη το χρέος δεν είναι βιώσιμο ρεεε… Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο… Τα πουλήσατε όλα, τι θέλετε να πουλήσετε και την ψυχή μας;


@Ξαναζεσταμένο φαί μας παρουσίασε για «καινούργιο πιάτο» ο Αιμ. Λιάτσος… Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια εκτός από το σκύλο που μιμείται τη γάτα;

@ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
8,5 ποντάκια η βουτιά Αντωνάκη, έπεσα 0,5 έξω!
Τι σου έλεγα Γιωργάρα; Άντε τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου…


@«Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Βούγιας» Γιατί ρε Σπύρο μας το κάνεις αυτό, γιατί μας στερείς τη χαρά να σε στείλουμε εμείς αδιάβαστο;
@Άντε να πάρουμε τα πόδια μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας…

@Πως λέμε τυρί και ψωμί, μέλι με γάλα, ουίσκι με σόδα, μακαρόνια με τυρί… Έτσι, Σαμαράς με συγχωροχάρτια!

@Ψηφίζω ΜΑΚ Μέτωπο Αντιμνημονιακών Κινημάτων
@Ότι ήταν να κερδίσω το κέρδισα, ότι ήταν να χάσω το έχασα… Φεύγω όπως ήρθα!

Ο κύριος Λυγερός προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του χωριού κύριο Σταμάτη Χατζηλαζάρου μαζί με τον κύριο Χρήστο Σπανό. Αρχικά ο κύριος Λυγερός επισκέφτηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό "Καστροφωλίτσα" όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει του λιλιπούτειους μαθητές και να δει τους παραδοσιακούς χορούς που είχαν ετοιμάσει για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πρωτοκτίστηκε το 1060 και διατηρεί μέχρι και σήμερα τις υπέροχες τοιχογραφίες με την πλήρη απεικόνιση της Κοίμισης της Θεοτόκου. Παράλληλα, συνέχισαν την επίσκεψή τους στο Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο του χωριού όπου υπήρχαν μαρμάρινες στήλες από τον 5ο αιώνα μ.Χ της Παλαιοχριστιανικής Εκκλησίας. Τέλος, η περιήγηση του κύριου Λυγερού ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κάστρο του Ασκληπειού.


http://www.lygeros.org/Talks/Rodos_20120329.html

Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!

Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Έτσι λοιπόν, περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές που μάλλον (!) θα γίνουν στις 6 Μαίου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πεφτοντας στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από τρεις εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και από το 30% που είχε πριν τρεις μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση κάτι που είναι απόλυτα λογικά, αλλά δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον χάρτη: Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστά λίγο πάνω από αυτά του ΚΚΕ!

Να σημειώσουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει περίπου 145 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, (40 και 110 μαζί με το "μπόνους" των 50 εδρών) μακριά δηλαδή από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Φαίνεται ότι "η πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ" που είναι η ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει ορισμένους ψηφοφόρους και στην αντίστροφη πορεία...

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου δείχνουν όχι απλώς να εισέρχονται στη Βουλή, αλλά και να εκλέγουν περί τους 20-25 βουλευτές με ποσοστό που φτάνει το 8,5% έναντι 6% που είχαν πριν είκοσι ημέρες στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας!

Ο ΛΑΟΣ, για μία ακόμα δημοσκόπηση, μένει εκτός Βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας (άλλες εταιρείες ήδη τον δείχνουν εκτός Βουλής σε τρεις περιπτώσεις), ενώ η "Χρυσή Αυγή" εκτοξεύεται στο 5% από το 3,5% που είχε πριν από 15 μέρες.

Οι ειλικρινείς και καθαρές θέσεις φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη Βουλή!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει την Ν.Μπακογιάννη στη Βουλή. Εκτός από την επιστροφή της στη ΝΔ...

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία 25% το ΠΑΣΟΚ 11%, Δημοκρατική Αριστερά, 15,5%, ΚΚΕ 11,5%, 6,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ενώ 3,5% κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, όπως και και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Στη δημοσκόπηση της 04/03, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.

Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με «τα σοβαρά πλήγματα που έχει υποστεί η διοίκηση και τα στελέχη της, καθώς τελούν σε διαρκή αβεβαιότητα, την ώρα που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας», έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και κατ' επέκταση της κοινωνικής συνοχής.

Αυτό αποτυπώνεται, για πρώτη φορά και με τόση ένταση, στην ετήσια έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού, την οποία παρουσίασε σήμερα, αφού προηγουμένως την παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Η κ. Σπανού με αφορμή «την πρωτοφανή κρίση, που εξαλείφει τις βεβαιότητες που μας συνόδευσαν για χρόνια, τουλάχιστον κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, και την έντονη αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για το κατά πόσον το κράτος και η διοίκηση μπορούν να τους στηρίξουν», θεωρεί αναγκαίο ένα «νέο συμβόλαιο σχέσης κράτους- πολίτη», που να οριοθετεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τη Συνήγορο του Πολίτη «η πρωτοφανής κρίση και οι δραματικές συνέπειές της, δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως άλλοθι για οπισθοδρόμηση στο πεδίο του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Επισήμανε ότι σήμερα ο πολίτης, με τα συνεχή μέτρα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις, νιώθει ότι «ζει σε ένα τοπίο κινούμενης άμμου», καθώς δεν βλέπει διέξοδο ούτε το τέλος των επώδυνων μέτρων.

«Χρειάζεται επειγόντως να βρεθεί το νέο σημείο ισορροπίας, ώστε η διοίκηση να εκπληρώνει αποτελεσματικά τον ρόλο της προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της», είπε η Κ. Σπανού, ενώ μέσα από την ετήσια έκθεση καταδεικνύει πως «η βίαιη προσαρμογή στην οποία οδηγείται η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, έχει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών και τη σχέση τους με τη διοίκηση».

«Την ώρα που τα κοινωνικά δικαιώματα περιορίζονται και οι οικονομικές υποχρεώσεις γίνονται συχνά δυσβάστακτες, οι πολίτες αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το κράτος και η πληττόμενη διοίκηση μπορούν να τους στηρίξουν», προσθέτει με νόημα η κ. Σπανού.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες αναφορές, σε ποσοστό 24,28%, έχουν γίνει για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ακολουθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες, λόγω και της εφαρμογής του "Καλλικράτη", και τα υπουργεία.

Η καθημερινότητα του πολίτη

Για την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι δέχθηκε πολλές καταγγελίες και διαπίστωσε πολλά προβλήματα, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη σχεδιασμού και της διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξής του.

Προέβη δε σε συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών και, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα υπέρμετρα επαχθές μέτρο, ιδίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.

Επίσης, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής διαπίστωσε ότι οι κρατικές παρεμβάσεις συρρικνώνονται ή αποκλείονται, λόγω έλλειψης πόρων και της πρωτοφανούς λιτότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ασθενής που μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, παρέμεινε επί δεκαήμερο σε κοινό θάλαμο, όπου απεβίωσε, χωρίς να μεταφερθεί σε κλίνη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου.

Σημαντικός ήταν και ο αριθμός αναφορών που καταδεικνύει διαχρονικά προβλήματα στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, όπως η κακή ποιότητα του κανονιστικού πλαισίου που διέπει το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και η συχνότητα -ίσως και η προχειρότητα- με την οποία μεταβάλλονται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις και οι διαδικασίες αναγνώρισης τυπικών προσόντων, διορισμού και πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος εξακολούθησαν να υφίστανται αμείωτα και κατά το έτος 2011: υπερπληθυσμός, δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και ανεπαρκείς παροχές υγείας.

Μάλιστα, σε συνθήκες σοβαρής οικονομικής κρίσης, ενισχύεται ο προβληματισμός για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου υπό συνθήκες εγκλεισμού.

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, η αρχή εκτιμά ότι έχει μεγάλη επίπτωση στο στοιχείο της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής, ενώ για τον "Καλλικράτη" αναφέρει ότι, μετά από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, εντόπισε σημαντικό αριθμό προβλημάτων στην οργάνωση και τη λειτουργία της διοίκησης, τα οποία σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τη νέα κατάσταση που δημιουργεί η μεταρρύθμιση αυτή.

Πληγή που δεν λέει να κλείσει παραμένει η τακτική των εγκυκλίων έναντι των νόμων. Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ο Συνήγορος έχει καταγράψει ποικίλες μεθόδους με τις οποίες η διοίκηση παραλλάσσει ή εξουδετερώνει συστηματικά τις επιλογές του νομοθέτη.

Το συνηθέστερο μέσο για τέτοιες πρακτικές αποτελεί η εγκύκλιος. Ενώ εμφανίζεται να διευκρινίζει ή να ερμηνεύει νομοθετικές διατάξεις, στην ουσία συχνά τις ανατρέπει αμέσως ή εμμέσως.

Τέλος, σημειώνεται ότι η κρίση πλήττει περισσότερο την ισότητα των φύλων στα εργασιακά, με αυθαίρετες απολύσεις -υπάρχει ακόμη και παράδειγμα απόλυσης εγκύου, που ήταν "ενοικιαζόμενη" υπάλληλος-, ενώ παραμένουν τα προβλήματα αντιμετώπισης της βίας μεταξύ ανηλίκων, περιβαλλοντικών προβλημάτων, επιχειρηματικότητας κλπ.

Στατιστικά στοιχεία

Κατά τη διάρκεια του 2011 ο Συνήγορος δέχθηκε 10.706 νέες αναφορές. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες αναφορές προέρχονται από ομάδες πολιτών- είναι δηλαδή «συλλογικές αναφορές».

Η γεωγραφική κατανομή των υποθέσεων δείχνει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών (16 ανά 10.000 κατοίκους) προέρχεται από κατοίκους της περιφέρειας Αττικής.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι ιδιαίτερα υψηλός αριθμός (ανά 10.000 κατοίκους) προέρχεται από κατοίκους της νησιωτικής χώρας -11,5 και 10,3 αναφορές από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Ιόνιων Νησιών, αντίστοιχα.

Το 2011 ο Συνήγορος, πέραν του χειρισμού αναφορών, εξυπηρέτησε περισσότερους από 8.500 πολίτες, που επισκέφτηκαν το γραφείο υποδοχής κοινού στην Αθήνα αναζητώντας βοήθεια, ενώ από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησε πάνω από 33.000 άτομα που χρειάστηκαν συμβουλές.

Από την εξέταση και τη διερεύνηση του συνόλου των αναφορών προέκυψε ότι ο Συνήγορος είχε αρμοδιότητα για 5806 υποθέσεις από τις οποίες:

* Το 61,6% ήταν βάσιμες, δηλαδή η καταγγελία του πολίτη ήταν δικαιολογημένη και υφίστατο όντως κακοδιοίκηση. Εν προκειμένω εμφανίζεται μια αύξηση κατά περίπου 8,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010.

* Το 29,9% ήταν αβάσιμες, δηλαδή η διοίκηση είχε τηρήσει τη νομιμότητα.

* Για το 8,5% διακόπηκε, για διαφόρους λόγους, η έρευνα.

Από το σύνολο των νομοθετικών προτάσεων που έχει υποβάλει ο Συνήγορος του Πολίτη από την έναρξη της λειτουργίας του, το 31% έχουν γίνει αποδεκτές από τη διοίκηση, ενώ μόνο το 3% δεν έχουν υιοθετηθεί.

Για τις υπόλοιπες δεν έχει ακόμη υπάρξει ανταπόκριση από τη διοίκηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_6829.html#.T3ahLGGfftc

Χθες ανακοινώθηκε, σωστά φάνηκε, ότι η επιλογή του εταίρου ή εταίρων της χώρας στη διαδικασία έρευνας κι εντοπισμού υδρογονανθράκων θα πραγματοποιηθεί μετεκλογικά.


Ο λόγος, να αποφασίσει η νέα εκλεγμένη κυβέρνηση να επιλέξει ποια εταιρία επιθυμεί σαν συνεργάτη της. Στο συνέδριο για την ενέργεια που οργανώθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους σημαντικούς «παίκτες» του χώρου της ενέργειας να εμφανιστούν στην Αθήνα και να κάνουν τις «επίσημες» προσφορές τους. Κι εννοώ «επίσημες», όχι αυτές που κατέθεσαν εγγράφως αλλά τις «άλλες» που περιλαμβάνουν τα πραγματικά μεικτά οικονομικά και γεω-στρατηγικά στοιχεία.

Ωστόσο, έγινε σαφές στους ασχολούμενος με τα θέματα ενέργειας ότι ενώ είχε προγραμματιστεί η υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για την από κοινού έρευνα και διάθεση υδρογονανθράκων, κάτι στράβωσε και τελικά η συμφωνία έμεινε πίσω, προκαλώντας ερωτηματικά σε εταιρίες και ειδικούς καθώς δεν υπήρξε σαφής πολιτική, κυβερνητική ανακοίνωση από καμία πλευρά. Η Αθήνα ειδικότερα, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει την πραγματικότητα, αλλά ορισμένες διαρροές αποδίδουν την αρνητική αυτή εξέλιξη, στην «σχεδόν βίαιη», όπως συνομιλητής μας είπε, παρέμβαση των ΗΠΑ.

Η ξαφνική εμφάνιση στην Αθήνα, με μικρή χρονική προειδοποίηση του Ελληνικού υπ. Εξωτερικών, της άφιξης του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, κ. Μόργκενσταρπροκάλεσε ενόχληση. Ο κ. Μόργκενσταρ μετέφερε την άποψη στην Αθήνα ότι «δεν πρέπει να καταλήξει η όποια συμφωνία σε υπογραφή και επισημοποίηση στη φάση αυτή». Δηλαδή, ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι εναντίον της κοινής λύσης Ισραήλ, Αθήνας, Λευκωσίας αλλά δεν επιθυμεί αυτή η δέσμευση να επισημοποιηθεί τώρα. Ο λόγος απλός: η Τουρκία…

Η Ουάσιγκτον στην παρούσα φάση έχει, όπως όλα δείχνουν, την αμέριστη ανάγκη της Άγκυρας για το σχεδιασμό της «επέμβασης» στη Συρία αλλά και την επιχειρούμενη απόσπασή της από την διμερή συνεργασία της με το Ιράν.

Φοβήθηκαν λοιπόν ότι η υπογραφή της συμφωνίας, θα έκανε την Τουρκία να σκληρύνει έναντι του Ισραήλ και της Κύπρου και αυτό θα μπορούσε να σημάνει συνέχιση της Τουρκικής ενίσχυσης, στις ακραίες ισλαμικές παλαιστινιακές οργανώσεις αλλά και αύξηση του ενδιαφέροντός της στην ΝΑ Μεσόγειο αντί στη Μ. Ανατολή. Άφησε εκτός της Ελλάδα καθώς η Άγκυρα φέρεται να επιμένει ότι καθορισμός ΑΟΖ Ελλάδας –Κύπρου θα σημάνει εντάσεις… Αλλά χωρίς την ενιαία ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου, δεν μπορεί να λειτουργήσει η τριμερής συμφωνία εύκολα.

Ο κ. Μόργκενσταρ λοιπόν, αλλά και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του που μετέφεραν τα ίδιο μήνυμα σε Τελ Αβίβ και Λευκωσία, «έπεισαν» τους αρμόδιους υπουργούς να μην υπογράψουν τη τριμερή. Εκείνο που δεν κατάφεραν είναι να πεισθούν οι εταιρίες (που έχουν τις δικές τους προτεραιότητες) να σταματήσουν την εξέλιξη αυτού του σχεδίου, που βασίζεται στην τριμερή συνεργασία…

Ενδεχομένως σαν αποτέλεσμα της αμερικάνικης πολιτικής, να δούμε στις προσεχείς εβδομάδες κάποιες εξελίξεις που θα φαντάζουν ανησυχητικές. Αλλά γι αυτό απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση μετεκλογικά για να μπορέσει ν’ αντισταθεί στις όποιες πολιτικές καθυστέρησης ή εγκατάλειψης των σχεδίων εκμετάλλευσης των Ελληνικών υδρογονανθράκων και καθορισμού συνεπώς της ελληνικής ΑΟΖ…

http://networkedblogs.com/vNTUe

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_7900.html#.T3agd2Gfftc

του Θεόδωρου Καρυώτη
Στις 14 Μαρτίου 2012 το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, που εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας, πήρε μια σημαντική απόφαση που αφορούσε την διένεξη του Μπανγκλαντές με το Μυανμάρ (πρώην Βούρμα) στον κόλπο της Βεγγάλης.
Τα δυο αυτά κράτη έχουν υπογράψει και επικυρώσει τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας Η απόφαση αφορούσε την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας, της υφαλοκρηπίδας πέραν των 200 ν.μ. και της ΑΟΖ. Είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο, που δημιουργήθηκε με τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982,ασχολείται με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Τα πρώτα 16 χρόνια της ύπαρξής του ασχολείτο κυρίως με θέματα αλιείας και της άμεσης απελευθέρωσης πλοίων.

Μέχρι σήμερα τα κράτη που είχαν διαφορές που αφορούσαν τα θαλάσσια σύνορά τους χρησιμοποιούσαν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή ένα διαιτητικό δικαστήριο. Είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο ασχολείται ταυτόχρονα με τα θέματα χωρικών υδάτων, του εσωτερικού και εξωτερικού ορίου της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Το Δικαστήριο, κατ’ αρχάς αποφάσισε ότι έχει δικαιοδοσία σε όλα τα θέματα. Το Μπανγκλαντές υποστήριζε ότι η διαφορά πρέπει να επιλυθεί βάσει της αρχή της ευθυδικίας (equity) και το Μυανμάρ βάσει της αρχής της μέσης γραμμής (equidistance). Το Δικαστήριο ακολούθησε, στις περισσότερες περιπτώσεις τη θέση του Μπανγκλαντές. Η πιο σημαντική, κατά τον γράφοντα, απόφασή του αφορά την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων και ιδιαίτερα αυτή των νησιών.

Το Μυανμάρ υποστήριζε ότι η νήσος St Martin του Μπανγκλαντές, επειδή βρίσκεται κοντά στα δικά της παράλια, δεν δικαιούται χωρικά ύδατα 12 ν.μ., όπως ορίζει το Άρθρο 15 της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά μόνο 6 ν.μ. Το Μυανμάρ ζήτησε από το Δικαστήριο το St Martin να ανήκει στη κατηγορία των «ειδικών περιστάσεων» και δεν έπρεπε να έχει «πλήρη επήρεια» μια και αυτό θα οδηγούσε σε παραμόρφωση της γενικής διαμόρφωσης των ακτών των δυο κρατών.

Αντίθετα το Μπανγκλαντές υποστήριξε ότι στο νησί St Martin έπρεπε να δοθεί «πλήρη επήρεια» γιατί έτσι έχει απαιτήσει το Διεθνές Δίκαιο σε προηγούμενες περιπτώσεις. Σε καμία προηγούμενη απόφαση διεθνών αποφάσεων κατοικήσιμα νησιά έχουν λάβει χωρικά ύδατα λιγότερο των 12 ν.μ. Τα μόνα νησιά που έχουν λάβει λιγότερο από 12 ν.μ. ήταν μη κατοικήσιμα ή άγονα (barren). Το Μπανγκλαντές επίσης τόνισε ότι το St Martin έχει μια έκταση 8 τετρ. χλμ., διαθέτει μια ναυτική βάση και έχει περίπου 7.000 κατοίκους.

Το Δικαστήριο απέρριψε τη θέση του Μυανμάρ και υποστήριξε τη θέση του Μπανγκλαντές δίνοντας «πλήρη επήρεια» στο St Martin και έτσι του έδωσε χωρικά ύδατα 12 ν.μ.! Δήλωσε επίσης ότι το γεγονός ότι το St Martin βρίσκεται κοντά στις ακτές του Μυανμάρ δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται να έχει χωρικά ύδατα 12 ν.μ.

Μετά αποφάσισε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η αρχή της ευθυδικίας/ειδικών περιστάσεων στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, για να υπάρξει μια πιο δίκαιη κατανομή αυτών των δυο θαλάσσιων ζωνών. Έτσι το Μυανμάρ έχασε ένα μέρος αυτής της θαλάσσιας ζώνης μια και το Μπανγκλαντές αύξησε την ΑΟΖ του από 107.000 τετρ. χλμ. σε 111.000 τετρ. χλμ.

Τέλος, για πρώτη φορά διεθνές δικαστήριο ασχολήθηκε με τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας ενός κράτους σε περίπτωση που αυτό δικαιούται υφαλοκρηπίδας πέραν των 200 ν.μ. Το Δικαστήριο του Αμβούργου έδωσε εξωτερικά όρια υφαλοκρηπίδας και στα δύο κράτη προεκτείνοντας την εξωτερική υφαλοκρηπίδα τους πέραν των 200 ν.μ. αλλά χωρίς να ορίσει το τέλος της μια και εκεί θα πρέπει να οριοθετηθεί και η υφαλοκρηπίδα της Ινδίας που δεν ήταν ένα συμβαλλόμενο μέρος αυτής της διαφοράς. Το μέρος αυτό της απόφασης δεν αφορά καθόλου τη Μεσόγειο γιατί κανένα κράτος της Μεσογείου δεν διαθέτει εξωτερική υφαλοκρηπίδα.

Η απόφαση αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου του Δίκαιου της Θάλασσας πρέπει να εξεταστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών γιατί δίνει κάποια πλεονεκτήματα στην Ελλάδα στη διαφορά της με την Τουρκία. Συγκεκριμένα, η απόφαση να δώσει χωρικά ύδατα 12 ν.μ. σένα νησί που βρίσκεται απέναντι την ακτή ενός άλλου κράτους ενισχύει τη θέση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Από την άλλη πλευρά, η έμφαση στην έννοια της ευθυδικίας/ειδικών περιστάσεων αδυνατίζει τη θέση μας για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_3787.html#.T3afH2Gfftc


Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Ο σουρεαλισμός όλους μας ενώνει. Μπάτσοι, γουρούνια, ανεμώνη». Αυτό έγραψε ένας ανώνυμος σε έναν τοίχο στην Αλεξάνδρας, στη φοβερή αγγελία των μελλούμενων πού' ταν η μηδενιστική εξέγερση του 2008.

Ο «σουρεαλισμός», δηλαδή ο ατομικός, ομαδικός και εθνικός παραλογισμός εκδηλώνεται ποικιλότροπα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλοϋβρίζονται, ενώ συγκυβερνούν και θέλουν να συνεχίσουν. Ορισμένοι δεν θέλουν το μνημόνιο, θέλουν όμως τα κόμματά του. Άλλοι ζητάνε συγνώμη για αυτό που έκαναν και μετά ψήφο για να συνεχίσουν να το κάνουν. Ορκισμένοι αντίπαλοι του μνημονίου κάνουν πρακτικά ότι μπορούν για να εμποδίσουν τη δράση εναντίον του, να αποθαρρύνουν και να απογοητεύσουν τον ελληνικό λαό.

Ο «σουρεαλισμός», δηλαδή ο παραλογισμός, ενίοτε και η παραφροσύνη, χρειάζεται σε όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θέτει η πραγματικότητα. Γι’ αυτό και παρουσιάζεται μαζικά την παραμονή μεγάλων καταστροφών και είναι προϋπόθεση γι’ αυτές. Πως θα μπορούσαν αίφνης οι Γερμανοί, αν παρέμεναν στα καλά τους, να πάνε στον Χίτλερ και τον πόλεμο; Δεν θα τόκαναν αν δεν είχαν το Μνημόνιο και τη Δανειακή τους Σύμβαση, δηλαδή τη Συνθήκη των Βερσαλλιών στη δική τους περίπτωση.

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Στη Λήμνο, οι μαθητές παρέλασαν με τα στρατιωτικά εμβατήρια της 25ης Μαρτίου και μαύρα περιβραχιόνια στα χέρια τους.

Πενθούν τη χώρα πούχασαν.
Ως λαός, ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το όγδοο θαύμα του κόσμου. Να ξαναβγάλουμε μια κυβέρνηση που την αποδοκιμάζει το 90% του πληθυσμού, ποσοστό που δεν ξαναεμφανίσθηκε από τότε που εφευρέθηκαν τα γκάλοπ. Δεν θα είναι, αν γίνει, μικρό κατόρθωμα.

Χρειάστηκε ο Γιώργος και η καταστροφή του ΠΑΣΟΚ για να μπούμε στην τροχιά της οικονομικής καταστροφής με το Μνημόνιο και να έρθει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Χρειάστηκε η καταστρεφόμενη ΝΔ για να αυτοαφοπλισθεί η χώρα από τα νομικά της όπλα στον πόλεμο χρέους, να γίνει ιδιοκτησία των πιστωτών και να μπουν τα θεμέλια για την εκδίωξή της από την ευρωζώνη ή και την ΕΕ. Τώρα, χρειάζονται οι αντιμνημονιακοί, ποικίλες δυνάμεις και πρόσωπα, για να μείνει ο ελληνικός λαός χωρίς το πολιτικό εργαλείο που χρειάζεται για να αντιπαλέψει το μνημόνιο. Για να μη δοθεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική προοπτική στον ελληνικό λαό.

Τι άλλο χρειάζονται οι Τόμσεν, Μέρκελ, Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος, που η Ελλάδα είναι τώρα στην πρώτη τους προτεραιότητα, από ένα κατακερματισμένο πλήθος αντιμνημονιακών κομμάτων, κομματιδίων και κινήσεων, αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, για να κάνουν τη δουλειά τους. Και μόνο ο κατακερματισμός τους, ομολογεί πόσο τρομοκρατημένοι και απρόθυμοι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, από την προοπτική οι ίδιοι οι οπαδοί τους και ο ελληνικός λαός να τους ζητήσει να κυβερνήσουν, να πάνε να ξαναδιαπραγματευτούνε με τη Μέρκελ, τις τράπεζες και το ΔΝΤ, να οργανώσουν την άμυνα του ελληνικού λαού και κράτους.

Αλλά μόνο διεκδικώντας την κυβέρνηση και την εξουσία μπορείς να σταματήσεις το πρόγραμμα. ‘Οπερ έδη δείξαι.

Αν κατέβαιναν όλοι οι αντιμνημονιακοί σε μέτωπο, θα έπαιρναν σήμερα 200 βουλευτές, θα άλλαζε όλος ο πολιτικός συσχετισμός δύναμης στην Ελλάδα και διεθνώς και θα ετίθετο με διαφορετικούς όρους το πρόβλημα. Δεν θα ήταν ασφαλώς εύκολο, αλλά δοκίμασε κανείς να το κάνει και δεν το κατάφερε; Προσέκρουσε σε κάποιες πολιτικές δυσκολίες και ποιες ήταν; Ήταν μεγαλύτερες από τη διαφορά που κάνει η καταστροφή της Ελλάδας από τον αγώνα για τη σωτηρία της;

Ο πιο άνετος τρόπος να τα πετύχεις αυτά, να παριστάνεις ότι είσαι κατά του μνημονίου και να μην κάνεις τίποτα εναντίον του, είναι να καμώνεσαι τον υπερεπαναστάτη που αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με τους «ρεφορμιστές» του «συστήματος» ή αδιαφορεί τάχα μου για τις εκλογές και μαζί για τις επιπτώσεις που θάχει το εκλογικό αποτέλεσμα στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, εργαζόμενων και άνεργων, νέων και απόκληρων, συνταξιούχων και άρρωστων, στο μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών της.
Σε μια διαφορετική ασφαλώς, αλλά εξίσου τραγική στιγμή της ελληνικής ιστορίας, ο κορυφαίος αγωνιστής και διανοούμενος Δημήτριος Γληνός έγραφε, στο πολιτικό πρόγραμμα της μαχητικότερης και βαθύτερης αντίστασης που ευρωπαϊκός λαός αντέτεινε στον Χίτλερ, ένα απόσπασμα που δείχνει τη ψυχολογία ανθρώπου που αγωνίζεται: «Όταν αφήσεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει» («Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», Αθήνα 1944).

Κλασικό παράδειγμα δήθεν «υπερεπαναστατικής» πολιτικής το γερμανικό ΚΚ, που τόβαλε ο Στάλιν να πολεμάει λυσσασμένα τους Σοσιαλδημοκράτες κατά την «τρίτη περίοδο» της Τρίτης Διεθνούς, με αποτέλεσμα να πάρει ο Χίτλερ τις εκλογές του 1933. Πιθανώς ο Ιωσήφ τόκανε γιατί πίστευε βλακωδώς, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ, ότι μπορούσε να επιβάλλει ένα condominium με τους Γερμανούς στην Ευρώπη. Παρολίγον να εξαφανισθεί τελικά η ΕΣΣΔ.

Η Μέρκελ, ο Τόμσεν, η Goldman Sachs περιμένουν τώρα πως και πως τις ελληνικές εκλογές. Τους αποδίδουν την ίδια σημασία με τις γαλλικές. Αν βγει κυβέρνηση των μνημονιακών, ενισχυμένη και με άλλους προθύμους, θα είναι παγκόσμιας σημασίας θρίαμβος για τις «αγορές» και τις ανώτερες τάξεις της Γερμανίας, ιδίως όσες συμπλέουν με το χρηματιστικό κεφάλαιο. Θα θεωρηθεί εκ των υστέρων συγκατάθεση στα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις, που κυρώθηκαν πραξικοπηματικά από την τωρινή Βουλή, χωρίς καμία προς τούτο εντολή. Στον οικονομικό και νομικό, θα προστεθεί και ο πολιτικός αφοπλισμός της Ελλάδας. Κοντεύουν να μας δηλητηριάσουν σε αυτή τη χώρα οι αναθυμιάσεις της αποσύνθεσης, να μας πνίξουν οι οσμές της προδοσίας, από τόσα σημεία του ελληνικού ορίζοντα που ξεπηδάνε.

Οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει μια κοινωνική εξέγερση ή άλλες ανώμαλες εξελίξεις, στο εσωτερικό ή στα εξωτερικά μέτωπα της χώρας. Το αντίθετο, αν η Ελλάδα δεν βρει τη δύναμη, τους ανθρώπους, τους τρόπους και τα επιχειρήματα για διακόψει έλλογα την καταστροφική πορεία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010, όλα αυτά θα γίνουν αναπόφευκτα. Μια εξέγερση όμως κατά μιας προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης ηττάται ευκολότερα και ευκολότερα δικαιολογείται στη συνέχεια η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μιας δικτατορίας δηλαδή.

Αξίζει να θυμόμαστε την ιστορία μας. Για να φτάσει η Ελλάδα στον καταστροφικό εμφύλιο του 1946-49, χρειάστηκε να συμφωνήσει ο αστικός πολιτικός κόσμος στην αμερικανική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» κέντρου-δεξιάς, όπως καλή ώρα τώρα, και χρειάστηκε να πάει ένα ξημέρωμα στον Ριζοσπάστη ο Ζαχαριάδης να αλλάξει πραξικοπηματικά τη γραμμή του κόμματος ρίχνοντας τη γραμμή της αποχής στις εκλογές του 1946, όπως γράφει στο τελευταίο, συγκλονιστικό βιβλίο της, μια από τις ηρωικότερες και σεμνότερες φιγούρες της ελληνικής αριστεράς, η Μαρία Καραγιώργη. Με τον θερμό της, η Ελλάδα έγινε το δοκιμαστήριο ΗΠΑ και ΕΣΣΔ για τον ψυχρό τους πόλεμο, όπως καλή ώρα τώρα είμαστε το δοκιμαστήριο για όσα μέλλουν να συμβούν στην Ευρώπη, αν όχι και εργαλείο για τον επερχόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ας ελπίσουμε, αν και παγιδευμένοι, οι απόγονοι του Οδυσσέα να βρουν ένα τρόπο να φέρουν το λιγότερο κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ανθιστάμενοι σε αυτούς που, όπως είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντισραέλι, θέλουν να κάνουν τον ατίθασο λαό των Ελλήνων «μικρόψυχους σαν τους λαούς του Ινδουστάν».

Konstantakopoulos.blogspot.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_2904.html#.T3adN2Gfftc

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής

Από τις 26 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου και για 10 ημέρες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό, χρησιμοποιούνται ορθώς ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη συνεπιχειρούν με αμερικανικές και ισραηλινές αεροναυτικές δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από την ανατολική Κρήτη και το Καστελόριζο, μέχρι την Κύπρο και τις ακτές του Ισραήλ, πραγματοποιείται η πιο σημαντική άσκηση του 2012, η οποία περνά συγκεκριμένα μηνύματα στην Άγκυρα και στους όποιους δυτικούς υποστηρικτές της. Τα πολεμικά πλοία πλέουν επί των υδάτων της μη ανακηρυχθείσης ελληνικής ΑΟΖ, εκτυλίσσοντας απόρρητα μεν αλλά στοχευμένα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία «αποκαλύπτουν» την παγίωση μιας νέας γεωστρατηγικής πραγματικότητας. Υπό την αιγίδα της αστερόεσσας, το Πολεμικό Ναυτικό εισήλθε σε μία από τις πλέον δυσπρόσιτες στρατιωτικές λέσχες της υφηλίου, καθώς μετά από ισραηλινή πρόσκληση ζητήθηκε και εγκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή σε μια «κλειστή» άσκηση. Το γεγονός αυτό δεν θα είχε εν πρώτοις κάποια ιδιαίτερη σημασία, εάν δεν γνωρίζουμε την προϊστορία.


Για έντεκα χρόνια (1998-2009) αμερικανικές, ισραηλινές και τουρκικές ναυτικές μονάδες με την εμπλοκή μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, διεξήγαγαν – κατ’ αποκλειστικότητα μεταξύ τους – την άσκηση Reliant Mermaid. Το 2010 συνέβη μια ουσιαστική μεταβολή στη σύνθεση της τριεθνούς άσκησης καθώς την θέση της Τουρκίας κατέλαβε η Ελλάδα. Επίσης η ονομασία άλλαξε σε Noble Dina. Εκεί όμως που βρίσκεται η ουσία της τριεθνικής αυτής εκπαιδευτικής δραστηριότητας αφορά τα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία διαφέρουν πλήρως από εκείνα της Reliant Mermaid. Στην Noble Dina έχει εγκαταλειφτεί το κλασικό μοτίβο της άσκησης που εστιάζεται σε αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) και άλλα συναφή εκπαιδευτικά αντικείμενα. Επειδή ολόκληρη η διαδικασία καλύπτεται από το πέπλο του απορρήτου, καθώς καμία πλευρά δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τι περιλαμβάνει το βασικό επιχειρησιακό σενάριο – σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν – οι τύποι και οι επιχειρησιακές δυνατότητες των συμμετεχόντων σκαφών φωτίζουν κάποια σημεία…

Το Αμερικανικό Ναυτικό μετέχει με δύο μεγάλες ναυτικές μονάδες, ένα καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, το «VellaGulf» (CG72) και ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burkeτο «The Sullivans» (DDG68). Τα δύο αυτά πλοία αποτελούν τμήμα του 6ου Στόλου και μετέχουν τακτικά σε συμμαχικές ασκήσεις (βλ. Noble Manta 2012). Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δύο κορβέτες κλάσης Eilat και ένα υποβρύχιο κλάσης Dolphin συνιστούν την ισραηλινή συμμετοχή. Το ΠΝ απέστειλε την φρεγάτα κλάσης Meko200HN «Σαλαμίς» (F455) και το υποβρύχιο Type 209/1100 «Τρίτων» (S112). Όμως η ελληνική στρατιωτική παρουσία ήταν μεγαλύτερη, καθώς δύο ζεύγη μαχητικών F-16 Block52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης στην Σούδα ενεπλάκησαν στα σενάρια της άσκησης.


Συνοψίζοντας τα παραπάνω μπορούμε να τολμήσουμε να προβούμε σε ορισμένες αρχικές – παρότι πρόωρες – παρατηρήσεις:
α) η άσκηση αποτελεί πεδίο εφαρμογής κοινής επιχειρησιακής τακτικής έναντι ενός «εχθρού» που θα κινηθεί ενάντια στα συμφέροντα των τριών δυνάμεων στην περιοχή,
β) η τοπογραφία μας επιτρέπει να ταυτίσουμε τον υδάτινο χώρο στον οποίο εξελίσσεται ηNoble Dina, με την ενοποιημένη ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ την οποία «απειλεί» η Τουρκία,
γ) η συμμετοχή πολεμικών κατευθυνομένων βλημάτων συν τις δυνατότητες που παρέχει το φερόμενο σύστημα Aegis«προδίδει» την ύπαρξη επιχειρησιακού σεναρίου ανάπτυξης αντιαεροπορικής ομπρέλας αεράμυνας περιοχής, κάτω από την οποία θα ενεργήσουν οι φρεγάτες και κορβέτες Ελλάδας-Ισραήλ, που διαθέτουν αεράμυνα σημείου,
δ) πάντοτε η αποστολή υποβρυχίων συνδυάζεται με επιθετικές πρωτοβουλίες καθώς και με εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.


Για να μπορέσουμε να «δούμε» καλύτερα τους σκοπούς της άσκησης, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια προσομοίωση επί χάρτου, όπου πέριξ των πολεμικών πλοίων και σε γνωστά σημεία (βλ. αριθμημένα οικόπεδα) θα τοποθετήσουμε εξέδρες άντλησης υδρογονανθράκων, καθώς και πλωτά συνεργεία πόντισης αγωγών μεταφοράς ενεργειακών αγαθών. Ο «εχθρός» επιχειρεί να εμποδίσει τις εργασίες και τότε παρεμβαίνουν πολεμικά σκάφη από Ελλάδα και Ισραήλ, καθώς και τα περιπολούντα σκάφη των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δεν εμπλέκονται αλλά τηρώντας «ενεργή ουδετερότητα» δημιουργούν έναν αντιαεροπορικό θόλο πάνω από την θερμή περιοχή, διαμηνύοντας ότι πρόκειται για απαγορευμένη σε πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών, ζώνη αποτρέποντας την Τουρκική Αεροπορία. Φυσικά τα προαναφερόμενα συνιστούν υπόθεση που δεν μπορεί να διασταυρωθεί.


Ωστόσο η άσκηση με το βαρύ πέπλο μυστικότητας που την καλύπτει, συνέπεσε με το συνέδριο του Economist και τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου Μόρνινγκσταρ, οι οποίες αποτέλεσαν το καρότο προς την Άγκυρα, καθώς τα πολεμικά είθισται να ενέχουν θέση μαστιγίου. Πρόκειται για στρατιωτικο-διπλωματική διγλωσσία; Είναι γνωστό ότι σημαντικοί κύκλοι των Δημοκρατικών του προέδρου Ομπάμα εμμένουν να ευνοούν την Άγκυρα, όπως επίσης άλλοι ομοίως ισχυροί παράγοντες του ίδιου πολιτικού χώρου υποστηρίζουν κάθε εκδήλωση πυγμής κατά της ισλαμικής αυτής χώρας, που έχει στραφεί εναντίον του Ισραήλ. Επίσης είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν και δεν ευνοούν τον έλεγχο σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από ρωσο-μουσουλμανικά πολιτικο-οικονομικά κέντρα και αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά την Τουρκία και ιδιαίτερα την Ανατολική Μεσόγειο.


Αυτοί που χαράσσουν στρατηγική γνωρίζουν την αποκλίνουσα πορεία που ήδη έχει λάβει η Τουρκία, σε αντίθεση με τους πρόσκαιρους εμπορικά κατευθυνόμενους «πωλητές» ευημερίας, που θεληματικά αγνοούν την γεωπολιτική της ισχύος.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της άσκησης Noble Dinaπρέπει να εντάξουμε: α) την επίσκεψη του Ισραηλινού αντιπτεράρχου Αμίρ Εσέλ (12 Φεβρουαρίου) στο ΓΕΕΘΑ, β) την άφιξη του Διοικητού Ναυτικών Επιχειρήσεων του Ισραηλινού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ο. Λαβί στο ΚΕΝΑΠ στη Σούδα (23 Μαρτίου), όπου είχε συνομιλίες με τον Αρχηγό Στόλου και γ) την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητού του 6ου Στόλου αντιναύαρχου Κ. Παντόλφι (28-29 Μαρτίου) στο ΓΕΝ και σε μονάδες του Αρχηγείου Στόλου. Πρόκειται για συμπτωματικές αφίξεις ή για συστηματική προετοιμασία μιας νέας γεωστρατηγικής πραγματικότητας;

http://perialos.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html


TΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Η Ελλάδα τελεί επί μακρόν υπό την κατοχή του Αθηναϊκού κράτους, το οποίο οδήγησε τη χώρα και το έθνος ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία. Και σε ξένη και δη γερμανική κηδεμονία. Σε εκβιασμούς και ταπεινώσεις.Και ενώ η Ελλάδα ζει τη δική της τραγωδία, το Κυπριακό βρίσκεται σε χρεοκοπία.

Επειδή υιοθετήθηκε η ίδια λανθασμένη συνταγή. Επί σειρά ετών το Αθηναϊκό κράτος ζούσε με δανεικά και σπαταλούσε περισσότερα απ' όσα εισέπραττε. Και επωμιζόταν συνεχώς επιπρόσθετο κόστος. Μέχρι που η φούσκα έσπασε! Και το σοβιετικό μοντέλο του αθηναϊκού κράτους, που συνέθλιβε την ανταγωνιστικότητα και την αξιοκρατία, το φιλότιμο και τη λεβεντιά του Έλληνα, κατέρρευσε! Ζούσε στο ψέμα.

Όπως, κατ' αναλογία συνέβη και στη Λευκωσία με το Κυπριακό. Η λανθασμένη συνταγή και η υποχωρητικότητα βρίσκονταν σε πλήρη αρμονία με τα ηττημένα μυαλά των Αθηνών, που αφελώς, όπως και στη Λευκωσία, πίστευαν και πιστεύουν ότι με φόρμουλες διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, εντός ή εκτός του πλαισίου Ανάν, προκύπτει η επανένωση της Κύπρου. Το Αθηναϊκό κράτος και η διεθνής κοινότητα είχαν και έχουν την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα απαλλάσσονταν από τον μπελά του Κυπριακού.

Τελικώς, τα χρέη τής επί σειρά ετών κακής διαχείρισης του Κυπριακού οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν. Ένα βήμα προ της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ένταξης του παράνομου σήμερα ψευδοκράτους στη διεθνή κοινότητα με τη μορφή του ισότιμου συνιστώντος κράτους. Δυστυχώς, μάλιστα, οι ηγέτες της Λευκωσίας συνεχίζουν να αρνούνται σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία του «όχι» και επιμένουν σε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδία, στη βάση του σχεδίου Ανάν.

Όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί το 1956 από τους Βρετανούς και τους Τούρκους. Και όπως είχε καθοριστεί ως βάση λύσης με την εισβολή του '74 και τον διοικητικό, πληθυσμιακό και γεωγραφικό διαχωρισμό της Κύπρου, καθώς και με την εν συνεχεία ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που χρεοκοπεί στο Κυπριακό η διαδικασία επίλυσής του στο πλαίσιο της ομοσπονδίας. Είναι δε, ηλίου φαεινότερον, ότι Αθήνα και Λευκωσία τελούν σχεδόν υπό ακυβερνησία. Τόσο ο ΄Ελληνας Πρωθυπουργός όσο και ο Κύπριος Πρόεδρος δεν έχουν πολιτική νομιμοποίηση. Η Ελλάδα, εκτός απροόπτου, πρώτη θα πάει στις κάλπες τον Απρίλιο. Και από χθες, βρίσκεται στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι στην ουσία εν δυνάμει Πρωθυπουργός.

Και καλείται να απαλλάξει την Ελλάδα από την κατοχή του Αθηναϊκού κράτους και να την κτίσει από το μηδέν! Μέσα από το χάος. Εάν, μάλιστα, υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό, περί το τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου με Πολυμερή Διάσκεψη και κλείσιμο, η Κύπρος θα βρεθεί σε ανάλογο δίλημμα με εκείνο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα: Αποδοχή φόρμουλας διάλυσης ή παραμονή στην υφιστάμενη διχοτόμηση; Συντεταγμένη ή ασύντακτη διχοτόμηση;

Ως Έλληνες της Κύπρου ζητούμε από τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει μια νέα στρατηγική και μια λύση δημοκρατική και ευρωπαϊκή, καθώς και να πράξει το αυτονόητο, που είναι πλέον ιδιαιτέρως δύσκολο: Να κάνει την Εθνική Αξιοπρέπεια καθημερινή πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρακτική. Που σημαίνει ότι δεν βγάζουμε στο ξεπούλημα, ούτε τον Παρθενώνα, ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κερύνεια, ούτε την Καρπασία, ούτε την Κύπρο. Διότι όπως συνηθίζει να λέει ο Σαμαράς: Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι!
http://www.sigmalive.com

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_1814.html#.T3aZwmGfftc

Τουριστικὴ ἀνάπτυξις ἤ ἐξαθλίωσις καὶ διαφθορὰ;
ΕΧΘΕΣ
Ἡ, ἐν Τροιζήνι, Ἐθνοσυνέλευσις τῆς 14ης Ἀπριλίου 1827, ἐπέλεξεν ὡς πρῶτον Κυβερνήτην τῆς Ἑλλάδος τὸν Ἰωάννη Καποδίστρια. Ἡ σύγκρουσίς του μετὰ τῶν συμφερόντων τῆς ἐποχῆς, ἤτοι τῶν Μπέηδων, ἡγεμόνων καὶ Κοτζαμπάσηδων, εἶχεν ὡς ἀποτέλεσμα νὰ ἀποστερηθῇ ἡ Πατρὶς καὶ οἱ Ἕλληνες τῶν ὑπηρεσιῶν τοῦ εύπατρίδου ἐκείνου, ὅστις τὴν 27ην Σεπτεμβρίου ἤ 8ην Ὀκτωβρίου 1831 τῶν, Γρηγοριανοῦ καὶ Ἰουλιανοῦ, ἡμερολογίων ἀντιστοίχως, ἔπιπτε νεκρὸς, κατόπιν ἐντολῆς τῆς ἈγγλοΓαλλικῆς διπλωματίας, διὰ χειρῶν Γεωργίου καὶ Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, υἱοῦ καὶ ἀδελφοῦ τοῦ ἐν φυλακῇ εὑρισκομένου μπέη, ἤ ἡγεμόνος ἤ φεουδάρχου τῆς Μάνης, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.


Ὁ Βλαχογιάννης εἰς τὸ ἔργον του «Ἰστορική Ἀνθολογία» σελίς 59, φέρει τὸν Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη λέγοντα: «Ἀνάθεμα στοὺς ἀγγλογάλλους ποὺ ἦσαν ἡ αἰτία κι’ ἐγὼ ἔχασα τοὺς δικοὺς μου καὶ τὸ ἔθνος ἕναν ὑπέροχο ἄννθρωπο ποὺ δὲν θὰ τόνε ματαβρῇ καὶ τὸ αἷμα του μὲ παιδεύει τώρα...»

Ἡ ὀλιγότερον τῶν τριῶν ἐτῶν διακυβέρνησις τῆς Πατρίδος ὑπὸ τοῦ εὐπατρίδου Καποδιστρίου ἔθεσεν τὰ θεμέλια ἐπὶ τῶν ὀποίων ἑδραιοῦται καὶ ἡ σύγχρονος Ἑλλὰς. Οἱ ἀκολουθήσαντες πολιτικοὶ ἡγέται πόῤῥῳ ἀπέχουν τοῦ βεληνεκοῦς τοῦ Εὐπατρίδου. Ὁ παραλαβὼν καταχρεωμένη καὶ, οὐσιαστικῶς, πτωχευμένη Πατρίδα, δὲν ἐπτώχευσεν τὸν τόπον καὶ τοὺς Ἕλληνας. Ἔκτοτε ἡ Ἑλλὰς, διὰ τῶν ἡγετῶν της, ὁδηγήθη εἰς τρεῖς πτωχεύσεις εἰς τὰς ὁποίας δὲν προσμετρᾶται αὐτὴ τῶν ἡμερῶν μας.

ΣΗΜΕΡΟΝ
Ἡπρόσφατος ἐπίσκεψίς μου εἰς τὸν τόπον καταγωγῆς μου, τὴν Μεσσηνίαν, εὗρεν τὴν παραλιάκὴν περιοχὴν τοῦ νομοῦ διηρημένην εἰς φέουδα, μὲ τὴν προφανὴν ἀνοχὴν καὶ πιθανότατα καὶ συνδρομὴν τῶν τοπικῶν ἀλλὰ καὶ τῶν ἀρχόντων τῆς κεντρικῆς ἐξουσίας, καὶ ὅλα αὐτὰ «εὶς τὸν βωμὸν τῆς τουριστικῆς ἀναπτύξεως τῆς περιοχῆς».

Τεράστιαι περιοχαὶ ἤλλαξαν ἰδιοκτήτας· παραδοσιακαὶ καλλιέργειαι κατηργήθησαν· ἀγρόται ὑπεχρεώθησαν νὰ ὑποταχθοῦν εὶς τὰς βουλήσεις τῶν κραταιῶν οἰκονομικῶν συμφερόντων εἴτε οἰκείᾳ βουλήσει εἴτε κατόπιν δικαστικῶν ἀποφάσεων περὶ ἀπολλοτριώσεως περιουσιῶν εἴτε ἐπηρεασμένοι ἐκ τῆς περιῤῥεούσης ἀτμοσφαίρας· τμήματα ἐθνικῶν ὁδῶν κατέστησαν «ἰδιωτικὰ» δι’ ἀλλαγῆς καὶ αὐτῶν ἀκόμη τῶν σχεδίων τῆς «Ἰονίου ὁδοῦ»· ἡ αἰγιαλίτις ζώνη καταπατεῖται· δασικαὶ ἐκτάσεις ἀποψιλοῦνται καὶ ἡ τοπικὴ χλωρὶς ἀντικαθίσταται ὑπὸ τῶν, ῥητῶς ἀπηγορευμένων ὑδροφίλων καλλιεργειῶν, ὡς «γκαζὸν»· τουριστικοί οἰκισμοὶ κτίζονται ἐπὶ τοῦ αἰγιαλοῦ· τμήματα αἰγιαλοῦ μετατρέπονται εἰς ίδιωτικάς παραλίας· αἱ κατατεθεῖσαι καταγγελίαι πρὸς τοὺς, κατὰ νόμον, ὑπευθύνους καὶ ἁρμοδίους, διὰ τὴν προστασίαν τοῦ δημοσίου πλούτου, τοπικούς ἄρχοντας δὲν τυγχάνουν ἀπαντήσεως, ἀγνοοῦνται καὶ, προφανῶς, τίθενται εἰς τὸ ἀρχεῖον· αἱ οἰκοδομικαὶ ἐργασίαι καὶ κατασκευαὶ ἐκτελοῦνται κατὰ τὸ δοκοῦν καὶ οὐχὶ συμφώνως πρὸς τὰ ἐγκεκριμένα σχέδια· δημόσιαι ἀγροτικαὶ ὁδοὶ μετατρέπονται εἰς ιδιωτικὰς καὶ ἐκτελοῦνται ἒπ’ αὐτῶν ἔργα ὁδοποιίας και γεφυροποιίας ἄνευ ἀδείας· καταπατῶνται ὄμορα ἀγροτεμάχια, ἐγκρίνεται ἡ κατασκευὴ τουριστικῶν μονάδων ἐντὸς περιοχῶν «ὑψηλῆς ἀγροτικῆς παραγωγικότητος» καθ’ ἥν στιγμὴν ὁ νόμος ἀπαγορεύει ῥητῶς τὴν ἀλλαγὴν χρήσεως τῶν «ὑψηλῆς ἀγροτικῆς παραγωγικότητος», εἰ μὴ, διὰ λόγους ἐθνικοῦ συμφέροντος· οἱ καταγγέλοντες ξυλοκοποῦνται ὑπὸ τῶν «ἐπενδυτῶν» ὡς ἡ σύζυγὸς μου· ἡ ἀστυνομία δὲν ἐπιλαμβάνεται, εἰ μὴ, κατόπιν ἀνταλλαγῆς «καταλλήλων φιλοφρονήσεων»· ἡ τοπικὴ ἀστυνομία τῆς ἐπαρχίας Μεσσήνης ἠρνήθη νὰ καταγράψῃ τὴν μήνυσιν «ἐξυβρίσεως, ξυλοδαρμοῦ καὶ προκλήσεως σωματικῶν βλαβῶν» ποὺ ἤθελε νὰ ὑποβάλλῃ ἡ σύζυγός μου κατὰ τῶν, κατὰ τὰ ἄλλα, ἐπενδυτῶν, καὶ ἐν τῇ πράξει «μπράβων υἱοῦ καὶ συζύγου» τοῦ ἰδιοκτήτου τῆς ἐταιρείας ΕΤΤΕΛ Α.Ε. συμφερόντων Κωνσταντίνου ΛΥΤΡΑ· τὸ αὐτόφωρον δὲν ἐφηρμόσθη· ἐνημερωτικὰ δελτία ἐφημερίδων, ῥαδιοσταθμῶν καὶ τηλεοπτικῶν σταθμῶν ἠρνήθησαν, διὰ τῆς σιωπῆς των, νὰ ἀσχοληθοῦν μὲ τὰς καταγγελίας.

Οἱ ἐμπλεκόμενοι κρατικοὶ φορεῖς, ὡς ἡ ἁρμοδία διεύθυνσις ΠΕ.ΧΩ. τῆς Περιφερείας Πελοποννήσου, ἡ Πολεοδομία Καλαμῶν, ἡ Κτηματικὴ ὑπηρεσία, ἡ Δασικὴ ὑπηρεσία, ὁ Δῆμος Μεσσήνης ἤτοι ὁ πρωτίστως καθ’ ὕλην ἁρμόδιος διὰ τὴν προστασίαν του δημοσίου πλούτου τῆς περιοχῆς, καὶ τὰ ἐμπλεκόμενα καὶ συναρμόδια ὑπουργεία, ὅπου ἀπεστάλησαν ἐπώνυμοι καὶ ένυπόγραφοι καταγγελίαι, παρουσιάζουν ὑψηλὸν βαθμὸν ἀδρανείας, ἄν ὄχι ἀδιαφορίας καὶ δὴ εἰς βαθμὸν συγκαλύψεως τῶν παρανομιῶν, ὡς πρὸς τὴν ἒξέτασιν τῶν καταγγελιῶν.

Σήμερον, τὴν 29/03/2012 καὶ περὶ ὥραν 10:46, ὑπῆρξα καὶ ὁ ἴδιος θύμα, ἀπείρου κάλλους, ἐξυβρίσεως καὶ ξυλοδαρμοῦ τῶν ἐργατῶν-μπράβων τῆς ἐταιρείας ΕΤΤΕΛ Α.Ε. συμφερόντων Κωνσταντίνου ΛΥΤΡΑ, οἱ ὁποῖοι, καθ’ ἥν στιγμὴν μὲ ἐξύβριζον καὶ ἐβιοπράγουν εἰς βάρος μου, ἐκραύγαζον: «τὼρα δὲν ἔχεις μάρτυρες ρὲ πούστη, θὰ δῇς τὶ θὰ πάθῃς», καὶ ἀκόμη «κάνε μας μήνυση ῥὲ, δὲν ἔχεις μάρτυρες, νομίζεις ὅτι δὲν ξέρουμε ἀπὸ αὐτὰ;», καὶ ἀκόμη ἐξύβριζον χυδαιότατα ἐμὲ, τὴν ἤδη ξυλοδαρθεῖσα σύζυγὸ μου, καὶ ὁλόκληρον τὴν οἰκογένειὰν μου, ἀλλὰ καὶ τὸ στρατιωτικὸ «συνάφι» μου ὅπως χαρακτηριστικῶς εἶπον. Τὸ γεγονὸς κατηγγέλθη εἰς τὸ ΑΤ Μεσσήνης.

Ἡ συμπεριφορὰ τῶν, κατὰ τὰ ἄλλα, «ἐπενδυτῶν», μᾶς ὑποχρεώνει εἰς περιπετείας πολυχρονίους, πολυδαπάνους καὶ ψυχοφθόρους· παγία τακτικὴ τῶν χωματοφάγων τῆς Ἑλλάδος· συνάμα ὁ ξυλοδαρμὸς τῆς συζύγου μου άλλὰ καὶ ἐμοῦ τοῦ ἰδίου, ὡς καὶ αἱ λαμβανόμεναι, πανταχόθεν, πληροφορίαι μᾶς ὑποχρέωσαν νὰ καταγγείλλωμεν, ἐπισήμως, τὸν κίνδυνον ποὺ διατρέχει, πλέον, ἡ σωματικὴ μας ἀκεραιότητα ἀλλά καὶ ἡ ζωὴ μας, ἀλλὰ, πρωτίστως, νὰ καταγγείλωμεν τὴν, εἰς βαθμὸν κακουργήματος, ἀδράνειαν καὶ σιωπὴν τῶν ταγῶν τῆς δημοσίας διοικήσεως.

ΑΥΡΙΟΝ
Εἶναι προφανὲς ὅτι οἱ ἐπίορκοι λειτουγοὶ ἀφθονοῦν ἐν Ἑλλάδι, τὴν χώραν τῶν ἠρώων ἀλλὰ καὶ τῶν προδοτῶν. Ἀπὸ κατακτήσεως τῶν Ἑλλήνων ὑπὸ τῶν Ῥωμαίων, οἱ Ἕλληνες τελοῦν κατὰ τὸν ἕναν ἤ τὸν ἄλλον τρόπον, ἐν σκλαβιᾷ, ἔως καὶ σήμερον.

Τὸ πλιάτσικον τῆς πατρίδος καλὰ κρατεῖ, τὰ δὲ ΛΥΤΡΑ ποὺ καλεῖται νὰ καταβάλλῃ ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς εἰς τοὺς διαφόρων εἰδῶν ΛΥΤΡΑφάγους δὲν φαίνεται νὰ ἔχῃ τέλος.
Ἡ προσπάθεια ἀρπαγῆς τῆς γῆς μας καὶ δὴ τῶν περιοχῶν ὑψηλῆς παραγωγικότητος, ὅπου καὶ ὁ πλοῦτος, ἡ πραγματικὴ οἰκονομία τῆς Ἑλλάδος, εὑρίσκεται εἰς τὸ ζενὶθ.
Κινδυνεύει πλέον καὶ ἡ ζωὴ μας!!!

Χρέος, τουρισμὸς, ἀνάπτυξις εἶναι τὰ κύρια, καταλλήλως ἐπενδεδυμένα, ψεύδη ποὺ οἱ ἡγέτες τῶν Ἑλλήνων χρησιμοποιοῦν γιὰ νὰ ἐξαπατήσουν τοὺς Ἕλληνας προκειμένου νὰ ἐξαναγκασθοῦν, ἐκ τῶν πραγμάτων, νὰ πωλήσουν τὰς περιουσίας των καὶ ἀπομακρυνθοῦν ἐκ τῆς πραγματικῆς πρωτογενοῦς οἰκονομίας.

Τὶ θα γίνῃ ἄραγε, εἰς τὴν ὑποθετικὴν περίπτωσιν, κατὰ τὴν ὁποίαν τὸ τουριστικὸν συγκρότημα τῆς περιοχῆς τῆς Πύλου, ἀποφασίσει, γιὰ ὁποιοδήποτε λόγο, νὰ διακόψῃ τὴν λειτουργία του, ἔστω καὶ δι’ ἕν μόνον ἔτος; πῶς θὰ ἐπιβιώσῃ ὁ τοπικὸς πληθυσμὸς ὁ ὁποῖος ἀπὸ ἀγροτικὸς μετετράπη εὶς πάροχον τουριστικῶν καὶ συναφῶν ὑπηρεσιῶν;

Μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι ἡ παρούσα θὰ συγκινήσῃ τοὺς ἁρμοδίους νὰ ἐξετάσουν τὰ καταγγελθέντα, τολμῶ νὰ προτρέψω τους συμπατριώτας μου λέγοντας:style="color: #cc0000;"> · «ΜΗΝ ΠΩΛΕΙΤΕ ΓΗΝ»
· «ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΕΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ»
· «ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΩΜΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΩΜΕΝ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»
· «Τὸ ΧΡΗΜΑ εἶναι ἐπεξεργασμένο ξύλο καὶ μὴ ΧΡΗΣΙΜΟ»
· «Τὸ ΝΟΜΙΣΜΑ ὡς μέσον ἀνταλλαγῆς ἀγαθῶν προέρχεται ἐκ τοῦ ΝΟΜΙΖΩ και στερεῖται ἀξίας»
· «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ = ὁ νόμος τοῦ οἴκου, ἤτοι τῶν πράγματι χρησίμων ἀγαθῶν»
· «Χρήσιμα εἶναι μόνον τὰ προϊόντα τῆς μητρὸς γαίας ήτοι γεωργία, κτηνοτροφία, άλιεία»
· «Χρυσός, ἄργυρος καὶ λοιπὰ μέταλλα δὲν τρώγονται, δὲν θρέφουν»
Μετὰ τιμῆς,
Ἰωάννης Καραδημητρόπουλος
Κάτοικος Γαλλίας

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html#.T3aW2WGfftc

Βασίλειος Μαρκεζίνης
Επί πέντε χρόνια προσπάθησα να διαμορφώσω ένα νέο πρόγραμμα. Τα όσα έγραψα και είπα σκοπό είχαν, ασφαλώς, να λειτουργήσουν ως αφετηρία μόνο και όχι ως τελικός προορισμός για ένα νέο διάλογο, για έναν τρόπο επίτευξης του στόχου που είχε θέσει και ο κ. Καραμανλής το 2004, ήτοι της δημιουργίας ενός «νέου κράτους». Ο ίδιος, όμως, απέτυχε παταγωδώς. Για διαφορετικούς λόγους, δεν θεωρώ ότι εγώ στάθηκα περισσότερο επιτυχημένος. Εντούτοις, η δική μου προγραμματική στοχοθεσία, αντίθετα με τη δική του, έχει δύο αιχμές, ενώ εκείνος μόνο μία προσπάθησε να επιδιώξει – και αυτή όχι μέχρι τέλους.

Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός αναφέρεται στη διπλή Παλιγγενεσία του '21, με καλεσμένο τον ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιο Μεταλληνό.

http://lomak.blogspot.com/

π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
1. Ὁ Τεκτονισμὸς/Μασονία εἶναι ἐμβόλιμο μέγεθος στὴν ἑλληνορθόδοξη κοινωνία, ποὺ παρασιτεῖ στὸ σῶμα της, μὲ συνέπειες ὀδυνηρὲς γιὰ τὴν συνοχὴ καὶ ταυτότητά της. Τὸ σημαντικότερο: Ὁ Τεκτονισμὸς εἶναι τοκετὸς ξένων ὠδίνων, ξένος τελείως πρὸς τὴν ταυτότητα τοῦ Γένους/Ἔθνους μας, καὶ μάλιστα στὴν οὐσία του μὴ συμβατὸς μὲ αὐτήν.

Ἔτσι, ἐνεργεῖ τὸν ἰδεολογικὸ διαμελισμὸ τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας, κυρίως στὰ «ὑψηλότερα» κοινωνικὰ στρώματά της, συμβάλλοντας στὴ διαιώνιση καὶ τὸ βάθεμα τοῦ ἰδεολογικοῦ μας διχασμοῦ. Ἡ δράση του (ἀπὸ τὸν 18ο αἰώνα) στὸν δικό μας γεωγραφικὸ χῶρο ἐθεμελίωσε τὴν βεβαιότητα ὅτι ἡ Μασονία ταυτίζεται μὲ τὸν ἀποκρυφισμὸ καὶ τὴν σκοτεινότητα λειτουργίας καὶ ἐνέργειας, κάτι ποὺ ὑποστασιώνεται στὴ γνωστὴ στὰ Ἰόνια Νησιὰ καὶ ἀπαξιωτικὴ γιὰ κάποιον διατύπωση• «σὰν μασόνος».

Ὁ Ἑλλαδικὸς Τεκτονισμὸς ἔχει προέλευση ἀγγλική. Τὸ βρετανικὸ στοιχεῖο, ὅποια καὶ ἂν ἦταν ἡ δραστηριότητά του ἐπιδόθηκε στὴν ἵδρυση (ἀγγλικῶν) τεκτονικῶν στοῶν. Ἡ «ἱεραποστολικὴ» αὐτὴ κινητικότητα ἐνίσχυε οὐσιαστικὰ καὶ τὴν προώθηση τῆς βρετανικῆς πολιτικῆς. Τὰ ἀρχειακὰ στοιχεῖα διαψεύδουν τὸν περὶ τοῦ ἀντιθέτου ἰσχυρισμὸ τῶν δικῶν μας τεκτόνων, πρὸ πάντων τὰ ἀρχεῖα τοῦ Colonial Office (ὑπουργείου ἀποικιῶν) γιὰ τὰ Ἑπτάνησα (1814-1864). Ἡ πρώτη Στοὰ στὴν «καθʼ ἡμᾶς Ἀνατολὴν» ἱδρύθηκε στὴ Σμύρνη μὲ πρωτοστάτη σὲ αὐτὴν τὴν κατεύθυνση τὸν ἐπιφανή τέκτονα Ἀλέξανδρο Ντρυμόν. Ἀπὸ τὴ Σμύρνη ἐξαπλώθηκαν οἱ Στοὲς στὴν Κωνσταντινούπολη μὲ τὴν ἵδρυση καὶ ἐκεῖ Στοᾶς τὸ 1848. Τὸ εὐρωπαϊκὸ πολιτιστικὸ κλίμα καὶ ἡ κοσμοπολίτικη πληθυσμιακὴ σύνθεση εὐνοοῦσαν τὴν εἰσαγωγὴ νέων ἰδεῶν, ποὺ ἔβαινε παράλληλα μὲ τὴν ἀποδυνάμωση τῆς χριστιανικῆς πίστης καὶ τοῦ συνδέσμου μὲ τὴν ὀρθόδοξη παράδοση. Δὲν εἶναι συνεπῶς περίεργο, ποὺ τέκτονες κατεῖχαν θέσεις καὶ σὲ αὐτὸ τὸ Φανάρι καὶ τὸ Πατριαρχεῖο ἤδη περὶ τὸ 1755. Στὰ τέλη τοῦ 18ου αἰώνα, ἐξ ἄλλου, εἶχαν ἱδρυθεῖ Στοὲς στὴν Ἀθήνα, τὴν Ζαγορά, τὰ Ἀμπελάκια, τὰ Ἰωάννινα καὶ τὰ Ἰόνια Νησιὰ (πρῶτος «ἀπολογητὴς» τοῦ τεκτονισμοῦ στὴν Ζάκυνθο ὁ κληρικὸς Ἀντώνιος Κατήφορος). Ὁ Τεκτονισμὸς στηριζόταν κυρίως στὸ ἀστικὸ στοιχεῖο, κινήθηκε δὲ στὸν χῶρο τῶν λογίων, τῶν ἐμπόρων καὶ τῶν Φαναριωτῶν.

2. Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, στὸ ἑλληνόφωνο τμῆμα της, ἔλαβε νωρὶς θέση ἀπέναντι στὸ Τεκτονισμὸ καὶ τὴν ἀπειλή του, γιὰ τὴν ἑλληνορθόδοξη παράδοση, τὴν ὁποία ἀναιρεῖ καὶ μόνη ἡ παρουσία του. Ἡ πρώτη θεωρητικὴ καταδίκη τοῦ Μασονισμοῦ στὸ κλίμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἔγινε σχεδὸν σύγχρονα μὲ τὴν ἵδρυση Στοῶν του. Μαρτυρία ἁγιορείτικου χειρογράφου ὑποστηρίζει τὴν ἔκδοση συνοδικοῦ καταδικαστικοῦ γράμματος τὸ 1745. Ἀποκήρυττε τοὺς τέκτονες ὡς «ἀθέους», μὲ τὴν γνωστὴ ἔννοια ποὺ εἶχε ἡ λέξη ἤδη στὴν Καινὴ Διαθήκη (Ἐφεσ. 2, 12), ὡς ἀρνούμενους δηλαδὴ τὸν μόνο ἀληθινὸ Θεό, στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ πατριαρχικὸς ἀφορισμός, ἐξ ἄλλου, τοῦ 1793 (Νεόφυτος Β΄) συμπεριελάμβανε «τοὺς Βολταίρους καὶ Φρανκμαζόνας καὶ Ροσσοὺς καὶ Σπινόζας» –τοὺς πρωτεργάτες δηλαδὴ τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης. Πρέπει δὲ ἐδῶ νὰ ὑπογραμμιστεῖ ὅτι ὁ Τεκτονισμὸς καὶ ἡ εἰσβολή του στὸ χῶρο τῆς Ρωμαίϊκης Ἐθναρχίας ἐπηρέασαν καὶ τὴ στάση της ἔναντι τῆς Γαλλικῆς Ἐπανάστασης καὶ τῶν Ἰδεῶν της. Ἄλλωστε, καὶ ὁ Ναπολέων μὲ τοὺς ἀδελφούς του ἦσαν διακεκριμένοι τέκτονες. Κατὰ τὸν καλὸ γνώστη τῶν πραγμάτων Στῆβεν Ράνσιμαν, «οἱ ἰδέες τοῦ Τεκτονισμοῦ τὸν ΙΘ΄ αἰ. ἦσαν ἐχθρικὲς πρὸς τὶς ἀρχαῖες ἐκκλησίες». Μὲ τὴν εἰσχώρηση μάλιστα καὶ μερικῶν Ἑλλήνων ἐκκλησιαστικῶν στὴ Μασονία ἐπιτεύχθηκε ἡ «ἐξασθένιση τῆς ἐπιρροῆς τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας».

Πρό ἐτῶν συνεξέδωσα μὲ τὸν ἐκλεκτὸ φιλόλογο κ. Χαράλαμπο Μηνάογλου πολλὰ καὶ καλὰ ὑποσχόμενο, ἕνα ἔργο τοῦ 1782, γραμμένο ἀπὸ τὸν Ἀγάπιο Κολλυβὰ Παπαντωνάτο, μὲ τίτλο «Ἀνατροπὴ τῆς Φραγμασονικῆς πίστεως». Τὸ ὀγκῶδες αὐτό ἔργο δείχνει μία προχωρημένη καὶ τεκμηριωμένη γνώση τοῦ Μασονισμοῦ, ποὺ μάλιστα ἀντιμετωπίζεται ὡς θρησκεία, ἀναιρετική τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ γενικά τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Τὸν 19ο αἰώνα ὁ Τεκτονισμός, ἡ φιλοσοφία καὶ οἱ ἐπιδιώξεις του, ἀλλὰ καὶ ἡ μέθοδός του, ἔγιναν πλέον σαφῆ στὰ ἀγγλοκρατούμενα Ἑπτάνησα. Τὸ 1839 συνέταξε πολυσέλιδη (ἀνέκδοτη ἀκόμη, ἀλλὰ παρουσιασμένη ἐπιστημονικὰ) ἀναίρεση τοῦ Τεκτονισμοῦ, ὁ τότε Ἔφορος (1837-1839) –πρύτανις– τῆς Ἰονίου Ἀκαδημίας καθηγητὴς τῆς Θεολογίας, ἱερομόναχος Κωνσταντῖνος Τυπάλδος- Ἰακωβάτος (1795-1867), ὁ μετέπειτα πρῶτος σχολάρχης τῆς Ἱ. Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης (Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο). Εἶναι γνωστή ἐπίσης ἡ ἀντιμασονικὴ δράση τοῦ Κοσμᾶ Φλαμιάτου (†1852) καὶ τοῦ Ἀποστ. Μακράκη (†1905), ὅπως κατὰ τὸν 20ο αἰώνα τὰ ἀντιμασονικά ἔργα τοῦ Καθηγητοῦ Παν. Τρεμπέλα, τοῦ π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, τοῦ Ν. Ψαρουδάκη, τοῦ Κ. Τσαρούχα, τοῦ Β. Λαμπρόπουλου, τοῦ Ν. Φιλιππόπουλου κ.ἄ.

3. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος μὲ τὴν πολυδημοσιευμένη Ἐγκύκλιό της τοῦ 1933, μετὰ τὴν γνωμάτευση τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν, τηρεῖ στάση σαφῆ καὶ ρωμαλέα.
Μὲ βάση τὰ κείμενα τῆς Ὀρθόδοξης Παράδοσης καὶ τὰ βιβλία τοῦ Τεκτονισμοῦ ἀκολουθεῖ τὴν ἄποψη τῆς Διορθόδοξης Ἐπιτροπῆς (Ἅγιον Ὄρος, 1930) και «καταδικάζει» τὸν Τεκτονισμό, ὅπως θὰ πράξει καὶ μὲ ἄλλα κείμενά της τὸ 1972, 1984 καὶ 1996.

Ἤδη, τὸ 1933 ἡ Ἱερὰ Σύνοδος δέχεται τὸν χαρακτήρα τοῦ Τεκτονισμοῦ ὡς θρησκείας, ἐπιμένοντας στὴν ἐπικινδυνότητά του. «Ἡ Μασονία -δηλώνεται- δὲν εἶναι ἁπλῆ τις φιλανθρωπικὴ ἕνωσις ἢ φιλοσοφικὴ σχολή, ἀλλʼ ἀποτελεῖ μυσταγωγικὸν σύστημα, ὅπερ ὑπομιμνήσκει τὰς παλαιάς ἐθνικάς θρησκείας ἢ λατρείας, ἀπὸ τῶν ὁποίων κατάγεται καὶ τῶν ὁποίων συνέχειαν καὶ ἀναβίωσιν ἀποτελεῖ. Τοῦτο ὄχι ἁπλῶς ὁμολογοῦσιν, ἀλλὰ καὶ ἐναβρυνόμενοι διακηρύττουσιν αὐτοὶ οἱ πρόκριτοι τῶν ἐν ταῖς Στοαῖς διδασκάλων...». Τὸ συμπέρασμα: «Οὕτως ἡ Μασονία ἀποδεδειγμένως τυγχάνει θρησκεία μυστηριακή, ὅλως διάφορος, κεχωρισμένη καὶ ξένη τῆς Χριστιανικῆς Θρησκείας».

Βέβαια αὐτὰ τὰ ἀρνοῦνται ἐπισήμως οἱ Τέκτονες, διαφωνοῦν ὅμως πρὸς τὰ ἴδια τὰ κείμενα καὶ τὶς κατὰ καιροὺς διακηρύξεις γνωστῶν τεκτόνων. Ἀλλὰ καὶ ἡ Διορθόδοξη Διάσκεψη τοῦ 1930 ἐχαρακτήρισε τὴν Μασονία «ὡς σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον». Ὑπάρχει δηλαδὴ ἀδιατάρακτη συνέχεια στὴν περὶ Μασονίας ἀντίληψη καὶ στάση τῆς Ἐκκλησίας μας. Τὸ 1782 καὶ ὁ Ἀγάπιος Παπαντωνάτος εἶχε δηλώσει: «Ἡ φραγμασονικὴ πίστις εἶναι ἡ πλέα ἀσεβεστέρα καί ἡ πλέα ἐπιβλαβεστέρα εἰς τὸ ἀνθρώπινον γένος ἀπὸ ὅσας ἀσεβείας ἐστάθησαν ἀπὸ τὴν ἀρχὴν τοῦ αἰῶνος ἕως τῆς σήμερον». Καταλήγει δὲ στὸ συμπέρασμα, ὅτι ὁ Τεκτονισμὸς εἶναι ἀντιχριστιανικὸς καὶ πλήρης ἀνατροπὴ τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Εἶναι γεγονὸς ὅτι ἡ Μασονία μὲ τὸν συγκρητιστικὸ της χαρακτήρα («ὅλα στὸ ἴδιο τσουκάλι») λειτουργεῖ ὡς ὑπερθρησκεία (ὑπέρθεος ὁ θεὸς της Μ.Α.Τ.Σ. = Μέγας Ἀρχιτέκτων τοῦ Σύμπαντος), πού καταβροχθίζει τὰ διάφορα θρησκεύματα ὅσο καὶ ἂν ἰσχυρίζεται ὅτι δὲν τὰ θίγει. Ἰδιαίτερα τὸ ἀσυμβίβαστο μὲ τὴν Μασονία ἰσχύει γιὰ τὸν (ὀρθόδοξο) Χριστιανό, διότι ἰσοπεδώνει τὸν Χριστό μας, ταυτίζοντάς τον μὲ διάφορους «μύστες», ἀρνούμενη βάναυσα τὴν μοναδικότητα καὶ ἀποκλειστικότητα (Πράξ. 4,12) στὴ σωτηρία, τοῦ μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ, τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ποὺ ΜΟΝΟΣ μπορεῖ νὰ ὁδηγήσει στὴν θέωση ὡς ἕνωση μαζί Του. Διότι ὁ Χριστός δίνει στὸν ἄνθρωπο ὡς Θεάνθρωπος, ὅ,τι Αὐτὸς ἔχει, δηλαδὴ θεότητα, τὴν ἄκτιστη καὶ θεοποιὸ Χάρη Του. Ἀντίθετα, ὁ Χριστὸς μας χαρακτηρίζεται ἀπὸ ἐπιφανή τέκτονα (Βρατσάνος) «ὁ μεγάλος Ναζωραῖος Μύστης».

Στὸ βιβλίο του («Τὸ βιβλίο τοῦ Μαθητοῦ») σημειώνει: «Ὁ σημερινὸς τέκτων γνωρίζει καλά, ὅτι ἡ μύησίς του στὰ τεκτονικὰ μυστήρια τὸν ἔκαμε τέκτονα ὅμοιο μὲ τὸν Ποσειδῶνα καὶ τὸν Ἀπόλλωνα καὶ τὸν Ἀμφίωνα καὶ τὸν Χριστό».

Ὁ ἰσχυρισμὸς ἄρα Ἑλλήνων τεκτόνων, ὅτι παραμένουν πιστοὶ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ἀποδεικνύει ἤ ὅτι ἀγνοοῦν τὸν Χριστιανισμὸ στὸ σύνολό του ἢ ὅτι εἶναι ἀπατεῶνες. Τρίτον δὲν ὑπάρχει! Γι’ αὐτὸ καὶ ἰσχύει πάντοτε τὸ ἀσύμπτωτο καὶ ἀσυμβίβαστο τῆς ἰδιότητας τοῦ Τέκτονος μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ (ὀρθοδόξου) Χριστιανοῦ, κατὰ τὶς διακηρύξεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου μας, ποὺ ἐπαναβεβαιώθηκαν ἀπὸ τὸν μακαριστὸ Ἀρχιεπίσκοπο κυρὸ Χριστόδουλο τὸ 1988 μὲ ἕνα ἐγκύκλιο κείμενό του μὲ τίτλο: «Γιατί δὲν μπορεῖ νὰ εἶμαι μασῶνος.

Ὡς Ἕλλην καὶ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς δὲν μπορεῖ νὰ ἀνήκω στὴν Μασωνία». Τὸ κείμενο αὐτὸ παραθέτει δέκα σημεῖα, ποὺ αἰτιολογοῦν τὴν ἀποστροφή του στὴ μασονικὴ ἰδιότητα. Στὸ σημεῖο 10 γράφει συμπερασματικά: «Ἡ Μασωνία κατὰ τὴν Ἐκκλησία μας, εἶναι σύστημα ἀντιχριστιανικὸν καὶ πεπλανημένον, διὰ τοῦτο καὶ δὲν συμβιβάζεται ἡ ἰδιότης τοῦ Χριστιανοῦ μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ Μασώνου. Οἱ πιστοὶ ὀφείλουν νὰ ἀπέχουν τῆς Μασωνίας, καὶ ὅσοι παρεπλανήθησαν καλοῦνται νὰ μετανοήσουν καὶ ἐπανέλθουν στοὺς κόλπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας». Καὶ ἡ ἀκροτελεύτια φράση τοῦ κειμένου: «Ἂν γίνω μασῶνος, πρέπει νὰ παύσω νὰ εἶμαι Ὀρθόδοξος καὶ Ἕλλην»! Συνεπῶς, οὐδὲν πρόβλημα θὰ ὑπάρξει, ἂν ἡ Ἱεραρχία μας, γιὰ μία ἀκόμη φορά, ἀνανεώσει τὶς παλαιότερες διακηρύξεις της γιὰ τὴν Μασονία.

Συμπερασματικά, δέν μπορεῖ νά τίθεται τό ἐρώτημα, ἄν ὁ Μασονισμός ἔχει καταδικασθεῖ ἀπό τήν Ἐκκλησία μας. Διότι ἔχει ἐλεγχθεῖ ἐπανειλημμένα, καί μάλιστα ὡς συγκρητιστική πολιτικοθρησκευτική πολυεθνική Ὀργάνωση, ἀσυμβίβαστη πρός τόν Χριστιανισμό ὡς Ὀρθοδοξία. Τόν πολιτικό του ρόλο σήμερα πραγματοποιεῖ ἡ Λέσχη Bilderberg, πού ἔχει αἰχμαλωτίσει τήν πλειονότητα τῶν πολιτικῶν δυνάμεων τοῦ τόπου μας.

http://lomak.blogspot.com/2012/03/blog-post_2975.html


Πληρωμένο ρεπορτάζ με λανθασμένα στοιχεία και τόνους λάσπης εναντίον του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παρασκευή+13» σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος κέρδισε 1 δις ευρώ την εποχή: «Της μεγάλης ληστείας στο Χρηματιστήριο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Παράλληλα, σύμφωνα με την «Παρασκευή +13» ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η σύζυγός του Ελένη Τζούλη έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών»

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook σχολιάζοντας:

«Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ από το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.
Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.

3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.

4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι πριν την δημοσίευση του ρεπορτάζ ο φίλος Αιμίλιος είχε συνάντηση 90 λεπτών με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α.Σαμαρά. Όπως αναφέρει και το enikos.gr, υπήρχε μάλιστα και πρόταση να πολιτευτεί ο Λιάτσος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να πιστέψουμε οτι η συνάντηση σας δεν είχε καμία σχέση με το θέμα Καμμένου;

Δεν λειτουργείτε κατ' εντολή της ηγεσίας της ΝΔ να ρίξετε λάσπη στον Καμμένο επειδή έκοψε την αυτοδυναμία της ΝΔ; Μήπως τα έχει κάνει πάνω της η ΝΔ που της χάλασε το μαγαζάκι ο Καμμένος μιας και τα πρόβατα από το μαντρί δυστυχώς για εσάς ξύπνησαν; Ε;;


Είναι τυχαίο οτι πριν λίγες μέρες ο Λιάτσος παρακαλούσε για στήριξη της υπό πτώχευσης εφημερίδας "Παρασκευή και 13" και σήμερα δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα;

Μήπως βρήκε την "στήριξη" σε μαύρες σακούλες;

Αυτές που υπάρχουν στα ταμεία από τον καιρό της siemens;;

Μην αναστατώνεσαι Αιμίλιε, Ερωτήματα θέτουμε...

Μήπως δεν είναι δικιά σου είναι αυτή η βιλίτσα;


real.gr με πληροφοριες απο anti-ntp.net

http://www.logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_4116.html

Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.

Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα. 3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.

4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html


ακούστε εδώ τις γελοιότητες και τα πολύ ύποπτα που διακινούν οι διάφοροι παλιάτσοι της δημοσιογραφίας!

Δεν βρήκαν καμία ευθύνη στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται!

Άλλο ένα … θαυματουργό πόρισμα θα δει σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο, οι βουλευτές έκριναν ότι σχετικά με τις καταγγελίες για το φουσκωμένο έλλειμμα … δεν υπάρχει κανείς ένοχος!

Το τελικό κείμενο που θα παραδώσει σήμερα ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ Χρήστος Πρωτόπαπας στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Συγκεκριμένα, θα αποδίδονται ήπιες πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου κυρίως για το γεγονός ότι «παρασύρθηκε» από τις «άστοχες εκτιμήσεις» του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίες Μανώλη Κοντοπυράκη και θα «αναγνωρίζει» την συμβολή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην «ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας» των greek statistics.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/413143/Default.aspx

Αυτό που περιγράφουν για το μέλλον - όχι πολύ μακρινό, μέχρι το τέλος του 2013, δηλαδή σε 21 μήνες από σήμερα - της ελληνικής οικονομίας τρία ευρωπαϊκά οικονομικά ερευνητικά ινστιτούτα, μόνο με την λέξη "εφιάλτης" μπορούν να περιγραφούν και ας λέει ο τραπεζίτης Λ.Παπαδήμος τα δικά του, περί "ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2013".

Σύμφωνα λοιπόν με το ινστιτούτο ΙΜΚ που πρόσκειται στα γερμανικά συνδικάτα το γαλλικό OFCE και το αυστριακό Wifo που παρουσίασαν χθες την από κοινού πρόβλεψη η ύφεση στην Ελλάδα σωρευτικά από το 2010 μέχρι το 2013 θα φτάσει ... το 24%! Δηλαδή θα έχει χαθεί το ένα στα τέσσερα ευρώ μέσα σε τρία χρόνια από την ελληνική οικονομία! Και αν περιλάβουμε και το 2009, τότε θα έχει φτάσει η ύφεση το 30%, άρα το 1 στα 3 ευρώ θα έχει χαθεί!

Ποια οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης όταν έχει χάσει τα 100 από τα 300 δισ. της αγοράς της; Και τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή; Το τραγικό είναι ότι ακόμα και αυτές οι εκτιμήσεις είναι ... μετριοπαθείς, αφού εκτιμούν ότι οι οικονομικοί στόχοι εκτροχιαστούν (που το θεωρούν στο σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο, τότε δεν αποκλείεται ούτε το 28% ύφεσης!.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2010 μέχρι το 2013 ο αρνητικός δημοσιονομικός ρυθμός στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία θα ανέρχεται στο μισό από της Ελλάδας δηλαδή στο 12%.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους για την έρευνα τα προγράμματα λιτότητας που ανακοινώθηκαν στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ – καθώς και την αντίστοιχη υποχώρηση της ζήτησης σ’ αυτές τις περιοχές. Αντίστοιχα μαζικές είναι και οι επιπτώσεις.

Η υποχώρηση στο ελληνικό ΑΕΠ είναι μοναδικό φαινόμενο για μια μεμονωμένη χώρα μεταπολεμικά, η οποία δεν έχει υποστεί γεωστρατηγική ήττα όπως π.χ. οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ακόμα και η Γερμανία πλήττεται. Λόγω της μειωμένης ζήτησης στο εξωτερικό η οικονομία θα έπρεπε να χάνει στο μεταξύ κατά 2,7% του ΑΕΠ.

Η ολέθρια πολιτική ΔΝΤ και Γερμανία έχουν οδηγήσει την χώρα σε μία πρακτικά μη αναστρέψιμη ύφεση για την επόμενη δεκαετία με το χρέος να εκτοξεύεται από το 110% στο 160% του ΑΕΠ.

Μάλιστα βάσει της ίδιας μελέτης που θεωρείται απόλυtα έγκυρη, "Ο αρχικός στόχος των μέτρων λιτότητας οδήγησε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η κατάσταση του χρέους δεν θα υποχωρήσει μάλλον στα περισσότερα κράτη", ανέφεραν καθόλου αισιόδοξα οι ερευνητές. Αντιστοίχως επενεργεί και η απόφαση για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο: Η ενίσχυση των δημοσιονομικών κανόνων, λένε, βρίσκεται σε αντίθεση προς μια λογική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στα Σκόπια εξετάζουν τις επιλογές τους στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Η πρώτη επιλογή για την FYROM είναι να αποκτήσει συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση με τη Συμμαχία, παρόμοια με εκείνη που υπέγραψε με την Ουάσιγκτον, που σημαίνει μια De Facto αναγνώριση ως μέλος του ΝΑΤΟ, χωρίς όμως το δικαίωμα ψήφου.

Η επόμενη επιλογή είναι η απόφασης της ‘υποσημείωσης’ ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου, μια συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των Σκοπίων και του ΝΑΤΟ, και τέλος, η τοποθέτηση ενός χρονοδιαγράμματος για το κλείσιμο της διαφοράς με την Ελλάδα σε περίπου ένα με δύο χρόνια. Αυτές είναι οι τρεις περιπτώσεις που βρίσκονται στο τραπέζι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, σύμφωνα με το σκοπιανό ‘Dnevnik’ το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων πιέζει για την αποδοχή μιας από τις τρεις αυτές λύσεις στη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Μαΐου για μια συζήτηση που δεν ολοκληρώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008.

Επίσημα, το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν θα προσπαθήσουν, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, να ανοίξουν το θέμα για μία από τις τρεις αυτές προτάσεις.

Είναι αβέβαιο, ωστόσο, αν οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, για ενθαρρυντικά μηνύματα στα Σκόπια, δηλώνουν κάτι στην πραγματικότητα ή ότι υπάρχει κάποια πίεση, από την ετυμηγορία της Χάγης, που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο παιχνίδι αυτό.

Η πρώτη περίπτωση, κατά την οποία – σύμφωνα με τις πηγές μας, σημειώνει η Dnevnik- συζητείται μέσω της διπλωματικής οδού, θα σήμαινε την αντιμετώπιση του ζητήματος μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας με την προσωρινή ονομασία της χώρας μέχρι την επίλυση της διαφοράς, ώστε να προσκληθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ.

Η δεύτερη επιλογή, όμως, θα σήμαινε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφωνούν να δώσουν ως ‘βραβείο παρηγοριάς’ για την ύπαρξη στρατηγικής συνεργασίας, παρόμοια με αυτήν που υπέγραψαν τα Σκόπια με την Ουάσιγκτον, μετά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008. Σύμφωνα με την οποία η χώρα μας –γράφει η εφημερίδα- θα ενεργεί ως De Facto μέλος του ΝΑΤΟ και θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου κατά τη λήψη αποφάσεων. Μια τέτοια συμφωνία δεν θα διαφέρει από τη στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε το ΝΑΤΟ με χώρες όπως η Ρωσία.

Η τελευταία επιλογή, σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ στο Σικάγο, θέτει μια χρονική προθεσμία στις δύο χώρες, να λύσουν το ζήτημα της ονομασίας , που σύμφωνα με την εκτίμηση της πηγής μας, -επισημαίνει η Dnevnik- είναι η καλύτερη επιλογή, διότι μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές στις ελληνικές κόκκινες γραμμές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια άγνωστη επιστολή, που είχε στείλει ο τραγουδοποιός Μανώλης Ρασούλης, λίγο πριν το θάνατό του στη φίλη του και δημοσιογράφο Ζωή Νιομανάκη έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Το Ποντίκι".


Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού WDR (West Deutscher Rundfunk), ένα χρόνο μετά το θάνατο, του μεγάλου καλλιτέχνη και παρατηρώντας την Αθήνα του σήμερα, επιλέγει να τη μοιραστεί με όλους μας, θεωρώντας ότι οι τελευταίες του δημόσιες κουβέντες, αξίζουν να φτάσουν σε όλους τους Έλληνες.

Ακολουθεί η επιστολή του Μανώλη Ρασούλη προς τη Ζωή Νιομανάκη.

Νοέμβριος 2010
«Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: ''Άκουσον μεν, πάταξον δε''.
Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δύο μηνύματα:

1. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τους τίτλους pigs - οκνηρός - άσωτος κ.λπ. που μας φόρτωσαν γενικεύοντας κάποιοι απ' τα βόρεια.

2. Υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, όπως υπήρχε μια Γερμανία από το 1933 έως το 1945....


Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 25 χρόνια, ζώντας με τους συμπατριώτες μου, βιώνοντας μια διαρκώς γενικευόμενη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, έλεγα ότι αυτό το στυλ θα καταστρέψει την Ελλάδα, μπορεί και την ανθρωπότητα. Έκανα το οτιδήποτε να εκφράσω το αντίδοτο. Μάλλον απ' ό,τι φαίνεται ηττήθηκα.

Στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκε και εγκαθιδρύθηκε ένας μέσος πολίτης, μικροαστός, νεόπλουτος, αρχοντοχωριάτης. Επικυριάρχησε στο κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό, ψυχολογικό, αισθητικό προσκήνιο, καταστρέφοντας τον ρυθμό και το στυλ της χώρας.

Επίσης, καταστρέφοντας τη λαϊκή κουλτούρα, δηλαδή το αυθεντικό τραγούδι, που είναι το θεμελιώδες στοιχείο της ταυτότητάς μας, απαξιώνοντας την λόγια ποίηση, εγκαθιδρύοντας, διά πυρρός και σιδήρου, τα πολιτιστικά κέντρα της χαράς και της αισιοδοξίας, όπως τα ονόμασαν, κάτι χαζοκαμπαρέ, τα λεγόμενα σκυλάδικα.

Διαμόρφωσαν έναν χαζοκαμπαρετζίδικο τρόπο σκέψης, καθιστώντας την Ελλάδα ένα νομιμοποιημένο πορνοστάσιο.

Ο πολιτισμός, καθώς και ο τουρισμός, δέχτηκαν σκληρά πλήγματα. Από τους περιηγητές του '60 φτάσαμε στα ξενοδοχεία των 5.000 ανθρώπων που, με τα βραχιολάκια στο χέρι, βίωναν τις διακοπές τους και έφευγαν σχεδόν χωρίς να ξέρουν σε ποια χώρα τους φέραν. Η εποποιία του Ζορμπά, των παιδιών του Πειραιά, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Πωλήθηκαν κατά κόρον και ο μύθος και η παρθενικότητα της χώρας, αλλά και το συμπαθές ναΐφ του μέσου ρωμιού αντικαταστάθηκε από την κουτοπονηριά, από το απρόσωπο, από τον μέσο όρο των super market και των τραπεζών και τώρα το σλόγκαν του Υπουργείου Τουρισμού "Έλα στην Ελλάδα να ζήσεις τον μύθο σου" ακούγεται γελοίο και κούφιο.

Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα μες στην Ελλάδα, εξόριστη και καταδικασμένη από τα ποικίλα golden boys και τους εγχώριους κερδοσκόπους που δεν αναγνωρίζουν πατρίδα ή πολιτισμό, αλλά ορκίζονται στη money-land. Ανίκανοι και άπληστοι.

Δεν συμμετείχα στους ολυμπιακούς αγώνες γιατί ήμουν σίγουρος ότι μετά την φαμφάρα θα ακολουθούσε η ξεφτίλα, όπως και έγινε. Η Αθήνα είναι πρωτοφανές φαινόμενο πρωτεύουσας που έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας στην επικράτειά της. Αλαζονική πόλη, αφού λανσάρεται ως μητέρα της δημοκρατίας και του μέτρου. Τώρα είναι αμετροεπής μητρόπολη, βρώμικη μητέρα απίστευτης εγκληματικότητας. Δημοκρατία δεν υπάρχει, πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει.

Όλα ελέγχονται από το ΔΝΤ, την Ευρώπη, τους Γεωργιανούς και Ρουμανόγυφτους εγκληματίες. Παλιότερα σκεφτόμουν μήπως φέρναμε 100 Γερμανούς (βλέπε Ρεχάγκελ), να αναλάβουν για 100 χρόνια τη χώρα, μπας και ισορροπήσει. Θα με κατηγορούσαν για ανθέλληνα. Τώρα τους έφεραν ή ήρθαν λόγω ανωτέρας βίας και την πληρώνουν αυτοί που δεν έφταιξαν. Χιλιάδες χάνουν τις δουλειές τους, άλλοι αυτοκτονούν και άλλοι αγοράζουν ακριβά σπίτια στο κέντρο του Λονδίνου.

Κατά τα άλλα, τα εκλεκτά στελέχη του ελληνικού status πουλούν φούμαρα ότι είναι απόγονοι του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Ηράκλειτου. Και αυτά χωρίς εσωτερική λογική, και έτσι ξανακαταλήξαμε σε μια νέα greek salad, σε μια δραματική φαρσοκωμωδία. Εγώ προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει και να αντιπροτείνω κάποιες λύσεις. Ως εκ τούτου υπέστην ποικίλα πογκρόμ.

Ηττήθηκε η αντίληψή μας, γι' αυτό φτάσαμε στο παρόν χάλι. Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας παγκόσμιας κρίσης. Το ανθρώπινο είδος βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο. Ο πλανήτης έχει καταστραφεί. Δεν μπορούμε πια να αναπτύξουμε τους ρυθμούς της βιομηχανίας όπως παλιά και ταυτόχρονα να σώσουμε το περιβάλλον.

Τι μέλλει γενέσθαι; Κάθε κρίση γεννά πόλεμο. Το απεύχομαι και κάνω κάθε τι για να μην μας συμβεί. Γεννήθηκα σαράντα μέρες μετά τη βόμβα στη Χιροσίμα. Ως εκ τούτου προσπαθώ στη Μέση Ανατολή, εδώ και οχτώ χρόνια, να δημιουργηθεί ένας κοινός παρονομαστής για τους δυο λαούς, γιατί από αυτό το άλυτο πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Ονειρευόμουνα να γίνει η Ελλάδα μια πολιτισμική Ελβετία και μητέρα που θα κυοφορήσει ένα όραμα για την παγκόσμια ειρήνη. Τώρα είμαστε στο στόχαστρο όλου του δυτικού κόσμου και παράδειγμα προς αποφυγή. Να μην ξεχάσω να πω ότι πριν από χρόνια έστειλα μια επιστολή στην Süddeutsche Zeitung περί όλων αυτών, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα.

Πέρυσι και φέτος ο Γερμανός ανταποκριτής της ίδιας εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη ήρθε στην Ελλάδα, μου πήρε δύο συνεντεύξεις και πάλι η διεύθυνση της εφημερίδας αδιαφόρησε. Πάντως εγώ προσπάθησα.

Επίσης, ως προς το θέμα που ετέθη να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά της και την Ακρόπολη, έχω να πω: (α) Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία μας. Ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και (β) Μεγάλες εκτάσεις της Ελλάδας, και όχι μόνο, έχουν αγοραστεί από Γερμανούς. Πρόσφατα συμμετείχα σε ένα φεστιβάλ ποίησης στη Μαγιόρκα, όπου ο κυβερνήτης της μας έλεγε με αγωνία ότι οι Γερμανοί έχουν αγοράσει το 80% του νησιού και θέλουν να το προσαρτήσουν στη Γερμανία. Αν αυτό αποτελεί ένα σχέδιο επεκτατισμού στον νότο εκ μέρους της Γερμανίας, δεν γνωρίζω. Αν, λόγω της κρίσης, οι νεοέλληνες ξαναχαθούμε στη διασπορά, θα ήθελα να έρθουν στην Ελλάδα ποιητές, διανοούμενοι, επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και από εδώ να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαιώνισης της ζωής πάνω στον πλανήτη σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Αυτά προς το παρόν. Σας χαιρετώ όλους και τον καθένα χωριστά.

Εμμανουήλ Ρασούλης, Έλλην τραγουδοποιός"

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
http://www.logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_5902.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget