ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Άρση προσωρινής κράτησης για τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Αρ. Γκούμα

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο Αυλώνας αποφάσισε, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, να αφήσει ελεύθερους τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Αριστοτέλη Γκούμα, στις 12 Αυγούστου, στη Χειμάρρα.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, τρεις νεαροί, οι Μπλένταρ Μεμίναϊ, Αλεξάντερ Γκιόκα και Άντι Κοτόρι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποστήριξαν τον δράστη, Ιλίρ Μούκα και συμπλήρωσαν την ποινή προφυλάκισης 20 ημερών που τούς είχε επιβάλει το δικαστήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα εμφανίζονται ενώπιον των αρμοδίων αρχών, όποτε τους ζητηθεί.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι ανακρίσεις που διενήργησαν οι αρχές, τις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν από το τραγικό περιστατικό, δεν έφεραν στο φως κάποιο νέο στοιχείο που να επιβαρύνει τη θέση των τριών κατηγορούμενων, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να τους αφήσει ελεύθερους, με την προϋπόθεση ότι θα εμφανίζονται ενώπιον των αρχών όταν τούς ζητείται, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Στη λήψη της απόφασης για την απελευθέρωσή τους, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι οι νεαροί δε συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, είναι φοιτητές και θα εμφανίζονται όποτε τούς ζητηθεί.

Στη φυλακή, για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, παραμένουν, με το μέτρο της επ' αόριστον προφυλάκισης, ο δράστης Ιλίρ Μούκα και ο Εντρίτ Σαλάτι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε τον Μούκα να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος.

Όλοι οι υπόλοιποι νεαροί από την πόλη της Αυλώνας, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση Γκούμα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_4829.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια