ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROMΈνα τεράστιο κόκκινο πανό με το αρχαιοελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας εντός ενός περιγράμματος της χώρας των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένης της Θράσκης και της Μακεδονίας ως το Αιγαίο, κι άλλο ένα με παραποιημένη ως προς τα χρώματα την ελληνική σημαία όπου το μπλέ είχε αντικατασταθεί με το κόκκινο και το λευκό με το κίτρινο χρώμα, άπλωσαν οι περίπου 300 σκοπιανοί οπαδοί σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους!


Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROM

Σε νέες βαρύτατες συμβολικές προκλήσεις καπηλείας ελληνικών εθνικών συμβόλων εις βάρος της χώρας μας προχώρησαν σκοπιανοί στο "Αρένα Πόζναν" της Πολωνίας, όπου διεξάγεται το «Ευρωμπάσκετ 2009»!

Ένα τεράστιο κόκκινο πανό με το αρχαιοελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας εντός ενός περιγράμματος της χώρας των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένης της Θράσκης και της Μακεδονίας ως το Αιγαίο, κι άλλο ένα με παραποιημένη ως προς τα χρώματα την ελληνική σημαία όπου το μπλέ είχε αντικατασταθεί με το κόκκινο και το λευκό με το κίτρινο χρώμα, άπλωσαν οι περίπου 300 σκοπιανοί οπαδοί σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους!

Μάλιστα, όταν ορθώς ο εκφωνητής ανέφερε την χώρα τους ως FYROM [Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας], δηλαδή, με το διεθνώς αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, εκείνοι τον αποδοκίμασαν εντόνως.

Προκλητική -και επιπλέον ιδιαιτέρως ασεβώς αυτήν την φορά- συμπεριφορά εκδήλωσαν κι αμέσως μετά, όταν έφτασε η σειρά της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου προς τιμήν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, "γιουχάροντας" τους διεθνείς μας.

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ, φοβούμενες το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων έξω από το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος» στα Σκόπια, αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη από το μεσημέρι υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απέκλεισαν με κιγκλιδώματα όλες τις περιμετρικές οδούς προς το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος».

Απογοήτευση επικράτησε και μεταξύ των περίπου 1.000 φιλάθλων της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας να προσέλθουν σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί.

Όσον αφορά την ευρεία ήττα της ομάδας των σκοπιανών από την εθνική μας ομάδα στον πρώτο αγώνα του Α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2009, προκάλεσε μεγάλες και ατέρμονες γκρίνιες στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

«Εφιαλτικό απόγευμα» και «καταστροφική ήττα», είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς των τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων, για την ήττα της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, από την εθνική Ελλάδας.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 5», σχολίασε ότι «ναι μεν η Ελλάδα θεωρείτο το φαβορί πριν τον αγώνα, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει τους 32 πόντους».

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Σίτελ» σημείωσε ότι «ήταν εμφανής η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας στον σημερινό αγώνα!».
Στο πινακάκι του σκορ στον αγώνα λέει MKD


προέλευση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια