ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σε σπιράλ θανάτου η Ελλάδα


«Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου. Τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα διόρθωναν τα προβλήματα της Ελλάδας, λαβώνουν την εγχώρια οικονομία. Τα καταστήματα κλείνουν, τα φορολογικά έσοδα υποχωρούν και το ποσοστό ανεργίας έχει αναρριχηθεί στο ασύλληπτο 70% σε ορισμένες περιοχές. Οι απογοητευμένοι εργαζόμενοι απειλούν με νέες απεργίες», αναφέρει το δημοσίευμα. Τα δυσμενή προγνωστικά γίνονται παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά –το σχεδόν απίστευτο- 39,7% αλλά και σε περιορισμό των κυβερνητικών δαπανών κατά 10%, ποσοστό που υπερβαίνει τις απαιτήσεις των Ε.Ε. και ΔΝΤ”.
Δεν τα λέμε εμείς, αλλά το περιοδικό Der Spiegel και λίγο πολύ δεν πέφτει έξω ενώ τονίζει: «Το πρόβλημα είναι ότι στο μεταξύ, τα μέτρα της κυβέρνησης επηρέασαν κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας. Ένα μείγμα φόβου, απελπισίας και οργής επωάζεται στην ελληνική κοινωνία». Και συνεχίζει:
Οι Έλληνες παραμένουν χρεοκοπημένοι και όλο και πιο θυμωμένοι. Το πρόγραμμα λιτότητας είχε σκοπό να επαναφέρει την οικονομική «υγεία», όμως το μόνο που πέτυχε ήταν να βυθίσει τη χώρα σε μια μεγάλη ύφεση, με τα ποσοστά ανεργίας να αγγίζουν ακόμη και το 70% σε κάποιες περιοχές. Περίπου το 1/5 των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας έχουν βάλει λουκέτο και καθώς η κατάσταση προβλέπεται να χειροτερέψει, οι αναλυτές φοβούνται μαζικές ταραχές. Όπως αναφέρει ένας καθηγητής ΑΕΙ στην ελληνική τηλεόραση, τον επόμενο μήνα προβλέπεται νέο κύμα απολύσεων που θα φέρει «ακραίες κοινωνικές συνέπειες». Οι εξαγριωμένοι Έλληνες άρχισαν να μη πιστεύουν πια στα εργατικά και άλλα συνδικάτα, καθώς και στα πολιτικά κόμματα. «Αν μου πάρεις το ψωμί της οικογένειάς μου, θα σε ανατρέψω. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να το καταλάβει.» λέει ένας άνεργος. «Και μη τυχόν μας χαρακτηρίσετε ως αναρχικούς όταν θα το κάνουμε. Είμαστε οικογενειάρχες και είμαστε απελπισμένοι». Και όπως δηλώνει κάποιος άλλος άνεργος: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το μεροκάματο. Μια φρατζόλα ψωμί είναι το μόνο κόμμα μου. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου. Δώστε μου εργασία, και εγώ θα πληρώνω τους φόρους που αναλογούν».
Οτι δηλαδή σας γράφουμε τόσο καιρό το γράφουν και τα ξένα περιοδικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι μόνο η θεία παρέμβαση θα σώσει την ελληνική οικονομία.
Λέτε γι’ αυτό να συναντήθηκαν στην Πάρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Γ. Παπανδρέου; Να τους ζήτησε άραγε ο πρωθυπουργός να μεσολαβήσει στον… Κύριο να μειώσει λίγο το χρέος της χώρας;

http://www.antinews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια