ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η δουλική αντιμετώπιση της παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων


Ο ραγιαδισμός στο μεγαλείο του
Του Βία Λειβαδά
Όταν μια κυβέρνηση παρασιωπά τις επεμβάσεις μιας εχθρικής χώρας στα κυριαρχικά της δικαιώματα και προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εχθρό για τις πράξεις του από φόβο μη τον προκαλέσει, είναι σαν να του δίνει σιωπηρά το δικαίωμα μεγαλύτερης παραβίασης. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Κύπρο.
Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία πετρελαίου έχουν προσεγγίσει ένα από τα δεκατέσσερα οικόπεδα της Κύπρου για υδρογονάνθρακες και άρχισε έρευνες. Πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση Χριστόφια σ΄ αυτή τη σκανδαλώδη επέμβαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Με όση μεγαλύτερη δουλοπρέπεια μπορούσε, γινόμενος σκουπίδι στις ορέξεις της Τουρκίας, εξευτελίζοντάς μας σαν λαό, ενεχυριάζοντας την ακεραιότητα της χώρας μας, την ασφάλεια μας αλλά και την αξιοπρέπεια μας ως λαού.
Δηλώνει λοιπόν η κυβέρνηση ότι η Τουρκία «έκανε απλά μια έρευνα χωρίς να αρχίσει έργα εξόρυξης υδρογονανθράκων και έφυγε. Αυτό ήταν λοιπόν, δεν συνέβη τίποτε για την κυβέρνηση, ούτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, ούτε καν εχθρική πράξη! «Διαμαρτυρηθήκαμε, λέει κάποιος επίσημος, δια της διπλωματικής οδού»! Τώρα μάλιστα, τρομοκρατήσαμε την Τουρκία και δεν θα το επαναλάβει, πρέπει ασφαλώς να έχει θιγεί από την «δυναμική αντίδρασή» μας.

Γελοίες καταστάσεις. Σαν να προσκαλούμε την Τουρκία να επαναλάβει την παραβίαση αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση από μια δουλοπρεπή κυβέρνηση, που αρνείται να αγωνισθεί και βρίσκει πάντα τη λύση στην υποχώρηση έναντι του εχθρού. Η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και παραβιάζει τα δικαιώματά μας και ο πρόεδρος (υπάρχει άραγε;) σιωπά, μήπως ενοχλήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. και τις εντολές της Βρετανικής πολιτικής από την οποία εξαρτάται πλήρως
Να τι έπρεπε να κάνει: να καταγγείλει αμέσως την Τουρκία για τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη, στα κοινοβούλια όλων των χωρών, στις οργανώσεις Ελλήνων αποδήμων και όπου αλλού. Να διακόψει αμέσως τον διάλογο και να απαιτήσει από την Τουρκία να ανακαλέσει όλες τις εχθρικές της πράξεις και να προειδοποίησει για το βέτο στην ενταξιακή της πορεία μέχρι τη σωστή λύση του Κυπριακού. Χρειάζεται ένα τολμηρό ηγέτη για να υιοθέτηση τέτοια στάση, όχι ηττημένες και δουλοπρεπείς μαριονέτες, που περιμένουν οδηγίες από τους Άγγλους.
Από την άλλη αυτός ο ακατονόμαστος ουραγός της δουλοπρέπειας, Γ. Ιακώβου., επισκέπτεται το λιμανάκι των Κοκκίνων και δηλώνει με την μεγαλύτερη αφέλεια που μπορούσε να φαντασθεί κανείς, ότι οι Τούρκοι δεν εκβαθύνουν το λιμανάκι άλλα το καθαρίζουν από τα φύκια! Με τον τρόπο που το έλεγε σαν να ευχαριστούσε την Τουρκία για τη βοήθεια που δίδει στη Κύπρο καθαρίζοντας το λιμανάκι!
Ο καθαρισμός του λιμανιού έγινε σαν προετοιμασία για τον πόλεμο που ετοιμάζει η Τουρκία ενάντια στον Ελληνικά και κυπριακό χώρο. Ήδη έχει απομονώσει το Καστελλόριζο, παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Αιγαίου πετώντας σε χαμηλό ύψος βομβαρδίζοντας τα νησιά και προβαίνει σε όλο και χειρότερες προκλήσεις. Το λιμανάκι εκβαθύνετε για να χρησιμοποιηθεί από τα τούρκικα πολεμικά πλοία κατά τον πόλεμο που ετοιμάζει. Κι ο κ. Ιακώβου ευχαριστεί την Τουρκία γι αυτό και προσπαθεί να αποκοιμίσει τον λαό από τον επερχόμενο κίνδυνο.
Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος και κάθε πατριώτης αισθάνεται αηδία για την κατάντια των κυβερνώντων. Οι συνομιλίες έχουν ήδη σταματήσει και δεν υπάρχει καμία προοπτική να προχωρήσουν. Φοβούνται μήπως χαλάσει το ωραίο κλίμα των συνομιλιών; Ποιόν κοροϊδεύει ο πρόεδρος με αυτές τις ανοησίες, αφού όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας και πρέπει να αναμένει ισχυρότατες πιέσεις πάνω στη πλευρά μας να υπαχθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας όπως τις έχει καθορίσει. Μόνο ο αιθεροβάμων πρόεδρος αναμένει θαύματα από μια χαμένη υπόθεση που αποβαίνει σε βάρος μας.
προέλευση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια