ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Συναυλία για την «προάσπιση του συνταγματικού ονόματος» στα Σκόπια


Συναυλία για την «προάσπιση του συνταγματικού ονόματος» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.Η συναυλία θα έχει τίτλο «Το όνομα μας είναι Μακεδονία» και σε αυτήν θα μετάσχουν γνωστοί τραγουδιστές και συγκροτήματα της ΠΓΔΜ με σύνθημα: «Οι καλλιτέχνες με αγάπη για το όνομα».


Ο γνωστός τενόρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραγιάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα Σκόπια, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα του ονόματος:

«Εμείς δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε, αλλά να συζητάμε για το όνομα με την Ελλάδα. Εάν αυτοί πιστεύουν ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική, ότι ο λαός ο οποίος ζούσε στην αρχαιότητα ήταν Έλληνες, αυτό είναι δικαίωμά τους. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, αλλά έχουμε κοινό πεπρωμένο και αντί να διαπραγματευόμαστε για το πώς να αλλάξουμε το όνομα, πρέπει να συζητάμε πώς αυτό το όνομα θα είναι ακόμη πιο φωτεινό και πιο λαμπερό παντού στον κόσμο».www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών - ΠΓΔΜ
(ANA) – 19 ώρες πριν

“Η Ελλάδα επιθυμεί τη λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ κι έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών” σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκκρεμότητα του θέματος του ονόματος στη σχέση με την ΠΓΔΜ. Ωστόσο, παρατήρησε ο κ. Δελαβέκουρας, η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι προκάλεσε “ανησυχία” στην Αθήνα, καθώς ήταν δηλωτική μιας αναντιστοιχίας με την πολιτική βούληση της Ελλάδας, ενώ “η ρητορική αυτού του είδους επιβεβαιώνει ότι το θέμα της ονομασίας γίνεται όχημα εθνικισμού και αποδεικνύει την άμεση ανάγκη μιας λύσης αμοιβαία αποδεκτής.

Εμείς” τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, “θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία των πολιτών στην ΠΓΔΜ και οι δύο λαοί μπορούν να είναι φίλοι. Αν όμως η Ελλάδα συνεχίσει να εμφανίζεται ως “εχθρός”, τότε ποτέ δεν θα φτάσουμε σε λύση”. Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετική με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως “εμείς λέμε ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα του ονόματος. Και δεν μπορούμε να μιλούμε για ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, χωρίς προηγούμενη επίλυση του ζητήματος”.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7940.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια