ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔΣτην Α’ Αθηνών εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης (7ος σε σταυρούς από 3ος το 2007).
Εκπλήξεις επεφύλασσε η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου όσον αφορά τη μάχη του σταυρού, καθώς αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, μένουν εκτός Βουλής. Η μεγαλύτερη «σφαγή» έγινε στη Β’ Αθηνών όπου η ΝΔ χάνει έξι έδρες από τις συνολικά 17 που είχε εξασφαλίσει το 2007.

Στην Α’ Αθηνών εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης (7ος σε σταυρούς από 3ος το 2007), η Έλενα Κουντουρά και ο Μανώλης Μαυρομμάτης,

Στη Β’ Αθηνών η πιο ηχηρή αποτυχία είναι αυτή του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, όπως επίσης και η μη εκλογή της πρώην υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Δεν εκλέγονται επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, η Κατερίνα Παπακώστα και οΆρης Σταθάκης

Στην Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ χάνει δύο από τις πέντε έδρες που είχε στην τελευταία Βουλή με τον πρώην γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Απόστολος Σταύρου, να μένει εκτός.

Στη Βουλή δεν κατάφερε να εισέλθει και ο θείος του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΔ, Αχιλλέας Καραμανλής (Σέρρες), ενώ η απώλεια των μονοεδρικών από τη ΝΔ κρατά εκτός Βουλής τον υφυπουργό Οικονομικών Αντ.Μπέζα στη Θεσπρωτία, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ι.Μπούγα στη Φωκίδα και τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια στα Γρεβενά.

Στη Μεσσηνία δεν επανεκλέγεται η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου (τις δύο έδρες της ΝΔ λαμβάνουν οι κ.κ. Σαμαράς και Λαμπρόπουλος).

Στα Δωδεκάνησα η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει μία έδρα από τρεις που είχε στην προηγούμενη βουλή. Εκλέγεται μόνο η Τσαμπίκα Ιατρίδη με 11.651 ψήφους, ενώ εκτός μένουν ο πρωην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος πήρε 11.079 ψήφους, αλλά και ο Αναστάσιος Καραμάριος που συγκέντρωσε 8.170 ψήφους.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος, εκτός Βουλής μένει ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός.
naftemporiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια