ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Μαύρη Προπαγάνδα μπροστά στον Ελληνισμό

Στην σύγχρονο περίοδο ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει από το εξωτερικό πολύπλευρη επίθεση από πολιτικούς,επιστήμονες και τα ΜΜΕ (Τύπος Τηλεόραση, Διαδίκτυο). Πρόκειται περί μεθόδων που καθορίζουν την πτώση και την σήψη της ανθελληνικής εκστρατείας, προκειμένου να επιτευχθεί κάποιο πολιτικό κέρδος εναντίον της Ελλάδας.
Ο Κίσσινγκερ από το 1973 είπε τον σκοτεινό του λόγο για τους Έλληνες:
«Αλλοίμονο, είναι λαός μη κυβερνήσιμος, γι’αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε στην πολιτιστική του ρίζα».


Ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ντυροζέλ, εκ μέρους της ΕΟΚ, έβγαλε ένα βιβλίο στο οποίο διέγραψε το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας από την «Ιστορία της Ευρώπης» του.Σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα δεν έχει Ευρωπαϊκή ιστορία, διότι «λιβανίζει» την λατινογενή ρωμαϊκή και αγγλοσαξωνική Δύση.
Επίσης ο αποθανών πρόεδρος της Τουρκίας Οζάλ εξέδωσε βιβλίο «η Τουρκία στην Ευρώπη» που οικειοποίειται και διεκδικεί υπέρ της χώρας του όλα τα επιτεύγματα της Ελληνικής Ιωνίας, αφού και ο Όμηρος και η Σαπφώ είναι... Τούρκοι.
Επίσης ο Βρετανός καθηγητής Μάρτιν Μπέρναλ στο σύγγραμμα του «Μαύρη Αθήνα» αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν «μαύροι» παραποιήσαντες τον ορθό λόγο και την επιστήμη της ιστορικής αλήθειας.
Επίσης ο Γερμανός Βάϊτμαν με το βιβλίο του «Τα ταραγμένα Βαλκάνια» επιτίθεται κατά της Ελλάδας με άθλιες ανακρίβειες.
Και η άγρια και ανηλεής λιβελλογραφία συνεχίστηκε από τα ξένα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και τις εφημερίδες που όχι μόνο ξαναθυμήθηκαν τον βρυκολακιασμένο Φαλμεράϋερ που έγραφε «ούτε σταγόνα γνήσιο αίματος ρέει στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων» αλλά παρουσιάζουν την χώρα μας «άρρωστη, αναξιόπιστη, διεφθαρμένη, ταραχοποιό».
Προς όλους αυτούς «μαύρους» προπαγανδιστές απήντησαν αμέτρητοι μέγιστοι του πνεύματος μεταξύ των οποίων ο Άγγλος Σέλλεϋ που εβροντοφώναξε «είμαστε όλοι Έλληνες» και ο Αλμπέρ Καμύ που τους αποστομώνει «Η επίγνωση της αγνοίας μας, η απάρνηση του φανατισμού,η αίσθηση των ορίων του κόσμου και του ανθρώπου, η ομορφιά τέλος, να το πεδίο που θα συναντήσουμε τους Έλληνες, που θα μας ενώσει με τους Έλληνες».
Μεγάλες αλήθειες που επίτηδες λησμονούν μερικοί μικροί καιροσκόποι της πολιτικής,της επιστήμης και των ΜΜΕ εκ του εξωτερικού.
Και όμως τον σεβασμό της ιστορικής πραγματικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας προσδιόρισε με δήλωση του στο Παρίσι την 19η Ιουνίου 1992 ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος αν και δεν διακρίνεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα τόνισε:
«Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η ιστορία, για το οποίο πρέπει να πω ότι η Αθήνα δεν έκανε με επιτυχία χρήση ως σήμερα.Πιστεύω ότι η Ελλάς έχει δίκαιο στο να είναι αντίθετη στο θέμα του ονόματος και συμφωνώ με την Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι εγώ γνωρίζω ιστορία ,που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μέλη της κυβερνήσεως και διοικήσεως στην Ουάσιγκτον».
Υπάρχει όμως η ερώτηση:
Γιατί ορισμένοι ξένοι τυφλώνονται εκουσίως από την λάμψη της Ελλάδας;
Την απάντηση την έδωσε ο Λατίνος Πλίνιος: Διότι «η Ελλάς είναι το Διδασκαλείο των πάντων».
Κι ένα ιστορικό παράδειγμα μαύρης προπαγάνδας που έβαλε σε τρομακτικό κίνδυνο την Εθνεγερσία των Ελλήνων κατά την περίοδο του 1827 όταν οι Έλληνες μετά αιμορραγία 6 ετών βρισκόντουσαν σε απόγνωση από τις πολεμικές καταστροφές των Τούρκων και ιδιαιτέρως των στρατευμάτων του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο.Τότε ο Ιμπραήμ συννενοημένος με το σουλτάνο στις ρημαγμένες πόλεις και χωριά,προκειμένου να διαιρέσει τους Έλληνες,οι περισσότεροι των οποίων λιμοκτονούσαν,χρησιμοποίησε το ολέθριο δόλωμα του «προσκυνήματος»,δηλαδή υποσχόταν στους Έλληνες ραγιάδες πως αν προσκυνούσαν τον Σουλτάνο θα τους παρείχε το «προσκυνοχάρτι»,με χρυσάφι, κτήματα και προστασία.Και όντως επειδή πολλοί καθημαγμένοι ραγιάδες «προσκύνησαν» στις διαταγές και επιθυμίες του Ιμπραήμ, ο μέγας αγωνιστής Θ.Κολοκοτρώνης για να αποτρέψει τις δολοπλοκίες του Ιμπραήμ,επισκεπτόμενος τις προσκυνηθείσες περιοχές δια μεθόδων πειθούς και βίας κατόρθωσε να ματαιώσει τα σχέδια του Αιγύπτιοι δαιμόνιου στρατηγού.Μάλιστα για να παραδειγματίσει τους Έλληνες διέταξε και κρέμασαν έναν προσκυνημένο κατάσκοπο του Ιμπραήμ με την εξής επιγραφή:
«Τέτοιον καταφρονεμένο θάνατο θα έχουν απο τους Έλληνες όσοι προσκύνησαν στον Ιμπραήμ και δεν μετενόησαν να κινηθούν κατ’αυτού,άνδρες και γυναίκες».

Πηγή: παγκόσμια Ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας
Συγγραφέας: Ιωάννης Βολωνάκης

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_5709.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια