ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου

Οι διμερείς σχέσεις και όλα τα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαρακτήρισε την συνάντηση αυτή χρήσιμη.Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «καλύψαμε θέματα διμερούς συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Ιδιαίτερα σημαντικό για μας είναι το θέμα της συνεργασίας για τον τουρισμό.
Επίσης, μιλήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας της περιοχής, για το Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε την ανάγκη ύπαρξης και τη διασφάλιση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Είπε, ακόμη, ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομίας σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Σε ερώτηση για το θέμα της επιστημονικής έρευνας που έθεσε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό.

«Θέλω να πω στον κ. Παπανδρέου ότι αν είχαμε μυαλό εδώ και 30 χρόνια, δεν θα διώχναμε στο εξωτερικό το πολύ πλούσιο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων και δεν θα τους στέλναμε στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Απέδωσε την κύρια ευθύνη γι' αυτό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι στόχευση του προγράμματος της ΝΔ είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η ΝΔ είναι θετική στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, ωστόσο επισημαίνει ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και σωστή ισορροπία με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή παραδοσιακή σχέση της Ελλάδας με τους Αραβες.

Θεωρεί ακόμη ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυρίως στον τουρισμό αλλά και την οικονομία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αρμόδιος για τα εξωτερικά θέματα, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
EΘΝΟΣ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2805.html
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2805.html#ixzz0wrPfYLdX

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια