ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σ. Μπερίσα: Δε νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαδικασίες για την Αλβανία

«Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει και θα λάβει θέση αποκλεισμού στις ενταξιακές διαδικασίες», δήλωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Χειμάρρα.
Ο κ. Μπερίσα, σε συνέντευξη κατά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παράλληλα σημείωσε ότι :«Υπάρχει ένα μακροσκελές θέμα, το οποίο έχει μείνει από την εποχή των συμφωνιών που έχουν συναφθεί χρόνια πριν. Αλλά γενικώς η Ελλάδα είναι παράγοντας που έχει προωθήσει τις ενταξιακές διαδικασίες στην περιοχή. Να μη λησμονήσουμε ότι δήλωση περισσότερο υποστηρικτική για όλα τα Βαλκάνια έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, στη Συνάντηση της Θεσσαλονίκης, συνεπώς εγώ πιστεύω ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν σ΄ αυτό το πνεύμα και ότι το συγκεκριμένο πνεύμα υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση».

Ο Σ. Μπερίσα σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε και του προέδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου στην Αθήνα. «Η επίσκεψή τους» - είπε - «είναι πολύ λογική. Είναι εκπρόσωποι δύο πολιτικών δυνάμεων. Όσον αφορά τις δηλώσεις χωρίς στοιχεία, αποτελούν απλώς ρητορική και τίποτε άλλο».

Αναφερόμενος στο θέμα της Χειμάρρας, ο Μπερίσα είπε «Η Χειμάρρα είναι μέρος όπου η διγλωσσία αποτελεί υπαρκτή πραγματικότητα, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Αυτοί οι πολίτες μιλούν περισσότερους από δύο αιώνες τις δύο γλώσσες και βάση αυτής της πραγματικότητας τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα. Όταν ιδρύθηκε το αλβανικό κράτος αυτοί είχαν ένα σχολείο για να μάθουν την ελληνική γλώσσα».
http://www.agelioforos.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_9051.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια