ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Ρήγας Φεραίος και η Σκοπιανή προπαγάνδα του Τρεμόπουλου

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση, (σε κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο κανάλι δεν έχει τόση σημασία), την προηγούμενη εβδομάδα με καλεσμένο και τον «οικολόγο» κύριο Τρεμόπουλο, ακούστηκε από αυτόν τον «κύριο» το όνομα του Ρήγα Φεραίου και η «έμπνευση» του Ρήγα Φεραίου περί «Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας» με στόχο την εδραίωση της ειρήνης στα Βαλκάνια.

Παρεπιπτόντως αυτό ισχυρίζονται και οι Σκοπιανοί! Είναι όμως έτσι;
Το επαναστατικό έργο του Ρήγα Φεραίου, λόγω κυρίως της συμμετοχής των Ελλήνων Μακεδόνων, μετά το 1940 εντέχνως παραποιήθηκε από τους Σλάβους και το ΚΚΕ. Επίτηδες διαστρέβλωσαν την αλήθεια και παρουσιάζουν τον Ρήγα Φεραίο σαν διεθνή σοσιαλιστή και Σλαβόφιλο. Για να τον χρησιμοποιήσουν στην ανθελληνική προπαγάνδα τους, έφτασαν στο σημείο να τον εμφανίσουν ως τον εμπνευστή της «Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας». Μέγα ψεύδος!
Ο Ρήγας Φεραίος, Έλληνας στο γένος, με ελληνικότατη μόρφωση και συνείδηση είναι ο πρώτος που έθεσε τις βάσεις της Μεγάλης Ιδέας του Έθνους, η οποία καθυβρίζεται από τους Σλάβους και το ΚΚΕ.
Η εσκεμμένη παρερμηνεία προήλθε από μια στροφή του θουρίου του:
«Βούλγαροι καί Άρβανιται καί Σέρβοι καί Ρωμηοί,
νησιώται και Ηπειρώαι με μιάν κοινή ορμή».

Την εποχή εκείνη οι Σέρβοι καιοι Βούλγαροι στα Βαλκάνια δεν έπαιζαν κανέναν απολύτως ρόλο. Οι Σέρβοι πολύ λίγοι, έδειχναν μια έντονη κινητικότητα τα τελευταία χρόνια πριν της Επαναστάσεως.
Οι Βούλγαροι όμως είχαν χάσει κάθε ίχνος Εθνισμού. Οι Αλβανοί ήσαν τυφλά όργανα των Τούρκων που πληρώνονταν με είδος (χρήματα, κτήματα, τίτλους) για να σφάζουν και να προδίδουν τους Έλληνες. Οι Έλληνες κατείχαν την πνευματική και αριθμητική ηγεσία. Ο Ρήγας δεν διαννοείται σε καμία περίπτωση την ηγεσία του Σλαβισμού στην Επανάσταση όπως προπαγανδίζουν οι Σλάβοι και αυτό αποδεικνύεται από τον επόμενο στίχο του που σκοπίμως αποσιωπάται:
«Τούς κράζει η Ελλάδα με αγκάλη ανοικτή
τούς δίδει βίον πλούτον αξίαν και τιμή»

Ο Ρήγας δεν παραλείπει στο εγερτήριο σαλπισμά του προς τις «μειονότητες» της Ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας να πολεμήσουν μαζί με τους Έλληνες για την ελευθερία τους. Και τους υπενθυμίζει ότι σε αντίθεση με τον Σουλτάνο η Ελλάδα τους αλλογενείς δεν τους κάνει δούλους, αλλά τους δίνει ελευθερία, ισοτιμία, πλούτο και τιμές. Μήπως έτσι δεν έκαναν και οι Βυζαντινοί;
Οι στενοί συνεργάτες του Ρήγα ήσαν Έλληνες. Τα ποιήματα και οι προκηρύξεις του γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα. Οι μεταφράσεις των ξένων συγγραφέων τις οποίες ο Ρήγας κυκλοφόρησε για την εξύψωση του μορφωτικού επιπέδου του γένους μας γίνονταν στα ελληνικά. Οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι δεν αναφέρονται σε κανένα άλλο σημείο της ποιητικής εργασίας του Ρήγα! Το Ελληνικό πνεύμα του Ρήγα φαίνεται στους κάτωθι στίχους:
«Λοιπόν ομώστε και ξεσπαθώστε
για τήν γλυκειά μας τήν Πατρίδα
Ω παμφίλτατη ‘Ελλάς Πατρίδα μας
Γυμνά σπαθιά βαστάζομεν
αλλ’ ολοφώνως κράζομεν
Να ζη, να ζη καί τρίς να ζη
Φίλη πατρίς καί τό Γένος»

Οι πλείστοι των συνεργατών του Ρήγα στη Βιέννη ήσαν Έλληνες Μακεδόνες της Ελληνικής παροικίας της Βιέννης η οποία εγόταν Ελληνική και όχι «Μακεδονική».
Η διάκριση των Μακεδόνων γινόταν μόνο εντός Ελλάδας όπως γίνεται με τους Ηπειρώτες, Κρητικούς, Θρακιώτες κ.λ.π. Εκτός Ελλάδας όλοι ήσαν Έλληνες και λέγονταν Έλληνες.
Μέχρι την απελευθέρωση όλοι οι κάτοικοι της Μακεδονίας ονομάζονταν Έλληνες ή Γραικοί εκ των ξενογλώσσων Ελλήνων της Μακεδονίας, αυτοί που μιλούσαν το κουτσοβλαχικό ιδίωμα ονομάζονταν «Γρέκου», αυτοί που μιλούσαν το Σλαβογενές ιδίωμα ονομάζονταν «Γκρεκ». Κανένας δεν διανοήθηκε να αποκαλεσθεί «Σλάβος»!
Ο Ρήγας Φεραίος όμως αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό στον πατριωτικό του ύμνο:
«’Αλέξανδρε τώρα να βγής
από τόν τάφο και να ιδής
των Μακεδόνων Πάλην
ανδρεία τήν Μεγάλην
πως τού εχθρού αυτοί νικάνε
και πως ορμούνε στήν φωτιά
Ο Λεωνίδας πού νά ζη
με τους τριακόσιους του μαζί
νά δη τόν Σπαρτιάτην
πως ρίχνεται σάν άτι
καί τρέχει διά την δόξα
μέ χαρά στήν φωτιά».

Ο Ρήγας δεν αναφέρεται πουθενά σε ήρωες Σλάβων ή Βουλγάρων για να δουν τους δικούς τους απογόνους ούτε εγκωμιάζει μη Έλληνες!
Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι μόνο τους Έλληνες θεωρεί ικανούς να τον καταλάβουν και να τον ακολουθήσουν.
ΥΓ: Τι είναι όμως ποιό θλιβερό; Η σκοπιανή προπαγάνδα που μεταδίδει ο κ.Τρεμόπουλος ή το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση κανενός εκ των συμμετεχόντων στην τηλεοπτική συζήτηση;
Γεωργίου Μιχαήλ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια