1/2/2012 - 1/3/2012

«Ελληνες σχολιαστές και σκιτσογράφοι καλλιεργούν άλλη μια εχθρική εικόνα: εκείνη των κακών Γερμανών, που θέλουν να καθιερώσουν στην Αθήνα ένα τέταρτο Ράιχ. Εν τω μεταξύ, η δυσαρέσκεια του κόσμου κατά της πολιτικής εξαπλώνεται κι άλλο». Με αυτά τα λόγια το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», σε ειδικό αφιέρωμα στην έντυπη έκδοσή του, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τη Γερμανία μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Στο δημοσίευμα γίνεται ξανά αναφορά στα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

«Λίγες είναι οι φορές που οι Γερμανοί αντιμετωπίστηκαν τόσο άσχημα όσο αντιμετωπίζονται τώρα στην Ελλάδα - ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχουν παρόμοιες μνήμες από τους ναζί στα γαλλικά, στα ισπανικά ή στα βρετανικά μέσα. Στα ελληνικά πρωτοσέλιδα εμφανίζεται καθημερινά η σφιγμένη καγκελάριος» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. Οι συντάκτες του άρθρου περιγράφουν εικόνες και σκίτσα που παρουσιάζουν την Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φορώντας περιβραχιόνιο με τη σβάστικα ή τη στολή των ναζί, αναφερόμενοι, προφανώς, στα πρόσφατα φωτομοντάζ της «δημοκρατίας». Προς διερεύνηση της κατάστασης που επικρατεί την Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι του «Spiegel» ζήτησαν και την άποψη του διευθυντή σύνταξης της «δημοκρατίας» Ανδρέα Καψαμπέλη:

«Η ανάλυση για τις γερμανοελληνικές σχέσεις είναι παρούσα παντού, αν και τίθεται το ερώτημα κατά πόσον τα μέσα παράγουν το μίσος ή απλώς το υπηρετούν. Ο Ανδρέας Καψαμπέλης, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “δημοκρατία”, έχει σαφή άποψη γι' αυτό: “Οι Γερμανοί ήθελαν να καταστρέψουν τους Ελληνες. Τώρα προσπαθούν να πετύχουν με οικονομικά μέσα αυτό που δεν είχαν πετύχει πριν από 60 χρόνια”.

“Το Μνημόνιο απελευθερώνει” ήταν πρόσφατα ο τίτλος της εφημερίδας του - ένα λογοπαίγνιο αφενός με την κυνική επιγραφή “Η εργασία απελευθερώνει” που υπήρχε στην είσοδο του στρατοπέδου συγκεντρώσεως Νταχάου και αφετέρου με τις ελληνικές δεσμεύσεις στους διεθνείς δανειστές. Για να το καταλάβει αυτό και ο τελευταίος αναγνώστης, έγραφε από κάτω με τεράστια γράμματα: Νταχάου. “Κάνουμε το καθήκον μας και εκφράζουμε την κοινή γνώμη” λέει ο Ανδρέας Καψαμπέλης».

Το αφιέρωμα του «Spiegel» δημοσιεύει δηλώσεις και σκίτσα του Στάθη, στα οποία η καγκελάριος Μέρκελ απεικονίζεται μέσα σε τανκ, ενώ δύο μαριονέτες, που δεν είναι άλλοι από τους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, βρίσκονται στα χέρια του Χορστ Ράιχενμπαχ. Μάλιστα, αναφερόμενο στο «τέταρτο Ράιχ» για το οποίο κάνουν λόγο πολλοί Ελληνες δημοσιογράφοι, το περιοδικό τονίζει ότι η λέξη «Ράιχ», που αποτελεί το πρώτο συνθετικό του ονόματος του επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν, πρωταγωνιστεί σε κείμενα και γελοιογραφίες.

«Οι “New York Times” δημοσίευσαν κάποιο από τα σκίτσα του Στάθη Σταυρόπουλου, τα οποία ο ίδιος θεωρεί περισσότερο τραγικά παρά κωμικά» γράφει το «Spiegel», ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του Γιώργου Δελαστίκ για την «Προέλαση του τέταρτου Ράιχ», όπως χαρακτηρίζει αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. «Ο Γιώργος Δελαστίκ μιλάει οκτώ γλώσσες και γνωρίζει τον κίνδυνο της εθνικής δυσαρέσκειας. “Είμαι αφοσιωμένος Ευρωπαίος” λέει. Παρ' όλα αυτά, γράφει για ένα “τέταρτο Ράιχ” και αποκαλεί τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα του “δημοσιονομικό Νταχάου”».

Το «Spiegel» αναφέρεται και στον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος «στο κανάλι Extra 3 βάλλει κατά των “γερμανικών κατοχικών δυνάμεων” και επικρίνει τα “βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται από το Βερολίνο”». Επίσης κάνει λόγο για το πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Real FM και φιλοξενεί δηλώσεις του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Τα Νέα» Νότη Παπαδόπουλου, για την «αντιπαραγωγική πολιτική» που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το περιοδικό διευκρινίζει ότι όλων αυτών είχαν προηγηθεί γερμανικά εξώφυλλα, με τίτλους για «Πτωχευμένους Ελληνες» και «Προδοσία στη οικογένεια του ευρώ» - από το περιοδικό «Focus», με το επίμαχο εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου, ως την κριτική της Μέρκελ περί «νοτιοευρωπαϊκής ανεπάρκειας», που σύμφωνα με το «Spiegel» «εξόργισε τους Ελληνες».

«Οι Ελληνες δεν μπορούν να υποβαθμιστούν άλλο» γράφει το δημοσίευμα. «Η τεράστια πίεση, η υπαγόρευση της λιτότητας από τους διεθνείς πιστωτές -με πρώτη τη Γερμανία- δεν οδηγεί στην επιτυχία, αλλά στην πλήρη άρνηση ολόκληρου του λαού. Και φαίνεται ότι αυτό που κάποτε αποτελούσε πολεμική τώρα έχει γίνει πεποίθηση πολλών Ελλήνων».

Στο σημείο αυτό το περιοδικό αναφέρεται στη δημοσκόπηση του περιοδικού «Επίκαιρα» την περασμένη εβδομάδα, με θέμα την εικόνα της Γερμανίας στην ελληνική κοινή γνώμη. «Το 69% των Ελλήνων που συμμετείχαν σε έρευνα της VPRC πιστεύει ότι η Γερμανία κρατά εχθρική στάση και ότι ο πραγματικός στόχος των Γερμανών πολιτικών είναι η επιβολή ενός τέταρτου Ράιχ».


Θέμα στο BBC για τα αντιγερμανικά αισθήματα των Ελλήνων

Οι αντιδράσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες και από το BBC. Το μεγάλο βρετανικό δίκτυο αναφέρεται τόσο στα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας» όσο και στην άποψη ότι η Γερμανία προσπαθεί για δεύτερη φορά να υποτάξει την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω των πολιτικών της και των τραπεζών. Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Οι χτυπημένοι από το χρέος Ελληνες δίνουν διέξοδο στα αντιγερμανικά συναισθήματα» το BBC φιλοξενεί άλλη μια φορά πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», περιγράφει γελοιογραφίες του Στάθη Σταυρόπουλου, τα επικριτικά σχόλια του Γιώργου Τράγκα, ενώ αναφέρεται και στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ωστόσο, το δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι, ενώ ο αντιγερμανισμός είναι εκείνος που επικρατεί στην Ελλάδα, «σε πολλούς Ελληνες η Γερμανία είναι πιο ελκυστική από ποτέ. Οι αριθμοί των μαθητών που μαθαίνουν γερμανικά στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα οι επίσημες γερμανικές στατιστικές δείχνουν αύξηση στον αριθμό των Ελλήνων που έφυγαν στη Γερμανία, σε σχέση με το 2010, της τάξεως του 80%».


Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

http://www.dimokratianews.gr/

Ο Παναγιώτης είναι παλιός στηνπολιτική. Με τη σημερινή κίνησή του, βάζει θεμέλια για το μέλλον. Δε βιάστηκε να κάνει κόμμα. Πρώτα περιμένει να μπει μετά τις εκλογές, η ΝΔ στην κυβέρνηση, να εφαρμόσει πάνω κάτω την ίδια πολιτική και τότε να βγει και να πει…προχωρώ τώρα, γιατί το κόμμα μου δεν εκφράζει τον πατριωτισμό μου και τα λοιπά…Θα προσπαθήσει να βάλει στο λούκι και το κόμμα του Καμμένου και θα είναι… καβάλα στο άλογο! Πρώτος μάγκας ο Ψωμιάδης!

Διαβάστε την ομιλία του:


Στις 29 Νοεμβρίου 2009, μόλις τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές της ΝΔ, είχα δηλώσει πως το ταξίδι μου δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζεται!
Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας!

Μέχρι το 2009, όπως είπε κι ο Μίκης Θεοδωράκης, το χρέος ήταν διαχειρίσιμο.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού.
Ξεκίνησε το προμελετημένο εθνικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό έγκλημα

Ακόμη κι ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι όταν πετσοκόβεις μισθούς και συντάξεις, μειώνεις την αγοραστική δύναμη, γκρεμίζεις το τζίρο, αυξάνεις τα λουκέτα, την ανεργία και την απελπισία.

Οδηγείς τη χώρα στην ύφεση, στην παραλυσία και στην κατάθλιψη.
Μέσα σε δύο χρόνια μας γύρισαν στη δεκαετία του ’50, στην Ελλάδα των συσσιτίων, των αστέγων, της φτώχειας και της μετανάστευσης.
Σήμερα, καθυστερημένα, οι ίδιοι που μας έφεραν σ’ αυτή τη θέση, ομολογούν ότι απέτυχαν.

Όμως, με συνεχή εκβιαστικά διλήμματα, τρομοκρατία, ψέματα και υποκρισία δεν κυβερνιέται αυτός ο λαός.
Θέλει αγάπη, αλληλεγγύη, αλήθεια και φιλότιμο.
Μας ξεζούμισαν, μας εξόντωσαν, μας ξευτέλισαν! Φτάνει πια!
Γι’ αυτό λοιπόν, αγαπημένοι φίλοι, δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Φτάνει πια!

Απόψε, εδώ από το Βελλίδειο, μαζί με όλους εσάς και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους μας σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό, ιδρύουμε μαζί το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

Έναν όμιλο πολιτικού προβληματισμού, μια γροθιά απέναντι σε όλους εκείνους που προσβάλλουν την πατρίδα μας, ένα μέτωπο αντίδρασης σε κείνους που λοιδορούν το λαό μας, μια δεξαμενή ιδεών, σκέψης και προτάσεων για το πώς θα βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης, ένα δίαυλο για να ακούγονται και οι άλλες φωνές, οι φρέσκιες, οι μη αρεστές.


Μου λένε, «γιατί δεν κάνεις κόμμα».
Ξεκαθαρίζω.

Πρώτον:
Το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα.
Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ.
Χρωστάω στο λαό, χρωστώ σε όλους εσάς!
Γιατί κοντά σε εσάς μεγάλωσα πολιτικά και κομματικά.
Ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος θα πεθάνω. Δε θα με φιμώσει κανείς. Έτσι κέρδισα το δικαίωμα να σας κοιτώ σήμερα στα μάτια. Αμετακίνητος από τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς μου, των δασκάλων μου, της Ορθοδοξίας μας, της Ελλάδας μας!

Δεύτερον:
Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία!
Και τα κόμματα τα δημιουργεί η ίδια η κοινωνία, οι ανάγκες της.
Σήμερα, δε συζητάμε για νέο κόμμα.
Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα.
Έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες, από ελπίδα, από ανάπτυξη, από αλλαγή νοοτροπίας.
Εξάλλου, για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό.
Δεν είμαστε εδώ για να τα βάζουμε με την Ιστορία μας, τη Θρησκεία μας, να καταργούμε τις παρελάσεις μας, να διαγράφουμε τη Βόρεια Ήπειρο, να ξεπουλάμε το όνομα της Μακεδονίας μας!

Τη Μακεδονία μας, που δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Τέλος!
Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας, τη Γη του Αλέξανδρου, από τον ιστό της Ελλάδας!

Τρίτον:
Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε.
Ο αντίπαλος είναι κοινός: Είναι οι νεοταξικοί, αυτοί που θέλουν την οικονομική, πολιτική και πνευματική εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι τα πολιτικά κόμματα, αλλά οι επιλογές των πολιτικών.

Δεν μπορεί όλα να τα ζυγιάζουμε σε χρήμα.
Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές.
Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα εθνικά θέματα:

Εξυγιαίνω το Δημόσιο, αλλά όχι με οριζόντιες περικοπές, με αξιολόγηση και αξιοποίηση των άξιων στελεχών.

Μειώνω τα εισοδήματα, αλλά χωρίς να εξαθλιώνω το λαό και να στέλνω στην αγχόνη της ανεργίας και της μετανάστευσης τους νέους.

Κόβω μισθούς και συντάξεις, αλλά παράλληλα μειώνω και τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης πολεμώντας την κερδοσκοπία.

Αξιοποιώ την εθνική περιουσία, αλλά δεν ξεπουλώ τη γη μας, τα μνημεία μας, τις θάλασσές μας, τον ορυκτό πλούτο.

Στηρίζω την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία στη γειτονιά μας, αλλά δεν διαπραγματεύομαι την ιστορική αλήθεια, δεν υποχωρώ στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, δεν ξεχνώ τη Βόρεια Ήπειρο και τη μαρτυρική Κύπρο μας.
Φίλες και φίλοι,


Κανείς Έλληνας δεν εξουσιοδότησε κανέναν να παραδώσει τον ελληνικό λαό στους ξένους. Να θυσιάσει και να εκχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Στην Ελλάδα του αύριο δεν έχουν θέση οι επικίνδυνοι και οι ανίκανοι του χτες.


Κυρίες και κύριοι,

Απόψε είμαστε ευτυχείς που έχουμε κοντά μας και δίνουμε το λόγο σε έναν συμπατριώτη μας, που έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, που κάνει περήφανη την Πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο, τον καθηγητή Πανεπιστημίου και στρατηγικό σύμβουλο, κ. Νίκο Λυγερό.


Μέσα από σειρά επιτυχημένων ομιλιών σε όλον τον κόσμο, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Νίκος Λυγερός αναλύει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα πως το εθνικά ευαίσθητο θέμα της ΑΟΖ δεν είναι απλά «της μόδας».

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απούσα από το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει να γίνει σαφές, πως η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει ΑΟΖ, χωρίς να έχει να φοβηθεί κάτι από την Τουρκία.

Να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Καστελόριζο κατέχει εθνικά κορυφαία γεωστρατηγική θέση, είναι νησί του Αιγαίου και όχι της Μεσογείου.
Κυρίες και κύριοι,

Διαθέτουμε ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό όπλο.
Είναι ώρα να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και πυγμή.
Να κατοχυρώσουμε τα εθνικά και κυριαρχικά μας συμφέροντα.
Και το σπουδαιότερο: να διακηρύξουμε ΑΟΖ, ώστε να απομακρύνουμε την τρόικα και τη μόνιμη επιτροπεία πάνω από το κεφάλι μας, εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο που κρύβεται στο υπέδαφος των θαλασσών μας και να «θωρακίσουμε» την εθνική μας κυριαρχία.
Κάθε καθυστέρηση στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, αποβαίνει εις βάρος μας.

Έχει έρθει η στιγμή να πάψουμε να είμαστε «τροπαιούχοι του άδειου λόγου». Διαφορετικά η Ιστορία θα μας προσπεράσει και δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ, αν δεν είμαστε «εκεί».
Φίλες και φίλοι,


Κλείνοντας δηλώνω:
Αρνούμαι πια τον κομματικό «κοπαδισμό».
Αρνούμαι να συνεχίσω να είμαι όμηρος των ολίγων.
Αρνούμαι τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ.
Αρνούμαι τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης.

Λέμε όλοι μαζί ΝΑΙ στην προκοπή, στην αισιοδοξία, στην ελπίδα!
Λέμε ΝΑΙ στην πατρίδα που ξεχάσαμε, στη θρησκεία που βάλαμε στην άκρη, στις αξίες που ισοπεδώσαμε!


Αδέλφια,
Μην σκύβετε το κεφάλι.
Υψώστε το ανάστημά σας.
Δώστε φως από τη φλόγα της ψυχής σας.
Η ψυχή μας πονάει, αλλά δεν παύουμε να είμαστε Έλληνες!

Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας!
Ελάτε λοιπόν μαζί μας! Γίνετε μέλη της Πατρίδας!
Ξυπνήστε Έλληνες!
Θα προσπαθήσουν να μας πολτοποιήσουν.
Να μας εξοντώσουν κοινωνικά και πολιτικά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Δεν λυγίζουμε.
Δεν γινόμαστε προσκυνητές!
Μπορούμε να ματαιώσουμε την πολιτική της εξαθλίωσης!
Πάνω απ’ όλα, η Πατρίδα!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ!


http://olympia.gr/

Η Ελλάδα πρέπει να επιφυλάξει την ίδια μεταχείριση σε όλους τους μικροεπενδυτές στην ΕΕ που έχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών DSW (Deutscher Schutzvereinigung fuer Wertpapierbesitz).

Στην ανακοίνωσή της, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η DSW σημειώνει ότι έως τώρα είναι ενήμερη μόνο για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τους Έλληνες μικροεπενδυτές για τις ζημιές από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Αν και πολλοί από τους θιγόμενους μικρούς επενδυτές (σ.σ.: στη Γερμανία) έχουν λάβει ήδη επιστολή από τις τράπεζές τους για την ανταλλαγή των ομολόγων, η νομική κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της DSW Μαρκ Τίνγκλερ και προσθέτει: «Μία δυνατότητα θα ήταν να αποδοθεί στους μικρούς επενδυτές το αντίτιμο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους».

Ο κ. Τίνγκλερ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η ίδια μεταχείριση, οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε αγωγές που μπορεί να οδηγήσουν σε χρεοκοπία. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές από τους επενδυτές που δεν θα αποδεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων τους, εάν δεν εξυπηρετηθούν τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία επίσημη χρεοκοπία», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος της DSW κ. Γίργκεν Κουρτς δήλωσε στο Bloomberg ότι πολλά από τα μέλη της δεν σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων ή έχουν καθυστερήσει την απόφασή τους έως ότου αποσαφηνισθούν οι νομικές αβεβαιότητες.

Οι επενδυτές που δεν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων δεν θα χάσουν οτιδήποτε, αν η Ελλάδα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία, σε αντίθεση με τους επενδυτές που θα συμφωνήσουν μία απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες για τα δεδομένα του διαστημικού χάους να προσκρούσει στη Γη σε μόλις 28 περίπου χρόνια από σήμερα, χωρίς να αποκλείεται πολύ ενωρίτερα, το 2023 να κινδυνεύσει σοβαρά η Γη.

Το δυνητικά επικίνδυνο ουράνιο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ, που ανακάλυψε την έκθεση της NASA, απασχολεί την αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή τροχιά του αλλάξει. Η χρήση πυρηνικών όπλων προσαρμοσμένων σε εξωατμοσφαιρικά βλήματα και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.

Ο αστεροειδής με το κωδικό όνομα 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι σήμερα έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, έχοντας διατρήσει την "ασπίδα" της ατμόσφαιρας κια αφού μεταβληθεί σε πύρινη διαστημική "μπάλα" να πέσει στην επιφάνεια του πλανήτη.

Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ. ποσό που για τα διαστημικά δεδομένα είναι "μία τρίχα".

Η ΝΑSA δεν αποκλείει ακόμα και το 2023 να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας του πλανήτη αν αλλάξουν τα δεομένα τροχιάς του.

Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια. Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Εξαρτάται βέβαια που θα έπεφτε. αν έπεφτε στον ωκεανό η ισχύς της πρόσκρουσης θα ισοδυναμούσε με 1500 πυρηνικά όπλα των 20 ΜΤ!

Η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια και αυτό είναι που ανησυχεί τους επιστήμονες της ΝΑSΑ. Ότι μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά οι πιθανότητες είτε προς τα πάνω, είτε, προς τα κάτω!

Ήδη συστήθηκε ειδική επιστημονική ομάδα που θα μελετήσει την πορεί του μέρχρι το τέλο του 2016 και θα πρέπει να προσκομιστούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.

Βέβαια υπάρχει και η δεδομένη απειλή του αστεροειδή "Άποφι" που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα αλλάξει πορεία κια θα έρθει εγγύτερα στη Γη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας

Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή, ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν βουτάω στις χαράδες να βρω φούντες, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια. Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός.

Μπήκα στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν 17 χρονών ή και παραπάνω. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα γιατί διάβαζα σαν σκυλί για να περάσω τις Πανελλήνιες, ήμουν αθλητικός και πέρασα τα αθλητικά τεστ εύκολα, κι ήμουν συνειδητοποιημένος κι έξυπνος αρκετά για να περάσω τα ψυχολογικά τεστ στα οποία υποβλήθηκα. Μα ένα πράγμα με δυσκόλεψε τότε. Πώς να καταφέρω να πείσω τον πατέρα μου να υπογράψει για να μπω στη Σχολή; Πώς να καταφέρω να του κρύψω ότι από τους 80 που τελικά θα μπαίναμε στη Σχολή, στατιστικά οι 11 δεν θα ζούσαν μετά από μια 15ετία! Σήμερα είμαι σχεδόν 40. Γενιά του 67.

Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι, αν έχω οικογένειά. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ’ όπου με στέλνεις. Με παλιά μηχανήματα, κακοσυντηρημένα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό, τι κι αν μου δώσεις. Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ’ την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ’ ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ’ την αρμύρα να βγάζω απ’ τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ’ ακρονήσια. Αχ αυτά τα μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν.

Σ’ απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά. Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ’ τα ουράνια, ούτε όταν μ’ ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες’ στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ή του Σισμίκ, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου.Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί. Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα. Εσένα σ’ ένοιαζε η εξουσία και εάν θα πάρει ο αέρας την σημαία. Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ’ αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις “καραβανά” και “μπάτσο” και “ταβλαδόρο”. Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι. Να μου λες ό, τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος. Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.

Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα. Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ’ έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει. Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα; Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία; Αλλά ξέρεις κάτι; Μου ‘χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ’ όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου: Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα. Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σιαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο. Γιατί εγώ το ξέρω καλά….

Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας!

Ένας Έλληνας αξιωματικός!!

http://olympia.gr/2012/02/29/greek-hero/

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
«Θα πεθάνει κόσμος». Τρεις λέξεις, τρεις λέξεις με τεράστια δύναμη, συνοψίζουν την άποψη του γνωστού αναλυτή -με το τεράστιο κοινωνικό ρεύμα- Δημήτρη Καζάκη, όταν ρωτήθηκε για το νέο νομοσχέδιο της Υγείας, που υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν δραστική ουσία αντί για φάρμακο και τους φαρμακοποιούς να πωλούν στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πεθάνει κόσμος», διευκρινίζει -με συνέντευξή του στο Γιώργο Χριστοφορίδη ο κ. Καζάκης, «όταν θα μας φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν». Και προσθέτει: «Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».

Σύμφωνα με τον γνωστό αντι-μνημονιακό αναλυτή, «η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ανθρώπους β’ κατηγορίας». Με αυτό το δεδομένο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, δε διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Τέλος, ερωτηθείς για την πρωτοβουλία ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνεται μέσω facebook σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, ο κ. Καζάκης τονίζει ότι «πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία, αρκεί να είναι καλά οργανωμένες».

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Γιώργο Χριστοφορίδη:
κ. Καζάκη, πώς κρίνετε το νομοσχέδιο για την Υγεία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή;

Οι νέες ρυθμίσεις ορίζουν τη φτηνότερη τιμή ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή του φαρμάκου. Τα γενόσημα, όμως, δεν είναι κάτι σαν τα «ιμιτασιόν ανταλλακτικά αυτοκινήτου», όπως φαίνεται ότι τα αντιλαμβάνονται αυτοί οι κύριοι. Ουσιαστικά, ο νέος νόμος για την Υγεία προωθεί τα φθηνότερα σκευάσματα, κι ας παράγονται και στο Πακιστάν! Ποιος ξέρει από ποιες κλινικές μελέτες συνοδεύονται αυτά, πώς έχουν πιστοποιηθεί και από ποιον; Και μη μας πούνε ότι τα πιστοποιεί ο ΕΟΦ! Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει απολύτως καμία δυνατότητα πιστοποίησης. Το έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι γιατροί, ότι κατ’ αρχήν δε διαθέτει καν το απαραίτητο προσωπικό…

Φοβάστε για να χειρότερα, δηλαδή;


Θα πεθάνει κόσμος, κ. Χριστοφορίδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεθάνει, όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν. Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!

Τι θα γίνει, δηλαδή, με τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από εξαιρετικά εξειδικευμένα φάρμακα; Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες ασθενών, που πάσχουν από όχι άμεσα ιάσιμα νοσήματα, τα οποία απαιτούν θεραπείες υψηλού κόστους. Η λογική της τρόικα είναι «να τους πετάξουμε στον Καιάδα και να τελειώνουμε με αυτούς». Γιατί, όταν αυτά τα φάρμακα δε θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα, οι τιμές τους θα καταλήξουν να διαμορφώνονται ελεύθερα και να φτάσουν στα ουράνια.

Κατά τη γνώμη σας, τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ως ανθρώπους β’ κατηγορίας. Συνεπώς, δεν τρέχει τίποτα γι’ αυτήν αν αυξηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Τα έχουν ανάγκη, εξάλλου, αυτά τα πειράματα για να αναπτύξουν τα εναλλακτικά τους φαρμακευτικά προϊόντα.

Υπάρχει σχέδιο, δηλαδή…

Και, βέβαια. Ολα αυτά δε γίνονται χωρίς σχέδιο. Όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν, το κόστος των οποίων διαμορφώνεται 99% χαμηλότερα, καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το ποσοστό κέρδους των εισαγωγέων. Οι οποίοι, βέβαια, στη συνέχεια θα εκτοξεύσουν τις τιμές στα ουράνια. Διότι, είναι διαφορετικό να λειτουργείς ως εκπρόσωπος μιας πιστοποιημένης εταιρείας, η οποία ορίζει τα ποσοστά κέρδους εντός των οποίων μπορείς να κινηθείς και σε ελέγχει. Εδώ είναι τόσο τεράστια τα περιθώρια κέρδους που είναι σαφές ότι η ρύθμιση προωθείται για να εξυπηρετηθούν ειδικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξασφαλίσουν αδιανόητα κέρδη εις βάρος της Υγείας μας.

Ποια θα έπρεπε, σύμφωνα με τη δική σας άποψη, να είναι η πολιτική μας για το φάρμακο;

Αντί να επενδύσουν στην αναγέννηση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία είναι ανταγωνιστική, διαθέτει υποδομή, επιστημονικό δυναμικό και ποιοτικές προδιαγραφές, της δίνουν το τελειωτικό χτύπημα. Αφήστε που, έτσι κι αλλιώς, την είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα.

Υπάρχει τρόπος να ανατραπεί όλος αυτός ο σκοτεινός σχεδιασμός;
Πρέπει να κινητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς -γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.- για να υπερασπίσουν την Υγεία του ελληνικού λαού, για να σώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που καταστρέφεται.

Η πρωτοβουλία για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που οργανώνεται μέσω facebook, σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στην αποτροπή της επερχόμενης καταστροφής;

Πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία. Αρκεί, όμως, να είναι καλά οργανωμένες.


http://www.newsbomb.gr/bloggers/giorgos-hristoforidis/fytilies/story/117292/d-kazakis-tha-pethanei-kosmos-me-ta-farmaka-apo-to-pakistan

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς αμφιβολία, ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ πραγματοποιεί τις εναντίον της Ελλάδας επιθέσεις του με το μάτι του στις δημοσκοπήσεις και στον καταποντισμό του κόμματός του, στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου.

Μια Κυριακή πριν από εκείνη την καταστροφική εκλογική αναμέτρηση, ο Ρέσλερ είχε δημοσιεύσει το περίφημο άρθρο του στην εφημερίδα «Ντι Βελτ», όπου υποστήριζε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε συντεταγμένη χρεοκοπία – γεγονός που είχε προκαλέσει δημόσιες διαφωνίες στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, με τον Σόιμπλε να εκφράζει τη διαφωνία του, την Μέρκελ να παρεμβαίνει, αλλά τον πρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ να υπερασπίζεται τον Ρέσλερ και να αφήνει κι’ αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι αρνητικές δηλώσεις συνεχίστηκαν, μέχρι την πρόσφατη σύγκρουση με δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ Ρέσλερ και Χρυσοχοΐδη, τον οποίο έσπευσαν να υπερασπιστούν και εγχώριοι δημιουργοί του χάους, της αναποτελεσματικότητας, της ανικανότητας, της ρουσφετολογίας και της κολοτούμπας.

Ως γνωστόν, λίγες μέρες μετά τις «ιστορικές» αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, ο Ρέσλερ, ως υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, είχε συγκαλέσει στο Βερολίνο την περίφημη «Σύνοδο Επενδύσεων για την Ελλάδα», από την οποία δεν προέκυψε τίποτε, διότι όλοι οι Γερμανοί επιχειρηματίες αναφέρθηκαν στην γραφειοκρατία, στην φορολογική σχιζοφρένεια και στην γραφειοκρατία (με τις γνωστές συνέπειες της διαφθοράς) που επικρατούν στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση της Ελλάδας είναι παρόμοια με αυτήν που επικρατούσε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού», είχε αποφανθεί ο Ρέσλερ.

Παρ’ όλα αυτά, εδόθησαν υποσχέσεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ενώ η κ. Μέρκελ συνέχισε να δείχνει την εμπιστοσύνη της στον κ. Παπανδρέου.

«Τον ξέρω καλά. Γνωρίζω και το γνωρίζουν και όλοι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μου ότι διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ζήτησε και θα πάρει τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματός του. Η Ελλάδα κάνει μεγάλες προσπάθειες. Και εγώ θα τις στηρίξω με όλη μου τη δύναμη», είχε δηλώσει η καγκελάριος σε μια έξαρση πολιτικής οξυδέρκειας, υπενθυμίζοντας ότι με τον Παπανδρέου έχει σχεδιάσει ήδη από το 2010 ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.
Λίγο αργότερα ο Ρέσλερ ανακοίνωνε πρόγραμμα 16 σημείων «για μια επενδυτική και αναπτυξιακή επίθεση στην Ελλάδα» και το οποίο είχε σχεδιαστεί, όπως μας είπαν, βάσει των μέχρι τότε προτάσεων Μέρκελ-Παπανδρέου, αλλά και των προτάσεων του υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη!

Ως γνωστόν, μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, τα χειροκροτήματα και τους επαίνους, στην Ελλάδα πήγαν όλοι για μπάνιο.

Φτάσαμε στον Οκτώβριο και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν ήξεραν ούτε με ποιον υπέγραψαν!

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Ρέσλερ κατέφθασε στην Αθήνα, συνοδευόμενος από ομάδα εβδομήντα Γερμανών επιχειρηματιών, που έλαβαν μέρος σε Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας παρέδωσε μαθήματα πατριωτισμού στους Έλληνες επιχειρηματίες – γιατί να έλθουμε να επενδύσουμε εμείς, όταν δεν το κάνετε εσείς; - και ο ΣΕΒ δεν έκρυψε τη δυσφορία του.

Εκείνες τις μέρες, οικοδεσπότης ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης (που σημειωτέον δεν μπορούσε να ξεναγήσει τον Ρέσλερ στο υπουργείο του, λόγω των καταλήψεων)!

Δεν έλειψαν, όμως, τα χαμόγελα, οι όρκοι πίστεως, η υπογραφή μνημονίου και η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών (στις 7 Οκτωβρίου).

Αν θυμάμαι καλά, εκείνες τις ηρωικές ημέρες τα ψαράκια δεν έβγαλαν άχνα. Κιχ δεν έκαναν! Ως από μηχανής θεό έβλεπαν και μας παρουσίαζαν τον Ρέσλερ!

Μίλησε (ο Ρέσλερ) για ειδικές επενδυτικές ζώνες αλά Πολωνία, θριαμβολόγησε επειδή αποφασίστηκαν επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ και μια γερμανική επένδυση 2,5 εκ ευρώ γερμανικής εταιρίας στην Μεσσηνία που θα έφερνε… πενήντα θέσεις εργασίας (σιγά τα λάχανα, δηλαδή) και παραδέχθηκε πως το διεθνές περιβάλλον είναι δυσμενές.

Για δυο μέρες Ρέσλερ και Χρυσοχοΐδης έγιναν αυτοκόλλητοι. Μάλιστα, στο μνημόνιο που υπέγραψαν προβλεπόταν πως η Αθήνα θα προετοίμαζε το έδαφος ώστε η γερμανική επενδυτική τράπεζα, η KfW να δημιουργούσε ένα ειδικό επενδυτικό εργαλείο με το όνομα «Ελλάδα», που θα παρείχε δάνεια σε Γερμανούς επιχειρηματίες ή ελληνογερμανικές κοινοπραξίες που θα αποφάσιζαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η KfW θα παρείχε τεχνογνωσία, ώστε να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα αντίστοιχη επενδυτική τράπεζα, που θα αξιοποιούσε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ! Και πώς να γίνει όταν ο Ρέσλερ και όσοι Γερμανοί επίδοξοι επενδυτές πέρασαν από την Ελλάδα διαπίστωσαν πως οι «σωτήρες» της Ελλάδας όχι μόνο δεν είχαν διαβάσει το Μνημόνιο, αλλά δεν γνώριζαν ούτε… με ποιους το είχαν υπογράψει!

Απολαυστικοί είναι οι διάλογοι κατά τους οποίους οι Γερμανοί αναφέρονταν ξανά και ξανά στην KfW και λάμβαναν απαντήσεις του τύπου «δεν την ξέρω, αλλά γιατί όχι;».

Πώς δεν την ξέρεις, βρε… σωτήρα; Διότι αν δεν την ξέρεις, τότε προφανώς δεν ξέρεις με ποιους έχεις υπογράψει!

Διότι ενώ στο Μνημόνιο η Ελλάδα, ως δανειολήπτης υπογράφει με μία προς μία τις χώρες δανειστές που αναφέρονται με τα ονόματά τους, με την Γερμανία υπογράφει με την KfW, που «υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Πόσο σοβαρά μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς (ακόμη και ο Ρέσλερ) μια χώρα της οποίας η ηγεσία (λέμε τώρα) και κυρίως οι αρμόδιοι για τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και τα λοιπά και τα λοιπά εμφανίζονται να μην έχουν ακουστά την τράπεζα με την οποία έχουν υπογράψει τους όρους δανειοδότησης της χώρας τους;

Και πόσο σοβαρά μπορεί να αντιμετωπίσει ένας Γερμανός αξιωματούχος τη χώρα της οποίας η ηγεσία λέει ναι σε όλα, χωρίς να βγάζει κιχ όταν προβάλλονται απαιτήσεις «τακτοποίησης» παλαιών λογαριασμών και νομικής ασυλίας για το μέλλον;

Διότι στη συμφωνία που είχαν υπογράψει τότε Ρέσλερ και Χρυσοχοΐδης προβλεπόταν και η ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων (Siemens, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Χόχτιφ, Μπάγερν) με τον Ρέσλερ να επιμένει σθεναρά επί του θέματος.

Το είπε ο άνθρωπος ξεκάθαρα: Προκειμένου να έλθουν οι Γερμανοί και να επενδύσουν στην Ελλάδα, πρέπει να εξασφαλιστεί «νομική ασφάλεια» - δηλαδή ατιμωρησία όποιες μεθόδους και αν ακολουθούν!

Μάλιστα, ενώ ο Ρέσλερ βρισκόταν στην Ελλάδα, δημοσιευόταν συνέντευξή του στη «Μπιλντ», όπου δήλωνε ξεκάθαρα πως η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας έτσι και το περίφημο γερμανικό έγγραφο προς το Eurogroup που μόλις είχε διαρρεύσει και σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να οριστεί Επίτροπος υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των δημοσιονομικών.

Φυσικά, ο Ρέσλερ δεν είχε λάβει απαντήσεις. Άλλωστε με τον κ. Χρυσοχοΐδη κόντευαν να γίνουν στενοί φίλοι.

Πήγαιν’ έλα στο Βερολίνο

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, είχε προηγηθεί και άλλη επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο, συνοδεύοντας τον κ. Παπανδρέου (που ως γνωστόν είχε στο μεταξύ επιστρέψει άρον-άρον στην Αθήνα, ενώ πετούσε προς ΗΠΑ), όπου είχε λάβει μέρος στο ετήσιο συνέδριο για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας».

Και βέβαια είχε ξανασυναντηθεί με τον κ. Ρέσλερ. Στις 13 Δεκεμβρίου είχε και πάλι πεταχτεί μέχρι το Βερολίνο για κλειστή σύσκεψη, την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει, με Γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες με στόχο τη χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων.

Στη σύσκεψη είχε και πάλι λάβει μέρος ο Ρέσλερ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Χανς-Πέτερ Κάιτελ και Κλάους Κέρμπερ και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες και επιχειρηματίες.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2012, ο Ρέσλερ επανήλθε προτείνοντας πάλι την ίδρυση «Τράπεζας Στήριξης» για την Ελλάδα, η οποία θα χορηγεί δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αναλύοντας ξανά την περίπτωση της γερμανικής KfW, η οποία ιδρύθηκε με τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ και επαναλαμβάνοντας ότι κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και για την Ελλάδα, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

Σε δύο εβδομάδες!

Έναν μήνα μετά – και αφού εξακολουθούσε να μην κινείται τίποτε – δημοσιεύθηκε στη Γερμανία το γνωστό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Σε δύο εβδομάδες!», με τον Ρέσλερ να επιτίθεται προσωπικώς στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Θυμόμαστε όλοι τι είπε ο Ρέσλερ στις 22 Φεβρουαρίου, σε συγκέντρωση των Φιλελευθέρων:

«Έχω κι εγώ την εμπειρία μου. Συνάντησα τον Έλληνα συνάδελφό μου στο Βερολίνο και τον ρώτησα "τι θέλετε να κάνουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα;". Μου απάντησε: "Σε δύο εβδομάδες θα σου πω πώς θα λύσουμε το πρόβλημα". Ενάμιση μήνα μετά πήγα στην Αθήνα. Η υποδοχή δεν ήταν φιλική, αλλά ήμουν εκεί. Ξαναρώτησα, ξανά η ίδια απάντηση: "Σε δύο εβδομάδες θα λύσουμε το πρόβλημα". Ενάμιση μήνα μετά ήταν ξανά εδώ ο συνάδελφος. Και τώρα προσέξτε ποια ήταν η πρόοδος. Τότε μου είπε: "Όχι σε δύο εβδομάδες αλλά σε μια εβδομάδα θα λύσουμε το πρόβλημα". Ε όχι, έτσι δεν μπορούμε να αυξήσουμε την οικονομική δύναμη της Ελλάδας»!

Το ίδιο βράδυ, μέσω του δελτίου του «Μέγκα», ο κ. Χρυσοχοΐδης διέψευσε τον Ρέσλερ.

Όπως είπε, «δεν έχουμε καμία συζήτηση και διαψεύδω τον κ. Ρέσλερ ότι συζητήσαμε ποτέ για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Δεν έχει καμιά δουλειά με την ανταγωνιστικότητα ο κ. Ρέσλερ και την Ελλάδα. Η Ελλάδα συζητά το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά με την Τρόικα και την Task Force και με κανέναν άλλον».

Δηλαδή υπάρχει κάποια άλλη συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία και στην Ευρώπη εκτός από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – άλλο αν η τρόικα ακολουθεί ένα πρόγραμμα που δεν έχει φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα;

Αν δεν μίλησαν για την ανταγωνιστικότητα, τότε για τι πράγμα μίλησαν; Για… γυναίκες;

Και τι θα κουβέντιαζε ένας Γερμανός υπουργός με συνάδελφό του που στον τίτλο του υπουργείου του περιλαμβάνεται και η ανταγωνιστικότητα (τρομάρα μας);

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως με τον Ρέσλερ συζήτησε θέματα γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων.

Και πώς θα έλθουν αυτές σε μια μη ανταγωνιστική χώρα;

Είπε επίσης πως δυο μέρες νωρίτερα είχε ξαναπάει στη Γερμανία, όπου και πάλι συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μιας Τράπεζας Επενδύσεων, με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας.

(Σημειώστε ότι το θέμα είχε τεθεί τον Ιούλιο και έξι μήνες μετά βρισκόμασταν ακόμη στο pour parler – οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην είναι αλήθεια τα περί «δύο εβδομάδων»!).

Είπε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης πως με τον κ. Ρέσλερ συζήτησε το θέμα της μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνικής βοήθειας σε μια σειρά από ζητήματα και μεταξύ αυτών και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η τεχνογνωσία και η τεχνική βοήθεια δεν αφορούν κυρίως θέματα γραφειοκρατίας και ανταγωνιστικότητας;

Ο κ. Ρέσλερ σήκωσε το γάντι και στις 24 Φεβρουαρίου, μιλώντας στη Νομική Σχολή Buccerius, στο Αμβούργο, είπε πως στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται η φορολογική νομοθεσία και επέμεινε στα περί «δύο εβδομάδων».

Υπενθυμίζω πως στις 20 Φεβρουαρίου, η Ντι Βελτ είχε αποκαλύψει εσωτερικό έγγραφο εργασίας του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, όπου το Βερολίνο εμφανιζόταν να καταλογίζει στην Αθήνα ανικανότητα και απροθυμία για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, λείπει η σχετική υποδομή, ενώ οι μεταρρυθμίσεις «δεν αποτελούν προτεραιότητα» για την Αθήνα.

Στο ίδιο έγγραφο γινόταν αναφορά στην (οκτωβριάτικη) επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φιλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα, η οποία, όπως επισημαινόταν, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε η γερμανική πλευρά.

Γινόταν μάλιστα αναφορά στη δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, για την οποία όπως αναφερόταν στο έγγραφο, «οι συζητήσεις προχωρούν πολύ αργά».

Στο έγγραφο γινόταν επίσης λόγος για αρνητικά συμπεράσματα από την εξέλιξη της συνεργασίας, παρά το γεγονός, όπως αναφερόταν, ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας θεωρεί την ανάπτυξη εξίσου σημαντική με τις προσπάθειες για σταθεροποίηση και έδωσε την συγκατάθεσή του για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Για το λόγο αυτό προτεινόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενταχθεί στον κατάλογο των προϋποθέσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, η βελτίωση της συνεργασίας με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Στο ίδιο έγγραφο, η Ελλάδα περιγραφόταν πάντως ως χώρα που μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά, καθώς «οικονομολόγοι και επιχειρηματίες διαπιστώνουν σε όλους τους τομείς μεγάλη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες, άρα και μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη».

Αναφερόταν επίσης ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, «εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αγοράς εργασίας, της γραφειοκρατίας, των καρτέλ στα ελεύθερα επαγγέλματα, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών και στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία εντός πέντε ετών να σημειώσει ανάπτυξη 8%». (Φυσικά, με πολιτικούς που γνωρίζουν τουλάχιστον με ποιον υπογράφουν τα μνημόνια δανειοδότησης).

Το συγκεκριμένο έγγραφο (δημοσιεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζω) έγινε ευρέως γνωστό στην Αθήνα, αλλά δεν είδαμε να διαμαρτύρεται κανείς, ούτε να διαψεύδονται τα περί ανταγωνιστικότητας.

Δεν ακούσαμε δηλαδή τον κ. Χρυσοχοΐδη να διαψεύδει τα περί ανταγωνιστικότητας και να δηλώνει ότι ο Ρέσλερ δεν… έχει καμιά δουλειά να ασχολείται μ’ αυτήν!

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι τα «δύο τέρμινα» στα οποία αναφέρεται ο Ρέσλερ αποτελούν συνήθη πρακτική.

Άλλωστε, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε (στις 14 Δεκεμβρίου 2010, πριν από… δύο τέρμινα δηλαδή) ανακοινώσει την εντατικοποίηση των προσπαθειών του υπουργείου, με στόχο τον διπλασιασμό της απορρόφησης τον κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και τη «δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων» στα επόμενα δύο τέρμινα – ουπς, συγγνώμη, δύο χρόνια είπε ο άνθρωπος.

Και κάτι τελευταίο: Θυμίζω ότι σ’ εκείνη την επίσκεψη Ρέσλερ του περασμένου Οκτωβρίου, ετέθη (από τους δημοσιογράφους, βέβαια), μετά την υπογραφή του περίφημου μνημονίου με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το θέμα των γερμανικών οφειλών.

Και ο Ρέσλερ είχε απαντήσει κυνικότατα (αφού προηγουμένως είχε απαιτήσει «νομική ασφάλεια» για τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα - και προφανώς την είχε λάβει, αν κρίνουμε από τις τελευταίες εξελίξεις περί την Ζήμενς,):

«Θα είναι μεγάλο εμπόδιο για τη συνεργασία μας αν συνεχίσετε να διεκδικείτε τις κατοχικές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα»…

Ούτε αυτό το θέμα ετέθη από τα εγχώρια ψαράκια, έστω ως μέσο πίεσης.

Επομένως, πιστεύω απόλυτα τον κ. Ρέσλερ όταν υποστηρίζει πως το μόνο που ακούει από την Αθήνα είναι… «Σε δύο τέρμινα»!

http://www.elzoni.gr/html/ent/213/ent.19213.asp

Τηλέμαχος Κόκκος
Συνεχίζεται το παραλήρημα με καθηγητικό λούστρο στα Σκόπια. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε κάποιος «αναλυτής» ονόματι Ντράγκι Άρσοφ, συνεργάτης της εφημερίδας «Νόβα Ματσεντόνια», που «χτύπησε» με κείμενο που ξεπερνά κάθε όριο λογικής. Το κείμενο, που αναδημοσιεύθηκε αμέσως από την άλλη εφημερίδα της ΠΓΔΜ, την «Vetser», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κόντεψε να… σκάσει από το κακό του όταν σε αγώνα μονομαχίας νικήθηκε από τον Αθηναίο αντίπαλό του Ντιαξίμ .

Φυσικά, ο συγκεκριμένος Αθηναίος δεν ήταν άλλος από τον Ολυμπιονίκη Διώξιππο, πρωταθλητή στο Παγκράτιο .Ο «αναλυτής» αναφέρει ως πηγές του τους… αρχαίους συγγραφείς Ντιόντορ, Πλούταρχ, Αριάν, Πτολαμέι, Αριστόμπουλ – προφανώς κακοποιώντας τα ονόματα φιλοσόφων και ιστορικών.
Η θεωρία του, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων ανιστόρητων ανοησιών, όπως:

-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν κάθε 4 χρόνια επειδή ο «Μακεδόνας» Μίλαν Κροτόσκι σήκωσε στον αέρα ένα μοσχάρι 4 ετών!

- Οι Έλληνες ήσαν διάφοροι Σημιτικοί λαοί κυρίως σκουρόχρωμοι Φοίνικες και Αιγύπτιοι που ήρθαν σαν πρόσφυγες τον 5 πχ αιώνα.

-Ο Αλέξανδρος ο Α τους λυπήθηκε και τους επέτρεψε να εγκατασταθούν στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται η Αθήνα και ο Πειραιάς

-Η Ακρόπολη είναι αριστούργημα της αρμενικής διανόησης και έγινε καμάρι των Ελλήνων!

Το κερασάκι στην σλαβική τούρτα είναι πως από την ώρα που ήρθαν οι Έλληνες στα Βαλκάνια δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και φασαρίες!
http://www.elzoni.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_5206.html#.T03CE4efftc

Γιάννης Παπαγιάννης
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, για τη νέα ταινία-πρόκληση της Τουρκίας, η οποία παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά και όπως συμφέρει τους Τούρκους, μία αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό και για όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε φυσικά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Που, αν δεν είχε γίνει, η ιστορία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης θα ήταν τελείως διαφορετική. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό στην Ευρώπη, όπου ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ταινία.
Αλλά όχι στο ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, που δεν έχει εκδώσει ούτε μια τυπική ανακοίνωση για το θέμα. Η ταινία, που κόστισε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και τα γυρίσματά της κράτησαν περίπου τρία χρόνια, παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά τα ιστορικά στοιχεία ως προς την Άλωση.


Την «ντύνει» με εκπολιτιστικά στοιχεία και κίνητρα, και παρουσιάζει τους Έλληνες να προσκυνούν τον κατακτητή. Η υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στις τουρκικές αίθουσες, ενώ θα προβληθεί στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012. Η σκηνοθετική υπογραφή είναι του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά, Το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτε για την ταινία, που δεν προσβάλλει μόνο τους Έλληνες, αλλά και την ιστορική αλήθεια...
http://www.isotimia.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_5241.html#.T024u4efftc

Μα καλά είναι ακόμα υπουργός αυτός ο τύπος, ακόμα και μετά όλον αυτόν τον καραξεφτιλισμό μας στην ληστεία του μουσείου της Ολυμπίας;;;

Τι λέει ο "μέγας πατριώτης", ο συγκυβερνήτης Αντώνης Σαμαράς;


Ότι η μούγκα του είναι για το καλό μας;;;
gatarosτης Ελίνας Γαληνού
Αν πριν λίγα χρόνια, όταν κλαιγόμασταν για "τη γενιά των 700 ευρώ", μας έλεγαν ότι σύντομα οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο, θα μας φαινόταν απίστευτο. Θα θεωρούσαμε ότι αυτά διαδίδονται τεχνηέντως από κάποιους που σπεκουλάρουν πολιτικά, τρομοκρατώντας την κοινωνία. Και όμως, συνέβη έτσι. Τώρα, ενάμιση χρόνο αφ΄ ότου μπήκαμε στα περίφημα "προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης", η ανεργία κοντεύει να καταπνίξει την ελληνική κοινωνία.

Η σταδιακή εμφάνιση και επιδείνωση του φαινομένου, ξεκίνησε από το πρώτο εξάμηνο του αρχικού Μνημονίου. Προς το τέλος του 2010, οι άνεργοι κόντευαν το μισό εκατομμύριο, ενώ οι προειδοποιήσεις παρατηρητών, μιλούσαν για ραγδαία επιδείνωση μέσα στο προσεχές διάστημα. Οσοι όμως είχαν ακόμα δουλειά, δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Αλλωστε, ένας απολυμένος σε κάθε οικογένεια, ήταν το χειρότερο σενάριο που μπορούσες ν΄ακούσεις ως το Πάσχα του 2011. Από κει και πέρα, ο κατήφορος έγινε ξαφνικά πολύ απότομος, καθώς το φάσμα της ανεργίας εξαπλωνόταν σε κάθε οικονομική και επαγγελματική τάξη...Σήμερα, όσοι διατηρούν την εργασία τους έστω και με κάποιες εκπτώσεις, θεωρούνται αξιοπερίεργα φαινόμενα σκανδαλώδους τύχης. Οσο για το αύριο, κανένας δεν μπορεί να το εγγυηθεί για τίποτα πλέον...

Η ανεργία επεκτάθηκε και επεκτείνεται με καλπάζοντες ρυθμούς σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Το ντόμινο που φοβόμασταν πέρυσι τέτοια εποχή, τώρα το ζούμε και δεν προλαβαίνεται. Τα λουκέτα, δεν αφορούν πια μόνο τα καταστήματα, αλλά μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Ευνόητο κατόπιν αυτού το τι συμβαίνει. Η διακοπή ενός κύκλου εργασιών, επηρεάζει την βιωσιμότητα του άλλου και ο άλλος με τη σειρά του, έναν τρίτο. Η αλυσσίδα της απραξίας, μακραίνει και τυλίγεται όλο και περισσότερο στον λαιμό της κοινωνίας. Και προ αυτού του δραματικού φαινομένου, έρχονται και νέα μέτρα για να κατακερματίσουν τις εναπομείνασες δυνάμεις του εγχώριου εργατικού δυναμικού...

Οι άνθρωποι με πτυχία, μεταπτυχιακά, δεξιότητες και γνώσεις γλωσσών, θα πρέπει να δουλέψουν τουλάχιστον μια πενταετία για να διεκδικήσουν αισίως, μισθό που ξεπερνάει κατ΄ελάχιστον το μέχρι προτινος επίδομα ανεργίας! Οι αμοιβές των νεοεισερχομένων, είναι ίσα για τα έξοδα κίνησής τους από και προς την εργασία. Τα ωράρια, θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, όπως και το διάστημα παραμονής του εργαζόμενου σε μια εργασία. Το πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας μας, έφερε τον εργασιακό μεσαίωνα με τα όλα του. Και ακόμα, δεν είδαμε όλο το έργο...

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες οι άνεργοι θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, αλλά μην ξεχνάμε ότι άνεργοι δεν είναι μόνο οι καταγεγραμμένοι. Υπάρχουν ήδη κάπου 400.000 πολίτες που δεν βρίσκουν δουλειά, ή έχουν χάσει την εργασία τους και δεν πληρούν τις προυποθέσεις εγγραφής στον ΟΑΕΔ. Αλλοι τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν χάσει και χάνουν συνεχώς σημαντική επαγγελματική ύλη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν τα γραφεία τους.

Η εποχή του "one man show" μάλλον μας αποχαιρετά, καίγοντας την επένδυση ζωής που είχαν κάνει χιλιάδες άνθρωποι για να αναπτύξουν την επαγγελματική τους αυτονονομία. Και στο βάθος όλων αυτών, ο κίνδυνος που μετακυλίεται μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα, απειλώντας να το τινάξει στον αέρα. Διότι όταν απουσιάζει η εργασία και μειώνεται συνεχώς η αμοιβή, τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία συρρικνώνονται μέχρι αφανισμού, εντείνοντας τον κίνδυνο βιωσιμότητάς τους. Ηδη οι πλέον ρεαλιστές, έπαψαν να υπολογίζουν την λήψη σύνταξης στη ζωή τους...

Τον εφιάλτη που φοβόμασταν, τον έχουμε ήδη ενώπιόν μας. Η καλπάζουσα ανεργία, είναι η πιό ξεκάθαρη απόδειξη εξαθλίωσης της κοινωνίας μας, εφ΄όσον τα περισσότερα μέλη της βρίσκονται στην κατηγορία των νεοπτώχων, ή και απόρων ακόμα. Αυτό ας πιστωθεί στις "επιτυχίες" της μνημονιακής συνταγής για την σωτηρία της Ελλάδας. Αν μη τι άλλο, είναι ένα θέμα που θα χρησιμοποιηθεί από πολλούς οικονομολόγους του μέλλοντος, για να εξηγήσουν ακόμα και την απαρχή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_450.html#.T023Moefftc

Εξαιρετικά περιορισμένη επιτυχία σημειώνει η προσπάθεια της ΝΔ και προσωπικά του Α.Σαμαρά για "πανστρατιά" και επιστροφή των διαγραφέντων. Μόνο 5 από τους 22 (μαζί με τον Π.Καμμένο) που είχαν διαγραφεί λόγω άρνησης της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας "τσίμπησαν" και υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο (αλήθεια, πως είναι δυνατόν να καταψηφίζουν το νέο Μνημόνιο και να υπερψηφίζουν ... τον εφαρμιστικό νόμο του; Mήπως αυτό λέται πολιτική ασυνέπειεας, προσωπική ασυνέπεια, κοινώς ... κωλοτούμπά;).

Συγκεκριμένα, οι πέντε «γαλάζιοι» οι οποίοι άλλαξαν στάση και από το «όχι» στο νέο μνημόνιο ψήφισαν «ναι» στον εφαρμοστικό νόμο, είναι οι εξής: Αλ. Δερμεντζόπουλος, Εμ. Κεφαλογιάννης, Ζ. Τζηκαλάγιας, Θ. Λεονταρίδης και Αν. Καριπίδης. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής τους στη ΝΔ, εξέλιξη η οποία τους οδήγησε στην αλλαγή της στάσης τους. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία οι κκ. Λεονταρίδης, Καριπίδης και Τζηκαλάγιας βρέθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή και συνομίλησαν με συνεργάτη του κ. Σαμαρά.

Άλλοι 7 από τους διαγραφέντες (περιλαμβάνεται και ο Π.Καμμένος) καταψήφισαν και άλλοι 10 δεν πήγαν καθόλου

Σημειώνεται ότι 10 βουλευτές της ΝΔ που είχαν ψηφίσει «όχι» στο μνημόνιο και είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. επέλεξαν να απουσιάσουν από την ψηφοφορία. Πρόκειται για τους εξής: Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Παπασιώζος, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Γκιουλέκας, Χρ. Ζώης, Γ. Καρασμάνης και Γ. Βαγιωνάς. Όσον αφορά τους υπολοίπους έξι διαγραφέντες επέμειναν στο «όχι». Πρόκειται για τους Έλενα Κουντουρά, Δ. Σταμάτη, Μ. Τζήμα, Σπ. Γαληνό, Π. Μελά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Επίσης κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο επιτέθηκε σήμερα στην Αριστερά ο Α.Σαμαράς. Θεωρεί ότι κάποιοι ψηφοφόροι του μπορεί να εγκλωβιστούν στο ... ΚΚΕ ή στον ΣΥΡΙΖΑ; Αστεία πράγματα. Εξυπηρέτηση προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είπε λάθος πράγματα. Είπε εντελώς άκαιρα πράγματα. Και στην πολιτική το λάθος timing, ισοδυναμεί με αποτυχία.

Επί 283 ψηφισάντων, «ναι» ψήφισαν 202 βουλευτές, «όχι» 80 και ένας δήλωσε παρών. Στα «ναι» προσετέθησαν και πέντε εκ των 21 διαγραφέντων της ΝΔ, καθώς και ένας εκ των διαγραφέντων του ΠαΣοΚ, όπως και 9 «πράσινοι» οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Στο ΠΑΣΟΚ, από τους 22 διαγραφέντες που τάχθηκαν κατά του μνημονίου, μόνον ένας επέλεξε το «ναι», ο κ. Χρ. Μαγκούφης (είχε ψηφίσει «παρών» στο νέο μνημόνιο), ενώ οι εννέα βουλευτές που είχαν ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, αλλά είχαν καταψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα του μνημονίου και τέθηκαν σε κομματική «καραντίνα» με το ερώτημα της διαγραφής και της μη συμπερίληψης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν το «ναι» στον εφαρμοστικό. Πρόκειται για τους: Ι. Κουτσούκο, Π. Αντωνακόπουλο, Π. Δημητρουλόπουλο, Β. Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δ. Κουσελά, Δ. Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μ. Τζελέπη. Από τους υπόλοιπους διαγραφέντες ο κ. Σπ. Κουβέλης ήταν απών, ενώ η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε «παρούσα».

«Όχι» και στον εφαρμοστικό ψήφισαν οι εξής: Λούκα Κατσέλη, Άννα Βαγενά, Βάσω Παπανδρέου, Λ. Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Αν. Τριανταφυλλόπουλος, Β. Τόγιας, Γ. Κασσάρας, Χ. Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρ. Κατσούρας, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ. Παραστατίδης, Αλ. Αθανασιάδης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Τσετίν, Ηλ. Θεοδωρίδης, Ι. Αμοιρίδης, ενώ ο Γ. Παπαμανώλης απουσίαζε.

Τέλος, από το «παρών» στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο μετακινήθηκε στο «ναι» ο ανεξάρτητος βουλευτής που πρόσκειται στην Δημοκρατική Συμμαχία Ελ. Αυγενάκης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άναψε για τα καλά ο πόλεμος μεταξύ της Αριστεράς και της ΝΔ (φαντασθείτε και να γινόταν κυβέρνηση η ΝΔ τι είχε να γίνει αφού ο Α.Σαμαράς επέλεξε να επιτεθεί στην Αριστερά, τώρα που είναι αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος). Από πλευράς ΚΚΕ, απάντησε ο Θ. Παφίλης και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης σε σχετικές τοποθετήσεις τους στην Βουλή

«Φοβάστε γιατί ο λαός βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι θράσος να κατηγορείτε την Αριστερά. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη ότι παλέψαμε. Εσείς έρχεστε και εφαρμόζετε τη βαρβαρότητα εν μία νυκτί», τόνισε ο κ. Παφίλης. «Λέτε στον ελληνικό λαό να ζήσει όπως το '50, το '40, το '30. Γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω η Ελλάδα; Μας λέει ο κ. Σαμαράς ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνίες που έχουν καταρρεύσει. Μάλλον είχε καθρέφτη απέναντί του», πρόσθεσε. Εκανε επίσης λόγο για προσπάθεια «να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι να στηθεί το μαγειρείο» και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάνε, «αν τολμούν» και να πουν τις θέσεις τους στους εργαζόμενους και όχι στις τηλεοράσεις.

Από τον πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για αποφράδα μέρα και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι μαζί με τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ ανοίγουν αριστερό μέτωπο για καταφύγιο, αλλά θα αποτύχουν να πείσουν τον ελληνικό λαό.

«Και οι δυο μαζί έκαναν ένα πρωτοφανές πραξικόπημα αυτή την μέρα της αντιαριστερής ψύχωσης τους όταν με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου μειώνεται 22% ο κατώτατος μισθός, θα καταλήξει δηλαδή κάτι λιγότερο από 600 ευρώ καθαρό. Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις, τέλος ο συνδικαλισμός», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατηγόρησε επίσης των πρόεδρο της ΝΔ ότι με την επαναδιαπραγμάτευση που υποσχόταν οδήγησε τη χώρα σε ένα χειρότερο Μνημόνιο. «Εμείς λοιπόν λέμε στον κ. Σαμαρά να μην ξαναδιαπραγματευτεί τίποτα. Το καταφύγιο του δεν είναι το αντιαριστερό μέτωπο. Αυτό έχει δοκιμαστεί σε άλλες εποχές», κατέληξε.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Δεν ξέρω αν καλώς πράττουν όσοι έχουν τη τάση να υποβαθμίζουν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Πιστεύω ότι τον αδικούν, όσοι χρησιμοποιούν φράσεις του τύπου «Πάγκαλος είναι, τί περιμένεις», διότι είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος και εάν δεν ήταν πολιτικός, ίσως τώρα να μιλούσαμε για ένα ...
καθηγητή τεραστίων διαστάσεων σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, εκεί όπου η θεωρία απέχει από την πρακτική έτη φωτός. Θα ήταν ο ιδανικός χώρος για το σημερινό αντιπρόεδρο.

Η ανάγκη να ασχοληθώ με τον κ. Πάγκαλο, οφείλεται στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον μου χρήστης του Twitter, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του περί «εθνικής κυριαρχίας» υποστήριξε ότι κάλυψα το σημερινό αντιπρόεδρο, κρύβοντας ενοχοποιητικά αμερικανικά έγγραφα, που εξασφάλισα με τη χρήση του Νόμου Freedom of Information Act. Η κατηγορία δεν ευσταθεί. Άλλωστε όποιος επιθυμεί να διαβάσει αυτά τα έγγραφα, μπορεί να περάσει από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ να τα ζητήσει, να τα μελετήσει, και εάν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα από τα δικά μου, είμαι διατεθειμένος –εάν με πείσει- να απολογηθώ.

Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία, ότι θα ήμουν πιό σκληρός εάν στη θέση του κ. Πάγκαλου ήταν κάποιος υπουργός της Ν.Δ., θα απαντήσω στον χρήστη του Twitter με όλη μου την ειλικρίνεια: θα προσπαθούσα να αντισταθώ στον πειρασμό, άλλωστε τα έγγραφα ομιλούν από μόνα τους, και όταν ο ερευνητής τα κερδίσει, του τα παραχωρούν σε μορφή που είναι αδύνατον να παραποιηθούν. Βέβαια, ομολογώ πως θα ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση εάν μία κυβέρνηση της Ν.Δ. «γκρίζαρε» με τις αποφάσεις της το Αιγαίο ή εάν ο Καραμανλής αντί του Παπανδρέου οδηγούσε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πάντα έδινα σημασία στα λόγια του πρώην υπουργού Εξωτερικών, διότι έχω πιστέψει από την πρώτη εποχή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ότι δεν λέει τίποτα τυχαία. Δεν θα τον χαρακτηρίσω ούτε «λαγό», ούτε «βαποράκι». Αλλά με προβληματίζει ότι πάντα «κτυπά» όταν αναζητείται ο λεγόμενος «από μηχανής Θεός». Ολα τα προηγούμενα χρόνια μελέτησα τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του, και κάλυψα εκ του σύνεγγυς όλες τις επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Είχα την τύχη να διαβάσω γραμμή-γραμμή τα αμερικανικά έγγραφα για τα Ίμια και τη Μαδρίτη και να ακούσω τις αφηγήσεις του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης την τελευταία μέρα του Γεννάρη του 1996, όταν δημιουργήθηκαν οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Μίλησα και με τον ίδιο για αρκετή ώρα. Και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: όσα κατά καιρούς υποστηρίζει για τα εθνικά θέματα, δυστυχώς τα πιστεύει. Και αυτή η διαπίστωση, αυτόματα θα έπρεπε να τον αποκλείει από θέσεις-κλειδιά, που κατά καιρούς κατείχε και συνεχίζει να κατέχει.

Πιστεύω ότι η δήλωση του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 για την εθνική κυριαρχία, είναι χειρότερη και από εκείνη την κουβέντα που εκστόμισε στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουόρεν Κρίστοφερ για την ελληνική σημαία στα Ίμια. Σύμφωνα με το επίσημο αμερικανικό τηλεγράφημα, είπε στον ομόλογό του ότι «οι ισχυροί άνεμοι θα κατέστρεφαν σύντομα τη σημαία και η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε».*

Εάν ο κ. Πάγκαλος είναι «υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του», τότε βρίσκεται σε λάθος χώρα. Σίγουρα δεν έχει θέση στην κυβέρνηση, διότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της αντιπροσωπεύουν ένα λαό που, ευτυχώς, ακόμα αντιστέκεται στην πρακτική του «ξεπουλάμε τα πάντα». Ο κ. Πάγκαλος νοιώθει «πολίτης του κόσμου» και, ίσως, να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που δεν γεννήθηκε στη Γαλλία, την Αμερική ή την Ελβετία. Αυτό, όμως, είναι δικό του πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνος ή με τον ψυχολόγο του…

Σέβομαι τον άνθρωπο και οικογενειάρχη Πάγκαλο, αναγνωρίζω την ευφυία του και το γεγονός ότι εκφράζει τις απόψεις του χωρίς φόβο και πάθος. Δυστυχώς, όσο γενναίος επιθυμεί να παρουσιάζεται, είναι την ίδια στιγμή και μοιραίος. Θα έλεγα δε ότι, όταν βρίσκει αντίσταση, αποσύρεται και δείχνει δειλία. Και είμαι αυτόπτης μάρτυρας για το περιστατικό με τον Ισμαήλ Τζεμ, στον ΟΗΕ. Η εθνική κυριαρχία δεν είναι προσωπικό του ζήτημα, αλλά του ελληνικού λαού. Και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την χαρίζει ως να πρόκειται για κτήμα του.

http://harryklynn.blogspot.com/

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Ποιον και πως θα πιάσουν τους φοροφυγάδες οι Γερμανοί εφοριακοί «φίλοι μας» ρε Βουβουζέλο;
Θα ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση η κατοχική μέθοδος της κουκούλας με θύματα τους συνήθεις μαλάκες, που του λόγου σας «ως εισπρακτική μαφία» τους έχετε ρουφήξει και το μεδούλι;

Δε μου λες Βουβουζέλ, του εφοριακούς με τις βίλες, τα κότερα και τις καταθέσεις σε εκατομμύρια ευρώ θα τους αγγίξουν;

Του κομματικούς κρατικούς υπαλλήλους που έχει στραβώσει το χέρι τους από τις μίζες θα τους βάλουν να ξεράσουν τα κλεψιμαίικα;

Τους καναλάρχες που χρωστάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους στο Δημόσιο θα τους βάλουνε φυλακή μαζί με τον μικρομεσαίο που δεν πλήρωσε το ΦΠΑ για να κρατήσει ανοιχτό το μαγαζάκι του;

Τους δημοσιογράφους που τα «παίρνουν» μαύρα από δέκα μεριές, τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, τους εφοπλισταράδες, τους λαθρέμπορους υγρών καυσίμων , τους golden boys, τα τσογλάνια του πασοκοlιfe style με τις βιλάρες στη Μύκονο και τα σαλέ στην Αράχωβα, τα βολευτάκια που στέλνουν εκατομμύρια στις τράπεζες του εξωτερικού, τους έτσι τους αλλιώτικους και τους πασαλιμανιώτικους και όλο το κομματικό κλεφταριό ,που αρπάζουνε και τρώνε και πίνουν εις υγεία των κορόιδων, θα τους μπαγλαρώσουν;

Να το δω και να μην το πιστέψω θεόρατε Βουβ, γιατί έτσι και γίνει κάτι τέτοιο καθαρίσαμε σε ένα χρόνο μέσα και θα μας μείνει και περίσσευμα, αλλά δεν το βλέπω…

Οι «Γερμανοί φίλοι» μας δεν έρχονται για να βγάλουν το κάρο από λάσπη που εσείς το ρίξατε, έρχονται «να μας βάλουν κι άλλο μέσα» για να μπορούν να μας αγοράσουν από την κορυφή έως τα νύχια με δύο-τρία κωλόχαρτα… Και μακάρι να βγω ψεύτης!

http://harryklynn.blogspot.com/

Του Γιώργου Δελαστίκ

Σαρκαστικά σχόλια προκάλεσαν οι αποκριάτικες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι δήθεν δεν θέλει ούτε να ακούει περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήδη συγκυβερνά! Ισχυρίστηκε μάλιστα ο πρόεδρος της κυβερνητικής Δεξιάς ότι κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να προκαλέσει πολιτική φθορά στη ΝΔ. Προφανώς ο Α. Σαμαράς έχει την...
εντύπωση ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
Ο ίδιος προσωπικά πήρε την απόφαση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου και τώρα έχει την πολιτική αναίδεια να λέει πως κάθε συζήτηση περί συνέχισης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές αποσκοπεί στην... υπονόμευση της ΝΔ! Υποκρίνεται δηλαδή πως αγνοεί ότι ουδείς είναι σε θέση να προκαλέσει μεγαλύτερη πολιτική φθορά στη ΝΔ από την επί τετράμηνο ήδη συνεχιζόμενη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία συγκυβέρνηση έχει ο ίδιος και μόνο αυτός!

Δεν γνωρίζουμε αν ο Α. Σαμαράς είχε εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει πλήρως ότι αφ' ης στιγμής συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε πλέον ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσει η ΝΔ αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το γεγονός όμως ότι προκειμένου να υπερψηφίσει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ το νέο Μνημόνιο τον οδήγησε στη διαγραφή 21 βουλευτών του και μάλιστα σχεδόν όλων από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αντιμνημονιακής γραμμής του, σίγουρα τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι βαδίζει προς εκλογικό Βατερλό.

Αποπειράται έτσι να «παραμυθιάσει» τους οπαδούς της Δεξιάς ότι σε αντάλλαγμα της «πολιτικής κωλοτούμπας» του και της πλήρους απάρνησης των θέσεών του όχι μόνο θα φέρει τη ΝΔ στην εξουσία, αλλά θα τη φέρει και μόνη της, ώστε να λεηλατήσουν τα κρατικά ταμεία μόνοι τους οι δεξιοί!

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο Α. Σαμαράς έχει πλήρη επίγνωση του ότι η ΝΔ είναι πλέον το κατεξοχήν, το κύριο, το σημαντικότερο κόμμα του Μνημονίου, αντικαθιστώντας το μισοδιαλυμένο ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό άλλωστε και στις αποκριάτικες δηλώσεις του ο αρχηγός της Δεξιάς εκθείαζε ανενδοίαστα το νέο Μνημόνιο, προσπαθώντας προσχηματικά να το αντιδιαστείλει με το πρώτο Μνημόνιο που είχε απορρίψει.

Πέρα από τα παιδαριώδη φληναφήματα υπεράσπισης του νέου Μνημονίου, η πολιτική ουσία έγκειται στο ότι τις Αποκριές ο Α. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας ότι πλέον υπερασπίζεται ευθέως το νέο Μνημόνιο εξανδραποδισμού των Ελλήνων εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων και δεν αρκείται πλέον να διακηρύσσει ότι το ψήφισε επειδή ήταν δήθεν αναγκαίο κακό. Προσπαθεί να τους πείσει δηλαδή ότι είναι πλέον πρωθυπουργήσιμος - και όντως είναι...

Υπάρχει βεβαίως ακόμη μια δευτερεύουσα «λεπτομέρεια»:
για να γίνει πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς πρέπει όχι μόνο να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ στις εκλογές, αλλά και να βρει συμμάχους που θα τη στηρίξουν μετεκλογικά και μαζί τους να συγκεντρώνει στη Βουλή πάνω από 151 βουλευτές, πράγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο.

Αν μάλιστα στο αντιμνημονιακό κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος συμμετάσχουν ο Γιάννης Μανώλης και μερικοί από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ και επιπροσθέτως οι κινήσεις της Λούκας Κατσέλη οδηγήσουν στη συγκρότηση αντιμνημονιακού κόμματος και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τότε καθίσταται εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η ΝΔ όχι μόνο αυτοδυναμία να μην πάρει, αλλά να μην μπορούν ούτε καν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές!

Ετσι, μπορεί μεν ο Αντώνης Σαμαράς δημοσίως να παίζει θέατρο ότι δήθεν «ξορκίζει με τον απήγανο» το ενδεχόμενο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μέσα του όμως σίγουρα προσεύχεται να βοηθήσει ο Θεός το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει αρκετές έδρες για να τις «τσοντάρει» σε εκείνες της ΝΔ ώστε μαζί να ξεπεράσουν το φράγμα των 151...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ο Καρνάβαλος των κομμάτων

Απερίγραπτο είναι πλέον το κομματικό αλαλούμ γύρω από τη στήριξη ή την απόρριψη των δύο Μνημονίων. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ και του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου. Η ΝΔ απορρίπτει μετά βδελυγμίας το πρώτο Μνημόνιο, αλλά υιοθετεί ενθουσιωδώς το δεύτερο. Το αντίθετο δηλαδή από τις θέσεις του ΛΑΟΣ, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά θεωρεί «πατριωτική στάση» να υποστηρίξει το πρώτο Μνημόνιο. Ενας απίθανος κομματικός Καρνάβαλος χωρίς καμία θέση αρχής και με μοναδικό στόχο να καλύψει τις πολιτικές κωλοτούμπες των ηγετών τους. Κερδισμένοι ο Αδωνις και ο Βορίδης: ψήφισαν το πρώτο λόγω ΛΑΟΣ, ψήφισαν και το δεύτερο λόγω ΝΔ, άρα είναι πλέον έτοιμοι να πάνε στο... ΠΑΣΟΚ!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ 28/2, μέσω
"epikoinonia-arg"

http://harryklynn.blogspot.com/2012/02/blog-post_347.html

Λαζαρίδου Ε.
Απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο τους, την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "πρωτοφανή" δέχτηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο πλαίσιο διερεύνησης τουλάχιστον δύο υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος που έχουν αναλάβει. Η φερόμενη εμπλοκή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου, στην υπόθεση των CDS και η υποψία ότι συμμετείχε στο δ.σ. της εταιρείας που είχε επενδύσει στη χρεωκοπία της χώρας, καθώς και η διερεύνηση της περιβόητης λίστας Κουσελά για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, όπως αποδεικνύεται από τα υπομνήματα των δύο εισαγγελέων, αποτέλεσαν το "κόκκινο πανί" τόσο για τον άμεσα προϊστάμενό τους Νίκο Παντελή όσο και για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου που ζητούσαν, άλλοτε κομψά και άλλοτε όχι, "να τελειώνουμε με τις υποθέσεις"!

Η "Αυγή" της Κυριακής, με αφορμή τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρα, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τις έγγραφες καταγγελίες των δύο εισαγγελέων, για τους οποίους αρχικά επιχειρήθηκε το "ξήλωμά" τους, ενώ μπροστά στην επιμονή των ισχυρισμών τους στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση απαξίωσής τους...

Για τους δύο εισαγγελείς, που παρά το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκονται ακόμα στη θέση τους με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, δεν αρκούσαν οι βαριές καταγγελίες τους, όπως διατυπώθηκαν στις 28.12.2011, για να ριχτεί φως στην υπόθεση. Η πρώτη προκαταρκτική που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκλεισε αυθημερόν, χωρίς πολλά - πολλά, και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Χρειάστηκαν οι διαμαρτυρίες των δύο εισαγγελέων για να ανοίξει στα σοβαρά αυτή τη φορά η υπόθεση κι έτσι ξεκίνησε δεύτερη έρευνα υπό τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας κλήθηκαν να καταθέσουν οι Πεπόνης - Μουζακίτης και τα όσα αναφέρουν στα έγγραφα υπομνήματά τους είναι πράγματι αδιανόητα!

Λέει χαρακτηριστικά ο Γρ. Πεπόνης:

"Κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης υπηρεσιακής μας δραστηριοποιήσεως ως Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος εξεδηλώθησαν και υπήρξαν απόπειρες παρεμβάσεων εις το έργον μας, επί τω τέλει επηρεασμού αυτού προς θετική, για τους εκάστοτε ελεγχόμενους, κατεύθυνση, πλην όμως οι παρεμβάσεις αυτές υπήρξαν ατελέσφορες". Διαφώνησε μάλιστα με την αρχική κρίση της αρχικής έρευνας σύμφωνα με την οποία "δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από τον οποιονδήποτε"...

Ποιες ήταν λοιπόν αυτές οι παρεμβάσεις που η κυβέρνηση και η ηγεσία της δικαιοσύνης επιχείρησαν να υποβαθμίσουν; Ο εισαγγελέας είναι αποκαλυπτικός: "Γεγονός τυγχάνει ότι όλες οι περιπτώσεις επί των οποίων εσημειώθησαν αντιδράσεις, και επεχειρήθησαν παρεμβάσεις αφορούσαν υποθέσεις αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει ο Εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος και αφορούσαν μείζονος σημασίας θέματα". Ο ίδιος επίσης διαβεβαιώνει ότι "ως Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κινήθηκα πάντοτε με γνώμονα και κανόνα τη δικονομική νομιμότητα, έχοντας στο πλαίσιο αυτό τακτικότατη συνεργασία με τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον επόπτη των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκολαον Παντελή, τους οποίους και ενημερώναμε πάντοτε αναλυτικώς για οτιδήποτε άξιον λόγου"."Έκδηλη δυσφορία" για τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες

Ένα από αυτά τα θέματα ήταν η διερεύνηση της περιβόητης λίστας Κουσελά με τους 3.800 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για την οποία ενημερώθηκε αυθημερόν ο Ν. Παντελής. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γρ. Πεπόνης: "Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας τηλεφώνησε στον υποφαινόμενο Γρηγόρη Πεπόνη ο κ. Νικόλαος Παντελής στην οικία μου και σαφώς, κατά την αντίληψή μου, φορτισμένος, μου είπε ότι του ετηλεφώνησε ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και του εξεφράσθη εντόνως εναντίον της ενέργειάς μου (προκαταρκτική εξέταση Κουσελά). Ο κ. Νικ. Παντελής, όπως μου είπε στο τηλέφωνο, δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρά τις προσπάθειές του, προφανώς γιατί θα ευρίσκετο στο αεροπλάνο και του ετηλεφώνησε ο ίδιος ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εν τω μεταξύ είχεν τηλεφωνήσει εις αυτόν (εισαγγελέα Α.Π.) συγκεκριμένος Υπουργός της Κυβερνήσεως και του εξέφρασε εντόνως τη δυσφορία του για το γεγονός της παραγγελίας της προκαταρκτικής εξετάσεως για την οποίαν έγινε λόγος. Εξήγησα στον κ. Νικ. Παντελή το νόμιμον και το αναγκαίον της ενέργειάς μου, διήρκησε δε η συζήτηση υπέρ το πεντάλεπτον, στη διάρκεια δε αυτής ο κ. Παντελής μου είπε ότι 'πρώτη φορά άκουσα να μιλάει τόσο έντονα τον κ. εισαγγελέα, τι να σου πω Γρηγόρη', οπότε του επεσήμανα ότι ενήργησα νόμιμα, δεν είμαι υποτακτικός του κυρίου υπουργού"!

Το τηλεφώνημα επιβεβαιώνει και ο Σπ. Μουζακίτης στο δικό του υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει ότι "ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της ασκήσεως των καθηκόντων μας στις αρχές του μηνός Οκτωβρίου 2011, μου ανέφερε με έκπληξη και έκδηλη δυσφορία ότι ο εποπτεύων Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου του γνωστοποίησε τηλεφωνικώς ότι υπουργός (το όνομα του οποίου ο κ. Παντελής ανακοίνωσε στον κ. Πεπόνη και είναι γνωστό σε εμάς) τηλεφώνησε στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε έντονο ύφος εξέφρασε δυσφορία για το γεγονός ότι ο κ. Πεπόνης είχε παραγγείλει την ίδια ημέρα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημητρίου Κουσελά, σχετικά με απόκρυψη -κατά τις καταγγελίες- λίστας με ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου"!"Πλείστες υπουργικές αντιδράσεις" για τα CDS

Οι παρεμβάσεις, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ. Λίγο παρακάτω ο Γρ. Πεπόνης αναφέρει ότι η εντολή του να διερευνηθεί η υπόθεση των CDS "προεκάλεσε συγκεκριμένες Υπουργικές αντιδράσεις και δη πλειστάκις" τις οποίες γνώριζαν και ο Ν. Παντελής και ο Ι. Τέντες.

"Οι αντιδράσεις και η δυσφορία εξεδηλώθησαν αρχήθεν και πάντοτε καθιστάμεθα δέκτες αυτών, αμέσως ή εμμέσως, έτειναν δε εις ταχεία περαίωση της υποθέσεως, που σημειωτέον είναι πολυπλόκου αντικειμένου. Το 'δεν είναι νοητόν να εξελίσσεται τέτοιου είδους έρευνα εις βάρος του ίδιου του Πρωθυπουργού ουσιαστικώς' και το 'πώς και με τι κύρος θα εκπροσωπεί αυτός την Ελλάδα στο εξωτερικό ήταν η επωδός και το στερεοτύπως επαναλαμβανόμενο 'άλλοθι' καθ' ημάς, των παρεμβάσεων αυτών".

Επιπλέον ο Γρ. Πεπόνης αναφέρει ότι ο ίδιος ο Ι. Τέντες στο πλαίσιο ενημέρωσης που του έκανε, τον ρώτησε "Τι γίνεται αυτή η υπόθεση των CDS" και του είπε "πρόσεξε, αυτή είναι επικίνδυνη και θα έχει προεκτάσεις", χωρίς ωστόσο, αν και ρωτήθηκε, να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.
Πιέσεις μέχρι και στο ασανσέρ!

Πιο συγκεκριμένος για την ίδια υπόθεση γίνεται ο έτερος οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος στο δικό του υπόμνημα αναφέρει επί λέξει με αφορμή την επίσκεψή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου πήγαν να ζητήσουν τα στοιχειώδη για να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή, γραφείο, υπολογιστές και γραμματειακή υποστήριξη: "Κατά την προαναφερόμενη επίσκεψή μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Υπουργός, αμέσως μετά την διατύπωση των διαβεβαιώσεων για την παροχή των αναγκαίων για τη λειτουργία του Γραφείου, ζήτησε από τον κ. Πεπόνη, παρουσία εμού και του κ. Γενικού Γραμματέως, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η προκαταρκτική αυτή εξέταση, η οποία όμως είχε παραγγελθεί προ μιας ή δύο εβδομάδων"!.

Ο Σπ. Μουζακίτης στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους της έκπληξής του τονίζοντας ότι "ουδέποτε κατά την επί είκοσι εννέα σχεδόν έτη υπηρεσία μου ως Εισαγγελέας, άκουσα ποτέ κατά τις επισκέψεις μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (σημειωτέον ότι επί δώδεκα συναπτά έτη διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς και Γενικός Γραμματέας της εν λόγω Ενώσεως και οι επισκέψεις μου στο Υπουργείο για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα ήσαν τακτικές), να αναφέρονται οι εκάστοτε κ.κ. Υπουργοί σε ποινικές υποθέσεις". Εκφράζει επίσης την έκπληξή του για το γεγονός ότι "η αναφορά αυτή δεν σχετιζόταν με κάποια ποινική υπόθεση, η οποία βρίσκονταν εν εξελίξει επί μήνες και είχε ενδεχομένως υπερβεί τα επιτρεπτά δικονομικά όρια. Με εξέπληξε δε έτι περαιτέρω το γεγονός ότι και κατά την έξοδό μας από το γραφείο του κ. υπουργού, μας συνόδευσε μέχρι τον ανελκυστήρα ο κ. γενικός γραμματέας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για όσον το δυνατόν πιο σύντομη περάτωση της προκαταρκτικής εξετάσεως επί της συγκεκριμένης ποινικής υποθέσεως"!

Για την ιστορία πάντως αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα, και παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις, "δεν μας χορηγήθηκε ο αναγκαίος τεχνολογικός εξοπλισμός, ούτε οι υπάλληλοι"...

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=672219

Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;
Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.
Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει

πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.
Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».
Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H Αυτοκτονία της Ευρώπης ως θρίαμβος της Goldman Sachs
Κίνδυνος μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής στην Αττική

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία και θα μείνουμε στο ευρώ. Αυτό ήταν/είναι το
επιχείρημα που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Σόρος υπό τον Παπαδήμο χρησιμοποιεί
για να δικαιολογήσει το πρόγραμμα νομικού αφοπλισμού και εν συνεχεία οικονομικής
καταστροφής του ελληνικού έθνους, λαού και κράτους, που συνιστά το ακόμα ανολοκλήρωτο,μη ανεπίστρεπτο πακέτο PSI-Μνημόνιο-Δανειακή....


Λέμε μη ανεπίστρεπτο γιατί, παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου την Κυριακή ακόμα
ούτε τα ομόλογα έχουν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο, ούτε έχει υπερψηφισθεί από τη
Βουλή η επονείδιστη νέα Δανειακή, σταθμός ακόμα και για τα παγκόσμια δεδομένα
της αποικιοκρατίας. ‘Οσοι λοιπόν έχουν συνείδηση του τι σημαίνουν αυτά τα
κείμενα οφείλουν να κάνουν τα πάντα που μπορούν για να σταματήσουν το
πρόγραμμα. Δεν αρκεί να λέμε ότι αγωνιζόμαστε, πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Υπογραμμίσαμε επανειλημμένως ότι το παραπάνω επιχείρημα είναι ένα ψέμμα μεγαλύτερο, μια απάτη πιο καταστροφική από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη. Το πακέτο δεν αποτρέπει τη χρεωκοπία και δεν διασφαλίζει τη συμμετοχή στο ευρώ. Μετατρέπει μια σοβαρή οικονομική κρίση σε εθνική καταστροφή. Οργανώνει τη μετάβαση σε μια «Ελλάδα χωρίς ‘Ελληνες», μαζική μετανάστευση Ελλήνων από την Ελλάδα και περιθωριοποίηση όσων μείνουν εντός, μακροχρόνια ανάλογη προς τον διωγμό των Εβραίων από τον Τίτο το 79. ‘Ένα κοινωνικό (τουλάχιστο)ολοκαύτωμα του ελληνικού λαού.

Αυτό δεν είναι Βαϊμάρη ή ’29, είναι χειρότερο!

Οι οικονομικές στατιστικές της χώρας είναι ήδη τρομακτικές, συγκρίσιμες με το κραχ του 1929 και τη Βαϊμάρη, οδηγούσες κανονικά σε αναρχική αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, εμφύλιο ή εξωτερικό πόλεμο, αν δεν μεσολαβήσει σοβαρή διόρθωση. Το χειρότερο είναι άλλο. ‘Οπως
επισημαίνει ο οικονομολόγος Δ. Γεωργόπουλος, οι στατιστικές δείχνουν κάτι πολύ
παράξενο. Μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης, το φαινόμενο ακολουθεί ακόμα ανοδική
τροχιά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στο επόμενο τρίμηνο/εξάμηνο, δεν ακολουθούμε την
κανονική κατανομή μιας βαριάς οικονομικής κρίσης, αλλά πηγαίνουμε σε καταστροφή
όλης της δομής. Η καμπύλη δεν οδηγείται σε επαναφορά, αλλά σε ταλάντωση στο
άπειρο, απροσδιόριστου αποτελέσματος. Θα μπορούσε να οδηγήσει π.χ. σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση στην Αττική. 250.000 άνθρωποι ήδη σιτίζονται στα συσσίτια (ενώ ο Σκάι, σε ένα ιστορικό ρεκόρ θράσους, υποκρισίας και κυνισμού, βοηθάει να επιζήσουν τα
θύματα της πολιτικής που υποστήριξε με φανατισμό). ‘Ισως ο Παπαδήμος έχει επίγνωση
του κινδύνου, αλλά συμπεριφέρεται ως πυρομανής, όπως και η ΕΕ, συνεχίζοντας την
πολιτική που προκαλεί το φαινόμενο.

Εν πάσει περιπτώσει, μια τέτοια εικόνα, αν δεν μεσολαβήσει σοβαρή διόρθωση, οδηγεί
είτε σε πλήρη δημοσιονομική κατάρρευση, είτε σε κοινωνική έκρηξη μεγάλης
κλίμακας στους επόμενους τρεις με έξη μήνες. ‘Ότι από τα δύο συμβεί θα
επιταχύνει τη διαδικασία αποσύνθεσης.

Οι Γερμανοί θέλουν προτεκτοράτο και οι τράπεζες καταστροφή

Σε ότι αφορά την εξωτερική πτυχή το πακέτο Παπαδήμου-Σαμαρά δεν διασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ, οργανώνει την αποβολή μας από την ευρωζώνη, χωρίς κόστος για τους πιστωτές και προς όφελος των γενικότερων παγκόσμιων σχεδίων τους. Υποστηρίξαμε επανειλημμένως, εμείς αλλά και το αμερικανοεβραϊκό Stratfor,
ότι, αυτό που δεν έχει αντιληφθεί η ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό
προσωπικό είναι ότι η Αυτοκρατορία των Τραπεζών χρειάζεται τώρα περισσότερο την
καταστροφή της Ελλάδας, ένα κοινωνικό αρχικά, εθνικό ίσως μετά ολοκαύτωμα, απότι
την απλή μετατροπή της σε κάπως σταθερό προτεκτοράτο, όπως συνέβαινε στο
παρελθόν. Ούτε και μεις όμως δεν περιμέναμε να επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα, μια
μέρα μόλις μετά την ψήφιση του κειμένου της ντροπής από τους 199.

Περιμένει κανείς όταν οι δούλοι κάνουν τη δουλειά τους, προσφέροντας χώρα και λαό στο πιάτο, τα αφεντικά να τους επιβραβεύουν με φιλικό χτύπημα στην πλάτη και κάποιες ενθαρρυντικές φράσεις. Εδώ συνέβη το πρωτοφανές να αρχίσουν να τους βρίζουν, να τους φτύνουν και να τους
κλωτσάνε προτού καλά-καλά τελειώσουν τη δουλειά. Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ,
είστε αναξιόπιστοι κλπ. Νέα προσκυνήματα στις Βρυξέλλες, νέα γράμματα από τους
«ηγέτες» με διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι ψεύτες και θα παραμείνουν σε όλη τους
τη ζωή δούλοι και ραγιάδες.

Προς έξοδο από το ευρώ

H έξοδος από το ευρώ, υπό τις συνθήκες που οργανώνεται, είναι το πρώτο μόνο βήμα μιας πορείας που κινδυνεύει να οδηγήσει σε αναίρεση του από τριών αιώνων βασικού
προσανατολισμού του ελληνικού έθνους προς την Ευρώπη και τις αξίες του
Διαφωτισμού, μιας στρατηγικής κατεύθυνσης που, εκτός των άλλων, ταιριάζει με αυτό
που είναι και θέλει να είναι ο ‘Ελληνας από τη στιγμή που παύει νάναι Ραγιάς,
με την ιστορία, την πολιτιστική-συμβολική ισχύ και το συμφέρον ενός μικρού λαού
στο μεταίχμιο του σλαβικού, μεσανατολικού και δυτικοευρωπαϊκού κόσμου.

Ο γράφων ανήκει στην εξαιρετικά ολιγάριθμη ομάδα σχολιαστών στην Ελλάδα που επέκριναν εγκαίρως το Μάαστριχτ, δεν ανήκει σε εκείνους που, αφού υποστήριξαν τη συνθήκη ή και την ψήφισαν, ξαφνικά ανακάλυψαν τα αγαθά μιας δήθεν, φαντασιακής πορείας προς την εθνική
ανεξαρτησία, που κινδυνεύει εν τοις πράγμασι να καταλήξει σε κάτι χειρότερο από
την Ελλάδα του Πιουριφόι. Το επιχείρημα του Παπαδήμου και του ΚΚΕ είναι
ταυτόσημο στον πυρήνα του: να είσαι Ευρωπαίος, λένε αμφότεροι, σημαίνει να κάνεις αυτά που σου λένε. Η διαφορά είναι ότι ο Παπαδήμος λέει ας τα κάνουμε για να μείνουμε, το ΚΚΕ λέει ας
φύγουμε για να μη τα κάνουμε. Ευρωπαίος κατά τη δική μας κατανόηση, σημαίνει
αυτεξούσιος και κυρίαρχος, δηλαδή ικανός να πει όχι. Σημαίνει ότι όταν
βρίσκεσαι ήδη στη λέσχη δίνεις αγώνα υπέρ των εθνικών συμφερόντων σου και στο
όνομα της Ευρώπης.

Το Μάαστριχτ είναι ήδη νεκρό και το 4ο Ράιχ δεν θα πετύχει. Το πραγματικό ζήτημα που ο ελληνικός και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί αντιμετωπίζουν είναι μέσα από ποιά πορεία θα
ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του νέου χρηματοπιστωτικού φασισμού, που
θέλει να διαλύσει κράτη και έθνη στην Ευρώπη, πως θα αποφύγουν τον πόλεμο ενός
ευρωπαϊκού λαού εναντίον του άλλου, ή, αν δεν τον αποφύγουν, πως θα
συγκροτήσουν μέτωπο υπεράσπισης των εθνών, του πολιτισμού και της δημοκρατίας
στην ήπειρο.

Η Αθήνα ως πράκτωρ χάους για λογαριασμό της Goldman Sachs

Η ΕΕ είναι «ατελής» συγκρινόμενη με κράτος. Δεν διαθέτει αυτόματο μηχανισμό υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, τον ρόλο αυτό καλούνται να παίξουν οι εθνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπαδήμου, αμφότερες υπό τον άμεσο έλεγχο του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μη υπερασπιζόμενες τα ελληνικά εθνικά
συμφέροντα, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη διασπορά χάους στην Ευρώπη, στην
εκδήλωση της ευρωπαϊκής κρίσης και, ακόμα σπουδαιότερο, στον τρόπο που
αντιμετωπίστηκε.

Η Goldman Sachs, μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και πανταχού παρούσα στις οικονομικές κρίσεις του τελευταίου αιώνα, βοήθησε να φτιαχτεί η φούσκα του χρέους και, με τη συμφωνία των swaps, το μασκάρεμα του χρέους, δημιούργησε δηλαδή, εδώ και μια δεκαετία, τόσο τον μηχανισμό δημιουργίας της φούσκας, όσο και τον μηχανισμό διάρρηξής της, με την Ελλάδα όμως και όχι την ίδια κατηγορούμενη και καταβάλλουσα το κόστος. Η ίδια οργάνωσε την κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ελλάδας, οι άνθρωποί της στην ελληνική κυβέρνηση και το κράτος τη διευκόλυναν και ο φίλος της George Soros άπλωσε το δίχτυ των ανθρώπων του γύρω από τον Παπανδρέου και αργότερα τους Σαμαρά και Λαζαρίδη, προσδιορίζοντας έτσι το πώς η Ελλάδα θα απαντήσει στην επίθεση. Μετά ήρθαν διεθνώς οι άνθρωποι της Goldmnan και οι φίλοι τους, Ρουμπινί, Σόρος, Φρίντμαν του Στράτφορ, ‘Ισσινγκ να μας εξηγήσουν πόσο καλά για Ελλάδα και Ευρώπη είναι να φύγει η χώρα από το ευρώ. Τέτοιος
πόνος για την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Οι ίδιες δυνάμεις πίσω και από Αθήνα

και από Βερολίνο!


Οι ίδιες δυνάμεις που προκάλεσαν την κρίση και προσδιόρισαν την ελληνική απάντηση σε αυτή, προσδιόρισαν και την γερμανική απάντηση! Φρόντισαν να βγάλουν στους ‘Ελληνες τον Ραγιά και στους Γερμανούς τον Φύρερ, με αμφότερες δυνατότητες βαθιά ενσωματωμένες στον εθνικό χαρακτήρα των δύο εθνών και ιδίως των ελίτ τους! Ο ‘Ισσινγκ, σύμβουλος της Goldman Sachs Europe είναι ο αρχιτέκτονας του ευρώ και ο σημαντικότερος ειδήμων σε θέματα νομισματικής
πολιτικής της Γερμανίας. Να μη βοηθήσουμε τους ‘Ελληνες, ήταν το μότο του
άρθρου του στους Financial Times Deutschland, την άνοιξη του 2010, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποστήριζε τον Σεπτέμβριο του 2011 στην ίδια εφημερίδα, με ένα άρθρο που έθετε την ΕΕ προ του διλήμματος είτε να γίνει δικτατορία των αγορών είτε να διαλυθεί. H Goldman Sachs δεν ελέγχει μόνο τον ‘Ισσινγκ στη Γερμανία. Οι άνθρωποί της ετοιμάζουν τις
αποφάσεις των συνόδων κορυφής της ΕΕ για λογαριασμό της γερμανικής καγκελαρίας
και της γαλλικής προεδρίας και άνθρωπός της διευθύνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική
Τράπεζα!

Στην Ελλάδα οι άνθρωποι του Χρήματος οργάνωσαν προς το συμφέρον τους τη βασική ιδιότητα των Ελλήνων πολιτικών, την υποτέλεια. Στο Βερολίνο πέταξαν το δόλωμα του 4ου
Ράιχ, επάγοντας την τόσο συνήθη κυριαρχική διάθεση των γερμανικών ελίτ, που
οδήγησε δύο φορές την Ευρώπη και την ίδια τη Γερμανία στην καταστροφή. Το
αποτέλεσμα είναι ένας άνευ προηγουμένου θρίαμβος για την αυτοκρατορία του Λόιντ
Μπλανκφέιν και όσους θέλουν να διαλύσουν το ευρώ, γιατί δεν τους αρέσουν μεγάλα
κράτη και γιατί χωρίς το παγκόσμιο μονοπώλιο του δολαρίου δεν θάναι εύκολη η
μελλοντική χρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας και γιατί δεν βλέπουν τον
λόγο η Ευρώπη να ζει καλύτερα από την Ουγκάντα.

Ο θρίαμβος του Χρήματος

Το 2008 είχαν όλοι αγριέψει με τις τράπεζες. Σήμερα, οι Γερμανοί ρίχνουν την ευθύνη στους ‘Ελληνες και το αντίστροφο, οι Βούλγαροι λένε τι καλά που τη παθαίνετε κι εσείς, οι Γάλλοι
βγάζουν τον Γλέζο στην τηλεόραση να μιλήσει για τις σφαγές του Διστόμου. Κανείς
δεν θυμάται πια τον ρόλο των τραπεζών, κανείς δεν σκέφτεται να πάρει μέτρα
εναντίον τους. Οι τράπεζες, δια των οίκων αξιολόγησης, ρυθμίζουν πλέον τα κράτη,
αντί να ρυθμίζονται από αυτά. Η κρίση της ΕΕ, με τον τρόπο που εξελίσσεται,
είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος του καπιταλισμού της καταστροφής και του
παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου, μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ.
Πριν από είκοσι χρόνια εξαφάνισαν ότι απέμενε από την κληρονομιά της Ρωσικής
Επανάστασης, τώρα επιχειρούν να κατεδαφίσουν ότι απομένει από την κληρονομιά
της Γαλλικής. Το σχεδιαζόμενο κοινωνικό ολοκαύτωμα στην Ευρώπη και το πυρηνικό
στη Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο μιας νέας “Χιροσίμα” στο Ιράν, κινδυνεύουν, αν
δεν αποτραπούν εγκαίρως, να εγκαινιάσουν έναν αιώνα καταστροφών.

Υπάρχει πάντως μια αρχή ελπίδας στην όλο και μεγαλύτερη τάση της κοινωνικής βάσης να αυτοοργανωθεί κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, με πρωτοβουλίες όπως αυτή του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό, των «Πολιτών κατά του Χρέους» στο Ηράκλειο, του «Αντικατοχικού Μετώπου» στα Χανιά. Αλλά και στις διεθνείς κινητοποιήσεις υπέρ του ελληνικού λαού με το σύνθημα «Είμαστε όλοι ‘Έλληνες» και στη θέση που υιοθέτησε ο Ολλάντ στη Γαλλία.

Επίκαιρα, 23.2.2011

Konstantakopoulos.blogspot.com

http://citypress-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_3571.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget