1/12/2011 - 1/1/2012

Εντονες πιέσεις ασκούν οι δανειστές και η «Ομάδα Δράσης» του «υπερπρωθυπουργού» Ράιχενμπαχ, ώστε να ξεμπλοκάρει η σύμβαση της Siemens με το Αττικό Μετρό.

Ο νέος υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης γνωστοποίησε χθες ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα φέρει στη Βουλή την «περιβόητη» σύμβαση. Από τη βιασύνη αυτή προκύπτει ότι οι δανειστές μας, και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Γερμανοί, έχουν θέσει ως όρο τη «διευθέτηση» του θέματος της Siemens, για να στείλουν την τρόικα στην Αθήνα, στην προγραμματισμένη άφιξή της στις 16 Ιανουαρίου.

Η σύμβαση ηλεκτροδότησης των νέων σταθμών του μετρό με τη Siemens, ύψους 41.400.000 ευρώ, εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια, βάζοντας φρένο στις νέες αλλά και στις μελλοντικές επεκτάσεις του μετρό. Οι υπό κατασκευή επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας προς το Ελληνικό, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%, όσον αφορά τις εργασίες της βασικής σύμβασης του κάθε έργου.

Προϋπόθεση για να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία είναι η υλοποίηση του συστήματος ηλεκτροδότησης.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για το σύστημα σηματοδότησης με τη Siemens δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν και ο σχετικός διαγωνισμός έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, περιλαμβανομένης της θετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στελέχη της Αττικό Μετρό περιμένουν τις «πολιτικές» κινήσεις του υπουργείου Υποδομών.

Η ανωτέρω εκκρεμότητα αποτελεί τον κύριο λόγο παράτασης της ολοκλήρωσης των έργων, για τα οποία θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα 8-10 μηνών για την εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροδότησης.

Εφόσον τελεσφορήσουν οι ανωτέρω διαδικασίες, θα παραδοθούν οι σταθμοί Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Αλιμος, Ανθούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι. Αυτό θα συντελεστεί σταδιακά, αφού τοποθετηθούν τα συστήματα σηματοδότησης και γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

Προτεραιότητα φαίνεται ότι θα δοθεί στο Περιστέρι και στην Ανθούπολη, θα ακολουθήσει το Χαϊδάρι και μετέπειτα η Ηλιούπολη, ο Αλιμος, η Αργυρούπολη και το Ελληνικό.

Τι σημαίνει πρακτικά η παράδοση επτά σταθμών; Τουλάχιστον 160.000 ημερήσιους επιβάτες, οι οποίοι θα προστεθούν στους 750.000 που μετακινούνται καθημερινά με το μετρό, αλλά και 180.000 πρόσθετα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα έργα των επεκτάσεων προς το Ελληνικό και την Ανθούπολη, εφόσον αυτά δεν καταστούν λειτουργικά μέχρι τις 30/06/2012 και τις 31/03/2013 αντίστοιχα, υφίσταται κίνδυνος ανάκτησης της κοινοτικής συνδρομής!


Φώτης Φωτεινός

http://www.dimokratianews.gr/

Είναι το ΠΑΣΟΚ πανούργο; Είναι αδίστακτο; Η απάντηση είναι αυτονόητη πια.

Τα τελευταία 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί σε έναν μηχανισμό εξουσίας με την αγαστή συνεργασία/χρηματοδότηση οργανωμένων και μη συμφερόντων και με άμεση αναφορά στα ΜΜΕ για να ελέγχει την κατάσταση και να μένει η κυρίαρχη δύναμη.

Μετά όμως την αυτοκαταστροφική διετία Γ. Παπανδρέου και την ηθελημένη από τον πρώην πρωθυπουργό υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς ΔΝΤ και το Μνημόνιο, τα πράγματα άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Κινδυνεύει να κατατροπωθεί από τη ΝΔ του Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί όπως όλα δείχνουν σύντομα να κυβερνήσει. Μπορεί η ΝΔ να έχει ακόμα στις τάξεις της ένα τμήμα από το ξεπεσμένο στελεχιακό δυναμικό του χθες αλλά έχει και νέους, άφθαρτους ανθρώπους για να κυβερνήσει αύριο με τον έλεγχο μιας – όπως φαίνεται – σοβαρής ηγεσίας Σαμαρά και πιστεύω ότι θα αναδειχθούν και πολλοί περισσότεροι απ’ όσοι υπάρχουν σήμερα, ιδίως μετά τις εκλογές.Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ψάχνει τρόπο να ανακόψει την ορμή του Σαμαρά. Καταστρώνει σχέδια και ένα από αυτά που ετοιμάζει το καρχιμακικό ΠΑΣΟΚ για να πλήξει τη ΝΔ και την αυτοδυναμία Σαμαρά έχει μοχλό το μητσοτακέικο και συγκεκριμένα το κόμμα της Μπακογίαννη, το ΔΗΣΥ.

Το σχέδιο είναι εν ολίγοις:

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ παραγγέλλει μυστική δημοσκόπηση με αυξημένο δείγμα για να είναι όσο περισσότερο αξιόπιστη γίνεται, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές οι οποίες απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνουν περί τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Έτσι θα έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη πρόβλεψη για τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα ποσοστά Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη -ΔΗΣΥ τα κόμματα δηλαδή που εν δυνάμει μπορούν να πλήξουν την εκλογική δύναμη της ΝΔ.

Αν επιβεβαιωθεί από την τελική αυτή δημοσκόπηση ότι ο Σαμαράς μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία αλλά οριακά, δηλαδή με ένα ποσοστό της τάξης του 36% και ότι η Μπακογιάννη – ΔΗΣΥ παρά την σκανδαλώδη αβάντα που τις κάνουν διάφορα ΜΜΕ (με προεξάρχοντα τον Αλαφούζο-ΣΚΑΪ και δευτερευόντως το ΜΕΓΚΑ) παίρνει γύρω στο 2%, με τον ακραίο λαϊκιστή ΛΑΟΣ – επίσης σκανδαλωδώς ευνοούμενο από διάφορα ΜΜΕ – να σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό περί το 4% τότε το ΠΑΣΟΚ θα δρομολογήσει μέσω των κομματικών του μηχανισμών την ψήφιση του ΔΗΣΥ από κατάλληλο αριθμό εγκάθετων ή ελεγχόμενων από αυτό πολιτών.

Τούτο θα γίνει όπου το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη άνεση ποσοστών ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην τυχόν εκλογή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα στις εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης.

Στόχος είναι με αυτήν την κίνηση να δώσει στη Μπακογιάννη – ΔΗΣΥ ένα ποσοστό 1% το οποίο, προστιθέμενο στο αληθινό της ποσοστό (2%), να την βάλει στη βουλή και να ανακόψει την αυτοδυναμία Σαμαρά – ΝΔ με την ελπίδα ταυτόχρονα να αυτομολήσουν μερικοί παλαιοκομματικοί βουλευτές και παλιά στελέχη της ΝΔ και να πάνε στο ΔΗΣΥ (που πλέον θα είναι πιο ελκυστικό αφού μέλλει να μπει στη βουλή).

Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πέσει στην καλύτερη περίπτωση στο 25% δεν χάλασε κι ο κόσμος, δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα το να πέσει ακόμα 1% από τη στιγμή μάλιστα που με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προξενήσει ίσως και καίριο χτύπημα στην προσπάθεια Σαμαρά-ΝΔ για αυτοδυναμία.

Ότι το παραπάνω υπάρχει ως σχέδιο πιθανόν να το ξέρει ήδη η ΝΔ ή να το φαντάζεται. Καλό είναι να το επισημαίνουμε και οι συμμετέχοντες εδώ που δεν είμαστε οργανωμένοι στο κόμμα της ΝΔ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Το φαύλο σύστημα ΠΑΣΟΚ έτσι παίζει, το ξέρουμε, ας δούμε τι θα κάνουμε. Προτείνω να το βγάλουμε στη φόρα και στους χώρους δουλειάς για να αποδυναμώσουμε όσο μπορούμε ένα τέτοιο σενάριο.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Μανώλης Μ.

http://www.antinews.gr/2011/12/31/141200/

Η κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου γαντζωμένο στην καρέκλα του αρχηγού, αλλά και η δημοσκοπική πτώση του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που μέρα με την μέρα χάνει την απήχηση που είχε οδηγεί, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Έτσι τα καταστροφολογικά σενάρια για το 2012 γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των πρωτοχρονιάτικων εφημερίδων μαζί με δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις “έγκυρων αναλυτών” που μας λένε ότι μόνο ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να μας σώσει, με την λήψη νέων σκληρών μέτρων φυσικά. Σε βάρος μόνον του λαού φυσικά.

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο το Μαξίμου θα επιχειρήσει να περάσει ως «πακέτο» τη νέα δανειακή σύμβαση, την ολοκλήρωση του PSI, την πληρωμή των ομολόγων 15 δισ που λήγουν τον Μάρτιο, την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 80 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα (όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δυσμενείς αλλαγές στην αγορά εργασίας, μείωση των επικουρικών συντάξεων και άλλα).

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά μαζί “η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”. Συνεπώς πρέπει να την σώσει ένας άβουλος πρωθυπουργός που κατά τα άλλα παρακολουθεί άφωνος και ανήμπορος την κυβέρνησή του να διαλύεται

Σαμαράς: Ευελιξία ναι! Ανοχή όχι!

Η απάντηση που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στα νέα σενάρια συναίνεσης και …καταστροφής είναι πως δεν θα διστάσει ακόμα και να αποσύρει τη ΝΔ από το κυβερνητικό σχήμα, αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από όσα είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την κρίση της χώρας για μικροκομματικά οφέλη.

Γράφει συγκεκριμένα οι πρόεδρος της ΝΔ, σε άρθρο του στην Real News:

“Η κυβέρνηση αυτή είναι «μεταβατική» και δεν είναι «συγκυβέρνηση», ακριβώς γι’ αυτό: γιατί συγκροτήθηκε για λίγο, μέχρι να εξασφαλιστεί η έκτη δόση (πράγμα που ήδη έγινε) και να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων του ελληνικού χρέους (PSI) και για τη νέα συμφωνία δανεισμού που θα τελειώσει οριστικά το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τίποτε λιγότερο δεν αρκεί. Τίποτε περισσότερο δεν χρειάζεται.Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, με νωπή εντολή και με ισχυρή νομιμοποίηση να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ελλάδα και να διαπραγματευθεί τις μεγάλες αλλαγές ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Άλλωστε, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει τέτοιες τροποποιήσεις την έχουμε ήδη διαμηνύσει στους δανειστές μας.

Συμπέρασμα: επειδή είμαστε υπεύθυνοι, διευκρινίσαμε από την αρχή ότι στο θέμα της ημερομηνίας θα δείξουμε ελαστικότητα όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο γι’ αυτό!

Είχαμε προσδιορίσει, όλοι μαζί, ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή των ομολόγων λήξει νωρίτερα, μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα.

Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα (15 Απριλίου)!

Οποιαδήποτε καθυστέρηση πέρα από τα όρια αυτά, σημαίνει δύο πράγματα:

- Είτε ότι θα έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την ανταλλαγή ομολόγων, πράγμα που κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να το εύχεται…

– Είτε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν συστηματικά για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Αυτό το τελευταίο εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ούτε να το ανεχθούμε. Όλοι σχεδιάζουμε τις επόμενες εξελίξεις με δύο βασικές υποθέσεις: ότι όλα θα πάνε καλά με την ανταλλαγή ομολόγων και ότι όλα θα πάνε καλά στην ευρωζώνη.

Είναι συμφέρον για τη χώρα να ολοκληρωθεί το συντομότερο η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επειδή ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να μη πάει καλά, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε έξω…”

Πως θα εκφρασθεί ελεύθερα η βούληση του Λαού;

Στη συνέχεια του άρθρου του ο Α. Σαμαράς απαντά και σε όσους τον επικρίνουν για την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου: “Είναι συμφέρον για τη χώρα να γίνουν εκλογές αφότου ρυθμιστεί τελειωτικά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μόνον έτσι θα εκφραστεί το φρόνημα του ελληνικού λαού σε συνθήκες ομαλότητας και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα…”

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου να γίνει το κούρεμα και να ρυθμιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά, πριν πάμε σε εκλογές. Γιατί ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού δεν μπορεί να υπάρξει με σενάρια καταστροφής, χρεοκοπίας και επιστροφής στην δραχμή να κρέμονται πάνω από το κεφάλι του. Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μια ομαλής διεξόδου από την κρίση

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Α. Σαμαράς ” είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή το ταχύτερο. Αν όλα πάνε καλά, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο. Κι αν κάτι δεν πάει καλά εκτός Ελλάδος, για να έχει η χώρα κυβέρνηση με ισχυρή νομιμοποίηση και να μην μείνει ακυβέρνητη σε συνθήκες διεθνούς κρίσης….”.

http://www.antinews.gr/2011/12/31/141203/

Στη Γαλλία έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες ένα φιλελληνικό κίνημα με σύνθημα "Για αλληλεγγύη, είμαι και εγώ Έλληνας'', το οποίο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, διεθνώς! Η γαλλική σελίδα στο blogspot η οποία ξεκίνησε ένα νέο κίνημα συμπαράστασης προς τη χώρα μας ονομάζεται λοιπόν http://jesuisgrec.blogspot.com

Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες, μετά τη σύνοδο των Καννών, έχουν καταθέσει αίτηση συμβολικά για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας τη ''δικτατορία των αγορών'', που θέλει να τσακίσει έναν λαό που αντιστέκεται.

Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από την πόλη Νάντη της Γαλλίας και αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που έχουν δημοσιεύσει οι εμπνευστές του κινήματος και κυκλοφορεί στο ίντερνετ, σε αρκετές μάλιστα γλώσσες.

Κοινό τους αίτημα: να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική συμπαράσταση στους Έλληνες.

''Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας'', αναφέρει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.Ολόκληρο το κείμενο με τίτλο ''Η έκκληση της Νάντης για την Ελλάδα'' το βρήκαμε στο mediagate.gr και έχει ως εξής:


Λόγω αλληλεγγύης είμαι και εγώ Έλληνας, Ελληνίδα!

Ζητάμε τη διπλή υπηκοότητα

Επειδή ο ελληνικός λαός ταπεινώνεται, ας είμαστε αλληλέγγυοι ενάντια στους πλούσιους όλου του κόσμου. Ας ζητήσουμε όλοι, συμβολικά, την ελληνική υπηκοότητα!

Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων - μεταξύ των οποίων και η δική μας (1) - ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών, και εξαγριωμένοι από τη ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα γιά ασωτεία και απάτη, συλλογικά υποδεικνειούμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπισθεί (2), καταδικασμένος σε μια ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν το λόγο του στρατάρχη Πεταίν το 1940 για την "ηθική τάξη", την "προσπάθεια" και το "πνεύμα ηδονής".

Εμείς μάλιστα δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στο βωμό της κερδοσκοπίας, ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτή τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν!
Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία (3).

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος (4), διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (5), βασισμένης ακριβώς στη κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα χρέη αυτά, πριν από 2500 χρόνια (6).

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε όλοι Ελληνες και Ελληνίδες.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να μη γίνουμε συνένοχοι, μέσω της παθητικότητάς μας, ούτε μια στιγμή παραπάνω, στην οικονομική υποταγή της Ελλάδας (7). Ετσι θέλουμε, με ένα σαφές μήνυμα, να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και να μοιραστούμε, τουλάχιστον συμβολικά, την τύχη του λαού της.

Οπότε ζητάμε σήμερα να τύχουμε της Ελληνικής υπηκοότητας και απευθύνουμε επίσημη αίτηση στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας μας, θα δημοσιοποιήσουμε δε αυτή τη ενέργεια με μία πρώτη λίστα υπογραφών, στις 24 Νοεμβρίου 2011, επέτειο μιάς σημαντικής δράσης της Ελληνικής Αντίστασης, που έγινε στη γέφυρα του Γοργοπόταμου τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942 (8).

Και το κείμενο της αίτησης είναι το ακόλουθο:


Κύριε Πρέσβη,

Αλληλέγγυος/η προς τη χώρα σας, ο/η υπογράφων/ουσα ζητώ προσωπικά να καταμετρηθώ ως Έλληνας/ίδα από καρδιάς και να αποκτήσω τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, για να ασκήσω αυτή τη διεθνική εθνικότητα με σκοπό να εγκαθιδρύσουμε μία παγκόσμια δημοκρατία ελευθερίας και ισότητας, 25 αιώνες μετά τον Σόλωνα, τον Κλεισθένη και τον Περικλή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Με αδελφοσύνη προς τον λαό σας.

ΟΝΟΜΑ............. ΕΠΩΝΥΜΟ..................... ΠΟΛΗ............... ΧΩΡΑ...............

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ή ΙΔΙΟΤΗΤΑ.................................

Copy/paste το κείμενο αυτό ή στείλτε το δικό σας γράμμα στην πρεσβεία της χώρα σας και επίσης στείλετε ένα αντίγραφο στην ακόλουθη διεύθυνση του συλλόγου: jesuisgrec@numericable.fr

Μπορείτε επίσης να γράψετε ένα προσωπικό σχόλιο στο πιο κάτω blog :

http://jesuisgrec.blogspot.com/

Αυτή η προσωπική και συλλογική ενέργεια-αίτηση για την ελληνική υπηκοότητα ανήκει μόνο σε αυτούς και αυτές που την κάνουν και δεν την κατευθύνει κανένα κόμμα ή οργανισμός. Την προτείνει ο πολιτιστικός σύλλογος « Ν.Ε.U.F » «Nantes Est Une Fête!» (H Νάντη είναι μια γιορτή) (9).


Σημειώσεις κειμένου έκκλησης

(1). Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την πατερναλιστική περιφρόνηση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς την Ελλάδα, αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά τόσο περισσότερο σκανδαλώδης, εφόσον αυτές οι δύο χώρες προμηθεύουν πανάκριβα οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.

Αισθανόμαστε ντροπή για το ζεύγος Μέρκελ-Σαρκοζί, που δίνει μαθήματα διδασκαλίας σε μια Ελλάδα γονατισμένη, που της εφαρμόζουν με το ζόρι μια θεραπεία τόσο επιτακτική και ανόητη όσο ήταν η ιατρική της εποχής του Μολιέρου, βασισμένη στη αφαίμαξη, μία ιατρική που ονειρεύονται ανοιχτά να την εφαρμόσουν μετά στους δικούς τους λαούς.

Δεν δεχόμαστε να χάνει ένα έθνος την πολιτική του κυριαρχία, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, λόγω ενός απλού diktat οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων των 1% προνομιούχων όλου του κόσμου, που μπορούσαν να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί ο ελληνικός λαός για χάρη μερικών κερδοσκόπων και αισχοκερδών και των συνενόχων τους.

(2). Ούτε να εκφραστεί με δημοψήφισμα.

(3). Ο Τσώρτσιλ είχε πει την περίφημη φράση μετά το σύμφωνο του Μονάχου: «Μεταξύ του πολέμου και της ατιμίας αν διαλέξετε την ατιμία, θα έχετε τον πόλεμο». Αλλά γνωρίζουμε λιγότερο το ότι ο Γκάντι από την Ινδία είχε δηλώσει: «Η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της για να υπάρξει στη γη 8 ημέρες παραπάνω. Η ειρήνη που η Ευρώπη κέρδισε στο Μόναχο, αποτελεί τον θρίαμβο της βίας και είναι η ήττα της».

Δεν ξεχνάμε ότι ο στρατηγός Φωσέρ, ηγέτης της γαλλικής αποστολής βοηθείας εγκατεστημένης στην Πράγα, αηδιασμένος από το σύμφωνο του Μονάχου, είχε στείλει την παραίτησή του στη γαλλική κυβέρνηση για να σωθεί η τιμή και είχε ζητήσει την τσέχικη υπηκοότητα. Ο στρατηγός Λουί Ευγένιος Φωσέρ έζησε 20 χρόνια πλάι στον τσέχικο λαό. Επιστρέφοντας στη Γαλλία έγινε αντιστασιακός κατά τη ναζιστική κατοχή, έπειτα συνελλήφθη και εξορίστηκε στη Γερμανία απ΄όπου γύρισε ζωντανός το 1945.

(4). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο τον εκπληκτικό μύθο της Αντιγόνης, ανίκητη εξέγερση της συνείδησης εναντίον της αυθαιρεσίας και της τυραννίας.

(5). Γιατί η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη τον πρώτο σπόρο της άμεσης Δημοκρατίας (όχι αναθετουμένης σε μια τάξη εκλεγέντων-επαγγελματιών, αλλά ασκουμένης άμεσα από κληρωτούς βουλευτές).

(6). Και διότι η ενακτήρια πράξη που εγκαινίασε την Αθηναϊκή Δημοκρατία πρώτος σπόρος -ακόμα εύθραυστος και ατελής βεβαίως- που αποφάσισε ο νομοθέτης Σόλωνας το 594 π.Χ. ήταν ακριβώς η κατάργηση των χρεών και η γενική χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους για τα προσωπικά τους χρέη. Αλλά ποιος το θυμάται;

Ούτε ξεχνάμε την λαμπρή και ηρωική Ελληνική Αντίσταση, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό.

(7). Αυτή η κηδεμονία θα σήμαινε ένα έρπον πραξικόπημα κατά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και την προγραμματισμένη ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας με την υλική και ηθική ταπείνωσή της η οποία αναγκαστικά θα παρέσυρε, σαν ένα ντόμινο, τις διπλανές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας, στο ίδιο αποτέλεσμα, με τον κίνδυνο μιας προ-φασιστικής κρίσης.

(8). Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, στον στρατηγικής σημασίας άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας, αποτελεί μια μεγάλη από κοινού δράση δύο σημαντικών κινημάτων της Ελληνικής Αντίστασης, των κομμουνιστικών ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και των μη κομμουνιστικών ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ, υποβοηθούμενων από Bρετανούς πράκτορες.

(9). Ο σύλλογος Ν.Ε.U.F. οργανώνει στη Νάντη (Λουάρ και Βρετάννη, Γαλλία) τη Γιορτή των Γλωσσών και των Διαδρομών Μνήμης της Αντιφασιστικής Αντίστασης. Ο σύλλογος αυτός, το 1995, απαιτούσε τη διαφάνεια των δημόσιων λογιστικών μέσω Ιντερνέτ και το 1997 εγκαινίασε το «Ρεβεγιόν της Πρωτομαγιάς» μπροστά στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, πρώτη δημοτική εκδήλωση του δυτικού κόσμου για τον φόρο Τομπίν κατά της κερδοσκοπίας και εναντίων των φορολογικών παραδείσων. Ο Ν.Ε.U.F. πήρε επίσης την πρωτοβουλία της «Εκκλησης των Αντιστασιακών προς τις νέες γενιές της 8ης Μαρτίου 2004» (με την ATTAC) και της λεγομένης Δήλωσης «Δεκαπόλ, 10 καινούργια δικαιώματα για τον προσεχή αιώνα ».Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις κινήσεις μιας κυβέρνησης υπό τον Α.Σαμαρά, στο τομέα της Άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής που θα μπορούσαν να αποδώσουν στην χώρα, άμεσα, μέρος τως απωλεσθέντων συμφερόντων της και αξιοπιστία στην εθνική της πολιτική, δημοσιεύθηκε στο antinews.gr από τον ιστορικού-αμυντικού αναλυτή, προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α και στενού συνεργάτη τoυ defencenet.gr, Σταύρου Καρκαλέτση:

"Καταθέτω όσο πιο απλουστευμένα μπορώ, 24 κομβικά, προ παντός όμως εφαρμόσιμα σημεία, που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν από τη ΝΔ ως κυβέρνηση και το Σαμαρά ως πρωθυπουργό, ώστε η χώρα να απομακρυνθεί ταχύτατα από τις παθογένειες της εξωτερικής (;) πολιτικής (;;;) Παπανδρέου και να ανακτήσει, όσο γίνεται, τη διεθνή της αξιοπιστία και θέση. Στις προτάσεις, για την οικονομία του χώρου, δεν περιλαμβάνεται η πολύπαθη σχέση Ελλάδος-ΕΕ (από μόνη της άρθρο) και η Κίνα.


ΚΥΠΡΟΣ
-Από την ανούσια συμπαράσταση, στην ενεργό συμπαράταξη.

-Θεσμοθέτηση σε τακτική (πχ ανά 3μηνο) βάση, ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με συμμετοχή Ελλαδίτη πρωθυπουργού/Κυπρίου προέδρου, υπουργών εξωτερικών, άμυνας, οικονομικών και διοικητών ΕΥΠ.

-Aναβάθμιση της αρμόδιας διεύθυνσης του ελλαδικού ΥΠΕΞ.

-Πλήρη συντονισμό Αθηνών-Λευκωσίας στα της ΑΟΖ, μελετημένες και ζυγισμένες κινήσεις, με κοινό στόχο τον όσο το δυνατόν πληρέστερο έλεγχο του θαλάσσιου χώρου από Λασίθι έως Πάφο.

-Δίχως φανφαρονισμούς και πολλά λόγια, οικοδόμηση επιτέλους ενιαίου αμυντικού χώρου στην πράξη, με οικονομικές (παρά την κρίση) λύσεις (υπάρχουν στα συρτάρια των Επιτελείων), που θα παράγουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

-Παρουσία ελληνικών φρεγατών και σημαίας στη θάλασσα Κύπρου (είναι πιο κοντά από τη…Σομαλία), ώστε να υπάρχει ελλαδική συμμετοχή στην προστασία της ΄΄πέριξ΄΄ της πλατφόρμας ζεστής περιοχής, με οικονομικά ανταλλάγματα.

-Παύση των ατιμωτικών για τις ένοπλες δυνάμεις αποστολών ΄΄φιλίας΄΄ αξιωματικών κτλ στην κατοχική Τουρκία. Η χώρα αυτή κατέχει παράνομα ελληνικό (όχι ελλαδικό) χώρο που λέγεται Κύπρος. Είναι σαν επί κατοχής να επισκέπτονταν Έλληνες στρατηγοί και ναύαρχοι το Βερολίνο και τον Αδόλφο…

ΤΟΥΡΚΙΑ

-Από τον τουρκοφοβικό εκγιουσουφακισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, στη λογική Θουκυδίδη> Αποτροπή και όχι κατευνασμός.

-Δραστικό μήνυμα προς την Άγκυρα πως η ΄΄καλοσύνη’’ των Αθηνών μας τελείωσε, και πως από εδώ και πέρα οι κινήσεις της θα έχουν πολιτικό κόστος.

-Την επόμενη φορά που θα φθάσει τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο, σε καθόλου αβλαβή (διέλευση), ακινητοποίησή της από τα 4 σημεία του ορίζοντα για μια ώρα από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, και αποστολή σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, κυβερνήσεις, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κτλ της ακριβούς της θέσης, ώστε να ξέρουν όλοι που φθάνει η τουρκική επιθετικότητα.

-Εγκατάλειψη της γελοίας και επικίνδυνης θέσης περί πλήρους τουρκικής ένταξης στην ΕΕ, και υιοθέτηση νέας, στην λογική Γαλλίας-Γερμανίας: Η Ελλάδα συζητά μόνο ειδική εταιρική σχέση, και αυτό μόνο αν αποχωρήσει ο Αττίλας από τη Κύπρο και υπάρξει έμπρακτα σεβασμός στο Αιγαιακό status.

-Tέρμα στην ασυδοσία του προξενείου Κομοτηνής και συνεχείς επισκέψεις των υπουργών της ΝΔ σε Πόλη, Ίμβρο, Τένεδο, με παγκόσμια κινητοποίηση της ομογένειας για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, στα πρότυπα του ισραηλινού και αρμενικού λόμπυ.

ΗΠΑ
-Προσπάθεια πολύπλευρης αναβάθμισης της σχέσης μας με την Ουάσινγκτον, στη λογική πως δεν συμφέρει τις ΗΠΑ να τα δίνουν όλα στην Τουρκία, διότι κάποια στιγμή αυτή θα καταστεί μη ελέγξιμη.

-Συντονισμός με κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ (πχ νεοσυντηρητικοί) που προβληματίζονται από τον ισλαμιστικό παρονομαστή της ερντογανικής Τουρκίας και τις νταβουτόγλειες υπερφιλοδοξίες.

-Σκληρή, αδιάλειπτη και ανελαστική στάση της Ελλάδος μέσα στο ΝΑΤΟ, όταν πρόκειται για άκρως σημαντικά θέματα, που άπτονται ζωτικών εθνικών συμφερόντων (πχ στρατηγεία νέας δομής της Συμμαχίας).

-Πολιτική αξιοποίηση των 3 εκατομμυρίων ομογενειακών ψήφων: Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεκλογικά θα δίνει ΄΄εξετάσεις΄΄ (κυπριακό, Αιγαίο κοκ) στους Ελληνοαμερικανούς, αν θέλει να εκλεγεί. Το κάνουν Αρμένιοι και Ισραηλινοί με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΡΩΣΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ
-Συγκεκριμένες κινήσεις επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδος, από τον πάτο που την έριξε ο ΓΑΠ, ιδίως στις παγωμένες ελληνορωσικές σχέσεις.

-Ενεργός γεωστρατηγική εμπλοκή της Ελλάδος στην ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τις προαναφερόμενες δυνάμεις (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ΑΟΖ)

-Αμυντική συνεργασία, όπου υπάρχουν παραγωγικές και οικονομικά προσιτές προτάσεις και λύσεις (πχ σοβαρή εξέταση γαλλικής πρότασης για φρεγάτες FREMM, ενεργοποίηση επιτέλους των ΄΄θαμμένων΄΄ S 300, προώθηση ΄΄λύσεων ΄΄ για την Πολεμική Αεροπορία που μπορεί να δώσει το Ισραήλ, ισραηλινή τεχνολογία αιχμής).

-Θετική συμβολή της Ελλάδος στην ντε-γκολική λογική (και εσχάτως και ρωσική) για ένα νέο, πανευρωπαικό πλαίσιο συλλογικής ασφάλειας, που στην σε βάθος χρόνου ολοκλήρωσή του (πχ ευρωστρατός) ίσως συνιστούσε μια κάποια σχετική προστασία Ελλάδος και Κύπρου από τον τουρκικό επεκτατισμό.

-Οικονομική διπλωματία και επενδυτικό προσκλητήριο σε Μόσχα και Τελ Αβίβ, με πρώτο τον τουρισμό.

ΑΛΒΑΝΙΑ – FYROM
-Ξεκάθαρα λόγια στον Νικολά(κη) των Σκοπίων και την παρέα του: Ή ξεχνά το παραμύθι του "Μακεδόνα" ή δεν βλέπει ΕΕ και ΝΑΤΟ στον αιώνα τον άπαντα.

-Διπλωματική αντεπίθεση: Οι σκοπιανοί χάρτες που φθάνουν ως τη Λάρισα και τα παρελκόμενα, να φτάσουν με δική μας φροντίδα και στο τελευταίο think tank, στην τελευταία ανθυποεφημερίδα του πλανήτη. Μαζί, και τα ιστορικά ντοκουμέντα ελληνικότητας της Μακεδονίας.

-Σκληρή στάση απέναντι στα Τίρανα και στα παιχνιδάκια τους (απογραφή), που ακόμη δεν έχουν καταλάβει ποιος τους ζει, με ενεργό διεκδίκηση (διμερώς και διεθνώς) πλήρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό."

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- ''Βόμβες'' μας πετάει ο Hans Michelbach, βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού της Angela Merkel
- Απειλεί ευθέως χωρίς περιστροφές '' Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει να μην χάσουν οι εταίροι της την υπομονή τους για τα καλά''
- Ο Γερμανός βουλευτής χαρακτηρίζει ως ανεπερκείς τις ελληνικές προσπάθειες στις ιδιωτικοποιήσεις και προτείνει να τις αναλάβει ανεξάρτητο ευρωπαικό θεσμικό όργανο...
Ο Γερμανός βουλευτής έχει δίκιο όταν λέει πως η Ελλάδα δεν προσπαθεί να μειώσει το χρέος της μέσω ιδιωτικοποιήσεων, το χάνει όμως όταν μας απειλεί-εκβιάζει ουσιαστικά με έξοδο από την ευρωζώνη λέγοντας πως οι εταίροι χάνουν την υπομονή τους για τα καλά με την Αθήνα.
Γιατί ο κύριος Michelbach, πέραν του δικαιώματος της γνώμης που αναφαίρετα έχει, δεν έχει καμία θεσμική θέση εκπροσώπου της Ε.Ε.

http://www.eglimatikotita.gr/

Γράφει ο Ιαπετός

Την διαπραγμάτευση για το PSI δεν την κανει η ελληνική κυβέρνηση. Την κανει το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και στελέχη των μεγάλων της ΕΕ. Η δουλειά της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να υπογράψει τις τελικές αποφάσεις και να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και τα εφαρμοστικά μετρα, ώστε να «νομιμοποιηθεί» (βάσει των ισχυουσών «ιερών» και μη αναστρέψιμων κανόνων της κοινοβουλευτικής δουλείας) η δεκάτη (10%) που έχουν υποχρέωση οι δούλοι να αποδίδουν στους πολυχρονεμενους αφέντες τους.

Οι έλληνες υπάλληλοι των διεθνών τραπεζιτών (πρωθυπουργοί, υπουργοί και λοιπός συρφετός) καλούνται να βρουν τρόπους αναγκαστικής συλλογής της δεκάτης από τούς υπήκοους της περιφέρειας που ελέγχουν (φόροι).

Επιπλέον πρέπει να βρουν τον τρόπο να εισπράξουν και τα αναγκαία χρήματα, ώστε να πληρωθούν τα όργανα ελέγχου και οι υπεύθυνοι αύξησης της φοροδοτικής ικανότητας των δούλων.

Έχουμε και κόστος ελέγχου δύστροπων επαναστατικών στοιχείων που μπορούν να απειλήσουν με πιθανές συμμαχίες με άλλους δούλους το ύψος των προς είσπραξη φόρων ή να προκαλέσουν αναταραχές και να αναγκάσουν τούς πολυχρονεμένους διεθνούς τραπεζίτες να ξοδέψουν κάτι τις από την δεκάτη ώσπου να τούς ξανα-ελέγξουν.

Αφήνω στην άκρη την ανάγκη προστασίας της χώρας από γείτονες φοροεισπράκτορες που ευχαρίστως θα ήθελαν να ελέγξουν περιοχές μεγαλύτερης φοροεισπρακτικής απόδοσης.

Σε τελική ανάλυση, αν αφαιρέσουμε την δεκάτη και τις δαπάνες προσωπικού, η διαφορά των φόρων είναι το κέρδος των φοροεισπρακτόρων.

Μην χαἰρεστε οι περισσότεροι (εκτός αν ανήκετε στους υπαλλήλους των φοροεισπρακτόρων) για, πιθανά, καλύτερη λειτουργία τού φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Δεν πρόκειται να λυθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά τον κόσμο θα τον εξοντώσουν.
Οι επιστάτες των φοροεισπρακτόρων θα φροντίσουν να παρθεί από εσάς το μερίδιο που τους αναλογεί.

Όπως κάνανε πάντα.

Αν «κάψουν» κάποιους επιστάτες θα είναι για δικό σας παραδειγματισμό και επίφαση υποτιθέμενης αναλογικότητας βαρών για τυφλοπάνιασμα.

Το σύστημα για να αυτοπροστατευθεί «καίει» και κάποιους δικούς του που το παραξήλωσαν και έγιναν βάρος και επικίνδυνοι για τούς υπόλοιπους.

Συμπέρασμα:
Αν θέλετε να επιβιώσετε, αντισταθείτε. Μην γίνεστε καταδότες άλλων δούλων γιατί φοροδιαφεύγουν και συνεργαστείτε (οι δούλοι) με κάθε τρόπο να αποφύγετε την φοροεπιδρομή. Θα σας αποτελειώσουν. Και τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν σαν απόγονοι δούλων. Όπου βλέπετε επιστάτες κυνηγήστε τους. Αν μπορείτε ξεβρακώστε τους και εξοντώστε τους οικονομικά. Οργανωθείτε και αντισταθείτε.

Είστε απόγονοι τού Οδυσσέα. Πολυμήχανοι...

Μην σας μπαλαμουτιάζουν για την δήθεν σωτηρία της πατρίδας ΤΟΥΣ.

Την δική ΣΑΣ πατρίδα να σώσετε.

http://www.logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_5129.html

Ν. Λυγερός

- Πρέπει να σας ρωτήσω κάτι.
- Τώρα;
- Ναι, τώρα.
- Τι έχεις;
- Αλλάζω.
- Σωστά.
- Το θέμα είναι αν είναι αρκετά γρήγορα.
- Εξαρτάται από τις κινήσεις τους.
- Γι’ αυτό ρωτώ.
- Ο χρόνος είναι μαζί μας.
- Έχετε δίκιο. Δεν θα έπρεπε να σας…
- Δεν υπάρχει πια πρέπει εδώ.
- Είναι όμως το πρέπον να ζητώ.
- Είναι το πρέπον να δίνω.
- Δεν είναι το ίδιο.
- Είναι όμως η απάντηση.
- Ήταν η ερώτηση.
- Έχεις άλλη;
- Έχω.
- Πες μου.
- Πώς θα πετάξω;
- Με την ανακάλυψη.
- Κι αν δεν επαρκεί;
- Υπάρχει και η αποκάλυψη.
- Μέσω της διδασκαλίας;
- Μέσω του έργου.
- Κι αν δεν είναι προσβάσιμο;
- Τότε είναι αποστολή των δασκάλων.
- Οι ιππότες, οι ευγενείς, οι ναήτες, οι ιωαννίτες… Πώς μπορώ να μάθω όλα αυτά;
- Δεν μπορείς.
- Γιατί;
- Δεν είναι ο ρόλος σου.
- Ποιος είναι;
- Η συνέχεια.
- Δηλαδή;
- Δεν είναι το πρέπον να σπάσει η αλυσίδα.
- Πώς θα βρω τη συνέχεια;
- Κοίτα το έργο του δασκάλου.
- Κι αν δεν το βλέπω;
- Θα το δείξεις.
- Δεν καταλαβαίνω.
- Ο φύλακας του φάρου.
- Φύλακας;
- Γεράκι.
- Ναι.
- Ο φύλακας του φάρου βοηθά για να φωτίσει.
- Τους άλλους…
- Ο ρόλος του είναι η ύπαρξη του έργου, αυτός το προστατεύει.
- Από ποιον;
- Τη φωτιά.
- Δεν λέτε ότι η φωτιά δεν καίει το φως.
- Αρκεί να είναι ήδη φως.
- Γι’ αυτό δυσκολεύομαι.
- Εργαζόμαστε τη νύχτα.
- Για να φέρουμε το φως της ημέρας.
- Ενάντια στη βαρβαρότητα.

http://www.lygeros.org/lygeros/8408-gr.html

Ολίγιστοι Φραγκολεβαντίνοι πολιτικοί υπαγορεύουν σε σπιθαμιαίους εγχώριους ομολόγους τους πως να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες παριστάνουν τους εκδότες και επιβάλουν τους λογιστές/τραπεζίτες τους ως πρωθυπουργούς.

Χαλιναγωγημένοι μεγαλοδημοσιογράφοι ισοπεδώνουν τα πάντα, ενδιαφερόμενοι μόνο για το ύψος του προσωπικού του λογαριασμού στην τράπεζα.

Αποτυχημένοι «επαναστάτες» ως διαχειριστές του συστήματος.

Δήθεν «αριστεροί» ως βολεμένοι απολογητές της καθεστηκυίας τάξης.

Ανεγκέφαλοι διανοούμενοι, … αδέξιοι δεξιοί, ατάλαντοι καλλιτέχνες, άφωνοι τραγουδιστές..

Ως κι ο τρομοκράτες έχασαν την έμπνευσή τους σε αυτήν την κατάντια και άρχισαν να ληστεύουν περίπτερα για να επιβιώσουν

Τα έχουμε γράψει κι άλλες φορές αυτά. Αυτή όμως συνεχίζει να είναι η πραγματικότητα της ζωής μας. Μια μεγάλη δημοσκόπηση το παρόν και κάθε προσδοκία στο αόρατο μέλλον.

Στο τέλος του 2011 η Ελλάδα μοιάζει να τα έχει χάσει όλα. Εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι οι Έλληνες δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα. Αλλά και δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο.

Ας γίνει λοιπόν το 2012 η ρήση του μεγάλου Καζαντζάκη εγερτήριο σάλπισμα όλων των Ελλήνων: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

Για να ξαναγίνουμε Έλληνες. Για να φερθούμε ξανά σαν Έλληνες.

Επειδή, ο κόσμος δεν πέθανε ακόμα. Δεν εγκαταλείφθηκε ακόμα στα χέρια των Τραπεζών. Οι εντεταλμένοι της παγκοσμιότητος και της Wall Street δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε, να ζούμε και να σκεφτόμαστε το ίδιο με αυτούς.

Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Εδώ είναι Μεσόγειος, γεννήτρα πολιτισμών. Εδώ μεγαλούργησαν έθνη φιλοσόφων και ποιητών, όταν οι σημερινοί δυνάστες μας δεν υπήρχαν καν.

Η κατάρρευση του παλιού κόσμου ενυπάρχει στις ανυπέρβλητες αντιφάσεις του. Αντιφάσεις που εκδηλώνονται σε κάθε μήκος και πλάτος της περιοχής μας, που συνενώνουν με μια αδιόρατη αλλά πανίσχυρη κόκκινη γραμμή τα ορθόδοξα μοναστήρια και τις εβραϊκές συναγωγές της Μεσογείου, τις κοιλάδες της Μεσοποταμίας και τις στέπες της Ρωσίας, την Κύπρο και τα βάθη του Αιγαίου, το Αφγανιστάν του Μέγα Αλέξανδρου και τις αιματοκυλισμένες πλατείες της εξεγερμένης Μέσης Ανατολής. Εδώ, στην περιοχή μας, ορθώνεται σιγά – σιγά, αλλά ανελέητα, η αντίσταση των λαών στα ρομπότ των Τραπεζών και τους Ούνους της Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Οι Έλληνες δεν θα υποκύψουμε. Θα ξεσηκωθούμε και θα βγούμε πάλι στους δρόμους, θα πάμε ξανά στις πλατείες και τις κάλπες για να θάψουμε οριστικά τα πολιτικά ζόμπι της Μεταπολίτευσης του 74 που επιμένουν να μας κυβερνούν. Και θα επιμείνουμε μέχρι τότε που ένας νέος εθνάρχης θα αναλάβει κατ΄ εντολήν μας την ιστορική ευθύνη της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Της Ελλάδας των Ελλήνων. Όχι των τραπεζιτών, των εκδοτών, των εργολάβων και των νταβατζήδων.

Και θα περιμένουμε εκεί τον Αντώνη Σαμαρά . Τον Σαμαρά – οραματιστή, όμως, τον “ελυτικό” Σαμαρά και όχι τον εγκλωβισμένο στην απαξιωμένη ΝΔ Σαμαρά. Τον ηγέτη ενός νέου πατριωτικού συνασπισμού δυνάμεων που θα συσπειρώσει Έλληνες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και θα τους αντιπαρατάξει στις δυνάμεις του ανθελληνισμού, της εθνικής μειοδοσίας και του ενδοτισμού. Για την Ελλάδα του 2021!

Ας γίνει λοιπόν το 2012 η αρχή για την οικοδόμηση της ελπίδας.

Όλοι και ο καθένας μόνος του πρέπει να σηκώσουμε πιο ψηλά την Ελλάδα.

Κι αυτή είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να σας δώσουμε για το 2012: Να ξαναγίνουμε Έλληνες. Να φερθούμε σαν Έλληνες.

Κι ας θυμηθούμε έστω για μια στιγμή τον Άγγελο Σικελιανό:

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα.

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο!

Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας στηλώστε με κεφάλια και με πόδια…

Factorx

http://www.antinews.gr/2011/12/31/141133/

Στο 8% – υψηλότερα από τον επίσημο στόχο του 6% – θα διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας το 2011, σύμφωνα με την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία προωθεί νέα μέτρα λιτότητας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία έδωσε μια πρόγευση των μέτρων λιτότητας που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν «παγωμένοι» και το 2012, καθώς και πως δεν θα γίνονται προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων όσων αποχωρούν από την υπηρεσία, εκτός από τους τομείς της υγείας, της παιδείας και των σωμάτων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων θα αυξηθούν επίσης προσωρινά ορισμένοι φόροι, κυρίως για τους υψηλόμισθους. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει μόνο για το 2012 και το 2013 και θα επιβληθεί σταδιακά. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση θα «παγώσει» τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ενώ θα αυξήσει τις συντάξεις κατά 1%.

Οι περικοπές στον προϋπολογισμό θα αφορούν όλα τα υπουργεία και θα φτάσουν τα 8,9 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ από τους νέους φόρους υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθούν περί τα 6 δισεκατομμύρια.

http://www.antinews.gr/2011/12/30/141083/

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Σε μικρογραφία του χρεοκοπημένου κράτους μετέτρεψαν και τη ΔΕΗ, προκαλώντας οργή με τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια.

Όπως ακριβώς το κράτος επιβάλλει συνεχώς φόρους και περικοπές, χωρίς να σώζεται από την χρεοκοπία, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και την ΔΕΗ, την οποία με λάθη και παραλείψεις της, όπως και με την πρόσφατη επιβολή χαρατσιού μέσω της Επιχείρησης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις για την αύξηση της τάξης του 9,2% στα τιμολόγια συνεχίζονται με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να εκτιμά ότι σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει νέες, γιατί, όπως αναφέρει, «η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη».

Προκλητική και εκτός χρόνου και τόπου χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, την προωθούμενη αύξηση.

«Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο φόβος και ο τρόμος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι ο εφιάλτης των αυξήσεων και των επιβαρύνσεων», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Ανέφερε ακόμη την εκτίμηση του εμπορικού κόσμου ότι θα ήταν προτιμότερο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «αντί να αλλάζει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ να αλλάξει οικονομική πολιτική, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Άμεση ανάκληση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου ζητά με επιστολές της προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Επιπλέον, χαρακτηρίζει την απόφαση «αψυχολόγητη, εντελώς αδικαιολόγητη και προκλητική» για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι λαμβάνεται σε μια εποχή «που οι κεφαλικοί φόροι και τα χαράτσια έχουν γονατίσει την αγορά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται».

http://www.elzoni.gr/html/ent/244/ent.17244.asp

Ζοφερές προβλέψεις για το χρέος
Σοφία Βούλτεψη
Με κάθε άλλο παρά με ευοίωνες προοπτικές ξεκινά η νέα χρόνια, καθώς λίγο πριν εκπνεύσει το εφιαλτικό 2011, ΔΝΤ και Ουόλ Στρητ Τζέρναλ προδιέγραψαν την πορεία του 2012.

Το δημοσίευμα της ναυαρχίδας του οικονομικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ κρίνει ως μη βιώσιμο το επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους ακόμη και αν όλα πάνε καλά με το PSI και το κούρεμα της τάξης του 50% που αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27 Οκτωβρίου, έπεσε σαν βόμβα.

Για άλλη μια φορά η Αθήνα έπεσε από τα σύννεφα, ενώ είναι γνωστό πως και ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο κατ’ εξοχήν δηλαδή υπεύθυνος για την ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και δεν λύνει το πρόβλημα της Ελλάδας.

Η εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ότι το ΔΝΤ έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την εκτίμησή του, που, όπως αναφέρεται, στηρίζεται στο επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παράγοντες του ΔΝΤ θεωρούν πως θα χρειαστεί είτε ακόμη μεγαλύτερο «κούρεμα», είτε υψηλότερος δανεισμός από την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του έκθεση το Ταμείο ανέφερε πως αν το «κούρεμα» 50% επιβαλλόταν σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές, τότε το χρέος της Ελλάδας θα υποχωρούσε μακροπρόθεσμα στο 120% του ΑΕΠ που θεωρείται βιώσιμο επίπεδο.

Προέβλεπε ωστόσο ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωνόταν το 2011 κατά 5,5% και το 2012 κατά 3%.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο υπουργός των Οικονομικών είχε επιπλήξει το Γραφείο Παρακολούθησης Προϋπολογισμού της Βουλής και είχε οδηγήσει σε παραίτηση-καρατόμηση την επικεφαλής του Στέλλα Μπαλφούσια, ακριβώς επειδή στην έκθεσή του ανέφερε πως η δυναμική του ελληνικού χρέους βρίσκεται εκτός ελέγχου!

Και ενώ το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός είχε δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά το τέλος της οποίας οι πληροφορίες που… διέρρευσαν ανέφεραν ότι… το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεπεράσει θετικά τόσο τους στόχους του μνημονίου σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ για το 2011, όσο και τον στόχο των εσόδων για το ίδιο έτος!

Οπότε, μάλλον λάθος κάνει το ΔΝΤ όταν μιλά για επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα!

http://www.elzoni.gr/html/ent/253/ent.17253.asp

Οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ που συνέπραξαν με τον κ. Βενιζέλο στην παντελή απουσία της χώρας μας από τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να κατευθύνουν το διαπραγματευτικό μηχανισμό της χώρας μας σε λάθη, προσπαθώντας να καλύψουν τα προηγούμενα λάθη τους, αλλά και σε ενδοτική και υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας αλλά και γενικότερα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Αυτοί που μέχρι πρότινος εξέδιδαν έγγραφα (φ.900/204623/30-5-11/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΔΣ), όπου περιέγραφαν ως μοναδικό στρατηγικό στόχο της χώρας μας στα πλαίσια της νέας δομής τη δημιουργία Χερσαίου Στρατηγείου στη γείτονα χώρα (αντί ναυτικού ή αεροπορικού, που ούτως ή άλλως δεν ήταν στα σχέδια) και δεν διεκδίκησαν τίποτα για την χώρα μας είναι οι ίδιοι που μεθοδεύουν/επιτάσσουν υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα στις απαιτήσεις της Τουρκίας το Στρατηγείο αυτό να έχει ειδικά προνόμια Διακλαδικού χαρακτήρα στα πλαίσια εφαρμογής του νέου Στρατηγικού Δόγματος, ώστε να εκτελεί και αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις (μικτές).

Έτσι παρά το γεγονός ότι επισημαίνουν τις επιπτώσεις από τις τουρκικές αυτές διεκδικήσεις στα εθνικά μας συμφέροντα ( μέχρι πρότινος για τους ιδίους το Στρατηγείο αυτό θα ήταν αβλαβές για την Ελλάδα) καλούν τον Υπουργό να εγκρίνει εκ των υστέρων τους λάθος χειρισμούς τους πιστεύοντας ότι θα βρούν τα ίδια ευήκοα αυτιά που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αφ’ενός μεν διεκδικούν ακλόνητοι τις επιδιώξεις τους για το Στρατηγείο και αφ’ετέρου αντιδρούν λυσσαλέα στο να συμπεριληφθεί το ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκαπίδευσης Ναυτικής Αποτροπής ) στο Νατοϊκό εγχειρίδιο MC-324. Και να σκεφθεί κανείς ότι το Κέντρο αυτό μαζί με το NDC-GR ήταν τα κύρια επιχειρήματα (αν και ανυπόστατα ως προς την αντιστοιχία βαρύτητας) στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του Αεροπορικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα και τη δημιουργία του Χερσαίου Στρατηγείου στη Σμύρνη.
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι κάτι έχει αλλάξει αν και δεν έχει αναλάβει πλήρως τα ηνία ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα όμως συνεχίζουν να εκδίδουν αναρμόδια έγγραφα (Φ.000/10/205319/19-12-11/ΓΔΠΕΑΔΣ/ΔΙΠΕΑ)με θολές κατευθύνσεις και προβληματισμούς αναφορικά με την ύπαρξη του NDC-GR και την στρατηγική μας στο νέο ΝΑΤΟ, στα οποία φάσκουν και αντιφάσκουν με άλλα προηγούμενα, γράφουν εκθέσεις ιδεών, επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους για προβλήματα αξιοπιστίας που οι ίδιοι εδημιούργησαν, αναφέρονται σε παραποιημένα γεγονότα και αποφάσεις χωρίς σχετικές αναφορές σε έγγραφα ή στοιχεία για να καταλήξουν σε συμπεράσματα με ανύπαρκτα επιχειρήματα χωρίς μελέτες και αναλύσεις μπλέκοντας επιπλέον με αυθαίρετο τρόπο το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαική Ένωση. Πολλή θεωρία και αστήρικτα συμπεράσματα. Δεν ξέρω εαν είναι για γέλια ή για κλάματα οι κύριοι αυτοί αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο από τα πόστα τους και ίσως να πρέπει να αποτελέσουν και αντικείμενο περαιτέρω “εξέτασης”.
Ειδικός Συνεργάτης

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_2111.html#.Tv6hGzWfeM8

Ο σερβικής καταγωγής διευθυντής της Noble στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς.
Λευκωσία: Ο διευθυντης της Noble, που βρίσκεται στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, μιλά στον «Φ» και τονίζει ότι εκείνο που ενδιαφέρει τώρα είναι η εκμετάλλευση του κοιτάσματος όσο το δυνατό πιο σύντομα και ότι είναι επί τάπητος η μελέτη για αγωγό προς την Κύπρο και τερματικό υγροποίησης. Αλλά, στην Κύπρο τα ερωτήματα της επόμενης μέρας, είναι αναπάντητα. Τι θα κάνουμε με το κοίτασμα. Πώς θα το εκμεταλλευτούμε. Αγωγοί μεταφοράς, τερματικό υγροποίησης…
Να προχωρήσουμε το ταχύτερο

Ο διευθυντής της Νoble στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, μιλά στον «Φ»
ΤΟΥΠΕΤΡΟΥΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Ο σερβικής καταγωγής Τζον Τόμιτς, διευθυντής της Νoble στην Κύπρο, που εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί μας πριν ένα περίπου χρόνο, είναι γεωλόγος με τεράστια πείρα στον τομέα των κοιτασμάτων. Όπως δηλώνει ο ίδιος στον «Φ», εργάστηκε σχεδόν παντού στον κόσμο - Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Αμερική. «Μόνο στον Βόρειο και στον Νότιο Πόλο δεν έχω εργαστεί», μας αναφέρει χαμογελώντας. Η διάθεσή του για την Κύπρο είναι εξαιρετικά θετική.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Προηγουμένως είχε ζήσει στο νησί μας για ένα χρόνο η γυναίκα του και είχε ερωτευθεί το κλίμα, τη φύση, τις αρχαιότητες, τον πολιτισμό, τον κόσμο της Κύπρου. Όλα τα δεδομένα μαζί, συγκλίνουν στο να αισθάνεται πολύ άνετα εδώ. Ακόμα περισσότερο μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το «Αφροδίτη». Που σημαίνουν για τον ίδιο, ότι έκλεισε ακόμα ένας κύκλος του δύσκολου προγράμματός του, να διευθύνει τα όσα αφορούν το συγκεκριμένο κοίτασμα. Ο πρώτος κύκλος, αφορούσε την έρευνα. Ο δεύτερος, τη δοκιμαστική γεώτρηση. Ο τρίτος θα ακολουθήσει και αφορά την αξιολόγηση. Ο επόμενος, ίσως ακόμα πιο δύσκολος για τον Τόμιτς, θα είναι αυτός της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος. Τον συναντήσαμε την επομένη των επίσημων ανακοινώσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Νoble.

Πότε τελειώνετε με το ερευνητικό στάδιο,ήταν η πρώτη μας ερώτηση.
- Αυτή η διαδικασία έχει πολλά στάδια, εξηγεί. Ξεκίνησε με την αξιολόγηση των σεισμογραφικών δεδομένων. Μετά ακολούθησαν οι τρισδιάστατες έρευνες, που ήταν εξαιρετικής σημασίας. Μας έδωσαν τη διάρθρωση του κοιτάσματος, ενδείξεις για το μέγεθος και τον όγκο του και άλλες εξαιρετικής σημασίας πληροφορίες. Όμως η σιγουριά έρχεται μόνο με τη γεώτρηση. Μόνο έτσι βλέπουμε αν πρόκειται για εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα. Βλέπουμε την ποιότητα του αερίου, διότι προηγουμένως ξέραμε ότι περιείχε αέριο, αλλά δεν ξέραμε τι σύστασης και τι ποιότητας ήταν αυτό - μπορεί να ήταν κατάλληλο μόνο για τα αναψυκτικά, συμπληρώνει χαριτολογώντας. Εμάς εκείνο το αέριο δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει το αέριο σαν καύσιμο. Και επίσης σημαντικό, είναι ότι διαπιστώνουμε τον χαρακτήρα των πετρωμάτων, την πορότητά τους. Γιατί όσο μικρότερους πόρους έχει τόσο λιγότερο φυσικό αέριο σημαίνει ότι περιέχει, όσο μεγαλύτεροι είναι οι πόροι τόσο περισσότερο το αέριο. Επίσης, είναι σημαντικό οι πόροι να είναι συνδεδεμένοι, να μπορεί να κινείται το αέριο μέσα στο κοίτασμα.

Ωραία, αυτό έγινε… - Οι έρευνες, οι αξιολογήσεις αυτές, οι αναλύσεις των πετρωμάτων και του αερίου, διαρκούν εβδομάδες, μπορεί και μήνες. Εδώ είναι που βρισκόμαστε τώρα. Όμως, σε ένα κοίτασμα έκτασης 100 τετρ. χιλιομέτρων όπως αυτό, μια γεώτρηση δεν αρκεί. Θα πρέπει να γίνει και τουλάχιστον ακόμα μία, σε άλλο σημείο. Για να δούμε αν τα δεδομένα είναι τα ίδια ή διαφέρουν, διότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι είναι σε όλη την έκταση τα ίδια δεδομένα. Γι’ αυτό και μέχρι τώρα μιλούμε για στατιστικά δεδομένα.

Πότε προγραμματίζετε τη δεύτερη γεώτρηση; - Εντός του 2012. Προς τα μέσα του χρόνου ή το τρίτο τρίμηνο του έτους. Υπάρχει δυσκολία στο να βρούμε ελεύθερο κατάλληλο γεωτρύπανο για τα μεγάλα βάθη της περιοχής και τον τύπο του νερού.

Η Νoble μας έχει συνηθίσει στην περιοχή (Ισραήλ) και όχι μόνο, να ξεκινά με συντηρητικές προβλέψεις και να τις αναβαθμίζει με την πρόοδο των δεδομένων από τις έρευνες. Ισχύει αυτό και για το «CyprusΑ»; -
Μιλούμε για γεωλογικά δεδομένα. Αν στη δεύτερη γεώτρηση βρούμε καλύτερα πετρώματα με μεγαλύτερη πορότητα, ενδεχομένως οι αριθμοί να αυξηθούν. Αν βρούμε την ίδια ποσότητα και άλλα δεδομένα, ενδεχομένως να μείνουν οι ίδιοι. Αυτό δεν το γνωρίζουμε τώρα, οπότε δεν μπορώ να δώσω άλλη απάντηση. Πάντως, στο τέλος της ημέρας θα έχουμε και πιο ακριβείς αριθμούς.

Ισχύουν οι προτάσεις για αγωγό προς την Κύπρο; Γίνεται σε πρώτο στάδιο ο αγωγός να καλύπτει τις ανάγκες της Κύπρου και σε δεύτερο το θέμα της εξαγωγής; Ισχύουν τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα σε περίπτωση που η κυβέρνηση συμφωνήσει; Έχετε εισηγήσεις για τερματικό LΝG που να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου, άρα και άλλες εταιρείες με μελλοντικά συμφέροντα σε αγωγούς και τερματικό υγροποίησης LΝG και εξαγωγών; - Τώρα μου θέτετε το ζήτημα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος. Ναι, αντιλαμβανόμαστε ότι πρώτο-πρώτο ζήτημα είναι η κάλυψη των τοπικών αναγκών και παρακάτω το ζήτημα των εξαγωγών. Να βάλουμε όμως δύο δεδομένα: Το πρώτο είναι ότι το κόστος του αγωγού είναι σημαντικό. Το δεύτερο είναι ότι η Κύπρος είναι μια πολύ μικρή αγορά. Άρα, χρειαζόμαστε ένα σχεδιασμό που θα είναι κερδοφόρος και φυσικά θα γίνει σε συνεννόηση με το κράτος της Κύπρου, που έχει και τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις, με την εταιρεία να συμμετέχει βέβαια σε αυτές. Έτσι, επί τάπητος είναι η μελέτη για έναν αγωγό προς την Κύπρο, αλλά και τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου (LΝG) για εξαγωγές. Θεωρώ ότι οι απευθείας μέσω αγωγού εξαγωγές δεν ενδείκνυνται, αφού το κόστος του αγωγού θα είναι μεγάλο -μόνο από τα κοιτάσματα προς την Κύπρο το κόστος είναι 1 δισ. δολάρια- ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί εμπορικό, οικονομικό και γεωπολιτικό εγκλωβισμό. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να διατίθεται με συγκεκριμένο τρόπο, προς συγκεκριμένη αγορά. Ενώ το LΝG, δίνει ελευθερία εμπορίας -άρα και γεωπολιτικών σχεδιασμών- και μεγαλύτερα κέρδη. Για παράδειγμα, οι τιμές του LΝG στην Ασία είναι πολύ πιο ψηλές από αλλού.

Μπορεί να γίνει τέτοιος σχεδιασμός, χωρίς να συμμετάσχει και το «Λεβιάθαν»; -
Εμπορικά, τα μεγέθη των δύο κοιτασμάτων επιτρέπουν και την ανεξάρτητη μεταξύ τους εκμετάλλευση.

Τι γίνεται με το πετρέλαιο; Υπάρχει σχεδιασμός για να προχωρήσει η έρευνα πιο βαθιά με στόχο το πετρέλαιο στο «Αφροδίτη»; Θα προηγηθεί το «Λεβιάθαν» ή το «Ταμάρ» λόγω των ταυτόσημων γεωλογικών διαμορφώσεων; - Δεν ψάξαμε για πετρέλαιο, αλλά και στην παρούσα γεώτρηση δεν βρήκαμε ενδείξεις για πετρέλαιο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιο βαθιά. Για την ώρα, δεν μας ενδιαφέρει το πετρέλαιο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομη και όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου. Το πετρέλαιο δεν είναι ένα θέμα επί τάπητος τώρα, θα το δούμε αργότερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ποσότητα φυσικού αερίου που βρήκαμε. Τα 7 τρισ. κ. πόδια είναι μια ποσότητα που δικαιολογεί και το ψηλότερο κόστος που έχουμε λόγω του βάθους, αλλά και όλες τις άλλες παραμέτρους.

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των τρισδιάστατων ερευνών και της γεώτρησης, έχετε πλήρη εικόνα για την έκταση του κοιτάσματος και επί χάρτου. Οπότε θα πρέπει να ξέρετε με λεπτομέρεια αν και ποιο ποσοστό του κοιτάσματος ανήκει στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Θα μας πείτε; - Όχι, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρουμε. Είναι κάτι που θα διαπιστωθεί μόνο όταν γίνει ανάλογη γεώτρηση και από την πλευρά του Ισραήλ, οπότε δεν έχουμε τέτοια δεδομένα τώρα.

"> Το αίνιγμα της επόμενης μέρας
Αγωγός - τερματικό και συνεργασία με το Ισραήλ στο προσκήνιο

Το κοίτασμα υπάρχει πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι αρκετό για τις ανάγκες της Κύπρου και για σημαντικές εξαγωγές, όμως το πώς θα γίνει αυτό, πώς θα το εκμεταλλευτούμε, είναι το ερώτημα της επόμενης μέρας. Τα θέματα των αγωγών, του τερματικού υγροποίησης ή ακόμα και η μορφή υγροποίησης -το πλωτό δεν είναι εκτός σχεδίων της Νoble- είναι πλέον σε πρώτο πλάνο, με πολλά ερωτηματικά αφού δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα κοιτάσματα; Πώς θα εξελιχθεί η πρόταση για συνεργασία με το «Λεβιάθαν» του Ισραήλ, πού θα εξάγεται, είναι επίσης ερωτήματα που θέλουν απάντηση για καταρτισμό στρατηγικής. Η θέση του διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, είναι ότι η ενδεικνυόμενη λύση είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό αγωγός προς την Κύπρο και μονάδα υγροποίησης. Αυτό θα επιλύσει το ενεργειακό πρόβλημα της Κύπρου, θα εξασφαλίσει φθηνότερο ηλεκτρισμό σε βιομηχανία και νοικοκυριά, αλλά ταυτόχρονα θα αποτρέψει γειτονικές χώρες από σκέψεις για ανταγωνιστική δραστηριότητα, αφού με το τερματικό στην Κύπρο θα μπορούν να αξιοποιηθούν και κοιτάσματα γειτονικών χωρών όπως το Ισραήλ, αλλά προσεχώς και ο Λίβανος. Αυτό δηλώνει στον «Φ» ο Σόλων Κασίνης, εξηγώντας ότι έχει παραδώσει σχετική πρόταση από 9μήνου στην κυβέρνηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, σύμφωνα με τον οποίο τώρα επιβάλλεται να συγκροτηθεί ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός ώστε το νησί μας να γίνει ενεργειακό κέντρο. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων, έχει ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες και στις αρχές Μαρτίου θα εξεταστεί πώς υλοποιείται ο οδικός αυτός χάρτης, σημειώνει ο υπ. Εσωτερικών. Ο ίδιος δείχνει ότι η συνεργασία με το Ισραήλ, είναι ένα σοβαρό κομμάτι του σχεδιαμσού.

Καθοριστικές θα είναι σύμφωνα με τον Νεοκλή Συλικιώτη και οι συνομιλίες με τη Νoble «και ενδεχομένως με Delek», προσθέτει, για την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο. Μάλιστα αποκαλύπτει πως «πιθανόν αυτό να έρθει από το Λεβιάθαν, εφόσον αυτή είναι η ταχύτερη οδός.
Υπέρ της συνεργασίας με το Ισραήλ, τάσσεται και ο καθηγητής Μιχάλης Οικονομίδης, που υποδεικνύει με νόημα, πως η διαχωριστική γραμμή των οικοπέδων των δύο χωρών Αφροδίτη και Λεβιάθαν δεν είναι πραγματική αλλά νοητή. Δεν είναι θέμα οικονομικής και γεωπολιτικής στρατηγικής μόνο, αλλά περισσότερο θέμα φυσικής συνεργασίας και αλληλοεξάρτησης των διεργασιών παραγωγής. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Οικονομίδη, θα πρέπει να συσταθεί αμέσως φορέας διαχείρισης των κοιτασμάτων. «Για να μπορεί να γίνει σωστή διαχείριση των υδρογονανθράκων χωρίς κρατικές ή άλλες παρεμβάσεις θα πρέπει να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων».

Στο ίδιο πνεύμα, ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε χθες πως «πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για τον δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων και πως μελετούνται ενδεχόμενες συνεργασίες όσον αφορά στο εργοστάσιο υγροποίησης του φυσικού αερίου αλλά και για την εξαγωγή του, επισημαίνοντας ότι θα συζητηθούν τα θέματα αυτά και με άλλες χώρες.

Πόσο για την Κύπρο, πόσο για εξαγωγές
Αν η άντληση θα γίνει σε 25 χρόνια, όση δηλαδή είναι η διάρκεια των δικαιωμάτων της Νoble που θα θέλει να εκμεταλλευτεί το μέγιστο του κοιτάσματος, θα πρέπει να αντλούνται 280 εκατ. κ. πόδια ετησίως. Η Κύπρος χρειάζεται μόλις τα 35 εκατ. κ. πόδια περίπου για τις δικές της ανάγκες - περίπου το 1/8 της ποσότητας. Δηλαδή μένει για εξαγωγή φυσικό αέριο της τάξης των 245 εκατ. κ. ποδών ετησίως. Να σημειωθεί ότι σε κοιτάσματα αυτού του μεγέθους διεθνώς, τα στοιχεία δείχνουν ότι η άντλησή τους γίνεται με ρυθμούς 8%14% ετησίως, δηλαδή εξαντλούνται σε 8-12 χρόνια. Αν ακολουθηθούν αυτά τα δεδομένα, οι ποσότητες για εξαγωγή θα πρέπει να διπλασιαστούν και να φτάσουν το μισό δισ. κ. πόδια φυσικού αερίου περίπου ετησίως.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Οι πολιτικές σχέσεις με την Τουρκία, μπορεί να κάνουν αρκετά σύνθετο το θέμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη στο Βloomberg ο Τζον Μαλόνε, αναλυτής της Global Ηunter SecuritiesLLC. Στο ίδιο πνεύμα και ο Πιέρ Κοντέκ, πρώην διευθυντής της Εlf, δήλωσε σε διεθνή μέρα ενημέρωσης, πως «οι εξαγωγές θα είναι πιο περίπλοκη από την ιστορική ένταση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας». Ο ίδιος πάντως προσθέτει πως «ολόκληρη η περιοχή έχει καλές προοπτικές για περισσότερες ανακαλύψεις, κάτι που θα αλλάξει ουσιαστικά το προφίλ της Κύπρου στα προσεχή 5-10 χρόνια».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/noble.html

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗ*
Tο 327 π.Χ. οι στρατιές του Μεγάλου Αλεξάνδρου όδευσαν προς την Ινδία. Έκτοτε σε μια απόμερη περιοχή του Πακιστάν, στις πλευρές και τα στενά των Ιμαλαΐων, ζει μία φυλή που τα χαρακτηριστικά της, ο τύπος της ενδυμασίας της και γενικά ο τρόπος ζωής της, την καθιστά πολύ διαφορετική από τους υπόλοιπους κατοίκους. Η φυλή αυτή έχει τη δική της γλώσσα αλλά και τη δική της θρησκεία, πιστεύουν στους δώδεκα θεούς, τηρούν αρχαίες ελληνικές παραδόσεις και δηλώνουν περήφανοι απόγονοι του «Ισκαντάρ», όπως αποκαλούν τον Μέγα Αλέξανδρο.

Κάποτε ανθούσαν σαν κοινωνία, ήταν εκατόν χιλιάδες, τώρα παρέμειναν τρεις χιλιάδες περίπου. Οι αριθμοί τους ολιγόστευσαν λόγω υφαρπαγής της γης τους, εθνικού ξεκαθαρίσματος και εξαναγκαστικού εξισλαμισμού από άλλες πακιστανικές μουσουλμανικές φυλές.
Αυτοί είναι οι Καλάς, οι «μυστικοί Έλληνες», που ανευρέθηκαν τελευταίως από μια ομάδα Ελλήνων, που προσπαθεί να τους βοηθήσει να κρατηθούν στη γη τους και να μην αποξενωθούν από τις ρίζες τους.
Από το 1974, αποκτήσαμε και εμείς τους «μυστικούς μας Έλληνες», όταν η Τουρκία εισέβαλεν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και κατόπιν συνέχισε την εισβολή στις 14 Αυγούστου κατακτώντας το βόρειο μέρος της πατρίδας μας. Από την Κερύνεια μέχρι την Αμμόχωστο, έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια του. Ο κόσμος της Καρπασίας δεν έφυγε και κάπου δεκαπέντε χιλιάδες παρέμειναν στα σπίτια και στα χωριά τους αψηφώντας τους κινδύνους. Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος, με τρομοκρατία, εκβιασμούς και με δολοφονίες αθώων ανθρώπων τους αναγκάζουν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς αλλά μερικές χιλιάδες παραμένουν συνειδητά εγκλωβισμένοι στη γή τους.

Τo 1975 συνομολογείται μεταξύ των κ.κ. Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντεκτάς η γνωστή ως Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης, που προνοούσε μεταξύ άλλων και την επανένωση των οικογενειών που παρέμεναν στα χωριά τους. Δυστυχώς τη Συμφωνία, παρά το ότι τηρήθηκε κατά γράμμα απο την Κυπριακή Δημοκρατία, οι Τούρκοι δεν την σεβάστηκαν και εξεδίωξαν, κατά καιρούς, τους νόμιμους κατοίκους από τις εστίες τους. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι ακολούθησαν την πάγια πολιτική τού εθνικού ξεκαθαρίσματος, δεν φαίνεται να απασχόλησε σοβαρά καμιά από τις κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας η Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης, ενώ έπρεπε να την έχουν κάνει παντιέρα.
Σήμερα παραμένουν στην Καρπασία 330 περίπου ψυχές. Η γη τους όχι μόνο έχει υφαρπαγεί, αλλά δεν απολαμβάνουν ούτε καν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η Κυπριακή Δημοκρατία προμηθεύει τους εγκλωβισμένους με πετρέλαιο, γκάζι και κάποια βασικά τρόφιμα. Τους προσφέρει και ένα μικρό χρηματικό επίδομα, σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό που προσφέρει στους πολιτικούς πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και θεωρεί ότι με την παροχή μερικών κονσέρβων και ενός μικρού επιδόματος, την υποχρέωση της πρός αυτούς ως λήξασα. Αυτές οι τριακόσιες τριάντα ψυχές,απόγονοι των Αχαιών του Τεύκρου, γιου του Τελαμώνα, περήφανοι όπως τους Καλάς, είναι οι δικοί μας «μυστικοί Έλληνες». Παραμένουν εκεί σαν να μην υπάρχουν ούτε για τα πολιτικά κόμματα αλλά ούτε και για την Πολιτεία, με τον χρόνο να δουλεύει εναντίον τους. Αυτοί όμως παραμένουν με καρτερικότητα να ανατείλει και γι’ αυτούς ένας καλύτερος ήλιος.

Τoυς ανακαλύψαμε για πρώτη φορά όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα τον Απρίλη του 2003. Μας υποδέχθηκαν με φωτισμένα πρόσωπα από χαρά, με μεγάλες προσδοκίες. Και όταν τους ρωτούσαν τα ΜΜΕ τι θέλουν, ποια είναι η επιθυμία τους, αυτοί, νέοι, νέες και γέροντες έλεγαν μόνο μια λέξη, «ελευθερία».
*Ο Πέτρος Ασσιώτης είναι αντιπρόεδρος του σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία».
peter@olympiadesigns.com.cy
http://www.philenews.com/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_4993.html#.Tv6d2DWfeM8

Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM.

«Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε ν α κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς»
http://ionionfm.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_1287.html#.Tv6c1zWfeM8

Ν. Λυγερός


Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ
να σου πει με λόγια
πώς νιώθουμε εδώ και αιώνες
εκτός αν αντέξεις κι εσύ
τη δύναμη της ιδέας
ότι είμαστε και πάλι εδώ
για το έργο της Ανθρωπότητας
και του χρόνου που δεν βλέπεις
όσο κοιμάσαι μες στην κοινωνία
δίχως αυτό να σημαίνει
ότι δεν υπάρχει
αλλιώς όλες αυτές οι θυσίες
δεν θα είχαν νόημα
επειδή εσύ που δεν ξέρεις
κοιτάς μόνο την επιφάνεια
και τη στιγμή της αιωνιότητας
ενώ εμείς παλεύουμε
με το βάθος του χρόνου
για εκείνο το κομμάτι
που κάποιοι ονομάζουν ζωή
ενώ είναι το έργο μας
διότι πρέπει να είσαι
κι εσύ ευγενής
για να γίνεις υπηρέτης
της Ανθρωπότητας
και να πεθάνεις
για το πρέπον.

http://www.lygeros.org/lygeros/8407-gr.html

Σούργελο έχει γίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να την παίρνει στα σοβαρά και να τη σέβεται, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό δεν νοιάζει καθόλου τους κύκλους που επέβαλαν ως πρωθυπουργό τον τραπεζίτη της ΕΚΤ.

Τους νοιάζει όμως ότι ο Παπαδήμος δεν έφερε τα λεφτά των δανείων από τη Μέρκελ, ούτε κατάφερε να πείσει τους ιδιώτες τραπεζίτες να χάσουν τα μισά λεφτά που έχουν επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Τους νοιάζει επίσης το γεγονός ότι λόγω αυτής της αρχικής αποτυχίας του, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου γράφουν πλέον δημοσίως στα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό.

του Γιώργου Δελαστίκ

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν ανακόπτει τη διαρκή πτώση του, η οποία το έχει οδηγήσει στις σφυγμομετρήσεις σε ποσοστά εφάμιλλα εκείνων που είχε πάρει προ... σαρακονταετίας, το 1974! Η ΝΔ ανακαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ πάγωσε τους οπαδούς της και εξάλειψε εντελώς κάθε ανοδική τάση, έστω και βασανιστικά αργή, που παρουσίαζε, εκμηδενίζοντας έτσι κάθε ελπίδα της για αυτοδυναμία. Σοκ έχει υποστεί και το ΛΑΟΣ, το οποίο έχει χάσει ήδη περίπου το ένα τέταρτο της υποστήριξης που εμφάνιζε δημοσκοπικά. Το τίμημα δηλαδή για την εκπλήρωση του ονείρου του αρχηγού του, Γιώργου Καρατζαφέρη, να πάρει το ΛΑΟΣ από το ακροδεξιό περιθώριο και να το φέρει στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι ως αξιόπιστο και «αξιοπρεπή» κυβερνητικό εταίρο, έχει βαρύτατο εκλογικό αντίτιμο. Έτσι ξέσπασε απερίγραπτη φαγωμάρα ανάμεσα στα κόμματα της «μνημονιακής συγκυβέρνησης» που αλληλοβρίζονται δημόσια και ουσιαστικά γελοιοποιούν τον πρωθυπουργικό ρόλο του Παπαδήμου. Τους τα είπε ο Καρατζαφέρης και μάλιστα στη Βουλή, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμφωνήσουν να μείνει ο Παπαδήμος πρωθυπουγός ακόμη όχι για δύο μήνες αλλά για ...δύο χρόνια!! «Πώς θα πάμε σε εκλογές όταν έρχεται η τρόικα με ένα βαρύ Μνημόνιο; Παίρνουμε το Μνημόνιο και πάμε σε εκλογές, δίνοντας 50% στην Αριστερά; Ή περιμένουμε, πριν από τις κάλπες, να καρποφορήσουν τα μέτρα ή διαφορετικά να πάμε τώρα σε εκλογές!», υπογράμμισε. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έβαλε άγριο χέρι και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επίδοξο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσπάθησε με συγκαλυμμένο τρόπο να εκβιάσει τα υπόλοιπα κυβερνητικά κόμματα ότι θα ...διώξει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, αν δεν πειθαρχούν στη γραμμή που τους υποδεικνύει! «Η κυβέρνηση δεν είναι προϊόν έλλειψης κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι προϊόν απόφασης και βούλησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ» διακήρυξε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Γ. Καρατζαφέρης πήρε φωτιά: «Εάν το μήνυμα προς εμάς είναι καθήστε καλά ειδάλλως θα συνεχίσουμε μόνοι μας», σας λέμε να το ξεχάσετε... Η κυβέρνηση Παπαδήμου προήλθε γιατί σαπίσατε! Σαπίσατε, γι’ αυτό και μας ζητήσατε να μπούμε μέσα!», του απάντησε.

Φυσικά, η «αξιοπρέπεια» του αρχηγού του ΛΑΟΣ δεν φτάνει και μέχρι του σημείου να απειλήσει έστω με αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το εντελώς αντίθετο! «Εάν υπονοείτε ότι μετά το μακιγιάζ που κάναμε εμείς με τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κυβερνά μόνο του, αυτό είναι ακραίο πολιτικό πραξικόπημα!», τόνισε με έκδηλη αγωνία, έτοιμος να καταγγείλει ως δήθεν «πραξικοπηματία» το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό αποφασίσει να κυβερνήσει χωρίς το ΛΑΟΣ, βασιζόμενο στην πλειοψηφία που έχει στο κοινοβούλιο μετά τις επιλογές του 2009! Μια κυβέρνηση χωρίς το ΛΑΟΣ είναι... ακραίο πολιτικό πραξικόπημα»!!! Πέρα όμως από αυτές τις πολιτικές ανοησίες, το βέβαιο είναι πως τόσο η ελληνική αστική τάξη όσο και τα καθεστωτικά κόμματα βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση ως προς το τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Από τη μια δεν θέλουν εκλογές, από την άλλη δρουν μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου με μοναδικό σχεδόν κριτήριο τι επιπτώσεις θα έχει η κάθε θέση που υιοθετούν είτε στις βουλευτικές εκλογές (αυτό είναι το κριτήριο για τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ) είτε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αργηχού στο ΠΑΣΟΚ αν ποτέ κατορθώσουν να ξεκολλήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την προεδρική καρέκλα! Πράγμα άκρως αμφίβολο, γιατί αυτός έχει γαντζωθεί με χέρια και με πόδια στο αρχηγικό γραφείο της Ιπποκράτους και δεν θέλει να φύγει με τίποτα, ειδικά τώρα που τελειώνει τον Ιούνιο και η θητεία του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και όλοι οι ξένοι σύντροφοί του τον έχουν πλέον στο φτύσιμο! Ποιος θα του πληρώνει τα έξοδα για να κάνει τσάμπα πολιτικό τουρισμό, αν τον απολύσουν από πρόεδρο και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ; Τεράστιο πρόβλημα!

Πάντως, λίγα φαίνονται τα πολιτικά ψωμιά του Παπαδήμου. Η ολιγαρχία βλέπει ότι δεν περπατάει η περίπτωσή του. Έτσι, ενώ από τη μια προσπαθεί να τον στηρίξει όσο μπορεί περισσότερο, ιδίως στον τομέα των εντυπώσεων, από την άλλη προετοιμάζεται για αναπροσαρμογή των σχεδίων στη βάση εκλογών που θα γίνουν, βάσει των σημερινών τοποθετήσεων ισχυρών εκπροσώπων της, μέσα στον Μάρτιο το πολύ. Ούτε αυτές οι εκτιμήσεις όμως έχουν οποιαδήποτε αξία. Αν «σκάσουν μύτη» και τίποτα λεφτά από τα δάνεια, η ...«στρατηγική» του ελληνικού καπιταλισμού θα αλλάξει και πάλι θεαματικά.

http://www.prin.gr/2011/12/3.html

http://harryklynn.blogspot.com/

Όπως ακριβώς το περιμέναμε: Οι έρευνες ταχύτατα απέδειξαν ότι όλα ήταν στη φαντασία και στη σφαίρα του νοητού και του παραλόγου του μυαλού των δύο εισαγγελέων... ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ!!!

Όσο για το νομοσχέδιο που επίκειται να τους πάρει τις υποθέσεις μέσα από τα χέρια συγκεντρώνοντας το οικονομικό έγκλημα του λευκού κολλάρου στα χέρια του ενός ανδρός ή γυναικός (οψόμεθα) του ΑΡείου Πάγου, κανένα πρόβλημα και κανένα ύποπτο τερτίπι της εκτελεστικής εξουσίας.
Κατά τη γνώμη μας δύο τινα συμβαίνουν:
α) Αν όντως αληθεύει ότι οι έρευνες που διεξήγαγε ο κ. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, απέδειξαν ότι ουδείς παρενέβη στο έργο των εισαγγελέων και ότι αυτοί ενήργησαν παρορμητικά, τότε μάλλον έχουμε αναθέσει τις τύχες της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος σε δύο γραφικούς και παρορμητικούς εισαγγελείς που από τη μία παραιτούνται με πάταγο και από την άλλη δίνουν και δημοσιότητα σε θέματα υπηρεσιακά που θα έπρεπε κανονικά να τα λύσουν με τις νόμιμες αναφορές τους και τα διαβιβαστικά έγγραφά τους προς τους αρμόδιους της εκτελεστικής και δικαστικής ηγεσίας και όχι να ανακατέψουν το σύμπαν με μία παταγώδη παραίτηση, "φούσκα" , διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για "δήθεν" παρεμβάσεις στο έργο τους...
β) Αν δεν αληθεύει ότι οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι τίποτε δεν συνέβη, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η γενική αίσθηση που πλέον έγινε βεβαιότητα του "φασκελοκουκουλώματος" με τις ευλογίες της ηγεσίας της Δικαστικής εξουσίας.
Για γέλια είστε κύριοι, για πολλά γέλια αν νομίζετε πλέον ότι σας πιστεύει κανείς!!!!!!
Όσο για τους δύο εισαγγελείς : κρίμα που ο κόσμος πίστεψε στο ήθος τους και την ακεραιότητά τους και έλπισε ότι αυτοί θα αποκαλύψουν τη σαπίλα που τελευταία μας έχει πνίξει μέχρι το λαιμό και η μπόχα ζέει στα ρουθούνια μας!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ!!
Παρακάτω το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικά με τις "αποκαλύψεις" που ...δεν έκαναν οι "ψευτοπαραιτηθέντες" εισαγγελείς απλά για να γελάσουμε άλλη μια φορά με τα χάλια μας!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2011/12/blog-post_3656.html

Το Ισραήλ είτε είναι εχθρός είτε σύμμαχος δεν είναι εύκολες οι σχέσεις μαζί του, σημειώνει ο καθηγητής.

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Η Τουρκία επηρεάζεται από τα νέα δεδομένα, εξηγεί ο Παναγιώτης Ήφαιστος. Η στρατηγική διαχείριση τόσο μεγάλων ανακατατάξεων πρέπει να ξεφύγει τελείως από πεζές και αναχρονιστικές λογικές που αντιβαίνουν στο έσχατο συμφέρον επιβίωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζει.
Ερωτηθείς τι σημαίνει για μια χώρα να εντάσσεται στον ενεργειακό χάρτη, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος, συνόψισε σε λίγες μόλις λέξεις την πραγματικότητα: «Σημαίνει ότι αλλάζουν τα πάντα». Σε συνέντευξή του στη «Σ», τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό ισχύει υπό την αίρεση ότι θα γίνουν σωστοί χειρισμοί, εφόσον, δηλαδή, η Κύπρος χαράξει και εφαρμόσει μια σωστή στρατηγική.

Χωρίς φοβικά σύνδρομα

- Η συσσώρευση ξένων συμφερόντων στην κυπριακή θάλασσα, πώς θα επηρεάσει την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο;

Ήδη την επηρέασε. Μετά τους λεονταρισμούς και τις πολλές τρύπες στο νερό είναι υποχρεωμένη να ξανασκεφτεί τη στρατηγική της στην Κύπρο. Να σκεφτεί ότι ίσως τη συμφέρει η σταθερότητα που θα προκύψει αν δεχθεί να αποχωρήσει, κάτι που θα έχει θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις και με την Ελλάδα. Εάν εμμένει στο αντίθετο και στον νέο-Οθωμανικό αναθεωρητισμό που ρητά και ξεκάθαρα διατυπώνεται από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτοβλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», κανένα λόγο δεν έχουμε να αποδεχθούμε μια τέτοια λογική.

Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα περάσει όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περιμένουμε.

Εμείς, πάντως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε θετικά για όλους τους Κύπριους (Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) τυχόν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα των στρατοκρατών και των νέο-Οθωμανών που τώρα συγκυβερνούν. Η Τουρκία είναι ένα πολύ ασταθές και ευάλωτο κράτος. Η επιβίωσή της δεν είναι δεδομένη. Δεν το καταλάβαμε και γι’ αυτό λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα. Αυτό είναι ανάγκη να τελειώσει και οι ενεργειακοί πόροι που μας ενισχύουν θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή μιας νέας στρατηγικής επιβίωσης, επιδίωξης βιώσιμης λύσης, ασφάλειας και ευημερίας.

Δίκοπο μαχαίρι

- Πώς η εισαγωγή ενός νέου παίχτη στην περιοχή μπορεί να διαταράξει τους σχεδιασμούς της Άγκυρας να μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό παράγοντα; Πώς αλλάζουν τα ισοζύγια στην περιοχή της Μεσογείου με την μελλοντική αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας;

Η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια μεγάλη ενεργειακή δεξαμενή αλλάζει όλους τους συσχετισμούς και αφήνει στην ΚΔ μεγάλα περιθώρια να ελιχθεί επιτυχώς. Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι. Λάθος χειρισμοί μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα καθότι οι άλλοι θα μας δουν ως λεία. Θα ήθελα να τονίσω μερικά κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική των άλλων δυνάμεων και τις δικές μας στάσεις.

Η στρατηγική όλων των μεγάλων δυνάμεων χαράσσεται ξανά και μάλιστα με τρόπο θετικό για την ΚΔ. Για να συνεχίσει να ισχύει αυτό, όμως, θα πρέπει να διατηρηθεί η κρατική κυριαρχία της ΚΔ. Αν βλακωδώς τη δώσουμε ή αν αποδεχθούμε ερμαφρόδιτες μεταβατικές καταστάσεις που τη ροκανίζουν και αναβαθμίζουν την Τουρκία, όλοι θα μας εγκαταλείψουν και θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται τα πάντα με τον νέο επικυρίαρχο, δηλαδή την Τουρκία και τη Βρετανία. Γι’ αυτό την κρατική κυριαρχία και τα μάτια μας.

Δυστυχώς κάποιες δηλώσεις είναι ανησυχητικές. Τα στελέχη και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έχουν μεγάλη ευθύνη και μεγάλο συμφέρον να ευθυγραμμίσουν τους ηγέτες τους. Στο ίδιο πλαίσιο, να ειπωθεί διαπασών στον εκάστοτε Πρόεδρο ότι δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει την Κυπριακή κρατική κυριαρχία ή εμμέσως ή άμεσα να καταργήσει το κράτος. Οι λεγόμενες «συνομιλίες» είναι εκτρωματικές από τότε που άρχισαν. Καιρός να σταματήσουν και να πούμε ότι δεχόμαστε να ξανασυζητήσουμε μόνο στη βάση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας. Να καταγγελθεί πολιτικά επίσης ο πρώην ΓΓ Κόφι Ανάν για το γεγονός ότι παρανόμησε με το να υποβάλει προτάσεις που αντιβαίνουν στη διεθνή νομιμότητα και να ειπωθεί διά πασών ότι δεν δεχόμαστε προτάσεις που αντιβαίνουν σε αυτή τη διεθνή νομιμότητα. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε προτάσεις για τερματισμό της κατοχής και εξεύρεση τρόπων κοινής ζωής με τους Τουρκοκύπριους σε ένα απολύτως ανεξάρτητο, κυρίαρχο και ευημερών κυπριακό κράτος.

Συνεκμετάλλευση με το Ισραήλ

- Μια πιθανή συμφωνία συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ ποια καλοδεχούμενα δεδομένα και ποιους κινδύνους θα δημιουργήσει; Η συνεκμετάλλευση φυσικού πλούτου με το Ισραήλ θα επιφέρει αναπόφευκτα και άλλης μορφής συζεύξεις;

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια πράγματα που αφορούν αυτόν τον γείτονα που ως προς πολλά ζητήματα είναι είδος υπερδύναμης. Το Ισραήλ είτε είναι εχθρός είτε σύμμαχος δεν είναι εύκολες οι σχέσεις μαζί του. Σίγουρα, υπάρχει μια μεγάλη οικονομική και ενεργειακή αλληλεξάρτηση που πρέπει να διαχειριστούμε υπεύθυνα και εξεζητημένα στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης προοπτικής και συνεκτιμώντας όλο το σύνθετο και ρευστό πλέγμα περιφερειακών αντιθέσεων. Μια καλή εθνική στρατηγική θα μπορούσε να διαχειριστεί πολλά ζητήματα ταυτόχρονα για να συνεισφέρει και στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Κι εμείς παραδοσιακά έχουμε πολλές σχέσεις.

- Γιατί να αφήνουμε τους νέο-Οθωμανούς της Άγκυρας να αλωνίζουν;

Η σύγκλιση συμφερόντων με το Ισραήλ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος των ενεργειακών πόρων. Και πάλιν, η στρατηγική διαχείριση τόσο μεγάλων ανακατατάξεων πρέπει να ξεφύγει τελείως από πεζές και αναχρονιστικές λογικές που αντιβαίνουν στο έσχατο συμφέρον επιβίωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν ζούμε στον Ψυχρό Πόλεμο και η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Έτσι πρέπει να παραμείνει χωρίς να μας φοβίζει οτιδήποτε. Οι Τουρκοκύπριοι όταν καταλάβουν το συμφέρον τους, μπορούν να συμμετέχουν στην ΚΔ χωρίς περιορισμούς. Αν δεν το θέλουν, δεν είμαστε σαδομαζοχιστές για να παντρευτούμε τους έποικους και τη νέο-Οθωμανική Τουρκία. Όποτε θέλουν, οι πόρτες είναι ανοικτές και μπορούν να εισέλθουν. Βασικά αυτό ισχύει από το 1974 αλλά τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία γι' αυτούς.

- Ενδέχεται η εγκύστωση της Κύπρου σε μια συμφωνία με το Ισραήλ να θέσει σε κίνδυνο τις διμερείς της σχέσεις με τις χώρες του αραβικού κόσμου;

Η διπλωματία ενός κράτους αν κινείται ορθολογιστικά δεν θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα ενός κράτους. Γιατί να τα θέσουν σε κίνδυνο; Επειδή θα συνεργαστούμε οικονομικά με το Ισραήλ; Μα και αυτοί συνεργάζονται. Ευελιξία χρειάζεται, ορθολογιστικές και προσεκτικές κινήσεις και στρατηγικός σχεδιασμός.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/451699

Η σειρά τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ» παρουσιάζει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων συγγραφέων, γυρισμένα ειδικά για την τηλεόραση, μέσα από τη σύγχρονη ματιά σπουδαίων Θεατρικών Σκηνοθετών, με τη συμμετοχή νέων και παλαιών καταξιωμένων ηθοποιών. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Η ΑΓΓΕΛΙΑ» με πρόσχημα μιας αγγελίας, για την πώληση μιας γάτας, τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους συναντιούνται ένα κρύο απόγευμα. Η γάτα μπορεί να μην εμφανίστηκε ποτέ, στάθηκε όμως η αφορμή για να αποκαλύψουν τι κρύβει η μοναχική τους ψυχή, να ειπωθούν αλήθειες όσο κι αν πολλές φορές επιθυμείς να ακούσεις ένα ψέμα …


Από το αρχείο της ΕΡΤ

Ν. Λυγερός

Εδώ και μήνες ακούμε μερικούς αναλυτές να μας εξηγούν ότι η ΑΟΖ είναι μόνο και μόνο ένα θεωρητικό πλαίσιο δίχως καμιά πρακτική αξία στον τομέα της οικονομίας. Δέχονταν βέβαια την πραγματικότητα του παραδείγματος της Κύπρου, αλλά όχι τις εφαρμογές του στην Ελλάδα. Οι θέσεις της Κύπρου ήταν πολύ πρωτοποριακές και ριψοκίνδυνες. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι γνωρίζουμε όλοι τη γεωπολιτική της θέση και τις στρατιωτικές της ικανότητες.Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι μαζί μας και μετέτρεψε σιγά σιγά τις εκτιμήσεις σε πραγματικότητα. Τώρα η Κύπρος δεν προσφέρει πια θεωρητικούς υπολογισμούς για το φυσικό αέριο αλλά χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία δεν δίνουν μεγάλες δυνατότητες επιλογής. Η Κύπρος θέλουνε δεν θέλουνε έχει με την ΑΟΖ της έναν πραγματικό πλούτο. Και αυτοί που δεν το βλέπουν, ήρθε η ώρα να ξεστραβωθούν, διότι δεν υπάρχει πια δικαιολογία. Η επόμενη πραγματικότητα είναι ήδη εδώ και βρίσκεται στην Κύπρο. Τα διαγράμματα Voronoi και η τριγωνοποίηση Delaunay δεν είναι μόνο και μόνο θεωρητικές έννοιες, αλλά αληθινά εργαλεία που παράγουν έργο μέσω του απέραντου γαλάζιου του ελληνισμού. Ποιος θα έρθει τώρα να μας πείσει ότι η διαχείριση της ΑΟΖ δεν είναι μια οικονομική λύση; Ποιος θα έρθει να μας κατηγορήσει ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι αποτελεσματική; Η ίδια εταιρία Noble έρχεται να μας δείξει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει όσο πιο γρήγορα την ΑΟΖ, για να υλοποιήσει αυτήν την στρατηγική δίχως να περιμένει άλλο. Δεν θα έχει τα περιθώρια της αδράνειας, διότι τώρα ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα πάντα για την ΑΟΖ και περιμένει. Όχι, όμως, όπως περίμεναν οι ειδικοί εδώ και χρόνια, διότι ο λαός μας είναι μια δύναμη και έχει την ικανότητα να πιέσει τους πολιτικούς για να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις. Επιπλέον, η ΑΟΖ αφορά και το μέλλον των παιδιών του. Δεν έχει πια δικαίωμα μια κυβέρνηση να καθυστερεί, διότι όπου να ‘ναι ακόμα κι αν δεν τολμούμε να κάνουμε γεωτρήσεις, θα πρέπει να περάσει και ο αγωγός της Κύπρου για να εφοδιάσει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με το αέριό του. Και αυτός ο αγωγός θα πρέπει να περάσει από την περιοχή όπου βρίσκεται η ελληνική ΑΟΖ. Τι θα πούνε τότε οι ειδικοί και οι πολιτικοί της αδράνειας και της απραξίας, ότι δεν ήταν ενημερωμένοι; Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και ο χρόνος και το δίκαιο της θάλασσας είναι με την πατρίδα μας. Ας αποφασίσουν οι δικοί μας αν είναι και αυτοί μαζί της, αλλιώς δεν έχουν πια κανένα ρόλο στη γη της θάλασσας.

http://www.lygeros.org/lygeros/8401-gr.html

Σε αποτυχία είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, διαπιστώνουν οι αναλυτές των Financial Times, θεωρώντας ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να θεωρήσουν την έξοδο της Ελλάδας ως πολιτική επιλογή και όχι ως ταμπού.

Στη σημερινή τους ανάλυση οι FT θεωρούν ότι παρά το γεγονός ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα, για την ίδια την ευρωζώνη μία ελεγχόμενη έξοδος θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμη.Άλλωστε η ελληνική οικονομία αντιστοιχεί μόλις στο 2% της ευρωζώνης, ενώ την ίδια ώρα θα μπορεί να ανακουφίσει τους Έλληνες από τις χειρότερες επιπτώσεις.

Εντός της ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα. Κάθε προσπάθεια να σωθεί η Ελλάδα αυξάνει περισσότερο το βάρος χρέους της χώρας, ενώ η οικονομία της συρρικνώνεται όπως και η δυνατότητά της να αποπληρώσει τα χρέη της.
Παράλληλα, οι FT θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις σωτηρίας της Ιταλίας. Το κόστος δανεισμού είναι πλέον τόσο υψηλό που σύντομα η Ιταλία δεν θα μπορεί να το αντέξει, θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών στο χρέος των 1,9 τρισ. ευρώ και αυτό το γεγονός θα καταστρέψει την ευρωζώνη.

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Ρώμη, στην ουσία, δεν είναι ότι το χρέος της θα καταστεί μη βιώσιμο, αλλά ότι οι επενδυτές θα σταματήσουν να αγοράζουν ιταλικούς κρατικούς τίτλους σε όποια τιμή κι αν φτάσουν. Αυτό είναι το συμπέρασμα των αναλυτών, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η Ιταλία για την ευρωζώνη.Αν καταρρεύσει η Ιταλία θα καταρρεύσει και η ευρωζώνη. Αλλά αν σωθεί η Ιταλία δε θα σημάνει αυτόματα και τη σωτηρία του ευρώ, αναφέρουν οι αναλυτές.

Τμήμα ειδήσεων Defencnet.gr

Ούτε ένα ούτε δυο. Δέκα χαράτσια καλούνται να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες εκατομμύρια φορολογούμενοι, σε μια περίοδο μάλιστα που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων τους. Μετά την πληρωμή των χαρατσιών του 2011, η κυβέρνηση δεν δίνει εισπρακτικό μορατόριουμ ούτε μερικών ημερών. Το 2012 ξεκινά ένα νέο μπαράζ επιβαρύνσεων.

Ειδικότερα, έως το τέλος του έτους ή έως τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, εφόσον δοθούν οι σχετικές παρατάσεις, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

1. Τα τέλη κυκλοφορίας για το όχημά τους. Τα τέλη είναι αυξημένα φέτος μεσοσταθμικά κατά 15%. Η αύξηση των τελών σε συνδυασμό με τη μείωση των εισοδημάτων αναγκάζει χιλιάδες φορολογουμένους να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην Εφορία, προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδά τους.

2. Η πέμπτη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης. Η δόση για εκατομμύρια φορολογουμένους ανέρχεται στα 300 ευρώ.

3. Η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου έως και το τέλος του έτους.

4. Την πληρωμή του προστίμου για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων. Στις 30 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου της συγκεκριμένης ρύθμισης και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν αφήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, για την τελευταία στιγμή την πληρωμή του προστίμου.

5. Τον κατ' αποκοπήν φόρο για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων και την αποφυγή του φορολογικού ελέγχου.

6. Φόρο για την εκπρόθεσμη υποβολή χωρίς πρόστιμα δηλώσεων για κάθε είδους φορολογία.

Ο γολγοθάς της Εφορίας για τους φορολογουμένους δυστυχώς δεν τελειώνει εκεί. Από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα ξεκινήσει ένα νέο εισπρακτικό μπαράζ του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα:
1. Θα ξεκινήσει η αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος λόγω της επαχθέστερης φορολογικής κλίμακας που θεσπίστηκε τον Οκτώβριο. Η μεγάλη μάζα των μισθωτών θα δει τις μηνιαίες αποδοχές της να μειώνονται από 30 έως 60 ευρώ.

2. Ξεκινά η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθούς και τις συντάξεις. Με την παρακράτηση θα επέλθει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις καθαρές αποδοχές των εργαζομένων.

3. Ερχεται η δεύτερη δόση του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε πολλούς φορολογουμένους έχει ήδη φτάσει ο δεύτερος λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, στον οποίο περιλαμβάνεται δεύτερη δόση του χαρατσιού.

4. Ξεκινά η εκκαθάριση και η ταχυδρόμηση των εκκαθαριστικών για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009 (σε όσους φορολογουμένους δεν το έχουν λάβει), καθώς και για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.


Σπύρος Δημητρέλης

η Μαβιά περγαμηνή, (λατινικά Codex purpureus) ένας ελληνικός Κώδικας με Ευαγγέλια του έκτου αιώνα. προέλευσης πιθανά από την Μέση Ανατολή. Το χειρόγραφο αποτελείται από 188 σελίδες που περιέχουν ελληνικό κείμενο από τα Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Μάρκου. Τα άλλα δύο χάθηκαν. Αναφέρεται (από τους κατοίκους της περιοχής σήμερα η από αλλού ) η πιθανότατα να οδήγησε τους Έλληνες κατόχους του, πιθανά μοναχούς στην περιοχή όπου τότε ήταν μέρος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ,του μοναστηριού που σήμερα ονομάζουν καθεδρικός ναός του Ροσάνο ( Rossano) όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν από την ανατολή κατά την εισβολή των Αράβων εκεί. Παρέμεινε κρυμμένο για αιώνες στο θησαυροφυλάκιο του καθεδρικού ναού.

Αδυνατούσε όπως και πολλοί άλλοι να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
Κάτοικος της Πάτρας, ο Απόστολος Ζέρβας, καθώς αδυνατούσε όπως και πολλοί άλλοι να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, έστειλε αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πλήρωσε, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του.

Η ιστοσελίδα dete.gr, παραθέτει όλη την επιστολή και τους λόγους που τον οδήγησαν να απευθυνθεί στον Προϊστάμενο του Ταμείου και να καταθέσει 1 ευρώ για το σήμα του αυτοκινήτου του:

«ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Αποστόλου Ζέρβα του Αντωνίου Κατοίκου Πατρών Αρόης 50 Κάτοχος του υπ' αριθμόν κυκλοφορίας [...] οχήματος, Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 58637152 1089738 066000

Πατρα 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ Ενταύθα
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ - Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»

Κύριε προϊστάμενε

Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ «ΡΖΕ [...]» με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αχαΐα, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αχαΐας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αχαιούς του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες. Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αχαΐας

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!

6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% , ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου!

7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο - Κράτος εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ στο σημείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.

Συνημμένο 1. Ειδοποιητήριο - απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012
Με τιμή
Απόστολος Ζέρβας

Τμήμα ειδήσεων Defencnet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget