ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Παπαγεωργίου


Δηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας.

Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Χατζάρας, Αντώνης Ναξάκης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η δημοσιογραφία δεν φυλακίζεται. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των πολιτών. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Νίκος Νικολόπουλος: «Είναι πραγματικά πρωτοφανές και σαφέστατα εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου να προφυλακίζεται ένας δημοσιογράφος, με γνωστή διαμονή στη χώρα και χωρίς την παραμικρή υπόνοια ότι είναι ύποπτος φυγής. Η προφυλάκιση στον δημοσιογράφο κατά απόλυτη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, αποδεικνύει ότι στο στόχαστρο δεν βρίσκεται η καταπολέμηση της διάπραξης αδικημάτων, αλλά το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση και αποτελεί στίγμα για την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρούνται με «προκαταβολική έκτιση ποινής» οι δημοσιογραφικές απόψεις».

Κώστας Ζουράρις: «Την εν γένει ανακολουθία και δομική αναξιοπιστία των διωκτικών και δικαστικών αρχών της χώρας, την διαπίστωσα ήδη προσωπικά, όταν υπήρξα μάρτυρας υπεράσπισης για τον Αλέκο Γιωτόπουλο στην δίκη της 17Ν. Την διαπίστωσα, επίσης, επί επταετίας, στο Βραχάτι Κρήτης, όπου η κατευθυνόμενη Αστυνομία και Δικαιοσύνη έχριζε ως παρόντες δράστες, αθώους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονταν δεκάδες χιλιομέτρων από τα γεγονότα. Κατά λογική και πολιτική συνεπαγωγή, κρίνω ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη η σύλληψη ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, στον τόπο και χρόνο ασκήσεως του λειτουργήματός του και απαιτώ ως κατ’ εξακολούθηση διωκόμενος πολίτης αυτού του ψευδοκαθεστώτος της χώρας μου την άμεση αποφυλάκιση του κρατούμενου δημοσιογράφου».

Αντώνης Ναξάκης: «Όταν στην Ελλάδα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι προωθούν με άνωθεν εντολές τις εθνομηδενιστικές γραμμές της Δραγώνα και της Ρεπούση, κάθε άλλη φωνή στον τόπο πρέπει να γίνει προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να σβήσει. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, όμως, δεν τρομοκρατήθηκε και η δίωξη και φυλάκισή του γίνεται μπούμερανγκ στα κεφάλια των εθνομηδενιστών Χρυσοχοΐδη και Βούγια. Με νέα παιδιά, πατριώτες σαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου μπορεί ακόμη να ελπίζει».

Σπύρος Χατζάρας: «O Δημήτρης Παπαγεωργίου βρίσκεται στην φυλακή με εντολή των χορηγών του Indymedia στον κύριο υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Προφυλακίστηκε επειδή είναι εθνικιστής και δεξιός. Δηλαδή, για τις ιδέες του και όχι για τις πράξεις του. Είναι επομένως πολιτικός κρατούμενος της πράσινης διακυβέρνησης. Είναι ντροπή που η Συριζοκρατούμενη ΕΣΗΕΑ δεν έχει κηρύξει απεργία σε όλα τα Μέσα, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του. Έχουμε δημοσιογράφο πολιτικό κρατούμενο και ο Νταβανέλος με την Νταουντάκη και τον Μουλόπουλο ασχολούνται πώς θα φάνε τα λεφτά των δημοσιογραφικών Ταμείων».http://www.e-grammes.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια