ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο επικίνδυνος κ. Παπανδρέου

«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες
Αυτή η πρωτοφανής  δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου. Σε  σημερινή   συνέντευξή του,  που δημοσιεύει η  «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=179757)
Εδώ,  κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί,  ό,τι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα γιατί οι γραπτές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ελέγχονται. Άρα, δεν του ξέφυγε. Το είπε σκοπίμως.
Όταν εκστομίζονται τέτοιες φράσεις, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα!
Επιπλέον, τέτοιες τοποθετήσεις υποδηλώνουν και την αυταρχική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός.

Ο διαπρύσιος κήρυκας της συμμετοχικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης!
Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φαινάκη.
Πομφόλυγες!
Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω  τι λένε, για  αυτή τη δήλωση,  οι διαπρεπείς Συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι  Βενιζέλος και Λοβέρδος.
Συμφωνούν;
Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.
Συνιστά  προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.
Εισάγει   μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν,   ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα  έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!
Δηλαδή, το  Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου,  δεν στηρίζεται   στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!
Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!
Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις  δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.
Με την ίδια,  δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας  που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις
Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας,  αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να  «επωαστεί  το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.
Ερώτηση: Αλήθεια, ο  πνευματικός κόσμος της χώρας που ακριβώς βρίσκεται;
Δεν το αφορούν τα τεκταινόμενα για να τοποθετηθεί;
Κώστας Ροδινός
Υ.Γ. Θα  αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της Ν.Δ. Εάν, όταν  και εφ΄ όσον διαβάσουν τη συνέντευξη.  (έχουν ήδη περάσει 24 ώρες από την κυκλοφορία της εφημερίδας)

http://www.antinews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια